Väittelyä pikaruokaravintoloista

  • 366 015
  • 1 772

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Suomessahan Hese on varsin suosittu, vaikka sen vihaaminen onkin muodikasta. Ja tuo "majoneesissa uitettu" on myös kovin muodikkaasti sanottu.
Minulle se on ihan sama, onko muodikasta vai ei, koska minä en pidä. Joka kerta kun olen Hesestä jonkun hampurilaisen ostanut, se on ollut kuin jokin märkä rätti jossa ei ole maistunut oikein mikään muu kuin majoneesi, joten minun mielipiteeni perustuu tähän.
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Minulle se on ihan sama, onko muodikasta vai ei, koska minä en pidä. Joka kerta kun olen Hesestä jonkun hampurilaisen ostanut, se on ollut kuin jokin märkä rätti jossa ei ole maistunut oikein mikään muu kuin majoneesi, joten minun mielipiteeni perustuu tähän.
Tähän vahva sama. En muista kertaakaan poistuneeni Hesestä tyytyväisenä nauttimastani hampurilaisesta, koska niin mauttomia ne ovat olleet, ranskalaisista puhumattakaan. Pelkkä majoneesi ei tee hampurilaisesta hyvää, vaan siihen vaaditaan paljon muutakin. En muutenkaan seuraa trendejä, joten antipatiani Hesen tuotteita kohtaan on täysin omiin kokemuksiin perustuvaa.
Jos jotain hyvää voi sanoa Hesestä, niin ainakin heillä on kohtalaisen siistit ravintolat sekä (yleensä) ihan mukava henkilökunta. Harmi vaan, että tarjonta on niin karmeaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Dino

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onko kukaan koittanut pyytää Hesburgerista burgeria puolella majoneesilla tms? Ehkä se voisi toimia paremmin.
On. Ainakin kun itse olin Hesessä duunissa vuoropäällikkönä kolme vuotta (18-15 vuotta sitten), noita pyyntöjä tuli lähes päivittäin. Toteutus on kuitenkin hankalaa, koska majo tulee annostelijasta, eli ns. majopyssystä. Yksi painallus on 16,5 g. Saa sieltä ulos vähemmänkin, mutta riippuu painajasta, kuinka paljon sieltä lopulta turahtaa.

Megahampurilaisen kohdalla tuo on helpompaa, sillä reseptiin kuuluu kaksi painallusta kumpaakin perusmajoneesia, siis punaista ja valkoista. (Aivan oikein luitte: Hesen megahampurilaisessa on todellakin 66 grammaa majoneesia! Vertailun vuoksi, samassa hampparissa on raakapainoltaan kaksi 75 gramman jauhelihapihviä).

Itse kuulun samaan sarjaan kuin moni edellä kirjoittaneista: Hesessä on ikävää ruokailla. Majoneesia on aivan liikaa, pihvit ovat mitättömiä ja maustettu grillimausteella joka on lähinnä aromisuolaa ja paprikajauhetta, lähes kaikki hampurilaiset kierrättävät samoja raaka-aineita hieman eri järjestyksessä ja hinnat ovat kokoon nähden aivan ylimitoitettuja.

Hesburger on pudonnut jo vuosia sitten kelkasta hampurilaisskenessä, koska se ei ole uudistunut lainkaan, ja laadukkaampia paikkoja syntyy kuin sieniä sateella. KotKot, Social Burger Joint ynnä muut tarjoavat moninverroin laadukkaampaa, maukkaampaa ja kookkaampaa settiä.

Hesessä myös sniiduillaan limsojen suhteen. Eivät tätä tule myöntämään, mutta hiilihappoa annostellaan limsoihin vähemmän kuin esim. Mäkkäreissä. (Uskokaa kun sanon että tiedä tismalleen mistä puhun!)

That said, Hesen tuplajuusto ilman ketsuppia on minusta hyvä perusburgeri. Muuta en tuolta enää tilaisi, kun vielä poistivat ruisfileehampurilaisenkin listoilta, ne halvatun tumpelot!
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
KotKot, Social Burger Joint

Tähän samaan listaan voisi heittää helposti myös Bonelessin sekä omasta mielestäni myös Friends&Brgrsin.

Osaatko @V-G- entisenä Hesen duunarina sanoa, miten ihmeessä siellä saadaan ranskalaisista tehtyä niin… sanotaanko, epärapeita? Omaan makuun mäkin ranskalaiset monta sataa valovuotta edellä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Osaatko @V-G- entisenä Hesen duunarina sanoa, miten ihmeessä siellä saadaan ranskalaisista tehtyä niin… sanotaanko, epärapeita? Omaan makuun mäkin ranskalaiset monta sataa valovuotta edellä.
Niissä on se riisijauhokuorrute joka pysyy rapeana ehkä minuutin. Lisäksi Hesellä on pidemmät säilytysajat kuin esim. Mäkkärillä. (Sama koski aikanaan myös hampurilaisia, mutta nykyään kaikkialla taidetaan tehdä ne vain tilauksesta).
 

Herra Hopotin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Itse en oikein ole ikinä pitänyt näistä hesemäkkiyms. paikoista. Jotenkin mautonta mössöä jokaisessa tarjolla. Lähinnä tulee käytyä silloin, kun pitää jotain ruokaa saada heti, eikä parempaa ole tarjolla.

Perjantaina tuli testattua tuo friends&brgr. Jostain olin saanut käsityksen, että olisi parempaa kuin hesemäkit, mutta aika samaan kastiin laitan tuonkin. Hinta vaan ihmetytti, kun muutaman kolikon laittamalla olisi saanut ihan kunnon burgerinkin. Ensi kerralla sitten pykälän viisaampi.

Yksi asia joka ihmetyttää näissä franchising -periaatteilla toimivissa paikoissa on, että eikös niissä pitäisi olla ruoka samoista raaka-aineista, samalla tavalla tehtynä?

Viime kesänä tuli käytyä kotipizzassa eräässä isossa kaupungissa, ja lätty oli aika mitäänsanomaton suoraan sanottuna. Täytteitä oli, mutta maku ei iskenyt. Pari viikko tuosta piti ruokaa saada mökkimatkalla heti, niin Kotipizza oli ainoa vaihtoehto, sinne siis. Tuolla taas teki ihan uskomattoman hyvän pitsan. Oli vielä sama pitsa kyseessä, eli käsittääkseni pitäisi olla samoista raaka-aineista.
 
Tähän samaan listaan voisi heittää helposti myös Bonelessin sekä omasta mielestäni myös Friends&Brgrsin.

Osaatko @V-G- entisenä Hesen duunarina sanoa, miten ihmeessä siellä saadaan ranskalaisista tehtyä niin… sanotaanko, epärapeita? Omaan makuun mäkin ranskalaiset monta sataa valovuotta edellä.
Eikös hesen ranut ole tehty hernetärkkelyksestä eikä oikeasta perunasta.

Ruotsalaista MAX ketjua kaipaisin Suomeenkin. Paras noista bulkkiketjuista.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eikös hesen ranut ole tehty hernetärkkelyksestä eikä oikeasta perunasta.
Ei ole. Hesen ranskalaiset ovat perunaa, mutta ne on kuorrutettu riisijauholla säilyvyyden edistämiseksi.

Ruotsalaista MAX ketjua kaipaisin Suomeenkin. Paras noista bulkkiketjuista.
Tähän vahva sama. Frisco burgare on yksi parhaimmista ketjuhamppareista.

Edit. Ohessa kuva tuoteselosteesta.
 

Liitteet

  • Screenshot_20240428_151530_Hesburger.jpg
    Screenshot_20240428_151530_Hesburger.jpg
    313,3 KB · kertaa luettu: 203

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viime kesänä tuli käytyä kotipizzassa eräässä isossa kaupungissa, ja lätty oli aika mitäänsanomaton suoraan sanottuna. Täytteitä oli, mutta maku ei iskenyt. Pari viikko tuosta piti ruokaa saada mökkimatkalla heti, niin Kotipizza oli ainoa vaihtoehto, sinne siis. Tuolla taas teki ihan uskomattoman hyvän pitsan. Oli vielä sama pitsa kyseessä, eli käsittääkseni pitäisi olla samoista raaka-aineista.
Moni sanoo ettei kotipizzoissa voi olla eroa, mutta aivan varmasti tosiaan on. Sama kokemus itsellä, että laatu ei todellakaan ole tasaista.

Nykyään kotipizzat kyllä sellaisissa hinnoissa, että pahaa tekee. Toki niin ovat myös näissä maahanmuuttajien paikoissakin ”laatuun” nähden.
 
Hesburger on pudonnut jo vuosia sitten kelkasta hampurilaisskenessä, koska se ei ole uudistunut lainkaan, ja laadukkaampia paikkoja syntyy kuin sieniä sateella. KotKot, Social Burger Joint ynnä muut tarjoavat moninverroin laadukkaampaa, maukkaampaa ja kookkaampaa settiä.
Tähän samaan listaan voisi heittää helposti myös Bonelessin sekä omasta mielestäni myös Friends&Brgrsin.

Osaatko @V-G- entisenä Hesen duunarina sanoa, miten ihmeessä siellä saadaan ranskalaisista tehtyä niin… sanotaanko, epärapeita? Omaan makuun mäkin ranskalaiset monta sataa valovuotta edellä.
Eikös Boneless ja Social Burger Joint mene eri kastiin näiden Mäkkäreiden sun muiden kanssa jo ihan hinnan puolestakin. Eli eivät ehkä sinänsä kuulu samaan vertailuryhmään.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eikös Boneless ja Social Burger Joint mene eri kastiin näiden Mäkkäreiden sun muiden kanssa jo ihan hinnan puolestakin. Eli eivät ehkä sinänsä kuulu samaan vertailuryhmään.
Mäkkärin kanssa joo, mutta Hesen kanssa ei. Vertaillaanpa:

Social Burgerjointin lounasburger nimeltään Georgetown maksaa parmesaaniranskalaisilla 12,7€.

Bonelessin kaikki lounasburgerit ranskalaisilla 12,7€. Tölkkilimsalla 15€.

Hesburgerin Mega-ateria isommilla ranskalaisilla ja juomalla 14,1€.

Hesessä megaburgeri on ainoa kokonsa puolesta vertailun kestävä hampurilainen. Isommassakaan ateriassa ranskalaiset eivät ole yhtä isot kuin kahdessa muussa mainitussa. Limsa nostaa hinnan Hesen yli kahdessa muussa, mutta kumpikin tarjoaa veden maksutta, Hese ei. Hesessä limsan ja ranskalaisten laatu ei ole lähelläkään kahta muuta, hampurilaisista puhumattakaan.

Eli vastaus: eivät ole eri kastissa hintojensa puolesta.
 
Mäkkärin kanssa joo, mutta Hesen kanssa ei. Vertaillaanpa:

Social Burgerjointin lounasburger nimeltään Georgetown maksaa parmesaaniranskalaisilla 12,7€.

Bonelessin kaikki lounasburgerit ranskalaisilla 12,7€. Tölkkilimsalla 15€.

Hesburgerin Mega-ateria isommilla ranskalaisilla ja juomalla 14,1€.

Hesessä megaburgeri on ainoa kokonsa puolesta vertailun kestävä hampurilainen. Isommassakaan ateriassa ranskalaiset eivät ole yhtä isot kuin kahdessa muussa mainitussa. Limsa nostaa hinnan Hesen yli kahdessa muussa, mutta kumpikin tarjoaa veden maksutta, Hese ei. Hesessä limsan ja ranskalaisten laatu ei ole lähelläkään kahta muuta, hampurilaisista puhumattakaan.

Eli vastaus: eivät ole eri kastissa hintojensa puolesta.
Toki vertailet nyt lounastarjouksia jotka ovat voimassa arkisin muutaman tunnin…

Edit. Ja ainakin nopeasti katsottuna ei Bonelessinkaan lounasburgerissa ole kuin 100g pihvi joka varmaan vertaantuu Hesessä johonkin kerrokseen?

Edit2. Ja siis koko toimintalogiikka noissa on niin eri ettei mitään mieltä verrata. Ei kai kukaan mene minkään suuren makuelämyksen perässä Heseen tai Mäkkäriin. Sinne mennään kun on pakko saada nopeasti jotain ja ne sattuu olemaan helposti saavutettavissa.
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toki vertailet nyt lounastarjouksia jotka ovat voimassa arkisin muutaman tunnin…
Socialissa 11-16.

Socialin lounashinta tuon taso bursasta ja ranuista on huikea diili.

Mutta kyllähän nämä fiiliksen ja muun toimesta eri kaliiberin paikkoja ovat, eivätkä kilpaile keskenään.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toki vertailet nyt lounastarjouksia jotka ovat voimassa arkisin muutaman tunnin…
Mitä sitten? Idea on siinä, että noidenkin mestojen erityisen laadukkaita katuruokia pystyy syömään hesehinnoin. Itse käyn hampurilaisilla yleensä lounasaikaan, ja se on hienoa, ettei tarvitse mennä Heseen, kun Bonelesskin tarjoaa safkaa ePassi-kynnyksen alle.


Edit. Ja ainakin nopeasti katsottuna ei Bonelessinkaan lounasburgerissa ole kuin 100g pihvi joka varmaan vertaantuu Hesessä johonkin kerrokseen?
Juu ei. Kerroshampurilaisessa on kaksi littanaa, joiden raakapaino pakasteena on 45g/kpl. Nuo kun paistaa kypsäksi, jäljelle jää 60-70g lihaa.

lisäksi Bonelessissä saa kanaburgereita joissa välissä on enemmän pääproteiinia.

Edit2. Ja siis koko toimintalogiikka noissa on niin eri ettei mitään mieltä verrata. Ei kai kukaan mene minkään suuren makuelämyksen perässä Heseen tai Mäkkäriin. Sinne mennään kun on pakko saada nopeasti jotain ja ne sattuu olemaan helposti saavutettavissa.
Sehän se pointti onkin, että Hese on hinnoitellut itsensä ulos siitä geimistä, jossa mennään mausta liikaa välittelemättä vetämään napa täyteen. Jos nyt ihan pennilleen lasketaan, niin silloinkin Mäkki ja vaikkapa KotKot vievät Hessulta asiakkaat. Tähän vielä lisänä se, että Hese on nykyään aivan järjettömän hidas. Boneless nyt vaikka esimerkkinä on huomattavasti nopeampi: paperipussi kouraan reilussa viidessä minuutissa tilauksesta. Tämä siis useamman kerran kokemuksella Kannelmäestä.
 
Mitä sitten? Idea on siinä, että noidenkin mestojen erityisen laadukkaita katuruokia pystyy syömään hesehinnoin. Itse käyn hampurilaisilla yleensä lounasaikaan, ja se on hienoa, ettei tarvitse mennä Heseen, kun Bonelesskin tarjoaa safkaa ePassi-kynnyksen alle.
Koska lounastarjoukset saavuttavat rajatun määrän ihmisiä. Käytännössä se tarkoittaa, että paikan pitää sijaita työpaikan lähellä. Samoin hintoja vertaillessa pitäisi huomioida tarjoukset molemmilta eli mitähän Hesellä mega-ateria nykyään kupongilla maksaisi (silloin kun niitä on) ehkä 10€?

Luulisi, että Mäkistä/Hesestä lounaan ottavat aikalailla vain liikkuvassa työssä olevat. Kuitenkin suht samoihin hintaluokkiin saa paljon paremmankin ruuan lähes jokaisen työpaikan vierestä.

Juu ei. Kerroshampurilaisessa on kaksi littanaa, joiden raakapaino pakasteena on 45g/kpl. Nuo kun paistaa kypsäksi, jäljelle jää 60-70g lihaa.

lisäksi Bonelessissä saa kanaburgereita joissa välissä on enemmän pääproteiinia.
Eli nimenomaan on parempi vertailukohta sillä pihvien painot ovat lähempänä toisiaan. Lihojen painothan ilmoitetaan käsittääkseni aina raakapainona. Kanaan sitten hankalampi jo verrata kun tuosta frittauksesta tulee niin suuri määrä painosta.

Sehän se pointti onkin, että Hese on hinnoitellut itsensä ulos siitä geimistä, jossa mennään mausta liikaa välittelemättä vetämään napa täyteen. Jos nyt ihan pennilleen lasketaan, niin silloinkin Mäkki ja vaikkapa KotKot vievät Hessulta asiakkaat. Tähän vielä lisänä se, että Hese on nykyään aivan järjettömän hidas. Boneless nyt vaikka esimerkkinä on huomattavasti nopeampi: paperipussi kouraan reilussa viidessä minuutissa tilauksesta. Tämä siis useamman kerran kokemuksella Kannelmäestä.
Mäkki taitaa aika saman hintainen nykyään olla ainakin isommissa tuotteissa (hiukan halvempi ehkä?). KotKot sitten toki hintalaatusuhteeltaan kyllä hyvä mutta tarjonta niin rajattua ettei pysty varsinaisesti haastamaan isossa mittakaavassa.

Se on kyllä totta, että ne harvat käynnit mitä pikaruokaravintoloissa tulee käytyä niin odottaa saa enemmän kuin ennen. Ja sama kyllä koskee Mäkkäriä siinä missä Heseä. Sinänsä sitten tasokkaammassa paikassa pitäisikin kestää enemmän koska ruuan valmistuksen luulisi kestävän kauemmin (vähemmän valmiita seisovia ainesosia odottamassa). Jos tosi nopeasti saa niin itsellä asiakkaana tulee ensimmäisenä mieleen, että tavara on seisonut valmiina tai sitten asiakkaita ei käy niin ei ole ruuhkaa lainkaan.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Koska lounastarjoukset saavuttavat rajatun määrän ihmisiä. Käytännössä se tarkoittaa, että paikan pitää sijaita työpaikan lähellä. Samoin hintoja vertaillessa pitäisi huomioida tarjoukset molemmilta eli mitähän Hesellä mega-ateria nykyään kupongilla maksaisi (silloin kun niitä on) ehkä 10€?
Sanoisin, että ravintolassa käyminen ylipäätään vaatii sen, että ravintola sijaitsee lähellä ihmisen sijaintia. Ja mitä kuponkeihin tulee, niin harvoinpa Hesellä megaa niissä enää on. Painottavat vege- ja kanatuotteitaan noissa. Lounaslista taas on aina voimassa.

Luulisi, että Mäkistä/Hesestä lounaan ottavat aikalailla vain liikkuvassa työssä olevat. Kuitenkin suht samoihin hintaluokkiin saa paljon paremmankin ruuan lähes jokaisen työpaikan vierestä.
Luulisi tai ei, mutta näinhän asia ei ole. Esim. Munkkiniemen Heseen tuli joka päivä useita satoja lounastajia mm. Ibarilta ja Pfitzeriltä, vaikka kummassakin toimistossa on omat ravintolansa. Samoin tietty MYK:sta tuli lukiolaisia vaikka kuinka paljon jne.

Eli nimenomaan on parempi vertailukohta sillä pihvien painot ovat lähempänä toisiaan. Lihojen painothan ilmoitetaan käsittääkseni aina raakapainona.
Noh, ei kyllä ole. Se kerrosburgeri on n. 600 kilokalorin hamppari, eli ei vertaudu oikein mihinkään noista paremmista paikoista. Hessun jäisen 45 grammaisen pihvin painosta on jo ihan vettäkin aika paljon, ja rasvaprosentti on korkea. Tuoreesta pihvistä painoa ei poistu likellekään yhtä paljon etenkään, jos sitä ei paisteta Hesen ketjuohjeen mukaisesti täysin kuivaksi.

Mäkki taitaa aika saman hintainen nykyään olla ainakin isommissa tuotteissa (hiukan halvempi ehkä?). KotKot sitten toki hintalaatusuhteeltaan kyllä hyvä mutta tarjonta niin rajattua ettei pysty varsinaisesti haastamaan isossa mittakaavassa.
KotKot oli vain yksi esimerkki. Mäkkäri on suht selkeästi Heseä halvempi oikeastaan läpi koko menun; triplajuustoateria Hesen tuplajuustoaterian hinnalla, tupla Big mac neljällä pihvillä ateriana 1,5e halvempi kuin Mega-ateria jne. johon tietty päälle huomattavasti paremmat kuponkiedut ja mm. isommat ranskalaiset.

Ja sama kyllä koskee Mäkkäriä siinä missä Heseä. Sinänsä sitten tasokkaammassa paikassa pitäisikin kestää enemmän koska ruuan valmistuksen luulisi kestävän kauemmin (vähemmän valmiita seisovia ainesosia odottamassa). Jos tosi nopeasti saa niin itsellä asiakkaana tulee ensimmäisenä mieleen, että tavara on seisonut valmiina tai sitten asiakkaita ei käy niin ei ole ruuhkaa lainkaan.
Meille tuli tänään autokaistalta tilatessa Pikku huopalahden ympyrämäkissä autokaistatilaus alle viidessä minuutissa maksamisesta. Kaikki oli juuri kuten pitikin. Nykyään ruuat tehdään aina tilauksesta, ei valmiiksi kuten ennen. Tuolloin Mäkkärissä sai säilyttää hampurilaisia muutamia minuutteja, Hesessä 25 tai 30 minuuttia riippuen siitä, oliko hampurilaisessa salaattia vai ei. Mutta esim. Bonelessissähän voipi kurkkia mitä avokeittiössä tapahtuu. Aika hyvin ovat misanneet raaka-aineet ja homma toimii. Hesessä ei toimi, vaan siellä on ikäviä pullonkauloja. Näistäkin voin kyllä kertoa jos kiinnostaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei kai pikaruokapaikalta voi odottaa samaa tasoa kuin premium katuruokaa tarjoavalta ravintolalta, tuntuu vertailuna täysin turhalta ja mahdottomaltakin.
Jos muhun viittasit, niin en sinänsä vertaillutkaan. Pointti oli vain ja ainoastaan osoittaa, että Hese on laaduton, kallis, jämähtänyt ja hidaskin. Se ei ole pikaruokapaikka sikäli kuin se oli ennen, vaan enää vain ulkoisesti. Meinasin siis, että Hesburgerin koko funktion ovat täyttäneet uudet laadukkaammat paikat samalla kun Hese tarjoaa sitä samaa vanhaa, mutta suhteettoman kalliilla ja hitaasti.
 

Tuplatorkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Jets, Red Wings, Bayern
Jos muhun viittasit, niin en sinänsä vertaillutkaan. Pointti oli vain ja ainoastaan osoittaa, että Hese on laaduton, kallis, jämähtänyt ja hidaskin. Se ei ole pikaruokapaikka sikäli kuin se oli ennen, vaan enää vain ulkoisesti. Meinasin siis, että Hesburgerin koko funktion ovat täyttäneet uudet laadukkaammat paikat samalla kun Hese tarjoaa sitä samaa vanhaa, mutta suhteettoman kalliilla ja hitaasti.
Tuo on täysin validi pointti, jos vertailukohtana on Mäkki ja Burger King. Hinnoissa nuo firmat varmaan jonkun +- euron tai kahden sisällä tuotteineen, makuasiat on sitten jokaisella yksilökohtaisia.
 

slamsaam

Jäsen
Pikaruokamestojen esimerkiksi juurikin Hesen hitaus taitaa johtua nykyään usein siitä myös koska Wolt/Foodora tilauksia tulee paljon. Näissä sovelluksissa käsittääkseni välillä myös hyviäkin tarjouksia jolloin porukka saattaa tilata ihan hikenä koska halvempaa hetkellisesti. Voit mennä vaikka tyhjään ravintolaan niin saattaa kestää koska tilauksia voi olla läjäpäin.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Sen vähän minkä noissa käyn ärsyttää nykyisin, kun enää ei voi tehdä sitä koko ravintolan funktion mukaista tilausta, eli ”mitä on valmiina”. Se oli ennen ainoa järjellinen syy käydä näissä peruspaikoissa, suoraan joku valmis hamppari mukaan, juoma ja ranskalaiset kylkeen eikä mitään odottelua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös