Välieräsarja kevät 2010: KalPa - HPK

  • 69 342
  • 353

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Kuinkahan monta kertaa sitä on tullut kirjoiteltua välierien jälkeen, hammasta purren, "joo, olitte parempia. Lykkyä pyttyyn"?

Monta kertaa.

Nyt kait pitäisi olla sitten hyvä voittaja ja sanoa "parempi onni seuraavalla kerralla", "kyllä se siitä" & "hyvän vastuksen tarjositte".

En kuitenkaan tee näin. Osaksi sen takia että osa KalPa-leiristä ei sitä todellakaan ansaitse. Osaksi taas sen vuoksi että osa kalpa-leiristä ei ansaitse sitäkään.

Paras seitsemästä antaa oikean lopputuloksen. Aina.


2003 oli tässä päädyssä tuo tämän vuoden Kuopion vuosi. Tiedän ihan tasan tarkkaan miltä Kallaveden rannalla nyt tuntuu.

Mutta kun sitä kaksi-kolme kuukautta maistelee, sitä huomaa että kyllä: joukkueessa ei ollut VIELÄ sitä tahtoa, taitoa ja kokemusta jolla kannuja saadaan saunotettavaksi.

Teidän aikanne koittaa vielä.
 

bitnir

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
2003 oli tässä päädyssä tuo tämän vuoden Kuopion vuosi. Tiedän ihan tasan tarkkaan miltä Kallaveden rannalla nyt tuntuu.

Sama itsellä mielessä. Ei saakeli, kyllä niin monena vuonna tuntui, että hävittiin parempina finaalipaikka. Vuodesta 2003 pääsin vasta ylitse 2006 ja esim. siitä yhdestä tepsi-sarjasta, jota johdettiin jo 2-0 en oikein vieläkään. Kalpalaisille vain tiedoksi, kyllä se siitä. Osuu sitten joku sellainen vuosi kun ei oikein odotakaan.
 
Ihan ensimmäiseksi KalPan pitää opetella pelaamaan jääkiekkoa, jos haaveilee playoff-menestyksestä. Oli todella kuvaavaa ja toisaalta surkuhupaisaa katsella KalPan pakki-hyökkääjä-pakki pallottelua kun olisi pitänyt hakea raivoisaa loppukiriä - tämä oli kuitenkin vain yhden maalin peli.

Vieläköhän Kuopiossa jatketaan tällä yksipuolisella linjalla, vai joko ymmärretään rakentaa monipuolisempi joukkue ja pelitapa ensi kaudelle? Momentum on valumassa ohi.
 

Keikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
On se huikea joukkue. Taistelevin ja henkisesti vahvin Kerho ikinä. Juhlakausi tuntui jo ennen kautta lässähtävän rahavaikeuksien takia, kun siirtomarkkinoilla tunnuttiin ottavan lähinnä takkiin. Syyskauden synkimpinä aikoina usko oli monilla koetuksella. Onneksi Kerhossa osattiin kuitenkin uskoa omaan tekemiseen, eikä lähdetty valmentajanvaihdokseen, kuten monet nimimerkit näilläkin palstoilla (BlackWolf & co.) olisivat tehneet. Nähtiin taas kerran miten niiden joukkueiden kävi, jotka sen teki.

Rautakorpi sanoi muuten hienosti pelin jälkeen: "On sitä ennenkin mestaruuksia runkosarjan viidennelle saatu". On se hieno mies.

Pahoittelen muuten jos vertailin tätä sarjaa HIFK-sarjaan. Eihän näillä ollut mitään yhteistä. Vai miten se oli?

Ei muuta kuin hakemaan revanssia kevään -93 finaaleista. Silloin muuten Jypin välierissä tiputtanut jäi hopealle.

Kiitos Kerho.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos jollekin, niin sille nauran, että sarjan ratkettua aletaan vittuilemaan.

Samaan syssyyn pahoittelen omia heikkotasoisia viestejäni, joita ei olisi pitänyt kirjoittaa.

Sarja on kuitenkin ratkennut ja voittaja selvinnyt. Ehkä se on nyt paras paikka vittuilla. Täällä ollaan pronssimatsissa, joten ehkä se kestetään.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Kiitos tasaväkisestä vastuksesta Kuopioon niin jäällä kuin palstallakin.

Hävisitte näistä syistä:

Puolustuspelaaminen. Tolla systeemillä ei voiteta mestaruuksia ja taas se todistettiin. Me katsottiin sitä vuositolkulla Jalosen aikana. Näyttää hyvältä, mutta ei toimita. Offense sells jerseys, defense wins championships.

Voittamisen kulttuuri. Sitä ei vielä Kuopiossa ole, mutta tuolla toiminnalla aivan varmasti tarttuu kohta sielläkin. Virralle ahaa-elämys tai pari puolustuspelaamisen osalta, rungon kasassa pysyminen ja etenkin Kapasen jatkaminen niin ensi kaudella voi olla finaalijengi.

Maalivahtipeli. Ihan ok maalivahtipelaaminen ei riitä. Pitää olla mestaruuskaliiberin molari. Karri Rämö oli sitä aikanaan Kerhossa, vaikka jakoikin hommat Wiikmanin kanssa. Onneksi sinä vuonna finaalivastus oli sen verran heppoinen, että molaria ei testattu mitenkään älyttömästi. Ahonen oli ihan hyvä ja Järvinenkin, mutta se ei riitä kun vastakkain ovat kaksi tasaväkistä joukkuetta, joilla toisella on maalissa mestaruuskaliiberin äijä.

- - -

Kerhon selkäranka on ennen näkemätön. Aivan mieletön.

Tuukka Mäkelää parempaa kiekkojen blokkaajaa ja taistelijaa en ole koskaan nähnyt SM-liigassa.

Jengi on edelleen liigan kovakuntoisin ja sen osoitti viimeistään tämä sarja. Perässä juostiin kulmissa, mutta aina pysyttiin mukana ja siihen pyörimisen määrään nähden Kerho joutui rikkomaan minimaalisen vähän. Jäähyn arvoisesti. Äärimmäisen fiksua puolustuspelaamista.

Viimeisessä pelissä kolmannen erän jäädyttäminen oli loistoesimerkki siitä, miten mestaruuslätkää pelataan. Noin pidetään johtoasemat. Ei hölmöillä, ei höntyillä, tehdään oma homma ja veskari ottaa suorat vedot kiinni sylkemättä. Kontrolli täydellinen kolmannessa erässä ja KalPan eväät olivat syöty.

Ja tämä oli kuin kopio IFK-sarjasta, kuten jo tuolla tuli useammastakin näppäimistöstä mainittua. Erona pelkästään se, että KalPalla ei loppunut kunto kesken kuten IFK:lla. Viimeiseen matsiin tosin ehkä lähtivät turhan aggressiivisesti ja ei oikein riittänyt enää paukkuja kolmanteen, mutta toisaalta Kerho jäädyttikin todella, todella tehokkaasti.

Toivottavasti pronssi napsuu. Pelaatte hyvää lätkää ja sitä on nasta katsella. Toivon myös Sami Kapasen jatkavan uraansa, sillä jatkaessaan hän on edelleen SM-liigan paras pelaaja ja tulee ratkaisemaan sen, pelaako KalPa ensi vuonna pidemmällä kuin tänä vuonna. Olettaen tietenkin, että Virta ottaa jotakin onkeensa puolustuspelaamisen suhteen. Voisi vaikka katsoa vanhoja Jalosen Kerhon videoita ja miettiä mitä Jalonen muutti aikanaan Kerhon pelissä, jotta sillä pystyttiin voittamaan mestaruus. Kiekko on tietysti muuttunut, mutta jotain voisi ehkä tarttua.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Olen jo kehunut omiani tarpeeksi, vastustajasta sen verran, että on teillä hieno paketti kasassa. Tosiasia on, että veitte niin paperilla kuin kentällä sen 99% ajasta, mutta...

Minä mukaanlukien haukuttiin TukkuJukka paskas Joulu-Tammikuussa, mitä teki Tukka? Se muutti pelitavan ja tuli ja voitti tavallaan Kalpan sen omilla aseilla. Tässä on se mitä pitää Virran siellä peräsimessä tajuta, ei riitä, että pelaa loistavalla hyökkäyksellä 2 aaltoa, vaan pitäisi löytää myös se puolustus, ja ne puolinopeet ja nopeet lähdöt. Nyt kolmannessa jopa löytyi niitä nopeita lähtöjä Kalpalta, mitä ei ole aiemmin näkynyt, mukaanlukematta niitä muutamaa Kapasen väläytystä.

Kyllä te Jyp:in pieksätte ronssiottelussa ihan menen tullen, ei muuta kuin mökää jyväskylään ja mitali voittaen himaan... ei se oo häpee!! Se on voitettu mitali ja kova juttu jopa sinne Kuopioon. Itse olisin ollut jopa ylimalkaisen tyytyväinen Pronssiin, saati sitten kuinka nannanlta finaali kuulostaa, mutta ei tässä huonot hävinneet, päinvastoin!! Turussa ne huonot hävis, ne musertu paineen alla, Hämptonissa häviäjät teki pelistä pelin viimeseen asti.

Hoitakaa se pronssi... mitali se on sekin ja onnee kaikille Kuopiolaisille sinne vimoseen matsiin, voitatte ainakin rumpuryhmän mennen tullen siinä kannatuksen tasossa, joten perhana hoitakeet myös kentällä.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Neljä maalin tappiota, joista kaksi jatkoajalla - siinä se päällimmäinen ajatus tällä hetkellä. Toisaalta, paras seitsemästä ei jätä hirveästi jossiteltavaa ja ehkä se tiukkojen pelien kääntäminen juuri kertoo Kerhon paremmuudesta. Kyllä tässä taas parempi joukkue meni jatkoon ja ainakaan tällä kertaa ei tarvitse kesää viettää jossitellen millään paitsiomaalilla (ehkä edellisen pelin jatkoaikamaali sellainen oli, mutta niin niukka etten sillä jaksa päätäni vaivata)...

Tällä hetkellä mietityttää, että näinköhän KalPalle tulee ihan heti yhtä hyvää mahdollisuutta mestaruudesta tapella. Kerho onnistui aikoinaan lukuisten pronssien ja välierätappioiden jälkeen lopulta finaaliin kapuamaan ja pääsi myös pyttyä nostelemaan. Toivottavasti Kuopiossa onnistutaan lähivuosina samassa. Ainakin imua on tällä hetkellä ihan mukavasti pelaajahankintojen suhteen.

Näistä tullee ensimmäiset finaalit aikoihin jotka jäävät kokonaan näkemättä allekirjoittaneelta. Ei sillä etteivätkö pelit kiinnostaisi, mutta ei kuitenkaan niin paljoa, että baariin tulisi lähdettyä tai Viasat Kulta tilattua. Tästä "kiitokset" Nelosen, ja osaltaan myös SM-liigan, suuntaan.
 

J.Petke

Jäsen
Tällä hetkellä mietityttää, että näinköhän KalPalle tulee ihan heti yhtä hyvää mahdollisuutta mestaruudesta tapella. Kerho onnistui aikoinaan lukuisten pronssien ja välierätappioiden jälkeen lopulta finaaliin kapuamaan ja pääsi myös pyttyä nostelemaan. Toivottavasti Kuopiossa onnistutaan lähivuosina samassa. Ainakin imua on tällä hetkellä ihan mukavasti pelaajahankintojen suhteen.

Siinä vaiheessa kun Virta saa iskostettua joukkueeseen sen vittuimaisen puolustamisen niin alkaa olemaan tähdet kohdallaan. Hyökkäyksellä ei voiteta mestaruuksia vaan puolustuksella. Jalonen alkoi menestymään tosissaan siinä vaiheessa kun oppi sen puolustuksen ja hyökkäyksen tasapainon. Tai ei tuota tasapainoksi voi sanoa vaan puolustus pitää olla ennen, sen jälkeen vasta hyökkäys.

Tasaisia oli pelit ja minun uskoni ei ainakaan riittänyt voittoon mutta onneksi olin väärässä. Kaksi äärimmäisen kovaa joukkuetta on nyt voitettu matkalla finaaliin. En millään usko, että TPS voi olla HIFK:ta tai Kalpaa parempi. Se tosin ei vielä sano mitään.
 

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Pakko yhtyä Tiuken kommentteihin: kaikistä säälittävintä on alkaa vittuilemaan hyvän ja reilun vastuksen antaneelle joukkueelle, kun oma tiimi on hienolla pelillä ja taistelulla hoitanut tiensä finaaliin.

Kiitokset niille asiallisille kerho faneille, jotka osaa voittaa tyylillä. Mielestäni me kaaduttiin saappaat jalassa ja tappion hetkellä myönnettiin poikkeuksetta voittajan paremmuus. Huonosti ei pelattu, mutta ei myöskään riittävän hyvin.
 

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
Vituttaa niin paljon, kun vain voi vituttaa ja syntymäpäivänä. Kai tähdet oli päin hanuria, kun päivänvalon näin.
Ei siinä, hieno sarja. Onnittelut entisen tyttöystäväni kotikaupunkiin. Empty feelings. Loppu.

Ja muuten loistosuoritus pudottaa ensin hifk ja sitten KalPa, hattua nostan, vaikka vastenmielin.
 

Reznik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Niin kyllähän tuon puolustusmateriaalin kapeus on varmaan yhtä iso syy kuin "pelikirjan puutteellisuus" siihen ettei finaaleissa pelata. Ja ei KalPan materiaali muutenkaan niin ylivertainen ole että mestaruuteen helposti pitäisi marssia, riippumatta siitä mikä pelikirja siellä on takana. Joka tapauksessa toista vuotta peräkkäin ollaan välierissä ja tämäkin sarja olisi voinut hyvinkin toisinpäin kääntyä. Tällä en tarkoita etteikö oikea joukkue olisi jatkoon mennyt, vaan että ehkä se ratkaiseva ero tuli kuitenkin jostain muualta kuin maagisesta pelikirjasta?
 

Jakke Jäyhä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kiitos semifinaalisarjasta tasapuolisesti sekä Kuopijjoon että Hämptoniin. Hyvää playoff-meininkiä niin kaukalossa kuin täällä jatkopelien puolellakin. Pahimmilta ylilyönneiltä sentään vältyttiin, kukaan ei tainnut saada edes banaania?

Onnittelut molemmille joukkueille, uskon että tämän otteluparin tekijät voittavat kumpikin oman koitoksensa.
 

Buzzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tasaisia vääntöjähän nämä pelit oli lähes kaikki, tämä viimeinen vääntö mukaanlukien. Täällä on jo asiantuntevia kommentteja heitetty syistä ja seurauksista, joten en ala sen tarkemmin ruotimaan mihin sarja pienellä marginaalilla kääntyi. Totean vain, että Kerhon voittoa kuudessa-seitsemässä pelissä ennustelin tässä ketjussa itsekin ennen sarjan alkua ja että Diesel osasto jyrää lopulta voittoon (IFK-sarjan lailla..).

Loistavan vastuksen KalPa tarjosi ja jännitystä koko rahalla. Kyllä KalPan aikakin koittaa vielä, ennusmerkit ovat kuitenkin varsin hyvät. Aikasen monta vuotta se Kerhokin tahkosi ennen grande kllimaksia. Kannattajana sitä tietenkin vitutti kuin pientä oravaa, kun Jokereille, Tepsukoille tai Kahvaralle pudottiin niukkaakin niukemmalla tavalla. Aina koittaa uusi kevät kuitenkin.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kiitos Kerho!

Huikea sarja, vaikka jotkut vähättelee alkua. Taktista taktista. Tänään on takki vähän tyhjä. Laakkonen, Viitaluoma ja Mäenpää olivat tämän äärettömän kovaluonteisen joukkueen tähdet tässä sarjassa, yksi sarja pitäs vielä jaksaa ja parantaa pikkasen. Jalasvaara ja Järvinen sopisivat vaikka heti Kerhoon, isätkin hienoja miehiä, nojoo, jäivät kovimpina mieleen KalPasta.

Tai no, Kapanen on antanut KalPalle kasvot. Aivan huikea pelimies. Hieman hävettää miten kohdeltiin, ei Helmiset ja Ojaset tuollaista täällä ole kokeneet, samaa tasoa mies on, arvostan sitä että tulee vielä pelaajien tasolle tavallaan. Liigan paras pelaaja. Isän kommentit oli kai (toivottavasti) vitsi.

Kannattajat, kyllä se siitä. Kausi 2002-2003 tulee kyllä mieleen, sillon oltiin about KalPa. Kiitokset erittäin kovasta vastuksesta ja hyvästä ottelusarjaväännöstä.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Ainakin imua on tällä hetkellä ihan mukavasti pelaajahankintojen suhteen. .
Nyt on pakko huudella täältä keulien, että ei finaalipaikkoja kalleilla kovan profiilin pelaajahankinnoilla osteta. Pienempikin "imu" riittää. ;)

Kuka HPK-fani uskoi finaalipaikkaan playoffien alkaessa? No entäs kuinka moni uskoi, että finaaleihin lähdette kotiedulla?

Mennyt tämä sarja sen verran ohi, että täytyy jättää syvemmät analyysit muille. Toivottavasti tänä vuonna SM-liigassa ei päde tuo sanonta puolustuksen voittamista mestaruuksista.
 

M10

Jäsen
Minä en nyt nähnyt tässä sarjassa mitään erityisen huikeata. Itse asiassa tämä oli suurimmaksi osaksi lievä pettymys viihde- ja tunnetasoltaan. Toki peli oli kauttaaltaan tasokasta ja molemmilta helvetin organisoitua. Tuo toinen sarja JYP-TPS oli paljon virhe-rikkaampaa ja heikkotasoisempaa peliä, jos nyt ihan puhtaasti pelitaktiikkaa ajatellaan. Sen vuoksi uskonkin, että tämän sarjan voittaja on tuleva Suomen Mestari.

Aika hyvin täällä on kerrottu syyt sarjan lopputulokseen (lue Noosen ja Master Godin viestit). Kun olen käyttänyt KalPasta sanaa nousukas, ei se ole ollut mitään provosointia. KalPasta kauttaaltaan paistoi se 2000-luvun nousukas Kerho, joka joutui aina pettymään kokeneemman ja kovemman jengin edessä välierissä.

HPK:n fyysisyys oli huikeaa tässä sarjassa. Ja kuten BitterX:kin joskus kirjoitti, se ei siis aina tarkoita niitä kovia taklauksia ja torikokouksia. Noita tarjoiltiin HIFK:lle, mutta KalPaa vastaan menestyksekäs fyysisyys oli sitä, että jaksettiin pelata omasta tyylistä tinkimättä ottelun alusta loppuun saakka. Tai no ainakin lähes jokaisessa ottelussa. Kerho jaksoi juosta fiksusti KalPan perässä ja vääntää kulmissa. Liukkaat hyökkääjät pidettiin mahtavasti pois sektorilta varsinkin näissä kahdessa vikassa ottelussa.

Maalivahdit eivät tässä sarjassa nousseet mitenkään ihmeellisesti esille. Lassila oli jopa parempi HIFK-sarjassa, mutta ehkä puolivälierissä ei niin kovaa vastusta löytynyt HIFK:n ykkösketjua lukuun ottamatta. Myöskään Ahonen/Järvinen eivät missään nimessä esittäneet mitään ihmeitä. Ja jos oikein tarkkaan ajattelee, niin viidennen ja kuudennen ottelun voittomaalit menivät helvetin helposti Ahosen ja Järvisen taakse.

Fyysisen kiekon ystävä sisälläni haluaisi ajatella, että Janne Kolehmaisen pommi alivoimalla Sami Kapaseen käänsi jollain tapaa tämän sarjan. Mielestäni sen jälkeen #24 ei ollut enää oma itsensä. Arvostus tuon pelaajan kohdalla säilyy kuitenkin ikuisesti.

Oli miten oli, niin oikea jengi meni tästä sarjasta jatkoon, vaikka marginaalit olivat lähes naurettavan pieniä. Edes dana77:n sadetanssi Armaksen pöydillä lauantai-yönä ei auttanut kuopiolaisia tällä kertaa voittoon.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kerho jatkaa juuri niinkuin se lopetti HIFK-sarjassa. Ei voi kuin ihailla ja antaa respektiä tolle henkiselle osastolle. Tietysti joka jengissä on aina joku huikea yksilö(Lassila tai Laakkonen tai ketälie) mutta Rautakorven jätkät vetää kyllä huikeita iltoja toinen toisensa perään ihan joukkueena. Toi teidän henkinen selkäranka on jotain aivan käsittämätöntä ja se onkin yksi suurin syy miksi bw:ssä hengaan. Meitä vastaan pelattaessa huusin kuin mielenvikainen katsomossa ja haukuin sitä vitun mailaviidakkoa ja blokkaamista, mutta matsin jälkeen oli aina tunnustettava tosiasiat. Niin ne on nytkin. Paras seitsemästä sarjassa menee aina parempi jatkoon.

ps. Toivoin HIFK-sarjan jälkeen TPS-HPK finaalia. Toteutui. Nyt pelaa kaksi kevään kuuminta jengiä. Tepsillä hirveä kiima ja tekemisen meininki vs teidän diesel kone ja henkinen kantti. Kerho vie finaalit, tää on mun syvä usko.

Montako peliä Lassila on muuten pelannut nyt putkeen? Vittu se pääsee jo kohta jonnekin ennätyskirjaan tolla menolla.
 

Mahola

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hc Andersen, Valencia CF
Kai täällä on kaikki oleellinen jo sanottu mutta sen verran tuli kädet hiessä tätä sarjaa seurattua, että pakko tulla myös kommentoimaan. KalPa oli helvetin pelottava vastus koko ajan ja missään vaiheessa ei tullut oikeastaan hetkeksikään tunne, että kyllähän tää tästä hoituu, toisin kuin HIFK sarjassa. Tähän ehkä suurin yksittäinen syy on Sami Kapanen. Vaikka ei ehkä ihan yhtä huikea ollut tällä kertaa kuin viime vuonna niin silti kyseessä on pelaaja joka voi ratkaista pelit käytännössä yksin. Onneksi ei tällä kertaa ratkaissut.

Valitettavan tutulta tuntuu KalPa-fanien kohtalo tänä vuonna. Vaikea tuosta HPK:n pelitavasta aina on olla ylpeä mutta en voi kieltää, etteikö finaalipaikka lämmitä mieltä. Olisi ollut mukavaa joskus voittaa Jalosen näyttävällä pelitavalla mestaruus mutta kyllä sitä melko monta vuotta koitettiin, eikä onnistuttu ennen kun pelitapaa rukattiin hieman rauhallisemmaksi.

Edelleen jos selaa joukkueiden nimilistoja niin vaikealta tuntuu uskoa, että HPK on kammennut itsensä finaaliin. Siellä kuitenkin ollaan.

Kiitokset KalPalle todella tiukasta sarjasta, joka parin viime pelin osalta muistutti jo ihan kunnon playoff-lätkää. Kiitokset myös niille KalPa-faneille, jotka yrittivät pitää keskustelun suht koht asiallisena. Erityiskiitos sille KalPa-fanille, joka sarjan ratkettua soitti ja onnitteli.
 

Sumutorvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja hyvä hoki sen kaikissa ilmenemismuodoissa
Säälittävästä

Pakko yhtyä Tiuken kommentteihin: kaikistä säälittävintä on alkaa vittuilemaan hyvän ja reilun vastuksen antaneelle joukkueelle, kun oma tiimi on hienolla pelillä ja taistelulla hoitanut tiensä finaaliin.

Kiitokset niille asiallisille kerho faneille, jotka osaa voittaa tyylillä. Mielestäni me kaaduttiin saappaat jalassa ja tappion hetkellä myönnettiin poikkeuksetta voittajan paremmuus. Huonosti ei pelattu, mutta ei myöskään riittävän hyvin.

Olet väärässä. Säälittävintä on paukutella henkseleitä kun hommat on kesken tai puhua kalakukoista kerhoperseisiin. Säälittävää on vaatia armoa sen jälkeen kun on itse uhonnut. Säälittävää oli naurettavat Kalpa-leirin mediapelin yritykset. Ylen sivuilla taitaa olla pari juttua siitä mihin se itku kanavoitui. Osa teidän leirin faneista on ollut matkalla samalle oksettavan faniuhon asteelle kuin Jyväskylän leiri. Paino sanalla pieni, marginaalinen osa. Hyvää itseluottamusta on kiva katsoa mutta uhoaminen on vastenmielistä. Olen ilahtunut että Jyväskylässä luultavasti on asian tiimoilta kansansuru.

Mutta sympatiat niille mustakeltaisille jotka pää painuksissa poistuivat hallista. Jokainen fani tietää tässä sarjassa tämän tunteen. Uskon että ammattilaisena Virta on samojen päätelmien äärellä kuin aikoinaan J.Jalonen. Se vaatii ne haalarimiehet ja siat. Itse olen sitä mieltä että moniasia vuoden 2006 Kerhossa kulminoitui Jokelan taklauksessa Komaroviin. Peräänkuulutettu parempi Kalpa-puolustus ei lähde liikkeelle Kai Syväsalmesta ;)
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tässä on yksi ja toinen kehunut vastustajaa. Pakko on itsekin osallistua näihin talkoisiin nostamalla esiin vielä yksi nimi. Vaikka Sami Kapanen eittämättä onkin (nimen omaan) playoff-pelaajana Suomen ykkönen, ei kovin kauas hänestä jäänyt tälläkään kertaa Teemu Hartikainen. Tuolla miehellä olisi käyttöä Kerhossa (se ei liene mahdollista) ja miksei myös MM-joukkueessa (se kai on mahdollista).

Niille muutamalle (enemmistö näyttää hiffanneen homman nimen) KalPan kannattajalle, joille turenkilaishuumori ei ole auennut todettakoon, etteivät Kerhon kannattajat ole ylimielisiä. Kyse on hämäläisestä itseironiasta, joka ei kaikille kovin helposti vaan aukea.

Muuten, itse olin katsomassa sitä 0-4 tappiota kotona ja hassua kyllä, juuri tuon pelin jälkeen ymmärsin, että Kerho vie sarjan. Vaikka maalisarakkeeseen jäi pyöreä muna, ei peliä katsoessa hetkeäkään ollut sellainen fiilis, ettei sitä olisi voitu voittaa. Toista oli viime vuonna, jolloin ensimmäisestä pelistä alkaen näki, että KalPa voittaa sarjan.

Tsemppiä KalPalle pronssipeliin. Pronssi on mitali sekin ja Jyp on henkisesti vielä paljon heikommassa jamassa. Fyysisestä nyt puhumattakaan. Toinen välieräsarja ratkesi Jyp-Kärpät pelin venyessä kolmanteen jatkoerään. Itse pelit olivat puhdasta kosmetiikkaa.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Ei tässä mihinkään analysointiin tosiaan pysty. Aivan fantastista. Jopa satumaista.

Kaikkien näiden vaiheiden jälkeen, tämä suoritus tuntuu uskomattomalta käsittää. Uskomaton joukkue.

KalPalle kiitokset hienosta sarjasta! Viime vuonna kohdattiin puolivälierissä, tänä vuonna välierissa... ensi vuodelle ei siis jää paljoa vaihtoehtoja :) KalPassa tehdään hienoa työtä: se muistuttaa paljon 2000-luvun alun HPK:ta. Se työ tuottanee vielä hedelmää.
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Kiitos KalPa, Kiitos.. vitut tässä ketään muita tarvii kiitellä. En toivota onnea Hämptoniin, en tykkää teistä (tuskin tarvitseekaan). Pronssipeliin tipahtaminen on suunnaton pettymys loistavan runkosarjan jälkeen. Toki huonomminkin olisi voinut mennä. Varmasti juhannuksena osaa jo jälleen arvostaa neljään sakkiin pääsyä, mutta nyt ei kykene. Vituttaa vieläkin.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tarkoituksena oli laittaa joku lattea onnittelu hämeenlinnalaisille, mutta taidanpa jättää nyt väliin. Pitää vissiin ensi kaudeksi etsiä joukkue, joka osaa pelata jääkiekkoa, ettei vaan tiputa taas välierissä kun vastaan tulee ensi kerran koko kauden aikana joukkue, joka pelaakin jääkiekkoa!

Siispä onnittelen vain HPK:ta organisaationa. Ihan vitun hienosti tehty.

Kiitos KalPa. Kiitos tästä tunteesta, josta tietää taas seuraavan parin päivän ajan, mitä joukkuetta kannattaa. KalPa ei petä koskaan.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onnittelut HPK:lle finaalipaikasta. Ei mahda mitään, parempia olitte. Kiitokset hienosta sarjasta. Kirjoittelu täällä palstallakin oli viime vuoteen verrattuna paljon parempaa, kovin montaa Lapasta, HalPaa yms. en bongannut.

Mitään suurempia kaunoja ei tänä vuonna Kerhosta jäänyt, joten tervemenoa vaikka mestaruuteen asti. Melkoinen kausi takana, alkukaudesta taisi olla melkoinen kriisijoukkue kyseessä ja ainakin Lassila ja Mäenpää taisivat olla kesken kaudenkin kaupan...? Sieltä vain nousitte ja menitte finaaliin asti, hieno suoritus.

Ei tämä KalPalta ihan odotetunlainen sarja ollut, mutta ei voi mitään. Ehkä sitten ensi kaudella, kun saadaan tuoreet kultamitalistit Janne Laakkonen ja Kai Syväsalmi tuomaan joukkueseen sitä voittamisen kulttuuria.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös