Mainos

Vancouver Canucks 2016–2017

  • 73 234
  • 251

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks on pelannut toistaiseksi kolme harjoituspeliä. Harjoituspelit ovat nimensä mukaisia, mutta jotain suuntaa ne voivat antaa siitä huolimatta. Siksi yksilöiden onnistumisista ja epäonnistumisista voisi nostaa esiin pari asiaa tähän saakka nähdyillä otteilla.

- Brendan Gaunce on ollut ainoa hyökkääjä, joka on pelannut toistaiseksi kaikki kolme harjoituspeliä. Canucks antaa hänelle kunnon näyttöpaikan ja sen Gaunce on ainakin toistaiseksi käyttänyt hyödykseen. Pisteitä ei ole kasassa ihan niin paljon kuin toivoisi, mutta hänen kokonaispanoksensa joukkueelle on ollut kiitettävä. Gaunce on pelannut sentterinä, mikä oli pääosin hänen pelipaikkanaan myös junioreissa (farmissa Gaunce on pelannut pääsosin laidalla).

Iain MacIntyre sanoi Gauncesta;

It's in his advantage, and certainly in the club's advantage, that he can do another year in Utica; but, I do think that he's going to play for the [Canucks]. This time last year, I wouldn't have said that. He seemed to be dissipating and not really going anywhere. We knew he wasn't going to be a top-6 guy. The question was does he have the game, does he have the disposition, the versatility to be a bottom-6 guy? He's answered those questions pretty clearly - yes.

Tony Gallagher komppasi;

I thought he looked really good. He is becoming an eminent threat to either Granlund in the middle, or Emerson Etem on the wing. He looks like he is ready to make the team and make the next step. He had a lot of hits, he was extremely effective in the game, and I thought he was the most encouraging aspects of the evening. Emerson Etem is going to have to pick it up if he's going to make the team. There are some guys looking for his job right now; they've got it going and he doesn't

Ja farmijoukkue Utican päävalmentaja Travis Green;

I think he's looked good, he put in a good summer of work. He's one of those guys that you feel comfortable playing left wing or centre. As a coach, you like having that option. There are times where you run into injuries, and you want to make a changes within your lines or even within games. When you have players that can play multiple positions, it's a nice option. When you're coaching and you can have a guy that you can, all of a sudden, bump up and play centre or put down on a checking line as a centreman or winger, it's always a nice option. Centremen seem to play the wing a lot easier, and it's harder for wingers to play centre.

Gauncen etuina kilpailijoihin nähden ovat ikä (hän kuuluu joukkueen tulevaisuuden suunnitelmiin), koko (6-2, 210 on jo ihan hyvää kokoluokkaa ja tuo auttaa väännöissä sekä tekee vastustajien kaksinkamppailupelaamisen vaikeammaksi) sekä ennen kaikkea tuo monipuolisuus pelata sekä keskellä että laidassa. Hän on varmasti myös taitovalmentajaksi palkatun Manny Malhotran yksi kohteista.

Hyvistä otteista huolimatta Gauncen kohtaloksi saattaa koitua kuitenkin tuo sopimus. Hänen ei tarvitse kulkea waivereiden kautta farmiin mennessään, kuten joidenkin toisten pelaajien. Itse toki toivoisin, että tuolla ei olisi nyt merkitystä. Tähän saakka nähdyillä otteilla Gaunce on lähempänä pelipaikkaa ylhäällä kuin esimerkiksi nuo PTO-pelaajat Ruutu, Skille tai Sheppard ja myös lähempänä kuin Emerson Etem. Kova kesäharjoittelu on poikimassa hedelmää ja nyt olisi Gauncen aika ottaa se ratkaiseva iso hyppy farmin ykköshyökkääjästä pysyväksi NHL-hyökkääjäksi.

- Markus Granlund pelasi vahvan ottelun Flamesia vastaan ja näyttää myös vetäneen hyvän kesän. Granlundin ketju tuossa pelissä (laidoilla Bärtschi ja Rödin) oli Canucksin paras hyökkäysketju. Granlund syötti maalin ja osui kerran tolppaan. Noilla otteilla häntä ei pudoteta jatkosta, mutta saa nähdä mikä on hänen tulevaisuuden pelipaikkansa jos Canucks kaavailee Gauncea ylös ja keskelle.

- Anton Rödin on ollut toivotun näkyvä ja hyvä. Rödin on menestynyt laitaväännöissä odotettua paremmin ja osallistunut myös puolustuspeliin. Viime kaudella hän joutui jättämään polvileikkauksen vuoksi kauden kesken jo tammikuussa, mutta tästä huolimatta Ruotsin sarjan pelaajat äänestivät hänet sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Rödinille tuli peräti kahdeksan kuukauden kuntoutusjakso, mutta hän näyttää saaneen itsensä kuntoon juuri oikeaan aikaan.

Oilersia vastaan tuli voittomaali ja lisäksi Rödinille on tullut pari syöttöä. Vielä hänellä on pitkä matka todistaa olevansa käyttökelpoinen hyökkäysase NHL:ssä, mutta alun perusteella Rödinilla voisi olla mahdollisuuksia yllättää.

- Ben Hutton on ollut ehkä Canucksin harjoituspelien paras pelaaja tähän mennessä kun katsotaan kokonaisuutta. Gudbranson on pelannut odotetusti Huttonin parina ja tuollaisen selvän puolustavan puolustajan mukanaolo (sekä osin varmasti myös harjoituspelien "panos") on antanut Huttonille luvan käyttää entistä enemmän vahvuuksiaan, eli kiekollisia taitoja.

- Jos Hutton on ollut ehkä joukkueen paras toistaiseksi, niin yliopistosta siirtynyt puolustaja Troy Stecher on ollut ehdottomasti paras yllätys jo prospectileiriltä lähtien. Tosin Stecher ei ole vielä pelannut kuin yhden pelin, mutta tuo ottelu jäi mieleen 1+2 tehoista ja pelin ykköstähdestä. Stecherin liike ja kiekolliset taidot olisivat erittäin tervetulleita joukkueelle, joka on etsinyt kunnollista ylivoimapakkia pitkään, mutta hänelle pitää saada vielä lisää näyttöpaikkoja jotta nähdään kunnolla missä hän menee.

- Jake Virtanen pelasi ensimmäisen harjoituspelin Sharksia vastaan, mutta loukkaantui toisen erän lopulla olkapäästä. Vamman ei kaiketi pitäisi olla vakava, mutta nuorelle voimahyökkääjälle toivoisi hieman erilaista alkua harjoituspeleihin. Virtanen saattaa aloittaa kauden farmissa ellei nyt sitten löydä jostain kunnon kirivaihdetta. Farmi ja isompi peliaika ei tosin olisi välttämättä huono vaihtoehto.

- Jokereista siirtynyt Philip Larsen on saanut hyvin ylivoimavastuuta kahdessa pelaamassaan pelissä, mutta on vielä pisteittä. Ylivoimaan kaavaillulta puolustajalta toivoisi tehoja, mutta vielä Larsen ei ole pelannut itseään ulos. Hyvänä puolena on ollut se, että hänen muu pelinsä tehoja lukuun ottamatta on ollut melko hyvää ja sopimus esimerkiksi Stecheriin verrattuna on NHL-mahdollisuuksiin nähden parempi.

- Viime kesän ykkösvaraus Olli Juolevi on saanut jo faneja hänen pelikäsityksensä ansiosta. Voimaa pitäisi saada kuitenkin vielä vähän lisää. Onneksi tuota voimapuolta on helpompi kehittää kuin pelikäsitystä. Juolevi on ollut etenkin ikäisekseen hyvä ja hänen aika tulee varmasti vielä, mutta ei ehkä vielä ensi kaudella kun 18-vuotiaan pitäisi pudottaa ulos Larsenin/Sbisan/Tryamkinin tai Stecherin kaltaiset kokeneemmat puolustajat.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En nähnyt Sharks-pelistä muuta kuin koosteen, mutta pari nostoa tuosta raporttien perusteella:

- Brendan Gaunce pelasi jälleen. Viime kaudella Hutton pelasi seitsemän harjoituspeliä ja sai lopulta paikan, nyt Gaunce on pelannut toistaiseksi kaikki harjoituspelit. Jälleen hyvä peli Gauncelta heikosti pelanneista ketjukavereista (Dorsett ja Etem) huolimatta.

- Bärtschi - Horvat - Rödin -ketju oli Canucksin selvästi paras. Rödinin ollessa jäällä Sharks sai tasakentin kaksi vetoa Canucksin päähän kun Canucks ampui 12 kertaa. Rödinille tuli jälleen myös piste (2-1 maali). Maaliin hieno pohjustus Horvatilta ja Juolevilta. Mielenkiinnolla seuraan miten Rödin tulee pelaamaan NHL:ssä.

- Ruudulta maali ja hyvä peli. Ruutu oli pelin ahkerin taklaaja seitsemällä taklauksella. Näillä näytöillä ei ole mahdoton ajatus nähdä Ruutua Etemin tilalla.

- Stecher ei tehnyt tällä kertaa pisteitä, mutta pelasi muuten jälleen hienosti. Peliaikaa tuli 24:44 ja mikä tärkeintä, omissa ei ollut suurempia ongelmia tälläkään kertaa.

- Juolevilta parempi peli kuin ensimmäinen, mikä oli ehkä odotettuakin kun sai tuon ensimmäisen pelin odotuksen pois. Joidenkin fanien mielestä hän ansaitsisi yhdeksän ottelun näyttöpaikan kauden alussa, mutta "numeropeli" saattaa olla tuon esteenä.

- LaBate on ollut leirin yllättäjä fyysisellä puolella. Uskon, että hänet nähdään kauden aikana vielä NHL:ssä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
- Ruudulta maali ja hyvä peli. Ruutu oli pelin ahkerin taklaaja seitsemällä taklauksella. Näillä näytöillä ei ole mahdoton ajatus nähdä Ruutua Etemin tilalla.

Hyvä, että Ruutu saa onnistumisia, vaikka tosiaan rosteri on aika täynnä. Toki kyllähän niitä loukkaantumisia aina sattuu aika tasaiseen tahtiin, joten ei yksi pelimies pahasta olisi. Varsinkin jos Tuomo on kunnossa. Siihen kunnossa olemiseen viittaisi kyllä tuo 7 taklausta, 3 blokkia ja 3 laukausta tuon maalin ohella. Ei hassumpi saldo 11 minuutin peliajalla tasakentällisin ja 2 minuutin alivoima-ajalla.

Itse vähän pahaa pelkään, ettei Tuomon kroppa kestäisi enää tuollaista kautta. Mutta olisihan se hienoa jos Tuomo palaisi vielä NHL:n TOP3 taklaajaksi ja samalla 15+ maalin kaveriksi. Rikkonaisella viime kaudellakin Tuomo jaksoi noita taklauksia jakaa sen pari per matsi ja sitä edellisellä täydemmällä kaudella 170 niittiä kaudessa. Katsotaan nyt miten käy, mutta joka tapauksessa hienon matsi Tuomo pelasi, joka osaltaan takaa varmaan vielä matsin tai pari näyttöaikaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olli Juolevi pistettiin takaisin junioreihin. Juolevi pelasi mielestäni hyvän harjoitusleirin, mutta lopulta tuo oli aika odotettu siirto, sillä Juolevin fysiikka ei ollut vielä valmis ylös. Häntä oltaisiin voitu peluuttaa kyllä vielä peli tai pari ylhäällä, mutta sopimustilanteen vuoksi Canucks haluaa katsoa nyt ketkä noista kokeneemmista puolustajista ottavat paikat. Leirillä on viime kautta enemmän kilpailua syvyyspaikoille ja roolitukset vähän auki edelleen.

Juolevin luistelu, vaistot, syöttäminen, kädet ja pelisilmä antavat hänelle lahjat kehittyä tulevaisuudessa kovan luokan NHL-pakiksi, mutta tie tuonne on vielä muutaman kauden päässä jos kehitys menee hyvin. Nyt Juolevi menee heikentyneeseen Londoniin kantamaan entistä suurempaa kuormaa ja tuo kyllä paljon mielenkiintoa OHL:n juniorikiekkoa kohtaan ensi kaudeksi. Edessä kauden aikana on myös nuorten MM-kisat, joissa Juolevilla on suurta roolia tarjolla.

Juolevin lisäksi edukseen esiintynyt Joe LaBate siirtyi takaisin farmiin ja sinne matkaa myös kroaatti Borna Rendulic. Dimitri Zhukenov palaa Chicoutimin juniorijoukkueeseen ja PTO-pelaajista James Sheppard saa etsiä toisen pelipaikan. Ruutu ja Skille jatkavat noista PTO-pelaajista vielä mukana leirillä, jossa on edelleen 33 pelaajaa. LaBate jätti itsestään niin hyvän kuvan, että hänet joukkue tulee kyllä luultavasti muistamaan kun loukkaantumisia alkaa tulla ja mietitään mahdollisia nousevia pelaajia.

Puolustuksessa Troy Stecherin vahvat otteet ovat sysäämässä pelillisesti Andrey Pedania waivereihin, Stecher on ollut harjoituspeleissä myös Tryamkinia ja Larsenia parempi, mutta venäläisen sopimuksessa on pykälä joka mahdollistaa hänen siirtymisensä KHL:aan ellei paikkaa ylhäältä löydy. Näin ollen saattaa käydä niin, että Stecher menee alkukaudesta farmiin sopimusasioiden vuoksi. Canucks ei halua menettää kuitenkaan esimerkiksi Tryamkinia Venäjälle.

Jos pitäisi veikata, niin Canucks lähtee kauteen seuraavilla pakkipareilla:

Edler - Tanev
Hutton - Gudbranson
Sbisa - Larsen
Tryamkin - Biega

Larsenille annetaan varmaan mahdollisuus pelaavassa kuusikossa, jotta nähtäisiin onko hänestä apuja ylivoimaan. Ellei ole, tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluva Tryamkin ottaa luultavasti tuon paikan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Puolustuksessa Troy Stecherin vahvat otteet ovat sysäämässä pelillisesti Andrey Pedania waivereihin, Stecher on ollut harjoituspeleissä myös Tryamkinia ja Larsenia parempi, mutta venäläisen sopimuksessa on pykälä joka mahdollistaa hänen siirtymisensä KHL:aan ellei paikkaa ylhäältä löydy. Näin ollen saattaa käydä niin, että Stecher menee alkukaudesta farmiin sopimusasioiden vuoksi. Canucks ei halua menettää kuitenkaan esimerkiksi Tryamkinia Venäjälle.

Jos pitäisi veikata, niin Canucks lähtee kauteen seuraavilla pakkipareilla:

Edler - Tanev
Hutton - Gudbranson
Sbisa - Larsen
Tryamkin - Biega

Larsenille annetaan varmaan mahdollisuus pelaavassa kuusikossa, jotta nähtäisiin onko hänestä apuja ylivoimaan. Ellei ole, tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluva Tryamkin ottaa luultavasti tuon paikan.

Tiedä sitten pitäisikö Biegaa koettaa ujuttaa farmiin, kun uskoisin että hänelle on vähemmän kysyntää kuin Pedanille. Tosin hyvin harvoja pelaajia tuosta waiveristä otetaan alkukaudesta, joten ehkä Pedan voisi mennä myös lävitse. Jos Pedan ei menekään lävitse niin kyllähän tuo Pedanin kauppa (3rd round pick + Mallet) tuntuu turhalta, kun käytännössä pelaajalle ei annettu edes mahdollisuutta. Viime kaudella sai sen 13 peliä ja pelasi mielestäni ne ihan ok, vaikka toki Tryamkin oli paljon vakuuttavampi omissa muutamassa pelissään. Pedan - Tryamkin olisi juuri sopivan ikäinen (1993/94 syntyneet) kaksikko, jolta voisi odottaa nyt murtautumista tosissaan NHL:ään. Biegasta kyllä tiedetään mitä saadaan, mutta ikää on jo 28-vuotta ja potentiaali on lunastettu ja sitä kautta tuollainen kolmospakkiparin / reservinpakki on se mitä Biegasta parhaimmillaan saadaan.

Itse toivoisin, että pelipaikat ratkaistaisiin näytöillä, jolloin Sbisalla olisi melkoinen työ lunastaa pelipaikkaa. Sen verran heikkoa Sbisan peli oli ainakin World Cupissa. Farmiinkin Sbisan voisi huoletta heittää, kukaan ei sitä nappaa. Mielestäni joukkue voisi olla jopa vahvempi jos ylhäällä oleva rosteri olisi:

Edler - Tanev
Hutton - Gudbranson
Tryamkin - Stecher
Pedan - Larsen

Siinä olisi oikeata kilpailua pelipaikoista ja periaatteessa Tryamkin - Pedan kisaisivat samasta paikasta ja Stecher - Larsen toisesta. Cappiin ei myöskään olisi vaikutusta sillä että Sbisa menisi farmiin, kun Pedan, Tryamkin ja Stecher omaavat korkeintaan 925 000 sopparin ja Pedan Sbisan tilalla toisi cappiin jopa reilut 200 000 säästöä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Niin vaan Pedan löysi itsensä waiveristä. Seuraa tekivät Chaput, Megna ja Zalewski. Eiköhän noi lävitse mene, kun ei yksikään pelaaja ole vielä kelvannut kenellekään.

Siellä on nyt myös Scott Mayfield (NYI) waiverissä, joten vuoden 2011 pakkivaraukset ei Islandersin osalta menneet ihan nappiin. Kuten ei mennyt 2012 vuoden varauskaan. Reinhart (#4), Mayfield (#34) ja Pedan (#63) olivat korkealla varattuja isokokoisia pakkeja joilla kehittyminen vaatii aikaa ja nyt heidän kaikkien osalta alkaa näyttää siltä ettei potentiaali koskaan realisoidu. Reinhartin ja Pedanin Islanders treidasi ajoissa pois ja sai vielä tosi hyvä vastineen. Nyt sitten Pedan ja Mayfield ovat vapaasti saatavilla waiveristä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jos Pedan ei menekään lävitse niin kyllähän tuo Pedanin kauppa (3rd round pick + Mallet) tuntuu turhalta, kun käytännössä pelaajalle ei annettu edes mahdollisuutta.
Tyhmä kauppahan tuo on jos Pedan jollekin kelpaa. Lähes yhtä tyhmä kuin olisi ollut vaikka Markström-kauppa, mikäli hän olisi aikanaan kelvannut waivereissa jollekin.

Mutta nuo ovat noita, joita ei pysty ennustamaan vielä kaupanteon hetkellä. Tilanteet muuttuvat - esimerkiksi Stecherin, Huttonin tai Tryamkinin ei vielä tuolloin tiedetty nousevan noin esiin, esimerkiksi Gudbransonia tuskin suunniteltiin mukaan -, jotkut pelaajat kehittyvät nopeammin kuin toiset ja jotkut eivät vain sovi joukkueeseen.

Toki Pedanille voisi antaa enemmän vastuuta ylhäällä. Hänellä on fyysisiä lahjoja ja tuonne kolmospariin hän voisi olla sopiva pelaaja pitkäksi aikaa tulevaisuuteen. Vähän hän vaikuttaa vain tällä hetkellä väliinputoajalta Canucksissa. Sbisan tilalle hän voisi kyllä mennä, mutta sveitsiläisellä on ilmeisesti valmennusjohdon luottoa, vaikka faneilta kivitystä saakin.

Mr. Smith kirjoitti:
Itse toivoisin, että pelipaikat ratkaistaisiin näytöillä, jolloin Sbisalla olisi melkoinen työ lunastaa pelipaikkaa. Sen verran heikkoa Sbisan peli oli ainakin World Cupissa.
Olen tuosta näytön kautta saamasta vastuusta samaa mieltä, mutta syyskuussa pelattava World Cup jossain Euroopan yhteiskommuunissa ei kyllä kerro joukkueen valmennukselle mitään. Tuon turnauksen vuoksi Sbisalle ei ole kuitenkaan niitä näyttöpaikkoja tullut ja siksi hänen leirin onnistumista ei voi nyt arvioida. Tilanne on sikäli erilainen kuin Weberillä viime kaudella, jolloin sveitsiläinen vaikutti harjoituspeleissä kuin hänellä olisi varma paikka kokoonpanossa ja Hutton ajoi ohi.

Pelaajaprofiililtaan Sbisa on kolmosparin ja alivoiman puolustaja. Hän pärjää kulmissa ja oman maalin edessä, taklaukset ovat usein napakoita ja hän pistää kroppaansa likoon. Viime kaudella Sbisaa pistettiin oman pään aloituksiin vakipakeista kolmanneksi eniten Tanevin ja Edlerin jälkeen. Peliäly ja/tai tasainen keskittyminen on huono ja tuon vuoksi monet hyvätkin illat ovat kääntyneet jonkun yksittäisen aivopierun vuoksi katastrofeiksi ja jääneet fanien muistoihin vain huonoina iltoina.

Sbisa on liian kallis rooliinsa nähden, mutta alivoimaan häntä kaavaillaan edelleen. Hän on ollut kahden viime kauden aikana joukkueen kakkosparin alivoimapakki ja jatkaa tuota roolia varmaan ensi kaudellakin. Faneille tuo ei ole usein arvostettava rooli, mutta joukkueen sisällä tuollaisia itsensä peliin laittavia pelaajia varmasti arvostetaan enemmän.

Kokonaisuudesta olen samaa mieltä kanssasi Sbisasta. Sbisassa on riskinsä, joukkue ei tule luultavasti pärjäämään ja on rakennusvaiheessa, joten antaisin itsekin nuoremmille pakeille tilaa tässä hetkessä. Canucks haluaisi olla kuitenkin mahdollisimman kilpailukykyinen joukkue edelleen. Kun seurajohto on tuollaisen strategian kerran valinnut, kokemus ja erikoistilanteen panos näyttelee osaansa valmennuksen peluutushierarkiassa.

Joukkueen nuoret pakit kuten Stecher ja Tryamkin ovat kyllä yllättäneet viime kauden lopussa ja nyt harjoituspeleissä, mutta heidän kohdalla on edelleen paljon kysymysmerkkejä. Mikä on heidän todellinen tasonsa sitten kun harjoituspelit vaihtuvat tosipeleihin? Ei olisi ensimmäinen eikä edes kymmenes kerta kun harjoituspeleillä ei olisi enää mitään merkitystä siinä vaiheessa kun ns. oikeat pelit alkavat.

Vaikka Sbisa ei tasaisin suorittaja olekaan, valmennuksen papereissa hänellä on luultavasti etulyöntiasema nuoriin pakkeihin nähden tässä tilanteessa kun puolustuksessa on riskejä muutenkin. Sbisan taso ei luultavasti putoa niin rankasti kuin se joskus nuorilla voi tehdä. Itse toki toivon nuorten tekevän "Huttonit" ja vain parantavan kauden edetessä, mutta nuorilla on Sbisaa suuremmat vaarat tulla myös "McCannit" ja jäädä komean alun jälkeen telineisiin.

Kokonaisuutena Canucksin puolustuksessa ykköspari on tuttu ja toimiva Tanev - Edler. Kakkosparissa on uusi mies Gudbranson, jonka sopeutumisessa uuteen seuraan saattaa kestää jonkin aikaa. Toisella puolella on toista kauttaan pelaava Hutton ja vaikka Huttonin viime kausi olikin lupauksia herättävä, toista kautta pelaava pakki top4-ryhmässä on etukäteen ainakin jonkinlainen riski. Jos Canucks pistäisi vielä kolmospariin kaksi kokematonta puolustajaa (esimerkiksi Tryamkin - Pedan/Stecher), niin tuota yhtälöä Wiikset eivät välttämättä ilman rauhoittavia pystyisi peluuttamaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks otti 4-0 voiton Flamesista viime yönä. Peli oli harjoituspelien ensimmäinen, jossa mukana oli joukkueen ykkönen ja Loui Eriksson iski kaksi osumaa hänen ensimmäisessä pelissään Canucks-paidassa. Muut maalintekijät olivat Virtanen ja Sutter (alivoimalla). Flames oli liikkeellä Canucksia enemmän farmipainotteisella joukkueella, mutta hyvä aina kun pystytään pitämään nollat ja tekemään muutama.

D.Sedin - H. Sedin - Eriksson
Rödin - Sutter - Hansen
Bärtschi - Granlund - Virtanen
Burrows - Horvat - Skille

Edler - Tanev
Hutton - Gudbranson
Sbisa - Larsen

Miller

- Markus Granlund jatkoi hienoja otteitaan ja myös toinen ex-Flames Bärtschi oli jälleen hyvällä pelipäällä. Flamesin ex-Canucksit (Vey, Higgins, Shinkaruk) eivät sen sijaan onnistuneet. Granlund vaikuttaa olevan eri tasolla kuin viime kauden lopussa ja tuo sentterin tontti vain sopii hänelle mielestäni paremmin. Onko syynä tuohon lentokeliin hyvä kesä vai harjoituspelien lisääntynyt tila jäällä, se selviää pian.

- Hansen ja Sutter kuuluvat yhteen ja kolmosketjuun (Horvatit kakkosessa). Peleihin palannut Hansen paransi heti Sutterin otteita kovalla työmäärällä ja liikkeellä. Saa sitten nähdä kuka tuossa on kolmantena lenkkinä. Burrowsia tarjoaisin nyt itse, mutta saa nähdä.

- Gudbransonilta selvästi parempi peli Huttonin kanssa kuin viime pelissä Tryamkinin kanssa. Pelasi kokonsa mukaan ja hoiti oman alueensa hyvin. Jos hän noin pelaa, niin hän on hyvä top4-pakki Canucksille. Ei nyt mikään takavuosien parhaiden aikojen Willie Mitchell, mutta arvokas osa joukkuetta.

- Hutton vaikuttaa jopa nopeammalta kuin viime kaudella. Nyt ei tullut "Bobby Orreja" Arizona-pelin tyyliin, mutta hyvä peli muuten.

- Skille jatkaa taisteluaan pelipaikasta, kohtalaisen hyvä peli. Ruutu ei pelannut.

- Rödiniltä heikoin harjoituspelien ottelu. En nyt joka pelissä kovia näyttöjä odotakaan, se ei olisi kovin realistista.

- Keskusteltu Sbisa oli huono. Ensimmäinen harjoituspeli, mutta toivoisi silti enemmän.

- Miller vakuutti maalilla.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tuomo Ruutu vapautettiin PTO:sta, Skille jatkaa vielä päivän tai pari. Emerson Etem laitettiin waiveriin. Näistä voisi päätellä, että Gaunce puski itsensä väkisin rosteriin. Ja hyvä niin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuomo Ruutu vapautettiin PTO:sta, Skille jatkaa vielä päivän tai pari. Emerson Etem laitettiin waiveriin. Näistä voisi päätellä, että Gaunce puski itsensä väkisin rosteriin. Ja hyvä niin.
Gaunce on varmaankin kokoonpanossa ja hyvä niin, hän ehdottomasti ansaitsisi paikkansa harjoitusleirin jälkeen. Skille saattaa huhujen mukaan sen sijaan tehdä sopimuksenkin Canucksin kanssa. Ruudun osalle toivoin paikkaa Vancouveriin veljensä tavoin ja hän pisti peliin paljon, mutta Skille oli ehkä vain aavistuksen parempi harjoituspeleissä. Mistään isosta erosta ei ollut kysymys ja näyttöikkuna oli lyhyt. Harmittaa Ruudun puolesta.

Etem oli harjoituspeleissä pettymys eikä waiveriin laittaminen tullut yllätyksenä. En ole kehittyneiden tilastojen suurin fani, mutta nille jotka näkevät noissa faktaa; Etemin harjoituspelien CorsiFor% oli 45.77%, Skillellä 56.63%. Nyt joillekin faneille tuo Etemin hankinta ja jatkosopimus on jälleen miinus Benningin suuntaan, mutta hyvää tuossa oli se, että Benning teki vain vuoden jatkon Etemin kanssa. Hyvää myös, että omia virheitä ei lähdetty peittelemään pitämällä Etem väkisin ylhäällä ja odottamaan parempaa.

Anton Rödin loukkaantui (jälleen..) ja toipumisennuste on epävarma tällä hetkellä. Rödin oli ainakin harjoituspeleissä niin hyvä, että hän nousi minun listoillani kärkijoukkoon mitä tulee Canucksin nuorempiin pelaajiin kohdistuvista odotuksista. Leirin perusteella onnistuessaan hänellä on mahdollisuus ottaa top6-paikka hyökkäyksestä ja pelillisesti tuollaisia tulokkaita ei ole joka vuosi Canucksissa näkynyt.

Troy Stecher pistettiin farmiin kasvamaan suurempaan rooliin. Tuota osasi odottaa kun Stecher pelasi viimeisessä harjoituspelissä Oilersia vastaan Edlerin, eikä Sbisan parina. Hänelle ei tullut muutenkaan pelejä kolmosparissa, mikä olisi ollut hänelle luontaisin paikka alkuun jos hän olisi ylhäällä saanut jatkaa.

Pelillisesti Stecher ei jäänyt esimerkiksi Larsenin, Biegan tai Trjamkinin varjoon harjoituspeleissä, mutta tässä tapauksessa Canucks ei halunnut ottaa nyt riskiä puolustajan menettämisestä ilmaiseksi (kuten viime kaudella kun Hutton pudotti Corradon waivereihin ja tuota kautta Corrado siirtyi lopulta Torontoon). Stecher on farmissa mielenkiintoinen seurattava mm. Demkon ohella ja hän ottanee suuren roolin. Ehkä tuo iso peliaika on lopulta hänelle ja seuralle parempi ratkaisu.

***

Yliopistokausikin on alkanut. Brock Boeserin joukkue North Dakota on muuttunut kärjestään paljon kun Stecher (Canucks) lähti puolustuksesta ja Schmaltz (Blackhawks) sekä Caggiula (Oilers) Boeserin viime kauden ketjusta. Tyson Jost on tullut mukaan hyökkäykseen. Boeserille avausviikonlopun kaksi peliä toivat kaksi ykköstähtivalintaa ja kuusi (1+5) pistettä.

Viime kesän kolmannen kierroksen varaus William Lockwood onnistui uransa ensimmäisessä yliopistopelissä maalinteossa. Toisessa pelissä tuli syöttö. Ainakin alun perusteella Lockwoodilla on suuri rooli seurassa ja on ihan mielenkiintoinen seurattava hänkin yliopiston puolella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jack Skille teki vuoden sopimuksen Canucksin kanssa (yksisuuntainen, 0,7ch). Emerson Etemin reitti kulki sen sijaan lopulta waivereiden kautta hänelle tuttuun seuraan Anaheimiin.

Skille pelasi harjoituspeleissä Etemia paremmin ja ansaitsi tuota kautta paikkansa joukkueesta. Etem oli viime kauden lopulla kohtalaisen onnistunut syvyyshyökkääjä, mutta nyt harjoitusleirillä turisti. En tiedä sitten kuinka paljon Etemin peliin vaikutti isäksi tulo juuri pari viikkoa ennen leiriä. Ei olisi ensimmäinen kerta kun tuo vaikuttaa hetkeksi otteisiin jäällä.

Kuten ylemmäs kirjoitin, Etemin waivereihin laittaminen ei tullut yllätyksenä. Harmi tietysti kun Canucks menetti jälleen waivereissa yhden pelaajan ilmaiseksi, mutta tuota(kin) varten harjoitusleirejä pidetään - niissä etenkin syvyyspaikoille on mahdollisuus lunastaa paikka tai menettää se. Tässä tapauksessa harjoituspeleissä laiskotellut Etem saattoi tosin "voittaa" siirrolla (ainakin tulossa on enemmän voittoja) jos saa vakiinnutettua paikan Ducksin paidassa.

Saa nähdä sitten tuleeko Etem kurittamaan entistä seuraansa kauden aikana divarin sisäisissä peleissä. Viime kauden lopussa hän pelasi yhden parhaista peleistään Canucksin paidassa juuri Anaheimia vastaan ja teki tuolloin kolmannen erän voittomaalin 2-3 vierasvoitossa. Veikkaan, että tätä siirtoa tullaan vielä muistelemaan kauden aikana eri Canucksin ketjuissa.

Skille tuo Canucksin syvyyteen jalkoja ja ainakin harjoituspeleissä nähtävää kovaa työntekoa. Hän sopinee mielestäni Etemia paremmin Canucksin nelosen rooliin, mutta hänellä ei ole sitäkään kykyä nousta portailla mitä Etemillä viime kauden aikana nähtiin. Nähtäväksi jää ottaako Skille paikkansa ylhäältä heti kauden alussa. Ainakin viimeisten treenien perusteella joukkue lähtisi kauteen seuraavalla kokoonpanolla:

Daniel Sedin - Henrik Sedin - Eriksson
Bärtschi - Granlund - Virtanen
Gaunce - Sutter - Hansen
Burrows - Horvat - Dorsett
Skille (Rödin loukkaantunut)

Edler - Tanev
Hutton - Gudbranson
Sbisa - Larsen
(Tryamkin - Biega)

Tuota kokoonpanoa katsellessa mieleen tulee "Willie Desjardinsin ketjulotto-erikoisuus osa XXX". Ykkösen ymmärrän hyvin ja itsekin pistäisin nuo ruotsalaiset samaan ketjuun. Kolmonenkin on ymmärrettävä puolustava ketju (voi olla hyväkin sellainen, mikäli Gaunce jatkaa harjoituspelien tasolla). Mutta tuo Horvatin paikka nelosen keskellä? Totta, Bo oli harjoituspeleissä näkymättömämpi kuin Granlund tai Sutter ja sikäli tuo on ansaittua tässä vaiheessa.

Mutta vain viisi kuukautta sitten Horvat oli pelaamassa yhtä seurahistorian parhaista 20-vuotiaan hyökkääjän peliä (edes Sedinit eivät samassa iässä aikanaan pelanneet niin hyvin). Horvat johti seuran pistepörssiä viimeiset kolme ja puoli kuukautta kaudesta ja teki kauden jälkimmäisellä puolikkaalla 14+16=30 pistettä. Tasaisen vauhdin taulukolla tuo Horvatin kauden jälkimmäinen puolikas oli 60 pisteen kausivauhtia.

Nuo tehot korostuvat kun muistetaan, että Horvatin tutkapari Bärtschi loukkaantui kauden jälkimmäisellä puolikkaalla, Vrbata veti täysin vihkoon sekä ylivoimilla (myös Sedinien kanssa) että tasakentin Horvatin kanssa, Bo jakoi älyttömän kuorman puolustuspään aloituksista heikon sentterisyvyyden viime kauden joukkueessa, Canucksin ylivoima sakkasi pahasti ja Horvat oli "vain" kakkosylivoiman pelaaja.

Ja nyt siis ilmeisesti nelosen paikka kauden avauksessa.

Desjardins perusteli tuota sillä, että hän haluaisi joukkueelle kaksi hyökkäävää ketjua kahden ketjun vastatessa puolustuspään velvoitteista. Desjardinsin mukaan Horvatilla olisi edelleen suuri rooli joukkueessa;

“I see Bo being able to play against the top lines, the Getzlafs and the Carter’s and the Kopitars, I don’t think you can call that a fourth-line role."

Mutta kysymys on nyt siitä, mihin suuntaan seura haluaa lahjakkainta nuorta hyökkääjää kehittää.

Horvat on joukkueen hyökkääjistä tärkein pala saada pelaamaan hyvin (ykkönen kyllä onnistunee kuitenkin kohtalaisen hyvin?). Hänelle pitäisi yrittää saada otolliset onnistumisen mahdollisuudet, eikä päinvastoin leikata niitä. Burrowsin ja Dorsettin kaltaiset laiturit eivät auta ainakaan hyökkäyspään kehittymisessä. Horvatin avulla Canucks saattaisi saada kaipaamansa lisäbuustin ykkösen taakse, mutta nyt tuota ei tulla näkemään.

Horvat sanoi itse tuosta;

"They talked to me and they want me to play more defensively. They want me to take a lot of the defensive zone draws, and have (the Sedins) take a lot of the offensive zone draws, along with (Granlund) and somebody like that."

Tietysti on valmennukselta myös perusteltua kokeilla tuota Granlund-Bärtschi -kaksikkoa yhdessä. Granlund pelasi hyvät harjoituspelit ja heiltä löytyy yhteistä taustaa Flamesin organisaation kausilta. Ylipäänsä Bärtschi oli varmasti tärkeänä tekijänä viime kauden kaupassa, jossa Shinkaruk kaupattiin Granlundiin ja nyt tuota kaksikkoa pyritään ajamaan yhteen. Seurajohto näyttää järkevämmältä mikäli tuo kaksikko onnistuu.

Mutta tuota ei vain saisi tehdä Horvatin kustannuksella. Hän on kuitenkin pelaaja, joka teki toisella kaudellaan 20-vuotiaana NHL:ssä samat pisteet mihin Brandon Sutter kykeni parhaalla kaudellaan seitsemän vuotta sitten ja mihin Granlund ei ole ollut vielä lähellekään valmis vanhemmasta iästään huolimatta. Hienoa, että kausi ei ole vielä edes lähtenyt Canucksin osalta käyntiin ja jo nyt ihmettelen taas noita Desjardinsien ketjulottoja.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mutta vain viisi kuukautta sitten Horvat oli pelaamassa yhtä seurahistorian parhaista 20-vuotiaan hyökkääjän peliä (edes Sedinit eivät samassa iässä aikanaan pelanneet niin hyvin). Horvat johti seuran pistepörssiä viimeiset kolme ja puoli kuukautta kaudesta ja teki kauden jälkimmäisellä puolikkaalla 14+16=30 pistettä. Tasaisen vauhdin taulukolla tuo Horvatin kauden jälkimmäinen puolikas oli 60 pisteen kausivauhtia.

Ja nyt siis ilmeisesti nelosen paikka kauden avauksessa.

Mutta kysymys on nyt siitä, mihin suuntaan seura haluaa lahjakkainta nuorta hyökkääjää kehittää.

Horvat on joukkueen hyökkääjistä tärkein pala saada pelaamaan hyvin (ykkönen kyllä onnistunee kuitenkin kohtalaisen hyvin?). Hänelle pitäisi yrittää saada otolliset onnistumisen mahdollisuudet, eikä päinvastoin leikata niitä. Burrowsin ja Dorsettin kaltaiset laiturit eivät auta ainakaan hyökkäyspään kehittymisessä. Horvatin avulla Canucks saattaisi saada kaipaamansa lisäbuustin ykkösen taakse, mutta nyt tuota ei tulla näkemään.

Mutta tuota ei vain saisi tehdä Horvatin kustannuksella. Hän on kuitenkin pelaaja, joka teki toisella kaudellaan 20-vuotiaana NHL:ssä samat pisteet mihin Brandon Sutter kykeni parhaalla kaudellaan seitsemän vuotta sitten ja mihin Granlund ei ole ollut vielä lähellekään valmis vanhemmasta iästään huolimatta. Hienoa, että kausi ei ole vielä edes lähtenyt Canucksin osalta käyntiin ja jo nyt ihmettelen taas noita Desjardinsien ketjulottoja.

Oikeastaan kaikesta ylläolevasta nuckin kanssa samaa mieltä. Ei vaan ymmärrä mikä järki on enää peluuttaa joukkueen tulevaisuuden ykkössentteriä nelosen keskellä joukkueen heikoimpien laitureiden kanssa. Itse ymmärtäisin jos kasattaisiin kolme tasaista kakkos- tai kolmosketjua, mutta nyt tosiaan näyttää siltä että hierarkia on se, että Horvatin ketju on nelosketju.

Burrows jossain määrin menee työläänä laiturina ketjussa, mutta toisen laidan pitäisi Virtanen tai Hansen, jotta kiekollisesta pelistä tulisi tuossa ketjussa yhtään mitään. Toki, kuten nuck, yllä kirjoitti niin varsin yksin Horvat noi tehot teki viime kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Tosin silloin vastuuta tuli joka tapauksessa ja nyt näyttää että vastuu on lähinnä puolustusvastuuta ilman mahdollisuutta kiekolliseen peliin.

Rödinin puuttuminen näkyy nyt ikävästi kiekollisessa pelissä alempien ketjujen osalta. Olisi ihan erilaiset mahdollisuudet järjestää nuo ketjut mikäli Rödin olisi pelikunnossa. Nyt käy todellakin sääliksi Horvatia tuossa nelosen keskellä ja noilla laitureilla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Rödinin puuttuminen näkyy nyt ikävästi kiekollisessa pelissä alempien ketjujen osalta. Olisi ihan erilaiset mahdollisuudet järjestää nuo ketjut mikäli Rödin olisi pelikunnossa. Nyt käy todellakin sääliksi Horvatia tuossa nelosen keskellä ja noilla laitureilla.
Totta, Rödin voisi olla tuossa Horvatin laidalla hyväkin apu ketjun kiekolliseen peliin. Tosin noiden Desjardinsin sanojen mukaan hän aikoo pistää Bo'n pelaamaan Kopitareja, Cartereita ja Getzlafeja vastaan ja ehkä Rödin ei ainakaan ihan heti avauksessa olisi istunut tuohon suunnitelmaan (vaikka Elitserienin pelien perusteella ihan hyvin ottikin osaa myös puolustukseen).

Hansen istuisi tuohon Horvatin ketjuun mielestäni ykkösketjun jälkeen parhaiten (kun Granlund-Bärtschi -kaksikolle annetaan nyt kerran näyttöpaikka) ja kaksikko pelasikin varsin hyvin yhteen jo Horvatin tulokaskaudella. "Harmi" vaan, että juutti istuu hyvin liikkeellään ja työmoraalillaan yhteen myös Sutterin kanssa ja Desjardins haluaa nuo kaksi yhteen.

Selkeitä pareja siellä taas ajetaan yhteen: Sedinit+Eriksson on tuo kolmen pelaajan kokonaisuus, mutta tuon jälkeen Granlund-Bärtschi ja Sutter-Hansen ovat ainakin näin alkukaudesta niitä pareja, joita halutaan laittaa yhteen. Joukkueen lahjakkain hyökkääjä pistetään noiden parien muodostamisen jälkeen sitten neloseen kahden puukäden kanssa.

Narisen tästä varmaan niin kauan kun tuo tilanne on päällä, vaikka tiedän että mitään se ei hyödytä ja on selvää, että Desjardins ymmärtää minua enemmän jääkiekosta. Silti nuo Desjardinsin kuviot alkavat kyllä heittää suurempaa ihmettelyn aihetta ilmoille. Viime kaudella tuli joulu-tammikuun vaihteen paikkeilla tilasto, jonka mukaan Derek Dorsett oli pelannut enemmän 5-5 -peliä Canucksin ollessa maalin tappiolla kuin Daniel Sedin (peleihin suhteutettuna koko joukkueen ykköspaikkaa tuossa tilastossa piti hallussaan Brandon Prust..).

Nuorempi kaksonen oli tuohon aikaan vielä NHL:n pistepörssin kuudentena. Jos minä olisin valmentaja ja joukkueeni olisi maalin tappiolla, minulle olisi aika selvää että yksi NHL:n tehokkaimmista hyökkääjistä pelaisi tappioasetelmissa enemmän kuin nelosketjun taklaava hyökkääjä. Entistä selvempi tilanne olisi siinä vaiheessa, jos joukkueeni olisi tuota tyyliä käyttäen ollut NHL:n huonoin nousemaan kahden erän jälkeisissä tappiotilanteissa voittoon.

Mutta kai tuossakin sitten oli joku syvempi Japanissa opiskeltu itämainen filosofia takana, ihan samaan tapaan kuin on tässä Horvatin nelosketjun roolissakin?

Tänä yönä olisi sitten viimeinkin myös Canucksin kauden avaus edessä. Ketjut ovat nuo mitkä tuohon ylemmäs laitoin, eli;

Daniel Sedin - Henrik Sedin - Eriksson
Bärtschi - Granlund - Virtanen
Gaunce - Sutter - Hansen
Burrows - Horvat - Dorsett
Skille (Rödin loukkaantunut)

Edler - Tanev
Hutton - Gudbranson
Sbisa - Larsen

Miller aloittaa maalilla

Joukkue ei lähde suurten odotusten saattamana kauteen, mutta ihan mielenkiintoista seurattavaa tuolla riittää paljon:

- Miten onnistuu kolmen kruunun ykkönen?
- Entä nuoret hyökkääjät kuten Horvat, Virtanen, Bärtschi, Granlund, Rödin ja Gaunce?
- Pysyykö Sutter tällä kaudella kunnossa?
- Onko Burrowsin liike heikentynyt?
- Voittaako Dorsett jälleen liigan jäähypörssin?
- Tuleeko Huttonille toisen kauden ongelmia?
- Onko Gudbransonista alakerran isännäksi?
- Löytääkö Larsen itsestään NHL-pelaajan vai nouseeko Tryamkin ohi?
- Kuinka monta pahaa hassisyöttöä Sbisa tällä kaudella antaa?
- Vaihtuuko kauden aikana ykkösmaalivahti?
- Milloin Horvatille annetaan paikka onnistua hyökkäyspäässä?
- Milloin koittaa ensimmäinen pelaajakauppa, jossa toiseen suuntaan lähtee varausvuoroja?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Loui Eriksson tulee muistamaan ainakin ensimmäisen pelinsä Canucks-paidassa...

Aika sekava peli sinällään ei varmasti nouse muuten muistoihin, mutta onneksi Eriksson oli myös järjestämässä Canucksin tasoitusta kolmannessa erässä ykkössyöttäjänä Daniel Sedinin osumaan ja kauden ensimmäiseen tilastoituun Canucksin maaliin. Ja onneksi Canucks kuitenkin voitti kauden avauspelinsä Brandon Sutterin osuttua rankkarikisassa. Sutterhan iski myös viime kauden avauksessa voittomaalin ja tuolloinkin vastassa oli Flames.

Jos tuosta joukkueesta pitäisi avauspelin perusteella nostaa jotain esiin, niin ei tuo hyökkäys tule ainakaan avauksen perusteella tälläkään kaudella isoja määriä maaleja mättämään. Ihan hyvää peliä toki kehittyneissä tilastoissa, mutta aika paljon tuolla on töitä edessä jotta nuo saadaan vietyä oikeisiin laatupaikkoihin. No, en mene vielä sen pidemmälle tuossa kun puhutaan kauden avauksesta.

Puolustustakin on liian aikaista vielä analysoida sen enempää tässä vaiheessa. Flames vaikutti keskittyvän oman pään pelinsä parantamiseen ja sen ymmärtää.. Pari hyvin pelannutta yksilöä puolustuksessa kuitenkin oli muuallakin kuin ykkösparissa. Viime kaudella niitä ei oikein muualta Huttonia lukuun ottamatta löytynyt. Tuota viime kauden murheenkryyniä keskialueen peliä voi arvioida paremmin myöhemmin, mutta pitää toivoa Doug Jarvisin tuoneen tuohon tiiveyttä.

Miller maalilla näytti varmalta kuten viime kaudenkin alussa. Tuossa Flamesin ainoassa maalissa hän oli mennyt jo vaihtopenkille kun Flamesille oli tulossa jäähy, joten hänen taakseen ei tehty rankkarit mukaan luettuna maaleja. Saa nähdä pelaako Miller jälleen yhtä kovan alkukauden kuin viime kaudella ja väsyykö kokenut maalivahti tällä kertaa kuorman alla. Toivottavasti Canucks uskaltaisi pistää myös Markströmiä maalille.

Desjardinsia kritisoin tuosta Horvatin nelosen paikasta, mutta ainakin ensimmäisen pelin perusteella tuo ketju näytti hyvältä kehittyneissä tilastoissa. Ketjun CorsiFor% oli korkea 88.9%, mikä oli luonnollisesti Canucksin paras. Horvatille ei kahdessa ensimmäisessä erässä tullut ainuttakaan hyökkäyspään aloitusta (Granlundin ketju aloitti kaikki aloituksensa hyökkäyspäästä) ja muutenkin BoHo aloitti hyökkäyspäästä 25% vaihdoistaan.

Lähes pelkkää puolustusroolia vetänyt joukkueen nuorin sentteri pääsi kehittyneissä tilastoissa kuitenkin 5-5 -pelissä Corsi For% 72.73% (8-3) lukemiin, mikä oli tuollaiseen peluutukseen nähden hyvä suoritus tilastoissa. Yhtään hyvää paikkaa hän ei kuitenkaan saanut aikaan ja tuskin tulee kovin paljon saamaankaan, mikäli tuo noin jatkuu.

Ensimmäisen pelin perusteella tuo peluutus tulee jatkumaan, sillä valmennus katsoo tuota kuitenkin kokonaisuuden kannalta. Heille tuollainen omista aloittava, mutta vastustajan päähän pelinsä vievä nelosketju olisi erittäin tärkeä osa kokonaisuutta. Toisaalta en kyllä usko noiden numeroiden jatkuvan tuolla peluutuksella tuollaisina kovin pitkään.

- Gudbransonilta hieno mailapelastus Ferlandin läpiajossa. Muutenkin hänen oman pään pelaaminen oli hyvää.

- Virtanen loukkaantui Bouman myöhästyneen taklauksen seurauksena. Hän jätti jo kentän, mutta palasi. Saa nähdä, joutuuko Jake jättämään pelejä väliin.

- Pitihän sekin ihme nähdä, että Chris Tanev otti kaksi kakkosta samaan peliin. Kyseessä oli hänelle uran ensimmäinen ammattilaispeli kun noin lipsahti. Viime kaudella Tanev otti yhteensä neljä kakkosta.

- Kolmospari Sbisa-Larsen pelasi mielestäni hyvän pelin. Sbisalle ei tullut virheitä ja Larsen vaikutti saavan kiekon ylivoimalla siniseltä maalille - tärkeä taito, jota ei ole turhan monella Canucksin puolustajalla.

***

Canucksin viime kesän seitsemännen kierroksen varaus Brett McKenzie on aloittanut kautensa OHL:n North Bayssa hienosti. Joukkueen sisäisen pistepörssin selvä ykkössija (12 pistettä kun seuraavalla on 7 pistettä) ja maali/peli -tahti menossa parhaillaan. Saa nähdä kuinka pitkään hän jaksaa tuota tahtia, mutta ainakin alku on ollut lupauksia herättävä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Toivotaan, että nuck kasaa kattavamman paketin avausmatsista, kun itse laitan nyt lyhyesti kännykällä.

Voitto onneksi lopulta saatiin, vaikka melko tuskaista oli kyllä hyökkäyspeli koko matsin ajan. Vedot tuntuivat olevan melkoisia nuhapyssyjä ja ylivoimallakaan ei saatu oikein mitään aikaan. Paras esimerkki tuo jatkoajan neljällä kolmea vastaan, jossa ei sitten saatu oikeastaan mitään aikaiseksi vaikka tilaa oli riittämiin.

Ainoa maali tulikin, kun kiekko pelattiin tyhjään paikkaan ja saatiin laittaa ns tyhjiin. Tuo vaihto oli yksi pelin parhaista Vancouverin osalta ja onneksi nyt päättyi maaliin. Eriksson oli syöttäjänä tuossa ja teki sitten tuon Calgaryn ainokaisen tyhjiin.

Tanev otti kaksi kakkosta ja toivottavasti seuraavia saadaan odotella sitten ensi vuoden puolelle. Varsin epätyypillisesti joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti ja vielä kahdesti.

Rankkarit olivat heikkoja tuohon Sutterin ratkaisuun asti, molemmin puolin. Jos pisteitä meinataan kerätä niin rankkareissa olisi syytä parantaa. Vrbata sentään niissä onnistui kohtuu hyvin viime kaudellakin, mutta nyt Bärtschin, Burrowsin ja Erikssonin ratkaisut olivat kesyjä kaikin puolin.

No, voitto tosiaan tuli ja siitä on mukavampi jatkaa. Jo ensimmäisen pelin jälkeen vähän epäilyttää maalintekijöiden puute. Viime kaudellahan Vancouverin riveissä yli 15 maalia tekivät vain D.Sedin, Hansen ja Horvat. Tuohon nyt saatiin Eriksson lisää, mutta toivottavasti myös Rödin, ehjä Sutter ja Bärtschi pystyisivät tuomaan maaleja. Pois kun lähti Vrbata (13 maalia), McCann (9) ja Vey (4) niin ainakin tuon verran saada korvattua ja mielellään varmaan vähintään 20-30 maalia enemmän pitäisi tehdä jos playoffeihin mielitään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Toivotaan, että nuck kasaa kattavamman paketin avausmatsista, kun itse laitan nyt lyhyesti kännykällä.
Heh, taidettiin laittaa pelistä suunnilleen samalla sekunnilla pientä tarinaa. Ja aika pitkälle samoja johtopäätöksiä. En minäkään tuon pelin tapahtumia enempää nyt erä erältä jaksa käydä läpi, otin tuohon vain pari omaa nostoa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Heh, taidettiin laittaa pelistä suunnilleen samalla sekunnilla pientä tarinaa. Ja aika pitkälle samoja johtopäätöksiä.

Näköjään aikataulut ja ajatukset osuvat aika hyvin yksiin. Tuossa ne tosiaan taitaa matsin tärkeimmät tapahtumat olla, kun kumpikin on kiinnittänyt samoihin asioihin huomiota.

Saas nähdä miltä otteet ja maalinteko näyttää seuraavassa ottelussa, joka pelataan mukavasti heti seuraavana yönä. Vähintäänkin mielenkiintoinen tapa aloittaa kausi, kun eka huilataan kolme ensimmäistä pelipäivää ja sitten on back-to-back matsit.
 

miklo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Canucksilla vaihtelevat maalibiisit ilmeisestikin? Tai enemmänkin päivän "mitä vittua" -fiiliksen tarjosi, kun tuossa kattelin yön tapahtumia ja Granlundin maalin jälkeen lähtee JVG:n Tarkenee soimaan. Tässä vielä linkki NHL:n sivuille videopätkään Granlundin maalista.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Canucksilla vaihtelevat maalibiisit ilmeisestikin? Tai enemmänkin päivän "mitä vittua" -fiiliksen tarjosi, kun tuossa kattelin yön tapahtumia ja Granlundin maalin jälkeen lähtee JVG:n Tarkenee soimaan. Tässä vielä linkki NHL:n sivuille videopätkään Granlundin maalista.

HFBoardseilta bongasin äsken tiedon, että Vancouverissa pelaajat saavat päättää oman maalibiisinsä ja Granlund on valinnut tuon. Ei siinä, hämmentynyt olin itsekin kun kuulin.

Tarkka kuulo teikäläisellä, piti keskittyä, että kuulin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hieno nousu 0-3 asemasta jatkoajan voittoon Carolinaa vastaan. Noita nousuja ei viime kaudella nähty kokonaisuutena kuin kolme ja nyt kahdessa ensimmäisessä pelissä ollaan pystytty nousemaan takaa ohi. Toisaalta pitää sanoa sekin, että Carolinalle viikko oli sysimusta johtoaseman menettämisessä - joukkueelle kävi samanlailla Jetsiakin vastaan.

Joka tapauksessa nuo Canucksin nousut ovat harvinaista herkkua ja tekevät varmasti henkisellä puolella hyvää. Hyvää tekee myös se, että Canucks pystyi tekemään neljä maalia ykkösen jäätyä pisteittä. Sutterille tuli jo toisessa peräkkäisessä pelissä voittomaali - hienosti hän on vastannut seuran huutoon viime kauden loukkaantumisen jälkeen. Jos hän noin pystyy pelaamaan ja pysyy kunnossa, hän tuo hyökkäyksen syvyyteen ison lisän.

Ketjuja oltiin sittenkin muokattu Flames-pelin kehittyneistä tilastoista huolimatta ja toivottavasti Desjardinsin ketjukokeilu jäi tuohon. Horvat pääsi pelaamaan tuohon kakkosketjun keskelle ja teki pelissä maalin. Granlund oltiin siirretty kolmosketjun laitaan ja hänet valittiin pelin kakkostähdeksi 1+1 lukemien jälkeen. Toiseenkin maaliin Granlundilla oli paikkansa Hansenin syötöistä. Tuon Canes-pelin jälkeen vaikuttaa siltä, että tuosta kolmosesta voisi tulla pidempäänkin yhdessä pysyvä ketju.

Uusitut ketjut:

Daniel Sedin - Henrik Sedin - Eriksson
Bärtschi - Horvat - Virtanen
Granlund - Sutter - Hansen
Burrows - Gaunce - Dorsett

Noin ketjut näyttävät mielestäni paljon tasapainoisemmilta.

Kahden ensimmäisen pelin jälkeen Eriksson tuo ykkösen peliin arvokkaan pelaajan, joka menee sinne maalille ihan eri tyyliin kuin vaikka Vrbata ja tukee Kaksosia kulmapelissäkin hyvin. Bo näyttää kakkosessa samalta pelaajalta kuin viime kauden jälkimmäisellä puolikkaalla. Maali tähän vaiheeseen oli toivottavasti tärkeä.

Toisaalta Horvat teki viime kaudellakin toisessa pelissä maalin ja tuon jälkeen olikin hiljaista (yhdeksän peräkkäistä peliä maaleitta). Tähän mennessä Horvat on ollut kauden jälkimmäisillä puolikkailla parhaimmillaan, mutta syystä tai toisesta ei ole saanut kunnolla tehoja irti alkukaudella. Toivottavasti tuohon alkukauteen tulisi muutosta.

Hansenin ja Sutterin pelaaminen kolmosessa (Hansen viime kaudella ykkösessä, Sutter vemppalistalla oikeastaan koko kauden) tekee tuosta ketjusta viime kauden kolmosta selvästi paremman - toivottavasti myös Granlund pystyy jatkamaan tuolla tasolla jatkossa. Nyt Granlund on ollut kovassa vireessä sekä harjoituspeleissä että näissä kahdessa ensimmäisessä kauden pelissä.

Nelosen laiturit ovat painaneet puolestaan hommia älyttömästi näissä kahdessa ensimmäisessä pelissä. Gauncen alku ei ole sen sijaan ollut niin hyvä kuin toivoin. Nelosen laitureissa on muuten älytön taalapino tuohon rooliin...

Puolustuksessa ykkönen (Edler-Tanev) on pitänyt tasonsa ja samoin kolmonen (Larsen-Sbisa) pelannut ihan hyvin. Huttonin ja Gudbransonin yhteispeli hakee vielä uomiaan, mitä pystyi odottamaankin. Huttonille tuli nyt tosin maali jo toisessa pelissä, mutta heidän puolustuspelinsä ei toimi kunnolla. Saa nähdä tekeekö valmennus tuohon jotain. Ehkä kannattaisi vaan antaa ajan kulua, ei ole ensimmäinen kerta kun uusi pari hakee kemiaa.

Kahden voiton jälkeen näyttää hyvältä. Edelleen aika skeptinen olen joukkueen mahdollisuuksiin pidemmän päälle, mutta antaa pelien näyttää.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hansenin ja Sutterin pelaaminen kolmosessa (Hansen viime kaudella ykkösessä, Sutter vemppalistalla oikeastaan koko kauden) tekee tuosta ketjusta viime kauden kolmosta selvästi paremman - toivottavasti myös Granlund pystyy jatkamaan tuolla tasolla jatkossa. Nyt Granlund on ollut kovassa vireessä sekä harjoituspeleissä että näissä kahdessa ensimmäisessä kauden pelissä.

Hansen oli tosiaan huikea tuossa matsissa ja esitteli hienosti pelisilmäänsä useampaan otteeseen. Lisäksi viisi laukausta maalia kohden, joten kaiken kaikkiaan hyvä peli häneltä että koko ketjulta. Muutenkin tosiaan ketjut näyttivät heti paremmilta, vaikka mielellään nyt näkisi ketjukokoonpanojen pysyvän vähän pisempään kuin aina vain yhden matsin.

Itse en ole vielä vakuuttunut Larsenin pelistä ylivoimalla, mutta annetaan nyt vielä pari matsia aikaa vakuuttaa. Muutenkin tuo ykkösyv selvästi hakee vielä samaa aaltopituutta. Markström ei myöskään ollut parhaimmillaan ja kolmannen maalin rebound oli helpon näköinen. Mutta hyvä, että kumpikin maalivahti sai heti alussa matsit alle.

Ottelussa näytettiin mielenkiintoinen tilasto toisen kauden tehoista:

Bo Horvat, 82 ottelua 16+24=40
Henrik Sedin, 82 ottelua 16+20=36
Daniel Sedin, 79 ottelua 9+23=32
Loui Eriksson, 69 ottelua 14+17=31

Sedinit eivät ylittäneet vielä kolmannellakaan kaudella 40 pistettä, mutta Eriksson sitten naputti jo päälle 60 pistettä. Jos Bo pystyisi rikkomaan uudestaan tuon 40 pisteen rajan niin se olisi varsin hyvä suoritus, huomioiden ainakin alkuunsa vähän erikoisen peluutuksen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tuli vielä mieleen, että jos Larsen ei pysty lunastamaan tuota yv-pakin roolia niin Jordan Subban on aloittanut kauden AHL:ssä väkevästi. Vaikka Utica on hävinnyt kummatkin pelit 2-5 lukemin niin Subban on ollut mukana jokaisessa maalissa ja tehnyt tehot 2+2. Viime kauden jälkimmäisen puoliskon Subban oli varsin tehokas, kuten myös playoffeissa. Nyt siis meno on jatkunut ja taso noussut vielä pykälän tai pari. Voisi olla aika testata Subbania jo tällä kaudella NHL:ssäkin.

Muutenhan tuo Utican meno ei ole ollut tosiaan hääviä. Pari isoa tappiota, vaikka joukkueeseen hankittiin hyökkäykseen ihan kovia pelimiehiä (Chaput, Megna, Rendulic) ja lisäksi siellä jatkoivat Grenier, Archibald ja Zalewski. Ja noiden lisäksi tosiaan nuoria nousevia kykyjä Casselsin, Carconen, Labaten ja Laplanten johdolla. Pakistossa Pedan, Billins ja Negrin edustavat kokemusta, Subban ja Stecher (sekä Nilsson, nyt loukkaantuneena) nuoruutta. Lisäksi maalinsuulla on yksi AHL:n kovimmista kaksikoista Bachman - Demko muodossa. Mutta vielä ei ole tosiaan avausvoittoa tullut, mutta toivotaan että se piakkoin tulee.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ottelussa näytettiin mielenkiintoinen tilasto toisen kauden tehoista:

Bo Horvat, 82 ottelua 16+24=40
Henrik Sedin, 82 ottelua 16+20=36
Daniel Sedin, 79 ottelua 9+23=32
Loui Eriksson, 69 ottelua 14+17=31

Sedinit eivät ylittäneet vielä kolmannellakaan kaudella 40 pistettä, mutta Eriksson sitten naputti jo päälle 60 pistettä. Jos Bo pystyisi rikkomaan uudestaan tuon 40 pisteen rajan niin se olisi varsin hyvä suoritus, huomioiden ainakin alkuunsa vähän erikoisen peluutuksen.
Eriksson teki tuon 31 pistettä 22-vuotiaana, kun taas Horvat oli 20-vuotias viime kaudella. Toinen kausi tosiaan, mutta vähän eri iässä. Kuten tänne perjantaina kirjoitin, en ihan heti muista Canucksissa pelanneen 20-vuotiasta sillä tasolla hyökkäyspäähän millä Horvat etenkin viime kauden jälkimmäisellä puolikkaalla pelasi. Siinä mielessä tuo Desjardinsin heitto Horvat neloseen tuntui kyllä todella oudolta ratkaisulta kauden alussa. Mutta toivottavasti tuo yksi peli riitti.

Horvatista puhuttaessa, tuossa Carolina-pelissä Horvat ei pelannut paljonkaan Erikssonin kanssa, mutta petasi hänelle kaksi hyvää paikkaa. Toisessa Bo voitti ensin päätykiekon ja syötti sitten neljän Carolinan pelaajan läpi toiselle puolelle Erikssonille, mutta Loui ei onnistunut ohittamaan Läckiä. Toisessa tilanteessa Bo syötti toiselta puolelta Louille maalin eteen, mutta ruotsalainen ei onnistunut ohjauksessaan. Pienessä ajassa kaksi tilannetta saa ajattelemaan tuota kaksikkoa kokeiltavaksi jossain vaiheessa ellei ykkösen peli toimi. Tuntuisi, että noiden kahden pelityylit voisivat toimia yhteen.

Mr. Smith kirjoitti:
Muutenhan tuo Utican meno ei ole ollut tosiaan hääviä
En nähnyt noita Utican alkukauden pelejä, mutta raporttien mukaan Utica oli pelillisesti todella huono Marliesia vastaan. Tai sitten Marlies oli hyvä. Demko pelasi kuulemma hyvän pelin, vaikka viisi meni taakse. Tuokin kai kertoo siitä pelistä missä Demko pelasi.. Subban on ollut tehokas, mutta kuulemma edelleen ongelmissa omissa. Vaikka hänestä voisi olla hyötyä ylivoimalla, hänen pitäisi saada puolustuspeliään paremmaksi.

Nyt antaisin vain Larsenille pelejä tuossa ylivoimalla. Tuo ei toimi tällä hetkellä kokonaisuutena parhaalla tavalla muutenkaan. Valmennuksen luotosta Larsenia kohtaan kertoo se, että Larsen pelasi Carolinaa vastaan yli kahdeksan minuuttia kolmannessa erässä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucksilla vaihtelevat maalibiisit ilmeisestikin? Tai enemmänkin päivän "mitä vittua" -fiiliksen tarjosi, kun tuossa kattelin yön tapahtumia ja Granlundin maalin jälkeen lähtee JVG:n Tarkenee soimaan. Tässä vielä linkki NHL:n sivuille videopätkään Granlundin maalista.

Lico kirjoitti:
HFBoardseilta bongasin äsken tiedon, että Vancouverissa pelaajat saavat päättää oman maalibiisinsä ja Granlund on valinnut tuon. Ei siinä, hämmentynyt olin itsekin kun kuulin.
Otetaan näihin vielä kiinni lyhyesti; Canucksilla on toista kautta peräkkäin tuo käytäntö menossa. Tällä kaudella on soineet toistaiseksi biisit Tarkenee - JVG (Granlund), Get Up - 50 cent (Hutton), Put On - Young Jeezy (Horvat), Electric Worry - Clutch (Daniel Sedin) ja Callin' Baton Rouge - Garth Brooks (Sutter). Hyvin bongattu miklo tuo Tarkenee-biisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös