Vancouver Canucks 2014–2015

  • 88 650
  • 369

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jatkuu edellisestä viestistä...

Pakeista Alex Biega oli viime kaudella ja etenkin kevätpuolella Utican ykköspakki ja jatkanee kärkiparissa tulevallakin kaudella. Laadukkaana kahden suunnan pakkina tunnettu Biega oli yliopistokiekossa aikanaan Harvardin kapteeni ja myöhemmin Rochesterin varakapteeni AHL:ssa. Harvardissa hänen kanssaan samassa joukkueessa pelasivat samaan aikaan myös hänen veljensä Michael ja Danny. Biega on mielestäni hyvän tason top4 pakki AHL:ssa tällä hetkellä, mutta NHL-mahdollisuuksia ei oikein tahdo löytyä. Hän kärsii urallaan vähän kokonsa vuoksi.

Bob Sanguinetti tulee uutena puolustajana Uticaan. Entinen Rangersin ykköskierroksen varaus on hyvän kokoinen puolustaja, mutta fyysisenä puolustajana Sanguinettia ei voi pitää. Hän on kuitenkin hyvä kiekon kanssa ja hänellä on hyvät hyökkäyspään lahjat. Viimeksi AHL:ssa koko kauden pelatessaan (2011-12) hän teki Carolinan farmissa 60 pelissä 50 pistettä ja oli AHL:n pakkien pistepörssin kolmonen. Kaudella 2012-13 hän pääsi pelaamaan Carolinassa 37 pelin ajaksi. Hän on varmasti Uticalle hyvä ylivoimapakki, sellainen mikä joukkueelta viime kaudella puuttui. Todennäköisesti hyökkääjien pistesaldot nousevat nyt kun on joku kiekollinen pakki heitä tukemassa.

Mielestäni ehdottomasti farmin ensi kauden mielenkiintoisin puolustaja on Evan McEneny.. McEnenya ei ole koskaan varattu, mutta syy tuohon on muualla kuin pelitaidoissa. Hän pääsi jo 16-vuotiaana pelaamaan OHL:ssa 44 peliä, mutta loukkaantui koko kaudeksi hänen varausvuonnaan. McEneny pelasi Frankie Corradon kanssa samassa joukkueessa OHL:n Kitchenerissa ja osallistui Vancouverin prospectien leirille 2012. Canucks vakuuttui hänen taidoistaan ja teki sopimuksen.

Sen jälkeen McEneny sai polviongelmansa voitettua ja pelasi menneellä kaudella ensin Kitchenerissa ja sittemmin Kingstonin joukkueissa. Kingstonissa tuli 46 peliä ja niissä 35 pistettä. Jos hän olisi ollut Kingstonissa koko kauden ja pelannut tuolla tahdilla, olisi 50 pistettä mennyt rikki. McEneny on 188 senttinen ja 95 kiloinen hyvin liikkuva puolustaja, joka pärjää myös fyysisessä pelissä. OHL Prospect -toimittaja Brock Otten kirjoitti McEnenysta ennen 2012 varaustilaisuutta seuraavasti:

I remain steadfast in my opinion that had he played this year, McEneny would be in consideration for the top two rounds of the draft. He was impressive defensively as a 16 year old rookie, and it was clear through the preseason games and the first two games of the OHL season, that McEneny had added an offensive punch to his game. He's got size, mobility, physicality, and offensive potential from the back end. But he also suffered a season ending knee injury limiting his exposure to two games this year. If I was an NHL team, I'd take a flyer on him with a 7th round pick and hope he recovers well.

McEneny on kehittynyt hyvin koko ajan ja näytti hyvältä paketilta Vancouverin tämän kesän prospectien leirillä. Katsotaan miten ensi kausi lähtee kulkemaan, mutta ehdottomasti pidän häntä silmällä farmissa. Frankie Corrado sopisi mielestäni hänen pakkiparikseen, ellei Corrado ota NHL-paikkaa. Viime kaudella 21-vuotias puolustaja pelasi 15 peliä NHL:ssa ja on nyt valmiimpi. Sanguinetti, Biega, Corrado ja McEneny olisi mielestäni hyvä top4-ryhmä ja tuossa koostumuksessa olisi kohtalaisesti kiekollistakin osaamista.

Muista puolustajista Peter Anderssonin peliä tuli seurattua vuoden 2010 20-vuotisten MM-kisoissa. Ruotsilla oli kisoissa kova puolustus, mutta Andersson pelasi mielestäni ihan hyvin kisansa ja nosti rooliaan kisojen aikana. Seuraavalla kaudella häntä tuli seurattua myös Frölundassa jonkin verran ja sielläkin iso puolustaja pärjäsi, vaikkei tehoja tehnytkään. Tulevaisuuden NHL-pakkina en Anderssonia silti pidä tällä hetkellä ja tälle vitoskierroksen varaukselle en nyt muutenkaan kovin isoja odotuksia asettanut.

Utican toinen ruotsalaispakki Henrik Tömmernes oli Frölundassa jaetulla kakkossijalla pakkien pistepörssissä 2012-13 ja pelasi viime kaudella ensimmäisen AHL-kautensa. Utica odotti häneltä kiekollista panosta, mutta sitä ei juuri näkynyt ja hänellä oli joitakin ongelmia sopeutua AHL:n fyysiseen peliin. Tömmernes oli Vancouverin seitsemännen kierroksen varaus 2011 ja näyttää tällä hetkellä Utican vitos-kutospakilta (riippuen McEnenysta). Elitserienissa rooli voisi olla isompi, kun hän oli siellä Frölundassa top4-puolustajia jo ennen lähtöään.

Minun papereissa Jeremie Blain taistelee peliajoista seiskapakkina. Hän on 22-vuotias entinen Oilersin neljännen kierroksen varaus. Blain ei saanut sopimusta Oilersin kanssa, tuli Vancouverin prospectien leirille ja ansaitsi otteillaan farmijoukkueen sopimuksen. Kaksi viimeisintä kautta hän on pelannut pääosin ECHL:ssa ja on pelannut ihan hyvin: 72 peliä, 46 pistettä ja +27. Ennen ammattilaisuraansa hän oli QMJHL:ssa kaksi viimeistä kauttaan noin "piste per peli -puolustaja". Blain on kiekollinen puolustaja, joka pärjää myös fyysisesti. Hän on tosin kärsinyt vähän vammoista, mutta on nyt lähellä vakiroolia AHL:ssä.

Maalivahti Joacim Eriksson pelasi viime kaudella kaksijakoisen kauden. Alku oli hakeva, mutta kauden lopulla Eriksson pelasi jo hyvin ja hänellä oli osansa Utican hienoon loppukauteen. Ennen lähtöään AHL:aan Eriksson voitti Skellefteån paidassa Elitserienin mestaruuden kovilla tilastoilla: runkosarjassa 93.1%:n torjuntaprosentti ja 1.67 päästettyä maalia pelissä ja playoffeissa vielä paremmin, 95.2% ja 1.06 päästettyä maalia. Mestaruuskautta aikaisemmin Eriksson voitti Elitserienissä myös kaksi hopeaa. Hän on varmasti Uticalle hyvän luokan ykkösmaalivahti tulevallekin kaudelle ja etenkin nyt, kun on saanut jo kauden verran oppia erilaisesta kiekkomaailmasta.

Kakkosvahtina Uticalla on 24-vuotias Joe Cannata. Cannata on Vancouverin kuudennen kierroksen varaus kesän 2009 varaustilaisuudesta. Hän pelasi varauksen jälkeen hyvällä tasolla yliopistokiekkoa Merrimackin riveissä ja hänet valittiin muun muassa yliopistosarjojen Itäisen konferenssin ykköstähdistöön, mutta tällä hetkellä Cannatalla on pitkä matka NHL:aan Ryan Millerin, Eddie Läckin, Jacob Markströmin ja Joacim Erikssonin kilpailijana.

Ennakkoyhteenveto ensi kauden odotuksista

Utica Comets aloitti viime kaudella AHL:n ja lapsenkasvua oli nähtävillä. Joukkueen syksy oli heikko, mutta vuodenvaihteen jälkeen Travis Greenin, Nolan Baumgartnerin ja Paul Jerrardin valmennusteesit alkoivat toimia. Keväällä Utica oli AHL:n paras joukkue tammikuun puolivälistä runkosarjan loppuun. Joukkue jäi hyvästä loppukiristä huolimatta playoff-paikan ulkopuolelle, koska syksyllä annettiin liikaa etumatkaa muille. Erinomaista työtä WHL:n Portlandissa vielä toissa kaudella tehnyt entinen NHL-hyökkääjä Green on kuitenkin nouseva valmentajanimi tällä hetkellä.

Viime kaudella Uticalta puuttuivat kiekolliset puolustajat ja hyökkäyksessä ei ollut riittävästi maalintekovoimaa. Alex Biega oli joukkueen tehokkain puolustaja tekemällä 22 pistettä. Noilla tehoilla Biega oli AHL:n puolustajien pistepörssissä vasta 73. sijalla. Tulevalle kaudelle tuohon puutteeseen on pyritty vastaamaan tuomalla Bobby Sanguinetti sisään puolustukseen. Myös Evan McEnenysta saattaa olla kiekolliseen peliin hyötyä, mikäli hän saa paikan top4-ryhmässä. Mahdollisesti myös Tömmernes parantaa, sillä hänellä on mielestäni lahjoja nähtyä parempaan.

Hyökkäyksestä merkittävimmät lähtijät olivat joukkueen paras pistemies Pascal Pelletier, toinen kokenut hyökkääjä Benn Ferriero sekä joukkueen kapteeni Colin Stuart. Ensi kaudella Utica pyrkii vastaamaan hyökkäyspuolen lähtijöihin nuorilla Canucks-prospecteilla Foxilla, Shinkarukilla ja Gauncella sekä kokeneella Jeffreylla, joka oli voittamassa menneellä kaudella AHL:n mestaruutta. Myös Sveitsin mestaruuden voittaneesta Keninsista on uskoakseni hyötyä. Joukkueessa myös varmasti toivotaan, että nuoret hyökkääjät kuten Jensen, Zalewski, Grenier, Friesen ja Archibald ottaisivat entistä isompaa roolia.

Paperilla Utica on vahvistunut puolustuksen kiekollisessa pelissä Sanguinettin tulon myötä. Puolustuksen kokonaisuus on silti kysymysmerkki, sillä Stanley Cupin Anaheimissa kesällä 2007 voittaneella Kent Huskinsilla oli viime kaudella iso rooli pienistä pisteistä huolimatta. Yann Sauvea joukkue ei sen sijaan jää juuri kaipaamaan ja McEneny saattaa hyvinkin pelata Sauvea paremman kauden.

Hyökkäys on enemmän kysymysmerkkien täyttämä. Pelletier ja Ferriero olivat kokeneita AHL-hyökkääjiä, kun taas nuorista ei vielä tiedä millaisen ensimmäisen ammattilaiskauden he pystyvät pelaamaan. Maalilla ei muutoksia nähty, joten Erikssoniin on siellä hyvä luottaa ja toivottavasti hän jatkaa viime kauden kevään tasolla. Hankala arvioida joukkueen playoff-mahdollisuuksia, mutta näin fanin silmiin ensi kauden Utica on joka tapauksessa nuorista johtuen tällä hetkellä selvästi mielenkiintoisempi joukkue kuin viime kauden versio.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Sen verran täytyy kehaista edellistä viestiä ja kysyä nuckilta, että seuraatko AHL:ää laajemmassa mittakaavassa vai ainoastaan Canucksien suhteen? Mielelläni lukisin AHL:stä jonkunmoisen ennakon ensi kaudelle, toki joukkuekohtaisesti ei noin laadukasta esittelyä keneltäkään voi odottaa eikä varsinkaan vaatia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kiitos Lico, kiva jos jaksoit lukea. Uticaa tulee seurattua selvästi eniten, muu seuranta menee farmin puolella melkein Utican vastustajia seuratessa. Farmin voimasuhteita on vielä vähän hankala arvioida tässä vaiheessa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kirjoitin tuonne oman suosikkijoukkueen Dream Team -ketjuun oman Vancouverin suosikkijoukkueen. Tässä vielä joukkue ja tarkemmin pelaajia yksilöityinä:

Näslund - Linden - Bure
D. Sedin - H. Sedin - Mogilny
G. Courtnall - Kesler - Bertuzzi
Adams - Peca - Odjick
Momesso

Lumme - Öhlund
Jovanovski - Hamhuis
Lidster - Brown
(Murzyn, Salo, Babych)

McLean
Luongo


Ykkösketjun sentteri Trevor Linden varattiin NHL:aan toisena pelaajana vuoden 1988 varaustilaisuudessa. Hän hyppäsi NHL:ään varauksen jälkeen ja näytti heti alussa millainen pelaaja nuori hyökkääjä on. Kauden alussa Linden teki uransa ensimmäisen hattutempun, mutta rikkoi mailansa kopissa. Canucks nimittäin hävisi pelin. Linden toi joukkueeseen sen nuorimpana pelaajana paitsi joukkueen tehokkaimman maalintekijän (yhdessä Petri Skrikon kanssa) ja fyysisen ison hyökkääjän, mutta ennen kaikkea valtavan voitontahdon ja johtajuuden, joka paransi koko joukkuetta.

Lindenista tuli joukkueen kapteeni 21-vuotiaana ja tuolloin Canucksin joukkueessa oli paljon kokeneita pelaajia. Lindenin johdolla Vancouver eteni Stanley Cupin finaaleihin vuonna 1994, mutta Stanley Cupia Linden ei onnistunut voittamaan. Linden teki urallaan 16 kauden aikana Vancouverissa kuusi kertaa yli 30 maalia ja oli aina tehokkaimmillaan kun peleillä oli suurin panos. Hänet tunnettiin rehtinä, mutta kovana pelaajana läpi uransa. Kentälle jäänyt panos oli Lindenin tapauksessa kokonaisuutena valtava, mutta kuitenkin vain osa kokonaisuudesta.

Linden toimi pitkään paitsi Vancouverin kapteenina, mutta myös NHL:n pelaajayhdistyksen presidenttinä. Hänen tekemä hyväntekeväisyystyö Vancouverissa oli valtavaa ja hänet palkittiin King Clancy Memorial Trophylla työstään kentän ulkopuolella NHL:n toimesta. Hän pääsi Kanadan maajoukkueisiin muun muassa Naganon Olympialaisissa ja Canada Cupin seuraajassa World Cupissa. Linden lopetti pitkän ja kunniakkaan uransa 20 vuotta varauksensa jälkeen vuonna 2008 Vancouverissa. Kuusi vuotta lopettamisen jälkeen hänestä tuli seuran presidentti. Trevor Linden on minulle kaikkien aikojen suosikkipelaaja.

Ykkösketjun laiturivalinnat olivat vaikeampia. Valitsin sinne Markus Näslundin, joka oli huipulla melko lyhyen ajan, mutta joka oli huipulla ollessaan todella hyvä. Näslund valittiin muun muassa kolme kertaa NHL:n ykköstähdistöön ja hän oli kerran voittamassa Lester B Pearson Awardin (pelaajien valitsema kauden paras pelaaja). Tuon lisäksi Näslundin puolesta puhuu useiden vuosien Canucks-kapteenius. Persoonana Näslund oli tyyni ja rauhallinen, "jalat maassa -tyyppi", josta harvalla oli huonoa sanottavaa.

Toiselle puolelle valitsin Pavel Buren, joka oli parhaimmillaan yksilönä huikea lahjakkuus ja seurahistorian paras maalintekijä. Bure rikkoi urallaan viisi kertaa 50 maalin rajan ja kolme noista kausista nähtiin Vancouverissa. Bure sai lentävän lähdön Vancouverissa päästessään pelaamaan neuvostoliitto-ikonin Igor Larionovin kanssa samaan joukkueeseen ja hänestä tuli heti alusta lähtien valtava fanien suosikki. Hän teki tulokaskautensa jälkeisillä kahdella kaudella 60 maalia peräkkäin ja nostatti kiekkokuumetta lukemiin, joita Vancouverissa ei oltu nähty.

Kakkosketjuun valitsin Sedinien kaksoset, jotka ovat pelanneet koko uransa vain Vancouverissa ja ovat kiekkokartalla melkoinen harvinaisuus - heidän tasoisia kaksosia ei ole tullut ja tuskin ihan heti tuleekaan. Molemmat ovat voittaneet NHL:n pistepörssin kertaalleen ja lisäksi Henrik Sedinilla on kaapissa Hart Trophy NHL:n arvokkaimpana pelaajana. He ovat jo nyt rikkoneet useita Canucksin ennätyksiä ja lisää on tulossa.

Sedinien ketjun toiselle laidalle valitsin Alex Mogilnyn, joka pelasi Vancouverissa viisi kautta "mustina vuosina". Mogilny teki Canucks-kausina kerran 55 maalia ja kerran 31 maalia, mutta ei pystynyt täyttämään isoja odotuksia täysin - pitkälle myös loukkaantumisten takia. Almo oli parhaimmillaan kuitenkin loistava maalintekijä ja hän olisi varmasti ollut tehokkaampi, jos olisi pelannut edes vähän parempien senttereiden kuin Mark Messierin, Dave Scatchardin tai Harry Yorkin kanssa.

Kolmosketjun sentteriksi valitsin Ryan Keslerin, joka oli parhaimmillaan 41 maalia tehnyt Selke Trophy -voittaja. Ikävä kyllä vammat pilasivat Keslerin paria viime kautta, mutta huipulla ollessaan Kesler oli loistava kokonaisvaltainen pelaaja. Keslerin laidalle otin Todd Bertuzzin, joka oli "Steve Moore -tapaukseen" saakka erinomainen voimahyökkääjä ja NHL:n ykköstähdistöön valittu pelaaja. Parhaalla kaudella Vancouverissa Bertuzzi teki 46 maalia ja 97 pistettä sekä otti samalla kaudella 144 jäähyminuuttia. Ikävä kyllä mies ei ole ollut entisensä enää kahdeksaan kauteen.

Kolmosketjun toiselle puolelle pääsi BC-syntyinen Geoff Courtnall, joka teki Vancouverissa 242 pistettä 292 pelissä. Nopea ja fyysinen laitahyökkääjä teki parhaalla kaudellaan Vancouverissa 31 maalia ja 77 pistettä sekä istui jäähyllä 167 minuuttia. Courtnall oli aina myös isojen pelien mies ja hän teki Vancouverin finaalikeväänä '94 24 pelissä 9 maalia ja 19 pistettä. Bostonin maratonillekin uransa jälkeen osallistunut Courtnall on edelleen ainoa Vancouverin pelaaja, jolla on urallaan kaksi hattutemppua pudotuspeleissä.

Neloseen pääsee tässä Dream Teamissa sentteriksi Canucks-varaus Mike Peca, joka oli energiakuulana Vancouverissa harmittavan lyhyen aikaa ennen vaihtoa Buffaloon Mogilnyyn. Hän voitti myöhemmin urallaan kaksi Selke Trophya ja oli voittamassa vuoden 2002 Olympialaisissa kultaa Kanadalle. Peca muistetaan varmaan parhaiten Vancouverin pelistä Winnipegia vastaan, jolloin Pecan keskialueen taklaus Selänteeseen sai aikaan joukkueiden välille pitkän vihanpidon. Pecan laidalle pääsee täysverinen Algonquin-intiaani Gino Odjick, joka johtaa edelleen ylivoimaisesti seuran kaikkien aikojen jäähytilastoa 2127 minuutilla. Odjick oli suuri fanien suosikki ja teki parhaalla kaudellaan 16 maalia ja 29 pistettä.

Nelosketjun toiselle laidalle valitsin Greg Adamsin, jonka pelityyli ei ehkä soveltuisi parhaiten nelosketjuun, mutta joka saa paikan ollen yksi suosikeistani. Adams oli myös osana yhtä kaikkien aikojen parasta Vancouverin kauppaa (kesällä 1987 Kirk McLean ja Adams vaihdettiin New Jerseyhin Patrik Sundströmiin). Adams myös aloitti uransa Vancouverissa tavalla, jota kukaan pelaaja ei ole tehnyt: hän teki kauden 1987-88 avauspelissä ja ensimmäisessä Canucks-pelissään neljä maalia.

"Gus" teki Vancouverissa yhteensä 369 pistettä ja rikkoi kolmella kaudella 30 maalin rajan. Hän oli isossa roolissa myös keväällä '94 tekemällä semifinaaleissa Torontoa vastaan kahdessa peräkkäisessä pelissä jatkoajalla voittomaalit. Lisäksi hän teki voittomaalin finaalisarjan ensimmäisessä pelissä NY Rangersia vastaan, näyttäen näin lisää tärkeiden pelien osaamistaan.

Syvyyshyökkääjäksi valitsin Sergio Momesson. Momesso oli aikanaan runkosarjojen aikana vähän epätasaisesti pelannut pelaaja, mutta silloin kun hän heräsi, hän oli erittäin hyvä, voimakas ja iso hyökkääjä. Momesso taklasi kovaa ja hän oli suoraluistelussa nopeakin, mutta tarvitsi lentokentän käännöksiinsä. Hän pelasi Vancouverissa viisi kautta ja teki parhaalla Vancouverin kaudellaan 58 pelissä 20 maalia, 43 pistettä ja istui jäähyllä 198 minuuttia.

Puolustuksessa ykkösparin Mattias Öhlund pelasi Vancouverissa 11 kauden ajan ja hän on edelleen kaikkien aikojen eniten pisteitä tehnyt Canucks-pakki. Öhlund oli ennen kaikkea luotettava ja monipuolinen kahden suunnan puolustaja parhaimmillaan, ei mikään näyttävä hyökkäävä puolustaja. Paljon kertoo Öhlundin saamasta luotosta esimerkiksi se, että hän oli parhaimmillaan top5 joukossa keskimääräisissä peliajoissa koko NHL:ssä. Öhlund valittiin neljä kertaa urallaan Vancouverin parhaaksi puolustajaksi.

Ykkösparin toinen puolustaja Jyrki Lumme pelasi Vancouverissa yhdeksän kauden aikana ja teki kaksi kertaa yli 50 pistettä kaudessa sekä neljä kertaa yli 10 maalia (parhaalla kaudella 17 maalia). Hänellä on edelleen selvä johto Vancouverin puolustajien pudotuspelipisteissä ja uran runkosarjapisteissä Lumme on Öhlundin jälkeen toisena yhdessä Dennis Kearnsin kanssa. Lumme valittiin hienolla Canucks-urallaan neljä kertaa Vancouverin parhaana puolustajana.

Kakkosparin toinen puolustaja on Pavel Bureen aikanaan vaihdettu Ed Jovanovski, joka oli parhaimmillaan Scott Stevensin kaltainen erinomainen fyysinen puolustaja, joka taklasi paljon ja teki myös pisteitä. Hän teki kolmella kaudella peräkkäin vuosien 2000 ja 2003 välissä 47, 48 ja 46 pistettä, vaikka joutui jättämään pelejä väliin. Jovanovskin pelityyliä oli hienoa katsella ja nähtiin iltoja, joiden aikana tämä puolustaja käänsi alakerran dominoinnillaan pelin lähes yksin.

Jatkuu...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jatkuu edellisestä viestistä...

Jovanovskin viereen pääsee Dan Hamhuis, joka on ennen kaikkea erinomainen puolustava puolustaja. Hamhuis ei pelaa näyttävästi, hän ei tee isoa määrää pisteitä ja hän on harvoin highlighteissa. Tästä johtuen hän on aliarvostettu puolustaja ja hänen merkityksensä joukkueelle otetaan vastaan itsestään selvyytenä. Hamhuis on kuitenkin pelannut viimeiset neljä kautta Vancouverin puolustuksessa illasta toiseen tasolla, jonka aikana huonot illat ovat laskettavissa yhden käden sormilla.

Hamhuisin pakkiparina on ollut Kevin Bieksaa, Jason Garrisonia, Christian Ehrhoffia ja Chris Tanevia ja aina pakkikaverista huolimatta Hamhuisin pakkipari on ollut Vancouverin paras. Hän tekee ympärillä olevista pelaajista parempia, mikä on huippupelaajan merkki. Hamhuis on vetänyt viimeiset neljä kautta yhteistehosaldolla +80, vaikka on pelannut järjestäen vastustajien parhaita vastaan. Hän ei saa faneilta sitä arvostusta mikä hänelle kuuluisi, mutta ammattilaispiireissä hänen osaamisensa tiedetään. Hammer pääsi Kanadan kivikovaan Olympiajoukkueeseen menneellä kaudella, jättäen rannalle monta kovaa nimeä.

Kolmosparin Doug Lidster pelasi Vancouverissa puolestaan peräti 10 kauden ajan ja teki parhaalla kaudellaan 63 pistettä, mikä on edelleen Vancouverin puolustajien piste-ennätys yhden kauden aikana. Hän oli voittamassa kahta Stanley Cupiakin urallaan, NY Rangersissa ja Dallasissa. Lidster on pelannut Vancouverin puolustajista neljänneksi eniten seurahistoriassa ja hänet valittiin kolme kertaa joukkueen parhaaksi puolustajaksi. Ensi kaudella Lidster on Vancouverin kakkosvalmentaja.

Lidsterin pakkipariksi sijoitin Jeff Brownin, joka oli aikanaan erinomainen hyökkäävä puolustaja. Hän tuli Vancouveriin keväällä '94 ja oli tehnyt sillä kaudella St. Lousissa puolustajalle kunnioitettavat 60 pistettä 63 pelissä. Sitä edeltävällä kaudella kovaa laukova Brown oli tehnyt puolestaan 25 maalia ja 78 pistettä 71 pelissä. Hänellä oli iso rooli Canucksin hienossa finaalikeväässä ja moni muistaa esimerkiksi tämän syötön legendaariseen Pavel Buren maaliin, jolla jo sillassa ollut Canucks taivutti Calgaryn lomille.

Brown tekee tällä hetkellä tuloaan valmentajana ja on ensi kaudella Ottawa 67:n valmentaja OHL:ssa. Hänen poikansa Logan on tällä hetkellä yksi lupaavimpia kanadalaishyökkääjiä omassa ikäluokassaan ja kuuluu OHL:n Niagaran tulevaisuuden toivoihin.

Kunnimaininnan annan tässä joukkueessa Murzynille, Salolle ja Babychille.

Dana Murzyn ei lupaavasta junioriurasta huolimatta pisteillä juhlinut, mutta Hank oli niin selvä puolustava puolustaja kuin joku voi olla. Ehkä jotain hänen arvostuksestaan kertoo kuitenkin esimerkiksi se, että kaudella 92-93 hänet valittiin Vancouverin parhaaksi puolustajaksi vaikka Murzyn teki vain 16 pistettä. Hän otti kuitenkin tehosaldoon +34 ja keräsi 196 jäähyminuuttia. Isoista jäähyminuuteista huolimatta Murzyn ei ollut tappelijana hyvä, mutta oli aina valmis puolustamaan omiaan.

Vancouveriin johtajiin lukeutunut ja varakapteenina toiminut Murzyn oli aliarvostettu puolustaja pelityylistä ja hitaasta liikkeestä johtuen, mutta omalle joukkueelle hän oli todella tärkeä, kovaa taklaava ja paljon kiekkoja blokannut puolustaja ja vastustajille erittäin vaikea vastustaja omana aikakautenaan. Murzyn oli Lumpeen pakkipari pitkään Vancouverissa ja he täydensivät toisiaan hienosti.

Sami Salo pelasi Vancouverissa kaiken kaikkiaan hienot yhdeksän kautta, vaikka kärsikin loukkaantumisista. Salo oli erittäin luotettava puolustaja ja hän jäi pitkällä urallaan Canucks-paidassa vain kerran miinuksille tehosaldossa (kaudella 2010-11, jolloin hän pelasi vain 27 peliä). Luotettavan oman pään pelaamisen lisäksi Salon tavaramerkkinä oli kova laukaus ylivoimilla ja parhaalla kaudellaan Salo ampui 14 maalia Vancouverille.

Mursuviiksinen Dave Babych oli aikanaan junioritähti ja vuoden 1980 varaustlaisuuden toisena varattu pelaaja, mutta Vancouveriin tullessaan Babych oli joutunut käymään läpi muun muassa ranneleikkauksen ja Hartford oli luopunut tulevaisuudesta Babychin kanssa. Vancouverissa Babych pelasi kuitenkin seitsemän hyvää kautta ja toi puolustukseen veteraanin, joka puolusti aina luotettavasti ja jonka panos henkisellä puolella oli tärkeä. Hän lähti monen muun tavoin muualle Keenanin hulluina vuosina 1990-luvun lopulla. Urallaan Babych pelasi pudotuspelit mukaan lukien yli 1300 NHL-peliä ja edusti joukkueista pisimpään Vancouveria.

Maalivahdeiksi valitsin Kirk McLeanin ja Roberto Luongon, jotka olivat eri aikakausilla mielestäni Vancouverin parhaat maalivahdit ja erittäin vaikea sanoa kumpi heistä on minun suosikkini. Kirk McLean oli Vancouverissa pelatessaan kaksi kertaa Vezina Trophy -äänestyksissä kolmen finalistin joukossa (molempina McLeanin "Vezina-finalisti vuosina" Patrick Roy voitti Vezinan) ja kerran NHL:n kakkostähdistössä. Captain Kirk valittiin myös kaksi kertaa joukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

McLean muistetaan ehkä parhaiten tästä torjunnastaan, joka sytytti koko joukkueen venymään finaalipaikkaan '94 kesänä. Yksittäisistä peleistä mieleen jäänein oli Rangersia vastaan finaalisarjassa pelattu ensimmäinen peli, jossa McLean otti 50 torjuntaa. Isoon kokoonsa luottanut McLean oli yksi viimeisimpiä pystyssä pysyneitä maalivahteja NHL:ssä ja hänen harvinainen tyylinsä oli hienoa katsottavaa. Hän ei ehkä saanut tyylistään johtuen niin paljon tyylipisteitä kuin olisi ansainnut torjunnoillaan, mutta pelasi kuitenkin Vancouverissa komean 11 kautta kestäneen uran.

Roberto Luongo torjui kiekkoja Vancouverissa yhteensä kahdeksan kauden ajan ja oli kaksi kertaa Vezina-äänestyksissä kolmen finalistin joukossa, häviten kaudella 2006-07 Vezinan harmittavan niukasti Martin Brodeurille. Iso perhostyylin maalivahti johdatti McLeanin tavoin joukkueensa Stanley Cupin finaaleihin, mutta hänellekään ei koskaan tullut sitä himoituinta palkintoa.

Kokonaisuutena Luongo pelasi komean uran Vancouverissa, vaikka muutamassa pelissä hermopaine näytti käyvän liian kovaksi. Luongo oli voittamassa Kanadalle olympiakultaa ykkösmaalivahtina vuoden 2010 Olympialaisissa Vancouverin kotiyleisön edessä sekä kakkosvahtina tänä vuonna. Luongo oli Vancouverissa McLeanin tavoin joukkueen henkisiä johtajia ja toimi joukkueen kapteeninakin kahden kauden ajan.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Täytyy kyllä sanoa, että jälleen aivan uskomattoman hienoa duunia nuck. Todella mukavaa luettavaa.

Anteeksi käytännössä sisällötön oneliner, mutta onhan noin hienoa postausta pakko nostaa jalustalle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Täytyy kyllä sanoa, että jälleen aivan uskomattoman hienoa duunia nuck. Todella mukavaa luettavaa.
Kiitos tsajari, tosi hieno saada tällaista palautetta.

Ja jotta tällä viestillä olisi jotain kiekkosisältöä, niin laitetaan uutisina Jake Virtasen ja Jared McCannin tulokassopimukset. Matka on todella pitkä, mutta toivottavasti jompi kumpi löisi vielä itsensä tulevaisuudessa näihin Vancouverin Dream Teameihin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kirjoitin tuonne oman suosikkijoukkueen Dream Team -ketjuun oman Vancouverin suosikkijoukkueen. Tässä vielä joukkue ja tarkemmin pelaajia yksilöityinä:

Näslund - Linden - Bure
D. Sedin - H. Sedin - Mogilny
G. Courtnall - Kesler - Bertuzzi
Adams - Peca - Odjick
Momesso

Lumme - Öhlund
Jovanovski - Hamhuis
Lidster - Brown
(Murzyn, Salo, Babych)

McLean
Luongo

Loistava joukkue ja hienot perustelut kanssa kaikista pelaajista. Joukkue on taidettu kootu pääosin vähintään 1990-luvulla tai sen jälkeen pelanneista pelaajista, mutta jos vähän 1980-lukua otettaisiin mukaan niin itse olisin pyrkinyt mahduttamaan myös Stan Smylin ja Tony Tantin. Vaikea päättää kenet tuolta tiputtaisi, ehkäpä Alex Mogilny saisi tehdä tilaa, koska pelasi vain 5 kautta Vancouverissa. Mutta eipä tuota joukkuetta muuten tarvitsisi muuttaa, jotta se olisi myös itsestä Vancouverin dream team.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Loistava joukkue ja hienot perustelut kanssa kaikista pelaajista. Joukkue on taidettu kootu pääosin vähintään 1990-luvulla tai sen jälkeen pelanneista pelaajista, mutta jos vähän 1980-lukua otettaisiin mukaan niin itse olisin pyrkinyt mahduttamaan myös Stan Smylin ja Tony Tantin. Vaikea päättää kenet tuolta tiputtaisi, ehkäpä Alex Mogilny saisi tehdä tilaa, koska pelasi vain 5 kautta Vancouverissa. Mutta eipä tuota joukkuetta muuten tarvitsisi muuttaa, jotta se olisi myös itsestä Vancouverin dream team.
Kiitos. Syy, miksi en pistänyt esimerkiksi Tantia, Gradinia tai Smyllia tuohon joukkueeseen, on ihan pelkästään se, etten ehtinyt vielä seuraamaan heitä riittävästi omalla Canucksin fanitusajallani NHL:ssä. Aloitin Vancouverin tarkemman seuraamisen vasta joskus Lindenin uran alkuaikoina (siihen asti suosikkijoukkueeni NHL:ssä oli ollut Edmonton Kurrin vuoksi ja Minnesota North Stars Ilveksen ja Minnesotan välisen yhteistyösopimuksen vuoksi) ja tuolloin Smyl veteli jo viimeisiään pelaajana.

Toki kahdeksan vuotta seuran kapteenina toiminut ja kaikki ennätykset aikanaan rikkonut Stan Smyl varmasti tuohon joukkueeseen kuuluisi ainakin, mikäli olisin vain kannattanut Vancouveria pidempään.
 
Viimeksi muokattu:
4

444

Nimimerkiltä nuck erittäin arvostettava kirjoitus jälleen kerran.
Oikeastaan ainoa, kenen puuttumista ihmettelin aluksi aikani, oli Cliff Ronning. Myöhemmin kävin tarkastamassa tilanteen ja huomasin, että eipä hän niin kovin montaa kautta Canuckseissa viilettänyt, vaikka nekin kauden kovalla tahdilla tehoja tekikin. Olen itse sitä ikäpolvea, jonka jääkiekon seuraamisen "herkät vuodet" sijoittuvat juuri niihin aikoihin, kun Ronning Vancouveriin saapui, joten pieni lapsenmieleni oli aina kuvitellut, että hän kävi vielä höntsäilemässä pari vuotta muualla ennen lopettamistaan. Totuus oli kuitenkin vähän toinen. :)

Upeita pelaajia meillä on kyllä pelannut, ei voi muuta sanoa. Ei välttämättä muiden joukkueiden faneissa herättäisi suuria tunteita (esim. Momesso), mutta ainakin minulle nousee sellainen mairea hymy kasvoille, kun mietin juuri Momesson ja Odjickin kaltaisia pelaajia.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Oikeastaan ainoa, kenen puuttumista ihmettelin aluksi aikani, oli Cliff Ronning. Myöhemmin kävin tarkastamassa tilanteen ja huomasin, että eipä hän niin kovin montaa kautta Canuckseissa viilettänyt, vaikka nekin kauden kovalla tahdilla tehoja tekikin. Olen itse sitä ikäpolvea, jonka jääkiekon seuraamisen "herkät vuodet" sijoittuvat juuri niihin aikoihin, kun Ronning Vancouveriin saapui, joten pieni lapsenmieleni oli aina kuvitellut, että hän kävi vielä höntsäilemässä pari vuotta muualla ennen lopettamistaan. Totuus oli kuitenkin vähän toinen. :)

Kyllähän Cliff Ronning on melkoinen kulttipelaaja ja useammankin fanin suosikkeja. Myös omiani. Vaikkei Ronning pelannut kuin sen reilut viisi kautta Vancouverissa niin olihan Ronning aivan loistava pelaaja. Pieni suuri mies laittoi kyllä itseensä likoon ja takoi kaikilla täysillä Canucks-kausillaan 20+ maalia. Ja näillä kausilla hän oli aina pisteissä TOP3:ssa, vaikka joukkueesta löytyi Burea, Lindeniä, Courtnaleita, Mogilnyä yms. Hieno mies.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kyllähän Cliff Ronning on melkoinen kulttipelaaja ja useammankin fanin suosikkeja. Myös omiani. Vaikkei Ronning pelannut kuin sen reilut viisi kautta Vancouverissa niin olihan Ronning aivan loistava pelaaja. Pieni suuri mies laittoi kyllä itseensä likoon ja takoi kaikilla täysillä Canucks-kausillaan 20+ maalia. Ja näillä kausilla hän oli aina pisteissä TOP3:ssa, vaikka joukkueesta löytyi Burea, Lindeniä, Courtnaleita, Mogilnyä yms. Hieno mies.

Puhumattakaan, että oli vielä oman kylän poikia. Tämän muistan siitä, kun keräiltiin lätkäkortteja ja Ronningilta löytyi sellainen Home Town Hero -erikoiskortti Canucksin paidassa. Nuck muistanee paremmin ;-)
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Puhumattakaan, että oli vielä oman kylän poikia. Tämän muistan siitä, kun keräiltiin lätkäkortteja ja Ronningilta löytyi sellainen Home Town Hero -erikoiskortti Canucksin paidassa. Nuck muistanee paremmin ;-)

Ei taida varastosta löytyä tuota harvinaisuutta, mutta Ronning on tosiaan Burnabyn kasvatteja. Yhdessä Joe Sakicin kanssa. Ja aika monta muutakin jääkiekkoilijaa sieltä on tullut. Ja tulee jatkossakin - kuten vaikkapa nuorempi Ronning (Ty Ronning - 1997 syntynyt), joka pelaa tällä hetkellä Vancouver Giantsin (WHL) riveissä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nimimerkiltä nuck erittäin arvostettava kirjoitus jälleen kerran. Oikeastaan ainoa, kenen puuttumista ihmettelin aluksi aikani, oli Cliff Ronning.
Kiitos positiivisista sanoista. Ronning on varmasti Canucks-historiassa yksi kaikkien aikojen viihdyttävimmistä pelaajista katsoa. Hänen mailatekniikkansa oli todella hyvä ja hän pystyi pyörähtämään kolikon päällä. Hänellä oli myös erinomainen työmoraali, hän ei pelannyt ruuhkia vaikka oli todella pieni ja hän oli koostaan huolimatta tehokas playoffeissa.

Kuitenkin pidän häntä selkeänä kahden ensimmäisen ketjun sentterinä - hän oli parhaimmillaan ylivoimilla ja hyökkäävässä kiekollisessa roolissa ketjun keskellä. Ja kun mietitään tätä Dream Teamia ja edes vähän roolitetaan joukkuetta, jätän hänet Lindenin ja Henrik Sedinin taakse ilman kahta sanaa. Ronningin kanssa samanlaisen väliinputoajan roolin sentterinä otti toinen BC-syntyinen sentteri Brendan Morrison, jonka ura Vancouverissa oli vähän Ronningin uraa pidempi ja joka oli osana ehkä seurahistorian parhaassa ketjussa, mutta joka ei kuitenkaan kilpaile Henrik Sedinia ja Lindenia vastaan.

secord kirjoitti:
Puhumattakaan, että oli vielä oman kylän poikia. Tämän muistan siitä, kun keräiltiin lätkäkortteja ja Ronningilta löytyi sellainen Home Town Hero -erikoiskortti Canucksin paidassa. Nuck muistanee paremmin ;-)
Muistan toki kortin ja minulla on se vieläkin ;-)
 
Viimeksi muokattu:

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Ihan hyvät perusteet nuckilla noihin valintoihin ja vääriä vastauksia tällaisissa Dream Teameissa ei koskaan ole (Paitsi ehkä Bulis). Pari viilausta sinne tosiaan mahtuisi omasta mielestä joten heitetään nyt vastapalloon. Itse saatan katsoa nuckia enemmän läpi sormien roolitusta, tai sitten minulla on vain vieläkin hyökkäävämpi pelitapa mielessä =)

D. Sedin - H.Sedin - Bure
Veljekset kuuluvat yhteen ja ilman muuta ansaitsevat paikkansa kanukkien kärjessä. Seurahistorian parasta varaamista.

Bure on Bure, vaikka vieläkin kirveltää eräät tietyt Olympiakinkerit niin Vancoucer-fanina ei voi olla kuin hyvää sanottavaa miehestä. Jos kukaan ikinä sai luvan kytätä viivalla syöttöä se oli Russian Rocket.

Näslund (A) - Ronning - Linden (C)
Markus oli isossa roolissa nostamassa Canuckseja jämäjengistä Play Off-jengiksi ja liigan kärkiseuraksi. Muistan kun hän oli vielä Penguinsseissa ja ajattelin että tuossapa näppärä pikku euro-roolipelaaja. Osoittaa kyllä kuinka kenestä vaan voi tulla mitä vain jos olosuhteet osuu kohdilleen.

Cliff Ronningissa vedän niin paljon kotiin päin kuin kukaan vain voi. Hän ja Captain Kirk ovat syy miksi kiekkoa aloin seuraamaan ja Canuckseihin rakastuin. Lyhyenä kaverina pystyn samaistumaan häneen. Verraton kieputtaja ja nopein luistelija NHL 93:ssa.

Niin. Tässä on ehkä oman joukkueeni ja nuckin jengin isoin ero. Omaan makuun Trevor oli tehokkaampi laiturina. Joukkueen sydän aina sen kanssa tekemisissä ollessaan. Omani särkyi miehen Islanders-treidin kohdalla, riippumatta siitä millaista hyvää tulikin vastalahjaksi.

Burrows - Kesler (A) - Bertuzzi

Alex Burrow, tuo oman aikansa Esa Tikkanen. Vaikka onkin joutunut olemaan paljon sivussa painaa hänen saavutuksensa ihan riittämiin vaakakupissa päästäkseen tähän hienoon ryhmään. Burr ja Kess olivat yhdessä vaiheessa maailman paras PK-duo ja siinä vaiheessa kumpikaan ei ollut vielä raapaissutkaan koko potentiaalinsa pintaa. Burrows oli myös (Ehkä Anson Carteria lukuunottamatta) ensimmäinen laituri joka todella istui Sedinien ketjuun tuoden sille lisäarvoa eikä vain pyörien mukana.

Ryan Kesler on samaan aikaan yksi kaikkien aikojen suosikkipelaajiani ja tietyllä tapaa suurimpia pettymyksiäni. Ei taitojensa suhteen, vaan puhtaasti siksi että hän jäi aina Henrikin varjoon. Olisin aina halunnut nähdä Vancouver Canucksin jonka ykkösmies olisi Kesler. Näin hänessä niin paljon Joe Thortonia. Silloin kun Kesler sai/otti ykkösmiehen roolin hän oli liigan ehdotonta eliittiä. Ja voi tottakai olla vieläkin, mutta nyt vihollisen leivissä.

Bertuzzi oli Äijä jos koskaan Canuckseissa sellaista oli. Kaverista huokui sellaista Badass-henkeä. Valitettavasti hänen urallaan tulee aina olemaan tietty varjo, mutta itse koitan muistaa hänet positiivisemmista asioista.

Odjick - Morrison - Ruutu
Gino Odjickia parempaa suojelijaa Pavel Burelle ei olis voinut keksiäkään. Lisäksi kaveri oli fanien suosikki, suuri persoona eikä mikään täysin kädetön koohottaja. Kaikkea hyvää Ginolle.

Brendan Morrow pelasi yhdessä kaikkien aikojen parhaimmassa kentässä, ei pelkästään Vancouverissa vaan koko NHL:ssä. Hänen roolinsa ei ollut yhtä värikäs ja otsikoita huutava kuin Nässellä ja Bertillä mutta ilman hänen pyyteetöntä puolustustyötään West Coast Exxpress ei olisi ollut mitään.

Ruutu oli mielestäni enemmän kotonaan NHLssä kuin koto-Suomessa. Agitaattori, rotta, ärsyttäjä. Mutta hemmetin hyvä sellainen.


Palataan pakkeihin toisella erää. Tämähän vähän venähti =)
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyvä joukkue Ronning ja hyvät perustelut myös. Mitä tuohon Lindenin sentteri/laituri -roolitukseen tulee, niin olen täysin samaa mieltä, että hän oli tehokkaampi laidalla. Lisäksi hän oli myös alunperin juuri oikea laita ja pelasi sitä paikkaa etenkin ennen polvivammojaan tehokkaasti. Keskellä hän pääsi osallistumaan puolestaan paremmin kahden suunnan peliin. Toisaalta laidalla ollessaan hän pelasi fyysisemmin kuin keskellä ja hän oli aina parhaimmillaan pelatessaan fyysisesti... Mielestäni ihan makuasia kumpaan paikkaan hänet laittaa, mutta ehdottomasti hän oli tosiaan tehokkaampi laidalla. Itse halusin hänet kaikkien aikojen suosikkipelaajanani ykkösketjuun ja kun halusin sinne myös Buren seurahistorian parhaana maalintekijänä, tein tuon kompromissin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kanadan ja Venäjän välinen nuorten peli on nähtävissä täällä (peli alkaa vasta noin 45 minuutin kohdalla). Bo Horvat pelasi numerolla #11 samassa ketjussa Michael Dal Collen ja Zach Nastasiukin kanssa. Kanadan kapteenina toiminut Horvat oli tutusti Kanadan ykkösalivoimassa ja oli jälleen erinomainen aloituksissa sekä älykkäänä pelaajana kiekottomassa pelissä.

Kanada pelasi lähes täysin eri kokoonpanolla Venäjää vastaan kuin edellisessä pelissä Tsekkiä vastaan (vain Brendan Perlini ja Nick Ritchie olivat mukana molemmissa peleissä). Kanada voitti pelin 5-2 ja Horvat teki tehot 1+1. Horvatin lisäksi Kanadan joukkueelta erottui mielestäni hyvässä puolustajat Madison Bowey ja Travis Sanheim sekä hyökkäyksestä Connor McDavid, Robby Fabbri ja Nic Petan. Olkapääleikkauksessa ollut tämän kesän Vancouverin ykkösvaraus Jake Virtanen ei pelannut.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tänä yönä suomen aikaa palataan pitkästä aikaa jääkiekon pariin kun Vancouver saa vastaansa Young Star Tournamentissa Edmontonin, Calgaryn ja Winnipegin tulevaisuuden lupaukset. Turnaus pidetään BC:n Pentictonissa, joka tunnetaan ehkä paremmin muun muassa Brett Hullin, Paul Kariyan, Duncan Keithin ja Brendan Morrisonin lähtöalustana heidän NHL-urille. Viime vuosien aikana NHL;ssa on nähty jo kymmeniä pelaajia, jotka ovat pelanneet viimeisten parin vuoden aikana tässä Young Stars Tournamentissa ja tänäkin vuonna taso on kova.

Vancouverin joukkue turnauksessa:

G - Austin Lotz (Everett, WHL)
G - Jackson Whistle (Kelowna, WHL)

D - Jeremie Blain (Kalamazoo, ECHL)
D - Anton Cederholm (Portland, WHL)
D - Frankie Corrado (Utica, AHL/Vancouver, NHL)
D - Spencer Humprhies (Pirna, KHL)
D - Miles Liberati (North Bay, OHL)
D - Evan McEneny (Kingston, OHL)
D - Mackenzie Stewart (Prince Albert, WHL)
D - Jordan Subban (Belleville, OHL)
D - Josh Thrower (Tri City, WHL)

F - Matthew Bellerive (Vancouver, WHL)
F - Cole Cassels (Oshawa, OHL) inj
F - Dane Fox (Erie, OHL)
F - Brendan Gaunce (Erie, OHL)
F - Bo Horvat (London, OHL)
F - Cordell James (Barrie, OHL)
F - Nicklas Jensen (Utica, AHL/Vancouver, NHL)
F - Jonathon Martin (Kootenay, WHL)
F - Hunter Shinkaruk (Medicine Hat, WHL)
F - Curtis Valk (Medicine Hat, WHL)
F - Klarc Wilson (Prince George, WHL)
F - Michael Zalewski (RP, ECAC)

Mukana on siis jälleen pari pelaajaa, joilla ei ole varausta eikä sopimusta muihin organisaatioihin. Etukäteen eniten minua kiinnostavat pelaajat noista ovat maalivahti Austin Lotz, puolustaja Spencer Humprhies sekä hyökkääjä Curtis Valk. Toinen huomioitava asia kiinnittyy siihen, että vaikka Canucksilla onkin hyvä nuorten maalivahtien ryhmä koossa, yksikään heistä ei tässä turnauksessa pelaa joko ammattilaispelien kokemuksen (Läck, Markström, Eriksson) tai sitten yliopistosarjan (Demko) vuoksi. Näin ollen Vancouverilla on maalilla useimmille täydet kysymysmerkkimaalivahdit organisaation ulkopuolelta.

Kolmas ja näin fanin kannalta ikävin puoli tässä turnauksessa on siinä, että tämän kesän varauksista ainoastaan viimeinen seitsemännen kierroksen varaus McKenze Stewart on mukana. Jake Virtanen ja Kyle Pettit toipuvat olkapääleikkauksista, toinen ykköskierroksen varaus Jared McCann on sivussa mononukleoosin vuoksi, Thacher Demko ei saa pelata yliopistosarjan sääntöjen vuoksi ja Nikita Tryamkinilla ja Gustav Forslingilla on menossa jo heidän seurajoukkueidensa pelit Euroopassa. Muista kiinnostavista Canucks-prospecteista sivussa ovat lisäksi edelleen mononukleoosista toipuva Cole Cassels (hänen melkein koko kesä on mennyt pieleen pusutaudin vuoksi) sekä Ben Hutton (yliopistosarjan pelaaja).

Muiden joukkueiden kokoonpanot löytävät näiden linkkien alta.

Edmonton
Calgary
Winnipeg

Huomionarvoinen asia muiden joukkueiden kokoonpanoja verratessa Canucksin joukkueeseen on kokemus. Vancouverilla on yhteensä kolme vuosina 90-, 91 tai 92 syntynyttä pelaajaa, kun Edmontonilla ja Calgarylla näitä on kahdeksan ja Winnipegilla neljä. Canucks on turnauksen ainoa joukkue, jolla ei ole 90 tai 91 -syntyneitä pelaajia mukana.

Vancouverin puolelta minua eniten kiinnostavat pelaajat ovat ykköskierroksen varaukset Bo Horvat, Brendan Gaunce, Hunter Shinkaruk ja Nicklas Jensen sekä muista Dane Fox, Evan McEneny, Jordan Subban ja Frankie Corrado. Harmi kun Canucks ei saanut loukkaantumisten vuoksi mukaan noita kahta tämän vuoden ykkösvaraustaan, mutta neljässäkin riittää seurattavaa.

Edmontonilla on mukana muun muassa heidän 2013 ykkösvaraus (7. kaikista) puolustaja Darnell Nurse muuten tähän turnaukseen kokeneen puolustuksen tähtenä. Hyökkäyspäässä Oilersin mielenkiintoisin nimi on tämän vuoden heidän ykkösvarauksensa Leon Draisaitl, mutta myös junnusarjoissa viime kauden aikana yli-ikääntyneet Mitch Holmberg ja Josh Winquist nousevat varmasti esiin. Holmberg teki viime kaudella WHL:n Spokanelle peräti 62 maalia ja voitti WHL:n maalipörssin melko ylivoimaisesti

Calgaryn maalille on ilmoitettu viime kaudella yhdeksässä NHL-ottelussa pelannut Joni Ortio. Toinen mielenkiintoinen maalivahtinimi on tämän vuoden draftissa ensimmäisenä maalivahtina varattu Mason McDonald. Hyökkäyksestä Flames on tähän turnaukseen kokenut, sillä heillä on kuusi 92 tai sitä ennen syntynyttä pelaajaa. Hyökkäyksen mielenkiintoisimmat nimet ovat tämän kesän Flamesin ykkösvaraus Sam Bennett, yliopistosarjan viime kauden supertähti Johnny Gaudreau (joka pelasi kauden jälkeen MM-kisoissakin USA:lla seitsemän peliä tehden 10 pistettä), hyvän tulokaskauden viime kaudella AHL:ssa pelannut Markus Granlund ja Flamesin kesän 2013 ykkösvaraukset Emile Poirier ja Morgan Klimchuk.

Winnipegilla on mukana muun muassa maalivahti Eric Comrie ja puolustuksessa viime kaudella AHL:ssa 48 pistettä tehnyt puolustaja Brenden Kichton sekä Jetsin kesän 2013 ykkösvaraus ja viime kaudella WHL:ssa 59 pelissä 73 pistettä tehnyt Josh Morrissey. Hyökkäyksessä Jetsilla on viime kauden junnusarjojen pisterohmut Nic Petan (113 pistettä WHL:ssa) sekä Scott Kosmachuk (101 pistettä OHL:ssa). Noiden lisäksi Winnipegin hyökkäyksen mielenkiintoisiin nimiin lukeutuu tämän vuoden Jetsin ykkösvaraus Nikolaj Ehlers. Jetsilla on kokonaisuutena hyvin kokemusta AHL:sta, jossa seuran farmi oli viime kaudella finaaleissa.

Lähtökohtaisesti Vancouver lähtee tähän turnaukseen haastajana. Canucks on turnauksen nuorin joukkue ja ikä näyttelee prospecteilla osaansa. Lisäksi kun maalivahtipeli on kysymysmerkki, Canucks saattaa joutua kaivamaan reilusti kiekkoja omista. Mutta turnaus antaa kyllä hyvää alustavaa näyttöä muun muassa siitä, onko Bo Horvatista tai muista nuorista haastamaan pääleirillä kokeneempia pelaajia ensi kauden paikoista NHL:ssä.

Turnauksen otteluohjelma:

Game 1 - Calgary vs Winnipeg - Sept. 12 - 4:00 pm
Game 2 - Vancouver vs Edmonton - Sept. 12 - 7:30 pm
Game 3 - Calgary vs Edmonton - Sept. 13 - 7:30 pm
Game 4 - Vancouver vs Winnipeg - Sept. 14 - 2:00 pm
Game 5 - Vees' Exhibition - Sept. 14 - 5:30 pm
Game 6 - Edmonton vs Winnipeg - Sept. 15 - 11:30 am
Game 7 - Vancouver vs Calgary - Sept. 15 - 5:30 pm
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kiitos nuck taas hienosta alustuksesta Pentictonin turnauksen osalta. Vancouverin sivuilta ( tässä oli linkki, mutta linkin kanssa ei toiminut ) löytyy kooste ottelusta, joka päättyi jatkoajalla Oilersin 4-3 voittoon. Jo tuon matsin perusteella ei haittaisi yhtään jos Valkin kanssa tehtäisiin soppari. Pelaa Medicine Hat Tigersissa ja on nyt siellä vienyt pistepörssin kahdesti peräkkäin. Varsin liukkaan näköinen kaveri jota kiekko hienosti näyttää tottelevan. Ei yhtään haittaisi sekään, että tuntee Hunter Shinkarukin ennestään Medicinen joukkueesta.

Puolustus nyt oli jo etukäteen Vancouverin heikko kohta ja se näkyi tuossakin koosteessa. Karmaisevia harhasyöttöjä, helpon näköisiä virheitä ja maalin edestä ei oteta miehiä kiinni. Subban esitti ainakin kerran hienon taklauksen ja jäi siinä mielessä mieleen. Muita tuosta koosteesta on vaikea nostaa esiin. Ehkä nuck on sitten katsonut koko pelin ja antaa taas kattavan raportin pelaajista. Joka tapauksessa hienoa, että kausi lähestyy!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks hävisi turnauksen ensimmäisen pelin jatkoajalla Oilersille 3-4. Ottelu oli pelillisesti tyypillinen kauden ensimmäinen peli ja etenkin Vancouver oli surkea pelin alussa, mutta muutaman viivan voisi laittaa yksilöistä:

- Vancouverin maalilla pelannut Lotz piti joukkueen pelissä kiinni ja pelasi hyvän pelin.

- Toinen sopimukseen näyttöjä antanut Valk oli ehkä hyökkäyksen pirtein. Taitava ja hyvän peliälyn hyökkääjä, joka toivottavasti katsotaan loppuun asti.

- Subban oli Canucksin paras puolustaja. Erittäin hyvä liike ja kiekolliset taidot. Koko voi nousta vielä esteeksi jatkossa, mutta hän näyttää kehittyvän hyvin kokonaispelissä koko ajan.

- Jensenilta ja Corradolta heikot esitykset. En ole nähnyt Corradolta vielä koskaan noin huonoa peliä. Tuskin tuo kuitenkaan merkitsee hänen kaudelleen vielä mitään.

- Fox antoi hyvät näytöt. Luistelussa hän ei pärjää nopeimpia vastaan, mutta pelaa fyysistä peliä ja hänen paras ominaisuutensa laukaus on erinomainen. Hän osaa myös laukoa monipuolisesti ja vaikeista paikoista. Joku vertasi hänen peliään HF:lla Brett Hullin ja Steve Ottin sekoitukseen ja mielestäni tuo on pelityylillisesti osuva vertaus.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks hävisi Pentictonin prospectiturnauksessa myös kaksi viimeistä peliään, ensin Winnipegille jatkoajalla ja viime yönä täydellisen romahduksen jälkeen Calgarylle peräti 1-6. Tuloksellisesti turnaus oli siis huono, kun Canucksin prospectit eivät voittaneet yhtään kolmesta pelistään. Toisaalta kaksi peleistä meni jatkoille, joten niissä olisi voinut olla mahdollisuus nähtyä parempaankin.

Turnaus kokonaisuutena näytti tälle turnaukselle tyypilliset merkit: viisikko- ja joukkuepelit eivät luonnollisesti olleet kunnossa parin päivän yhdessäolon jälkeen, fyysinen peli oli kaukana NHL:stä ja yksilöiden väliset taitoerot olivat isot. Usein näissä turnauksissa menestyvät pelaajat ovat pelaajatyypiltään "lammenjääpelaajia". Kädet ja hyökkäyspään luovuus korostuvat selvästi. Esimerkiksi Curtis Valkin onnistuminen oli hieno nähdä, mutta hänen tasonsa nähdään oikeasti vasta Canucksin leirillä, johon Valk sai kutsun.

Vancouverin prospecteista tämän turnauksen perusteella pari viivaa:

- Bo Horvat ei tehnyt hyökkäyspäässä juuri mitään, mikä saisi odotuttaa häneltä NHL-paikkaa ensi kaudelle. Horvat pelasi turnauksessa ainoastaan "prosenttipeliä" ja olisin kaivannut selvästi lisää luovuutta tältä top10 varaukselta. Kuitenkaan tämä turnaus ei kerro Horvatista kokonaisuutta. Näin häneltä reilu kuukausi sitten pari peliä Venäjän ja Tsekin nuorten maajoukkueita vastaan ja niissä hän oli selvästi näkyvämpi myös hyökkäyspäähän. Silti, Horvatin hyökkäyspään esitykset olivat selvä pettymys tässä turnauksessa.

- Hunter Shinkaruk oli Valkin ja maalivahti Lotzin ohella Canucksin paras turnauksessa. Hän on pelaajatyyppinä tällaiseen turnaukseen sopiva, mutta oli silti hieno nähdä hänen pystyvän pelaamaan näin hyvin yhdeksän kuukauden sairausloman jälkeen. Shinkaruk on saanut selvästi lisää voimaa yläkertaan sairausloman aikana ja hänen tulevaa AHL-kautta on mielenkiintoista seurata. Tämän turnauksen perusteella en yllättyisi jos hän saisi kutsun ensi kauden aikana ylös jossain vaiheessa.

- Nicklas Jensen oli pettymys. Muutaman kerran häneltä nähtiin hyviä väläyksiä ja kiekonsuojaamisessa hän oli hänelle tyypillisesti ulottuvana pelaajana hyvä, mutta peli meni ihan liikaa yksin yrittämiseksi ja kuskaamiseksi. Hän ei päässyt kertaakaan yli kolmen pelaajan läpi, mikä näytti olevan tavoite. Jensen on pelaaja, joka tarvitsee keskelle älykkään ja kiekkovarman peliä tekevän sentterin, jonka kautta peliä pelataan ja Jensenin laukaukselle on hyötyä viimeistelyssä.

- Brendan Gaunce oli minun suosikkiprospecti tässä turnauksessa, vaikka ei aina pelillisesti parhaita ollutkaan ja käsitteli ajoittain kiekkoa kuin käsigranaattia. Gauncesta näkyy kuitenkin johtajuus joka solulla ja puolustavana hyökkääjänä hän on hyvä. Jos hän saisi hyökkäyspelaamistaan paremmaksi, hänestä voisi tulla hyvä, isokokoinen ja johtajantaidoilla varustettu kolmosketjun sentteri, jonka merkitys olisi iso kokonaisuudelle.

- Dane Foxin taso putosi loppua kohden. Hän aloitti hyvin, lensi toisessa pelissä ulos tappelun vuoksi ja jäi ilman maalipaikkaa kolmannessa pelissä. Kuitenkin kun toinen peli jäi kesken ja kolmannessa Canucks jäi joukkueena selvästi jälkeen, Foxin turnaus jätti kysymyksiä.

- Frankie Corrado oli ensimmäisessä pelissä -3 ja Calgarya vastaan -2, ennen kuin taklasi rumasti Flamesin Gaudreauta. Selkeä pettymys, mutta toivottavasti kyse oli vain siitä, että hänen pelinsä sopii paremmin parempien pelaajien kanssa pelaamiseen.

Kokonaisuutena Canucksin ongelma joukkuetasolla ei ollut niinkään hyökkäyksessä, josta puuttuivat loukkaantumisten takia avainprospectit Virtanen, McCann ja Cassels. Ongelma ei ollut myöskään maalilla, sillä etenkin Lotz pelasi hyvin. Suurin ongelma oli puolustuksessa, jossa ei ollut Subbanin ensimmäistä peliä lukuun ottamatta yhtään onnistujaa. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä miten Hutton, Tryamkin ja Forsling olisivat pelanneet, mutta heidän mahdollisen kehityksen varaan ei voida laskea, vaan joka tapauksessa Canucksin on pakko satsata jatkossa enemmän puolustajiin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouver pelaa tänään ensimmäiset harkkamatsit San Josea vastaan tuplapeleissä. Samalla myös ensimmäiset tiputukset leiriltä nähtiin, kun Kyle Pettit, Mackenzie Stewart ja Evan McEneny lähtivät junnuihin.

Tänään rosterit lienevät jotain tämän suuntaista:

D. Sedin-H. Sedin-Vrbata
Shinkaruk-Vey-Friesen
Zalewski-Horvat-Dorsett
Kenins-Lain-Fox

Edler-Corrado
Hamhuis-Subban
Andersson-Bieksa

Lack
Cannata

Burrows-Bonino-Kassian
Gaunce-O'Reilly-Jensen
Sestito-Jeffrey-Grenier
Archibald-Cassels-DeFazio

Weber-Tanev
Tommernes-Sanguinetti
Cederholm-Biega

Markstrom
Eriksson

Jos noista nyt jotain johtopäätöksiä voi vetää niin kaksi ensimmäistä ketjua näyttäisi olevan muodossa

D. Sedin-H. Sedin-Vrbata
Burrows-Bonino-Kassian

Alempia ketjuja on vaikeampi veikata, mutta kolmosessa Higgins ja Matthias lienevät selvät tapaukset, ehkäpä myös Hansen siinä kolmantena. Nelosessa Vey, Sestito, Dorsett ja Richardson ovat varmaan vahvimmin kiinni pelipaikoissa, mutta Jensen, Horvat, Fox, Kenins... ainakin laittavat haastetta konkareille.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Samalla myös ensimmäiset tiputukset leiriltä nähtiin, kun Kyle Pettit, Mackenzie Stewart ja Evan McEneny lähtivät junnuihin.
McEnenyn pudottaminen junnuihin oli pettymys, sillä odotin häneltä kesällä tulevaksi kaudeksi jo AHL-roolia. Samalla pitää sanoa kuitenkin, että pudottaminen oli prospectien turnauksen perusteella oikea päätös. McEneny kun jäi mielestäni Subbanin ja Cederholmin taakse ja ilmeisesti hän ei sitten antanut Canucksin leirin alkupäivinäkään riittävän hyviä näyttöjä. OHL:ssa vastuuta luulisi tulevan ja toivottavasti hän pystyisi pelaamaan hyvän kauden.

Pettit taisi puolestaan käydä ihan vain pyörähtämässä leirillä, hänhän on ollut loukkaantuneena kesällä pitkään.

Mr. Smithin ilmoittamat kokoonpanot pitävät paikkansa ja kyllähän tuo tällä hetkellä siltä näyttää, että kaksi ensimmäistä ketjua olisivat:

D.Sedin-H.Sedin-Vrbata
Burrows-Bonino-Kassian

Eli periaatteessa tuossa on kolme uutta top6-hyökkääjää viime kaudesta ja sikäli paketti on auki ja asettaa paljon toiveita. Toivottavasti Sedinien tehot eivät karanneet viime jouluna pysyvästi, vaan he palaavat uuden valmennuksen johdolla jälleen hyökkäyksen vastuunkantajiksi. Toivottavasti Vrbatan pelityyli sopii heille ja toisinpäin (toki esimerkiksi Burrows voidaan tuohon paikkaan laittaa taas, mikäli homma ei toimikaan).

Kakkosessa Bonino on Keslerin tilalla ja saa nähdä miten tämä pystyy Keslerin roolin täyttämään. Kassian ottaa näissä etukäteiskaavailuissa nyt sen toivotun ja odotetun askeleen ylöspäin, Burrows taas paikkaa kolmoseen sijoitetun Higginsin roolia. Burrowsin viime kausi meni niin pahasti pieleen, että häneltä voi kyllä helposti toivoa viime kautta selvästi parempaa. Kokonaisuutena ketju on arvoitus, kun Boninosta ei osaa vielä sanoa ja Kassianillekin rooli on uusi, mutta kyllä tuossa on aineksia hyväksi ketjuksi.

Kahden alemman ketjun toivoisin muodostuvan näin:

Higgins-Vey/Horvat-Hansen
Matthias-Richardson-Dorsett
Sestito

Eli toivoisin joko Veyn tai Horvatin pystyvän lunastamaan hyvillä otteilla tuon kolmosen sentterin roolin. Mikään pakkorako heitä ei tietenkään olisi tuohon saada, mutta mielellään sitä näkisi jomman kumman nuoren hyökkääjän onnistuvan. Korostan, että mikäli he eivät pysty joukkuetta parantamaan, niin sitten ei ole vielä heidän aikansa.

Nelosketjussa tuossa tapauksessa kumpi tahansa Matthias tai Richardson voisi olla sentteri. Kummaltakin löytyy kokemusta myös laidalta. Desjardins haluaa joukkueen pelaavan paljon myös alemmilla ketjuilla ja siihen on myös panostettu, joten olisi todella tärkeää saada syvyys toimimaan aikaisempaa paremmin.

Mutta vielä tässä on paljon auki ja mitä tahansa saattaa tapahtua jo ennen kautta, saati sitten kauden aikana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös