Vancouver Canucks 2018–2019

  • 96 935
  • 364

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
"Pelakkaa jos haluatte, pakko ei oo.."

Green oli varmaan pistänyt San Josea vastaan noilla saatesanoila joukkueen peliin, sen verran surkeaa oli tuon pelin alku. San Jose on kyllä huippujoukkue ja tällä hetkellä vielä kovassa iskussa, mutta ei noin isoa tasoeroa voi olla mitä tuon pelin alussa nähtiin. Ensimmäiseen 10 minuuttiin ei vetoakaan kohti Jonesia ja omissa sössittiin sitten vastapainoksi oikein urakalla.

Canucks oli ilmeisesti pakotettu peluuttamaan tuossa pelissä uransa ensimmäistä kertaa Michael DiPietroa. DiPietro näytti maalilla juuri siltä mikä tällä hetkellä on ja mikä oli odotettavissa: juniorimaalivahti pelaamassa Läntisen kovimmassa kunnossa olevaa joukkuetta vastaan. DiPietrosta tuli Canucksin historian toiseksi nuorimpana pelannut maalivahti pakon edessä. Markström ja Demko olivat molemmat loukkaantuneita (samoin kuin farmin Bachman) ja Ottawasta hankittu ja sittemmin waivereiden kautta Flyersiin siirtynyt McKenna on Philadelphian farmissa "kuntoutusjaksolla". Syy tuohon tilanteeseen joutumisessa on myös seurajohdossa, joka on istunut käsiensä päällä ja vain toivonut, että Markström kestää.

Pelkästään DiPietron piikkiin tuota ei voi kuitenkaan laittaa, vaan kyllä koko joukkueen pitää katsella pitkään peiliin tuon puolustuksensa kanssa. Ensimmäisessä maalissa nähtiin Gudbransonin surkea pelaaminen maalin takana ja samaan aikaan kolmen pelaajan nukkuminen Meierin kanssa oman maalin edessä, toinen maali tuli Huttonin pelatessa maalin yli menossa olevaa kiekkoa kädellä omaan maaliin ja lopullisesti Canucksin selkärangan katkaisseessa maalissa Biega lähti rynnimään keskialueella turhan agressiivisesti vastaan ja Pouliot pelasi puolestaan turhan passiivisesti Kanea vastaan omassa päässä.

Noiden maalien lisäksi San Jose onnistui pari kertaa ohjauksissa maalin edestä ja DiPietron itseluottamus (jos tuota oli ennen peliä ollut) oli mennyt. DiPietro kyllä paransi loppua kohti ja otti myös pari hyvää torjuntaa, mutta tuo alku oli ratkaissut pelin jo aikoja sitten. DiPietron haastatteluja kun olen kuunnellut tässä varauksen jälkeen, niin hänen suhteen minulla ei ole kuitenkaan epäilyjä siitä, etteikö hän tuosta nousisi. DiPietro vaikuttaa kaikin puolin tervepäiseltä pelaajalta.

Tuon pelin jälkeen DiPietro sanoi;

“It was a dream come true. It’s something a little boy from Amherstburg (Ontario) dreamed about."

“It wasn’t the ideal start you want for an NHL start. But when you break things down and step back, there are lots of things I can take from this."

“There are lots of things I can improve on. My game needs to improve. I know that. I’m young and I can mature and get better in all areas."

“Right now I’m going to focus on the positives and ignore the negatives. That’s one of the reasons I stay off social media.”

“The third period is when I felt most comfortable and that’s something I can build off. I want to see what I did right and what I did wrong."

“Those are things that make you a better goalie and a better person in the future. Being so young, I can take it and learn."

“I think navigating through traffic is something I need to be better at."

“And reading plays, that’s something I can look at for myself and work on in the summer.”

En muuten huomannut tuossa pelissä DiPietron mukana peleissä aina kulkeva isää Vic DiPietroa. Michael menetti äitinsä ollessaan viisivuotias ja isä kasvatti hänet. Vic on sittemmin ollut usein peleissä mukana ja nuorten MM-kisoissakin häntä näytettiin monta kertaa katsomossa. Ilmeisesti tuo peliin kutsu tuli nyt niin nopeasti, että isä ei ehtinyt paikalle. Seuraavaa peliä NHL:n puolella saadaan varmaan odotella nyt pari vuotta. Toivottavasti Michael on tuolloin valmiimpi ja isäkin mukana.

Muuten Vancouverin maalivahtitilanteesta sen verran, että Markströmin vamman ei pitäisi olla paha - ilmeisesti vain jonkinlaista jäykkyyttä alavartalon alueella, mikä on tullut tuosta runsaasta peliruuhkasta. Canucks teki nyt kuitenkin siirron maalivahtitontille ja hankki Rangersin organisaatiosta Marek Mazanecin. Vaihdossa lähti seitsemännen kierroksen varausvuoro kesän 2020 dratiin. Mazanecilla on reilun 30 pelin kokemus NHL:stä, mutta lähinnä hän on tuollainen Richard Bachmanin tasoinen maalivahti, eli ei tosiaan mikään ratkaisu. Olisi voinut tuollainen kauppa tulla kuitenkin vain aikaisemmin.

Eipä tuosta pelistä kauheasti muuta sanottavaa ole. MacEwen pelasi mielestäni hyvin tuon uran ensimmäisen pelinsä ja näytti kuin hän olisi ollut aina mukana tuolla tasolla. Green ei antanut tapansa mukaan juurikaan peliaikaa uudelle pelaajalle (MacEwen pelasi noin 10 minuuttia), mutta MacEwen oli yksi näkyvimpiä hyökkääjiä Vancouverilta. Nyt tuohon ei tosin vaadittu juuri mitään, kun joukkue pelasi muuten tuolla tasolla. Olisi voinut silti kuvitella peliaikaa tulevan enemmän siinä vaiheessa kun peli oli jo ratkennut. Etenkin kun MacEwen pelasi ihan hyvin verrattuna moneen muuhun.

Kokonaisuutena voi nyt ajatella joukkueen tilaa. Jos Edlerin ja Markströmin puuttumiset saavat joukkueen pelaamaan tuohon tapaan, niin toivottavasti joukkueessa nyt tiedostetaan nuo puutteet ja ero kärkeen. Canucksin ei pidä olla siirtotakaralla muuna kuin myyjänä. Siirtotakarajaa mahdollisesti koskevana uutisena; Brandon Sutter puuttui San Josea vastaan ja ilmeisesti kyseessä on nivusvammaa. Edler ja Sutter saattavat olla kummatkin siirtotakarajalla loukkaantuneina. Gaudette nostettiin nyt ylös Sutterin tilalle.

San Jose vaikuttaa olevan erittäin kovassa iskussa ja Joe Thornton ohitti Mr. Hockeyn Gordie Howen uran syötöissä - upea saavutus hienolle pelaajalle.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticilla oli artikkeli Jake Virtasen hyökkäyspelistä.

Artikkelista on poimittavissa se, että hyökkäyspeli on mennyt eteenpäin ja muutenkin tuossa on ihan mielenkiintoisia näkökulmia tuohon tämän hetkiseen rooliin. Eniten Jake on pelannut tällä kaudella Brandon Sutterin ja Antoine Rousselin kanssa samassa ketjussa ja tuon ketjun pelaaminen on näyttänyt ihan hyvältä tuossa roolissa. Kuitenkin tuolla tuodaan esiin miksi Sutter ei ole Virtaselle paras vaihtoehto joukkueesta.

What I can say with more certainty, however, is the current lineup structure is doing Virtanen no favours as far as growing his game and putting him in a position to succeed goes. Playing the 22-year-old with Brandon Sutter in a shutdown defensive role just doesn’t suit Virtanen’s game at all.

For starters, as evidenced by the earlier zone entry passing data, Sutter isn’t a good distributor on the rush. Virtanen creates the majority of his offence in transition and thus needs players who are equally proficient in setting up plays on the counterattack.

The other underrated aspect is mental. There’s a huge difference between playing in a matchup role where a player’s job is to make the safe plays, shut down the other team defensively and limit mistakes and playing in a top-six role where the expectation is to create offence. When in the top six, Virtanen can take offensive risks and be more creative with his moves in transition, whereas I think he feels obligated to playing a simple game void of risks to prevent mistakes when playing in a matchup role.


Grafiikan mukaan Virtanen on ollut tehokkaimmillaan "yllättäen" Petterssonin ja Horvatin kanssa (5 vs 5 pelissä per 60 minuuttia). Kuitenkin Sutterin kanssa Jake on ollut tehokkaampi kuin Gaudetten kanssa. Ehkä tuohon yhtenä syynä voi olla sekin, että Gaudette ja Virtanen eivät ole kauheasti pelanneet yhdessä. Gaudette on pelannut tällä kaudella eniten ketjuina Erikssonin ja Rousselin sekä Archibaldin ja Leipsicin kanssa. Nyt on ehkä ihan mielenkiintoista nähdä pelaavatko Virtanen ja Gaudette yhdessä Sutterin ollessa pois ja miten tuo kaksikko onnistuisi kun heille antaisi vähän pidemmän jakson yhdessä.

Muutenkin on mielenkiintoista seurata miten tuo Virtasen hyökkäyspeli tuosta kehittyy. Tähän mennessä tuo on ottanut askelia eteenpäin, mutta kuinka kauan tuo jatkuu on se tulevaisuuden avainkysymys. Kyllä tuossa varmasti auttaisi pelaaminen muualla kuin Sutterin kanssa, mutta vaikea sanoa onko Gaudette sen parempi vaihtoehto ainakaan vielä tällä hetkellä.

Samasta artikkelista voisi muuten poimia tuon Rousselin. Häntä on pidetty jarruketjujen pelaajana ja ihan syystäkin (ehkä tullaan pitämään jatkossakin), mutta Rousselin peli on sopinut kehittyneillä tilastoilla mitaten hyvin Horvatin kanssa.

Horvat Rousselin kanssa (182 minuuttia): corsi % 56%, Scoring change % 58.9%, Goals for % 92.3%
Horvat ilman Rousselia: (100 minuuttia): corsi % 45.4%, Scoring change 42%, Goals for 40%

Tuossa on kyllä huomattavat erot tilastoilla mitaten. Tuon kaksikon yhdessä pitämisestä on löydettävissä plussia ja miinuksia. Toisaalta Roussel ei ole tehnyt tällä kaudella kuin kuusi maalia, joten ei hän ole ollenkaan luontainen top6-hyökkääjä maaleja tekevänä laiturina. Toisaalta taas Roussel on kerännyt koko joukkueesta toiseksi eniten ykkössyöttöjä maaleihin - vain Petterssonilla on enemmän. Lisäksi Roussel on aloittanut hyökkäyspäästä vain 37% aloituksistaan (vertailuna esimerkiksi Bärtschi, Goldobin ja Leivo ovat aloittaneet noin 70% hyökkäyspäästä) ja pelannut pääosin Sutterin kanssa, jolla on kaksi syöttöä kaudelta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Uransa ensimmäisen pelin NHL:ssä aloittanut Kevin Boyle teki "johngibsonit" ja pelasi nollan Vancouveria vastaan uransa ensimmäisessä NHL-pelissä. Erona tuossa oli toki se, että silloin kun Gibson teki debyyttinsä NHL:ssä nollapelillä Vancouveria vastaan vuonna 2014, hän oli 20 vuotias ja tuo nollapeli oli huippulupaukselle nuorimpana tehty sitten Darren Puppan (1985). Nyt Boyle on 26 vuotias ja keskisarjan AHL-vahti. Silti hieno ja varmasti ikimuistoinen nollapeli Boylelle, joka sai tuon pääosin taidolla, mutta myös tuurilla. Pari kertaa Canucks osui rautoihin, mutta noitahan ei edelleenkään lasketa.

Canucks vei pelin maalipaikat 24-14 ja kokonaisvedot 73-43, mutta ei saanut millään kiekkoa ohi Boylen. Ducks sen sijaan onnistui, kun Horvat törmäili Markströmiin sillä seurauksella, että ruotsalainen menetti mailansa ja Anaheim sai tuon jälkeen paikan Gudbransonin ja Horvatin lepsuilun jälkeen. Jälleen kerran Markström tarjosi joukkueelle kuitenkin mahdollisuuden voittoon. Canucksilla oli penkillä kakkosvahtina nyt ensimmäistä kertaa Rangersista tullut Mazanec.

Vancouverista pirteimmät olivat mielestäni Stecher ja Pettersson. Pettersson loi itse muutaman hyvän maalipaikan, osui kerran ylärimaan, laukoi neljä kertaa ja vei tasakentin laukaukset 24-12 pelaamalla Getzlafin ketjua ja Lindholm-Manson -pakkiparia vastaan. Stecher pelasi peräti 29:04, laukoi myös neljä kertaa ja vei laukaukset tasakentin 28-15 pelaamalla Ducksin ykköstä vastaan. Stecher oli pitkään Greenin ketjulotoissa hautautunut kolmospariin Pouliotin kanssa, mutta on tällä hetkellä hyvä ja näyttää ottaneen askeleita eteenpäin.

Pelissä tunteet kävivät aika kuumina puolin ja toisin. Harvoin näkee nykypäivänä kahta tappelua samassa pelissä, mutta nyt nähtiin. Josh Leivo kuittasi Keslerille otteista Petterssonia kohtaan ja myöhemmin Gudbranson kävi muistuttamassa Getzlafia, kun Getzlafilla oli "käynyt vahinko" ja ajautunut puun takaa Virtasta päin keskialueella juuri sen jälkeen kun Jake oli taklannut Perrya. Virtanen lähti pelistä tutkimuksiin, mutta palasi Canucksin onneksi takaisin. Yhtä hyvä lopputulos ei sen sijaan ollut ilmeisesti Tanevilla, joka joutui jättämään pelin Getzlafin laitataklauksen ja tuota seuranneen Tanevia jalkaan mailalla huitomisen jälkeen. Samalle pelaajalle on käynyt vuosien aikana ennenkin "vahinkoja" näissä peleissä.

Jälleen kerran kokonaisuutena tulos jakaa tunteita. Toisaalta kesän draftin- ja toisaalta mahdollisen pudotuspelipaikan suhteen. Vaikka Canucks pelin hävisi, niin jotenkin on vaikea kuvitella joukkueen jäävän nykykuntoisen Anaheimin taakse. Vancouverin kanssa suunnilleen samoista sijoista kisaavista Oilers on toinen, jonka otteita tällä hetkellä katsellessa ei luotto herää. Onhan tässä tietysti vielä paljon aikaa pistää joukkue kuntoon, loukkaantumiset tulevat näyttelemään osuutta ja samoin siirtotakaraja.

Vancouverin asetelmia loppukauteen ei ainakaan paranna jos Tanev joutuu olemaan Edlerin tavoin peleistä pidempään sivussa. Niin isossa roolissa tuo ykköspari oli aikaisemmin, että vaikea on joukkueeseen uskoa jos kummatkin ovat sivussa. Mikäli Tanev on pidempään sivussa, niin Brisebois saanee nyt peliaikaa. Yhtään en ole vakuuttunut hänen olevan vielä NHL-tasolla ja saa sitten nähdä kenen kanssa hän pelaa. Gudbranson ja Pouliot siellä uhkaavasti alkavat olla vaihtoehtoina, sillä joukkue varmaan pyrkii pitämään tuon Stecher-Hutton -parin yhdessä.

Saa nähdä muuten kumpi on runkosarjan päätyttyä kovemmilla tilastoilla:

Ryan Kesler: 49 peliä, 4+2=6, -21

vai

Brandon Sutter: 26 peliä, 4+2=6, -12

Sutterin loukkaantumisen kesto ratkaisee mahdollisesti tuon järjestyksen.

***

Tuossa muuten paljon tämän kauden Gudbransonista kertova artikkeli.

Maybe Gudbranson is good at keeping those shots to the outside by playing tough in front of the net? Unfortunately, that’s not the case. Gudbranson has the highest rate of scoring chances against among NHL defencemen.

Just one NHL defenceman has been on the ice for a higher rate of goals against at 5-on-5 this season: Brandon Manning, who was traded from the Chicago Blackhawks to the Edmonton Oilers in a widely-panned trade from the Oilers perspective.

Tuo grafiikkakartta on niin surullisen näköinen, että en ole tuollaista vielä nähnytkään...

***

AHL:ssa Utica otti 4-1 voiton Lavalista. Maalit McEnenylle, Jasekille, Kerolle ja Gadjovichille. Dahlen jatkoi pisteputkeaan viiden pelin mittaiseksi. Jasek, Gadjovich ja maalivahti Leighton olivat tähdillä. Leightonin suhteen taisin olla väärässä, sillä ainakin alun perusteella hän vaikuttaa pätevältä farmimaalivahdilta Uticassa, vaikka aikaisemmin Ontariossa pelit eivät putkeen menneetkään.

Gadjovichin pelaaminen on parantunut ja syy tuohon lienee ihan peliajassa. Nyt kun MacEwen on NHL:ssä, (Palmu TPS:ssa) sekä Carcone ja MacMaster treidattu, Gadjovichille on auennut tilaa pelipaikkaan alkukautta paremmin. Vielä on toki pitkä matka eteenpäin, mutta hyvältä suunnalta tuo nyt näyttää kuitenkin. Gadjovich otti aika viihdyttävän iskujen vaihdon Lavalin Adams-Moisania vastaan viime yönä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Canucks teki nyt kuitenkin siirron maalivahtitontille ja hankki Rangersin organisaatiosta Marek Mazanecin. Vaihdossa lähti seitsemännen kierroksen varausvuoro kesän 2020 dratiin. Mazanecilla on reilun 30 pelin kokemus NHL:stä, mutta lähinnä hän on tuollainen Richard Bachmanin tasoinen maalivahti, eli ei tosiaan mikään ratkaisu. Olisi voinut tuollainen kauppa tulla kuitenkin vain aikaisemmin.

Pari kuukautta tässä tätä on odoteltu ja sitten lopulta riittävä kassari irtoaa seiska kierroksen pickillä. Ihan oikeasti Benning voisi vähän teroittaa sitä kynäänsä. Mazanec on varsin passeli moke istumaan penkillä ja mennee jopa waivereiden lävitse jos tarvetta on häntä alas lähettää.

Kaksi viimeistä peliä on ollut kyllä aivan hirveitä. Ja kiitokset @nuck suuntaan, että olet jaksanut ne hyvin tänne tiivistää. Eipä tuohon ole kauheasti lisättävää. Ensin ei kiinnostanut joukkuetta yhtään San Josea vastaan ja sitten ainakin huolimatonta oli pelaaminen Anaheimia vastaan. Siinä oli hyviäkin paikkoja, mutta kevyitä ratkaisuita (tyyliin Granlund) tai syöttöjä, ja heikkoja sellaisia, kun pitäisi vetää (Motte). Olihan siellä Boeserilla ja Petterssonillakin tonttia, mutta nyt tosiaan tolpat pelasti ja Boylekin pelasi hyvän pelin. Tosin olihan tuo ylivoima välillä todella huonoa ja tuntuu että kiekkoa vaan roiskittiin eteenpäin.

MacEwen on saanut nyt kaksi peliä ja ensin pelasi melkein 10 minuuttia ja nyt enää reilut 7. Mielestäni hän on ollut pirteä eikä peliaikaa tarvitsisi jättää tuohon alle 10 minuuttiin. Toki enemmän taklauksia kaipaisin häneltä. Gaudette palasi nyt ylös ja pelasi mielestäni hyvän pelin. Oli kiekollisestikin parempi kuin viimeksi, mutta peliaikaa ei siltikään tule edes 10 minuuttia.

Ei huvittais sanoa enää mitään Gudbransonia ja Pouliotista, mutta tuo heidän puolustustyöskentely on aivan luokatonta. Gudbranson onneksi näytti edes kovuutta pelissä, mutta Pouliot ei tuo nyt mitään kentälle. Biega saisi noita turhia höntyilyitään vähentää, mutta muuten pidän hänen aktiivisesta pelistään. Ehkä tuo Brisebois voisi tulla Biegan pariksi. Jos siis Tanev loukkaantui, kuten vähän vaikutti.

Sinällään kun tuota Getzlaf - Perry kaksikon peliä katseli niin eipä haittaa yhtään että Anaheim kyntää syvällä ja taitaa tulla kyntämään vielä pitkään jos eivät pääse Perrystä ja Kesleristä eroon. Jos meillä on Erikssonissa "money well spend" niin Anaheim kyllä voittaa tuonkin satanolla, kun katsoo Perryn palkkashekkiä ja peliä. Se on muuten Perryllä tällä kaudella 6 peliä, 0+1 ja -6. Ei huono.

Saas nähdä mitä tänään tehdään, kun tiedetään Markströmin vähän heikko kunto "alavartalossa". Luulisi, että Mazanec saa aloittaa, mutta on tuo Green ennenkin yllättänyt.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mr. Smith kirjoitti:
Saas nähdä mitä tänään tehdään, kun tiedetään Markströmin vähän heikko kunto "alavartalossa". Luulisi, että Mazanec saa aloittaa, mutta on tuo Green ennenkin yllättänyt.
Green "ei pettänyt" yllätyssektorilla.. Markström siellä Kingsia vastaan jälleen oli ja vaikka voitto tulikin, niin ei näyttänyt olevan nyt ihan terävimmillään. Ihan hyvä peli silti ja otti lopulta rankkuvoiton Kingsin hallitsemasta (maalipaikat Kingsille 29-19) pelistä, mutta mielestäni sellainen viimeinen terävyys puuttui. En tiedä sitten mikä olisi ollut lopputulos Mazanecilla, mutta olisi nyt kuvitellut hänen pelaavan kun toinen vetää alakroppa jäykkänä toista iltaa vieraissa putkeen.

Muuten aika nihkeän näköistä pelaamista Canucksilta - otteet menivät nyt sinne Sharks- ja Ducks-pelien väliin mielestäni. Ducks-pelissä Getzlafilta kolhuja saaneet Tanev ja Virtanen puuttuivat molemmat (Edlerin, Sutterin ja Bärtschin ohella) ja Goldobin sekä Brisebois pelasivat. Valmennus (varmaan Baumartner?) oli ratkaissut tuon pakkiongelman pistämällä Gudbransonin ja Briseboisin yhteen. Oli siinä melkoinen pakkipari.. Toista vastaan tulee koko NHL:n eniten maalitilanteita peliä kohden ja toinen pelasi uransa ensimmäisen NHL-pelin pakon edessä kun ei nyt muitakaan sattunut olemaan. Briseboisin puolesta pitää sanoa se, että kyllä hänellä näyttäisi olevan lahjoja NHL-pakiksi tulevaisuudessa.

Tanevin vamma on ilmeisesti pitkäkestoinen. Jossain oli puhetta jopa koko loppukauden kestävästä polvivammasta. Tuo pistää kyllä Vancouverin viimeistenkin menestyshaaveiden päälle ison varjon. Joukkueella on ollut tällä(kin) kaudella kaksi selkeää kärkipakkia, Edler ja Tanev. Noiden jälkeen tulee väli Hutton-Stecher -kaksikkoon ja noiden jälkeen vielä isompi väli Gudbranson-Pouliot -kaksikkoon. Edler on ollut mielestäni tällä kaudella ainoa puolustaja, jota voidaan pitää hyvän joukkueen ykkösparin tasoisena puolustajana - niin hyvä kausi hänellä on ollut.

Tanevia pidän hyvän joukkueen kakkosparin pakkina (tällä kaudella tosin vammat ovat syöneet hänen peliään) ja Stecher-Hutton -kaksikkoa hyvän joukkueen kakkos-kolmosparin tasoina puolustajina. Pouliot ja Gudbranson eivät hyvissä joukkueissa pelaisi. Nyt kun Edler ja Tanev ovat sivussa, joukkueen kärki on tuolla kakkos-kolmosparin tasolla ajatellen laajemmin NHL:ää. Ja muut tuon kärjen takana ovat sitten jotain muuta. Canucks on pystynyt pärjäämään kuormittamalla tuota kärkeä, mutta tämän hetken tilanteessa harvassa ovat ne puolustajat, joita voi kuormittaa. Stecher pelasi nyt 31:55 ja tuohan on järkyttävästi liikaa.

Puolustukseen nostettiin juuri farmin puolella loukkaantumisesta palannut Ashton Sautner hätäapuna tuuraamaan. Hän on minun arvioissa Briseboisin edellä, mutta kuitenkin puolustaja jolle ei voi kauheasti lyödä vastuuta. Heikompi painos Biegasta (kahteen suuntaan) mielestäni ainakin vielä. Hughes ilmoitti lisäksi mahdollisesti halunsa tulla ensi kuussa joukkueeseen, mutta hänenkin panoksensa on täysi kysymysmerkki alkuun. Eikä tuo puolustuksen tilanne ainakaan helpota hänen hyppyään NHL:ään.

Aika hyvillä prosenteilla voi ennustaa loppukaudelle isojen ongelmien jatkuvan puolustuksessa jos tuo Tanevin vamma on niin paha kuin pelätään ja Edler on vielä pidempään sivussa. Tuosta kun Stecher-Hutton vielä väsyvät, niin siinä sitä sitten ollaan.

MacEwen on saanut nyt kaksi peliä ja ensin pelasi melkein 10 minuuttia ja nyt enää reilut 7. Mielestäni hän on ollut pirteä eikä peliaikaa tarvitsisi jättää tuohon alle 10 minuuttiin. Toki enemmän taklauksia kaipaisin häneltä. Gaudette palasi nyt ylös ja pelasi mielestäni hyvän pelin. Oli kiekollisestikin parempi kuin viimeksi, mutta peliaikaa ei siltikään tule edes 10 minuuttia.
Ihan samaa mieltä. MacEwen pelasi mielestäni nyt Kingsia vastaan heikoimman pelinsä (taisi olla tuo kahtena peräkkäisenä iltana pelattu peli liikaa?), mutta muuten tuo peli on toiminut hyvin. Nuo Leivo, MacEwen, Virtanen ja Roussel ovat sellaisia laitureita, joita toivonkin joukkueen syvyyspuolelle; pärjäävät fyysisesesti, ovat riittävän hyviä luistelemaan, painavat töitä illasta toiseen ja kykenevät myös tehoihin (kaikilla on sillä puolella tosin vielä näytettävää). Motte ja luonnollisesti Boeser ovat sitten muista laitureita, jotka ovat pelanneet mielestäni hyvin. Lisää tehoa laitureilta vaadittaisiin kuitenkin ja toivottavasti tuohon olisi ratkaisu löydettävissä joko vapaiden agenttien markkinoilta tai sitten kasvattamalla omista.

Gaudette on ollut itsevarmempi tultuaan farmista - saattoi tehdä hyvää tuo pelaaminen siellä isommassa roolissa. Nyt hän oli isossa roolissa voitossa Kingsia vastaan 1+1 tehoilla - maali tasoitti pelin lopussa. Periaatteessa hän täytti Sutterin saappaita ja teki tuon tavalla, jota Sutter ei ole tällä kaudella vielä tehnyt (pisteissä mitaten) kertaakaan. Peliaikaa Green ei vieläkään antanut hänelle kuin 10 minuuttia, joten siinä mielessä oli kyllä tehokas saadessaan vastuuta. Tehojen lisäksi tuli 10 minuuttiin vielä kolme laukausta. Boeserin ja Pettersson kanssa hän pelasi kaksi vaihtoa ja kummankin kanssa tuli maalit.

Tuo hänen roolinsa sentterinä on kyllä siinä mielessä nyt pieni "ongelma", että kun Pettersson ja Horvat syövät nuo noin 40 minuuttia pelistä, viimeinen 20 minuuttinen jaetaan Beaglen ja Gaudetten kanssa. Beagle on tämän hetken senttereistä ainoa selkeästi puolustavaa roolia pelaava sentteri (KIngsia vastaan tuli yhdeksän aloitusta omista ja yksi hyökkäyspäästä) ja tuollaistakin sentteriä pitää pistää peliin aika säännöllisesti. Aivan varmasti Gaudettea auttaisi pelaaminen hyökkäävien pelaajien kanssa useammin, mutta ei hän kyllä Petterssonilta tai Horvatilta roolia vie. Saa nähdä miten tuo homma tuosta ratkeaa jatkossa, mutta hyvin Gaudette on nyt pelannut ja ansaitsisi jollain keinolla isompaakin roolia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
ESPN:n Emily Kaplanin artikkeli Petterssonista on lukemisen arvoinen.

Before his first season with Vaxjo (SHL) in 2017-18, Pettersson wasn’t pleased with where his shot was. He identified 12 different motor movements that composed his shot, then spent 15 minutes after practice every day to work on each component individually until he was satisfied.

Tuokin kertoo Eliaksesta paljon. Tähän mennessä nähdyn perusteella ei taida olla asiaa jääkiekossa, mitä hän ei ottaisi haasteena ja alkaisi tehdä tuon eteen älyttömän määrän töitä. Hänen hyökkäyspään pelikäsityksensä ja taidot ovat poikkeukselliset, mutta nyt hän on alkanut kehittää puolustuspeliä tällä kaudella ja on ollut tuossakin yllättävän hyvä jo nyt. Fyysisesti Elias on vielä raakile, mutta veikkaan että tuo tulee parin seuraavan kauden aikana kuntoon ja nyt tuossa on lähinnä vain kasvupotentiaalia pelaajana.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mistähän eilen otin tuon Sautnerin ylösnosto-uutisen..? Sellaista ei nimittäin ole virallistettu eikä varmaan nyt ainakaan hetkeen virallistetakaan, kun Vancouver nosti ylös Luke Schennin. Schenn on pelannut Uticassa hyvin niissä muutamassa pelissä missä on siirtonsa (oli osana tuota DJ MDZ treidiä) jälkeen pelannut. Hän on ollut fyysinen ja tehnyt seitsemässä pelissä yhden maalin, viisi pistettä ja kirjauttanut +5 tehopörssilukeman.

Schenn oli alkukaudella muutamassa pelissä Anaheimin NHL-joukkueessa, mutta muuten 29 vuotias puolustaja on pelannut tämän kauden pääosin ensimmäistä kertaa urallaan farmin puolella. Viime kaudella hän oli Arizonan kutospakki ja taklasi kaikista vakituisista NHL-puolustajista neljänneksi eniten peliä kohden. Tuota fyysisyyttä varmaan odotellaan nyt Vancouverissakin, mutta minulla on epäilyjä hänen peliään kohden muuten. Mutta katsotaan miten hän Canucksissa pelaa. Ei olisi ensimmäinen kerta kun joku syttyy kunnolla antamaan näyttöjä tulevaisuutensa puolesta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Green "ei pettänyt" yllätyssektorilla.. Markström siellä Kingsia vastaan jälleen oli ja vaikka voitto tulikin, niin ei näyttänyt olevan nyt ihan terävimmillään. Ihan hyvä peli silti ja otti lopulta rankkuvoiton Kingsin hallitsemasta (maalipaikat Kingsille 29-19) pelistä, mutta mielestäni sellainen viimeinen terävyys puuttui.

Valmennus (varmaan Baumartner?) oli ratkaissut tuon pakkiongelman pistämällä Gudbransonin ja Briseboisin yhteen. Oli siinä melkoinen pakkipari.. Toista vastaan tulee koko NHL:n eniten maalitilanteita peliä kohden ja toinen pelasi uransa ensimmäisen NHL-pelin pakon edessä kun ei nyt muitakaan sattunut olemaan. Briseboisin puolesta pitää sanoa se, että kyllä hänellä näyttäisi olevan lahjoja NHL-pakiksi tulevaisuudessa.

Gaudette on ollut itsevarmempi tultuaan farmista - saattoi tehdä hyvää tuo pelaaminen siellä isommassa roolissa. Nyt hän oli isossa roolissa voitossa Kingsia vastaan 1+1 tehoilla - maali tasoitti pelin lopussa. Periaatteessa hän täytti Sutterin saappaita ja teki tuon tavalla, jota Sutter ei ole tällä kaudella vielä tehnyt (pisteissä mitaten) kertaakaan. Peliaikaa Green ei vieläkään antanut hänelle kuin 10 minuuttia, joten siinä mielessä oli kyllä tehokas saadessaan vastuuta. Tehojen lisäksi tuli 10 minuuttiin vielä kolme laukausta. Boeserin ja Pettersson kanssa hän pelasi kaksi vaihtoa ja kummankin kanssa tuli maalit.

Tuo hänen roolinsa sentterinä on kyllä siinä mielessä nyt pieni "ongelma", että kun Pettersson ja Horvat syövät nuo noin 40 minuuttia pelistä, viimeinen 20 minuuttinen jaetaan Beaglen ja Gaudetten kanssa. Beagle on tämän hetken senttereistä ainoa selkeästi puolustavaa roolia pelaava sentteri (KIngsia vastaan tuli yhdeksän aloitusta omista ja yksi hyökkäyspäästä) ja tuollaistakin sentteriä pitää pistää peliin aika säännöllisesti. Aivan varmasti Gaudettea auttaisi pelaaminen hyökkäävien pelaajien kanssa useammin, mutta ei hän kyllä Petterssonilta tai Horvatilta roolia vie. Saa nähdä miten tuo homma tuosta ratkeaa jatkossa, mutta hyvin Gaudette on nyt pelannut ja ansaitsisi jollain keinolla isompaakin roolia.

Ei pettänyt Green ei. Markström ei tosiaan ollut ihan parhaimmillaan, mutta pelasi riittävän hyvin voittoon. Kovat on ilmeisesti paineet Greenillä, kun on pakko peluuttaa puolikuntoista Markströmiä kovalla riskillä.

Tällä hetkellä Gudbranson melkoinen miinusmagneetti. Kaikki kolme Kings maalia hän katseli läheltä vaikkeivat nyt sinällään Gudbransonin piikkiin menneetkään. Mutta onhan tuo Gudbransonin kiekollinen peli niin heikkoa ettei hän peliä edistä millään tavoin vaan lähinnä lahjoittaa kiekon takaisin vastustajalle ja myllytys voi jatkua.

Gaudette oli mielestäni todella hyvä. Järjesteli hienosti Boeserin maalin ja teki sitten tasoituksen kolmannessa. Katselin toisen erän lopulla, että Gaudette oli saanut alle neljä minuuttia peliaikaa. Kolmannessa peliaika sitten nousi, mutta onhan tuo neljä minuuttia kahdessa erässä poskettoman vähän, kun pelaaja kuitenkin oli hyvässä vireessä ja järjesti toisen maalinkin. Ehkä noita Horvatin ja Petterssonin minuutteja (21 ja 23) voisi tuolta tiputtaa vähän alle 20 minuuttiin ja sitä kautta Gaudetten minuutteja lisätä. Kakkosyv:ssä Gaudette nyt onneksi pelasi. Toki siinäkin sitten kaverina Eriksson, MacEwen, Goldobin ja Hutton, joten ei tuossa nyt älyttömästi laatua ole.

Nyt vaan se Gudbranson kaupaksi ja Schenn siihen paikalle pelaamaan. Ei se sen huonommin voi tuota roolia pelata.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kakkosyv:ssä Gaudette nyt onneksi pelasi. Toki siinäkin sitten kaverina Eriksson, MacEwen, Goldobin ja Hutton, joten ei tuossa nyt älyttömästi laatua ole.
No älä nyt.. Onhan siellä sentään Eriksson'kin, joka on tehnyt kahden kauden aikana Vancouverissa ylivoimalla 109 peliin yhden ylivoimamaalin 170 minuuttiin. Siitä vaan lättyä lapaan...

Mr. Smith kirjoitti:
Nyt vaan se Gudbranson kaupaksi ja Schenn siihen paikalle pelaamaan. Ei se sen huonommin voi tuota roolia pelata.
Saa nähdä. Alkukaudella Anaheimissa Schenn oli kyllä huono. Siis "Gudbranson-huono". Tuosta kertovat tilastotkin; Schenn aloitti hyökkäyspään aloituksia 66.7%, mutta hänen corsinsa tasakentin oli 38.9%. Käytännössä siis Ducks ei ilmeisesti uskaltanut laittaa häntä oman pään startteihin, mutta hyökkäyspään starteista huolimatta omiin kolisi paljon kuteja. Toisaalta ei hän ainoa huono ollut siellä ja esimerkiksi Andrej Sustr'illa oli vastaavia ongelmia. Sustr'in nyt ei ole kovin mahdollinen verrokki NHL-pakkina, mutta oli hänkin pitkään Tampassa vakiroolissa.

Yhdessä asiassa Schenn on ainakin Gudbransonia parempi; avaussyötöissä. Niitä hän osaa laittaa paremmalla prosentilla omille. Oman pään puolustamisessa ei puolestaan ole välttämättä eroa ja voi olla, että Gudbranson on tietyissä oman pään asioissa jopa parempikin. Mutta katsellaan miten käy, ei tuo välttämättä kaukaa haettu vaihtoehto ole Gudbransonin vaihto Schenniin. Tuo tietysti edellyttää sitten jotain joukkuetta, joka olisi kiinnostunut ottamaan tuon Gudbransonin sopimuksen.

Kaiken kaikkiaan harmi nähdä, että Gudbranson on nyt tuolla tasolla. Minä olen hänestä pitänyt ja edelleenkin hänen pelissään on asioita joista pidän, mutta mitä enemmän olen katsellut tuota peliä, niin sitä enemmän on takki kääntynyt hänen suhteensa. Ei tuo sattumaa ole, että sama mies on usein kentällä kun omiin kolisee.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Alustavasti tykkään kovasti Gagner <-> Spooner kaupasta. Varsinkin kun kaupassa ei annettu mitään extra pickiä kylkeen. Gagner ois pelannut AHL:ssä, joten mitään ei menetetty.

Spooner teki viime kaudella yli 40 pinnaa, mutta nyt ei ole sujunut Rangersissä eikä Oilersissa. Mutta kyllä itse mielelläni testaisin Spooneria TOP9 roolissa jos vaan yhtään osaa pelata laidassa. Ei ole meinaan liikaa kiekollista taitoa Vancouverin ylempien ketjujen laudoilla tai ylivoimassakaan (siis kakkosyv).

Mitään ei siis menetetty, nyt jännitetään että saatiinko edes vähän enemmän.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mitään ei siis menetetty, nyt jännitetään että saatiinko edes vähän enemmän.
Tuossahan tuo kauppa on kiteytetty. Gagnerista ei ollut Canucksilla mitään hyötyä eikä hän sopinut Greenin pelisysteemiin - eikä edes pelannut omassa farmissa. Nyt Spoonerista saattaa mahdollisesti olla.. Aika tasan menevät sopimuksetkin tuossa kaupassa. Kumpikin pelaaja saattoi hyötyä tuossa eniten. Tai ainakin molemmat saavat nyt mahdollisuuden näyttää.

Jollain lailla Spooneria osasi odottaa joukkueeseen jossain vaiheessa tuon Bennington-taustan vuoksi. Silloin kun Spooner varattiin Bostoniin toisella kierroksella (2010), Benning oli Bostonin apulaismanageri. Varmaan Spooner oli hänelle tuttu pelaaja. Canucksin tämän hetken tilanteeseen Spooner tavallaan osuu. Hän osaa pelata laidalla, ylivoimalla ja tuo nopeutta.

Katsellaan.. En pidätä hengitystä onnistumisen puolesta tämän huonon kauden jälkeen, mutta ei jää juuri harmittamaan ellei onnistu, kun ei myöskään hävitty tuossa mitään. Luultavasti hän tulee pelaamaan Horvatin ketjun toista laitaa sitten kun ylös tulee. Hän on pelannut urallaan tästä kaudesta huolimatta vähän yli puoli pistettä / peli, joten kyllä hänestä saattaisi olla ihan apuakin.

Iain MacIntyre sanoi, että Spooner tulisi Canucksin mukaan tämän vieraspelijakson jälkeen;

"Plan is for Canucks to call up Ryan Spooner after this road trip. They get a player who may help them in the NHL for one, Sam Gagner, who was done in Vancouver. Fresh start for both."

Saa sitten nähdä kenet Canucks pudottaa. Gaudette, MacEwen ja Schaller ovat varmaan lähimpinä. Jos minä saisin valita, niin Schaller, mutta en yllättyisi jos valinta osuisi jompaan kumpaan nuoremmista pelaajista.

Ensi yönä ollaan muuten taas San Josen pisteautomaattina.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyvä taisteluilme San Josea vastaan aamulla. Pelihän hävittiin tietysti kuten nykypäivänä aina Sharksille, mutta joukkue saa täydet pisteet yrityksestä.

Canucks nousi kolmannessa erässä tasoihin Boeserin kauden 21. maalilla Petterssonin syötöstä ja lopussa Pettersson osui vielä tolppaan Vancouverin yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta pari aikaisempaa puolustuspään virhettä maksoivat pelin. Harmi, että voittomaalissa muuten hyvin pelannut Biega (otti tosin yhden tyhmän jäähyn) oli kaatuilemassa alimpana ja hän jäi nyt mieleen tuosta maalista.

Muutenkin vähän tuli materiaaliero vaan vastaan pelin aikana. Edlerin ja Tanevin puuttuessa, Hutton-Stecher joutui taas kantamaan älytöntä kuormaa ja väsymys näytti vähän iskevän lopussa. Muutenkin kun he eivät vaan voi olla koko aikaa jäällä, Canucks oli esimerkiksi pakotettu peluuttamaan lopussa maalin perässä Po-Biega -kaksikkoa (Gudbranson ja Brisebois istuivat lopun ihan odotetusti).

En tiedä olisiko tasoitusta saatu aikaan terveelläkään puolustuksella, mutta nyt tuo näkyi heikkoina haastoina alakerralta. Siellä noiden joukkueiden isoimmat erot muutenkin tulivat esiin. Canucksin puolustus on valovuoden päässä Sharksin vastaavasta ehkä NHL:n top3-puolustuksesta etenkin nyt. Hutton ja Stecher ansaitsevat kyllä isot kehut tämän kauden otteista ja kummankin peli on mennyt eteenpäin. Tuossa voisi olla ihan hyvä kakkospari ensi kaudelle kasassa. He alkavat olla 24 ja 25 -vuotiaina nyt fyysisesti valmiita ja ovat saaneet riittävästi kokemusta.

Hyökkäyksessä erottui jälleen tuo kärkiryhmä kuten joka ilta ja Green pisti tuolle ryhmälle isoa kuormaa tapansa mukaan. Boeser (24:05), Pettersson (23:49), Horvat (23:44) ja Leivo (21:03) pelasivat kaikki yli 20 minuuttia. Muista hyökkääjistä Roussel oli jälleen hyvä ja Beaglen alivoimapelaaminen ansaitsee kiitokset (joskin oli vähän myöhässä tuossa Meierin maalissa - tuossa maalissa Gudbranson ryntäili myös vähän joka suuntaan). Gaudette väläytteli ja kunhan saa voimaa vähän lisää, niin noussee uudelle tasolle.

"Illan erikoinen" Greenilta oli mielestäni MacEwenin peluutus. MacEwen otti uransa ensimmäisen tappelun NHL:ssä heti Sharksin maalin jälkeen, pärjäsi tuossa ihan hyvin, sai joukkuekavereilta taputukset ja... istui tuon jälkeen penkillä koko loppupelin. Joku toinen valmentaja olisi voinut lisätäkin hänen peliaikaa tuosta, mutta Green taisi sanoa "häpeä ja istu". Tappeluilla ei pelejä voiteta, mutta on se nyt kumma jos ne kielletään kokonaan. MacEwenin peliaika jäi lopulta reiluun kahteen minuuttiin. Noita minuutteja hän ei pelannut lainkaan huonosti, mutta aika vaikea antaa näyttöjä. Taitaa olla hänen pelinsä toistaiseksi pelatut ja Spooner tulee tilalle.

- Petterssonilta nähtiin taas noita nousuja omista ja hän vei laukaukset tasakentin vaikka pelasi Sharksin kärkeä vastaan, mutta nyt oli sihti vähän hukassa läpi pelin. Tuo lopun laukaus taisi osua ristikkoon, mutta muuten hän ampui parilta hyvältä paikalta ohi. Saattoi olla tuossa osuutta Jonesin sijoittumisestakin.

- Boeser on parantanut läpi kauden. Alkukausi oli aika nihkeää peliä, mutta nyt luistin kulkee eri lailla ja tilanteita tulee. Varmaan kesäharjoitelu meni liikaakin voiman hakemiseksi ja toisaalta samanlaista hakemista hänellä oli toisena kautena kuin Horvatilla aikaisemmin. Saa nyt sitten nähdä onko Petterssonilla ensi kaudella myös tuo edessä. Sharksia vastaan tuli Boeserille uralla ensimmäistä kertaa yli 24 minuuttia peliaikaa. Noita yli 23 minuutin pelejä hänelle on tullut muutamia tällä kaudella (yksi viime vuoden puolella ja nyt seitsemän tämän vuoden puolella).

- Horvatin kausi on puolestaan ollut vähän kaksijakoinen. Hän ei ole ollut niin hyvä nyt tämän vuoden puolella mitä oli ennen joulua, kun kantoi joukkuetta selässään. En tiedä sitten iskikö väsymys vai onko jotain vammaa. Viimeisiin 20 peliin vain 10 pistettä (3+7) on hänelle huono saldo. Edelleen Bo on erinomainen tuomaan kiekkoa omista hyökkäyksiin ja todella tärkeä kahden suunnan hyökkääjä, mutta 1-1 haastot ovat jääneet vähiin ja muutenkin peli maalin edessä heikentynyt.

- Goldobinin surkea viimeistelytaito/tuuri näkyi jälleen, kun yksi ylärima oli tuloksena. Viimeisiin 21 peliin on tullut yksi maali, vaikka paikkoja on ollut paljon. Vähän turhauttavaa katsella häntä kun epäonnistuneen suorituksen jälkeen alkaa pään pyörittely pelin ollessa kesken. Tuo on asia, mihin Green'kin on varmasti keskittynyt. Jokaiselle tulee virheitä, mutta tärkeää on miten noihin reagoi. Ei vaan voi jäädä pyörittelemään päätä laidan lähelle jos peli jatkuu.

- Markström oli jälleen hyvä ja tarjosi joukkueelle mahdollisuuden voittoon vaikeasta paikasta. Canucks pelasi ihan eri itseluottamuksella hänen kanssa kuin DiPietron kanssa viime joukkueiden pelin. Saa nähdä mitä Canucks tekee maalivahtiensa kanssa jatkossa, mutta Markström on viimein ollut oikeasti hyvä ykkösmaalivahti NHL:ssä. Pitkään tuo kehitys kestikin. Marraskuun lopun jälkeen hän on NHL:n kärjen tuntumassa tilastoissakin ja tuo on kyllä paljon Canucksin puolustuksen takana.

Demkon pitäisi olla kohta takaisin pelissä. Edlerista, Tanevista, Sutterista, Bärtschista ja Virtasesta ei ole tullut uutta tietoa. Siirtotakaraja lähestyy kovaa vauhtia ja enää noin viikon päässä. Saa nähdä lähteekö joukkue myymään ketään tässä tilanteessa. Benning sanoi, että playoffeihin pääsy olisi tavoitteena jotta nuoret saisivat kokemusta sieltä, mutta en näe tuota nyt oikein realistiseksi. Kun manageri on kuitenkin tuota mieltä, niin tuskin tuolla kauppoja tulevaisuuteen nähdään. Osan noista taitavat kyllä romuttaa nuo loukkaantumisetkin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuossa San Josen ylivoimamaalissa näkee muuten aika hyvin Gudbransonin ongelmat omassa päässä. Tuo on vain yksi tilanne, alivoimalla ja San Jose liikuttaa kiekkoa todella nopeasti, mutta tuo tilanne kertoo kuitenkin paljon Erikin oman pään pelaamisesta. Video Athleticilta.

Gudbranson on noissa tilanteessa vähän kuin koira, jolle heitetään 10 luuta ympäri pihaa. Gudbranson yrittää poimia nuo kaikki sen sijaan että keskittyisi katsomaan mihin kannattaa mennä ja missä on paras olla. Nuo ongelmat eivät ole asenteessa eivätkä liikkeessäkään. Iso mies liikkuu kyllä kokoisekseen ihan hyvin ja on myös ulottuva. Hän on kuitenkin vähän koko ajan jäljessä jahdatessaan kiekkoa ja pelaa itseään sieltä parhaalta paikalta. Tuossa maalissa osasyy menee kyllä myös Beaglelle, joka on myöhässä tuossa ratkaisupaikassa, mutta Gudbransonilla noita epäonnistuneita "jahtitilanteita" näkee joka ilta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jake Virtanen on kylkivamman vuoksi sivussa kuukauden päivät Anaheim-pelin seurauksena. Getzlaf kolasi Virtasta tuolloin pariin kertaan (varmaan tuossa loukkaantui). Harmittava loukkaantuminen, joka syö Canucksin nopeutta ja fyysisyyttä. Jakella oli mahdollisuudet vielä 20 maaliinkin, mutta tuo jää nyt myöhempien aikojen tavoitteeksi.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver teki pari sisäistä liikettä. Guillaume Brisebois lähetettiin takaisin farmiin ja ylös nostettiin nyt se Ashton Sautner. Näiden kahden marssijärjestyksen pitikin olla näin, mutta loukkaantumisesta peliin palannut Sautner haluttiin ilmeisesti ensin ajaa paremmin sisään farmissa.

Brisebois ei pettänyt tuolla kahden pelin mittaisella NHL-jaksolla millään lailla. Häntä ei oikeastaan edes huomannut ellei keskittynyt seuraamaan. Toisaalta ei hän mitenkään erottunut edukseenkaan. Ehkä kuitenkin ihan hyvä debyytti noin.

Sautnerin peli on NHL-tasolle vähän kysymysmerkki. Utican pakeista (mukaan lukien Juolevi) olen pitänyt häntä valmiimpana ylös kuin muita. Toisaalta hän ei ole yhtä lahjakas kuin OJ. Viime kauden lopulla hän pelasi ihan hyvin omaa peruspakin peliä. Ei tee juuri mitään ylimääräistä jäällä ja kamppailee hyvin. Saa nyt sitten nähdä miten onnistuu jos saa peliaikaa.

Maalivahtitontille tehtiin sopimus Leightonin kanssa ja hänet lähetettiin farmiin. Leighton on ollut odotuksia parempi ja voittanut kuusi viime peliä. Mazanec seurannee perässä kun Demko palaa loukkaantumisesta. Canucks taisi saada maalivahtikuvionsa sekoilujen jälkeen raiteille. Markström ja Demko ylhäällä, Leighton ja Mazanec alhaalla.

Harjoituksissa oltiin menty (vielä Briseboisin ollessa mukana) seuraavilla kokoonpanoilla:

Goldobin-Horvat-Leivo/MacEwen
Spooner-Pettersson-Boeser
Roussel-Gaudette-Granlund
Eriksson-Beagle-Motte
Schaller

Hutton-Stecher
Brisebois-Gudbranson
Pouliot-Biega
Schenn

Markströmiä ei ollut jäällä, mikä kertoo kunnosta. Sutter, Virtanen, Bärtschi, Edler, Tanev ja Demko Markströmin lisäksi sivussa.

Mahdetaanko Spoonerille antaa heti paikka tuosta ykkösestä? MacEwen on ainakin toistaiseksi pysynyt ylhäällä, mutta pelipaikka taitaa olla vaikeasti saatavilla ilman loukkaantumisia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Joskus tulee pelejä, joita voi suositella ja sitten on näitä viime öisiä, joita ei halua suositella kenenkään näkevän. Ei uskoisi noiden kahden joukkueen kisaavan tässä vaiheessa playoff-paikoista. Kumpikin joukkue hallitsi pitkiä aikajaksoja pelistä ja tuntui kuin joukkueet olisivat sopineet hallintajaksojen vaihdoista. Laukausmäärätkin kertoivat tuosta, mutta tosiasiassa joukkueet lähinnä heittelivät kiekkoja huonoista paikoista maalille. Arizona otti lopulta jatkoaikavoiton ja voitto meni ehkä oikeaan osoitteeseen pelin alun ja kolmannen erän hallinnan jälkeen.

Tuon pelin jälkeen lyhyet ranskalaiset:

- Spoonerilta ihan kelvollinen ensimmäinen peli Vancouverin paidassa. Ei mitään huippupaikkoja hänellekään, mutta joukkueen hyökkäyksen korkeimmat neljä vetoa kuitenkin. Spooner toi hyökkäykseen liikettä ja pyrki pelaamaan kahteen suuntaan. Ei hän silti ole mikään ykkösketjun hyökkääjä, vaikka Canucksin tämän hetken tilanteessa siellä pelaakin.

- Granlundilta hyvä pohjatyö ensimmäiseen maaliin. Syöttö oli häneltä toinen tasakentin viimeisiin 41 peliin. Peliaikaa tuli eniten sitten joulukuun puolivälin, joten Green oli ilmeisesti tyytyväinen peliin tai sitten hän oli jonkun joukkueen tarkkailtavana.

- Horvat ja Roussel toimii yhdessä. Horvatin maali oli kaksikon 14 yhdessä tekemä maali tasakentin. Heidän ollessa jäällä yhdessä, vastustaja on tehnyt tasakentin neljä osumaa omaan päähän. Green ei jostain syystä tuota kaksikkoa kuitenkaan ole peluuttanut isoja määriä. Tai oikeastaan Horvatin ketjussa on pelanneet vähän kaikki, joiden valmennus on uskonut olevan parhaita vaihtoehtoja ykkösen jälkeen ja jotka ovat olleet terveinä. Nyt hän aloitti Leivon ja Motten kanssa. Tuo oli hänelle kauden 27 erilainen laiturikombinaatio.

- Gaudette teki neljännen maalinsa viimeisiin kahdeksaan peliin. Edelleen peliaika jäi vähiin ja hänelle tyypilliseen 10 minuuttiin. Kuten Mr. Smith sanoikin täällä, hänelle voisi kyllä antaa lisää peliaikaa ja vähentää vähän Horvat-Pettersson -kaksikon aikoja. Ei Canucksilla ole varaa istuttaa häntä penkillä, vaikka pelissä onkin vielä vähän opeteltavaa NHL-tasolle (lähinnä alueen puolustamisessa ja ketjukavereiden käytössä).

Gaudette on omienkin sanojensa mukaan kehittynyt;

“I am absolutely a different player than I was (in October). I think I’m faster. I think I’m stronger."

“Maybe back then I just would have shot that into the goalie’s chest. You saw me do that a few times."

“I just feel comfortable playing fast and quicker and it’s working.”

“Early in the season, I was trying to drag and shoot but you have to get shots off quick in this league. Defencemen are so good at blocking shots."

- Canucksin puolustus on aika lähellä naurettavaa tällä hetkellä. Hutton-Stecher -pari on hyvä, mutta Gudbranson, Pouliot, Biega ja kauden ensimmäistä peliä pelannut Sautner ovat juuri ja juuri NHL-tason puolustajia. Pouliot on tuosta ryhmästä pelannut vähän paremmin ihan viime aikoina, mutta kun tuo on hänen "upsidensa" NHL-puolustajana, niin kertoohan se paljon. Hutton ja Stecher joutuvat kantamaan nyt pelistä toiseen liian suurta kuormaa. Stecher pelasi nyt yli 30 minuuttia.

Kokonaisuutena joukkueen kurssi näyttäisi vievän Canucksin nyt pois playoff-kisasta. Viimeisiin 10 peliin on tullut yksi varsinaisen peliajan voitto ja loukkaantumistilanne on NHL:n kärkeä määrissä mitaten (ja aika lähellä kärkeä myös loukkaantuneiden pelaajien merkityksessä, kun ykköspari puuttuu puolustuksesta). Saa nähdä miten Benning tuohon nyt reagoi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pari päivää siirtotakarajaan ja puheet Alex Edlerin ympärillä ovat alkaneet saada tuulta alle. Canucksin kerrotaan hierovan jatkosopimusta, mutta samalla joukkue kuuntelee millaisia tarjouksia on saatavilla. Puhetta on ollut, että hyvän tarjouksen tullessa joukkue esittäisi tarjouksen Edlerille, joka päättäisi sitten haluaako siirtyä (Edlerilla on täysi siirrot estävä pykälä sopimuksessa).

Pierre LeBrun twiittasi;

Canucks and Edler camp had another conversation today regarding an extension. Priority is to re-sign him. But Canucks covering all bases by also taking calls from teams. Full no trade clause. So would require Canucks going to Edler at some point if offers get serious.

Edlerin kausi on ollut hyvä silloin kun hän on ollut pelikunnossa; Joukkueen eniten peliaikaa peliä kohden, paljon puolustuspään minuutteja (63% aloituksista omista), pelannut paljon vastustajan kärkeä vastaan ja tasaisen vauhdin taulukolla pistetahti olisi lupaillut noin 45 pistettä, mikä on kyllä Vancouverissa puolustajalle paljon.

Hän on ollut lisäksi fyysinen, blokkaillut paljon kuteja ja hänellä on ykköspaikka NHL:ssa blokkeja / peli -tilastossa. Tuo tilasto tosin kertoo noista vaikeista minuuteista isossa roolissa ja vielä huonosti pelanneessa joukkueessa, mutta joukkueen eteen uhrautuminen on kuitenkin ollut esimerkillistä omassa päässä.

Edler kuitenkin viihtyy Vancouverissa perheensä kanssa hyvin ja yleisesti veikataan, että hän ei olisi halukas siirtymään. Tuota siirtoa ei myöskään nyt helpota tuo aivotärähdys. Joukkueen kannaltakin katsoen (sen mukaan millaisia lausuntoja joukkueen sisältä on tullut tämän kauden tavoitteista) tuntuisi ehkä vähän erikoiselta nyt vaihtaa ykköspakki kun playoff-haaveet ovat edelleen teoriassa olemassa.

Edlerin uskotaan palaavan piakkoin peliin ja hänen merkityksensä nähdään isona. Tilastoja katsoen tuolla onkin ollut vaikutusta. Nyt Edlerin loukkaantumisen jälkeen joukkue on ottanut kahdeksasta pelistä kaksi voittoa varsinaisella peliajalla. Välttämättä tuo saldo ei olisi ollut sen parempi Edlerin kanssa, mutta onhan sillä ollut mielestäni silmämääräisestikin isoa merkitystä onko joukkue pelaamassa ilman Edleria vai hänen kanssa.

Silti itse kuuntelisin nyt tarkasti mitä hänestä olisi saatavilla. Huhuissa ainakin Pittsburgh on liitetty Edlerista kiinnostuneeksi seuraksi. Mikäli tuo pitää paikkansa, niin ehkä Edlerin ja Marcus Petterssonin ympärille voitaisiin luoda jonkinlainen kauppa. Petterssonin kausi on ollut vaihteleva kuten usein nuorilla puolustajilla, mutta hänessä on mielestäni lahjoja kehittyä top4-pakiksi saakka. Lisäksi Pettersson sopisi nimenä Vancouveriin...

Penguinsin playoff-keväässä Pettersson ei välttämättä olisi vielä isossa roolissa. Edler sen sijaan olisi terveenä varmasti vahvistus joukkueelle. Kesällä UFA:ksi tulevan Edlerin kanssa olisi mahdollista tehdä jatkot siirrosta huolimatta, joten tuo mahdollinen kauppa ei välttämättä veisi pois mitään tulevasta. Tuon tiellä on kuitenkin vielä pari mutkaa eikä tuo pelaajan oma halu ole niistä pienin. Eletään mielenkiintoisia aikoja ja erilaisia siirtovaihtoehtoja on mielenkiintoista pyöritellä niin kauan kun tässä on vielä aikaa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Alkaa tämä kausi muistuttaa jo liikaa viime kautta; Canucks on jollain lailla mukana playoff-kisassa vielä helmikuun alussa, mutta romahtaa sitten pahasti. Viime kaudella helmikuun alussa oltiin saldossa 21-24-6, mutta hävittiin sitten seuraavista 22 pelistä 18 peliä ja pudottiin pois kisasta. Tällä kaudella joukkue oli saldossa 23-22-6, mutta nyt on tullut kahdeksan tappiota viimeisistä 11 pelistä. Uudistettu joukkue, mutta ikävä kyllä tuttu tilanne. Joukkue ei vaan pärjää kolmella top6-tason hyökkääjällä ja noilla puolustajilla pitkää kautta.

Jos tuosta Islanders-pelistä jotain positiivista numeroista huolimatta kaivaisi, niin ainakin Vancouver vei maalipaikat Metropolitan-divarin kärkijoukkuetta vastaan 31-14 ja laukaukset 36-23 lukemilla. Ikävä kyllä noilla ei tee käytännössä mitään jos ylivoimapeli on tuota luokkaa, maalin edessä hävitään taistelut lähes jatkuvasti, vastustaja pakottaa tiiviillä puolustuspelillä laukomaan pienistä kulmista (sekä liian nopeista tilanteista paremmilta paikoilta) samalla kun Canucks tekee oman pään virheitä.

Hyökkäyksiin lähdöissä tuli kiinnitettyä huomiota siihen, miten hyvin Islandersilla on tukea vierellä lähes joka kerta kun joukkue lähtee nostamaan peliä omista. Joukkue pyrkii pelaamaan tiiviillä viisikolla ja on hyvä kamppailuissa. Canucks puolestaan pyrkii pelaamaan paljon vastahyökkäyksistä tilanteita. Loukkaantumisten piikkiin ei kannattaisi joka asiassa kääntyä, mutta kyllähän nuo Edler, Tanev, Sutter ja Virtanen tuota kamppailuvoimaa lisäisivät. Silti joukkueessa on liikaa heikkoja pelaajia 1-1 -tilanteissa kaikkien ollessa kunnossakin ja tuo näkyi.

- Horvatin ketjun laituri Josh Leivo oli elementissään; Tasakentin Canucks vei laukaukset 21-5 Leivon ollessa jäällä ja maalipaikat 14-1 lukemin. Muutenkaan Islanders ei Leivon jäällä ollessa saanut maaleja Canucksin päähän. Horvatin ketju (laidoilla Leivo ja Goldobin) oli muutenkin Canucksin paras. Maaleja sekään ei pystynyt tekemään, vaan Horvatilla oli vain tolppa ja Goldobinilla pari laukausta Lehneria maskiin. Goldobin pelasi peräti 20 minuuttia...

- Petterssonin ketjulta toinen hiljainen peli peräkkäin. En tiedä onko Spooner ollut vaikuttamassa tuon ketjun pelin hakemiseen, kun ei ylivoimallakaan saaneet oikein mitään aikaan. Boeserilla oli tosin yhdeksän kokonaislaukausta, mutta nuo joko blokattiin tai sitten menivät ohi. Petterssonilla on nyt kaksi peräkkäistä peliä ilman tehoja. Edellisen vastaavan putken hän pelasi marraskuussa.

- Tähän on puolustuksen kanssa tultu. Canucks peluutti Biega-Pouliot -kaksikkoa hyökkäävillä minuuteilla. Luultavasti tuo tosin johtui vain siitä, että heitä ei uskallettu pistää oman pään aloituksiin (kummallekaan ei tullut yhtään aloitusta omista). Tuo tarkoitti sitä, että Sautner-Gudbranson -pari kantoi oman pään aloituksia, eikä tuo ole kyllä ollenkaan ihannetilanne. En tosin tiedä onko sen huonompikaan kuin Pouliot-Biegan laittaminen sinne.

En tiedä oikein mitä mieltä tästä joukkueen kurssista pitäisi taas olla. Playoffit karkaavat nyt peli peliltä kauemmas, mutta toisaalta joukkueen "mahdollisuus" päästä draftlottoon top5 joukkoon nousee tällä tahdilla. Järki sanoo, että tämä on nyt tähän väliin parempi, mutta silti näin fanina on tuskastuttavaa nähdä suosikkinsa pelaavan samanlaista helmikuuta kuin viime kaudella.

Nyt jos joukkue vielä romahtaa vähän lisää ja saa sitten loppukirin merkityksettömissä peleissä, niin siinä sitä olisi lähes viime kauden kopio. Ainoa isompi ero vain, että tällä kaudella tuon joukkueen vetojuhtina ovat olleet nuoret pelaajat. Toki olivat he jo viime kaudella, mutta tuolloin myös Sedinit ja Vanek (siirtoonsa saakka) olivat isossa roolissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Gudbranson lähti sitten siirtotakarajalla. En ole tainnut olla näin tyytyväinen kenenkään toisen pelaajan lähtöön ja kerrankin HF:n aina itkevä Canucks-ketjukin on 99% osaltaan tyytyväinen johonkin. Gudbransoniin oli vielä odotuksia siirron aikaan, mutta nuo kyllä murenivat pahasti tässä parin vuoden sisällä. Hänen puolustuspelinsä oli surkeaa luokkaa ja hyökkäyspäässä tapahtui tuollaiselle pelaajatyypille luonnollisesti vielä vähemmän. Olisin toivonut Gudbransonin tyylisen pelaajan vielä onnistuvan, mutta tuossa ei oltu kyllä edes lähellä.

Tilastoilla;

In his three season with the Canucks, no NHL defenceman has been on the ice for a higher rate of goals against at 5-on-5 than Gudbranson. On top of that, thanks in part to his inability to move the puck up ice with possession, only two defencemen have been on the ice for a lower rate of goals for at 5-on-5 than Gudbranson: Luke Schenn and Mark Borowiecki.

This season, it’s been more of the same. Gudbranson has been on the ice for 4.04 goals against per 60 5-on-5 minutes. Only Brandon Manning and Chris Wideman have been worse than Gudbranson. Even Gudbranson’s most die-hard fans have mostly accepted that the game has passed him by: he’s simply not mobile enough and doesn’t move the puck well enough to handle the speed of the modern NHL.

Gudbranson ei vain sopinut ollenkaan joukkueeseen. Minulla on epäilyjä, että hän ei sovi myöskään Pittsburghiin, mutta ainakin hän saa nyt uuden alun muualla ja tulee pelaamaan pienemmässä roolissa. Pienessä roolissa playoff-kiekossa hän saattaa pysyä pinnallakin. Toki tuo vaatii sitten huomattavaa herätystä ja jos Penguins-puolustuksessa on loukkaantumisia, saattaa tuo peliaika nousta sielläkin liiaksi.

Gudbranson ei ollut itsekään tyytyväinen peleihinsä Vancouverissa;

“Honestly, I'm not too proud of it. I don't think I played very well. I worked hard every single day, came to the rink and tried to get it together.”

Gudbransoniin vaihdettu Tanner Pearson on tuttu pelaaja Kingsin aikakaudelta. Häntä tuli seurattua siellä läheltä ja hän pelasi usein hyvin, mutta hänen uransa on ollut melkoista laskua etenkin tällä kaudella. Pari kautta sitten (2016-17) Pearson teki vielä 24 maalia (Kingsin kakkonen maaleissa) ja 44 pistettä (Kingsin nelonen pisteissä), mutta tällä kaudella ei ole tullut juuri mitään ja siksi vaihtoarvokin oli matalalla.

Canucks toivoo tietysti Pearsonin palaamista takaisin hyväksi pelaajaksi, mutta jos tuota ei nähtäisi, niin on helpompi pistää hyökkääjä pienille minuuteille kuin puolustajaa. Palkkarakenteeseen tuo kauppa vaikuttaa suunnilleen saman verran kuin Gudbransonin kanssa. Mitään älyttömiä odotuksia Pearsonia kohtaan ei nyt ole, mutta toiveita kyllä. Ei hänen pitäisi vielä olla 26 vuotiaana uransa lopussa. Ehkä häntä kokeillaan ainakin alkuun Horvatin ketjussa.

Toinen kauppa nähtiin lähinnä prospecti/farmipuolella, kun Jonathan Dahlen kaupattiin mielestäni yllättäen San Joseen vaihdossa viime kesän kolmannen kierroksen varaukseen Linus Karssoniin. Dahlenilla on ollut Uticassa ongelmia ja huhujen mukaan hän joutui vähän törmäyskurssille valmentaja Cull'in kanssa. Silti tuo peli meni eteenpäin farmissa ja monet olisivat halunneet nähdä toisilleen tutun Pettersson-Dahlen -kaksikon ylhäällä tulevaisuudessa. Tuota kaksikon taustaa vasten tuntuu, että Canucks luovutti tässä nyt liian nopeasti.

Karlssonin pelejä en ole juurikaan seurannut, mutta viime kesänä hän oli yksi niistä pelaajista joita toivoin vähän kauempaa varattavaksi. Viime kaudella hänet valittiin Ruotsin nuorten sarjan parhaana hyökkääjänä. Tällä kaudella hyppy Allsvenskaniin ei ole sujunut ainakaan tilastojen valossa kovinkaan hyvin ja esimerkiksi Dahleniin verrattuna hän on aika selvästikin jäljessä pistekehityksessä. Ehkä Canucksin kannalta vähän toivoa herättävä asia tuossa voi olla se, että Vancouverilla on mielestäni luotettavimmat scoutit yliopiston puolella ja juuri Ruotsissa. Aika harvastahan sieltä NHL-pelaaja on kuitenkin tullut, mutta monen kohdalla kehitys on ollut ihan hyvää lopulta.

Kaiken kaikkiaan aika laiha siirtotakaraja Vancouverilta ja tähän on ikävä kyllä Benningin aikana jo vähän tottunut. Gudbransonin saaminen muualle on hyvä asia, vaikka hän Pittsburghissa nostaisikin tasoaan. Pearson on ihan mielenkiintoinen katsottava, mutta itse olisin kyllä toivonut varausvuoroa tuolla kaupalla. Ehkä Gudbransonin arvo oli vain niin matala, että tuo vaati kauppakumppaniksi toisen alisuorittajan? Dahlenin kauppa tuli minulle yllätyksenä, mutta katsotaan nyt ollaanko Karlssonin kanssa yhtään kartalla.

Edleria ja muita kokeneempia pelaajia ei sitten lopulta saatu kaupaksi (yritettiinkö edes?) ja kai tuossa painoi sitten terveystilanne ja esimerkiksi Edlerin kohdalla pelaajan oma tahto. Mahdollisesti hänen kohdalla tullaan kohta kuulemaan jatkosopimuksesta ja tuossa täytyy sitten toivoa, että joukkue ei ainakaan yli kolmevuotista sopimusta tule tekemään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Benningin mukaan Dahlenin agentti olisi pyytänyt siirtoa. Ehkä yksi ylös nostaminen olisi estänyt tuon? Toisaalta raporttien ja omienkin havointojen perusteella Dahlenin pelissä farmin puolella oli vielä asioita, joita piti opetella ammattilaiskiekossa ennen hyppyä porrasta ylöspäin. Esimerkiksi suunnilleen saman ikäiseen MacEweniin verrattuna Dahlen oli kokonaispelissä jäljessä ja kokeneemmista pelaajista Gaunce olisi ehdottomasti ansainnut kutsun aikaisemmin. Siksi oli ihan ymmärrettävääkin, että tuota tilaisuutta ei Dahlenilla vielä nähty.

I find sometimes young players now, sometimes they don’t want to pay their dues in development time, they just want an NHL opportunity off the start. We just felt there was development left before that, and I guess that’s where the discrepancy was…

I think this is a lateral move. His agent asked me a couple weeks ago if we could move him. I said if we could do a lateral move where we feel good about getting a player back we like, we’d do it. And our guys feel good about Karlsson, so we did it

Dahlen teki ainoastaan 12 pistettä 50 pelissä tasakentin Uticassa. Saa nähdä nyt sitten mitä joukkueen vaihtaminen hänelle tekee. Ei tuo nosto ylös tapahdu Sharksin organisaatiossa välttämättä sen helpommalla.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Gudbranson lähti sitten siirtotakarajalla. En ole tainnut olla näin tyytyväinen kenenkään toisen pelaajan lähtöön ja kerrankin HF:n aina itkevä Canucks-ketjukin on 99% osaltaan tyytyväinen johonkin. Gudbransoniin oli vielä odotuksia siirron aikaan, mutta nuo kyllä murenivat pahasti tässä parin vuoden sisällä. Hänen puolustuspelinsä oli surkeaa luokkaa ja hyökkäyspäässä tapahtui tuollaiselle pelaajatyypille luonnollisesti vielä vähemmän.

Toinen kauppa nähtiin lähinnä prospecti/farmipuolella, kun Jonathan Dahlen kaupattiin mielestäni yllättäen San Joseen vaihdossa viime kesän kolmannen kierroksen varaukseen Linus Karssoniin. Dahlenilla on ollut Uticassa ongelmia ja huhujen mukaan hän joutui vähän törmäyskurssille valmentaja Cull'in kanssa. Silti tuo peli meni eteenpäin farmissa ja monet olisivat halunneet nähdä toisilleen tutun Pettersson-Dahlen -kaksikon ylhäällä tulevaisuudessa. Tuota kaksikon taustaa vasten tuntuu, että Canucks luovutti tässä nyt liian nopeasti.

Edleria ja muita kokeneempia pelaajia ei sitten lopulta saatu kaupaksi (yritettiinkö edes?) ja kai tuossa painoi sitten terveystilanne ja esimerkiksi Edlerin kohdalla pelaajan oma tahto. Mahdollisesti hänen kohdalla tullaan kohta kuulemaan jatkosopimuksesta ja tuossa täytyy sitten toivoa, että joukkue ei ainakaan yli kolmevuotista sopimusta tule tekemään.

Hyvin @nuck jo kaupat kävikin lävitse ja kaikesta oikeastaan samaa mieltä. Gudbransonin osalta tärkeintä oli se, että hänestä päästiin eroon. Hän on ollut aivan käsittämättömän huono pelaaja tällä kaudella. Pearson sitten tuli, mutta annetaan hänellä aikaa lunastaa paikkansa. Jos jotain niin ainakin maalintekopotentiaalia hän omaa ja sitä on ollut hakusessa kin kärkiketjujen laidoille.

Dahlenin kauppaaminen on erikoista, mutta ehkä tuo pyyntö kaupasta sitten selittää sitä vähän. Itse alkaisin laittamaan parhaiden prospectien osalta jotain myös Utican Trent Cullin piikkiin. Kaksi parasta eurooppalaista AHL-prospectia (Dahlen, Palmu) on nyt savustettu ulos ja kummankin kohdalla peliaika on ollut kortilla. Eikä sitä peliaikaa ole tullut myöskään muille ja esim Gadjovich on syönyt vähintäänkin riittävästi poppareista. Toki pelaajalla on oma osansa, mutta kyllä Trent Cullin tehtävä on kehittää pelaajia, ei savustaa niitä muualle.

Edler ei suostunut luopumaan omasta NTC:stä, joten hän jäi sen takia treidaamatta. Vastine olisi varmasti ollut kova, kun pakkeja ei tarjolla juurikaan ollut. Vastaavasti Pouliot ei sitten tainnut kelvata kenellekään edes jotain farmipelaajaa vastaan. Nyt vaan sormet ristissä ettei Pouliot saa jatkosopparia. Schaller olisi saanut myös lähteä, mutta ehkä ens vuonna sitten.

Viime yönä heti nollapeli Gudbransonin poistumisen jälkeen. Kauden eka nollapeli Markströmille ja Horvat teki kaksi ja Pettersson syötti kaksi. Toivottavasti @nuck jaksaa pelistä kirjoittaa enemmän, kun itse reissun takia olen vain koosteen varassa. Maalit myös Biegalle ja Goldobinille, joten mukavaa että laajuutta saadaan nyt maalintekoon.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Itse alkaisin laittamaan parhaiden prospectien osalta jotain myös Utican Trent Cullin piikkiin. Kaksi parasta eurooppalaista AHL-prospectia (Dahlen, Palmu) on nyt savustettu ulos ja kummankin kohdalla peliaika on ollut kortilla. Eikä sitä peliaikaa ole tullut myöskään muille ja esim Gadjovich on syönyt vähintäänkin riittävästi poppareista. Toki pelaajalla on oma osansa, mutta kyllä Trent Cullin tehtävä on kehittää pelaajia, ei savustaa niitä muualle.
Tuo Cull'in 'syylllistäminen' on minullakin käynyt mielessä. Eivät nuo kaksi europelaajaa ainakaan kumpikaan Uticassa loistaneet ja kumpaankin oli enemmän odotuksia. En tunne Cull'ia sen enempää persoonaltaan valmentajana, mutta ainakin pelaajaurallaan hän oli kova fyysinen pelaaja aikanaan (farmiliigoissa tuli noin 1600 minuuttia) ja en tiedä sitten onko tuo tyyli korostunut valmennuksessa? Ainakin hän näyttäisi vaativan pelaajiltaan paljon töitä kahteen suuntaan ja kiekoton peli on isossa roolissa.

Dahlenin pelissä vähän puutteellinen luistelu söi tuota kahden suunnan pelaamista ja samoin Gadjovichilla. Palmu pelasi niin vähän, että hänestä ei jäänyt kunnon kuvaa mistä olisi tökkinyt. Aika paljon Cull näyttää arvostavan ainakin tuollaisia Utica-kapteeni Carter Bancksin tyylisiä raatavia pelaajia. Tuota ominaisuutta ei välttämättä niin näkynyt ainakaan Dahlenin pelissä.

Mahdollisesti piankin saadaan nähdä sitten oliko tuo Dahlenin pelaaminen kuinka paljon joukkueesta ja valmentajasta kiinni. Hän kyllä näytti vähän parantavan muutenkin jo ennen tuota siirtoa.

Mr. Smith kirjoitti:
Viime yönä heti nollapeli Gudbransonin poistumisen jälkeen. Kauden eka nollapeli Markströmille ja Horvat teki kaksi ja Pettersson syötti kaksi. Toivottavasti @nuck jaksaa pelistä kirjoittaa enemmän, kun itse reissun takia olen vain koosteen varassa. Maalit myös Biegalle ja Goldobinille, joten mukavaa että laajuutta saadaan nyt maalintekoon.
Tuosta pelistä voisi sanoa sen verran, että Anaheim oli kyllä huono. Joukkue tulee taistelemaan tosissaan vielä tuosta jumbosijasta ellei otteet parane. Nyt maalivahti Boylekin oli jo tavallinen kuolevainen ja Kesler näytti puolestaan ajoittain kuin viisikymppiseltä jahdatessaan kiekkoa. Canucks taisteli tapansa mukaan ja otti selvän voiton, mutta tuossa voitossa osa menee ainakin puhtaasti Ducksin pelivireen piikkiin.

Markströmille kauden ensimmäinen nollapeli tosiaan heti kun Gudbranson oli jättänyt seuran. Alkoi tuo syyy- ja seuraussuhdekin selvitä samalla... Luke Schnenn pelasi kauden ensimmäisen pelinsä ja oli kyllä pirteä roolissaan. Tuo oli häneltä sellainen peli, mutta Canucks-fanit toivoivat Gudbransonilta, mutta eivät saaneet; hän pelasi yksinkertaista, "helppoa" peliä, piti miehet alueen ulkopuolella ja antoi varmoja ykkössyöttöjä lapaan. Hän ei luistellut itseään vaarallisille vesille, eikä aiheuttanut oman pään aloituksia pitkillä kiekoilla. Mitään Schennilta pois ottamatta, hänen taso nähdään tosissaan vasta myöhemmin kovempia vastustajia vastaan.

Horvat oli pelin ykköspelaaja ja osasin odotellakin vahvaa iltaa hänelle Vancouverin hävittyä juuri vähän aikaa sitten Anaheimille. Horvat on usein ollut liekeissä näissä revanssipeleissä. Nyt tuli kaksi maalia ja samalla meni maaliennätys rikki. Hänellä olisi mahdollisuus rikkoa 30 maalin raja siitäkin huolimatta, että hän pelasi todella pitkän maalittoman putken tuossa. Horvatin ketjussa Spooner avasi pistesaldonsa Vancouverissa, osui ylärimaan ja pääsi kahdesti läpiajoon. Leivolta (joka oli muuten tuon Cull'in joukkueessa juniorina Sudburyssa) myös hyvä peli kahteen suuntaan.

Pettersson sai vähän vaivihkaa nuo kaksi syöttöä, mutta hän pelasi hyvän pelin kahteen suuntaan ja tuo oli avaintekijänä myös tehoissa. Boeserilta ja Huttonilta myös vahvat pelit. Kokonaisuutena joukkue näytti jotenkin tuoreelta. Kävi mielessä, että olisiko Gudbransonin tapaus ollut vaikuttamassa tuossa. Vai oliko kyse vain vastustajasta? Se selviää kohta ja seuraavassa pelissä on varmaan Pearsonkin pelissä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Unohtui mainita tuosta Ducks-pelistä Goldobinin hyvä peli. Hän on pelannut hirveän epätasaisen kauden, mutta kyllä hänellä lahjakkuutta on. Jos hän vain saisi tasaisuutta peliinsä ja pelaisi useammin esimerkiksi noita pelejä, joita hän on nyt pari viimeistä pelannut, hänestä tulisi vielä ihan pätevä top6-hyökkääjä tulevaisuudessa. Tuossa saattaa olla kyllä enemmän toiveajattelua kuin käytännön mahdollisuuksia.

Horvat sanoi noista Goldobinin viime peleistä;

“Getting a goal like that from Goldy for us was great. It lifted our confidence. It made us know we could score again."

“He’s really been playing great the past two games. The last game he played was a big step in the right direction and then he got rewarded tonight.”

Stecher kertoi puolestaan Goldobinin positiivisesta merkityksestä kentän ulkopuolella;

“Everyone wants him to succeed, he’s such a good kid in the room. Everyone loves hanging out with him. We all want the best for him."

“I don’t know if it’s the Russian in him, but he’s got really thick skin."

“He comes to the rink every day with a smile on his face. He is always joking around with the young guys, trying to keep the room light."

Goldobinista puhuttaessa, hänelle Cull antoi viime kaudella ihan hyvin roolia farmissa ja hän oli siellä piste/peli -hyökkääjä (31 pistettä 30 pelissä). Hän pelasi lisäksi alivoimaa. Eli ihan kaikkien europrospectien kanssa ei ole ollut ongelmia valmennuksen kanssa. En tiedä sitten mistä Dahlen/Palmu -kaksikon peliaika johtui Cull'in papereissa verrattuna Goldobiniin.

Saa nähdä nyt miten joukkue tulee kasaamaan hyökkäyksensä, mutta Goldobinia voi olla nyt hyvän pelin ja maalin lisäksi ainakin vaikea ottaa pois tuolta ykkösestä. En näe Goldobinia muuten ykkösketjun laiturina tällä hetkellä ja suuri mahdollisuus on, että hänestä ei koskaan sellaista tulekaan. Mutta joukkue antaa nyt aikaa, kun ei tuolla oikein muitakaan tuolla taitotasolla varustettuja laitureita ole tarjolla.

Kokonaisuutena Benning on hommannut joukkueeseen nyt vuoden sisään ainakin määrää (boldatut ovat viimeisen vuoden sisään hankittuja laitahyökkääjiä);

Goldobin - Pettersson - Boeser
Pearson - Horvat - Leivo
Roussel
- Gaudette - Granlund / Spooner
Eriksson - Beagle - Motte

Eli kaikki muut laiturit ovat vuoden sisällä hommattuja, paitsi Eriksson, Granlund ja vasta hiljattain NHL-uransa aloittaneet Boeser/Goldobin.

Tuonne ovat sitten Virtanen ja Bärtschi tulossa jossain vaiheessa takaisin, mutta noin minä noita ketjuja nyt pyörittelisin noilla palasilla. Granlundin ja Spoonerin välillä näkisin nyt eniten kisaa, kun Erikssonia Green ei varmaan ulos kokoonpanosta pyöräytä. Spooner avasi pistetilinsä Ducksia vastaan ja loi nopeudellaan kaksi läpiajoa. Toisaalta Granlund kantoi alivoimakuormaa ja pelasi muutenkin hyökkäyksen toiseksi eniten. Ehkä tuo kisa kääntyy siis Granlundille, vaikka Spoonerin pelissä ei ollut valittamista.

Noin muuten, eipä tuonne mitään tähtiä ole vuoden sisällä tullut, mutta Leivo ja Roussel ovat olleet etenkin tulijoista hyviä ja Mottekin rooliinsa ihan pätevä. Goldobinin tilalle olisi laiturin tarve (tai sitten Goldobinin pitää saada tasaisuutta ja vähän parantaa) ja Pearson on kysymysmerkki kakkosen laidalla. Leivokin menee vielä kysymysmerkiksi vähillä pelillä, mutta hänet näkisin riittävänä täytepelaajana näillä näytöillä. Kärkiketjuihin ainakin yhtä laituria huutaa kuitenkin vielä ja toivottavasti tuohon saataisiin kesällä ratkaisu.

Selvästi noiden laitureiden kanssa tehdään töitä ja tuo osa-alue on vielä varmaan elämässä. Vancouverin laitureilla on ihan kohtalaisesti syvyyttä tällä hetkellä, mutta ratkaisjoiden rintama on liian kapea. Liian usein on käynyt niin, että jos Boeser on saatu vastustajan tomesta nollattua, muilta ei ole tullut tehoja. Helpottaisi kummasti Boeserinkin peliä jos siellä olisi muitakin ratkaisuihin kykeneviä pelaajia myös laituritontilla. Täytyy vaan toivoa Pearsonin onnistumista ja Goldobinin jatkamista tällä viime pelien tasolla. Aika äkkiä hänen paikallaan pelaa Leivo, Spooner tai Pearson(?) jos taso ei pysy.

Sentteritilanne vaikuttaa puolestaan nyt hyvältä tulevaisuuteen. Tuonne en nyt koskisi. Sutter tosin varmaan ottaa kokeneempana pelaajana Gaudetten paikan palatessaan, mutta näkisin Gaudetten tuossa tulevaisuudessa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver nosti Guillaume Briseboisin ylös. Hän on ehtinyt pelaamaan tällä kaudella uransa ensimmäiset pelit NHL:ssä loukkaantumisten vuoksi. Voi kyllä hyvin olla, että Briseboisia ei peleissä nähdä ellei tule lisää loukkaantumisia.

Nuo Ducks-pelissä olleet pakkiparit Hutton-Stecher, Biega-Pouliot ja Schenn-Sautner pelaavat luultavasti nyt niin kauan yhdessä kunnes Edler ja Tanev palaavat. Edlerin pitäisi olla aika pian pelissä, Tanevin vamma saattaa olla pidempi.

Quinn Hughes yliopiston puolelta on ilmeisesti jossain vaiheessa ensi kuuta tulossa vielä mukaan. Hänen pelaamisensa NHL:ssä on loppukauden yksi mielenkiintoisimpia seurattavia asioita Vancouverissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuli katseltua vasta illalla tuo viime öinen Colorado-peli. Jotain vielä pelistä ja etenkin Markströmistä lyhyesti..

Markström piti jälleen kerran Vancouverin pelissä mukana, mutta Colorado ansaitsi rankkuvoittonsa. Avalanchen kärkihyökkääjät olivat tehokkaampia kuin Canucksin kärki nyt tuossa pelissä ja pystyivät maksamaan näiden joukkueiden kauden aikaisempien pelien kalavelkoja pois. Ensimmäinen erä oli etenkin Vancouverilta surkea ja Markström otti useita hienoja pelastuksia pitämällä Vancouverin pelissä mukana. Vaikka kaksi maalia hänelle pelissä menikin, niin ei ollut kyllä epäselvyyttä Vancouverin pelin parhaasta pelaajasta.

Markströmin viimeiset kolme kuukautta ovat olleet ehdottomasti hänen tähän astisen uransa parasta peliä. Helmikuun tilastoiksi jäi lopulta 12 pelistä 93% ja 2.31 päästettyä maalia pelissä. Joulukuun alusta laskien Markström on nyt pelannut 29 peliä tilastoilla 92.6% ja 2.29 päästettyä maalia pelissä. Nuo ovat kyllä todella kovia lukuja ja etenkin Vancouverin rikkonaisen puolustuksen takana.

Ilman Markströmiä Vancouver kisaisi kovemmista draft-sijoituksista, mutta otan kyllä tuon maalivahtipelin vastaan ilomielin tulevaisuuteen. Melko pitkä kehityspolku on ollut tuolle tasolle ja nyt tuo viimein näyttää palkitsevan. Saa nähdä nyt sitten mitä Canucks tuolle maalivahtiosastolleen muuten tekee jatkossa. Vaikea siellä on Demkon ottaa isoa roolia kun ykkösmaalivahti pelaa tuolla tasolla.

Tällä hetkellä Canucksin puolustuksessa pelaava Alex Biega pelasi Markströmin kanssa pari vuotta sitten farmin puolella Uticassa, kun Markström oli johdottamassa Uticaa AHL:n finaaleihin. Biegan mukaan Markström pelaa nyt NHL:ssä suhteessa liigan tasoon samalla tasolla kuin aikaisemmin farmin puolella;

“He’s unbelievable. I’ve played with him for years now. I was with him on a team that went to the Calder Cup finals. Now I’m seeing that same goalie in the NHL. He just captures game."

“It could have been 4-1 or even 5-1 easily. He bailed us out. And that’s how he was in Utica. He can just take control of a game."

“There’s been this evolution of his game where he is now doing that in the NHL."


Helppo yhtyä Biegan näkemykseen. Markströmin pelejä tuli seurattua silloin Utican finaalikaudella ja niissä hän nousi samalla lailla joka pelissä esiin kuin on tehnyt nyt tällä kaudella NHL:ssä etenkin nyt kolmen viimeisen kuukauden aikana. Uusi maalivahtivalmentaja Ian Clark ja kova työ on kehityksen takana;

“Obviously, Clark is in his ear all the time but he’s worked really hard at this."

Markstömistä on yleisesti puhuttu liian vähän. Harvassa ovat ne maalivahdit, jotka pelaisivat tuon puolustuksen takana paremmin.

Muuten joukkueesta:

- Green oli ratkaissut tuon "laituriongelman" pistämällä Granlundin keskelle ja ottamalla Gaudetten pois. Sinänsä ihan oikeutettu siirto, että Gaudette oli vähän näkymätön Ducksia vastaan ja toisaalta siinä pelissä Spooner ja Granlund pelasivat hyvin. Nyt tuo Avsin toinen maali meni kyllä Granlundin piikkiin. Muuten hän pelasikin ihan hyvän pelin mielestäni. Mielellään silti Gaudettea katselisi jälleen pelissä.

- Goldobin jatkoi vahvoja otteitaan ja oli Vancouverin paras hyökkääjä. Green tuplasi hänen vaihtojaan kolmannessa erässä ja syystä. Goldobin laukoi pelissä viisi kertaa, järjesti kertaalleen ylivoiman, osui ylärimaan, syötti Horvatin puolittaiseen läpiajoon, jossa Coloradon piti ottaa jäähy ja kolmannessa erässä Goldobin tuli läpi kentän maalipaikkaan. Hänen kauden alkunsa ja nyt loppu ovat olleet vahvaa peliä. Vielä kun hän saisi tasaisuutta peliinsä.

- Josh Leivolta taas komealla laukauksella maali. Silti en oikein näe häntä ykkösylivoiman pelaajana.

- Petterssonilta ehkä kauden näkymättömin peli. Hänellä on ollut nyt vaikeaa noin viisi viimeistä peliä, vaikka ihan hyvin kahteen suuntaan pelaakin edelleen. Loukkaantumispuheet ovat alkaneet nostaa päätään ja kyllä kehonkieli on kertonut, että kaikki ei ole ihan kunnossa.

- Erikssonin ei varmaan tarvinnut käydä suihkussa pelin jälkeen. Kyllä oli taas niin mitätöntä tekemistä häneltä. Canucks hävisi laukaukset tasakentin 0-9 hänen ollessa jäällä.

- Pearson pelasi ihan hyvän ensimmäisen pelinsä ja sai luottoa Greenilta jatkoajallakin heti. Harmi, että siellä maali hylättiin (kuitenkin ihan ansaitusti mielestäni). Hän pelasi hyvin kahteen suuntaan, oli vahvasti kiekossa kiinni ja pelasi hyvin laitojen lähellä. Jos hän jatkaa tuohon malliin, hän noussee Greenin papereissa korkealle vielä jatkossa, mutta katsotaan nyt rauhassa.

Pearsonin siirrosta muuten sellainen tausta, että hänen vaimonsa on kuudennella kuukaudella raskaana ja odottamassa pariskunnan ensimmäistä lasta. Hän ei tullut vielä Vancouveriin, mutta Pearsonin mukaan vaimon paras ystävä asuu Vancouverissa ja siinä mielessä tuo siirto oli perheelle sopiva.

- Roussel ja Motte pirteitä rooleissaan. Roussel oli koko ajan rynnimässä taas vastustajan maalille aiheuttamaan hämminkiä ja ohjasi yhdellä noista nousuistaan Canucksin avausmaalin pelissä. Mottelta jälleen väsymätöntä jalkatyötä ja vähän virheitä.

- Puolustuksessa Stecherilta jälleen kerran todella hyvä peli. Isoja askeleita eteenpäin tällä kaudella ja on pelannut nyt kakkosparin puolustajan tasolla mielestäni.

- Huttonin pelissä taitaa painaa vähän tuo peliaika, vaikka hyvin hänkin pelaa. Nyt tuli yli 30 minuuttia. Viimeisten 10 pelin aikana hän on pelannut kaksi yli 30 minuutin iltaa ja seitsemän kertaa yli 26 minuuttia.

- Schenn ei pettänyt vielä Coloradonkaan paineen alla, mutta Sautnerilla näytti olevan vähän ongelmia. Hän ei ole ehkä valmis tuollaiseen Coloradon kaltaiseen hyökkäykseen tällä hetkellä muuten kuin hyvin suojatuilla minuuteilla. Sinänsä ei tule kyllä yllätyksenä eikä varmaan etenkään nyt, kun hänellä oli pitkä sairauslomajakso alla ennen kutsua ylös. Ihan hyvin tuo Uticasta toisilleen tuttu pakkipari silti on pelannut odotuksiin nähden.

- Erikoistilanteissa ylivoima sukeltaa nyt todella pahasti. Joukkue näyttää pelaavan liian ennalta arvattavaa ylivoimaa ja nuo pitkät poikkikentän syötöt saisivat vähentyä. Maalivahdit ovat niissä usein mukana ja noista on tullut paljon syötönkatkoja.

Tunnin päästä alkaa jo seuraava vieraspeli Arizonassa. Ilmeisesti Demko pääsee aloittamaan kauden toisen pelinsä tuossa. Katsotaan nyt sitten missä vireessä joukkue on tuon melko vauhdikkaan Colorado-pelin jäljiltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös