Mainos

Vancouver Canucks 2022–2023 – Allvinin aika alkaa

  • 116 031
  • 643

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Missähän tämä Miller oli alkukaudesta?
Sen kun tietäisi. Nosti jalkansa pöydälle sen sopimuksen jälkeen?

Millerin kauden alku oli kyllä ihan hirveä. Tässäkin ketjussa jotain kauden alussa tulleita Miller-tapahtumia koosteina:

16.10 (eli kauden toisen pelin jälkeen)

- Monilta pelaajilta on nähty todella huono alkukausi, mutta odotuksiin nähden kärkeen avauspelin maalistaan huolimatta menee ehkä isopalkkaisin kiinnitys:





17.10

Miller on ollut jäällä joka ainoan Canucksin päästämän maalin aikana tällä kaudella. Tietenkään tuo erikoinen tilasto ei mene pelkästään Millerin piikkiin - hän oli jäällä mm. Edmontonin tehtyä viimeisen tyhjiin eikä noille alivoiman aikanakaan tehdyille maaleille Miller ole kauheasti mahtanut. Tehopörssihän (tuo "kaiken kertova tilasto") Millerilla on silti 5v5 pelissä tasan, vaikka maalipaikat ovat menneet 2-12 ja vaaralliset paikat 0-4 lukemilla.

Suurin huolenaihe Millerin suhteen on ollut kuitenkin muualla kuin tilastoissa.

18.10

- Millerin nimi löytyy jälleen 5v5 pelissä joukkueen viimeiseltä sijalta xGF%-tilastossa eli odottujen maalien vertailussa. Miller on koko NHL:ssä tuossa kahdeksanneksi viimeisenä (22.06). Viime kaudella hän oli Vancouverin vakipelaajista neljäs (edellä Garland, Pearson ja Höglander).

21.10

- Mikheyev paikkasi myöskin kauden huonosti aloittaneen (ja jälleen huonosti pelanneen) Millerin puolustuspään tilanteita isolla kädellä. Mikheyevista näyttää olevan isoa apua juuri puolustuspelin tilanteissa. Vielä jos Miller pääsisi edes 80% tasolle viime kaudesta, mutta on tuosta kyllä kaukana.

Ja siitä eteenpäin...

Tuosta kauden alusta ei varmaan osaa sanoa kuin ehkä joukkue ja Millerin lähipiiri? Kaksi mahdollista vaihtoehtoa mitä olen miettinyt omalla keittiöpsykologiallani, ovat olleet tuo uusi sopimus ja sen tuoma tunne liiankin turvatusta tulevaisuudesta. Toinen mahdollinen vaihtoehto saattaa olla juuri ennen leiriä tullut perheenlisäys, jossa Millerit saivat perheen kolmannen lapsen.

Jos tuossa perheenlisäyksessä on ollut jotain ongelmaa (noita kun ei medialle selitellä, koska se kuulostaisi juuri selittelyltä), niin tuokin saattaisi ehkä selittää osaltaan tuon pelin tason alkukaudesta pitkälle kautta. Tai sitten ajatukset olivat muualla? Mutta oli miten oli, Millerin alkukausi oli hirveä eikä siitä noilla taidoilla päästä kuin yhteen suuntaan.

Pelaajana Miller on ainoa tuolta Canucksin isopalkkaisista hyökkääjistä, joka edes kykenee tuohon fyysiseen peliin. Pettersson on tosin tällä kaudella pyrkinyt lisäämään tuota, mutta ei häntä vieläkään voi fyysiseksi kutsua. Muut isopalkkaiset eivät edes kykene. Toivotaan nyt että tuo tämän kauden alku jää hänen viimeiseksi tuon tason pelaamiseksi, vaikka ihan varmasti huonoja pelejä tulee. Noin pitkää tuollaista jaksoa ei kyllä joukkue kestä.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuosta Millerin perheenlisäyksestä sen verran, että tuolla on muuten yksi asia mikä saattoi olla syynä niille mahdollisille neuvotteluille juuri Penguinsin kanssa.


Miller, who lives just outside of Pittsburgh in the offseason, will soon be making his way to Vancouver, in preparation for training camp, which begins September 23 in Whistler. Preseason begins on September 25, with the puck dropping on the regular season for the Canucks on October 12 in Edmonton.

Minulle on tullut kuitenkin se käsitys, että Miller haluaisi jatkaa uraansa Vancouverissa enkä välttämättä usko noihin huhuihin. Etenkään jos Canucksin tähtäin olisi ensi kaudella haastamassa playoffeihin, kuten Allvin sanoi. Itse olisin voinut kyllä Millerin tässä tilanteessa myydäkin, mutta se olisi tarkoittanut sitten hyvää kauppaa takaisinpäin ja sitä, että joukkueella olisi ollut erilainen lähestymistapa joukkueen rakentamiseen.

Omistajataho palkkasi kuitenkin retool-managerit joiden tehtävänä on saada seuran kurssi oikenemaan nopeammin kun minun mielestä tuossa ei olisi tehnyt haittaa parin kauden verran pienet taka-askeleet. Toki ymmärtäähän tuon toisaalta pelaajien kautta (esimerkiksi Hughes sanoi suoraan, ettei halua olla mukana retoolissa ja ymmärrän tuon hyvin) enkä tiedä onko liigassa edes sitä yhtä oikeaa tapaa kasata menestyvä joukkue.

Se kunnon karsiminen olisi saattanut tehdä joukkueesta huonomman, mutta tuonut Virtasen ja Juolevin kaltaisia varauksia ja tuossa vaiheessa Canucksilla olisi saattanut olla edessään hiton kallis ja lähemmäs kymmenen vuoden uudelleen rakennus. Pettersson esimerkiksi tuskin olisi seurassa kovin innokas jatkamaan ja "hukkaamaan" uransa parhaita vuosia mikäli joukkue ei edes pyrkisi saamaan kurssia paremmaksi.

Ainakin tämä Canucksin nykyinen tyyli tarvitsee useita onnistuneita siirtoja onnistuakseen, eikä voida pistää päätä pensaaseen sillä verukkeella, että tässä vaan karsitaan vuoroja/prospecteja saadakseen ja katsellaan viiden vuoden päästä miten onnistuttiin. Siinä mielessä tämä on haastava tyyli rakentaa, että palaute on välitöntä eikä viiden vuoden päästä arvioitavissa.

Seurajohdolla ei ollut kyllä ainakaan onnistunut alku kun menivät uskomaan Boeserin saavan pelinsä parempaan kuntoon vaikeuksien jälkeen. Milleriin minulta löytyy kyllä vielä uskoa, vaikka tälläisen kauden jälkeen tuo voikin tuntua hulluudelta. Muuten olen ollut pääosin tyytyväinen pelaajien hankintoihin. Hutejakin on toki tullut, mutta esimerkiksi Lazarin kohdalla tuo oli mielestäni oikean suuntainen kokeilu (oikean puolen aloittaja ja energiapelaaja neloseen). Lisäksi nuo hudit (Lazar, Stillman) on pystytty paikkaamaan kuitenkin nopeasti kaupoilla.

Tämän seurajohdon hankinnat Kuzmenko, Joshua, Bear, Mikheyev ja Åman menevät minun papereissa onnistuneiksi hankinnoiksi. Ihan hyvin aloittanut Beauvillierkin saattaa olla sitä (vielä on liian aikaista sanoa). Hronekin kohdalla ei myöskään pysty sanomaan vielä mitään kun ei ole peliäkään pelannut, mutta ainakin tuo on siirto juuri oikealle paikalle, vaikka sitten kalliin hinnan maksoivatkin. Kravtsovin ja Rädyn kohdalla olen varovaisen toiveikas ja ainakin kumpaakin pidän hyvänä kokeiluna. Horvatin kauppa jakaa mielipiteitä, mutta ei tuo ole ainakaan joukkueen otteissa näkynyt toisin kuin odotin.

Juuri nyt tuota palkkakattorakennetta seurajohto ei ole kyennyt purkamaan ja joukkueessa on edelleen isoja ongelmakohtia puolustuksessa (OEL/Myers), joten nuo näyttelevät merkittävää osaansa sitten miten seurajohto tulee onnistumaan. Noista toki tiesikin, että ne tulevat olemaan pidempiä ratkaisuja käytännössä eikä tämä kausi pelillisesti ole niiden suhteen tilannetta parantanut.

Tässä nykyjohdon hankinnoissa on ollut ainakin se hyvä näyttö, että kokonaisuutena enemmän siellä on mielestäni onnistuneita hankintoja kuin epäonnistuneita. Edellisellä johdolla tuo oli ihan päinvastoin. Lopulta tälläisessä tyylissä kentällä nähty peli on kuitenkin se ratkaiseva asia ja sen voi jokainen katsoa sarjataulukosta miten ollaan onnistuttu. Nuo hankinnat luovat kuitenkin vähän uskoa siihen, että tämäkin laiva on ehkä mahdollista saada kääntymään. Paljon töitä ja onnistumisia se kuitenkin vaatii jatkossa eikä tässäkään ole pikareittiä menestykseen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Briseboisille kaksivuotinen jatkosopimus.


Brisebois on ollut hyvä pakki farmissa ("farmin Tanev") jo pitkään, mutta näyttänyt menneen tällä kaudella eteenpäin. NHL:ssä hän on pelannut nyt ihan hyvin nuo yhdeksän peliä missä on ollut mukana. Ehkä Brisebois on kuitenkin enemmän jatkossakin muiden loukkaantumisten paikkaaja kuin suoraan kokoonpanosta paikan ottaja? Pystyy pelaamaan kuitenkin ihan hyvin ylhäälläkin tarvittaessa, joten täyttää syvyyspakkina ruutunsa.

Briseboisilla on historiaa Vancouverista jo kesältä 2015 lähtien, kun hän oli kolmoskierroksen varaus. Tuon vuoron Canucks sai Eddie Läckin kaupalla, joten tuo "Läck-puu" elää nyt sitten jatkossakin. Nykyjoukkueen kenttäpelaajista vain Boeser on teknisesti edustanut Vancouveria kauemmin (Boeser oli saman '15 draftin ykköskierroksella varattu pelaaja).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverille tuli viime yönä kolmas peräkkäinen voitto, kun Ducks kaatui kotona jatkoajalla 3-2 lukemin. Petterssonille pelissä 1+1, Millerille kaksi maalia ja Kuzmenko rikkoi maalillaan 30 maalin rajan. Demko pelasi maalilla. Peli oli viihdearvoltaan aika heikkotasoinen ja Canucksille etenkin pelin alku oli aika nihkeä.

Tankkauksen kautta katsoen joukkueen kotipelien putki ja nämä voitot sen aikana ovat tulleet pahaan saumaan, kun pisteprosentteja katsoen Canucks on noussut kuudenneksi parhaalta lottosijalta kahdeksanneksi parhaalle sijalle. Toisaalta noihin kärkivarauksiin nähden nämä eivät mitenkään merkittävästi ole asetelmia muuttaneet.

Kuudenneksi huonoimmalla on 15.4% mahdollisuudet top2 varaukseen ja kahdeksanneksi huonoimmalla 12.4% mahdollisuus. Käytännössä en pidä tuollaista kolmen prosentin eroa mitenkään merkittävänä. Joka tapauksessa lotto pitää aikanaan voittaa todennäköisyyksiä voimakkaasti vastaan, jos tuolta top-kaksi vuoron saisi.

Pettersson teki pelissä kauden kahdeksannen pisteensä alivoimalla, mikä on NHL:n kärki. Vancouverin historiassa vain Pavel Burella (92-93) ja Russ Courtnalilla (95-96) on ollut enemmän alivoimapisteitä yhden kauden aikana. Samalla Elias rikkoi 30 maalin ja 80 pisteen rajat.

Pettersson on enää pisteen päässä Jack Eichelin yhden kauden piste-ennätyksestä kun kautta on jäljellä 18 peliä. Eichelilla on 10 miljoonan sopimus, joten saa nähdä nyt sitten aikanaan mikä on Petterssonin sopimuksen hinta. Kuitenkin kun Millerilla on ensi kaudelle 46. kallein caphit hyökkääjistä ja 54 miljoonan kokonaispaketti, Petterssonilla tuo tulee ehkä nousemaan top10-ryhmään.

Edelleen, Benningin yksi isoimmista virheistä oli tehdä lyhyt siltasopimus Eliaksen kanssa. Tuo tuli aikanaan aika samoihin aikoihin tuon OEL-treidin kanssa. Vahvaa tekemistä, mikä maksaa nyt paljon. Pettersson on nyt ja jatkossa tämän joukkueen kasvot, jos Horvat oli sellainen seuran kapteenina aikaisemmin. Tosin tuo vaatisi tuon jatkosopimuksen, joten ei mennä nyt enempää asioiden edelle.

Miller teki pelissä kaksi maalia (toisen alivoimalla ja toinen oli pelin voittomaali) ja jatkoi tuota hyvää pelaamistaan. Reilut 20 minuuttia tuli peliaikaa, neljä laukausta, neljä taklausta ja aloitukset 12-3 kotiin. Tocchet sanoi, että Miller oli laukonut aamujäillä 75 kutia laukausharjoituksena ja Tocchetin mukaan kova työ harjoituksissa palkittiin. Todella vaikea kyllä sanoa mikä siellä alkukaudella oli, kun peli ei kulkenut yhtään. Nyt tämä taso on se, mitä häneltä on nähty 90% ajasta Vancouverissa.

Kuzmenko on sen puoli vuotta liian vanha viralliseksi tulokkaaksi, joten hän ei ole tuon vuoksi vertailuna virallisena tulokkaana. Jos olisi puoli vuotta nuorempi ja tulokas, niin tuo 30 maalia olisi seurahistoriassa tulokkaana kolmas 30 maalin rajan ylittänyt pelaaja. Vain Bure ja Trevor Linden ovat tehneet tuon virallisesti.

Tocchet sanoi, että Hronek on pystynyt treenaamaan salilla, mutta arvioi pelikuntoon pääsemiseksi "week-to-week" -tilanteen. Eli sen saman, mikä Millerillakin oli hetki sitten ja parin päivän päästä oli pelissä. Saa nähdä sitten milloin tsekkipakki pelaa ensimmäisen pelinsä.

Seuraavaksi pelataan sunnuntai-aamuna Ottawaa vastaan. Saa nähdä jatkuuko voittoputki.
 
Viimeksi muokattu:

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Oli puhetta tuosta päästettyjen maalien oletusarvon paranemisesta Tocchetin aikana, mutta oletteko katsoneet muuten miten peli on kehittynyt suhteessa vastustajiin edistyneempien tilastojen osalta? Tulee mieleen, että olisiko siinä Brucen valmennuksessa kuitenkin jotain pielessä, koska joukkue ei vain ole noin huono paperilla.

Miller puhui hyvin pelin jälkeen alkukauden alivoimasta, kuinka jokainen pomppu tuntui menevän sisään niin vaikutti väistämättä pelaamiseen.

Nämä vuodet, kun Canucksia on seurannut (n. 4-5) niin ilonaiheet ovat olleet vähissä. Nyt tässä on varmaan yrittänyt suojella mielenterveyttään, kun huomaa ajattelevansa, että entäs jos tällä kertaa tässä nyt oltaisiinkin jonkin paremman äärellä. I want to believe jne.. Esim. Thomas Drance ei jaa tätä näkemystä, heh.

Bearista on saatu BC:ssä paljon enemmän irti kuin Vancouverissa, mutta hämmentää yhä, että Jalen Chatfield pysyy Carolinan pelaavassa kuusikossa. Ei näyttänyt siltä muutama vuosi sitten, että jahtaa kohta kannua.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Oli puhetta tuosta päästettyjen maalien oletusarvon paranemisesta Tocchetin aikana, mutta oletteko katsoneet muuten miten peli on kehittynyt suhteessa vastustajiin edistyneempien tilastojen osalta? Tulee mieleen, että olisiko siinä Brucen valmennuksessa kuitenkin jotain pielessä, koska joukkue ei vain ole noin huono paperilla.

Jos otetaan nuo 5v5 pelin corsit, maalipaikat ja vaaralliset maalipaikat vertailuun, niin:

Boudreaun aikana:

- corsit 47.74% (1983-2171), 24. paras NHL:ssä.
- maalipaikat 46.57% (997-1144), 24. paras NHL:ssä.
- vaaralliset maalipaikat 48.03% (416-501), 22. paras NHL:ssä.

Tocchetin aikana:

- corsit 50.23 (778-771), 17. paras NHL:ssä.
- maalipaikat 51.92 (432-400), 10. paras NHL:ssä.
- vaaralliset maalipaikat 51.3 (178-169), 16. paras NHL:ssä.

Eli tuolta 10 huonoimman joukosta on noustu noin puoliväliin, paitsi maalipaikoissa tuonne kymmenen kärkeen. Tuossa pitää kyllä huomioida lisäksi myös se, että tässä ollaan heikennetty rosterin osalta Horvat myymällä (ei ole näkynyt juurikaan pelissä kuitenkaan) aika pian Tocchetin tulon jälkeen ja noilla monilla loukkaantumisilla.

Esimerkiksi pakkitilanne on ollut jo pidempään sellainen, että vaikea olisi kuvitella joukkueen selvinneen lähellekään kuivin jaloin tuosta takavuosina. Nyt nuo näyttävät pelaavan ihan hyvin, kun rakenne on ollut parempi. Kaiken kaikkiaan peliin on tullut enemmän järkeä ja vastustajat ovat saaneet vähemmän ylivoimahyökkäyksiä.

Jos nuo lukemat pysyvät puolivälissä, kärki tuottaa jatkossakin ja Demko maalilla, Canucks voi olla tällä joukkueella playoff-kisassa mukana tulevaisuudessa vaikka juuri tällä hetkellä sarjataulukkoa katsellen tuo ajatus tuntuu hullulta. Mutta se on sitten eri asia olla playoff-kisassa mukana kuin olla siellä varteen otettavana haastajana. Siinä mielessä tässä on vielä paljon hommia edessä. OIkeaan suuntaan tuo joukkue on kuitenkin nyt ollut menossa.

Minä en tiedä oliko Brucen systeemissä jotain vikaa, mutta saattoi toki ollakin. Itselleni tuli se kuva, että ne puheet mistä Rutherford sanoi leirillä (että ei pitänyt yhtään leiristä) johtuivat pääasiassa Demkon (ilmeisesti loukkaantuneena jo leirillä) ja parin avainpelaajaksi kaavaillun pelaajan (Miller, Mikheyev) tilanteista. Osaltaan varmasti myös joukkueen systeemistä. Ehkä siinä tuli myös puolustusvalmentaja Brad Shaw'ta ikävä jo tuolloin?

Rutherford heitti valmentajaa bussin alle kauden alussa enkä olisi halunnut tuollaista nähdä, mutta samalla pitää todeta hänen puhuneen kyllä totta. Joukkueella oli moni asia pielessä heti leirillä ja tuo mikä näkyi leirillä, näkyi sitten kauden alussa jäällä. Tuo kierre oli lopulta sellainen, että tuota ei saatu missään vaiheessa oikaistua ja ehkä pelaajat menettivät luoton valmennukseen ja systeemiin. Eikä tuota kyllä parantanut tuo kolme kuukautta jatkunut surkea maalivahtitilanne, mikä varmaan heijastui koko joukkueen peliin.

Nämä vuodet, kun Canucksia on seurannut (n. 4-5) niin ilonaiheet ovat olleet vähissä. Nyt tässä on varmaan yrittänyt suojella mielenterveyttään, kun huomaa ajattelevansa, että entäs jos tällä kertaa tässä nyt oltaisiinkin jonkin paremman äärellä. I want to believe jne.. Esim. Thomas Drance ei jaa tätä näkemystä, heh.

Sinulla on ollut kyllä kestämistä tuossa tapauksessa ja ihme, että olet vieläkin jaksanut seurata. Minulla kun tämä "tauti" alkoi vaivata 90-luvun alussa, niin olen saanut/joutunut kokemaan, että huonompia aikoja seuraa aina paremmat ajat tavalla tai toisella ja nämä kärsimysvuodet (mitkä ovat nyt kyllä jatkuneet harvinaisen kauan) menevät ohi tuon tietäen. Itsekin kannatan enemmän tuota "i want to believe -ajatusta" niin kauan kuin on siihen mahdollisuus, sillä kyllä tuo jossain kohtaa paremmaksi tulee muuttumaan. Tai ainakin on tähän mennessä mennyt noin.

Drance on kyllä sen tason negatiivisuuden kaikupyörä, että itse en enää hänen juttujaan jaksa kauheasti edes seurata. Tai ainakin vahvalla suodattimella nuo pitää ottaa. Tuntuu, että tämän kauden alussa hänen maailmassaan oli enemmän valkoistakin (sanoi mm. Boeserin jatkosopimusta homeruniksi), mutta nyt kun kausi on ollut tälläinen, niin tälläisenä se tulee ilmeisesti Drancen mielestä myös jatkumaan hamaan tulevaisuuteen vaikka jäällä moni asia olisi paremmin ja käytäntö sotisi tuota näkemystä vastaan.

Kannatan ottaan seurantaan Canucks Centralin podcastit (ellei jo ole), jos joukkueesta haluaa nähdä muutakin kuin sitä haudankaivajaa. Sielläkin on kritiikkiä jos on sen paikka (mm. tuo Hronekin kauppa aiheutti sitä), mutta asioita osataan katsoa myös toiselta puolelta. Harva asia on esimerkiksi kaupan aikaan niin synkkä ja epäonnistunut jo syntyessään, millaisena Drance tykkää nuo maalata. Mukana tuolla on myös loistavat joka viikkoiset vakivieraat, kuten omat suosikkini Iain MacIntyre, Jannik Hansen ja John Garrett.

Bearista on saatu BC:ssä paljon enemmän irti kuin Vancouverissa, mutta hämmentää yhä, että Jalen Chatfield pysyy Carolinan pelaavassa kuusikossa. Ei näyttänyt siltä muutama vuosi sitten, että jahtaa kohta kannua.
Hyvä esimerkki, mitä tarkoittaa kun on toimiva pelin rakenne. Chatfield pystyy Carolinassa keskittymään olennaiseen ja pelaamaan vahvuuksillaan. Kyllä hän Canucksissakin ajoittain väläytteli, mutta ajoittain joutui vähän liian kovaan kiireeseen kun tukipelaaminen oli paljon huonompaa mitä Carolinassa on. Benning hommasi oikealle puolelle Poolmanin tuolla älyttömällä sopimuksella ja tuo oikea puoli oli käytännössä täynnä (Myers, Schenn, Hamonic ja Poolman).
 
Viimeksi muokattu:

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Valitettavasti joukkuetta ei voi itse valita. Helpompiakin teitä olisi varmasti ollut.

Canucksilla on todella monta jos-kohtaa suunnitelmassa, mutta jos tuo pelaaminen menee tuohon suuntaan jatkossakin, Tocchet saa campin kautta lähdettyä nollista ja seura löytää jostain kolmossentterin niin ensi syksynä voi tilanne olla täysin erilainen. Tai sitten ei ole. Pitää myös muistaa, että parin kolmen vuoden kuluttua koko liiga näyttää hyvin erilaiselta, kun idän jättiläisten ikkunat menevät umpeen. Tässä on kuitenkin itsellä jatkossa ykköskiekan pickit käytettävissä.

Tässä kun on tuota Hronek-tradea pyöritelly, niin mietin että vaikka hinta on kova niin kuinka monta kiekollista rightin pakkia olisi voinut olla tarjolla ja kuinka harvinaisia ilmestyksiä ne ovat ylipäätään. Hronekissa on vähän kaksi kärpästä yhdellä iskulla, mutta kahden kärpäsen hinnalla toki. Katsotaan miltä näyttää, kun toipuu vammoistaan ja pääsee pelaamaan, mutta ajatus siitä, että kokoonpanossa olisi toinenkin NHL-tasoinen kiekollinen puolustaja Hughesin lisäksi, on luottamusta herättävä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Valitettavasti joukkuetta ei voi itse valita. Helpompiakin teitä olisi varmasti ollut.

Canucksilla on todella monta jos-kohtaa suunnitelmassa, mutta jos tuo pelaaminen menee tuohon suuntaan jatkossakin, Tocchet saa campin kautta lähdettyä nollista ja seura löytää jostain kolmossentterin niin ensi syksynä voi tilanne olla täysin erilainen. Tai sitten ei ole. Pitää myös muistaa, että parin kolmen vuoden kuluttua koko liiga näyttää hyvin erilaiselta, kun idän jättiläisten ikkunat menevät umpeen. Tässä on kuitenkin itsellä jatkossa ykköskiekan pickit käytettävissä.
Joo eihän näitä pysty väkisin valitsemaan ja moni pieni asia voi näissä vaikuttaa. Itselläni tuo alkoi aikanaan vakavammin yhden Tampereen Koikkarin kentän kasvatin kautta. Toki eräs toinen maajoukkueessa Risto Jalon kanssa hyvin pelannut hyökkääjä oli jo saanut alkutahteja aikaan.

Tämä kausi on ollut monin paikoin Vancouverin osalta tapahtumarikas, aika erikoinen ja pettymysten täytteinen, mutta periaatteessa ei kuitenkaan ehkä kuitenkaan niin yllättävä ja tässä on nähtävillä hopeareunuksiakin. Jos esimerkiksi tuo olisi ollut tiedossa syksyllä, että Demko tulee leirille puolikuntoisena ja joutuu jättämään kolme kuukautta väliin, en olisi uskonut tuolloin playoffeihin ja minun kaksi tärkeintä toivetta olisi ollut tuolloin tältä kaudelta nuorten kärkipelaajien (Hughes, Pettersson) meneminen eteenpäin ja mahdollisimman hyvien tulevaisuuden palasten löytyminen.

Nuo toiveet ovat osaltaan täyttyneet, vaikka tuon Islandersin ykköskierroksen vuoron menivätkin myymään. Saa nyt sitten nähdä millainen varaus sieltä on tulossa, mutta top10 vuoro hyvässä draftissa pitäisi olla joka tapauksessa haarukassa. Islandersin kärkiprospecti Räty tuli prospectien puolelle kauden aikana, mihin olen myös tyytyväinen. Nuoret kärkipelaajat Pettersson ja Hughes näyttivät puolestaan, että heidän varaan on mahdollista kasata tulevaisuuden joukkuetta ja tämä on ehkä se tärkein asia.

Tuo on ihan totta, että suunnitelmassa on monta jos-kohtaa, mutta sitä samaa jos-sarjaa olisi ollut myös se vuoroihin satsaaminen. Isommassa kuvassa ymmärrän nyt kuitenkin paljon paremmin tämän retoolin, mitä ymmärsin sen aikanaan Benningin tultua taloon. Tuolloin joukkueella oli oikeastaan ainoastaan Horvat sellainen nuori pelaaja, jolle pystyi luottamaan tulevaisuuden vastuunkantajan viittaa ja hänetkin nähtiin maksimissaan kakkosketjun keskelle. Oikeastaan kaikki muut olivat kolmekymppisiä tai yli olleita pelaajia.

Edellinen seurajohto olisi toisaalta voinut tuossa suunnitelmassaan vaikka jollain tasolla onnistuakin, mutta se olisi vaatinut niitä oikeita kiekkoliikkeitä. Sen sijaan hommattiin kakkossentteriksi kolme ykkössyöttöä edellisellä kaudella antanut Sutter ja lätkäistiin tälle heti perään viisivuotinen ylihintainen sopimus ja nähtiin Gudbranson sen arvoiseksi, että oli järkevä luopua oikeastaan saman arvoisesta paketista mikä nyt Hronekin kohdalla. Noissa tuollaisissa kaupoissa hävittiin arvoa ja nuo olivat ihan vääriin tarpeisiin tulleita sijoituksia.

Ymmärrän kyllä tavallaan niitä (esimerkiksi se Drance), jotka näkevät tämän saman toistuvan "koska on ennenkin toistunut". Mutta se tuntuu unohtuvan, että nyt siellä on eri tilanne ja eri ihmiset tekemässä noita päätöksiä ja siinä mielessä nämä kaksi ovat erillään olevia asioita. Se kaava ei siis ole välttämättä huono ajatuksena, mutta siitä tulee huono jos tekee vääriä liikkeitä. Ihan samahan se on noiden vuorojen kanssa. Lopulta kaikki on kiinni siitä miten onnistuu tekemään nuo liikkeet. En usko vain yhteen ainoaan oikeaan tapaan rakentaa joukkuetta.

Ensi kaudelle on vielä monia kiviä käännettävänä, mutta on tässä kaudessa ollut sekin hyvä puoli, että viimein Petterssonille tuntuisi löytyneen oikeat ketjukaverit. Kuzmenko tuli taloon tälle kaudelle käden pystyyn nostaen ja ilmoitti, että hän on toinen. Toinen voi olla Mikheyev tai Beauvillier. Kumpikin noista on sopinut ketjun kolmanneksi pyöräksi ja tuovat vaan vähän erilaisia vahvuuksia (kiekottomalle puolelle) tuonne kokonaisuuteen. Periaatteessa ykkösketju seuralla pitäisi olla kuitenkin tulevaisuuteen kasassa.

Kakkosketjun keskellä luotan tämän kauden alusta huolimatta Milleriin, joka on ollut Tocchetin aikana plus-merkkinen pelaaja oikeastaan kaikissa tilastoissa. Toiselle laidalle putoaa hahmotelmissa Mikheyev tai Beauvillier, mutta toisen laiturin paikka on auki. Vaihtoehtoja riittää (Podkolzin, Höglander, Garland, Boeser ja ehkä Pearsonkin), mutta tuonne ei ole ketään sellaista selkeää ykkösvaihtoehtoa ja tuolla tulee joitakin muutoksia tapahtumaan. En näe huonona asiana tuossa kuitenkaan sitä, että siellä voi hyvin olla piste/peli -pelaaja kakkosketjun keskellä.

Kolmosketjun sentterin tontti on juuri se paikka, mihin tämä joukkue nyt selkeimmin kaipaisi hyökkäyksessä paikan täyttäjää. Räty voi olla tuossa tulevaisuudessa, mutta en tiedä onko vielä ensi kaudella valmis. Siinä mielessä jos seura hankkii jonkun tuonne, sitä sopimusta on hyvä miettiä etukäteen ja toivottavasti eivät nyt sitten mitään viisivuotista Sutterin kaltaista sopimusta tule lätkäisemään. Toki tuon paikan täyttö vaatii myös lisäksi sitä, että laituripuolelta saadaan joku pois. Kolmosketjun laitureiksi saattavat olla kisaamassa esimerkiksi "kaksoisveljet" Podkolzin ja Kravtsov, mutta tuossa tapauksessa laitureiden puolelta pitäisi saada parikin pelaajaa pois.

Nelosketjun paikkoihin tällä kaudella hyvin kehittynyt Åman ja Tocchetin suosikkeihin selkeästi kuuluva Joshua ovat paperilla tällä hetkellä aika varmat pelaajat. Kolmas ketjun pelaaja on auki, mutta se tuskin tulee olemaan siellä nyt pelannut Garland (tällä hetkellä tuo ketju on tosin kolmosketju, mutta olisi parempi jos se olisi nelosena jatkossa). Jesper Fastin minä sinne haluaisin kovana laitapelaajana, vaikka Fast voisi olla hyvin myös korkeammalla enkä tiedä millaista sopimusta tulee hakemaan.

Omissa hahmotelmissa hyökkäys olisi ensi kaudella suunnilleen tälläinen:

Kuzmenko - Pettersson - Beauvillier
Höglander - Miller - Mikheyev
Kravtsov - ? - Podkolzin
Joshua - Åman - Fast?

Saa sitten nähdä miten joukkue saisi nuo kalliit laiturit Boeserin, Garlandin ja Pearsonin pois, mutta tuossa hahmotelmassa olisi jo noita mahdollisia tulevaisuuden pelaajia ihan hyvä määrä, palkkakattorakenne paremmassa kunnossa ja nähdäkseni riittävät kaksi ensimmäistä ketjua. Kolmosketjussa olisi kysymysmerkkejä enemmänkin, kun en tiedä sentterivaihtoehtoa tuonne tai Kravtsovin tulevaisuutta. Podkolziniin löytyy kyllä paljonkin vielä luottoa, että hänestä kasvaa arvokas pelaaja kokonaisuudelle.

Pala palalta tuota rosteria on nähdäkseni tuosta kuitenkin mahdollista saada eteenpäin. Noissa hankinnoissa pitää vaan onnistua, eikä tuon kasvaminen yhteen hetkessä tapahdu. Hyökkäyksen tärkein tontti seuralla näyttäisi olevan kuitenkin kunnossa pitkälle tulevaisuutta ja tuo on jo paljon. Moni kysymysmerkki siellä on tuossa hahmotelmassa edelleen kuitenkin mukana, mutta noihin saadaan varmaan ensi kaudella parempia vastauksia.

Tässä kun on tuota Hronek-tradea pyöritelly, niin mietin että vaikka hinta on kova niin kuinka monta kiekollista rightin pakkia olisi voinut olla tarjolla ja kuinka harvinaisia ilmestyksiä ne ovat ylipäätään. Hronekissa on vähän kaksi kärpästä yhdellä iskulla, mutta kahden kärpäsen hinnalla toki. Katsotaan miltä näyttää, kun toipuu vammoistaan ja pääsee pelaamaan, mutta ajatus siitä, että kokoonpanossa olisi toinenkin NHL-tasoinen kiekollinen puolustaja Hughesin lisäksi, on luottamusta herättävä.

Riippuu siitä millaisen mittarin tuolle kiekolliselle rightin pakille asettaa, mutta noita vaihtoehtoja tuonne jo aikaisemmin yhdellä mittarilla laitoin. Jos katsoo sopivuutta tälle seuralle tuohon samaan ikähaarukkaan missä Pettersson ja Hughes ovat, niin ylipäänsä noita 25 vuotiaita (tai alle) oikean puolen kätisyyden omaavia yli 20 minuutin pakkeja ovat:

Cale Makar
Adam Fox
Moritz Seider
Charlie McAvoy
John Marino
Andrew Peeke
Noah Dobson
Henri Jokiharju
Sean Durzi

Noista kiekollisia tuon haarukan mahdollisesti saatavilla olevia pakkeja, jotka olisivat lähtökohtaisesti Hronekia parempia ja sopivampia ei oikein ole. Eli aika lailla sellaisen tarpeen Hronekin pitäisi täyttää mitä seura hakee ja siinä mielessä ymmärrän kyllä kovan hinnankin. Hughesissa, Hronekissa ja Bearissa seuralla voi nyt olla kolme top4-pakkia riveissä. Se neljäs pitää saada ja ennemmin sinne Hughesin ja Hronekin väliin tai ainakin Hronekin tasolle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Petterssonin viimeisin vuosi tilastoina. Kovaa tekemistä ja vaikka välillä näytti jo vähän huolestuttavaltakin, uskon että ne vaikeudet kasvattivat henkisesti Eliasta. Mahdollisuudet pelata tällä tasolla varmaan seuraavat 10 vuotta ja ehkä pidempäänkin, joten tuo luo hyvän pohjan pitkälle.





***

Tätä pelaajaa se Drance on edelleen kovasti työntämässä pois jonkun ison kuvan vuoksi. Ilmeisesti se "homerun-Boeser" pitäisi siinä säilyttää ja hommailla niitä mystery-boxeja tilalle? Varmaan olisivat Pettersson ja Hughes siinä suunnitelmassa tyytyväisiä, kun noilla vuoroilla olisi mahdollisuus päästä NHL:ään ehkä kolmen vuoden päästä jos edes sattuvat osumaan (ykköskierroksen lopun vuoroilla tuokin on epätodennäköistä Kuzmenkon tasolle).





***





***

Hyökkäyksen kokoonpano on pysynyt treeneissä samana:


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver teki tulokassopimuksen viime kesän seitsemännen kierroksen varauksen Kirill Kudryavtsevin kanssa.





Venäläispakki on pelannut OHL-seura Soo Greyhoundsissa tällä kaudella 60 peliä ja tehnyt 45 pistettä. Noilla pisteillä hän on Soo'ssa selvästi tehokkain puolustaja ja jaetulla kolmannella sijalla joukkueen pisteissä. Mahdollisuuksia NHL-tasolle kehittymisessä en pidä kovin korkeina, kuten en kenelläkään seitsemännen kierroksen varauksella, mutta katsellaan nyt rauhassa minkä tasoinen puolustaja Kirillista ajan kanssa kasvaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Iain MacIntyren artikkeli juuri kaksivuotisen jatkon tehneestä Guillaume Briseboisista:


Brisebois;

This year, to be able to (stay healthy) and stick games together in the American League, really put 30 games together, it was really good for me,” Brisebois said. “I think it was working on the defensive zone, being harder on sticks and just boxing out and all that stuff. When you're young and you come from juniors, you're used to being the offensive guy. But when you come up in pro, there's always that guy and you've got to find a different way to make yourself useful.

Utican manageri Ryan Johnson;
It was a journey for him. The amount of conversations in season and off-season that he and I have had about many different things in life and hockey... at the end of last year, we kind of hit a crossroads, like, 'What should we do here? What's in the best interest of Guillaume Brisebois?' At that point, it was really personal for us. But look where it ended up. I give full credit to the kid and his perseverance.

The journeys and the paths... there isn't one avenue. I continue to learn from these players who find different paths. When they do, it's such a great tool to use as guidance for others. And his story is one of those. It's a completely different path, but he has figured it out.

Brisebois on pelannut Vancouverissa kolmosparissa tällä kaudella 10 peliä keskimäärin noin 17 minuutin jääajalla. Kasassa on yksi syöttö ja jos Brisebois jatkaa NHL:ssä, jatkossakaan ei kannata odotella pisteitä. Mutta hänestä saattaa olla apuja alivoimalle ja luotettavaan puolustuspelaamiseen.

Tasakentin Brisebois on tällä kaudella yhden maalin verran plussalla ja odotetut maalit ovat 57.8% tällä lyhyellä ajalla mitä Brisebois on ylhäällä ollut. Brisebois liikkuu hyvin ja pitää välit vastustajien hyökkääjiin kunnossa. Kuka tietää vaikka hänestä tulisi Canucksin ensi kauden "Chatfield"?

Hughes - Bear
? - Hronek
Brisebois - Schenn

Puolustus on ehkä hyökkäystä enemmän auki, mutta tuollainenkin saattaisi olla yksi mahdollinen vaihtoehto jos Brisebois jatkaa luotettavaa peliään ja häneen uskotaan. Mutta tuossa olisi toki monia kysymyksiä edessä eikä pienimpinä se, millainen olisi jatkosuunnitelma OEL:n ja Myersin kohdalle.

Muutenkin esimerkiksi tuonne puolustuksen vasemmalle puolelle kolmospariin löytyy mm. Dermott, Wolanin ja Rathbone kisaamaan paikoista, joten tuo Briseboisin paikka on kaikkea muuta kuin varma. Mutta toistaiseksi nähdyn perusteella tuon sopimuksenkin vuoksi Brisebois on hyvä pitää kaavailuissa mukana.

Vancouverin alivoima ei ole muuten enää NHL:n historian huonointa. Niukka ero on nyt siihen Kingsin 1979-80 kauden alivoimaan (68.2% vs 68.3%), kun Canucksin alivoima on ollut noin NHL:n puolivälin paikkeilla viimeisen kuukauden ajan. Petterssonin ja Millerin maalien ansiosta tuo alivoima on ollut kokonaisuutena nyt viime aikoina jopa maaleissa plussalla:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Neljäs peräkkäinen voitto, kun Ottawa kaatui kotona 5-2 lukemilla. Kuzmenkolle kaksi maalia, Millerille 1+1, Åmanille 1+1 ja Joshualle 0+2 tehot. Demko pelasi maalilla. Aika tilastojen näköinen lopputulos, kun Natural Stat Trickin mukaan Vancouverin maaliolettama oli 4,7 ja Ottawan 2,5 maalia.





Millerille tuli pelin ykköstähti. Hän pelasi yli 22 minuuttia, teki nuo 1+1, otti 33 aloitusta (joista voitti 20), taklasi viisi kertaa ja hommasi yhden jäähyn. Millerin maali tuli jälleen alivoimalla ja hän nousi tuolla Petterssonin ja neljän muun kanssa NHL:n alivoimamaalitilaston kärkeen. Yksi noista neljästä muusta on muuten Horvat. Sen jälkeen kun Horvat myytiin, Miller on ottanut NHL:n neljänneksi eniten aloitusvoittoja ja ottanut aloituksia 57.8% lukemilla.

Kuzmenkolle tuli kauden 31 maali, kun hän avasi maalihanat ensimmäisessä erässä. Hän on ollut tällä kaudella eniten maaleja uudessa seurassaan tehnyt pelaaja. Floridan Matthew Tkachuk on toisena 30 maalilla, Ottawan Claude Giroux kolmantena (28) ja Los Angelesin Kevin Fiala neljäntenä (22). Tuo Kuzmenkon laukausprosentti ei tule tuollaisena pysymään ensi kaudella, mutta 30 maalin kautta on realistista odottaa ja muuten hän voi hyvin olla parempi pelaaja kun on nytkin kehittynyt tämän kauden aikana.

Burroughsista on kyllä pakko pitää, vaikka ei ole kummoinen puolustaja pelitaidoiltaan. Aina puolustamassa tarpeen vaatiessa omiaan ja pelaa maksimikapasiteetilla jokaisen pelin. Nyt lähti haastamaan selvästi itseään isompaa Austin Watsonia, kun Watsonin kädet nousivat vähän korkealle Petterssonia kohtaan. Burroughs on ehdottomasti myös niitä, jotka kuuluvat ensi kauden suunnitelmaan puolustuksen kolmosparissa ja saattaa periä sen Schennin paikan mikäli Luke ei tule takaisin.

Tankkauksen kannalta tietysti huono asia nämä viime aikaiset voitot ja etenkin nyt kun Flyers ja Canadiens hävisivät. St. Louis sentään otti voiton. Toisaalta tämä voittoputki ei tule ikuisuuksia kestämään eikä siellä ole kuitenkaan hirveää eroa vaikka 7 ja 10 välillä lupausten tasossa. Siihen Bedardiin en ole uskonut missään vaiheessa etenkään sen jälkeen kun kuulin Demkon palaavan kentälle ja näin Silovsin pelaavan NHL:ssä. Sillä itseluottamuksensa menettäneellä Martinilla mahdollisuudet olisivat voineetkin olla.

Tämän kotipeliryppään kuudes ja viimeinen peli pelataan keskiviikkona Dallasia vastaan. Itse budjetoin tästä kuuden pelin saldosta kahdeksan pistettä, mikä olisi nyt kasassa.

***








Hieno nähdä Rädyn onnistuvan Abbotsfordille. Toivottavasti se lähtisi tuosta parempaan suuntaan myös tulostaululle.

Höglanderille tuli pelissä myös jälleen maali (ja seitsemän laukausta):





Höglanderilla on 10 viime peliin nyt 6+5 tehot. Kokonaisvaltainen pelaaminen on mennyt eteenpäin (mikä on se tärkein asia), mutta tuota pyritään varmaan parantamaan lisääkin. Onneksi häntä on nyt peluutettu tuolla kehityksen kannalta rauhallisemmassa ympäristössä maltilla tällä kaudella. Tätä samaa olisi pitänyt aikaisemmilla kausilla jo noiden muiden nuorten kanssa, mutta kiire on kiire...

Saa nähdä nyt sitten saako Abbotsford syvyyteen pakkilisän Jurmosta, jonka kausi päättyi eilen. Jurmo olisi Rädylle tuttu pelaaja Jukureista. Räty tuli itse viime kaudella mukaan kauden jälkeen AHL:aan ja tuolloin vielä Islandersin farmiseura Bridgeportin riveihin, joten mahdollista on että Jurmo seuraa tällä kaudella tuota reittiä.

Yksi mahdollinen hyökkääjä saattaa rantautua Abbotsfordiin nyt mikäli Canucks onnistuu saamaan Aidan McDonoughin nimen paperiin.





McDonough teki Northeasterinin kapteenina 33 pelissä 38 (20+18) pistettä tällä kaudella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tämä on muuten mielestäni erittäin erikoinen tilasto:





Eli Petterssonilla on tässä vaiheessa kautta kaksi maalia ylivoimalla ja neljä maalia alivoimalla. Puhutaan kuitenkin pelaajasta, joka ei juuri ollut pelannut alivoimaa ennen viime kautta ja toisaalta laukaus on yksi liigan parhaista.

Sekin on erikoista, että Horvatin kaupan jälkeen Petterssonin laukaukset ovat ylivoimalla vähentyneet peliaikaan nähden. Kuvittelin, että tilanteita pelattaisiin jatkossa enemmän hänen kautta. Toisaalta ehkä tuossa iso merkitys on yksinkertaisesti siinä, että vastustajat pyrkivät pelaamaan entistä enemmän Eliasta ylivoimalla pois.

Ylivoima on heikentynyt Horvatin lähdön jälkeen hieman. Horvatin kanssa se oli 22.8% ja nyt ilman 21.7%.

***

Se tässä pelottaa isommassa kuvassa, että tämä on vain viime kauden toisintoa valmentajan vaihdon jälkeen.





Toisaalta kuten Iain MacIntyre hyvin sanoi, niin ei tarvitse olla Scotty Bowman huomatakseen pelillisen eron viime kauden lopun ja tämän kauden lopun välillä. Viime kaudella Boudreaun aika oli hienoa aikaa, mutta siinä Demkolla oli kuitenkin erittäin iso merkitys hyvään kevääseen.

Nyt tällä hetkellä tuohon maalivahdin huippuiltaan nojaaminen on ollut selvästi pienempää. Tilastovertailussa "odotetut päästetyt maalit 5v5 pelissä" Canucks on ollut tuolla puolustuksella NHL:n 10. paras, kun viime kaudella joukkue oli tällä samalla aikavälillä tuossa tilastossa 22. paras.

Tässä mielessä tämä luo kyllä enemmän toiveita sille, että tämä jatkuisi tämän kauden jälkeenkin. Mutta tietysti (ihan kuin siinä historian aikaisemmassa epäonnistuneessa retoolissa) tämä nostaa kysymyksiä, että kun "ei ennenkään toiminut". Tässäkin tapauksessa siellä on uudet miehet tekemässä näitä päätöksiä.

No, katsellaan nyt jatkossa mihin peli tästä lähtee. Mutta tuo mitä joskus kävi, ei kuitenkaan tarkoita että niin tulee käymään jatkossakin.

***





Tämän hetkinen pelaaminen näyttäisi siltä, että Canucks putoaisi lottoon jonnekin kymppisijan paikkeille. Eikä Vancouver ole kuitenkaan Carolina tai Rangers, jota potkaisisi joskus tuuri lotossa. Mutta jos tämä tuleva draft on kuten asiantuntijat sanovat syvyyden osalta, niin tuollainen '15 kesän varaustilaisuus kävisi minulle oikein hyvin.

Tuolloin oli tuollainen Generational talent McDavid (Bedard) kärjessä ja erinomainen yliopistojuniori Eichel (Fantilli) toisena. Sijoille 8-10 putosivat sitten Zack Werenski, Timo Meier ja Mikko Rantanen. Ei haittaisi yhtään jos joku tuon tasoinen pelaaja putoaisi Vancouverin vuorolle ensi kesänä. Kuitenkin oli miten oli, niin se vuoro ei sinällään ole se merkittävin asia tuossa. Se varauksessa onnistuminen on ainoa mikä merkitsee.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Phil Di Giuseppen kanssa kaksivuotinen kahden suunnan jatkosopimus:





Hyvä sopimus.

Di Giuseppe on ollut ihan hyvä syvyyspelaaja ja saanut Tocchetilta kehuja aika ajoin otteistaan. Pelannut alivoimaakin, mikä kielii valmentajan luotosta. Tuo Millerin laiturina pelaaminen ja 16-17 minuutin peliajat eivät ole niitä mitä voisi kuvitella jatkossa, mutta menee nyt tässä tilanteessa kun Mikheyev ja Pearson on top6-tonteilta pois ja Höglanderia halutaan kehittää farmissa.

Tocchetin systeemissä näyttäisi olevan aikaisempaa vahvempana muutenkin tuo, että jokainen pelaaja tuntisi olevansa tärkeä osa kokonaisuutta. Pelaajat tuntuvat haastatteluiden perusteella pitävän paljon tyylistä, mikä varmasti helpotti tätä sopimusta ja sitä, että tuli kaksivuotisena. Lisäksi silläkin oli varmasti merkitystä pelaajalle, että farmin palkka on melkein sama kuin ylhäällä.

Järkevä sitoa syvyyspaikoille kiinni näitä halpoja mutta kuitenkin tuottavia pelaajia verrattuna niihin yli 10 miljoonan nelosketjun sopimuksiin, joista ei kuitenkaan saatu irti juuri yhtään enempää. Mahdollisesti Åmanin laitureina pelaavat ensi kaudella Joshua ja Di Giuseppe. Tuo voi olla ihan hyväkin ketju kaikessa nimettömyydessään, ainakin jos Åman saa tiettyjä sentterinpelin ominaisuuksia parannettua (aloitukset yksi osa tuota).

***

Abbotsford oli 10 sekunnin päässä ottaa Silovsin johdolla 1-0 kotivoitto Coloradosta, mutta pelin lopussa Ryan Merkleyn laukaus upposi kovan maskin ohi maaliin saakka. Colorado vei lopulta pelin rankuilla kun 10 pelaajaa kävi yrittämässä maalintekoa. Silovs oli kentän ykköstähti. Höglanderille jälleen seitsemän laukausta ja myös Räty on päässyt paremmin esiin (laukoi viisi kertaa). Jett Woon yli olin ehkä laittanut liian aikaisin raksia "ei riitä NHL:ään saakka"? Saattaa hyvinkin vielä riittää.
 

Munchkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks , Cincinnati Bengals
"Long time listener, first time caller."



Lueskelin tuota Drancen suolausta täällä ja heräsi tuntemuksia sen verran että koin tarpeelliseksi kommentoida.

Drance on aika hyvin perustellut tuon oman kantansa. Yritän tiivistää tähän pääpointit. NHL on palkkakattoineen, tulojen-jako -sopimuksineen ja varausvuoro -systeemeineen luonut kiertoradan jolla joukkueet suurinpiirtein pysyvät. Täytyy nähdä kovasti vaivaa että olet tämän kiertoradan sykleistä huolimatta erittäin huono tai erittäin hyvä.

Tämän lisäksi on vetovoima jonka vaikutuksesta jos olet pitkään erittäin hyvä tulet alas palkkarakenteen, joukkueen ikärakenteen sekä varausvuorojen huonomman arvon vuoksi. Tämä toimii myös toiseen suuntaan.



Vancouver näyttää palkka-tilanteen, tulevien varausvuorjen ja ei-vielä liigassa pelaavien nuorten pelaajiensa osalta joukkueelta joka on tulossa kilpailuikkunansa päätökseen. Tänävuonna tarjoutui mahdollisuus, Demkon loukkaantumisen, Millerin järkyttävän alkukauden, OEL:in regression Arizonan viimeisten vuosien tasolle ja vielä sen alle, myötä alibin kanssa irrottautua tästä keskikymmeniköstä ja ladata JOHONKIN tulevaan hetkeen arvoaan nostavia sopimuksia ja "omistuksia."

Tästä kieltäydyttiin hymyssä suin koska tänävuonna oli tarkoitus livahtaa playoffseihin ja ensivuonna sinne on jo pakottava tarve.


Jos verrataan tätä ajatusta kauppakumppaniksi löytyneesee, Yzermanin johtamaan Detroitiin:





“I was not going to be a buyer under any circumstances. Not this year,” Yzerman said. “And if I was buying, so to speak, it was going to be for players that were going to be here, younger guys that fit the timeframe."


Yzermanin tavoite on voittaa stanley cuppeja punapaidoille.

Aqualinin (ja hänen valitseman Rutherford & Alvin johdon) tavoite on päästä playoffseihin ja toivoa parasta.


Itse olen Drancen kanssa täysin samaa mieltä. Prosessin pitää olla oikea näin tiukkassa liigassa. Käytännössä NHL on nyt tehokkuuskilpailu. Kuka onnistuu mahduttamaan eniten voimaa sopimusrajoitusten alle. Vancouver ei ole tässä kilvassa mukana.


Olen myös joidenkin säännöstään tänne kirjoittelevien tavoin viettänyt kohta kolme vuosikymmentä Canucks fanina ja mielestäni nykytilanne on synkempi kuin koskaan. Messier vuodet päättyivät suht nopeasti. Benninging valtakaudella oletus oli että seuraava johto korjaa tilanteen.

Nyt en näe tietä ulos Aqualiinin ollessa puikoissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
"Long time listener, first time caller."
Mukava nähdä täällä uusia kirjoittajia, vaikka Drancesta meillä onkin ihan eri käsitys.

Aquilinin omistuspohjasta voidaan olla toki montaa mieltä ja itse olen osin samaa mieltä kanssasi (toivon edelleen, että nykyinen Dallasin omistaja Gaglardi olisi voittanut aikanaan seuran ostajuuskisan).

Mutta toisaalta pitää muistaa sekin, että Vancouver oli tällä samalla omistuspohjalla runkosarjassa NHL:n paras joukkue vuosien 2008-2012 välisen ajan. Tuo aikajakso ei tuonut kuin yhden finaalipaikan, mutta silloin kun oli asiansa osaava johto, ainakin tuo runkosarjamenestys onnistui kyllä omistajista huolimatta.

Se että niitä finaalipaikkoja tai vielä parempaa menetystä playoffeissa ei tullut lopulta enempää kuin yksi, oli monen pienen tekijän summa. Erittäin vaikea ylipäänsä saavuttaa siellä mitään, minkä esimerkiksi Carolina on nyt joutunut todistamaan. Hyväkään joukkue ei välttämättä saa ikkunaa auki jos naapurissa tehdään joku asia edes hieman paremmin.

Benningin tultua taloon tuo runko oli hajonnut tai lähes hajoamassa ja se kunnon leikkaus olisi pitänyt tehdä silloin. Sen sijaan niinä aikoina tuota arvoa syötiin rajulla otteella tekemällä lähes järjestäen joko tyhmiä vapaiden agenttien hankintoja tai tyhmiä kauppoja. Eivät omistajat noissa päivittäisissä kiekkoliikkeissä olleet mitenkään muuten mukana, paitsi sanelemalla raamit retoolista (mikä oli kyllä väärä lähestymistapa).

Onneksi sentään parissa varauksessa onnistuttiin todella hyvin. Nyt nuo varaukset ovat tulossa tai tulleet parhaaseen peli-ikään. Tällä hetkellä joukkueella on riveissä nuori ykkössentteri, nuori ykköspakki ja hyvän ikäinen (terveenä ollessaan) lähes Vezina-tason maalivahti. Jokaisella tärkeimmällä pelipaikalla on siis mukana selkeä pelillinen johtaja ja vielä nuori sellainen. Tässä ollaan siksi tien risteyksessä noiden kanssa.

Tässä voidaan koittaa luoda noiden ympärille parempaa tukea koittamalla tehdä oikeita kiekkoliikkeitä. Rakentaa siis parempaa organisaation rakennetta, panostaa pelaajakehitykseen, pyrkiä tekemään onnistuneita pelaajakauppoja ja saada palkkarakenne terveemmäksi. Tai sitten voidaan riisua joukkuetta, toivoa että se ei heijastu noihin avainpelaajiin ja koittaa saada sitä kautta uutta nousua. Ensin mainuttu on huomattavasti haastavampi kuin jälkimmäinen.

Itse olin siinä toivossa, että joukkue olisi ottanut askeleen taakse päästäkseen mahdollisesti kaksi eteen. Etenkin tuo palkkarakenne oli sellainen asia, josta en vain löytänyt järkevää ulospääsyä. Eikä tuohon olla pystytty vastaamaan vieläkään. Mutta kuitenkin pitää muistaa, että tässä on menty vasta reilu vuosi tällä uudella johdolla ja tuo on lyhyt aika.

Itse annan sille enemmän aikaa, kun vertaa vaikka noiden arvostettujen Yzermanin tai Sakicin aikajanaan rakentaa menestysorganisaatiot. Noistakin Yzermanilla oli pohjalla ennen tuloaan Tampaan kuitenkin Hedmanin ja Stamkosin kaltaisia kultamunia eikä tuota menestysorganisaatiota muuten rakennettu kärkivarauksilla. Se tehtiin pitkälle niillä oikeilla kiekkoliikkeillä ja erinomaisella pelaajakehityksellä.

Tuo voi ollakin, että tässä retoolissa ei tulla onnistumaan. Kun on valittu vaikeampi lyhyt reitti, niin se luonnollisesti vaatii enemmän. Tuo pelaajien myynti vuoroihin on lähes aina sellainen asia, että siinä saa synninpäästön kun fanit alkavat maalaamaan mielessään kuvaa "toisen kierroksen mahdollisesta Shea Weberista" (mihin prosentit ovat alle viiden).

Tuossa Drancen tyylissä minua on häirinnyt se, että kuvitteleeko hän joukkueen osuvan kuinka korkealla prosentilla vaikka niillä vuoroilla mitä Kuzmenkosta olisi ollut mahdollista saada? Vai onko tuo vain sitä, että heitetään tuollainen fanien suosikiksi noussut ja mahdollinen usean kauden 30 maalin tekijä kiville että ollaan huonompia? Organisoitua kiekkoa hän ei ole ainakaan pelannut päivääkään, sen olen kirjoituksista huomannut. Pelkkää fantasiaa, joka pohjautuu ilmeisesti sille että Petterssonille ja Hughesille olisi ok kyntää muutama vuosi ja Canucks räjäyttäisi noilla varauksilla kaikki pankit.
 
Viimeksi muokattu:

Munchkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks , Cincinnati Bengals
Mukava nähdä täällä uusia kirjoittajia, vaikka Drancesta meillä onkin ihan eri käsitys.

Aquilinin omistuspohjasta voidaan olla toki montaa mieltä ja itse olen osin samaa mieltä kanssasi (toivon edelleen, että nykyinen Dallasin omistaja Gaglardi olisi voittanut aikanaan seuran ostajuuskisan).

Mutta toisaalta pitää muistaa sekin, että Vancouver oli tällä samalla omistuspohjalla runkosarjassa NHL:n paras joukkue vuosien 2008-2012 välisen ajan. Tuo aikajakso ei tuonut kuin yhden finaalipaikan, mutta silloin kun oli asiansa osaava johto, ainakin tuo runkosarjamenestys onnistui kyllä omistajista huolimatta.

Se että niitä finaalipaikkoja tai vielä parempaa menetystä playoffeissa ei tullut lopulta enempää kuin yksi, oli monen pienen tekijän summa. Erittäin vaikea ylipäänsä saavuttaa siellä mitään, minkä esimerkiksi Carolina on nyt joutunut todistamaan. Hyväkään joukkue ei välttämättä saa ikkunaa auki jos naapurissa tehdään joku asia edes hieman paremmin.

Benningin tultua taloon tuo runko oli hajonnut tai lähes hajoamassa ja se kunnon leikkaus olisi pitänyt tehdä silloin. Sen sijaan niinä aikoina tuota arvoa syötiin rajulla otteella tekemällä lähes järjestäen joko tyhmiä vapaiden agenttien hankintoja tai tyhmiä kauppoja. Eivät omistajat noissa päivittäisissä kiekkoliikkeissä olleet mitenkään muuten mukana, paitsi sanelemalla raamit retoolista (mikä oli kyllä väärä lähestymistapa).

Onneksi sentään parissa varauksessa onnistuttiin todella hyvin. Nyt nuo varaukset ovat tulossa tai tulleet parhaaseen peli-ikään. Tällä hetkellä joukkueella on riveissä nuori ykkössentteri, nuori ykköspakki ja hyvän ikäinen (terveenä ollessaan) lähes Vezina-tason maalivahti. Jokaisella tärkeimmällä pelipaikalla on siis mukana selkeä pelillinen johtaja ja vielä nuori sellainen. Tässä ollaan siksi tien risteyksessä noiden kanssa.

Tässä voidaan koittaa luoda noiden ympärille parempaa tukea koittamalla tehdä oikeita kiekkoliikkeitä. Rakentaa siis parempaa organisaation rakennetta, panostaa pelaajakehitykseen, pyrkiä tekemään onnistuneita pelaajakauppoja ja saada palkkarakenne terveemmäksi. Tai sitten voidaan riisua joukkuetta, toivoa että se ei heijastu noihin avainpelaajiin ja koittaa saada sitä kautta uutta nousua. Ensin mainuttu on huomattavasti haastavampi kuin jälkimmäinen.

Itse olin siinä toivossa, että joukkue olisi ottanut askeleen taakse päästäkseen mahdollisesti kaksi eteen. Etenkin tuo palkkarakenne oli sellainen asia, josta en vain löytänyt järkevää ulospääsyä. Eikä tuohon olla pystytty vastaamaan vieläkään. Mutta kuitenkin pitää muistaa, että tässä on menty vasta reilu vuosi tällä uudella johdolla ja tuo on lyhyt aika.

Itse annan sille enemmän aikaa, kun vertaa vaikka noiden arvostettujen Yzermanin tai Sakicin aikajanaan rakentaa menestysorganisaatiot. Noistakin Yzermanilla oli pohjalla kuitenkin Hedmanin ja Stamkosin kaltaisia kultamunia eikä tuota menestysorganisaatiota muuten rakennettu kärkivarauksilla. Se tehtiin pitkälle niillä oikeilla kiekkoliikkeillä ja erinomaisella pelaajakehityksellä.

Tuo voi ollakin, että tässä retoolissa ei tulla onnistumaan. Kun on valittu vaikeampi lyhyt reitti, niin se luonnollisesti vaatii enemmän. Tuo pelaajien myynti vuoroihin on lähes aina sellainen asia, että siinä saa synninpäästön kun fanit alkavat maalaamaan mielessään kuvaa "toisen kierroksen mahdollisesta Shea Weberista" (mihin prosentit ovat alle viiden).

Paljolti samaa mieltä.
Käsittääkseni Aqualini alkoi "hands on" omistajaksi Mike Gillisin viimeisinä hetkinä Canucks johdossa. John Tortorellan palkkaaminen esim ei ole millään muotoa Gilliksen liikku.

Ja myöhemmin olemme saaneet kuulla että Benning oli yhteydessä "Päivittäin" Aqualiniin joukkueen day-to-day operoinnista. Käsittääkseni tämä ei ole normaalia.


Tuossa Drancen tyylissä minua on häirinnyt se, että kuvitteleeko hän joukkueen osuvan kuinka korkealla prosentilla vaikka niillä vuoroilla mitä Kuzmenkosta olisi ollut mahdollista saada? Vai onko tuo vain sitä, että heitetään tuollainen fanien suosikiksi noussut ja mahdollinen usean kauden 30 maalin tekijä kiville että ollaan huonompia? Organisoitua kiekkoa hän ei ole ainakaan pelannut päivääkään, sen olen kirjoituksista huomannut. Pelkkää fantasiaa, joka pohjautuu ilmeisesti sille että Petterssonille ja Hughesille olisi ok kyntää muutama vuosi ja Canucks räjäyttäisi noilla varauksilla kaikki pankit.

Käsittääkseni Drancen pointti tässä on että tarvitaan niitä arpoja mahdollisimman monta. Myöskin hänen mielestä lyhyt soppari Kuzmenkolle on huonoin mahdollinen vaihtoehto.

Olen samaa mieltä.
Canucks ei tule kilpailemaan kupista tuon kahden vuoden aikana. Jos olisi sorvattu vaikka 5 vuoden lappu niin olisin nähnyt siinä jonkinmoisen idean. Nyt Kuzmenko on sidottu Vancouveriin ne 2 vuotta kun joukkue ei tule olemaan materiaaliltaan sellainen että voidaan kilpailla liigan eliittiä vastaan. Kuzmenkosta saatu 1. kierroksen varausvuoro olisi voinut olla, tai sillä olisi voitu vaikka saada kaupassa jotain joka olisi voinut olla osa Vancouveria kun aletaan taas oikeasti kilpailla jostain merkittävästä.


Sen sijaan taas tehtiin lyhytnäköinen liike joka auttaa joukkuetta pitämään pään pinnalla enskiaudella mutta vaikuttaa negatiivisesti pitkällä aikavälillä. Itse veikkaan että seuraavat kaksi kautta eivät tule olemaan samanlaista ilotulitusta Kuzmenkolle. Siellä on aikapaljon laukaisu%:ssa ja IPP:ssä regressio varaa.

Hronek on samanlainen liike. Tilastollinen verrokki on esim Morgan Rielly. Palkkakaton pieni nousu huomioon ottaen palkankorotus tulee olemaan melkoinen tuon yhden hintakontrolloidun vuoden jälkeen.

En ymmärrä miten mikään organisaatio jonka tavoite on voittaa Stanley Cup rakentaa itselleen all-in vuoden ensikaudesta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Paljolti samaa mieltä.
Käsittääkseni Aqualini alkoi "hands on" omistajaksi Mike Gillisin viimeisinä hetkinä Canucks johdossa. John Tortorellan palkkaaminen esim ei ole millään muotoa Gilliksen liikku.
Tuosta viime hetkien puuttumisesta Tortorellan palkkaukseen on tosiaan ollut huhuja. Siinä vaiheessa tosin Gillis oli jo käytännössä mennyt manageri. Niille Gillisin tekemille liikkeille seuran menestyskausina Aquilini ei ainakaan käsittääkseni tehnyt mitään.

Benningin aikoina manageri piti kuulemma yhteyttä omistajiin (enkä kyllä toisaalta ihmettele tuota kun "Jermu" oli operoimassa), mutta omistajapuoli ei ollut käsittääkseni vaikuttamassa yhteenkään yksittäiseen vapaan agentin hankintaan, pelaajakauppaan tai varaukseen.

Täytyy alleviivata tuota, että en ole tällä hetkelläkään täysin luottavainen mitä tulee omistajiin, mutta minulla on se käsitys, että he eivät ole olleet yhdessäkään Allvin-/Rutherford -kaksikon liikkeessä mukana.

Olen lisäksi aika varma siitä, että Rutherfordin kaltainen mies ei seuraan olisi tullutkaan jos näin olisi. Ja toisaalta kun "tietää" miten pienet piirit tuolla lopulta on, niin se pistää miettimään sitä että mikä oli totuus noiden Benningin aikojen kanssa.

Käsittääkseni Drancen pointti tässä on että tarvitaan niitä arpoja mahdollisimman monta. Myöskin hänen mielestä lyhyt soppari Kuzmenkolle on huonoin mahdollinen vaihtoehto.

Ehdottomasti niitä arpoja tarvitaan lukumääräisesti mahdollisimman monta jos seura lähtee sellaiselle rakennuksen tielle. Mutta edelleen tuossa oli kaksi reittiä ja seura ei tuota Drancen (eikä myöskään minun) tahtomaa reittiä halunnut mennä.

Itse annan tuolle nyt mahdollisuuden ja katselen sitten mihin tämä vie. Drancen juttujen perusteella tämä on julistettu jo valmiiksi epäonnistuneeksi poluksi, vaikka polkua ei edes nähdä vielä kunnolla. Varmaan siellä on nyt ja jatkossakin kaikki hintaa vievät hankinnat huonoja? Siinä saa aika pitkään toimittaja huudella sitten palstalla väärästä reitistä ja siitä, että miksi tämä onnistuisi kun ei Elmerinkään aikana onnistunut.

Kuten sanoin, ei minullakaan ole tuohon lähellekään täyttä luottoa, koska tuo on vaikea tie. Helpompihan se olisi ollut vain myydä ja katsella vuoroja. Mutta en tiedä olisiko se retoolin päälle (Benning ei käytännössä tuota halunnut tehdä, mutta kyvyttömyys teki tuon) retoolauskaan ollut tässä tilanteessa sopiva. Tai kumpi olisi lopulta parempi? Sen näyttää aika.

Siinä mielessä ymmärrän seuraa, että siellä on nyt seurahistorian kannalta poikkeuksellinen tilanne siinä mielessä, että joukkueella on organisaation historian lahjakkain puolustaja riveissä samaan aikaan kun nuori ykkösentteri yrittää luoda tämän joukkueen kanssa yhteistä parempaa tulevaisuutta. Maalillakin on maalivahti, joka jo lähes yksinään (kuten viime kaudella pitkälle teki) saattaa hinata joukkuetta pois parhailta paikoilta draftissa.

Seurassa ilmeisesti katsottiin tilanne sellaiseksi, että koska heillä on nuoria erittäin lahjakkaita mutta kuitenkin jo tasonsa näyttäneitä pelaajia noilla paikoilla, he tarvitsevat tukea ja organisaatio pyrkii jatkossa tekemään kiekkoliikkeillä sitä nostetta. Vaikea paikkahan tuo tietysti tulee olemaan ja asettaa kiekkopuolen ammattitaidon testiin kun tulos on paljon välittömämpää kuin vuorojen varaan rakentelu.

Minäkin kyllä voisin toki luopua osasta pelaajia. Mutta kenestä siellä luopua ja kenestä ei tai kenellä on arvoa ja kenellä ei, se on tässä se pääkysymys. Ei minua haittaa, jos joukkue onnistuu myymään OEL:n, Myersin, Pearsonin, Boeserin tai vaikka Garlandin vuoroihin. Mutta kun Petterssonilla ei ole sopimusta ensi kauden jälkeen ja Eliaksella on selvästi erinomainen kemia Kuzmenkon kanssa, tuon parin hajottamista vastaan olen vaikka sillä seuraa heikennettäisiin.

Olen kyllä toisaalta samaa mieltä tuosta Kuzmenkon kahden vuoden sopimuksesta. Itse ymmärsin tuon sitä kautta, että se palveli pelaajaa ja seuraa. Pelaaja voi nostaa tässä arvoaan lisää pelaamalla hyvin ja seura ei ole kiinni vuosia pelaajassa, jos jostain syystä peli ei enää jatkossa toimikaan. Nämä ovat aina molemmin puoleisia neuvotteluja eikä siinä pelkästään seura sano miten tehdään.

Tuokin on asia, mitä ei osata nähdä joidenkin papereissa kuin päättyvän huonosti. Jos Kuzmenkon ja Canucksin välillä jostain syystä näyttää siltä että sitä jatkoa ei ole tarjolla ja Kuzmenko pelaa hyvin, ihan varmasti hänestä on saatavilla korvaus myöhemmin. Yksinään Kuzmenko ei tätä joukkuetta puolestaan tule mihinkään pois parhailta lottosijoilta nostamaan, joten tuossa tarvitsisi sitten isompia liikkeitä jos sinne kaipaisi.

Kuzmenkosta saatu 1. kierroksen varausvuoro olisi voinut olla, tai sillä olisi voitu vaikka saada kaupassa jotain joka olisi voinut olla osa Vancouveria kun aletaan taas oikeasti kilpailla jostain merkittävästä.

Niin tai sitten se vuoro olisi tuonut Vancouveriin Shinkarukin, Pettersson olisi huomannut miten viereltä jälleen lähtee pelaaja kenen kanssa hänellä on poikkeuksellisen hyvä kemia, miten tämä joukkue on taas kerran rakennusvaiheessa ja alkanut miettiä sellaista seuraa missä hän haluaa uransa parhaat vuotensa viettää. Näissä voi olla muistakin asioista kyse kun siitä miten saada paperilla palaset loksahtelemaan kohdilleen.

Sen sijaan taas tehtiin lyhytnäköinen liike joka auttaa joukkuetta pitämään pään pinnalla enskiaudella mutta vaikuttaa negatiivisesti pitkällä aikavälillä. Itse veikkaan että seuraavat kaksi kautta eivät tule olemaan samanlaista ilotulitusta Kuzmenkolle. Siellä on aikapaljon laukaisu%:ssa ja IPP:ssä regressio varaa.

Tuo maali-/pistetuotto voi hyvinkin pitää paikkansa ja itsekin siitä tuonne ylemmäs kirjoitin.

Tulevaisuutta on mahdoton ennustaa, mutta kyllä minä näen tuon 30 maalin rajan täysin mahdollisena siitä huolimatta Petterssonin kanssa pelatessa (nythän tuo tahti lupailee jopa yli 40 maalia). Lisäksi hän saattaa olla muuten parempi pelaaja jatkossa, kun on päässyt kiinni NHL-kiekkoon. Varmuudella hän tuo joukkueen keskuuteen erinomaisen koppipelaajan, jonka kanssa lähes jokaisella tuntuu olevan hauskaa.

En näe tuota pidemmällä tähtäimelläkään välttämättä huonona liikkeenä, jos Kuzmenko jatkaa tästä kaudesta jatkossa yhteispeliä samalla lailla Petterssonin kanssa ja seuraava sopimus saadaan järkeväksi. Siinä tapauksessa näen sen pelkästään huonona asiana, että Kuzmenko jatkaa näin ja hän päätyy UFA-markkinoille. Tuohon vaihtoehtoon en kuitenkaan tällä seurajohdolla (halua) usko(a).

Hronek on samanlainen liike. Tilastollinen verrokki on esim Morgan Rielly. Palkkakaton pieni nousu huomioon ottaen palkankorotus tulee olemaan melkoinen tuon yhden hintakontrolloidun vuoden jälkeen.

Tulee varmasti olemaan nousua palkassa.

Rielly on ykkösparin palkkaluokassa ja teki ennen sopimusta kolmen edellisen kauden aikana 0,71 pistettä per peli, mikä oli 14. paras lukema NHL:ssä puolustajilla. Lisäksi hän oli kahdesti Norris-kisassa mukana ja parhaimmillaan viides.

Hronek on tehnyt viimeisten kolmen kauden aikana 0,5 pistettä pelissä (noin sijalla 50.) eikä ole ollut Norris-kisassa. Yllättyisin kyllä vähän jos saisi ihan samanlaisen sopimuksen vaikka katto nouseekin. Mutta en olisi yllättynyt jos uuden sopimuksen yhteisarvo olisi noin 47 miljoonaa mikäli pitkällä sopimuksella mennään.

Sieltähän lähtee vähän tuon hintainen (ehkä hieman halvempi) puolustaja sopivasti viimeistään siinä vaiheessa pois. Mahdoton tietysti vielä sanoa miten Hronek Vancouveriin sopii, mutta voisin ainakin kuvitella että olisin enemmän häneen maksetuista rahoista tyytyväinen kuin Myersiin sidotuista rahoista.

OEL tuolta pitäisi jollain keinolla saada pois jatkossa enkä tiedä onko tuossa muuta vaihtoehtoa kuin sopimuksen ulososto lopulta. Tuon sopimuksen saaminen riveistä helpottaisi palkkakattotilannetta aika merkittävästi.

En ymmärrä miten mikään organisaatio jonka tavoite on voittaa Stanley Cup rakentaa itselleen all-in vuoden ensikaudesta.

Ei kai Canucks ole sellaista rakentamassakaan. Minun nähdäkseni tässä ollaan menossa juuri sitä reittiä, mistä Allvin sanoikin, että "pala kerrallaan". Hronek ja Kuzmenko nähdään molemmat myös pitkän tähtäimen hankintoina sinne kolmen-viiden vuoden päähän. Vierelle tarvitaan jatkossa lisää tukea. Tuossa hommassa näkyy sitten se ammattitaito tai sen puute, miten noissa onnistutaan.

Nuo omat ykköskierroksen vuorot on pidetty mukana ja tuo Horvatin kauppa oli liike tuosta järkyttävästä pelillisestä epätasapainosta hyökkäyksen ja puolustuksen välillä enemmän sinne puolustuksen suuntaan. Tavoite voi olla hyvin olla ensi kaudella kuitenkin jo playoffeissa, mutta ainakin näillä liikkeillä seura on pitänyt mukana myös jatkuvuutta.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tärkeä sopimus joukkueen hyökkäykseen. Ja käsittääkseni liittyy joukkueeseen jo tällä viikolla, joten kuvittelisin NHL-debyytin tule jo lähiviikkoina.

Hyvää laajuutta ja kilpailua ensi kaudeksi.

McDonoughin suhteen minulla ei ole mitään isompia odotuksia, mutta mielelläni tämän kortin katselen kuitenkin. Lisäksi pitää sanoa tuosta se, että oikeastaan kaikki vähän laimeat odotukset liittyvät vain ja ainoastaan siihen, että "kun ylipistossa Hobey Bakerin voittanut Gaudette ei onnistunut, miten McDonough voi onnistua?". Kuitenkin kaksi eri pelaajaa ja erilaiset tyylit kyseessä, joten tuo on vähän lattealla pohjalla tuo tunne. Katsellaan miten käy.

Tuo Cam Robinsonin twiitin alin kohta on oikeastaan se minun ajatus McDonoughista:



 

Munchkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks , Cincinnati Bengals
McDonoughin suhteen minulla ei ole mitään isompia odotuksia, mutta mielelläni tämän kortin katselen kuitenkin. Lisäksi pitää sanoa tuosta se, että oikeastaan kaikki vähän laimeat odotukset liittyvät vain ja ainoastaan siihen, että "kun ylipistossa Hobey Bakerin voittanut Gaudette ei onnistunut, miten McDonough voi onnistua?". Kuitenkin kaksi eri pelaajaa ja erilaiset tyylit kyseessä, joten tuo on vähän lattealla pohjalla tuo tunne. Katsellaan miten käy.

Tuo Cam Robinsonin twiitin alin kohta on oikeastaan se minun ajatus McDonoughista:



Tämä on ehdottomasti laskettava voitto sarakkeeseen johdolle.

Käsittääkseni Allvin & co yritti väkevästi saada sopimuksen aikaan jo viimevuonna ja kun kuulin että tässä oltiin epäonnistuttu olin jo hieman laskenut McDonoughin UFA:ksi (koska typerä porsaanreikä NCAA varatuissa.)En täysin, mutta jos olisi asiasta vetoa pitänyt lyödä niin olisin rahani laittanut sen puolesta että kaveri ei kynää Vancouverin paperiin tule laittamaan.

Aidanin paikkahan olisi AHL. Ja AHL playoffsit olisi arvokasta aikaa hänelle päästä pelaamaan miehiä vastaan roolissa jossa rahkeet voisivat riittää muuhunkin kuin Vancouverin 4. kenttä minuutteihin Tocchetin alla. Oletan että roolitus tulee olemaan tuo koska Räty on valmiimpi pelaaja ja pahimmillaan sai ~5 minuuttia pelia aikaa ja tällähetkellä Kravtsov ja Podkolzin pelaavat alle kymmentä minuuttia illasta toiseen.

Mutta hänellä on vipuvartena tuo NCAA varausvuoron sopimustekninen kikka joten Aidani tienaa loppuvuoden NHL rahaa.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Juuri kun tässä pohtinut, että mikä niiden mid- ja late round pickien arvo on, niin sitten se on seiskakierroksen varaus, josta organisaatio taistelee kynsin ja hampain saadakseen itselleen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Juuri kun tässä pohtinut, että mikä niiden mid- ja late round pickien arvo on, niin sitten se on seiskakierroksen varaus, josta organisaatio taistelee kynsin ja hampain saadakseen itselleen.
Tuolta voi katsella miten nuo vuorot ovat yleisesti ottaen onnistuneet pidemmän historian saatossa:





Varaustoiminta on vuosien aikana kehittynyt, mutta prosentit eivät juurikaan ainakaan oman tarkastelun alla.

Eli seiskakierroksen varauksella on pidemmän historian saatossa noin 10% keskiarvon mahdollisuus tulla NHL-pelaajaksi (yli 200 peliä). Mutta välillä sieltäkin saa kuitenkin noita pelaajia. Yleisesti noista huomaa nopeasti draftin jälkeen onko mahdollisuuksia ja Aidanin tapauksessa niitä kieltämättä on koska kehitys on ollut nousujohteista. En edelleenkään pidä mahdollisuuksia hirveän todennäköisinä, mutta olemassa olevina kuitenkin.

Edit: Hronek lasketaan tuossa muuten tähdeksi (yli 0,45 pistettä / peli). Tähtipelaajan saa keskiarvojen mukaan tuolta 11-20 väliltä 11.5% mahdollisuudella eli noin joka kymmenes osuu. Mutta toki tuossa on mahdollisuudet vieläkin parempaan.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tämä on ehdottomasti laskettava voitto sarakkeeseen johdolle.

Ihan totta. Tämä nykyinen seurajohto ei ole hankkinut niitä korkeita vuoroja, mutta tehnyt kuitenkin mielestäni muuten ihan hyvää työtä hankinnoissa myös tulevaisuutta katsoen:

- Aidan McDonoughin kanssa saatiin sopimus aikaan, vaikka ei välttämättä tosiaan näyttänyt todennäköiseltä. Mielenkiinnolla katselen miten hänen uransa tästä etenee.

- Nils Åman oli ilmainen kiinnitys viime kesänä ja näyttää tulevaisuuden nelosketjun sentteriltä. Tocchetin aikana pelannut keskiarvolta noin 13 minuuttia pelissä (3+3 tehot 16 peliin) ja ollut vaarallisten maalipaikkojen vertailussa 5v5 pelissä 50% luokassa, vaikka ottanut omasta päästä 69 aloitusta ja hyökkäyspäästä 20 starttia.

- Filip Johansson oli ilmainen hankinta viime kesänä ja pelannut SHL:ssä hyvää kautta. Peliä kohden tullut reilut 20 minuuttia peliaikaa ja teki runkosarjassa yli 20 pistettä. En tiedä onko tulevaisuudessa NHL-puolustaja, mutta ihan täysin mahdollinen siihenkin.

- Aatu Räty oli Islandersin ykkösprospecti ja on mahdollinen tulevaisuuden kakkos-/kolmossentteri NHL:ään. Mennyt draftin jälkeen hyvin eteenpäin kehityksessä viimeisten kahden vuoden aikana. Lasken Rädyn tämän hetken Canucksin parhaaksi prospectiksi. Luistelua pitää kehittää jatkossa ja voidaan nähdä sen jälkeen Rädyltä vielä hyvä ura NHL:ssä.

- Vitali Kravtsov oli käytännössä ilmainen hankinta. En tiedä vielä onko hänestä pelaajaksi kun otteet mielestäni ailahtelevat ja ei pelaa parhaalla itseluottamuksella, mutta saattaa olla pidemmän päälle kuitenkin mahdollinen keskiketjujen laituri. Mielestäni tuolla hinnalla hyvinkin katsottava pelaaja.

- Josh Bloom oli mielestäni katsottava hankinta siirtotakarajalla. Toissa vuoden kolmoskierroksen varaus on prospectina kahden alemman ketjun projekti, mutta niitäkin tarvitaan. Tehnyt varauksen jälkeen oikeastaan sellaista uraa, mitä kolmoskierroksen vuorolta odottaa sopiikin. Ensi kaudella tulee pelaamaan luultavasti Abbotsfordiin.

- Viime kesän vapaa agentti Dakota Joshua on ollut positiivinen yllätys. Tocchetin aikana 26 vuotias Joshua on ollut yksi NHL:n ahkerimmista taklaajista (hyökkääjien osalta seitsemäs) ja tehnyt 19 peliin kahdeksan pistettä (0,42 pistettä pelissä). Lisäksi hän on pelannut joukkueessa alivoimaa Toccchetin aikana noin pari minuuttia peliä kohden. Pelaa vielä ensi kaudenkin tuolla 0,825 miljoonan sopimuksella.

- Ethan Bear oli käytännössä ilmainen hankinta (riippuen nyt siitä sitten kuinka korkealle arvostaa vitoskierroksen varauksen). Oikean puolen peliä nostamaan kykenevä 25 vuotias puolustaja, joka pelasi Hughesin kanssa varsin hyvää kiekkoa. Hyvässä joukkueessa en pidä Bearia ykkösparin pakkina, mutta Hughesin kanssa Vancouverissa täyttää tuossakin paikkansa.

- Andrei Kuzmenkon hankinnasta iso sulka menee Allvinille, joka oli seurannut Kuzmenkoa kuulemma jo kauan ennen tätä kautta ja joka ajoi viisi tuntia neuvottelupaikalle hieromaan sopimusta.

- Minun mielestä myös Ilya Mikheyev ja Anthony Beauvillier olivat/ovat olleet joukkueelle vahvistuksia. Kumpikin on minun papereissa korkeammalla tällä hetkellä kuin Boeser tai Garland ensi kauden kokoonpanoa mietittäessä. Filip Hronek on iältään joukkueeseen istuva, mutta kun ei ole vielä pelannut peliäkään, niin en lähde myöskään arvioimaan.

- Lisäksi Arshdeep Bains on ollut Abbotsfordille hyvä nuori pelaaja. Hänen NHL-mahdollisuuksia en pidä kuitenkaan kaikkein kovimpina, vaikka farmissa onkin ihan hyvin pelannut.

- Pelaajakehityksen puolelle ollaan tehty organisaatiotasolla lisäksi isoja muutoksia. Cammi Granato on noista apulaisista siitä puolesta vastaava ja pelaajakehityksen pomona toimii entinen Canucksin pelaaja Chris Higgins. Seuralla on nyt lisäksi organisaation historiaan peilaten harvinaisesti peräti viisi pelaajakehitysvalmentajaa; Sedinit, Sergei Gonchar, Mike Komisarek ja Mikael Samuelsson.

Marko Torenius tuli kehittämään maalivahteja ja saanut nähdäkseni Silovsin kanssa hyviä asioita aikaan.

Nämä liikkeet eivät näytä Benningin tai Aquilinin tekemiltä liikkeiltä.

Jos alle vuoden sisään tehdään tuollaisia liikkeitä, niin kyllä minulla ainakin nousee toiveet jatkostakin. Siksi en ymmärrä sitä negatiivisuuden määrää, mitä olen saanut lukea vääristä poluista. Draft ei ole suinkaan ainoa tie onneen jos asioita tehdään muuten oikein. Ilmeisesti monet elävät edelleen "PTSDB-aikaa" (Posttraumaattista stressihäiriötä jälkeen Benningin). Mutta ei siitä sen enempää enää (hymiö).
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks Centralin tänään tulleessa haastattelussa mukana Frank Seravalli. Seravalli on ollut näin fanin korvin välillä vähän pahanilman lintuna noissa haastatteluissa (meni kurja mm. viime kesänä epäilemään Demkon lonkkia), mutta on lopulta tainnut olla asioissa oikeassa...





Kysyttäessä näkeekö Seravalli (ja uskooko Seravalli muun NHL:n näkevän) Kuzmenkon supertähtenä vai onko kyseessä vain loistava kausi:

Ei näe Kuzmenkoa supertähtenä, mutta näkee syntyneen tähden joka parantaa osakkeitaan koko ajan. Kauden alussa uskoo "NHL:n" katsoneen, että "onko tuo pelaaja oikeasti noin hyvä" ja mitä pidemmälle kautta on menty ja nähty yksityiskohtia pelistä, liiga on todennut pelaajan olevan oikeasti noin hyvä.

Seravallin mukaan retoolia tekevällä Vancouverilla on käsissään tuolla reilun viiden miljoonan sopimuksella tässä pelaajassa homerun-sopimus (tietysti vain siinä tapauksessa mikäli jatkaa näin). Sopimuksen toisena kautena tuolla sopimuksella on mahdollista saada irti hyvä korvaus ja ensi kaudella jo korkea pelimerkki mikäli homma ei ensi kaudella kulje joukkuetasolla ja halutaan saada irti hyötyä pidemmällä tähtäimellä.

Seravalli uskoo, että Kuzmenkon arvo tulee olemaan ensi kaudella huomattavasti korkeampi kuin nyt. Syynä on se, että vaikka tämä kausi onkin ollut näin hyvä näin pitkään, joukkueet ovat edelleen epäileviä sen suhteen jatkuuko tuo täyttä 82 pelin kautta ja miten kauden loppu sujuu. Ei usko, että Kuzmenkon arvo olisi ollut nyt siirtotakarajalla kuitenkaan älyttömän korkea tuon tietyn epävarmuuden vuoksi.

Aina kun hyvä ilmainen pelaaja tulee markkinoille, hänen perässä on monia joukkueita ja niin oli Kuzmenkonkin perässä viime kesänä. Seravalli antaa tästä kiinnityksestä kaikki pisteet Allvinille, joka oli jo ennen tuloaan Vancouveriin hänen perässä ja laittoi viestiä Kuzmenkon leirille heti tultuaan seuraan. Allvin halusi ehdottomasti tämän pelaajan ja hänen taustansa scouttipuolelta näkyi tässä palkkauksessa.

***

Aidan McDonoughin haastattelu (myös tänään Canucks Centralilla) oli kuunneltava:





McDonough vaikuttaa tervepäiseltä nuorelta mieheltä.

Tuolta selvisi mm. se, että Jack Rathbone on McDonoughin hyvä kaveri (ja tärkeänä tietona.. parempi golfin pelaaja) ja Rathbone oli kehunut McDonoughille paljon Abbotsfordin nykyistä harjoituskulttuuria. Tuolla saattoi olla merkitys siihen, miksi McDonough otti nyt kiinni tuosta sopimuksesta vaikka viime kaudella tuossa ei vielä onnistuttu.

Jeremy Collitonin ja noiden pelaajakehitysvalmentajien työtä ovat muutkin kehuneet. Voi kuulostaa fanin korviin pieneltä asialta, mutta tuolla oikeanlaisella harjoittelukulttuurilla voi olla iso merkitys vielä myöhemmin. Tuo on kuitenkin noiden nuorten elämässä mukana joka päivä. Jos vaikka Canucks'kin alkaisi jossain kohtaa saada syvyysvarauksiaan (tai noita nuoria hankintoja) NHL:ään saakka?

Viimeisimmät NHL-hyökkääjiksi saakka ensimmäisen kierroksen ulkopuolelta kehittyneet (vähintään se 200 NHL-peliä) farmijoukkueen kasvatit (vähintään 50 peliä AHL:ssa ammattilaisuran alkuun) tällä organisaatiolla ovat Mike Brown ja Jannik Hansen kesän 2004 varaustilaisuudesta. Tuosta on nyt 19 vuotta aikaa. Ei vaan voida antaa noin paljon tasoitusta tuossa asiassa ja minä en usko, että kyse on ollut pelkästään huonosta varaustoiminnasta.

Vancouverissa on pelannut useita hyviä suomalaispelaajia historian saatossa, mutta Benningin aikoina noita nähtiin vähän (ei ymmärtänyt tuossakaan hyvän päälle). Jos nyt Jurmo tuonne vielä tulisi, niin sitten sinne olisi tullut vuodessa kaksi (sekä maalivahtivalmentaja). Vaikka noita ruotsalaisia ja venäläisiä on riveihin tullutkin ja on ruotsalainen manageri, niin hieno nähdä näin suomalaisena fanina, että osataan siellä arvostaa meitäkin.

***

Tuosta Seravallista muuten vielä yksi asia. Aika ajoitukseltaan hauska podcast oli People's Shown jakso missä Seravalli ruoti Hronekin kauppaa:





Noin kolmen minuutin kohdalla Seravalli sanoo, että Hronekin hinta on hänen mielestään linjassa pelaajan arvoon ja pitää kokonaismerkitystä joukkueelle suunnilleen samanlaisena mitä Chychrunilla on. Seravallin mukaan eroina on se, että puolustajilla on erilaiset vahvuudet ja Hronek on yhden vuoden vanhempi. Tuossa vaiheessa kun Seravalli sanoi tuon, tuota Chychrunin kauppaa ei ollut vielä tullut. Seravalli sai tuosta puolen minuutin päästä kesken lähetyksen viestin, jossa selvisi sitten Chychrunin markkina-arvo todellisuudessa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös