Mainos

Väkivallanteot ja terrori-iskut meillä ja maailmalla

  • 1 056 944
  • 6 633

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
"Tunteet ovat vain sattuneet kuumenemaan"

En oikeasti tiedä, mitä tuohon pitäisi kommentoida. Oletettavaa kun on, ettei Zyskowicz käyttäytynyt provosoivasti, vaan oli paikalla jakamassa esitteitä ja tapaamassa potentiaalisia äänestäjiä muiden ehdokkaiden tapaan.

Zyskowicz oikeistolaisena ja tunnetun "länsimielisenä" poliitikkona varmasti herättää eriäviä mielipiteitä joissain, mutta sponttaanikin väkivalta on kammottava teko.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Jenkeissä on tänä vuonna ollut jo 129 joukkoampumista, viime vuonna päästiin lukemaan 647. Sairasta. Toivottavasti muutosta parempaan alkaa joskus toden teolla tapahtua. Lukemat Iltalehden jutusta: Nuori nainen avasi tulen Nashvillen koulussa – Kuusi kuollutta.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Natsismin historiallinen vasemmistolaisuus on mielenkiintoinen teema:

Yhtäältä strasserismi (eli vasemmistonatsismi) tavallaan on alkuperäistä natsismia (Gregor ja Otto Strasser olivat natsien alkuaikojen poliittisia spin doctoreita - osin saman aikaisesti ja yhteistyössä Göbbelsin kanssa) ja sitä politiikkaa voi hyvin kutsua erittäin vasemmistolaiseksi ja sosialistiseksi taloudellisesta perspektiivistä - sen lisäksi, että se oli nationalistista, umpirasistista ja antisemitististä. "Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue" olikin nuorelle natsismille melko osuva nimi. Saksan suurimmaksi puolueeksi natsit nousivat hyvin vasemmistolaisella ohjelmalla, mutta Hitler reivasi kurssia yhtäältä todella pitkälle oikealle ja toisaalta todella pitkälle suuryritysvaltaiseen / korporatokraattiseen suuntaan siksi, koska hänellä oli Saksan valtavien monialakonsernien "ehdollinen" tuki. Yritysmaailma oli valmis tukemaan Hitlerin valtapyrkimyksiä ja tämän revansistista ja nationalistista politiikkaa, jos Hitler oli valmis antamaan suuryrityksille talouspoliittisen vallan ja vapauden. Niin hän myös toimi, mikä suututti natsien strasseristisen vasemmistosiiven ja rikkoi Hitlerin välit suureen osaan natsien alkuaikojen suuruuden tekijöistä. Tämä johti siihen, että strasseristien johtohamoista suurin osa lopulta tapettiin pitkien puukkojen yönä vuonna 1934 - mukaan lukien Gregor Strasser itse.

Viimeistään tuolloin natsismi sementoitui poliittisessa nelikentässä ääriylös ja selvästi enemmän oikealle kuin vasemmalle. Sillä ei ollut - kuten yleensäkään aatteilla jotka mielletään äärioikeistolaisiksi - juuri mitään tekemistä vapaan markkinatalouden kanssa. Suurkonserneilla oli kuitenkin täysi taloudellinen vapaus vastapainona lojaaliudesta, mikä johti talouden puolella valtavien monialaisten etujärjestökartellien syntymiseen. Esimerkiksi myöhemmin holokaustin proaktiivisena edesauttajana ja sen mahdollistajana tunnettu monialakonserni IG Farben nousi ennen sodan alkua maailman neljänneksi suurimmaksi yritykseksi - ja konsernin nimessä tuo "IG" tarkoittaa "Interessengemeinschaftia" eli suomennettuna etujärjestöä.

Tässä vaiheessa natsismi oli siis taloudellisesti täysin suurkonsernivaltaista / korporatokraattista - eli helvetin kaukana sosialismista.

***

Kun edellisestä reflektoi nykypäivään, niin voidaan kyllä nähdä vahvoja yhtäläisyyksiä nykynatsismilla / uusnatsismilla strasserismin kanssa. Uusnatsit pitävät toki Hitleriä idolinaan, mutta useimmiten uusnatsiliikkeiden ideologia suuntautuu selvästi Hitleristä vasemmalle sikäli, kun niillä ylipäätään kummoista aatteellista logiikkaa on. Siksi ei ole erityisen yllättävää, että sinimusta liike löytyy läheltä poliittisen nelikentän vasenta yläpeltiä - sieltä todennäköisesti löytyy valtaosa muistakin uusnatsiliikkeistä.


Ei ole mitään vakiintuneita termejä. Jos tietty porukka kuuluu vasemmistoon aatteidensa ja tavotteidensa puolesta, niin silloin he ovat faktisesti vasemmistoa ja sama oikeiston kanssa.

Suomessa ei edes ole kovin vahvaa oikeistoa ollut koskaan, saati äärioikeistoa vaan aika vahva keskusta-vasemmisto-äärivasemmisto, jonka lisäksi on myös oikeisto, mutta se liittyy ennemmin taloudellisiin oikeistolaisiin näkemyksiin.

Kyllähän Hitlerin monet tavoitteet ja elämäntapakin oli hyvin lähellä esim. vihreää liikettä.

Mutta en lähde laajentamaan tätä keskustelua vaan puhun nyt vain vasemmistoliitosta ja sinimustista tänään, jotka molemmat sijoittuvat nelikentässä vasemmistoon myös suomalaisen median mukaan.

Olemalla poliittisessa nelikentässä äärimmäisen oikealla tai äärimmäisen vasemmalla, aiheuttaa valtaan päästyään todennäköisimmin harmia omalle kansalleen järkyttävällä tavalla epäonnistuvan talouspolitiikan muodossa. Äärimmäisenä oikealla ovat laissez-faire kapitalistit ja äärimmäisenä vasemmalla tuotannon täydellistä valtiollistamista ajavat kommunistit: kumpikin näistä talouspoliittisista äärilaidoista johtaa ennen pitkää vakaviin tuotannollis-taloudelliisin epätehokkuuksiin. Olemalla poliittisessa nelikentässä äärimmäisenä ylhäällä - eli siellä nationalistikonservatiivisessa syvässä päädyssä (oikealla, vasemmalla tai keskellä), aiheuttaa todennäköisimmin tuhoisaa harmia kansainvälisesti ja lopulta tietysti myös kansallisesti. Sitä ylälaitaahan edustavat kaikki kansalliseen traditionalismiin sekä uskonnolliseen konservativismiin vetoavat despootit - ennen ja nykyään.

Nykyisistä despoottihahmoista vittumaisin ei esimerkiksi asetu äärimmäiseen oikeaan laitaan eikä äärimmäiseen vasempaan laitaan. Mutta äärimmäisen ylös putteri sijoittuu: ajaahan hän umpikonservatiivisia arvoja, uskontoon pohjaavaa kansallista identiteettiä sekä venäläisten erityisyyttä korostavaa isovenäläistä ajatusmaailmaa.

Aikalailla ääriylhäällä ovat myös esimerkiksi Viktor Orbán ja Recep Tayyip Erdoğan, mutta äärioikealle tai äärivasemmalle heitäkään ei voi sijoittaa. Ihan noihin ylänurkkiin sijoittuvia poliitikkoja on itse asiassa vaikea löytää. Kenties Donald Trumpin hallinnon politiikka sijoittui kohtuullisen lähelle oikeaa yläpeltiä sen myötä, että trumpismiin sulautui myös Yhdysvalloissa erittäin vahva teekutsuliike (Trump itsehän ei alun pitäen ollut varsinaisesti arvokonservatiivi). Yhdysvalloissa liberaalidemokraattinen perustuslaki ja liittovaltiorakenne kuitenkin estää sen, ettei mitään politiikkaa voi esteettä ajaa läpi - siten Yhdysvallat kesti kohtuullisen vähillä vaurioilla myös Trumpin politiikan.
 
Viimeksi muokattu:

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Natsismin historiallinen vasemmistolaisuus on mielenkiintoinen teema:

Yhtäältä strasserismi (eli vasemmistonatsismi) tavallaan on alkuperäistä natsismia (Gregor ja Otto Strasser olivat natsien alkuaikojen poliittisia spin doctoreita - osin saman aikaisesti ja yhteistyössä Göbbelsin kanssa) ja sitä politiikkaa voi hyvin kutsua erittäin vasemmistolaiseksi ja sosialistiseksi taloudellisesta perspektiivistä - sen lisäksi, että se oli umpirasistista ja antisemitististä. "Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue" olikin nuorelle natsismille melko osuva nimi. Saksan suurimmaksi puolueeksi natsit nousivat hyvin vasemmistolaisella ohjelmalla, mutta Hitler reivasi kurssia yhtäältä todella pitkälle oikealle ja toisaalta todella pitkälle suuryritysvaltaiseen / korporatokraattiseen suuntaan siksi, koska hänellä oli Saksan valtavien monialakonsernien "ehdollinen" tuki. Yritysmaailma oli valmis tukemaan Hitlerin valtapyrkimyksiä ja tämän revansistista ja nationalistista politiikkaa, jos Hitler oli valmis antamaan suuryrityksille talouspoliittisen vallan ja vapauden. Niin hän myös toimi, mikä suututti natsien strasseristisen vasemmistosiiven ja rikkoi Hitlerin välit suureen osaan natsien alkuaikojen suuruuden tekijöistä. Tämä johti siihen, että strasseristien johtohamoista suurin osa lopulta tapettiin pitkien puukkojen yönä vuonna 1934 - mukaan lukien Gregor Strasser itse.

Viimeistään tuolloin natsismi sementoitui poliittisessa nelikentässä ylös ja selvästi enemmän oikealle kuin vasemmalle. Sillä ei ollut - kuten yleensäkään aatteilla jotka mielletään äärioikeistolaisiksi - juuri mitään tekemistä vapaan markkinatalouden kanssa. Suurkonserneilla oli kuitenkin täysi taloudellinen vapaus vastapainona lojaaliudesta, mikä johti talouden puolella valtavien monialaisten etujärjestökartellien syntymiseen. Esimerkiksi myöhemmin holokaustin proaktiivisena edesauttajana ja sen mahdollistajana tunnettu monialakonserni IG Farben nousi ennen sodan alkua maailman neljänneksi suurimmaksi yritykseksi - ja konsernin nimessä tuo "IG" tarkoittaa "Interessengemeinschaftia" eli suomennettuna etujärjestöä.

Tässä vaiheessa natsismi oli siis taloudellisesti täysin suurkonsernivaltaista eli helvetin kaukana sosialismista.

***

Kun edellisestä reflektoi nykypäivään, niin voidaan kyllä nähdä vahvoja yhtäläisyyksiä nykynatsismilla / uusnatsismilla strasserismin kanssa. Uusnatsit pitävät toki Hitleriä idolinaan, mutta useimmiten uusnatsiliikkeiden ideologia suuntautuu selvästi Hitleristä vasemmalle sikäli, kun niillä ylipäätään kummoista aatteellista logiikkaa on. Siksi ei ole erityisen yllättävää, että sinimusta liike löytyy läheltä poliittisen nelikentän vasenta yläpeltiä - sieltä todennäköisesti löytyy valtaosa muistakin uusnatsiliikkeistä.




Olemalla poliittisessa nelikentässä äärimmäisen oikealla tai äärimmäisen vasemmalla, aiheuttaa valtaan päästyään todennäköisimmin harmia omalle kansalleen järkyttävällä tavalla epäonnistuvan talouspolitiikan muodossa. Äärimmäisenä oikealla ovat laissez-faire kapitalistit ja äärimmäisenä vasemmalla tuotannon täydellistä valtiollistamista ajavat kommunistit. Olemalla poliittisessa nelikentässä äärimmäisenä ylhäällä - eli siellä nationalistikonservatiivisessa syvässä päädyssä (oikealla, vasemmalla tai keskellä), aiheuttaa todennäköisimmin tuhoisaa harmia kansainvälisesti ja lopulta tietysti myös kansallisesti. Sitä ylälaitaahan edustavat kaikki kansalliseen traditionalismiin sekä uskonnolliseen konservativismiin vetoavat despootit - ennen ja nykyään.

Nykyisistä despoottihahmoista vittumaisin ei esimerkiksi asetu äärimmäiseen oikeaan laitaan eikä äärimmäiseen vasempaan laitaan. Mutta äärimmäisen ylös putteri sijoittuu: ajaahan hän umpikonservatiivisia arvoja, uskontoon pohjaavaa kansallista identiteettiä sekä venäläisten erityisyyttä korostavaa isovenäläistä ajatusmaailmaa.

Aikalailla ääriylhäällä ovat myös esimerkiksi Viktor Orbán ja Recep Tayyip Erdoğan, mutta äärioikealle tai äärivasemmalle heitäkään ei voi sijoittaa. Ihan noihin ylänurkkiin sijoittuvia poliitikkoja on itse asiassa vaikea löytää. Kenties Donald Trumpin hallinnon politiikka sijoittui kohtuullisen lähelle oikeaa yläpeltiä sen myötä, että trumpismiin sulautui myös Yhdysvalloissa erittäin vahva teekutsuliike (Trump itsehän ei alun pitäen ollut varsinaisesti arvokonservatiivi). Yhdysvalloissa liberaalidemokraattinen perustuslaki ja liittovaltiorakenne kuitenkin estää sen, ettei mitään politiikkaa voi esteettä ajaa läpi - siten Yhdysvallat kesti kohtuullisen vähillä vaurioilla myös Trumpin politiikan.
Hyvä kirjoitus ja oleellisin on ehkä se, että huomioitaisiin se ääriyryminen riippumatta siitä mistä nelikentän lohkosta, aatteesta tai uskonnollisesta suuntauksesta se tulee. Eli sellainen yleinen ääriliikkeiden vastaisuus on ihan hyvä näkökanta kaikille.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Hyvä kirjoitus, @BitterX - tätä asiaa vähän kommentoin ja sitä voi minulle selvittää lisääkin:

Saksan suurimmaksi puolueeksi natsit nousivat hyvin vasemmistolaisella ohjelmalla, mutta Hitler reivasi kurssia yhtäältä todella pitkälle oikealle ja toisaalta todella pitkälle suuryritysvaltaiseen / korporatokraattiseen suuntaan siksi, koska hänellä oli Saksan valtavien monialakonsernien "ehdollinen" tuki. Yritysmaailma oli valmis tukemaan Hitlerin valtapyrkimyksiä ja tämän revansistista ja nationalistista politiikkaa, jos Hitler oli valmis antamaan suuryrityksille talouspoliittisen vallan ja vapauden.

...Viimeistään tuolloin natsismi sementoitui poliittisessa nelikentässä ylös ja selvästi enemmän oikealle kuin vasemmalle. Sillä ei ollut - kuten yleensäkään aatteilla jotka mielletään äärioikeistolaisiksi - juuri mitään tekemistä vapaan markkinatalouden kanssa. Suurkonserneilla oli kuitenkin täysi taloudellinen vapaus vastapainona lojaaliudesta, mikä johti talouden puolella valtavien monialaisten etujärjestökartellien syntymiseen.
Kun mennään tarpeeksi pitkälle konsernikapitalismissa, niin voiko sitä suoranaisesti enää erottaa valtionyrityksistä muuta kuin "paperilla" (jos paperillakaan)? Valtiota tukevien konsernien omistajat muodostavat oman rinnakkaisen eliittinsä valtion valtahierarkiaan. Eikö kuitenkin Neuvostoliitossakin ollut omanlaisensa eliitti valtionyhtiöiden johdossa?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Eli sellainen yleinen ääriliikkeiden vastaisuus on ihan hyvä näkökanta kaikille.

Minusta myös. Vaikka poliittinen nelikenttä on hyvin yksinkertaistava visualisointi, joka ei huomioi kaikkia poliittisen ajattelun ulottuvuuksia, voidaan minusta sanoa nelikentän äärimmäisen oikean laidan, äärimmäisen vasemman laidan ja äärimmäisen ylälaidan olevan vahingollisia.

En kuitenkaan huomaa mitään yhteiskunnallista riskiä, jonka poliittinen sentristinen alalaita voisi aiheuttaa. Tai ehkä en vain omasta näkökulmastani huomaa sitä, minkälainen mayhem syntyisi kaltaisteni hullujen päästessä valtaan ;)

Ei vaan, tuo nyt ihan vitsinä. Ja ettei tule muutenkaan leimattua turhaan, lienee syytä huomioida, että meikäläisissä vaalikoneissa äärimmäisyydet tuskin ovat kovinkaan lähellä "oikeita" äärimmäisyyksiä. Joten jos joku on lähellä vasenta laitaa Hesarin vaalikoneessa, ei vielä ole vaarallinen äärivasemmistolainen. Tai jos joku on lähellä ylälaitaa, ei vielä ole vaarallinen äärinationalistikonservatiivi.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Hyvä kirjoitus, @BitterX - tätä asiaa vähän kommentoin ja sitä voi minulle selvittää lisääkin:


Kun mennään tarpeeksi pitkälle konsernikapitalismissa, niin voiko sitä suoranaisesti enää erottaa valtionyrityksistä muuta kuin "paperilla" (jos paperillakaan)? Valtiota tukevien konsernien omistajat muodostavat oman rinnakkaisen eliittinsä valtion valtahierarkiaan. Eikö kuitenkin Neuvostoliitossakin ollut omanlaisensa eliitti valtionyhtiöiden johdossa?

Tätä olen pohtinut itsekin talousnäkökulmasta.

Putinin Venäjällä tavallaan myös on tuommoinen tilanne, jossa yksittäisistä suurkonsernit toimivat järjestelmän sallimassa kartelliasetelmassa luottamusta vastaan.

Alkaa menemään vähän hutiin itse aiheesta.
 

Nämä nelikentät on kyllä siinäkin mielessä vähän typeriä, että konservatismi ja liberalismi eivät ole toistensa vastakohtia. Konservatismin vahtakohta on pikemminkin radikalismi, ja liberalismin autoritärismi. Näissä hesareiden ja vastaavien vaalikoneissa monesti vielä yksi tai kaksi kysymystä määrittelee henkilön konservatismin/liberalismin tason, mikä on täysin naurettavaa. Varsinkin kun tuntuu ettei vaalikoneen tekijä ole useinkaan kovin syvällisesti perehtynyt aatteisiin ja niiden historiaan. Vasemmisto-oikeisto sen sijaan on helpompi määritellä puhtaasti talousnäkemysten perusteella, mutta tämäkin muuttuu vaikeammaksi kun oikeistoa ja vasemmistoa lähdetään määrittelemään talouskysymysten ulkopuolelta.

Mitä tulee fasismiin, niin fasismihan on antiliberalismin lisäksi myös antikonservatismia. Fasismi on radikaalia, vallankumouksellista ja antidemokrattista. Sen pyrkimyksenä on yleensä väkivalloin muuttaa yhteiskunnan rakenteita, siinä missä konservatiivi pyrkii säilyttämään. Fasisti ei ole konservatiivi, vaikka fasistilla voi olla konservatiiviseksi luettavia näkemyksiä. Äärivasemmistolainen (kommunisti, radikaalisosialisti jne.) ei myöskään ole liberaali, vaikka kannattaisi joitain liberaaliksi laskettavia ajatuksia. Jos joku ääriliite on pakko fasismin eteen laittaa, käyttäisin äärinationalismia. Vasemmisto-oikeisto akselilla paras määritelmä on mielestäni "äärikeskustalaisuus", sillä fasismi on sekoitus vasemmistolaista ja oikeistolaista talousteoriaa. Fasismin määrittelemisen vaikeus ja ristiriitaisuudet, sekä risteävyydet "äärioikeiston" ja "äärivasemmiston" välimaastossa näkyvät hyvin myös fasismin varhaisissa merkkihenkilöissä ja heidän ideologiassaan, aina aatteen isästä Mussolinista suomalaiseen Paavo Susitaipaleeseen. Loppukevennyksenä pätkä kirjasta Paavo Susitaival - Aktivisti ei hellitä:

"Mikä mies olet, P. S.?"
- Maolais-demokraattinen suomalainen fasisti...
Kuka psykologi sanoikaan, että luova toiminta , aktiviteetti pohjaa polarisaatioon, ristiriitaisten luontumusten jännitykseen.
Kun mies ilmoittaa olevansa samalla kertaa "maolainen" ja "demokraatti", suomalainen ja italialainen ("fasisti"), niin siinä on polarisaatiota kerrakseen.
Heikko, hermoherkkä yksilö voi sortua ja on usein sortunut luonteen ristiriitoihin. Mutta vahvassa yksilössä ne hedelmöittävät toisiaan ja purkautuvat keskitettynä toimintana, jolle ajan haasteet antavat suunnan.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers

skode

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Otetaas tänne Antifa - äärioikeisto keskustelun lisäksi pieni annos ihan perinteistä ääri-islamiakin kerta oikeutta käydään.

Syytetty on ottanut utelias-aatu puolustuksen käyttöön koska eihän siinä nyt mitään pahaa ole jos vähän tutustuu mielenkiintoisiin aihepiireihin.

Kyllähän jokaisen tavan tallaajan kannattaa seuraavia harjoitella:

- Pyydetty Isiksen ohjekirjaa
- Tutustua materiaaliin joissa opeteltiin muun muassa tarkka-ampumista, jaettiin tietoja Kalashnikov-kivääristä, opetettiin salamurhaamista ja hiipimistä.
- Hommata teologia opas jossa perustellaan miksi uskottomien teurastaminen on sallittua
- Vähän muovikuula-aseella treenata oppimaansa

Todennäköisesti ei tästä mitään tuomiota saa ja pääsee pitämään jihad-taistelijaveljiinsä pikaisesti yhteyttä Boko Haram ja Isis veressään.

Näin positiivisena asiassa voidaan myös nähdä että kova on pojalla hinku kuitenkin lähteä Syyriaan tai Länsi-afrikkaan temmeltämään. Kaipaamaan todennäköisesti jäävät vain ketkä alunperinkin maahantulon ovat mahdollistaneet.

 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Supo on ennenkin pitänyt äärioikeistolaista ja radikaali-islamistista terrorismia potentiaalisena uhkana ja tänään on taas määritellyt, että uhka on jonkin verran voimistunut.

"Suojelupoliisi on pitänyt Suomen terrorismin uhka-arvion ennallaan. Se on neliportaisella asteikolla tasolla kaksi eli kohonnut. Supon mukaan äärioikeistolaisen terrorismin uhka on voimistunut."

"Radikaali-islamistisen terrorismin uhka on supon mukaan pysynyt Suomessa ennallaan."

 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Muutenhan näihin on uudessa normaalissa jo varsin turtunut, mutta nyt kyllä saa aika puhtaita vihan tunteita aikaan kun on nähnyt tapauksesta videomateriaalia. Tämä paskaläjä heiluttaa puukkoa lastenvaunujen sisään - ei voi saatana ymmärtää.
 

KVANTAA

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Vantaa
Muutenhan näihin on uudessa normaalissa jo varsin turtunut, mutta nyt kyllä saa aika puhtaita vihan tunteita aikaan kun on nähnyt tapauksesta videomateriaalia. Tämä paskaläjä heiluttaa puukkoa lastenvaunujen sisään - ei voi saatana ymmärtää.
Aasian maissa on tämä yleisempää, esim. Kiinassa on ilmiö, joku elämäänsä pettynyt hyökkää päiväkotiin kostoksi yhteiskuntaa vastaan.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
yks jengi Stadista
Tämä menee kyllä täysin yli ymmärryksen:
Ranskassa puukotettu vauvaikäisiä lapsia.
Mahtuu ymmärrykseen ihan hyvin. Maailma on kusipäitä pullollaan. Ynnätään seokseen ihana vapaa liikkuvuus, niin näitä sattuu vähän useammin. Henkilökohtaisesti näytän passiani rajalla lopun elämääni ihan mielelläni, jos sillä estyy edes yksi tällainen perseily.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Tämä menee kyllä täysin yli ymmärryksen:
Ranskassa puukotettu vauvaikäisiä lapsia.
Ja näitä halutaan tosissaan vielä tännekin? Ei voi ymmärtää.

Herättää aika väkivaltaisia ajatuksia. Miten edes puolustaudut naisena tuollaisessa tilanteessa? Rohkea kaveri, uskaltaa mennä puukottamaan rattaissa istuvaa lasta ja tietää että äiti ei mahda hänelle fyysisesti mitään muutenkaan.
 

npc

Jäsen
Aivan mahtava möntti tämäkin El Pason ampuja: El Pason joukkoampujalle hurja tuomio: 90 elinkautista

"Ennen tekoaan Crusius julkaisi verkossa manifestin, jossa hän viittasi väestönvaihtoteoriaan ja kertoi puolustavansa maataan kulttuurilliselta ja etniseltä vaihtumiselta. Tekstissään hän kuvaili itseään valkoiseksi nationalistiksi."

Tässä yksilössä ironia on hyvin vahvasti läsnä.

Jotenkin vielä ymmärtäisin tämän jonkun atsteekkinationalistin viimeisenä epätoivoisena tekosena 1600-luvulla, mutta että valloittaja kehtaa tulla tänne marisee.

Onneksi tämä möntti saa edes mahdollisuuden funtsia kun yleensä nämä ammutaan päiviltä jos eivät kerkee itse itseään ampua sitä ennen. En tiedä tuleeko järkiin ja eipä se kiinnosta kun on 90 elinkautista niskassa.

Breiviikki sitä vastoin vapautuu ihan kohta, joku hassu kymmenen vuotta enäá.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Amerikassa some huuteluun ja vitsailuun suhtaudutaan vakavammin kuin meillä. Vai miten tällaiseen tulisi suhtautua?: ”Kuulin, että Biden on tulossa Utahiin”, Robertson kirjoitti ABC Newsin mukaan. ”Kaivan esiin naamioasuni ja pyyhin pölyt M24-tarkkuuskivääristä.”
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Amerikassa some huuteluun ja vitsailuun suhtaudutaan vakavammin kuin meillä. Vai miten tällaiseen tulisi suhtautua?: ”Kuulin, että Biden on tulossa Utahiin”, Robertson kirjoitti ABC Newsin mukaan. ”Kaivan esiin naamioasuni ja pyyhin pölyt M24-tarkkuuskivääristä.”
Eiköhän meilläkin poliisi käy vähän kyselemässä jos pressaa somessa avoimesti uhkaillaan ampumisella ja tiedossa on että aseet löytyy?
 

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eiköhän meilläkin poliisi käy vähän kyselemässä jos pressaa somessa avoimesti uhkaillaan ampumisella ja tiedossa on että aseet löytyy?
Näiden uutisten ongelmahan on se, että mies voi olla ammuttu siksi, että aloitti ampumisen kolmella konekiväärillä ja kahdella singolla tai sitten on vaan voinut olla aamujäykkyys ja on ammuttu, kun on katsottu, että nyt tulee isolla tykillä päin naamaa. Voisi arvella, että FBI:n tyypit saa koulutusta muutenkin kuin kirjekurssilla, joten todennäköisyydet kallistuu kai siihen, että ampumiseen on ollut ihan syy. Kyllä se silti ihan kertoimista riippuu, että kummalle rahansa laittaa.

Edit. En siis ole eri mieltä, kunhan lainasin tuon, koska keskustelen siitä asiasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös