Vancouver Canucks 2021–2022

  • 78 581
  • 399

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Onko Mats Sundin Vancouverin organisaatiossa vai miten kyseinen henkilö liittyy tähän?
En ymmärrä enää ollenkaan.
No katsos kun kaikki ruotsalaiset ovat homoseksuaaleja, etenkin Mats Sundin. Eli kun GM:nä on ruotsalainen ja apulais-GM:nä on nainen niin ei voi olla mitään työpaikkaromanssia.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
No katsos kun kaikki ruotsalaiset ovat homoseksuaaleja, etenkin Mats Sundin. Eli kun GM:nä on ruotsalainen ja apulais-GM:nä on nainen niin ei voi olla mitään työpaikkaromanssia.
Jaa Derrick vetikin sitten ala-asteen puolelta juttujansa. Noh, kiitos sinulle selvennyksestä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Edellisen pelin Oilers-tappion jälkeen Canucks otti viime yönä 1-5 vierasvoiton Winnipegista. Vancouverilta nousivat pelissä parhaiten esiin uransa toisen hattutempun tehnyt J.T. Miller ja uransa ensimmäisen voiton NHL:ssä torjunut maalivahti Spencer Martin. Kumman tahansa noista nostaakaan esiin pelin sankarina (jos tarvitsee ylipäänsä), kovin väärässä ei ole.

Miller vähän vähätteli tuota omaa panostaan, vaikka toki pitää sanoa myös se, että on tuossa totuuttakin;

"The puck kind of just followed me around today and I got lucky a couple of times. Sometimes you get some puck luck, that’s about it. There’s not much difference between good and bad in this league.”

Millerille tuli pelissä kolmen maalin lisäksi myös yksi syöttö, yli 60% corsit, 13-4 aloitukset ja hän oli avainhyökkääjä Motten kanssa tuossa joukkueen alivoimassa (MIller pelasi yli neljä minuuttia alivoimaa pelissä), joka ei päästänyt maaleja. Kiekko toki seurasi tänään miestä, mutta oli tuossa kyse myös taas todella vahvasta pelistä. Miller on tehnyt nyt joulukuun alusta laskien 18 peliin 24 pistettä ja ollut monessa muussakin asiassa vahva.

Martin on pelannut puolestaan todella hyvin nämä pelaamansa pelit ja yllättänyt ainakin minut täysin. AHL:ssä torjuntaprosenteissa (yli viisi peliä pelanneista maalivahdeista) hän oli noin kympin tietämillä ja oli siellä Abbotsfordin ykkösvahti, mutta en olisi uskonut hänen pelaavan näin hyvin NHL:ssä. Hän on haastanut hyvin laukojia ja vaikka pari kertaa tuon vuoksi on jäänyt sivuja auki, pidän tuosta aggressiivisesta tyylistä. Toki tuo vaatii sitten myös joukkueen pelaajilta tarkkaa pelaamista.

Kieltämättä tässä on ollut pelejä, missä on näkynyt se, että joukkueen luotto maalivahtiin ei ole ollut (ymmärrettävästi) samalla tasolla kuin Demkon kanssa. Tuo on saanut myös joukkueen normaalia passiivisemmaksi, mutta tuo ei ole johtunut Martinin pelistä vaan ihan luonnollisesta varovaisuudesta kokemattoman maalivahdin edessä. Nyt jos tuota yhteistä pelikokemusta kerääntyisi vaan lisää, tuo luotto varmasti ainakin tuolla pelillä kasvaisi, mutta sitä kokemusta kerääntyy niin kauan kuin Demko on sivussa.

Sitä voidaan tässä kuitenkin jo alkaa miettiä, että olisiko Halak sittenkin järkevä pistää kaupaksi jos joku joukkue haluaisi kokeneen kakkosvahdin. Ehkä tämä Martinin pelaamisesta noussut luotto on liian nopeaa, sillä noita pelejä ei ole vielä montaa ole ja Demkon mahdollinen loukkaantuminen pakottaisi sitten hänet pelaamaan ykkösenä (jos Halak myytäisiin). Tuo on puolestaan täysin eri asiassa kuin kakkosena pelaaminen silloin tällöin tai vaikka näin lyhyen jakson ajan, mutta ei siellä ole mitään muuta asiaa kuin tuo kokemattomuus mikä pistää epäilyjä Martinin päälle tällä hetkellä.

Canucks keräsi tuossa kolmesta kotipelistään (Florida, St. Louis, Edmonton) vain kaksi pistettä tuolla puolikkaalla joukkueellaan ja sai nyt yhden puuttuvista top6-hyökkääjistään (Garland) takaisin, joten hyökkäyksen osalta alkaa olla taas vähän parempi tilanne. Hyökkäys on ollut tässä aika passiivinen ja nelosketju noussut tuolta eniten pinnalle, mikä ei ole heidän vahvasta pelistään huolimatta terve tilanne. Kahden parhaan maalivahdin puuttumiseen Vancouver ei ole kuitenkaan kaatunut, vaikka niin luulin.

Positiiviset (tälläisen 1-5 pelin jälkeen voisi nostaa esiin usemmankin - jopa Huntin):

- Miller ja Martin.

- Jälleen tuo nelosketju ja sieltä etenkin Motte, vaikka myös Lammikko ja Highmore pelasivat hyvät pelit. Ei voi kuin toivoa, että Motte pysyisi ehjänä.

- Pettersson ja Boeser. Pettersson on tehnyt nyt viimeisissä kuudessa pelissä kaksi kertaa vähintään kaksi pistettä, kun siellä nähtiin ennen näitä 37 peliä joissa tuli kaksi kertaa vähintään kaksi pistettä. Boeserilta nähtiin puolestaan nyt kauden yhden pelin ennätyspisteet (1+2).

Boudreau; “I was really happy to see Brock — he was moving his feet and when you move your feet good things happen and the same with Petey. We’re going nowhere unless we get our best players playing the best they can and tonight was one of those nights that they did.”

- Ylivoima.

Negatiiviset:

- Chiasson ja Bailey. Kummallekin tuli lähes tyhjä rivi tilastoja (Baileylle -1 ja yksi blokki, Chiassonille ei mitään peliaikojen lisäksi). Tasakentin odotettujen maalien prosentit (xGF%) Chiassonilla 15.26 ja Baileylla 16.28, kun vertailun vuoksi Highmorella oli 71.92, Podkolzinilla 64.86 ja Mottella 63.2.

Kausi jatkuu sunnuntai-aamusta Calgarya vastaan vieraspelillä ja ensi viikolla olisi lisäksi vieraspelit myös Chicagossa ja Nashvillessa peräkkäisinä iltoina.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Sitä voidaan tässä kuitenkin jo alkaa miettiä, että olisiko Halak sittenkin järkevä pistää kaupaksi jos joku joukkue haluaisi kokeneen kakkosvahdin.


- Chiasson ja Bailey. Kummallekin tuli lähes tyhjä rivi tilastoja (Baileylle -1 ja yksi blokki, Chiassonille ei mitään peliaikojen lisäksi).

Tuota Halakin kauppaamista ehdottelin jo aiemmin ja varsinkin nyt (todennäköisyys playoffeihin pieni, ens kauden cappi) tuo olisi järkevää kaikin puolin. Jos siis Halak suostuu siirtymään ja joku vaan ottaa vastaan.

Chiasson on itseä risonut jo pitkään, vaikka ylivoimalla tehoja jonkin verran tekeekin. Mutta niin tekisi kuka tahansa hänen tontiltaan. Tasakentällisin ei tapahdu yhtään mitään ja Chiasson ei "pelaa joukkueelle".
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Tuota Halakin kauppaamista ehdottelin jo aiemmin ja varsinkin nyt (todennäköisyys playoffeihin pieni, ens kauden cappi) tuo olisi järkevää kaikin puolin. Jos siis Halak suostuu siirtymään ja joku vaan ottaa vastaan.
Onhan tuo tilanne tuossa tosiaan nyt muuttunut kauden mittaan. Aikaisemmin en niin innostunut Halakin myyntipuheista, kun Halakin myynnin jälkeen Demkon mahdollinen pidempi loukkaantuminen olisi jättänyt maalivahtitontin ison kysymysmerkin alle ja romuttanut ehkä koko joukkueen täysin. Mutta silloin ei oltu nähty vielä Martinilta riittävästi näyttöjä.

Nytkään ei olla nähty vielä paljon, mutta jotain kuitenkin (niin AHL:ssa kuin NHL:ssa) ja kun joukkueen mahdollisuudet playoffeihin ovat tosiaan pienet, niin ehkä jatkon kannalta tuo maalivahtikauppa voisi toimia. Toki se edellyttää sitten Halakin suostumusta, mutta en usko tuon olevan hidasteena kun hän voisi saada jostain toisaalta enemmän pelejä ja/tai ehkä mahdollisuuden pelata playoffeissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Nostellaan tätä ketjua vähän ylemmäs kun tämä oli putoamassa jo NHL-palstan kolmannelle sivulle.

Noissa kolmessa viimeisessä ottelussa Jets-voiton jälkeen ennen tähdistöpelin taukoa Vancouver kohtasi siis vieraissa Calgaryn, Chicagon ja Nashvillen. Pistesaaliiksi noista kolmesta pelistä tuli kolme pistettä, mitä voi pitää ihan kelvollisena kun puhutaan vieraspeleistä ja kaksi noista peleistä pelattiin peräkkäisinä iltoina.

Calgarya (Flames voitti 1-0) vastaan Canucks oli pelillisesti altavastaaja, mutta Demko torjui pisteen jatkoajalla ratkenneessa pelissä. Tuosta voittomaalista jäi jossiteltavaa kun Milleria rikottiin juuri ennen maalia edeltäneessä tilanteessa monien Canucks-lasien takaa katsottuna.

Chicagoa vastaan Canucks pelasi vähän paremman vieraspelin ja otti 1-3 voiton. Tuo peli näytti kuitenkin painavan jaloissa seuraavana iltana Nashvillea vastaan. Kaksi erää mentiin aika tasaisissa merkeissä (Canucksilla oli yhden johto vaarallisissa maalipaikoissa), mutta kolmannessa erässä Vancouver jäi sitten jalkoihin häviten erän, erän vaaralliset paikat 0-6 ja lopulta pelinkin.

Tuo joukkueen koronatauko ja sen jälkeinen rankka vieraspelien reissu näytti katkaisseen joukkueen parasta iskukykyä ennen tähdistöpelitaukoa. Ennen taukoa joukkue pelasi 21 päivään 12 peliä joista yhdeksän vieraissa ja otti 11 pistettä. Sinällään ihan hyvä tulos tuollaisesta jaksosta, mutta ei kuitenkaan ihan toivottu jos tässä eläteltäisiin vielä toiveita playoffeihin.

Nyt tuleva lähiaikojen otteluohjelma on taas enemmän kotipainotteinen, kun seitsemästä seuraavasta pelistä kuusi pelataan kotona.

***

Canucks Armyn artikkeli joukkueen kauden puolivälin krouvin viidestä nostosta:


Onko tämä joku Vancouverin ruotsalaisten trendi? 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Pitää nostaa farmin puolta nyt vähän; Jack Rathbonelle tuli viiden pisteen ilta (1+4) kun Abbotsford voitti Tucsonin 8-5 lukemin.

Kausi on ollut odotuksia(ni) vaikeampi noin muuten Rathbonelle. Alkukaudesta hän pystyi ottamaan NHL-paikan lähinnä Huntia ja Juolevia vastaan kisatessa ja pelasi kokonaisuutena mielestäni ihan hyvin, mutta pistettiin yhdeksän pelin jälkeen kuitenkin farmiin saamaan isompia minuutteja. Farmissa tuli sitten olkapäävamma, mikä piti hänet viisi viikkoa pois kentiltä ja tuota seurasi vielä koronavirukseen sairastuminen.

Nyt siellä on kasassa 14 pistettä 15 peliin, mikä on kyllä tulokaspakille hyvä saldo. Jos viime kauden kahdeksan pelin "AHL-harjoittelemisen" komean yliopistouran jälkeen laskee tuohon mukaan, niin Rathbonella on farmissa nyt uralla 23 pistettä 23 peliin. Hyökkäyspeli ja pelin avaaminen on NHL-tasoa, mutta hänen tarvitsee kuitenkin opetella vielä monen kokemattoman pakin tavoin tiiviimpää pelaamista oman maalin lähellä.

Canucks Armylta oli hyvä yhteenveto tulevaisuuteen katsomisen ohessa Rathbonen kaudesta pari viikkoa sitten. Artikkelissa Rathbone suhtautuu mielestäni tervepäisenä nuorena pelaajana ihan realistisesti myös omaan tilanteeseensa;

‘What he’s preaching suits my game’: Jack Rathbone is excited to play for Bruce Boudreau but first needs to find a rhythm in his own game

I’m really excited to hopefully get that opportunity to play for Bruce [Boudreau]. Obviously, what he’s preaching suits my game. I’m excited to get that opportunity and make that jump but I think there’s a lot of work to be done still.

I try not to look too far ahead. Honestly, I’ve just got to take it game by game and play a good stretch here. I don’t want anything to keep me off the ice, whether it’s injury, COVID or whatever, I’ve been dealing with stuff for the past few months and it’s time to play.

I’m just trying to play a consistent stretch of games here and get back into the rhythm that is pro hockey. Games are coming pretty hot and heavy here over the next month. I’m going to work on my game to an extent where it’ll make that transition to the NHL as seamless as possible. Honestly, I’m just so excited to get going here.

Katsotaan nyt sitten milloin hänelle tulee seuraava nosto ylös, mutta veikkaan että tuo nähdään vielä tämän kauden aikana. Nyt voisi olla tilausta tuolle Hughesin ollessa covid-listalla, mutta joukkueessa saatetaan haluta myös hänelle vaan noiden kauden vaikeuksien jälkeen pelejä alle ja isompia minuutteja.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Katsotaan nyt sitten milloin hänelle tulee seuraava nosto ylös, mutta veikkaan että tuo nähdään vielä tämän kauden aikana. Nyt voisi olla tilausta tuolle Hughesin ollessa covid-listalla, mutta joukkueessa saatetaan haluta myös hänelle vaan noiden kauden vaikeuksien jälkeen pelejä alle ja isompia minuutteja.

Mielellään ennemmin kuin myöhemmin näkisin Rathbonen ylhäällä. Toki vaikea kausi on ollut ja siinä mielessä noi isot minuutit alhaalla ovat perusteltuja.

Toinen kenet näkisin mielelläni ylhäällä nyt on Sheldon Rempal. Kevyt kuuden pelin maaliputki ja noissa peleissä tehot 9+5. Kuuma pelaaja, jota tulisi mielestäni nyt testata myös ylhäällä. Varsinkin kun Highmore on seuraava koronassa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Tämä tulee taas näin jälkijunassa, kun en ole oikein nyt ehtinyt tänne kirjoitella, mutta laitetaan taas lyhyttä päivitystä kun ketju on taas valumassa kolmannelle sivulle...

Canucks hankki siis naisten jääkiekon yhden ison legendan Cammi Granaton apulaismanageriksi, eli sisään tuli lyhyessä ajassa kaksikin naispuoleista kakkos-GM:ää.
Pelaajaurallaan Granato ehti toimia mm. vuodesta 1996 vuoteen 2005 USA:n maajoukkueiden kapteenina niin MM-kisoissa kuin kaksissa Olympialaisissa ja otti noina kausina pari arvokisojen pistepörssin voittoa (tai oli jaetulla kärkipaikalla). Kokemusta NHL-seurassa ei sitten olekaan kuin kolme kautta Seattlen scouttina olemisessa, joten Granatokin on kyllä täysin kirjoittamaton kortti. Hänen aviomiehensä Ray Ferraro olisikin ollut tutumpi.

Jos näistä Rutherfordin palkkauksista jotain sanoisi näin ikään kuin mistään mitään tietämättömänä (en tunne lainkaan Allvinin, Gastonguayn tai Granaton arvoja), niin ainakin rohkeita ja mielenkiintoisia vetoja nuo olivat ja rikkoivat kyllä nyt vielä lisääkin niitä rajoja joihin on totuttu. Toivottavasti Rutherford tietää mitä on tekemässä, kun siellä on oikeastaan koko manageriporras nyt kokemattomia nimiä täynnä. Allvin siellä tietysti nyt varsinaisena managerina kantaa sen päävastuun kuitenkin.

***

Kentän puolella ollaan pelattu nyt kolme peliä sen jälkeen kun tänne kirjoitin ja noista on otettu kaksi voittoa. Nuo pelit pelattiin ilman Hughesia, jonka merkityksen on nyt huomannut selvästi pelin avaajana ja omassa päässä tilanteiden lukemisessa, mutta ei varsinaisesti ylivoimalla. Joukkuetasolla Canucks ei ole pelannut nyt mitenkään hyvin, mutta Demkon avulla tässä on saatu ainakin yksi voitto Torontosta ja myös Arizonaa vastaan Demko pelasi hienosti.

Halak aloitti tuon Islanders-pelin, jonka avauserä ei mennyt jostain syystä lainkaan putkeen myöskään joukkueelle ja vieraat karkasivat ensimmäisessä erässä 0-5 johtoon. Tuon jälkeen saattaa kyllä taas ottaa hetken aikaa ennen kuin Halak on maalilla seuraavan kerran vaikka kuten sanoin, siellä oli joukkueellakin paljon puutteita pelissä.

Demkon upea peli Leafsia vastaan oli harvinainen tilastollisesti ja sai koko joukkueelta ansaitut kiitokset. Noihin yhtyi myös Boudreau;

***

Farmin puolella Rathbonella on nyt viiden pelin pisteputki ja viimeisistä viidestä pelistä pakille mukavat 11 pistettä. Viime yönä tuli toiseen peräkkäiseen peliin 1+1 tehot kun Abbotsford voitti Manitoban 5-2 lukemin. Hamonic palasi ylhäällä kokoonpanoon Leafsia vastaan pitkän sairausjakson jälkeen ja Hughes palaa ensi viikolla, joten nuo varmaan hidastavat mahdollista nostoa ylöspäin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Ei taida Rathbone ihan hetkeen nousta välttämättä farmista, kun sai Colton Sceviourilta ikävän näköisen niitin;Abbotsford voitti pelin 2-5 lukemin. Rathbone ehti syöttää kaksi maalia ja nosti kauden pistesaldonsa 19 pelin jälkeen 21 pisteeseen. Sheldon Rempal (2+1), Nic Petan (1+2) ja Sheldon Dries (2+0) olivat pelin tähdillä. Ei voi nyt kuin toivoa, että Rathbone olisi kunnossa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Abbotsford voitti pelin 2-5 lukemin. Rathbone ehti syöttää kaksi maalia ja nosti kauden pistesaldonsa 19 pelin jälkeen 21 pisteeseen. Sheldon Rempal (2+1), Nic Petan (1+2) ja Sheldon Dries (2+0) olivat pelin tähdillä. Ei voi nyt kuin toivoa, että Rathbone olisi kunnossa.
Huh, ehkäpä tästä kuitenkin kohtuu vähillä valmiilla Rathbone selviää. On kyllä ollut melko kovassa vireessä ennen tätä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Todella hieno uutinen, että Rathbonelle ei käynyt kuitenkaan pahemmin. Tilanne näytti pahalta aika pitkään.

Miller on ollut tosiaan tällä kaudella selvästi joukkueen paras hyökkääjä, kun taas Boeser on ollut vähän samanlainen pettymys kuin Pettersonkin. Minulla löytyy kyllä luottoa niin Boeseriin kuin Petterssoniinkin jatkossa, mutta juuri tämän hetken tilanteessa Miller olisi kieltämättä pahin menetys. Kumman tahansa merkitystä (samoin kuin kaupassa tulevan vastineen merkitystä) seuralle pitäisi ehkä miettiä sinne kolmen kauden päähän, sillä joukkueena Canucks ei ole nyt kuitenkaan playoff-joukkue.

Toki paljonhan noissa riippuu aina siitä, mikä olisi pelaajien vaihtoarvo. Myös sopimukset näyttelevät osaansa noissa. Boeserista tulee kesällä rajoitettu vapaa agentti (RFA) kun Miller on ensi kauden jälkeen rajoittamaton vapaa-agentti (UFA). Voi olla, että Millerin leiri hakee ensi kauden jälkeen näiden hienojen viime kausien jälkeen uralle viimeistä pitkää/kallista sopimusta, mutta millaista? Kun tietäisi noista vähän lisää (ja tietäisi myös mitä noista pelaajista on mahdollista saada), olisi helpompi arvioida omaa mielipidettä.

Jos kummasta tahansa olisi mahdollista saada joku lupaava ja sopiva oikean puolen pakki jossain paketissa, tekisin vaihdon. Kuvittelisin niin, että noista erilaisista sopimustilanteista ja iästä huolimatta (Miller on 28 vuotias kun Boeser on nyt 24 vuotias) Millerin vaihtoarvo olisi nyt korkeampi, mutta tiedä sitten kuinka paljon.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Kun tuossa oli puhetta noista mahdollisesti kaupattavista pelaajista, niin pari twiittiä Boeserista:
Helppo olla kyllä noiden kanssa samaa mieltä siitä, että jos Boeser pistetään kaupaksi, vastineen pitää olla hyvä. Aika helpolla tuollaisen kaupan jälkeen voidaan alkaa katselemaan myös uutta manageria, että mikä järki oli myydä ja ihmetellä taas ääneen mikä porukka tuonne on oikein tullut. Mutta silti jos Boeserista olisi mahdollista saada joukkueelle hyvä tulevaisuuden oikean puolen pakki, voisin itse tehdä siirron. Sillä sinne oikealle puolelle ei ole oikein ketään, kun taas laitureissa nuorten Podkolzinin ja Höglanderin voisin kuvitella kasvavan vielä tulevaisuudessa korkeammalle hierarkiassa.

Ehkä itse myisin kuitenkin Millerin jos kaupalle lähdetään. Millerilla olisi ehkä saatavilla paras paketti takaisin ja lisäksi epäilen Millerin haluja jatkaa seurassa ensi kauden jälkeen jos sitä kauppaa tässä aletaan harrastamaan joukkuetta leikkaamalla. Toki yhden pelaajan leikkaaminen ei ihan täydellä varmuudella joukkuetta vielä heikennä jos Boudreau saa muuten ryhmän pelaamaan Greenin aikoja paremmin (kuten nyt näyttää), nuoret kehittyvät isomman roolin myötä ja sinne oikealle puolelle saataisiin ehkä nopeastikin lisää laatua kaupan myötä. Mikäli taas muun muassa top6-hyökkääjistä Pettersson ja Boeser taas pelaavat kuten nyt alkukaudesta pelasivat, siellä on aika sama kuka siellä jatkaa.

***

San Josea vastaan pelattiin viime yönä vieraspeli ja vaikeaa oli. Sharks nousi pelin viimeisellä sekunnilla tasoihin, mutta Miller ratkaisi ottelun Vancouverille jatkoajalla. Edistyneissä tilastoissa tuli niukka voitto, mutta oltaisiin voitu myös hävitä ottelu. Canucks on nyt raapinut kahdesta viime pelistä (Toronto ja San Jose) kaksi voittoa aika kehnolla peliesityksellä. Tietyllä tavalla kuitenkin hyvä merkki, että niitä voittoja on tullut heikommallakin pelillä (toki Demko paikkasi Leafsia vastaan paljon). Pelin tason pitää kuitenkin tästä nousta merkittävästi jos tässä aiotaan jatkaa voittokannassa pidempään. Seuraava peli on maanantai-aamuna Vegasia vastaan kotona.


 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Canucks näyttää kulkevan nyt voitosta tappioon ja taas toisinpäin. Viimeisistä 11 pelistä tuon suoran katkaisee vain tuo kahden peräkkäisen voittopelin sarja Torontoa ja San Josea vastaan. Nyt kaksi viimeistä peliä pelattiin kotona Ducksia ja Krakenia vastaan - ensimmäisestä noista otettiin tyly 4-7 tappio ja toisesta taas 5-2 voitto.

Luultavasti joukkue tulee kisaamaan playoff-paikasta pidemmällekin kautta, mutta luultavasti jäädään kuitenkin ulos playoffeista. Matkaa playoffeihin Läntisen konferenssin seitsemäntenä ja kahdeksantena oleviin Edmontoniin ja Los Angelesiin on nyt viisi pistettä ja Oilersilla ja Kingsilla on kaksi peliä vähemmän.

Positiivista tässä hetkessä on Petterssonin parantunut pelin taso tai ainakin parantunut tehokkuus. Tämän vuoden puolella 19 viime peliin 17 pistettä ja viimeisen kuukauden sisään joukkueen (jaettu) pörssikärki Millerin kanssa 12 pelistä 14 pistettä. Tällä kaudella, mutta viime vuoden puolella Elias pelasi 33 peliä ja teki 17 pistettä, joten onhan tuossa tapahtunut hyvää kehitystä.

Nelosketju on toinen, jonka haluan nostaa esiin positiivisessa mielessä. Ketju on noussut kyllä hienosti esiin useimpina iltoina, vaikka tehoja ei aina ole tullut. Kuitenkin enemmän oman pään aloituksilla 157 minuuttia jääaikaa tasakentin, odotetut tehdyt maalit 6.76, odotetut päästetyt maalit 4.19 (xGF% 61.74), vaarallisten laukausten määrät 27-18 ja maalit 10-2.

En olisi uskonut Lammikosta tulevan tässä kohtaa noin tärkeää pelaajaa silloin kun treidi tuli. Tosin tuossa valmentajan vaihto saattoi olla merkittävä;

Greenin aikana; 21 peliä, 1+1, -4 ja 10:03 peliaikaa peliä kohden.
Boudreaun aikana; 25 peliä, 5+5, +7, 12:58 peliaikaa peliä kohden.

Lammikon peliaika ja rooli on lisääntynyt koko ajan. Tämän vuoden puolella 19 peliä, yhdeksän (4+5) pistettä, 54% aloitukset ja peliaikaa keskimäärin 14 minuuttia pelissä.

***

Tämä oli hieno hetki; Sedinit muistivat Brian Hamiltonin sankaria Nadia Popovicia Seattle-pelissä. 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Tuosta viimeisestä Flames-pelistä voisi nostaa esiin koko joukkueen positiivisessa mielessä. Ottelu oli näin Canucks-lasien takaa katsoen lähes täydellinen, vaikka edistyneet tilastot eivät tuota noin suuri numeroista voittoa tuekaan; voitto kotona lukemin 7-1 hurjavireisestä saman divarin joukkueesta ja vielä minun mielestä parhailla "luistinlogopaidoilla" pelatessa.

Ainoa miinus tuli pelin loppupuolelle, kun Demko menetti nollapelin. Tuo oli niitä iltoja, jolloin onnistui lähes kaikki ja vastustajalla ei sitten oikein mikään. Voidaan tuota miettiä sitten taas raskaammilla hetkillä, että "joskus sentään kulki ja kovaa". Viidestä viime pelistä on nyt kasassa neljä voittoa. Nyt Canucks lähtee neljän pelin vieraskiertueelle, jonka aikana kohdataan Rangers, Devils, Islanders ja Leafs.


 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
En kyllä ymmärrä miksi Canucks vaihtoi tuon mustan peliasun ja luistin-logon tuohon nykyiseen? En siis tiedä myöskään miten pitkä historia tuolla mustalla peliasulla on, mutta tykkään kyllä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
En kyllä ymmärrä miksi Canucks vaihtoi tuon mustan peliasun ja luistin-logon tuohon nykyiseen? En siis tiedä myöskään miten pitkä historia tuolla mustalla peliasulla on, mutta tykkään kyllä.
Tuossa tuota paitahistoriaa jos kiinnostaa lukea läpi;


Aika sateenkaartahan tuolla on historiassa nähty. Eli 1990-luvun puolivälin paikkeilla uusi omistusporras halusi tehdä muutoksia ja muutti logon sekä värit. Nykyiset kuvaavat kyllä paremmin Vancouverin ympäristöä, kuin tuo luistinlogo. Itse kasvoin joukkueeseen kiinni joskus tuolloin kun Canucksilla olivat nuo kelta-/valko-mustat paidat, joten tuo luistinlogo on minulle kai siksikin se oikea ja toivon tuota vielä joskus takaisin. Siitäkin huolimatta, että jos se vaihdettaisiin, niin ehkä alkaisi taas kirjoitukset identiteettikiiristä ja niin edelleen.

***

Rangersia vastaan tuli voitto 2-5 lukemin viime yönä. Voitto oli hieno asia, mutta aika sopivaan aikaan Canucks pääsi myös pelaamaan NHL:n seitsemänneksi parasta kotijoukkuetta vastaan. Rangersilla oli ollut edellisyönä vaikea peli Pittsburghia vastaan (1-0 tappio) ja oli vähän kuin pakotettu peluuttamaan kakkosvahti Georgievia, joka ei ollut pelannut yli kuukauteen. Tuosta huolimatta vaati Demkolta taas nappipeliä, jotta vierasvoitto saatiin otettua.
Tänä yönä vastaan tulee Devils ja tuohan tarkoittaa ainakin sitä, että ei tarvitse lennellä pitkin mannerta. Etukäteen peliin tuo mielenkiintoisen vastakkain asettelun Hughesin veljesten kohtaaminen ja etenkin, kun;

Vancouver on hävinnyt 11 peliä peräkkäin Devilsille. Aika harvinainen tilasto, kun myöskään Devils ei ole ollut ihan NHL:n kärkiseuroja viime kausina. Joskushan kaikki putket menevät poikki, mutta saa nähdä nyt sitten onko nyt sen aika.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Torontoa vastaan tuli viime yönä tilastollisesti yllätysvoitto, sillä viimeksi Canucks oli onnistunut kaatamaan Toronton vieraissa joulukuussa 2011 ja ehti pelata tuon jälkeen 12 tappiollista peliä Torontossa. Oma (historiatilastoihin liikaa perustunut) veto meni tuossa, mutta se ei nyt haittaa lainkaan kuitenkaan. Leafsia vastaan pystyttiin nyt ottamaan kaksi voittoa kolmen viikon sisään.

Canucks selvitti tuon idän kiertueen neljän pelin mittaisen vierasputken kokonaisuutena hyvin, kun tuliaisina kotiin tuli kolme voittoa (Rangers, Islanders ja Toronto). Ainoastaan tuo Devils-peli meni täysin penkin alle ja siitä saatiin 7-2 selkäsauna. Joukkueen saldo Boudreaun aikana on nyt 20-8-4 ja joukkueena Canucks on tullut Boudreaun aikana seitsemän peliä alle .500 -joukkueesta viisi peliä yli .500-joukkueeksi. Nyt edessä olisi vielä kauden pisin seitsemän kotipelin sarja.

Tuo sarja pelataan lähes pelkästään Itäisen konferenssin seuroja vastaan, sillä noista seitsemästä tulevasta kotipelistä vain yksi (Flames) pelataan Läntisen konferenssin seuraa vastaan. Itäisen konferenssin seuroja vastaan on pelattu Boudreaun aikana saldolla 8-5-1, mutta jouduttu toistaiseksi pelaamaan hieman enemmän vieraissa kuin kotona. Itse en silti vieläkään näe playoffeista unta. Periaatteessa ero playoffeihin ei ole iso ja joukkueen saldo on ollut kyllä lupaava. Siltikin tuo ero playoffeihin on vielä niin merkittävä, että en herättele turhia odotuksia niistä.

Ihan hyvä merkki on ollut kuitenkin, että vaikka joukkueen aallonpohjat yksittäisissä peleissä ovat olleet viime aikoina todella syviä (Devils- ja Ducks-pelit), kahden peräkkäisen tappiopelin sarja on nähty viimeksi 16 peliä sitten ja kahden varsinaisella peliajalla hävityn pelin sarja 21 peliä sitten. Pitkää pelillistä aallonpohjaa ei olla siis nähty, vaikka noissa yksittäisissä peleissä ollaan romahdettu. Pitää antaa kyllä tunnustusta tuosta joukkueelle. Samalla saattaa nyt olla, että etenkin mikäli tuosta kotipelien putkesta saataisiin selvästi positiivinen tulos irti, Canucks ei tulisikaan myymään pelaajia siirtotakarajalla.

Tulevaa kansainvälistä naistenpäivää varten voisi laittaa tänne tämän videon;


 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös