Vancouver Canucks 2003-2004

  • 34 546
  • 278

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Avataanpa nyt vihdoin Canucksin kauden 2003-2004 keskusteluketju kun ensimmäisiä jatkopahveja ollaan jo rustattu vähän aikaa ja managerikaksikolla Burke - Nonis riittää paljon töitä.

Klatt laulamaan Laa-Laata


Canucks avasi heinäkuun menettämällä kaksi viime kauden hyökkääjäänsä, nelosketjun / katsomon Trevor Letowskin Columbukseen ja luottogrinderinsä Trent Klattin Losiin. Vaikka näistä herroista kummallakaan ei kovin suurta roolia joukkueen esityksiin viime kaudella ollutkaan, Klattin lähteminen harmittaa
allekirjoittanutta. Klatt oli yksi joukkueen henkisistä johtajista, jonka painoarvo etenkin raskaina aikoina näkyi. Klatt ei koskaan nauttinut jääkiekkofanien suurta kunnioitusta läpi mantereen, mutta Canucksin omat fanit kyllä tietävät, kuinka tärkeä pelaaja tämä viiden lapsen isä joukkueelleen oli.

Klatt oli yksi Canucksin nykyjoukkueen pitkäaikaisimmista pelaajista ( pelasi Vancouverissa jo kaudella 1998-1999 ) ja hän oli lunastanut luottonsa Marc Crawfordin silmissä ikitaistelijana, joka ei väistä kentällä ketään ja pelaa tilanteet loppuun. Crawfordin ja yleisestikin valmentajien keskuudessa suurta
kunnioitusta nauttava pelaajatyyppi siis. Klattin huono puoli oli tyypillisesti offensiivisuuden puute - vaikka viime kaudella hän tekikin kolmosen pelaajalle hienot 16 maalia, normaalisti Klatter ei osunut edes tyhjään maaliin Henrik Sedinin syötöistä.

Klattilla ei ole kiekkoilijalle kadehdittavia käsiä eikä pelisilmää, mutta tämän suuren puutteen hän korvasi Canucksin paidassa sydämellään. Hän rakasti pelaamista Vancouverissa ja antoi joukkueelle joka vaihto ja ilta kaikkensa. Klattin tyypillinen maali syntyi usein räkämaalina maalin edestä sen jälkeen kun hän oli jo saanut muutaman kunnon iskun vastaansa. Helppoja tuurimaaleja Klattin Canucks vuosilta en muista nähneeni. Jokaisen eteen hän joutui tekemään suuren määrän töitä ja uhraamaan kroppaansa.

Klatt oli Vancouverilaismedialle yksi joukkueen mieluisimmista persoonista. Hänen positiivinen ja peliä syvästi analysoiva ajattelunsa sopi medialle hyvin ja tämän vuoksi useissa "Quotesseissa" käytettiinkin juuri Klatterin sanomisia
kertomaan oleellisen. Klattia jäävät varmasti kaipaamaan joukkueen lisäksi myös lukuisat fanit, joille Klatt tuli tutuksi näinä vuosina. Kaikki lähtevät joskus juokkueesta ja vaikka en Klattia mielelläni Los Angelesin paidassa näekään, yksi aikakausi yhden pelaajan uralla Canucksin paidassa on nyt ikävä kyllä loppu.

Ehkä suurin syy Klattin lähtemiseen Vancouverista oli Brad May, jonka kanssa jatkettiin sopimusta. May ja Klatt olisivat taistelleet molemmat kolmosen laiturin paikoista ja Burken mielestä Maylla on näistä kahdesta samanhintaisesta, samanikäisestä ja pitkälle saman pelityylin omaavista pelaajista enemmän käyttöä. Osittain yhdyn Burken näkemykseen.

May on Klattia parempi tappelija ja samanveroinen taistelija, taklaaja, maalineduspelaaja ja kulmapelaaja, mutta ei omaa samoja "forechecking" taitoja kuin Klatt. Tappelu vastaan etukarvaus siis ja lähes aina voiton näiden kahden välillä vie etukarvaus, mutta ei aina. Ei tässä tapauksessa. Canucks on nimittäin hyvä joukkue etukarvauksessa, mutta varsinaista
tappelijaa ei ole. Ja vaikka May ei kuulukaan liigan parhaimpiin tappelijoihin, May on juuri tämän "tappelulisän" vuoksi käyttökelpoisempi kuin Klatt.


Runko jatkaa, huhut liikkuvat


Canucksilla oli vielä tämän kuun alussa viime kaudella hyvin pelannut joukkue pahasti hajalla. Joukkueella oli todella iso liuta sopimuksettomia pelaajiaan, joukossa mm. ykkösmaalivahti Cloutier, runkopakit Salo ja Malik, sekä hyökkääjistä mm Artem Chubarov ja Sedinin kaksoset. Monen Canucks fanin helpotukseksi ( ja joidenkin ikipessimistien pettymykseksi ) joukkue teki kaikkein tärkeimmän jatkosopimuksensa heti kuun alkuun, jatkamalla maalivahti Cloutierin pahvia vuodella ja 2.5 miljoonalla taalalla.

Cloutier oli sopimukseensa todella tyytyväinen, sillä näin hän pelasti itsensä välimieskäsittelyltä, joka on harvoin pelaajan kannalta mieluinen. Cloutier kertoi sopimuksen teon jälkeen, että kun hän tuli Vancouveriin, hän kuuli heti ulkoapäin tulleensa kaupunkiin, jota pidetään maalivahtien hautausmaana, mutta
on yllättynyt positiivisesti saamastaan kohtelusta ( ei uskoisi tätä lausuntoa pelaajalta, jota kohdeltiin monen fanin toimesta playoffien aikaan kuin ruttoa ).

Cloutier sanoi lisäksi, että vaikka kaupungissa luodaankin pelaajille paljon paineita ja pelien mennessä huonosti päitä ei liiemmin silitellä, hän pitää silti pelaamisesta Vancouverissa; "Even though there's a lot of pressure and people were pointing fingers... That's part of hockey. It's great to play in this city because everyone cares so much."

Cloutierin kanssa samaan aikaan jatkosopimuksen sai myös Tsekkijätti Marek Malik, kesken viime kauden Carolinasta tullut pelaaja. Malik oli viime kaudella yksi joukkueen ehdottomista yllättäjistä, saaden kasaan puolustavalle puolustajalle kunnioitettavan + / - saldon, +20 ja 20 ( 7+13 ) pistettä.
Malikin siirtyminen viime kaudella Vancouveriin oli pelastus paitsi Malikille ( Carolinan katastrooffikauden vuoksi ), myös joukkueelle, joka alkoi pelata paremmin kun sai lisää syvyyttä puolustukseensa.

Malik varattiin aikanaan ( 1993 ) NHL:n Hartfordiin kun Hartfordin managerina toimi Brian Burke ja Burke oli mies, joka hankki Tsekkinsä joukkueeseensa takaisin ja antoi tälle vielä kahden vuoden jatkosopimuksen, joka takaa Tsekille ensimmäiseltä kaudelta allekirjoitusbonuksena 200.000USD ja palkkana 1.
450.000USD, sekä toiselta kaudelta 1.550.000USD. Malik oli Cloutierin tapaan erittäin tyytyväinen saadessaan jatkaa;

"Being in Vancouver was like a dream coming true. It's a Canadian city, so hockey's No. 1. Fans are unbelievable and I really enjoy my teammates. The whole organization is great. I was a little scared, my first trade and all that stuff. But I can only say positive things about it. So far, I've been a Canuck for eight months and I've enjoyed every second of it."

Cloutierin ja Malikin sopimusten jälkeen seuraavana vuorossa olivat Sami Salon ja nelosketjun Mats Lindgrenin sopimusten jatkaminen. Lindgren yllätti monet viime kaudella ottamalla paikkansa nelosen keskeltä ja hän pelasikin kohtuu hyvän alkukauden, kunnes paha loukkaantuminen keskeytti hänen kautensa. Lindgrenin sopimuksen arvo on 550.000USD ja bonuksena tulee 50.000USD, mikäli Lindgren pelaa 60 ottelua.

Mutta jos oli Lindgren vain pieni yllätys, Sami Salon kausi ei jättänyt ketään kylmäksi. Salo nousi heti alussa suureen rooliin kahteen suuntaan pelaavana ja monikäyttöisenä pakkina ja otti paikkansa joukkueen kolmos- / nelospakkina Jovanovskin ja Öhlundin takana. Salon kaudessa parasta oli se, että hän pelasi
pitkästä aikaa lähes ilman loukkaantumisia ja pelasikin uransa parhaan kauden.

Salon hienon kauden katkaisi playoffeissa jalkaan tullut loukkaantuminen, joka näytti alkuun niin pahalta, että hänen koko uransa olisi saattanut olla vaarassa. Salo olikin Vancouverilaisessa sairaalassa pitkään. Tämän Salolle vaikean ajan aikana Brian Burke piti tapojensa mukaan loukkaantuneeseen pelaajaansa yhteytta vierailemalla sairaalassa Salon luona ja rohkaisten tätä uran suhteen.

Salo sai lopulta jalkansa kuntoon ja ehdottomasti paras oli vielä edessä. Samin vaimo Johanna synnytti puolitoista viikkoa sitten perheeseen tyttö Julian lisäksi toisen lapsen, tällä kertaa pojan. Kesä näytti jälleen parhaat kasvonsa. Ja kun jatkosopimuskin syntyi melko kivuttomasti, Salon perheessä on syytä olla
tyytyväinen. Salon sopimus on lähes identtinen Malikin pahvin suhteen. Salo saa molemmillla kausillaan 1.6 miljoonaa taalaa kun vielä viime kaudella Turkulainen sai 880.000 USD.

Canucks on tehnyt tähän mennessä siis viiden viime kauden pelaansa kanssa jatkosopimukset. Näistä maalivahti Cloutierin sopimus oli tietysti tärkein, mutta tärkeitä olivat myös hyvän pakkikaksikko Salon ja Malikin pahvit. May tuli joukkueeseen UFA:na, vaikka pelasikin jo viime kauden lopulla, Lindgren on
enemmän syvyyttä ja vaihtoehtoja tuova pelaaja.

Kahden lähteneen pelaajaan, Klattin ja Letowskin, paikat on melko helposti paikattavissa. Letowskin paikan vei jo viime kaudella nuori Brandon Reid ja Klattin paikan tulee ottamaan May, joka aloittaa kokonaisen kautensa Vancouverissa. Klattin paikalle on loukkaantumisten sattuessa tarjolla kaksikin AHL:ssä hyvin pelannutta pelaajaa, Pat Kavanagh ja Ryan Ready, jotka ovat molemmat hyvin paljon samantyylisiä pelaajia kuin Klatt.

Vaihtoehtoja siis riittää, mutta tästä huolimatta joukkueen odotetaan tekevän pelaajahankinnan vielä tänä kesänä. Omistaja McCaw on luvannut antaa Burkelle muutaman miljoonan hankintoihin, koska joukkue teki viime kaudella hyvin voittoa. Canucksin veikataan hankkivan kakkosketjuun yhtä vahvistusta ja kaksi pelaajaa, jotka ovat esiintyneet huhuissa, ovat Jerseyssa viime kaudella taistellut Joe Nieuwendyk ja Columbuksen Ray Whitney.

Nieuwendyk olisi kokeneena pelaajana hieno lisä, mutta hänen palkkansa ( viime kaudella viisi miljoonaa taalaa ) saattaa olla liian korkea. Whitney olisi halvempi vaihtoehto ja hänen suhteensa on vielä paljon toivoa. Whitney olisi todella hyvä vahvistus hyökkäyspäähän ja olisi mielenkiintoista nähdä, miten
esim. Sedinin kaksoset onnistuisivat kun vierellä olisi ensimmäistä kertaa vakivaihtoja pelaamassa joku muu kuin Klatt tai Brashear. Kyllähän esim. Henrik Sedinin peli näyttäisi varmasti ihan erilaiselta Whitneyn kun "Kasipallon" kanssa...

Mutta tässä Sedin - Sedin - Whitney kolmikossa olisi toisaalta yksi iso mutta. Miten onnistuu fyysinen peli? Tämän vuoksi Whitneyn voisi laittaa - pelin Sedinin kaksosten kanssa tökkiessä - samaan ketjuun Lindenin ja Cooken kanssa. Tässä ketjussa olisi osuva roolitus. Linden toisi kokoa, jonkun verran offensiivista taitoa ja kovuutta, sekä ison määrän puolustusosaamista, Cooke toisi kovuutta, jonkun verran offensiivista taitoa ( viime kaudella 40 pistettä kolmosketjusta ilman ylivoima-aikaa ) ja puolustusosaamista ( yhdeksäs Selke äänestyksessä ) ja Whitneyn roolina olisi hyökkäyspaikkojen hyödyntäminen.

Tällä hetkellä moni vaihtoehto on vielä kuitenkin auki ja onhan sekin vielä mahdollista, että Burke ei löydä ketään sopivaa. Eikä Canucks ehkä välttämättä tarvitsisi edes ketään vahvistusta, sillä nykyjoukkueen kehitys tulee olemaan pelaajien kokemuksen ja kehittymisen johdosta nousevaa vielä pari vuotta. Joukkue on kuitenkin edelleen todella nuori ja sen parhaat vuodet ovat
edessäpäin. Hankkikoot muut Kariyaita, Selänteitä ja Fedoroveja, me uskomme omiimme ja siihen, että kokemuksen kautta joukkue kehittyy, niin kuin on tapahtunut parina viime kautena.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Eikös Jarkko Ruutukin kuuluisi tuonne jatkosopimuksen tehneiden listalle...

Mitä May vs. Klatt keskusteluun tulee niin kyllä May on näistä keskivertokatsojan
kannalta viihdyttävämpi pelaaja. Mayn järjestämä hullunmylly St.Louisia vastaan
viime runkosarjan lopulla jää kyllä mieleen pitkäksi aikaa. Sen sijaan ei varmasti
koskaan tule kelailtua Trent Klattin oikea-aikaisia sijoittumisia karvaustilanteissa,
vaikka tämä tärkeää työtä joukkueen eteen olisikin.

Whitney lienee pyytänyt rahoja joita Burke ei ole valmis maksamaan.
Mutta saattaapa Whitneykin joutua kesän edetessä tarkistamaan vaatimuksiaan
hieman alaspäin, kuten niin moni muukin free-agent tänä kesänä.

Kesän huvittavin huhu toistaiseksi tulee Toronton suunnalta (mistäpä muualta),
Steve Simmons kirjoittaa Toronto Sun:ssa Burken Neuvottelevan Detroitin kanssa Josephista,
ei ainakaan mielikuvitusta puutu tältä (kesä)toimittajalta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti Moustache Dave #44
Eikös Jarkko Ruutukin kuuluisi tuonne jatkosopimuksen tehneiden listalle...

Mitä May vs. Klatt keskusteluun tulee niin kyllä May on näistä keskivertokatsojan
kannalta viihdyttävämpi pelaaja. Mayn järjestämä hullunmylly St.Louisia vastaan
viime runkosarjan lopulla jää kyllä mieleen pitkäksi aikaa. Sen sijaan ei varmasti
koskaan tule kelailtua Trent Klattin oikea-aikaisia sijoittumisia karvaustilanteissa,
vaikka tämä tärkeää työtä joukkueen eteen olisikin.

Whitney lienee pyytänyt rahoja joita Burke ei ole valmis maksamaan.
Mutta saattaapa Whitneykin joutua kesän edetessä tarkistamaan vaatimuksiaan
hieman alaspäin, kuten niin moni muukin free-agent tänä kesänä.

Kesän huvittavin huhu toistaiseksi tulee Toronton suunnalta (mistäpä muualta),
Steve Simmons kirjoittaa Toronto Sun:ssa Burken Neuvottelevan Detroitin kanssa Josephista,
ei ainakaan mielikuvitusta puutu tältä (kesä)toimittajalta.

Aivan, tottakai erinomaiset playoffit pelannut Ruutu kuuluu tähän
jatkosopimuksen tehneiden joukkoon. Ruutuhan teki sopimuksensa jo reilusti ennen Cloutieria ja siksi unohdin mainita hänet. Toivottavasti Jarkko saisi ensi kaudella näyttää
taistelijanlahjojaan enemmän jo runkosarjassa. Playoffeissa Ruutu taisi - ainakin toivottavasti - lunastaa luottonsa lopullisesti Crawfordin silmissä ja juuri playoffit saattoivat olla syynä siihen, että Letowskin sopimusta ei jatkettu.

Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että May on keskivertokatsojan kannalta viihdyttävämpi pelaaja kuin Klatter. Itseasiassa Klatt on keskivertokatsojalle aika mitään sanomaton pelaaja. Hänen avunsa tulevatkin esille pitkässä juoksussa ja silloin, kun häntä todella keskittyy seuraamaan. Klatt pelaa jokaisessa ottelussa
tasaisesti, eikä pelaa yhtä näkyvästi kuin May, joka järjestää välillä kentälle kunnon hässäköitä. Mutta mielestäni May on enemmän mielialapelaaja kuin Klatt. Mayn otteet yhdenkin pelin sisällä vaihtelevat aika paljon, välillä hän pelaa kuin Bertuzzi ja välillä kuin Denis Pederson.

Keskivertokatsojalle viihdyttävämpi pelaaja on siis minunkin mielestäni May, mutta se kumpaa pitää parempana, riippuu varmasti siitä millaista pelaajaa arvostaa, tasaista perustyötä tekevää vai enemmän mielialapelaajaa. Monelle fanille jää varmasti mieleen tyypillisesti mielialapelaajan pelin parhaat
kohdat ( ..."uskomaton taklaus se toisen erän niitti tai olipa upea maali"... ), mutta nämä eivät välttämättä ajattele niitä pelin vaihtoja kun tämä samainen mielialapelaaja surffasi keskialueella vailla minkäänlaista otetta peliin ja oli hyödyntämättä joukkuettaan mitenkään.

En sano, että May olisi tyypillisesti Buren tyylinen mielialapelaaja - kyllä hänestä on joukkueelle monessa vaihdossa todellakin hyötyä -, mutta hän muistuttaa joka tapauksessa Klattia enemmän tälläistä mielialapelaajan protoa. Klatt, joka lukeutuu perusduunareihin jos kuka ja tekee tasaista perustyötä, eroaa Maysta juuri tässä; perusduunari hyödyntää monesti joukkuettaan lähes jokaisessa vaihdossa, vaikka ei näkyisi kentällä ja tekisi illan NHL ohjelmien koosteissa näytettäviä upeita yksilösuorituksia. No, kaikki joukkueessa eivät voi olla perusduunareita ja juuri siksi Canucks taisi katsoa, että Mayn
spesiaaliominaisuus - "aggrea" kentälle - meni ohi Klattin puurtamisen.

Burke kertoi lehdistötiedotteessaan, että fanien kannattaa olla kärsivällisiä näiden vapaiden agenttien hankkimistoiveissaan. Rivien välistä oli selvästi luettavissa, että Canucks hakee vahvistusta tai ehkä kahta, mutta sen hankkimisen aika ei ole välttämättä vielä. Viime kesänä ainakin minä tuskailin koko kesän kun joukkueeseen ei tullut sitä yhtä 3-4 pakkia, mutta tälläinenkin
saatiin juuri ennen kauden alkua kun Schaefer treidattiin Ottawaan ja Saloon, joka pelasikin hienon kauden. Tänä kesänä samainen odotus saattaa olla hyvinkin edessä.

Vai Joseph Vancouveriin?! Tottakai tulee! Burken kannattaa todellakin maksaa Cujolle enemmän kuin Bertuzzille, Jovanovskille tai Näslundille saadakseen veteraanimaalivahti Josephin kun omassa tallissa on samanveroinen ( tai ainakin lähes ) maalivahti, jonka ura on vasta alussa ja kokemusta ollaan vasta saatu
kerättyä. Nyt tässä vaiheessa kun nykyisen maalivahdin kanssa ollaan ottamassa seuraava askel, kannattaisi ehdottomasti treidata tämä pois ( tai istuttaa penkillä ), jotta kohta uraansa jäähdyttelevä ja kallis, mutta mitään koskaan voittanut maalivahti saataisiin talliin! Hyvä Simmons! Jatka uraasi Torontossa, mutta älä tule sohimaan Vancouverin lehtiin.

Mutta vakavasti puhuen, Canucks kaipaa edelleen myös sitä kakkosmaalivahtia ja sellainen on hankinnassa. Kuka siihen rooliin sitten olisi paras? Se on tärkeä kysymys. Mitään liian Cloutierin tasoista ei kannattaisi hankkia, vaan pitää Dan edelleen selkeänä ykkösenä, jotta pelejä tulisi jatkossakin riittävän paljon.

Alex Auld, joka on Canucksin seuraava maalivahtitoivo tullee pelaamaan ( ainakin toivottavasti ) vielä yhden kauden farmin selkeänä ykkösenä. Auld saa farmissa paljon peliaikaa ja kehittyy siellä toivottavasti maalivahdiksi, joka kilpailee Cloytyn kanssa tulevaisuudessa. Hän on peruslahjoiltaan ehkä Cloutieria lahjakkaampi maalivahti ja pelasi jo viime kaudella hienoja pelejä loppukaudesta NHL:ssä, joten monella fanilla odotukset eivät ole turhia.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Kakkosmaalivahdista

Auldin luulisi pelaavan farmin selkeänä ykkösenä vielä ensi kauden, joten
luukun aukojan paikka Canuckseilla olisi tosiaan vapaana. Jos tutuksi tullutta
Burke kaavaa noudatetaan tulee seuraava Vancouveriin rantautuva kakkosmolariprojekti
olemaan matalahkosti palkattu, yli 25 vuotias ja urallaan toistaiseksi ilman todellista
näyttöpaikkaa NHL:ssa jäänyt nimi.

Toivoisin kuitenkin, että tuleva kakkonen pystyisi edes jollakin tapaa haastamaan Cloutieria.
Vaikka tämä maalivahtien hautausmaalla riskialtista olisikin (Sideshow Bob!).
Cloutierin kehityksen kannalta terve kilpailutilanne voisi olla paikallaan ja nimenomaan
ykkösmaalivahdin aseman saaminen tätä kautta eikä vain siksi, että kakkosena
sattuu olemaan kaveri jonka viitsii laittaa tolppien väliin vain pakosta. Pahimmassa tapauksessa
tällainen tilanne voi viedä parhaan terän ykkösmolarinkin pelistä. Mielenkiintoinen
vertailukohta löytyy muuten Cloutierin kanssa lähes saman ikäisestä Jocelyn Thibaultista
joka on viimeiset viisi kautta ollut väsyneenäkin täysin selvä Chicagon ykkönen (ja ennen
kuin joku Hawks fani kuittaa niin tiedän kyllä, että Thibault taitaa pelata Cloutieria paremmilla
keskiarvoilla).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olen tässäkin samaa mieltä kanssasi. Terve kilpailutilanne olisi paras vaihtoehto, mutta mielestäni Cloutierin pitäisi pelata selvästi enemmän, ehkä joku suhde 20-60 tai 30-50 olisi sopiva. Aika vaikea vaan hankkia maalivahtia, joka pystyisi pelaamaan juuri näin paljon, olisi halpa ja kaiken lisäksi vielä suht. tyytyväinen osaansa.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Helmer <> Grenier

Vancouver ja Phoenix vaihtoivat farmipakkeja. Canucks sai Bryan Helmeristä huomattavasti nuoremman, isokokoisemman ja kovempaan peliin kykenevän Martin Grenierin. Grenier tuskin tulee ylhäällä paljoa ensikaudella pelaamaan. Parhaassa tapauksessa kaveri kehitty uudeksi Garth Butcheriksi, huonoimmassa jää farmitasolle.

Grenierin edellinen kausi tuotti Springfieldissä 73:ssa pelissä 2+10 ja 232 PIM. Kokeili myös kolme peliä ylhäällä keskimääräisellä 6:n minuutin jää-ajalla ilman tilastomerkintöjä.

Martin Grenier
Selected by Colorado Avalanche round 2 #45 overall 1999 NHL Entry Draft
POS: D
HT: 6-5 WT: 245 SHOOTS: L
BORN: Nov. 2, 1980
HOMETOWN: Laval, Que.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nolan Baumgartner sai myös jatkosopimuksen, eli Vancouverin nippu alkaa olla varsin hyvin kasassa, loput täysin vapaat saavatkin mennä muualle. Baum saatiin kohtuu edullisesti, 475 000, ja hän on ihan hyvä reservipakki. Pystyy pelaamaan kutos-seiskapakkina varsin mainiosti.

Sedinitkin tekivät sopimukset ja tällä kertaa palkoiksi muodostui 1 127 500 kummallekin. He saisivat alkaa ottaa suurempaa roolia joukkueessa, niin Vancouverin asetelma näyttäisi kerta heitolla paljon paremmalta. Toimiva kakkoskenttä esim. Sedin-Sedin-Linden ja hyvä kolmonen esim. Cooke-Chubarov-May sekä tämän jälkeen puolustava ja rymistelevä nelonen muodossa Langdon-Lindgren-Ruutu niin hyvältä näyttää.

Maalintekovastuu pitäisi saada jakautumaan tasaisemmin ja mikäli Sedinit saavat pelinsä kulkemaan ja Cooke ja Chubarov parantavat edelleen niin kaudesta voi odottaa entistä parempaa. Toisaalta hyökkäykseen on luultavasti tulossa vielä ainakin yksi pelaaja, kenties kakkoskenttään, joten tarkempia analyysejä voi tehdä myöhemmin.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Jos vahvistuksia ei tule uskon Brandon Reidin ottavan paikan 3/4 ketjusta ja Langdonin käyvän jäällä tarvittaessa. Baumgartnerin jatkaessa puolustus näyttää samalta kuin viime kaudella. Baronin tilanne tosin vielä auki mutta luulisin, että jos Baron päättää jatkaa uraansa tulee hän jatkamaan sitä nimenomaan Vancouverissa.

WHL joukkue Kelowna Rocketsin viralliset sivut kertovat Canucksin tehneen sopimuksen Jesse Schultz:in kanssa.
http://www.kelownarockets.com/pressrelease.asp?ID=184

21 vuotias laituri oli viime kaudella WHL playoffsien MVP.

tilastot:
http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php3?pid=50694
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Canucks
Allen & Chubarov jatkavat. Vuoden sopimusten arvot: Allen $1,072,000, Chubarov $847,000. Eli kaikki jatkosopimukset ovat nyt koossa. Täytynee onnitella Burke, Nonis, Tambellini kolmikkoa, eipä ole vuosiin tainnut olla ongelmia runkopelaajien jatkosopimusten kanssa. Vielä kun ottaa huomioon Jovanovskin & Lindenin kanssa kesken kauden tehdyt jatkopestit.

Bertuzzin sopimus taitaa päättyä ensi kauteen, toivottavasti ongelmia ei ilmene jatkossakaan, mahdolliset CBA spekuloinnit tuovat varmaan oman lisänsä Bertuzzin neuvotteluihin. Jos rajoittamattomien agenttien ikä-rajaa lasketaan saattaisi Bertuzzi päästä vapaille markkinoille jo ensi kauden jälkeen.

Baronin kanssa neuvottelut ovat jumiutuneet tilanteeseen jossa Burke tarjoaa miljoonaa Baronin halutessa 1,3. Burke kertoi MOJO radiolle tilanteen olleen tällainen nyt kuukauden päivät. Burke piti Baronin mahdollisuutta jatkaa Canuckseissa sitä heikompana mitä pidempään neuvottelut vievät, sillä Burke haeskelee myös treidiä joka olisi toinen vaihtoehto käyttää Baronille varattu miljoona. Burke ei pidä kiirettä mahdollisen treidin kanssa mutta uskoo useisiin mahdollisuuksiin ennen kauden alkua koska useat joukkueet pyrkivät vielä pienentämään palkkabudjettiaan, Canucksin ollessa yksi harvoista joilla sitä on varaa kasvattaa. Burke sanoo Canukseilla olevaan varaa noin 2,5:n miljoonan lisäykseen, tähän kun laskee treidissä mahdollisesti pois päin menevän pelaajan palkan päälle on Canuckseilla käytännössä varaa n. 3,2 - 3,5 miljoonan palkkaa nauttivan pelaajan hankintaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sopimukset kasassa

Todella hyvä, että kaikkien viime kauden pelaajien kanssa saatiin sopimukset jo tässä vaiheessa kesää kuntoon. Nyt Burke / Nonis kaksikko keskittyy tekemään jatkopahvin Bertuzzin kanssa ja se olisi tämän kesän ykköstapahtuma. Toivottavasti Bertuzzin kanssa pystyttäisiin tekemään vastaava sopimus, mikä hänellä on tällä hetkellä voimassa, eli tasoon nähden kohtuu halpa ja monivuotinen pahvi, mihin olisi sidottuna paljon bonuksia ( juuri nämä bonukset antaisivat hänelle rahaa, mikäli pelit menisivät hyvin ja loukkaantumisten sattuessa joukkue ei joutuisi maksamaan kohtuuttomasti ). Tässä on Canucksin pelaajasopimuksista vastaavalle Dave Nonisille paljon työsarkaa.

Tuosta Baronin tilanteesta sen verran, että vaikka Murray onkin ollut mahtava taistelija ja kopissa kokenut johtohahmo, hänestä ei valitettavasti taida olla enää kovinkaan paljon hyötyä. Nyt olisi nuorempien pelaajien, kuten Allenin, Baumgartnerin, Grenierin tai Koltsovin astuttava enemmän esiin ja otettava Murrayn paikka kolmosparista. Mutta Baron voisi tietenkin olla - hyvien
johtajanlahjojensa ansiosta - tarpeellinen seitsemäs pakki. Tähän rooliin ei vaan missään tapauksessa kannattaisi maksaa edes tuota miljoonaa taalaa kaudessa.

Baronin agentti Steve Mountain pyytää tosiaan tuota 1.3 miljoonaa taalaa kaudesta ja Canucks tarjoaa vain yhtä. Se on varma, että Burke ei tule tässäkään asiassa vastaan - mikä on viisasta - ja joko Baron löytää itselleen uuden joukkueen tai suostuu agenttinsa kanssa tasoiselleen palkalle. Baron ei ole todellakaan mikään korvaamaton pelaaja Canucksille ja kun tässä asiassa muistetaan vielä se, että esimerkiksi Allen ja Baumgartner pystyvät korvaamaan Murrayn ja samalla joukkue säästää siihen kakkosketjun hyökkääjään lisää rahaa ( noin miljoona taalaa ), toivoisin jopa että Mountain ja Burke eivät pääsisi yhteisymmärrykseen tässä asiassa ( ei ainakaan yhteisymmärrykseen mikäli palkka alkaa ykkösellä ).

Se puolustuksesta ja sitten hyökkäyksen tämän hetkiseen tilaan...

Jesse Schultzin tekemä kolmevuotinen sopimus oli osoitus siitä, että Canucksin johdossa ei olla oltu unessa viime kaudellakaan. Farmijoukkue Manitoba tarvitsi nimenomaan oikeita laitahyökkääjiä, sillä joukkueella oikeaa puolta pelaavista
hyökkääjistä Pat Kavanagh ja Justin Morrison eivät ole kumpikaan mitään AHL:n tähtihyökkääjiä. Näistä Kavanagh pääsi pelaamaan viime kaudella NHL:ssä, mutta hän ei ole kehittynyt sille tasolle, mistä Canucks haaveili aikanaan.

No, Schultzkaan ei tälläinen AHL tähti ensi kaudella tule ehkä olemaan, mutta hänellä on lahjoja korkealle. Hänen viime kauden pisteparannuksensa edelliskauteen verrattuna WHL:ssä ( 40 pistettä ), valinta WHL:n playoffien MVP:ksi ja Kelownan vieminen Memorial Cupin voittoon olivat kaikki osoituksia siitä, että Jesse Schultzista saatetaan kuulla vielä paljon hyvää.

Schultz oli viime kaudella Kelownan arvokkain pelaaja ja tuntuu ihmeelliseltä, että häntä ei ole varattu. Tämä varaamattomuus tuntuu vain ihmeellisemmältä kun lukee, että Schultzia pidetään WHL raporttien mukaan maalintekijän lisäksi kahteen suuntaan pelaavana hyökkääjänä, joka ei ole liian pieni menestyäkseen (
noin 180cm, 80kg ). Olikohan tälle varaamattomuudelle jokin syy, jota edes WHL:ää intensiivisesti seuraavat fanit ja Kelowna fanit eivät tiedä?

Canucksin toinen hyökkääjälupaus Ron Junior Umberger lopetti muuten pelaamisen yliopistossa ja keskittyy jatkossa pelkästään luomaan uraansa jääkiekkoilijana. Tämä päätös tiesi sitä, että Umbergeria ja Ryan Kesleria ei nähdä sittenkään samassa ketjussa CCHA:ssa ensi kaudella, vaan Umberger tulee pelaamaan AHL:ssä. Umbergerin viime kausi oli hieno ja hän oli ehdolla yliopistosarjojen parhaalle pelaajalle myönnettävään Hobey Bakeriin. Hän teki oman piste-ennätyksensä Ohiossa ja hänet valittiin loppukaudesta CCHA:n kuukauden pelaajaksi.
Mielenkiintoista nähdä, millaisen roolin R.J tulee ottamaan ensi kaudella Manitobassa...

Minäkin toivon, että nuori Brandon Reid ottaa paikkansa ensi kaudella vakimiehistöstä NHL:ssä. Hän nousi viime kaudella nopeasti yhdeksi Crawfordin suosikkipelaajista ja mielestäni Canucksilla ei ole järkeä istuttaa Reidin nopeudella ja taidolla varustettua pelaajaa katsomossa tai peluuttaa häntä farmissa ( huolimatta siitä, että Reid ei pääse ensimmäisiin kahteen ketjuun,
joissa hänestä on eniten hyötyä, eikä pysty pelaamaan sentterinä ).

Hyökkäysketjut tämän hetkisen tilanteen mukaan voisivat olla suunnilleen seuraavat; Morrison - Näslund - Bertuzzi ( Tehoja. Ehkä NHL:n paras ketju ), Sedin - Sedin - uusi vahvistus ( tämän ketjun onnistuminen tärkeää - Sedinien pitää vimeinkin lunastaa odotukset ), Chubarov - Linden - Cooke ( erinomainen
puolustava ketju ), Lindgren - Reid - May / Ruutu ( sentterinä hyvä
alivoimapelaaja, aloittaja ja puolustusspesialisti, laidoilla nopeutta ja fyysisyyttä ). Näin ollen Darren Langdon voisi olla osa sitä monen Canucks fanin odottamaa treidiä, jossa sitä kuuluisaa kakkosketjun pelaajaa haetaan.
 

SM1968

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Jos Canucks treidaa Darren Langdonin, kuka mahtaa toimia joukkueen poliisina. Brad May on kuitenkin aika kevyt kaveri toimimaan poliisina, eikä Jarkko Ruudustakaan ole sellaiseksi. Joukkueen menestyksen kannalta lienee selvää, ettei Todd Bertuzzikaan voi tehdä samanlaisia temppuihin kuin kaudne 2001-02 alussa (10 ottelun pelikielto).

Eikös Langdon nimenomaan hankittu turvaamaan Näslundin ja muiden tähtien selusta? Canuckseillahan ei ole ollut kunnon heavyweightiä sitten Donald Brashearin, jota en kyllä itse takaisin kaipaa.

Voisiko Trevor Lindeniä peluuttaa Sedinien kanssa samassa ketjussa? Tällöin ei olisi niin paljon painetta hankkia 2-ketjuun vahvistusta (kyllä Trevor vielä lähemmäs 20 maalia pystyy tekemään, jos kiekkoa lapaan toimitetaan). Uskon kuitenkin, että Brian Burke seuraa tilannetta koko ajan ja hakee tarvittaessa leveyttä maalintekosektorille.

Muista ketjuista: laitetaan Brandon Reid 3-ketjuun ja annetaan Ruudun sekä Mayn hääriä Lindgrenin laidoilla nelosessa. Miltäs nämä kuullostavat?
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Spekulointiahan tämä kaikki on mutta näinhän se taitaa kesäkaudella mennä. Itse en myöskään usko Langdonin olevan välttämättä menossa minnekään. Oma veikkaukseni on, että Chubarov on matona koukussa tällä hetkellä. Chubarovin lähtiessä Reid ottaisi hänen paikkansa kolmosessa ja May & Ruutu voisivat sitten tosiaan hääriä Lindgrenin kanssa nelosessa, Langdonin käydessä tarvittaessa jäällä. Voi hyvinkin olla, että treidiä ei saada alkaan vielä ennen kauden alkua ja tällöin Linden varmaan aloittaisikin Sedinien ketjussa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Huippuhankinta Vancouveriin: Dallas Eakins. Nyt ei tajua mitä tällä haetaan, kun farminkin puolustus näyttää jo kohtuulliselta niin miksi tehdä sopimus 36-vuotiaan pakin kanssa, joka ei koskaan pelannut änärissä edes 25 peliä kaudessa...

Nyt sitten pitäisi kumminkin saada peliaikaa farmissakin Baumgartnerille, Vydarenylle, Kurtzille, Grenierille, Jokelalle ym. No, ehkäpä Dallaksesta on tarkoitus tehdä isähahmo ja näin saatiin Baronin roolin täyttäjä paljon halvemmalla. Eikä myöskään ole pelkoa menettää kaveria waiverillä mikäli pompotetaan farmin ja NHL:n väliä. Eli loppujen lopuksi ihan ok hankinta, tai no, ehkei sittenkään, palkkaahan tuollekin joutuu maksamaan.
 

pp33

Jäsen
Viestin lähetti Mr. Smith
Huippuhankinta Vancouveriin: Dallas Eakins. Nyt ei tajua mitä tällä haetaan, kun farminkin puolustus näyttää jo kohtuulliselta niin miksi tehdä sopimus 36-vuotiaan pakin kanssa, joka ei koskaan pelannut änärissä edes 25 peliä kaudessa...

Nyt sitten pitäisi kumminkin saada peliaikaa farmissakin Baumgartnerille, Vydarenylle, Kurtzille, Grenierille, Jokelalle ym. No, ehkäpä Dallaksesta on tarkoitus tehdä isähahmo ja näin saatiin Baronin roolin täyttäjä paljon halvemmalla. Eikä myöskään ole pelkoa menettää kaveria waiverillä mikäli pompotetaan farmin ja NHL:n väliä. Eli loppujen lopuksi ihan ok hankinta, tai no, ehkei sittenkään, palkkaahan tuollekin joutuu maksamaan.

Tuskin Eakins tulee pelaamaan peliäkään Canucksissa. Pikemminkin kyseessä on paikkaaja Brian Chapmanille, Moosen kapteenille, jonka ura ilmeisesti loppui päättyneeseen kauteen. Eakins on parin viime kauden ajan toiminut Chicagossa käytännössä pelaajavalmentajana tehden hyvää työtä mm. Exelbyn, Fosterin, Weaverin ja DiPentan kanssa. Varmaan samaa odotetaan noiden mainitsemiesi Canucks-lupausten kanssa. Ja onhan Eakins edelleen todella kovan luokan AHL-pakki.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viestin lähetti Mr. Smith

Nyt sitten pitäisi kumminkin saada peliaikaa farmissakin Baumgartnerille, Vydarenylle, Kurtzille, Grenierille, Jokelalle ym. .

Eipä näköjään tarvitsekaan saada peliaikaa Kurtzille, hän kun teki sopimuksen Saksaan ja Krefeld Pinguinen kanssa. Ilmeisesti Koltsovin ja Eakinsin tekemän sopimuksen jälkeen Kurtz ajatteli jäävänsä ilman sopimusta ja katsoi paremmaksi lähteä Eurooppaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Spekulaatiot jatkuvat...

Jep, Dallas Eakins tulee opastamaan Manitoban nuoria pakkeja. Helmer ja AHL:n all-stars ottelussa pelannut kokenut Brian Chapman ovat lähteneet pois ja Manitoban puolustus kaipaa nuorien rinnalle yhtä isähahmoa, jossa roolissa Eakins on pätevä. Mielestäni ihan ok hankinta farmitasolle.

Ja sen verran spekuloin vielä tuolla Darren Langdonin tilanteella, että voi hyvin olla, että häntä ei treidata pois, mutta mielestäni hänet voisi kyllä hyvinkin treidata. Hänestä ei ole liikkunut minkäänlaisia huhuja, mutta vetoankin tässä seuraavassa vain siihen, onko hänestä yli puolen miljoonan taalan hyötyä Canucksille vai ei.

Kun Langdon ja Malik treidattiin viime kaudella Vancouveriin Carolinasta vaihdossa Hlavaciin ja Drukeniin, siirto oli puhtaasti fyysisyyttä ( ei niinkään nyrkkejä, vaan kokoa, ilkeyttä, kulma- ja maalinedusvääntöä ) hakeva. Tämän kaupan avainpelaaja Canucksin kannalta oli selkeästi Malik, joka toi Vancouveriin paitsi kokoa, myös kaivattua syvyyttä puolustukseen ja antoi hyvän seuraajavaihtoehdon Scott Lachancelle Ed Jovanovskin parina. Malik pelasikin Canuckseissa erittäin hyvän kauden Jovanovskin parina ja onnistui jopa paremmin kuin Lachance. Langdon oli puolestaan enemmän 13 hyökkääjä ja pelasi hajavaihtoja nelosessa hyvin pienellä jääajalla.

Haluan tässä yhteydessä sanoa, että olen kuullut Langdonista ihmisenä pelkkää hyvää ja hän on kuuleman mukaan pidetty kaveri joukkuekavereiden kesken. Tämän vuoksi hänet voisikin hyvin pitää. Mutta toisaalta, hänen käyttöarvonsa on hyvin
vähäinen. Hän pystyy kyllä ottamaan haasteen kenen tahansa goonin kanssa, mutta kannattaako tälläisestä pelaajasta maksaa 600.000 taalaa kaudessa kun hän ei muuhun ( auttamaan joukkuetta pelillisesti ) pysty?

Hänen puolustuksekseen on helppo sanoa, että Canucks tarvitsee jonkun suojelemaan tähtiä, mutta entä käytännössä? Tarvitseeko Canucks tosiaan goonia, joka ei osaa pelata, vain käymään kentällä silloin tällöin? Muistetaan, että Canucks oli koko NHL:n paras joukkue keväällä ( uudenvuodenpäivästä runkosarjan loppuun ) 2002. Silloin joukkueessa ei näiden yli 40 ottelun aikana pelannut yhtään goonia ja Näslund ja Bertuzzi takoivat pisteitä vielä paremmalla keskiarvolla kuin viime kaudella Langdonin tai aikaisemmin Brashearin aikaan. Onko Langdon siis oikeasti mahdollistanut ykkösen pelaamisen näin korkealla tasolla? Ei mielestäni.

Nyt Langdonin kaudesta kuittaamat yli kolme miljoonaa vanhaa markkaa voisi hyvinkin käyttää siihen kaivattuun kakkosen laituriin tai vaihtoehtoisesti Bertuzzin uuteen sopimukseen. Canucks joutuu Kanadalaisena joukkueena elämään tiukan taalan politiikkaa ja vaikka tuo 600.000 ei yleisesti paljoa olekaan, on se mielestäni aika paljon kun pelaaja istuu 40 ottelua katsomossa ja silloin kun pelaa, ottaa yhden tappelun jonkun kanssa. Psykologinen vaikutus goonilla voidaan tietysti sanoa olevan, mutta väittääkö joku tosissaan, että esim. Floridaa vastaan ei uskallettaisi pelata kovaa koska joukkueessa on noita hanskausmiehiä...

Lisäksi... Mikäli ( todennäköisesti ) Langdon Vancouverissa pelaa, hän taistelee todennäköisesti paikasta Jarkko Ruudun kanssa nelosessa. Uskoakseni Crawford sai silmänsä Jarkon suhteen auki viime kauden playoffeissa ja uskon, että Jarkko tulee saamaan ensi kaudella lisää peliaikaa ( mielestäni Jarkko on myös ansainnut näiden kausien aikana vihdoin kunnollisen roolin ). No, Langdon voisi olla se 13 hyökkääjä, mutta minä näkisin tässä paikassa mielummin pelaajia, joista voisi olla Canucksille tulevaisuudessa Langdonia enemmän hyötyä kuten Kingin, Readyn tai Kavanaghin ( ehkä jopa Umbergerin tai Schultzin - riippuen näiden onnistumisesta AHL:ssä ). Canucksin pitää ajatella tulevaisuutta ja olisihan se juniorille hienoa päästä pelaamaan edes muutama vaihto NHL:ssä.

Ja lisää leikillistä mielikuvitusmaailmaa ja spekulaatiota... Mikäli minä olisin Burke, treidaisin Langdonin pois osana sitä kakkosen laiturin kauppaa ( Shane Doan tai Anson Carter kuulostavat hyviltä kakkoseen... ), säästäisin rahaa sen yli puoli miljoonaa ja antaisin nelosessa nuorille tilaa. Tämän lisäksi treidaisin puolustuksesta Sopelin pois ( huolimatta siitä, että "run-and-gun-tyyli" suosii Sopelia ja hänestä on tälläisessä tyylissä hyötyä ), hankkisin tilalle "uuden Baronin" Phoenixista, Vancouverissa syntyneen ja entisen liekkikapteeni Todd Simpsonin, joka olisi joukkueen vitospakki ja pelaisi Allenin kanssa. Baronin kanssa tekisin jatkopahvin, mikäli Murray suostuu alle miljoonan taalan sopimukseen. Maalille kakkoseksi treidaisin joko Jamie Storrin tai Jani Hurmeen vaihdossa varausvuoroihin. Näistä kahdesta Storr on sanonut julkisesti haluavansa pelata Vancouverissa ja hänen palkkalappunsa olisi noin 700.000USD.

Sitten vielä tuohon Artem Chubarovin tilanteeseen...

Olen huolestuneena lukenut monen Canucks fanin kirjoituksia siitä, että joukkue saattaa yrittää treidata lahjakasta Venäläissentteriään Artem Chubarovia pois. Nämä jutut eivät ole välttämättä tuulesta temmattuja, sillä Chubarovista saisi varmasti hyvin takaisin. Mutta minä näen hänet tulevaisuuden mahdollisena kakkosketjun sentterinä ja ehdokkaana aina Selke Trophyyn saakka.

Muistan, kuinka hyvin Artem pelasi Detroitia vastaan playoffeissa 2002. Hän oli tässä sarjassa ehdottomasti yksi kentän parhaimpia pelaajia ja nousi silloin aina kakkosketjun sentteriksi asti Trevor Lindenin ja Jan Hlavacin keskelle. Hänen tehonsa jäivät tuolloin paikkoihin nähden pieniksi, mutta hän pelasi oman
pään mielestäni koko Canucksin joukkueesta parhaiten ja loi kentällä hyvin paikkoja.

Hän ei tehnyt viime kaudella kuin 20 pistettä ( pienellä jääajalla ), mutta hänen pelisilmänsä, luistelunsa, kokonsa, asennoitumisensa puolustuspeliin ja aloitusosaamisensa tekevät hänestä varmasti vielä muutaman kauden kuluttua todella arvokkaan puolustavan pelaajan jollekin seuralle - joukkueelle missä hän nyt sitten sattuukin pelaamaan.

Toivoisin, että huhut hänen ympärillään eivät olisi tosia, vaan hän pelaisi yhdessä Trevor Lindenin ja Matt Cooken kanssa, muodostaen todennäköisesti yhden sarjan parhaista puolustavista ketjuista ( yksi parhaista hyökkäävistä
ketjuista ja yksi parhaista puolustavista ketjuista, lisänä Sedinien vahvistuksen saanut ketju ja nelosen fyysinen ketju kuulostaa hyvältä...). Mutta kuitenkin, hän saattaa todella olla 'matona koukussa tällä hetkellä'.

Linden pystyisi tosiaan olemaan helposti kakkosen laidassa Sedinien kanssa ja tekemään sen 20 maalia, mutta minä näkisin hyvin mielelläni tuon ketjun Chubarov - Linden - Cooke Canucksin kolmosena. Brandon Reid voisi olla pätevä kolmosen sentteri jo ensi kaudella, tai sitten ei. Olisi aika suuri riski treidata Artem
pois ja luottaa siihen, että 10 NHL ottelun kokemuksen omaava pelaaja pystyisi vätämään koko raskaan sirkuksen läpi samalla lailla kuin pelasi ne 10 peliä. Tähän riskipeliin Burken ei pitäisi missään tapauksessa vielä ensi kaudella lähteä.
 

Ferris

Jäsen
Re: Sopimukset kasassa

Viestin lähetti nuckhead


No, Schultzkaan ei tälläinen AHL tähti ensi kaudella tule ehkä olemaan, mutta hänellä on lahjoja korkealle. Hänen viime kauden pisteparannuksensa edelliskauteen verrattuna WHL:ssä ( 40 pistettä ), valinta WHL:n playoffien MVP:ksi ja Kelownan vieminen Memorial Cupin voittoon olivat kaikki osoituksia siitä, että Jesse Schultzista saatetaan kuulla vielä paljon hyvää.

Schultz oli viime kaudella Kelownan arvokkain pelaaja ja tuntuu ihmeelliseltä, että häntä ei ole varattu. Tämä varaamattomuus tuntuu vain ihmeellisemmältä kun lukee, että Schultzia pidetään WHL raporttien mukaan maalintekijän lisäksi kahteen suuntaan pelaavana hyökkääjänä, joka ei ole liian pieni menestyäkseen (
noin 180cm, 80kg ). Olikohan tälle varaamattomuudelle jokin syy, jota edes WHL:ää intensiivisesti seuraavat fanit ja Kelowna fanit eivät tiedä?

Hieman myöhässä, kuten aina, mutta laitetaan jotain tuosta Schultzista kun juuri jokusen pelin kattelin, jossa hän myös näkyvästi pyöri.

Ensimmäisenä todettakoon, että vaikka Schultz pelasi loistavan kauden niin ei hän Kelownaa sentään MemCupin voittoon vienyt, vain välieriin asti. Eminger sen sijaan vei Kitchenerin kyseisen Cupin voittoon! ;)

Mitä nyt ehdin noita kolmea Kelownan MemCup-peliä katsomaan (Jounille kiitos nauhoista!) niin Schultz vaikuttaa hyvin pitkälti tuollaiselta kaverilta, jota tuossa kuvailit. Kiekollisesti hyvä, pelaa ok kahteen suuntaan, ottaa vastaan taklauksia, muttei itse ole kuitenkaan mikään taklaaja.

Varaamattomuudelle en oikein keksi mitään muuta syytä kuin sen, että eikös Schultz ollut tänä kesänä jo yli-ikäinen draftiin kun hän oli -82 syntynyt? Taisi olla yli-ikäinen jo kesän 2002 draftissakin? En ole oikein varma näistä ikähommista, mutta melkein voisin kaljan pistää vetoa, että ainakin tänä kesänä kaveri oli jo yli-ikäinen.

Toinen syy varaamattomuuteen voi olla se, että vasta viime kausi oli Schultzilta loistava, ainakin pisteiden valossa. Sitä ennen tilastot ovat ihan ok, mutteivät mitään todella loistavia.

02-03 72 53+51=104
01-02 73 28+36=64
00-01 65 19+26=45
99-00 62 10+6=16

Schultzillahan oli muuten kytkentöjä tulla Eurooppaan pelaamaan ensi kaudella, jos ei olisi mitään ammattilaissopparia saanut P-Amerikan sarjoista.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ryan Kesler

Canucks teki sopimuksen tämän kesän ykkösvarauksensa Ryan Keslerin kanssa tiistaina. Keslerista tuli näin ensimmäinen tänä kesänä varattu pelaaja, joka sai sopimuksen NHL joukkueeltaan. Samalla tämä kolmivuotinen sopimus takasi sen, että Kesler ei voi pelata ensi kaudella CCHA:n Ohio Staten joukkueessa, jossa hän vielä viime kesänä pelasi. Pelaaja ei saa yliopistosarjojen sääntöjen mukaan pelata yliopistosarjassa, mikäli hänellä on NHL joukkueen kanssa sopimus.

Canucksin kannalta näin nopeasti tehty sopimus ykköskierroksen varauksen kanssa oli tietysti hyvä uutinen, mutta asiasta ei olla varmaan samaa mieltä Ohio Staten joukkueessa. Ohio Staten yliopistojoukkue menetti nimittäin tänä kesänä myös toisen huippupelaajansa kun Canucksin vuoden 2001 ykkösvaraus ja viime kauden ehdokas Hobey Bakeriin, Ron Junior Umberger lähti kokeilemaan farmi- tai jopa NHL maailmaa. Keslerista ja Umbergerista odotettiin Ohion riveissä ensi kaudelle paljon, mutta nyt molemmat ovat poissa.

Kesleria on verrattu paljon Canucksin varakapteeniin Trevor Lindeniin ja pelityyleiltään nämä kaksi muistuttavatkin paljon toisiaan. Kesler ei ole ollut juniorina aivan yhtä tehokas kuin Linden, mutta molemmat ovat isokokoisia, fyysisiä, hyviä luistelemaan, kovia tekemään töitä, pelaavat kahteen suuntaan, ovat hyviä aloittajia ja pelaavat kulmissa ja ruuhkissa hyvin.

Canucksin "kakkosGM" Dave Nonis kertoi Keslerin sopimuksen teon jälkeen, että Kesler tulee olemaan ensi kaudella huonoimmillaankin hyvä AHL pelaaja. Samalla Nonis totesi, että Kesler ei ollut paras tämän vuoden draftattavista, mutta hän oli Canucksin scouttien mielestä ( ja ehkä joidenkin muiden joukkueiden, sillä ainakin kaksi joukkuetta olivat rankanneet Keslerin top10 saakka omilla listoillaan ) kaikista varattavista eniten valmis NHL paikkaan ensi kaudella. Nonis uskoi tähän koska Kesler tekee todella paljon töitä kehittyäkseen ja sopii Canucksin pelityyliin erittäin hyvin.

Nonis sanoi myös, että Keslerillä on joitakin asioita kesken ( kehittyäkseen pelaajaksi, jollaista Canucks toivoo ), mutta harjoitteluinto ei ole yksi niistä. Hän ei ole pelaaja, jonka voisi sanoa tarvitsevan paljon työtä kehittyäkseen NHL pelaajaksi. "Hän on jo siellä. Hän on hyvä luistelemaan, hän on riittävän vahva ja hän on riittävän kilpailuhenkinen."

Kesler kertoi puolestaan sopimuksen teon jälkeen, että hän uskoo olevansa valmis pelaamaan NHL:ää jo ensi kaudella, mutta ei voi tietenkään olla varma paikastaan. Hänellä on vielä pitkä matka kuljettavana, mutta näin fanin kannalta on erittäin mielenkiintoista seurata miten Keslerin matkalle NHL:ään jo ensi kaudeksi käy. Viimeisin Canucksin pelaaja, joka vakiinnutti paikkansa NHL:ssä heti draftia seuranneella kaudella oli Kesleriin verrattu Trevor Linden - Keslerin neljätoista vuotta vanhempi esikuva.

Keslerista tuli näin muuten yksi varteenotettava vaihtoehto tuohon Darren Langdon keskusteluun. Minä ainakin näkisin Keslerin mielelläni jo ensi kaudella NHL:ssä, mutta melko vaikeaa sen saaminen jo nyt on. Todennäköisin pelipaikka on AHL:ssa, mutta jotain kertoo Canucksin luotosta Kesleriin näinkin nopea sopimuksen teko, sillä hän joutuu samalla luopumaan tuosta CCHA:ssa pelaamisesta, sarjassa, jossa hän kehittyi hyvin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Moose lähti jo pari kautta sitten, mutta ei hätää. Nyt tuli toinen Hirvi Vancouveriin

Canucks teki maanantaina aika yllättävän hankinnan maalilleen treidaamalla Ruotsalaismaalivahdin Johan Hedbergin kakkoseksi. Canucksin maalille huhuttiin pitkään Los Angelesin maalivahtia Jamie Storria, mutta ehkä Pittsburgh oli halukkaampi luopumaan Hedbergista kuin Laa-Laa Storrista.

Vaihdossa Pittsburghiin annettiin kakkoskierroksen varaus ensi kesältä, mikä kuulostaa aika paljolta, mutta toisaalta maalivahtien kanssa ei ole varaa leikkiä ja Canucks sai Hedbergista luotettavan kakkosen, joka pystyy jopa kilpailemaan Cloutierin kanssa ykkösen paikasta.

Seuraavassa omat näkemykseni ( hyvine ja huonoine puolineen ) Vancouverin ja Pittsburghin tekemästä treidistä.

Vancouverin kannalta hyvät ja huonot puolet tässä treidissä:

1. Hyvä treidi. Treidi kannustaa Dan Cloutieria pelaamaan paremmin kun kakkosena on Skudraa parempi maalivahti ja tarpeen vaatiessa Hedbergia ei pelota laittaa maalille. Lisäksi jos Cloutier tapojensa mukaan loukkaantuu jossain vaiheessa kautta, Hedberg pystyy varmaankin pelaamaan luotettavasti.

2. Kakkoskierroksen varaus ensi kesältä kuulostaa aika paljolta, mutta toisaalta NHL:ssä on monta muutakin joukkuetta, jotka hakevat maalivahteja ja maalivahdeista pitää maksaa. Canucks ei menettänyt treidissä yhtään vakipelaajaa ja varausvuoro on luultavasti jostain sijoilta 50-60, mikä ei ensi vuoden draftissa ole välttämättä iso menetys. Ensi vuoden draftia kun pidetään
huomattavasti tämän kesän draftia huonompana kakkoskierroksen kohdalla.

3. Hedberg saa kaudesta 1.2 miljoonaa ja esim. Storrille olisi joutunut maksamaan vain noin 600.000 - 800.000USD. Hedbergin sopimuksen puolesta puhuu tässäkin tosin se, että hänellä on vanhaa sopimustaan vain vuosi jäjellä ja ensi kevään CBA:sta ei vielä tiedä - varmempaa pelata yhden vuoden sopimuksilla. Lisäksi Cloutier ja Hedberg maksavat maalivahteina yhteensä 3.7 miljoonaa taalaa - ei mikään kallis kaksikko nykyisin.

4. Hedbergilla on paljon kilpailuhalua. Hän todella haluaa olla Canucksin ensi kauden ykkösmaalivahti. Missään nimessä hän ei suostu vapaaehtoisesti asennoitumaan kakkosen rooliin, koska pelasi Pittsburghissa pitkään ykkösenä.

5. Ehkä tärkein tekijä, mitä Hedberg tuo Canucksiin on seuraava; Viimeisen kahden kauden aikana valmentaja Crawford ei luottanut koskaan Skudraan ja ylipeluutti Cloutieria. Tästä johtuneena Cloutierilla oli molemmilla kausilla keväällä, juuri ennen playoffeja loukkaantumisia. Tästä johtuen Cloutierin playoffit eivät olleet runkosarjan tasolla - hän haki playoffeissa pelituntumaa ja yritti päästä runkosarjasta tuttuun rytmiin kiinni. Toissa kaudella Cloutier ei onnistunut Detroitia vastaan ja viime kaudella hän menetti rytminsä Minnesota sarjan kolmessa viimeisessä ottelussa.

Treidi Pittsburghin kannalta;

1. Pittsburgh on yrittänyt säästää rahaa ja nyt se sai 1.2 miljoonan taalan sopimuksen pois. Lisäksi Pingviinit saivat lisää tulevaisuutta kakkoskierroksen varauksella.

2. Pittsburgh uskoo varmaankin Caronin olevan valmis, koska he tekivät hänen kanssaan juuri pitkän sopimuksen. Toivottavasti ovat oikeassa. Muussa tapauksessa Ovetchkin varmistuu - tämäkään ei tosin varmaan haittaa pitkällä tähtäimellä, mutta talouden kannalta olisi toivottavaa, että Pingviinit taistelisivat mahdollisimman pitkään playoff paikasta. Ilman voittoja yksi Lemieux ei varmaankaan riitä yleisölle. Tulevaisuudessa Pittsburghissa ei varmaankaan tule ongelmia kun Marc-Andre Fleury kehittyy, mutta en jaksa uskoa häneen vielä ensi kaudella.

Loppuun oma näkemykseni aiheesta 'Hedbergin ura Pittsburghissa';

Hedberg oli hyvä maalivahti huonosti pelannessa joukkueessa. Pittsburgh pääsi tosin Hedbergin ensimmäisellä kaudella 2000-20001 playoffeissa aina konferenssin finaaliin Jerseyta vastaan ( voitti playoffeissa ensin Washingtonin ja sitten Hasekin Buffalon ) Hedberg oli tällöin tärkeässä roolissa maalillaan ja sai Pittsburghin kannattajilta lempinimen Moose. Moose tuli siitä, että Hedberg tuli juuri ennen kauden alkua Pittsburghiin Manitoba Moosesta ( nykyinen Canucksin farmijoukkue Manitoba oli silloin Pittsburghin farmijoukkue ) ja kun hän onnistui hyvin, kannattajat alkoivat kutsua torjuntoja "Moose Callseiksi".

Tämän 2000-2001 kauden playoffeissa Hedberg pelasi hienosti, saaden 18 playoff ottelussa päästettyjen maalien keskiarvoksi 2.30. Jo saman kauden runkosarjassa Moose pelasi hyvin, yhdeksän ottelua, seitsemän voittoa ja yksi tappio. Hyvä NHL uran alku oli luonnollinen jatko menestyksekkäälle farmi uralle; kausien 1997-1998 ja 2000-2001 välissä farmeissa 56 voittoa, 28 tappiota ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.6. Tulevaisuus näytti siis kauden 2000-2001 jälkeen Hedbergin kohdalla hyvältä. Valitettavasti Pittsburghin joukkueen kannalta tulevaisuus ei kuitenkaan ollut hyvä.

Joukkueen supertähti, juuri kaudella 2000-2001 NHL:n pistepörssin voittanut ja ykkös all-starsiin valittu, Jaromir Jagr treidattiin Washingtoniin ja tästä, sekä muutamasta loukkaantumisesta, alkoi Pittsburghin mahalasku, joka päättyi
viime kaudella aina itäisen konferenssin toiseksi viimeiseksi. Hedberg oli kaudella 2001-2002 Pittsburgin ehdoton ykkösmaalivahti, pelaten 66 ottelua huonon puolustuksen takana.

Tällä kaudella Moosen päästettyjen maalien keskiarvo jäi 2.75 ja
torjuntaprosentti 90.4%. Nämäkin luvut olivat tosin hyviä heikon puolustuksen takana ja hän pystyi pitämään ykkösmaalivahdin aseman Aubinin välillä painostaen häntä. Hedberg torjui tällä kaudella muuten kaksi rangaistuslaukausta, ensimmäisen lokakuun 16. Marian Hossan yrittämänä ja toisen lokakuun 24 päivä, Mike Modanon yrittämänä.

Viime kaudella Hedberg pelasi eniten Pensien maalivahdeista ja jälleen huonon puolustuksen takana. Hedberg aloitti kauden hyvin, mutta joutui koville. Joulukuussa Hedberg loukkaantui ja tämä loukkaantuminen sotki kuvioita. Tämän vuoksi ei ollutkaan ihme, että kauden lopulla nuori Sebastien Caron otti Hedbergin paikan ja onnistui.

Nyt Pittsburgh uskoo Caronin olevan valmis pelaamaan samalla tasolla koko kauden ja 1.2 miljoonan maalivahti sai lähteä kun tilalle oli tarjolla huomattavasti halvempi versio. Samalla Pittsburgh otti ison riskin. Caronilla ei ole kuin 24 NHL ottelua, Aubin ei ole ykkösmaalivahdin tasoinen ja Fleurysta ei taida vielä olla NHL:ään.

Hän muistuttaa luonteensa puolesta aika paljon Cloutieria. Hän on erittäin kilpailukykyinen, pelaa aggressiivisesti haastaen vastustajat ja hermostuu välillä tuomareille. Hedberg pelaa välillä aika matalalla ja jättää tilaa ylös. Hän on nopea, ehkä jopa nopeampi kuin Cloutier. Kaiken kaikkiaan pätevä maalivahti ja kakkoseksi erittäin hyvä vaihtoehto. Mielenkiintoinen kombinaatio kaksikko Cloutier - Hedberg kokonaisuudessaan.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Mikäli kuitenkin oikein muistan niin Johan Hedberg tuli San Josesta Pittsburghiin ja oli treidin aikaan Sharksien nelosmokke, koska Sharks ei halunnut esim. toisesta suomalaisesta luopua. Tämmöinen off-topic välihuomautus vain... ;)
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hedberg, Kipper ja Toskala

Aika vaikea sanoa, oliko Hedberg nelosmokke vai ei, koska pelasi itsenäisessä Manitoban joukkueessa. Mutta se on totta, että San Jose ei halunnut aikanaan luopua Kipsusoffista eikä Toskalasta, vaan näiden Suomalaisten prospectimaalivahtien sijaan Lombardi treidasi Steve Shieldsin ja Johan Hedbergin pois lähes samaan aikaan. Muutaman kauden Haiden ykkösenä ollut Shields lähti Selänne kaupassa Ankkoihin ja Hedbergista, sekä Bobby Dollasista Lombardi sai kokeneen puolustajan Jeff Nortonin.

Olivatko Shields ja Hedberg sitten Kiprusoffia ja Toskalaa huonompia maalivahteja? Mielestäni eivät, vaan syy löytyi muualta. Evgeni Nabokov murtautui nimittäin kaudella 2000-2001 Haiden ykköseksi voittaen Calderin ja jätti Shieldsin taakseen. Hedberg pelasi vielä tuolloin farmissa ja vaikka pelasi hyvin ( kaudella 2000-2001 Manitobassa 23 voittoa, 13 tappiota ja 2.56 päästettyjä maaleja ), hän ei saanut koskaan San Josen aikana pelata peliäkään NHL:ssä. Kaksikko Nabokov - Shields pelasi NHL:ssä riittävän hyvin. Hedbergin kuvio oli siis hyvin tyypillinen monelle maalivahdille - vaikka olisi kykyjä pelata ykkösenä, useat maalivahdit eivät saa tilaisuutta näyttää kykyjään ylhäällä.

Tälle Hedbergin pelaamattomuudelle oli siis luonnollinen selitys. Lisäksi Calder voittaja Nabokov oli Hedbergia kaksi vuotta nuorempi lahjakkuus ja Shields yli 100 NHL pelin maalivahti. San Jose oli varmaan enemmän kuin tyytyväinen Nabokovin peleihin ja hankki Hedbergilla ja Shieldsilla vahvistuksia muualle joukkueeseen. Kiprusoffia ja Toskalaa ei haluttu treidata, koska he olivat tavallaan kirjoittamattomia kortteja ja omasivat molemmat mahdollisesti Hedbergia ja Shieldsia paremman tulevaisuuden.

Mutta nyt jälkikäteen ( ainakin tähän asti nähdyillä peleillä ) on helppo sanoa, että Haiden olisi kannattanut treidata Hedbergin sijaan jompikumpi Suomalaisista - mikäli heistä olisi saanut vaihdossa saman kuin Hedbergista. Hedbergista kehittyi luotettava ykkösmaalivahti Pittsburghissa, Kiprusoffin viime kausi oli todella huono ja Toskalakin hävisi farmissa puolet enemmän kuin voitti ( 15 voittoa, 30 tappiota ja päästettyjen maalien keskiarvo 3.21 ).

No, Toskala pääsi loppukaudesta NHL:ään ja pelasi siellä ne muutamat pelit lupaavasti. Samalla hän saattoi ottaa ensi kaudeksi NHL:ään kakkosmaalivahdin roolin. Nabokovia on kuitenkin todella vaikea syrjäyttää. Hedbergilla on puolestaan mahdollisuudet pelata enemmän ensi kaudella. Tulevaisuudesta on vielä todella vaikea sanoa mitään, mutta jos ja kun Nabokov Haiden paidassa jatkaa, Suomalaisilla tulee olemaan myös jatkossa todella vaikea päästä pelaamaan. Valitettavasti.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Slegr Vancouveriin?

Radioasema kertoi keskiviikkona, että Canucksin entinen puolustaja Jiri Slegr olisi tekemässä paluuta kaupunkiin, jossa hän aikoinaan jo aloitti uransa. Slegrhän oli aikanaan Canucksin kakkoskierroksen varaus, mutta on sittemmin ollut melkoinen matkalaukkumies. Hän ei ole kuitenkaan vielä mikään ikäloppu,
joten Vancouverissa olisi kiinnostusta saada Slegrista syvyyttä puolustukseen.

Slegrin paluuta Vancouveriin tukee se, että Murray Baronin kanssa ei näytetä päästävän millään sopimukseen ja Canucks tarvitsee yhden kokeneen puolustajan lisää. No, Slegr on aika erilainen puolustaja kuin Baron. Slegr on parempi liikkumaan ja pelaa offensiivisemmin, mutta ei pärjää oman pään väännöissä Baronin veroisesti. Hyvä korvaaja liikkuvuuden puolesta kuitenkin Baronille ja Slegrin tulo toisi lisää kilpailua seitsemännen puolustajan paikalle, jossa jo nyt on tunkua; Eakins, Allen, Baumgartner, Jokela, Grenier, Koltsov...

Yksi mielenkiintoinen ajatus, minkä Slegrin mahdollinen tulo tekisi; Canucks saisi kiekollisen puolustajan, joita joukkueessa on jo ennestään ( Jovanovski, Öhlund, Salo, Sopel ) hyvin. Tässä tapauksessa, ja etenkin siinä, että Burke - Nonis kaksikko katsoisi Slegrin pystyvän pelaamaan NHL:ssä tulevalla kaudella,
yhden näistä kiekollisista puolustajista voisi treidata.

Tässä tapauksessa oma valintani osuisi Sopeliin, joka kiinnostaa varmasti monia joukkueita hyvän offensiivisen pelin ja halvan palkan vuoksi. Uskon, että treidiä valmistellaan juuri tällä hetkellä ja uusi kakkosketjun hyökkääjä nähdään jo harjoitusleirillä. Odottavan aika on pitkä, mutta kohta se on julkista...

Sen verran kuuluu Canucksin prospectien harjoitusleiriltä, että leirillä monet nuoret ovat esiintyneet todella edukseen. Ensimmäisenä päivänä moni kiinnitti huomiota Ted Nolanin pojan, Brandon Nolanin loistavaan fysiikkaan. Brandon Nolan oli joukkueen kovakuntoisin nuori oikeastaan kaikissa mahdollisissa
harjoitukissa ( paitsi voimassa, jossa "The Rock", eli Martin Grenier, yli 115 kiloinen puolustaja oli ykkönen ) ja Canucksin kuntovalmentaja Roger Takahashi sanoikin Nolanin olevan "suuri urheilija". Takahashi tarkoitti tällä pääosin Nolanin peruskuntoa. Hän on tehnyt todella paljon töitä päästäkseen urallaan
eteenpäin.

Kun nuoret pääsivät kentälle, muutama pelaaja on ollut näkyvästi esillä. Näistä ehkä positiivisimmat ovat olleet Ryan Kesler, Jesse Schultz, Jason King, Tyler Bouck ja ehkä hieman yllättäen Mikko Jokela. Sen sijaan paljon kohua herättänyt Venäläispakki Kiril Koltsov ei ole ollut vielä kovinkaan edukseen. Hän on vasta
totutellut paikalliseen pelitapaan.

Monet Canucks fanit, jotka ovat olleet katsomassa prospectleiriä, puhuvat Ryan Keslerilla olevan jo ensi kaudella edessään loistavan tulokaskauden NHL:ssä. Tähän on vaikea uskoa kun puhutaan Canucksin prospecteista, mutta jonakin päivänä myös Vancouverista pitää nousta NHL:ään rookie, joka on varattu samana kesänä. Keslerilla on NHL tason koko, fysiikka, nopeus, puolustustaidot, aloitustaidot ja hän tekee uskomattoman paljon töitä. Jotkut leiriä läheltä seuranneet ovatkin ihmetelleet, koska Kesler lepää.

Jos Burke - Nonis kaksikko uskoo tosissaan Keslerin ottavan pelipaikan ensi kaudella NHL:stä, heillä olisi nyt mahdollisuus treidata Chubarov ja luottaa omaan näkemykseensä. Kesler olisi tyyppinä juuri sellainen, joka sopisi Chubarovin paikalle ensi kaudella ja ellei Kesler jaksa, Reidiakin voitaisiin mahdollisesti peluuttaa hänelle oudossa roolissa, puolustavana sentterinä.

Jesse Schultzin läpimurto viime kaudella ja hienot pelit WHL:ssä ja Memorial Cupissa ( suuret kiitokset Ferrikselle ja Jounille nauhoista ) eivät näillä näkymin pääty pelkästään WHL:ään. Shultz on näyttänyt prospectleirillä olevansa valmis haastamaan jo ensi kaudella kenet tahansa Canucksin laiturin,
lukuunottamatta Näslundia, Bertuzzia, Cookea ja Lindenia. Hän voisi olla ainakin tähän asti nähdyillä näytöillä yksi mahdollinen yllätyskortti ensi kautta koskien. Erinomainen luistelija, hyvä laukaus, hyvä kiekonkäsittelytaito ja kahteen suuntaan pelaava maalintekijä...

Jason King on ollut kovakuntoinen ja entisestään kehittynyt kaveri. King, joka pelasi jo viime kaudella NHL:ssä kahdeksan ottelua on vätänyt jääharjoitukset erittäin kovalla intensiteetillä. Hän ei ole väsynyt "kiihdytysharjoituksissa", vaikka monet muut ovat ja on näyttänyt menneen pelaajana jälleen eteenpäin.
Kingin todennäköisin pelipaikka tullee silti olemaan tulevalla kaudella ahl.

Mikko Jokelan sanotaan olevan tehnyt tähän mennessä niin hyvän vaikutuksen, että jopa Nolan Baumgartnerilla ja Bryan Allenilla olisi ensi kaudella todellisia vaikeuksia pitää paikkansa. Grenier on näyttänyt puolestaan prospectleirillä fysiikkansa. Hän on taklannut muutaman kerran pommeja, jotka aikanaan antoivat hänelle lempinimen "The Rock". Joku ihmetteli tosin, eivätkö
Grenierin luistimet ole terässä - sen verran heikkoa luistelu oli välillä. Mutta toisaalta, hän on todella iso, kova, vahva ja yllättävän tekninen rooliinsa ja kokoonsa nähden. Mahdollisuuksia NHL:ssä seitsemännen pakin rooliin.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Onneksi halleissa on nykyään ne verkot...

...Sanoi Canucks fani viitaten Slegrin lyöntilaukauksen tarkkuuteen.

Slegr Canuckseihin tuntuu olevan joka kesäinen huhu mutta tällä kertaa sen toteutuminen vaikuttaa jopa todennäköiseltä. Ainakin Vancouver Province piti tietoa jo lähes varmana ja sanoo Slegrin saavan $800.000 ensi kaudelta. Slegr pelasi osan viime kaudesta Venäjällä Kirill Koltsovin kanssa ja ehkäpä Koltsovia seuraamaan tulleet scoutit ovat samalla uudelleen löytäneet Slegrin. Uuden kiekollisen puolustajan tulo kyllä hieman ihmetyttää varsinkin jos Slegr vie peliaikaa Allenilta, joka pelottavaa kyllä taitaa olla Canucksin fyysisin puolustaja kun Baron lähtee. Baronia halvempi hinta lienee Slegrin suurin etu tässä tilanteessa, Baronia huhut ovat viemässä jo mm. Torontoon.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Slegr

...Ja toteutui. Slegr Canucksiin ja kuudennen - seitsemännen pakin paikalle lisää kilpailua. Slegr on tosiaan ollut huhuissa ennenkin ja hänen tiedetään myös haluavan pelata juuri Vancouverissa. Rauhallinen ja kaunis Kanadalainen kaupunki, jolla on tällä hetkellä myös jääkiekkojoukkue, jolla on realistisia
mahdollisuuksia menestyä.

Slegr ei ole tällä hetkellä kovinkaan suuressa huudossa markkinoilla, mutta Baronin korvaajaksi hänestä kyllä voisi hyvin olla ja halvempana miehenä ok. Slegr oli aikanaan lupaava
hyökkäävä pakki, joka varattiin siis toisella kierroksella vuoden 1990 Draftissa. Heti ensimmäisellä NHL kaudellaan Slegr teki hyvät pisteet 41 ottelussa, 4+22=26 ja toisella kaudella hänestä näytti kehittyvän Vancouveriin seuraava ykkös - kakkospakki kun Tsekki latoi 78 ottelussa pisteet 5+33=38. Tämä tilasto, kahta vaille 40 pistettä, näytti nuorelle pakille tuolloin erittäin hyvältä. Mutta jatkossa tahti hiipui huomattavasti ja hänestä tuli
kiertolainen, joka seilasi Edmontonin, Södertäljen, Litvinovin, Pittsburghin, Atlantan, Detroitin ja Omskin kautta nyt siis takaisin.

Joukkueelle Slegrin tulo ei tee varmasti huonoa, mutta Allenille Slegrin tulo antaa varmasti lisää epävarmuutta peliaikaansa koskien - toisaalta lisää tahtoa voittaa paikka. Allenin odotettiin
ottavan vihdoin ensi kaudella lopullisen askeleen vakikokoonpanoon ja nyt on jälleen yksi uusi tulokas lisää. Jovanovski, Öhlund, Sopel, Salo ja Malik ovat viisi varmaa NHL pakkia, mutta entä se kuudes? Onko se Allen, Slegr vai kenties
joku nelikosta Baumgartner, Eakins, Jokela tai Koltsov. Itse uskon näistä eniten Alleniin, joka on todellakin ehkä joukkueen fyysisin pakki, tai ainakin hänen fyysisyytensä huomataan helpoimmin kun hän ei ole yhtä monipuolinen kuin esim. Ed Jovanovski tai Mattias Öhlund.

Canucksin puolustuksessa moni kiinnittää huomiota fyysisyyden puutteeseen, etenkin nyt kun Murray Baron ei jatka. Mutta en tiedä, onko siitä huolehtimiseen todellista tarvetta. Mainitut Jovanovski, Öhlund ja Allen ovat kaikki fyysisiä pakkeja. Salo ja Malik ovat puolestaan isoja puolustajia, jotka sijoittuvat hyvin ja ovat vaikeita kierrettäviä, vaikkeivat taklaakaan joka vaihdossa vastustajalta ilmoja pihalle. Sitten ovat vielä Sopel ja Slegr, jotka
ovat hyviä liikkumaan ja pelaavat näin vastustajia vastaan "taklaamalla kiekkoa". Kaikki Canucksin pakit pystyvät pelaamaan kiekollisesti hyvin.

Kunnon Scott Stevens, Darius Kasparaitis tai Bryan Marchment puuttuu, mutta kokonaisuutena Canucksin puolustusta vastaan on vaikea pelata. Etenkin kun se on liikkuva, pystyy nousemaan hyökkäyksiin mukaan ja siellä on kaksi pakkia, jotka ovat onnistuessaan NHL:n top 10 joukossa molemmat. Minä en huolehtisi tästä puolustuksen pehmeydestä niin kauan kuin ykkösmaalivahdin voittomäärä kahden loukkaantumisen kanssa olisi yli 30 kaudessa ja puolustus olisi NHL:n viiden tehokkaimman puolustuksen joukossa.

No, siinä mielessä Canucksin puolustusta voidaan pitää pehmeänä, että sen parhaat avut eivät ole kuitenkaan kovuudessa. Canucks pelaa run-and-gun tyylistä kiekkoa ja joukkueella pitää olla nimenomaan hyviä kiekollisia pakkeja, jotta tämä tyyli toimisi parhaimmalla mahdollisella tavalla. Tällä hetkellä joukkueessa on neljä pakkia, jotka pystyvät rikkomaan 30 pisteen rajan ja Slegr takataskussa, mikäli joku näistä loukkaantuu tai treidataan. Ensimmäisellä vaihtoehdolla en ala spekuloimaan syyskuussa, mutta jälkimmäinen voisi hyvinkin toteutua nyt kun lisää kiekollista voimaa on hankittu.

Treidiehdotus; Sopel, Chubarov ja mahdollisesti Umberger vaihdossa johonkin kakkosen laituriin. Näistä Chubarov ja Umberger olisivat mielestäni menetyksiä ja Artemin lähtö harmittaisi allekirjoittanutta todella. Sopel ei olisi ehkä niinkään nykyjoukkueessa menetys, kun Jovanovski, Salo ja Öhlund ovat hyviä offensiivisia pakkeja. Umbergerin voisi treidata mukana, sillä hänestä saisi lisää arvoa pakettiin. Hän on lahjakas, mutta epätasainen hyökkääjä. Hänestä saattaa kehittyä tulevaisuudessa kakkosketjun voimahyökkääjä, mutta mikäli Canucks haluaa tosissaan sitä kakkosen laituria nyt eikä viiden vuoden päästä, Umbergerinkin voisi pistää pakettiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös