Mainos

Vancouver Canucks 2022–2023 – Allvinin aika alkaa

  • 116 336
  • 643

KukkosLasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Tasakentin Myersin aikana maalipaikat tällä kertaa 5-15 ja vaaralliset paikat 2-8, kun Bearilla vastaavat olivat 7-5 ja 5-1. Myersilla on nyt kauden aikana tasakentin nuo maalipaikat -86 kun Bear on noissa -1 lukemissa. Tuossa "kaiken kertovassa" plus/miinus-tilastossa Myers on silti edellä.
Pahoittelut ketjuun liittymättömästä viestistä, mutta mistä tuollaiset tilastot löytyvät?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kyllähän tässä vaiheessa kautta jo toivoisi noita kauppoja ja niiden myötä joukkueen hetkellistä heikentymistä. Melko selvää alkaa olemaan, että Horvatia ei saada pidettyä, joten mielestäni nyt voisi edetä tuon kaupan kanssa. Yleensä isommat kalat on myyty jo hyvissä ajoin ennen trade deadlinea, joten ei tätäkään kauppaa kannata sinne asti venyttää.

Vaikka tankkaavalle joukkueelle Myers on melkoinen etu niin toivon siitä huolimatta hänenkin kauppaamista jos vaan jonnekin kelpaa. Kuten myös Miller. Boeserin osaltakin on kovasti huhuja, mutta kyllähän tuo caphit lienee liian kova. Kuzmenkosta saisi tuolla sopimuksella kovan vastineen, mutta saas nähdä mitä joukkueen johto hänen osaltaan tuumaa. Turhaa on myöskään Kuzmenkoa pitää kesään asti ja menettää sitten ilmaiseksi.

Nyt jos ja kun kauppaaminen käynnistyy ja Horvatkin siirtyy niin eihän tuohon uuden rungon avainpelaajiksi jää oikeastaan kuin Pettersson-Hughes-Demko. Garland ja Mikheyev on sidottu pitkin sopimuksin, kuten ikävä kyllä myös OEL. Muut ovat sitten lyhyemmin. Eihän tuo joukkueen runko kyllä hääviltä näytä varsinkaan pakiston osalta. Osasto jota on tosiaan korjattu nyt varmaan 10 vuotta.

--------

Pearsonin kausi päättyi toiseen leikkaukseen ja katsotaan nyt tuleeko hän vielä 23-24 kaudelle pelikuntoon. Vai täyttääkö sitten Ferlandilta vapautuvan paikan IR-listalla. Ferland-Pearson-Poolman-Demko nelikko on tainnut tällä kaudella pelata yhteensä noin 30 matsia ja palkkoja on kiinni tuossa porukassa reilut 14 miljoonaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kyllähän tässä vaiheessa kautta jo toivoisi noita kauppoja ja niiden myötä joukkueen hetkellistä heikentymistä. Melko selvää alkaa olemaan, että Horvatia ei saada pidettyä, joten mielestäni nyt voisi edetä tuon kaupan kanssa. Yleensä isommat kalat on myyty jo hyvissä ajoin ennen trade deadlinea, joten ei tätäkään kauppaa kannata sinne asti venyttää.

Friedmanin mukaan tänä vuonna kaupat todennäköisesti venyvät sinne deadlinelle siitä syystä, että jengit ovat niin tiukilla palkkakattojensa kanssa. Hän piti todennäköisempänä, että isoimmat kaupat nähdään lähempänä maaliskuun alkua tällä kertaa.

Vaikka tankkaavalle joukkueelle Myers on melkoinen etu niin toivon siitä huolimatta hänenkin kauppaamista jos vaan jonnekin kelpaa.

Voi olla, että Myers tullaan kauppaamaan vasta, kun ensi kauden bonari on hoidettu Vancouverin toimesta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Voi olla, että Myers tullaan kauppaamaan vasta, kun ensi kauden bonari on hoidettu Vancouverin toimesta.
Hyvin mahdollista ja jopa todennäköistä. Mutta noita huhuja ollut kiinnostuksesta, joten toivotaan että joku on epätoivoinen jo tänä vuonna. Menihän Ristolainenkin kaupaksi ja vielä hyvällä hintaa :)
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tampaa vastaan tuli aika täydellinen "tankkaustulos" - kärki Petterssonin ja Hughesin muodossa teki tulosta, mutta joukkuetasolla Tampan 30 minuutin kunnolla pelaaminen riitti voittoon. Vancouverille kauden 19 peli jossa vastustaja teki vähintään viisi maalia.

En tiedä onko Canucksin maalivahtipeli ja puolustajat molemmat NHL:n viiden huonoimman ryhmän joukossa tällä hetkellä, mutta ei tuo kaukanakaan ole. Toki tuota puolustusta ei voi pelkkien pakkien ja molareiden varaan laittaa, vaan kyllä siellä lepsuillaan hyökkääjienkin toimesta ihan liikaa omaan päähän.

Tampa-pelin puheenaihe Vancouverin puolelta oli Oliver Ekman-Larssonin laittaminen poppareille. Boudreau on istuttanut (tai ollut aikaissa istuttaa) noita ison roolin pelaajia tällä kaudella aikaisemminkin (Garland, Kuzmenko, Boeser), mutta ei vielä kapteenistoon kuuluvaa pelaajaa kertaakaan. Tuo on aika iso liike, mutta nyt tuo kuitenkin nähtiin.

Aika pelon sekaisin ajatuksin odottelen mihin tuo ura tuosta lähtee kääntymään kun tästä mennään vähän eteenpäin. Omissa ajatuksissa oli että Canucks olisi varannut Dylan Guentherin 2021 draftissa mikäli olisi pitänyt tuon vuoronsa. Nyt siellä on OEL tuleville kausille, kun ei ollut kärsivällisyyttä olla huonojen sopimusten kanssa yhtä kautta (ja kuitenkin oltiin).

John Garrett epäili, että tuo OEL:n istuttaminen olisi sytyttänyt muuta joukkuetta ja pitää sanoa, että Myersin se kyllä mielestäni sytytti (vaikka ei täydellistä peliä pelannutkaan). Aika massiiviset minuutit hänelle (5vs5 pelissä yli 24 minuuttia) vielä kun Dermott jätti peliä kesken. Ei ole ensimmäinen kerta kun näin käy, mutta en taas tuotakaan kyllä ymmärrä että pitääkö tapahtua tuollaista ennen kuin sytytään pelaamaan.

Tältä vieraskiertueelta on pelit vielä Floridaa ja Carolinaa vastaan. Itse en ennen tätä reissua olisi uskonut viiteen peräkkäiseen tappioon, vaan ajattelin että kyllä siellä yksi tai kaksi voittoa saadaan raavittua jotenkin, mutta en tiedä enää tuosta. Tankkaamisen (mitä joukkue ei tietenkään yritä) kannalta tuohon suoraan viiden pelin tappioputkeen on nyt mahdollisuudet. Viiden huonoimman joukkoon on sarjassa enää kolme pistettä matkaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuosta Pearsonin kauden päättäneestä käsivammasta Provincen artikkeli:


“I feel bad for him. I mean, it wasn’t handled properly and you know, it’s not really a good situation he’s got there and hopefully he’s going to be alright,” Hughes said.

The 30-year-old Pearson, who is very popular with his teammates, originally injured his hand in a Nov. 9 game vs. the Montreal Canadiens and had surgery the next day. He was initially expected to be out four to six weeks, the team said at the time.

But a month later his hand was not healing as hoped and he had another procedure on his hand, which set back his expected return.

Ikävä juttu Pearsonin kannalta ja tietysti myös joukkueen kannalta. Pearsonin kauden alku ei ollut mitenkään hyvä, mutta kolme hänen neljästä Canucks-kaudesta on olleet mielestäni positiivisen merkkisiä ja olisi voinut hyvin parantaa tällä kaudellakin. Oli Boudreaun luottopelaajia viime kaudella ja tärkeässä roolissa Millerin hyvässä kaudessa. Saa nähdä sitten missä kunnossa tulee takaisin kun on sen aika.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticin Scott Wheeler rankkasi Canucksin lupaukset 28. sijalle organisaatioiden prospect-rankingissa.


Eli:

1. Jonathan Lekkerimäki
2. Jacob Truscott
3. Joni Jurmo
4. Danila Klimovich
5. Elias Pettersson
6. Arshdeep Bains
7. Connor Lockhart
8. Filip Johansson
9. Kirill Kudryavtsev
10. Dmitri Zlodeyev
11. Jett Woo
12. Lucas Forsell
13. Ty Young
14. Arturs Silovs
15. Arvid Costmar

Hyvin menee kun sarjassa ollaan seitsemänneksi viimeisiä ja myös prospectien puolella sijoitus on viimeisten joukossa. En tiedä pääsisikö tässä enää alemmas noiden yhdistelmässä?

Toki pitää muistaa se, että tuo on vain yhden ihmisen näkemys ja itse olen aika erimieltä esimerkiksi noiden Abbotsfordin pelaajien sisäisestä järjestyksestä kuin Wheeler, jonka listasta minun mielestä (voin toki olla väärässäkin) paistaa se että Abbotsfordin pelejä ei olla katsottu kuin ehkä satunnaisesti. Ja tuo mahdollisuus olisi ihan ymmärrettävää, sillä tuskin yksi toimittaja ehtii jokaista farmia seurata sen lisäksi että katsoisi yliopistokiekot, euroopan sarjat ja junnusarjat läpi intensiivisesti. Ja tekisi sitten vertailut noiden kesken. Tuo taas pistää ylipäänsä näiden listojen kovin tarkan tarkastelun kyseenalaiseksi, mutta ei näihin kannatakaan liian tosissaan suhtautua.

Kuitenkin siitä olen Wheelerin kanssa ihan samaa mieltä, että tuo listasijoitus pitääkin olla viimeisten joukossa. Canucks ei ole onnistunut varauksissaan parhaalla tavalla ja toisaalta joukkue on myös myynyt Benningin aikoina noita kärkipään vuorojaan pois joista näille listoille yleensä tulee kärkeen ja näihin sijoituksiin eniten vaikuttavia pelaajia. Viime kesän toisen kierroksen vuoro meni siinä OEL:n treidissä, samoin kuin toissa kesän ykköskierroksen vuoro. Lisäksi kesällä 2021 puuttui kolmannen kierroksen (Dickinson) ja neljännen kierroksen (Bowey) vuorot. Kesältä '20 puuttui puolestaan niin ensimmäisen kuin toisen kierroksenkin vuorot (Miller ja Toffoli). Lisäksi muutama aikaisemmissa listoissa kärjessä ollut pelaaja (Podkolzin, Höglander, Rathbone) on ikääntynyt pois näistä listoista.

Jos noilla myydyillä vuoroilla oltaisiin varattu ne pelaajat jotka toiset joukkueet varasivat, Canucksilla olisi prospect-listoilla nyt Dylan Guenther, Shakir Mukhamadullin, Hunter Haight, Ethan Del Mastro ja Theodor Niederbach. Tietysti tuo on spekulatiivista että olisiko Vancouverin varaukset kohdistuneet juuri noihin pelaajiin (tuskin), mutta antaa kuitenkin kuvaa siitä että voisihan se prospect-tilanne olla aika erilainen jos asiat oltaisiin hoidettu aikanaan eri lailla. Tuskin joukkue olisi myöskään juuri sen huonompi tällä hetkellä mitä nyt on.

Tuohon Vancouverin prospect-tilanteeseen vaikuttaa myös kärkiprospectin Lekkerimäen vaikea kausi. Ennen kautta Lekkerimäellä oli mononukleoosi ja ennen nuorten MM-kisoja yli kuukauden tauko peleistä aivotärähdyksen vuoksi. Lisäksi pitää sanoa sekin, että Ruotsin joukkueessa kisoissa oli aika monta odotuksia heikommin pelannutta muutakin hyökkääjää kuin Lekkerimäki. Osansa tuohon tekivät varmasti myös vammat kun esimerkiksi Lekkerimäen tutulla ketjukaverilla Noah Östlundilla oli myös yli kuukauden tauko peleistä kisojen alla loukkaantumisen vuoksi.

Kaksi vuotta sitten Canucksin listasijoitus Wheelerilla oli 13. joten on tässä menty taaksepäin noista ajoista. Tuolloin tuon listan puolivälin paremmalle puolelle päästiin top10 ollessa Höglander, Podkolzin, Madden, Juolevi, Lind, Rathbone, Woo, Palmu, DiPietro ja Brisebois. Tosin nyt kun tuota listaa katselee, niin eihän tuolla tainnut olla kovin montaa tulevaa NHL-pelaajaa.

Noista Canucksin tämän hetken prospecteista sen verran, että Klimovich on farmissa tehnyt 19 vuotiaalle ihan kelvolliset 18 pistettä 28 peliin ja matkalla siellä noin 45 pisteen kauteen. Selvästi eteenpäin menossa, vaikka ei tuo pistetahti lupailekaan mitään tulevaisuuden NHL-tähden uraa tällä hetkellä. Mahdollisuus kuitenkin kehittyä vielä NHL:n keskiketjujen pelaajaksi mikäli kehitys jatkuu. Latvialaiselle maalivahdille Silovsille uusi Abbotsfordin maalivahtivalmentaja Marko Torenius tuntuu tehneen hyvää (vaikka jäikin Wheelerin listalla kauas kärjestä).



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Neljäs tappio putkeen ja viimeisistä kahdeksasta ollaan hävitty seitsemän. Tässä tilanteessa olen vain tyytyväinen tähän, vaikka kivahan se olisi nähdä voittojakin.

- Horvatille tuli kauden 30 maali ja uran 200 maali. Petterssonille pari syöttöä. Petterssonilla ei ole vieläkään yhtään ylivoimamaalia tältä kaudelta (kun tuo yv-maali minkä luulin jo menneen Petterssonille korjattiin Horvatille), mikä on tuolla laukauksella pieni tilastoharvinaisuus. Hän on matkalla yli 100 pisteen kauteen tuosta ylivoiman maalittomuudesta huolimatta. Tasakenttäpisteissä Elias on NHL:n kolmas tällä hetkellä.

- OEL näytti penkityksenkin jälkeen siltä samalta kuin ennen. Jalkojen hitauden vuoksi häviää liikaa päätykiekkoja eikä kykene nostamaan sieltä peliä ylös. Jannik Hansen sanoi Canucks Centralin podcastissa, että jos Tortorella olisi vielä valmentajana, OEL ei enää pelaisi sen "blokkinsa" jälkeen jossa hän pisti itsensä joukkueen edelle. Boudreau penkitti yhdeksi peliksi, mutta olisi voinut pistää sivuun useammaksikin.

- Miller vaikuttaa olevan huonossa kunnossa ja piiputtaa penkillä monissa peleissä. Aikaisemmilla kausilla katselin leirien harjoituksia ja niissä Miller oli aina joukkueen kärjessä fyysisesti. Saiko uusi sopimus aikaan sen, että ei tarvitse enää? Tuskin noin sentään kun ammattilaisesta puhutaan, mutta jos noin syystä tai toisesta kuitenkin, niin tulee pitkät vuodet hänenkin kanssaan vielä.

- Pederson, Stillman, Lazar ja Lockwood eivät tuo syvyyteen juuri mitään näissä peleissä joissa joukkue on takaa-ajajana. Stillman on aika kärjessä kun mietitään viimeisten kausien niitä puolustajia joilla on ollut vähiten kiekollista taitoa. Pederson on kunnostautunut ottamaan jäähyjä kaukana omalta maaliltaan. Bear ja Studnicka pelasivat mielestäni ihan hyvin syvyydessä.

- Alivoima on NHL:n huonointa:





Enää yksi peli jäljellä tätä vieraskiertuetta ja se Carolinaa vastaan. Joukkueen mahdollisuudet saada viisi peräkkäistä tappiota ovat aika hyvät.

***

Abbotsford kävi hakemassa 1-5 vierasvoiton Barracudan kotihallista. Rau, Karlsson, Di Giuseppe, Klimovich ja Bains (tyhjiin) maalintekijöinä. Rathbone koki pelissä kovia ja saattaa joutua huilaamaan. Pelin tähdillä järjestyksessä Wolanin, Silovs ja Viel. Silovsilla Abbotsfordin maalilla 14 viime pelistä kasassa 12 voittoa ja hän on voittojen määrässä AHL:n toisena.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Abbotsford kävi hakemassa 1-5 vierasvoiton Barracudan kotihallista. Rau, Karlsson, Di Giuseppe, Klimovich ja Bains (tyhjiin) maalintekijöinä. Rathbone koki pelissä kovia ja saattaa joutua huilaamaan. Pelin tähdillä järjestyksessä Wolanin, Silovs ja Viel. Silovsilla Abbotsfordin maalilla 14 viime pelistä kasassa 12 voittoa ja hän on voittojen määrässä AHL:n toisena.





Pahalta näytti Rathbonen tilanne ja harmittavasti tulee nyt säännöllisesti pahoja loukkaantumisia hänelle. Ensin häntä pidetään penkillä ja sitten kun pääsee lopulta pelaamaan niin seuraavana tulee loukkaantumiset.

Farmin käyttö on muutenkin hyvin erikoista. Wolanin johtaa koko AHL:n pakkien pistepörssiä, mutta hänelle ei ole käyttöä NHL:n huonoimmassa pakistossa. Linus Karlsson johtaa hyökkääjien pörssiä, mutta ei hänelläkään ole tarvetta ylhäällä.

Hyvä sinänsä, että nuoret lupaukset (Podkolzin, Höglander, Åman, Karlsson, Klimovich) saavat peliaikaa ja vastuuta alhaalla, mutta toisaalta ylhäällä veteraanit saavat jatkaa vaikka peli ei kulkisi yhtään.

Tällä kaudella olisi mielestäni syytä jo antaa edes pari peliä Silovsille, kun ei tuo homma toimi sen paremmin Martin / Delia kaksikollakaan. Nyt kun kausi on menetetty niin vastuuta vaan niille lupauksilla ja ainakin pari peliä kaikille myös ylhäällä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Athleticin Scott Wheeler rankkasi Canucksin lupaukset 28. sijalle organisaatioiden prospect-rankingissa.


Eli:

1. Jonathan Lekkerimäki
2. Jacob Truscott
3. Joni Jurmo
4. Danila Klimovich
5. Elias Pettersson
6. Arshdeep Bains
7. Connor Lockhart
8. Filip Johansson
9. Kirill Kudryavtsev
10. Dmitri Zlodeyev
11. Jett Woo
12. Lucas Forsell
13. Ty Young
14. Arturs Silovs
15. Arvid Costmar

Hyvin menee kun sarjassa ollaan seitsemänneksi viimeisiä ja myös prospectien puolella sijoitus on viimeisten joukossa. En tiedä pääsisikö tässä enää alemmas noiden yhdistelmässä?

Toki pitää muistaa se, että tuo on vain yhden ihmisen näkemys ja itse olen aika erimieltä esimerkiksi noiden Abbotsfordin pelaajien sisäisestä järjestyksestä kuin Wheeler, jonka listasta minun mielestä (voin toki olla väärässäkin) paistaa se että Abbotsfordin pelejä ei olla katsottu kuin ehkä satunnaisesti.

Kuitenkin siitä olen Wheelerin kanssa ihan samaa mieltä, että tuo listasijoitus pitääkin olla viimeisten joukossa.

Jos noilla myydyillä vuoroilla oltaisiin varattu ne pelaajat jotka toiset joukkueet varasivat, Canucksilla olisi prospect-listoilla nyt Dylan Guenther, Shakir Mukhamadullin, Hunter Haight, Ethan Del Mastro ja Theodor Niederbach. Tietysti tuo on spekulatiivista että olisiko Vancouverin varaukset kohdistuneet juuri noihin pelaajiin (tuskin), mutta antaa kuitenkin kuvaa siitä että voisihan se prospect-tilanne olla aika erilainen jos asiat oltaisiin hoidettu aikanaan eri lailla. Tuskin joukkue olisi myöskään juuri sen huonompi tällä hetkellä mitä nyt on.

Noista Canucksin tämän hetken prospecteista sen verran, että Klimovich on farmissa tehnyt 19 vuotiaalle ihan kelvolliset 18 pistettä 28 peliin ja matkalla siellä noin 45 pisteen kauteen. Selvästi eteenpäin menossa, vaikka ei tuo pistetahti lupailekaan mitään tulevaisuuden NHL-tähden uraa tällä hetkellä. Mahdollisuus kuitenkin kehittyä vielä NHL:n keskiketjujen pelaajaksi mikäli kehitys jatkuu. Latvialaiselle maalivahdille Silovsille uusi Abbotsfordin maalivahtivalmentaja Marko Torenius tuntuu tehneen hyvää (vaikka jäikin Wheelerin listalla kauas kärjestä).

Hyvä kirjoitus taas @nuck ja monesta asiasta täysin samaa mieltä. Pohjalla ollaan niin NHL:ssä kuin lupaustenkin osalta. Lista ei tosiaan omastakaan mielestä ole kovinkaan kohdillaan. Silovs ja Johansson ovat omasta mielestä selvästi liian alhaalla, kun taas Jurmo ja Bains ovat turhan ylhäällä.

Tuossa kun hyvin spekuloit mitä lupauksia meillä voisi olla niin en ole kyllä itse vieläkään päässyt yli siitä, että Canucks meni varaamaan Klimovichin vuorolla #41. Jo silloin ihmettelin suuresti, että voitiin skipata Logan Stankoven (#47) tai Aatu Räty (#52). Stankovenin taisin nostaa silloin toiveissa omaksi varaukseksi, mutta jostain syystä Vancouver näki Klimovichissa enemmän potentiaalia kuin Stankovenissa. Väittäisin että prospects-osastoa vahvistaisi melkoisesti yksi Stankoven Klimovichin tilalla. Olen melko yllättänyt jos ei Stankoven ole ensi kaudella täysiverinen NHL-pelaaja.

Sitten jos meillä olisi Stankovenin lisäksi Guenther, Mukhamadullin, Del Mastro ja Niederbach... Saati jos tuo Miller olisi vielä viime keväänä vaihtunut 1st round pickiin ja pariin lupaavaan pelaajaan... No, turhahan näitä on miettiä, mutta kyllähän nykyisenkin johdon piikkiin voi jo tässä vaiheessa laittaa aika paljon. Virheitä virheiden perään. Jos nyt haluaa tarkastella vaikka viime varauksia niin erikoinen oli #112 haku Daimon Gartner. Tuolloinkin oli vapaana niin Cruz Lucius (#124), Dans Locmelis (#117) tai Amadeus Lombardi (#113). Noista Lucius tekee NCAA:ssa jo yli pinnaa per peli, Locmelis loistaa Ruotsin U20-sarjassa ja Lombardi on tehnyt jo päälle 50 pinnaa 39 ottelussa OHL:ssä. Ja Daimon Gartner? Pelaa USHL:ssä ja on tehnyt 11 pinnaa.

Toki on siellä hyviä valintoja tehty, kuten Kirill Kudryavtsev draftin viimeisellä kierroksella. Nuori pakki, joka painaa nyt OHL:ssä lähellä pinnaa per peli. Ei toki uskoisi, että viime kesän seitsemännen kierroksen varaus on nyt jo meidän TOP10-lupaus.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Väittäisin että prospects-osastoa vahvistaisi melkoisesti yksi Stankoven Klimovichin tilalla. Olen melko yllättänyt jos ei Stankoven ole ensi kaudella täysiverinen NHL-pelaaja.
Varmasti vahvistaisi.

Tosin luin varauksen aikana epäilyjä siitä, että Stankoven olisi vain erinomainen junnupelaaja mm. Nic Petanin tyyliin ja epäiltiin hänen luistelu/koko -yhdistelmää ylemmäs. Paljon hajontaa tuli tuon varauksen kohdalla sijoituksissa. McKeensilla Stankoven oli #13 ja sitten oli noitakin joilla sijoitus meni yli 50. sijan - johtuen juuri tuosta koko/luistelu -puolesta. Lopullinen sijoitus painui sinne lähemmäs 50. sijaa, joten aika moni joukkue tuota taisi epäröidä vaikka pelasi jo oikein hyvät u18 kisat. Pirun lupaavalta tuo näyttää nyt kyllä junnuissa ainakin edelleen ja sopisi kuvaan, että takapihalla olevaa prospectia ei löydetä.

Klimovich oli puolestaan jo varauksen aikana normaaliakin enemmän projekti johtuen siitä, että Valko-Venäjän sarjassa ei ammattimaista valmennusta saanut samalla lailla kuin nuo junnupelaajat CHL:ssa. Eikä siinä, itse kirjoitin sen Klimovichin varauksen yhteydessä tänne kausiketjuun, että olisin varannut tuolla vuorolla juuri Stankovenin, Rädyn tai Pinellin. Isoksi osaksi kyllä juuri siitä syystä, että sinä päivänä he näyttivät paremmilta varauksen aikaan (ja näyttävät siltä edelleen), mutta noita varauksia tehdään kuitenkin sinne viiden vuoden päähän.

Saa nähdä nyt sitten tuliko tuossa tehtyä joukkueen osalta isomman luokan virhearvio. Klimovichin kohdalla pitää joka tapauksessa olla kärsivällinen, mikä tiedostettiin jo varauksen yhteydessä. Jos tuo tilaisuus pidettiin 2021, niin ehkä 2025 voidaan katsella Klimovichin osakkeita paremmin ja tuon jälkeen katsoa sitten sitten sitä millainen ura siellä on tulossa. Jos hän tekisi tällä kaudella farmissa noin 50 pistettä, niin olisi tuo jo ihan hyvä tulos noilla taustoilla tuon ikäiselle pelaajalle. Mutta ei tuo ainakaan näihin prospect-listoihin tulisi vaikuttamaan.

Tuo Daimon Gardner on Klimovichin tapaan myös selkeä pidemmän linjan mahdollinen projekti. Lisäksi nimenomaan alakenttiin jos sieltä joskus pelaaja tulisi. Mutta hyvin mahdollista on, että tuo arpa ei tule voittamaan koskaan. Kun joukkue on varannut viimeisten 18 draftin sisällä neloskierrokselta tai sen jälkeen yhden hyökkääjän josta tuli rajatapaus NHL-hyökkääjäksi (Gaudette), niin kovin isot panokset ei ole Gardnerin suuntaan.

Sitten jos meillä olisi Stankovenin lisäksi Guenther, Mukhamadullin, Del Mastro ja Niederbach... Saati jos tuo Miller olisi vielä viime keväänä vaihtunut 1st round pickiin ja pariin lupaavaan pelaajaan... No, turhahan näitä on miettiä, mutta kyllähän nykyisenkin johdon piikkiin voi jo tässä vaiheessa laittaa aika paljon.
Miller olisi kyllä pitänyt näillä näytöillä laittaa kiertoon viime kaudella eikä tämän hetken tilanne näytä tuossa mielessä lainkaan hyvältä myös tältä nykyiseltä seurajohdolta. Toisaalta voidaan kyllä myös kysyä sitäkin, että kuinka paikkansa pitäviä ne huhut olivat joissa Milleria oltiin kauppaamassa. Viime kesänä monin paikoin oli se tilanne, että 99 pistettä tehnyt hyökkääjä koettiin tärkeämmäksi pelaajaksi pelillisesti kuin Horvat. Mitä on tässä nykyisessä tilanteessa puolen vuoden päästä jo vaikea uskoa. Tuo ei toki poista sitä, että se kristallipallo on ollut viallinen, kun Millerin tämä kausi on ollut tuollainen.

Rutherford sanoi joka tapauksessa kesällä Canucks Centralin haastattelussa tuohtuneena haastattelijoille, että hän ei ole sanonut yhtään mitään mahdollisesta myynnistä ja kaikki on lähtenyt median keksimistä asioista. Tuo ennen tuon jatkosopimuksen julkistamista. Tuo media ei tiennyt mitään Boeserin tai Millerin jatkosta eikä noista kesän vapaiden agenttien hankkimisista, joten olisiko se ollut kartalla sitten Millerin kaupan suhteen? Voi ollakin, mutta ei tuo nyt siltä ainakaan näillä näytöillä näytä että se olisi yhtään kartalla siitä missä joukkue menee. Onko siellä ollut yhtään asiaa mistä media on etukäteen tiennyt?

Tuossa valmentaja-asiassa voi näin kyllä ollakin. Tai ainakin se sopisi hyvin kuvaan, että Pittsburghissa apuvalmentajana Rutherford/Allvin -kaksikon aikana toiminut Tocchet olisi Canucksin seuraava valmentaja, sillä jokainen tietää (Bruce itsekin varmasti jos elää realiteettien kanssa), että tämän kauden jälkeen tuo yhteistyö ei tule jatkumaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Eikö Aidan McDonoughia lasketa enää prospektiksi vai miksi hän ei ole tuossa listalla? Ilmeisesti raja menee 2000 syntyneissä, kun Rathbonekaan ei mahdu tuohon. McDonough vetelee joka tapauksessa hyvillä tehoilla Northeasternin yliopistojoukkueen kapteenina ollen koko NCAA:n seitsemänneksi paras pistemies tällä hetkellä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Eikö Aidan McDonoughia lasketa enää prospektiksi vai miksi hän ei ole tuossa listalla? Ilmeisesti raja menee 2000 syntyneissä, kun Rathbonekaan ei mahdu tuohon. McDonough vetelee joka tapauksessa hyvillä tehoilla Northeasternin yliopistojoukkueen kapteenina ollen koko NCAA:n seitsemänneksi paras pistemies tällä hetkellä.
Katselin noita listan kriteereitä nyt tarkemmin. McDonaugh, Karlsson ja Rathbone on näköjään pois laskuista kun ovat 23 vuotiaita ("Be under 23 years old"). Podkolzin ja Höglander sitten ilmeisesti tuon toisen kohdan vuoksi, että ovat NHL-pelaajia ("Not be a full-time NHL player") vaikka farmissa nyt pelaavatkin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks jätti loppuun tämän. Vancouverilta nähtiin ehkä kauden paras vieraspeli tässä vieraspelireissun viimeisessä pelissä ja sillä tuli voitto Carolinasta rankkujen jälkeen 3-4 lukemin. Aho näytti jo tehneen lopullisen ratkaisun kun peliä oli jäljellä kolme minuuttia, mutta Vancouver nousi kuitenkin Boeserin osumalla tasoihin kun oli enää 15 sekuntia jäljellä. Rankuissa Pettersson ratkaisi hienolla harhautuksella lopulta voiton.

Joukkue taisteli toisena peräkkäisenä iltana siihen malliin, että tuntui että pelaajat olisivat tienneet pelaavansa viimeisiä vetojaan Boudreaulle. Saa nähdä nyt sitten kuvittelinko omiani ja jäikö tämä Boudreaun viimeiseksi peliksi vai jätetäänkö valmentajan vaihto tuonnemmaksi ja mahdollisesti kesään saakka. Itse ainakin toivon tuon jäämistä sinne.

***

Surullisia uutisia kuului myös tämän voiton kääntöpuolena tänään, kun kerrottiin että Gino Odjick on kuollut. Alkuperäiskansan reservaatissa kasvanut ja sieltä pitkän matkan NHL:ään ja myöhemmin peliurallaan Pavel Buren läheiseksi ystäväksi tullut Odjick kuului aikanaan yhdeksi omaksi suosikiksi seurassa eikä ollut harvinaista, että koko Pacific Coliseum / Rogers Arena huusi Ginon nimeä.

Odjick meni kyllä ihan liian nuorena, jo 52 vuotiaana. Harvinainen verisairaus AL-amyloidoosi haittasi hänen elämää lähemmäs 10 viimeistä vuotta. Siihen pitää olla kyllä tyytyväinen, että Vancouver onnistui voittamaan tällaisena päivänä pelinsä. Odjick on ensimmäinen kuollut vakiroolin pelaaja siitä '94 kauden finaalijoukkueesta, kun Canucks taisteli ikimuistoisen finaalisarjan Rangersia vastaan.


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuossa Canucks Centralin podcastissa on muuten "ikuisuuden" toimittajan työtä tehneen ja arvostamani Iain MacIntyren haastattelu, jossa hän sanoo jotain Boudreaun mahdollisista potkuista mitä en itse osannut miettiä. Eli MacIntyren mielestä valmentajan vaihto tässä vaiheessa ei liikaa tulisi nostamaan joukkueen sijoitusta, vaan olisi enemmänkin mahdollista helpotusta Boudreaun suuntaan samalla kun tässä otettaisiin jo askel kohti ensi kautta ja sen jälkeisiä aikoja. Tuo haastattelu alkaa ajassa tunti ja 18 minuuttia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Rutherford piti medialle tilaisuuden jossa hän kertoi missä organisaatiossa mennään tällä hetkellä ja vastaili toimittajien kysymyksiin.


Pari nostoa voisi tuolta ottaa esiin:

I’m disappointed in the job I’ve done at this point."

“When I first came here, I talked about getting control of the cap. Getting the cap back to where it is, getting rid of some contracts and we’ve been able to do that. Now the opportunity hasn’t been there, but it’s still my job to get it done. Until we do that, we’re not going to be able to make the kinds of changes that we need to make, or certainly the changes we need to make to put ourselves in a better position.”

Ihan rehellisesti myönsi ainakin että on pettynyt tekemäänsä työhön toistaiseksi ja sanoi että olisi hänen hommansa saada tuo cappi-tilanne kuntoon. Allvin tuntuisi noilla sanoilla olevan entistä enemmän vain pelkkä taustahahmo Rutherfordin takana. Voi toki olla niinkin, että Rutherfordilla on enemmän kannuksia ottaa kritiikki vastaan kuin tulokasmanagerilla ja haluaa nyt vaikeiden hetkien keskellä ottaa "iskut vastaan".

“When I came here, I knew it was going to be a big challenge. And I thought we were gonna have to do minor surgery. Have I changed my position? Yeah, we have to do major surgery.”

Rutherford kuvitteli tullessaan työnsä haastavaksi, mutta kuitenkin helpommaksi mitä se on ollut. Tai sitten tuossa joukkueen kemiassa on havaittu käytännössä eri tilanne mitä tullessa töihin kuvitteli? Joka tapauksessa Rutherfordin mukaan joukkueessa tarvitaan iso muutos.

Kysyttäessä Millerin sopimuksesta;

You have to have some of those players okay. The cap is going to keep going up and up, by the time we get to a point if you want to use J.T.’s contract, for example, the cap’s gonna be $90 or $95 million. That contract is not going to affect what the Canucks do several years down the road. So you have to have some of those players. And we are taking a step back whether we want to or not. And we’re not happy about that. I’m not laughing about it. But the fact of the matter is, we’re in the process of taking a step back.”

Toisteli jälleen sitä, että ainakaan noita ykköskierroksen vuoroja ei ole valmis pistämään myyntiin.

I can’t speak for what was done in the past, I’m only speaking for myself. It’s my viewpoint that this is the way we should go. When I talk about what we’re doing, we’re trying to bring younger players in and to help develop these younger players as they’re playing. So some of the changes we make when we get to free agency, we may add an older guy, but it’s not like we’re going to go trade for an older guy or we’re going to give a first round pick for an older guy. We’re going to stick to the plan of keeping our draft picks, trying to add more draft picks and trying to add younger players break them trying to bring them together, hopefully together sooner than their three-year plan.

We’re not looking towards a rebuild. I’d rather call it a retool. My preference is when we make these deals, it’s not necessarily for draft picks that may come in and help the team four years from now, five years from now. I’d prefer to get younger NHL players that maybe didn’t work out in their entry-level contract and, you know, bring them in and give them a second chance. We’ll still try to acquire some draft picks. But we have to go about this in a way that that it’s not a long-term rebuild, and I think we can do that.

The possibilities are out there. Now you get some of these players that have been two years in the league and haven’t met their expectations. You know, they may not turn out either — there’s a risk of that. But it’s no different than the draft picks that you take that you find out three years from now that they didn’t develop properly. So that’s kind of the direction we’d like to go. So it’ll be a mix of draft picks and hopefully younger NHL guys that have NHL experience.”

Studnicka on ehkä noista tuollaisista selkein esimerkki pelaajasta jolle on pyritty antamaan toista mahdollisuutta. Voi olla, että hänen sijastaan oltaisiin saatu myös varausvuoro jostain, mutta Canucks halusi antaa Studnickalle näyttöpaikan. Varausvuoro voisi kyllä antaa vielä enemmän toivoa (ajatuksen tasolla että siellä osutaan helmeen). Siitä olen kyllä samaa mieltä, että eivät ne vuorot sen varmempia ole kuitenkaan etenkään ykköskierroksen (johon Canucksilla ei ole ollut palikoita tai halua toistaiseksi myydä) jälkeen.

Valmentajan vaihdosta (ei saatu oikeastaan mitään vastausta. Tai saatiin juuri se mitä odottelinkin):

There’s lots of speculation out there, Bruce is our coach now. When we got off to a slow start this year we, the hockey staff, watched the coaching staff closer. There’s been times where we’ve had real good runs, and the team has played pretty well and there’s been times where we haven’t, and why is that? And when I say this, I’m not pointing this at Bruce, you know. Bruce is a friend, I really like Bruce and he’s done good work. But this is what we review all the time and try to make a decision.”
So all I can say is that Bruce is our coach right now.”
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tampaa vastaan nähtiin Gino Odjickin muistoilta ja jäälle kävelivät vanhoja Canucksin Odjickin joukkue-/ organisaatiokavereita kuten Trevor Linden, Stan Smyl, Jyrki Lumme ja Kirk McLean. Ikävä kyllä pelin parhaat hetket Canucksin puolelta jäivät ennen kiekon pudottamista jäähän. Tällä kerralla pitää kyllä sanoa silti se, että toisin kuin Sedinien muistoiltana joulukuun alussa (milloin en käsittänyt joukkueen asennetta tuollaisena iltana enkä ole tainnut päästä siitä vieläkään yli), tässä pelissä oli Canucksin puolelta enemmän tunnetta.

Eihän tuo toki mihinkään riittänyt. Tampa pelasi ensimmäisen erän, meni 0-4 johtoon ja Canucks sai kaunisteltua edes edistyneitä tilastoja - pelin vaaralliset maalipaikat menivät Vancouverille 17-9 mutta noista ei saa pisteitä vieläkään. Silloin kun pelissä piti saada aikaan tulosta, hyvin huomasi taas miten sekaisin tuo systeemi on. Eikä tuota auta farmitason maalivahdit tai tuo yksi liigan huonoimpiin kuuluva puolustus.

Tuo ensimmäinen Tampan maali kuuluu näihin kauden tyypillisiin merkkeihin ja sai minutkin melkein nauramaan kaikessa surkeudessaan. Kolme Tampan pelaajaa sai olla vapaasti oman molarin edessä eikä pakkeja näkynyt mailla halmeilla. Kumpa olisikin vain yksittäinen huono hetki. Noita on nähty (jos nyt ei ihan kolmea vastustajaa kuitenkaan) jo paljon.

Tällä hetkellä Canucks on päästänyt 175 maalia 44 pelissä. Tuo on NHL:n toiseksi suurin lukema (tasoissa San Josen kanssa) ja vain lokakuun alusta lähtien Bedard-kisaan ilmoittautunut Anaheim on edellä. Jopa viime kaudella (jolloin ennen valmentajan vaihtoa oli todella heikkoa tekemistä) Canucks oli päästänyt tässä vaiheessa 57 maalia vähemmän kuin nyt. Mutta ei tuon kanssa nyt ole enää väliä. Pelatkaa vaan näin jatkossakin.

Tampan Stamkos sai Vancouveria vastaan kasaan uransa 500. maalin. Hieno rajapyykki hienolta pelaajalta. Canucksia vastaan Frank Mahovlich, Stan Mikita, Wayne Gretzky, Joe Sakic ja Patrick Marleau ovat ennen Stamkosia rikkoneet tuon komean 500 maalin rajapyykin. Muutenkin Tampa näytti joukkueena tasonsa nuoren katsojan saadessa kiekon (ilmeisesti) päähän. Tuo Canucksin kotipelissä ollut nuori katsoja sai Tampalta mailan ja kiekon. Ei tuota enää paremmin olisi voinut hoitaa.











Abbotsford hävisi jatkoajalla Calgarylle AHL:ssa viime yönä. Pelin tähdillä järjestyksessä AHL:n voittojen kärkimiehet Wolf ja Silovs sekä voittomaalin tehnyt Phillips.
 
Silloin kun pelissä piti saada aikaan tulosta, hyvin huomasi taas miten sekaisin tuo systeemi on. Eikä tuota auta farmitason maalivahdit tai tuo yksi liigan huonoimpiin kuuluva puolustus.

Maalivahdit nyt ovat mitä ovat ja sanomattakin selvää, että hienosta viime kaudesta ja myös tämän kauden alusta huolimatta Spencer Martin on korkeintaan keskitason kakkosmolari tässä liigassa. Silti on pakko todeta taas tämänkin Tampa-pelin perusteella, että voi pyhät pyssyt miten surkeaa tuon joukkueen puolustaminen on. Ei siinä paljon Martinilla tai Delialla (tai edes Demkolla) ole tekemistä kun joukkue puolustaa illasta toiseen noin huikealla tasolla.

Ethän sinä nyt molareita sinänsä bussin alle ollut heittämässäkään ja mainitsit yhtä lailla joukkueen puolustuspelin, mutta pakko oli kommentoida kun tuota räpellystä on tullut kauden mittaan seurattua.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ethän sinä nyt molareita sinänsä bussin alle ollut heittämässäkään ja mainitsit yhtä lailla joukkueen puolustuspelin, mutta pakko oli kommentoida kun tuota räpellystä on tullut kauden mittaan seurattua.
Vaikeahan tuolta on löytää sitä suurinta syyllistä tuohon räpellykseen. Se on mielestäni selvää, että tuo puolustus on kaukana toivotusta. Samoin pelin rakenne ei tosiaan tue myöskään puolustajia eikä maalivahteja. Noista molareista Delia oli farmissa mielestäni hieman Silovsia huonompi (Silovs pidettiin farmissa nähdäkseni tuon kehityksen vuoksi). Martin on ollut puolestaan ajoittain ihan hyvä ja tuo tarina on hieno, mutta hän on tasakentin 74. sijalla GSAA-tilastossa (yli 100 minuuttia pelanneista molareista). Yhteensä tuossa tilastossa on 76 maalivahtia. Vaarallisten paikkojen torjuntaprosenteissa hän on 5v5 pelissä 67. sijalla noiden 76 molarin kesken.

Mutta sanottakoon se, että tuo tämän hetkinen asema ei ole se missä hänen pitäisikään olla. Hänen piti olla Demkoa silloin tällöin tuuraava molari. Lisäksi tuon puolustuksen takana on ihan mahdoton saada aikaan kovia tilastoja. Silti minun mielestä tuo Martininkaan pelaaminen ei ole ollut kovin onnistunutta. Ehkä juuri korkeintaan keskitason kakkosvahti, mutta tällä hetkellä ei ole ollut usein sitäkään. Ehkä hän on myös vähän henkisesti imetty kuiviin noilla takaiskuilla tuon puolustuksen takana?

Vaikea tietenkään tietää olisiko tuo pelaaminen ollut Demkolla juuri sen parempaa. Minun mielestä Demko ei ollut alkukaudesta omalla tasollaan. Viime kesänä oli jo puhetta hänen viime kauden lopun loukkaantumisesta, että tuo olisi mahdollisesti pidempikestoinen kuin moni ajattelee ja hänen pelistään myös näkyi että jokin siellä vaivaa (halusi ilmeisesti pelata tuon kuitenkin "läpi"). Juuri ennen tätä loukkaantumistaan Demkolta oli havaittavissa vähän parempaa (oli esimerkiksi isossa roolissa Kings-voitossa 37 torjunnalla), mutta mahdoton sanoa olisiko tuo jatkunut. Missään nimessä myöskään joukkue ei Demkoakaan tukenut alkukaudesta.

Olen koittanut olla aika varovainen noiden molareiden bussin alle heitoissa, koska tosiaan tuo koko joukkueen tekeminen ei heitä tue millään lailla ja heidän ei kuuluisikaan olla noissa asemissa missä nyt ovat joutuneet olemaan. Viime kauden syksynä esimerkiksi Martin oli (Kevin Woodleyn mukaan) organisaatiossa vitosvahti ja nyt pelaa tuolla ykkösenä (toki kehittyi viime kaudella Sanfordin opeissa jo niin, että lähti kakkosvahtina tähän kauteen).
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Rutherford piti medialle tilaisuuden jossa hän kertoi missä organisaatiossa mennään tällä hetkellä ja vastaili toimittajien kysymyksiin.

HF Boardsilta tuli bongattua tämä sama ja silmään on monella osunut tuo kommentti, jossa Rutherfordin kiinnostuksen kohteena on NHL:ssä alisuorittaneet U24 -ikäiset pelaajat.

Samaan syssyyn kun on tullut Bo Horvat -huhut (mm. Detroitiin) ja Wingsissä olisi noita alisuorittaneita U24 ikäisiä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös