Väittelyä pikaruokaravintoloista

  • 383 852
  • 1 856

Mynttoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, TPS
Joskus koululaisena haaveilin kokin ammatista, johon kummisetäni totesi, että älä lähde sille tielle. Sillä oli silloin reilu parikymmentä vuotta kokemusta hotelli ja ravintolahommista. Sanoi että ruuanlaitto harrastuksena on kivaa, ravintolan keittiössä ei ole mitään kivaa.
Erittäin hyvän neuvon olet kyllä aikoinaan saanut.
Reilut 20-vuotta alalla olleena, en kyllä ravintolan keittiötä suosittele työpaikaksi kenellekään joka siitä haaveilee.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Yhden huippuravintoloissakin kokkina työskennelleen kaverin tunnen, jolla on taustalla jo kaksi pahaa loppuunpalamista ja niiden seurauksena alan vaihto. Raaka maailma kuulemma.
 

Tuota

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Canes
Onhan tämä naurettavaa. Ymmärrän, että huipulla on kovaa, mutta kuinka moni hyväksyisi omassa keittiössään, että joku tönii ja nimittelee. Ei ainakaan kivalta tuntuisi, mutta työpaikalla tuo pitäisi vain hyväksyä.

Täydellisyyden tavoittelu johtaa siis siihen että ihmisistä tulee ilkeitä kusipäitä. Saa sitä vähemmälläkin yrittämisellä itselleen ja muille pahan olon.
Mä näen tuon niin, että ammattitaito ei takaa johtamistaitoa. Hommat luultavasti sujuisivat paremmin hyvään johtamiseen panostamalla. Silti, plussat Mikkolalle korona-aikaisista päätöksistään.
 

Punamani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Erittäin hyvän neuvon olet kyllä aikoinaan saanut.
Reilut 20-vuotta alalla olleena, en kyllä ravintolan keittiötä suosittele työpaikaksi kenellekään joka siitä haaveilee.
Itsellä oli kanssa haaveena nuorempana. Lihominen ja viikonloppuduunit jäivät kummittelmaan lopputulemana. Noh, lihonut olen vaikka ravintolakokiksi en tullut, kova kotikokki kuitenkin.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pari kertaa tullut viime viikkoina kokeiltua DIF Döneriä ja peukku tuolle konseptille. Hyvää kebua, joka on kaukana lähiöpizzerioiden tasosta. Edellisestä Saksan reissusta on jo lähemmäs 10 vuotta aikaa, mutta uskallan väittää että on jopa hyvin lähellä tuotantoa mitä sieltä saa. Ja mikä parasta, hintataso on luokkaa "lounaskortilla saa".

Käypä testaamassa Bröner ja Baba Döner. Babassa liha kaikkein parasta, mutta Brönerin kokonaisvaltaisuus ja erilaisuus jollain erityisellä tavalla piristävää.

Molemmat edellä DIFiä. S-ryhmän Babista taasen kannattaa jättää väliin. Nook Döner vielä itsellä testaamatta näistä uuden aallon artesaanidönereistä.
 
Viimeksi muokattu:

Mynttoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, TPS
Itsellä oli kanssa haaveena nuorempana. Lihominen ja viikonloppuduunit jäivät kummittelmaan lopputulemana. Noh, lihonut olen vaikka ravintolakokiksi en tullut, kova kotikokki kuitenkin.
Ehkei se lihoaminen pahinta tossa hommassa ole.

Työajat tosiaan ilta- ja viikonloppupainotteista.
Siitä seuraa se ettei aikaa ole ns. normaaleille kavereille vaan kaveripiiri alkaa koostua enemmän työkavereista.
Mikä toisaalta voi olla positiivistakin. Ei keittiöhommia jaksa, jos ei sielä ole yhtä häiriintyneitä ja hurttia huumoria heittäviä ihmisiä sun kanssasi.
Paksunahkainen pitää myös olla. Kestä sanallinen paska ja vittuilu mitä on tarjolla reilusti ja vittuile takaisin ku paikka on.

Palkkataso on alhainen, mesun hommiin pakko päästä jos tahtoo oikeasti tienata. Niissä töissä vaan on älytön työmäärä ja stressi.

Kun mä aloitin kyökkihommat oli alkoholin käyttö hyvinkin runsasta ravintola-alan porukoissa. Sitä se edelleen on, mutta tilalle ovat astuneet nuoremman sukupolven myötä myös reilusti huumausaineita.

Toimivan parisuhteen sovittaminen siis esim. edellä mainituista syistä saattaa olla hyvinkin haastavaa.

Menipä nyt kyllä ohi otsikon aiheen, sorit siitä.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Erittäin hyvän neuvon olet kyllä aikoinaan saanut.
Reilut 20-vuotta alalla olleena, en kyllä ravintolan keittiötä suosittele työpaikaksi kenellekään joka siitä haaveilee.

Ravintola-alaa haukutaan monesti ihan aiheestakin, mutta kyllä keittiössä moni oppii töitä tekemään - tämä ei ole todellakaan itsestäänselvyys nykypäivänä.

Ei ravintolan keittiö välttämättä mikään elinkautinen ole. Itse asiassa tunnen hyvin monia hyviä ravintolataustaisia henkilöitä elintarviketeollisuudessa, kaupan alalla, tuotekehityksessä, hankinnassa ja myynnissä yms

Erityisesti korona-aikana alalta siirtyi pois paljon porukkaa erityisesti ns pätevämmästä päästä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös