Väittelyä pikaruokaravintoloista

  • 365 996
  • 1 772

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tätä lisää, niin eipä ole kohta enää allergioita. Elämme ylihygieenisessä maailmassa. Täällä kysellään voiko ruokaa syödä, jos se on hellalla yön yli tai parasta ennen oli pari päivää sitten.
Lasketaanko paskatauti allergiaksi?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
En tiedä paskoista täytteistä, mutta hygienian kanssa kannattaa oikeasti pitää silmät auki.

Tänä kesänä kaksi miellyttävää kokemusta. Ensimmäisessä kaveri hirveässä nuhakröhässä veivaa pizzojaan ja odotellessani huomasin läppärin auki tiskillä, pornosivusto esillä. En oikeasti kuullut missään vaiheessa hanan ääntä, eli se käsien pesu taisi jäädä väliin. Onneksi tuota pizzaa en tilannut itselleni.

Toisessa paikassa jätkä tupakoi kaikessa rauhassa tullessani liikkeeseen. Tilauksen jälkeen suoraan vain valmistuksen kimppuun, käsien pesu ei ollut näemmä mikään vaihtoehto. Tuo vei aavistuksen ruokahalua.

Viikko takaperin...muistaakseni torstain luin Iltalehdestä kuinka paskaa kalaa myydään Helsingin seudun marketeissa. Bakteerimäärä monien kkauppojen kaloissa aivan tolkuton. Usein arvostelemme "ählämipaikkoja" mutta pitää muistaa, että niitä elintarvikkeita myyvät myöskin ne tutut ja turvalliset lähikaupat, jotka kilpailevat muiden paikallisten kauppojen kanssa. Kannattaako pienessä kebabpaikassa myydä ruokaa joka aiheuttaa paskatautia tms? No ei todellakaan sillä ne paikat eivät pitkään menesty.

Peseekö se K-Marketin jannu sitten aina kätensä kun käy röökillä tai vie roskat jätelavalle? Pitää alkaa tarkkailemaan. Moniko pesee kotona kädet ennen kuin alkaa valmistamaan safkaa...?
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Olen ehkä hieman vanhanaikainen, mutta otan mieluummin pizzan jonka tekijä ei ole kaivellut kassejaan ennen valmistusta.

Mistä tiedät yleensäkään ravintolassa kuka safkanvääntäjä kaivaa kassejaan tai persettään? Olet nimenomaan liian uudenaikainen, kun tuollaisia mietit.

Ja en pese yleensä käsiäni ennen ruoanvalmistusta.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kotipizzan hinta/laatu/kokosuhde on tällä hetkellä surkein pk-seudulla (omien kokemuksien mukaan), Pizzataxin taso vaihtelee aivan liikaa (Ruoholahti "ok", Mankkaa aivan karmea). Pizza-Express on toistaiseksi onnistunut yllättämään positiivisesti vaikka onkin full-karvakäsimesta (odotukset eivät olleet korkealla).
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Pizzataxin taso vaihtelee aivan liikaa (Ruoholahti "ok", Mankkaa aivan karmea).

Ainakin täällä Vuosaaressa tuo Pizzataxi on myös ihan perseestä. Hain tuossa männä viikonloppuna krapulaan Kebabpizzan ja krapula vain paheni moisestä känkystä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ainakin täällä Vuosaaressa tuo Pizzataxi on myös ihan perseestä. Hain tuossa männä viikonloppuna krapulaan Kebabpizzan ja krapula vain paheni moisestä känkystä.

Kannattaa testata Hakaniemen Pizza Taxista Empire Special. Aivan mahtava lätty ja paljon täytteitä.

Edit: Niin ja paikan päällä syötynä. Kuljetettuna samasta paikasta sama pizza on paljon onnettomampi lätty.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners

Aina kun teet vaikkapa voileivänkin...?

Meikäläinen monesti on takapihalla duunissa ja sitten vaimo tuo kahvia sekä voikkareita eväiksi niin siitä vaan safkat ääntä kohti likaisilla kourilla. Tosin en ruuan vuoksi ole sitten nuoruusvuosien ripuloinutkaan. Joskus kun saa haavan käteen niin siitä vaan liikoja miettimättä haavaa imemään vaikka en käsiä ole pessytkään.

On mulla kyllä melko likaiset tavat, hyh hyh. Silloin kädet tulee huuhtaistua jos leivon tai teen vaikkapa jauhelihataikinaa. Muuten eletään kyllä totaalisesti pellossa koko perhe.
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Mistä tiedät yleensäkään ravintolassa kuka safkanvääntäjä kaivaa kassejaan tai persettään? Olet nimenomaan liian uudenaikainen, kun tuollaisia mietit.

Ja en pese yleensä käsiäni ennen ruoanvalmistusta.

Out of sight, out of mind.

Ruokahalusi siis vain kasvaa, kun joku yskii ja räkii ruokaasi, sekä tarjoilee ne muutaman munakarvan kera?

Kieltämättä, nämä ovat makuasioita.
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Peseekö se K-Marketin jannu sitten aina kätensä kun käy röökillä tai vie roskat jätelavalle? Pitää alkaa tarkkailemaan. Moniko pesee kotona kädet ennen kuin alkaa valmistamaan safkaa...?

On siinä jokin ero, kun joku vuotaa joka reiästä ja tupakoi silmiesi edessä ja tämän jälkeen menee jonnekin seinän taakse valmistamaan ruokaasi kuin jos näet sen valmistuvan avoimessa tilassa ainakin suht hygienisesti.

Eikö ilmeesi siis värähdä pätkääkään, jos esim. tarjoilija x käy vääntämässä paskat, kaivaa hieman etumustaan ja nenäänsä, sitten valmistaa paljain käsin ruokasi? Siis, syöt vesi kielellä aterian nähtyäsi tuon?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Eikö ilmeesi siis värähdä pätkääkään, jos esim. tarjoilija x käy vääntämässä paskat, kaivaa hieman etumustaan ja nenäänsä, sitten valmistaa paljain käsin ruokasi? Siis, syöt vesi kielellä aterian nähtyäsi tuon?

Ei ole koskaan tullut eteen mutta jos näin kävisi niin voit olla varma, että asiasta avautuisin välittömästi tuollaiselle tyypille. Näin varmasti sinäkin teit.

Tosin tuntuu hieman liioitellulta, että näkee kokin käyvän paskalla (miten tämän todentaa), työntää käden housuihin kaivaakeseen kassejaan sekä kaupan päälle työntää sormen nenäänsä. Ja tämä kaikki asiakkaan silmien edessä. Oikeastaan tuollaiselle tyypille voisi antaa jo turpiin jos puhut totta.
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tosin tuntuu hieman liioitellulta, että näkee kokin käyvän paskalla (miten tämän todentaa), työntää käden housuihin kaivaakeseen kassejaan sekä kaupan päälle työntää sormen nenäänsä. Ja tämä kaikki asiakkaan silmien edessä. Oikeastaan tuollaiselle tyypille voisi antaa jo turpiin jos puhut totta.

Ei, vaan keksin sen voidakseni osallistua tähän ketjuun.

En itse nähnyt tuollaista, vain lievempiä versioita, mutta halusin kysyä kriitikoiden mielipidettä, koska täällä täytyy puolustaa näkemystään miksi ei sattumoisin ole hulluna tuosta näystä. Idea tässä on koko ajan ollut, ettei ole visuaalisesti maailman houkuttelevin näky nähdä esim. selvästi kipeän ja flunssaisen kaverin valmistavan ruokaasi.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Aina kun teet vaikkapa voileivänkin...?
Kyllä. Periaatteita pitää olla. Mulla on teräsvatsa. Ei mitään allergioita. Olen todella harvoin niin kipeä, että pitää jäädä pois duunista. En pelkää paskan vertaa niitä bakteereita, mitä käsissäni lymyää, tai mitä suuhuni tungen. Mutta kun teen sapuskaa itselleni ja/tai muille, pesen kädet. Se on kunnia-asia.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ei, vaan keksin sen voidakseni osallistua tähän ketjuun.

Tämä ääripää-argumenttien esittäminen omien ajatusten tueksi on mielestäni harmittava ilmiö Jatkoajassa (tai varmaan muuallakin, mutta en pahemmin muita foorumeita seuraa).

Totta kai tuollaisessa tilanteessa jokainen kävelee ulos ravintolasta. Odotitko jotain muuta vastausta? Ymmärtääkseni keskustelu koskee lähinnä sitä, että onko ne muut "ei-ählypaikat" todellisuudessa yhtään sen hygienisempiä. Kuten Vanha Len mainitsi, onko sitä lähimarketin kalaa käsitelty yhtään sen paremmin kuin ählyjen pizzaa?

Kun aikanaan olin kaupassa töissä, niin näin ihan omin silmin kuinka ns. old-school lihamestarit pistivät tiskiin erittäin kyseenalaisia tuotteita. Itse pyrin niitä parhaimpani mukaan laittamaan hävikkiin ja pois tiskistä, mutta aina ei voi olla esimiehen sanaa olla epäilemässä. Ja tätä tapahtuu aivan varmasti jokaisessa ruokakaupassa, toisissa enemmän toisissa vähemmän.

Tämä nyt meni vähän ohi aiheen, mutta uskon että samanlaisia esimerkkejä löytyy myös pikaruokaravintoiden osalta.

Ja koska todennäköisesti kohta kysyt, että tämä on siis minun mielestäni hyväksyttävää toimintaa, niin mainitsen jo valmiiksi että ei ole. Mutta valitettavasti aina et voi tietää miten ruokasi valmistetaan. Vaikka se lopullinen tuote valmistettaisiin nenäsi edessä, niin niiden täytteiden leikkaaja ymv. on voinut olla siinä samassa räkätaudissa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kyllä. Periaatteita pitää olla. Mulla on teräsvatsa. Ei mitään allergioita. Olen todella harvoin niin kipeä, että pitää jäädä pois duunista. En pelkää paskan vertaa niitä bakteereita, mitä käsissäni lymyää, tai mitä suuhuni tungen. Mutta kun teen sapuskaa itselleni ja/tai muille, pesen kädet. Se on kunnia-asia.
Sama meininki. Ei minua juuri pelota omasta puolestani bakteerit, ja jossain remonttihommissa mennään ilman käsien pesua, mutta silloin kun laitetaan ruokaa, pestään kädet. Se on muiden huomioimista ja hyvä tapa, ja pesen kyllä käpälät ihan itsellenikin ruokaa laittaessani.
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tämä ääripää-argumenttien esittäminen omien ajatusten tueksi on mielestäni harmittava ilmiö Jatkoajassa (tai varmaan muuallakin, mutta en pahemmin muita foorumeita seuraa).

Tuo tuolla edellisessä viestissä oli olevinaan heikkoa ironiaa. En siis ollut nähnyt mitään paskalla käynti-juttuja, mutta olin jo aiemmissa viesteissä todennut mitä olin nähnyt ja viittasin huonolla ironialla keksineeni jutun, koska hän jollain tasolla epäili sanomisiani.

Omalta kohdalta kyse lähti siitä, kun ihmiset väittelivät kotipizzan ja "ähly"-paikkojen täytteiden paskuudesta ja miksi söisivät toisessa jne. Olen nähnyt "ähly"-paikoissa kuitenkin useamman kerran noita vähemmän houkuttelevia hetkiä. Kotipizzassa tai jossain ns. paremmassa ravintolassa en kertaakaan. Kyllähän he voivat sielläkin sylkeä suoraan pizzaani, kun en näe, mistä sen tietää.

Onhan tuo sinänsä jo hieman aiheen ohi. Oma kantani on yhä, etten halua nähdä sen tapahtuvan. Se ei vain henkilökohtaisesti ole houkuttelevan näköistä.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Muistaakseni joku täällä kyseli ribsien perään ja nautiskelin sellaiset tänään Sports Academyssä (Helsinki).

Pikkulämpimien puolelle oli merkitty tämä lajike nimellä "grillikylkeä ja ranskalaisia".
Kyseinen setti piti sisällään about 10 kappaletta isoja ranskalaisia ja 2 ribsiä, jotka olivat ilmeisesti jotain porsasta, koska ainakaan meikäläisen mielikuvan (kokeilin 1. kertaa) syvän etelän massiivisista kylkiluista nämä olivat hyvinkin kaukana. Mukaan tuli myös pieni kuppi omavalintaista soossia ja hyvin tuntui ruoka maistuvan.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Pikkulämpimien puolelle oli merkitty tämä lajike nimellä "grillikylkeä ja ranskalaisia".
Kyseinen setti piti sisällään about 10 kappaletta isoja ranskalaisia ja 2 ribsiä, jotka olivat ilmeisesti jotain porsasta, koska ainakaan meikäläisen mielikuvan (kokeilin 1. kertaa) syvän etelän massiivisista kylkiluista nämä olivat hyvinkin kaukana. Mukaan tuli myös pieni kuppi omavalintaista soossia ja hyvin tuntui ruoka maistuvan.
No possuahan noi yleensäkin on. En muista missään Suomessa nähneeni naudan ribsejä, enkä nyt muutenkaan tiedä että onko ne kuinka suosittuja. Aika massiivisia niistä tosiaan tulisi, monessa paikassa varmaan rajoittaisi grillin/uunin koko.
 
Burger King ei tulekaan Suomeen. En osaa suhtautua tähän oikein millään tavalla, koska en tiedä, mistä jään paitsi. Noh, ehkä sitte joskus.

http://www.taloussanomat.fi/myynti/...burger-king-ei-tulekaan-suomeen/201017382/135 (Aiheesta tarinaa ts:n sivuilla.)

No eipä hetkauta suuntaan tai toiseen. Mäkkäri meillä on ja saman tasosta paskaa saa tostakin puljusta. Muutaman kerran kyseistä liikettä käyttäneenä voi tämänkin todeta. Eipä annosten koot tai maku eroa mitenkään siitä mitä meillä on jo tarjolla.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
. Eipä annosten koot tai maku eroa mitenkään siitä mitä meillä on jo tarjolla.

Makuaisti, missä pelaa? Totta kai BK:n safka eroaa Mäkkärin safkoista jo ihan eri valmistustavoista johtuen.

Olisi ollut kiva saada joku vaihtoehto Mäkkärin purilaisille vaikkei niissä mitään vikaa ole. Missään Prisman kylkeen liimatussa hesburgerissahan ei käy kuin vaatteensa marketeista ostavat ihmiset. Niin ja turkulaiset, mutta turkulaisille se suotakoon.

Starbucksikin olisi kiva.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Starbucksikin olisi kiva.

No niinpä. Samoin TGI Friday's, mutta tuntien suomalaisen palvelukulttuurin ja ihmisten mielenlaadun, sitä tuskin voisi verrata amerikan vastaavaan.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Joo, lisää franchisingeja Suomeen. Maakunnan oluet saatiin onneksi ajettua jo Lahden ja Keravan tehtaisiin. Ja Kesko ja S-Ryhmä pitävät huolen, ettei pienpanimoidenkaan oluet pääse markkinoille. Hienoa. Tätä Suomi haluaa.

Lähin BK on 300 metrin päässä, ja olen ehkä kerran käynyt siellä. Niiden sämpylätkin on niin jauhomaisia, että hajoavat käsiin. Jotenkin tuntuu siltä, että Burger Kingiä kehuvat vain ne, jotka ovat kerran päässeet sitä ulkomailla kokeilemaan, ja sitten pitää kertoa kavereille, ettei Suomessa ole oikeasti hyviä hampurilaisketjuja.

Enemmän kaipaisin Amerikasta ns. diner-tapaisia ruokapaikkoja, joissa hampurilaiset tehdään omalla tavalla. Tätähän Salmelan paikka oli joskus, mutta sitten alkoi bisnekseen kuuluva laajentaminen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös