Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Vancouver Canucks 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nuck, 16.06.2017 klo 00.01.

 1. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Lainaus:
  Tuskin nyt ihan näin, mutta jos valmennus katsoo yhtään pelaajien tämän hetkistä kokonaisvaikutusta joukkueelle, Gauncelle luulisi ainakin roolia löytyvän ylempää kuin nelosesta. Ja varmaan löytyykin, sillä olihan hän joukkueen eniten pelannut hyökkääjä juuri Carolinaa vastaan ja pelasi viime pelissä hyökkäyksen eniten Sedinien ketjun jälkeen. Pisteitä hän ei ole saanut, mutta on vienyt muuten joukkueen peliä eteenpäin ja parantanut pelaamansa ketjun peliä hyökkäyspäähän tilastojenkin ("higher % of the goals at 5 on 5") mukaan enemmän kuin esimerkiksi Gagner, Vanek tai Granlund.

  Toivottavasti tosiaan myös Virtanen saisi nyt lisää minuutteja. Green on ajanut häntä hiljalleen sisään ja vaikka ero vaihtojen välillä onkin edelleen melko suuri, se on mielestäni kaventunut alkukaudesta. Jos kehitys jatkuu noin, ennemmin tai myöhemmin Virtaselle kuuluu isompaa vastuuta. Ehkä tuon aika olisi nyt.

  Ikävällä tavalla nuo loukkaantumiset alkavat taas nostaa päätään. Joukkueen alkukausi on ollut nuorten onnistumisten vuoksi piristävä ja lupauksia herättävä, mutta kun kautta on takana 30 peliä, sivussa ovat olleet/ovat useita pelejä Tanev, Edler, Stecher, Gudbranson, Horvat, Eriksson, Sutter, Dorsett ja nyt Bärtschi. Tällä hetkellä Canucks tuntuisi olevan hyökkäyksen osalta taas kerran Sedinien varassa (toki myös Boeserin) ja ikävä kyllä Sedinit eivät ole olleet enää pelillisiä vetureita edes viime kauden verran. Nyt heidän pitäisi sitä kuitenkin jälleen olla, jotta joukkue pysyisi sarjataulukon taistelussa jotenkin mukana.
   
 2. Pavel Bure Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, JYP
  Lainaus:
  Virtanen kellotti viime yön ottelussa Jetsiä vastaan lukemat 13:27,mutta hännän huippuna oli onneksi kuitenkin Dowd 7:03. Neloseen olivat siis Jaken laittaneet Chaputin ja Gauncen kanssa, miksei sitä voisi laittaa esim Gagnerin tilalle jonka tehotilastotkin ovat jo 13 pakkasen puolella. Granlund keskelle, laitoihin Eriksson ja Virtanen, Boeser tuntuu iskevän sen häkin melkeinpä minkälaiasessa ketjussa hyvänsä. Sen puoleen siis nyt kun nuo loukkaantumiset sotkee niin kyllähän tässä pitäisi tosiaan Jakelle antaa saumaa pelata jotta saataisi muiltakin ketjuilta maaleja kuin Boeserin ainokaiset.

  Itse pelistä ei juuri kerrottavaa ole, eka erä oli kyllä viihdyttävää kateltavaa. Toisessa erässä meinasi käydä onnen kantamoinen, kun Jets melkein muni kiekon omaan maaliin siirretyn rangaistuksen aikana.

  Nyt on sitten neljä ottelua putkeen kotona, niistäkään ei kauheasti ole odotuksia kun katsoo näitä vastustajia sekä kotipelien saldoa vieraspelien saldoihin. Mutta jospa näistä jokunen piste rypistettäis, vaikka vaikeaa tulee olemaan.
   
 3. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Lainaus:
  Virtanen oli tosiaan nimellisessä nelosessa, mutta pelasi kuitenkin suunnilleen samoja tasakenttäjääaikoja kuin kakkosessa pelannut Eriksson. Green ei varmaan halunnut rikkoa tuota puolustavaa ketjua Gaunce-Chaput-Virtanen kun Gauncen ja Virtasen peli yhdessä on toiminut. Muutenhan Canucks oli jälleen muutellut loukkaantumisten edessä lisää noita ketjujaan ja tällä kertaa nähtiin;

  Sedin - Sedin - Boeser
  Eriksson - Burmistrov - Vanek
  Granlund - Dowd - Gagner
  Gaunce - Chaput - Virtanen

  Ehkä tuota mainitsemaasi ketjua voisi kokeilla, mutta kai Vanekille halutaan antaa hyökkäävämpi rooli top6-osastolta Erikssonin kanssa? Tuossa näytti olevan kaksi hyökkäävämpää ketjua ja kaksi puolustavampaa ketjua ja aika makuasia kumpaa kahdesta alemmasta ketjusta pitää käytännössä nelosketjuna kun Dowd on nimetty "kolmosen" sentteriksi ja pelaa joukkueen vähiten. "Nelonen" noista kahdesta ketjusta pelasi mielestäni vähän paremman pelin, vaikka ei sekään nyt hyvin pelannut.

  Kokonaisuutena Virtasen saama jääaika on joukkueen pienimpiä murheita tällä hetkellä. Kun noita ketjuja katsoo, niin ykköstä lukuun ottamatta isoja ongelmia on joka puolella (ja ykkösessäkin tämän hetken Sedinit jäävät kyllä aika kauas NHL:n parhaista ykkösketjuista). Kakkosketjussa laiturit menevät hukkaan Burmistrovin kanssa pelatessa. Hän ei vaan osaa olla peliä tekevä sentteri ja noista kahdesta Vanek ei saa mitään aikaan ilman syöttävää sentteriä. Eriksson polkee toisella puolella kyllä pakkien avuksi, mutta kokonaisuutena tuo kolmikko ei toiminut ollenkaan.

  Kolmosessa taas Gagner ja Dowd ovat tällä hetkellä syvällä suossa. Dowdin osalta sen vielä jotenkin ymmärtää kun mies ei ole pelannut kuin kaksi peliä uudessä seurassa. Gagner saa puolestaan minuuttinsa varmaan "parempiin päiviin uskomisen johdosta", vaikka itse antaisin mahdollisuuden Goldobinille tuossa. No, toisaalta se on aika sama kuka tuolla Dowdin laidalla pelaa jos pelinrakentelu on tuota luokkaa. Ja tähän on heti sanottava se, että hänen ei edes odoteta olevan peliä rakentava sentteri vaan rikkovassa roolissa pelaava sentteri.

  Sekaisin ovat palikat tällä hetkellä joukkueessa enkä olisi tätä päivää halunnut nähdä, että kolme alimpaa sentteriä ovat Burmistrov-Dowd-Chaput. Tuosta kolmosesta saattaisi saada paremman kun pistäisi Granlundin keskelle ja ottaisi Goldobinin vasemmalle puolelle. Myös Virtasta voisi tuohon kokeilla Gagnerin tilalle, jos tuo Chaputin ketju rikottaisiin. Se heikentäisi vaan tuota puolustavaa ketjua, jonka Green on ilmeisesti halunnut kuitenkin pitää yhdessä. Nyt siellä Gaunce ja Chaput pelasivat normaalia vähemmän kun joukkue oli parin maalin takaa-ajossa lähes koko pelin.

  No, saa nähdä mitä tulee tapahtumaan mutta varmaan noita ketjuja taas muokkaillaan kun ei tuo noin toiminut.

  Muuten tuosta pelistä jäi vähän harmittava muisto Jetsin ratkaisevien maalien osalta. Ensimmäisessä Markström nukkui ja Kulikovin siniviivaranne vei Jetsin heti pelin alussa johtoon. Toista maalia edelsi Gagnerin idioottimainen kakkonen hyökkäyspäässä. Tuo Jetsin Röllipeikon (Perreault) tekemä maali tuli teoriassa tasakentin, mutta käytännössä samalla ylivoimalla. Kolmannessa maalissa Little löi Tanevilta mailan kädestä ja olisi joutunut jäähylle. Nyt Ehlers sen sijaan vei samasta tilanteesta Jetsin kahden maalin johtoasemaan. Jets oli parempi joukkue pelissä, mutta Canucksin kannalta maalit jäivät harmittamaan.

  - Marksrömiltä heikko peli. Ensimmäinen oli täysin torjuttavissa ja hän viimeisteli iltansa antamalla viidennessä maalissa maalin takaa "vapauttavan" syötön Jetsin Hendricksille keskelle hyökkäysaluetta.

  - Dowd otti taas jäähyn (tuo oli tosin vähän heppoinen vihellys kun noita vastaavia menee läpi joka pelissä), ei laukonut kertaakaan ja hävisi 1-3 aloituksensa. Tähän mennessä hänestä ei ole ollut mitään apuja.

  - Canucksin sentterit pärjäsivät aloituksissa hyvin vielä Sutterin ja Horvatin ollessa pelaamassa, mutta sukeltavat nyt kun aikaisemmat keskinkertaiset aloittajat joutuvat vääntämään vastustajien kovia aloittajia vastaan. Jetsiä vastaan Henrik sai 35% (7-13), Burmistrov 23.1% (3-10) ja Dowd 25% (1-3) tilastot. Vain Chaput täytti paikkansa ympyrässä 53.8% (7-6).

  - Boeser on joukkueen ainoa valopilkku tällä hetkellä. Nyt tuli kauden 16 maali, Canucksin pistepörssissä Boeserilla on nyt kahdeksan pisteen kaula seuraavaan (Horvat) ja hän on tehnyt saman verran maaleja kuin hyökkäyksen "kallis osasto" Sedinit, Eriksson ja Gagner yhteensä. Toivottavasti hänen jalkansa ei loukkaantunut blokatessa laukausta. Hän pelasi kyllä pelin loppuun, mutta ei olisi ensimmäinen kerta kun pelaaja pystyy pelaamaan pelin ja tuon jälkeen tulee ilmoitus loukkaantumisesta.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2017 klo 13.38
 4. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Lopetin katsomisen jo Ehlersin maalin jälkeen, teki mieli heittää läppäri parvekkeelta alas. Markström pelasi tosiaan huonon pelin ainakin tuohon saakka mitä katsoin ja sanoi itsekin rehellisesti pelin jälkeen, että olisi pitänyt olla parempi. Ensimmäisessä erässä peli pyöri ihan hyvin Jetsin päädyssä ja Sedinit & Boeser sai muutaman hyvän pyörityksen ja maalikin tuli palkinnoksi.

  Nuo toisen erän jäähyt olivat mielestäni molemmat melko helposti vihellettyjä, tämä taisi olla jo kauden kolmas peli kun toinen päätuomareista on Tom Kowal, joka viheltää heppoisia jäähyjä Nuckseille. Ei taida olla noin kolmen pelin otannalla viheltänyt jäähyäkään vastustajalle. Harvoin tulee tuomareista valitettua, mutta jotenkin on näin omaan silmään näkynyt. Ehkä olen väärässä ja vituttaa vaan nämä häviöt. Ei sentään Edler istunut tänään boksissa.
   
 5. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Äärimmäisen laadukasta tekstiä taas nuckilta ja vaikea noista on olla eri mieltä. Ketjut ovat tällä hetkellä täysin sekaisin ja omasta mielestä niin on Greenin ajatuksetkin. Ei tuosta nyt ota millään selvää minkä (2-4) ketjun on tarkoitus olla hyökkäävä ja minkä puolustava. Nyt mikään ketju (nelosen puolustamista lukuunottamatta) ei ole oikein hyvä missään. Kakkonen hukataan heikkoon sentteriin, kolmosessa menee Granlund hukkaan ja nelosessa Virtasen osalta tyydytään siihen että pelaa hyvää puolustuspeliä. Omaan silmään tuo vaikuttaa siltä että mitään tehoja ei edes haluta vaan pyritään nollaamaan omat ja vastustajan tehot.

  Goldobin on tehnyt Vancouverissa nyt 16 ottelussa neljä maalia, mutta hän ei mahdu tässä tilanteessa edes kentälle. Joukkueen maalintekijät viimeisessä kolmessa ottelussa ovat olleet Boeser x 3 ja Virtanen. Mitä siihen nyt yhtään enempää maalintekijöitä otettaisikaan. Jos otetaan kaksi matsia lisää niin mukaan tulee Goldobin, Pouliot, Vanek, Granlund ja Edler. Tuon maalinsa jälkeen Goldobin pelasi seuraavassa matsissa alle 10 minuuttia ja sen jälkeen onkin ollut ainoastaan pressiboksissa. Tuntuu, että maaleista melkeinpä rankaistaan. Ja huonosti Goldobin ei ole todellakaan pelannut - ainakaan jos vertaa Burmistroviin tai Dowdiin, jotka ovat olleet suorastaan surkeita.

  Eli jos viittä viimeistä matsia katsoo niin joka kentässä on yksi joka on maalin tai useamman tehnyt. Ja Goldobin sitten pressiboksissa. Miksei tuonne voisi kasata noita jotka ovat edes jonkinlaisessa vireessä samoihin ketjuihin ja sitten laittaa kurat samaan ketjuun ja antaa velvoite puolustaa? Tai jos ei nappaa niin vilttiin ja farmiäijät neloseen.

  En tiedä mitä Gagnerillekin on tapahtunut. Hän oli välillä jopa hyvä ja taklasi ja yritti sentään vaikkei tehoja oikein tullutkaan. Nyt viimeiseen 10 peliin -7 ja 3 taklausta. Vertailun vuoksi marraskuun alkupuolella oli otteluita joissa Gagner taklasi kolme tai neljäkin kertaa. Nyt kentällä ei tapahdu mitään positiivista. Kaikesta huolimatta Gagner nauttii koutsin luottamusta, pelaa keskimäärin 15 minuuttia ja yv-aikaa sataa. Ei sillä, onhan Gagner 2 maalia kolmesta maalistaan tehnyt ylivoimalla, joten onnistumisia on tullut.
   
 6. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Ja sitten Nilsson yritti maalata Markströmin edellistä peliä hyväksi ja jopa onnistui siinä. Nilsson imi kaiken mahdollisen ja välillä ohimenevätkin kudit puolesta kentästä. Varmasti hienoa kotiyleisön katsoa tuollaista 1-7 peliä.

  Eipä tuossa pelissä pakistokaan onnistunut, kuten ei myöskään suurin osa hyökkääjistä. Itseä oksetti Gagnerin pelaaminen ylivoimalla viivassa, kun Nashville pääsee alivoimalla kahdella nollaa vastaan. Gagneria ei huvita edes luistalla omiin vaan hiljalleen liukuu. Että voi olla taas vastenmielinen pelaaja tällä hetkellä. Gagner olikin hienosti kentällä kaikissa Nashvillen kolmessa ensimmäisessä maalissa.

  Sedinit, Boeser (taas 0+1) ja Virtanen selvisivät ilman miinuksia. Virtanen oli taas parhaimmistoa joukkueen laukoen eniten (3 kertaa), taklaten 3 kertaa ja ottaen lopussa reilusti jäähyjäkin (16 minsaa). Myös Tanev ja Hutton jäivät nollille, mutta vähemmän yllättäen Tanev loukkaantui jälleen.

  Gagnerin lisäksi pelin miinusten kerääjiä olivat Pouliot (-5), Goldobin (-4), MDZ (-3) ja Eriksson (-3).

  Vancouverin saldo Horvatin loukkaantumisen jälkeen: 0-4 ja maalit 5-20. Ei paha.

  Tässä vielä linkki Virtasen taklaukseen ja Hartnellin sekoamiseen. Subban, Hartnell not happy with Virtanan after hit on Emelin - YouTube
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2017 klo 22.01
 7. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Ashton Sautner nostettu ylös. Saa nähdä kuinka pitkä saikku tulee Taneville. Vittu että näitä loukkaantumisia on hävyttömän paljon, ketä seuraavaksi? Boeser?
   
 8. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Lainaus:
  Ja tuossa Sautnerinkin ylös nostamisessa on siinä mielessä surkuhupaisia piirteitä, että hänet nostettiin ylös kun top4-pakeista Holm ja McEneny ovat kummatkin loukkaantuneina ja Wiercioch on istunut jo pressissä ylhäällä 29 päivää odottamassa jos tulisi lisää loukkaantumisia (hänet olisi siis jouduttu melkein käyttämään sirtolistan kautta), Sautner saa nyt "popcorn-paikan". Muut vaihtoehdot olisivat olleet tulokkaat Brisebois tai Chatfield ja heidän pitää päästä pelaamaan. Todennäköisesti Sautneria ei ylhäällä peleissä nähdä, kun ei noita Uticasta nostettuja olla muutenkaan nähty ja Biega sieltä saa nyt sen paikan ainakin siihen saakka kunnes Gudbranson palaa.

  Sen verran mitä olen Sautneria seurannut, niin tällä kaudella hän on mennyt eteenpäin, mutta ei hänestä oikein ole edelleenkään tulokasta ohjeistamaan. Ihan hyvin liikkuva puolustaja (ei kyllä mielestäni mikään eliittiluokan luistelija kuten Utican GM Ryan Johnson sanoi) ja melko hyvä antamaan ensimmäisen syötön. Kokonaisuutena taitotason en kyllä usko millään riittävän NHL-rooliin. Hänelläkin noita vammoja on riittänyt alhaalla kahden ensimmäisen kautensa aikana ja viime kaudella aivotärähdyksen jälkeen oli pelin hakeminen aika tuskaa pidempään.

  Nashville-pelistä en sano mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2017 klo 07.19
 9. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Ei pelannut Biega peliäkään tuon jälkeen ennenkuin myös Tanev tippui pois. Omiinhan meni ovista ja ikkunoista, mutta jostain syystä Biega ei kentälle pääse. No, nyt pääsi. Tuloksena voitto neljän tappion jälkeen ja Biegalle ottelun korkeimmat määrät laukauksissa (6) ja taklauksissa (5). No, se Biegasta.

  Ottelu tosiaan voitettiin, kun Granlund teki kaksi, Boeser yhden ja Gagner onnistui jatkoajalla. Sedinit syöttivät noi kaikki kolme ensimmäisestä maalia. Pitää laittaa tähän tuo Boeserin maali, kun sitä edelsi hänen hieno päästä päähän kuljetuksensa, joka päättyi tolppakutiin. Tuon hän sitten kuitenkin viimeisteli hetkeä myöhemmin verkkoon. Brock Boeser 3-1 Goal vs Sharks (Dec. 15, 2017) (SNP) - YouTube

  Tuotakin peliä johdettiin jo 3-1, mutta sitten tuli Stecherin karmaiseva harhasyöttö, jonka Sharks heti käytti hyväkseen. Tasoitus taisi mennä sitten Biegan luistimesta maaliin. Olihan tuossa mahdollisuuksia Daniel Sedinillä tai Vanekillakin laittaa kolmannessa erässä kiekkoa sisään, mutta viimeistelyt jäivät vähän vajaiksi. Onneksi nyt sitten Gagner onnistui jatkoajalla kun Edler lähetti hänet yksin lävitse.

  Mielenkiintoista nähdä huilaako Biega tänään, jos Gudbranson tulee kehiin. Virtasenkin voisi laittaa farmiin saamaan peliaikaa ja vastuuta, kun ylhäällä sitä ei ole luvassa. Virtanen pelaa jo kolmatta kautta noita 10 minuutin peliaikoja (8, 10 ja 10), kun taas Goldobin, Dowd ja Burmistrov vetelivät viimeksikin 3-4 minuuttia enemmän matsissa.
   
 10. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  En eilen ehtinyt kirjoittaa mitään, mutta sanotaan nyt vielä pari asiaa tuosta San Josea vastaan pelatusta pelistä.

  Arvasinkin että Canucks tulee Sharks-peliin kovaa Predatorsia vastaan nähdyn kauden selvästi heikoimman esityksen jälkeen. Ansaittu voitto tuosta pelistä ja toista peräkkäistä iltaa pelannut San Jose sai olla tyytyväinen pisteeseen. Useista tämän hetken loukkaantumisista huolimatta Vancouverin esitys oli yksi kauden parhaista.

  Ketjuihin oltiin tehty taas muutoksia ja ainakin tuossa pelissä ne toimivat hyvin. Sedineiltä nähtiin vahva peli yhdessä Vanekin kanssa. Kaksoset olisivat voineet tehdä pisteen tai kaksi enemmänkin saatuihin paikkoihin nähden, mutta hyvä merkki kun paikkoja ylipäänsä tuli. Henrik Sedin on tehnyt viimeisiin 16 peliin 17 pistettä ja nyt energiaa ainakin näyttäisi olevan kun alkukaudesta minuutit jäivät usein niin vähiin, että Kaksoset joutuivat uransa ensimmäistä kertaa polkemaan kuntopyörää pelien jälkeen saadakseen hien pintaan.

  Gagner pelasi myös hyvän pelin kakkosen keskellä Erikssonin ja Boeserin kanssa ja teki jatkoilla hienon maalin iltansa kruunuksi. Selvästi pelaaminen Boeserin kanssa piristi Gagneriakin. Hän katkaisi kahdeksan pelin maalittoman putkensa ja laukoikin neljä kertaa. Miinusta tuli vain aloituksista (41.7%) ja yhden hävityn oman pään aloituksen jälkeen soikin omissa. Saa nyt sitten nähdä miten tuo kaksikko tulee Erikssonin kanssa jatkossa pelaamaan, mutta alku oli hyvä. Kolmosessa pelannut ja maalinteon kanssa tuskaillut Granlund teki kaksi maalia, mutta nuo ylivoimalla.

  Puolustuksessa Biegalta nähtiin ehkä kauden paras peli. Fyysistä oman pään peliä ja lisäksi hän kunnostautui hyökkäysten tukemisessa. Huonoa tuuria Sharksin 3-3 tasoitusmaalissa kolmannen erän jälkimmäisellä puolikkaalla kun tasoitus meni sisään Biegan luistimesta, mutta hän sai ansaitut kehut Greeniltäkin. Myös Pouliot-Edler pari pelasi vahvan illan. Hutton-Stecher ei onnistunut ja istui ansiostakin penkillä pelin viimeiset neljä minuuttia sekä koko jatkoajan.

  Joukkueen suunta on ollut etenkin Horvatin loukkaantumisen jälkeen huolestuttava, mutta ylivoima ei tuota huolta tällä hetkellä. Tuo Sedinien ja Boeserin muodostama ylivoima koottiin marraskuun 14 päivä (Horvat kuului siihen loukkaantumiseensa saakka, Granlund on ottanut tuon jälkeen roolia siellä) ja tuon jälkeen Vancouverilla on ollut NHL:n paras ylivoima. Ylivoimien muutosten jälkeen Canucks on tehnyt 16 pelissä 34,8% teholla ylivoimamaaleja ja Canucks on noussut jo viidenneksi NHL:n ylivoimatilastossa.

  Boeser jatkoi maalintekoaan Sharksiakin vastaan ja hänellä on NHL:n eniten (15) maaleja marraskuun 1. päivän jälkeen. Ehkä mielenkiintoisin tilasto on se, että hän on tehnyt 19.3% joukkueen maaleista. Historiassa saadaan mennä aina WCE-Linen aikoihin saakka kunnes löytyy joku joka pystyy edes jollain lailla vastaamaan tuohon. Markus Näslund teki kaudella 2002-03 18.2% joukkueen maaleista. Saa nähdä kauanko tuo jatkuu, mutta tuollaista tulokaskautta mitä Boeser on alkukaudesta pelannut, ei olla nähty Vancouverissa sitten Buren päivien.

  ***

  Nuorten MM-kisoissa nähdään neljä Vancouverin pelaajaa, kun Kole Lind ja Michael DiPietro putosivat pois Kanadan ryhmästä. Lindille (joka putosi samassa ryhmässä mm. Cody Glassin kanssa) putoaminen näytti olevan kova paikka ja TSN:n Mark Masters kertoi, että Lind oli ollut kyyneleet silmissä tuon uutisen jälkeen. Lind'han palasi mononukleoosinsa jälkeen vähän odotuksia aiemmin kentälle ja tuo saattoi johtua vain tuosta halusta päästä kisoihin. Hän ei ollut ehkä täysin kunnossa leirillä, joskin paikan saaminen Kanadan ryhmästä olisi ollut joka tapauksessa vaikea paikka.

  Maalivahti DiPietro "hävisi" paikan maalilla vuotta vanhemmille Hartille ja Pointille. Jonah Gadjovich tuon paikan Kanadan joukkueesta onnistui saamaan ja luvassa on varmaan syvyysroolia vahvana laita- ja maalinedustan vääntäjänä. Gadjovich on pelannut seurajoukkueessaan OHL:n Owen Soundissa aika paljon kakkosketjussa ja tehnyt 15 maalia 21 peliin. Hän on OHL:n toiseksi ahkerin laukoja kun peliä kohden on tullut 5.5 laukausta. Gadjovichin lisäksi kisoissa nähdään Canucksin prospecteista William Lockwood (USA), Olli Juolevi (Suomi) ja Elias Pettersson (Ruotsi).
   
 11. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Hirveä peli Flamesia vastaan ja otteet näyttävät heittelevän illasta toiseen. Edellisessä Sharks-pelissä heikosti pelannut pakkipari Hutton-Stecher koomaili nyt kolmen ensimmäisen maalin aikana eikä Vancouver päässyt missään vaiheessa peliin kiinni. Toki pitää antaa kunnioitusta myös vastustajan suuntaan. Flames on ollut tällä kaudella kuin Canucks - joukkue on selvästi parempi vieraissa kuin kotona. Illan surullisin uutinen ei ollut silti joukkueen peli, vaan Boeserin loukkaantuminen.

  Jets-pelissä meni blokissa oikea jalka ja nyt vasen nilkka myös blokissa. Tällä kertaa tilanne näyttää pahemmalta kuin viimeksi, kun Boeser palasi vaihtopenkille sauvojen kanssa ja joukkue nosti jo ylös Reid Boucherin. Saattaa olla, että tässä hävitään nyt kisa Calderista, mutta toki yksi patsas ei mitään merkitse jos Boeser pelaa muuten hienon uran.

  Loukkaantumishetkellä Boeser johti NHL:n tulokkaiden maali-, piste- ja ylivoimamaalitilastoja. Hän oli tehnyt ensimmäisten 39 pelin aikana eniten pisteitä Vancouverissa sitten vuoden 1987 kaikki pelaajat mukaan lukien - eroa mm. Pavel Buren ensimmäisiin 39 peliin oli seitsemän pistettä Boeserin hyväksi. Muut tuon listan kärjessä olevat pelaajat Buren ja Boeserin lisäksi ovat Dixon Ward, Igor Larionov ja Trevor Linden.

  Nyt sivussa on sitten koko ykkösketju Horvat-Bärtschi-Boeser, ykköspakki Tanev, puolustuspään ja alivoimien luottoratsusentteri Sutter sekä kaksi joukkueen fyysisintä pelaajaa Gudbranson ja Dorsett (lopetti uransa). Boeserin sairausloman pituutta ei vielä tiedetä, mutta saattaa olla tässäkin tapauksessa kyse useammasta viikosta ja tuon jälkeen ottaa varmaan taas vähän aikaa päästä peliin kiinni. Seitsemän avainpelaajaa on nyt sivussa, nyt jäädään vaan odottamaan kuka on seuraavaksi listalla.
   
 12. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Nice jinx, bro!
   
 13. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Joo, olisi pitänyt olla hiljaa :D

  Tuosta yön pelistä nuck kirjoitti jo kaikki tärkeimmät. Vancouverin peli meni aivan sekaisin tuon loukkaantumisen jälkeen ja Markström päästi pari helppoa. Tuo Hutton-Stecher pari pitäisi kyllä rikkoa, en edes jaksa katsoa tilastoja kuinka paljon ovat viime peleissä miinusta ottaneet, mutta ei tuo pari ole saanut mitään aikaiseksi. Toivottavasti Hutton heitetään jonnekin katsomoon jakamaan nimmareita ja syömään popcornia kun Gudbranson palaa.
   
 14. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Jotain positiivistakin uutista välillä; Boeserin jalka ei ole onneksi murtunut, vaan luussa on ruhjevamma. Murtuma olisi tiennyt kuukausien sairauslomaa. Nyt kun murtumaa ei havaittu, hän selviää vähemmällä ja toipuminen saattaa ottaa ehkä vain pari viikkoa. Tosin Benningin mukaan kyse olisi mahdollisesti vieläkin nopeammasta toipumisesta;

  "It's more of a bone bruise and more day-to-day than week-to-week for his return. It's a relief. We can't afford to lose a player like that.”

  Omasta kokemuksesta voin sanoa sen, että noissa ruhjevammoissa ei kyllä pysty tietämään ollenkaan onko toipuminen päivistä vai viikoista kiinni. Kaikki riippuu ihan siitä "tasosta" millainen ruhjevamma tuli. Positiivista tässä on myös se, että Vancouver pelaa vain kolme peliä ennen joulua ja sen jälkeen vain kolme peliä ennen tammikuun 6. päivää.
   
 15. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Boeser saattaa pelata jo yöllä. Positiivinen yllätys.
   
 16. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Ja Boeserhan pelasi ja teki maalin. On kyllä julma tuo laukaus. Muilta osin peli olikin ihan viihdyttävä maalintekokilpailu maalinestokilpailun sijaan. Ensi kerralla vaan pitää ilmeisesti tehdä itse 8 niin on mahdollisuus voittoon.
   
 17. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Onhan noi ihan viihdyttäviä pelejä, kun maaleja tulee, mutta näin Canucks-lasien takaa tuo puolustaminen on jotain aivan hirveetä. Nyt on sitten viimeiseen 7 matsiin Canucks-verkkoon tehty 36 maalia. Ihan viisi ei riitä siis keskiarvona. Ei paha. Tuostakin matsista voisi useammasta kohtaa kysyä pakeilta (ja osittain hyökkääjiltäkin) että mitä oikein mietit?

  Vanek teki matsissa hattutempun (3+1), Sedinit pari pinnaa mieheen ja mikä tärkeintä, Boeser palasi nopeasti kehiin ja vielä tutun tehokkaana (1+1). On tuo veto vaan tarkka.

  Biega oli taas aktiivinen (7 laukausta, 6 taklausta) ja heitti hienon syötön Vanekin maaliin. Pouliotin taso alkaa uhkaavasti tippua ja taas hän sai katsella useampia maaleja varsin läheltä.

  Burmistrov ja Dowd eivät tuo tällä hetkellä mitään positiivista, joten ihan sama peluuttaa vaikka Chaputia heidän tilallaan. Kumpikaan ei osaa edes aloittaa nykyisin, Dowdin lukema Vancouverissa on synkkä 35 %. Mutta on Dowd sentään kerran laukonut maalia kohden viidessä ottelussa, joten ei se nyt niin huonosti ole mennyt!
   
 18. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Lainaus:
  En jaksaisi noiden loukkaantumisten taakse mennä, mutta kyllä silläkin varmaan merkityksensä on tuossa, että kaksi parasta puolustavaa sentteriä (Horvat ja Sutter) ja paras oman pään puolustaja (Tanev) puuttuu riveistä. Toki myös koko joukkueen puolustuspelissä on ollut puutteita viime aikoina.

  Aika vaihtelevasti joukkue on pelannut muutenkin kotona nyt viime aikoina. Vieraissa homma on toiminut pääosin paremmin kun joukkue on keskittynyt yksinkertaisempaan pelaamiseen. Ehkä etenkin kotona tuosta puolustamisesta saataisiin viisikkotasolla toimivampaa kun noita voisi vähän roolittaa paremmin vastustajan mukaan.

  Lainaus:
  Vanekilta tosiaan todellinen suonenvetopeli. Kolmella laukauksella kolme maalia - ei huono saldo. Sedinit olivat hyviä hyökkäyspäähän, mutta heidän ollessa jäällä omiin tuli nyt liikaa paikkoja. Boeserilla on tappava laukaus ja hieno oli huomata, että tuo kainalosauvojen kanssa horjuminen Flames-pelin jälkeen ei ollut lopulta ollenkaan niin paha miltä tilanne alunperin näytti.

  Lainaus:
  Kummankin puolustajan otteet heittelevät laidasta laitaan. Biega pelaa välillä näitä pelejä, joissa hän näyttää hyvältä top4-pakilta ja sitten tulee taas niitä heikompia pelejä, joissa hän on vähän tilanteista jäljessä ja taklauksien hakeminen menee joskus yli. Nyt näissä peleissä kun hän on saanut taas vastuuta pitkän pelaamattomuuden jälkeen, hän on ollut hyvä. Nyt tuli tosin pari pelinkääntöä häntä vastaan keskialueella, mutta ellei vastustaja noista tee, noilla ei ole suurta merkitystä ainakaan tilastoihin.

  Pouliotilla on nähty enemmän hyvää kokonaisuutta katsottuna ja mielestäni hän kehittyi, mutta on ollut nyt viime peleissä heikompi omassa päässä. Kumpikin noista kahdesta on kuitenkin juuri tällä hetkellä Huttonin edellä ja ihan syystäkin. Tosin, saa nyt sitten nähdä tuleeko taas muutoksia kun ei tuo kokonaisuus toiminut. Voisi kuvitella, että muutoksia tulee taas kun omissa soi tuohon tapaan. Hutton on ollut tilastojen mukaan yksi joukkueen parhaista puolustajista keskialueen pelissä ja alivoimilla.

  Lainaus:
  Minun mielestä Dowd on parantanut pikku hiljaa ja kaksi viimeistä peliä on ollut parempaa tekemistä kuin alkuun. Aloituksista, laukauksista tai pisteistä tuota ei tosin huomaa, mutta hän on päässyt paremmin mukaan joukkueen pelisysteemiin. Kehittyneissä tilastoissa Dowd oli ihan hyväkin Canadiensia vastaan (61.54 CF% ja 5 "Primary shot contributions"). Paljon Dowd on joutunut kantamaan aloituksissa puolustuspään urakkaa; hänellä on viisi hyökkäyspään aloitusta ja 21 puolustuspään aloitusta. Burmistrov on aika mitään sanomaton hyökkääjä Vancouverille edelleen.
   
 19. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  NHL:ssä on kaksi joukkuetta (Arizona ja Buffalo), jotka ovat hävinneet enemmän kuin voittaneet tehdessään pelin ensimmäisen maalin. Vancouverin saldo ensimmäisen maalin tehdessä on 9-5-3. San Joseakin vastaan tehtiin ensimmäinen maali (kuten Montrealia vastaan), mutta jälleen tuli lopulta tappio. Joukkueen puolustuspelissä on ihan liikaa reikiä tällä hetkellä, eivätkä maalivahdit ole nyt olleet parhaimmillaan. Hienoa tietysti, että hyökkäyspäässä tulee tehoja, mutta tuo nykyinen tyyli ei ole voittava.

  - Gaunce rikkoi viimein tuon ikuisuudelta tuntuvan maalittoman putkensa. Tällä kertaa maali oli täyttä tuuria ja olisi kuulunut Gudbransonille, mutta hyvä näin kun putki meni poikki. Onhan hänellä ollut paljon paikkoja aikaisemminkin katkaista tuo maalittomuus, mutta huono tuuri niillä kerroilla ja pari epäitsekästä suoritusta (syötti esimerkiksi tällä kaudella Sutterille kun edessä oli tyhjä maali) sai tuon maalittoman putken toivottoman pitkäksi. Toivottavasti nuo maalihanat vähän aukeavat tuosta.

  - Virtaselta erinomainen peli ja Sharksin puolustajat saivat tehdä tosissaan töitä hänen liikkeen kanssa. Jostain syystä Green ei antanut tälläkään kertaa Virtaselle peliaikaa jatkoajalla, vaikka luulisi Virtasen vahvan luistelun nousevan siellä esiin. Ketjun sentteri Dowd pelasi enemmän kuin Virtanen, vaikka otti kaksi tyhmää jäähyä. Painoiko aloitusosaaminen tässä pelissä (12-4) noin paljon kun muut sentterit vetivät ympyrässä taas tappioita?

  - Boeserille jälleen yksi maali. Edes pelaaminen Gagnerin kanssa ei ole saanut maalihanoja kiinni.

  - Biegalta jälleen hieno peli. Hän on nykyhetken joukkueen puolustajista paras tukemaan hyökkäyksiä. Kaikki kunnia Biegalle tuosta, mutta NHL:n heikoimmin hyökkääjiä tukevan joukkueen puolustuksessa tuo ei ole vielä suuri maineteko. Joka tapauksessa Biegaa on noilla otteilla vaikea ottaa pois kokoonpanosta.

  - Pouliot jatkoi alakerran seikkailujaan. Pitkän hyvän jakson jälkeen Pouliotin peli on todella romahtanut ja ottaisin hänet pois kokoonpanosta seuraavaan peliin.

  - Seitsemän tappiota viimeisistä kahdeksasta pelistä. Yhden pelaajan varaan tuota ei voi laskea, mutta joukkueen arvokkain pelaaja Horvat on joutunut jättämään väliin juuri nuo kahdeksan peliä.

  ***

  William Lockwood loukkaantui USA:n nuorten harjoituspelissä ja saattaa joutua jättämään nuorten MM-kisat väliin. Jenkkinuorten otteita seuranneet muiden joukkueiden fanit ehtivät jo kehua Lockwoodin pelaamista.
   
 20. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Taas tuli turpaan 1-3 lukemin. Peli oli sinäänsä ihan hyvää tekemistä, mutta Markström päästi vaihteeksi pari helppoa ja ei sitten saatu yhtä maalia enempää. Boeser sai 20 maalia täyteen ja sai siitä 200k bonarin, joten kivat joulurahat Brockille. Nyt pelattiin seitsemällä puolustajalla, vaikka kokoonpanossa Biega olikin hyökkääjän paikalla, mutta ei tainnut vaihtoakaan pelata hyökkääjänä. Stecher kellotti 12:57 ja voisin kuvitella että popparit kutsuu häntä seuraavaksi. Mikäköhän Markus Granlundilla on kun tuntuu ainakin omaan silmään olevan aivan yössä. Hyvät joulut kaikille!
   
 21. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks, Moose, Pats (WHL), Ilves
  Lainaus:
  Markströmille on mennyt liian monessa pelissä noita "nukkumismaaleja". Nytkin hän teki muuten hyviä torjuntoja, mutta päästi taas taakseen esimerkiksi tuon pienestä kulmasta ja melko kaukaa ammutun laukauksen. Näissä "yhden maalin peleissä", joita Vancouver on usein pelannut, noilla on iso vaikutus. Nuo kun hän saisi jotenkin pois, niin kyseessä olisi hyvä ykkösmaalivahti.

  Lainaus:
  Tuo 20 maalia oli viime kauden joukkueen tehokkaimman maalintekijän (Horvat) maalimäärä 81 pelissä. Nyt tuohon tarvittiin Boeserilta 34 peliä. Ilman häntä tuo 20 maalia olisi voinut olla tälläkin kaudella joukkueella tiukassa. Nykyjoukkueessa esimerkiksi puolustajilta ei tule lainkaan apuja, joten maalinteko on vaikeaa muulle ryhmälle kuin Boeserille. Hän on tehnyt nyt noin 20% joukkueen maaleista.

  Hyvää ja rauhallista joulua palstaveljille täältäkin!
   
 22. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  MarkyMarkille meni kyllä luvattoman helposti nuo molemmat. Tai no, ensimmäinen oli rystyvippi melko kaukaa, joskin helvetillisen maskin takaa. Siinä voi puolustus etsiä Kimmo Kuhdan peilejä etsiessään syyllistä siihen, miten vastustajalihaa voi olla noin massiivisesti luukulla.
  Toinen maali puolestaan oli varmaan osittain huonoa tuuriakin, kun kiekko taisi nousta pystyyn ja livahtaa patjan ja tolpan välistä. Silti täysin otettavissa, joten synninpäästöä ei saa ainakaan minulta.

  Boeserille tosiaan Gagnerin ja Vanekin hyvillä oivalluksilla helppo maalipaikka ja 20 osumaa täyteen. NHL.com kirjoittelee, että olivat Vancouver-rookien nopeimmat 20 maalia koskaan, mutta onko joku syy, miksi viime kauden maaleja ei lasketa tuohon tilastoon?

  En tiedä, oliko Canucksilla todellista vimmaa tulla lopussa tasoihin, mutta tuo viivatupelointi vitutti niin rankasti, etten viitsinyt edes tarkistaa jälkeenpäin, kuka oli se viivalla pönöttänyt tunari, joka ei osannut hoitaa leiviskäänsä. Nätti tappioputki päällä ja Boeseria lukuunottamatta kaikilla näemmä itsetunto nollissa. Valmentajalta tarvittaisiin nyt peliliikkeitä. Jotain herättämistä, että kaikki eivät kuvittelisi voittamisen olevan pelkästään Horvatista kiinni.
   
 23. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Markström toki tuo toisen maalin imaisi, mutta ekasta en ole vieläkään varma mistä se sisään meni. Mutta jos vain yhden teet niin vaikea on matseja voittaa. Nyt onneksi Burmistrov on suuntaamassa Venäjälle, joten yksi turhake saadaan pois. Dowd oli taas mielestäni huono ja pelasi heikosti tilanteita. Nyt ei tullut kuin -1 tilastoihin.

  Pakiston peluuttaminen on nyt täysin sekaisin ja otteluun puettiin seitsemän pakkia. Biega ollut niin hyvä ettei häntä voi tiputtaa, mutta vastaavasti ketään muuta ei haluta rapsuttaa. Nyt sitten esim Gudbranson pelasi 13 minuuttia. Varmasti joku pirun hyvä ajatus Greenillä, miten 7 pakin peluutus (ja 11 hyökkääjän) voitaisiin saada toimimaan, mutta ihan täysin se ei itselle aukea.
   
 24. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Tuossa varmastikin tarkoitetaan, että tulokaskaudella nopeimmat 20 maalia. Tämä on Boeserin tulokaskausi vaikka viime kaudella jo 9 peliä pelasikin. Nyt tosiaan Boeserilla 24 maalia uransa 43 ensimmäisessä ottelussa.

  Edler oli tuo jota tupeloi ja sen jälkeen ei napannut sitten yhtään.

  Edit. Boeser edelleen ainoa tulokas, joka on tehnyt pinna per matsi tahtiin tehoja (eli pari ottelua pelanneista). Ei huonosti NHL:n bottom10 maaleja tehneessä joukkueessa.
   
 25. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Aa, voi olla. Saatoin aamuväsyneillä silmillä lukea huolimattomasti.

  Tällä kaudella on ilonaiheet olleet jälleen vähissä, mutta Boeser on sellainen. Toivottavasti eivät hönöile herraa mihinkään muualle kesken rebuildin, koska tuolla asenteella ja laukauksella mennään vielä pitkälle.