Vaasan Sport 2013–2014: Kohti unelmaa!

  • 1 059 444
  • 2 993
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Aiheutti päättömällä ja kulmikkaalla kohelluksellaan kannattajille turhautimista Hämeenlinnassa pelatessaan. Lisäksi oli jostain syystä hyvin pehmee kokoonsa nähden. Sitä en kiellä etteikö olisi Sportiin kova vahvistus.

Itseluottamus ollut hukassa ja motivaatio. Kyllä Luti on todella riski äijä maalin edessä, kuin myös kulmissa. Tarvii hyvä sentterin tekemään peliä ja latoo parhaillaan hurjalla tahdilla häkkejä.

Uskon, että tää on loppupeleissä hyvä siirto Luomalalle, aivan kuten siirto Sportiin oli hyvä Kokkalalle sekä Kivimäelle.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Jaa, siellä on kausikin alannut.. Jos jotain myönteistä kommenttia alkuun, niin se on ehdottomasti se, että hyökkäyspäässä liigakokemuksen määrä, henkilökohtainen taito ja fyysisyys konkretisoituvat tehtyinä maaleina - ja vieläpä hienojen kuvioiden myötä. Ottaen huomioon viisikkopelaamisen ja puolustuspään huomattavat ongelmat, kyetään silti tekemään sen verran maaleja, että kotona on voitettu. Kun tähän vielä lisätään kerrankin loistava ylivoima niin kauden suhteen voi olla suhteellisen luottavainen. Hattunen, Kokkala, Kivimäki ja Luomala ovat sellaisia palasia joukkueessa jollaisia tässä on tavoitteisiin nähden odotettukin. Toivottavasti Nico Aaltosestakin saadaan vielä se tiikerinsilmä esiin, varsinkin jos siihen kärkisentteriin ei enää ole varaa.

Slovakian poika Kristof se on pedannut itselleen parhaan mahdollisen pohjan joukkueessa. 'Ykköskentässä' ja tehot 2+5 neljässä ottelussa. Ja katsokaa nyt millaista settiä kaveri laatikossa esittää; loistava pelinluku, levittää peliä ja jakelee pitkiä poikkisyöttöjä suoraan lapaan maalintekopaikassa olevalle kaverille.

Puolustus on sitten juuri sellaista paskaa kuin mistä jo ennen kauden alkua varoittelin. En ihan täysin ymmärrä, millä perusteella Sportissa on laskettu tuon pakkimateriaalin riittävän oman pään turvaamiseen. Siellä on ainakin yhden peliä rauhoittavan puolustavan kärkipuolustajan mentävä aukko, ja sellaisen hankkiminen sitten valitettavasti maksaakin jotain. Lisäksi Kuusela ei ole ikävä kyllä vakuuttanut, vaikka uskalsin luottaa - enkä vieläkään täysin toivosta luovu.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hiltusen videohaastattelusta bongasin mielenkiintoisen aiheen. Hiltunen kertoi jutelleensa Oskar Osalan kanssa siitä miten tämä voisi olla yhteistyössä Sportin kanssa. Asiaa kuulemma työstetään. Kenelläkään mitään ajatuksia mitä se voisi olla? Pelaamaan Osku ei nyt ole tulossa.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Luomala 1+1 vuotisella sopimuksella. Optio voimaan automaattisesti, jos noustaan liigaan. Taas tulee pitkä viikko, kun lauantaita odotetaan. Onneksi vain 2 työpäivää.

Kokeiltaisko Kristofia nyt keskellä ja Luomalaa toiseen laitaan, vai jätetäänkö tehokentät kokonaan koskematta ja Luomala suoraan kolmoseen. Vaihtoehdot hyökkäyskoostumuksiksi:

Kriso - Mirri - Kivimäki
Hattunen - Kokkala - Laaksonen
Nyholm - Aaltonen - Luomala
Piispanen - Köykkis - Kiviniemi

tai sitten

Luomala - Kriso - Kivimäki
Hattunen - Kokkala - Laaksonen
Nyholm - Mirri - Piispanen
Nässlin/junnut - Aaltonen - Kiviniemi

Halavan paluun jälkeen Nyholm neloseen ja Halava kolmoseen.
 

C Waddle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Luomala siis 1+1 sopimuksella Sportiin jossa optio tarkoittaa sitä että hän jatkaa seurassa jos noustaan liigaan. Ulkopuolisella rahoituksella Jämsän mukaan tämä sopimus rahoitettu joten kaiken järjen mukaan sitä rahaa pitäisi edelleen pelaabudjetissa. Niitä laiteureita tosiaan on aikamoinen määrä jo, jännä nähdä miten kentän rakennetaan kun sekä Halava että Luomala ovat rosterissa.
 

1939

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat
Hienoa, että saatiin Luti takaisin kotkapaitaan. Sportin fb osasi kertoa seuraavaa
ketjukoostumuksista
Luomala keskiviikkona mukana Vantaalla. Pelaa yhdessä Nico Aaltosen ja Markus Piispasen kanssa. Myös M. Aaltonen palaa kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen
 

Orion Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hienoa, että saatiin Luti takaisin kotkapaitaan. Sportin fb osasi kertoa seuraavaa
ketjukoostumuksista

Nyt on Sporalla kasassa 3 todella kovaa ketjua. Kaikki pystyvät maalintekoon. Joukkuepuollustus kuntoon ja itseluottamus kassarille niin hjuva tuloo !
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Hienoa, että saatiin Luti takaisin kotkapaitaan. Sportin fb osasi kertoa seuraavaa ketjukoostumuksista
Dodiin. Eiköhän se ole ihan hyvä, että hyvin kemioita jo löytäneet 1. ja 2. kentälliset pidetään ainakin vielä tässä vaiheessa koskemattomina ja saadaan mahdollisesti tehoja irti myös 3. kentältä!
Lutilla myös pelituntuma vielä varmasti hieman hakusessa, joten saa rauhassa treenailla tuolla 3. kentässä. Tulisikohan sitten heti YV:lle mukaan, esim. maalinedustalle toiseen YV:seen Uiton tilalle.

Jatkossa sitten Luomala-Aaltonen-Halava ja siinäkin pitäisi olla erittäin tuhoisa ketju kasassa, joka olisi lähtökohtaisesti lähes jokaisen tai jokaisen Mestis-jengin ykköskenttä! Mutta meillä olisi tällöin kolme tasavahvaa "ykköskenttää".
 

C Waddle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Mites muuten tämä case Nyholm, onko pelikiellossa tänään? Mitään lisäsanktioita en ole nähnyt (vielä) mutta menikö se niin että automaattisesti huilaa yhden pelin jos lentää pihalle?
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Mites muuten tämä case Nyholm, onko pelikiellossa tänään? Mitään lisäsanktioita en ole nähnyt (vielä) mutta menikö se niin että automaattisesti huilaa yhden pelin jos lentää pihalle?

Nyholm on Sportin ilmoituksen mukaan tänään pelaavassa kokoonpanossa, joten vastaus kysymykseesi on ei.

Sport tänään (lähde: fb)

32 Tuomas Saarela (30 Jean Auren)

17 Michal Kristof - 15 Mika Kujanpää - 28 Samuli Kivimäki
5 Eetu Heikkinen(A) - 10 Antti Uitto(C)

87 Jarkko Hattunen - 36 Lassi Kokkala - 12 Jere Laaksonen
76 Kristian Tuohilampi(A) - 81 Ari Gröndahl

71 Marko Luomala - 21 Nico Aaltonen - 18 Markus Piispanen
41 Mikael Aaltonen - 34 Joni Haverinen

16 Jani Kiviniemi - 26 Anssi Köykkä-Luopa - 38 Robert Nyholm
 

Vaihtorotta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vetää kyllä väkisin suupieliä hymyyn tämä Sportin rosteri, puhumattakaan sitten kun saadaan vielä Halava omalle paikalleen ja Kristof sentteriksi. Kolme ensimmäistä ketjua todella kovaa tasoa hyökkäyksellisesti ja nelosena kunnon telaketju, olettaen että peluutetaan Halavan paluun jälkeen muodossa Kiviniemi - Aaltonen - Nyholm.

Nyt vain kärsivällisesti peli kuntoon ja nousujohteisesti kevättä kohti, silloin pitää tällä joukkueella tulla tulosta.
 
Viimeksi muokattu:

C Waddle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Kappas, ehkä tämäkin että Nyholm ei saanut pelikieltoa on jonkinlainen edistysaskel kurinpitomielessä. Mitä Kuuselalla on, kerääkö itseluottamussa kotioloissa vai onko tullut jotain loukkaantumista? Toivottavasti Saarela saa heti onnistumisia alle. Kyllähän tuossa nelosessa olisi sellainen Erik Riskan kokoinen aukko, jos saa vähän vanhoja muistella.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hyvä päätös, ettei pelikieltoja jaettu. Kuuselakin jätetty kotiin kokoamaan itsensä ja toivottavasti taas lauantaina kulkee. Erittäin vaikea peli tulossa aina vaikealla Vantaalla, mutta tällä kertaa on jalkeilla Halavaa vaille paras kokoonpano.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Kumpi vastaa meidän puolustuskuvioista, Rässy vai Maukka? Tästä nykyisestä saatanan sekoilusta ei yksinkertaisesti voi tulla yhtään mitään. Siihen päälle vielä veskari jolta ei paljon apuja ole tullut kun olisi pitänyt ottaa niitä gamasavereita.

Ja samalla Vantaa lyö viidennen häkin reiluun 20 minuuttiin.

Edit. Tilanne 7-1 Vantaalla kun toista erää vielä hetki jäljellä.

Rässy ulos. Mä en näe että jope tätä laivaa enää kääntää. Suunta on ollut vain ja ainoastaan alaspäin viimeisen mestaruuden jälkeen. Nyt edes ylivertainen hyökkäysmateriaali ei riitä kun omissa soi sellaiset viisi kertaa matsia kohden. Ja pitää muistaa että Jukurit ja KooKoo on vielä kohtaamatta.

En olisi huolissani jos puolustuspelaamisessa olisi havaittivissa parannusta, mutta nyt kun tässä on viisi kierrosta pelattu ja tämä matsi on kyllä ihan pohjanoteeraus. Koutsi ei saa jengiä ollenkaan hanskaan.
 
Viimeksi muokattu:

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kun kaikkia pelaajia ei voi vaihtaa, niin pakko kai se on aloittaa valmentajasta. Kunnon korvaajan etsintä käyntiin. Pakeista puolet vaihtoon ja jos ei tämänkään jälkeen kulje, niin veska vaihtoon. Ei voi olla, että kun virheet tiedetään ja niihin asioihin on panostettu, ne vain pahenevat. Siis ihan täyttä skeidaa meidän puolustus. Jokaisesta äijästä tullaan heittämällä ohi ja pelaajat kaatuilevat. Olisiko vikaa myös uudessa varusteen toimittajassa?
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Tällaista Vantaa-fiaskoa ei voi enää edes kokonaan laittaa olemattoman puolustus- ja maalivahtipelin piikkiin. Onko palkat taas myöhässä, vai mistä nyt taas vaihteeksi puristaa? Ammattimiehet käyttäytyvät kuin pikkupojat ja heittävät läskiksi, kun ei huvita kun kaikki on suolesta.

Ei voi olla, että kun virheet tiedetään ja niihin asioihin on panostettu, ne vain pahenevat.

Nimenomaan. Näyttää vahvasti siltä, että Räpsä on kupla valmentajana ja kolmas mestaruus tuli Stögön palikoilla. Tulee pitkä taloudellinen miinus taas. Joudutaan uusimaan pakistoa, maalivahti ja valmentaja...
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kautta pelattu nyt 5 peliä ja maaleja mennyt omiin keskimäärin 5/peli. Miten on edes mahdollista päästää noin monta maalia per ottelu. Joukkue on kuitenkin sarjan kallein ja suuri mestarisuosikki.

Asetin vähän itseni iloksi Sportille välitavoitteita, joissa toki edelleen ollaan "aikataulussa", mutta tavoitteena oli myös, että peli kehittyy tasaisesti. Nyt tuli ensimmäinen peli tällä kaudella, missä ei ollut mitään saumoja voittoon. Pakit eivät vain osaa luistella, eikä merkata hyökkääjiä. Harjoittelussa pakko olla vikaa tai sitten meidän pelaajista on tullut hiton tyhmiä. On se kumma, kun viime kaudella oli hetket jolloin peli oli todella hyvässä kuosissa ja mestaruus näytti varmalta, mutta sitten kääntyi kelkka ja se on jatkunut tälle kaudelle, vaikka pelaajat ovat vaihtuneet. Gröndahlkin pelaa samalla tasolla kuin Sportiin tullessaan. Ainoat edes neutraalit suoritukset pakistossa ovat Heikkinen ja Uitto. Uitto asenteellaan ja Heikkinen nyt on vain niin hyvä. Molareita on melkein turha alkaa syyttää, jos puolustusta ei ensin saada kuntoon. Yksikään peli ei ole ratkennut maalivahtiin.

Kauanko Rässylle annetaan aikaa? Olin sitä mieltä, että marraskuun alkuun, mutta tätä tahtia se alkaa olla jo liikaa. Korvaajaa ei tietenkään voida liian hätäisesti hankkia tai sekin menee metsään. Rahaa tulee joka tapauksessa tänä vuonna palamaan ja miinusta tulee että paukkuu, jos meinataan menestyä.
 

fire^soul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Detroit Red Wings
Samaa ajattelin tuossa kun katselin lopussa numeroita.. Eli kuka vastaa puolustuksesta. Ei voi mennä 8 sisään jotain K-Vantaata vastaan vaikka olisi tehnyt pari maalia räpsän kaljun ja veskarin takaraivon kautta. Ei vaan voi.. Sellaset 4-2 ja jotain Jukureita repsahdusromahdus 6-2 häviön voi vielä jotenkin ymmärtää mutta hei oikeesti..

Olisko meillä täällä oikeasti joku kiekkomies joka on nähnyt pelejä ja viitsisi kertoa mitä siellä tehdään väärin? Itse olen nähnyt vain 1,5 peliä ja ONNEKSI en kerennyt tänään lähteä Vantaalle matsiin. Mutta mitä itse näin niin älyttömästi pakit pelkäsi ja valui ja valui todella alas. Hyökkääjät ei taas tulleet kovin nopeasti alas kulmista minne kokoajan kiekkoa pelattiin. Sportin taktiikka näyttikin monesti olevan vain kiekko päätyyn ja voimalla kulmista, joka kyllä toimi hyökkäyksessä hyvin. Mutta jos alaspäin ei joukkueena pakiteta niin sieltä pääsee aina miestä vetopaikkoihin.

Ikävä näille meidän junnumokeille. Ehkä se Kuusela ei sitten ollutkaan se ongelma?
 

makke246

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Herra isä!
Suunnattoman iloinen, etten ollut todistamassa tätä perseraiskausta.
Nyky Sportin otteista alkanut löytymään sitä toivottua tasaisuutta, joka löytyi jo viime keväänä,(kaikki menee päin vittuja).....
Olisko tässä nyt käymässä niin, että joukkue haluaa savustaa vain Räpsän pihalle? - Toivottavasti, sillä rahat ei riitä puolustuksen uusimiseen...
Jotenkin tuntuu kummaliselta, ettei pelaajat muka olisi vielä omaksunu pelitapaa, sillä onhan joukkueessa useita pelaajia, jotka pelanneet aiemminkin Räpsän alaisuudessa.

Vastaava tulos kotipelissä, olisin jäänyt katsomoon tunniksi buuuaamaan.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Kauanko Rässylle annetaan aikaa? Olin sitä mieltä, että marraskuun alkuun, mutta tätä tahtia se alkaa olla jo liikaa. Korvaajaa ei tietenkään voida liian hätäisesti hankkia tai sekin menee metsään. Rahaa tulee joka tapauksessa tänä vuonna palamaan ja miinusta tulee että paukkuu, jos meinataan menestyä.
Olisiko tasan niin, että pakit eivät luota veskariin ja peruuttelevat liikaa tästä johtuen? Ja veskari ei saa mitään kiinni, koska pakit peruuttelevat liikaa ja oravanpyörä on valmis.

Jos lohduttaa, niin ei se kauden alku ole Kouvolassakaan kovin hyvältä näyttänyt.
 

Ihmemies

Jäsen
Koko viisikkopeli oli kyllä sellaista säheltämistä tänään Vantaalla, että ei paremmasta väliä. Syötöt meni minne sattui. Puolustaessa ei oikein tiedetty kuka otti kenet ja hyökkäämään lähdettiin koko viisikon voimin, niin että Vantaa oli ylivoimahyökkäyksissä vähän väliä. Sekaisin oli tänään peli ja jossain vaiheessa alkoi myös sitten tietysti henkinen kantti murenemaan. En tiedä onko nyt itseluottamus täysin hukassa, mutta kiekko polttaa kovasti monellakin ammattimiehellä lavassa. Järjetöntä koheltamista oli peli tänään.
 

Koppari

Jäsen
Suosikkijoukkue
suomikiekko
Uskomatonta sukellusta alkanut kausi! Kyllä tällä pelaajakalustolla pitäisi saada parempaa aikaan, vaikka joukkueseen on kerätty muutamia kakaroita, joilla on isot luulot! Luulisi luulot viimeistään nyt lähtevän, jos meinaa kiekosta elää!
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Mitä saatanaa siellä taas kohelletaan? Eikö noiden vitun sikaniskojeb pitäisi pelata paremmin, vaikka ei olisi valmentajaa lainkaan? Tekisi kyllä hyvää jätkien kävellä kotiin.

Eikös se Maukka edelleen vastaa puolustuspelaamisesta? Kumpikin koheltaja tukasta vittuun ja joku oikee valmentaja sisään. Miten olisi nyt se taloudellinen riski ja Kake kehiin? Meneehän tää muutenkin perseelleen tällä kaavalla. Ei voi vittu ymmärtää...

Jokohan Tami on rimpauttanut vanhalle, hyvälle ystävälleen Vaconilla?
 

C Waddle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Toi peli on niin sekaisin tällä hetkellä että ei mitään rajaa. Turha yksittäisiä pelaajia täällä haukkua, viisikkopelistä ei tietoakaan jonka johdosta yksilöt näyttää todella huonoilta. Välillä siellä pyörittiin siihen malliin Sportin päädyssä että Sportin pelaajat joutuivat huutelemalla päättämään kuka hoitaa minkäkin miehen. En muista koska olisin näin paljon ylivoimahyökkäyksiä nähnyt kun mitä Sport tänään vastustajalle tarjosi.

Huvittava oli tilanne kun ensi Vantaa pääse kolmella kahta vastaan. Kaikki Sportin pelaajat lähtee saatananmoiseen luisteluun omaanpäähän jonka seurauksena yhtäkkiä kaikki viisi pelaajaa ovat oman maalin takana.

Suosittelisin perusjuttuihin palaamista, varsinkin vieraskentällä. Omista helpolla syötöllä pois, jos ei löydy, kiekko keskialueelle. Karvausta pykälän verran alemmas ja otetaan neljällä miehellä vastaan. Pysyisi ehkä viisikot paremmin kasassa.

Positiivisinta tässä päivässä. Hiltunen oli paikalla vip aitiossa. Mahtoi olla mukavaa seurata peliä. Aika napakasti suuntasti kohti Sportin pukuhuonetta ottelun jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös