Vancouver Canucks 2022–2023 – Allvinin aika alkaa

  • 116 785
  • 643

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vähän kiertotietä yhtäläisyyttä on myös siinä, että entinen kapteeni Linden kaupattiin aikanaan myös Islandersiin josta saatiin Bertuzzi, McCabe ja kolmoskierros (Jarkko Ruutu).
Tämä tuli itsellekin mieleen tuossa päivän aikana. Lindenin kauppa näytteli suurta roolia Vancouverin nousussa NHL:n parhaimpien joukkueiden joukkoon. Kaupassa tuli tosiaan Bertuzzi, McCabe oli osana Sedinien draftaamisessa ja vielä bonuksena Ruutukin saatiin varausvuorolla.

Rädystä tuli mieleen vielä se, että Canucks skippasi Rädyn aikoinaan toisella kierroksella, joten sitäkin taustaa vasten erikoista kutsua häntäkin "kind of first rounder". Silloinen johto ei nähnyt Rätyä edes toisen kierroksen varausvuoron arvoisena vaan varattiin ennemmin Klimovich. Toki Räty on tuon jälkeen pelannut loistavan kauden Liigassa ja ihan lupaavan myös AHL/NHL:ssä. Mutta ei se siltikään nosta häntä ykköskierrokselle takaisin.

Voisi sanoa, että tällä hetkellä farmin pelit ovat jopa selkeästikin kiinnostavampia kuin änärin pelit. Sieltä saisi kasaan kaksikin mielenkiintoista ketjua tyyliin Höglander - Räty - Podkolzin ja Karlsson - Åman - Klimovich.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Itse näen Beauvillierissä hyviä aineksia olla potentiaalinen jokerikortti siirryttyään uuteen ympäristöön hyvin puolustamiskeskeisestä joukkueesta. En ihmettelisi vaikka laittaisi ihan hyviäkin tehoja nyt loppukaudesta ja/tai ensikaudella. Taitava pelaaja kun kuitenkin edelleen on.
Hyvällä tuurilla Canucks saa hänet vielä kaupattua vuoden päästä voitolla.

Tämä on hyvä huomio. Beauvillierillä on myös takanaan pari kautta suhteellisen tehokasta pudotuspelikiekkoa. Potentiaalia parempaan on todellakin olemassa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Rädystä tuli mieleen vielä se, että Canucks skippasi Rädyn aikoinaan toisella kierroksella, joten sitäkin taustaa vasten erikoista kutsua häntäkin "kind of first rounder". Silloinen johto ei nähnyt Rätyä edes toisen kierroksen varausvuoron arvoisena vaan varattiin ennemmin Klimovich. Toki Räty on tuon jälkeen pelannut loistavan kauden Liigassa ja ihan lupaavan myös AHL/NHL:ssä. Mutta ei se siltikään nosta häntä ykköskierrokselle takaisin.
Ei virallisesti nosta. Ja uskon (tai olen oikeastaan varma), että Allvin'kin tietää hänen olleen toisen kierroksen varaus. Noin muutenkin uskon siihen, että Rätyä on scoutattu enemmän liigauran jälkeen mitä me ollaan hänen pelejä nähty ja hänen tausta tunnetaan kyllä. Minun nähdäkseni tuo heitto "kind of first rounder" tarkoitti sitä, että Allvin pitää Rätyä ykköskierroksen arvoisena pelaajana. Ja sellainen hän on minunkin mielestä.

Pitää muistaa tuossa '21 draftista se, että Pittsburghilla ei ollut tuolloin vuoroa kuin vasta #58 sijalla eli Rädyn varauksen jälkeen. Mahdollisesti Räty oli Penguinsin listoilla ykköskierroksen pelaaja jo tuolloin. Se että Canucksin scouttiporukka ei tuota nähnyt, menee samaan sarjaan sen kanssa että myöskään muut seurat eivät häntä nähneet tuolloin sen arvoisena ennen Islandersin 52. vuoroa (tai pitivät jotain toista luistimen verran korkeammalla).

Mahdollisesti esimerkiksi Canucksin listoilla molemmat olivat ykköskierroksella, mutta Klimovich sitten vähän korkeammalla. Eipä noista tiedä kun en ole nähnyt listoja. Tuon varauksen jälkeen Räty on sitten kehittynyt nähdäkseni paremmin kuin monet muut varaukset. Noista kehittymisistä kun ei tiedä varaushetkillä, mutta tuo on ihan lupaava kehityssuunta että peli on mennyt noin eteenpäin.

Canucks on pari kuukautta tehnyt kunnolla töitä tuon myynnin eteen ja Allvin sanoi Rädyn olleen tuon kaupan avainpelaaja. Ykköskierroksen varauksesta piti toki myös. Beauvillier on myös tuttu pelaaja. Alle kaksi vuotta sitten Beauvillier oli esimerkiksi Islandersin kanssa pudottamassa Pittsburghia playoffeissa. Tuossa sarjassa tuli kuuteen peliin joukkueen korkeimmat seitsemän (3+4) pistettä ja peliaikaa peliä kohden keskimäärin noin 19 minuuttia. Ja ihan varmasti tuo Penguinsin johto katseli jokaisen pelin.

Muutenkin saman divarin joukkueen pelaajana häntä on katsottu varmaan paljon. Eihän tuo kuitenkaan tarkoita hänen onnistumistaan Vancouverissa. Sen näyttää sitten aika miten tuo muutos toiseen seuraan tulee onnistumaan. Kyllä minä siitä olen aika varma, että häntä on ainakin katsottu saman divarin pelaajana enemmän kuin minä olen nähnyt (ehkä 15-20 peliä kaudessa).

Voisi sanoa, että tällä hetkellä farmin pelit ovat jopa selkeästikin kiinnostavampia kuin änärin pelit. Sieltä saisi kasaan kaksikin mielenkiintoista ketjua tyyliin Höglander - Räty - Podkolzin ja Karlsson - Åman - Klimovich.

Abbotsford on tosiaan kiinnostava joukkue seurata. Nyt toisin kuin joskus ennen seurajohdolla ei näytä olevan niin kiire tuoda omia uusia leikkikalujaan kaikkien esille siinä vaiheessa kun heillä vähänkään riittää pysyä mukana, vaan tuota kehitystyötä tehdään nähdäkseni kärsivällisemmin. Heidän pitää pelata farmi nähdäkseni nyt kunnolla läpi ennen nostoa ylös - ainakaan pysyvästi.

Canucksilla on sen tasoinen nuori ydinryhmän terävin kärki ylhäällä mitä ei olla seurassa nähty montaakaan kertaa. Pettersson on oman draft-ikäluokkansa tehokkain pelaaja, Hughes yksi sarjan parhaista nuorista pakeista ja Demko omalla tasollaan pelatessaan yksi sarjan parhaista maalivahdeista. Canucks ei tankannut tarkoituksella ja Benningin ajat olivat yleinen vitsi, mutta he saivat tuon kärjen siitä huolimatta. Tuo oli keskimääräistä parempi tulos "tankkauksesta", vaikka hutejakin tuli.

Pettersson, Hughes ja Demko (mikäli pysyy seurassa ja palaa normaalille tasolleen) ovat erinomaisia pelaajia kaikki, joita ei välttämättä löydä top5-ryhmästäkään. Monikin seura voi katsella, että miten omat top5-varaukset ovat kehittyneet verrattuna tuohon ryhmään. Väitän, että tuossa vertailussa Canucks kestää ihan hyvin montaa seuraa vastaan.

Joukkue ei ole tässä tilanteessa kokonaan rebuildingia vaativa seura. Se olisi sitä ilman tuota kärkeä, mutta ei nyt. Nyt joukkue on tuolla kärjellä siinä tilanteessa, että nyt sen tarvitsee tehdä oikeita kiekkoliikkeitä. Hyvällä valmennuksella, oikealla pelaajakehityksellä ja oikeilla päätöksillä johdossa tästä seurasta on saatavilla paljon vielä irti. Esimerkkejä voi hakea esimerkiksi Carolinasta, Bostonista, Tampasta tai Pittsburghista.

Näillä seuroilla oli terävä hyvä kärki ja tuon ympärille osasivat rakentaa menestysorganisaation ilman että noita tarvitsi purkaa täysin osiin kun nämä nykyjoukkueen avainpelaajat olivat jo mukana ja rakentaa kaikki alusta uudelleen (ihan helvetin pitkä ja kallis työ useimmissa tapauksissa). Isona osana noissa menestystarinoissa on ollut tuo pelaajakehitystyö. Tuohon on oikeastaan vasta nyt tämän nykyisen johdon aikana alettu panostamaan nähdäkseni kunnolla. Työn hedelmät eivät tuosta kyllä nopeasti näy, mutta uskon että ajan kanssa tulevat näkymään.

Canucks tarvitsee nyt ennen kaikkea omaa seurakulttuuria, organisaation syvyyttä ja organisaation aikaisempaa parempaa rakennetta. Lisäksi mainittuja asioita kuten hyvää valmennusta, hyvää farmia ja siellä tapahtuvaa kehitystyötä sekä hyvää scouttaustyötä. Tuon farmin ja organisaation rakenteen tämä nykyinen seurajohto nosti oikeastaan heti esiin ja nyt tuonne on tehty myös oikeita asioita.

Mietin alkuun kun Allvin ja Rutherford tuon nostivat esiin, että siinähän höpisette. Nyt tuon on huomannut, että tuonne on oikeasti tarkoitus rakentaa kilpailukykyinen ja toisiaan sopivassa mitassa haastava joukkue, josta olisi saatavissa selvästi aikaisempaa parempaa tukea myös aikanaan ylös. Ehdottomasti kannatan seuraamaan Abbotsfordia jos ei ole muuten ole ollut seurannassa jo aikaisemmin.

Huhut Demkon myynnistä vahvistuvat, mutta itse en vaan näe järkeä tässä. Kohtuu hyvä maalivahtiosasto olisi tässä vuodessa nyt tyhjennetty pohjia myöten pl Silovs.




En minäkään jaksa innostua yhtään Demkon kauppaamisesta. Toisaalta en yllättyisi ihan hirveästi jos kauppa jossain vaiheessa nähtäisiin. Tuossa onnistuminen vaatisi sitten oikean hankinnan paikkaamaan sopivalla sopimuksella ja sen, että Demkosta olisi saatavilla hyvä siirtokorvaus. En olisi ihan kauheasti yllättynyt kuitenkaan mikäli Canucks olisi sen Jarryn perässä ensi kesänä (mikäli menee markkinoille).
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




***





Saa nähdä liikkuuko Boeserkin vielä siirtotakarajalla.

Olen ollut tyytyväinen joukkueen hankinnoissa Kuzmenkoon, Beariin, Mikheyeviin ja Joshuaan. Åman ja Studnicka olivat mielestäni hyviä hakuja (etenkin täysin ilmainen Åman), mutta lisänäyttöjä toivotaan toki. Kummankaan kohdalla ei ollut kyllä mitään älyttömiä odotuksiakaan.

Epäonnistumisten puolelle menee tämän kauden näyttöjen puolesta Lazar jota itse toivoin hankittavaksi (Lammikko oli viime kaudella parempi) ja Stillman (saattoi olla pelaaja joka vain piti ottaa). Millerin jatkosopimuksesta pidän tästä kaudesta huolimatta edelleen (siis ylipäänsä jatkosta, sopimus saisi olla toki vähän lyhyempi) ja uskon hänen parantavan. Myös tuo Horvatin kauppa menee minulla onnistuneeksi tässä joukkueen tilanteessa kun Canucks "retoolaa" ja tarvitsee uutta pohjaa.

Ehkä suurin virhe mitä tämä seurajohto on tehnyt nyt tämän kauden näyttöjen puolesta, oli antaa Boeserille tuo jatko. Ymmärrän, että oli vaikea päästää irti pelaajasta, joka oli ennen tätä kautta tehnyt kolmen edellisen kauden aikana suunnilleen samalla tahdilla pisteitä kuin Hintz, Meier, Hertl tai Horvat. Boeserilla tuo hänen isän kanssa käyty taistelu elämästä oli lisäksi sotkemassa uraa ehkä aika paljonkin etenkin viime kaudella ja itsekin uskoin parempaan.

Tuota parempaa ei ole kuitenkaan tapahtunut ja kokonaispelissä tämä kausi on ollut vielä vaikeampi kuin viime kausi oli. Boeser on parhaimmillaan tehokas ja hyvä pelaaja, mutta juuri nyt hän näyttää pelaajalta, joka kaipaisi kipeästi uutta uran alkua jossain muualla. Missään nimessä en usko siihen, etteikö paluu entiselle tasolle olisi mahdollinen. Ei ne taidot sieltä käsittääkseni ole mihinkään kadonneet vaan enemmänkin kyse lienee henkisen puolen lukosta.

Ongelmana tuossa mahdollisessa kaupassa on juurikin tuo, että tämän hetkisessä tilanteessa hänen kauppa-arvonsa on uran matalin. Kun joukkuetta usein syytetään siitä, että se myy tai ei myy pelaajia väärään aikaan, Boeser menee juuri tuohon lokeroon malliesimerkiksi. Jotenkin näkisin tuosta huolimatta, että Boeser tullaan kauppaamaan ennen ensi kauden alkua. Mahdollista on lisäksi, että Canucks syö tuossa vähän sopimuksen arvoa jotta Boeserista saatava vastine olisi parempi.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Joku fani muisti Brucea hienolla paidalla:





***

Abbotsford otti 6-1 vierasvoiton San Diegosta. Räty ei pelannut vielä tässä pelissä ja hänen odotetaan olevan mukana seuraavassa ottelussa. Klimovichille tuli kauden 10 maali ja Podkolzinille yksi syöttö. Silovs pelasi maalissa ja nousi taas tasoihin kakkospaikalle AHL:n maalivahtien voittomäärissä.





***

Trevor Linden oli Canucks Centralilla haastattelussa. Linden sanoi aika suoran näkemyksen Boudreaun tilanteesta mihin on kyllä itsekin helppo yhtyä:

"I don't understand how you can let that happen. It shouldn't happen."








***

Huhuista vähän sekalaista:

- Rathbonea on kyselty ainakin yhden seuran toimesta. Rikkonainen kausi hänellä eikä tuo alkukausi ylhäällä vakuuttanut (ei se tehnyt tosin sitä kovin monella muullakaan), mutta viime kaudella farmissa kuitenkin yli piste per peli (samoin kuin toissa kaudella) mitä voi kyllä pakille pitää kovana suorituksena.

Se on kuitenkin selvää, että tässä joukkueessa Rathbone ei tule koskaan ykkösylivoimaa pelaamaan ja siellä ylivoimapelissä olisi hänen suurin vahvuus puolustajana. Lisäksi kun joukkueessa on Hughesin lisäksi toinenkin alle kuuden jalan pakki (Bear), en tiedä haittaako tuokin vähän Bonen mahdollisuuksia. Maisemanvaihto voisi tehdä uralle hyvää.

- Schennin mahdollinen siirto saatetaan nähdä ehkä aikaisemmin kuin siirtotakarajalla jos siirtoa nyt tulee. Luken vaimo on raskaana (laskettu aika ilmeisesti parin viikon päästä) ja perheen kannalta olisi hyvä päästä asettumaan toiseen seuraan hyvissä ajoin ennen tuota lapsen syntymää. Tai en tiedä miten tuo hoidettaisiin sitten käytännössä, saattaahan vaimo jäädä Vancouveriinkin ja Luke palata sitten ensi kaudeksi. Katsellaan miten tuossa tulee käymään.

Saa nähdä saako tästä taas perinteisesti HF-puolen Canucks-fanien palautteen jälkeen huumoria irti (kysyjien puolesta).

"Miksei me saatu parempaa varausvuoroa, surkeaa toimintaa?"

"No kun kukaan ei sellaista tarjonnut."

- Boeserista on tullut kyselyitä, mutta en ole huomannut yhtään missä arvossa liikutaan kaupan osalta. Maisemanvaihto tekisi hänellekin hyvää. Voi olla, että Canucks joutuisi vähän syömään palkkaa nyt. Vaikea uskoa, että vielä syksyllä Athleticin Thomas Drance piti sopimusta "Home run". Asiat muuttuvat joskus nopeasti.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Canucks Centralilla oli Kevin Woodley vieraana. Haastattelussa otettiin esiin myös kesällä UFA:ksi tuleva(?) Tristan Jarry. Woodeyn mukaan Jarry ei sopisi parhaalla tavalla Clarkin tyyliseksi maalivahdiksi. Itse en osaa arvioida noita, mutta luotan kyllä Woodleyn näkemykseen.

Muuten tuossa jaksossa nousi esiin se, että Canucks on tehnyt lokakuun alusta laskien neljä pelaajakauppaa kun NHL:ssä on tullut yhteensä 16 pelaajakauppaa. Eli joka neljännessä noista kaupoista Vancouver on ollut mukana. Lisäksi kun muistetaan tuo valmentajanvaihto, niin ei Canucksia voi ainakaan passiivisuudesta syyttää. Tykättiin noista tai ei eikä joukkue tee kyllä yhtään liikettä ketään miellyttääkseen. Seurajohto sanoi tekevänsä muutoksia ja niitä on ainakin nähty.

Pienet väliarviot noista Canucksin kaupoista:

7.10.2022

Chicagoon: Jason Dickinson + 2:nd'24
Vancouveriin: Riley Stillman

Tekohetkellä kauppa josta näki, että joukkue teki kattoon tilaa. Linjassa arvoltaan noihin muihin sopimusten ulosostoihin (Nemeth, Kassian), mutta kysymykseksi jäi kaupan tekohetkellä, että miksi tämä oli välttämätön. Viime kaudesta huolimatta Canucks kun ei ollut siinä tilanteessa että tässä oltaisiin mistään isommin haastamassa.

Dickinsonin viime kausi oli surkea, mutta Canucks antoi hänelle ilmeisesti aikaa näyttää vielä syksyn leirillä. Kun sitten kesän ilmainen kiinnitys Nils Åman pelasi paremmin ja Dickinsonin palkka oli kahdelta kaudelta lähemmäs kolme miljoonaa, hänen sopimuksensa oli riesa mistä haluttiin eroon.

Stillman saattoi olla tuossa pelaaja joka piti vain ottaa, mutta toisaalta melko nuoresta pakista kun on kyse, niin osaltaan tuossa haluttiin varmaan antaa myös mahdollisuus. Lisäksi Stillman periaatteessa vastasi niihin tarpeisiin (fyysisyys) mitä pitikin hakea. Ehkä Riley olisi voinut onnistua paremmin viime kaudella kun Shaw oli pakkien valmentajana? En nyt vielä kokonaan sulje Stillmanin tulevaisuutta poiskaan, mutta tuo ei ole onnistunut ollenkaan.

Arvio: Chicagolle hyvinkin ymmärrettävä kauppa. Joukkueella oli vara ottaa palkkoja sisään ja toisen kierroksen vuorot kiinnostavat aina. Canucksin kannalta tämä jätti auki kysymyksen, miksi tämä piti tehdä tässä tilanteessa. Yksi yhteen kaupan selvä voittaja oli Chicago.

27.10.2022

Bostoniin: Michael DiPietro + Jonathan Myrenberg
Vancouveriin: Jack Studnicka

Entisen lupauksen (mm. OHL:n kauden paras maalivahti junioriuralla) DiPietron kehityspolulla tuli isompia kuoppia covid-aikoina. Kun Silovs koettiin lisäksi lupaavampana ja maalivahtipaikkoja on vähän tarjolla, DiPietron osasi odottaakin liikkuvan. Tällä kaudella hän on pelannut ECHL:ssa. Yksinhuoltajaisän perheestä lähtöisin oleva maalivahti on edelleen nuori jolle toivon onnistumista. Myrenberg oli puolestaan viime kaudella melko lupaava junioripuolustaja, mutta kuitenkin aika kaukana todellisesta NHL-lupauksesta. Tämän kauden Myrenberg on pelannut Allsvenskanissa.

Studnicka oli kaksi vuotta sitten Athleticin Corey Pronmanin "parhaat alle 23 vuotiaat pelaajat listalla" paremmaksi sijoitettu kuin esimerkiksi Jason Robertson, John-Jason Peterka ja Ridly Greig. Noita pelaajia Studnicka ei tule ohittamaan, mutta silti annan edelleen mahdollisuuden hänelle. Pelissä näkyy hyvä valmennus ja ominaisuuksia pitäisi olla periaatteessa luoda hyvää uraa edelleen, mutta kysymykseksi nousee että riittääkö taitopuoli sittenkään kolmeen ensimmäisen ketjuun missä hän saisi taitojaan esiin.

Arvio: Pidin tästä kaupasta, vaikka voi hyvin olla että tämä ei tule tuottamaan pidemmän päälle pelaajaa. DiPietron ura ei näyttänyt etenevän Vancouverissa ja Myrenberg on ilmeisesti ainakin nyt aika kaukana NHL:stä (en ole tosin seurannut häneltä yhtään peliä Allsvenskanissa). Studnicka oli kuitenkin mielestäni katsomisen arvoinen kortti. Bostonissa Studnickan reitti oli vähän tukossa, joten ymmärsi hyvin miksi he halusivat ottaa kaksi pidemmän reitin prospectia sisään.

28.10.2022

Carolinaan: 5:th'23
Vancouveriin: Ethan Bear+Lane Pederson

Dickinsonin palkan ulosheiton syy näkyi tässä vaiheessa kolme viikkoa tuon kaupan jälkeen. Canucksilla ja ollut Carolinan kanssa pitkään kestäneet neuvottelut Bearista (joka oli Edmontonissa hyvä ja aloitti viime kauden Carolinassa hyvin, mutta joka ajautui ulos kokoonpanosta covidin jälkeen), mutta Canucksilla ei ollut tilaa ottaa Bearia sisään. Dickinsonin palkan poisto poisti tuon ongelman.

Bear on ollut ehkä joukkueen paras pakki puolustamaan keskustaa ja hakemaan päätykiekkoja - kummatkin asioita missä joukkueella on ollut isoja ongelmia muuten. Peliajoissa top4-pakki ja mikä Canucksille tärkeää, oikean puolen sellainen (pelannut oikealla puolella enemmän tasakentin kuin Schenn). Bear on nyt 25 vuotias ja pelikausia pitäisi olla vielä paljon jäljellä. Jos jatkaa näin ja tekee sopivan halvan jatkon, niin ehdottomasti pakki mikä kannattaa pitää.

Pederson väläytteli ajoittain, mutta ajautui kokoonpanon ulkopuolelle. Olisi ollut tärkeä pelaaja farmiin, mutta Columbus poimi hänet siirtolistalta.

Arvio: Pidin tästäkin kaupasta. Carolinalle palkkahelpotus kun puolustus on muuten vahva ja yksi syvyysvuoro, Canucksille top4-pakki joka täyttää oikeaa puolta ja sopii ominaisuuksiltaan seuraan.

30.1.2023

NY Islandersiin: Bo Horvat
Vancouveriin: 1:st'23/24(top12 suojattu 23 draftiin)+Aatu Räty+Anthony Beauvillier

Pitkään jatkuneet Horvatin kauppahuhut saivat lopulta päätöksen. Mielestäni Canucksin saama paketti oli hyvä, vaikka Horvat huippukautta onkin pelannut ja on ollut erittäin tärkeä pelaaja kapteenina joukkueelle jo kauan. Ykköskierros ja mahdollinen vuoro jostain 13-18 väliltä hyvästä draftista sekä hyvin kehittynyt Räty ovat kaupan avainpaloja Vancouverille. Tällä treidillä saatiin kaksi ykköskierroksen arvoista palaa sen lisäksi että heikennettiin omia asetelmia ainakin paperilla loppukauteen. Mahdollisuus myös siihen, että vuoro putoaa vapaaksi seuraavaan draftiin.

Beauvillier saattoi olla pelaaja, joka piti ottaa mukaan kun ei ole ollut sopimuksensa arvoinen. Toisaalta on ikänsä puolesta vieläkin katsottava kortti. Mikäli ei toimi, niin ensi kauden jälkeen poistuu riveistä.

Arvio: Tulevaisuus tulee tietysti vasta näyttämään miten tässä kaupassa tullaan onnistumaan, mutta rental-pelaajasta kaksi ykköskierroksen arvoista palaa oli minun mielestä maksimi mitä pystyi odottamaan. Canucks kaipaa joukkuetasolla lisää nuorta pohjaa (olisi kaivannut sitä jo OEL:n treidin aikaan, mutta tuolloin tuota ei osattu nähdä). Frank Seravalli uskoi, että Islandersilla olisi olemassa jo jatko kun oli valmis pistämään tuon paketin peliin.

***

Saa nähdä nyt sitten tuleeko noita siirtoja tässä vielä lisää. Jos Schennista saataisiin kakkoskierros, niin sitten olisi ensi kesän draftiin kaksi ykköskierrosta ja kaksi kakkoskierrosta. Lisäksi neloskierrokselle on yksi lisävuoro (vitoselta se puuttuu Bearin kaupan vuoksi). Prospecteihin on tuotu Räty. Uutta pohjaa siellä on ainakin tehty mielestäni hyvin ja prospectien tilanne on kohta aika lailla eri tasolla mitä se oli vielä vuosi sitten.

Ensi kauden jälkeen riveistä poistuisi luonnollista reittiä Myersin, Pearsonin ja Beauvillierin sopimusten päätyttyä reilut 13 miljoonaa. Enemmän sitä ennen jos Boeser tai Garland saadaan kaupattua onnistuneesti. Petterssonin sopimukseen (jos nyt tuo onnistutaan tekemään) menee ehkä kolme miljoonaa enemmän mitä nyt. Joukkuetta pystytään muokkaamaan joka tapauksessa viimeistään tuossa vaiheessa enemmänkin.

Nyt tällä hetkellä tuo laituritilanne on huolestuttava, mutta tuossa kun näkisi palkkarakennetta eteenpäin niin se avaisi niitä näkymiä. Selvää on, että kun farmissa on mm. Podkolzin ja Höglander, tuo laituritilanne ei tule tälläisenä pysymään kovin pitkään (muutoksissa voidaan kyllä puhua kuukausista enemmän kuin viikoista).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pari Twitteriä:








Tuohon edelliseen viestiin tälläinenkin. Noita kauppoja toivoisin kyllä näkeväni enemmänkin.





Horvat antoi Petterssonille äänensä kapteeni-asiassa. Katsotaan nyt valitaanko siellä lainkaan kapteenia tässä vaiheessa. Olihan siellä Henrik Sedinin lopettamisen jälkeenkin pidempää taukoa. John Garrettin näkemys oli ainakin, että ei olisi kiire tuossa hommassa.





Lekkerimäen kausi on ollut vaikea, mutta onnistui maalinteossa Djurgårdenin edellisessä pelissä. Yksi noista kehitysvalmentajista, Mikael Samuelsson, pitää kuulemma viikottain yhteyksiä. Nythän siellä on muuten viisikko täynnä kun Gonchar ja Komisarek hoitavat pakkipuolta ja Sedinit ja Samuelsson sitten hyökkäävät. Cammi Granato olisi sitten kai jonkinlainen ryhmän päävalmentaja?



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pettersson viritti tähdistöpelin taitokisan kovimman lämärin:





Bo ja Elias yhteiskuvassa.





Horvat kuuluu tähdistöpelissä Pacificin joukkueeseen, vaikka käytti taitokisassa jo Islandersin paitaa. Aikanaan kun Sandis Ozolins treidattiin pari päivää ennen tähdistöpeliä/taitokisaa Floridasta Anaheimiin, Ozolins ei suostunut osallistumaan taitokisaan lainkaan (olisi joutunut käyttämään Floridan paitaa).

Ehkä ikimuistettavin tähdistöpelissä tapahtunut asia oli kuitenkin aikanaan Bernie Nichollsilla, joka treidattiin taitokisan jälkeen kesken tähdistöpelin viikonlopun Los Angelesista Rangersiin.

***

Abbotsford otti 3-2 vierasvoiton Barracudasta. Pelin tähdillä Wolanin, Höglander ja Barracudan Agozzino. Ikäviä uutisia tuli kun Abbotsfordin kakkosvahti Jake Kupsky loukkaantui kesken pelin. Silovs tuli maaliin ja pelasi noin puolet pelistä päästämättä maaleja. Räty pelasi ensimmäisen pelinsä Abbotsfordilla ja käytettiin mm alivoimissa. Ketjut pelissä olivat:




Höglanderille tuon syötön lisäksi pelin voittomaali.


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Toinen voitto putkeen Barracudasta ja tämäkin 3-2 lukemilla. Nielsen, Karlsson ja Arseneau maalintekijöinä. Silovs pelasi maalilla hyvän pelin (otti kiinni mm. Vielin läpiajon), mutta ensimmäinen maali olisi ollut otettavissa. Kupskyn loukkaantumisen vuoksi Canucks oli tuonut penkille hätäapuun 49 vuotiaan Dave Guyn, jonka ei onneksi tarvinnut pelata.

Canucks Armyn Chris Faberin näkemyksiä Rädyn ensimmäisistä metreistä Abbotsfordissa:











Aika helppo yhtyä noihin arvioihin näiden kahden pelin jälkeen mutta tuo aikajakso on vielä lyhyt. Pidin Rädyn pelistä kokonaisuutena, mutta töitä on tietysti vielä paljon edessä. Hyvin näytti menneen maalille kun oli sen paikka ja tuo on asia joka ajoittain tuppaa vähän unohtua monilta nuorilta. Räty vaikuttaa kaiken kaikkiaan hyvältä joukkuepelaajalta tekemällä noita näkymättömiä mutta tärkeitä asioita. Matka tässä joukkueessa on vielä alussa, mutta tulee olemaan mielenkiintoista seurata hänen kehitystä.

***

Podkolzin, Åman ja Di Giuseppe nostettiin ylös ja he eivät pelanneet tuossa toisessa pelissä:

Höglanderia ei nostettu ilmeisesti tästä syystä:





Itse antaisin Nilsin muutenkin kehittää rauhassa peliään farmissa missä näyttää tulevan kehitystä.

***





Varmasti tunne on molemmin puoleinen.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Quinn Hughes ja Elias Pettersson saavat A-kirjaimet rintaan. Nyt joukkueella on sitten neljä varakapteenia, kun Miller ja OEL ovat ne muut (eli kierrätystä tulee noissa). Toivottavasti Pettersson ja Hughes alkaisivat ottamaan tästä joukkueesta vielä isompaa roolia johtajuudessa jatkossa kun kapteeni myytiin pois. Nyt on koittanut heidän aikansa.








En ollut ajatellutkaan, mutta tosiaan isoin (ainakin keskellä kautta tullut) kauppa Vancouverille tuo Horvatin treidi viimeisiin 23 vuoteen.
 
Viimeksi muokattu:

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Canucks Armyn Chris Faberin näkemyksiä Rädyn ensimmäisistä metreistä Abbotsfordissa:
Hirveästi ei tule Liigaa seurattua, mutta kun tulee niin etupäässä näiden kärkilupausten osalta, ja tuo yhdessä twiitissä mainittu hyökkäysalueen liike ja paikkojen haku kiinnitti huomiota jo Jukuri-paidassa. Monesti kun näkee huippujuniorin maaleja Suomen jäillä, niin saattaa herätä vaikkapa ajatus, että eipä voisi tuolla lailla riplailla ja/tai kaarrella Pohjois-Amerikassa, tai että ei tuollaisella kudilla tee NHL:ssä mitään vaikka nyt näköjään meni. Rädyn maaleissa ja pisteissä sen sijaan oli paljon tuollaista alueella hiipimistä ja nopeita laukauksia. "NHL-kelpoisia" tehoja siis ihan suoraan - väkisinkin hyvä merkki mielestäni.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Rädyn maaleissa ja pisteissä sen sijaan oli paljon tuollaista alueella hiipimistä ja nopeita laukauksia. "NHL-kelpoisia" tehoja siis ihan suoraan - väkisinkin hyvä merkki mielestäni.
Tuo on hyvä merkki kyllä ja Räty vaikuttaa tosiaan pelaajalta, jonka katto voi olla aina kakkossentterinä saakka.

Barry Trotzin sanat viime kauden leirillä kertoivat myös paljon, kun tietää että Trotz ei ihan jokaista junnua lähde erikseen kehumaan ja häneltä löytyy silmää pelaajille:





Tuon jälkeen sitten tuo Jukureissa pelattu hieno kausi, nuorten MM-kisoissa 10 pistettä seitsemään peliin ja loppukaudella upotti AHL:n playoffeissa Providencen jatkoajan voittomaalilla. Räty oli ilmeisesti Allvinille tuossa kaupassa se käänteen tekevä pelaaja (toki tuo ykköskierros hyvästä draftista on edelleen se kaupan pääpala).

***

Ensi yönä lähdetään tähdistöpelin jälkeen pelaamaan loppukauden sijoituksista. Mahdollisimman korkea sijoitus lottoon on loppukauden minun toiveena, mutta kun joukkueella on kuitenkin suhteellisen helppo loppukauden otteluohjelma, voittojakin lienee luvassa. Horvatin ja Mikheyevin poistumiset riveistä pitäisi olla tuntuvia asioita. Horvat on paikattu Nils Åmanilla ja Mikheyev sitten Vasili Podkolzinilla. Esimerkiksi ylivoimaa kumpikaan ei varmaan pelaa, kun Horvat oli tuolla aikaisemmin se jolle koitettiin eniten pelata siihen slottiin tilanteita (mitkä Horvat myös hyvin viimeisteli).

Top10 varaus pitäisi olla haarukassa tänä vuonna ja tuo olisi kyllä hyvä jos sellainen tulisi. Ottawa on nyt siellä kymmenentenä pisteprosenteissa. Senatorsilla on 32 peliä jälljellä ja Vancouverilla eroa Ottawaan on kahdeksan pistettä. Käytännössä tuo tarkoittaa, että jos Senators (kausi tähän mennessä 24-23-3) pelaa loppukauden esimerkiksi saldolla 14-16-2, joukkue kerää 30 pistettä ja yhteensä 81 pistettä. Tuossa tapauksessa Canucksin (20-26-3) pitäisi pelata loppukausi saldolla 19-12-2 noustakseen vielä ohi.

Olen yllättynyt jos Canucks ei pääse varaamaan top10 sijoilta kesällä. Lyhyempi matka siellä olisi loton top3 sijaan kuin tuonne 10. sijaan.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tilastojen valossa tasaisessa pelissä Devilsia vastaan nähtiin mielestäni ihan hyvä taistelu muuten, mutta mikä ihme musta hetki siellä oli toisen erän puolivälissä? Tuon jälkeen Canucks nousi kuitenkin kolmen maalin takaa tasoihin ennen kuin hävisi jatkoajalla. Pistemenetykseen pitää olla tyytyväinen. Arizona voitti ja Anaheim otti myös yllätyspisteen Dallasista. Edellä olevista joukkueista Flyersin maalin tappio Islandersille oli illan ainoa ikävämpi uutinen.

Tocchetin systeemi näyttää tiivistäneen peliä. Aika iso ero verrattuna vaikka siihen edelliseen Devils-peliin, jossa ihasteltiin lähinnä miten hyvin kaikki vastustajan pakit saavat avattua peliä. Nyt ylimääräinen tila otettiin paremmin karvauksella pois. Onhan tuossa hommaa kokonaisuutena kuitenkin vielä edessä sekä itseluottamuksen puolella näyttäisi olevan tekemistä ja hyvä niin.

- Kiva oli nähdä pitkästä aikaa Podkolzin ylhäällä ja pelaamassa vielä mukavia minuutteja. Yli 15 minuuttia tuli kirjoihin, kun silloin marraskuussa tuli yhdeksää minuuttia ennen kuin pistettiin saamaan lisää vastuuta farmiin. Farmi näyttää tehneen hyvää ja toivottavasti jatkaa tällä tasolla.

- Beauvillierilta ihan kohtalaisen pirteä ensimmäinen peli Canucksin paidassa ottaen huomioon vain yhdet treenit ja Millerin jälkeen Canucksin toiseksi korkeimmat minuutit tasakentin. Kerran hän vapautti Petterssonin läpiajoon, mutta Elias kolisutteli vain tolppaa. Luultavasti jää ketjussaan kyllä kolmanneksi lenkiksi, mutta toivottavasti pystyisi tuomaan jotain lisää vielä jatkossa kun pääsee ketjukavereiden kanssa paremmin samalle sivulle.

- Kuzmenkolta jälleen hienoa pelaamista. Aika näyttävä maali ja muutenkin jälleen hyvällä pelipäällä.

Boeser on kyllä todella syvissä vesissä. En olisi uskonut näkeväni häntä pelaavan tällä tasolla. Silloin kun tuli NHL:ään, oli tulokaskaudesta 16-17 kauteen 18-19 saakka NHL:n 18. tehokkain maalintekijä tasakentin 5v5 pelissä peliaikaan nähden (tehokkaampi kuin esim Stamkos, Kreider tai Pastrnak). Tuon jälkeen 20-21 kaudella joukkueen paras hyökkääjä. Ja nyt tämä.

Jotenkin sitä toivoisin, että jos Brock kaupattaisiin, vastineen pitäisi olla myös kohtalaisen hyvä. Periaatteessa puhutaan kuitenkin edelleen melko nuoresta pelaajasta, jolla voisi olla kykyjä paljon parempaan. Mutta eihän tuolla pelillä ja sopimuksella voi kohta toivoa kuin maisemanvaihtoa pelaajan kannalta ja palkan poistoa joukkueen kannalta.

Seuraavaksi Rangersia vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Petterssonilla on noissa "rautalaukauksissa" kolmen viime kauden aikana muutenkin selvä johto ja noita on jo 46 tilastoitu. Seuraava Canucksilla on Miller 26 kerralla. Horvatilla noita oli 17 kappaletta. Elias tykkää noista vähän liikaakin. Toinen tilasto missä Pettersson on NHL:n ykkönen, on 5v5 pelissä peliaikaan nähden (yli 500 minuuttia pelanneista) tehdyt pisteet.

Yksi suurimmista Benningin aikojen virheistä oli tehdä Petterssonin kanssa lyhyt sopimus.

***

Lekkerimäen tuskainen kausi saa jatkoa:





Kolmas loukkaantuminen/sairaus varauksen jälkeen. Alkaa ikävä kyllä näyttämään liikaa jo eräältä suomalaispakilta.

***

Kolmannen erän peluutus kertoi Podkolzinin pelaamisesta.





Tuosta peluutuksesta muuten sellainen huomio, että uudella valmennuksella kesti kolme peliä aikaa todeta, että tämän kauden Lazar ei ole enää tämän kauden sentteri vaan laituri. Miller pistettiin puolestaan Seattlea vastaan penkin päähän opettelemaan asioita, että jos se takakarvaus ei nappaa, ei irtoa myöskään peliaikaa. Tuo on näyttänyt toistaiseksi toimivan.

***

Uskon, että tämä Petterssonin ajatus on yhteneväinen joidenkin muiden nykyisten (ja entisten) pelaajien kanssa:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
"Oh this young man has had a very trying rookie season, with the litigation, the notoriety, his subsequent deportation to Canada and that country's refusal to accept him, well, I guess that's more than most can handle... Jake Virtanen"

Virtanen ajautunut yllättäviin riitoihin tällä kertaa Sveitsissä.


Harmin paikka. Tuolla fysiikalla olisi ollut mahdollista luoda ihan erilainen ura mitä on nähty.

***

Torontolainen toimittaja sai kuulemma pari viestiä, että Rutherford ei olisi tyytyväinen ja haluaisi lähteä. Vancouverilaiset toimittajat (jotka ovat yleensä seuraa lähellä) eivät ole kuulleet noista kuitenkaan mitään. Sinällään en kuitenkaan ihmettelisi jos 73 vuotiaalle Rutherfordille tämä myrskyn silmässä oleva kausi (johon hän on kyllä myös omilla lausunnoillaan vaikuttanut) olisi saanut ajatuksen vetäytyä eläkkeelle ja jättää kenttä nuoremmille. Tuo media kun voi olla aika tylykin jos hommat eivät mene hyvin ja ehkä siinä tulee mieleen, että voisihan sitä jotain muutakin tehdä kuin olla tässä paskamyrskyn keskellä.





Dhaliwalin mukaan tuossa ei olisi kuitenkaan mitään, mutta saa nähdä sitten.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nyt jään odottamaan milloin tulee twitterissa taj:n twiitti tuosta virheestä... Mutta Iain MacIntyren artikkeli Tocchetista:


A great coach has great leadership (among players). A great coach that has no leadership, it's not a great coach. I don't care who you are. Whether you're Scotty Bowman or Toe Blake, you've got to have great leadership.

Onneksi tällä joukkueella on hyvällä mallilla tuo johtajuus... No, positiivisesti ajatellen se tuskin jämähtää näille sijoille hamaan tulevaisuuteen. Petterssonin ja Hughesin pitää ottaa nyt vaan entistä isompaa roolia siellä ja tuo johtajuus on asia, joka toivottavasti ajan kanssa tuosta kehittyy. Henrik Sedin sanoi joskus, että hän ei ollut todellakaan porukan äänekkäin johtaja eikä se ollut yhden miehen show, mutta silloisessa joukkueessa oli vahva ydinryhmä joka johti yhdessä. Siitä se Kevin Bieksakin kävi puhumassa alkukaudesta kopissa. Tuollainen toivottavasti vielä jonain päivänä kehittyy tälle joukkueelle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Rangersia vastaan pysyttiin kurssissa ottamalla vieraissa maalin tappio. Aika hyvä peli siinä mielessä, että tuli tehoja eikä joukkue mitenkään laiskasti pelannut (itse asiassa peli on mennyt eteenpäin parissa viikossa), mutta paremmalle hävittiin kuten pitikin. Kuusi varsinaisen peliajan voittoa viimeisistä 30 pelistä on kasassa ja tuossa kun pysytään, niin kurssi on ihan hyvä.

Tocchet kertoili pressissä, että joukkueessa oli neljästä viiteen pelaajaa jotka eivät olleet valmiita illan peliin. Kuzmenko oli ainakin ehkä jäänyt katselemaan New Yorkin kirkkaita valoja liikaakin, kun pelasi vain reilut 12 minuuttia. Piti oikein uusintana katsoa että tekikö jotain virhettä kun ei näkynyt ensimmäisellä vilkaisulla ja pari vähän laiskaa kiekotonta vaihtoa kieltämättä pelasi laitojen lähellä toisen erän alussa. Bearin Tocchet nosti puolestaan erikseen positiivisesti esiin.

- Maalilla oli Martinin vuoro ja eipä hänen piikkiin voi noita maaleja oikeastaan laittaa. Tilastot ovat aika järkyttävät Demkon loukkaantumisen jälkeen, kun 19 pelistä on viisi voittoa, 85.7% ja 4.33 päästettyä maalia. En muista ketään kenellä olisi ollut tuollaisia lukemia vähänkään pidempään pelatessa tässä joukkueessa. Mutta kuten ollaan jo ennenkin sanottu, hän on joutunut tilanteeseen jossa ei ole kuin hävittävää. Ennen Demkon loukkaantumista Martin meni 90% ja 3.2 päästetyn maalin lukemilla, mikä kakkosvahdiksi kaavailulle maalivahdille tässä joukkueessa oli ihan riittävä.

- Puolustuksessa Hughes pelasi Bearin lisäksi hyvän pelin. Piste per peli- tahdissa mennään ja vaikka en tosiaankaan kuulu tehopörssin arvostajiin yleisesti, tuo +11 on tässä joukkueessa hyvä lukema. OEL ei nyt mikään vertailukohta saisi olla, mutta hänellä on -19 tuolla. Schenn sai jotain pientä kolhua, mutta hänen pitäisi olla pelikunnossa.

- Hyökkäyksessä Podkolzin pelasi jälleen pirteästi ja teki (onnekkaan) maalinkin. Kiva nähdä hänet nyt tuon surkean alun jälkeen taas taistelemassa jäällä. En tiedä mitä siellä alkukaudesta tai leirillä tapahtui, mutta jotain isompaa kun peli-ilme on hänellä nyt aika erilainen. Tai sitten farmissa on onnistuttu nostamaan pelin ja itseluottamuksen tasoa. Petterssonin (13-6) ja Millerin (10-6) aloitustyöskentely oli hyvää eikä Horvatia kaivattu tällä alueella nyt. Pettersson teki maalin ja Miller sai syötön pelissä.

- Beauvillierista tulee jotenkin mieleen Peter Schaefer ja muutenkin kuin numeron perusteella. Sinällään ihan hyvä paketti, mutta ei sitten kuitenkaan ihan tarpeeksi hyvä. On tällä hetkellä kuitenkin Boeserin useimpien iltojen tason edellä (Brock pelasi tosin nyt ihan kohtalaisen hyvän pelin). No, annetaan aikaa vielä enemmän kuin kaksi peliä.

- Garland tuntuu syttyneen valmentajan vaihdon jälkeen. Pelasi laitapelit taas samalla lailla mitä viime kaudella totuttiin näkemään ja pienestä koostaan huolimatta käänsi niitä voitoksi. Teki maalin ja oli aktiivinen.

***

Ensi yönä olisi sitten entisen kapteenin kohtaaminen edessä, kun Canucks jatkaa matkaa tällä vieraskiertueella Islandersia vastaan. Varmaan puolin ja toisin vähän erikoinen ja ehkä haikeakin kohtaaminen tulossa kun on näin nopeasti tuon kaupan jälkeen. Islanders tuntuu syttyneen (en ole tosin katsonut heiltä kuin edellisen Seattle-pelin) kaupasta ja Horvat on saanut heti lähes ikonisen pelastajan aseman uudessa seurassa faneilta, mikä oli hieno nähdä.

Takavuosina kun nämä joukkueet tekivät Keenanin "hajota ja hallitse -vuosien" aikana pelaajakaupan jossa Gino Odjick meni Islandersiin ja Jason Strudwick tuli Vancouveriin, treidi tuli siinä vaiheessa kun Islanders oli jo Vancouverissa hotellissa. Pelaajat vaihtoivat keskenään hotellia ja lehdistötilaisuudessa Studwickilta kysyttiin legendaarinen tunnelman hiljentäjä-kysymys, että "miltä tuntuu kun Gino juuri sanoi että häntä hämmentää kun ei edes tiedä pelaajaa johon kauppa tehtiin". No pelissä Strudwick kävi esittäytymässä ja juuri toisiinsa treidatut pelaajat tappelivat keskenään. Islandersia vastaan ensi yönä tuskin nähdään vastaavaa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Islandersista tuli 6-5 vierasvoitto vaikka pelattiin toisena peräkkäisenä iltana. Pisteet tässä tilanteessa eivät ole tervetulleita, mutta silti aina kiva nähdä voittoja omilta. Nyt tässä tapauksessa tuo ei edes niin paljon häiritse, kun voitto tuli Islandersia vastaan jonka varausvuoroa pitäisi kyetä heikentämään. Jatkossa se ei tällä kaudella enää onnistu.

Joukkue on pelannut nyt hyvin ja tällä kertaa se pystyi selättämään tuon haparoivan molaripelin (joskin on sanottava, että myös Sorokinilta olen nähnyt parempiakin pelejä). Erikoiseen paikkaan tämä on tullut, kun riveistä lähti kaksi top6-hyökkääjää (Horvat ja Mikheyev) joista toinen vielä maalikärki ja kapteeni. Toki sitten Beauvillier sinne myös tuli, mutta hän ei ole kyllä mikään Horvat.

En tiedä onko tässä kyse enemmän valmentajan vaihdon tuomasta hetkellisestä piristymisestä vai toimiiko tuo pelisysteemi paremmin. Karvauspelaaminen on ainakin ollut eri näköistä kuin ennen. Islandersin pakeille tuli pelissä yhdeksän kiekonmenetystä, mikä on yhdessä pelissä puolustukselle paljon.

- Petterssonilta upea kahden suunnan peli, 2+1 tehot ja noin 24 minuuttia peliaikaa. Hän näyttää johtajalta kentällä. Olen yllättynyt, ellei C-kirjain ole parin vuoden sisään rinnassa (vaatisi kyllä sen jatkosopimuksen ennen sitä).

- Millerin sentteripelaaminen on ollut tällä kaudella aikaisemmin heikkoa, mutta nyt näissä viime peleissä tuo on näyttänyt taas samalta miltä viime kaudella kun keräsi sen 99 pistettä sentterinä. Vahvemmin kiekossa kiinni ja kantaa joukkuetta omalta osaltaan hyvin. Peliaikaa tuli 23 minuuttia.





- Boeser jatkoi edellisestä pelistä tuota hyvää tekemistään neljän pisteen illalla. Jakaa kyllä mielipiteitä vahvasti jatkon suhteen. Tauon jälkeistä heikkoa peliä on seurannut kaksi parempaa iltaa. Nythän Brock on jopa puolustanut näissä, mitä ei olla nähty kahden kauden kauden aikana kuin harvoin. PIsteitä Boeserilta on tullut nyt muutenkin jo pidempään (18 pistettä viimeisistä 19 pelistä), mutta kyse on ollut enemmän tuosta kokonaisvaltaisesta pelaamisesta.

- Beauvillierilta pelin voittomaali ja myös Horvat onnistui maalinteossa. Takavuosien keskinäisen treidin jälkeiset nyrkkihipat muuttuivat siis maaleihin kummallekin exälle. Beauvillier sai hyvät suosiot Islandersin kotiyleisöltä ja oli varmasti hieno pelata entisen kotiyleisön edessä. Tocchet on ollut ilmeisen tyytyväinen hänen peliinsä kuitenkin kun nytkin pelasi lähelle 20 minuuttia.

- Jos tuo Horvatin kauppa jollekin teki hyvää niin Podkolzinille, jolle on auennut sitä myötä uusi reitti pelaamaan. Nyt Pod ei ollut yhtä näkyvä kuin kahdessa edellisessä pelissä kuitenkaan, mutta kokonaisuutena hänen panoksensa tauon jälkeen on ollut positiivinen.

- Kuzmenkon kanssa Tocchet saattaa joutua istumaan alas ja keskustella kokonaispelaamisesta? Toinen peräkkäinen peli missä tuli vain 12 minuuttia peliaikaa. Tai en tiedä sitten tuliko siellä Devilsia vastaan jotain vammaa, kun siinä pelissä hän oli kuitenkin hyvä.

- Schenn puuttui pelistä, joten jotain vammaa tuli kuitenkin Rangersia vastaan. Saa nähdä kuinka pahasta on kyse ja mitä tuo tekee hänen mahdolliselle kauppaamiselle. Jos Horvatin kanssa ei haluttu ottaa enempää riskiä loukkaantumisen kanssa, niin tässä saatettiin nyt sitten odotella liian kauan (olettaen, että Lukea oltaisiin muuten myyty).

Demkosta ja tiiviistä peliohjelmasta:





Seuraavaksi Detroitiin jatkamaan tätä kiertuetta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks otti tärkeän tappion Detroitissa. Pelissä nähtiin huonoa maalivahtipeliä ja tyhmiä jäähyjä, jotka tappoivat näennäistä momentumia. Pelin vaaralliset maalipaikat Natural Statrickin mukaan Canucksille 16-4, mutta pitkälle vain viimeisen erän johdosta ja tämä vieraspelireissun viimeinen peli oli vähän heikompaa tekemistä minun mielestäni kuin edelliset. Ehkä myös ottelun aikainen alkamisajankohta oli tekemässä vaikutusta (toki molemmille joukkueille).

- Hughes saavutti pelissä 50 pisteen rajan. Ennen Quinnia Vancouverilla oli ollut yksi 50 pisteen pakki (Ehrhoff kaudella 10-11) viimeisiin 20 vuoteen. Nyt Hughes on rikkonut tuon 50 pisteen rajan kolme kertaa neljään kauteen.

- Pettersson teki maalin ja nyt hänellä on viimeisistä kuudesta pelistä kahdeksan maalia. Muuten ei nyt nähty samanlaista superpeliä kuin edellisessä ottelussa.

- Millerilta nähtiin typerä tuplakakkonen. Edellinen vastaava oli tullut tasan vuosi sitten Islandersia vastaan (tosin tuolloin tuo Pageauhin kohdistunut korkea maila oli erityyppinen tilanne, mutta sama tuomio tuosta tuli kuitenkin tuli). Muuten J.T pelasi ihan hyvän pelin ja jatkoi pisteputkeaan viiteen peliin. Maalipaikat 5v5 pelissä kotiin 6-2, 10 vetoa/laukausyritystä ja aloitukset 14-11(56%) kotiin.

- Beauvillier on mielestäni parantanut ja on ollut jäällä kahdeksan kertaa Canucksin viimeisistä yhdeksästä maalista. Tekee hyvin töitä ja tuo nopeutta Petterssonin ketjuun. Katsotaan miten tuo tulee kääntymään pidemmän ajan kuluessa, mutta toistaiseksi nähdyn perusteella Beauvillier on ollut hyvä hankinta.

- Kuzmenko oli jälleen pienellä roolilla, jopa tappioasemassa. Sinällään minulla ei ole tuosta kuitenkaan suurempaa naputtamista. Kuz on tässä joukkueessa mitä ilmeisemmin pidemmän tähtäimen suunnitelmissa (toisin kuin jotkut toiset) ja Tocchet haluaa hänen pelaavan paremmin kokonaispelinsä yksityiskohdat. Toivottavasti tämä "tough love" poikii lopulta paremman lopputuloksen.

Tocchet puhui esimerkiksi vaihdon jälkeisestä ajattelusta, missä Kuz ei ole ollut aina parhaimmillaan. Hän on ajoittain sortunut kikkailuun vaihtojen lopuilla ja sen sijaan, että olisi lyönyt vaan kiekon nöyrästi päätyyn ja antanut omille rauhan vaihtaa, hän on saattanut menettää sen vastustajan kannalta paremmassa paikassa (ja Canucksin kannalta huonommassa paikassa) seuraavan vaihdon kannalta. Ei ole toisaalta myöskään helpoin asia tulla NHL-kiekkoon sisään ja saada kaksi erityylistä valmentajaa heti ensimmäisellä kaudella.

- Boeser vajosi taas näkymättömäksi hyvän viime pelin jälkeen.

- 30 vuoteen ei olla NHL:ssä nähty tilastojen mukaan yhtä huonoa maalivahtipeliä mitä Canucksilta tällä kaudella. Martinilla on ollut tämän vuoden puolella aika jäätävät 83.2% ja 5.07 päästetyn maalin lukemat. Yllättäen kaikki yhdeksän peliä on hävitty.

- Joukkueelta puuttuu kolmossentteri tällä hetkellä. Dries yrittää, mutta ei vaan riitä taso tuohon rooliin. Ei sinällään yllätä tuo kyllä, että Horvatin myynnin jälkeiset ajat ovat keskustan osalta heikkoa pelaamista. Toivottavasti tuohon saataisiin parin vuoden sisällä joko ulkoa vahvistus tai sitten Räty kasvaisi omista tuohon. Ensi kaudeksi ei ole minun mielestäni mikään kiire tuota tonttia vielä yrittää täyttää, mutta katsotaan sitten millainen reitti siellä otetaan.

- Lazar on ollut kyllä huono hankinta, vaikka itse tuosta pidinkin silloin kun tuli. Hänen oli tarkoitus parantaa alivoimaa, missä viime kaudella olikin hyvä. Lazar on "päästetyt av-maalit per 60 minuuttia tilastossa (yli 25 minuuttia alivoimaa pelanneista hyökkääjistä) NHL:n kolmanneksi huonoin - huonompia ovat olleet vain Matthew Tkachuk ja Boone Jenner. Millerkin on ollut kaikesta kritiikistä huolimatta parempi kuin Lazar ja siksi pelannutkin sitä enemmän.

***

Tämä on ihan avainasia nyt ja tulee olemaankin Tocchetissa verrattuna Boudreauhin. Tämä tulee myös vaikuttamaan moneen asiaan (esimerkiksi peluutuksen osalta) jatkossa:





Toinen on seurajohdon valitsema valmentaja, jolle annetaan aikaa. Toinen oli omistusportaan / Smyllin(?) valitsema valmentaja, jonka piti saada joukkue voittamaan heti.

***

Abbotsfordille tuli tänä viikonloppuna tuplavoitot Tucson Roadrunnersista ja Rädylle ensimmäinen piste Canucksin farmissa. Silovs oli ensimmäisen pelin ykköstähti nollapelillään ja toisessa kakkostähti päästämällä yhden maalin. Viidessä viime pelissä Silovsille on tehty yhteensä viisi maalia. Abbotsfordin kannalta hieno uutinen oli myös Jack Rathbonen palaaminen kentälle. Abbotsford on ollut kotona kova saldolla 15-5-1.

Abbotsfordin kausi on parantunut pikku hiljaa:

Ensimmäiset 16 peliä saldo 7-7-2, 2.94 tehtyä maalia per peli ja 3.56 päästettyä.
Viimeiset 30 peliä saldo 20-8-2, 3,8 tehtyä maalia per peli ja 2.66 päästettyä.

Jeremy Colliton tuntuu tällä hetkellä hyvältä ratkaisulta valmentajaksi.



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vielä tätä kautta on aika paljon jäljellä (melkein 30 peliä) ja mahdollisia pelaajakauppoja tulossa, mutta pieni tilannekatsaus sarjaan ja lähinnä ensi kesän draftin lottonumeroon:

Montreal paineli tänään Vancouverin ohi sarjassa kun Canadiens kaatoi Edmontonin kotonaan. Samalla kun San Josekin voitti pelinsä vieraissa Washingtonia vastaan, Sharks nousi pisteen päähän Vancouverista (Sharksilla on yksi peli enemmän). Tuo 5-7 jumbosijan välinen ryhmä on nyt tiukka.

En usko Canuksin haastavan tuota top3-ryhmää (Columbus, Chicago, Anaheim) ja ehkä neljänneksi huonoin Arizonakin on aika vaikeasti "voitettavissa" vaikka pisteissä eroa ei olekaan kuin neljä pistettä. Mutta viidenneksi parhaaseen lottosijaan on nyt vain tuo piste. Vastaavasti yläpuolella top10 sija on jo kahdeksan pisteen päässä. Lottoon sijat 5-9 näyttävät olevan tällä hetkellä niitä todennäköisimpiä.

Vancouveria "puoltaa" tuossa kisassa se, että tämän vuoden puolella Canucks on ollut NHL:n toiseksi huonoin joukkue. Noista 5-7 jumbosijojen joukkueista San Jose on ollut puolestaan tämän vuoden puolella kuudenneksi huonoin ja Montreal seitsemänneksi huonoin. Ehkä NHL:n huonoin maalivahtitilanne ja jopa historiallisen huono alivoima on aika hyvä yhdistelmä mietittäessä noita sijoja loppukauteen. Demko saattaa tosin sitten palatessaan parantaa noita kumpaakin mikäli pääsee nopeasti normaaliin tasoon.

Islanders on tuossa samassa tämän vuoden puolen pistetilastossa pisteprosenteissa neljänneksi viimeinen, joten saa nähdä nyt sitten tuleeko se Canucksin saama ykköskierros ilman suojausta ensi kaudelle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Iain MacIntyren artikkeli Vancouverin vieraspelikiertueesta:


- Kiertue toi yhteensä kolme pistettä neljästä pelistä.

- Valmentajan vaihdon jälkeen Canucksin saldo on ollut 3-3-1, mutta joukkueen 5v5 pelaaminen on parantunut merkittävästi.

- Edelleen samoja ongelmia siellä on nähtävillä mitä on ollut koko kaudella, eli alivoimapeli ja molareilla oli kiertueella yhteenlasketut 82.6% lukemat. Vaikea nähdä voittoja tulevan noilla lukemilla.

- Tasakentin laukaukset Tocchetin aikana (natural stattrickin mukaan) 60 minuuttia kohden 32.9-24.9 kun Boudreaun aikana ne olivat 28.7-31.7. Eli miinus kolmesta on menty nyt plussalle kahdeksan. Odotetut maalit Tocchetin aikana 55.1 kun Brucen aikana ne olivat 45.7.

Tocchet kiertueesta: “There’s a history here of giving up a lot of freebie goals and we have to clean that up. There was a lot of good things (on the road trip). But if you want to play a fast style of play, you’ve got to be in shape. I think this team has another level of fitness. Overall, I thought the trip was lot of positive things, for sure.”

Kuntopohjaa ei kyllä hetkessä rakenneta, mutta totta tietysti noin muuten. Tuo vaatii sitten myös sopivia pelaajia ja aikaa toteuttamaan tuota asiaa.

***

Molareiden tilastoja (WAR:in mukaan) viimeisten kolmen kauden ajalta:





Kyllähän tuo terve Demko olisi ollut iso apu joukkueelle tuonkin tilaston perusteella.

***

Canucks luo sitä uutta kuntopohjaa:





(oikeasti tämä on kyllä video kahden vuoden takaa).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Schenn saattaa liikahtaa pian.





Luken vaimo on viimeisillään raskaana, joten ei ole helpoin tilanne pelaajan kannalta. Varmasti käyty seuran, agentin ja pelaajan välillä keskusteluja mahdollisesta kaupasta kuten aikanaan Vrbatan, Hamhuisin ja Edlerin kanssa. Jos pelaajalle siirto sopii, Canucks yrittää saada maksimaalisen arvon irti mikä on luultavasti kakkos- tai kolmoskierros halvasta sopimuksesta huolimatta. Schennilla on mahdollisuus pelata vain loppukausi muualla ja tulla ensi kaudeksi takaisin.

Canucks Centralin viime viikon podcastissa Riccio&Shah keskustelivat Schennin arvosta (veikkasivat kakkos- tai kolmoskierrosta). Arvon pohtiminen alkaa noin 10 minuutin kohdalta.





Enemmän pitäisi saada markkinoilla kuin Sharks sai Megnasta (neloskierros), vaikka Megna on/oli pelannut pari minuuttia Schennia enemmän peliä kohden. Lukella on kuitenkin nähdäkseni Megnaa parempi mahdollisuus olla playoffeissa hyvä soturipakki ostavalle joukkueelle.

***

Myersin ja Toronton huhut ovat sen sijaan kuulemma hiljenneet:





***





Martin laitettu waiversiin. Voiko tuo tarkoittaa Demkon pelikuntoa jo nyt?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös