Hughes, Bear ja Schenn olisivat ne pakit joille näkisin jatkoa. Dermott kysymysmerkkien alla.
Jatketaan tuosta vielä vähän pidemmälle puolustuksen muutosten kanssa (minun toivomilla muutoksilla) seuraavan vuoden sisään:
Ylempänä nykyinen puolustus ja alempana toivomani puolustus:
Hughes - Bear
OEL - Myers
Stillman - Schenn
___________________
Hughes - Schenn
"Gavrikov" - Bear
Dermott - Livingstone
Burroughs/Stillman/Rathbone/Poolman
Mutta tuo on sitten sellainen hahmotelma, että minun on hyvinkin helppo huudella nojatuolimanagerina täältä omistajille, että maksakaa OEL:sta se parikymmentä miljoonaa pois siitä hyvästä, ettei pelaa enää meille peliäkään. Ja tilalle otettaisiin vapaiden agenttien markkinoilta 4.5-5.5 miljoonaa maksava puolustaja. Näkisin kuitenkin, että yksi kokeneempi pakki tuonne on hyvä saada tilalle.
Ei tuo paperilla olisi sen parempi mitä nytkään, mutta palkkojen puolesta olisi terveemmällä pohjalla ja tuossa olisi sitä tulevaisuutta enemmän mitä nykyisessä. Tärkeänä asiana myös lisäksi se, että tuota olisi nykyistä paljon helpompi jatkojalostaa. Ei voi mitään, mutta kyllä tuo Benningin OEL-treidi jätti sellaisen perinnön jälkeen, että tuosta ei kaunista ulospääsyä ole.
Livingstone tuolla on kilpailtu puolustaja kohta, mutta kotoisin kuitenkin Vancouverin lähistöltä ja sopisi pelityyliltään joukkueeseen. Lisäksi jos hän katselee vähän missä olisi hyvä reitti päästä pelaamaan, niin ei tämä Canucksin oikea puoli pitäisi olla este niille suunnitelmille. Ikänsä puolesta kuitenkin jo sellainen, että suora paikka voisi olla ihan mahdollinen (vaikea tietenkään sanoa miten sitten onnistuu, kun ei ole vielä pelannut NHL:ssä).
No, se noista fantasiakaavailuista.
***
Valmentajan vaihdosta (ja Horvatin myynnistä) on kestänyt vasta vähän aikaa, joten sikäli hankala hahmottaa mitä tulevaisuus tulee tuomaan. Jos kuitenkin katsoisi vähän näitä alkupuolen tilastoja noiden muutosten jälkeen:
Odotetut maalit:
Tocchetin aikana Vancouverin odotetut maalit (xGF%) 5v5 pelissä: 54,2 (NHL:n kuudenneksi paras)
Boudreau aikana Vancouverin odotetut maalit (xGF%) 5v5 pelissä: 45.65 (NHL:n kuudenneksi huonoin)
Vaarallisten maalipaikkojen suhde:
Tocchetin aikana Vancouverin vaarallisten maalipaikkojen suhde (HDGF%) 5v5 pelissä: 54.59 (NHL:n seitsemänneksi paras)
Boudreaun aikana Vancouverin vaarallisten maalipaikkojen suhde (HDGF%) 5v5 pelissä: 44.64 (NHL:n kuudenneksi huonoin)
Ylivoima:
Tocchetin aikana ylivoima: 20.7% (NHL:n 17. paras)
Boudreaun aikana ylivoima: 23.2% (NHL:n 10. paras)
Alivoima:
Tocchetin aikana alivoima: 72.9% (NHL:n toiseksi huonoin)
Boudreaun aikana alivoima: 71.9% (NHL:n huonoin)
Yhteenveto alun perusteella muutamassa tilastossa:
Joukkueen tasakenttäpelaaminen on parantunut aika paljon. Vastaavasti ylivoima on ollut huonompaa kuin aikaisemmin ja alivoima pysynyt aika lailla samoissa.
Huomion arvoista on kaksi asiaa Tocchetin aikana:
- Canucksin ylivoima ratsasti aika pitkälle alkukauden tehoilla. Joulukuun alusta Brucen potkuihin (22.1) saakka se oli NHL:ssä 24 pelin aikana sijalla 23 ja prosentti oli 18.3%.
Eli alkukauteen nähden tämä nykyinen ylivoima ei tuota samalla lailla, mutta ennen valmentajan vaihtoa olleeseen aikaan se on tuottanut nyt vähän paremmin. Horvatin myymisen jälkeen ylivoima on ollut NHL:n 10. parasta (26.7%).
-
Canucksin maalivahtien torjuntaprosentti Tocchetin aikana on ollut 82.5%. Tuo lukema on ylivoimaisesti NHL:n huonoin.