Välierät kevät 2011: JYP - Blues

  • 134 438
  • 605

Pappa1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Tribe, Tigers, Angels, Rangers (Texas)
Ihmiset ovat näemmä unohtaneet rubikin kuution. Käännellään ja väännellään, ei meillä ole tässä sarjassa mitään hätää.
 

Jypjyrää:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #44,#82
Luotto on edelleen omiin, vaikka tilanne on vaikea. Blues on ollut parempi ja ansaitsee johtonsa. JYP pelaa henkisesti osittainen käsijarru päällä. No voi ainakin sanoa, ettei Asplundiin olla kaaduttu :). Nyt kotona voitto ja uudelleen yrittämään ryöstöä Espooseen.
 

makeyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nythän tämänkin voi paljastaa. Vatasen omasta suusta kuultuna. Sami ei tule pelaamaan näissä playoffeissa. Kävi miten kävi tässä sarjassa
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Ei kai tässä paljon muu auta kuin kaivaa muistilokeroista esiin kevään 2003 puolivälieräsarja Kärpät-JYP ja uskoa siihen, että pitkässä sarjassa vahvempi joukkue lopulta menee kuitenkin jatkoon.

Miljoonan taalan kysymys kuuluu, kumpi pelaa maalissa perjantain pelissä, Tuokkola vai Myllykoski? Oli kumpi tahansa, jos ei tule täydellistä onnistumista ja sen takia hävitään, niin spekuloitavaa riittää juhannukseen asti.
 
Viimeksi muokattu:

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Kohta odotellaan sitä, kuka tulee sanomaan, että Jyp kaatui sen takia, koska ylivoiman tärkein pelaaja Vatanen ei pelaa.
 

Torspo82

Jäsen
JYPillä ei ole vielä mitään syytä heittää pyyhettä kehään. Neljännessä ottelussa peli näytti jo toisessa ja kolmannessa erässä siltä miltä se näytti parhaimmillaan runkosarjassakin. Kolmannen erän nyt voi tietysti laittaa ainakin osittain Bluesin peruuttelun piikkiin, mutta toisen erän hallinnasta ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä. Ja kyllä, jääkiekko on maalintekopeli, jossa enemmän maaleja tehnyt joukkue tuomitaan voittajaksi. Maalinteko olikin yksi ainoita asioita, joissa Blues oli parempi neljännessä ottelussa. Mutta mikäli JYP löytää sen kadonneen rentouden ja jyvän maalintekoon, tulee Blues olemaan vielä isoissa ongelmissa. Pelillinen hallinta on nyt siirtymässä JYPille ja loppujen lopuksi mahdollisista kolmesta viimeisestä pelistä kaksi on kotona.

Tietysti on selvää, ettei JYPiä nähdä tänä vuonna finaaleissa mikäli yksikään seuraavasta kolmesta ehdosta ei toteudu:

1. Maalinteon on ruvettava onnistumaan
2. Pelillisen ilmeen on pysyttävä samana kuin viime ottelun kahdessa viimeisessä erässä
3. Maalivahtipelin on palattava vähintään runkosarjan tasolle
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Kohta odotellaan sitä, kuka tulee sanomaan, että Jyp kaatui sen takia, koska ylivoiman tärkein pelaaja Vatanen ei pelaa.

JYP kaatuu jos kaatuu sen takia, että tärkeimmät pelaajat Tuokkola ja Myllykoski eivät ole pelanneet niinkuin näissä peleissä pitäisi. Jos ei taso nouse niin huonosti käy. Ei se Vatasen puuttumisesta kiinni ole.

Koska JYPissä on muuten viimeksi yleensä nähty maalivahtia, jonka suoritustaso tärkeissä peleissä on edes jollakin tavalla tasainen ja ennustettavissa?
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sarja on vielä hieman kesken, mutta kyllä tämä vahvasti näyttää siltä, että Risto Dufvan JYPistä voi alkaa puhua tosipeleissä jäätyvänä runkosarjajoukkueena. Kolme kertaa on tullut runkosarjan voitto ja vain yhden kerran ovat selvinneet finaaliin ja mestaruuteen. Silloinkin kävi tuuri vastustajien suhteen kun saivat välierissä pelityylillisesti erittäin sopivan ja jo välieräpaikkasta mahansa täyttäneen KalPan vastaan. Finaalivastustajakin oli aika vaisu, kun Matti Alatalon runkosarjassa viidentenä ollut sammuva dynastia Kärpät selvisi viimeisellä suonenvedollaan finaaliin asti, mutta siellä oli paukut jo täysin loppu ja JYP voitti mestaruuden perussuorituksellaan. Sen jälkeen kahtena keväänä runkosarjan perusteella selkeästi heikommat joukkueet ovat pistäneet JYPin tiukoille ja JYP tulee pelaamaan toista kevättä putkeen pronssiottelussa.

Olen pitänyt Risto Dufvaa liigan parhaana valmentajana tuloksellisesti, mutta kyllähän toinen floppaaminen playoffeissa syö arvostusta melkoisesti. Uimalakki on sittenkin aivan kuin koko joukkueensa: robotti. Tekee hommansa hyvin, mutta sitten kun joku sen koodin selvittää niin ei pysty mukautumaan. Mikä on kaljun alle koodattu ei siellä itsestään paremmaksi muutu, jonkun muun pitäisi ajaa päivitys. Puuduttava robottityyli puree runkosarjassa, mutta keväällä kun muut lyö isompaa vaihdetta silmään niin diisel-traktori ei pysty enää parantamaan.

Blues sen sijaan on tehnyt upean muodonmuutoksen. Eilisen pelin ensimmäistä erää oli hieno katsoa, joukkue kontrolloi kiekkoa ja hallitsi peliä. JYPin kovasta karvauksesta huolimatta pakit uskalsivat pelata järkevästi ja pääsivät paineen alta hienosti pois. Luonnollisesti johtomaalin jälkeen ja loppua kohti edetessä alkoi vähän jaloissa painaa ja silloin meni vähän roiskimiseksi, mutta hienosti silti taistelivat. JYP sai maistaa omaa lääkettään: eihän johtoasemassa tarvitse enää hyökätä jos luottaa omaan puolustuspeliinsä ja maalivahtiin.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Onko kukaan JYP-faneista ajatellut sellaista näkökantaa, että JYPin pelaajarunko on ollut kasassa liian pitkään? Yksi mestaruus ja kolme runkosarjan (suht ylivoimaista) voittoa ovat täyttäneet mahan ja menestystä ei metsastetä enää samalla raivolla, kuin esim. mestaruuskaudella. Koska itse en usko hetkeäkään siihen, että JYP olisi kaatumassa viimeistelijöiden puutteeseen tai maalivahtipeliin. Pihlströmin 30 kassia runkosarjassa toimikoon hyvänä esimerkkinä. Pahimmat alisuorittajat ovat kuitenkin ainakin Hytönen ja Louhivaara, jotka ovat jo pitkän linjan jyppiläisiä.

Tämän viikon Arvaajassa oli hyvä juttu henkisestä valmennuksesta ja väittäisin, että juuri tässä ottelusarjassa tuollakin on erittäin suuri merkitys. Vastakkain on kuitenkin kaksi hyvin samanlaista joukkuetta, joista toinen on pelannut loistavan runkosarjan, pudotti ensimmäisen vastuksen "helposti" 4-0 ja ajatteli alitajuisesti tämänkin sarjan olevan "helppo nakki". Toinen joukkue on taistellut altavastaajana ensinnäkin pääsystä säälipleijareihin ja sen jälkeen kahta "parempaa" joukkuetta vastaan. Tässä JYPin henkinen valmennus on mennyt pieleen ja taustalla vaikuttaa myös aiemmat saavutukset, joiden takia tietty nöyryys puuttuu.

Mutta, sarja on vielä pahasti kesken, 1-3 tappioasemasta voittoon nouseminen ei ole missään nimessä mahdotonta, mutta se vaatii ennen kaikkea asenteen muutosta JYP-pelaajien pääkopassa. Kiima voittoon pitää löytää uudelleen, silloin kiekot painuvat reppuun ikään kuin itsestään kun perussuoritus pysyy tietyllä tasolla.
 
Onko kukaan JYP-faneista ajatellut sellaista näkökantaa, että JYPin pelaajarunko on ollut kasassa liian pitkään? Yksi mestaruus ja kolme runkosarjan (suht ylivoimaista) voittoa ovat täyttäneet mahan ja menestystä ei metsastetä enää samalla raivolla, kuin esim. mestaruuskaudella. Koska itse en usko hetkeäkään siihen, että JYP olisi kaatumassa viimeistelijöiden puutteeseen tai maalivahtipeliin. Pihlströmin 30 kassia runkosarjassa toimikoon hyvänä esimerkkinä.

Minusta kyse ei missään nimessä ole siitä, että ei olisi nälkää ja halua. Joukkueen pitkään kasassa pysyminen ei myöskään ole negatiivista, ellei tosiaan mestaruuksia ala olla vyön alla paljon. Niitä ei kuitenkaan lopulta ole kuin 1 kpl JYP:illä, joka ei varmasti tyydytä yhdenkään pelaajan nälkää siellä. Ja ihan varmasti suurin osa heistä haluaa näyttää, että Jarkko Immonen ei voittanut yksin mestaruutta.

Pihlström on itse asiassa malliesimerkki viimeistelijöiden puutteesta. Tammisen sanoin, Pihlström ei ole luontainen maalintekijä. Hänen uransa ehdoton huippukausi on juuri ollut tämä kausi, mutta se oli runkosarjassa se. Pihlström on tämän kauden maaleistaan huolimatta jotain vallan muuta profiililtaan, kuin puhdasverinen sniperi. JYP:llä on erinomaisen tasainen pelaajamateriaali, jossa ei hirveästi heikkouksia ole. Hieman se on ehdottomien huippujen kustannuksella, koska JYPin maalinteko on perustunut huikeaan työmäärään. Isoja numeroita JYP on takonut taululle silloin, kun vastustaja on tuon huikean työmäärän edessä pudonnut kyydistä kuin paska rattailta.

En sinänsä halua vähätellä pelaajia yksilöinä. Silti tuntuisi siltä, että JYPin juttu on enemmän se joukkuepeli. Eikä siinä ole mitään väärää, samahan se on Bluesillakin.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Maalinteko on ongelmana

JYP kaatuu jos kaatuu sen takia, että tärkeimmät pelaajat Tuokkola ja Myllykoski eivät ole pelanneet niinkuin näissä peleissä pitäisi. Jos ei taso nouse niin huonosti käy. Ei se Vatasen puuttumisesta kiinni ole.

Itse olen taasen sitä mieltä, että ongelmana on hyökkäyspelin tehottomuus ennemminkin kuin maalivahtipeli.
Jypin tehdyt maalit ovat 1, 4, 3, 0 = 2 /ottelu.

Omaan päähän on tehty 3, 4, 2, ja 2 maalia. Ei tuo kovin pahalta kuulosta.
Ja niistä taitaa olla tyhjiin tehtyjä maaleja 1-2.
Omiin ei siis saisi mennä oikeastaan yhtä maalia enempää.

Edit: Ajatuskatko
 
Viimeksi muokattu:

king k

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Olin ennen eilistä peliä aivan varma, että JYP hakee kotiedun takaisin Espoosta.. mutta kuinka kävikään.
1.erä oli kummaltakin todella tarkkaa pelaamista, jossa virheitä pyrittiin välttämään viimeiseen asti, kumpikaan ei missää tapauksessa halunnut antaa vastustajalle sitä ensimmäistä maalia. Erä kokonaisuudessaan oli hienokseltaan Bluesin hallintaa joukkueen pitäessä kiekkoa enemmän ja juoksuttaessa Jyppiä ympäri kaukaloa.
2.erässä peli jatkui suht samanlaisena kuin ensimmäisessä, mutta Jyp sai myös muutaman maalipaikan hyvän karvauksen ja ylivoiman kautta. Erän ainut maali tulikin sitten aivan hirveän Jypin keskialueen pelin jälkeen, jossa kaksi (2!) Jypin pelaajaa pelasi vaan kiekkoa, eikä miestä (Miettinen) joka sitten pääsi 1-3 hyökkäykseen ja loput onkin historiaa. Maali voidaan aivan hyvin laittaa Tuokkolan piikkiin, koska kyllähän tuollaiset vedit vaan pitää ottaa kiinni. Mutta tuo keskialueen peli oli kyllä jotain aivan hirveetä, olisko siinä ollu Sipiläinen & Koskinen jotka pelas vaan kiekkoa, kun olis pitäny ajaa Miettinen kylmästi pystyyn punaviivan kohdalla.

3.erä olikin sitten jo Jypin kannalta se kaikkein paras erä. Siinä näytettiin, että jos joukkue vaan haluaa pelata hyvin ja haluaa olla se parempi joukkuen kentällä, niin peli on silloin tuollaista. Nyt kysymys kuuluukin, että miksi Jyp ei pelaa tuolla tasolla 60 minuuttia? Miksi pelataan niinkuin pelattiin esim. eilen ensimmäiset 40 minuuttia. OK, kyllähän se tietenkin kuluttaa jos aloitetaan pelit tuolla intensiteetillä millä eilen pelattiin 3.erä, mutta eikös fyysisten tekijöiden pitäisi olla Jypin puolella tässä sarjassa johtuen Bluesin pelimäärästä (13). Ihmetyttää tuo ns. haluttomuus pelata sillä tasolla millä parhaimmillaan pystytään pelaamaan.. enkä ota mitään pois Bluesilta, se johtaa sarjaa 3-1 aivan ansaitusti. Mutta jos Jyp pelaisi tasollaan, niin välttämättä otteluvoitot ei olisi 3-1 tässä vaiheessa.

Luotto Jyppiin on edelleen kova. Huomenna kotikaukalossa hulabaloo päälle ja sunnuntaina haetaan taas sitä tarvittavaa vierasvoittoa Baronalta. Eilinen 3.erä sen näytti, että se on täysin mahdollista. Tarkkin oli eilen maaginen, mutta ei noita iltoja kuitenkaan ihan joka kerta nähdä.

Eli summa summarum, huomenna hoidetaan kotimatsi Synergialla ja sunnuntaina lyödään jauhot suuhun Bluesille Baronalla. Siitä suosta Blues ei enää nouse, game seven Hippoksella maanantaina ja siitä JYP menee finaaliin!
Mutta pelin pitää olla samanlaista kuin eilen viimeisessä erässä, nyt ei enää tartte himmailla, saa lyödä kaiken peliin ihan kokoajan. Kyllä se sinipaitainen joukkuen siitä väsyy mitä pidemmälle sarja menee..
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Itse olen taasen sitä mieltä, että ongelmana on hyökkäyspelin tehottomuus ennemminkin kuin maalivahtipeli.

Jypin tehdyt maalit ovat 1, 4, 3, 0 = 2 /ottelu. Ja noissakin taitaa olla tyhjiin tehtyjä maaleja.
Omiin ei siis saisi mennä oikeastaan yhtä maalia enempää.

Tästähän juuri onkin kyse, että näissä peleissä omiin ei saisi mennä juuri yhtä enempää. Bluesin tehdyt maalit ovat 2,25/ottelu, eli ei juurikaan enempää kuin JYPillä, silti sarja on 3-1. Huomionarvoista on myös, että jokaisen ottelun on voittanut joukkue, jonka maalivahdille on tullut enemmän torjuntoja. Paremmin pelaava maalivahti on siis voittanut ottelun joukkueelleen.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
On aika kova vaatimus...

Tästähän juuri onkin kyse, että näissä peleissä omiin ei saisi mennä juuri yhtä enempää. Bluesin tehdyt maalit ovat 2,25/ottelu, eli ei juurikaan enempää kuin JYPillä, silti sarja on 3-1. Huomionarvoista on myös, että jokaisen ottelun on voittanut joukkue, jonka maalivahdille on tullut enemmän torjuntoja. Paremmin pelaava maalivahti on siis voittanut ottelun joukkueelleen.

...yleisesti ottaen se, ettei omiin saisi mennä yhtä maalia enempää. Tietenkään yhtään ei saisi mennä, mutta keskimäärin tuppaa kiekkopeleissä enemmän menemään. Kyllä hyökkäyspeli on se osa-alue joka Jypillä takkuaa.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
...yleisesti ottaen se, ettei omiin saisi mennä yhtä maalia enempää. Tietenkään yhtään ei saisi mennä, mutta keskimäärin tuppaa kiekkopeleissä enemmän menemään. Kyllä hyökkäyspeli on se osa-alue joka Jypillä takkuaa.

Bluesin hyökkäyspelikö sitten on ollut niin häikäisevää JYPiin verrattuna, että ero syntyy siitä ja sen vuoksi Blues johtaa sarjaa? No ei ole, kyllä se ero ja myös syy JYPin hyökkäyspelin tehottomuuteen on siellä maalinsuulla.

Maalivahdit päikseen, niin sarja olisi 3-1 JYPille, ellei jo kokonaan ohi.
 
Lopun alkua ja alun loppua?

Jos vitutukseen voisi kuolla niin olisi tämän tekstin kirjoittanut zombie.

Spartan jumalat ovat voimissaan ja antavat kaikkensa omalle joukkueelleen. Samaan aikaan Ateenan jumalat piirtelevät jotain pillunkuvia luolissaan. Tai mahdollisesti Lady Fortunan perseenkuvia. Sekin on vain sattumaa että se yli seiskamillin lottopottikin meni yksinoikeudella jonnekin Espoon Mankkaalle.

Kaikki kunnia kuitenkin Bluesille, onhan se tavallaan hienoa katsoa ajokoirat rökittävät paperitiikerin kerta toisensa jälkeen. Paras seitsemästä sarjasta ei mennä tuurilla jatkoon, se on lähtökohta ja kaikki muu on turhaa itsepetosta. Onni pitää ansaita, maalit pitää ansaita, finaalipaikka pitää ansaita – ’ansaintalogiikka’ on vain itse luotava.

Korttitalo huojuu ja Vatasta lienee turha odottaa – jostain pitäisi kaivaa se kipinä joka sytyttää JYPin hurmoksen tai muuten pelit loppuu. Ei tämä vielä ole pelattu mutta nyt on se yhdestoista hetki kääntää kurssi. Me tarvitaan hurrikaania, emme mitään kirpakkaa kevättuulen huokausta.

Ei ole reilua ettei meillä ole Vatasta joten JYPillä on oikeus ajella Tarkki viikon sairaslomalle, ja seli seli, sori sori, ajattelin vain ääneen että mites tästä suosta nyt selvitään, anteeks.

P.s. tainnut joillain Kärppäfaneilla mennä ne Dynastian aikaiset VHS-nauhat solmuun kun ramppaavat joka ketjussa naljailemassa, vähän sama kuin työttömät vittuilisivat työssäkäyville, hah.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Tietysti jos...

Bluesin hyökkäyspelikö sitten on ollut niin häikäisevää JYPiin verrattuna, että ero syntyy siitä ja sen vuoksi Blues johtaa sarjaa? No ei ole, kyllä se ero ja myös syy JYPin hyökkäyspelin tehottomuuteen on siellä maalinsuulla.

Maalivahdit päikseen, niin sarja olisi 3-1 JYPille, ellei jo kokonaan ohi.

...lähtökohtaisesti tavoitellaan jotain 1-0, 0-1 voittoa, niin sitten puolustus on pettänyt ja hyökkäyspeli on sujunut kuin unelma. Ihan ylimääräisiä maalejakin tehty ja energiaa hukattu suotta.

Jyp teki runkosarjassa 3.1 maalia/ottelu ja päästi 1,6/ottelu.
Blues sitten vastaavasti 2,3 tehtyä ja 2,5 päästettyä ottelua kohden.

Blues on jatkanut maalien tekemistä aika samaan tahtiin kuin runkosarjassakin, mutta Jyp on notkahtanut pykälän alaspäin.

Syitä tuntuu löytyvän aina muualta: liikaa peleja, onni, pelituntuman puute, vastustajan maalivahti jne. Jos vaikka omat hyökkääjät tekisivät edes niistä avopaikoista maalin niin se auttaisi.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko kukaan JYP-faneista ajatellut sellaista näkökantaa, että JYPin pelaajarunko on ollut kasassa liian pitkään? Yksi mestaruus ja kolme runkosarjan (suht ylivoimaista) voittoa ovat täyttäneet mahan ja menestystä ei metsastetä enää samalla raivolla, kuin esim. mestaruuskaudella. Koska itse en usko hetkeäkään siihen, että JYP olisi kaatumassa viimeistelijöiden puutteeseen tai maalivahtipeliin. Pihlströmin 30 kassia runkosarjassa toimikoon hyvänä esimerkkinä. Pahimmat alisuorittajat ovat kuitenkin ainakin Hytönen ja Louhivaara, jotka ovat jo pitkän linjan jyppiläisiä.

Olen periaatteessa juurikin samaa mieltä, joskin käyttäisin hieman eri sanavalintoja. Mielestäni tietty pelaajarunko on vielä oikeinkin hyvä asia, mutta liian pieni vaihtuvuus voi nousta menestyksen esteeksi, jos tietty tuoreus ja innokkuus puuttuu. Moskovan ZSKA:lla nämä täysin samaan pelaajistoon perustuvat dynastiat.

Tätä sopivaa vaihtuvuutta, joksi arvioin noin 5-7 uutta pelaajaa, pidän tärkeänä menestystekijänä kauden ennakkoarvailuja tehdessäni, ja juuri tämän asian kanssa olin JYP:n suhteen pelko persiissä jo ennen kauden alkua. Kertoohan se jostain, jos parhaat pleijaripelaajamme ovat Asplund, Virtasen Jonne, Lahti ja Riska (kaikki aiemmin joko muualla tai pienessä roolissa), ja Hytöstä, Pihlströmiä ja Jääskeläistä saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. No joo, Makkonen ja Sopanen olivat uusia kasvoja, mutta eivät kuitenkaan niitä tarvittavia voittajatyyppejä, ja muiden tavoin playoffeissa eksyneen Perrinin voi myös laskea uudeksi kasvoksi. Tami voisi lainata tähän vanhojen kasvojen rutiiniläpsyttelyyn liittyen vielä jonkun prinsiipin 95-prosenttisesta keskittymisestä. Onhan se härskiä, että Bluesin Talajat, Miettiset ja Salliset kouluttavat meidän Hytöstä, Perriniä ja Louhivaaraa.

Kiima puuttuu, ja mailan puristus tuntuu muuttuvan tiukemmaksi peli peliltä ja erä erältä. Vielä kun vastustaja tuntee pelitavan läpikotaisin ja löytää lääkkeet sen murtamiseksi, Tarkki vie veskarikaksikkoamme miten tahtoo ja yksi avainpelaajista on loppukauden lasaretissa, alkaa eväät olla hiljalleen syöty. Ennen kauden alkua en ollut hirveän optimistinen mestaruushaaveista lähinnä juuri tuon liian pienen vaihtuvuuden takia, mutta huikea runkosarja nosti tietenkin toiveet kattoon. Nyt aletaan olla jo aika ahtaalla, ja vaikea nähdä, että JYP mitään mullistavaakaan tässä vaiheessa kautta keksii. Joko ne perusasiat alkaa toimimaan, tai sitten ei, mutta voittojen napsimiseksi avainmiesten on pakko nostaa tasoaan, ja paljon.

Toki sekään ei yhtään lohduta, että ensi kaudeksi vaihtuvuus ja joukkueen "tuoreus" on jäämässä aivan yhtä pieneksi...
 
Suosikkijoukkue
VAR
Bluesin hyökkäyspelikö sitten on ollut niin häikäisevää JYPiin verrattuna, että ero syntyy siitä ja sen vuoksi Blues johtaa sarjaa? No ei ole, kyllä se ero ja myös syy JYPin hyökkäyspelin tehottomuuteen on siellä maalinsuulla.

Maalivahdit päikseen, niin sarja olisi 3-1 JYPille, ellei jo kokonaan ohi.

Jyrkästi eri mieltä tästä. Tarkki on ilman muuta pelannut maagisesti, mutta väittäisin kyllä että suurin ero Bluesin hyväksi on ollut puolustuspelaamisessa - uhrautuvuudessa oman joukkueen eteen ja myös siinä miten järkevällä tavalla omassa päässä pelataan.

Otan kaksi esimerkkiä viime pelistä:
- Virtasen avopaikkaa ei ottanut Tarkki vaan Toni Kähkönen joka kaapaisi mailallaan kiekon maaliviivan edestä.
- Jypin ylivoimalla Tarkki menetti kerran mailansa. Aavee-kentällisen miehet älysivät heti miten tuollaisessa tilanteessa kuuluu toimia: Korpikari antoi mailansa Tarkille, koska tärkeintä on saada maila veskarille. Mutta siitä ei kulunut montaakaan sekuntia, kun Kähkönen kävi antamassa oman mailansa Korpikarille, koska puolustajalla on tärkeämpää olla maila kuin laiturila. Huikeaa yhteispeliä joukkueen sisällä.

Oskari Korpikarin otteiden varmuus on ylipäätään ollut läpi kauden aivan mestariluokkaa.
 
Viimeksi muokattu:

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
- Jypin ylivoimalla Tarkki menetti kerran mailansa. Aavee-kentällisen miehet älysivät heti miten tuollaisessa tilanteessa kuuluu toimia: Korpikari antoi mailansa Tarkille, koska tärkeintä on saada maila veskarille. Mutta siitä ei kulunut montaakaan sekuntia, kun Kähkönen kävi antamassa oman mailansa Korpikarille, koska puolustajalla on tärkeämpää olla maila kuin laiturila. Huikeaa yhteispeliä joukkueen sisällä.
Ihan hyvä pointti, mutta vähän on otettava ansiottomia kehuja pois. Korpikari antoi kyllä aika nopeasti mailansa Tarkille, mutta ehti sen jälkeen pelata useita kymmeniä sekunteja ennen kuin sai hyökkääjän mailan käteensä. Ehti taklata päädyssä kerran, pitää miestä kaksin käsin maalin edessä kiinni, olla orvon näköinen maalin edessä ilman mailaa kun JYP hieroi kiekkoa siniviivalla, blokkasi yhden vedon ja sitten vasta sai mailan käteensä. Minusta se oli todella hidasta toimintaa Bluesilta, alivoimanelikko oli pitkään pahasti rampa.

Mutta pointtisi varmasti oli Bluesin hieno yhteispeli, uhrautuvaisuus ja taistelu ja siitä olen samaa mieltä.
 

Vigil Ignis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Boston, Skins.
3.erä olikin sitten jo Jypin kannalta se kaikkein paras erä. Siinä näytettiin, että jos joukkue vaan haluaa pelata hyvin ja haluaa olla se parempi joukkuen kentällä, niin peli on silloin tuollaista. Nyt kysymys kuuluukin, että miksi Jyp ei pelaa tuolla tasolla 60 minuuttia?

Tämä on kyllä täysi mysteeri, kuinka ihmeessä moinen on mahdollista??? Samaa voivottelivat Jyp-fanit 1.matsin jälkeen, että nyt saatiin kone käyntiin ja jatkossa ei Blegulla ole mitään mahdollisuuksi tai jotain sinnepäin. Miten ihmeessä Jyp pelaa vain erän kerrallaan kunnolla näyttäen Bluesille mistä se traktori murahtelee?

Kaikille näille ihmetteleville jääkiekon asiantuntijoille mulla on kaksi sanaa: taktiikka. Voisiko olla niin että johtoasemassa oleva joukkue valmentajan johdolla alkaa puolustamaan johtoaan (yli)tarkalla ja varmistelevalla pelillä luovuttaen kiekonhallinnan vastustajalle ja pitämällä jatkuvasti 5 miestä pelin alla, voisiko? Vastustaja, tässä tapauksessa Jyp, tietysti painaa herkeämättä päälle riskejä kaihtamatta hakien sitä tasoitusmaalia. Ja näyttää erittäin hyvältä. Ok, olihan Bluesilla eilen tuuriakin että pesä pysyi puhtaana, myönnetään se. Mutta
voisiko nämä kolmansien erien Jypin ylivoimat laskea taktiikan piikkiin, voisiko?

Ihan pienenpieni oppitunti pallopelien taktiikasta, osa 1. Tämä oli vittuilua.
 

Skutsari

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kummallista höpötystä noilta Jyp:in kannattajilta kuinka he hallitsivat pelin kolmatta erää. Ku rupee tsiigaa ton pelin tilastoja niin itse saan näkemykseks sen et Blues ei hirveesti satsannu hyökkäykseen kolmannessa erässä, ei tarkoita et Jyp olisi mitenkään mottikaupalla vaarallisia paikkoja saanu.

Tarkin torjunnat oli 5+6+15=26, ei toi kokonaismäärä mistään pirunmoisesta pyörityksestä kerro. Ok vikanerän määrä oli 15, mut ei sekään mikään mielettömän iso ole.

Verrataan vaikka HIFK-Lukko ekaan matsiin jossa kolmannessa erässä Riksman torjui 12 ja Noronen 14 kertaa. Omasta mielestä ne oli pääsääntöisesti paremmin tehtyjä mestoja. Lukko käytti ylivoiman hyödyks ja tuli tasoihin. Ei yks 15 torjuntaa yhessä erässä mikään mieletön megalomaaninen hallinta oo. Kaks ekaa erää jengi saa aikaseks 5+6 aika saamatonta sanon minä.

Mitä tekee Jyp jos se hallitsee "ihan mielettömästi", kaks löysää jäähyä. Blues saa yhden, mielettömästi hallinnu jengi ei saa maalia aikaiseksi.
Ei Jyp Bluesin yhteen maaliin kaatunu vaan täysin omaan saamattomuuteen, ei kyenny rakentamaan hyviä maalipaikkoja riittävästi josta saamattomat hyökkääjät olisivat kiekon börsään laittanu.

Jyp oli saamaton porukka joka ei saanu eilisessä matsissa maaliakaan, turhaan sitä mussutetaan hallinnasta. Jääkiekko on maalintekokilpailu, ja toivottavasti tulee niin jatkumaanki.
 
Suosikkijoukkue
VAR
Ihan hyvä pointti, mutta vähän on otettava ansiottomia kehuja pois. Korpikari antoi kyllä aika nopeasti mailansa Tarkille, mutta ehti sen jälkeen pelata useita kymmeniä sekunteja ennen kuin sai hyökkääjän mailan käteensä. Ehti taklata päädyssä kerran, pitää miestä kaksin käsin maalin edessä kiinni, olla orvon näköinen maalin edessä ilman mailaa kun JYP hieroi kiekkoa siniviivalla, blokkasi yhden vedon ja sitten vasta sai mailan käteensä. Minusta se oli todella hidasta toimintaa Bluesilta, alivoimanelikko oli pitkään pahasti rampa.

Kiitos korjauksesta. Joo, taisi siinä mennä kauemmin kuin muistin. Kuitenkin jo se, että hyökkääjä ymmärtää antaa mailansa pakille on hyvin hoksattu - veskarillehan maila yleensä aika nopeasti saadaan. Ja tokihan alivoimalla tilanne on yleensä sen verran hektinen ettei siinä kovin nopeasti ehdi luistella kaverin luo mailaa viemään.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Joka paikasta saa lukea että JYPin pelitapa ei kestä avausmaalin tuloa vastustajalle. Siis mitä helvettiä!

JYP siis jauhaa lähtökohtaisesti 0-0:aa ja sitten luottaa siihen että normi runkosarjapelin tapaan vastustajan ote herpaantuu ja tulee maali tai kaksi ja sitten liinat kiinni. Hyvällä tuurilla saattaa tulla jopa kolme maalia ja vastustajan selkäranka katketa jolloin saadaan lisää maaleja.

Mutta että takaa-ajo asemassa pelaaminen. En jaksa alkaa etsimään, mutta olisi ihan mielenkiintoista tietää montako peliä JYP on voittanut runkosarjassa kun on ollut takaa ajajana tai kun ei ole tehnyt ensimmäistä maalia? Lasketaanko kahden käden sormilla?

Minuutti jäljellä ja JYP kahden maalin takaa-ajoasemassa. Dufva panee maalivahdin takaisin!!! Vittu mitä touhua.
 

king k

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tämä on kyllä täysi mysteeri, kuinka ihmeessä moinen on mahdollista??? Samaa voivottelivat Jyp-fanit 1.matsin jälkeen, että nyt saatiin kone käyntiin ja jatkossa ei Blegulla ole mitään mahdollisuuksi tai jotain sinnepäin. Miten ihmeessä Jyp pelaa vain erän kerrallaan kunnolla näyttäen Bluesille mistä se traktori murahtelee?

Kaikille näille ihmetteleville jääkiekon asiantuntijoille mulla on kaksi sanaa: taktiikka. Voisiko olla niin että johtoasemassa oleva joukkue valmentajan johdolla alkaa puolustamaan johtoaan (yli)tarkalla ja varmistelevalla pelillä luovuttaen kiekonhallinnan vastustajalle ja pitämällä jatkuvasti 5 miestä pelin alla, voisiko? Vastustaja, tässä tapauksessa Jyp, tietysti painaa herkeämättä päälle riskejä kaihtamatta hakien sitä tasoitusmaalia. Ja näyttää erittäin hyvältä. Ok, olihan Bluesilla eilen tuuriakin että pesä pysyi puhtaana, myönnetään se. Mutta
voisiko nämä kolmansien erien Jypin ylivoimat laskea taktiikan piikkiin, voisiko?


No siis jos nyt oon kuunnellu Matikaisen haastetteluja yhtään ennen 3.erän alkua, niin aina, korostan sanaa AINA on Petu sanonut että ei saa passivoitua! Itseasiassa jokainen valmentaja puhuu aina, että ei saa passivoitua vaan pitää uskaltaa pelata.. eli pitää pelata samalla tavalla kun kaksi ensimmäistä erää, jossa Blues pelasi hyvin ja aktiivisesti! No jos kerran Blues pelasi kolmannessa erässä niinkuin valmentaja on ohjeistanut, eli samalla tavalla kuin kaksi ensimmäistä erää, niin miten se sitten on mahdollista että toinen joukkue on niin ylivoimainen kolmannessa erässä, niinkuin Jyp oli eilen?

Mun mielestä se oli täysin kiinni Jypin tasonnostosta eikä niinkään Bluesin taktiikasta. Varmasti yrittivät pelata ihan samalla tavalla kuin ensimmäisessä ja toisessa erässä, mutta Jyppi luisteli enemmän, karvasi ahneemmin ja ennenkaikkea taisteli irtokiekoista hanakammin kun Blues. Tarkin maaginen peli vaan ratkaisi kolmannessa erässä voiton Bluesille.

En tiiä, joko oon ihan täysin kuutamolla tai sitten en vaan ymmärrä pallopeleistä ja varsinkaan lätkästä mitään. Jos sä vaan puolustat ja puolustat viimisen erän, niin varmasti kopsahtaa omissa jossain vaiheessa! Nyt oli vaan Tarkilla se huippuilta ja Jyp ei saanut limppua verkkoon, that's it.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös