Eilen putosi SHL:n runkosarjan kolmonen Skellefteå ("Linus Karlssonin joukkue") jatkosta Färjestadia vastaan pelatun sarjan jälkeen. Karlssonilta nähtiin todella hyvä runkosarja ja hän oli SHL:n runkosarjan pistepörssin yhdeksäs ja Skellefteån joukkueen kakkonen. Playoffeissa ja siellä pelatussa fyysisessä sarjassa Linus ei tehnyt sitten oikeastaan mitään (yksi syöttö tilastoihin ja viikonloppuna tuli tolppa).
Nuo playoffit herättävät kyllä vähän huolta sitten kun mietitään hyppyä ylemmäs mahdollisesti haastamaan paikasta NHL:ään. En voi sanoa, että nuo playoffien pisteongelmat olisivat tulleet minulle kuitenkaan yllätyksenä sen mitä olen Karlssonin uraa seurannut. Itse olen ajatellut Karlssonin olevan mahdollisesti "vain" hyvä euroopan kenttien pelaaja. Mutta toki pitää toivoa Linuksen kehittyvän vielä ja hänen pystyvän haastamaan paikasta NHL:ään. Minun mielestä ainakin luistelu on mennyt eteenpäin.
Karlssonilla on vielä ensi kausi sopimusta jäljellä, mutta voi siirtyä mikäli Canucks tarjoaa tulokassopimusta.
***
Danila Klimovichilta nähtiin aika mieleenpainunut viikonloppu:
Klimovich teki kauden kahdeksannen maalinsa. Häneltä on nähty kausi missä on ollut paljon hyvääkin ja veikkaan että junnusarjassa pelatessaan Klimovichin osakkeet olisivat enemmän nosteessa, mutta farmissa on paljon hankalampi tuottaa etenkään syvyydestä tehoja. Aika iso kulttuurin muutos nuoren miehen elämälle noin muutenkin. Varmaan kaksi seuraavaa kautta näyttävät sitten enemmän suuntaa mihin Klimovich olisi mahdollisesti menossa.
*
Sen verran voisi nostaa esiin Canucksiakin, että joukkue otti kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun Canucks kaatoi San Josen kotona 4-2 lukemilla. Tuossa pelissä Jason Dickinson teki ensimmäisen maalinsa viimeisiin 21 peliin ja Conor Garland ensimmäisen maalinsa viimeisiin 20 peliin. Alex Chiasson teki puolestaan neljännen maalinsa viimeisiin viiteen peliin (tässähän maksetaan ihan väärille miehille...). Hughes palasi takaisin peliin ja hyökkäyksestä puuttuivat edelleen Höglander ja Boeser.
Pari nostoa:
- Pettersson jäi pisteittä Sharksia vastaan, mutta on tehnyt muuten helmikuun ensimmäisen päivän jälkeen viimeisiin 26 peliin 32 pistettä. Pettersson pelasi tuossa pelissä hyökkääjälle vaatimattomat 25 minuuttia ja on kyllä onneksi pystynyt nostamaan pelinsä tasoa merkittävästi kauden mittaan. Siitä ei silti pääse mihinkään, että tämä kausi on ollut kokonaisuutena hänelle(kin) pettymys. Joka tapauksessa voisin kuvitella, että tämä hyvä kauden loppu poikii hyviä asioita jatkon suhteen.
- Horvatilla on helmikuusta lähtien puolestaan 27 pistettä 28 peliin. Maaleissa Horvat on ollut viimeisten noin 30 pelin aikana NHL:n 17. tehokkain. Kapteeni hinaa joukkuetta nyt monissa tärkeissä asioissa perässä ja esimerkiksi aloituksissa Horvat on ollut monsteri-luokassa viime aikoina; Sharksia vastaan hän raapi 20 aloitusvoittoa, sitä edeltävässä pelissä Arizonaa vastaan hän otti aloituksensa kotiin 17-0 lukemilla ja noin muutenkin helmikuusta lähtien viimeisten 30 pelin aikana Horvatilla on koko NHL:n viidenneksi eniten aloitusvoittoja prosentin ollessa 59.5% luokkaa.
Horvat rikkoi ensimmäistä kertaa urallaan 30 maalin rajapyykin ja on matkalla 34 maalin kauteen.
*
Vancouverin mahdollisuudet playoffeihin ovat joukkuetasolla kuitenkin käytännössä tainneet jo mennä eikä tuo Jetsin viime öinen voittokaan tilannetta helpottanut. Toki mikäli Canucks voittaa runkosarjan kaikki loput yhdeksän peliä, joukkue pääsee 98 pisteeseen ja tuo varmaan riittää, mutta onko tuo sitten kuinka realistinen toive, onkin toinen juttu.
Tällä hetkellä Läntisen konferenssin playoff-viivalla olevista joukkueista Canucks kisaa taisteluaan eniten Los Angelesia ja Vegasia vastaan. Kings on pisteprosenteissa mitaten menossa 95 pisteen kauteen ja Vegas 94 pisteen kauteen. Kings on tällä hetkellä Läntisen konferenssin kahdeksantena, joten tuonne 95 pisteeseen pitäisi päästä ainakin. Periaatteessa sinne päästäkseen riittäisi loppuohjelma jonka Canucks pelaisi kahdeksalla voitolla (varaa saattaisi olla siis jopa yhteen tappioonkin) tai sitten seitsemälläkin voitolla, mikäli suoria tappioita ei tulisi yhtä enempää.
Toisaalta kun katsoo sitten noiden kahden joukkueen tilannetta ja loppuohjelmia, niin saattaa olla hyvinkin, että tuo 95 pistettäkään ei riittäisi. Kingsilla on loppuohjelmassa kaksi peliä Chicagoa (viimeiset 10 peliä 2-6-2) ja kaksi peliä Anaheimia (2-7-1) vastaan. Lisäksi Kings pelaa esimerkiksi Columbusta (2-5-3) vastaan. Vegas on puolestaan saanut nyt peliään rullaamaan paremmin ja ottanut viimeisistä seitsemästä pelistä kuusi voittoa. Canucksin seuraava peli pelataan juuri Vegasia vastaan. Kingsin Canucks kohtaa sitten runkosarjan toiseksi viimeisessä pelissä.
Tällä kaudella Läntisessä konferenssissa vaatinee kuitenkin tuon noin 95 pistettä tai ehkä enemmänkin päästä mukaan playoffeihin. Viimeksi kun NHL:ssä pelattiin täysi 82 pelin kausi (2018-19), Läntisessä konferenssissa pääsi vielä 90 pisteellä (Colorado) playoffeihin. Kaudella 2015-16 playoffeihin riitti 87 pistettäkin (Minnesota). Saattaa olla, että tällä kaudella tarvitaan 97 pistettäkin, mitä ei olla nähty sitten kauden 2014-15 jälkeen.