Mainos

Vancouver Canucks 2017–2018

  • 109 615
  • 408

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Petterssonin lisäksi myös Kole Lind ja Adam Gaudette jatkavat kovassa iskussa.

Keskiviikkona Lindin seura Kelowna otti 4-3 voiton ja tuossa pelissä Lind oli kaikissa maaleissa mukana. Lind teki toisessa erässä 1+1 tehot ja kolmannessa syötti tasoitusmaalin viimeisellä minuutilla. Illan hän kruunasi jatkoajalla voittomaalin muodossa. Tehot siis 2+2. Viime yönä Kelowna voitti taas 4-3, mutta nyt Lind teki vain yhden maalin. Joka tapauksessa pisteputki on nyt 17 ottelun pituinen.

Adam Gaudette nosti viime yönä NCAA:ssa joukkueen mukaan peliin viimeisessä erässä. Ensin kavennut 2-3 ja lopulta tasoitus 4-4 lukemiin viimeisellä minuutilla. Gaudette teki tehot 2+1 ja on nyt NCAA:n pistepörssin että maalipörssin kärjessä. Sopparia käteen heti kauden jälkeen, kiitos!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viime yönä Kole Lind teki jälleen yhden maalin, mutta Kelowna hävisi tuon pelin vieraissa Red Deeria vastaan jatkoajalla 2-3 lukemin. Tuo maali toi Kelownan pelin kolmannen erän viimeisellä minuutilla tasoihin ja Lind oli pelin tähdillä. Nyt on menossa siis jo 18 pelin pisteputki ja noissa peleissä hän on tehnyt 14+20=34 pistettä. Tällä kaudella Lind on jäänyt pisteittä vain neljässä pelissä.

Omassa joukkueessaan hänellä on 15 pisteen kaula pörssin kakkoseen ja lähes kaikki pisteet ovat olleet "primary pointseja", eli joko maaleja tai ensimmäisiä syöttöjä maaleihin. Hänellä on kasassa 40 pelin jälkeen nyt 68 pistettä (26+42) ja noista pisteistä vain seitsemän on ollut kakkossyöttöjä. Hyviä askeleita hän ottaa urallaan eteenpäin ja vaikka hän ei ole prospect-kartalla samanlainen kuin Boeser tai Pettersson, hänestä voi kehittyä hyvä kahden ensimmäisen ketjun hyökkääjä ylös. Hänen pelissään on aika vähän heikkouksia.

Adam Gaudette johtaa tosiaan yliopistosarjojen pistepörssiä tällä hetkellä. Hän on pelaamassa yhdessä Chicagon prospectin Dylan Sikuran kanssa hienoa kautta ja jatkaa kehittymistään jatkuvasti. The Hockey Writers -sivusta kirjoitti hänestä jutun reilu viikko sitten ja tuossa kerrottiin hänen pelissään olevan yhtäläisyyksiä Ryan Keslerin pelityylin kanssa puolustuspelaamisenkin osalla.

THW kirjoitti:
On top of his offensive contributions, Gaudette has also been praised for his defensive play — he has earned comparisons to former Canuck, Ryan Kesler.

His hockey sense is one of his greatest assets, as he is rarely out of position and almost always pressing the issue in the offensive zone — he makes quick decisions and puts everything towards the net efficiently, hard and quickly. The Huskies are loving Gaudette’s presence, especially on special teams as he is a penalty kill warrior and also a weapon on the man advantage — so far, he has two shorthanded markers and eight on the power play.

Eli pisteiden lisäksi Gaudette on ainakin yliopistotasolla varsin hyvä kahden suunnan hyökkääjä. Tuon osaamisen ansiosta artikkelissa veikataan Gaudettella olevan mahdollisuudet tulevaisuuden kolmossentteriksi NHL:ssä.

Where does Gaudette fit into the Canucks’ future? He’s likely to be a bottom-six player tasked with a more defensive role but there’s always room for improvement and he could possibly blossom into a second-tier scorer for the upcoming Canucks.

At center, Gaudette is more valuable than ever for the Canucks because of his ability to kill penalties. Following the departure of the aforementioned Kesler, the Canucks’ penalty kill has heavily lacked, partly due to the fact that their centermen, generally speaking, are not strong on the penalty kill.

Saa nähdä mikä on Gaudetten tulevaisuus, mutta ainakin nyt tuo kehitys näyttää hyvältä ja koko ajan eteenpäin menevältä. Jos hänestä joskus tulisi NHL-tason kolmossentteri, niin tuo olisi kyllä jo erinomainen tulos viidennen kierroksen varaukselta ja tärkeä pala joukkuetta. Vuosien 2001 ja 2010 välillä varatuista viidennen kierroksen varauksista alle 10% on pelannut 200 NHL-peliä urallaan ja noiden joukossa suuri osa on luokkaa "Tom Wandell". Toki mukaan mahtuu tuoltakin pari todellista helmeä kuten Dallasin löydöt Jamie Benn ja John Klingberg.

Vancouver yrittää saada Gaudetten sopimukseen jo tämän kauden aikana (samalla tavalla kuin teki Boeserin kanssa viime kaudella) ja tällä hetkellä pienenä peikkona on ollut se, että mitä jos hän pelaakin vielä kauden yliopistossa ja hänestä tulisi vapaa agentti. Onneksi ainakin omien sanojensa mukaan Gaudette kertoi juuri pari päivää sitten haastattelussa halunsa pelata Vancouverissa.

Elias Pettersson teki eilen kaksi maalia SHL:n kärkiottelussa Djurgårdenia vastaan. Noilla pisteillä hän nousi Nicklas Bäckströmin kanssa tasoihin kun puhutaan kaikkien aikojen pistepörssistä SHL:ssa alle 20-vuotisten kesken. Pettersson pääsi tuohon 40 pisteeseen 32 pelin jälkeen kun Bäckström pelasi aikanaan 45 peliä noihin samoihin lukuihin päästäkseen. Kun kirjoitin edellisessä viestissäni, että Petterssonilla ei olisi mahdollisuuksia rikkoa tuota kaikkien aikojen ennätystä, niin pitää vetää vähän sanoja takaisin. Periaatteessa tuohonkin on nimittäin vielä saumoja.

Joistakin muista Vancouverin prospecteista lyhyesti;

- Nuorten MM-kisoissa Kanadan paidassa kultaa voittanut Jonah Gadjovich on päässyt loukkaantumisensa jälkeen takaisin pelikuntoon ja ehtinyt pelaamaan Owen Soundissa nyt kaksi peliä ilman tehoja. Ainakaan laukausten puuttesta Gadjovichia ei voi kuitenkaan syytellä kun tuossa jälkimmäisessä pelissä tuli yhdeksän kutia.

- Nuorten MM-kisoissa USA:n paidassa kolme peliä pelaamaan ehtineen ja sitten kisoissa loukkaantuneen William Lockwoodin koko loppukausi on sen sijaan ohi. Lockwoodin osallistuminen kisoihin oli harjoituspelissä tulleen olkapäävamman vuoksi jo ennen kisoja kyseenalaista ja lopulta hän joutui jättämään ulkoilmapelin Kanadaa vastaan kesken kun Conor Timminsin melko harmittomalta näyttänyt tuuppaisu kaatoi Lockwoodin laitaan sillä seurauksella, että vamma vaatii leikkaushoitoa. Taklauksista pitävän jenkkihyökkääjän viime kausikin meni pieleen olkapäävammojen vuoksi, joten ei hyvältä vaikuta hänen tulevaisuutensa.

- Vancouverin viime kesän seitsemännen kierroksen varauksen puolustaja Matt Brassardin peli on ottanut ainakin tehopisteiden valossa isoja harppauksia viime aikoina. OHL-seura Oshawan varakapteeni on tehnyt viimeisiin 27 peliin 11+14=25 pistettä. Hänen osaltaan matka on todella pitkä, mutta ihan hyvältä vaikuttaa seitsemännen kierroksen varauksen kehitys joka tapauksessa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver Provincen artikkeli Bo Horvatista.

Ihmettelin tuota Horvatin pelikuntoa palattuaan kuuden viikon sairauslomalta kentille. Ensimmäisessä pelissä tuo pelaamattomuus näkyi, mutta jo toisessa pelissä hän oli oma itsensä. Kolmas peli meni sitten koko joukkueelta Boeseria lukuun ottamatta vihkoon, mutta tuossakin Horvat pelasi paljon (yli 20 minuuttia). Jutussa kerrotaan, että Horvat ei pystynyt pistämään neljään viikkoon lainkaan painoa jalalle. Tuon jälkeen hän veti yhdet harjoitukset joukkueen kanssa ennen paluuta.

Testituloksissa jalka oli kuitenkin vähintään samalla tasolla kuin leirillä, joten sen kanssa ei pitäisi olla enää ongelmaa. Tuon pitkän sairauslomansa Bo vietti odotetusti; katselemalla jääkiekkoa. Hän päätti kääntää tuon pelaamattomuuden positiiviseksi ja ilmeisesti onnistui tuossa. Hän seurasi Boeserin maalinteon lisäksi Matthewsia, Toewsia, Kopitaria ja Bergeronia. Green puhui tuossa artikkelissa Horvastista lähinnä johtajuuden kautta.

“It’s great to see, especially from a young guy you’re looking toward the future as being a future leader. In his own way, he’s already a leader.”

Ehkä ensi kaudella Horvat on myös kirjaimellisesti johtaja. Henrik Sedin näyttää nuorille esimerkkiä kovalla työnteolla edelleen ja tekee paljon jään ulkopuolista työtä esimerkiksi jatkuvilla sairaalakäynneillä lasten luona, mutta pelillisesti aika on ikävä kyllä jo ajanut ohi. Nyt kun Green on nähnyt seuransa paremmin, ensi kaudella olisi aika vaihtaa sukupolvea myös ulospäin. Luultavasti tuo oltaisiin tehty jo aikaisemmin ellei kapteenina olisi ollut seuralegenda.

***

Boeserille hieno tähdistöpeliviikonloppu. Vielä toistaiseksi tilipussi on pieni verrattuna muihin pelissä pelanneisiin pelaajiin, joten tuo viikonloppu kartutti mukavasti tiliä ja toi vielä autonkin kotiin. Hän näytti muutenkin nauttivan tapahtumasta esikuviensa kanssa ja kävi näyttämässä isolle yleisölle laukaustaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En eilen ehtinyt kirjoitella tänne tuosta Avs-pelistä mitään, mutta laitetaan nyt lyhyesti.

Ihan hyvätasoinen ja mielenkiintoinen peli, jossa kiekko pomppi kumpaankin päähän ja sai kokea kiekkofanin tunteiden kummatkin ääripäät. Ensin mentiin 2-0 kotijohtoon ensimmäisessä erässä, sitten vastustaja rokotti toisessa erässä kolmesti kääntäen pelin 2-3 vierasjohdoksi, kolmannessa Vancouver tuli tasoihin ja lopulta jatkoajalla otettiin voitto Bärtschin ansiosta.

Markström pelasi maalilla tälle kaudella tutun vaihtelevan pelinsä ja Canucksin pisterohmuna toimi yllätysmies Tanev kolmella syötöllä. Maalit sveitsiläisen lisäksi Horvatille, Del Zottolle ja Daniel Sedinille. Ketjulottona nähtiin tällä kertaa se, että Boeser aloitti Kaksosten kanssa, mutta "nuorisoketju" koottiin kahteen viimeiseen erään jälleen yhteen ja tuo toimi hyvin. Eipä nuo kauan yhdessä pysy, mutta saa nähdä olisiko nyt taas nuorisoketjun yhdessä pitämisen aika. Nyt kun hyökkäys on harvinaisesti terve, Boeser ei saa Sedineiden kanssa niitä minuutteja mitkä hänelle kuuluisi otteiden puolesta.

- Horvat pelasi noin 22 minuuttia, teki avausmaalin, vei aloituksensa 52.6%, laukoi neljästi ja vei selvästi kehittyneet tilastonsa tasakentin. Hän on 28 maalin tahdissa kun lasketaan pelatut pelit ja maalit (11 maalia 32 peliin), mutta parasta on tuo hänen edelleen kehittynyt koko kentän peli. Kahdessa viimeisessä pelissä on mennyt tuo 20 minuuttia rikki.

- Boeser pelasi ensimmäisessä erässä Sedineiden kanssa vain noin neljä minuuttia, mutta ketjuvaihtojen jälkeen hänen jääaikansa nousi kolmannessa erässä jo lähes yhdeksään. Avalanchea vastaan hänelle tuli yksi syöttö ja neljä laukausta.

- Edler pelasi puolustuksessa yli 28 minuuttia. Mukaan mahtui hyvää peliäkin, mutta myös pari pahaa kiekonmenetystä. Kolmannesta erästä hän pelasi yli puolet. Taklaustilanne Nathan MacKinnonin kanssa sai vierasjoukkueen tähden pelistä sivuun. Toivottavasti tuossa ei käynyt pahemmin, sillä MacKinnon oli pelaamassa Hartin arvoista kautta (koko NHL:n pistepörssin kakkossija). Edelleen Edlerin ylivoimapelaaminen välillä tuskastuttaa minua, mutta muuten peruspelaaminen on ihan hyvällä tasolla useina iltoina.

Ensi yönä olisi vastassa ennen niin viha-rakkausjoukkue Chicago. Vancouverin pelit ovat menneet viime aikoina voitosta tappioon, joten olisiko nyt tappion vuoro? Gudbranson tekee paluun tuohon peliin selkävaivojen jälkeen ja varmaan sieltä Biega tai Hutton tekevät tilaa. Kohta puolin pitäisi tapahtua Gudbransoninkin suhteen jotain.

Joko hänelle tarjotaan jatkoa (huhuissa pyörii liian kovia summia kolmospakkiparin pakille, mikä hän on ollut - lisäksi murheena on ollut loukkaantumiset) tai sitten hänet pistetään kaupaksi. Pidän itse Gudbransonista hänen surkeista kehittyneistä tilastoistaan huolimatta ja siitä, että riveissä on edes yksi joka antaa törkeydet takaisin, mutta kolmosparin pakille en kyllä mitään neljää miljoonaa maksaisi vaikka olisikin koppijohtajia. Saa nähdä miten joukkueessa tuo nähdään. Ottajia luulisi olevan, sillä hän voisi olla hyvä pala jollekin seuralle playoffeihin tuomaan kovuutta alakertaan. Näiden kahden loukkaantumisten täyttämän kauden ja tulevan kesän UFA-statuksen vuoksi hinta ei vaan luultavasti tule olemaan mikään kovin suuri.
 

HankMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Mitä noihin siirtohuhuihin tulee, niin en tiedä onko Gudbransonin vaihtaminen mitenkään hyödyllistä ja mitä sieltä edes saataisiin takaisin? Joku 2-3 kierroksen varausvuoro? Itse haluaisin kyllä pitää Gudbransonin meillä, mutta jos tosiaan jotain neljää miljoonaa pyytää niin tervemenoa vaan. Jostain Twitterin syövereistä löysin että Toronto olisi tarjonnut Liljegrenia Taneviin, mutta Vancouver olisi halunnut ykköskierroksen varauksen kylkeen ja tähän Toronto ei suostunut. Itse en taas Tanevista haluaisi luopua missään nimessä, mutta Huttonista ja Edleristä voisin ilomielin luopua jos sieltä jotain hyvää tulisi takaisin. Edlerin sopimuksessa taitaa vaan olla siirron estävä pykälä joten se siitä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mitä noihin siirtohuhuihin tulee, niin en tiedä onko Gudbransonin vaihtaminen mitenkään hyödyllistä ja mitä sieltä edes saataisiin takaisin? Joku 2-3 kierroksen varausvuoro? Itse haluaisin kyllä pitää Gudbransonin meillä, mutta jos tosiaan jotain neljää miljoonaa pyytää niin tervemenoa vaan.
Niin eipä siinä kai muuta hyödyllistä olisi kuin tuon nykyisen roolin ja mahdollisen tulevan palkan hyötysuhde. Palkkakatosta on vapautumassa noin 20 miljoonaa ensi kesälle ja tuon tilan järkevä käyttö on avainroolissa. Sedinit saattavat jatkaa ja heille menee siinä tapauksessa joku osuus tuosta. Tuon palkan lisäksi Gudbransoniin ei olla oltu monilla tahoilla tyytyväisiä, mutta tuossa varmaan vammatkin näyttelevät osaa ja omasta mielestäni hänelle on kyllä tilausta joukkueessa.

Nykyinen seura on ainakin ihan liian pehmeä ja tuo näkyy usein oman divarin sisäisissä peleissä. Dorsettin lopettaminen teki tuohon puutteeseen vain suuremman loven. Toisaalta voidaan aina kysyä, kuinka suuri arvo tuolla asialla on nykykiekossa ja paljonko siitä kannattaa maksaa. Puolustuksessa kun on vajausta myös taitopuolesta. Jotain muutoksia alakerrassa tullaan varmaan joka tapauksessa näkemään, jos Juoleville kaavaillaan paikkaa ensi kaudella.

Etukäteiskaavailuissa Tanevin pitäisi olla Juoleville puolustuspelin opettaja, joten toivottavasti häntä ei ainakaan pistettäisi lihoiksi, vaikka varmaan suurin mielenkiinto ulkoapäin häneen kohdistuukin. Edlerilla on tosiaan siirrot estävä pykälä sopimuksessa ja ei kyllä varmaan innostu lähtemään perheineen pois kaupungista. Lisäksi en tiedä koitetaanko Edleria edes myydä, kun hän on tärkeä osa tuota "ruotsalaiskiintiötä".

nuck kirjoitti:
Ensi yönä olisi vastassa ennen niin viha-rakkausjoukkue Chicago. Vancouverin pelit ovat menneet viime aikoina voitosta tappioon, joten olisiko nyt tappion vuoro? Gudbranson tekee paluun tuohon peliin selkävaivojen jälkeen ja varmaan sieltä Biega tai Hutton tekevät tilaa. Kohta puolin pitäisi tapahtua Gudbransoninkin suhteen jotain.
Ei ollutkaan tappion vuoro, vaan joukkue raapi kasaan toisen peräkkäisen voiton. Puolustustakin oltiin pistetty enemmän uusiksi kuin veikkasin, kun Pouliot teki paluun ja kummatkin Huttonista ja Biegasta istuivat katsomossa. Pouliot olikin joukkueen heikoin pelaaja, joten toivottavasti tuo kokeilu jää nyt taas hetkeksi tuohon. Harmittavasti hänen pelin taso on laskenut ihan lupaavan alun jälkeen.

En oikein tiedä miten joukkue tuossa pelissä onnistui lopulta voittamaan, kun Sedinit eivät saaneet mitään aikaan tasakentin ja nyt myös Horvatin ketju oli vaisu. Boeserillakin on ollut ongelmia tähdistöpelin jälkeen pelinsä kanssa. Kaksi maalia tehnyt Gaunce oli mielestäni Vancouverin paras hyökkääjä muutenkin kuin noilla maaleilla ja pelasi vahvan pelin kahteen suuntaan. Erikssonilta myös hyvää puolustuspelaamista ja muutamia tärkeitä katkoja. Puolustuksessa Tanev oli jälleen varmin ja maalilla Markström pelasi hyvän pelin. Chicago sai ehkä vähän vaarallisemmat tilanteet, mutta vieraiden maalinteko tökki.

Montrealissa, Buffalossa ja ehkä Edmontonissakin tuuletellaan näinä päivinä Canucksin voitoille. Terveenä joukkue pystyy olemaan kilpailukykyinen edelleen, mutta jos kesän draftiin katsoo, niin saisivat hävitä nyt useimmin kuin voittaa.
 

HankMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Kirjoittelen vasta nyt, mutta olihan tuo nautinnollinen voitto Chicagoa vastaan. Varsin ihanaa lukea viestejä missä lukee "pitäähän tälläset vitun Vancouverit voittaa", toivottavasti Blackhawks ei pudotuspeleihin pääse.

Mielestäni tuo oli varsin ansaittu voitto Chicagoa vastaan. Saatiin hyvin pidettyä Blackhawksin "tähdet" kurissa ja tehtiin paikoista maalit.

Boeserillakin on ollut ongelmia tähdistöpelin jälkeen pelinsä kanssa.
Jotenkin tuntuu että Boeser olisi vähän väsynyt jo ja sen takia ei saa kaikkea irti. Omaan silmään on myös pistänyt se, että Boeser voi pelata yhdessä pelissä kolmessa ketjussa. Ensiksi aloittaa Horvatin ja Baertschin kanssa, tämän jälkeen Sedinien kanssa ja sitten vaikka Vanekin ja Gagnerin kanssa. Kai tuollainen vaikuttaa kuitenkin vähän jo pelaamiseen?

Tämä viesti on varsin alkoholinhuuruissa kirjoitettu, joten pahoittelut mahdollista virheistä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hienot voitot Coloradosta ja Chicagosta, joten nyt ollaan taas voittoputkessa. Horvat on pelannut nyt viisi peliä ja ollut pisteillä kolmessa pelissä (2+2). Ja ne pelit missä Horvat on ollut pisteillä ollaan myös voitettu. Myös Markström on ollut nyt hyvä, vaikka välillä se helppo taakse lipsahtaakin. Mutta enää sitä ei tapahdu joka pelissä ja yleensä Markström ottaa tukun huipputorjuntoja vastapainoksi. Edellisestä neljästä pelistään Markström on voittanut kolme ja viimeisestä kahdeksastakin viisi. Nilsson ei ole sitten voittanut edellisestä 7 pelistä yhtään vaikka toki välillä onkin hyvin pelannut.

Jos miettii missä tämä kausi on loukkaantumisten (varsinkin Horvat) ohelle menetetty niin se on kotikaukalo. Vieraista saldo on vähintään kohtuullinen (11-11-3), mutta kotona ei ole kulkenut ennenkuin on liian myöhäistä. Nyt tosiaan on voitettu kolme peliä kotona, mutta saldo siltikin kotikaukalossa on surkea (10-13-3). Vain NHL:n kaksi huonointa joukkuetta (Arizona, Buffalo) ovat keränneet kotikaukalosta vähemmän pisteitä.

Tällä kaudella vain Boeser, Gaunce ja Virtanen (sekä Goldobin) taitavat tehdä uransa parhaat pisteet. Horvat tai Bärtschi olisi voinut ilman loukkaantumista hyvinkin laittaa ennätyksensä uusiksi, mutta näiden lisäksi ei sitten kukaan ole onnistunut nousemaan uudelle tasolle. Gagner ja Granlund tippuvat selkeästi viime kauden pisteistään, kuten myös Sutter.

Pakistossa tilanne on erikoinen, kun puolustava puolustaja Tanev on pisteissä kolmantena. Ylivoimaa säännöllisesti takovat Pouliot ja Hutton sekä Stecher saavat yhteenlaskettuna 22 pinnaa (Tanev 11 pinnaa). Pouliot 2:06 ja Hutton 1:16 yv-aikaa ja tehot 1+4 ja 0+2 ylivoimalla. Esim Del Zotto on tehnyt Huttonia vastaavalla ajalla 0+5. Stecherin saldoa kaunistaa kaksi syöttöpinnaa viime pelistä, sitä ennen olikin 11 peliä 0+0 tehoin. Huttonin osalta tuo tasainen 0+0 on nyt kahdeksan matsin mittainen. Pouliotin peli on ollut aivan sekaisin ja viimeiseen neljään peliin saldo on 0+0 ja -6. Viimeisestä 10 Vancouverin pelistä Pouliot onkin kuusi peliä katsonut katsomosta - ja ihan ansaitusti. Pouliotin kauden saldo -17 on aika karu, kun Tanev vetelee +9:ssa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hienot voitot Coloradosta ja Chicagosta, joten nyt ollaan taas voittoputkessa. Horvat on pelannut nyt viisi peliä ja ollut pisteillä kolmessa pelissä (2+2). Ja ne pelit missä Horvat on ollut pisteillä ollaan myös voitettu.
Horvat on joukkueen tärkein pelaaja, mutta myös Sutterin paluu ja panos oman pään aloituksiin ja alivoimiin on ollut iso. Tai lähinnä tuo on saanut muut pelaamaan helpompia aikoja. Horvatilla on vaan usein kyky nostaa seura ylös vaikeista hetkistä, kuten nyt vaikkapa kahden viime pelin sisällä nähdyt otteet; ensin tärkeä avausmaali Coloradoa vastaan (Coloradon saldo on 24-4-2 jos joukkue on onnistunut avausmaalin teossa, joten tilastollisesti tuo oli tärkeä maali, vaikka Avs sitten nousikin) ja sitten Chicagoa vastaan tehty 2-1 osuma oli pelin kulun kannalta tuossa kohtaa tärkeä maali myös.

Mr. Smith kirjoitti:
Jos miettii missä tämä kausi on loukkaantumisten (varsinkin Horvat) ohelle menetetty niin se on kotikaukalo. Vieraista saldo on vähintään kohtuullinen (11-11-3), mutta kotona ei ole kulkenut ennenkuin on liian myöhäistä. Nyt tosiaan on voitettu kolme peliä kotona, mutta saldo siltikin kotikaukalossa on surkea (10-13-3). Vain NHL:n kaksi huonointa joukkuetta (Arizona, Buffalo) ovat keränneet kotikaukalosta vähemmän pisteitä.
Totta, kotona pelit ovat menneet surkeasti ja kun tuota kotisaldoa tarkastelee lähemmin, niin erityisen murheelliseksi tuossa osui aika jolloin noita loukkaantumisia oli enemmän ja yhdeksän pelaajaa puuttui kerralla kokoonpanosta pahimpaan aikaan. Silloin kun Horvat loukkaantui joulukuun alussa, Canucksin saldo oli joukkueena 14-10-4 ja kotisaldokin vielä edes välttävä 5-5-3. Tuon jälkeen romahdettiin täysin ja kotona vedettiin tammikuun alkuun saakka saldolla 2-7-0 - noiden mukana muun muassa 1-7 kotitappio Nashvillelle, 0-5 kotitappio Anaheimille ja 1-6 kotitappio Calgarylle.

Tietysti mahdoton sanoa mikä olisi ollut tilanne jos joukkueessa olisi ollut edes kohtalainen vammatilanne, mutta nyt ainakin kahden tärkeimmän sentterin ja pakin poissaolot näkyivät. Nyt tärkeimpiä pelaajia on saatu taas kentille ja kotona saldo noiden jälkeen on 3-1-0 neljässä pelissä. Tietysti tuo otanta on vielä lyhyt ja ei varmasti tule jatkumaan 75% voittoprosentilla, mutta peli on aika lailla eri näköistä nyt kuin se oli joulukuussa Dowdin vetäessä pahimpaan aikaan isoimpia sentterin minuutteja.

Mr. Smith kirjoitti:
Tällä kaudella vain Boeser, Gaunce ja Virtanen (sekä Goldobin) taitavat tehdä uransa parhaat pisteet. Horvat tai Bärtschi olisi voinut ilman loukkaantumista hyvinkin laittaa ennätyksensä uusiksi, mutta näiden lisäksi ei sitten kukaan ole onnistunut nousemaan uudelle tasolle. Gagner ja Granlund tippuvat selkeästi viime kauden pisteistään, kuten myös Sutter.
Nuoret ovat onneksi ainakin tekemässä uriensa parhaita lukemia, mikä tietysti on odotettuakin. Virtanen ja Gaunce näyttävät kehittyvän tuonne kahteen alempaan ketjuun tulevaisuuteen, mutta Boeserista joukkue on saanut Horvatin rinnalle uuden hyökkäyspään ratkaisijan tulevaisuuteen. Tuo on enemmän mitä uskalsin toivoa ja siksi pitää olla tähän kauteen tyytyväinen. Horvatin kokonaisvaltaiseen kehitykseen pitää tietysti olla myös tyytyväinen ja tasaisen vauhdin taulukko lupaisi 30 maalia.

Noista muista Granlundilla on ollut tällä kaudella viime kautta puolustavampi rooli. Hänen alivoima-aikansa on kasvanut noin puolella viime kaudesta ja tasakentin ei ole tullut niin paljon hyökkäysvastuuta. Tehoja toki olisi voinut tulla enemmän. Peliajoissa hän on hyökkäyksen viidentenä, joten Green on ilmeisesti tyytyväinen.

Sutterin tehoja on syönyt tuo putoaminen joukkueen ykkösylivoimasta pois. Hän ei ole kuulunut itse asiassa Greenin pelikirjassa enää (onneksi) lainkaan ylivoimiin. Alivoimaroolia hänelle on sen sijaan pistetty minuutti viime kautta enemmän ja noin sen pitäisikin mennä. En koskaan ymmärtänyt Desjardinsien intoa pistää Sutter ykkösylivoimaan ja heittää hänet sivuun vasta kauden 75. pelin kohdalla kun homma ei toiminut koko kaudella. Tasakenttätehoissa (pelattuihin peleihin nähden) Sutterilla on nyt hieman heikompi tahti kuin viime kaudella, mutta ei merkittävästi.

Gagnerin tilastot eivät ole oikein vertailukelpoiset viime kauden Columbuksen (NHL:n kuudenneksi eniten tehtyjä maaleja) ja tämän kauden Canucksin (NHL:n seitsemänneksi vähiten tehtyjä maaleja) kesken. Toki enemmän voisi toivoa.

Daniel Sedinin, Henrik Sedinin ja Vanekin lukemat lupailevat tällä hetkellä noin 50 pistettä, mikä on aika odotettuakin. Jääaikaan suhteutettuna tuo on oikeastaan melko hyvinkin, kun he ovat joukkueen hyökkäyksessä 9. 10. ja 13. sijoilla tasakentin tulleessa jääajassa ja tehoissa Boeserin takana toinen, kolmas ja neljäs. Horvat nyt toki olisi varmaan edellä mikäli olisi pelannut ehjän kauden.

Erikssonin lukemat ovat hieman parantuneet viime kaudesta ja hän on tehnyt nyt noin 40 pisteen hyökkääjän tahdilla pisteitä. Hän on pudonnut ylivoimissa, mutta saanut ison roolin alivoimilla. Hän on suurin piirtein Sedinien ja Vanekin tasolla tasakenttäpisteissä.

Mr.Smith kirjoitti:
Pakistossa tilanne on erikoinen, kun puolustava puolustaja Tanev on pisteissä kolmantena.
Tuokin kertoo kyllä aika karulla tavalla tämän hetken puolustuksesta. Ei taida koko NHL:stä löytyä yhtä heikkoa osastoa tukemaan hyökkäyksiä - ehkä tämän hetken Oilers voi olla sitä. Hutton ja Stecher pelasivat molemmat lupaavat tulokaskaudet (Hutton teki toissa kaudella tulokkaana 25 pistettä ja Stecher viime kaudella tulokkaana 24 pistettä). Kummatkin valittiin tulokaskausien jälkeen joukkueen parhaaksi puolustajaksi. Seuralla oli varmaan odotuksia heidän varalle jatkoonkin, joten onhan tuo nykyinen taso ollut pettymys. Huttonilla on kuusi pistettä ja Stecherilla viisi.

Stecher on heistä sentään parantanut pelinsä tasoa, mutta Huttonilla tuntuu olevan nyt kovin vaikeaa. Tuon Huttonin pelin ongelman huomaa hänen jääajoistakin (keskimäärin peliä kohden):

Lokakuu: 22:15
Marraskuu: 21:49
Joulukuu: 16:55
Tammikuu: 15:15

Huttonilla oli tammikuussa Canucks-puolustuksen parhaat CorsiFor%-lukemat, mutta tilastot eivät tuossakaan korreloineen otteiden kanssa. Oman maalin edustan edessä hän hukkasi miehiään eikä pelannut fyysisesti. Vaikka siis vetoja hyökkäyspäähän tulikin hänen ollessa jäällä enemmän kuin muiden puolustajien, ei hän syyttä istunut katsomossa.

Edlerin ja Tanevin ollessa terveinä tuo kärki on ihan hyvällä tasolla vielä, mutta tuon jälkeen onkin aika tyhjää. Jos tuo Hutton-Stecher -kaksikko pelaisi kuten heiltä moni odotti, niin alakerta voisi olla ihan kelvollinenkin. Nyt se on aika kaukana siitä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Elias Pettersson nousi Moraa vastaan tehdyillä 1+1 pisteillä kaikkien aikojen SHL:n pistepörssissä top10 joukkoon kun puhutaan alle 20-vuotisista pelaajista.

Nyt tuo kaikkien aikojen pistepörssi on seuraava:

1. Kent Nilsson 1975-76, 36GP, 28+26=54pts (1.5 pts/peli)
2. Peter Forsberg 92-93, 39, 23+25=48 (1,23)
3. Henrik Sedin 99-2000, 50, 9+38=47 (0,94)
4. Daniel Sedin 99-2000, 50 16+26=42 (0,84)
5. Daniel Sedin 98-99, 50 21+21=42 (0,84)
6. Markus Näslund 91-92, 39, 22+18=40 (1,02)
7. Nicklas Bäckström 45, 12+28=40 (0,88)
8. Markus Näslund 92-93, 39, 22+17=39 (1,0)
9. Thomas Gradin 75-76, 35, 16+23=39 (1,11)
10. Elias Pettersson 17-18, 31, 13+25=38 (1,22)

Peter Forsberg olisi vielä mahdollista saada kiinni, mutta Kent Nilsson on kyllä jo ihan liian kaukana. Ei noita oikein verrata pysty kun peli on muuttunut paljon, mutta hienossa seurassa Pettersson on. Ottelukohtainen pistekeskiarvo on tällä hetkellä Forsbergin kanssa lähes identtinen. Forsberg teki nuo tehonsa hänen +2 draft-kaudella, kun Petterssonilla on nyt menossa tulokaskausi SHL:ssa.

SHL:n pistepörssissä Pettersson on viidentenä, mutta hänellä on sarjan eniten pisteitä ottelua kohden (nuorten MM-kisat laskivat tuota sijoitusta). Lisäksi Pettersson on SHL:n pistepörssissä top10 hyökkääjistä Palushaj:n kanssa ainoa, joka on tuolla pörssissä olevista "ei Frölunda/Skällefteå/Färjestad -pelaaja". SHL:n pistepörssissä top10 sakissa on kolme pelaajaa Färjestadista ja Skellefteåsta sekä kaksi pelaajaa Frölundasta.

Elias Pettersson on jatkanut nousuaan tuolla listalla. Eilen keräsi kolme pistettä ja nyt saldona on 17+28=45 tehot. Komeaa kautta pelaamassa.

Noiden pisteiden osalta on kuitenkin hieman eroavuuksia eliteprospectin ja SHL:n virallisten sivujen välillä. Lisäsin alle tilastot SHL:n virallisten sivujen mukaan ja otin mukaan myös sijoitukset pistepörssissä:

1. Kent Nilsson 1975-76, 36GP 28+25=53pts (1.47 pts/peli) (pistepörssissä 2.)
2. Peter Forsberg 92-93, 39 23+24=47 (1,21) (pistepörssissä 2.)
3. Henrik Sedin 99-2000, 50 9+38=47 (0,94) (pistepörssissä 8.)
4. Daniel Sedin 99-2000, 50 19+26=45 (0,9) (pistepörssissä 11.)
5. Elias Pettersson 17-18, 35 17+28=45 (1,29) (pistepörssissä 3.)
6. Daniel Sedin 98-99, 50 21+21=42 (0,84) (pistepörssissä 13.)
7. Nicklas Bäckström 06-07, 45 12+28=40 (0,88) (pistepörssissä 22.)
8. Markus Näslund 91-92, 39 22+17=39 (1,0) (pistepörssissä 13.)
9. Markus Näslund 92-93, 39 22+17=39 (1,0) (pistepörssissä 7.)
10. Thomas Gradin 75-76, 34 16+23=39 (1,15) (pistepörssissä 8.)
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Elias Pettersson on jatkanut nousuaan tuolla listalla. Eilen keräsi kolme pistettä ja nyt saldona on 17+28=45 tehot. Komeaa kautta pelaamassa.)
Kuten tuosta laittamastasi listasta käy ilmi, Petterssonilla on nyt kaksi pistettä matkaa tuohon Forsbergin +2 draft-kauteen. "Aikaa" tuohon Forsbergin 47 pisteeseen on neljä peliä. Aika hyvät panokset voisi laittaa tuon puolesta, kun Elias on tehnyt pisteitä nyt viidessä peräkkäisessä pelissä (5+4 noissa peleissä). Daniel Sedinin 1999-2000 kauden hän otti eilisessä pelissä kiinni, tosin Daniel pelasi aikanaan 50 peliä ja Petterssonilla on nyt 35 peliä.

Lisäksi Danielilla oli ketjukaverina Henrik tukenaan kun Petterssonilla ei ole saman tasoista ketjukaveria vierellä. Tehojen puolesta tuo hänen kautensa on kyllä mennyt paljon paremmin mitä odotin ja hän on hienossa seurassa tuolla pörssissä. Saa sitten nähdä miten tuo kehitys tulee jatkumaan tuosta. Ensi kaudella luulisi olevan jo ensiesiintyminen NHL:ssä. Voimaa pitäisi vielä saada lisää, mutta ottaisin prospectille ennemmin tuon peliälyn ja taidot kuin tuossa iässsä valmiimman fyysisen paketin.

Vancouver hävisi viime yön pelinsä odotetusti Tampalle. Canucks pelasi tasolleen ihan hyvän pelin, mutta ei pystynyt paremmalleen mitään. Horvat oli jälleen ehkä Canucksin paras pelaaja ja Vancouver vei vedot 12-4 kun Horvat ja Boeser olivat jäällä. Kerran Horvat pääsi taas läpiajoon, mutta ei saanut nyt aikaan maalia Vasilevskin taakse. Boeserille tuli pelissä 1+1 tehot (kauden 25. maali) ja viisi laukausta, mutta hyvin Tampa pelasi hänet pois. Ehkä kuitenkin parasta Boeseria taas muutamaan peliin.

Boeser oli sättinyt itseään tuon Chicago-pelin jälkeen ja nosti tuosta etenkin puolustuspelaamisensa esiin. Ei hän mielestäni siinäkään pelissä huonosti pelannut, mutta ei ollut omalla tasollaan. Nyt tekeminen oli jo paljon parempaa koko kentän alueella. Hän haluaa kehittyä koko ajan paremmaksi kokonaisvaltaisessa pelissä ja onkin mennyt kauden aikana siinä eteenpäin. Samoin tuo pelinrakentaminen on kehittynyt alun jälkeen. Fanit odottavat kuitenkin yleisesti, saako Boeser tuossa seurassa vielä tuon Buren ennätyksen 34 maalia tulokkaana rikki. Laittaisin tuohonkin nyt aika isot panokset onnistumisen puolesta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kuten tuosta laittamastasi listasta käy ilmi, Petterssonilla on nyt kaksi pistettä matkaa tuohon Forsbergin +2 draft-kauteen. "Aikaa" tuohon Forsbergin 47 pisteeseen on neljä peliä. Aika hyvät panokset voisi laittaa tuon puolesta, kun Elias on tehnyt pisteitä nyt viidessä peräkkäisessä pelissä (5+4 noissa peleissä). Daniel Sedinin 1999-2000 kauden hän otti eilisessä pelissä kiinni, tosin Daniel pelasi aikanaan 50 peliä ja Petterssonilla on nyt 35 peliä.

Lisäksi Danielilla oli ketjukaverina Henrik tukenaan kun Petterssonilla ei ole saman tasoista ketjukaveria vierellä. Tehojen puolesta tuo hänen kautensa on kyllä mennyt paljon paremmin mitä odotin ja hän on hienossa seurassa tuolla pörssissä. Saa sitten nähdä miten tuo kehitys tulee jatkumaan tuosta. Ensi kaudella luulisi olevan jo ensiesiintyminen NHL:ssä. Voimaa pitäisi vielä saada lisää, mutta ottaisin prospectille ennemmin tuon peliälyn ja taidot kuin tuossa iässsä valmiimman fyysisen paketin.

Voisi lisäksi mainita Petterssonin viime kauden tehot 19+22 Allsvenskanista, jotka olivat sen liigan historiassa kolmanneksi kovimmat pistemäärät alle 19-vuotiaalta pelaajalta. Parempaan ovat pystyneet ainoastaan Patrik Berglund (21+27) ja William Karlsson (12+33). Ja vaikka rajaksi laittaisi 20-vuotta, on Petterssonin pistemäärä silti Allsvenskanin historian 8. suurin junnuikäiseltä pelaajalta. Kahden viimeisen kauden aikana siten tehnyt melko kovaa jälkeä ikäisekseen molemmissa Ruotsin korkeimmissa pääsarjoissa.

Mitä tulee tämän kauden pistepörssin voittotaisteluun, niin Pettersson tosiaan tällä hetkellä kolmannella sijalla. Edellä olevat pelaajat ovat Joakim Lindström ja Ryan Lasch - kahden edellisen kauden pistepörssivoittajat. Siinäkin suhteessa Pettersson kovassa seurassa. En ole ihan varma mutta Lindströmiltä saattaa jäädä Olympialaisten vuoksi väliin jotain otteluita, joten se sitten voi tasoittaa sitä kun Petterssonilta jäi aiemmin junnukisojen vuoksi otteluita väliin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
TSN:n Craig Button rankkaa Elias Petterssonin kaikkien prospectien kärkeen.

Tuo lista vaikuttaa Vancouverin prospectien osalta hyvältä ja saadaan mennä aika kauas historiaan, kun edellisen kerran Canucksin prospecti oli jollakin arvostetulla listalla kärjessä. Button rankkasi 50. parasta varattua prospectia NHL-seuroilta ja Canucksin prospectit saivat seuraavat sijat kaikista:

1. Pettersson
24. Juolevi
26. Gaudette
31. Dahlen
42. Demko

Lindia olisin ehkä odotellut tuolle listalle mukaan. Demkonkin sijoitus on näin valaslasein katseltuna turhan matala, mutta toisaalta maalivahteja on aina vaikea rankata eikä se Schneiderkaan näillä listoilla aikanaan loistanut. Saattaa olla, että Utican loukkaantumisista kärsinyt ja kokematon puolustus on syönyt hänen sijoitustaan.

Utican toinen maalivahti Richard Bachman on vähintään keskitason maalivahti AHL:ssä ja hänen tilastonsa kalpenevat kyllä Demkoa vastaan aika paljon:

Demko: 17-7-5, 2.27 GAA, 92.9%
Bachman: 7-7-4, 3.04 GAA, 89.4%

Nuo Bachmanin tilastot kertovat joukkueen puolustuksen ongelmista. Bachmanin tilastot ovat olleet kolmen viime kauden aikana aina päälle 90% ja noin 2.5-2.6 päästettyä maalia pelissä, kun nyt nuo päästetyt maalit huitelevat päälle kolmessa peliä kohden. Demkoon verrattuna noissa on iso ero. Minulla on isoja odotuksia Demkoa kohtaan, mutta katsellaan nyt rauhassa miten tuo hyppy ylös aikanaan onnistuu.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Darren Archibald signattu ja nostettu ylös. Jokos saadaan vähän kovuutta kokoonpanoon?
Kovuutta varmaan saadaan taklausten muodossa, mutta luistelu (tai pienessä tilassa sähäkkä liikkuminen) onkin sitten kysymysmerkki. Archibald valittiin viime kaudella Utican arvokkaimmaksi pelaajaksi ja on näin ollen varmaan Greenin silmissä oikeutettu saamaan näyttöpaikan ylhäällä. Tuota Archibaldin sopimusta odoteltiin aika kauankin monien fanien toimesta kun nykyinen joukkue on kovin pehmeä ja sinne on tilausta tuon tyylisellä pelaajalla. Nyt kun Gagner loukkaantui ja saattaa olla sivussa jonkin aikaa, niin Archibaldille tulee paikka näyttää. Varmaan hän kisaa Virtasta ja Dowdia vastaan hyökkäyksen syvyydessä.

Mahdolliset ketjut nyt:

Bärtschi-Horvat-Boeser
Sedin-Sedin-Eriksson
Vanek-Sutter-Granlund
Archibald-Gaunce/Dowd-Virtanen
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
"Mutta pelakkaa jos haluatte se viimeinenkin erä, pakko ei oo.."

Alkaa tämä kausi muistuttaa viime kautta. Joukkue läpsyttelee pelit läpi ja koittaa vaan jotenkin selviytyä. Tällä vieraskiertueella on nyt takana kolme peliä ja kaikissa peleissä Vancouver on ollut täysin vastaantulijana. Neljään viime peliin Canucks on onnistunut tekemään keskimäärin 1.5 maalia pelissä ja kuitenkin ne suurimmat ongelmat ovat edelleen puolustuksessa. Loukkaantumisiakin on alkanut jälleen ilmestyä sumana; Gagner, Gaunce, Boeser, Tanev ja Granlund ovat lähteneet riveistä nyt parin pelin sisällä.

Boeserin loukkaantuminen on tietysti ikävin asia ja vesittää paljon ylipäänsä tämän hetken joukkueen seuraamisen mielenkiintoa. Hän ehti tekemään kuusi maalia viimeisiin 10 peliin ja oli Horvatin kanssa ainoa hyökkäyksestä, joka edes näytti pelaavan "sen viimeisenkin erän". Tuokaan maalimäärä millä hän oli viimeiset 10 peliä pelannut ei välttämättä olisi riittänyt kisaamaan enää Calderista, kun Barzalin Islanders tekee joukkueena huomattavasti enemmän maaleja ja Boeser on nykyjoukkueessa liian yksin (tai Horvatin kanssa kaksin).

Saattaa tosin olla, että Boeserin vamma ei ole paha, mutta koko joukkueen pelin pitää parantua paljon jotta yksilöiltäkin voi odotella jatkossa onnistumisia. Nykyisessä tilanteessa näiden viimeisten pelien sisällä jossa vastustajat ovat pitäneet kiekkoa noin 80% hallussaan, on liian vaikea erottua. Myös Tanevin puuttuminen (tästäkään ei vielä tiedetä kuinka paha vamma on kyseessä) on vaikea pala joukkueelle. Tanevilla on ollut hankala kausi loukkaantumisten vuoksi, mutta hän on silti joukkueen selvästi arvokkain oman pään puolustaja.

Gaunce on ollut minun suosikkeja jo farmista saakka ja toivottavasti tuo jalkavamma ei ole paha, sillä hän näytti viimein heräämisen merkkejä myös hyökkäyspäähän. Ei hän tosin tehnyt kuin kolme maalia kahdeksaan viimeiseen peliin, mutta Vancouverissa tuokin oli hyvä lukema ja peli näytti muutenkin menevän eteenpäin. Gauncesta puhuttaessa pitää aina muistaa tuo hänen hyvin voimakas puolustusvelvoite.

Hän on aloittanut vain 33 vaihtoa hyökkäyspäästä kun omista on tullut 190 aloitusta. Hän on ollut koko NHL:n eniten oman pään aloituksissa käytetty hyökkääjä prosenteissa mitattuna. Tuosta huolimatta Gauncen kehittyneet tilastot olivat viimeisissä seitsemässä pelissä (hän teki maalin Columbusta vastaan seitsemän peliä ennen loukkaantumistaan ja sai sillä piikin peliinsä) corseissa 61.47% ja vedot tulivat tasakentin kotiin 32-25 kun hän oli jäällä. Eli hyvin vahvasta puolustusvelvoitteesta huolimatta (lähes kaikki aloitukset omista ja puolustavien ketjukavereiden kanssa pelatessa) peliä vietiin enemmän toiseen päähän.

Gauncesta onkin kehittymässä arvokas puolustava hyökkääjä joukkueelle. Ihan pelkillä normaaleilla tilastoilla mitattuna hänen kautensa on ollut tosin heikompi kuin viime kausi (viime kaudella hän voitti hyökkäyksen taklaukset ja sai aloituksissa päälle 50% lukemat, kun nyt hän on taklauksissa neljäs ja aloituksissa vain 46% lukemissa), mutta peli on ollut nyt kuitenkin parempaa. Hän ei aja itseään ulos, ei juuri koskaan menetä kiekkoa keskialueella ja hänen laitapelinsä on vahvistunut. Hänestä on tullut vakituinen alivoiman tappaja ja pelannut keskimäärin noin 13:30 peliä kohden, kun viime kaudella minuutit jäivät alle 10 minuutin pelissä.

Noita loukkaantumisia paikkaamaan Canucks nosti farmista jo täällä mainitun Darren Archibaldin lisäksi myös Reid Boucherin ylös. Archibald pelasi ensimmäisen pelinsä Carolinaa vastaan viime yönä ja pelasikin vahvasti. Boucher sen sijaan ei tunnu saavan ylhäällä mitään aikaan. Voi olla, että olen liian aikaisessa sanoessani, että hänestä ei koskaan tule ylhäälle mitään tuon hitaan reagoimisen vuoksi. Farmissa tehoja tulee kyllä hyvällä tahdilla (nyt on kasassa 38 pelistä 22 maalia ja 41 pistettä), mutta ylhäällä hän jää telineisiin.

No, näillä mennään ja nykymenolla ikävä kyllä kohti uusia pettymyksiä. Seuraavaksi joukkue matkustaa Dallasiin, josta pisteet ovat varmasti myös tiukassa. Toivottavasti ainakin Boeser palaisi kentille, jotta olisi jotain seurattavaa Horvatin lisäksi hyökkäyksessä. Puolustuksessa ei sitten ole sitäkään. Stecher sentään näyttää yrittävän tosissaan (tosin Carolinaa vastaan neljä maalia tuli Edler-Stecher -kaksikon ollessa jäällä), mutta etenkin Huttonin ja Pouliotin pelaaminen on sillä tasolla, että Greenilla ei ole ollenkaan luottoa. Heistä Hutton pelasi Carolinaa vastaan vain reilu viisi minuuttia. Veikkaan, että Hutton liittyy Gudbransonin kanssa myyntilistalle pian ellei jo ole siellä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Boucher sen sijaan ei tunnu saavan ylhäällä mitään aikaan. Voi olla, että olen liian aikaisessa sanoessani, että hänestä ei koskaan tule ylhäälle mitään tuon hitaan reagoimisen vuoksi. Farmissa tehoja tulee kyllä hyvällä tahdilla (nyt on kasassa 38 pelistä 22 maalia ja 41 pistettä), mutta ylhäällä hän jää telineisiin.

No, näillä mennään ja nykymenolla ikävä kyllä kohti uusia pettymyksiä. Seuraavaksi joukkue matkustaa Dallasiin, josta pisteet ovat varmasti myös tiukassa. Toivottavasti ainakin Boeser palaisi kentille, jotta olisi jotain seurattavaa Horvatin lisäksi hyökkäyksessä. Puolustuksessa ei sitten ole sitäkään. Stecher sentään näyttää yrittävän tosissaan (tosin Carolinaa vastaan neljä maalia tuli Edler-Stecher -kaksikon ollessa jäällä), mutta etenkin Huttonin ja Pouliotin pelaaminen on sillä tasolla, että Greenilla ei ole ollenkaan luottoa. Heistä Hutton pelasi Carolinaa vastaan vain reilu viisi minuuttia. Veikkaan, että Hutton liittyy Gudbransonin kanssa myyntilistalle pian ellei jo ole siellä.

Pakko se on tosiaan Boucherin osalta myöntää tilanne ja päästää hänet tämän kauden jälkeen eteenpäin. Boucher on välillä pelannut ylhäällä tehokkaasti, mutta koskaan hän ei ole onnistunut pisempään vakuuttamaan. Viime kaudellakin teki 5 maalia 27 ottelussa Vancouverissa, joten herätti taas lupauksia. Mutta näissä tämän kauden viidessä ottelussa ei ole nähty taas yhtään mitään. Edelleen 17 maalia 117 NHL-otteluun on hyvä saldo, mutta ei riittävän hyvä kun pelintaso maalien lisäksi on heikko eikä noita maaleja synny säännöllisesti vaan enemmänkin ryppäissä.

Pakisto on tosiaan tällä hetkellä luokkaa surkea ja sieltä pitäisi melkoisia näyttöjä tulla, jotta tarvisi oikeastaan ketään (pl Tanev) ens kauden kokoonpanoon suunnitella. En ymmärrä alkuunkaan ettei Philip Holm saa tällä hetkellä näytönpaikkaa. Tai Patrick Wiercioch. GM taitaa tuntea itsensä tyhmäksi kun pakisto floppaa kokonaisuutena ja Wiercioch ei kelpaa valmentajalle millään. Yhden suunnan soppari, mutta silti hän oli katsomossa kolmasosan kaudesta ja sen jälkeen hänet on haudattu farmiin. Siinä olisi kuitenkin kaksi pakkia joita varmasti kiinnostaisi näyttöjen antaminen tulevia kausiakin varten.

Ihmettelen myös, että Goldobin ei saa kutsua ylös. On hänellä kuitenkin ihan eri tason potentiaali kuin Boucherilla. Kuitenkin ylhäällä 14 peliin 2+2, toki myös -8. Ja kyllähän Goldobinin osaltakin pitäisi selvittää, että mitä hänen kanssaan tehdään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pakko se on tosiaan Boucherin osalta myöntää tilanne ja päästää hänet tämän kauden jälkeen eteenpäin.. Mutta näissä tämän kauden viidessä ottelussa ei ole nähty taas yhtään mitään. Edelleen 17 maalia 117 NHL-otteluun on hyvä saldo, mutta ei riittävän hyvä kun pelintaso maalien lisäksi on heikko eikä noita maaleja synny säännöllisesti vaan enemmänkin ryppäissä.
Ongelmana on juuri tuo pelin taso muualla kuin b-pisteiden välissä. Hän jää jälkeen liian usein tilanteista ja näyttää vain katselevan perään kun peliä pelataan jo muualla. Puolustuspäässä Boucher on melko hyödytön eikä laidoilla tule voittoja. Joitakin odotuksia häneen asetin kun tammikuussa tuli valinta AHL:n kuukauden pelaajaksi ja kuvittelin hänen olevan nyt kauden parhaassa kunnossa, mutta eipä sieltä ole tullut kyllä mitään.

Mr. Smith kirjoitti:
Pakisto on tosiaan tällä hetkellä luokkaa surkea ja sieltä pitäisi melkoisia näyttöjä tulla, jotta tarvisi oikeastaan ketään (pl Tanev) ens kauden kokoonpanoon suunnitella. En ymmärrä alkuunkaan ettei Philip Holm saa tällä hetkellä näytönpaikkaa. Tai Patrick Wiercioch.
Tanev ja Stecher ovat puolustajia, jotka pitäisin tuolta tämän hetkisillä näytöillä pidempäänkin mukana. Ja varmaan se Edlerkin siellä paikkansa pitää ainakin sopimuksensa loppuun saakka (eli ainakin vielä ensi kauden loppuun saakka).

Wierciochilla on ollut farmissa ongelmia omassa päässä kovuuden kanssa, vaikka onkin isokokoinen ja pelannut NHL:ssä vielä fyysisesti kovemmassa paineessa. Holm sen sijaan on ollut varsin hyvä kiekollisessa pelissä (kuudentena AHL:n pakkien pörssissä) ja parantanut kauden edetessä. Luulisi tosiaan kuitenkin kummallekin tulevan edes näyttöpaikkoja, kun ei tuo nykyinenkään toimi. Dylan Blujus Uticalla on puolustaja, jolle voisi tarjota Archibaldin tavoin sopimusta. Ei tee paljon pisteitä, mutta on Utican luotettavin oman pään puolustaja. Tampan varauksia ja se joukkue takaa näköjään laatua.

Mr. Smith kirjoitti:
Ihmettelen myös, että Goldobin ei saa kutsua ylös. On hänellä kuitenkin ihan eri tason potentiaali kuin Boucherilla. Kuitenkin ylhäällä 14 peliin 2+2, toki myös -8. Ja kyllähän Goldobinin osaltakin pitäisi selvittää, että mitä hänen kanssaan tehdään.
Totta, Goldobinillakin on farmissa päälle piste/peli -tahti Boucherin tavoin ja lahjakkuutta riittää kiekolliseen peliin, mutta ilmeisesti Green ei ole sitten ollut tyytyväinen noissa 14 pelissä hänen kokonaisvaltaiseen peliin. Loppukaudella voisi hänelle kuitenkin tarjota rohkeasti hyökkääviä minuutteja ylhäällä ja katsoa mihin hänestä on. Nyt tuntui parissa pelissä, että hän pyrki vähän turhankin paljon osoittamaan valmennukselle olevansa luotettava pelaaja omaan päähän eikä hän päässyt pelaamaan parhailla avuilla.
 

HankMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Olipa yllättävä voitto Dallasia vastaan. Hyvää peliä toki oli mutta ei Stars kyllä ollut oikein pelipäällä. Markströmille kauden toinen nollapeli ja varsin vakuuttavasti pelasi vaikka mitään hirveitä laatupaikkoja ei Dallasilla ollut. Peli olisi ollut kyllä erilainen jos tuo Spezzan maali olisi hyväksytty, näytti että kävi kyllä sisällä mutta noita on vähän vaikea tulkita vaan yhdestä kuvakulmasta. Reid Boucher teki pari häkkiä, Horvat, Vanek ja Virtanen yhden. Boeser oli ehkä hieman pimennossa, en tiedä vaikuttaako tuo käsi mutta olisi voinut Green vähän lepuuttaa eikä tälläisessä 6-0 pelissä pelata yli kahtakymmentä minuuttia. Toki tuosta oli melkeen 5min yv-aikaa.

Markström oli Carolina-häviön jälkeen ottanut vähän roolia ja otti joukkueen "puhutteluun", tuo selvästi auttoi kun peli oli kenties kauden parhain. Saisi useamminkin ottaa jos tulokset ovat tälläisiä.

Kirjoitellaan nyt tännekin tästä, oli Twitterissä saatu eilen taas naurettava härdelli, kun Jake Virtanen oli kisutellut jotain texasilaista tyttöä ja pistänyt tälle yksityisviestiä ja tämä varsin miellyttävän näköinen nainen oli ottanut tästä Jaken viestistä screenshotin ja jakanut Twitteriin. Sen verran taisi tulla kommenttia Virtaselle ja tämä sulki hetkellisesti tilinsä. Virtanen pelasi loistavan pelin tuon jälkeen ja sai varmasti jotain lisäboostia.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Olipa yllättävä voitto Dallasia vastaan. Hyvää peliä toki oli mutta ei Stars kyllä ollut oikein pelipäällä. Markströmille kauden toinen nollapeli ja varsin vakuuttavasti pelasi vaikka mitään hirveitä laatupaikkoja ei Dallasilla ollut. Peli olisi ollut kyllä erilainen jos tuo Spezzan maali olisi hyväksytty, näytti että kävi kyllä sisällä mutta noita on vähän vaikea tulkita vaan yhdestä kuvakulmasta. Reid Boucher teki pari häkkiä, Horvat, Vanek ja Virtanen yhden. Boeser oli ehkä hieman pimennossa, en tiedä vaikuttaako tuo käsi mutta olisi voinut Green vähän lepuuttaa eikä tälläisessä 6-0 pelissä pelata yli kahtakymmentä minuuttia. Toki tuosta oli melkeen 5min yv-aikaa.

Kirjoitellaan nyt tännekin tästä, oli Twitterissä saatu eilen taas naurettava härdelli, kun Jake Virtanen oli kisutellut jotain texasilaista tyttöä ja pistänyt tälle yksityisviestiä ja tämä varsin miellyttävän näköinen nainen oli ottanut tästä Jaken viestistä screenshotin ja jakanut Twitteriin. Sen verran taisi tulla kommenttia Virtaselle ja tämä sulki hetkellisesti tilinsä. Virtanen pelasi loistavan pelin tuon jälkeen ja sai varmasti jotain lisäboostia.

Oli kyllä erikoinen peli. Puolessa välissä laukaukset tais olla 27-10 ja tilanne taululla 4-0. En tiedä kuinka kauas pitää ennen kun tulee vastaava peli vastaan, jossa Vancouverilla on kolminkertaiset laukaisumäärät matsin puolessa välissä. Dallas ei todellakaan ollut parhaimmillaan, mutta siitä huolimatta hieno 6-0 voitto. Odotuksissa oli lähinnä vastaavat numerot Dallasin suuntaan.

En itsekään ymmärtänyt tuon pelin peluutusta. 25 minuutin kohdalla tilanne on 4-0 ja vähän puolen välin jälkeen 5-0. Siitä huolimatta Horvat ja Boeser pelaavat yli 20 minuuttia ja hyvin pelannut Virtanen 11 minuuttia. Ja kaikki muut pääsevät lopussa ylivoimalla paitsi Virtanen. Tai no pääsihän Jakekin 13 sekunniksi. Välillä tuntuisi varmaan mukavalta jos hyvistä otteista palkittaisiin peliajalla ja tälläisessä tilanteessa jopa yv-ajalla. Virtanen rikkoi nyt joka tapauksessa piste-ennätyksensä ja 10 maalia alemmista ketjuista ja ilman ylivoima-aikaa olisi hyvä saldo tältä kaudelta. Nyt siis kasassa 7+7.

Boucher oli hyvä tehden 2 maalia ja kumpikin oli todella hyvä suoritus. Lisäksi ottelun korkein laukaisumäärä (7 kutia), joten hyvin käytetty näytönpaikka Boucherin osalta. Toki kaksi edellistä peliä meni tehoitta ja yhteensä kolmella laukauksella, joten edelleen Boucherin suoritukset vaihtelee todella paljon. Peliaikaa Boucher saa nyt reilulla kädellä ja näissä kolmessa matsissa peliaika onkin ollut 15 minuutin tietämillä. Vertailun vuoksi Virtanen on koko kaudella saanut kerran yli 15 minuuttia peliaikaa.

Darren Archibald sai kauden ensimmäisen pinnansa ja tuo olikin ensimmäinen neljään vuoteen. Lisäksi neljä taklausta, joten hän tuo sitä kaivattua fyysisyyttä kentälle. Kahteen matsiin 8 taklausta ja tappelusta vitonen. Saa jatkaa samaa rataa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Markström oli Carolina-häviön jälkeen ottanut vähän roolia ja otti joukkueen "puhutteluun", tuo selvästi auttoi kun peli oli kenties kauden parhain. Saisi useamminkin ottaa jos tulokset ovat tälläisiä.
Markström otti tuon jälkeen myös "itsensä" puhutteluun. Hän laukoi aika kovia sanoja tuolloin medialle;

I'm not good enough. And we have a lot of guys on our team who aren't playing good enough, either, to be in this league.

Hän joutui selittämään noita sanojaan medialle tuon pelin jälkeen ja kertoi näin;

I was talking about the past four games, knowing how good we can play and then we had not been playing that good the past four when we were losing

Nuo sanat ilmeisesti tosiaan toimivat, sillä pelillisesti kauden heikoimman jakson jälkeen Vancouver otti suurimman voittonsa pitkään aikaan. Edellisen kerran Canucks voitti pelin 6-0 vuonna 2011 Coloradoa vastaan. Joukkue oli ihan eri jalalla liikkeellä kuin edellisissä peleissä ja onnistui käyttämään hyvän alun jälkeen paikkansa hyödyksi. Dallasilla saattoi tosin olla pieni väsymys päällä joukkueen pelattua jo kolmannen pelinsä neljään iltaan, mutta siitä huolimatta Canucksin ilme oli oikein hyvä.

Ilmeisesti Markströmin kannattaisi siis nollailla joukkuetta jatkossakin jos tulos on tuo. Ja jos olisin taikauskoinen, niin kannattaisi jatkaa Boucherin lokaamista. Nyt hän sitten näytti, että hyvänä iltana voi tulla parikin maalia NHL:ssä. Noilla maaleilla ja ylipäänsä tuolla pelillä hän osti kyllä lisäaikaa näytöille, vaikka edelliset pelit menivät heikosti. Näin nopeasti hän nousi tasoihin Henrik Sedinin kanssa tämän kauden maaleissa (2).

Boeser sanoi kädessä olevan vielä kipua, mutta ei niin paljon että se estäisi pelaamisen. Hänelle tuli vain yksi laukaus pelissä. Jakelta tosiaan hyvä 1+1 peli ja jos hän saisi 10 osumaa alaketjuista kasaan, niin tuota voisi pitää jo oikein hyvänä suorituksena. Hyökkäyksen taklaukset ja riistot hänelle menevät jo varmasti. Vielä kun saisi karsittua ne keskialueen kiekonmenetykset. Archibald ja Virtanen saavat minun puolesta kuitenkin jatkaa alaketjuissa Sutterin ja Gauncen kanssa jos peli tuollaista.

Niin ja Bostonin scoutti on kiertänyt kaikki nämä vieraskiertueen pelit Canucksin mukana. Saa nähdä liikkuuko joukkueiden välillä kohta jotain.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Niin ja Bostonin scoutti on kiertänyt kaikki nämä vieraskiertueen pelit Canucksin mukana. Saa nähdä liikkuuko joukkueiden välillä kohta jotain.

Itse toivon, että kiinnostus kohdistuisi Loui Erikssoniin. Jostain syystä tuosta Erikssonin pelistä ei tule oikein mitään Vancouverissa kuin korkeintaan hyvin lyhyissä jatkoissa. Nyt taas viimeiset 8 peliä tehoilla 0+1 vaikka peliaikaa tulee se 15-20 minuuttia illasta toiseen. Nyt jos Erikssoniin olisi edes jotain kiinnostusta ja Eriksson suostuisi tuttuun joukkueeseen siirtymään (NMC voimassa) niin varsin pienellä korvauksella pitäisi Eriksson irrottaa.

Toki voi olla, että kiinnostus on esim Gudbransoniin - johon luulen että kiinnostus vaan kasvaa kun trade deadline lähestyy. Pitää toivoa, että Gudbranson pysyy ainakin kauppaan asti ehjänä. Omasta mielestä olisi syytä myydä myös Gudbranson ja hänestä voisi saada vähän paremman maksunkin. Liian kallis sopimus tulee ensi kesänä tasoon nähden ja lisäksi hän ei juuri ehjänä pysy.

-----------

Adam Gaudette jatkoi huimaa kauttaa ja teki viime yönä hattutempun. Viikonlopun matsissa tuli maali ja syöttö. Gaudette johtaa nyt sarjan pistepörssiä kuuden pinnalla ennen tiimikaveria Dylan Sikuraa. Gaudette johtaa myös maalipörssiä neljällä maalilla. Tuon Sikuran voisi houkutella syksyllä Gaudette kaveriksi Vancouveriin. Huhua ainakin ilmassa ettei Sikura välttämättä tekisi sopparia Chicagoon. Horvat - Boeser ja Gaudette - Sikura kuulostaisivat jo kohtuu hyviltä kärkiketjujen kaksikoilta minkä ympärille rakentaa hyökkäystä tulevaisuudessa.

Tulevaisuuteen liittyen myös Kole Lind on ollut vauhdissa jälleen. Viime yönä syntyi kolme pinnaa (2+1) ja 30 maalia meni nyt rikki tältä kaudelta. Noin 10 pelin tasoituksesta huolimatta Lind on nyt WHL:n pistepörssin TOP10:ssä. Pettersson on nyt SHL:ssä vetänyt pari peliä pisteittä, mutta kyllä tuo mainittu kolmikko luo uskoa tulevaisuuteen.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mitenkään erityisesti en halua kantaa ottaa Sikuran signaamiseen, koska ei näistä asioista julki tulla useampaan kuukauteen, jos ongelmia on. Joka tapauksessa Sikuran kohdalla epäilys on käsittääkseni erään NHL:ssä työskentelevän henkilön arvaus ja epäilys sopimuksen tekemisestä Blackhawksin kanssa ja se ei ilmeisesti perustunut mihinkään erityisesti. Itse olen lukenut epävirallisilta randomeilta, mutta luotettavilta tahoilta, että Sikura olisi todellakin signaamassa Chicagon kanssa. Joku valmennusyhteys taisi olla, en nyt muista.

Paljon tilanteeseen vaikuttaa se pääseekö Sikura pelaamaan Frozen Fouriin vai ei. Jos pääsee, Blackhawks ei käytännössä voi polttaa sitä ensimmäistä vuotta sopimuksesta, joka varmasti Sikuraa kiinnostaa. Etu siirtyy Blackhawksille, jos kausi päättyy aikaisemmin ja Dylan pääsee NHL-jäille NHL-tienesteille jo tänä keväänä. Toki etu on aina sinne elokuulle asti, mutta jos se sinne asti venyy, niin menkööt vapaille markkinoille. Velipoikakin voi lähteä sitten Rockfordista samalla ovella.

Mielenkiintoista kuitenkin seurata ja todella hauska yksityiskohta, että Vancouverin sekä Chicagon kärkiprospectit ovat joko nyt tai ovat olleet ketjukavereita yliopistossa. Schmaltz ja Boeser sekä Sikura ja Gaudette. Jos Boeser on parempi kuin Schmaltz kuten nyt siltä näyttää, niin Sikuran näen hiukan edellä Gaudettea ainakin yliopistotasolla. Mutta joo. Mielenkiintoista seurata!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Itse toivon, että kiinnostus kohdistuisi Loui Erikssoniin.
Huhujen mukaan tuo kiinnostus koskisi Huttonia. Mutta en tiedä kuinka luotettava tuo huhu on. Gudbransoniinkin saattaa kyllä Bruinsilla kiinnostusta olla. Erikssoniin tuskin on nykynäytöillä ja sopimuksella kiinnostusta, vaikka Bruins hänen edellinen seura onkin.

Mr. Smith kirjoitti:
Tuon Sikuran voisi houkutella syksyllä Gaudette kaveriksi Vancouveriin. Huhua ainakin ilmassa ettei Sikura välttämättä tekisi sopparia Chicagoon. Horvat - Boeser ja Gaudette - Sikura kuulostaisivat jo kohtuu hyviltä kärkiketjujen kaksikoilta minkä ympärille rakentaa hyökkäystä tulevaisuudessa.
Itse en odota Gaudettelta paikkaa tulevaisuudessa kahdesta ensimmäisestä ketjusta, mutta toki kaikki mahdollisuudet siihen ovat olemassa vielä kun tuo kehitys näyttää menevän hyvin eteenpäin koko ajan. Erinomainen yliopistoura kohta takana ja saa sitten nähdä miten hänen hyppynsä ylös onnistuu. Toivon hänestä kuitenkin kehittyvän ainakin kolmosketjun sentteri ja alivoiman luottopelaaja, mikä olisi erinomainen saavutus vitoskierroksen varaukselta.

Petterssonilla ja ehkä Lindilla näkisin tämän hetken prospecteista olevan mahdollisuuksia tuonne kahteen ensimmäiseen ketjuun Horvatin ja Boeserin seuraksi. Dahlenilla ja Gaudettella sinne saattaa olla mahdollisuuksia toki myös, mutta en ihan niin korkealle ainakaan vielä usko. Joka tapauksessa Pettersson noista nuorista vaikuttaa kaikkein lahjakkaammalta (jo NHL:ssä pelaavat nuoret Horvat ja Boeser mukaan luettuna) tällä hetkellä.

Lico kirjoitti:
Mielenkiintoista kuitenkin seurata ja todella hauska yksityiskohta, että Vancouverin sekä Chicagon kärkiprospectit ovat joko nyt tai ovat olleet ketjukavereita yliopistossa. Schmaltz ja Boeser sekä Sikura ja Gaudette. Jos Boeser on parempi kuin Schmaltz kuten nyt siltä näyttää, niin Sikuran näen hiukan edellä Gaudettea ainakin yliopistotasolla.
Niin ja Stecher oli myös tuossa North Dakotan joukkueessa Boeserin ja Schmaltzin kanssa. Ei toki ollut ketjukaveri (tuo kunnia meni Caggiulalle) puolustajana.

Sinänsä ei mitään väliä, mutta mihin tuon arvion perustat Gaudetten ja Sikuran välillä? Gaudette on vuoden nuorempi, vähän kookkaampi, pelaa enemmän alivoimaa joukkueessa ja on tehnyt 10 maalia enemmän sekä vähän enemmän tehoja tällä kaudella. Hän oli myös Buttonin listalla korkeammalla kuin Sikura. Toki Sikurasta voi parempi tulla, mutta lähinnä vaan mietin mihin tuo arviosi perustuu?
 

HankMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Noniiiin, nyt on Philip Holm nostettu ylös. AHL:lässä 42 peliin 29 pongoa ja on vissiin kohtuu hyvin pelannut. Toivottavasti onnistuu.

Huhujen mukaan tuo kiinnostus koskisi Huttonia. Mutta en tiedä kuinka luotettava tuo huhu on. Gudbransoniinkin saattaa kyllä Bruinsilla kiinnostusta olla. Erikssoniin tuskin on nykynäytöillä ja sopimuksella kiinnostusta, vaikka Bruins hänen edellinen seura onkin.
Voisi kuvitella että joku kauppa sieltä olisi tulossa, kun niin ahkeraan Bostonin scoutit katsellut pelejä. Mikäköhän mahtaa olla Huttonin arvo markkinoilla ja mistäköhän Bruins mahtaa olla valmis luopumaan? Varmaan Benning haluaa jonkun Matt Beleskeyn ja seitsemän kierroksen varauksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös