Ilmoitukset

Nimimerkki SlabaQ:n kovin tutulta tuntunut performanssi oli vähintäänkin täysin turhaa trollausta. Hänen kohdallaan asiantuntijaraati oli yksimielisesti sitä mieltä, että hän saa jatkossa kirjoittaa jossain muualla.

Nimimerkki FASlapsi saa seuraavat kaksi viikkoa aikaa tuumia, missä hyvän maun rajat kulkevat. Jääkiekon MM-kisojen otteluseurannassa olleet jutut Breivikistä ja muslimeista eivät ainakaan hyvän maun rajojen sisäpuolelle mahdu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Vancouver Canucks 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nuck, 21.06.2018 klo 05.03.

 1. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Nuo iltapäiväpelit ovat joskus kyllä melkoista tervenjuontia. Tosin pitää antaa tunnustusta myös Devilsin tiiviille pelille tuossa. Joukkue on nyt kuuma ja voittanut viidestä edellisestä pelistään neljä, päästäen yhteensä seitsemän maalia. Tuolla kaavalla voittoja onkin jo pakko tulla. Mutta turhauttavaa kun omat eivät saa yhtään maalia ja maalivahti häviää pelin pystyyn aika selvästi.

  Canucksin ylivoima on saanut muuten aikaan vain kaksi maalia viimeisissä kuudessa pelissä. Omissa on soinut noiden aikana myös kaksi maalia (kumpikin Flamesia vastaan). Devilsin NHL:n toiseksi paras alivoima ei antanut yhtään vetoa omiin kolmella viimeisellä Vancouverin ylivoimalla. Ei kaverilla sentään noin hyvä alivoima pitäisi olla..

  Lainaus:
  Veikkaisin että vedetään kaksi peräkkäistä tämän jälkeen Markströmilla. Mutta katsellaan..

  Lainaus:
  Kiitos huutelusta ja varmasti kyllä totta, kun katseli vähän tarkemmin Binghamtonin rosteria, Eipä sielläkään kovin vahvoilla puolustajilla olla menty tätä kautta.

  Uticalla oli viime pelissä (voitto 4-3 Rochesterissa ja tuossa taas Demko 33 torjunnalla tähdillä) seuraava puolustus;

  Evan McEneny – Jaime Sifers

  Guillaume Brisebois – Dylan Blujus

  Jagger Dirk – Colton Saucerman

  Tuo on yksi heikoimmista puolustuksista Uticalla lähikausien aikana, mutta vaikea verrata Binghamtonin vastaavaan. Toki tuo Utican tilanne johtuu pitkälle noiden kolmen puolustajan loukkaantumisista ja Biegan pelaamisesta ylhäällä. Demko on joutunut kuitenkin seisomaan päällään farmissa jo aika kauan jotta joukkueella olisi ollut mahdollisuuksia pysyä peleissä mukana. Viime perjantaina Utica kokeili pitkästä aikaa kakkosvahtia Ivan Kulbakovia ja hävisi pelin 10-1 Syracuselle. Kulbakovia peluutettiin maalilla niin kauan kunnes tilanne oli 8-1 kolmannessa erässä ja tuo pisti vähän ihmettelyä aikaan.

  Lainaus:
  Minäkin huutelen sinne suuntaan, että tässä kun tältäkin kaudelta kaikki vieraspelitkin nähnyt, Devilsilla on ehdottomasti yhdet parhaat kommentaattorit peleissä mitä on tullut vastaan. He ottavat vastustajankin pelaajat hyvin mukaan keskusteluissa.
   
  Toby Dammit tykkää tästä.
 2. Uniquewn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Flames
  Lainaus:
  Olkapäällä se sitä taklausta koitti painaa kohti Petterssonia. Vikkelä ja ketterä Elias tuli kuitenkin aika nopeasti sieltä alta pois suunnanmuutoksella, ja siinä sitten tuli joku pieni kontakti, ilmeisesti luistimet kolahtivat yhteen. Ei siinä Bennett jalkaa/polvea mitenkään ojentanut mielestäni, vaan olkapäällä yritti päästä ruotsalaiseen kiinni.
   
 3. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Kiitos. Saattoihan se noinkin olla. Itselle jäi vaan mielikuva, että Bennett ois enemmän tuota jalkaa tarjonnut kuin olkapäätä. En löytänyt tuosta klippiä netistä eikä taida enää Viasatin kirjastossa olla tuota matsia joten antaa olla.

  Tai no, löytyi The Provincen artikkeli, jossa kirjoitetaan: "On Saturday, he got the attention of Sam Bennett on a first-period zone exit. The Flames centre tried to impede his progress by sticking out an elbow and a knee and the Swede managed to just step around it."

  Lähde: Canucks 3, Flames 2 (OT): Pettersson’s magic, Markstrom’s moxie fuel victory

  Toki tuollakin varmaan värilasit päässä, mutta ainakin joku toinen näki tilanteen samalla tavalla.
   
 4. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  To Ottawa Senators:
  G Anders Nilsson
  F Darren Archibald

  To Vancouver Canucks:
  G Mike McKenna
  F Tom Pyatt
  2019 6th RD pick

  Ensimmäinen fiilis oli WTF? Mutta kai tällä tehtiin vain tilaa Demkolle. McKenna sitten farmiin torjumaan ja tarvittaessa ylös istuun penkillä.

  Pyatt läpäisi juuri waiverit, joten hänet voi lähettää alas ilman waivereitä. Ja vähän laajuutta keväälle, vaikka ennemmin nelosessa näkisin Gauncen.

  Yksi lisäpicki otetaan mielellään vastaan, kun yleensä noita on heitetty toiseen suuntaan. Toki vain kutonen, mutta parempi kun ei mitään.
   
  nuck tykkää tästä.
 5. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Tuo on tämän kaupan avaintekijä, vaikka Demko ei kauppaan kuulukaan. Viimein hän saa mahdollisuutensa ylhäällä näyttää vähän enemmän.

  Nilssonista saatiin periaatteessa tuo kutosvuoro. Hänestä tulee UFA kauden jälkeen, joten ainakin jotain. Canucksilla on nyt kolme kuudennen kierroksen varausvuoroa tuohon kotidraftiin. Toivottavasti noita ei nyt myydä vaan ennemmin hankitaan vuoro tai kaksi lisää. Eikä haittaa jos ylempää.

  Archibaldin lähtö on kova paikka Utica-faneille. Hän oli siellä samanlainen kulttipelaaja kuin Biega aikaisemmin. Armoton työntekijä, pystyi tekemään tehoja ja tuomaan kovia taklauksia peliin. NHL:ssä hän pelasi viime kaudella rooliaan ihan hyvin, mutta ei vaan ihan riittänyt Greenin luotto.

  Pyatt on enemmän Utican tämän hetken tarpeisiin istuva pelaaja kuin Archibald. Hän pystyy pelaamaan keskellä ja sentteripelissä joukkueella on ollut isoja ongelmia koko kauden ajan. Pyatt ja Gaudette nostavat tuota osastoa paljon.

  Pyatt ei ole farmin puolella pelannut sitten vuoden 2010, mutta taisi ikä jo vähän näkyä NHL:ssä. Farmiin kuitenkin varmasti hyvä hankinta ja tuo kokemusta samalla. Toivoin häntä organisaatioon jo 10 vuotta sitten kun veli Taylor oli Sedinien ketjun laiturina. Siinä mielessä vähän myöhään tuli tämä siirto..

  Kaiken kaikkiaan kuitenkin mielestäni hyvä kauppa. Yksi lisävaraus ja ennen kaikkea Demko saa nyt paikan ylhäältä.
   
 6. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Canucks Armyn asiantunteva Utica-kirjoittaja Cory Hergott pistää nippuun tuota kauppaa farmin kannalta.

  Archibaldin menetyksestä;

  Lainaus:
  Lainaus:
  Varmasti noin. Archibald on ollut nuorille hieno esikuva farmin puolella siitä mitä kova työnteko voi parhaimmillaan tuoda pelaajille. Lisäksi hän on ollut joukkueelle erittäin tärkeä pelaaja myös pelillisesti. Hänen panostaan on hankala paikata suoraan kenenkään.

  Maalivahtitilanteesta;

  Lainaus:
  Kaikkein pahimmassa tapauksessa Utica ajautui tällä kaupalla isomman luokan maalivahtiongelmaan. Demko pelaa ylhäällä, Bachmanin kausi on ilmeisesti paketissa ja McKenna saattaa teoriassa kelvata jollekin siirtolistalta. En tosin usko tuohon viimeiseen, mutta mistä sitä tietää.

  Pyattin vahvuutena on tosiaan tuo pelipaikka, kuten Hergott kirjoittaa;

  Lainaus:
  Eli maalivahtitilanteessa otettiin riski ja samoin Archibaldin menetys on Uticalle tuntuva. Toisaalta taas sentteritilanne farmin puolella parani ja siinä joukkueen toiseen heikkouteen (puolustuksen ohella) saatiin nyt parannusta. Vielä kun Gaudettekin tulee mukaan, niin Uticalla alkaa olla jo ihan hyväkin keskusta. Kero pysyy varmaan keskellä, mutta saa nähdä mitä joukkue tekee Gauncen kanssa. Hän on ollut Utican selvästi paras sentteri tällä kaudella nyt niin kauan kun siellä pelannut. Gaunce saattaa ottaa kyllä toisaalta tuon Archibaldinkin paikan.

  Loppuun Hergott muistuttaa siitä, että lisää kauppoja saattaa olla tulossa;

  Lainaus:
  Mielenkiintoisia aikoja eletään kun Sutter palaa askiin. Toki tuota ennen saattaa tulla loukkaantumisia vielä. Mutta Goldobinia sieltä ollaan (taas) huhujen mukaan siirtelemässä muualle. Kaikki riippuu tietysti tuossa vastineesta mitä mieltä olisin hänen kaupasta. Johonkin nuoreen samassa tilanteessa olevaan puolustajaan tehtävän kaupan voisin nähdä järkeväksi ja samoin varausvuoroihin.
   
 7. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Elias Pettersson rikkoi viime yönä Pavel Buren ennätyksen "voittomaaleja Canucks-tulokkaana" iskemällä kauden seitsemännen voittomaalinsa. NHL:n ennätykseen on matkaa kolme voittomaalia. Ensimmäinen Buren ennätyksistä siis rikki ja jos Pettersson pysyy terveenä, hän tulee rikkomaan vielä lisää. Samassa pelissä tuli uran ensimmäinen hattutemppu NHL:ssä ja samaan päivään sisältyivät myös valinta NHL:n joulukuun parhaaksi tulokkaaksi ja valinta NHL:n tähdistöpeliin. Ei yhtään huonompi päivä.

  Tuo voittomaaliennätys ei tullut tavallaan yllätyksenä jos miettii hänen peliään SHL:ssä. Viime kaudella Pettersson teki SHL:ssä 24 maalia. Noista maaleista vain kolme oli maaleja, jotka tehtiin hänen joukkueen Växjön johtaessa enemmän kuin yhdellä maalilla. Yksikään Petterssonin maaleista ei tullut tyhjiin. Hän teki yhteensä kuusi voittomaalia. Playoffeissa Petterssonin 10 maalista neljä oli voittomaaleja. Eliaksella on siis ollut tapana onnistua tärkeillä hetkillä. Tuo että Buren ennätys paukkui rikki 36 pelin kohdalla, on ikuitenkin yllätys.

  Nyt kun tuo uran ensimmäinen hattutemppu on saatu, saa nähdä rikkooko Pettersson jossain kohtaa myös Trevor Lindenin ennätyksen "eniten hattutemppuja Canucks-tulokkaana". Linden sai aikanaan kaksi hattutemppua 1988-1989 tulokaskaudella.

  Ottawa-peli oli Canucksilta muuten hyvä, mutta tehottomuus vaivasi. Joukkue voitti vedot 45-33 ja osui neljä kertaa tolppiin. Pelin kokonaisvedot menivät Vancouverille 96-59, mutta pitkään näytti että pelistä olisi tullut yksi niistä peleistä, joissa paikoista ei vaan saada millään sisään ja vastustaja onnistuu tekemään paljon paremmalla prosentilla. Pettersson käänsi kuitenkin peliä riittävästi vierasvoittoon. Hänen lisäksi juuri takaisin peleihin palannut Bärtschi onnistui maalinteossa.

  - Edlerilta jälleen hieno ilta ja kolme syöttöä. Hän pelasi 24 minuuttia ja paranteli taas asemiaan kesän sopimusneuvotteluihin. Selvästi parasta kiekkoa häneltä nyt muutamaan kauteen.

  - Boeser pelasi myös hyvän pelin, mutta jostain ihmeen syystä ei saanut aikaan maaleja. Hän laukoi kuitenkin kokonaisuutena 11 kertaa ja seitsemän kertaa kohti hienon pelin pelannutta Senators-vahtia Hogbergia. Hogberg pysäytti pari Boeserin läpiajoa, kerran Boeser osui tolppaan ja kerran "varman maalin" pelasti puolustaja Demelo. Boeserille tuli kuitenkin kaksi syöttöä.

  - Siirtohuhujen kohteena ollut Goldobin oli katsomossa ja tuo sai aikaan spekulaatioita, että hänet oltaisiin jo kaupattu. Joulukuussa Goldobin pelasi 13 peliä. Samaan aikaan Tim Schaller oli pitkästä aikaa jäällä. Schaller pelasi joulukuussa yhden pelin ja tuossa reilut neljä minuuttia. Ennen joulukuuta hänen edellinen pelinsä oli 12. päivä marraskuuta. Schaller oli mielestäni hyvällä energialla pelissä, mutta hävisi tappelunsa Ben Harpuria vastaan ihan pystyyn.

  - Josh Leivo loukkaantui jossain tilanteessa (meni ohi). Hän vaikutti olevan todella vihainen tuosta ja rikkoi mailallaan pleksiä mennessään koppiin. Vamman vakavuudesta ei ole tullut tietoa, mutta mahdollisesti tuo pitää Goldobinin mukana joukkueessa. En hänen kauppaamisestaan hirveästi pitäisi muutenkaan, sillä Canucksissa ei ole montaa yhtä taitavaa pelaajaa. Lisäksi hän on mennyt isoja askelia eteenpäin parin kauden aikana kiekottomassa pelissä. Toki tuo mahdollinen vastine ratkaisisi kaiken mahdollisessa kaupassa.

  Vancouverilla on tästä kuuden pelin mittaisesta vieraspelijaksosta kolme voittoa neljästä pelistä. Ensi yönä pelataan nyt jo seuraava peli Montrealissa. Saa nähdä mitä tuosta tulee ja onko Demko maalilla tuossa ennalta vaikeassa tilanteessa.

  ***

  Demko pelasi viime yönä Uticassa mahdollisesti tämän kauden viimeisen pelinsä. Utica voitti pelin Syracusea vastaan 4-2 lukemin. Demkolle ykköstähti ja 31 torjuntaa. Demkon merkityksestä seuralle kertoo sekin, että vain viikko sitten Utica hävisi samalle Syracuselle pelin ihan pystyyn 10-1 lukemin, kun joukkue peluutti kakkosvahtiaan.

  Utican kokoonpano tuossa viime yön pelissä oli mielenkiintoinen:

  Gaunce – Kero – Boucher
  Dahlen – Gaudette – MacEwen
  Arseneau- Darcy – Lind
  Jasek – Hamilton (A) – Bancks (C)

  Brisebois – Sifers (A)
  McEneny – Graham
  Dirk – Saucerman

  Demko
  Kulbakov

  Kakkosketju tuossa on suurella mielenkiinnolla seurattava.

  Tuohon kun pistäisi Gadjovichin kolmosen vasempaan laitaan tappelija Arseneaun tilalle ja Pyattin keskelle Darcyn tilalle, hyökkäys olisi noilla palikoilla toivoittu. Puolustukselle ei valitettavasti taida pystyä tekemään mitään. Hyvää on tuo Briseboisin peli ykkösessä.

  ***

  Nuorten MM-kisoissa Tyler Madden oli jälleen USA:n eniten pelannut hyökkääjä Tsekkejä vastaan yön voitossa. Quinn Hughesilla oli sama rooli puolustuksessa yhdessä Andersonin kanssa. Kumpikin jäi nyt pisteittä.

  Toisessa yön pelissä Kanada-Suomi Toni Utuselta nähtiin harvinainen temppu - maali ja vielä voittomaali jatkoajalla. Hän seurasi kahdenkymmenen vuoden takaa vuoden 1999 kisoista Artem Chubarovin esimerkkiä pudottamalla Kanadan jatkosta nuorten kisoista jatkoajalla. Kanadalla maalivahti Michael DiPietro valittiin taas joukkueensa parhaaksi pelaaajaksi (ja kisoissa kolmen parhaan Kanadan pelaajan joukkoon). DiPietro oli tappiosta huolimatta maalilla hyvä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2019 klo 16.58
  Mr. Smith tykkää tästä.
 8. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Se oli tuollainen 400 000 dollarin yö sitten Petterssonille. Ei ollenkaan hassumpi hänen eikä myöskään tiimin kannalta. Ihan mielellään noita bonuksia laittaa maksuun, ihan vaikka maksimiin asti. Ja vaikka joka kausi.

  Peli olisi tosiaan eilen pitänyt tappaa jo aiemmin, joten ihan turhaan tuossa jouduttiin jatkoajalle. No, hyvä kun ei NHL:ssä jaeta kolmea pistettä voitosta niin ei niin kovasti harmita. Vaikka kuinka ollaan vasta rakentamassa tulevaisuuden joukkuetta niin kyllähän tätä iloista peliä ja voittoja katselee paljon mieluummin kuin aiempien kausien vaisuja matseja ja jatkuvia tappioita.

  Schallerista voi sanoa, että onneksi juuri hänen kanssaan tehtiin vain kahden vuoden soppari eikä pidempää. Tuon saman roolin olisi juuri myyty Archibald pelannut paljon paremmin ja halvemmalla. Tulevaisuudessa ehkä MacEwen tai Gadjovich sitten täyttävät tuon tontin vähän paremmin. Gauncea uskalla siihen edes ehdottaa, kun on niin pahasti kopissa.

  Itse olisin valmis luopumaan Goldobinista jos vaan hänestä jotain joukkuetta hyödyntää saisi. Edes joku kohtuullinen picki. Välillä ihan näyttävää peliä ja eihän tuo 23 pinnaa huonosti ole, mutta kun lähes kaikki on tehty Petterssonin siivellä. Esim Horvatin laidalla Goldobin ei ole saanut tehoja ensinnäkään aikaiseksi. En vaan näe Goldobinia menestyvässä joukkueessa kärkiketjuissa.
   
 9. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Tuo on kyllä ihan totta. Pettersson on nykyjoukkueen senttereistä ylipäänsä ainoa, jonka kanssa Goldobin on saanut tällä kaudella pisteitä tehtyä. Toisaalta Petterssonin peli on ollut Goldobinin kanssa hyvää. Goldobinilla on ihan hyvä hyökkäyspään pelisilmä / taidot ja tuo kaksikko osaa lukea kiekollisessa pelissä toisiaan.

  Toisaalta Leivon kanssa Petterssonin peli on toiminut noista vasemmista laitureista vielä paremmin kuin Goldobinin kanssa. Ehkä siksi, että Leivo on onnistunut tekemään jäällä likaista työtä paremmin kuin Goldobin? Ilman Boeseria (tai hänen tasoista toista laitaa) en usko Pettersson-Leivo -kaksikon onnistuvan kuitenkaan kovinkaan hyvin. Pettersson-Goldobin sen sijaan saattaisi toimia.

  Goldobin on edellä kehityksessä saman ikäistä Bärtschiä. Bärtschilla oli lisäksi samat ongelmat (puolustuspeli ja kiekoton peli) aikanaan kuin Goldobinilla nyt. Bärtschi sai noita heikkouksiaan parannettua. Goldobin on ollut nyt projekti, jolta on toivottu samaa. Nyt noissa on menty eteenpäin, mutta kysymykseksi nousee se, kuinka paljon on kehittymisen varaa.

  Tämän hetken tilanne on kuitenkin se, että Leivo ja Bärtschi ovat vasemmalla puolella kaksi sopivinta laituria kahteen ensimmäiseen ketjuun. Goldobin on joutunut noiden kahden vuoksi vähän huonoon asemaan. Toki jos Leivo loukkaantui nyt Senators-pelissä pahemmin, tilanne taas muuttuu. Kokonaisuutena Goldobin ei ole tällä hetkellä todellakaan mikään koskematon pelaaja ja tosiaan sopivan kaupan tullen minäkin olisin valmis luopumaan hänestä.

  Leivo, Bärtschi ja farmin puolella toivottavasti Dahlen kisaavat mahdollisesti Goldobinin kanssa ensi kaudella kahden ensimmäisen ketjun vasemman puolen laiturin paikoista. Neljä pelaajaa ja kahdelle olisi paikkaa tarjolla. Roussel on varmaankin sitten kolmosessa tuolla puolella ellei sitten pelaa jopa kakkosessa Horvatin ketjussa. Vähän tiukkaa saattaa tehdä Goldobinilla tuon pelipaikan saaminen siis joka tapauksessa silloin kun joukkue on suunnilleen terve.

  Katsellaan mitä tapahtuu. Goldobinia puoltaisi se, että Canucksin taitotaso ei ole joukkueena mitenkään kovin hyvä ja sille puolelle Goldobin tuo lisäystä. Lisäksi hän on edelleen kehittyvä pelaaja. Toisaalta taas hänellä on näkyviä isompia heikkouksia, hänen pelipaikkansa saattaa olla kiven alla ja en minäkään tämän hetken Goldobinia näe kahden ensimmäisen ketjun hyökkääjänä menestyvässä joukkueessa.

  ***

  Chris Peters (ESPN:n draft- ja prospectianalyytikko) sanoi, että Quinn Hughes on ollut USA:n tärkein pelaaja Poehlingin kanssa. Petersin mukaan Hughesille ei ole tullut pisteitä kun joka toisessa tilanteessa hyökkääjät ovat olleet yllättyneitä syötöistä mitä ovat saaneet paikkoihin. Petersin mukaan näin lyhyessä turnauksessa ei ehdi kehittymään vielä tarvittavaa kemiaa jotta nuo tilanteet osattaisiin riittävän hyvin ennakoida.

  Peters sanoi myös, että on nähnyt jokaisen joukkueen vähintään kahdesti ja Hughes sekä Ruotsin Brännström ovat Petersin näkemyksen mukaan turnauksen kaksi lahjakkainta puolustajaa aika isolla erolla. Peters kehui myös tsn:n haastattelussa Tyler Maddenia.

  Petersin haastattelu on kuunneltavissa täältä.
   
 10. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Vancouverin toisena peräkkäisenä iltana pelattu peli Montrealissa oli vielä odotuksia nähden huomattavasti vaikeampi. Pelillisesti ei ehkä niinkään tappiosta huolimatta, mutta Elias Petterssonin loukkaantumisen vuoksi. Pettersson loukkaantui pelin ulkopuolisessa väännössä Jesperi Kotkaniemen kanssa ehdittyään pelaamaan kahdeksan vaihtoa. Tilanne näytti vahingolta, mutta oli täysin tarpeeton pelin ulkopuolinen tilanne ja toivottavasti tuollaiseen ei nyt katkeaisi pidemmäksi aikaa Petterssonin hurja pelivire. Valtava menetys ja ei voi kuin ristiä sormet ja varpaat ja toivoa parasta.

  Tuossa tuo tilanne videolla.

  Omasta mielestäni tuo oli jäähyn paikka, mutta Greenin mukaan ei. No, ei tuo jäähy olisi mitään pelastanut kuitenkaan.

  Tuossa tilanteessa Pettersson taklasi Kotkaniemen maalin takana laitaan ja lähti luistelemaan omiin päin, Kotkaniemi koukkasi takaapäin johon Pettersson vastasi antamalla vastataklauksen taakseen. Kotkaniemi otti Petterssonista kiinni ja kaatoi tämän jäähän. Surkeaa tuuria tilanteessa oli se, että Eliaksen jalka jäi Kotkaniemen painon alle ja vääntyi. Hän luisteli kuitenkin kentältä pois itse tarvitsematta apua.

  Tuo voi olla hyvä merkki tai sitten tuo tarkoittaa pahimmassa tapauksessa samaa kuin Buren jalkavamma 1995, jonka jälkeen Bure ei ollut enää entisensä Vancouverissa. Burekin luisteli kentältä pois itse, mutta tuon jälkeen vaadittiin leikkaus ja pitkää kuntoutusta. No toivottavasti tuo ei ainakaan toistu.

  Muuten pelistä voisi sanoa sen, että Canucks taisteli ihan hyvin kolmella sentterillä peräkkäisenä pelipäivänä vaisun ensimmäisen erän jälkeen, mutta BC-lähtöinen Carey Price teki sen minkä on ennenkin pari kertaa tehnyt; pelasi nollapelin Canucksia vastaan Montrealissa. Taisi olla kolmas nollapeli Pricelle Canucksia vastaan Montrealissa seitsemään peliin. Petterssonin puuttumisen huomasi kyllä heti hyökkäyspelissä. Vaikka se on aika sama kuka tekee maalit, Canucks on ollut ehkä liikaa Pettersson-Boeser -kaksikon varassa.

  Nuori Canucks-kaksikko on tehnyt 16 maalia joukkueen viimeisistä 39 maalista. Tuo on 41% joukkueen maaleista ja nyt kun toinen puuttui, niin tuo heijastui heti pelissä. Boeser oli tosin näkyvä ilman Petterssoniakin. Hän laukoi kuusi kertaa Canucksin yhteensä 33 laukauksesta ja merkkautti kauden korkeimmat laukausyritykset Vancouverin pelaajalta (14 laukausyritystä). Kerran hän osui tolppaan ja toisen maalin pelasti Pricen mailanvarsi. Boeserilla oli lisäksi 3-1 hyökkäys ja siinäkin paikka tehdä osuma, mutta Shea Weber otti hienon blokin. Boeser pelasi yli 23 minuuttia.

  Boeserin jälkeen oli odotetusti hiljaisempaa ja tuo korosti Petterssonin poissaolon merkitystä. Horvat on ollut nyt vähän vaisu ja mietin jo, onko hänellä jotain vammaa kun aloituksetkaan eivät ole tulleet omille viime aikoina. Kauden pisin kuuden maalittoman pelin putki menossa juuri nyt. Peliaika (toinen peräkkäinen 23:56 pelattu peli) kertoisi tosin, että ihan kunnossa Bo taitaa olla, mutta on nyt vaan heikompi jakso menossa. Virtasella (vaikka muuten ihan hyvin on pelannut) on nyt myös ollut tuskaista maalintekeminen ja hänellä on vain yksi maali 11 peliin.

  Jos tuo Petterssonin loukkaantuminen on pitkä, tuohon pitää vain pystyä vastaamaan tasaisemmin joukkueena. Kenestäkään ei ole lähellekään vastaamaan tuohon suoraan. Elias on ollut viimeisen reilun kuukauden joukkueen paras pelaaja hyökkäyspäähän ja kolmen parhaan hyökkääjän joukossa puolustuspelissä. Saa nähdä nostetaanko tuossa mahdollisessa pidemmän loukkaantumisen tapauksessa Gaudette farmista taas ylös vai laitetaanko Granlund jälleen keskelle.

  Brandon Sutterin paluu kentille Montrealia vastaan oli hieno asia ja hän auttaa sentteripuolella. Ison roolin kolmossentteri (viidellä viime kaudella yli 17 minuuttia peliaikaa pelissä keskimäärin) ehti olemaan sivussa lokakuulta saakka. Sutter raatoi heti tuttuun tyyliinsä puolustustehtävissä, kaapi 20 aloitusta 65% teholla ja oli jälleen hyvä alivoimilla. Hän pelasi hyökkäyksen toiseksi eniten alivoimaa eikä hänen jäällä ollessa tullut alivoimalla ainuttakaan vetoa omaan päähän. Näin ollen oli selvää, että Sutterin aikana alivoimapelissä on edelleen vain yksi päästetty maali,

  Sutterin peliaika nousi Petterssonin loukkaantumisen vuoksi ehkä liian kovaksi (yli 19 minuuttia on paljon yli kahden kuukauden tauon jälkeen), mutta ihan hyvin Sutter tuon kuorman jaksoi kantaa. Sutter sanoi muuten Petterssonista maksullisessa Athleticissa;

  “He’s probably a hero to a lot of young kids in Vancouver.

  “He’s a young guy but he’s well beyond his years the way he plays and the way he carries himself."

  “The most impressive thing for so many of us is the way he backchecks and plays both ends of the rink."

  “He’s going to be a role model in Vancouver for a long time.”
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2019 klo 17.40
 11. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Lainaus:
  Toivon tosiaan, että fanit ottaisivat fiksusti käyttäytyvän Petterssonin esikuvakseen. Kun lukee noita linkittämäsi videon kommentteja tuntuu siltä, että Vancouverin faneilla on jäänyt vihanhallintakurssi kesken ja lääkitys ottamatta. Ihan sairasta tekstiä 18-vuotiaasta rookiesta, joka sotkeutuu pelissä toiseen 20-vuotiaaseen rookieen ja tätä sattuu. Toivottavasti Pettersson kuitenkin pystyy palaamaan peliin pian ja vamma ei ole vakava. Hänen tarvitsisi kyllä treenata ensi kaudeksi lisää massaa pystyäkseen paremmin vastaamaan fyysiseen peliin, nyt tuollainen kynäniska lentelee miten sattuu.
   
  5hole tykkää tästä.
 12. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Minäkin toivon. Tosin olen jo luovuttanut toivosta osan kanssa.

  Tässä kun on päivittäin keskustellut/lukenut fanien posteja suunnilleen niistä päivistä lähtien kun internet tuli joskus käyttöön, niin tuo sama kaava on ollut osalla aina pinnalla. Ei siellä kaikki asioita mieti jostain syystä loppuun saakka ja tulee paljonkin riman alle menevää tekstiä vastustajista ja omista.

  Tuo ryhmä edustaa kokonaisuutta yhtä paljon kuin englantilainen jalkapallon katsoja on huligaani, mutta ryhmä on äänekkäin ja näinä hetkinä tuo äänekkyys korustuu. En tiedä miten heille saisi järkeä. Epäilen, että edes Petterssonin esimerkki ei riitä tuossa.

  Lainaus:
  Varmasti voimaa ja massaa tulee ajan kuluessa. Haasteena tuossa on saada tuo niin, että nopeus ja ketteryys ei kärsi. Aikaa on ja paljon.

  Kyllä vastustajat ovat oikeastaan joka pelissä testanneet Petterssonia fyysisellä puolella. Hän on Canucksin joukkueen hyökkäyspään tähti, jonka suurin heikkous on fyysisellä puolella, joten ihan ymmärrettävää vastustajille koittaa saada tuolla etua. Yleensä noissa on vahvan keskikropan ansiosta Pettersson pärjännyt kuitenkin hyvin.

  Mathesonin mailaa vipuvartena avustetulle bodyslammille ei olisi mahtanut joku "svenbärtscikään" mitään. Tässä Kotkaniemen tapauksessa hänellä meni kaadossa tasapaino ja kävi huono tuuri.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 13. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Flyers poimi McKennan siirtolistalta. Enpä olisi uskonut McKennan kelpaavan kenellekään, mutta en ottanut huomioon tuota Flyers-korttia. Eikä tuota varmaan miettinyt myöskään Benning.

  Tuolla menee nyt kyllä tuo maalivahtisuunnitelma ihan uusiksi. Alunperinhän Canucksin suunnitelmana oli tuon viimeisimmän kaupan jälkeen antaa kaksi peliä (Ottawa ja Montreal) McKennalle penkillä, nostaa Demko ylös ja pistää McKenna farmiin ykköseksi.

  Ylipäänsä tuon viimeisen kaupan avain oli Demkon nostamisen mahdollistaminen. Hänelle haluttiin antaa kunnon näyttöpaikka jo tällä kaudella NHL:ssä, jotta ensi kaudelle oltaisiin viisaampia. On eri asia olla pidempään kakkosena ja pelata nyt vaikka kauden loppuun mennessä 12-15 peliä, kuin olla loukkaantumisten vuoksi pika-apuna ylös nostettava maalivahti. Canucks nosti nyt joka tapauksessa Demkon ylös McKennan tilalle.

  Ylhäällähän on nyt mielestäni se ihannetilanne näillä tämän hetken maalivahdeilla. Vähän kokeneempi hyvin pelannut ykkönen ja nuorempi, jo farmista paljon ammentanut nuori haastaja. Ongelmana tuossa on nyt vaan farmi, jossa ei ole enää ykkösvahtia Bachmanin loukkaantumisen jälkeen ja McKennan Flyers-noston jälkeen. Saa nähdä joutuuko Benning taas kaupoille.

  Onhan Canucksilla tietysti mahdollisuus saada McKenna vielä takaisinkin. Se vaatisi vaan Flyersin saavan maalivahtitilannetta terveemmäksi ja McKennan uudelleen laittamista siirtolistalle.
   
 14. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Lainaus:
  Vittu, mut eipä ole noin urpoja "faneja" tullut Suomessa vastaan mitä Canuckseilla tuntuu olevan. Melkeimpä noiden takia toivoisi että Petterssonille olis käynyt pahemmin kuin miltä se oikeasti näytti. Ts olisivat sanat ja tapaus samalla viivalla.
   
 15. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  En ymmärrä tuota logiikkaa. Joidenkin fanien somepurkautumisilla ei ole tekemistä Petterssonin kanssa. Se on kyllä ihan totta, että yli läikkyi joillakin ja pahasti.

  Pettersson sanoi tuosta loukkaantumiseen johtaneesta tilanteesta;

  "It was an accident. We got tangled up. We both fell down. I got in an awkward position. It wasn't a dirty play or anything. He apologized afterwards, which shows good sportsmanship from him. It was unlucky for me and it is nothing to serious."

  Noin minäkin sen näin ja varmasti suurin osa Canucks-faneista muutenkin.

  ***

  Quinn Hughes pelasi nuorten MM-kisojen heikoimman pelinsä juuri Venäjää vastaan. Noilla peleillä on usein hyvin tekemistä pelaajien tulevaisuuden kanssa, mutta tuo peli ei tule riittämään tällä kaudella NHL-paikkaan. Rahkeita on onneksi parantaa.

  Tyler Madden pelasi taas ihan hyvän pelin, vaikkei ollut nyt kiekon kanssa niin paljon tekemisissä kuin muutamassa muussa kisojen pelissä. Siellä oli pelissä poikiensa Tyler Maddenin ja Cayden Primeaun otteita seuraamassa myös isät Keith Primeau ja John Madden. Pojat pelaavat myös samassa seurajoukkueessa NorthEasternissa yliopistokiekkoa.
   
 16. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Vancouverilaiset ovat yllättävän ärhäkkää porukkaa jääkiekon suhteen ottaen huomioon, että seuralla on tyyliin kaksi Stanley Cup -finaalitappiota olemassa. 2011 paloi kaupunki 7-finaalin tappion jälkeen. Siihen suhteutettuna en ihmettele yhtään noita kommentteja. Kaupunkilaiset ovat kuitenkin muuten aivan mielettömän rentoa ja välitöntä porukkaa, joten hieman outo kontrasti tuossa on.
  Lainaus:
  Ja sitten on näitä kommentteja, joiden takia internet olisi saanut jäädä keksimättä. Ethän sä nyt vaan millään verukkeella toivo kenellekään pahempaa loukkaantumista, vaikka mieli olisikin pahoittunut. Hyi olkoon.
   
 17. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Lainaus:
  Ette nyt sitten kumpikaan ymmärtäneet? Tarkoitin että kun fanit raivoavat siihen malliin että jotain oikeasti vakavaa olisi sattunut niin olisi edes loukkaantuminen kaiken sen raivon "arvoinen". Ilmeisesti ei kuitenkaan mitään isompaa tullut ja kun tilannekin oli pelkkä vahinko.

  Tietty Kanadalaisten vihan Suomi-poikaa kohtaan ymmärtää myös sillä taustalla että Suomi sattui juuri voittamaan nuorten MM-playoffin.
   
 18. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Pakko myöntää ettei logiikka aukea täälläkään. Eli jos jotain taklataan päähän niin toivot että käy oikeasti pahasti jos fanit suhtautuvat tuohon väärällä tavalla? Ja nyt jos selviääkin, että Petterssonin kausi meni siinä niin se on sitten hieno asia ja parempi sillain kuin että pääsisi pienellä huililla?

  Pitää nyt toivoa, että yön vieraspelin ja sitä seuraavan neljän päivän tauon aikana Pettersson saisi itsensä kuntoon. Tai ainakin ettei noista kuvista sitten selviä jotain kauden päättävää vammaa.
   
 19. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Kaks jätkää törmää toisiinsa ja toinen hiukan loukkaantuu. Enemmänkin taisi sattua henkisesti.

  Se aiheuttaa paskamyrskyn toisen pelaajan suuntaan. Se jos mikä on kohtuutonta. Paremmin ehkä ymmärrettäisiin jos Jepu olis sikaillut tai Petterssoni olisi loukkaantunut pahemmin.
   
 20. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Siis olet oikeasti sitä mieltä, että Pettersson jätti pelin kesken sen takia, että jostain syystä tuo kolahti häneen henkisesti? Ihan oikeasti?

  Lainaus:
  Siis mistä tiedät miten pahasti Pettersson loukkaantui? Käsittääkseni nyt on kuvauksissa käyty ja odotetaan tuloksia. Mutta hyvä kun täällä jo joku tietää ettei pahemmin käynyt.

  Ihan en ymmärrä miksi tähän ketjuun piti alunperinkään tulla vittuileen, että oispa sattunut pahemmin.
   
  nuck tykkää tästä.
 21. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  No eiköhän tuo kerro olennaisen nimimerkki korkista..

  ***

  Nuorten MM-kisoissa saadaan Canucks-prospecteille varmasti kultaa, kun Suomella Toni Utunen ja USA:lla Quinn Hughes ja Tyler Madden pelaavat ensi yönä vastakkain nuorten mestaruudesta. Mielenkiintoinen peli tulossa. Hughesilla oli selvästi kisojen heikoin peli tuo viime yön ottelu ja jos jatkaa tuolla tasolla, niin se auttaa kyllä Suomea hyvin.

  Tuosta hänen turnauskestävyydestä on ollut puhetta. Hän ei ole tottunut pelaamaan yliopistossa tuota tahtia mitä nyt on kärkiparissa pelannut ja olisiko tuo yksi syy noihin Venäjä-pelin ongelmiin. Tosin sama se on esimerkiksi Maddenilla, mutta toisaalta peliaikaa on tullut paljon vähemmän hänelle aikaisemmissa peleissä.
   
 22. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Lainaus:
  No en tiedäkään mut eipä tuo erikoisen pahalta näyttänyt.

  Miks puolen Vancouverin piti mennä aukomaan päätä Jepun jouluntoivotuskuvaan vaikka poika ei muuta tehnyt ku sattui epäonnisesti törmäämään.
   
 23. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Ja miten vancouverilaisten pään aukoaminen liittyy Jatkoajan Vancouver Canucks ketjuun? Meinaat että monikin tuolta käy lukemassa tätä palstaa? Saati että pään aukomisen jälkeen on jotenkin oikeutettu toivomaan pelaajan pahempaa loukkaantumista.

  Mutta sun ajatusmaailma on nyt selvinnyt ja itse en enää käytä aikaani vastaaviin asiattomiin viesteihin.
   
 24. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
 25. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Onnittelut Suomelle ja Toni Utuselle nuorten maailman mestaruudesta! Hyvä tasainen turnaus puolustavammassa roolissa ja tehtynä maalina yksi Suomen kisojen isoimmista maaleista. Virheiden määrät jäivät turnauksessa vähiin. Finaalissa kärkiparin minuutit (22 minuuttia) ja varmaa peliä. Voittajatyypillä on matkaa vielä NHL-tasolle, mutta tuo ei ole ollenkaan mahdoton ajatus tulevaisuuteen.

  Hughes pelasi finaalissa 24 minuuttia ja oli selvästi yksinkertaistanut peliään. Mielestäni parempi peli kuin Venäjää vastaan, mutta ei kuitenkaan niin hyvä mitä jenkeillä oli tilauksessa. Hughesin kisojen viimeiset pelit olivat muutenkin vähän pettymys minulle ja noiden kautta koko turnaus. Hän ei erottunut vahvuutensa luistelun kanssa etenkään kisojen lopussa sen ihmeemmin. Ehkä odotukset olivat vaan liian kovat? Ei hän tosin sen enempää pettänyt odotuksia kuin Boeser, Horvat tai Pettersson aikaisemmin.

  Madden puolestaan yllätti kisoissa. Hän pelasi isossa roolissa jenkeillä ja raatoi hyvin kumpaankin päähän. Sai myös tulosta aikaan. Madden on peluri ja pelaa kokoaan isommin. Tuohon kun saa massaa ja voimaa lisää, niin hyvä tulee.

  DiPietro oli hyvä niin kauan kun pelasi. Suomen onneksi kiekkojumala näytti hänelle ahteria Kanada-pelin lopussa ja loppu oli kiekkohistoriaa. Ehdottomasti pelaaja, jonka otteita olisin halunnut nähdä enemmän, mutta nyt kun kävi näin, ei harmita yhtään.

  ***

  Vancouver kävi konttaamassa Torontossa 5-0 tappion samalla kun nuorten finaali pelattiin. Peli jäi väliin enkä tuota enää jaksa katsella.

  Petterssonin pitäisi olla sivussa viikosta kahteen. Onneksi tuossa ei käynyt pahemmin!