Mainos

Vancouver Canucks 2017–2018

  • 109 879
  • 408

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mennyt NHL-kausi saatiin päätökseen (onnittelut vielä Pittsburghille) ja nyt voisi jo availla uutta ketjua kun draft-tilaisuuskin jo kolkuttelee ovella. Mennyttä kautta ei viitsisi sen suuremmin enää miettiä uusiksi - viime kauden kausiketjussa on suunnilleen se sanottu mitä tapahtui. Sen verran siitä sanottakoon lyhyesti, että kun joukkue tekee NHL:n toiseksi vähiten maaleja, jää sarjassa toiseksi viimeiseksi ja häviää kaiken päätteeksi vielä draft-lotonkin toisen kerran peräkkäin saaden heikoimman vuoron mikä oli edes mahdollista saada sijoituksella, niin en tiedä mikä olisi voinut mennä vielä huonommin.

Kohti uusia pettymyksiä siis. Ensi kaudelle joukkueen sopimustilanne näyttää seuraavalta:

Hyökkääjät

Daniel Sedin; Cap Hit 7,0, sopimus loppuu 2018
Henrik Sedin: 7,0 / 2018
Loui Eriksson: 6,0 / 2022
Brandon Sutter: 4,375 / 2021
Derek Dorsett: 2,65 / 2019
Sven Bärtschi 1,85 / 2018
Brock Boeser: 0,925 / 2019
Markus Granlund 0,9 / 2018
Jayson Megna 0,65 / 2018

Rajoitetut vapaat agentit

Brendan Gaunce
Bo Horvat
Joseph Cramarossa
Reid Boucher
Anton Rödin
Michael Chaput

Jack Skille (rajoittamaton vapaa agentti)

Puolustajat

Alexander Edler: 5,0 / 2019
Chris Tanev: 4,45 / 2020
Luca Sbisa: 3,6 / 2018
Ben Hutton: 2,8 / 2019
Troy Stecher: 0,925 / 2018
Alex Biega: 0,75 / 2018

Erik Gudbranson (rajoitettu vapaa agentti)

Maalivahdit

Jacob Markström: 3,666 / 2020

Ryan Miller (rajoittamaton vapaa agentti)

Palkkakatossa on (Cap Friendlyn mukaan) tilaa tällä hetkellä noin 17 miljoonaa 17 sopimuksella.

Uudet sopimukset:

Kesän tärkein sopimusasia olisi saada ehkä joukkueen viime kauden tärkeimmälle pelaajalle Bo Horvatille järkevä jatkosopimus. Huhuissa on pyörinyt lyhyehkö 2-3 vuoden sopimus 5-5.5 miljoonan Cap Hitilla, mikä olisi mielestäni peliotteisiin ja kehitykseen nähden sopiva. Hyökkäyksessä myös Reid Boucherille ja Brendan Gauncelle tullaan luultavasti tarjoamaan jatkoja.

Puolustuksessa Erik Gudbransonille olisi tarjolla uutta sopimusta, mutta toivottavasti tuossa sopimuksessa pidetään maltti käsissä. Gudbransonin mennyt kausi oli monen muun ohella suuri pettymys - joskin pitkällä loukkaantumisellakin oli osuutta tuossa.

Maalille joukkue tarvitsee uuden maalivahdin, ellei Ryan Millerin kanssa tehdä vielä lyhyttä jatkosopimusta.

Horvatin, Gudbransonin ja uuden(?) maalivahdin sopimuksiin saattaa mennä reilu kymmenen miljoonaa taalaa, joten kattoon jäisi tilaa vielä jonkin verran

Hyökkäyksen suunnitelma:

Tämän hetken hyökkäyksessä on joitakin mahdollisesti arvokkaita palasia tulevaisuutta ajatellen, mutta kokonaisuutena hyökkäys on vielä tilanteessa, jossa ei pitäisi olla asiaa pudotuspeleihin. Viime kauden hyökkäyksestä kertoo paljon se, että vain kolme hyökkääjää ylitti 35 pisteen rajan. Mennyt kausi oli etenkin Sedineille ja viime kesän isolle hankinnalle Loui Erikssonille suuri pettymys ja kun muu ryhmä oli vielä liian kokematon ja/tai vammojen vuoksi puolikuntoinen, hyökkäyksessä ei ollut juurikaan vastuunkantajia.

Tällä hetkellä hyökkäys on paperilla heikompi kuin ehkä koskaan viimeisiin 30 vuoteen - etenkin kun ottaa huomioon Sedineiden ja Erikssonin viime kauden tason ja kaksosten 37 vuoden iän. Monivuotiset luottoratsut Alexandre Burrows ja Jannik Hansen heitettiin loppukaudesta vaihtoon kaupoilla joilla saatiin kaksi nuorta hyökkääjää (Jonathan Dahlen ja Nikolay Goldobin). Kaupat olivat joukkueen tilanteeseen nähden perusteltuja ja saattavat tuoda arvokasta apua tulevaisuudessa, mutta tuskin nuo kaupat palvelevat joukkuetta suuremmin vielä ensi kaudella.

Ensi kaudella pelaajakaupat saattavat jälleen muokata hyökkäystä, mutta uskoisin jotenkin nyt siihen, että mitään isompaa muutosta ei tulla tekemään. Sedineiden ja Erikssonin varaan yritetään rakentaa mahdollisesti uudelleen kemioita. Kolmikko on toisilleen tuttu Ruotsin maajoukkueista vuosien varrelta, mutta hekään eivät viime kaudella saaneet keskenään paljonkaan irti. Nyt toiveissa olisi kaikilta kolmelta mennyttä kautta parempi kausi uuden valmennuksen alla.

Toinen ketju muodostetaan luultavasti nuorempien pelaajien Horvatin. Sven Bärtschin ja Brock Boeserin ympärille. Kesän 2013 Canucksin ykkösvaraus Horvat meni jälleen eteenpäin, ollen mielestäni joukkueen paras pelaaja kokonaisuutena. Kesän 2015 Canucksin ykkösvaraus Boeser pelasi sen sijaan hyvän loppukauden tultuaan yliopistosta NHL:ään. Ketjun toisella laidalla nähdään luultavasti Bärtschi, joka on pelannut Horvatin kanssa kahden viime kauden aikana ja olisi luultavasti rikkonut 20 maalin rajapyykin ilman loukkaantumistaan.

Kolmosketjua sentteröinee edelleen Brandon Sutter ja hän saanee laidalleen viime kaudelta tutun Markus Granlundin. Granlund pelasi menneellä kaudella läpimurtokautensa NHL:ssä ja olisi ehkä hänkin rikkonut 20 maalin rajan ilman loukkaantumistaan. Goldobin tai Boucher haastavat toista laiturin paikkaa etukäteiskaavailuissa vahvimmin. Gauncelle ja Derek Dorsettille jäänee tonttia nelosketjussa.

Kokonaisuutena Canucksin hyökkäyksestä puuttuvat tällä hetkellä eliittiluokan hyökkääjät, joilla joukkue ratkoi usein pelejä Sedineiden ollessa vielä parhaimmillaan tai tuota aikajaksoa edeltävällä ajalla Markus Näslundin ja Todd Bertuzzin iskiessä tehoja. Bo Horvat on edellä esimerkiksi Ryan Keslerin kehitystä aikanaan, mutta hän on liian yksin mikäli tuo yli 100 vuotinen ruotsalaiskolmikko ei saa tehoja aikaan. Etenkin Boeserin ja Horvatin varaan on kuitenkin mahdollista rakentaa tulevaisuutta mikäli pelaajat kehittyvät kuten Canucks-leirissä toivotaan.

Puolustuksen suunnitelma:

Puolustuksessa Canucksilla on edelleen olemassa sen osaava kärki Alexander Edler ja Chris Tanev, mutta muu ryhmä ei riitä sielläkään kisaamaan pudotuspelipaikasta. Viime kaudella Tanev kärsi paristakin vammasta ja tuo näkyi heti joukkueen otteissa. Tanevin tilastoihin merkittiin 53 peliä, mutta monessa noista kentällä ei nähty normaalia Tanevia.

Desjardins myönsikin kauden aikana Tanevin pelanneen loukkaantuneena useita pelejä. Canucksin puolustus on kärjestä niin kapea, että se ei kestä kummankaan kärkipuolustajan pidempää sairauslomaa tai pelaamista puolikuntoisena.

Kärkikaksikon takana nuori Troy Stecher väläytteli viime kaudella ykkösparissa hienosti ja hänestä saattaa kehittyä vielä top4-puolustaja joukkueelle. Toinen nuori puolustaja Ben Hutton oli sen sijaan pieni pettymys tehojen puolesta (kehittyneissä tilastoissa Hutton paransi tulokauskaudesta). Luca Sbisan hyöty puolustukselle oli melko vaatimaton, Alex Biega on rajatapaus NHL-puolustajana ja Gudransonin kauden pilasi ranneleikkaus.

Viime kauden ryhmästä varmuudella ovat poissa KHL:ään siirtyvät Nikita Tryamkin ja Philip Larsen - Tryamkinin menetys on jonkinlainen isku joukkueen tulevaisuuteen. Tilalle syvyyteen on tullut vapaana agenttina kisaamaan tähän mennessä Ruotsin MM-kisajoukkueessa pelannut hyvin liikkuva Philip Holm, joka oli ainoa "ei NHL-puolustaja" Ruotsin kultaa voittaneessa MM-joukkueessa. Holm saattaa vaikka ottaa paikan NHL:stä, sillä tällä hetkellä kilpailu Canucksin puolustuksessa ei ole lähellekään kovinta mahdollista.

Puolustuksessakin on joitakin tulevaisuuden palasia. Tanevilla, Gudbransonilla, Stecherilla, Huttonilla ja junioreissa vielä pelanneella Olli Juolevilla voisi olla kuitenkin mahdollista muodostaa tulevaisuudessa vielä toimiva puolustus, mikäli pelaajat kehittyvät toivotunlaisesti. Lisäksi pari hyvää projektia (Juolevin lisäksi etenkin Guillaume Briseboisin ja Evan McEnenyn kehitykset vaikuttavat lupaavilta) on kasvamassa prospectipuolella ja nuoria puolustajia on mitä luultavimmin tulossa kesällä lisääkin mukaan organisaatioon, joten puolustuksen tulevaisuus näyttää ihan kelvolliselta tällä hetkellä, vaikka taso NHL:ssä ei oikein vielä riitäkään.

Tanev on ollut siirtohuhujen kohteena, joten saa nähdä heittääkö Benning puolustuksen arvokkaimman oman pään pelaajan vielä vaihtoon ja heikentää tämän hetken mahdollisuuksia lisääkin. Tanevilla saisi varmasti hyvän vastineen, mutta itse en tuota kauppaa haluaisi nähdä. Minun näkemykseni mukaan nuoret pelaajat kehittyvät paremmin kun eivät joudu kantamaan liian suurta kuormaa liian aikaisin ja vielä hyvässä iässä oleva Tanev (27 vuotta) on oikein hyvä esimerkki nuorille useampia vuosia.

Viime kauden farmipuolustajista Jordan Subban, McEneny ja Andrey Pedan ovat lähimpänä paikkaa ylhäältä. Heille kaikille saattoi olla hyvä uutinen heille tutun Nolan Baumgartnerin nimitys seuran kakkosvalmentajaksi puolustajista vastaavaksi valmentajaksi. McEneny otti viime kauden aikana farmin puolella isoja askelia eteenpäin ja hän saattaa ainakin kisata pelipaikasta ylhäällä ensi kauden alussa. Pienikokoisella Subbanilla on ollut vähän ongelmia oman pään pelin kanssa ja fyysisesti lahjakas Pedan on ollut epätasainen farmin puolella.

Jatkuu...
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jatkuu edellisestä viestistä...

Maalivahtien suunnitelma:

Maalilla Ryan Millerin ja Jacub Markströmin pelaaminen oli viime kaudella ihan hyvää, vaikka he(kään) eivät kriisissä olevaa joukkuetta pystyneet kannattelemaan. Millerin sopimus loppui menneeseen kauteen ja nyt olisi ehkä Markströmin vuoro ottaa kaivattu ykkösmaalivahdin rooli ainakin siihen saakka jos/kun farmin viime kauden arvokkain pelaaja Thatcher Demko on valmis. Markströmin pariksi kaivataan kuitenkin toista NHL-tason maalivahtia, sillä en usko ruotsalaisen pystyvän heikon joukkueen takana yksin kantamaan kautta läpi.

Demkon kehityksen ja Canucksin tämän hetken tilanteen vuoksi joukkueessa tuskin tullaan näkemään mitään pidempää uutta maalivahtisopimusta, joka estäisi Demkoa nousemasta ylös siinä vaiheessa kun seurassa koetaan se ajankohtaiseksi. Näin ollen joukkue varmaan pyrkii turvaamaan Markströmiin ja katsoo mihin ison ruotsalaisen rahkeet riittävät ykkösvahtina tai Millerin kanssa pelit puolittamalla.

Yhteenveto kesän alkupuolella:

Noiden ketjukokoonpanojen kanssa olen saanut usein kesän aikana vähän huvittua omille hahmotelmille jos olen tehnyt näitä tässä vaiheessa, mutta kun on mahdoton tietää tulevista siirroista, niin mennään näillä:

Daniel Sedin - Henrik Sedin - Eriksson
Bärtschi - Horvat - Boeser
Granlund - Sutter - Goldobin/Boucher
Dorsett - Gaunce - ?

Edler - Stecher
Hutton - Tanev
Sbisa - Gudbranson
Biega/Holm
Juolevi?

Markström
(Miller?)


Mitä luultavimmin lopullinen kauden aikainen joukkue tulee olemaan taas aika erilainen mitä nyt ajattelen. Viime kaudella tähän samaan aikaan tuosta ylläolevasta ei ollut varmuutta Erikssonin, Boeserin, Goldobinin, Boucherin, Granlundin, Gauncen, Stecherin, Gudbransonin ja Holmin paikoista, eli lähes puolet nyt suunnitellusta joukkueesta on muuttunut vuoden takaisesta.

Yhteenveto tilanteesta

Siitä ei pääse mihinkään, että tuo ylläoleva kokoonpano ei riitä paperilla millään kisaamaan playoff-paikasta. Toisaalta taas en edes halua nähdä nyt joukkueen satsaavan 37 vuotisten kaksosten vuoksi seuraan isoja nimiä nuoria uhraamalla - eikä tuohon riitä palkkakattokaan. Nyt järkevin reitti mielestäni on rakentaa nuorten varaan tulevaisuutta järkevästi ja rauhassa sekä toivoa, että joskus lähitulevaisuudessa arpaonni suosisi myös Canucksia.

Vaikka näin fanina ei olekaan hienoa katsoa seuran nykyistä rämpimistä, nuorten pelaajien kehittymistä ja otteita on aina hieno katsoa. Canucks on tullut melko nopeasti huipulta pohjalle ja nyt tässä tehdään uutta nousua. Viime kauden lopun aikana nähdyt liikkeet tuota nousua tukeakseen olivat ensimmäiset kunnon liikkeet Benningilta sen suhteen, että vanhan rungon osalta on luovutettu ja samalla luovuttu tuosta "rungon uusimisesta lennosta - strategiasta".

Lisää on mahdollisesti luvassa, mutta toivottavasti noissa tehdään järkeviä liikkeitä - esimerkiksi Tanevin myymistä en sellaisena pidä, ellei takaisin tule jotain todella arvokasta. Mahdollisesti seura tulee myös romahtamaan vielä vähän lisääkin, ennen kuin on valmiimpi taas nousemaan tästä synkästä ajanjaksosta.

Sen uuden nousun varalle pitää saada mukaan nyt uusia vastuunkantajia ja kohta se mahdollisuus on edessä, kun varaustilaisuus pidetään noin viikon päästä. Siihen tilaisuuteen lähdetään tällä kertaa sikäli mielenkiintoisista asetelmista, että Canucksilla on hallussa viisi varausta top100 ryhmästä. Edellisen kerran viisi varausta top100 ryhmästä oli 19 vuotta sitten. Toivottavasti noita vuoroja ei nyt myytäisi ja noista parinkin kohdalla onnistuttaisiin, jotta tuo "prospect-pankki" saisi arvokasta lisäystä.

Tämän hetken oma ranking prospecteista (rajana +20 vuotta tai 50 NHL-peliä)

1. Brock Boeser, laitahyökkääjä, 20 vuotta, 185cm, 87kg

Toissa kaudella mm, Jonathan Toewsin ennätyksiä North Dakotan yliopistossa rikkoneen laiturin mennyt kausi oli vammojen vuoksi rikkonainen, mutta silti Boeser teki yli piste per peli -tahdilla tehoja yliopistossa ja vaikeasta kaudesta huolimatta esimerkiksi TSN:n Craig Button rankkasi hänet helmikuussa kaikista prospecteista 8. sijalle. Yliopistokauden jälkeen laukaustaidoistaan tunnettu Boeser teki NHL:ssä viisi pistettä yhdeksään peliin. Edessä on mahdollisesti hieno tulevaisuus jos pysyy terveenä.

2. Thatcher Demko, maalivahti, 21, 193cm, 87kg

Toissa kaudella yliopistosarjojen parhaaksi maalivahdiksi valitulla isokokoisella ja nopealla Demkolla viime kauden alku farmissa tulokkaana oli "coryschneidermaisesti" hieman vaikea, mutta kauden puolivälin jälkeen Demko oli erittäin hyvä ja hinasi Utican kisaamaan pudotuspelipaikasta. Hän on mennyt toistaiseksi melko identtisiä jälkiä Schneiderin kanssa ja tällä hetkellä Demko vaikuttaa maalivahdilta, jolla on kaikki mahdollisuudet ottaa tulevaisuudessa ykkösmaalivahdin asema NHL:ssä.

3. Olli Juolevi, puolustaja, 19, 191cm, 85kg

Juolevin varausiän kausi oli erinomainen, kun hänet valittiin nuorten MM-kisojen tähdistöön vain 17 vuotiaana ja kauden päätteeksi vielä Memorial Cupin tähdistöön. Mennyt kausi ei mennyt OHL:ssä tehojen puolesta ihan niin hyvin kuin moni odotti (melko identtiset tilastot edelliskauteen nähden), mutta Juolevi otti kauden aikana hyviä kehitysaskelia kokonaispelissä ja pelasi kauden lopuksi vahvat playoffit.

Pelaajatyyppinä Juolevi on hyvin liikkuvana ja nopeasti kiekon ylös saavana puolustajana tehty nykypäivän NHL-kiekkoon, mutta voimapuolta pitää saada lisää.

4. Jonathan Dahlen, laitahyökkääjä, 19, 180cm, 80kg

Älykkään ja lahjakkaan maalintekijän Dahlenin mennyt kausi oli hieno Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (Allsvenskan), kun hän teki sarjan toiseksi eniten maaleja (25) ja neljänneksi eniten pisteitä (44) heti varaustaan seuraavalla kaudella. Moni scoutti ajattelee Dahlenin pelityylin sopivan vielä paremmin Pohjois-Amerikan kapeampiin kaukaloihin kuin Euroopan isompaan kaukaloon. Toisen polven kiekkoilija Dahlen lähtee luultavasti syksynä kokeilemaan taitojaan Pohjois-Amerikkaan, jossa Utica lienee ainakin alkuun hänelle sopiva paikka.

5. Adam Gaudette, keskushyökkääjä, 20, 185cm, 83kg

Vain alle kaksi vuotta sitten Adam Gaudette oli useimmille tuntematon viidennen kierroksen varaus. Mutta tänä päivänä hän on yksi organisaation tärkeimmistä prospecteista ja hänen kehityksensä saa fanit odottamaan mitä tulevaisuus vielä tuokaan tullessaan. Menneellä kaudella kiekollisesti taitava Gaudette teki yliopistossa 52 pistettä 37 peliin (edelliskaudesta parannusta 22 pistettä) ja esimerkiksi Craig Button rankkasi hänet kaikista prospecteista 40. sijalle.

Painoa on tullut varausiästä jo 25 paunaa lisää ja tuo voimanlisäys näkyy myös pelistä. Jos kehitys jatkuu näin, Gaudette tulee vielä pelaamaan NHL:ssä hyvän uran.

jatkuu..
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jatkuu edellisestä viestistä...

6. Nikolay Goldobin, laitahyökkääjä, 21, 182cm, 84kg

Jannik Hansenin kaupalla San Josesta tullut venäläishyökkääjä näytti loppukaudella NHL:ssä, että maalintekijän lahjoja on ainakin hyvin. Tilastoihin ei tosin tullut "kuin" kolme maalia 12 peliin, mutta Goldobinin pelaaminen oli hyökkäyspäähän hyvällä tasolla, mikä voi poikia vielä hyvän lopputuloksen. Tosin, Canucksin päävalmentajaksi tullut Travis Green on farmissa säästellyt yksipuolisten taitopelaajien jääaikaa tähän saakka, joten nähtäväksi jää miten kemiat osuvat yksiin Goldobinin kanssa.

7. Guillaume Brisebois, puolustaja, 19, 191cm, 86kg

Kesän 2015 kolmannen kierroksen varaus meni menneen kauden aikana paljon eteenpäin oman pään fyysisessä pelissä ja nosti lisäksi pisteensä 26 pisteestä 47 pisteeseen. Hyvin liikkuva ja hyvät raamit omistava kahden suunnan puolustaja oli Kanadan nuorten MM-joukkueesta viimeisenä pudonnut puolustaja, mutta tuota pettymystä taisi ainakin vähän paikata hänen valinta kauden jälkeen QMJHL:n toiseen tähdistöön.

Brisebois on ollut aina johtajatyyppi; hänet valittiin vain 17 vuotiaana Q:n joukkueensa Acadie Bathurstin kapteeniksi ja viime kesänä hän oli ehtinyt olla uudessa seurassa Charlottetownissa kaksi kuukautta, kun uudet seurakaverit äänestivät hänet joukkueen kapteeniksi.

8. William Lockwood, laitahyökkääjä, 18, 180cm, 78kg

Viime kesän kolmannen kierroksen varaus pelasi menneellä kaudella tulokaskautensa yliopistossa (Michigan) ja oli joukkueensa pistekakkonen (20 pistettä 30 pelissä). Kahden suunnan laituri Lockwoodin pelityyliä on verrattu Jannik Hanseniin nopeuden vuoksi, mutta fyysisessä pelissä Lockwood on parempi. Hän nauttii rakastavan taklaamista, mutta ehkä vähän liikaakin, sillä hän loukkaantui kauden aikana kahdesti yritettyään jyrätä paljon isomman pelaajan läpi.

Pelaajana Lockwood on kuitenkin mitään pelkäämätön ja nopea kahden suunnan laituri, joka saattaa vielä ottaa paikan kahdesta alemmasta ketjusta NHL-tasolla. Tuohon päästäkseen hänen pitää tietysti kehittyä vielä kokonaisvaltaisessa pelaamisessa ja ehkä saada vähän lisää malttia taklauspeliinsä. Nykypäivän vaatimus pelinopeus riittänee kyllä hyväänkin uraan.

9. Jordan Subban, puolustaja, 22, 175cm, 84kg

Oikealta laukova pienikokoinen hyökkäävä puolustaja teki farmissa menneellä kaudella 16 maalia ja 36 pistettä 65 peliin. Subbanin pelissä silmiin pistävää on hänen oivaltava pelikäsitys hyökkäyspäähän ja erinomainen liikkuminen, mutta omassa päässä Subban on ollut vähän liikaa ongelmissa farmitasollakin.

Hän lähti paikan päälle Stanley Cupin finaaleihin seuraamaan läheltä Nashville-pakin Ryan Ellisin pelaamista ja yrittää kopioida tuota pelaamista omaankin tekemiseensä ensi kaudella. Ensi kausi näyttää suuntaa Subbanin uralle.

10. Jake Virtanen, laitahyökkääjä, 20, 186cm, 94kg

Sijoittaisin mielelläni Canucksin kesän 2014 ykkösvarauksen Virtasen korkeammalle tällä hetkellä, mutta menneen kauden jälkeen tuota ei vaan pysty tekemään. Toissa kaudella Virtanen vaikutti vielä lupaavalta tehden NHL:ssä 13 pistettä 55 peliin ja ollen joukkueen fyysisin pelaaja. Hänen kehittyneet tilastot tasakentin (shot-attempt differential) olivat +19, kun seuraavaksi parhaalla Canucksin pelaajalla oli +4. Tulevaisuus näytti vielä lupaavalta.

Mutta viime kesänä tapahtui jotain, mikä syöksi Virtasen viime kauden aikana farmiin eikä pelit sielläkään luistaneet. Utican paidassa kertyi pelejä 65 ja pisteitä vaatimattomat 19 - noilla tehoilla Virtanen oli Utican sisäisen pistepörssin 12. pelaaja. Aikaa Jakella on vielä, samoin kuin lahjoja olla hyvä voimahyökkääjä, mutta ammattilaisuralle pitää saada nyt täyskäännös ja nopeasti.

Mielenkiinnolla seuraan parin vuoden päästä kuinka pahasti väärässä olin näiden rankkausten kanssa... Paljon nopeammin saadaan seurata sitä, miten Canucks tuota joukkuettaan tulee muuttamaan ja mitä jää käteen kohta koittavassa varaustilaisuudessa. Nyt keskustelu käyntiin tässäkin ketjussa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Puolustuksessa Erik Gudbransonille olisi tarjolla uutta sopimusta, mutta toivottavasti tuossa sopimuksessa pidetään maltti käsissä. Gudbransonin mennyt kausi oli monen muun ohella suuri pettymys - joskin pitkällä loukkaantumisellakin oli osuutta tuossa.
Tähän tuli vastaus saman tien:
Canucks sign Erik Gudbranson contract extension
...The defenceman signed a one-year, $3,500,000 extension.

https://www.nhl.com/canucks/news/va...-gudbranson-to-contract-extension/c-289942970
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tähän tuli vastaus saman tien:
Canucks sign Erik Gudbranson contract extension
...The defenceman signed a one-year, $3,500,000 extension.

https://www.nhl.com/canucks/news/va...-gudbranson-to-contract-extension/c-289942970
Ilmeisesti Benning seuraa Jatkoajan Canucks-fanien raapustuksia... ;)

Ihan järkevän kuuloinen sopimus, kun on vain yhden vuoden mittainen, Gudbranson aloitti mielestäni viime kauden hyvin (etenkin ottaen huomioon uudessa seurassa pelaamisen) ja pidin paljon hänen pelistään. Hän näytti ottavan joukkueessa yhden johtavan pelaajan aseman ja toi mukavasti fyysisyyttä, vaikka taklauksia jäätiinkin vähän kaipaamaan. Sen jälkeen hän näytti yrittävän tehdä jäällä liikaa ja sitten tulikin ranneleikkaus. Kokonaiskuvaksi jäi tuota rannevammaa edeltäneet ajat, jotka olivat heikompaa peliä kuin alkukaudesta. Canucks ei ole nähnyt Gudbransonia oikein kunnolla vielä, joten nyt tuolla vuoden sopimuksella saadaan toivottavasti parempi kuva.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Canucks ei ole nähnyt Gudbransonia oikein kunnolla vielä, joten nyt tuolla vuoden sopimuksella saadaan toivottavasti parempi kuva.

Varmaan parempi kuva saadaan, mutta kyllähän tämä pahalta haiskahtaa. Gudbranson on tuon sopimuksen jälkeen UFA, joten jos kaikki menee nappiin ja kausi on menestys niin kysyntää riittää ympäri liigaa enkä tiedä minkä takia Gudbranson jäisi silloin Vancouveriin, kun täällä ei menestystä ainakaan ole hetkeen luvassa. Jos taas loukkaantumiset riivaavat ja kausi on pettymys niin UFA:na hänelle joutuu tekemään riskillä kalliin jatkon. Ehkä tuollainen kohtuu hyvä kausi olisi sitten paras vaihtoehto, jonka jälkeen 2-3 vuoden maltillinen sopimus ja sen jälkeen niitä tykkikausia. No, katsotaan nyt miten kausi lähtee sujumaan.

Muuten taas suuret kiitokset nuckin suuntaan mahtavasta ketjun avauksesta tai avauksista, kun tuota materiaalia kertyi taas kolmen viestin verran. Aivan loistavaa! Onneksi jossain asiassa ollaan ihan NHL:n kärkiluokkaa :)

Menestys kaukalossa kiertänee tulevallakin kaudella Vancouverin kaukaa. Siinä mielessä tuo ei haittaa jos joukkueen rakennus jatkuu loppukauden mukaisin ottein. Dahlen, Goldobin ja muutama ylimääräinen varaus on kohtuu hyvä lähtökohta. Ainakin kun huomioidaan, että yleensä Vancouver on tuhlannut jo etukäteen pari noista TOP4 varauksistaan ja nyt neljällä ensimmäisellä kierroksella on kuusi varausta.

Laajennusdraftiin liittyen ennakoisin, että Brendan Gaunce on se pelaaja, joka Vancouverista napataan. Perusteluina, että aika vähän on Vancouverilla tarjontaa ja yleensäkin koko liigassa hyökkääjien osalta tarjonta on heikompaa kuin pakkien. Reid Boucher nyt voisi olla toinen joka ehkä hivenen kiinnostusta voisi kerätä. Toki tällä hetkellä Vancouverilla on vasta kaksi sopimuksellista hyökkääjää joita laittaa tarjolle eli Dorsett ja Megna, joten kai pieni mahdollisuus on sillekin, että Dorsett olisi se joka kiinnostaisi kohtuu arvokkaasta sopimuksesta huolimatta. Hän on kuitenkin hyvä nelosketjun fyysinen pelaaja, joka voi tuurata kolmosessakin. Sopimuksen pituuskin olisi Dorsettilla hyvä eli kaksi vuotta. Kummassakin (Gaunce tai Dorsett) tapauksessa Vancouver menettää nelosketjun pelaajan, joten nelosketjussa on draftin jälkeen kaksi paikkaa vapaana ja sinnekin olisi mukava saada ihan pätevät kaverit.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Mikäs siinä Juolevin pelissä sitten eniten tökkii, ettei paikkaa pelaavasta kokoonpanosta ole otettavissa jo ensikaudella? Allekirjoittaneella oli ainakin varsin isot ennakko-odotukset Juolevin suhteen nopeankin uran käynnistymisen suhteen. Toki nuoresta kaveristahan tässä on vielä kyse, mutta nyt kun noita nuoria kavereita on alkanut nousta NHL:ään ja pakin tontillekin hyvällä menestyksellä, niin mistä Juolevin kohdalla varsin maltilliset odotukset, viitaten @nuck avaukseen?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kiitos Mr. Smithille kiitoksista :)

Varmaan parempi kuva saadaan, mutta kyllähän tämä pahalta haiskahtaa. Gudbranson on tuon sopimuksen jälkeen UFA, joten jos kaikki menee nappiin ja kausi on menestys niin kysyntää riittää ympäri liigaa enkä tiedä minkä takia Gudbranson jäisi silloin Vancouveriin, kun täällä ei menestystä ainakaan ole hetkeen luvassa.
Gudbranson oli tilanteessa, jossa oli kolme vaihtoehtoa; Tehdä pitkä jatkosopimus, tehdä maltillinen ja lyhyt jatkosopimus tai päästää mies muualle.

Viime kauden perusteella ainakaan minä en olisi uskaltanut tehdä pitkää jatkoa ja toisaalta haluan nähdä vielä mitä hän tuo jos on terveenä. Tuollainen lyhyt sopimus näyttää nyt tasoa (toivottavasti vaan pysyy kunnossa). Canucksilla on jatkon suhteen vähintään etulyöntiasema sopimuksen tekemiseen ensi kauden aikana jos hänen kautensa on hyvä. Jos taas heikompi tai hän ei halua jatkosopimusta, niin uskon hänestä saatavan siirtotakarajalla kohtalaisen korvauksen (isoilla ja fyysisillä puolustavilla puolustajilla on arvonsa playoffeissa, jossa peli on vähän erilaista runkosarjaan nähden). Ehkä kaksivuotinen sopimus olisi ollut silti parempi, mutta pelaajallakin on noissa oma sanansa sanottavana.

Mr. Smith kirjoitti:
Laajennusdraftiin liittyen ennakoisin, että Brendan Gaunce on se pelaaja, joka Vancouverista napataan. Perusteluina, että aika vähän on Vancouverilla tarjontaa ja yleensäkin koko liigassa hyökkääjien osalta tarjonta on heikompaa kuin pakkien. Reid Boucher nyt voisi olla toinen joka ehkä hivenen kiinnostusta voisi kerätä.
Gaunce saattaa ollakin liipasimella (itse ottaisin hänet jos saisin valita Canucksin tarjonnasta). Mutta en vain ylipäänsä halunnut spekuloida tuohon ennakkoon tulevilla kaupoilla, UFA-hankinnoilla tai näillä laajennusdraftin menetyksillä sen enempää laiskuuttani ja osin siksi, että tuohon mahtui muutenkin tekstiä.

Prof. Puck kirjoitti:
Mikäs siinä Juolevin pelissä sitten eniten tökkii, ettei paikkaa pelaavasta kokoonpanosta ole otettavissa jo ensikaudella? Allekirjoittaneella oli ainakin varsin isot ennakko-odotukset Juolevin suhteen nopeankin uran käynnistymisen suhteen. Toki nuoresta kaveristahan tässä on vielä kyse, mutta nyt kun noita nuoria kavereita on alkanut nousta NHL:ään ja pakin tontillekin hyvällä menestyksellä, niin mistä Juolevin kohdalla varsin maltilliset odotukset
Minulla nuo uudet nuoret pakit tuottavat paljon suurempaa hankaluutta sanoa valmiudesta kuin hyökkääjät. Juolevi pelasi erinomaiset playoffit OHL:ssä ja on kiekollisilta taidoiltaan pelaaja, joka saattaa hyvinkin pelata hyvän uran NHL:ssä, mutta kun viime kauden alussa hänen fysiikkansa nähtiin vielä keskeneräiseksi, niin en osaa sanoa mitä syksyllä tapahtuu.

Mikään kiire Juolevia ei ole tuoda NHL:ään ja itse suosisin nyt Virtasen ja McCannin nostojen jälkeen ennemmin hidasta nostamista ja maltillista kehitystä kuin nopeaa kiiruhtamista. Varmaan Horvatin nopea onnistuminen antoi ainakin osittain Virtanen-McCann -kaksikolle vähän nopeamman reitin ylös kuin olisi ollut muuten ehkä järkevää ja kummankin kohdalla tuota ei voi sanoa ainakaan onnistuneeksi ratkaisuksi (mahdoton sanoa sitten mitä olisi käynyt jos he olisivat pelanneet vielä junioreissa vuoden).

Mutta katsotaan mitä syksyllä tapahtuu. Hänen pelinsä harjoitusleirillä ratkaisee ja voisin hyvin kuvitella näkeväni Juolevin ylhäälläkin. Suurin heikkous vuosi sitten oli tosiaan hänen kokonsa ja voimansa, mikä oli täysin ymmärrettävää 18 vuotiaalle. Hänellä on kyllä taitoja ja älykkyyttä tehdä hyppy ylös ja jos noita heikkouksia on saatu vähän kurottua kiinni, Juolevi varmaan nähdäänkin NHL:ssä. Vielä toistaiseksi en hänelle paikkaa kuitenkaan siellä petaa.
 

Louis

Jäsen
Ei Gudbranson ole menestyvässä joukkueessa parhaimmassa tapauksessa kuin kolmosparin alivoimaspesialisti. Aivan turha on odottaa häneltä tehoja hyökkäyssuuntaan tai ylivoimaosaamista. Vancouver on kuitenkin vielä ainakin jonkin aikaa muuta kuin ennakkosuosikki suurimpaa osaa NHL:n joukkueita vastaan kohdatessa. 3,5 miljoonaa vuodessa on maksimia mitä kannattaa Gudbransonille maksaa. Toisaalta Vancouverilla ei ole tällä hetkellä mitään ongelmia palkkakaton kanssa joten ei kai sillä ole mitään väliä yhden vuoden sopimuksissa. Jos menneisyydessä Edmontonin rebuildissa monen mielestä oli liian vähän kokeneita pelaajia, niin Gudbranson kyllä paikkaa sitä johtaja-aukkoa Vancouverissa. Ei hänelle kuitenkaan mitään mammuttisopimusta pelilöisen annin takia kannata antaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ei Gudbranson ole menestyvässä joukkueessa parhaimmassa tapauksessa kuin kolmosparin alivoimaspesialisti. Aivan turha on odottaa häneltä tehoja hyökkäyssuuntaan tai ylivoimaosaamista.
Tuskin kukaan odottaakaan tehoja hyökkäyssuuntaan tai ylivoimaosaamista. Lähinnä kyse on siitä, voiko Gudbransonista tulla esimerkiksi Marc Methotin kaltainen iso ja fyysinen puolustava pakki varustettuna hyvillä johtajaominaisuuksilla, jota voidaan käyttää ylempänäkin kuin kolmosparissa. Johtajaominaisuudet Gudbransonilla on olemassa (esimerkiksi viime kesänä lukemani perusteella monet Panthers-fanit veikkasivat hänestä kehittyvän kahden viimeisen Panthers-kauden aikana joukkueen seuraava kapteeni). Muuten Gudbranson ei ole kokonaispelissä Methotin tasolla, mutta Methot nousi top4-pakiksi 26-27 vuoden ikäisenä, kun Gudbranson on nyt 25 vuotias.

Eli periaatteessa kehittymistä ja tikkailla ylöspäin nousemista voi vielä tulla. Minun näkemäni perusteella Gudbransonilla on lahjoja nousta tikkailla, mutta hänen pitää pystyä yksinkertaistamaan peliään. Viime kaudella ennen loukkaantumistaan hän yritti nähdäkseni liikaa heikossa joukkueessa. Tuota edeltävä aika alkukaudesta oli puolestaan hyvää peliä ja tuohon saattoi olla ainakin osasyynä hänen pelaaminen uudessa joukkueessa ja tuon ansiosta peruspelaamiseen keskittyminen. Jos hän saa sen paremman pelinsä takaisin, hänestä voi tulla enemmän kuin kolmosparin alivoimaspesialisti.

Methotin palkka on nyt noin 5 miljoonaa taalaa ja Canucks varmaan arvioi kannattaako Gudbransoniin sijoittaa tulevaisuudessa vai pistää hänet kiertoon. Huhujen mukaan Gudbranson olisi hakenut Floridassa noin 5 viiden miljoonan taalan kausisopimusta pidemmällä pahvilla ja tuo olisi ollut syynä kauppaan (Panthersilla oli muitakin sopimuksia tehtävänä). Veikkaan noiden huhujen pohjalta, että Gudbranson ei suostu/suostunut tällä hetkellä 3.5 miljoonan taalan sopimukseen muuten kuin tuolla lyhyellä mallilla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin laajennusdraftiin suojattujen/suojaamattomien pelaajien lista ei ollut mikään yllätys:

Suojaamattomat:

Reid Boucher
Michael Chaput
Joseph Cramarossa
Derek Dorsett
Brendan Gaunce
Alexandre Grenier
Jayson Megna
Borna Rendulic
Anton Rödin
Drew Shore
Jack Skille
Michael Zalewski
Alex Biega
Philip Larsen
Tom Nilsson
Andrey Pedan
Luca Sbisa
Richard Bachman
Ryan Miller

Suojatut:

Sven Bärtschi
Loui Eriksson
Markus Granlund
Bo Horvat
Daniel Sedin
Henrik Sedin
Brandon Sutter
Alex Edler
Erik Gudbranson
Chris Tanev
Jacob Markström

Edelleen Gauncen noista poimisin itse jos saisin valita. Gauncen jälkeen lähimmät vaihtoehdot voisivat olla Boucher, Sbisa, Dorsett tai Biega, mutta Boucher on vähän epätasainen, Dorsett/Sbisa -kaksikolla on sopimukset, joiden kohdalla Las Vegas pistää varmaan rahansa muualle ja Biega on rajatapaus NHL-pelaajaksi (niin on edelleen Gauncekin, mutta Gaunce on 23 vuotias ja Biega 29 vuotias.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Edelleen Gauncen noista poimisin itse jos saisin valita. Gauncen jälkeen lähimmät vaihtoehdot voisivat olla Boucher, Sbisa, Dorsett tai Biega, mutta Boucher on vähän epätasainen, Dorsett/Sbisa -kaksikolla on sopimukset, joiden kohdalla Las Vegas pistää varmaan rahansa muualle ja Biega on rajatapaus NHL-pelaajaksi (niin on edelleen Gauncekin, mutta Gaunce on 23 vuotias ja Biega 29 vuotias.

Biegaan en itse usko enkä oikein Sbisaankaan. Gaunce, Boucher ja Dorsett olisi oma kolmikko. Nyt kun tuon draftin vedin itse äsken lävitse niin siinä huomasi, että kokemusta kertyi varsin rajallisesti rosteriin. Kuten myös kovuutta. Siinä mielessä Dorsett voisi ollakin Vegasia kiinnostava pelaaja. Tosin ei kyllä sopivia senttereitäkään ole juurikaan tarjolla, joten se taas puoltaa Gauncen valintaa. Gaunce tai Dorsett - näistä toiseen se valinta luulisi kohdistuvan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nyt kun tuon draftin vedin itse äsken lävitse niin siinä huomasi, että kokemusta kertyi varsin rajallisesti rosteriin. Kuten myös kovuutta. Siinä mielessä Dorsett voisi ollakin Vegasia kiinnostava pelaaja. Tosin ei kyllä sopivia senttereitäkään ole juurikaan tarjolla, joten se taas puoltaa Gauncen valintaa. Gaunce tai Dorsett - näistä toiseen se valinta luulisi kohdistuvan.
Varmasti tuohon valintaan vaikuttaa juuri tuo mitä tarpeita Vegasille jää paikattavaksi - esimerkiksi senttereitä tai fyysisyyttä. Luultavasti Vegas pyrkii kokoamaan vähän nuoremman joukkueen, mutta tuo ei välttämättä puolla Gauncea, vaikka hänen parhaat vuotensa ovat vielä edessä. Dorsett on hyvä joukkuepelaaja ja esimerkki nuoremmille asenteensa puolesta.

Eli jos Vegas hankkii noita muita nuorempia pelaajia, heille voisi tehdä hyvää pari kokeneempaa pelaajaa vierelle. Vähän minua arveluttaisi Dorsen 2.65 miljoonan sopimus (etenkin jos ja kun rooliksi kaavaillaan tuota nelosen laiturin paikkaa) ja viime kauden pitkä loukkaantuminen, mutta toisaalta eipä tuota sopimusta ole enää kuin kaksi kautta jäljellä. Eli minäkin näkisin Dorsettin Gauncen ohella ihan mahdolliseksi valinnaksi - riippuen tosiaan siitä, mitä joukkue eniten kaipaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Luca Sbisa oli vähän yllättäen se pelaaja, joka lähti laajennusvaraustilaisuudessa Las Vegasiin. Sbisa ehti pelaamaan Vancouverissa kolme kautta ja ei pystynyt nousemaan näiden kausien aikana puolustuksessa top4-rooliin. Sen sijaan hän joutui fanien hampaisiin useista oman pään kiekonmenetyksistä johtuen ja sai "pizza man" -lempinimen. Omasta mielestäni Sbisa ei ollut niin huono kuin monet häntä pitivät ja parhaimmillaan hän toi kaivattua fyysisyyttä alakertaan, mutta tuo 3.6 miljoonan taalan sopimus oli näyttöihin nähden kyllä vähän liikaa kun sitä kehitystä ei nähty.

Puolustuksen roolituksiin Sbisan lähtö saattoi tehdä ihan hyvää tulevaisuutta ajatellen. Jos lähdetään siitä ajatuksesta, että alakerran nuoret puolustajat Stecher ja Hutton jatkavat top4-rooleissa kokeneiden Edlerin ja Tanevin opeissa, kolmospariin jäisi Gudbranson. Nyt esimerkiksi Juolevilla voisi olla mahdollisuus nousta helpommin Gudbransonin viereen kuin olisi ollut Sbisan siinä pelatessa. Jos tuo onnistuu, niin puolustuksen tulevaisuuteen tällä lähdöllä saattoi olla hyväkin vaikutus.

Sbisan ja sopimuksen lähtemisen jälkeen Canucksilla on nyt 19.5 miljoonan taalan tila tehdä siirtoja. Tuohon tulee vielä esimerkiksi Horvatin uusi sopimus ja toisen maalivahdin sopimus, mutta tilanne katon suhteen näyttää melko hyvältä tällä hetkellä tälle kesälle ja ensi kesälle ehkä vielä paremmalta, kun Sedinien sopimukset (14 miljoonaa) lähtevät pois. Nyt tuo tila pitäisi vaan pystyä käyttämään järkevästi.
 
4

444

Sbisan lähtö Vancouverista uutisoitiin joukkueen facebook-sivuilla aika kyynisen kylmästi. Samoin suuri osa kommenteista jatkoi samaa sarjaa; "huonoin näkemäni puolustaja", "ei tule ikävä", "paras uutinen tänä vuonna", yms. Ainakin siis äänekkäämpi osa faneista oli tyytyväisiä tähän.
Mites tuolla prospektipuolella? Onko Juolevin lisäksi muita lupaavia tekijöitä nousemassa kokoonpanoon?
Entä draftissa? Lähteekö Benning hakemaan puolustajaa vai hyökkääjää? Mikäli Dallas valitsee hyökkääjän, niin Canucksille voi olla tarjolla huikea lupaus, Miro Heiskanen. Rebuildin kannalta tällä ei ole niin suurta merkitystä ja rehellisyyden nimissä kummallekin osastolle tarvitaan tuoretta verta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sbisan lähtö Vancouverista uutisoitiin joukkueen facebook-sivuilla aika kyynisen kylmästi. Samoin suuri osa kommenteista jatkoi samaa sarjaa; "huonoin näkemäni puolustaja", "ei tule ikävä", "paras uutinen tänä vuonna", yms. Ainakin siis äänekkäämpi osa faneista oli tyytyväisiä tähän.
Varmasti ovatkin. Canucks-faneista paistaa tällä hetkellä suuri tuska joukkueeseen ja lähes kaikki nähdään negatiivisessa valossa. Sbisa pelasi viime kaudella joukkueen eniten tasakentin ja eihän tuo ole missään nimessä kovinkaan suotuisa asetelma kun puhutaan lähtökohtaisesti joukkueen vitos-kutospakista. Aika iso kasa virheitä mahtui mukaan, mutta olisi mahtunut monelle muullekin vastaavassa tilanteessa. Desjardins saa tuosta kuitenkin synninpäästön, sillä vaikka erikoisia peluutuksia nähtiinkin, hänen piikkiin ei voi noiden kärkipuolustajien pitkiä loukkaantumisia sentään laittaa.

Ishmael kirjoitti:
Mites tuolla prospektipuolella? Onko Juolevin lisäksi muita lupaavia tekijöitä nousemassa kokoonpanoon?
Ei ainakaan näillä näkymin uusia pelaajia. Viime kauden lopulla tulleet Boeser ja Goldobin varmaan jatkavat viime kauden tapaan ylhäällä, Dahlen pelannee farmissa koko kauden, Gaudette jatkaa vielä yliopistossa ja Lockwood on vähän pidemmän ajan projekti. Subban ja McEneny saattavat saada pelin tai pari. Guillaume Brisebois on minulle mielenkiintoinen prospecti, mutta ainakaan vielä ensi kaudella ei ole hänen aikansa NHL:ssä. Tämän kesän ykköskierroksen varaus (kuka sitten onkaan?) saattaa onnistuessaan saada jalkaa ylös, mutta en oikein usko tuohonkaan vielä tässä vaiheessa.

Ishmael kirjoitti:
Entä draftissa? Lähteekö Benning hakemaan puolustajaa vai hyökkääjää? Mikäli Dallas valitsee hyökkääjän, niin Canucksille voi olla tarjolla huikea lupaus, Miro Heiskanen. Rebuildin kannalta tällä ei ole niin suurta merkitystä ja rehellisyyden nimissä kummallekin osastolle tarvitaan tuoretta verta.
Totta ja varmasti Canucks varaa omasta mielestään parhaan tarjolla olevan pelaajan, pelipaikasta riippumatta. Jotenkin sitä kuitenkin kuvittelisi joukkueen varaavan tänä kesänä sentterin ykkösvarauksena. Ehkä tuo johtuu siitä, että joukkue ei ole puolustajia ykkösvarauksena ottanut juurikaan ja viime kesänä tuollainen harvinaisuus juuri nähtiin. Tilastotodennäköisyys on nyt tämän vuoksi hyökkääjän puolella. Peliä tekevä sentteri olisi myös pelaajatyyppi, jota joukkue eniten kaipaisi ja pari tuollaista olisi tarjolla.

Omat suosikkini näin juuri ennen varaustilaisuutta ovat:

Cody Glass

Glass on noussut vuodessa C-prospectista ikäluokkansa kärkipaikoille ja tämä kehitys lupailee hyvää. Hän on älykäs (TSN arvioi peliälyn 5/5 ja ISS "Excellent-luokkaan") ja nopea (TSN arvioi luistelun 5/5) peliä tekevä sentteri, joka pelaa fyysistä kiekonhallintapeliä. Hän on 6-2 mittainen hyökkääjä ja hän pelaa koko jään alueella kovalla työmoraalilla ja väsymättömällä "moottorilla". Seurajoukkueessaan WHL:n Portlandissa Glass pelaa niin ylivoimaa kuin alivoimaa ja kantaa tietysti isoa roolia joukkueen tasakenttäpelistäkin.

TSN:n Craig Button sanoi, että ei näe isoa eroa Glassin ja Patrick/Hischier -kaksikon välillä. Vielä vuosi sitten tuo ero oli huomattava, mutta Glass on tullut niin hienosti kiekkokartalla ylöspäin verrattuna moneen muuhun, että ero on kaventunut huomattavasti. Jos tuo jatkuu, niin Glass saattaa olla vielä tämän kesän ikäluokan helmiä tulevaisuudessa. Menneellä kaudella Glass teki kaikista CHL:n varausikäluokan pelaajista eniten pisteitä tasakentin ja tuokin lupailee usein hyvää.

ISS:n scoutti Brent Parker;

"Intelligent in both ends of the ice. Makes himself available as an outlet in defensive zone and knows how to find quite spots in offensive zone. Skating is good but will get better with leg strenght. Like this player there is tremendous upside in his game."

TSN:n Button ja ESPN:n Pronman sijoittivat Glassin ikäluokan 4. parhaaksi prospectiksi.

Gabriel Vilardi

Toisin kuin Glass, Vilardi on ollut koko kauden ikäluokan kärkiryhmään sijoitettu pelaaja. Hän putosi joissakin ennakoissa vähän kauden lopulla kun Windsor putosi playoffeissa ensimmäisellä kierroksella, mutta tuo ei johtunut Vilardin pelistä, vaan Heiskasen ja Makarin nousuista listalla. Monet saivat listansa tehdyiksi puolestaan jo siihen mennessä kun Vilardi oli voittamassa Memorial Cupia joukkueensa avainpelaajana (Memorial Cupin tähdistövalinta) kauden lopussa.

Vilardin parhaat puolet pelaajana ovat pelinrakentamisessa, voimassa ja fyysisessä pelissä sekä kiekon suojauksessa. Joidenkin arvioiden mukaan Vilardi olisi jopa ikäluokkansa paras kiekonsuojaaja (esimerkiksi ISS rankkasi hänet ykköseksi tuossa). Tuota ominaisuuttaan hän hyödyntää hyökkäyspäässä hienosti joko suojaamalla kiekkoa ja antamalla tarkan syötön tai sitten nousemalla itse maalintekoon. Junioreissa Vilardilta on erittäin vaikea saada kiekkoa pois, mutta tuo ominaisuus kaventuu noustessa portailla ylöspäin. SIlti tuo vahvuus tulee olemaan hänen yhtenä vahvuutena aina tulevaisuudessa.

TSN rankkasi Vilardin koko-/voimapuolen 5/5, kilpailullisuuden 5/5 ja kiekolliset taidot 5/5 arvosanoilla. Isokokoinen voimahyökkääjä (190cm, 87kg) on ikäluokassaan erittäin nuori pelaaja - jos hän olisi vain kuukauden nuorempi, hän olisi vasta ensi kesän varauksia. Vuodessa Vilardi on tuplannut OHL:ssä tehonsa, joten ikä näyttelee tässäkin tapauksessa isoa roolia tuon ikäisellä pelaajalla.

Vilardi on saanut vähän kritiikkiä luistelustaan, mutta hän meni siinä kauden aikana eteenpäin eikä näyttänyt Memorial Cupissa hitaalta. Hän tekee luistelunsa eteen paljon töitä ja NHL:n historiasta löytyy useita esimerkkejä, jotka ovat saaneet luistelunsa ihan eri tasolle draftin jälkeisillä parilla seuraavalla kaudella (yksi esimerkki on Horvat). Kokonaisuutena Vilardi pelaa junioreissa ammattilaistasolle hyvin soveltuvalla pelityylillä ja häntä on verrattu mm. Leon Draisaitliin.

ISS:n scoutti Marc Berry;

"Stood out. High end offensive forward. Excelled at protecting and controlling the puck down low. Intelligent and creative. Great shot. Puck jumps off his stick. Good size and uses his frame effectively. Skating is developing. Smooth stride but needs to improve quickness and power."

ISS, Hockey News ja Pronman (ESPN) rankkasivat Vilardin draftin kolmoseksi.

Noista toisen kun saisi Canucksin prospectipuuliin hyökkäykseen, niin tuo tulevaisuuden keskusta olisi Horvat - Glass/Vilardi -kaksikon ansiosta mielenkiintoinen seurattava.

Toisen kierroksen alun varaukselta (#33) toivoisin puolustajaa jos ykkösvarauksena päädytään hyökkääjään. Tuossa vaiheessa joko OHL-seura S.S. Marien taitava Conor Timmins, SaiPan (ikäisekseen) kypsää kahden suunnan peliä pelaava Urho Vaakanainen tai HV71:n erinomaisesti liikkuva Erik Brännström saattaisivat olla vielä vapaana. Hyökkääjistä mielenkiintoa herättäisivät tuossa vaiheessa mm. Spokanen kahden suunnan sentteri Jaret Anderson-Dolan (Kanadan kapteeni U18-kisoissa), Michiganin yliopistoon siirtyvä monipuolinen Joshua Norris tai WHL-seura Kelownan taitava pelinrakentaja Kole Lind.

Mielenkiintoinen varaustilaisuus tulossa ja vaikka tämän ikäluokan kärki ei olekaan viime kauden tasolla, Canucksille tulee vähintään kova lupaus etenkin tuolla ensimmäisellä vuorolla.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Sbisan lähtö on hyväksi sekä joukkuelle, että pelaajalle itselleen. Klassinen asetelma, jossa jostain syystä jollain pelaajalla ei vaan kulje joukkueessa, mutta alkaa kulkea muualla. Vancouverin fanit eivät ole kovin hellämielisiä edes silloin, kun joukkue pelaa hyvin, joten sylkykupiksi joutuminen huonolla kaudella on varmasti kova paikka kenelle tahansa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ei tullut Glassia eikä Vilardia, vaan Canucks varasi ensimmäisellä varauksellaan Elias Petterssonin. Pettersson pelasi viime kaudella Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (Allsvenskan) Timrån paidassa ja teki 17-vuotiaana 43 peliin (19+22) 41 pistettä. Hän oli yksi suosikkejani Canucksin varaukselle kiekollisten taitojensa ansiosta, mutta kysymyksiä asetetaan hänen heikolle voimatasolle ja sille, onko hänestä koskaan kehittymään NHL-tason sentteriksi.

Hän voi olla parin kauden projekti tuon heikon voimatason vuoksi, mutta sen suhteen uskoisin hänen saavan itsensä kuntoon ajallaan. Sen sijaan viime kauden Pettersson pelasi pääasiassa vasemmalla laidalla ja ehkä tuo on myös paikka ensi kaudella kun hän siirtyy Elitserienin Växjön paitaan. Hän aloitti viime kauden Timrån kakkosketjun keskellä, mutta kun hänelle haluttiin antaa enemmän jääaikaa, hän siirtyi ykkösketjuun, jossa keskellä pelasi Sebastian Lauritzen ja toisella laidalla Canucks-prospecti Jonathan Dahlen. Tuo ketju oli lopulta Allsvenskanin paras. Benningin mukaan Petterssonista tulee sentteri, mutta katsotaan.

Hockey Prospect Black Book;

He is able to wow you with his ability to score high-lite reel goals and his skating is excellent. His puck skills are fantastic and he has a high hockey IQ. He makes use of his great hockey sense in many facets of the game and it shows up with his creativity and the way he makes great passes out of nowhere. We love that he can both score and pass the puck to help create plays. He’s one of the best thinkers in the draft class and when you combine that with his skill it creates a very desirable package.

ESPN (Pronman);

Pettersson was a significant riser this season, after producing at a point-per-game pace versus men in Sweden and often appearing on highlight reels for positive reasons. Pettersson has very quick hands and a ton of creativity in his game, and even when he’s being tightly checked, he’s able to generate space for himself. He sees the ice very well and can make difficult feeds. “He has the talent to be a star,” one scout said. That doesn’t mean Pettersson’s game is perfect. He has heavy feet and struggles to win battles as he has a wiry frame and isn’t a very intense battler. On the other hand, it’s hard to ignore his significant point-producing potential as a pro and his ability to be a game-breaker on the ice. In my viewings, I didn’t see him ever have a great game. However, every Swedish scout I’ve talked to was willing to go to bat for him as a top-end prospect.

Nyt kun Canucksilla on Dahlen ja Pettersson tuosta viime kauden Timrån joukkueesta, nähtäväksi jää varaako joukkue Jesper Boqvistin toisella kakkoskierroksen varauksellaan tänään. Hän pelasi Timråssa 19 peliä viime kaudella ja pelasi kummankin Canucks-lupauksen kanssa (silloin kun tuo nuorisokolmikko oli kasassa, Pettersson oli sentterinä). Elitserienissä Boqvist pelasi viime kaudella 16 peliä ja teki 0+6 pistettä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tämän kesän varaustilaisuus saatiin päätökseen ja omasta mielestä tämä vaikuttaa ainakin näin ennakkoon parhaalta varauskerralta Benningin aikana. Toki vielä tässä vaiheessa on liian aikaista sanoa mitään varmaksi, mutta positiivinen tunne jäi tuosta varauskerrasta. Varaustilaisuuteen ei mahtunut Canucksin osalta kuin yksi kauppa, kun 112. vuoro vaihdettiin Chicagon kanssa 135. ja 181. vuoroihin. Tuolla kaupalla saatiin yksi lisävaraus mukaan, yhtä varausta vähän lykkäämällä. Katsotaan vähän noita varauksia vielä läpi:

Elias Pettersson - 1. kierros, #5

C/LW
6-2, 165, L
Timrå (Allsvenskan): 43GP, 19+22=41PTS, 14PIM

Taitava ruotsalaishyökkääjä, joka kaipaa vielä paljon voimaa. Pettersson on varausikäluokkansa yksi taitavimmista ja yksi parhaimmista pelälyn omistavista pelaajista. Vähän riskivaraus ja ehkä tässä tilanteessa hyvä näin. Pettersson on "high ceiling, not high floor -tyylinen" varaus. Mahdollinen tulevaisuuden ykkössentteri mikäli kaikki menee hyvin. Ei ollut oma suosikkini ykkösvaraukseksi, mutta kuitenkin top3 ryhmässä omassa listassa tälle vuorolle.

Kole Lind - 2. kierros, #33

RW/C
6-1, 185, R
Kelowna Rockets (WHL): 70, 30+57, 79

Toisen kierroksen alussa oli jäljellä useampia mielenkiintoisia pelaajia. Canucks päätyi Lindiin ehkä osaksi hänen kehityksensä ansiosta. Hänkään ei ollut minun ykkössuosikkini tuohon väliin, mutta en ole tähän varaukseen pettynytkään. Vielä kauden alussa Lindia veikattiin kolmoskierroksen varaukseksi, mutta lopulta hän oli mahdollinen ykköskierroksen lopun varaus. Taitava syöttäjä ja nopeasti oikealta puolelta laukova laitahyökkääjä oli Kelownan selvä pistekärki. Monipuolinen hyökkäyspeli ja pieni "ilkeys" pelissä teki Lindista monia kiinnostavan hyökkääjän. Hänet valittiin WHL:n toiseen tähdistöön.

Canucksin scouttipuolen nykyinen päällikkö Judd Brackett sanoi Lindista;

At the close of last night – knowing we had the second pick at the second round – it was easy for us to have a discussion and talk about Kole Lind and what he brings. He’s a smart hockey player, excellent hands, quick release. He has some power in his game and goes to the net. He’s a feisty guy and his 80+ penalty minutes indicate that. There’s a subtlety to his game, but there’s no denying he gets himself involved all over the ice. His awareness and hockey sense is excellent.

Jonah Gadjovich - 2. kierros, #55

LW
6-2, 201, L
Owen Sound Attack (OHL): 60, 46+28=74, 32

Toisen kierroksen lopussa toivoin Gadjovichia ja tämä valinta osui tällä kertaa maaliin. Isokokoinen voimahyökkääjä teki 46 maalia OHL:n runkosarjassa ja hän pelaa järkevää voimahyökkääjän peliä. Gadjovich on hyvä joukkuepelaaja, hän tekee paljon töitä ja on erittäin hyvä maalin läheisyydessä - hän teki OHL:n eniten ylivoimamaaleja. Suurimmat puutteet löytyvät pelinrakennustaidoista ja ensimmäisistä potkuista, mutta luistelutekniikassa ei ole nähdäkseni vikaa. Riskivaraus (miten voima/koko hyödyntää enää ylemmillä tasoilla, miten luistelu kehittyy..) mutta näitä vastaavia toivoisin näkeväni useamminkin.

Brackett:

Obviously, Jonah is a high character guy with a big net-front presence. He’s always there and helps their powerplay. He gets his stick on the puck and good on rebounds. Good in front and around the net. He has a high motor and big body.

He’s going to keep coming with his skating, he knows it and we talked to him about it with him at the combine. But we believe in him as a kid. Good character and we really think he’s going to get there.


Michael DiPietro - 3. kierros, #64

G
6-0, 201, L
Windsor Spitfires (OHL): 51GP, 91.7%, 2.35GAA

Kolmannen kierroksen alussa Canucks päätti ottaa kapeaan maalivahtien prospect-rintamaan lahjakkaan maalivahdin mukaan kun Windsorin DiPietro oli vielä vapaana. Nopea, urheilullinen ja aggressiivista maalivahdin peliä pelaava DiPietro oli viime kaudella voittamassa Windsorin ykkösmaalivahtina Memorial Cupia ja hänet valittiin samalla turnauksen parhaaksi maalivahdiksi ja tähdistöön. Aika harva 17 vuotias maalivahti on pelannut OHL:ssa 90 peliä ja päättänyt kautensa noin varausikään tullessa. Koko ja sen hyödyntäminen on suurin kysymysmerkki jatkon suhteen. Silti pidän tätä hyvänä maalivahtivarauksena.

Brackett;

What resonates with us is his compete and battle. He’s very athletic, he’s powerful in there. By standards, he isn’t the prototypical size wise. But we feel he makes up for it with athleticism, his speed, quickness and his determination. He doesn’t give up on pucks. He’s a winner, which was proven this year in the Memorial Cup. He was young for his year, leading that team. You can see the presence he has.

Jack Rathbone - 4. kierros, #95

D
5-10, 170, L
Dexter School (USHS): 22, 16+19=35

Tämän kesän ensimmäinen pakkivaraus Canucksin osalta. Kiekollinen puolustaja, jonka voisi kuvitella jo nimensä perusteella pelaavan ainakin yhden pelin NHL:ssä myöhemmin. Rathbone on koulujoukkueen puolustaja, jonka Brackett tuntee ja Demkoltakin tuli onnittelut twitterin puolella. Johtajatyyppi on pidemmän aikavälin projekti ja hän jatkaa vielä ensi kaudenkin USHL:ssä. McKenzie oli rankannut hänet 78. sijalle. En osaa sanoa hänestä mitään, mutta luotan Brackettin näkemykseen.

Brackett;

I’ve known Jack, he’s actually played some summer tournaments for me back in the day. I have quite a bit a familiarity with him. A tremendous skater, puck mover, likes to get up in the play, has power-play ability, big shot from the point. Very exciting. The level is the level, but I’m not worried about Jack. He’s a self-starter and a go-getter. I expect him to dominate the way he did this year and continue to push the envelope.

Kristoffer Gunnarsson - 5. kierros, #135

D
6-1, 209, L
Frölunda (SHL): 10, 0+0=0, 29

Yli-ikäinen Frölundan puolustaja pelasi Ruotsin nuorten maajoukkueessa nuorten MM-kisoissa. Gunnarsson on fyysinen ja hyvin luisteleva puolustava puolustaja, mutta toivoisi sitä edes vähän tehojakin tulleen, jotta tästä varauksesta voisi kuvitella tulevan joskus jotain. Ensimmäinen tämän kesän varaus, jonka suhteen minulla ei ole tällä hetkellä mitään odotuksia.

Brackett:

He’s for sure a defensive-oriented player. He’s aggressive, he’s got some jam to him for sure. When you play against him, you know you’re playing against him. He’s experienced and had a very strong World Juniors. He was the responsible, stay-at-home guy who made guys pay.

Petrus Palmu - 6. kierros, #181

LW/RW
5-7, 179, L
Owen Sound Attack (OHL): 62, 40+58=98, 34

Taitava, nopea ja älykäs, mutta jo yli-ikäinen suomalaishyökkääjä. Palmu pelasi Owen Soundissa Nick Suzukin ja Jonah Gadjovichin kanssa ja oli ilmeisesti Canucksin tutkan alla. Pieni koko on rajoitteena Pohjois-Amerikan ammattilaiskentille tulevaisuudessa, mutta pidän näiden taitavien pelaajien varaamisesta viimeisillä kierroksilla tuosta huolimatta. Palmu palaa Suomeen kehittymään ensi kaudeksi.

Brackett:

We had to (ignore his height). His play speaks for itself. The height is a bit shocking, but it’s never held him back. His success has continued. Physically, he’s short but I would not call him small. He’s got a fire hydrant build and you have to play through him. He’s got a low centre of gravity, great sense, awareness and makes other better, too.

Matthew Brassard - 7. kierros, #188

D
6-2, 201, R
Barrie Colts/Oshawa Generals (OHL): 62, 12+20=32, 81

Kohtuu hyväraaminen ja fyysisesti pelaava OHL-pakki kovalla laukauksella varustettuna. Samoin kuin Gunnarsson ja Palmu ennen häntä, myös Brassard on yli-ikäinen varaustilaisuuteen - tosin vain kuukauden. Brassard meni menneen kauden aikana hyvin eteenpäin, mutta monille on tähän mennessä vaikea hahmottaa roolia millainen hänestä kehittyy. Hän opettelee vielä puolustuspelaamista eikä toisaalta ole varsinainen hyökkäävä puolustajakaan. En kohdista häneen kovia odotuksia kehityksestä huolimatta, mutta katsotaan tätäkin rauhassa.

Brackett:

When you get to that round, he has a clear, defining separating skill – an ability with the puck, generates shots. We identified him early last year but had limited reps in Barrie. When he was traded, it really sparked our interest so we got into Oshawa quite a bit. He’s been a shooter all along.

Kokonaisuutena Canucks varasi tänä vuonna hyökkäys edellä noita kärkivarauksiaan ja otti loppuun kolme yli-ikäistä eri roolin pelaajaa. Kaikille pelipaikoille varattiin vähintään yksi pelaaja ja monenlaiseen ruutuun. OHL oli sarjana vahvimmin edustettuna, kun kahdeksasta varauksesta neljä tuli sieltä. Kärkivarauksiin kohdistuu normaaliin tapaan odotuksia, mutta toivottavasti syvyysvarauksistakin ainakin yksi kehittyisi hyvin. Mielenkiintoista seurata jälleen näidenkin pelaajien kehittymistä eri sarjoissa ensi kauden aikana.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jonah Gadjovich - 2. kierros, #55

Toisen kierroksen lopussa toivoin Gadjovichia ja tämä valinta osui tällä kertaa maaliin. Isokokoinen voimahyökkääjä teki 46 maalia OHL:n runkosarjassa ja hän pelaa järkevää voimahyökkääjän peliä. Gadjovich on hyvä joukkuepelaaja, hän tekee paljon töitä ja on erittäin hyvä maalin läheisyydessä - hän teki OHL:n eniten ylivoimamaaleja. Suurimmat puutteet löytyvät pelinrakennustaidoista ja ensimmäisistä potkuista, mutta luistelutekniikassa ei ole nähdäkseni vikaa. Riskivaraus (miten voima/koko hyödyntää enää ylemmillä tasoilla, miten luistelu kehittyy..) mutta näitä vastaavia toivoisin näkeväni useamminkin.

Kiitos nuck taas näkemyksistä varatuista pelaajista. Itsellä hyvinkin samanlaiset näkemykset ja omalta osaltakin draftin "kruunasi" tämä Gadjovichin varaus. Itse epäilin, että Gadjovich olisi mennyt jo toisen kierroksen ensimmäisellä puoliskolla, kun mm McKenzie rankkasi hänet sijalle 46. Siinä mielessä itse en olisi ollut pettynyt vaikka Gadjovich olisi varattu jo tuolla #33. Mutta olisi Lindin sijasta kyllä maistunut Hague, Boqvist tai Ratcliffe myöskin. Lind oli tosin monessa arviossa ensimmäisen kierroksen pelaaja, joten kaiken kaikkiaan toisen kierroksen varauksiin voi todellakin olla tyytyväinen.

Jos toinen ja kolmas kierros meni hyvin niin lopussa oli varsin erikoisia varauksia. Palmu nyt meni hyvänä late pickinä, mutta kyllähän kolmikko Rathbone, Gunnarsson ja Brassard enemmän ihmetytti kuin vakuutti. Rathbonen varausvuorolla vapaana oli vielä vaikka Matthew Strome. Sinällään Stromen veljekset eivät ole itseä vakuuttaneet, mutta kyllähän Matthew Strome olisi ollut varsin hyvä neloskierroksen varaus.

Draftin jälkeen prospect-poolin hyökkäysosasto on varsin mainiossa kunnossa. Pakistoon olisi maistunut joku hyvä lupaus, mutta sellaista ei nyt oikein tullut. Toki tuolta voi mainittu Rathbone vielä nousta, mutta pitkä on hänelläkin tie.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jos toinen ja kolmas kierros meni hyvin niin lopussa oli varsin erikoisia varauksia. Palmu nyt meni hyvänä late pickinä, mutta kyllähän kolmikko Rathbone, Gunnarsson ja Brassard enemmän ihmetytti kuin vakuutti. Rathbonen varausvuorolla vapaana oli vielä vaikka Matthew Strome. Sinällään Stromen veljekset eivät ole itseä vakuuttaneet, mutta kyllähän Matthew Strome olisi ollut varsin hyvä neloskierroksen varaus.
Vaikeahan noista on tietää. Canucksin osalta luotan ainakin tällä hetkellä Brackettin näkemyksiin paljon, sen verran hyvin nuo USHS/USHL/yliopistopelaajat (Boeser, Demko, Gaudette, Lockwood) on osuneet. Sikäli Rathbone vaikuttaa noista kolmesta ihan hyvältä varaukselta kun hän on tuolta polulta, minkä Brackett tuntee. Mutta vähän pidemmän ajan projektihan hän varmasti on.

Tässä lukemisen arvoinen artikkeli - hänellä on arvot kunnossa.

Jos häneen itseensä on luottaminen, niin varausta odoteltiin toisen ja neljännen kierroksen väliin ja neljännellä meni.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouver jätti QO:t tekemättä kolmikolle Joseph Cramarossa, Michael Zalewski ja Michael Garteig. Eipä noista ketään ikävä tule. Toki mahdollista että joku saa sopparin tuosta QO:n tekemättömyydestä huolimatta. Vancouverin UFA-lista on aika surullista luettavaa

Joseph Cramarossa
Michael Zalewski
Michael Garteig
Borna Rendulic
Alex Grenier
Jack Skille
Anton Rödin
Ryan Miller

Ei siinä laatua ole nimeksikään. Rödin ja Grenier saisivat itseltä vielä mahdollisuuden, mutta saattaa olla että ainakaan Rödin ei siihen tartu vaan palaa Eurooppaan. Toki Miller kelpaisi halvalla lyhyellä jatkolla kakkosvahdiksi.

Vancouverin RFA-pelaajat:

Bo Horvat
Brendan Gaunce
Reid Boucher
Michael Chaput
Joe Labate
Evan McEneny

Noista mainituista kaikille voidaan hyvinkin jatkot sorvata. Tärkeimpänä Horvat, jolle pitää se pitkä jatko saada aikaiseksi. Gaunce toiseksi tärkeimpänä, kun mielellään sitä katsoo miten Gaunce toisella kaudella onnistuu NHL:ssä. Katsellaan koska noita jatkosopimuksia alkaa Vancouverin osalta tipahtelemaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver jätti QO:t tekemättä kolmikolle Joseph Cramarossa, Michael Zalewski ja Michael Garteig. Eipä noista ketään ikävä tule. Toki mahdollista että joku saa sopparin tuosta QO:n tekemättömyydestä huolimatta.
Odotettuja nimiä jätettiin ulos. Zalewskin viime kausi oli heikko, Cramarossa ei oikein onnistunut Vancouverissa roolissaan ja Garteig on lähinnä ECHL-tason maalivahti. Jokainen noista voisi kisata farmin pelipaikoista (Cramarossa mahtuisi ehkä neloseen NHL:ssä) jatkossa ja saattavat tosiaan saada vielä sopimukset.

Mr. Smith kirjoitti:
Joseph Cramarossa
Michael Zalewski
Michael Garteig
Borna Rendulic
Alex Grenier
Jack Skille
Anton Rödin
Ryan Miller

Ei siinä laatua ole nimeksikään. Rödin ja Grenier saisivat itseltä vielä mahdollisuuden, mutta saattaa olla että ainakaan Rödin ei siihen tartu vaan palaa Eurooppaan. Toki Miller kelpaisi halvalla lyhyellä jatkolla kakkosvahdiksi.
Tuo on ehkä heikoin lista, minkä muistan nähneeni. Rödinin suhteen noi jatkuvat vammat taitavat olla ikävä kyllä esteenä uran luomiselle. Toissa kaudella Brynäsin kapteeni valittiin Elitserienin arvokkaimmaksi pelaajaksi ja hänen suhteen oli joitakin odotuksia, mutta kun kuuden pelin jälkeen oli taas pitkä leikkaus edessä, niin ei tuo kyllä hyvältä vaikuta tällä hetkellä. Jos pysyisi kunnossa, niin saattaisi luoda uraa NHL:ssäkin vielä, mutta se terveenä pysyminen tuntuu tällä hetkellä vähän liian haastavalta.

Mr. Smith kirjoitti:
Vancouverin RFA-pelaajat:

Bo Horvat
Brendan Gaunce
Reid Boucher
Michael Chaput
Joe Labate
Evan McEneny

Noista mainituista kaikille voidaan hyvinkin jatkot sorvata. Tärkeimpänä Horvat, jolle pitää se pitkä jatko saada aikaiseksi. Gaunce toiseksi tärkeimpänä, kun mielellään sitä katsoo miten Gaunce toisella kaudella onnistuu NHL:ssä. Katsellaan koska noita jatkosopimuksia alkaa Vancouverin osalta tipahtelemaan.
Horvatille on varmaan tulossa isompi ja pidempi sopimus. Hän on mennyt joka kausi hyvin eteenpäin ja kehitys varmaan jatkuu vielä. Näkisin huipun olevan pisteissä jossain 60-70 pisteen välissä, mutta koko kentän pelin hyödyntävän joukkuetta myös paljon kun tässä mennään vähän eteenpäin. Tuo pistekehitys toki vaatii ketjukaveriltakin vähän parempaa tekemistä ja ylivoima-ajan lisäystä - tuon voisi ainakin kuvitella olevan ihan mahdollista, kun viime kaudella Bo pelasi NHL:n hyökkääjistä 170. eniten ylivoimaa peliä kohden.

Gauncen puolustuspeliin olin viime kaudella tyytyväinen, mutta hyökkäyspäässä ei tapahtunut mitään. Toki nelosesta on vaikea tehdä pisteitä, mutta olisin toivonut siitäkin huolimatta enemmän. Puolustuspelissä hän jopa ylitti odotukseni ja tuon huomasi tilastoistakin: yksikään Canucksin (yli 400 minuuttia pelannut) pelaaja ei minimoinut vastustajan tasakenttäpelissä omaan päähän tulleita laukauksia yhtä hyvin kuin Gaunce ja Gaunce oli joukkueen ainoa pelaaja, joka pääsi kehittyneissä tilastoissa yli 50%:n "shot differentialsissa" - nuo siitä huolimatta, että hän sai pääosin oman pään aloituksia.

Gaunce näytti hyvältä alivoimillakin (tosin sai roolia rajatusti) ja hänen hyvästä pelistä omassa roolissa kertoo myös se, että hänen viime kauden eniten käytetyt ketjukaverinsa Jack Skille ja Michael Chaput pelasivat tilastojen mukaan huonommin muualla joukkueessa kuin Gauncen kanssa. Aloituksissa hän pääsi 51.2% lukemiin - ei mitenkään älyttömän kovat lukemat, mutta ihan hyvät ensimmäistä kokonaista kauttaan NHL:ssä pelanneelta hyökkääjältä.

Fyysisessä pelissä hän oli joukkueen hyökkäyksen ahkerin taklaaja ja hänen kokonsa (6-2, 217) on melko arvokas asia joukkueelle, joka oli viime kaudella NHL:n kevyin ryhmä. Ei Gauncekaan mikään liigan kovin ryskääjä silti ole, mutta hän ei pelaa puolittaisella energialla vaihtojaan ja hänen voimansa ja kokonsa auttaa voittamaan kaksinkamppailuja laitojen lähellä. Tuo on hyvä tekijä kun divisioonan joukkueet ovat isoja ja vahvoja sekä Canucks nykyisellään noin kevyt.

Saa nyt sitten nähdä mitä tulevaisuus tuo Gauncelle eteen. Farmissa hän oli Utican alivoiman ehkä tärkein hyökkääjä ja joukkue oli tuolloin AHL:n kolmonen alivoimilla. Voisi kuvitella Greenin antavan hänelle ainakin siellä viime kautta enemmän roolia. Hyökkäyspäässä Gaunce aloitti farmissa tehojen tekemisen hitaasti, mutta lopulta hänestä tuli kohtalaisen tehokas farmihyökkääjä (38 pistettä 46 peliin) ottaen huomioon hänen kokonaisvaltaisen pelinsä. Ehkä silläkin suunnalla voisi olla vielä mahdollisuuksia parantaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucksin prospectien kesäleiri pidetään ensi kuun alussa Vancouverissa. Leirille osallistuvat seuraavat pelaajat (suluissa ulkopuolisten pisteet ja boldattuina omasta mielestäni mielenkiintoisimmat prospectit):

Hyökkääjät:

6 Brock Boeser RW 6’1″ 191, -97
58 Michael Carcone RW 5’10” 170, -96
46 Jackson Cressey F 6’0″ 180, -96 (Princeton, NCAA, 34, 7+26=33, 33)
54 Jonathan Dahlen, C/RW 5’11” 176, -97
79 Alexis D'Aoust RW 6’0″ 201, -96
43 Jonah Gadjovich LW 6’2″ 209, -98
45 Adam Gaudette C 6’1″ -96

49 Steven Iacobellis -93 (Umass-Amherst, NCAA, 36, 8+13=21, 22)
52 Nick Isaackson LW 6’2″ 180 -99, (Peterborough OHL, 66, 5+10=15, 36)
42 Kole Lind RW 6’1″ 178, -98
57 Will Lockwood RW 5’11” 172, -98

59 Aaron Luchuk C 5’10” 180, -97 (Windsor, OHL 68, 28+32=60 14)
64 Zack MacEwen C 6’4″ 212, -96
77 Brett McKenzie C 6’1″ 194, -97
13 Griffen Molino C 6’0″ 185 -94
61 Petrus Palmu RW 5’6″ 172 JUL. -97
72 Justin Parizek F 6’1″ 198, -92 (U. Nebraska-Omaha, NCAA, 33, 12+8=20, 30)
41 Elias Pettersson C 6’2″ 161, -98
62 Joey Ratelle LW 5’11” 175, -96 (Chicoutimi QMJHL 32, 17+22=39 40 / Drummondville QMJHL, 30, 24+14=38, 73)
67 R.T. Rice RW 6’3″ 195, -94 (U of PEI, CIS, 25 6-6-12 85)
34 Jakob Stukel LW, 6’0″ 192, -97

Puolustajat:

70 Matt Brassard 6’2″ 197, -98
56 Guillaume Brisebois 6’2″ 186, -97
74 Adam Brubacher 6’3″ 205, -95 (R.I.T. NCAA 37, 6+17=23, 18)
68 Cole Candella 6’1″ 196, -98
63 Jalen Chatfield 6’0″ 188, -96
78 Simon Chen 5’10” 180, -97 (Cowichan Valley, BCHL, 52, 1+2=3 16)
39 Kristoffer Gunnarsson 6’1″ 205, -97
40 Aaron Irving 6’1″ 197, -96 (Edmonton, WHL, 39, 14+29=43, 55)
73 Aiden Jamieson 6’2″ 200, -96 (Sudbury, OHL, 66, 3+23=26, 64)
48 Olli Juolevi 6’3″ 179, -98
71 Matthew Kellenberger 6’0″ 172, -99 (Oakville, OJHL, 51, 10+18=28 40)
80 Jack Rathbone 5’10” 177, -99

Maalivahdit:

75 Michael DiPietro 6’0″ 200, -99
76 Francis Marotte 6’1″ 197, -95 (Robert Morris, NCAA, 29 17-8-3, 2,08GAA, 2SO, 93.1%)
31 Linden Marshall 6’3″ 205, -98 (Trail, BCHL, 30 15-11-0, 2.86GAA, 1SO, 91.7%

- Koko 2017 varausikäluokka osallistuu leirille, mukaan lukien Jack Rathbone
- Kaikki hiljattain sopimukset vapaina agentteina tehneet pelaajat (Jalen Chatfield, Zack MacEwen, Griffen Molino ja Alexis D’Aoust [AHL-sopimus] ovat mukana.
- Prospecteista Thatcher Demko, Jordan Subban ja Evan McEneny ovat osallistuneet leirille jo niin monta kertaa, että eivät ole enää listalla.
- Yliopistoprospecteista Adam Gaudette ja William Lockwood ovat maksaneet itse osallistumisensa leirille yliopistosääntöjen mukaan.
- Prospectien varsinainen pääleiri Young Stars pidetään vasta syyskuussa. Saa nähdä moniko tästä ryhmästä on siellä mukana.

***

Pari tilastoa/videota/"sanottua" vielä leirille osallistuneista tämän kesän varauksista, joita en ole laittanut:

- Toisella kierroksella varattu Jonah Gadjovich teki 38 maalia OHL:n runkosarjan viimeisissä 38 pelissä. Hänet valittiin kauden aikana OHL:n valmentajien äänestyksessä sarjan eniten kehittyneeksi pelaajaksi.

- Petrus Palmun viime kauden koosteesta huomaa hyvin hänen kovan laukauksen. Komeita maaleja Palmu ehti tekemään muutenkin.

- Tunnettu OHL-kirjoittaja Brock Otten kirjoitti Memorial Cupin arvokkaimmaksi pelaajaksi valitusta Michael Dipietrosta kauden aikana seuraavaa;

"The best goaltending prospect the OHL has seen in several years (better than Malcolm Subban was for sure and he was a first rounder). If he were 6'3, we'd be talking about him as a potential lottery pick (even as a goalie). We know about the athleticism and his ability to make remarkable saves. But what many people don't know is how amazing this kid is as a human being. Lost his mother at a young age and carries himself like a true professional. Someone who has coached him told me that he's one of the best kids he's ever coached and that his work ethic is second to none. As Toronto Blue Jays starter Marcus Stroman has famously stated, "height doesn't measure heart."

Saa nähdä nyt sitten miten tuo Dipietron 6'0 mitta riittää ammattilaiskentille myöhemmin ja tuleeko vielä vähän lisää kasvua. Kolmannen kierroksen varaus tuntuu joka tapauksessa hyvältä sijoitukselta tähän maalivahtiin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Utican uuden päävalmentajan valinta kohdistui Trent Cull'iin. Travis Greenia seuraava Cull on 43-vuotias valmentaja, joka on valmentanut kahdeksan kautta Syracusea kakkosvalmentajana AHL-tasolla. Viime kaudella Syracuse oli AHL:n finaaleissa. Lisäksi Cull on valmentanut OHL:ssa Guelphia (kakkosvalmentajana heti pelaajauran jälkeen) ja Sudburya (päävalmentaja). Hänellä on reilun 400 pelin kokemus puolustajana pelaamisesta AHL:ssä ja hän lopetti uransa vuonna 2004, jonka jälkeen siirtyi valmennustehtäviin.

Saa nähdä millaista kiekkoa Utica Cullin johdolla tulee pelaamaan, mutta ainakin Cull tuntee AHL-kiekon hyvin. Häntä kuvaillaan intohimoiseksi ja positiiviseksi valmentajaksi. Syracusen manageri Julien BriseBois sanoi Cull'ista; "Right away, I was hit by his leadership, by his demeanor, his self-confidence. His work ethic over the years has been incredible.”

***

Canucksin kesän 2015 neljännen kierroksen varaus Dmitri Zhukenov siirtyy pelaamaan Avangard Omskiin. Viime kaudella Zhukenov pelasi Q:n Chicoutimissa 64 peliä ja teki 65 (18+47) pistettä. Playoffeissa Zhukenov vähän nosti pistekeskiarvoaan ja teki 21 pistettä 17 peliin. Hän olisi ollut kaivattu oma hyökkääjäprospecti Uticalle, mutta valitsi KHL:n ilmeisesti tilin ja mahdollisesti kehityksensä vuoksi. Vancouverilla on Zhukenovin oikeudet kesään 2019 saakka. Hänen sopimuksensa Omskin kanssa loppuu "sopivasti" 2018-19 kauden jälkeen ja saa sitten nähdä mikä on Zhukenovin pelipaikka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös