Mainos

Vancouver Canucks 2020–2021

  • 87 156
  • 355

Onko Vancouver Canucks playoffeissa kaudella 2020–2021?


  • Äänestäjiä
    59
  • Poll closed .

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Podkolzinille tänään yksi syöttö SKA:n pelin avausmaaliin, yksi laukaus ja 15 minuuttia peliaikaa SKA:n voittaessa vieraissa Sibirin. Oli hankkimassa myös yhtä jäähyä eikä toinenkaan syöttö olisi vääryys ollut. Mielestäni hyvä työmiehen peli (erinomainen sellainen SKA:ssa Podkolzinin iässä) ja tuo palkittiin alivoimavastuulla ensimmäisenä laiturina sekä viimeisen minuutin vastuulla SKA:n johtaessa peliä maalilla.

Tuossa tuo syöttö:





Tuossa tilanne mistä olisi voinut tulla toinen syöttö (vähän erikoinen voittomaali meni Säterin taakse tänään):





Hieno nähdä pistetilin karttuvan tässä pelissä. Tuota syöttöä lukuun ottamatta Podkolzin ei noussut mitenkään esiin hyökkäyspään paikoilla, mutta jälleen nähtiin hyvää kahden suunnan pelaamista. Ei ole ihan joka päiväistä nähdä tuon tason kahden suunnan peliä Podkolzinin ikäiseltä pelaajalta SKA:n joukkueessa. Edelleen odotan tuon hyökkäyspelin kehittymistä, mutta ehkä tuota saa odottaa, sillä Podkolzin on lähes aina ensimmäinen puolustussuuntaan menevä hyökkääjä kun SKA menettää kiekon ja tuo omaan päähän keskittyminen näyttää olevan nyt hänen ominta peliään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
ESPN:n artikkeli Tyler Mottesta:


It kind of just hit me that, yes, it was about telling my story and sharing a few experiences. But the bottom line wasn't to do that. The reason I wanted to do it was to help somebody. Even if I could just reach one person, if just one person could go see someone earlier than I did or if some person could talk to their family about it or ask themselves some tough questions, then it was worth it for me to have a 10-, 15-minute awkward conversation.

***

Podkolzinile on lisätty pelin jälkeen toinenkin syöttö tuossa Sibiria vastaan pelatussa pelissä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticin Thomas Drancen artikkeli Markströmistä:


Tässä on nyt viikko aikaa tehdä sopimus tai katsella jatkoa Demkon ja ehkä DiPietron kanssa. Markströmin leiri haluaa varmasti sopimukseen siirtoja estävän pykälän ja Canucks puolestaan ilmeisesti sellaista ei halua, jotta saisi katsottua vielä vähän pidemmälle tuota maalivahtitilannettaan. Markströmiä voi lisäksi todella kiinnostaa mitä hänelle ollaan muualla valmiita maksamaan. Vezina Trophyn äänestyksen neljäs sija (äänestyksen, jonka tekevät juuri palkkoja sijoittavat managerit) saattoi olla yksi tekijä tuossa.

Obviously, the Canucks were more competitive as a whole this past season compared to the one prior, but fundamentally Markstrom’s season in 2019-20 was essentially indistinguishable from what he accomplished during the 2018-19 campaign. In both seasons he was a workhorse starter who wildly outperformed what would be expected of an average goaltender in a very difficult defensive environment.

After the 2018-19 season, Markstrom received just one third place vote for the Vezina from the NHL’s 31 general managers. He finished in a three-way tie for 10th in Vezina balloting.

This season, five general managers out of the 30 who voted gave Markstrom votes. He even received a second place vote on one general manager’s ballot.

Markstrom was also the only goaltender other than Connor Hellebuyck to receive more than a fifth place vote from the pool of 171 voting members of the Professional Hockey Writer’s Association for the Hart Trophy (full disclosure: I am a voting member, but did not vote for Markstrom).

The industry opinion on Markstrom has come around. He’s now widely regarded across the industry as the best available starting goaltender on the market. There are even some around the league who see him as the second best available unrestricted free agent this fall, second only to superstar St. Louis Blues defenceman Alex Pietrangelo.

Mielenkiintoinen pieni yksityiskohta artikkelissa oli maalivahtivalmentaja Ian Clarkin kiinnostus jotain tulevan draftin mahdollisesti Canucksin ensimmäiselle vuorolle (kolmas kierros) sijoittuvaa maalivahtia kohtaan;

The Canucks goalie coach was consulted prior to the Louis Domingue acquisition at the trade deadline, for example, although cap and roster management considerations were ultimately a bigger factor in guiding what was primarily a short-term acquisition. Even Clark’s amateur scouting influence has grown. The selection of Arturs Silovs in the sixth round of the 2019 NHL Entry draft was based in part on Clark’s recommendation and it’s been suggested to me that there’s a goaltender — one who may fall into the range of Vancouver’s first pick in the third round — in this 2020 draft class that Clark rates highly, and who the Canucks have high up on their amateur list as it stands.

Silovs (kesän 2019 kuudennen kierroksen varaus) oli ilmeisesti Clarkin toive joukkueen varaukseksi. Saa nähdä tuleeko sieltä nyt maalivahtia tuohon Clarkin kouluun mukaan.

***

Canucks Armyn artikkelissa;


Käsitellään vähän tuota OEL-huhua. Vancouver ja Boston ovat ilmeisesti niitä seuroja, joihin Arizonan kapteeni Ekman-Larsson suostuisi siirtymään. Ekman-Larsson olisi varmasti oikein hyvä pala joukkueelle ainakin muutamaksi seuraavaksi kaudeksi, mutta tuo sopimus on sellainen mikä pistää kyllä miettimään. Seitsemän vuotta ja 8.25 miljoonaa dollaria on aika iso pala otettavaksi tässä tilanteessa, kun muutenkin on tiukkaa.

***

Huhuja on pyörinyt vähän UFA-pakki Brenden Dillonin osalla, että hän haluaisi kenties tulla pelaamaan kotiseudulleen. Nyt tuohon saatiin vähän enemmän tietoa;





Sitä en sitten tiedä yhtään millaista sopimusta Dillon haluaisi.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Käsitellään vähän tuota OEL-huhua. Vancouver ja Boston ovat ilmeisesti niitä seuroja, joihin Arizonan kapteeni Ekman-Larsson suostuisi siirtymään. Ekman-Larsson olisi varmasti oikein hyvä pala joukkueelle ainakin muutamaksi seuraavaksi kaudeksi, mutta tuo sopimus on sellainen mikä pistää kyllä miettimään. Seitsemän vuotta ja 8.25 miljoonaa dollaria on aika iso pala otettavaksi tässä tilanteessa, kun muutenkin on tiukkaa.

Kyllä tuo OEL pelottaisi sekä vastineen osalta että sopimuksen pituuden takia. Pelkään pahoin että kaupassa lähtisi tyyliin Boeser, ykköskierros ja prospecti. Vaikka pakistoa pitääkin vahvistaa niin onko joukkue parempi jos Tanev ja Toffoli lähtevät ilmaiseksi ja Boeser kaupassa. Ja tuon tilan syö sitten OEL. Toki OEL kaupassa voitaisiin päästä Sutter / Eriksson sopparista eroon joka taas mahdollistaisi Markström / Toffoli / Tanev jatkon.

Hyväähän tuossa huhussa on se, että ilmeisesti OEL suostuu siirtymään vain kahteen tiimiin. Näin ollen kisassa on vain kaksi osanottajaa, joten hintakin voi jäädä aavistuksen alhaisemmalle tasolle. Jos vaan Benning malttaa tarjouksensa kanssa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kyllä tuo OEL pelottaisi sekä vastineen osalta että sopimuksen pituuden takia. Pelkään pahoin että kaupassa lähtisi tyyliin Boeser, ykköskierros ja prospecti.
Minä en kyllä tuollaiseen vaihtoarvoon usko. Ekman-Larsson on hyvä puolustaja ja uskoisin Greenin pelisysteemin ja ympärillä olevan joukkueen sopivan hänelle tullessaan paremmin kuin Arizonassa, mutta sopimus on nykyiseen tasoon nähden jopa huono eikä mikään anna viitteitä siitä että pelin taso tästä nousisi. Tuossa vielä tuo rajaaminen kahteen seuraan on pakko vaikuttaa myös vastineeseen kuten teki Keslerilla aikanaan. OEL-treidi olisi sopimuksen vuoksi uhkapeliä ja saattaisi olla sopimuksen vuoksi venäläistä rulettia täydellä aseella. Boeser tuossa jo yksistään olisi ihan liikaa.

Ymmärrän tuota Vancouverin kiinnostusta OEL:aan etenkin lyhyellä tähtäimellä jos tuossa saadaan yksi huono sopimus pois ja tilalle edelleen hyvä pakki. Itse lähtisin sijoittamaan muuten taaloja Pietrangelolle jos hänellä olisi kiinnostusta tulla sopivalla sopimuksella Vancouveriin. OEL ei ole edes sellainen pelaajatyyppi pelipaikaltaan mitä Canucks nyt eniten kaipaisi. Siirtyessään Vancouverilla olisi vasemmalla puolella Hughes, Ekman-Larsson, Edler, Benn, Juolevi ja Rathbone. OIkealla puolella sitten Myers ja Rafferty. Myöskään ylivoimaan Canucks ei tarvitse enää ykköspakkia.

Noista vasemman puolen pakeista Edlerin jatkokaan ei olisi pois suljettu vaihtoehto. Kalenterista huolimatta (Edler on 34 vuotias) hän on edelleen 40 pisteen puolustaja ja hyvä alivoimapuolustaja. Tasakentin Edler oli viime kaudella tehokkaampi pakki kuin OEL tai vaikka Erik Karlsson. Ikä näkyy kiekon kuskaamisessa ja pelin nopeus tuottaa välillä tuskaa nopeissa hyökkäyksissä, mutta pelisilmä ja asenne joukkueen eteen pelaamisessa toimii edelleen. Edler on vielä tällä hetkellä heikkouksista huolimatta ihan hyvä top4-pakki kun katsoo kokonaisuutta. Pelin taso saattaa pudota tuossa iässä nopeastikin ja sitä se itse asiassa teki jo viime kauden jälkimmäisellä puoliskolla, mutta lyhyillä jatkoilla Edler saattaisi pelata hyvällä tasolla vielä pari kautta.

Minun mielestä Vancouverin pitäisi keskittyä nyt enemmän saamaan laatua oikealle puolelle. Joku Brandon Carlon tyylinen pakki Hughesin pariksi voisi olla tulevaisuutta katsoen parempi sijoitus. En näe Canucksin olevan vielä mestaruusikkunassa lupaavista monista nuorista ja hyvistä playoffeista huolimatta. Pari sopimusta kun saadaan tuosta parin seuraavan vuoden sisään pois ja joukkueen nuoret kehittyvät vähän pidemmälle, tuohon on mahdollisuuksia.

Itse voisin nyt laittaa ennemmin treidipalasia johonkin nuoreen ja mahdollisesti kehittyvään puolustajaan, josta voisi olla parin kauden päästä apuja ilman että vie isoa osaa katosta. Tuossa vaiheessa voisi jäädä tilaa kaivatuille vahvistuksille esimerkiksi siirtotakarajalla mikäli ei olla kiinni katossa. Hyvä merkki tietysti, että OEL on ilmaissut halunsa siirtyä Vancouveriin. Vaikka tuossa vain yhden pelaajan toive tulevasta joukkueesta onkin, tätä toivetta ei oltaisi nähty vielä pari kautta sitten. Tuo joukkueen tilanne saattaa helpottaa nyt muissakin asioissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Toivottavasti Leivo jatkaa Vancouverissa eikä polvileikkaus vaikuta luisteluun merkittävästi. Palkka tuon viime kauden ikävän loukkaantumisen jälkeen tuskin nousee korkealle. Leivo oli viime kaudella loukkaantumiseensa saakka joukkueen paras kahden alemman ketjun laituri. Tosin paljon tuli peliaikaa myös Horvatin kanssa ja Leivo paransi Horvatinkin peliä.

Ero esimerkiksi Virtaseen nähtiin noissa ketjukavereissakin. Siinä kun jokainen Jaken kanssa pelannut sentteri on pelannut tilastojen mukaan huonompaa peliä Virtasen kanssa kuin ilman, Leivo on parantanut senttereidensä peliä. Tuo on ollut mielestäni aika helposti havaittavissa silmätestinkin perusteella. Esimerkiksi Sutterin maaliolettama menneellä kaudella 5v5 pelissä Leivon kanssa oli 59.17 ja ilman 38.11 niiden 114 minuutin aikana mitä pelasivat 5v5 peliä. Virtasen kanssa Sutterin vastaava luku oli 44.74. Peliminuutit olivat suunnilleen samoja.

Virtanen pelasi näyttävämmin nopeampana pelaajana ja teki enemmän nousuja. Hänellä voi olla edelleen myös parempi katto pelaajana, kun hän on kehittynyt pelaajana ainakin tähän saakka. Erona Leivoon tuossa on ollut se, että Leivo osaa hyödyntää ketjukavereitaan hyökkäyssuuntaan selvästi paremmin ja on huomattavasti parempi laitojen lähellä. Oman pään pelissä on ehkä isoin ero. Vaikka Jake onkin fyysisesti paikalla luistelunsa turvin, hän ei osaa pelata omassa päässä. Leivo on tuossa puolestaan hyvä. Tuo on ehkä pahinta jos pelaaja on paikalla mutta vuotaa oman tehtävänsä.

Kahden viime kauden aikana Canucksin kolmosessa Virtasen ja Sutterin ollessa jäällä 5v5 pelissä, omiin on mennyt 60 minuuttia kohden 2.61 maalia. Vastaavasti Sutterin ja Leivon ollessa jäällä kahden viime kauden aikana 5v5 pelissä, omiin on mennyt 1.44 maalia 60 minuuttia kohden. Horvatin kanssa Jaken vastaava lukema 2.81 ja Leivon 2.07. Hyökkäyspäässä maaleja per 60 minuuttia 5v5 pelissä Leivo ja Sutter ovat tehneet kahden viime kauden aikana 2.89 kun Virtasen ja Sutterin lukema on 1.68.

Jos nyt Jaken sopimus tulee olemaan kolmosella alkava ja Leivo olisi mahdollista saada esimerkiksi puoleen hintaan tuosta, ainakaan minulle ei tekisi minkäänlaista ongelmaa tehdä valintaa. Toki tuossa on tuo Leivon polvileikkaus, mikä on vähän huolestuttava asia. Polvivamma vaikutti esimerkiksi Rousselin pelaamiseen. Samoin Jakella voi olla edelleen kehitystä edessä. Oman pään pelin merkittävään kehittymiseen en oikein usko ja samoin pelisilmä rajoittaa ketjun hyödyntämistä varmaan jatkossakin, mutta muuten kehitys on mahdollinen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tänä vuonna Vancouverilla ei ollut lainkaan ensimmäisen- eikä toisen kierroksen varauksia (menneet kaupoissa Milleriin ja Toffoliin), joten ensimmäistä Vancouverin varausta saatiin odotella aina kolmannelle kierrokselle saakka. Tuolla varauksella Canucks otti Jypissä pelaavan puolustajan Joni Jurmon. Lyhyesti Vancouverin varaukset Jurmosta Perssoniin.

3. kierros, 82. varaus

Joni Jurmo
Puolustaja, L, 194cm, 90kg
19-20: Jokerit A-nuoret: 43peliä, 5+23=28, 28min, +13

Jurmo on isokokoinen ja hyvin luisteleva puolustaja, joka pitää esikuvanaan Miro Heiskasta. Puolustuspeli on ollut vähän heikkous, mutta nähdäkseni tuossa ollaan menty eteenpäin. Jurmon kannalta olisi tärkeä saada oman pään puolustuspeli toimimaan kuitenkin vielä nykyistä paremmin. Aikaahan Jurmolla on paljon hioa peliään monipuolisemmaksi ja hyviä työkaluja uran luomiseen on olemassa.

Kaudella 2018-19 Jurmo valittiin B-nuorten parhaana pakkina. Hyppy A-nuoriin viime kaudella oli hyvä, mutta puolustuspelissä oli ajoittain vähän kysymyksiä. Tämän vuoden helmikuussa Jurmo valittiin (alle 18-vuotisten maajoukkueen valmennuksen toimesta) A-nuorten kuukauden parhaana nuorena pelaajana ja valinnassa korostettiin tasaisuuden ja puolustuspelin parantumista. Nyt tällä kaudella Jurmo on pelannut kaksi peliä kolmosparissa Jypissä pienillä peliajoilla, mutta ehkä hänellä on mahdollisuuksia isompaankin rooliin.

Lassi Alasen twitter-videolta näkee Jurmon hyvän luistelun;




En olisi uskonut Jurmon olevan saatavilla enää Canucksin vuorolla, joten tähän varaukseen pitää olla tyytyväinen. Elite prospect oli rankannut hänet #46 sijalle ja Future Considerations #53 sijalle. Jurmo itse uskoo olevan valmis haastamaan NHL-paikasta 2-5 vuoden sisällä. Aina mielenkiintoista seurata läheltä näitä liigassa pelaavia varauksia ja toivottavasti Jurmolta nähdään hyvää kehitystä Jyväskylässä. Reitti pelaavaan kokoonpanoon NHL-ryhmään on aina vaikeasti saavutettavissa, mutta kyllä Jurmolla mahdollisuuksia noilla lahjoilla on mikäli kehitys jatkuu tuollaisena mitä se on ollut.

4. kierros, #113

Jackson Kunz
Sentteri/laituri, L, 191cm, 95kg
19-20: Shattuck St.Mary's 18U Prep USHS Prep: 45gp, 40+29=69, 56min

Yksi draftin nuorimmista pelaajista ja todella tuntematon kortti monille. North Dakotassa kasvanut Kunz kertoi olleensa Canucks-fani siitä alkaen kun Stecher ja Boeser siirtyivät Vancouveriin. Kunzin peliä jonkin verran seuranneet (videot USHS-Prepistä ovat sitä luokkaa, että noista ei juuri selvää saa) sanovat Kunzin olevan kova työntekijä ja tietysti tuo iso koko on toinen esiin nouseva asia hänen pelissä. Heikkoutena pidetään luistelua ja ylipäänsä hyökkäyspään kattoa.

Tämä varaus on minulle täydellinen kysymysmerkki enkä pitänyt tästä, mutta toisaalta minulla ei ole Kunzista mitään käsitystä pelaajana tuon sarjan vuoksi. Kunz pelaa tulevan kauden USHL:ssa ja siirtyy pelaamaan yliopistokiekkoa North Dakotaan 2021-2022 kaudelle. Siinäkin tapauksessa, että kehitys menisi hyvin, tämä on varmaan vähän pidemmän tähtäimen projekti.

5. kierros, #144

Jacob Truscott
Puolustaja, L, 185cm, 81kg
19-20: U.S. National U18 Team: 47gp, 5+16=21, 36min

Truscott pelasi viime kauden samassa jenkkien nuorten joukkueessa mm. tämän draftin viidentenä varatun Jake Sandersonin kanssa (Sanderson teki saman verran pelanneena 29 pistettä ja Truscott 21 pistettä). Truscottia pidetään pelaajana, jonka pelissä on nähtävillä hyvä katto mutta kokonaispeli vaatii vielä reilusti aikaa kehittyäkseen NHL-tasolle. Hän on älykäs kahden suunnan pakki, jolla on hyvä laukaus ja osaa liikkua, mutta pelaa epätasaisesti ja fyysisessä puolessa on hommia edessä.





Truscott siirtyy pelaamaan jenkkien nuorten ohjelmasta Michiganin yliopistoon, missä ykkösparin peliaika voi olla hankalasti saatavilla kun samassa joukkueessa ovat mm. vuoden vanhempi Flyersin kesän 2019 ykkösvaraus Cam York ja ensi vuoden draftin mielenkiintoinen yksi kärkiprospecti Owen Power. Truscottia pidän silti ihan hyvänä hakuna tuolla numerolla. Button oli rankannut hänet #67 sijalle, McKeen's #68 sijalle ja Athleticin Wheeler #77 sijalle.

Canucks-yhteyksiäkin löytyy jo valmiiksi. Tyler Motte asuu kuulemma lähellä, Quinn Hughes on hänen suosikkipelaaja ja entinen Canucks-pelaaja Bill Muckalt on ensi kauden valmentaja.

6. kierros, #175

Dmitri Zlodeyev
Sentteri, L, 180cm, 83kg
19-20: MHK Dynamo Moskova MHL: 42, 12+16=28, 45min, +6

Kahden suunnan sentteri, jonka vahvuutena pidetään enemmän puolustuspeliä. Joidenkin arvioiden mukaan hän on pehmeä kulmissa. Button rankkasi hänet #57 sijalle ja Central Scouting eurooppalaisista pelaajista #32 sijalle. Zlodeyev on aloittanut kautensa VHL:ssa hyvin ja tehnyt viiteen peliin kolme maalia. Listoihin nähden tätäkin varausta voi pitää hyvänä, mutta paljon on tietysti matkaa edessä kuljettavana ennen kuin kuudennen kierroksen varauksesta voi odotella apuja NHL:ään.

7. kierros, #191

Viktor Persson
Puolustaja, R, 187cm, 87kg
19-20 Brynäs IF J20: 26, 5+13=18, 14min, -2

Viimeisellä vuorollaan Canucks otti älykkään ja ihan hyvän kokoisen ruotsalaispakin. Persson on keskitasoa parempi luistelija ja hyvä syöttäjä. Heikkouksina pidetään oman pään peliä ja epätasaisuutta. Persson jakoi näkemyksiä ennen draftia. Buttonin listalla hän oli peräti #42 sijalla, mutta toisaalta Future Considerations sijoitti hänet vasta #231 sijalle. WHL-seura Kamloops teki Perssonin kanssa sopimuksen kesällä. Kokonaisuutena Perssonin sijoilta harvemmin noustaan NHL:ään, mutta tämä varaus oli alustavasti ihan positiivinen. Oikean puolen kiekollinen pakki.

Kun tämän vuoden draftista puuttui Vancouverilta kokonaan kaksi ensimmäistä kierrosta, minulla ei ollut juuri toiveita draftia kohtaan. Pari hyvää joukkueen prospectilistoihin parannusta tuovaa varausta sieltä kuitenkin saatettiin saada. Jurmon varaukseen olen tyytyväinen ja samoin Truscott vaikuttaa alustavasti ihan hyvältä varaukselta. Perssonkin saattaa yllättää vielä vaikka seiskakierroksen varaukselle tuollaisia toiveita ei kovin usein kannata asettaa. Kunz oli pelaajana sellainen mikä tuli puskista ja vaikuttaa vähän erikoisemmalta valinnalta. Zlodeyev oli listoihin nähden ihan hyvä varaus. Kolme puolustajaa saatiin mukaan, mikä oli mielestäni toivottua.

Benning antoi draftin jälkeen kiitosta tämän vuoden draftin vetämisestä Todd Harveylle, joka paikkasi nyt ensimmäistä kertaa Minnesotaan lähteneen entisen scouttipuolen vetäjän Judd Brackettin jättämää isoa aukkoa.





Benning kiitti myös entistä Canucks Armyn toimittajaa Ryan Biechia ja Aidan Foxia heidän kovasta työstään prospectien analysointien kanssa.

***

Muita:

- Zack MacEwen teki kaksivuotisen jatkon 0,825 miljoonan taalan vuosihintaan. Toivottavasti ottaa ensi kaudella vakipaikan ylhäältä, sillä joukkueella olisi hänenlaiselle pelaajalle tilausta.

- Stecherille ei tehty sopimustarjousta ja saa nyt sitten nähdä mikä on hänen kohtalonsa. Stecher on antanut kyllä itsestään kaiken joukkueen eteen ja vaikuttaa hyvältä joukkuepelaajalta, joten siinä mielessä toivoisi tuollaisen pelaajan saavan jatkoa.







 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Canucksin toimittajat eivät pidä muutenkaan yhtään ajatuksesta, että Stecher lähtisi muualle vapaana agenttina. Tuota ratkaisua jatkon suhteen eivät toimittajat vain tule tekemään, mutta varmasti tuosta saadaan kuulla myöhemmin mikäli Stecher liikkuu. Kertova asia Stecherin arvosta oli esimerkiksi tämäkin raportti viime kauden otteista;


Stecher sai kokonaisuudesta B-arvosanan ja tuolla arvosteltiin mm. physical education (A+), Language arts (A+) ja sosial studies (A-). Sitten kun mentiin pelillisiin asioihin, Stecher sai B-C väliin jääviä arvosanoja. Uskoisin Stecherin olevan joukkueen sisällä arvostettu pelaaja ja toimittajien suosikki, mutta pelillisesti hän on enemmän kolmosparin pakki. Playoffeissa nähtiin, että kakkosparin minuutit Myersin loukkaantumisen jälkeen olivat hänelle liikaa ja ongelmia tuli etenkin Blues-sarjassa. Haluaisin kyllä nähdä Stecherin jatkavan seurassa, mutta samalla ymmärrän tuon joukkueen ratkaisun olla tarjoamatta QO:ta sopimuksen vuoksi.

***

Tuossa vähän videota Kunzin pelistä:





Tuo varaus tuli tosiaan vähän puskista listoihin nähden, sillä Future Considerations oli rankannut hänet vasta #246 sijalle eikä häntä löytynyt oikein muilta listoilta. Toisaalta noilla nyt ei ole väliä, sillä puuttuihan esimerkiksi kolmannella kierroksella varattu Tyler Madden kokonaan mm. Pronmanin listalta draftin aikanaan. Kunz pelasi samaa sarjaa kuin Rathbone aikanaan ja vasta myöhemmin nähdään tasoa paremmin kun hän hyppää portaita ylöspäin.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sportsnetin Iain MacIntyren artikkeli Jurmosta.


Benning Jurmosta;

I really like this kid a lot. I remember Alex Edler in his draft year; he was a big guy who was a good skater (chosen in the third round in 2004). I think Joni is an even better skater. He’s got good offensive skill.

He still needs to fill out and get stronger and he needs to learn how to defend better. But those are teachable things. You can’t teach six-foot-four. You can’t teach the way he skates and carries the puck up the ice. Going into the draft, that was the guy we were hoping to get in the third round and he ended up falling to us. We feel rather fortunate that he made it to us.

Canucks on varannut nyt kolme suomalaispakkia viimeisiin viiteen vuoteen: Olli Juolevi, Toni Utunen ja Jurmo. Sikäli tässä ollaan nyt avattu kiekkokarttaa, että ennen näitä saadaan mennä aina vuodelle 1999 (Markus Kankaanperä) ja 1990 vuodelle (Karri Kivi) saakka, kun joukkue käytti varauksia suomalaispakkeihin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Benning otti sitten melko iisisti draftin. Ei kauppoja pickien suhteen tai muutenkaan, ei ulosostoja eikä jatkosopimuksiakaan. Huomenna kävelee sitten koko UFA-porukka vapaille ja Benning tarkkailee tilannetta sivusta.

Pitää ihmetellä miksei edes Bärtschiä ostettu ulos. Tai eikö Benn tai Sutter tosiaan kelpaa minnekään edes pienellä lisukkeella?

Toffoli taitaa lähtee ensimmäisenä enkä ihmettelisi jos Taneville tulisi myös riittävän kova lappu nopeasti muilta joukkueilta. Maalivahteja on jo signattu pois UFA-markkinoilta ja Markström on ainoita pitkäaikaisia ratkaisuita tarjolla olevista, mutta vaikea arvioida tekeekö sopimuksen ensimmäisenä vai toisena päivänä. Maalivahtien paikat ovat joka tapauksessa vähissä, joten tuskin Markström kauaa odottelee sopimuksensa kanssa.

Jännä päivä tulossa huomenna.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pitää ihmetellä miksei edes Bärtschiä ostettu ulos. Tai eikö Benn tai Sutter tosiaan kelpaa minnekään edes pienellä lisukkeella?
Kaiken kaikkiaan tämä syksy on ollut toistaiseksi hämmentävä. Seurajohdon tekemisistä ei ole saanut oikein mitään kuvaa, mihin tätä laivaa ollaan nyt lyhyellä tähtäimellä viemässä. Nuo puuttuvat jatkosopimukset ovat loistaneet poissaolollaan ja medioille annetut lausunnot ovat lisänneet hämmennystä entisestään.

Samaan aikaan ollaan oltu kai kiinnostuneita lisäämään yli kahdeksan miljoonan caphittia treidatulle pakille kun viime kauden rungon sopimuksista ei ole kuulunut mitään. Mahdoton sanoa mitä kulissien takana on puuhailtu, mutta ongelmien ratkaisuihin ei olla saatu vielä mitään kuvaa. Kuitenkaan tässä ei nyt auta kuin odottaa uutisia ja katsoa mihin ollaan menossa.

Yksi asia taisi ratketa tänään;





Voi olla, että ensi kaudesta on tulossa eräänlainen välikausi jos sellaisesta voi puhua. Toki tuo ei poista mahdollisuutta pelata joukkueena hyvin, mutta paperilla joukkue varmaan heikkenee lyhyellä tähtäimellä. Ensi kauden jälkeen ja sitä seuraavalla kaudella pitäisi sitten olla jo parempi tilanne kun moni huono sopimus tai ylimääräinen kuluerä poistuu riveistä - ellei sitten lisätä noita nyt lyhyen tähtäimen tavoitteilla.

Benning on nyt tullut rakennustyönsä kanssa siihen pisteeseen, että tästä pitäisi ottaa pysyvämpi askel eteenpäin. Jokainen osaa olla huono ja haalia varausvuoroja, mutta joukkueen siirto tuosta eteenpäin on toinen asia. En yhtään tiedä millaisia toiveita esimerkiksi Tanev tai Markström ovat esittäneet, mutta saattaa olla niin, että Benning on katsonut paremmeksi olla kiinnittämättä nyt mitään pitkiä sopimuksia kiinni, jotka mahdollisesti hankaloittaisivat tekemistä parin kauden päästä. Kohtahan sen pitäisi onneksi selvitä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kaiken kaikkiaan tämä syksy on ollut toistaiseksi hämmentävä. Seurajohdon tekemisistä ei ole saanut oikein mitään kuvaa, mihin tätä laivaa ollaan nyt lyhyellä tähtäimellä viemässä.

Maailman laajuinen pandemia on sekoittanut pelikentän nyt monellakin tapaa eikä se tee poikkeusta NHL:n kohdallakaan. Ainoa asia, mikä on nyt varmaa on epävarma. Markströmin kohtalo kiinnostaa itseäni kovasti. Vielä hetki pidin hänen jatkosopimustaan prioriteettina numero yksi Vancouverille, mutta kenties pidemmällä tähtäimellä toisenlainen strategia voi olla parempi. Hieman tässä tulee mieleen Luongon ja Schneiderin välinen tilanne muutaman vuoden takaa, vaikka täysin samanlainen ei olekaan. Sellaisen huhun muuten luin, että Anton Khudobinin listalta löytyisi Vancouver Canucks yhtenä vaihtoehtona.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Markströmin kohtalo kiinnostaa itseäni kovasti. Vielä hetki pidin hänen jatkosopimustaan prioriteettina numero yksi Vancouverille, mutta kenties pidemmällä tähtäimellä toisenlainen strategia voi olla parempi.
Tuo on ollut varmaan se isoin kysymys mietittäväksi. Markströmin jatko olisi varmasti lyhyellä tähtäimellä joukkueelle paras ratkaisu, mutta saattaa olla niin, että Markström pyytää nyt ehkä uransa ainoassa todellisessa tilinteon hetkessä sopimusta, mikä seurassa koetaan turhan riskialttiiksi ikä ja nuo muutamat vammat huomioiden. Luultavasti hän ei suostu tekemään sopimusta ilman siirtoja estäviä pykäliä ja Canucks taas ei halua olla pakotettuna tilanteessa, jossa Demko kaupataan laajennusdraftin alla ehkä turhan halvalla pois. Demko kun ei ole vielä saanut itselleen varmaan isoa markkina-arvoa, mutta saattaa olla sellainen joka sen tulee lähikausina saamaan.

Pelaajan näkökulmasta tarkastellessa taas, jos minä olisi Markström, testaisin varmaan markkinat muutenkin ihan mielenkiinnosta ellei Canucksin sopimus sitten olisi sellainen mistä ei voisi kieltäytyä. Nyt hän on uransa huipulla ja NHL:stä löytyy ykkösvahtia kaipaavia seuroja. Nyt olisi ehkä mahdollisuus saada eläkerahat uran jälkeiseen elämään eikä Canucks toisaalta ole ainakaan vielä mestaruusikkunassa.

Noista muista vapaiksi agenteiksi mahdollisesti tulevista pelaajista Tanev on ollut toinen tärkeä pelaaja, mutta kolmekymppisen pakin uralle on mahtunut todella paljon vammoja. Mennyt kausi oli harvinainen poikkeus hänen uralla, kun hän ehti pelaamaan ehjän kauden. Tuolla historialla hän saattaisi olla myös vähän turhan riskialtis pelaaja sidottavaksi ainakaan mihinkään kovin pitkään ja rahakkaaseen sopimukseen.

Toffoli on noista isommista nimistä ainoa sellainen pelaaja, jonka jatkoa olen todella odottanut ja pitänyt melkein varmana. Hänen pelinsä sopi hienosti Petterssonin kanssa yhteen, Canucks maksoi hänestä kuitenkin kohtuullisen korvauksen eikä tuleva sopimus luulisi ihan pilviin nousevan. Hänen jatkossa en olisi nähnyt isompaa riskiä. Toki tuo otanta hänen osalta on vielä kovin lyhyt Vancouverissa eikä ole yhtään tiedossa millaisesta sopimuksesta on ollut puhetta.

secord kirjoitti:
Hieman tässä tulee mieleen Luongon ja Schneiderin välinen tilanne muutaman vuoden takaa, vaikka täysin samanlainen ei olekaan.
Tämä tilanne on vähän kuin köyhän miehen Luongo-Schneider. Tuolloin Schneiderista oli mahdollisuus jo saada korkea vastine ja Canucks sai kaupattua hänet top10 varaukseen (Horvat). Luongon sopimus oli tuolloin sinetöity pitkälle tulevaisuuteen, joten tuossa tilanteessa nuori tulevaisuuden maalivahti nähtiin paremmaksi kaupata. Nyt en usko Demkolla olevan vielä samanlaista arvoa mitä Schneiderilla oli tuohon aikaan (Schneiderilla oli treidin aikaan kolme noin 30 pelin kautta hyvän puolustuksen takana kakkosena kun Demkolla on keskitason alakerran takana vasta yksi), mutta hän saattaa olla maalivahti, joka on nyt markkinahintaansa parempi tulevaisuuden maalivahti.

secord kirjoitti:
Sellaisen huhun muuten luin, että Anton Khudobinin listalta löytyisi Vancouver Canucks yhtenä vaihtoehtona.
Ainakin Rick Dhaliwal kertoilee tuollaista;


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Benningin ajatuksia Sportsnetilla:


We’ve got to figure out the circumstances we’re dealing with. I think we’re in a good position where we have good young players coming in. We’ve worked hard to draft well and develop these players, and if we can’t figure it out (with our free agents) these players are going to get a chance to have bigger roles in our team next year.

I’ve got different avenues to make the team better. Signing our own guys is not the only avenue I have to improve the team. I can make trades. And free agency -- we’re in a good position because veteran players on other teams, they want to come and play in Vancouver with our good, young players. We’ve never been in that position.

Saa nähdä nyt sitten mitä siellä tehdään, mutta ilmeisesti ulkoapäin koitetaan hankkia vahvistuksia. Mitä tuohon taas tulee, niin..











Toivottavasti eivät nyt ainakaan liikaa tulevaisuutta uhraisi jos tuon tekevät.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan mielenkiinnosta...

Mitä Canucks kirjoittelijat veikkaavat, että Benning olisi valmis antamaan Sensille, jos Dorion päästää Canucksin free agent jahtiin (tai OEL skabaan tai mitä Canuks ikinä vapautuneella capilla tekisikään), ja ottaa Erikssonin kontrahdin itselleen?

Höglander varmasti ainakin kiinnostelisi Sensin toimistoa... tai miksei DiPietro. Pickejä en usko Dorionin enää hamuavan, kun niitä on jo nykyiselläänkin aika paljon jemmassa (olikohan yhdeksän kahteen seuraavaan draftiin ensimmäisille kolmelle rundille), ja ykkös roundista Canucks ei varmaankaan luopuisi...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mitä Canucks kirjoittelijat veikkaavat, että Benning olisi valmis antamaan Sensille, jos Dorion päästää Canucksin free agent jahtiin (tai OEL skabaan tai mitä Canuks ikinä vapautuneella capilla tekisikään), ja ottaa Erikssonin kontrahdin itselleen?
Uskoisin Podkolzinin, Höglanderin ja DiPietron olevan Vancouverille tärkeämpiä palasia kokonaisuuden kannalta tällä hetkellä kuin pääseminen eroon kahden vuoden ajaksi Erikssonin caphitista. Tai sanotaan niin, että ainakin toivon näin. Vaikka noilla nuorilla tulevaisuus on vielä auki, jokaisella on mahdollisuus olla osa tulevaisuuden kahta ensimmäistä ketjua / pelaavaa maalivahtia. Toivottavasti Benningin touhu ei ole niin lyhytnäköistä, että uhraa ylihintaisille markkinoille päästäkseen osan mahdollista tärkeää tulevaisuutta.

Tuo OEL-skaba käydään pelaajan tahdosta vain Vancouverin ja Bostonin välillä ja tuossa kaupassa joku Vancouverin iso sopimus saatetaan saada ulos mikäli tuo kauppa saadaan valmiiksi. Itse en olisi valmis maksamaan tuossakaan kaupassa mitään isoa osaa tulevaisuudesta kun ottaa huomioon tuon OEL:n huonon sopimuksen ja sen, että OEL ei edes sovi Canucksin palapeliin parhaalla tavalla vasemman puolen pakkina. OEL on NHL:n viidenneksi kalleimmin palkattu pakki, kun tämän hetkinen taso on mielestäni ehkä jossain 20 paikkeilla. Isoin riski on se, että sopimus on vielä seitsemän vuotta voimassa. OEL on nyt kolmekymppinen ja pelissä on mielestäni nähtävillä jo pientä laskua.

Siinä vaiheessa kun mm. Pettersson, Hughes ja Boeser (ehkä Demkokin) ovat parhaassa peli-iässä ja Canucksilla toivottavasti tätä hetkeä parempi mahdollisuus taistella kannusta, OEL:n kahdeksan miljoonan sopimus voi olla merkittävä rasite. Tuossa vaiheessa olisi tärkeä olla tilaa katossa, eikä tuo sopimus tuohon hyvää tekisi. Sinällään minulla ei ole mitään hyvää puolustajaa vastaan ja uskon että hänestä olisi merkittävää apua puolustukseen muutama kausi, mutta tuota sopimusta vastaan on. Joidenkin mielestä OEL:ia ei pitäisi ottaa edes waivereista tuon sopimuksen vuoksi. Itse olen kyllä tuosta eri mieltä (OEL on edelleen kovan luokan puolustaja, vaikkei sopimuksensa arvoinen ole), mutta tuota riskiä ei kannata myöskään aliarvioida Canucksin tilanteessa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Huhujen mukaan Vancouverin maksimitarjous Markströmille olisi ollut 5x5.5 miljoonaa ja ilmeisesti ilman siirtoa estävää pykälää. Joku toinen joukkue (huhuissa on ollut ainakin Flames) olisi kaiketi tarjoamassa 6x6 miljoonan sopimusta siirtoja estävällä pykälällä. Jos tuo pitää paikkansa, niin ymmärrän hyvin miksi jatkoa ei ole kuulunut. On tuo 8.5 miljoonaa sen verran rahaa kun saadaan vielä pykälä päälle.

Joukkueen kannalta saattaa olla näin parempi. Yleensä maalivahtien ikä alkaa näkyä otteissa kolmekymppisenä. Toki poikkeuksiakin aina löytyy tästäkin. Markström on kohta 31 vuotias ja lähikausina on ollut vammaa jo pohjalla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pistetään tänne vielä ennen hullujen päivien aukeamista tuo Sportsnetin äänestys seurattavaksi, missä fanit saavat äänestää toiveensa joukkueelle (tietämättä kuitenkaan sen tarkemmin sopimusten yksityiskohtia):





Nyt tällä hetkellä kun ääniä on annettu noin 800, ykkösenä on Toffolin jatko. Se on minunkin toiveena jos noista joku pitäisi valita. Toki tuossakin olennainen asia olisi sitten se sopimus, mistä ei tiedä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Motte kahden vuoden jatko ja caphit pysyi kohtuullisena - 1,225 milliä per vuosi. En tiedä mikä tuonkin sopimuksen tekemisessä kesti, mutta hyvä jatkosopimus tuli kuitenkin.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Holtby on hyvin mieluisa maalivahtivalinta. Talbot tai Lundqvist olisi ollut jonkinlainen pettymys, Holtby kaikkea muuta. Vahva peukku Motten jatkollekin.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Onko kellään canucksilaisella infoa että mistä syystä Markström ei saanut jatkoa?
Oletan itse, että Canucks ei halunnut antaa hintavaa ja pitkää lappua vaan tähtäävät enemmänkin siihen että ns myöhemmin haetaan se cup.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Holtby on varmast
Holtby on hyvin mieluisa maalivahtivalinta. Talbot tai Lundqvist olisi ollut jonkinlainen pettymys, Holtby kaikkea muuta. Vahva peukku Motten jatkollekin.

Juurikin näin. Holtby käy oikein mainiosti nyt mentoriksi Demkolle. Ja mikä tärkeintä niin Holtbyn sopimus kattaa vain kaksi vuotta ja siihen ei sisälly NMC:tä. Näin ollen Demko on se tulevaisuuden maalivahti, joka suojataan myös laajennusdraftissa.

Kahden vuoden päästä voisi olla sitten Demko - DiPietron aika, mutta toivotaan nyt että Holtby pystyy nousemaan takaisin NHL:n maalivahtieliittiin. Viime kausi oli varsin vaatimaton, mutta toisaalta kyseessä on vasta Markströmin ikäinen kassari, joten hyviä vuosia pitäisi olla vielä jäljellä.

Vancouver yrittää välttää Seattlen kiinnostuksen Holtbyyn lataamalla maksimi dollarit toiselle vuodelle. Eka vuosi 2,9 milliä ja toinen 5,7. Saattaa olla että tuolla caphitillä ja sopimuksen pituudella Seattle ei olekaan kiinnostunut Holtbystä. Voi olla siis, että Holtby viihtyy kaupungissä toisenkin vuoden.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös