Vancouver Canucks 2012-2013

  • 87 812
  • 275

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kiitokset Davelle infoista, varsinkin viime matsin kertauksesta. Oli jo kauden toinen matsi joka jäi näkemättä. Tuloksen nähtyä ei kyllä harmittanut niin kovasti vaikka voitto tulikin. Pikkaisen saisi piristyä tuo Vancouverin tekeminen niin jaksaisi aamuisin noita matsejakin kytätä paremmin.

Ens yönä tosiaan taas Rinne vastassa. Rinne ollut ihan kohtuullinen viime aikoina, kun viimeiseen kolmeen matsiin on sitten yhden päästänyt. Vetoja kumminkin tullut 85, joten ihan kohtuu prossat on näistä peleistä. Nyt olisi sitten keksittävä keino ohittaa Rinne ja se ei ole se, että lauotaan paljon. Vaikka yleisesti ottaen noita kuteja pitäisi kyllä tulla lisää, varsinkin ylivoimalla. Edellinen kohtaaminen oli melkoista maalijuhlaa Weisen tehdessä matsin ainoan maalin. Mielenkiintoinen fakta sekin, että 8 seuraavassa matsissa Weise laukoi vain kerran.

Kylmiä äijiä Vancouverissa on ihan mukavasti tällä hetkellä, mutta Edler on ehkäpä heistä se jäätävin. Viimeiseen yhdeksään peliin mukavat 0+0 tehot ja -4 siihen päälle. Hyvää suorittamista joukkueen ykköspakilta.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Nyt voi ihan ilman sarkasmin häivää todeta Nashville-ottelun tarjonneen kiekkoviihdettä, 11 maalia, pari tappelua, rankkari, tuskin mikään valmentajien lempipeli, mutta eipä ainakaan tylsäksi käynyt. Erikoistilanteista ei kumpikaan joukkue saanut maaleja aikaan, Canucks ylivoiman nollaputki odottaa siis yhä katkeamistaan.

Steve Pinizzotto hyppäsi heti kehiin Sestiton paikalle. 28-vuoden iässä avautunut NHL-debyyttimahdollisuus antoi ilmeisesti sen verran lisäenergiaa, ettei peli- ja lentoväsymys painanut missään. Pinizzotto torppasi heti ensimmäisessä vaihdossaan Kevin Kleinin kumoon painavalla taklauksella, Klein halusi heti tasata tilit ja niinpä Pinizzotto avasi NHL-tappelutilinsä ensimmäisessä vaihdossaan niin ikään. Pinizzotto jakeli Canucksista eniten taklauksia (4) ja sai hyvin peliaikaa (11:01). Nelosketju oli muutenkin liekeissä, Weise 0+2, Lapierre 1+1, eikä kolmikolla omassa päässä juuri hätää ollut.

Toisen kokoonpanomuutoksen aiheutti Kevin Bieksan paluu. Bieksa otti periaatteessa Barkerin paikan Albertsin parina + kakkosylivoimassa, mutta pelasi kyllä paljon myös Edlerin parina tasavoimin. Bieksalle peli oli aika murheellinen. Ensimmäinen Nashville maali syntyi hänen kiekonmenetyksensä seurauksena, toinen hänen luistimestaan ja neljännessäkin Bieksalla oli osansa vaikka Henrik Sedinin mies maalin varsinaisesti teki.

Nelosketjun lisäksi ykkönen jatkoi hyvällä tasolla, mutta varsinaisesti pelin ratkaisi Canucksille Ebbettin ketju, jossa varsinkin Jannik Hansen oli huikealla pelipäällä, tuloksena Hansenin uran ensimmäinen kolmen pisteen ilta. Tyylikäs näyte oppikirjamaisesta yhteistyöstä oli Mason Raymondin maali, jossa kiekko käännettiin omasta päädystä viiden Canucks pelaajan kautta neljällä syötöllä seitsemässä sekunnissa Rinteen selän taakse.

Lopullinen ratkaisu, Henrik Sedinin (vähän kyseenalaisesti) hankkima rankkari ja yllättävän näyttävä viimeistely oli hieno. Henrikillä on todella aneemisen rankkarilaukojan maine (ei ketään jolle syöttää), joten reaktiot penkillä maalin jälkeen olivat spontaanin iloisen hämmentyneitä.

Higginsin ketjulta peli oli hyvän alun jälkeen heikko, Kassian aloitti vahvan oloisesti, mutta päätyi jakelemaan kiekonmenetyksiä ja joutui Vigneaultin epäsuosioon Nashvillen kolmannen maalin jälkeen, tuossa maalissa Kassian menetti ensin kiekon hyökkäyspäässä ja sen jälkeen hävisi kamppailun puolustuspäässä. Booth, armottomana viimeistelijänä, sai sentään avausmaalinsa tehtyä, kun pääsi kahdesti yrittämään tyhjään maaliin.

Chris Tanev blokkasi taas kivuliaan näköisesti vedon ja kävi paikkailtavana, mutta pystyi palaamaan peliin (edellinen vastaava tilanne hänelle kävi Minnesotassa).

Luongolta ei ihan paras peli, mutta pahimpien Predatorsin painostusjaksojen aikana hän oli varsin hyvä.

Alain Vigneaultille voitto oli 300. Canucksin päävalmentajana.

Pekka Rinne on ammuttu vaihtoon Vancouverissa nyt kolmesti peräkkäin.

-- --

Canucks on tehnyt 3 vuoden tulokassopimuksen laitahyökkääjä Ludwig Blomstrandin kanssa. Blomstrand (188 cm / 99 kg) on Canucksin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2011. Blomstrand pelasi tämän kauden Allsvenskania ensin Djurgårdenissa 14 peliä kiikaritehoin, sen jälkeen heikommassa Almtunassa 30 peliä tehoilla 13+6 = 19. Blomstrandia kuvaillaan voimakkaaksi luistelijaksi ja kahdensuunnan pelaajaksi, NHL-upside varmaankin kolmosketjun tasolla. Blomstrand lentää ilmeisesti välittömästi näyttäytymään Chicago Wolvesiin. Saa nähdä miten kaikille junnuille löytyy peliaikaa, Jeremy Price debytoi eilen, Jensen maalasi jälleen ylivoimalla, Alex Friesen pudotettiin ECHL:ään, Wolves hävisi Rockfordille 3-4.

-- --

Tänään sitten tuo jo mainostettu Millionaires-teemapeli, saa nähdä pystyykö joukkue pelipaitojensa ihailulta keskittymään pelaamiseen lainkaan.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tässä vielä pidempi intro Millionairesista (Youtube). Sitkeästi on myös huhuja liikkeellä, että tuossa pelissä nähtäisiin jonkinlainen tribuutti Pavel Burelle, mutta huhuja ei ole vahvistettu missään, joten taitaa jäädä toiveajatteluksi.

Millionaires teema on sinänsä ihan hieno idea nostaa paikallishistoriaa ja ammattilaisjääkiekkoilun pioneereja esiin, mutta samalla on sanottava, että sen lisäksi, että Patrickit toivat Millionairesin myötä ammattilaiskiekkoilun Kanadan länsirannikolle ja Vancouveriin, ei Canucksilla ja Millionairesilla kyllä ole mitään varsinaista yhteyttä. Juniorijoukkue Vancouver Giants on muuten tehnyt vastaavan Millionnaires tempun jo pari kertaa aiemmin, pienemmässä mittakaavassa toki.

Millionaires (myöhemmin Maroons nimellä tunnettu) franchise hajosi jo vuonna 1926, länsirannikon liigojen luhistuttua. Tuon jälkeen Stanley Cupista pääsivätkin kamppailemaan vain NHL:n jäsenseurat. Patrickien työnäyte, aikansa maailman suurin jäähalli, Vancouverin Denman Arena, paloi maan tasalle kymmenen vuotta myöhemmin.

Mitenkään edellisiin liittymättä, vuonna 1945 silloisessa amatöörisarja PCHL:ssä, alkoi pelata porukka nimeltä Vancouver Canucks, joka jatkoi myöhemmin ammattilaissarjaksi kehittyneeseen WHL:ään (ei pidä sekoittaa nykyiseen junioriliigaan). WHL-Canucksin omistaja Fred Hume (jonka mukaan on muuten nimetty Canucksin nykyinen joukkueen sisäinen unsung hero -palkinto ”Fred J. Hume Award”) pyrki aktiivisesti liittymään NHL:ään ja oli myötävaikuttamassa Pacific Coliseumin rakennuttamiseen vuonna 1967. Lopulta 1970, kun Vancouver sai NHL-lisenssin, lisenssin sai ostettua minnesotalainen liikemies Tom Scallen, joka osti samalla Humelta Vancouver Canucksin, tehden siitä NHL-joukkueensa. Toki pelaajisto muuttui lähes täysin, mutta tuttu joukkue varmasti vetosi paikallisiin paremmin, kuin ulkoa tuotu ostojoukkue olisi tehnyt.

Vancouver Millionaires oli pitkään melko lailla unohdettu joukkue, kaikki tuotteisto oli tuhoutunut Denman Arenan palossa 1936, eikä tuotemerkkiä omistanut kukaan. Millionairesin tarinan kaivoi aikanaan tuhkista niinkin yllättävä toimija kuin vancouverilainen kehonrakentaja / rokkari / ilmeisen kova urheilufani Jon Mikl Thor (youtube). Thor alkoi 70-luvun lopulla vaimonsa kanssa kyhäilemään Millionaires tuotteita valokuvien pohjalta ja rekisteröi tuotemerkin itselleen. Vancouver Canucks osti Millionaires tuotemerkin herra Thorilta vuonna 2010.
Kiitos Vancouverin jääkiekkohistorian lyhyestä oppimäärästä. Itse ainakin arvostan tällaista kunnianosoitusta saman kaupungin kiekkosankareille, vaikka kotipaikkakunta onkin ainoa joukkueita yhdistävä tekijä. Vähän samanlainen tilanne on Ottawassa, jonka kolmospaita on modernisoitu versio alkuperäisen Senatorsin peliasusta.
 

HTEspi

Jäsen
Noniin. Nyt kun tännekin tunnukset onnistuin onkimaan, lähdetään liikkeelle kysymyksellä: Mikä Canucksin pelissä mättää ?
Itse olen Canucksin otteita seurannut aktiivisesti jo useamman vuoden, mutta aikaerollisista syistä en useinkaan pysty livenä seuraamaan Vancouverin pelejä, joten roikun pahasti tilastojen ja matsikoosteiden varassa.
Onko suurin murheenkryyni puolustus ? Dan Hamhuis näytti olevan tehotilastossa pari astetta pakkasella, mikä on viime kausien tilastoihin verrattuna hyvinkin huono saldo.

Maalivahtiosastoon odotettiin kauden alla suuria muutoksia ja Luongon kauppaamisella spekuloitiin laajalti, mutta onko tällä hetkellä varaa luopua Luongosta ?
Schneider ei ole jatkanut viime kauden tasolla ?
Torjuntaprosentit eivät mairittele kumpaakaan. Onko kyse maalivahtien epävarmuudesta, vai siitä, että puolustus jättää veskarit ilman tukea ?

Valaiskaa tietämätöntä!

HTEspi
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Detroitille 2-5 tappio, peli ei ollut totaalisen huonoa, Canucksilla oli oikeastaan enemmän maalipaikkoja kuin Detroitilla. Varsinkin ensimmäisestä erää Canucks hallitsi, mutta sen jälkeen ote alkoi kääntyä Detroitille.

Luongolta toinen heikompi peli putkeen, edellisestä tuli kuitenkin voitto, sillä Nashvillen maalivahdeilla oli vielä heikompi päivä. Jimmy Howard sen sijaan oli tällä kertaa erinomainen.

Canucks tarvitsisi nyt joko ylivoiman kuntoon, tai maalivahtien huippuvireen, mielellään molemmat. Ylivoiman nollaputki jatkuu edelleen, laskuri näyttää nyt 33 ylivoimaa putkeen ilman maalia. 5 vs 3:llakin päästiin kokeilemaan, mutta ei onnistu.

Alex Burrowsin avausmaali 6 sekuntia ottelun alusta oli Canucks historian nopein maali. Burrows oli muutenkin varsin hyvällä pelipäällä.

David Booth väänsi nilkkansa ensimmäisessä erässä kaaduttuaan päädyssä Brendan Smithin kanssa. Booth ei jatkanut ottelua ja käveli kainalosauvoilla pelin jälkeen. Zack Kassian joutui jättämään selkävaivan takia pelin kokonaan väliin. Ainakin Boothin tilanne vaikutti siltä, että huilia saattaa tulla, saa nähdä tuleeko Wolvesista joku ylös. Boothin loukkaantumisen jälkeen Tom Sestito pelasi vain yhden vaihdon.

Tuossa vielä Millionaires otteluohjelma, jos joku haluaa vielä kauhistella päivän väritystä. (Canuckseilla oli muuten peliasujen lisäksi Millionaires teeman mukaiset lämmittelyverkkaritkin…) Otteluohjelmasta löytyy myös pieni historiakatkelma, josta selviää, että Patrickeilla oli selkeä yhteys myös ottelun vierailijaan, sillä heidän aikanaan omistamansa Victoria Cougars franchise on nykyinen Detroit Red Wings. Patrickien itse peliin ajamista uudistuksista näkyvimpiä tänä päivänä ovat pelinumeroiden käyttö pelipaidoissa ja eteenpäin syöttämisen salliminen.

Mikä Canucksin pelissä mättää ?
Onko suurin murheenkryyni puolustus (Hamhuisin miinukset) ?
onko tällä hetkellä varaa luopua Luongosta ?
Schneider ei ole jatkanut viime kauden tasolla ?
Onko kyse maalivahtien epävarmuudesta, vai siitä, että puolustus jättää veskarit ilman tukea ?

Pelissä mättää...

1) Ylivoima
, niin kuin tuo 33 epäonnistumista putkeen kertoo. YV:llä kiekko saadaan useimmiten alueelle ihan hyvin ja keskialueen ylitykseen on tuotu uusia variaatioita jättösyötön lisäksi. Kiekkoa ei vaan mitenkään saada maaliin, välillä kuvio pyörii ihan hyvin, mutta viime vuosiin verrattuna kuvio on jotenkin staattisempi ja syötöistä ja kulmapelistä puuttuu terävyyttä. Ehkä epäonnistumiset ovat ajaneet kierteeseen, ettei yritetä liian monimutkaista ja tuloksena on sitten jotakin liian yksinkertaista ja ennalta arvattavaa.

Ylivoimassa hieman arvoituksellista on ollut joukkueen kovimman lämääjän Jason Garrisonin pieni rooli, Detroitia vastaan hän ei esim. 5 vs 3 tilanteessa saanut peliaikaa, vaikka noissa paikoissa Vigneaultilla oli ennen taipumus käyttää Salon vetoa aseena.

2) Sentteripula. Schroeder, Ebbett, Higgins, Raymond, Burrows eivät ole tällä hetkellä ideaaleja 2 & 3 senttereitä. Keslerin puuttuminen heikentää ylivoimaa, mutta myös yleisiä peluutusmahdollisuuksia. Vigneault joutuu useammin peluuttamaan Henrik Sediniä vastustajan parasta ketjua vastaan kuin mitä hän Keslerin ollessa käytettävissä tekisi. Joinakin iltoina tuo syvyysosasto onnistuu, joinakin iltoina Sedinit pelaavat paremmin kuin vastustajan parhaat, mutta pitkällä tähtäimellä vastakkain peluutuksia on hävitty useammin nyt, kun Vigneault ei pysty käyttämään optimaalisia peluutusaseitaan. Manny Malhotran samanaikaisen poistumisen seurauksena Canucks on nyt myös aloituksissa todella paljon totuttua heikompi joukkue. Pieni vaikutus lienee myös David Boothin poissaololla, sillä hän vahvana pelin kääntäjänä ja positiivisena corsipelaajana saa aikaan paljon hyökkäyspään aloituksia, eli Sedineille optimaalisia aloituspaikkoja.

Sentteritilannetta saattaisi auttaa pelaajakauppa. Yksi vaihtoehto voisi myös olla paluu kauden alun kokeiluun, eli Burrowsin siirtäminen kakkosen sentteriksi. Tuo ehkä passivoisi joukkueen pelityyliä, sillä Burrows sentterinä tuntui pelaavaan kenties enemmän puolustuksen kautta kuin Higgins & Raymond. Samalla tuo saattaisi syödä Sedinien tehoja. Tällainen passivoituminen vaatisi huippumaalivahtipeliä (ja toimivan ylivoiman).

Muihin kysymyksiin...

Hamhuis on edelleen keskimäärin joukkueen varmin puolustaja, en ole hänen +/- tilastosta huolissani. Hamhuisin lukua vetää osaltaan alas Canucks maalivahtien 5 vs 5 torjuntaprosentti Hamhuisin ollessa jäällä, joka on tällä kaudella 88,3%, luku on niin poikkeuksellisen alhainen, että uskon sen normalisoituvan ylöspäin, mikä parantaisi mahdollisuuksia myös +/-:en kohentumiseen.

Molemmat maalivahdit aloittivat kauden varsin hyvin, mutta ovat sen jälkeen vajonneet keskinkertaisuuteen. Schneiderin viimekausihan oli ihan NHL:n terävintä kärkitasoa, joten hyvin voi sanoa että ei ole samalla tasolla tällä hetkellä. Ennen paria viime peliä olin sitä mieltä, että Luongo on ollut kauden aikana parempi, mutta nyt Luongo taisi siirtää palloa taas Schneiderille.

En kyllä tiedä kumman veskarin treidaisin, kauppaan vaikuttaa moni muukin asia kuin pelin taso juuri nyt. Ainakaan Luongoa ei missään nimessä kannata päästää ”ilmaiseksi” pois kesken kautta, mieluummin ehdottomasti kauden jälkeen sitten, jos kunnon vastinetta ei saada.

Viimeiseen kysymykseen vastaisin, että pakistoa on ehkä yleisesti vaivannut epätasaisuus, mutta enemmän parantamisen varaa on maalivahdeilla.

-- --

Canucks teki yhdenvuoden tulokassopimuksen 23-vuotiaan free-agent yliopistosentterin Kellan Lainin kanssa. Lain on iso (198cm / 100kg), fyysinen, puolustava sentteri. Hän liittynee myös vielä tällä kaudella Wolvesin miehistöön.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viimeiseen kysymykseen vastaisin, että pakistoa on ehkä yleisesti vaivannut epätasaisuus, mutta enemmän parantamisen varaa on maalivahdeilla.

Muuten taas Daven kanssa samaa mieltä, mutta tästä kohdasta on hivenen eriävä näkemys. Maalivahdit ovat kieltämättä pelanneet heikommin mitä on odotettu, mutta nuo heikot pelit olleet lähinnä muutamia matseja, kun taas pakisto on ollut tuuliajolla lähes kaikissa matseissa. Ei montaa peliä tule mieleen, jossa koko joukkue ja varsinkin pakisto olisi pelannut ehjän pelin.

Pakistosta Hamhuis ja Tanev ovat pelanneet ehkä tasaisimmin, vaikka kummallekin, normaalisti idioottivarmalle, pakille on tullut tällä kaudella virheitä enemmän kuin parilla viime kaudella. Edler ja Bieksa taas ovat olleet eniten vaikeuksissa ja ihmeellisiä aivopieruja on tullut lähes pelissä kuin pelissä. Toki kummallekin mahtuu kuitenkin niitä hyviä pelejäkin joukkoon. Ballard aloitti kauden hyvin, mutta tehottomuus vaivasi ja äkkiä hän olikin sitten katsomossa. Garrison on ollut kohtuulinen, mutta häneltäkään ei ole hänen parastaan nähty - siitä tosin voi antaa osuuden myös valmennukselle, kun hänelle ei ole löydetty sopivaa roolia. Alberts ja Barker eivät paljoa ole pelanneet, mutta varsinkaan Alberts ei ole vakuuttanut. Barker ollut yllättävän hyvä noissa vähissä peleissään.

Schroeder on nostettu ylös, joten saas nähdä nyt millä ketjuilla lähdetään yön matsiin. Luongo ilmeisesti jatkaa maalilla mitä en taas tajua. Kaksi huonoa peliä alla, joten oiskohan Luongo sitten "ikkunassa". Tosin eiköhän tuossa joukkueiden pitäisi jo tietää mitä Luongossa saavat. Booth ja Kassian eivät pelaa.
 

HTEspi

Jäsen
Nyt tuli se kauan kaivattu YV-osuma. Garrisonin laukauksen ja Daniel hyvän maskityöskentelyn tuloksena Henrik sai laittaa kiekon reppuun riparista.
En taas nähnyt koko matsia, mutta Canucksilla 11 vatoa maalia kohti enemmän kuin minnesotalla. Oliko Bäckströn hyvä, vai oliko laukaukset kehnoja?
Minnesotan kolmas maali oli Ballardilta järkyttävää ylipelaamista. Hän ei saanut liimattua omaa miestään, vaan koomaili tilanteesta ohi ja seuranneesa 2-1 -hyökkäyksestä Wild rankaisi.
Tänään olisi todella tärkeää napata voitto St.Luisista, ettei Minnesota ja divisioonan kärki karkaa. Pelejä on toki jäljellä parikymmentä, mutta Minnesota on ollut kovassa tikissä viime ajat, joten Wildin kannoilla olisi hyvä pysyä.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Oliko Bäckströn hyvä, vai oliko laukaukset kehnoja?

Bäcks oli aivan uskomattomassa tulessa. Saattoipa olla hänen kauden paras pelinsä. 2 ensimmäistä erää pelkkää Vania ja olin jo varma että tuli turhaan valvottua. 3 erä oli sitten meidän ja maalinteko onnistui. Mutta oli teilläkin siinä erässä paikkoja. Todella erikoinen ottelu kaikenkaikkiaan, ainakin Wild-fanin kannalta.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Nyt tuli se kauan kaivattu YV-osuma.
Garrison oli tosiaan otettu ykkösylivoimaan Hamhusin paikalle ja hänelle yritettiin vetopaikkoja rakentaa. Aivan täydellisesti Garrison ei tuohon nytkään näyttänyt istuvan, mutta menipähän lopulta pomput kohdilleen ja kiekko maaliin. Voitaisiinkohan jatkossa nyt jonkin aikaa käyttää Garrisonia vetäjänä, ja katsoa saako hän juonesta kiinni. Edlerillä on iso rooli kiekon ylöstuonnissa, joten ei hän hukkaan mene vaikkei laukoisikaan enää niin paljon. Toinen muutos ykkösylivoimassa oli, että Burrows oli vaihdettu Hanseniin.

Olikohan se nyt 36, mitä niitä tehottomia ylivoimia sitten kertyi. Virallista joukkue-ennätystä tuollaisesta putkesta ei taida olla kirjattu. Vancouver Sun muistaa 39 maalittoman ylivoiman putken vuodelta 1998, joten heikomminkin on joskus mennyt, mutta ei nyt ihan vähään aikaan.

HTEspi kirjoitti:
Oliko Bäckströn hyvä, vai oliko laukaukset kehnoja?
Bäckström oli hyvä ja Minnesotan puolustus varsin työteliäs häntä avustamaan. Canucks hallitsi kiekkoa ja pääsi parhaalta sektoriltakin hyvän määrän vetoja yrittämään. Ehkä maalin edessä olisi Canucks voinut olla vahvempi ja laukausten laatu, no valaspaidoilla on ykkösketjun jälkeen hyökkääjien taso kaksi nelosketjua ja yksi kolmosketju, jos jotkut Weiset ja Pinizzottot osaisivat halutessaan valita kumpaan yläkulmaan kiekon sijoittavat, niin juu kyllä noista paikoista voisi maaleja tehdä.

bottom 9:

Raymond - Ebbett - Hansen
Higgins - Lapierre - Pinizzotto
Sestito - Schroeder - Weise

Splendid.

Schroeder oli muuten varsin pirteällä pelipäällä (oikeasti).

David Booth meni IR-listalle, eli ei palaa hetkeen ”out indefinitely”.

HTEspi kirjoitti:
Minnesotan kolmas maali oli Ballardilta järkyttävää ylipelaamista.
Pitäisi varoa mitä toivoo, kun puhuu Ballard - Tanev parin paluusta, eiköhän Alberts ota Ballardin paikan hetimiten. Lievä WTF reaktio varmaan Tanevilla, kun hänen kääntyessään Cullen on jotenkin kummassa päässyt yksin läpi.

HTEspi kirjoitti:
Pelejä on toki jäljellä parikymmentä
Tämä on nyt tätä, kidutetaan-faneja-häviämällä-ei-niin-selkeän-huonolla-pelillä, ikään kuin antaen heidän odottaa, että tämä voisi kääntyä tästä vielä. Hienovaraista ja julmaa.

Mr. Smith kirjoitti:
Muuten taas Daven kanssa samaa mieltä, mutta tästä kohdasta on hivenen eriävä näkemys. Maalivahdit ovat kieltämättä pelanneet heikommin mitä on odotettu, mutta nuo heikot pelit olleet lähinnä muutamia matseja, kun taas pakisto on ollut tuuliajolla lähes kaikissa matseissa. Ei montaa peliä tule mieleen, jossa koko joukkue ja varsinkin pakisto olisi pelannut ehjän pelin.
Ymmärrän tuonkin kannan ja yksittäisten puolustajien pelaamisesta olen hyvinkin samaa mieltä. Tuota voi tasapainotella, laittaako suuremman painoarvon heikentyneiden torjuntaprosenttien taustalla maalivahdeille vai kenttäpelaajille, mutta torjuntaprosentit nimenomaan ovat joka tapauksessa heikentyneet. Kokonaisuutena joukkue ei ”vuoda” laukauksia aiempaa enempää, eivätkä erilaisten laukaisu- & kiekonhallintatilastojen for-against suhteet ole mitenkään hälyttävän heikkoja.

Olen kyllä itsekin sitä mieltä, että näkyviä virheitä (juurikin niitä aivopieruja) puolustuksessa tuntuu olleen enemmän ja varmasti tuo torjuntaprosenttiin vaikuttaa. Luongo on selvästi 5 vs 5 peliajan torjuntaprosentissa yleistä tasoaan alempana. Schneider, joka on tulokaskautensa jälkeen aina ollut Luongoa edellä tässä tilastossa, on nyt valahtanut Luongon taakse. Tätä Schneiderin tason laskua Luongoon verrattuna, (joka ei siis pelaa mitään poikkeuksellisen hyvää kautta) on vaikea selittää yksinomaan puolustuksella, sillä miehet pelaavat saman puolustuksen takana.
 
Nyt tuli se kauan kaivattu YV-osuma. Garrisonin laukauksen ja Daniel hyvän maskityöskentelyn tuloksena Henrik sai laittaa kiekon reppuun riparista.

Oli se jo aikakin. Periaatteessa tuolla samalla sapluunalla on vetoja tullut jo vaikka kuinka kauan, mutta esimerkiksi Garrisonilla tahtoo vedot paukkua takapleksiin hieman liian usein. Tällä kertaa meni maalia päin ja hieman tuurillakin H.Sedin sai laittaa kiekon tyhjiin.

Sen kyllä huomaa että kunnon rightin puolelta ampuvaa pelaajaa Canucksilta ei tällä hetkellä tuohon ylivoimaan löydy. Schroeder taisi muutaman pelin pelata viivassa, mutta eipä Schroeder paras mies tuohon roolin ole, eikä mikään kovin suuri peloite. Kyllä tuossa YV:ssä Salon tyyliselle pelaajalle tilaa olisi. Tällä hetkellä on aika läpinäkyvä kuvio, kun kaksi leftin pakkia viivalla ja oikealle pelataan one-timeri. Keslerin pelatessa vetoja tuli myös vasemmalta laidalta ja se lisäsi variaatioita huomattavasti ylivoimaan.

Oliko Bäckströn hyvä, vai oliko laukaukset kehnoja?

Kyllähän Bäckström hyvä oli, siitä ei pääse mihinkään. Erityisen hyvin Bäckström löyti maskin takaa aina aukon, josta näki kiekon. Samaan aikaan kuitenkin ihmetyttää, että miten kummassa nuo veskat pelaa juurikin Canucksia vastaan näitä huikeitä pelejä. Olisiko noissa laukauksissakin hieman parantamisen varaa? Minnesotaa vastaan yhteensä 79 vetoa (36 maalia päin, 23 blokattua ja 20 ohi) ja yksi maali.

Canucks ottaa tällä hetkellä aloitusympyrässä pataan oikein huolella. Viimeyön paras aloittaja oli H.Sedin huikealla onnistumisprosentilla (46%, 13/28). Sieltä puuttuu Kesler ja Malholtra, jotka on hyviä aloittajia ja se kyllä näkyy. Yhdenkään pelaavan sentterin aloitusprosentti ei ole päälle 50% ja erityisesti Ebbettin aloitusprosentti (38%) ei paljoa hymyilytä, ainakaan hyvällä tavalla. Voisi Malholtra ottaa sentterit tukiopetukseen.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
St. Louis kaatui monivaiheisessa ottelussa 3-2. Canucks oli täysin vastaantulija ensimmäisessä erässä, mutta Cory Schneider piti joukkueen pelissä mukana. Toiseen erään asetelma kääntyi päälaelleen, Canucks hallitsi ja teki kolme hienoa maalia. Kolmannessa erässä Canucks otti jalan kaasulta ja kulutti kelloa parhaimmillaan koomisilla syöttökuvioilla.

Zack Kassian palasi kokoonpanoon, mutta loukkasi selkänsä uudestaan, eikä ilmeisesti ole tänään joukkueen mukana Phoenixissä. Tom Sestition pelaaminen on lisäksi epävarmaa, hänellä on jonkinasteinen jalkavamma. Chris Tanev sai jälleen kiekosta, tällä kertaa päähänsä, ja jätti Blues-pelin kesken, mutta hänen pitäisi olla tänään pelikunnossa. David Boothin nilkan osalta arviot ovat sen suuntaisia, että kausi saattaa olla häneltä ohi.

Dale Weise pelasi Bluesia vastaan alkuun nelosketjun sentteriä, Andrew Ebbettin ollessa katsomossa, mutta Kassianin loukkaantuminen sotki peluutusta. On mahdollista, että farmista nostetaan vielä hyökkääjä kokoonpanoon, ihan kuin alemmat ketjut eivät olisi jo tarpeeksi arpomista. Chris Higginsin peli vaikuttaa ainakin seonneen näihin ketjumuutoksiin.

-- --

Jälleen on ilmaantunut uusia huhuja AHL-joukkueen siirrosta, mutta itse en ota näitä vakavasti ennen kuin jotain virallista tietoa tulee. Viimeisin kuvio veisi Flamesin farmin Uticaan (kuten aiemminkin huhuttu), Canucks ostaisi St. Louisin farmin Peoria Rivermenin ja siirtäisi sen Abbotsfordiin ja St. Louis Blues tekisi yhteistyösopimuksen Chicago Wolvesin kanssa.

-- --

Brendan Gaunce valittiin OHL:n vuotuisessa valmentajien äänestyksessä konferenssinsa parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi. Toiseksi kategoriassa jäi Philadelphian ykkösvaraus Scott Laughton. Gauncen Belleville lähtee tänään alkaviin OHL:n pudotuspeleihin itäisen konferenssin kärkipaikalta. Frank Corradon ja Evan McEnenyn Kitchener sijoittui läntisessä konferenssissa neljänneksi. Useimmat ennakot veikkaavat sekä Bellvilleä että Kitcheneriä jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta.

ECHL:ssä Kalamazoo Wingsin kausi saattaa päättyä runkosarjaan, joukkueella on jäljellä seitsemän peliä ja matkaa pudotuspeliviivaan kahdeksan pistettä. Kalamazoolla on tosin kaksi peliä vähemmän pelattuna kuin viimeisellä pudotuspelijoukkueella. Kalamazoossa on tahkonnut tällä kaudella reilu 10 Canucks-prospektia (ei samanaikaisesti toki), heistä parasta pistekeskiarvoa on ylläpitänyt Alexandre Grenier, jolla on 31 pelissä tehot 6+19. Joukkueeseen on valahtanut myös Canucksin 2008 kakkoskierroksen varaus Yann Sauve (26 peliä 17 pistettä), jota Kalamazoon valmentaja Nick Bootland kyllä hiljattain kehaisi sanomalla, että Sauve ei kuuluisi tähän sarjaan.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Zack Kassian palasi kokoonpanoon, mutta loukkasi selkänsä uudestaan, eikä ilmeisesti ole tänään joukkueen mukana Phoenixissä. Tom Sestition pelaaminen on lisäksi epävarmaa, hänellä on jonkinasteinen jalkavamma. Chris Tanev sai jälleen kiekosta, tällä kertaa päähänsä, ja jätti Blues-pelin kesken, mutta hänen pitäisi olla tänään pelikunnossa. David Boothin nilkan osalta arviot ovat sen suuntaisia, että kausi saattaa olla häneltä ohi.
Lisää loukkaantumishuolia, Steve Pinizzotto ei myöskään ole Phoenixissä, lisäksi Chris Higgins saattaa joutua jättämään selkävaivan vuoksi pelin väliin. Andrew Gordon on kutsuttu ylös. Alberts tai Ballard siirtynee lisäksi hyökkääjäksi, jos tarve vaatii.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Canucks kaivoi 2-1 voiton Phoenixistä. Kelpo tulos ottaen huomioon, että ykkösketjun + Hamhuis -Garrison parin peli oli melko aneemista, erikoistilanteet eivät toimineet, kolmosketjussa pelasivat Dale Weise, Andrew Ebbett ja Keith Ballard, nelosketjussa Andrew Gordon teki kauden NHL-debyyttinsä.

Paikkailtu syvyysosasto toimi yllättävän hyvin, Keith Ballard ei ollut hyökkääjänä mitenkään hukassa, eikä nelosketjullakaan ollut isoja ongelmia. Cory Schneider mahdollisti voiton ottelun parhaana pelaajana ja Schroederin ketjulta löytyi riittävät tehot. Cam Barker oli kehissä pakkina ja pelasi Tanevin parina jälleen kohtuu hyvin, Kevin Bieksa pelasi lisäksi kauden tasoonsa nähden poikkeuksellisen hyvän ottelun.

Alex Edler kuulee Shanahanin tuomion Mike Smith taklauksesta myöhemmin tänään, pelikielto ohentaisi porukkaa entisestään. Edlerin ratkaisu oli vähintäänkin erikoinen, Canucksilla oli vielä ylivoima käynnissä tilanteessa.

Smithiin oli törmännyt aiemmin ottelussa jo Daniel Sedin (Phoenix pakin avustamana), tuonkin jälkeen Smith keräili hetken itseään ennen kuin jatkoi peliä. Danielille kävi kuitenkin tuossa törmäyksessä kenties pahemmin, sillä hänen naamansa aukesi tilanteessa. Paikkauksen jälkeen Daniel kuitenkin jatkoi ottelua.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Edler missaa siis viikonlopun 2 peliä pelikieltonsa vuoksi. Tanev on pelannut pikkuvammojen kanssa ilmeisesti pidemmän aikaa, mutta pystynee edelleenkin pelaamaan. Chris Higgins oli myös toiveikas pelaamisensa suhteen, joten parhaassa tapauksessa Higgins palaa kehiin ja Ballard siirtyy hyökkäyksestä Edlerin paikalle.

-- - -

Canucks ja Sharks olivat hyväksyneet Wolvesin ja Worcesterin AHL-treidin, jossa Canucks lähettää Derek Joslinin pelaamaan Worcesteriin ja Chicagoon tulee pelaamaan San Josen Danny Groulx. Molemmat ovat puolustajia, en oikein ymmärrä mitä ideaa tällaisessa on… Varmaankin kertoo siitä, että kumpikaan pelaaja ei tule saamaan jatkosopimusta, joten NHL-jengeilleen sikäli aivan sama mihin menevät pelaamaan. Arnielin mukaan Groulx pystyy pyörittämään YV:tä, Joslin taas on fyysisempi peruspakki. Mitä tuo oikein kertoo Kevin Connautonin kehityksestä, että pitää hankkia joku toisen organisaation farmijyrä vahvistukseksi? Ja onpa typerää katsoa Wolvesissa jotain toisen organisaation farmijyrää, kun mieluummin sitä seuraisi niitä oman jengin pelureita… Worcester ei ole menossa playoffeihin tällä hetkellä.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Canucksin kolmen pelin vieraskiertue oli täydellinen ryöstöretki, kun Phoenixin jatkeeksi kaatuivat myös Los Angeles ja Colorado. Äijien putoillessa kokoonpanosta peli on ollut tarkkaa pakkopullaa, Cory Schneider on voitoillaan saanut pienen niskalenkin Luongosta, josta oli osoituksena Canucksissa harvinaiset back-to-back startit lauantaina ja sunnuntaina.

Voitot eivät ole olleet maailman kauniimpia, Canucks pääsi pelaamaan johtoasemassa, puolusti ja Cory Schneider hoiti loput. Kingsiä vastaan varsinkaan Canucksilla ei juuri pelillistä otetta ollut, Colorado nyt ei ollut niin kummoinen vastus.

Los Angeles otteluun Chris Higgins tosiaan palasi ja Ballard siirtyi takaisin pakistoon. Lisäksi Barker vaihtui Albertsiin. Ennen Colorado ottelua pelistä putosi Dale Weise, jolla on olkapäävamma. Vigneaultin mukaan Weisen tilanne on ”worse than day-to-day”, pelkäänpä, että saattaa hänkin olla runkosarjan loppuun sivussa.

Weisen poistuminen siirsi Ballardin taas hyökkäykseen ja Cam Barker pääsi pakkina kehiin. Vigneault rikkoi myös ykkösketjun siirtämällä Burrowsin kolmoseen (Ebbettin & Ballardin seuraksi). Chris Higgins pelasi Sedinien kanssa. Higgins on ollut jämämiesten kanssa välillä vähän pulassa, joten hänet otettiin nyt helpompaan paikkaan, Burrows taas pärjää kenen kanssa tahansa. Muutos toimi nyt Coloradoa vastaan ainakin ihan hyvin, mikään ketju ei ollut varsinaisesti huono.

Edler palaa seuraavaan peliin, ylivoima sai nyt pomputettua maalin ilman häntäkin, Daniel Sedin pelasi YV:tä Garrisonin kanssa viivassa, Burrows-Henrik-Hansen hyökkääjinä. Edlerin paluun myötä Barker ehkä joutaisi katsomoon, Alberts on peli peliltä hieman parantanut otteitaan, Barkerille on puolustuksen helpoimmista minuuteista huolimatta alkanut kertyä muutamia näkyviä virheitä, vaikka on hänkin roolinsa edelleen ihan hyvin täyttänyt.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Voittoputki jatkui suunnilleen maailman tylsimmällä Columbus-ottelulla, jonka maalittoman 65 minuutin jälkeen ratkaisi lopulta Maxim Lapierren rystynostoarpa. Cory Schneider jatkoi edelleen maalilla. Edler palasi, muttei mielenkiintoista kyllä palannut ykkösylivoimaan. Barker joutui odotetusti katsomoon.

Canucks hallitsi muttei saanut Bobrovskyn taakse kiekkoja. Jacketsilla oli omat paikkansa kolmannessa erässä, jossa Foligno pääsi ensin Bieksan kiekonmenetyksen jälkeen avopaikkaan, Schneider kuitenkin pelasti tilanteen. Myöhemmin Foligno oli päästä siirtämään kiekon käytännössä tyhjään maaliin, mutta Folignon hetkeksi unohtanut Hamhuis oli onneksi tilanteessa vielä sen verran mukana, että pystyi venyttämään jalkansa kiekon eteen.

Aika mitään sanomaton peli, kakkos- ja kolmosketjut ehkä Canucksin parasta osastoa Schneiderin lisäksi, jos jotain nimetä pitäisi.

-- --

Lieneeköhän Canucksilla jotain deadline suunnitelmia, kun waivereista ei riskittömän sopimuksen omaava, puolustussuuntaan kelvollinen Daugavins kelvannut (Canucks on Bostonia edellä poimintajärjestyksessä). Nyt siellä on bottom 6:een kuitenkin heitetty pelaamaan suunnilleen kaikki organisaatiosta löytyvät jampat, joilla on vähintään yksi jalka (kädet kiva lisä, muttei must), joten en olisi ihmetellyt, jos joku lisävahvistus olisi poimittu. J. Jokista en sopparinsa takia oikein odottanutkaan. Raymondin ja Higginsin sopimukset ovat katkolla, Canucks preferoinee jatkomahdollisuuksia heidän kanssaan Jokisen edelle.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Lieneeköhän Canucksilla jotain deadline suunnitelmia, kun waivereista ei riskittömän sopimuksen omaava, puolustussuuntaan kelvollinen Daugavins kelvannut (Canucks on Bostonia edellä poimintajärjestyksessä). Nyt siellä on bottom 6:een kuitenkin heitetty pelaamaan suunnilleen kaikki organisaatiosta löytyvät jampat, joilla on vähintään yksi jalka (kädet kiva lisä, muttei must), joten en olisi ihmetellyt, jos joku lisävahvistus olisi poimittu. J. Jokista en sopparinsa takia oikein odottanutkaan.

Jokinen ei tosiaan olisi mahtunut cappiin, mutta Daugavins olisi ollut tällä hetkellä vahvistus. Liekö sitten sopimusten määrä joka halutaan pitää riittävän alhaisena ettei se estä mahdollisia kauppoja.

Toiseen ketjuun just kirjoittelinkin, että periaatteessa kakkos- ja nelosketjut (Kassian - Kesler - Booth ja Weise - Malhotra - Pinizzotto) ovat nyt lasaretissa, joten siellä on jos jonkinlaista pelaajaa kokoonpanossa. Mutta hyvä, että Schneider loistaa ja puolustuspeli toimii paljon paremmin kuin alkukaudella.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Lieneeköhän Canucksilla jotain deadline suunnitelmia, kun waivereista ei riskittömän sopimuksen omaava, puolustussuuntaan kelvollinen Daugavins kelvannut (Canucks on Bostonia edellä poimintajärjestyksessä).

Eikös Gillis sanonut jossakin haastattelussa aivan avoimesti, että Canucks yrittää vahvistaa sentteriosastoaan. Samassa Gillis vain valitteli markkinoiden hiljaisuutta ja kaupanteon vaikeutta koko liigan laajuisesti (ennen Penguinsin hankintoja)...
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Derek Roy saapui sitten lopulta vahvistamaan keskustaa. Connauton ja 2nd round pick oli hinta mikä piti maksaa. Kauan se kesti sentterin etsintä, mutta toivotaan että Roy pääsee nopeasti mukaan systeemiin ja auttaa maalinteossa, sillä se todellakin tökkii.

Chris Higgins teki 4-vuoden jatkon 2,5 miljoonan dollarin cap hitillä. Vähän olisi saanut halvemmallakin tulla tämä soppari, mutta ei tuosta montaa sataatuhatta liikaa ole. Ensi vuoden salary capin tuo soppari täytti lähes täysin, joten Luongo/Schneider on nyt ihan pakko myydä kesällä. Mitään mahdollisuuksia ei ole signata nyt hankittua Royta, joten ihan puhdas loppukauden hankinta tuli nyt sitten Roysta. Tai no voihan sitä unelmoida Ballardin myynnistä (tai ulosostosta), mutta senkin jälkeen tekisi todella tiukkaa, joten eiköhän Roy jatka matkaa kesällä.
 

HTEspi

Jäsen
Jep, ensi kauden palkoissa on tilaa vielä 1,4 miljoonaa. Samalla Raymond, Malhotra, Lapierre, Alberts ja Barker ovat ilman sopimusta ensi kaudeksi.

Mikä tuo Malhotran tilanne mahtaa olla ? Onko tulossa pelikuntoon ylipäätään?

Higginsin jatkopahvin myötä Luongosta tai Ballardista tosiaan on päästävä eroon.
Ballardin paikkaamiseen ei paljoa vaadita, mutta ainoa kysymys on, ketä haluaa Ballardin vuoteen 2015 saakka kestävällä sopimuksella, 4,2 miljoonan cap hitillä.

Toronto taisi jossain vaiheessa olla Luongon ja Kipperin perässä ? Kipper on itse sanonut perhesyiden takia jäävänsä Calgaryyn (?), joten toivottavasti Luongo matkaisi Leafsiin.

Mites Eddie Läck on AHL:ssä pelannut ?
 

andyjack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pääkaupunkiseudun joukkueet, FPS
Malhotra on lopettanut, Raymond saanee mennä, jos ei tee edullista jatkoa, Albertsilla ja Barkerilla ei väliä. Runkopakeilla on pitkiä jatkoja (pl. Tanev).

Lapierre siis noista ainoa, jolle jatkoa on käytännössä sorvattava.

Luongo pitäisi saada kaupaksi (saa nähdä, meneekö vielä tänään) ja Ballard ostettaneen ulos (kesällä mahdollisuus ostaa yksi pelaaja ulos ilman vaikutusta caphittiin). Royn jatkosopimus on palkkapyynnöllä hyvin epätodennäköinen.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Pääsiäisloman aikana onkin tapahtumia riittänyt. Saa nähdä tapahtuuko tänään vielä lisää, parhaansa mukaan jengit ovat kyllä yrittäneet spoilata tämän vuotuisen deadlinen, Gillisinkin osalta pää on jo avattu. Ainakin rentalien hintataso on nyt selvillä.

Viimeiset kolme matsia jäi väliin, raporttien mukaan Canucksilta aika heikkoa peliä niissä kaikissa, enkä taida jaksaa pelejä sen enempää kelailla. Mielenkiintoinen detaili tuossa viimeisimmässä matsissa oli Nicklas Jensenin NHL-debyytti, Jensen oli heitetty suoraan Sedinien ketjuun, otteet eivät ilmeisesti vielä näyttäneet aivan NHL-valmiilta. Jensen oli kuulemma pyrkinyt puolustamaan tunnollisesti, joten Vigneaultin preferenssit on ainakin miehellä heti tiedossa.

Kauden debyyttinsä teki myös Bill Sweatt. Zack Kassian ja Andrew Gordon oli pudotettu Jensen & Sweatt kaksikon tieltä farmiin. Kassianin pudotuksen huhutaan liittyvän selkävaivan kuntoutukseen, mutta ehkä vauhdin hakeminen farmista ei hänelle muutenkaan ole mikään katastrofi tähän väliin. Kassianista ei edelleenkään osaa oikein sanoa, mitä hänestä tulee, kun miehen peleihin mahtuu loistavia oivalluksia, hämmentäviä blackoutteja, pehmeää kiekonkäsittelyä ja tappeluita. Tasaisuutta ja puolustusvarmuutta kaipaisi lisää.

Andrew Gordon pelasi ylhäällä ”ihan hyvin” eli mitäänsanomattomasti, ei ollut suuri rasite nelosketjussa, muttei myöskään tehnyt sitä paremmaksi.

Loukkaantuneiden listalta on vapautunut Steve Pinizzotto ja listalle on lisätty ”jalkavaivainen” Keith Ballard sekä ”olkapäävaivainen” Mason Raymond, näistä viimeksi mainituista tosin huhuillaan, että pikkuvammat saattavat olla vain deadlineen liittyvä varotoimi.

Roy-treidin jälkeen Canucks pudotti lisäksi Jordan Schroederin farmiin ja laittoi Cam Barkerin waivereihin.

-- --

Derek Roy tuli vähintäänkin linjan mukaiseen hintaan (mitä muita viime päivien treidejä katsoo). Tarpeellinen hankinta Canucksille, vaikka lieneekin rental-pelaaja. Royn ainoa vika on, ettei hän ole isompi eikä parempi aloittaja. Muuten Roy on varsin monipuolinen sentteri, jolla on viime aikoina ollut puolustuspään aloituksiin painottunut rooli. Roy on pelannut molempia erikoistilanteita ja potentiaalia tehoihinkin löytyy. Corsilla mitattuna Roy pystyy viemään peliä eteenpäin, vaikeahkosta peluutuksesta huolimatta. Profiililtaan hän ei kuitenkaan ole mikään puolustusspesialisti, ainakaan siinä mielessä kuin viime vuoden haku Samuel Påhlsson. Roy on varsin hyvä luistelija, eikä pienehköstä koostaan huolimatta ole mikään pehmeä pelaaja. Royn aloitukset ovat parannus Ebbett, Schroeder & laiturit tasoon, vaikkei Roy NHL:n mittapuulla tosiaan erityisen vahva aloittaja ole.

Kevin Connautonin lähtö ei prospektipuolta suuresti kirpaise, Canucks olisi saattanut päästää hänet RFA:na vapaille markkinoille joka tapauksessa, sillä miehen tulokassopimus päättyy tähän kauteen. Connautonilla on NHL-potentiaalia, hänellä on riittävästi kokoa, hyvä liike ja kova laukaus, mutta toisaalta hän on ”jo” 23-vuotias, eikä häneltä puolustuspelin suhteen edelleenkään ole näkynyt sellaisia harppauksia eteenpäin, että häntä NHL:ssä uskaltaisi vakioroolissa peluuttaa. Connauton voi hyvinkin vetää NHL:ssä Marc-Andre Bergeron tyyppisen uran, tai kaikkien palasten loksahtaessa kohdilleen paremmankin, mutta bust-riski on hänen suhteensa edelleen olemassa.

-- --

Chris Higginsin jatko on mielestäni ihan ok, vapailta markkinoilta tuskin tuohon hintaan saisi korvaavaa, lähes kakkosketjun tasoista kolmosketjun pelaajaa. Sopimuksen kesto on toki pieni riski, sillä vaikka nykytasoon nähden palkka onkin kohdallaan, on Higginsin upside aika lailla nähty, hän on sopimuksen loppuessa 34-vuotias. Raymond - Higgins kaksikosta Canucksin preferenssi oli selkeästi Higgins. Raymondille on palkankorotus varmasti tulossa myös, mutta tarjoaako sitä Canucks, jää nyt tosiaan nähtäväksi.

-- --

Farmin muutto vahvistui, tosin vielä ei ole tietoa minne muutetaan, mutta Chicago Wolvesin kanssa yhteistyö ei jatku. Canucks on vahvistanut ostaneensa St. Lousin farmin Peoria Rivermenin, jonka Canucks tullee siirtämään pois Peoriasta, mutta Calgaryn farmin ollessa edelleen Abbotsfordissa, Canucksilla ei ole selkeää paikkaa mihin sijoittaa joukkueensa. Canucks varmasti odottaa nyt muuttako Heat alta pois vai ei. Victoriassa olisi suunnilleen samankokoinen halli kuin Abbotsfordissa, mutta WHL-joukkue Royalsilla on tiettävästi siihen etuoikeus.

Farmista puheen ollen Wolves on pelannut viimeaikoina alavireisesti ja ehti ennen viime yön voittoaan putoamaan hetkeksi playoff-viivan ulkopuolelle. Kamppailu playoff paikasta tulee menemään erittäin tiukaksi, ”Suomijoukkueet” Houston, Oklahoma ja Milwaukee lähinnä tuossa viivan tuntumassa suurin piirtein tasapistein Wolvesin kanssa vääntävät. Farmiin palanneet Kassian ja Gordon pääsivät molemmat heti maalin makuun, lisäksi Ludwig Blomstrand teki AHL-uransa avausmaalin, Wolvesin voittaessa viime yönä San Antonion 6-3.

ECHL:ssä Kalamazoon kausi on päättynyt ja sieltä on Wolvesin rinkiin nostettu Alex Friesen, Alexandre Grenier, Alex Mallet ja Yann Sauve. OHL:ssä Belleville ja Kitchener ovat edenneet playoffien toiselle kierrokselle.

-- --

Malhotra ei tosiaan tule Canucksissa enää pelaamaan, eikä häntä tulla myöskään treidaamaan (näin on Gillis sanonut). Manny itse ei ole uransa lopettamista kuitenkaan 100% varmaksi julistanut, Malhotra on todennut toisaalta kunnioittavansa Canucksin päätöstä, ottaa hänet sivuun, mutta toisaalta olevansa eri mieltä siitä, että pelaaminen olisi liian suuri riski hänen terveydelleen. Eli on periaatteessa mahdollista, joskin ehkä epätodennäköistä, että Malhotra siirtyisi kesällä vapaasti johonkin toiseen seuraan jatkamaan pelaajauraansa.

Eddie Läck loukkaantui jo viime vuoden puolella ja kävi tammikuussa lonkkaleikkauksessa, johon hänen kautensa päättyi. Läckin tämä kausi meni siis kehityksen osalta sivuun, alkukaudesta hän pelasi epätasaisesti. Ensi kaudelle Läckillä on yksisuuntainen sopimus, mutta hänet voi edelleen luullakseni laittaa farmiin ilman waivereita, mikä ehkä Canucksin kannalta on olennaisempaa kuin miehen palkka.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Derek Roylta varsin mallikas debyytti väsynyttä Oilersia vastaan. Higgins - Roy - Hansen näytti ihan oikealta ja toimivalta ketjulta, eikä miltään hätäkyhäelmältä, jollaisia Canucksin ketjut ovat tällä kaudella ykkösketjun lisäksi valitettavasti olleet. Jos Keslerin ja Boothin ja Raymondin saisi pelikuntoon (jos ja jos), niin ehkä tuolla top 9:llä voisi jotain saumaa playoffeissakin olla. Kummasti yksi oikea sentteri lisää muuttaa kokonaisilmettä. Roy pudotti myös Andrew Ebbettin pois alivoimarotaatiosta, mikä oli tervetullutta.

Muut ketjut Oilersia vastaan olivat pääosin Jensen - Lapierre - Kassian sekä Sestito - Ebbett - Pinizzotto. Burrows pelasi normaalilla paikallaan Sedinien kanssa. Bill Sweatt oli ainoassa pelissään sen verran huono, että Kassian nostettiin pikapikaa takaisin, Zack pelasikin varsin pirteästi. Nickals Jensen ei ole varsinaisesti ollut huono, mutta ei hän oikein ole esittänyt vielä mitään sellaista, millä voisi ottaa pelipaikan terveemmästä kokoonpanosta. Sestito - Ebbett - Pinizzotto kolmikko menee ehkä läpi jossain Albertan kohtaamisissa, mutta en vain mitenkään pysty näkemään heitä playoffeissa menestyvän joukkueen nelosketjuna.

Pakeista täytyy kehua Edler-Bieksa kaksikkoa, heidän aivopierunsa kun saavat aina suuren huomion, niin mainittakoon nyt vastapainoksi myös hienosti pelattu ottelu.

Schneiderille kolmas nollapeli viimeiseen seitsemään peliin.

Pavel Bure kävi paikanpäällä heruttamassa standing ovationit. Lämmittely numeron jäädytyksen suhteen etenee.

Edellinen Canuckseihin deadlinellä siirtynyt pelaaja, ennen Derek Roy:tä, joka saalisti ensimmäisessä Canucks-pelissään pisteen, oli… ta-daa… Ossi Väänänen.

Minnesota alkoi häviämään, joten NW:n ykköspaikka on taas omissa käsissä.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Lyhyitä:

- Flames kaatui puolihuolimattomalla pelillä
- Weise & Raymond palasivat kokoonpanoon
- Jensen lähti farmiin, Pinizzotto katsomoon
- Henrik Sedin rikkoi 600:n syötön rajapyykin
- Alain Vigneault ohitti Marc Crawfordin runkosarjaottelujen määrässä Canucksin ykkösvalmentajana (V:llä nyt 530 peliä)
- Cory Schneider on aloittanut 10 peliä peräkkäin ja löytänyt loistovireen
- Canucks kohtaa tänään kotonaan Phoenixin ja lähtee sen jälkeen viiden pelin vieraskiertueelle
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Voitto Coyotesista, eikä edes niin tylsällä yhden maalin pelillä (toisen Phoenix teki tyhjään omaan maaliinsa), kuin mitä ne monesti ovat. Canucks hallitsi ottelua, Ryan Kesler teki paluun ja pitkästä aikaa näytti, että Canucksilla oli kolme ketjua, jotka pystyvät viemään peliä vastustajan päätyyn.

Keslerin liike näytti loukkaantumisen jälkeen varsin hyvältä, hän sai laidoilleen Raymondin ja Kassianin. Sestito joutui katsomoon, neloseen jäivät Ebbett - Lapierre - Weise. Puolustukseen palasi Ballard, vastapainoksi Tanev joutui jättämään pelin jalkavaivan vuoksi sivuun. Barker oli myös otettu Albertsin tieltä vaihteeksi huilaamaan.

Canucks vyörytti hyviä paikkoja ja ylivoimakin näytti vaaralliselta, vaikkei saanut aikaan kuin kaksi hylättyä maalia (maalivahdin esto ja potku hylkyjen syinä). Keslerin maali syntyi hieman koomisesti kolmen perättäisen epäonnistumisen summana (Kassian räpelsi kiekon kanssa niin pitkään, että alkuperäinen 3 vs 1 asetelma kuivui kokoon, Bieksan veto viivalta epäonnistui, Raymondin ohjaus jäi tolppaan).

Luongo näytti loukanneen alkulämmittelyssä kättään ja fanien keskuudessa ilmenikin heti pientä huolestuneisuutta mahdollisen käsivamman vaikutuksesta miehen twitter-uraan. Schneider siirtyi kauden 5:en nollapelinsä myötä liigan nollapelitilaston kärkeen (Rinne ja Smith samassa määrässä, mutta enemmän pelanneina).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös