Mainos

Vancouver Canucks 2020–2021

  • 87 405
  • 355

Onko Vancouver Canucks playoffeissa kaudella 2020–2021?


  • Äänestäjiä
    59
  • Poll closed .

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ei tuosta Demkoa voi syyttää ollenkaan mutta jotenkin hän oli ihan loukkaantuneen oloinen. Oli useassa tilanteessa kokoajan polvillaan jo valmiiksi ja täten useasta tilanteesta kuittasi itsensä ulos. Eikös Demko kärsinyt alavartalovammasta? Nimittäin virkaveli Högberi oli kokoajan pirteämpi ja raikkaampi liikkeissään ja lisäksi ei ollut kokoaikaa maissa. En ollenkaan tappiosta Demkoa syytä mutta jotenkin jäi sellainen kuva että olikohan edes 80% kunnossa.
Samaan kiinnitin huomiota, vaikka tuli siellä pari hyvääkin torjuntaa. Eikä tosiaan voi Demkon piikkiin laittaa tätä tappiota. Nyt nähtiin kuitenkin kauden heikoin peli häneltä kokonaisuutena. Demkon maalilla oleminen tuli jo minulle yllätyksenä, kun joukkueen omat "lääkäri-Kaikkoset" arvioivat tässäkin kohtaa alunperin sairausloman pituudeksi noin viikon, eikä siellä ollut kuin yksi välipeli todellisuudessa. Saattaa olla niin, että Demko ei ollut täydessä pelikunnossa, mutta pelasi koska joukkue pelaa nyt vielä peräkkäisinä iltoina ja Holtbylle jätettiin tuo tähän tilanteeseen ennalta vaikeampi jälkimmäinen peli Torontoa vastaan?

Koronan vaikutusta ei kannata unohtaa. Ainakin Devilsin kohdalla kävi niin, että joukkue jaksoi tsempata koronatauon jälkeen kahden pelin jälkeen, minkä jälkeen bensa loppui seuraavan 10-15 pelin ajaksi. Jos oikein muistan, niin Dallasin ja Buffalon kohdallakaan paluu peleihin ei mennyt erityisen hyvin. Joukkueen huonous voi olla vain huonoutta, mutta yhtä hyvin se voi liittyä myös sairasteluihin. Eli vähän siimaa antaisin valmennukselle tässä kohtaa.
Tuo on kyllä ihan totta. Sen verran katselin Devilsin pelejä koronatauon jälkeen, että minun mielestä siellä joukkue kuitenkin taisteli koronan jälkeen, vaikka pelillinen taso ei sitten riittänyt ja joukkue hävisi tuon alun jälkeen 17 pelistään 15 peliä. Dallasille kävi vähän samalla lailla. Hekin voittivat koronatauon jälkeisen pelin, mutta romahtivat sitten ja voittivat 19 pelistään viisi. Eli kyllä tuossa voi hyvin perää olla, että ei tätä tilannetta kannata verrata normaaliin tilanteeseen. Jokaisen joukkueen kohdalla korona on sitten iskenyt vielä omalla vakavuudellaan. Canucksin osalla tuo kolmen viikon taukokaan ei ollut riittävä, kun osa pelaajista puuttui vielä rosterista pelien alettua.

Sen verran tämä tilanne (koronat ja pelitahti) sotkee varmasti joukkueen loppukautta, että en elättele toiveita mistään kovin vahvasta lopusta vaan odotan vähän päinvastaista. Siitäkään huolimatta en halua nähdä joukkueen pelaavan noin hengettömästi ja ilman minkäänlaista taistelua. En ole nähnyt Greenia vielä koskaan noin vihaisena miltä hän näytti aikalisällä sen jälkeen kun Miller oli lepsuillut oman pään tilanteen. Ongelmienkin keskellä pitää löytyä loppuun saakka pelaamisen yritystä eikä tuollaista pelitilanteen kesken luovutusta. Tuollaiset voivat iskeä joukkueen sisälle.

Sanottakoon tuosta vielä, että tämän yhden pelin jälkeen en olisi itse potkimassa Greenia pihalle. Enkä olisi potkimassa häntä vaikka tässä hävittäisiin useita pelejä. Mutta jos tilanteita ei pelata loppuun vaan ainoastaan lepsuillaan, niin se kertoo minulle jostain isommasta ongelmasta. Kyllä minä ymmärrän senkin, että jos energiat ovat esimerkiksi tässä tilanteessa vähissä, pelaaminen voi näyttää ponnettomalta. Nyt siellä ei monissa tilanteissa edes näytelty että voisi kiinnostaa.

Loppuun Greenille taas yksi vinkki; jos valmentajana kokee joukkueesta, että energiatasot eivät ole kohdillaan, voisiko sitä edes kokeilla niitä taksi- / katsomomiehiä? Siellä olisi nyt Lind, Graovac, Rathbone, Rafferty ja Bowie esimerkiksi odottamassa vuoroaan.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Utica otti viime yönä voiton Syracusesta jatkoajalla 2-1 lukemilla. Utican molemmat maalit teki Gadjovich, joka valittiin myös pelin parhaaksi. Gadjovichilla on 18 pelin jälkeen nyt kasassa 14 maalia, kun viime kaudella tuli 38 peliin 13 maalia. Täyden kauden tahdilla tuo maalimäärä lupaisi yli 50 osumaa. Gadjovich on ollut Utican sisäisessä maalipörssissä selvä kärki, sillä siinä kun hänellä on tuo 14 osumaa, kakkosina tulevilla Kole Lindilla ja John Stevensilla on viisi maalia. Canucksin mukana olevalla Lindilla on tosin vain kahdeksan peliäkin, kun Utica on pelannut 19 peliä.




Edit: Saa nähdä menettääkö Canucks Gadjovichin laajennusdraftissa testaamatta häntä NHL:ssä lainkaan? Tuokin on ihan mahdollista tällä hetkellä.

Lind saattaa nähdä ensimmäisen NHL-pelinsä ensi yön ottelussa Torontoa vastaan.





Veikkaan, että jos pelaa, niin pelaa Sutterin ja Hawrylukin ketjussa MacEwenin paikalla. Jos nyt saisi edes enemmän peliaikaa mitä Hawryluk (3:23) ensimmäisessä pelissään sitten, niin voisi jo vähän seuratakin.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Gadjovich on ollut Utican sisäisessä maalipörssissä selvä kärki, sillä siinä kun hänellä on tuo 14 osumaa, kakkosina tulevilla Kole Lindilla ja John Stevensilla on viisi maalia. Canucksin mukana olevalla Lindilla on tosin vain kahdeksan peliäkin, kun Utica on pelannut 19 peliä.

Saa nähdä menettääkö Canucks Gadjovichin laajennusdraftissa testaamatta häntä NHL:ssä lainkaan? Tuokin on ihan mahdollista tällä hetkellä.

Lind saattaa nähdä ensimmäisen NHL-pelinsä ensi yön ottelussa Torontoa vastaan.

Veikkaan, että jos pelaa, niin pelaa Sutterin ja Hawrylukin ketjussa MacEwenin paikalla. Jos nyt saisi edes enemmän peliaikaa mitä Hawryluk (3:23) ensimmäisessä pelissään sitten, niin voisi jo vähän seuratakin.

Hyvin on @nuck täällä nostanut tätä asiaa esille, mutta pakko itsekin vielä ihmetellä näitä Greenin koirankoppi hommia. Uudet muualta tulleet kaverit saavat pelejä ja peliaikaa, mutta omat lupaavat pelaajat eivät saa pelejä eivätkä peliaikaa sitten millään.

Olli Juolevi 20 peliä, 2+1, (+2), 13 min/peli
Zack MacEwen 20 peliä, 1+1 (+0), 8 min/peli
Brogan Rafferty 1 peli, 0+1, (-1), 14 min/peli
Kole Lind ei pelejä
Jack Rathbone ei pelejä
Jonah Gadjovich ei pelejä
Michael DiPietro ei pelejä

Muualta tulleet:
Jimmy Vesey 8 peliä 0+0, (-5), 17 min/peli
Matthew Highmore 5 peliä 0+0, (+1), 15 min/peli
Travis Boyd 6 peliä, 0+0, (-1), 11 min/peli

Tähän vielä kun yhdistää sen, että enemmin on peluutettu Loui Erikssonia (0+1), Jalen Chatfieldia (0+0) tai Marc Michaelisia (0+0) kuin noita mainittuja junnuja niin ei voi kuin ihmetellä. Junnuista tosiaan Gadjovich johtaa ylivoimasta farmin maalipörssiä, Lind on siellä kakkosena ja Rathbone vetää pakkina siellä yli pinna per peli tahtiin. Rafferty oli viime kaudella farmin parhaita pakkeja ja nyt häntä on kehitetty kauden aikana peräti yhden pelin verran. Toki sekin on enemmän kuin mitä lupaavin maalivahti DiPietro on saanut pelata. DiPietro on pelannut edellisen jääkiekkomatsinsa reilu vuosi sitten - tai no kohta tulee 14 kuukautta siitä matsista. Ja pelaaja on tosiaan ollut koko ajan terveenä ja käytettävissä peleihin. Mutta toki hyvinhän sitä 21-vuotias kassari oppii, kun katselee katsomosta kun muut pelaavat.

Pelkästään näiden junnujen takia olisin valmis kenkimään sekä Benningin että Greenin. Hienointa tosiaan se, että Lind/Gadjovich voi lähtee kesällä ilmaiseksi ja lisäksi Rafferty on UFA.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Eipä ollut mahdollisuuksia Leafsia vastaan, mutta nyt joukkueella näytti olevan onneksi Ottawa-peliin verrattuna parempi asenne pelaamiseen. Tuo on asia mikä on tässä tilanteessa vähimmäistoive ja ehkä ainoakin. Ottelun maaliolettama 4.31-1.63 kertoo pelistä olennaisen. Ottelusta voisi poimia esiin Edlerin uran ensimmäisen tappelun (ei mennyt hyvin), Tyler Motten loukkaantumisen Liljegrenin taklauksessa (näytti vähän pahalta) ja Kole Lindin uran ensimmäisen NHL-pelin (meni ihan hyvin).





Lind pelasi debyytissään yli 17 minuuttia, mistä pitää kyllä antaa pisteet Greenille. Etenkin siihen nähden, että Lind oli pelannut edellisen kerran maaliskuun 3. päivä eikä ollut Lindin omien sanojen mukaan juuri nukkunut ennen peliä, Green antoi jopa yllättävän paljon roolia. Lind voitti muutaman kulmapelin, auttoi luomaan hyökkäyspään painetta ja teki älykkäitä siirtoja kiekollisena. Luistelun suhteen oli vähän epäilyjä, mutta minun mielestä hän pärjäsi tuossa ihan hyvin. Lind ei ole mikään kurssin muuttaja, mutta voi kyllä hyvin parantaa kahta alempaa ketjua ja tuo on asia mitä Canucks kaipaisi kipeästi.









Seuraavaksi sitten Rathbonen ensimmäinen peli?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Syytön kunnes toisin todistetaan jne. mutta Virtanen taitaa olla pian pelinsä pelannut?

 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Syytön kunnes toisin todistetaan jne. mutta Virtanen taitaa olla pian pelinsä pelannut?

Hyi helvetti, seksuaalirikolliset ovat alinta kastia. Mikäli on raiskannut niin toivon mukaan ei pelaa peliäkään enään missään NHL-seurassa.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Melkein neljä vuotta tapahtuneesta ja nyt tulla asian kans julkisuuteen? Enkä nyt tarkoita että hyväksyn mitään ahdisteluja/raiskauksia mutta odotellaan nyt rauhassa mitä tuleva tuo. On noita onnenonkijoita ollut ennenkin liikenteessä. Nainen saanut pakit ja vetänyt herneen nenään? Mistä näistä koskaan tietää mutta jos syytteissä on perää niin Virtanen vastuuseen. Mutta en nyt tosiaan heti lähde miestä lynkkaamaan torille.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Melkein neljä vuotta tapahtuneesta ja nyt tulla asian kans julkisuuteen? Enkä nyt tarkoita että hyväksyn mitään ahdisteluja/raiskauksia mutta odotellaan nyt rauhassa mitä tuleva tuo. On noita onnenonkijoita ollut ennenkin liikenteessä. Nainen saanut pakit ja vetänyt herneen nenään? Mistä näistä koskaan tietää mutta jos syytteissä on perää niin Virtanen vastuuseen. Mutta en nyt tosiaan heti lähde miestä lynkkaamaan torille.

Niin muistetaan nyt vaikkapa case Patrick Kane kesältä 2015.

edit. Ja täsmennetään vielä tuohon alkuperäiseen viestiini, että nimenomaan pelit Canucksissa.
 
Viimeksi muokattu:

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Tässäkin taitaa olla detailit melko vähissä siitä mitä on tapahtunut? Siellä on voinut Jake antaa vaikka poskisuudelman kiellon jälkeen tai siellä on voinut yhtä hyvin olla raiskaus kyseessä. Ainakaan yllä olevasta linkistä en pystynyt päättelemään mitään muuta kuin että nainen on sanonut ei ja Jake on jotain tehnyt siitä huolimatta naisen mukaan. Kaikki yllä oleva on toki väärin jos jotain on tapahtunut, mutta vaikea lähteä suoraan harrastamaan mitään canceliäkään näillä tiedoilla.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Tuli mieleen että näinköhän ajatusten Keravajoki, Brendan Leipsic, oli sittenkin oikeassa kommentoidessaan Virtasta ja Virtasen crew’ta? Mene ja tiedä. Voihan tuo olla syytönkin.
 

Kheldaur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Leijonat, (Saipa).
Tulen sen verran huutelemaan, että ei näytä Canucksissa toteutuvan tuo ikiaikainen käsitys siitä, että "syytön, kunnes toisin todistetaan", jos pelkästään jonkun naisen väittämän vuoksi joutuu hyllytetyksi. Ei sovi mun oikeuskäsitykseeni tälläinen toiminta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EP34

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tulen sen verran huutelemaan, että ei näytä Canucksissa toteutuvan tuo ikiaikainen käsitys siitä, että "syytön, kunnes toisin todistetaan", jos pelkästään jonkun naisen väittämän vuoksi joutuu hyllytetyksi. Ei sovi mun oikeuskäsitykseeni tälläinen toiminta.
Jos muistelee sitä miten Blackhawksia kritisoitiin kun Kane sai osallistua harjoitusleirille, vaikka oli raiskaussyytös päällä niin Canucks varmaan pelaa varman päälle. Samoin luulisi että Virtasen voisi olla hankala keskittyä pelaamiseen tuossa tilanteessa. Annetaan herralle tilaa ja aikaa valmistautua puolustukseen tai muuhun. Kausi on kuitenkin menetetty niin varmaan helppo lähettää hänet kotiin miettimään miten toimii.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
JOS kaveri on syytön pitäisikö muitakin Vancouverin pelaajia lähettää kotiin miettimään miten toimii?
Jos välttämättä haluat ymmärtää viestini väärin niin tuo lienee mahdollinen tapa lukea se. Toki tarkoitin sitä että joukkueilla on erilaiset lähtökohdat miten kohdellaan eri pelaajia kyseisessä tilanteessa. Blackhawks näki olennaisena että Kane osallistuu joukkueen harjoituksiin tms. ja samoin Colorado aikoinaan Varlamovin kohdalla. Nämä tapahtuivat ennen kautta joten niiden syytösten vaikutus oli kauteen ilmeisesti joukkueiden mielestä merkittävästi suurempi kuin sillä, että Jake Virtanen laitetaan viimeiseksi 10(?) otteluksi sivuun kun kauden merkittävin tapahtuma on draft lottery. Nyt Canucksin on helppo minimoida mahdolliset ongelmat kun laittaa alisuorittaneen laitahyökkääjän lomille vähän aiemmin. Jos Virtanen ei ole syyllistynyt mihinkään niin Canucks voi sanoa antaneensa Virtaselle tilaa selvittää nuo syytteet. Jos Virtanen todetaan syylliseksi noihin syytöksiin niin Canucks voi todeta estäneensä kyseisen pelaajan mahdollisuuden pelata.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Luoto

Jäsen
Ainakaan yllä olevasta linkistä en pystynyt päättelemään mitään muuta kuin että nainen on sanonut ei ja Jake on jotain tehnyt siitä huolimatta naisen mukaan. Kaikki yllä oleva on toki väärin jos jotain on tapahtunut, mutta vaikea lähteä suoraan harrastamaan mitään canceliäkään näillä tiedoilla.
Minä en pysty päättelemään muuta kuin että nainen väittää sanoneensa ei. Vaitetty tapaus syyskuussa 2017 sen jälkeen kun on lukenut muiden naisten kirjoittamista kokemuksista tuntemattomalla Instagram-tilillä. Nainen alkanut jälkikäteen jostain syystä katumaan tai keksinyt mahdollisuuden hyötyä.
Heikoilla Virtasen oikeusturva jos näillä väitteillä joutuu lakitupaan. Ikäviä tapauksia, pelkästä väitteestä jää epäilyksen varjo.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ikävä tuo Virtasen tapaus ja kyllä tuo tosiaan helposti ainakin epäilyksen varjon jättää jälkeensä. En nyt lähde heittämään tuon tähän saakka tiedetyn perusteella minkäänlaisia teorioita mihinkään suuntaaan, mutta kun luin ensimmäistä kertaa otsikon "Canucks-pelaajasta", jostain syystä mieleen tuli heti Virtanen. Saa nähdä nyt sitten mikä tämän tapauksen "virallinen" totuus on ja oliko Jaken pelit Vancouverissa kenties tässä. Jos saa seurasiirron näiden kaikkien tapausten jälkeen johonkin toiseen seuraan, kai sieltä puhkeaa kukkaan joku uusi Cam Neely? Tämä uutinen sopi kyllä tämän kauden päätteeksi...

***

Viimeisen Leafs-pelin alku oli ihan hyvä. Canucksilla oli kahden erän jälkeen vielä johto laukauksissa 23-16 ja vaarallisissa maalipaikoissa 9-5, mutta sitten Leafs karkasi. Pakit saivat monilta faneilta syytteitä pelin jälkeen, mutta omasta mielestäni selvästi suurin heikkous joukkueella on ollut hyökkääjien tukitoimet puolustuksen suuntaan. Ei näyttänyt löytyvän oikein energiaa täyden pelin pelaamiseen.

Pari viivaa:

- Höglander oli minun mielestä joukkueen vaarallisin pelaaja. Horvatilta, Millerilta ja Boeserilta myös hyvät pelit.

- Pearson teki Canucksin ainoan maalin. Sen jälkeen kun hän teki jatkosopimuksen, Pearsonilla on kahdeksasta pelistä neljä maalia ja on tuolla lukemalla joukkueen tehokkain maalintekijä.

- Vesey ja Boyd eivät ole vakuuttaneet tähän saakka ja etenkin Vesey on ollut heistä mielestäni turha. Tästä entisestä yliopistotähdestä näyttää tulevan ihan lupaavan NHL-uran alun jälkeen melko nopeasti pelaaja, joka ei mahdu oikein mihinkään pelaamaan.

- Lind paransi mielestäni pelin edetessä. Hänellä on paremmat kiekolliset taidot kuin muilla syvyysosaston pelaajilla, mutta hakee vielä vähän NHL-peliä kokonaisuutena. Tietysti ihan ymmärrettävää kahden pelatun pelin jälkeen. Tuo Horvatin ketju ei ole helpoin paikka pelata tulokkaana. Nytkin siellä tuli tasakentin eniten vastaan Matthewsin ja Marnerin ketjua. Positiivista tuossa oli se, että Leafsin kärki ei tehnyt tasakentin maaleja Lindin pelatessa tuossa Horvatin ketjussa ja Canucks vei maalipaikat.

- Chatfield pelasi mielestäni ihan hyvän pelin ja vaaralliset maalipaikat tulivat tasakentin kotiin 4-1 hänen ollessa jäällä. Silti toivoisin Juolevia jäälle. Juolevi näytti pääsevän ihan hyvin peliin kiinni ennen sitä Senators-peliä (missä koko joukkue pelasi surkean pelin) ja teki pari pistettäkin ennen kuin Chatfield nostettiin taas rosteriin. Rathbone olisi toinen jonka haluaisin nähdä nyt kun pelien lopputuloksilla ei ole enää käytännön merkitystä paitsi ehkä draft-loton kannalta. Toisaalta kannattaako noita nuoria pakkeja pistää sisään jos hyökkääjät eivät heitä jaksa tukea?

- Highmore on pystynyt pitämään Greenin papereissa tuon 15 minuutin peliaikansa ja ottanut hyökkääjistä eniten blokkeja (myös tasakentin).

- Höglanderin kiekoton pelaaminen on muistuttanut toistaiseksi vähän Jannik Hansenin pelaamista. Hänellä on selvä kärkipaikka joukkueen kiekonriistoissa (33) ja toisaalta vähän menetyksiä (12). Riistojen ja menetysten välisessä erotuksessa hän on ollut selvästi joukkueen paras tuolla +21 lukemallaan. Huonosti pelanneessa joukkueessa lukemat ovat korkeita, sillä esimerkiksi Millerilla tämän kauden erotus on -16 kun se viime kaudella oli +14.

***

Canucks nosti Gadjovichin ylös. Hyvä uutinen, jos hän saa sitten myös peliaikaa siellä. Utica on tehnyt joukkueena 5v5 maaleja 33 kappaletta ja Gadjovich on ollut mukana 33% noista. Farmissa hän on tehnyt nyt kahden kauden aikana yli 40 maalin tahdilla osumia (jos vertailukohtana käyttää NHL:n täyttä 82 maalin kautta). Suurimmat haasteet löytyvät edelleen luistelusta ja siitä, ehtiikö hän hoitamaan riittävällä teholla puolustusvelvoitteita. Asenne puolustuspeliin on kunnossa, mutta luistelu ei isolta mieheltä aina riitä. Hän on mennyt eteenpäin luistelussa, mutta en tiedä riittääkö tuo vielä vakipaikkaan NHL:ssä. Maalin edessä hän on ollut farmitasolla erittäin vahva, vaikka farmin puolellakin on isoja ukkoja. Mielenkiintoinen seurattava, mutta tosiaan tuo vaatii Greenilta myös niitä minuutteja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tappioputkea jatkettiin taas viime yönä ja nyt tuo "saatiin" kasvamaan jo kuuden pelin mittaiseksi - yksi voitto viimeisistä kahdeksasta pelistä. Ehkä tämä on se mitä tähän tilanteeseen nyt toivotaankin, sillä tällä tahdilla mahdollisuudet jopa top5 varaukseen ovat olemassa. Eiköhän tuo joukkue kuitenkin vielä ryhdistäydy loppukaudella sen verran, että jossain vaiheessa alkaa tulla vähän voittojakin. Tosin otteluohjelma ei tuota uskoa ihan kauheasti tue, kun siellä pelataan yhdeksän peliä 12 iltaan.

Jälkimmäisestä Oilers-pelistä ei voi kauheasti tehdä positiivisia nostoja, mutta yksi sellainen pitää tehdä. Jack Rathbone pelasi uransa ensimmäisen NHL-pelin ja pelasi sen vielä mielestäni hyvin - sen mitä pelasi. Hän näytti hyvää luisteluaan ja oli nousemassa muutamaan kertaan mukaan hyökkäyksiin, mutta ehti samalla kuitenkin turvaamaan omaa päätäkin eikä tehnyt omassa päässä näkyviä virheitä.

Veli Teddykin oli mukana hengessä:





Peliaikaa Green ei juuri tässä(kään) ensimmäisessä pelissä antanut, sillä Rathbone pelasi vain 12 minuuttia. Enemmän siis mitä Juolevi neljässä ensimmäisessä pelissään (keskimäärin 10 minuuttia), mutta niin vähän kuitenkin, että ei voida puhua ainakaan syvään päähän heittämisestä. Pelituntuman hakeminen noilla minuuteilla voi vaan olla hankalaa. No Green tietää varmaan paremmin.

Höglander oli (jälleen) näkyvin Canucksin pelaaja viidellä laukauksellaan ja Vancouverin ainoan maalin syöttämisellä. Vaaralliset maalipaikat tulivat tasakentin kotiin 4-1 Höglanderin aikana, vaikka peli muuten oli joukkueelle vaikea. Tämän synkän kauden ainoita valopilkkuja. Kärkiosaston pelaajista Miller näyttää väsyneeltä eikä toisaalta ihmekään, kun on pelannut niin paljon. Hän näytti turhautuneelta peliin, mikä sai Canucks-twiittaajat taas liikkeelle;









Kummankin twiittaajan kanssa samaa mieltä. Johtajuus tarvitsee tasaisuutta eikä vahvoia mielialan heittelyjä kumpaankaan suuntaan. Samalla pitää kyllä myös ymmärtää Milleria, joka elää voimakkaasti peleissä mukana ja jolle tämä nykymeno on varmasti tuskallista sekä fyysisesti että henkisesti.

En ole tästä tainnut aikaisemmin vielä sanoa, mutta puolustuksessa pitää ihmetellä mihin Edlerilla on kadonnut kaikki hyökkäyspään tukeminen. Kahden edelliskauden aikana hän on tehnyt noin 40 pisteen tahdilla tehoja ja nyt kun katsoo peliä, kukaan ei uskoisi ellei olisi ollut itse näkemässä. Siellä on Jordie Bennillakin enemmän tehoja kuin Edlerilla, vaikka Benn on pelannut 13 peliä vähemmän.

Edler on NHL:n toisena "eniten laukauksia ilman maalia tilastossa", kun kahden edelliskauden aikana hän on ollut samoissa maalimäärissä vähemmillä peleillä kuin mm. Torrey Krug, Seth Jones, Ryan Ellis, John Klingberg tai Mikhail Sergachev. Ei uskoisi miten nopeasti kaikki hyökkäyspään tukeminen on voinut kadota kokonaan ja pelaaja on nykyisellään pelkkä av-pelaaja. Huonosti pelaava joukkue tietysti ja enemmän oman pään startteja, mutta noin isoa pudotusta tuloksen tekemisessä en ole ihan hetkeen nähnyt Canucksin pakeilla. Onneksi tuo kuuden millin sopimus päättyy tähän kauteen.

Seuraavaksi Canucks lähtee kuuden pelin mittaiselle viereaskiertueelle. Tuon aikana toiveena olisi taistelun pysyminen nykyisillä tuloksilla. Jos tuossa pysytään, tämän vuoden draft-lottoon olisi tulossa mahdollinen top5 sija.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kuuden pelin tappioputki meni poikki. Oilersilla oli kahden erän jälkeen laukauksissa johto 31-18, laukausyrityksissä johto 50-21 ja maalipaikoissa 23-13 johto, mutta Canucks johti peliä 5-2 - kiitos pitkälle Mikko Koskisen 0% torjuntaprosentin. Koskiselle meni neljällä ensimmäisellä laukauksella neljä maalia ennen kuin Oilers vaihtoi maalivahtia. Kolmas erä oli sitten jo tasaisempaa. Kaikkia pelejä ei voida hävitä ja näköjään siellä on mahdollisuus voittoon ainakin tuolla osumatarkkuudella.

Pelin positiivisina asioina voi pitää Demkon peliä, Boeserin pääsemistä 20 maalin kerhoon (normaalin 82 runkosarjapelin tahdilla Boeser olisi 34 maalin vauhdissa). Hamonicin Gordie Howe hat trickia, edelleen Höglanderin pelaamista sekä Jack Rathbonen ja Tyler Graovacin otteita ja maaleja. Rathbonelle maali oli uran toisessa NHL-pelissä uran avausmaali. Demko otti puolestaan uran ensimmäisen varsinaisen peliajan rankkarin kiinni, kun hän nollasi Oilersin supertähden McDavidin rankussa. Demkoa varmasti ilahdutti nyt sekin, että Canucks teki yhteen peliin joukkueena yhtä monta maalia kuin oli tehnyt Demkon edellisissä kuudessa pelissä yhteensä.

Miinuspuolelle menee Millerin ja Myersin viime pelien otteet. Kumpikin näyttää väsyneeltä ja minun mielestä Rathbone oli jäällä ollessaan Myersia parempi. Greenin olisi pitänyt laittaa hänet mielestäni ylivoimalle Myersin sijaan, mutta ilmeisesti tässä mennään taas samalla kaavalla kuin Hughesin kanssa viime kauden alussa. Bonen kiekolliset taidot ovat näkyvissä, mutta hänen pelissä positiivisinta on ollut hänen nopea sopeutuminen puolustuspäässä NHL-pelin vaatimuksiin.





Kaksi peliä vasta takana eikä näin lyhyen ajan perusteella voi tietenkään mitään kovin pitkälle kantavia suuntaviivoja vetää, mutta alku on ollut lupaava. Hän oli kolmella taklauksellaan Canucksin puolustuksen ahkerin taklaaja, vaikka taklauspeli ei kuulu hänen vahvuuksiin kiekolliseen peliin nähden. Peliaikaa tuli edelleen Greenilta vähän, mutta jos hän jatkaa tuolla tasolla niin luultavasti se tulee nousemaan vielä kauden viimeisissä otteluissa.

Oilersia vastaan olisi vielä yksi peli edessä ja sen jälkeen joukkue lähtee Winnipegiin kahden pelin sarjaa pelaamaan. Tuon jälkeen loppukaudella kohdataankin Calgary neljästi (lisäksi Oilers kerran) ja katsotaan miten Markström pelaa. Flames pelaa ennen noita viikon päästä pelattavia Canucks-pelejä vain yhden pelin, joten ainakin siellä on paremmin levännyt joukkue vastassa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hienoa, että nyt edes osalle junnuista annetaan peliaikaa, kun kausi on jo menetetty. Tokihan näissä peleissä ihmetys kasvaa, kun täälläkin on koko kausi huudettu peliaikaa Rathbone / Rafferty kaksikolle, mutta Green ei sitä halua nähdä. Kyllähän tuo Rathbone on heittämällä nyt jo TOP4-pakki tuossa pakistossa.

Pakeista tuli mieleen Nikita Tryamkin jonka suhteen Benning alkoi sitten pihtailemaan. Näin ollen Tryamkin jäi KHL:ään ja se tapaus oli sitten siinä. En pysty tätäkään ymmärtämään, että oikeastiko kannatti tuossa jostain dollareista (esim kaksisuuntaisesta) vielä tinkiä? Ei tiputtu toki korkealta tässäkään tapauksessa, mutta olisi Tryamkin ihan passeli vaihtoehto ollut tuomaan vähän kokoa, näköä ja fyysisyyttä pakistoon.

Benningin asset management on kyllä luokkaa olematonta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pakeista tuli mieleen Nikita Tryamkin jonka suhteen Benning alkoi sitten pihtailemaan. Näin ollen Tryamkin jäi KHL:ään ja se tapaus oli sitten siinä. En pysty tätäkään ymmärtämään, että oikeastiko kannatti tuossa jostain dollareista (esim kaksisuuntaisesta) vielä tinkiä? Ei tiputtu toki korkealta tässäkään tapauksessa, mutta olisi Tryamkin ihan passeli vaihtoehto ollut tuomaan vähän kokoa, näköä ja fyysisyyttä pakistoon.

Benningin asset management on kyllä luokkaa olematonta.
Tuo kesän 2014 varaustilaisuus (ja samalla Benningin ensimmäinen Canucks-managerina) näytti muuten varaushetkellä parhaalta pitkiin aikoihin, mutta nyt näin jälkeenpäin tuokin kertoo omalta osaltaan tuosta Benningin asset managementista:

1. kierros, #6: Jake Virtanen
1. kierros, #24: Jared McCann
2. kierros, #36: Thatcher Demko
3. kierros, #66: Nikita Tryamkin
5. kierros, #126: Gustav Forsling
6. kierros, #156: Kyle Pettit
7. kierros, #186: Mackenze Stewart

Ykköskierroksella varatusta Virtasesta on riittänyt puhumista jo ihan tarpeeksi. Ajoittain hyviä väläyksiäkin nähty ja olisihan siellä voitu päätyä myös viidentenä varattuun Dal Colleen, mutta kokonaisuuus menee kyllä pakkaselle. Ehlers, Nylander ja Ritchie olivat lähimpinä vaihtoehtoina, mutta Benning halusi varata "oman kylän kasvatin" ja voimahyökkääjänä nähdyn pelaajan. Ehkä hän näki Bruins-taustaisena managerina vähän Lucicia nuoressa Virtasessa ja ajatteli, että jos puhkeaa lahjojensa mukaiselle tasolle, Virtasen kaltaisia voimahyökkääjiä on vaikea saada muuten? Jake on kyllä ollut toisaalta myös itsensä paha vihollinen.

Toinen ykköskierroksen varaus Jared McCann "saatiin" sitten pois vaihdossa Gudbransoniin. Mukaan Benning pisti vielä toisen- ja neljännen kierroksen varaukset 2016 draftiin. Tuo toisen kierroksen varaus oli heti toisen kierroksen alussa oleva (#33.) varaus, joten tuo oli arvokas vuoro. Toisen kierroksen ensimmäisen puolikkaan aikana 2016 varattiin mm. Rasmus Asplund, Jordan Kyrou ja Alex DeBrincat (huhujen mukaan Canucks olisi ollut Dan Palangon johdolla kiinnostunut DeBrincatista), mutta näistä ei päästy kisaamaan. Surkeaa kauppaa Benning onnistui onneksi myöhemmin paikkaamaan Gudbransonin vaihdolla Pearsoniin, josta saatiin kuitenkin top6-hyökkääjä.

McCannilla oli varauksen jälkeen todella lupaavat kaksi ensimmäistä kautta ja varauksen jälkeen ei mennyt kuin yksi OHL-kausi ennen kuin hän nousi NHL:ään. Canucksissa hänellä oli huhujen mukaan joitakin ongelmia henkisellä puolella (mm. Andrei Pedan kommentoi hänestä aika koviakin sanoja), mutta silti tuossa ei jaksettu nähdä kärsivällisyyden puolikastakaan ja lupaavan pelaajan vaihtovastine kaikkien lisukkeiden kanssa oli luokkaa surkea. Toki pitää muistaa myös toisaalta se, että treidin aikana Gudbransonilla oli vielä Floridassa arvoakin.

Toisen kierroksen varaus Thatcher Demko on tämän varausikäluokan selkeä helmi Vancouverilta. Oikeastaan yksikään varausikäluokka ei ole huono jos sieltä löytää tulevaisuuden ykkösmaalivahdin, millaisena Demkoa voi nyt pitää ja tämä varaus nostaa tämän varaustilaisuuden merkitystä. Tässä ei olla onneksi lähdetty mihinkään kaupallekaan. Lähellä tuo olisi ollut jos Markström olisi pidetty.

Kolmannen kierroksen varaus Nikita Tryamkin näytti ihan lupaavalta pakilta varauksen jälkeisellä kolmannella kaudella NHL:ssä ja odotin hänestä tulevaisuuteen kolmosparin fyysistä pakkia tai ehkä jopa toisen parin pakkia. Hän ei ollut kuitenkaan asemaansa tyytyväinen ja jätti lähtönsä jälkeen vähän ikävän maun jälkeen kritisoimalla mm. kaupunkia, mitä ei muilta pelaajilta ole kuulunut. Ehkä tuolla oli tekemistä sitten tässä myöhemmässäkin kuviossa? Joka tapauksessa hänestä olisi pitänyt saada irti jotain, sillä hänen pelatessa oli huhuissa jo kiinnostuneita seuroja.

Viidennen kierroksen varaus Gustav Forsling näytti varauksen jälkeen jopa ryöstöltä, sillä hänet valittiin nuorten MM-kisojen tähdistöön ja hän pelasi Linköpingissä heti varausta seuraavana vuonna vakiroolin minuutteja. Syystä tai toisesta hänet päädyttiin kuitenkaan myymään tuon nuorten MM-kisojen tähdistövalinnan jälkeen Chicagoon farmipakki Adam Clendeningiin kaupassa mitä oli hyvin vaikea ymmärtää. Chicago osasi hyödyntää tuon arvon myöhemmin huomattavasti järkevämmin (ja siten kuin pitäisikin), kun hommasi Forslingilla runkopakki Calvin de Haanin.

Demko on tuolta tullut, mutta siihen nähden miltä tuo ikäluokka alussa tuntui, tämä on saatu hölmöiltyä kunnolla.

***

Edit:

On unohtunut mainita Linus Karssonin siirto Allsvenskanista SHL:aan


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Maailman paras pelaaja Connor McDavid tuhosi taas Vancouverin viime yönä. Neljään peliin tässä "sarjassa" vaatimattomat 13 pistettä. Tosin pitää kyllä sanoa, että niin huikea pelaaja kuin McDavid onkin, nuo tehot kertovat omaa kieltään myös Canucksin tämän hetkisestä menosta. Pisteprosenteissa ollaan nyt NHL:n kuudenneksi huonoimpia ja sen jälkeen kun palattiin koronatauon jälkeen peleihin, Canucksin pisteprosentti on ollut NHL:n toiseksi huonoin Winnipegin jälkeen.

Jatko-ohjelmakaan ei kauheasti lupaa; Canucks pelaa vaatimattomat kuusi peliä seitsemään iltaan ensi viikon tiistaista lähtien. Nyt jos koskaan on mahdollisuus romahtaa oikein kunnolla. Lotossa ei onnea tule käymään kuitenkaan, mutta mahdollisuudet olisi saada sellainen sijoitus lottoon, että mitä isoa draft-numeron pudotusta ei ehkä nähdä. Yksi kova pakki olisi täsmälääke joukkueelle ja jos sellainen tulisi, se olisi tältä kaudelta ehkä kuitenkin se mikä olisi paras lopputulos.

***



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
NHL:n tämän hetken kuntopuntarin jumbokamppailusta tuli Demkon ja Höglanderin johdolla 1-3 voitto Winnipegista. Höglander teki kaksi osumaa pelissä ja kasvatti kauden maalimääränsä 12 osumaan nousten samalla Vancouverin tämän kauden tehokkaimmaksi pelaajaksi 5v5-pisteissä. Tulokkaalla ei ole tullut seinää vastaan kovasta pelitahdista huolimatta ja hän pelaa itse asiassa nyt kauden lopussa kauden parasta peliään. Demko otti maalilla kiinni 39 kutia ja oli isossa roolissa voiton takana.

Jos tämän kauden kolmea positiivista pelaajaa miettii, niin kyllähän Demko ja Höglander ryhmään kuuluvat. Demko ei ollut enää tulokas lähdettäessä kauteen kun oli pelannut "jo" 37 peliä ennen tätä kautta, mutta kuitenkin vielä todella kokematon ykkösvahdiksi ja siksi kysymysmerkki vaikka kuplassa hienosti pelasikin. Höglander on ylittänyt ainakin minun odotukset vielä Demkoa enemmän, sillä en odottanut pelin kehittyvän kauden mittaan. Kummankin tilanne tämän kauden Vancouverissa on ollut haastava joukkueen monien ongelmien kanssa, mikä nostaa heidän suorittamisen tasoa.

Kolmanneksi nostan jo nyt nähdyillä otteilla Rathbonen, jonka peli on ollut valmiimpaa kuin olisin odottanut ja joka on saanut Greeniltakin harvinaisesti kehuja nuoreksi pelaajaksi. Nyt Green nosti hänet pelaamaan jo ykkösylivoimaakin, joten nopeammin tuossa on menty mitä mentiin Hughesin kanssa viime kaudella. Toki kauden loppu ja sinällään merkityksettömät pelit vaikuttavat tuohon. Nyt Jetsia vastaan tuli 16 minuutin jääajoilla syöttö, kolme laukausta, kolme taklausta ja neljä blokkia. Uran ensimmäisistä ammattilaistason peleistä AHL:stä ja NHL:stä on tällä kaudella kasassa 12 peliin 11 pistettä eikä vielä toistaiseksi ole kolissut NHL:ssa edes omissa.







 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Valmentaja on ollut minulle ainakin helppo reitti syyttävälle sormelle tämän kauden ongelmien kanssa. En edelleenkään ymmärrä esimerkiksi tiettyjä Greenin peluutuksellisia valintoja ja usein nuo koskevat nuoria pelaajia. Viime aikaisista valinnoista en ymmärtänyt miksi Guillaume Briseboisille annettiin roolia ennen Juolevia tai miksi Vesey sai niinkin paljon ylivoimaroolia tullessaan, vaikka ei tehnyt mitään (eikä ole pariin kauteen tehnyt ylivoimilla mitään). Samaan aikaan Höglander istui ylivoimat penkillä.

Koko kauden mittarilla en ole ymmärtänyt esimerkiksi miksi Juolevin pelit ovat jääneet niinkin vähiin, vaikka hän mielestäni selvästi paransi saatuaan pelejä alle. Rafferty on toinen pakki, jonka asemaa olen ihmetellyt. Viime kauden AHL:n tähdistöön valittu pakki on istunut koko kauden yhtä peliä (ja siinä tehtyä yhtä pistettä) lukuun ottamatta taksissa. Tammikuun peliruuhkaa Green lähti "syyttämään", mutta ei samaan aikaan kierrättänyt rosteria paljonkaan. Eikö tuon taksijonon virkana olisi juuri se ollut? Tuota yksittäisten peluutuksellisten kysymysten listaa voisi jatkaa pitkäänkin eikä palstatila riittäisi.

Tästä kaikesta huolimatta pidän Greenia hyvänä valmentajana. Hän on saanut toisaalta kärkipään nuoret pelaamaan hyvin ja antanut heille hieman hitaan alun jälkeen kuitenkin hyvin vastuuta. Pettersson, Hughes, Boeser, Horvat ja Demko ovat pelanneet paljon. Höglander on nostanut peliaikaansa kauden mittaan ja pelannut yli 15 minuutin aikoja helmikuun puolivälistä saakka. Kokeneemmista pelaajista Miller on pelannut uransa parasta kiekkoa nyt Greenin aikana. Pearson, Schmidt ja Myers ovat pelanneet suunnilleen niin hyvin mitä odotankin heiltä.

Joukkuetasolla Green on vienyt mielestäni seuraa kaikesta huolimatta eteenpäin, vaikka tämän kauden sarjasijoitus ihan toista kertookin. Viime kauden playoffien voitot Minnesotasta ja St. Louisista tulivat mielestäni hyvällä pelillä ja Vegasia vastaan joukkue laittoi kampoihin seitsemänteen peliin, vaikka lopulta köysissä roikkuikin tyrmäystä odottamassa. Ei noita asioita huonolla valmennuksella oltaisi varmaan saatu.

Greenin jatkoa olen itse miettinyt paljon ja tällä hetkellä oma asennoituminen siihen on "en osaa sanoa". Neljä kautta samassa organisaatiossa päävalmentajan pallilla alkaa olla jo jonkinlainen mittari. Yksi hyvä kauden loppu on nähty sen aikana. Toisaalta joukkueen rosteri ei ole ollut sellainen, että sillä olisi pitänytkään olla joka kausi kisaamassa Stanley Cupista. Canucks on kokenut Greenin aikana ison muodonmuutoksen ja nuoremmat pelaajat ovat lähteneet vetämään seuraa. Tuossa on aina omat haasteensa, eikä joukkue hetkessä mene huipulle. Välillä se voi ottaa taka-askelia, kuten nyt on saatettu nähdä.

Minun nähdäkseni Green ei ole suurin ongelma joukkueelle. Suurimpana ongelmana pidän itse sitä, että puolet rosterista ei vain kykene tuottamaan yhtään mitään. Eikä tuossa ole ollut kysymys siitä, etteikö roolia olisi tullut. Esimerkiksi Tyler Motte on pystynyt tuottamaan syvyydestä (koko kauden mittarilla laskettuna) 20-30 pistettä vaikeasta roolistaan huolimatta. Muista alaketjujen pelaajista Sutterin ja Rousselin pelaamisessa näkyy luultavasti vammat - Sutterilla monet vammat ja Rousselilla leikattu polvi.

Beagle on taas hankittukin vain puolustusminuutteihin, mutta ikä alkaa jo näkyä. Eriksson'kin sai roolia (jopa enemmän mitä itse olisin hänelle koskaan antanut), mutta sieltä ei tullut yhtään mitään. Virtasta on roikotettu jopa liiankin kärsivällisesti, mutta mitään ei tapahdu. En lähtisi syyttämään esimerkiksi Virtasen tai Eriksson kohdalla valmennusta, vaan kyllä siellä pelaajilla pitää olla oma vastuunsa tuosta.

Greenia en pidä koskemattomana valmentajana, mutta minun mielestä hänellä on edelleen koppi hallussa. Canucksin kokoonpano ei vain riitä tarpeeksi tasaisesti hyvään suorittamiseen. Valmentajan vaihto ei olisi minun ykkösprioriteettini tässä tilanteessa, mutta ei myöskään pois sujjettu vaihtoehto jos sieltä löytyy hyvä valmentaja tilalle. Minään pakottavana tilanteena en sitä näe. Voisin katsella vielä esimerkiksi parivuotisella sopimuksella mitä sieltä on saatavissa, vaikka samaan aikaan se tarkoittaisi aika ajoin peluutuksellisia ihmettelyjä.

Pahoittelut, vastaaminen hieman kesti. Kiitos laajasta vastauksesta. Kokonaisuutenahan en itsekään sinänsä löydä valittamista, mutta nuo jotkut peluuttamispäätökset häiritsee. Juolevi tai vaikka Rafferty jos kerta taxissa istunut ei voi käsittää. Mulla häiritsee se että noista päätöksistä tulee ajatus että tehdään niin kuten vaikka Greenin peliaikana tehtiin.

Koronan takia nyt siis varmaan järjetöntä tuota loppukautta miettiä peliruuhkineen, mutta en kyllä Greenille antas puhtaita papereita. Pitkien sopimuksien vastustajana lähtökohdin niin mitä sille Erikssonille on tapahtunu. Mielestäni huono diili alun alkaen mutta paljon on myös ihmisiä jotka sanoo että se pitää tehdä ja näin toimitaan. 6 vuoden sopimus, 2 ekaa vuotta ja muuten ei näytä hyötyä olevan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös