Vancouver Canucks 2004-05

  • 19 964
  • 205

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Viestin lähetti nuckhead
Voisitko samalla kertoa...

Tämä katkerahko(?) tilitys lienee suunnattu minulle? :)

Niin, en osaa sanoa miksi Näslund on mediassa niin arvostettu. Sitä minä juuri ihmettelen. Luultavasti syynä on kuitenkin se että vahvasti kanadalaisten dominoimassa P-Amerikan kiekkomediassa Vancouverin kapteeni joka pelaa menestyvässä joukkueessa ehjiä kausia hyvillä tehoilla, saa suhteettoman suuren painoarvon. Ainakin verrattuna LA:ssa tai STL:ssä pelaaviin saman tasoisiin pelaajiin, jotka eivät älyä pysyä ehjinä. Hypetys Canucksin ympärillä on hieman eri luokkaa kuin Bluesin tai Kingsin. Vaatimaton Näslund on oikea Bettman-liigan kiiltokuvapoika: uskovainen, raitis ja rehti herrasmies niin jäällä kuin sen ulkopuolella(?). Aivan varmasti Näslund on ykkösketjun miehiä missä tahansa ja syystäkin kanssapelaajien arvostama. Pelaajan joka tekee paljon pisteitä eikä ota joukkuettaan vahingoittavia turhia jäähyjä, sikailuista puhumattakaan, sietääkin olla.

Kuitenkin haluan huomauttaa että Näslund on mielestäni pelaaja joka hyötyy isosta, taitavasta ja fyysistä ketjukaveristaan. Bertuzzi hoitaa pääosan ns. likaisesta työstä joka ei välttämättä näy suoranaisesti tilastoissa. Paitsi tietenkin jäähytilastoissa ja loukkaantumissa, samoin kuin Tkachukilla ;) Olen aivan varma että ilman Bertuzzia ketjukaverina, Näslund ei olisi siellä missä nyt on. Minulle franchise-pelaajia ovat ne, jotka eivät varsinaisesti tarvitse apua millään pelin osa-alueella, joko siksi että omaavat sopivassa suhteessa sekä taitoa, kokoa että kovuutta, tai vain niin paljon taitoa ja kokoa että pärjäävät ns. omillaan. Tällaisia pelaajia nyky-ukoista ovat esim. Jagr (silloin kun kiinnostaa), Sundin, Forsberg, (terve) Lindros, Iginla, tulevaisuudessa varmaankin Thornton, Kovalchuk, Heatley, mahdollisesti Nash ja Ovechkin ja niin edellen.

Mutta, samantasoisia pelaajia Näslundin kanssa löytyy paljon, siksi en ymmärrä/halua ymmärtää miksi on niin arvostettu ja pidän häntä tavallaan yliarvostettuna pelaajana. Pelkästään slovakeista tulee mieleen kahden aiemmin mainitun lisäksi Satan, joka on naputellut suht hyvät tehot Buffalossa käytännössä katsoen yksin. Heti kun Näslund tekee nykyisen kaltaisia tehoja pidemmällä aikavälillä ilman Bertuzzia, olen valmis tarkentamaan kantaani. Tilanne nyt kuitenkin on se, että Näslund on saanut pelata suht ehjiä kausia toimivassa ketjukokonaisuudessa pätevässä valmennuksessa ja hyökkäysvoittoista taktiikkaa käyttävässä joukkueessa. Kaikilla eivät asia ole olleet niin mukavasti mutta pisteitä on nakutettu silti käytännössä yhtä tehokkaasti.

Ja vielä kerran; tarkoitus ei ole verrata Tkachukia ja Näslundia. Heidän keskinäisestä paremmuudestaan minulla on oma käsitykseni joka ei varmasti ole objektiivinen, eikä se ole muutettavissa millään tilastoilla. En todellakaan väitä että Tkachuk olisi mikään suur-pelaaja, sanonpahan vaan että mielestäni ihan yhtä hyvä tai parempikin kuin Näslund, oli rankingit hokinyyssissä tällä hetkellä mitä vaan.

Mikä muuten tekee kolmesta vuodesta pätevämmän arviointipohjan kuin viisi vuotta, puhumattakaan koko urasta? Viiteen vuoteen mahtuu paljon enemmän eri ketjukavereita, joukkueita, taktiikoita, koutseja, hyviä ja huonoja aikoja, voittoja ja tappioita, isoja ja pieniä loukkaantumisia. Yhtä hyvin voisi sanoa että yksi kausi on pätevämpi perusta kuin kolme. Voisinkin heittää että Cory Stillman, Patrik Elias, Milan Hejduk ja Steve Sullivan ovat käytännössä ihan yhtä hyviä kuin Näslund.

Voisi alkaa se kausi niin ei tarvitsisi kinata täällä triviaaleista asioista. Mutta kun ei ala, niin jatketaan :D
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti NHL
Suurin osa näistä power-forwardeista on aika heikkohermoisia. Esim. Jarkko Ruutu sai Suomi-USA-pelissä "ärsytettyä" Tkachukin ja Guerinin hetkeksi pois pelistä. Muutenkin nämä kyseiset kaverit ottavat usein täysin "turhia" jäähyjä keskialueella ja hyökkäysalueella. Mieleen tulee ainakin tapaukset Bertuzzi, Tkachuk, Nolan...Fleury :>

Näinkin voidaan asia nähdä. Toisaalta taas power-forwardit pystyvät kääntämään usein pelit muillakin avuilla kuin pisteillä ja näiden kova peli sytyttää joukkueen pelaamaan. Bertuzzi on tämän viestiketjun esimerkki pelaajasta, joka on kääntänyt Canucksille monta peliä tekemättä pisteitä. Mies on mm. loistava maalineduspelaaja ja vaikka hänen tilastoistaan ei maskimiehen arvoa pystykään lukemaan, niin monta maalia Canucks on tehnyt siten, että Bertuzzi on tehnyt vastustajan maalivahdille maskin ja tämä ei ole nähnyt kiekosta mitään ennen kuin on ollut liian myöhäistä. Bertuzzi ei ole saanut tietenkään näistä merkintöjä tilastoihinsa, mutta jokainen tilanteet nähnyt tietää, kenen ansiolistaan monet maalit suurelta osin menevät.

Asiassa on myös sellainenkin puoli, että vastustajan puolustajat ovat turhautuneet kun eivät ole saaneet 110 kiloista hyökkääjää pois maalin edestä ja nämä ovat sortuneet ottamaan itse jäähyjä. Myös Bertuzzin kovat taklaukset ovat toinen vastustajan jäähyilyä lisäävä tekijä. Eli vaikka Buzz onkin ottanut turhia jäähyjä urallaan, niin myös häntä vastaan niitä otetaan. Vaikea sanoa, ottavatko vastustajat vai Bertuzzi enemmän ns. turhia jäähyjä, mutta "mutu-tuntumalla" jäähyt taitavat mennä aika lailla tasan. Sen sijaan voimahyökkääjän muut "plustekijät" kuten joukkueen sytyttäminen taklauksilla ja tappeluilla sekä maskimiehen arvo eivät näy missään tilastoissa, mutta joukkueelle nämä ovat huipputärkeitä asioita.

Viestin lähetti NHL
Iginla mielestäni on näitä kaikkia muita power-forwardeja ylemmällä tasolla, hän pelaa kovaa, muttei tee sikamaisia temppuja. Tälläisen kuvan olen saanut hänestä, voin tietenkin olla väärässä. Niin ja vielä tästä tapaus Iginlasta. Hyvässä joukkueessahan oli vaikeampi tehdä tehoja, vai mitä nuckhead? Kyllä väittäisin että Näslundin vierellä Iginla tekisi enemmän pisteitä kuin Calgaryssä kenenkään vierellä. Tosin Calgaryhän on parempi joukkue ja hyvissä joukkueissahan niitä tehoja on vaikeampi tehdä. :>
Onko Iginla muuten ollut koskaan NHL:ssä pelikiellossa?

Iginla on loistava kiekkoilija ja monen mielestä maailman paras voimahyökkääjä tällä hetkellä. Tottakai minun Canucks lasini kertovat sen, että Bertuzzi olisi samalla viivalla jos katsotaan kolmea viime kautta kokonaisuudessaan, mutta myönnän kyllä Iginlan olevan parempi maalintekijä kuin Bertuzzi ja onhan hän voittanut Lesterin, mitä Bertuzzi ei ole voittanut. Mielestäni Bertuzzi on ehkä parempi taklaaja (kun osuu) ja suurempana pelaajana vaikeampi siirrettävä maalin edestä, mutta toisaalta taas Iginlan maila on nopeampi ja hän tekee enemmän maaleja maalin edestä. Bertuzzin arvo näkyy enemmän maskimiehen roolissa, mikä taas ei mene tilastoihin.

Kyllä, olen pääsääntöisesti sitä mieltä, että hyvässä joukkueessa on vaikeampi tehdä tehoja (esimerkkeinä mm. tässä ketjussa mainitut Whitney, Nash, Klatt ja Letowski) koska hyökkäävää roolia on vaikeampi ottaa jos joukkueessa on paljon kovan luokan pelaajia. Ainahan ei näin tietenkään ole ja esim. Iginla tai Thornton tekisivät varmaan missä tahansa joukkueessa paljon tehoja. Kyseessä on kuitenkin kaksi NHL:n top 10 joukkoon lukeutuvaa pelaajaa, joille peliaikaa ja hyökkäävää vastuuta tulisi missä tahansa. Mutta nämä pelaajat ovat harvinaisia poikkeuksia yli 600 pelaajan joukossa. Yleisesti olen kuitenkin sitä mieltä, että kovassa joukkueessa hyökkäävä vastuu jakaantuu enemmän ja näin ollen pisteitä on vaikeampi tehdä. Minä uskon, että esim. Paul Kariya tai Teemu Selänne olisivat olleet viime kauden runkosarjassa jossakin heikommassa joukkueessa (jossa hyökkäävää roolia olisi tullut enemmän) selvästi tehokkaampia.

Iginlan pisteistä puhuttaessa puhutaan muuten runkosarjasta. minkä aikana Calgary ei ole ollut Canucksia parempi joukkue kuuteen vuoteen. En tiedä, olisiko Iginla nykyistä tehokkaampi missään muualla. Jos mies voittaa maalipörssin, niin vaikeaa olisi odottaa muualla selvästi kovempaa tulosta. Voisihan se tietenkin olla mahdollista, mutta ei missään nimessä varmaa.

Viestin lähetti NHL
Mistä löytyykään Hockey Newssin pelaajaranking? Onko siellä vanhoja rankingeja, esim vuoden 1995?

Tämän vuoden kausikirjasta sivulta 68. Vanhoja rankingeja ei ole tämän kauden kirjassa mukana, eikä vuonna 1995 THN edes julkaissut top 50 rankingia. Minulla on arkistoissa ainoastaan THN kausikirjat vuosilta 1993-2004 ja ensimmäinen ranking löytyi vuoden 1998 kausikirjasta. Jos kiinnostaa, niin ranking oli seuraava;

1.Hasek
2.Kariya
3.Forsberg
4.Jagr
5.Fedorov
6.Lidström
7.Lindros
8.Modano
9.Pronger
10.Tkachuk
11.Sundin
12.Selänne
13.LeClair
14.Brodeur
15.Sakic
16.Blake
17.Yzerman
18.Leetch
19.Bourque
20.Gretzky
21.Roy
22.Bure
23.Bondra
24.Primeau
25.Weight
26.Allison
27.Kolzig
28.Niedermayer
29.MacInnis
30.Nieuwendyk
31.Hull
32.Palffy
33.Osgood
34,Yashin
35.D.Hatcher
36.Recchi
37.Fleury
38.Chelios
39.Koivu
40.Friesen
41.Francis
42.Shanahan
43.Alfredsson
44.Richter
45.Brind'Amour
46.Joseph
47.Murphy
48.Zupov
49.Peca
50.Lehtinen

Kuten sanottu, ei näitä rankingeja kannata lukea liian tarkasti, mutta antavathan ne jotain kuvaa eri aikakausien parhaista pelaajista. Hyvänä puolena on joukkueesta riippumaton äänimäärä, toimittajien runsaus(ei yhden toimittajan mielipide) ja toimittajien kiekkotietämys.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti Tkachuk7
Niin, en osaa sanoa miksi Näslund on mediassa niin arvostettu. Sitä minä juuri ihmettelen. Luultavasti syynä on kuitenkin se että vahvasti kanadalaisten dominoimassa P-Amerikan kiekkomediassa Vancouverin kapteeni joka pelaa menestyvässä joukkueessa ehjiä kausia hyvillä tehoilla, saa suhteettoman suuren painoarvon. Ainakin verrattuna LA:ssa tai STL:ssä pelaaviin saman tasoisiin pelaajiin, jotka eivät älyä pysyä ehjinä. Hypetys Canucksin ympärillä on hieman eri luokkaa kuin Bluesin tai Kingsin. Vaatimaton Näslund on oikea Bettman-liigan kiiltokuvapoika: uskovainen, raitis ja rehti herrasmies niin jäällä kuin sen ulkopuolella(?). Aivan varmasti Näslund on ykkösketjun miehiä missä tahansa ja syystäkin kanssapelaajien arvostama. Pelaajan joka tekee paljon pisteitä eikä ota joukkuettaan vahingoittavia turhia jäähyjä, sikailuista puhumattakaan, sietääkin olla.

Heh, Canucksin fanien mielestä Canucksia taas ei näytetä Pohjois-Amerikkalaisilla kiekkokanavilla ollenkaan tarpeeksi. Monet suuret televiosiyhtiöt ja lehdet/nettisaitit ovat joko USA:n puolelta tai suunnanneet tarjontansa sinne ja tämä näkyy käytännössä pelivalinnoissa. Viime kaudella ESPN, TSN tai CBC eivät esimerkiksi juurikaan Canucksia näyttäneet, sen sijaan USA:n joukkueet olivat hyvinkin vahvasti kuvioissa mukana. Missään nimessä näissä asioissa ei voida puhua Kanadalaisten dominoinnista (päinvastoin), sillä televiosioitavat ottelut esimerkiksi Vancouverista tulevat suurelle osalle USA:n katsojia liian myöhään ja televisioyhtiöt tietävät tämän. He eivät juurikaan Canucksin pelejä tarjoa koska suuri osa tv-katsojista ovat suurten USA:n kaupunkien katsojia, joita ei kiinnosta 'joku Kanadalainen joukkue jostain läntisestä Kanadasta'.

Viestin lähetti Tkachuk7
Kuitenkin haluan huomauttaa että Näslund on mielestäni pelaaja joka hyötyy isosta, taitavasta ja fyysistä ketjukaveristaan. Bertuzzi hoitaa pääosan ns. likaisesta työstä joka ei välttämättä näy suoranaisesti tilastoissa. Paitsi tietenkin jäähytilastoissa ja loukkaantumissa, samoin kuin Tkachukilla ;) Olen aivan varma että ilman Bertuzzia ketjukaverina, Näslund ei olisi siellä missä nyt on. Minulle franchise-pelaajia ovat ne, jotka eivät varsinaisesti tarvitse apua millään pelin osa-alueella, joko siksi että omaavat sopivassa suhteessa sekä taitoa, kokoa että kovuutta, tai vain niin paljon taitoa ja kokoa että pärjäävät ns. omillaan. Tällaisia pelaajia nyky-ukoista ovat esim. Jagr (silloin kun kiinnostaa), Sundin, Forsberg, (terve) Lindros, Iginla, tulevaisuudessa varmaankin Thornton, Kovalchuk, Heatley, mahdollisesti Nash ja Ovechkin ja niin edellen.

Bertuzzi ei ole loukkaantumisaltis pelaaja. Hän on pelannut hyvin ehjiä kausia urallaan, vaikka pelaakin kovaa. Tkachukin suhteen asia on valitettavasti toinen. Tottakai Näslund hyötyy Bertuzzista, mutta toisaalta taas näihin äänestyksiin heidän kahden yhteispelinsä vaikuttaa ääniä vähentävästi. Tämänhän totesi mm. Montrealin legendaarinen toimittaja Red Fisher, joka ei osannut päättää, kummalle olisi äänensä antanut. Pelaajat osaavat aika hyvin lukea näiden peliä erillään ja se, että Näslund valittiin heidän mielestään NHL:n parhaaksi pelaajaksi reilu vuosi sitten, kertoo aika paljon. Mutta Näslund pärjää hyvin omillaankin, ellei pärjäisi, hän ei olisi ollut 2000-luvun tehokkain NHL kiekkoilija tehopisteillä mitattuna.

Viestin lähetti Tkachuk7
Mutta, samantasoisia pelaajia Näslundin kanssa löytyy paljon, siksi en ymmärrä/halua ymmärtää miksi on niin arvostettu ja pidän häntä tavallaan yliarvostettuna pelaajana. Pelkästään slovakeista tulee mieleen kahden aiemmin mainitun lisäksi Satan, joka on naputellut suht hyvät tehot Buffalossa käytännössä katsoen yksin. Heti kun Näslund tekee nykyisen kaltaisia tehoja pidemmällä aikavälillä ilman Bertuzzia, olen valmis tarkentamaan kantaani. Tilanne nyt kuitenkin on se, että Näslund on saanut pelata suht ehjiä kausia toimivassa ketjukokonaisuudessa pätevässä valmennuksessa ja hyökkäysvoittoista taktiikkaa käyttävässä joukkueessa. Kaikilla eivät asia ole olleet niin mukavasti mutta pisteitä on nakutettu silti käytännössä yhtä tehokkaasti..

Ai paljon? Demitra, Palffy nyt Satan...? Kaikkiko pelaajia, jotka olisivat Näslundin asemassa saaneet samat kunnianosoitukset? Heh. Hyviä pelaajia, mutta eivät Näslundin tasoisia hyökkääviltä ominaisuuksiltaan. Kukaan näistä pelaajista ei omaa samanlaista luonnonlahjaa paikkojen haistamiseen ja kukaan ei pysty tekemään yhtä tasaisesti pisteitä. Satan on esimerkiksi hyvin tyypillinen esimerkki pelaajasta, joka tekee pisteensä aina kovissa ryppäissä, vaipuakseen taas horrokseen toviksi ennen uutta heräämistään.

Viestin lähetti Tkachuk7
Ja vielä kerran; tarkoitus ei ole verrata Tkachukia ja Näslundia. Heidän keskinäisestä paremmuudestaan minulla on oma käsitykseni joka ei varmasti ole objektiivinen, eikä se ole muutettavissa millään tilastoilla. En todellakaan väitä että Tkachuk olisi mikään suur-pelaaja, sanonpahan vaan että mielestäni ihan yhtä hyvä tai parempikin kuin Näslund, oli rankingit hokinyyssissä tällä hetkellä mitä vaan.

Jokaisella meistä on omat suosikkinsa. Tkackuk on tietyissä asioissa Näslundia parempi, sitä en kiistä. Minä puolestani pidän Näslundia parempana kiekkoilijana, samoin pitävät Pohjois-Amerikkalaiset kiekkotoimittajat, mutta makuasioita...

Viestin lähetti Tkachuk7
Mikä muuten tekee kolmesta vuodesta pätevämmän arviointipohjan kuin viisi vuotta, puhumattakaan koko urasta? Viiteen vuoteen mahtuu paljon enemmän eri ketjukavereita, joukkueita, taktiikoita, koutseja, hyviä ja huonoja aikoja, voittoja ja tappioita, isoja ja pieniä loukkaantumisia. Yhtä hyvin voisi sanoa että yksi kausi on pätevämpi perusta kuin kolme. Voisinkin heittää että Cory Stillman, Patrik Elias, Milan Hejduk ja Steve Sullivan ovat käytännössä ihan yhtä hyviä kuin Näslund.

Selitin sen sinulle jo, mutta sanotaan nyt uudelleen; Koska viisi vuotta on liian pitkä aika arvioida tätä hetkeä. Yksi kausi on puolestaan ehkä liian lyhyt (vrt.mm. Jim Carey). Pohjois-Amerikkalaiset käyttävät kolmen vuoden aikajaksoa, jossa näkyy pelaajan uran suunta ja samalla pelaajan nykytaso. Viisi vuotta kertoo paljon pelaajan kokonaisurasta, mutta ei niin paljon pelaajan nykytasosta, josta täällä puhutaan kun puhutaan Canucks 2004-2005 ketjussa, ei historiaketjussa.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ei jaksa vastata tuohon "Stillman yhtä hyvä kuin Näslund", niin parempi hehkuttaa Manitoban hyvää alkukautta. Tosin kohta joku neuvoo, että kolme tappiota onkin oikeasti parempi kuin kolme voittoa.

Mutta asiaan. Manitoba voittanut kaikki kolme ensimmäistä otteluaan ja kaikissa matseissa maaliverkot ovat soineet iloisesti. Omiin on mennyt 3-2-4 maalia, mutta vastustajaan päätyyn ollaan tehty vielä asteen verran enemmän, 6-7-6. Kolme voi päästää vaikka koko kauden omiin, jos vain jatketaan tuota minimissään kuuden tekemistä vastustajalle. Osa syynä suureen päästettyjen maalien määrään on Alex Auldin heikko alkukausi. Flaherty onkin pelannut huomattavasti paremmin.

Jason King on tehnyt kolmeen otteluun kohtuulliset 6 maalia ja johtaa Manitoban pistepörssiä. Hyvin häntä seuraavat Peter Sarno (2+5), Jeff Heerema (1+5), Ryan Kesler (3+2) ja Lee Goren (3+2). Pakistosta Koltsov ja Baumgartner ovat saaneet maalit aikaiseksi.

Hieman yllättäen ilman pisteitä on vielä kummatkin Smithit, Tim ja Nathan. Varsinkin T.Smithiltä pisteitä odotti hyvän harjoituskauden jälkeen. Toisaalta Tim ei ole palannut yhtä ottelua ja Nathan kahta ottelua. Laukauksetkin kaksikolta ovat vielä jääneet tekemättä.

Kokonaisuudessaan näyttää hyvältä Manitoban kohdalla, kun hyökkäyksessä on taitoa useassa ketjussa. Vielä kun saadaan puolustuspeli uomiinsa niin on lupa odottaa kaudelta enemmän kuin viimeksi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Helppo yhtyä Mr.Smithin tekstiin vaikka tappio sunnuntai-iltana tulikin. Manitoba on pelannut alkukaudella todella hyvin voittaen kolme peliä ja kärsien yhden tappion, joka sekin tuli tosin vieraissa ja vain maalin erolla näennäisestä hallinnasta huolimatta. Huomionravoista alkukauden peleissä on se, että joukkue on pelannut kauden kaikki neljä peliään vieraissa ja näissä peleissä maaleja on ainakin nähty, sillä alkukauden maaliero neljän pelin jälkeen on 22 tehtyä ja 13 päästettyä. Manitoba porskuttaakin edelleen oman divisioonansa ykkösenä ja joukkueen kaikki kesän hankinnat näyttävät erittäin onnistuneilta; Jeff Heerema on ollut loistava Ryan Keslerin ja Lee Gorenin ketjussa, Goren puolestaan paukutti hattutempun ennakkoon vahvana pidettyä Rochesteria vastaan, Dipenta ollut
todella vahva puolustuksessa (tehopörssissä +7), Green pelannut oman päänsä erinomaisesti kolmosessa ja Flaherty on ollut Hamilton peliä lukuun ottamatta vakuuttava maalilla. Oikeastaan vain Jonathan Aitkenin alkukausi ei ole ollut odotettu ja tämäkin menee täysin hänen loukkaantumisensa piikkiin.
Onneksi Aitken palasi kehiin silmävammansa jälkeen Cleveland peliin ja jatkossa voidaan odottaa häneltäkin vahvenevaa panosta. Hamilton pelin puolikuntoinen Aitken jätti väliin.

Jason Kingin huikean alkukauden tehot neljässä pelissä ovat 7+2 ja näillä tehoilla hän johtaa koko AHL:n pistepörssiä. King näyttää menneen jälleen eteenpäin myös kokonaispelinsä suhteen. Hänellä on todennäköisesti edessään hyvä tulevaisuus NHL:ssa, jossa mies myös jo pelaisi jos sarja olisi käynnissä. Tällä hetkellä ketju, jossa King iskee maaleja vasemmalla, Peter Sarno
järjestelee peliä keskellä ja Jesse Schultz kiitää oikealla, on liekeissä. King johtaa luonnollisesti koko AHL: pörssiykkösenä myös Manitoban pistepörssiä ja harjoituspeleissä pimennossa ollut Peter Sarno on neljän pelin jälkeen toisena tehoin 2+7. Nimellinen ykkösketju Kesler-Heerema-Goren on tehnyt vastustajien puolustuksista pilkkaa ja iskenyt yhteensä 19 pistettä alkukauden peleissä. Erityisesti ketjun sentterin Ryan Keslerin esitykset ovat ilahduttaneet Manitoba faneja. Kun koko viime kaudella Kesler ei tehnyt 33 AHL pelissä kuin kolme maalia, niin tällä kaudella hän sivusi tätä lukemaa jo kolmen pelin jälkeen. Kesler on saanut kesän aikana lisää voimaa ja vähän
nopeutta ja pääsee tätä kautta paremmin maalipaikkoihin. Keslerin ja Kingin farmikautta on näin Canucks fanin silmin todella mielenkiintoista seurata, sillä kyseessä ovat todennäköisesti joukkueen tulevaisuuden runkopelaajat.

Puolustuksessa Kiril Koltsovilla on neljän pelin jälkeen maali ja kolme syöttöä eli hän on piste/ottelu tahdissa. Hän oli kauden ensimmäisessä pelissä Penguinsia vastaan heikko, mutta paransi tämän jälkeen ja nyt näyttää siltä, että kiekollisena pakkina Koltsovin peli on kehittynyt kovan luokan AHL puolustajan mittoihin. Koltsovin pakkiparina on pelannut Nolan Baumgartner,
joka on ollut alkukaudella Manitoban toiseksi tehokkain puolustaja. Baumgartnerin pelistä ei AHL tasolla juuri heikkouksia löydy, niin hyvin hän pystyy pelaamaan kahteen suuntaan ja kun liike riittää vastustajan tehoketjuja vastaan, niin hyvähän siinä on pelata. Hamilton pelin ylivoimapelissä Baumgartner ampui kiekon maaliin Bulldoggien maalivahdin Yann Danisin kiinniottokäden läpi - vaikea siinä on torjua kun "Baumer" jysäyttää laukauksensa. Dipenta on ollut erittäin arvokas vahvistus etenkin alivoimalla ja hän pitää omassa päässään vastustajat tehokkaasti kaukana maalilta. Kent Huskins on ollut alkukaudesta tasainen, mutta tyypilliseen tapaansa kaikenlainen hohdokkuus puuttuu. Tietysti on vain hyvä merkki, kun pakkia ei
kentällä juurikaan huomaa.

Kevin Bieksa ja Tomas Mojzis ovat takalinjojen vähiten pelaavat pakit, mutta molemmat ovat vasta kehittymässä AHL tason puolustajiksi ja tulevaisuudessa molemmilta voidaan odottaa suurempaa roolia. Kaksikko on ikänsä puolesta vielä vähän voimaton kovissa väännöissä, mutta toisaalta he perustavat pelinsä aika hyvin liikkeeseen ja paikkaavat heikkouksiaan tätä kautta. Kun Manitoban muuten varsin toimivalta vaikuttaneeseen pakettiin lisätään vielä alkukaudella sivussa olleen fyysisen Jonathan Aitkenin paluu kaukaloon, niin joukkueen ei tarvitse
olla huolissaan puolustuksensa pitävyydestä. Päinvastoin. Se on joukkueen voimavara siitäkin huolimatta, että hyökkäystä monet Hirvifanit pitävät koko liigan parhaana kahden ensimmäisen ketjun osalta ja kolmosessa Greenin, Royn ja Brookbankin muodostama kolmikko on toimiva fyysisyyden ja energian ansiosta. Brookbank on muuten tapellut alkukauden neljässä pelissä kolme kertaa, vaikka mies haluaakin kuulemma vähän rauhoittua ja yrittää hankkia enemmän ansioita muilla avuilla kuin tappeluilla.

Maalilla Wade Flaherty on ollut vakuuttava (kolmen pelin jälkeen) päälle 95% torjuntaprosentillaan ja 1.22 päästetyillä maaleillaan. Hän on tällä hetkellä joukkueen selkeä ykkösmaalivahti, vaikka valmennusjohto haluaisikin peluuttaa enemmän lahjakkaampaa Alex Auldia ja vaikka Hamilton pelissä mies ei ollutkaan parhaimmillaan. Auld on ollut joukkueen suurin pettymys kahden pelin jälkeen ja hänen tilastonsa kertovat kaiken oleellisen hänen
"onnistumisestaan"; päästettyjä maaleja Auldille on mennyt 5.19 keskiarvolla ottelua kohden ja torjuntaprosentti ei sekään hurmaa, 76.7%. Minulla on kuitenkin Auldia kohtaan vankka usko ja kunhan hän saa pelinsä kulkemaan, niin joukkueella on todellinen positiivinen ongelma maalilla.

Tämän kauden Manitobaa ei uskoisi enää siksi samaksi joukkueeksi, joka viime kaudella jäi divisioonansa kuudenneksi ja kauas kärjestä. Joukkueen vaihtuvuus on ollut Dave Nonisin johdolla todella suuri ja vaikka henkilökohtaisesti pelkäsinkin liikaa vaihtuvuutta, niin ainakin nyt näyttää siltä, että pelko oli
melko lailla turha. Ehkä tosin puolustuksessa tietynlainen miesten suuri vaihtuvuus on jossakin määrin näkynyt, vaikka takalinjoilta yksittäisten pelaajien henkilökohtaiset onnistumiset tehoissa ja esityksissä paikkaavatkin kokonaispaketin pientä hakemista. Tästä vaihtuvuudesta kertoo aika hyvin se, että joukkueen kaksi ensimmäistä ketjua ovat jokaista pelaajaa myöten täysin
vaihtuneet (Kesler ja King pelasivat toki jo viime kaudella, mutta vain osan aikaa). Kolmosessa ainoastaan Jimmy Roy on pitänyt paikkansa viime kaudesta (tosin myös Brookbank pelasi tässä 14 peliä) ja nelosessa Tim Smith on uutena kasvona mukana. Puolustuksessa ainoastaan Koltsov, Baumgartner ja Mojzis ovat
mukana viime kauden ryhmästä. Dipenta, Huskins, Aitken ja Bieksa ovat puolestaan kaikki uusina kasvoina mukana, vaikka Bieksalle kolme peliä viime kaudella kirjattiinkin. Kun myös joukkueen maalivahti on uusi ja valmennus on uusi, niin kovin paljon joukkue näyttää erilaiselta kuin viime kaudella.

Seuraavan pelin Manitoba pelaa perjantaina ja tällä kertaa harvinaisesti jopa kotonaan, jossa joukkueen fanit jo odottavatkin uudistuneen ja parantuneen joukkueensa esityksiä. Vastustajana tässä ottelussa nähdään Edmonton Road Runners. Winnipegiläisille kiekkofaneille kauden neljä ensimmäistä peliä ovat antaneet suuren toivon kauden jatkosta, joten hallissa
tulee olemaan paljon yleisöä ja tunnelma on varmaan huikea. Toivottavasti joukkue jatkaisi samanlaisia esityksiä jatkossa ja erityisesti toivon nuorten tulevaisuuden toivojen kuten Kingin, Keslerin, Koltsovin ja Auldin hyviä otteita.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Osa Canucksin pelaajista Brad Mayn johdolla tulevat pelaamaan nyt työsulun aikana harjoitus- ja ystävyysottelun Vancouverilaisen WHL joukkue Giantsin kanssa. Rahat tämän pelin tuotoista menevät hyväntekeväisyyteen. Tässä linkki tuohon tapahtumaan.

http://www.canada.com/sports/hockey/canucksstory.html?id=af622fab-fa82-4269-80e7-2f724d80c3fc

Kun Gilbert Brule siis tullaan varaamaan ensi kesänä top kolmen joukossa, niin pitää muistaa joskus tulevaisuuden trivial kysymyksessä, missä NHL joukkueessa Brule pelasi jo ennen varaustaan. Brulella on muuten 9 pelissä 5+9=14 pistettä ja 31 jäähyminuuttia. Kovan fyysinen peli siis jatkuu ja nuo tehotkin ovat kohdallaan, Gilbert taitaa olla WHL:n pistepörssin vitonen juuri tällä hetkellä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
King AHL:n viikon pelaaja

Manitoban Jason King, joka johtaa AHL:n maali- ja pistepörssejä neljän pelin jälkeen yhteissaldoin 7+2, valittiin AHL:n viikon pelaajaksi tänään. Corner Brookin kasvatti pelasi suuren osan viime kautta Canucksin joukkueessa ylhäällä, vaikka monikaan ei ennen kauden alkua odottanut häneltä edes mahdollisuutta päästä kokeilemaan NHL:ssä. Hän yllätti kuitenkin kaikki harjoitusleirillä, onnistumisten johdosta Fedor Fedorov ja Brandon Reid lähetettiin farmiin ja King otti lopulta paikan suoraan Canucksin kakkosketjusta, jossa myös onnistui niin hyvin, että hänet valittiin marraskuussa kuukauden NHL tulokkaaksi. 23-vuotias King teki viime kaudella yhteensä 12+9 pistettä 47 NHL pelissä. Hänen itseluottamuksensa katosi joulukuussa ja hänet laitettiin farmiin, jossa King palautti itseluottamuksensa välittömästä ja kirjautti 29 pelissä 12 maalia ja 23 pistettä.

King olisi todennäköisesti aloittanut tämän kauden Vancouverissa, mutta työseisaus hyödytti tässä tapauksessa ainakin Matitoban Hirvilaumaa, joka sai Kingista loistavan vahvistuksen. Itse asiassa se, että King edes pelaa tällä hetkellä Canucksin organisaatiossa, on tavallaan pieni ihme. Vaikka hän olikin juniorivuosinaan kova nimi Halifaxissa, QMJHL:ssa, jossa hän laukoi 63 maalia 61 pelissä (2001-2002, samalla tuli valinta liigan all-starsiin), hän tuli Moosen harjoitusleirille vuonna 2002 ilman sopimusta. Moni uskoi silloin, että hänet laitetaan ECHL:aan keräämään kokemusta. Mutta kun King iski heti ensimmäisessä harjoituspelissään kokeneita AHL pelaajia vastaan kolme maalia ja teki seuraavassakin pelissä kaksi lisää, niin Canucks oli nopeasti tarjoamassa sopimusta tulokkaalle, jolla on harvinainen, luontainen maalintekijän vaisto. Nyt hän jatkaa nousuaan uralla ja seuraava askel on vakituinen, koko kauden kestävä paikka Canucksin NHL joukkueessa. Tähän Kingilla on hyvät ja jopa todennäköiset mahdollisuudet. Mutta katsotaan nyt ensin tätä AHL kautta ja ihmetellään, kuinka paljon King on jälleen parin viime kauden aikana mennyt eteenpäin. Sillä mahdollinen Canucksin uusi, kovan luokan maalintekijä on nimittäin tässä "late-bloomer" miehessä.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Uskon että King on niitä pelaajia jonka ura tavallaan hyötyy (silläkin uhalla että joku korjaa kyseessä olevan työsulku) lakosta. Jos kausi oltaisiin pelattu normaalisti, olisi Kingin rooli Canucksissa pienempi, mutta nyt hän kerää kokemusta, vastuuta ja onnistumisia. Veikkaan että miehessä on se meidän valmis 2-kentän mies Sedinien viereen sitten, kun taas pelataan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Manitoba palasi sitten kolmen tappion jälkeen voittojen tielle. Kolmesta tappiosta kaksi yhden maalin tappiota ja kaksi peleistä vielä kotona. Kotisaldo nyt 0-2, kun vieraissa 4-1. Onneksi seuraavat neljä ottelua ovatkin vieraissa, siellä tuntuu kulkevan.

Viime öisessä pelissä Auld palasi normaalille tasolle ja päästi vain yhden 26:sta laukauksesta. King jäi pisteittä ja Sarno keräsi kaksi syöttöpistettä ja nousi sisäisen pistepörssin ykköseksi. Sarno on todellakin uudesti syntynyt, kun runkosarja alkoi. Maaleista vastasivat Morrison, Goren ja Mojzis (tm).

Jonathan Aitken pelasi vasta kauden kolmannen pelinsä, ollen aiemmin terveenä sivussa. Aitken on ollut melkoinen pettymys tähän mennessä, kun vastaavasti nyt sivussa ollut Joe Dipenta on ollut loistava. Aitken on miinuksille (-1) ja Dipenta (+6) joukkueen plussakunkku.

Tim Smith on edelleen ilman pisteitä ja laukauksiakaan ei ole vielä nähty häneltä. Nathan Smith on loukkaantuneena eikä ole pelannut kuin yhden pelin. Heerema-Kesler-Goren ketju on ollut loistava niin tehoissa kuin omassa päässäkin. Kolmikko on vahvahti plussalla (+5 tai +6). Vastaavasti varsinainen tehoketju King-Sarno-Schultz on sitten miinuksella (-1, -2, -4).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti Mr. Smith
Jonathan Aitken pelasi vasta kauden kolmannen pelinsä, ollen aiemmin terveenä sivussa. Aitken on ollut melkoinen pettymys tähän mennessä, kun vastaavasti nyt sivussa ollut Joe Dipenta on ollut loistava. Aitken on miinuksille (-1) ja Dipenta (+6) joukkueen plussakunkku.

Tim Smith on edelleen ilman pisteitä ja laukauksiakaan ei ole vielä nähty häneltä. Nathan Smith on loukkaantuneena eikä ole pelannut kuin yhden pelin. Heerema-Kesler-Goren ketju on ollut loistava niin tehoissa kuin omassa päässäkin. Kolmikko on vahvahti plussalla (+5 tai +6). Vastaavasti varsinainen tehoketju King-Sarno-Schultz on sitten miinuksella (-1, -2, -4).

Aitkenin pelaamattomuus menee aika pitkälle juuri Dipentan loistokkaan alkukauden piikkiin, samoin tähän on vaikuttanut Manitoban "senior pelaajien" lukumäärä ja se, että Aitken kärsi silmästään harjoitusleirin aikana ja silmä on vieläkin kuulemma vähän 'puolikuntoinen'. Hän on kuitenkin alkukauden lievästä (mutta ymmärrettävästä) epäonnistumisestaan takalinjoilla se pelaaja, joka tulee varmasti nostamaan tasoaan ja nostaa samalla koko joukkueen tasoa. Uskon Aitkenin ja Auldin olevan jatkossa ne pelaajat, jotka tulevat nostamaan tasoaan eniten ja tämä tietää hyvää koko joukkueelle. Tim Smithin voisi puolestaan laittaa ECHL:aan saamaan peliaikaa kun sitä ei Manitoban rosterista ja Carlylen peluutuksesta johtuen tälle hetkellä juurikaan tule. Jos loukkaantumisia tulee, niin sitten Smithin voisi nostaa takaisin antaa hänelle kunnon mahdollisuus.

Muuten joukkue otti vähän takapakkia loistokkaan alkukauden jälkeen häviämällä kovassa kunnossa olleelle Edmontonille kaksi kertaa putkeen. Jason King oli ensimmäisessä Edmonton pelissä tehoton (Manitoba ei tehnyt viime kauden maalivahdilleen Tyler Mossille maaliakaan, Moss valittiin syystäkin kentän parhaaksi), mutta iski toisessa Edmonton pelissä jälleen kaksi lisämaalia ja kasvatti kauden maalisaldoaan yhdeksään. Torontoa vastaan Kingin tilastoihin ei kirjattu kuin kolme laukausta, mutta muuten mies oli jälleen vaarallinen läpi ottelun. Toronto pelin mukava uutinen oli Justin Morrisonin onnistuminen maalinteossa. Hänelle minä todella toivon näitä onnistumisia jatkossakin. Vieraissa peli näyttää tosiaan kulkevan tällä hetkellä hyvin ja kotona heikommin. Ensi yönä kohdataan vanhoja Canucks/Moose pelaajia täynnä oleva Toronto uudelleen.

Onko kenelläkään muuten tietoa Toronton Nathan Barrettista? Lähinnä miksi hän ei ensimmäisessä Manitoba pelissä pelannut? Barretthan oli aikanaan loistava junioripelaaja kentällä, mutta kentän ulkopuolella hänellä oli joitakin ongelmia ja Canucks ei tämän vuoksi tehnyt oman varauksensa ja WHL:n ykkös- ja kakkos all-starseihin valitun Barrettin kanssa sopimusta. Raporttien mukaan Barrett loisti ainakin viime kaudella Manitobaa vastaan. Oliko pelaamattomuus siis kurinpidollinen toimenpide, vai johtuiko se loukkaantumisesta?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Niinhän sieltä sitten tuli Mooselle kauden toinen vierastappio, kun pääsi kehumaan, että vieraissa on kulkenut. Joukkueen takuuvarma ratkaisi King tekaisi 1+1, mutta tappio tuli 4-2 lukemin.

Matsin ratkaisija toimi tällä kertaa Vancouverin oma varaus Harold Druken. Kiertolaisen rooliin joutunut Druken oli tehnyt kauden viidessä aiemmassa matsissa tehot 0+1. Nyt sitten Manitoba sytytti ja Druken teki ensimmäisen ja kolmannen eli voittomaalin.

Muita huomioita matsista oli että Aitkenin matsi oli varsin rikkonainen, 17 minuuttia jäähyjä ja yhteenotot Nathan Perrotin ja Marc Moron kanssa.

Manitoban hyvin alkanut kausi alkaa nopeasti kääntyä kohtalaiseksi, ellei uusia ratkaisijoita ala löytyä porukasta. Maaleja odotetaan ainakin Josh Greeniltä (1 maali), Jesse Schultzilta (0 maalia) ja Tim Smithiltä (0 maalia). Lee Goren tuntuu tekevän maalinsa aina ryppäissä, toivotaan että kohta olisi taas ryppään vuoro.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti Mr. Smith
Manitoban hyvin alkanut kausi alkaa nopeasti kääntyä kohtalaiseksi, ellei uusia ratkaisijoita ala löytyä porukasta. Maaleja odotetaan ainakin Josh Greeniltä (1 maali), Jesse Schultzilta (0 maalia) ja Tim Smithiltä (0 maalia). Lee Goren tuntuu tekevän maalinsa aina ryppäissä, toivotaan että kohta olisi taas ryppään vuoro.

Green on ollut tehollisesti pettymys, mutta miehen oman pään hyvä peli paikkaa tätä asiaa osaltaan. Miehellä on menossa tuo 25 ottelun koeaika, jonka jälkeen hänen tulevaisuutensa määritetään. Ellei tehoja ala löytyä enempää, niin Manitoban on mielestäni turha peluuttaa suht. kallista miestä pelkästään puolustavassa kolmosen roolissa. Etenkin kun saman tasoinen puolustava hyökkääjä Nathan Smith on palaamassa pelikuntoon kauden ensimmäisen pelin loukkaantumisen jäljiltä. Smith on aloittanut jo luistelemisen ja paluu kentille nähdään todennäköisesti tämän viikon aikana. Smithin paluu helpottaa aika paljon joukkueen alivoimaa ja hän tuo oman arvokkaan lisänsä joukkueen aloituksiin. Mikäli Greenin kanssa ei jatketa sopimusta, niin yksi hyvä vaihtoehto hänen tilalleen olisi Manitoban managerin Craig Heisingerin läheinen ystävä Mike Keane, joka on ilmoittanut julkisuudessa halusta pelata Manitobassa vielä yhden kauden ennen uransa lopettamista. Keanen viime kauden siirto Canucksiin oli pitkälle juuri "Heisinger-kontaktin" ansiota ja kolmen Stanley Cupin herra haluaa pelata ystävänsä johtamassa joukkueessa.

Schultz ja Smith ovat tällä hetkellä aika lailla rajatapauksia siinä, olisiko heistä edes hyötyä AHL tasolla. Tosin Smith ei saa edes kunnon näyttöpaikkaa ja Schultz taistelee hyvin, mutta tehoja ei vaan löydy. Manitoban nimellinen ykkönen Kesler-Heerema ja Goren aloitti kauden hyvin, mutta ketju oli Leafsia vastaan pelatuissa peleissä aika saamaton. Toisaalta tähän oli suurelta osin vaikuttamassa Leafsin osalta ainakin toisen ottelun erittäin kurinalainen ja onnistunut koko kentän puolustuspeli. Jason King oli Manitobasta ainoa joka pelissä erottui (mikä taas ei ole mikään yllätys) ja King antoi vastustajalle täydet pisteet heidän puolustuspelistään; "They trapped us really well and didn't give us too much. They boxed the front of the net really well and we didn't have too many great chances."

Toronton farmista muuten sen verran, että sen lisäksi, että joukkueessa on paljon näitä entisiä Canucks/Moose pelaajia, jotka haluavat Drukenin lailla todella loistaa vanhaa seuraansa vastaan, niin joukkueen pitkäaikainen pelipaikka Newfounlandista tulee muuttumaan ensi kaudeksi Torontoon. Joukkueen uusi, vuonna 2001 rakennettu kotihalli Mile One Stadium vetää kansaa tällä hetkellä hävettävän vähän AHL tasolle. Seura on saanut haalittua tälle kaudelle ainoastaan 800 kausikortin omistajaa ja esimerkiksi Manitoba peli pelattiin peliä seuraamaan tulleiden Jason Kingin 20 sukulaisesta huolimatta tyhjille katsomoille. Sinällään seudun asukkaat ovat hyvin kiekkoa seuraavaa porukkaa, mutta AHL kiekko ei tällä hetkellä näytä kiinnostavan tarpeeksi ja sijaintikin on huono. Pelaajat arvostavat Newfounlandin kotiyleisöä paljon ja he haluavat antaa näille hyvät jäähyväiset. Joukkueen kapteeni Marc Moro; "They've done everything they possibly could do as fans. They've supported us through thick and a lot of thin - especially recently. The community is still behind us and that's why we want to make this last year special and want to give them a bit of thank you and have a great season."

Ei siis ihme, että kun Baby Leafsissa pelaa paljon ex-Canucks/Moose pelaajia ja joukkue todella haluaa pelata kotonaan viimeisen kauden hyvin, niin Manitoballa oli ja tulee olemaan jatkossakin vaikeuksia Maple Leafsia vastaan pelatessa. Maple Leafs tulee olemaan tätä taustaa vasten tällä kaudella varmasti muutenkin kova kotijoukkue kaikkia joukkueita vastaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sarno ja King

Missäköhän Manitoban hirvet olisivat tällä hetkellä ilman huikeaa tehokaksikkoaan Peter Sarnoa ja Jason Kingia? Kaksikko oli jälleen viime yönä tulessa kun Manitoba otti vierasvoiton Buffalon farmijoukkue Rochesterista maalein 2-3. Sarnon saldo pelissä oli maali ja kaksi syöttöä ja King iski maalin ja antoi yhden syötön. Kaksikko jatkaa edelleen koko AHL:n pistepörssin kärjessä ja kun katsoo kaksikon peliä, niin ei tarvitse käyttää Moose-laseja pystyäkseen arvioimaan pienillä kertoimilla, että kärkipaikka tulee nykyisellä pelillä saamaan jatkoa pitkään.

Jason Kingin arvo alkukauden yhdeksässä pelissä on ollut odotetun kaltainen. Hän lähti kauteen jälleen valmiimpana kuin viime kaudella, jolloin King valittiin NHL:ssä kuukauden tulokkaaksi ja oli 10 pelin jälkeen kovemmassa kunnossa kuin Canucksin kapteeni Markus Näslund. Tällä kaudella ainoa asia, mitä Kingilta odotetaan ja vähän kyseenalaistetaan, on kovan tason säilyttäminen koko kauden ajan. Jossakin vaiheessa hänelle saattaa tulla pieni suvantovaihe, mutta hänen laukauksella ja maalivainulla varustettuna Kingin ei tarvitse kauaa vaeltaa varjojen mailla. Mies on supertähtiluokkaa AHL tasolla ja voisi olla kovan luokan pelaaja jälleen myös NHL:ssä jos kautta pelattaisiin. Kesällä lisää voimaa ja vähän nopeutta saaneen nuoren pelaajan kehitys parin viime kauden aikana on ollut huikeaa ja kehitys jatkuu.

Tämä Kingin loistava peli nostaa samalla Canucksin ensi kauden hyökkääjähankinnan tarpeen kyseenalaiseksi. Manageri Nonis on kertonut, että seura on kasvattamassa pelaajabudjettiaan noin 3-4 miljoonalla (ellei uusi, jossakin vaiheessa voimaan astuva CBA sitten laita tälle esteitä..) ja tämä voisi tarkoittaa Canucksin tapauksessa kakkosketjun laiturin hankintaa. Mutta kuinka kannattavaa se on jos omassa farmissa pelaa Kingin kaltainen oma varaus, jolla on kaikki mahdollisuudet tulevaisuudessa NHL joukkueen ykkösketjuun? Ehkä kannattaisi säästää ne rahat jonnekin muualle...

Ketjun sentteri Sarnon suoritus alkukaudella on ollut kovempi kuin odotettiin. Mies oli viime kaudella pettymys seurasiirtoineen ja viime kauden alku uudessa joukkueessa Manitobassakaan ei ollut paras mahdollinen. Kun tähän päälle tulivat vielä heikot harjoituspelit tänä syksynä, niin monikaan ei odottanut Sarnolta merkittävää panosta. Mies näytti kuitenkin, että harjoituspelit ovat harjoituspelejä ja tosipelit pelataan vasta sarjassa. Hänen roolinsa ja arvonsa Kingin ketjussa on ollut merkittävä ja kaksikko tukee toisiaan loistavasti. Sarno arvostaa ketjukaveriaan Kingia korkealle näiden yhteispelin johdosta. Winnipeg Pressissa Sarno antoi Kingista seuraavan lausunnon;

"Jason King, he's almost the prototypical guy, the guy I'd pick to play with. I've been around this league for six years and I can honestly say he's one of the best wingers, if not the best winger, that I've played with in this league.

"Besides his talent level, he's got a work ethic and a preparation for the game that's outstanding."
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Keslerin viikonloppu

Ryan Kesler ja hyvä maalivahtipeli takasivat pisteet Manitoballe viikonlopun otteluista. Ensin kaatui Binghampton 5-3, sitten Hamilton 2-1. Kumpikin matsi oli tietysti vieraissa. Kesler teki 1+1 tehot kummassakin ottelussa ja oli mukana Manitoban kaikissa tasakentällisin tehdyissä maaleissa (3 kpl).

Ylivoima toimi varsin hyvin, kun Manitoba teki Binghamtonia vastaan 4 ylivoimamaalia. Lisäksi kaikki maalit syntyivät eri pelaajien toimesta. Maalissa Auld torjui vuorollaan 43 laukausta ja Flaherty 32 laukausta. Onneksi kumpikin maalivahti saa alle onnistumisia ja voidaan jatkaa vahvalla kaksikolla.

Alexandre Burrows on nyt päässyt pelaamaan kolmessa pelissä ja Hamiltonia vastaan tulikin ensimmäinen tappelu AHL-tasolla ja vastassa oli Steve Ott. Pari minuuttia ennen tappelu kyseiset kaverit oli passitettu ensin väkivaltaisuudesta kakkosille.

Hyvältä tosiaan näyttäisi Vancouverin kannalta, jos kausi alkaisi nyt. Kuten nuckhead mainitsi niin Jason King on valmis kakkosketjuun ja uskoisin että Ryan Kesler voisi olla valmis kolmosen keskelle. Kesler on piste per ottelutahdissa ja lisäksi +7 (joukkueen paras) koristaa tilastoja. Nyt jo ollaan viime kauden pisteissä, vaikka silloin pelejä kertyi kolme kertaa enemmän. Vancouverin ekan kierroksen varaus, joka saattaa jopa onnistua. Oho.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vahva vieraskiertue päätöksessään

Manitoban kaksi viimeistä vieraskiertueen peliä, pelit Binghamton Senatorsia ja Hamilton Bulldogsia vastaan, päättyivät tosiaan Manitoban vierasvoittoihin. Manitoba jatkoi siis alkukaudesta tuttua tehokasta vieraspelaamistaan ja otti kaksi tärkeää voittoa, kasvattaen samalla koko kauden saldonsa seitsemään voittoon ja neljään tappioon. Molemmat ottelut olivat tiukkoja, kovan taistelun kautta tulleita voittoja, joten voitot kasvattivat samalla melkoisesti joukkueen uskoa omiin kykyihinsä. Tästä viiden vieraspelin ja neljän voiton saldosta on nyt hyvä jatkaa matkaa kotiin Winnipegiin, jossa joukkue pelaa seuraavista 13 pelistään 10. Toivotaan siis onnistunutta kotikenttäpeliä jatkossa.

Binghampton Senators ottelu oli Manitoballe tyypillinen tämän kauden peli. Joukkueen kakkosketjun tehokaksikko Jason King - Peter Sarno oli jälleen vedossa, maalilla tällä kertaa torjuntavastuussa ollut Alex Auld hyvällä pelipäällä (43 torjuntaa) ja ylivoima toimi hienosti. King teki joukkueelleen tasoitusmaalin toisessa erässä Sarnon syötöstä ja Sarno vei Manitoban 3-2 johtoon Kingin syötöstä vielä samassa erässä. Kaksikko vankisti samalla asemiaan AHL:n pistepörssin kärjessä. Ryan Keslerin hieno peli ratkaisi lopullisesti pelin kolmannessa erässä. Puolustuksesta erottui edellisen pelin jatkoaikamaalillaan ratkaissut Nolan Baumgartner, joka kirjoutti pelissä kaksi syöttöä ja hyökkäyksestä Sarnon, Kingin ja Keslerin lisäksi positiivinen yllättäjä oli Ted Nolanin poika Brandon, joka pelasi kauden parhaan pelinsä 1+1 tehoilla. Binghamptonin kohupelaaja Jason Spezzaa ei kentällä juurikaan huomannut, vaikka yhden syötön tämä antoikin.

Ennakkoon Manitoballe erittäin vaikeana vastustajana pidettyä Hamilton peliä osattiin pelätä. Manitoba otti viime kaudella Hamiltonilta käkättimeen joka kerta ja näiden joukkueiden yhteismaaliero oli tuolloin musertavan surullinen, 35-14. Manitoban edellinen voitto Hamiltonin Bulldogeista oli vuoden 2003 alusta, tuolloin pakki Justin Kurtzin jatkoaikamaalin avulla. Tällä kertaa uudistunut Hirvilauma oli kuitenkin pelissä erilaisella asenteella kuin viime kaudella ja se onnistui ottamaan tärkeän vierasvoiton vaikeasta oman divisioonansa kilpailijastaan.

Nuori tulevaisuuden lupaus Ryan Kesler pelasi Hamiltonia vastaan loistavan pelin ja hänen henkilökohtainen panoksensa ratkaisi pitkälle ottelun kolmannessa erässä. Ensin Kesler teki kolmannen erän alussa 1-1 tasoitusmaalin, sitten hän syötti erän puolessa välissä 1-2 voittomaalin ja ampui näiden tehojen lisäksi peräti kahdeksan laukausta kohti Hamiltonin Dan Ellisin vartioimaa maalia. Kun myös Keslerin aina loistokas puolustuspeli auttoi Manitobaa koko 60-minuuttisen, niin kentän ykköspelaajasta ei ollut epäilystä. Kesler kasvatti Hamilton pelissä kauden pistesaldonsa 11 (5+6) pisteeseen 11 pelissä. Hänellä on tehojen lisäksi Mr.Smithin mainitsema joukkueen paras tehotilasto +7 ja joukkueen toisiksi eniten laukauksia kohti maalia (King 45 laukausta, Kesler 36 laukausta). Vuoden aikana Kesler on kehittynyt loistavasta puolustavasta hyökkääjästä vahvaksi kahteen suuntaan pelaavaksi hyökkääjäksi, joka on joukkueen nuorimpana sen tärkeimpiä pelaajia. Suuntana vahvasti NHL ja tällä hetkellä Mr. Smithin myös mainitsema kolmossentterin paikka.

Viikonlopun peleissä Manitobalta erottui positiivisesti Kingin, Sarnon ja Keslerin lisäksi molemmat maalivahdit Alex Auld ja Wade Flaherty, hyökkääjä Brandon Nolan sekä puolustajista erityisesti Nolan Baumgartner, jonka saldona kolmesta viime pelistä pisteet 1+3. Baumgartner johtaa AHL:n pakkien pistepörssiä yhdessä Niklas Kronwallin kanssa, molemmilla kasassa 10 pistettä. Positiivista on ollut seurata Nathan Smithin paluuta AHL kaukaloihin - monta tärkeää aloitusta ja vahvaa kulmapeliä. Myös Alexander Burrows on ollut positiivinen yllätys palattuaan Infernosta ja hänet istutettiin Hamilton pelissä ykköseen Sarnon ja Kingin rinnalle. Yhden tappelujäähyn tämä "superpest" otti ja näitä hän saa ottaa jatkossakin. Toivottavasti vaan turhat kuumenemisjäähyt jäisivät vähemmälle kuin aikaisemmin, jotta joukkue ei joutuisi Burrowsin vuoksi pelaamaan pitkiä aikoja alivoimaa.

Manitoban seuraavat ottelut pelataan tämän viikon torstaina ja lauantaina kotona Winnipegissa heikosti kauden aloittanutta Utah Grizzliesia vastaan. Utah ei ole onnistunut avaamaan tällä kaudella vielä voittosaldoaan, kasassa heillä on seitsemästä pelistä kuusi tappiota ja yksi tasapeli. Luvassa voi siis olla vaikeuksia ellei asenne ole samanlainen kuin se oli Hamiltonia ja Binghamptonia vastaan. Mielenkiintoisia pelaajia Utahin rosterista löytyy paljonkin, mutta erityisesti mielenkiinnon kohteeksi nousee puolustaja Nick Naumenko, joka oli Manitoban harjoitusleiriryhmässä hakemassa pelipaikkaa ennen kauden alkua.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Keslerilla kulkee

Jatketaan Manitoballa kun Canucksleiristä ei liiemmin uutisia heru... Kuka on ollut kokonaisuudessaan Manitoban paras pelaaja viimeisissä 10 pelissä? Jason King, Peter Sarno, Nolan Baumgartner, Wade Flaherty, Lee Goren...? ..Ei kukaan heistä, vaan joukkueen nuorin pelaaja Ryan Kesler. Kesler, Canucksin kesän 2003 ykkösvaraus, on ollut todella vahva pelaaja viime aikoina. Esimerkkinä käy vaikkapa viime viikonlopun kolme ottelua, jotka pelattiin peräkkäisinä päivinä.

Manitoba otti viime viikonloppuna näistä kolmesta vieraspelistään kaksi voittoa ja yhden rangaistuslaukaustappion. Ensimmäisessä ottelussa Clevelandia vastaan Kesler antoi yhden syötön Manitoban hävitessä rangaistuslaukauksilla maalein 3-2. Kesler valittiin Manitoban tappiosta ja vain yhdestä syöttöpisteestä huolimatta kentän parhaaksi pelaajaksi. Seuraavassa pelissä Cincinnatia vastaan (Manitoba voitti 2-4) Kesler jäi pisteittä, mutta pelasi Manitoban hyökkäyksestä eniten ja oli loistava jäähyjen täyttämän pelin alivoimatilanteissa sekä näytti muutenkin vahvaa kahteen suuntaan pelaamista. Monen pelin nähneen mielestä jälleen kentän paras pelaaja. Viikonlopun kolmannessa pelissä (jälleen) Cincinnatia vastaan Kesler teki pelin voittomaalin kun peliä oli pelaamatta enää 2:31. Jälleen kentän parhaaksi pelaajaksi valittiin nuori Ryan Kesler.

Tällä hetkellä Keslerilla on kasassa kauden 16 pelistä pisteet 6+7=13 ja tehopörssi näyttää mukavasti +8, joka riittää Manitoban sisäisen tehopörssitilaston ykkössijaan. Keslerin arvostuksesta "omien keskuudessa" kertoo jotain se, että moni Canucks kannattaja pitää Kesleria tällä hetkellä lupaavimpana prospectina sitten Pavel Buren ja Trevor Lindenin 1990-luvun alun. Toki myös Sedinin kaksosilla on omat kannattajansa tässä asiassa. Myös joukkuekaverit ja valmentajat arvostavat häntä erittäin korkealle. Seuraavassa muutama lainaus Keslerista;

Keslerin ketjukaveri Lee Goren:

"Kes does everything, penalty-kills, power play, five-on-five, at every critical point of the game. He's a heck of a player. He's going to have a long career if this NHL ever gets going again. He'll play a lot of years there."

"He does everything well. He can shoot, he can pass, he can make plays, he's strong in the corners. There's not much that he doesn't do. I'm happy to be playing with him."


Moose valmentaja Randy Carlyle, joka ei yleensä vanhana pelaajana yksittäisiä pelaajiaan esiin nosta (tuo jää-aika lainaus kertoo muuten Keslerin arvosta paljon):

"(Kesler) draws all the toughest checking assignments. He's the type of guy that coaches love to have on their side. He's quietly a dominant player at that position. He can skate and I think he's going to get better. I think his skating will get better and he's adjusting to a larger role on this hockey club."

"His minutes are way, way up. He plays all five-on-five, all key situations. I'm worried I play him too much at times."

"He's a strong kid, very strong. He surprises a lot of people with his strength."


Nolan Baumgartner, Moosen kapteeni:

"I think if people watch him closely, he's a very smart player. He's very young but it's like he's played in the league for seven or eight years, it seems. He just knows his defensive responsibilities, he's good on draws, and I think that for how smart he is, he's always in the right position and that creates scoring chances for him."

"He's already proved he can (score) this year. It's a really big thing about him. He might go about his business quietly but he's a very intelligent player on the ice and that's what you're looking for in key situations."

"In a one-goal game, you want him out on the ice because he's going to win you a faceoff and he's going to know what to do if you have to battle it out in your end."


Hurjassa vireessä olevan Manitoban alkukauden arvokkainta pelaajaa äänestettäessä äänet menisivät tällä hetkellä varmaan aika lailla tasan AHL:n pistepörssiä johtavien Jason Kingin ja Peter Sarnon sekä Ryan Keslerin kanssa. Joukkueen pelattua 16 peliä, Kesler on näissä peleissä valittu kentän parhaaksi pelaajaksi Kingin tavoin kaksi kertaa ja myös kakkos- sekä kolmostähtiä molemmat ovat saaneet haalittua saman määrän. Sarno jää tässä vertailussa, mutta on toisaalta Kevin Bieksan ja Keslerin ohella joukkueen suurin yllättäjä.

Yllättäjistä puhuttaessa myös Alex Burrows on tehnyt hyvän vaikutuksen Moosen valmennusjohtoon ja tällä menolla hän näyttää vakiinnuttavan paikkansa kokoonpanosta. Sen sijaan viime kaudella ECHL:n pistepörssin ylivoimaisesti voittaneella katkaravun kokoisella Tim Smithilla ei kovin hyvin mene; kasassa koko kaudelta nolla pistettä ja vain kolme laukausta 12 pelissä! Tässä huomaa jälleen eron AHL:n ja ECHL:n välillä... Maalilla Alex Auld loukkaantui viikonloppuna saatuaan aivotärähdyksen ja on sivussa viikon verran. Manitoba kutsui kakkoseksi kokeneen Mike Minardin, joka on alkukauden torjunut ECHL liigan Infernossa hyvällä menestyksellä.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Matt Cooke

Niin hemmon veikkattiin menevän Tapparaan työsulun ajaksi, mutta tämän päivän Aamulehdessä Leinonen kieltää moisen. Leinonen tokaisi, että näe miehelle käyttöä S/M-liigassa kun pisteitäkin tuli vaivaiset 30 viime kaudella NHL:ssa. Mitä mieltä olette Mikon kommenteista, kertovatko ne enemmän hänestä vai Cookesta? No eihän Cooke mikään Theo Fleury ole, mutta kait ihan kelpo divariin kuitenkin?

edit: olette - eihän tämä mikään yhden miehen palsta ole..eddäs kehdaan!
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Re: Matt Cooke

Viestin lähetti secord
Mitä mieltä olet Mikon kommenteista, kertovatko ne enemmän hänestä vai Cookesta? No eihän Cooke mikään Theo Fleury ole, mutta kait ihan kelpo divariin kuitenkin?

Niin, itse olen jo monesti kommentoinut Cookesta niin Ilveksen kuin Tapparankin osioon ja vakuutellut sen kelpoisuutta. Uskoisin että Cooke kyllä pärjäisi täällä siinä missä Kolanos, Williams tai Stefan. Itse asiassa Cookehan on joukkueelleen tärkein pelaaja nykyisistä Suomessa pelaavista NHL-pelaajista.

Suuri ihmetys on kyllä kun Leinonen sanoi että tarjolla on pelaajia vaikka kuinka, niin miksi niitä ei täällä näy? Recchi on ainoa tähtistatuksen omaava ja sekin suuresti vain S.Koivun ansiosta tulossa. Hienoahan se olisi nähdä Iginla, Sakic, Tkachuk ja Modano surffailemassa SM-liigassa, mutta itseä vielä "hieman" epäilyttää kyseisen tason herrojen saapuminen tänne.

Itse näkisin, että SM-liigan pelaajakartoitus on edelleen hockeydb:n varassa. Sieltä katsotaan että Ryan Malone on tehnyt 43 pistettä ja Matt Cooke 23, joten Malone on selkeästi parempi peluri ja sille siis soittoa. Ainakin Leinosen kommentista tuli tälläinen toimintatapa mieleen.

Kyllähän se on jo nähty, että oikea asenne on paljon tärkeämpi kuin ne "potentiaaliset tehot". Niitä tehoja kun on vaikea aina saada esiin, kuten esim. Pavel Brendl:in kohdalla on huomattu. Vaikka on 1.kierroksen varaus # 4 niin silti joutuu NHL:ssä hommia tekemään paikkansa eteen. Eikä myöskään Euroopan liigoissa ole sen helpompaa, paitsi ehkä Mestiksen jumbojoukkueessa, mitenkään Jokipoikia tai hankintaa kritisoiden.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Re: Re: Matt Cooke

Viestin lähetti Mr. Smith
Itse asiassa Cookehan on joukkueelleen tärkein pelaaja nykyisistä Suomessa pelaavista NHL-pelaajista.

Ja sit mä heräsin. Yksisilmäisyys on ymmärrettävää, mutta rajansa kaikella :)
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Re: Re: Re: Matt Cooke

Viestin lähetti Waky
Ja sit mä heräsin. Yksisilmäisyys on ymmärrettävää, mutta rajansa kaikella :)

Piru kun ei meinaa herätä millään. Mielipide se oli siinä kuin sullakin, ainiin, eihän sulla liittynytkään tohon mitään mielipidettä. Voisit nyt pari joukkueelleen tärkeämpää kaveria luetella, pliis?
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Re: Re: Re: Re: Matt Cooke

Viestin lähetti Mr. Smith
Piru kun ei meinaa herätä millään. Mielipide se oli siinä kuin sullakin, ainiin, eihän sulla liittynytkään tohon mitään mielipidettä. Voisit nyt pari joukkueelleen tärkeämpää kaveria luetella, pliis?

No aloitetaan Nylanderista ja Zidlickysta. Lukon maalinsuullakin on yksi sellainen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Zidlicky ja Roloson menevät tosiaan ohi, mutta Nylanderin laita on vähän niin ja noin. Taiturimainen sentteri, joka on aina vaarallinen kiekon saadessaan. Tosin tykkää ehkä liiankin kanssa kiekon hautomisesta, eikä hyödynnä ketjukavereitaan riittävän hyvin ja jos kuti lähtisi herkemmin voisi olla vieläkin tehokkaampi. En tosin tiedä miten se siellä Oulun minkeissä on pelannut, mutta Chicago-ajalta miehestä jäi vähän ristiriitainen kuva. Joko ihastutti tai vihastutti otteillaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Re: Re: Re: Re: Re: Matt Cooke

Viestin lähetti Waky
No aloitetaan Nylanderista ja Zidlickysta. Lukon maalinsuullakin on yksi sellainen.

Jep, maalivahdit nyt on ilman muuta joukkueilleen oleellisimpia. Zidlickynkin voi vielä myöntää Nashvillelle tärkeäksi. Nylanderia en sen sijaan ymmärrä tärkeäksi, vai osoittaako tärkeyttä tulla kaupatuksi kesken kauden useampaan kertaan. Tietysti Nylander on yleensä ollut joukkueensa kakkossentteri ja takonut ihan mukavia tehoja. Mutta eipä tästä asiasta sen parempaan lopputulokseen kuitenkaan päästä, joten turhaahan tähän ketjuun on aloittaa väittelyä pelaajien paremmuudesta. Ja tuon kommenttini suostun vaihtamaan muotoon "yksi tärkeimmistä" :)
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Re: Matt Cooke

Viestin lähetti secord
Niin hemmon veikkattiin menevän Tapparaan työsulun ajaksi, mutta tämän päivän Aamulehdessä Leinonen kieltää moisen. Leinonen tokaisi, että näe miehelle käyttöä S/M-liigassa kun pisteitäkin tuli vaivaiset 30 viime kaudella NHL:ssa. Mitä mieltä olette Mikon kommenteista, kertovatko ne enemmän hänestä vai Cookesta? No eihän Cooke mikään Theo Fleury ole, mutta kait ihan kelpo divariin kuitenkin?

Kyllähän nuo kommentit kertovat aika karulla tavalla sen, kuinka hyvin, tai oikeastaan helvetin huonosti, Leinonen on perillä nykytyylin NHL:stä. Cooken viime kaudesta ei voi pisteellisesti kauhean suuria johtopäätöksiä vetää sillä mies kärsi kahteen otteeseen loukkaantumisista, eikä ollut tosiaan kuin 30 pisteen pelaaja - tosin joukkueen kolmosketjussa. Tämä viime kausi oli pettymys runkosarjan osalta, mutta playoffeissa mies oli Canucksin paras pelaaja ja loisti MM-kisojen finaalissa Ruotsia vastaan. Cooke on NHL:ssä tällä hetkellä "vain" 40-50 pisteen pelaaja, mutta ei tämäkään kauhean heikosti ole jos vahvuudet ovat muualla kuin pisteissä ja pelipaikka kolmosessa. Jos NHL:n parhaisiin ärsyttäjiin, parhaisiin energiapelaajiin, parhaisiin puolustaviin hyökkääjiin ja ahkerimpiin taklaajiin lukeutuvaa Matt Cookea ei Tapparan toimistolla pidetä riittävän hyvänä sarjaan, jossa Chlubna on vahvistus, niin ei voi kun pahoitella ammattitaidon puutetta. Uskoisin kuitenkin, että esim. Josef Boumedienne olisi mahtunut joukkueeseen - naurettavaa...

Mitä tulee vielä noihin MVP-arvioihin, niin mielestäni Cooke on joukkueelleen selvästi tärkeämpi pelaaja kuin Nylander omilleen. Zidlicky oli viime kaudella Nashvillelle tärkeämpi kuin Cooke Vancouverille, mutta yhden kauden perusteella en vielä menisi sanomaan mitään. Roloson on NHL mittapuulla vain kohtuullinen maalivahti, Cooke yksi parhaita energiapelaajia ja parhaita puolustavia hyökkääjiä. Makuasia kumman valitsisi, itse näkisin vaikeammaksi löytää joukkueelle Cookea kuin kakkosmaalivahtia.

Edit: Tarkennetaan sen verran tuota Rolosonin arviointia, että mies on mielestäni ideaali kakkosmaalivahti hyvässä joukkueessa. Mestaruuteen en usko miehen taitojen koskaan riittävän. Cooke on hyvässä joukkueessa ideaali kolmosketjun pelaaja NHL tasolla - SM-liigassa miehen rooli olisi tietysti selvästi korkeammalla. Jos siis näitä pelaajia arvioidaan NHL tyylisesti roolien perusteella (kumpi on arvokkaampi joukkueelleen, kakkosmaalivahti vai kolmosketjun ja alivoiman ykköshyökkääjä), niin kyllä minun valintani osuisi ainakin Cookeen.

Ja vielä sen verran, että viime kauden loppuhan oli Cookelle mielenkiintoinen. Hän nousi Todd Bertuzzin pelikiellon vuoksi Canucksin ykköseen viimeisten 10 pelin ajaksi ja oli näiden pelien aikana hyvinkin tehokas - joukossa mm. kaksi loppukaudella tullutta voittomaalia. Tämä näytti hyvin sen, mitä olen jo pidempään ajatellut, että saadessaan näyttöpaikan hyökkäävässä roolissa, Cooke olisi NHL tasolla tehokas pelaaja myös taululla.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Moose-Admirals

Kirjoitetaan pitkästä aikaa tännekin.

Manitoba pelasi viime yönä pitkän taukonsa jälkeen kovan ottelun hallitsevaa Caldercup mestaria Milwaukee Admiralsia vastaan. Peli oli joukkueelle hyvä testi tämän hetkisestä kunnosta, sillä Milwaukee on AHL:n kuumimpia joukkueita. Ennen Manitoba ottelua Milwaukee oli hävinnyt vain kaksi peliä tämän kauden 17 pelistä. Manitoballa oli puolestaan viikon tauko peleissä ja näin pitkä pelaamattomuuden jakso ei yleensä lupaa hyvää.

Mielenkiintoinen lähtöasetelma ottelulle oli Milwaukeen "väriläiskä eskimo" Jordin Tootoo esiintyminen Winnipegilaisyleisölle. Hurjista taklauksistaan ja koohottavasta menosta tunnettu pikkuinen iglun rakentaja tiedettiin vaaralliseksi pelaajaksi jos häntä ei pidetä silmällä. Koska tahansa Tootoo pystyy vetämään hurjan avojään pommin ja miehen pelityylistä kertovat hyvin hänen kauden tilastot; 14 pelatussa pelissä 82 minuuttia jäähyjä.

Tootoon hurja koohotus näkyi heti ensimmäisessä erässä kun mies tuli kymmenen metrin vauhdilla Moosen Alexander Burrowsin selkään ja torppasi tämän pää edellä Moose maalin takana olevaan päätylaitaan. Seuraavassa vaihdossa Tootoo yritti ajaa pystyyn Manitoban tähtihyökkääjää Jason Kingia, mutta King ehti viime hetkillä pois Tootoon alta. Tootoo jatkoi törmäilyjään tai ainakin niiden yritystä aina toiseen erään saakka, jolloin mies loukkaantui lievästi taklattuaan kovalla vauhdilla ohi Moosen Lee Gorenista. Tätä ennen Tootoo oli jo kerran yrittänyt ajaa Gorenia vaihtopenkille, mutta Gorenin väistettyä miestä, Tootoo lensi vaihtopenkille pää edellä itse. Kuitenkin, aina sattuu ja tapahtuu kun Jordin on kehässä ja Manitoban tapauksessa Tootoo onnistui kyllä hienosti omassa tehtävässään Sarno-King kaksikon varjostuksessa. King pelasi varmaankin kauden näkymättömimmän pelinsä kun joutui koko ajan kyttäämään missä eskimo menee.

Pelissä myös pelattiin, vaikka Tootoo veikin alussa suurimman huomion. Ensimmäinen ja toinen erä olivat maalittomia, mutta värikkäitä ja kentällä nähtiin paitsi kovaa taklauspeliä, myös kahden erinomaisen nuoren maalivahdin kaksintaistelu. Milwaukeen entinen ykköskierroksen varaus Brian Finley loisti Admiralsin maalilla ja Alex Auld puolestaan Moosen maalilla. Kaksi erää maaleitta kahden kovan AHL joukkueen välillä värikkäistä tapahtumista huolimatta ja kolmanteen lähdettiin Moose kannattajia miellyttävistä asetelmista. Tilanne oli monelle Moose fanille nimittäin paljon parempi mitä vaikeasta pelistä oli ensin odotettavissa. Moose näytti pysyvän hyvin Admiralsin mukana ja pystyi rakentamaan kivikovasta Admirals puolustuksesta huolimatta hyviä maalipaikkoja.

Kolmannessa erässä Milwaukee teki sen, mitä monet pelkäsivat ja odottivat. Milwaukeen tehopakki Andrew Hutchinson syötti erän puolen välin jälkeen loistosyötön oman puolustusalueensa oikealta puolelta Manitoban siniviivan keskelle, josta Admiralsin tähtihyökkääjä Scottie Uppshal lähti läpiajoon, harhautti Auldin vasemmalle ja pisti kiekon tämän haaroista sisään. Admirals oli mennyt 0-1 johtoon ja koska joukkueen puolustus on näitä maalin johtoja pystynyt ennenkin pitämään, tilanne näytti Moosen kannalta pahalta. Manitoba kokosi rivinsä kuitenkin hienosti ja sai painettua peliä jatkuvasti Admirals päätyyn.

Pitkään kolmannen erän loppuun näytti kuitenkin siltä, että Finley torjuu kaiken mahdollisen ja mahdottoman. Moose otti Auldin pelin lopussa pois ja yritti tasoitusta kuudella pelaajalla. Yritys palkittiin loistokauden pelanneen Ryan Keslerin toimesta kun peliä oli jäljellä enää 12 sekuntia. Josh Green laukoi ja Kesler lapioi kiekon reboundista sisään. Tilanteessa nähtiin hyvin Manitoban nuorimman pelaajan Keslerin kehitys fyysisellä puolella. Vielä viime kaudella Kesler olisi lennellyt vastaavassa tilanteessa Admirals maalin edessä suhteellisen helposti sivuun, mutta nyt mies pysyi puolustajien estelyistä huolimatta maalin edessä ja onnistui myös osumaan kiekkoon. Manitoban kova yritys oli palkittu ja mentiin jatkoajalle.

Jatkoajalla Admirals painoi peliä Moose päätyyn ja sai pisteeseen tyytyväisen Moose joukkueen pieniin vaikeuksiin. Auld jatkoi Moose maalilla kuitenkin hyvää peliään ja takaiskuilta vältyttiin. Jatkoaikaa oli pelaamatta enää muutama sekunti kun Keslerin tavoin loistokauden pelannut nuori puolustaja Kevin Bieksa syötti Keslerin läpiajoon ja Kesler iski tästä illan toisen maalinsa, Moose otti tällä maalilla hienon taisteluvoiton ja sai huippujoukkueen kaatamisella varmasti paljon lisää uskoa itseensä. Hieno peli, jossa Moosen parhaina pelaajina Kesler, Auld ja raataja Jimmy Roy.

Pelin jälkeen Keslerin kauden tilastot näyttävät 19 pelissä 16 (8+8) pistettä sekä tehotilasto on mukavasti +11. Jatkoajalla Keslerin maalin syöttänyt Kevin Bieksa on 19 pelin jälkeen pisteissä 2+11=13. Bieksaa voidaan pitää alkukauden suurimpana yllättäjänä, sillä harva uskoi yliopistotaustan omaavaan puolustajaan ennen kautta. Bieksa on tullut joukkueen tehopakiksi vähän puskista, sillä yliopistosarjassa pelatessaan hän oli suurelta yleisöltä pimennossa. Yllättäen miehellä näyttääkin olevan nyt mahdollisuuksia aika pitkälle ja puolustajana Bieksa on esiintynyt tällä kaudella edukseen paitsi pisteellisesti, myös kokonaisvaltaisesti. Suhteellisen isokokoisena, fyysisenä, hyvin liikkuvana ja hyvän pelisilmän omaavana pakkina Bieksa on noussut alkukaudella joukkueensa kahden parhaimman pakin joukkoon.

Ensi yönä Moose jatkaa Admiralsia vastaan toisella pelillä. Jälleen edessä mielenkiintoinen peli ja todennäköisesti kuumana käyvät tunteet. Admiralsilla on varmasti paljon halua antaa äärimmäisen niukka tappio takaisin ja ehkä Admiralsin pelaajien (jos Tootoo pelaa) ykköskohteena on Jason Kingin sijaan Manitoban hyökkäyksen tämän hetkinen sielu Ryan Kesler.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös