Nigi

Jäsen
Aivan käsittämätön sössiminen kyllä. Antaa nyt kiekko vastustajan kultakypärälle huvikseen pari sekuntia ennen loppua omalla puolustusalueella. Eihän tommosta tapahdu edes nappulaliigassa!
Toivottavasti oli Rekosen viimeinen syöttö Ässäpaidassa. Hockey IQ lähentelee tuolla kaverilla nollaa. Aivan pelisilmätön pelaaja. Paha hutihankinta Korpisalolta.
 
Mennää minne vaa
- Timo J

Ässät1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En tiedä mitä tuohon nyt enää toteaa. Miten vaikea olisi ollut pitää kiekko suljettuna laidan vieressä viimeiset sekunnit kellosta pois? Mutta ei, vaan annetaan kiekko Zabolle namu paikkaan!! Kiitti ihan vitusti tuosta aivopierusta. Täysin käsittämätöntä kertakaikkisesti ja ei millään muotoa anteeksi annettavissa. Munattomia ovat sanon. Milloin tuo koko joukkue alkaa pelaamaan Ässien näköistä kiekkoa ja jättää tuollaisen neitikiekottelun muille? Ei tuolla taito- ja voimatasolla voiteta yhtään mitään tai edes roikuta kympinsakissa. Joku roti ja kunnia tuohon touhuun on tultava heti eikä ensikaudella. Kerttula herätys!
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Kurittomuuden ymmärtää muutaman kerran kaudessa, mutta nyt alkaa jo lähteä hanskasta.

Selinillä on viimeiset hetket saada ote joukkueesta takaisin, jos tälle kaudelle halutaan muita tavoitteita kuin pelaajien kehitys sekä armoton taistelu kymppisijasta.
Olen kyllä enemmän sitä mieltä, että joukkueen virheissä on enemmänkin kyse kokemattomuudesta ja taidon puutteesta kuin kurittomuudesta.
Toki noiden ero on aika häilyvä.

Kokemus tuo varmuutta tiukoille hetkille ja uskoa pelata valitulla pelisapluunalla sehän näiden vahvojen joukkueiden merkki usein on, että vaikka jäisivät tappiolle jaksavat jauhaa sillä omalla systeemillä ja uskovat sen tuottavan tulosta.
Näen kurittomuuden sinä, että poiketaan pelisuunnitelmasta selkeästi ja systemaattisesti, mutta näin tänäänkin hyviä oman pään hyökkäyksiin lähtöjä samalla tapaa mitä usein ennenkin ja keskialueen ylitykset pääsääntöisesti toimivat hyvin.
Tänäänkin voitto oli otettavissa, pisteitä nyt ainakin, mutta hävittiin vain ja ainoastaan, viimeisen 10 sekunnin höntyilyn vuoksi, kokeneemmat kaverit olisivat tienneet mitä tehdä.
Tästä varmaan nyt nämä kentällä olleet herrat oppivat, että peli kestää 60 minsaa ja tekevät asiat toivottavasti eri tavalla.

Ässien suhteellisen nuori ja kokematon joukkue, niin pelaajien kuin joukkueena yhteisten kokemusten kautta ei ehkä osaa käsitellä nykyistä tilannetta ja se johtaa virheisiin ja huonoihin ratkaisuihin niin maalipaikoissa kuin ottelun ratkaisuhetkillä ja siksi selkärankakin voi olla vähän "heikko"?
Tässä tilanteessa olisi hyvä olla joku liideri, jolla olisi myös ominaisuuksia johtaa joukkoja siellä kentällä omalla esimerkillä ja rauhoittaa joukkuetta, opastaa kentällä ja neuvoa muutenkin.
Toisaalta näen tässä tilanteessa myös kääntöpuolen...positiivisen sellaisen, koska voihan tästä vielä seurata jotain hyvääkin, vaikeudet voi tästäkin joukkueesta hitsata yhtenäisen nipun, joka voi kantaa vielä pitkällekkin, kunhan vaan ensin kurssi kääntyy.

Tämän päivän peli varmasti jätti joukkueelle niin paljon hampaankoloon, että Sport saa kyllä tehdä tosissaan töitä viedäkseen pisteet Porista.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Seuraa omin silmin keitettyä mutua. Peleistä nähty noin 60% tällä kaudella.

Tässä kauden alussa puolustajista on esiintyneet edukseen Varttinen (hyvää fyysistä peruspeliä omissa), Stenqvist (hyvä kiekon kanssa hyökkäyksessä + hyvä mailalla), Niämeläine (hiton vahva) ja varauksin Salmela ja Taimi. Kahden viimeisen kohdalla arviota laskee pelaajan ikä.
Ainakin minun mielestä kohtuullista vaatia joukkueen kokeneelta pakistolta enemmän kuin 'ok peruspeliä'.
Ja tietty Taimi vielä tekee omia näyttäviä virheitään aina joskus. Salmela on välimallin ukko, joka on ihan ok pitkin kenttää. Kiva homma, mutta ei riitä.

Hyökkäyspäässä oman tonttinsa ovat hoitaneet Tiivola, Spinkit, Appelgren (alivoimat!), Hirvonen (ikä huomioiden) ja ehkä-mahdollisesti Pihlajanmäki.
Varsinkin Tiivola on pelannut hyvin, mutta Salmio-Rekonen-Hedberg-Kivenmäki-Lähteenmäki -porukalta odottaisi enemmän.

Liian vähissä on varsinkin hyökkäyspään osaaminen. Paitsi Hedbergillä, jolta uupuu kaikki muu osaaminen.

Maalivahdit pelaa hyvin, että there's that...

Jos viimekaudella puuttui puolustuspään lihakset ja about koko sentteriosasto, niin tällä kaudella puuttuu tulosta tekevät pelaajat.

Ässien pelejä seuratessa miettii liian usein, että oispa kännish. Tai edes Budish.
 
"Minä sain oman jääkiekkomuistoni. Haluatko sinäkin - ÄIJÄNSUOLTA?" (Tosin keväällä ol, niingon, kotonas)

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Kraken, 1923 (1897)
Toivottavasti oli Rekosen viimeinen syöttö Ässäpaidassa. Hockey IQ lähentelee tuolla kaverilla nollaa. Aivan pelisilmätön pelaaja. Paha hutihankinta Korpisalolta.
Huono suoritus Rekoselta, mutta kyllä tuon sössi jo Stenqvist(?) miksi ihmeessä lähtee tuossa tilanteessa pelaamaan ylöspäin Rekoselle eikä sulje kiekkoa laitaan tai heitä maalintakaa ränniin tai heitä roikkua tai pidä vain itsellään. Rekonen ei todellakaan tuossa tilanteessa enää odottanut ylöspäin peluuta ja syöttöä itselleen. Ei tuo toki silti poista myös Rekosen huonoa suoritusta ja sitä miksi Rekonenkin lähtee syöttämään ylös/sivulle, olisi pitänyt vain kiekon.
 
"Laurikainen on ku vanha lateksidildo. Heiluu ja menee joka paikkaan, on aina mukana tilanteissa ja tekee iloiseksi!" @spenroos twitterissä.

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Eipä tuosta nyt voi Rekosta voi pelkästään syyttää...tilanne tulee aika nopeasti kuitenkin.
Varmaan tarkkaa tietoa ei ole pelaajilla jäljellä olevasta peliajasta.

Åkerström purkaa laitaa pitkin Appelia kohti, joka liukuu karkuun ja Zabon pääsee väliin. Zabo taitaa vaan suoraan potkaista kiekkoa kohti laitaa koittaen mielestäni osua siihen mailalla, en tiedä osuuko, mutta laidan kautta kiekkoa kimpoaa Rekoselle joka juuri kääntynyt keskialuetta kohti ja kiekko kohti lapaa, josta Rekonen pelaa kiekkoa suoraan "väljemmille" vesille. Sitten ehkä jopa hiukan helposti kiekko maaliin, hiukan ehkä honosti pelattua maalinedus pelaamista Stenulta, jolta oli jäänyt Saipan pelaaja maalin eteen ja sitten vielä trapetsimainen blokkaus yritys.

Joka tapauksessa olisi ollut monta ratkaisua jolla maali olisi estetty, kun olisi vaan ollut kärsivällisyyttä ja kokemusta tehdä pienet asiat toisin, eli käytännössä olematta tekemättä mitään.
Åkella varmaan 4-6 sekuntia peliaikaa kellossa, kiekko vaan laitaa vasten ja odottamaan, tai vaikka olisi vaan pysähtynyt kiekon kanssa kulmaan, veikkaan, että paine olisi loppunut siihen. Ei olisi tullut tilannetta enää ja kulmasta ei ole ihan niin helppo maalia tehdä.
Appelinkaan ei olisi tarvinnut tehdä mitään, kunhan olisi vaan pysynyt paikallaan eikä liukunut karkuun, jolloin Zabo ei olisi väliin enään kerinnyt.
Rekonen olisi vaan ottanut kiekon haltuun, kukaan ei olisi kerinnyt 2 sekunnissa Rekosen luokse ja laittamaan kiekkoa reppuun.
Stenu olisi voinut jättää yrittämättä blokkia, koska maalivahdille paljon hankalampi torjua, jos yrität blokata ja se tulee sieltä läpi, varsinkin kun itse vielä samalla peittää vedon.
Tarasov jos olisi jättänyt juuri kriittisellä hetkellä tuon mailan nostamisen tekemättä ja luultavasti olisi vedon torjunut jossei olisi pudottanut polvilleen.


Pieniä muutoksia, joilla lopputulos olisi ollut Ässien kannalta miellyttävämpi, mutta nyt meni näin...ei vaan voi mitään.., Joukkueelta puuttuu selkeästi itseluottamusta pysyä kiekossa ja usko siihen omaan tekemiseen ei varmaan ole ihan sillä tasolla mitä voittaminen tiukoissa peleissä vaatii.

Mielestäni jonkun kokeneemman pelaajan tuo nippu vaatisi myös tuonne hyökkäykseen, ikään kuin tueksi ja turvaksi. Puolustuksessa se on kunnossa kun saadaan Marttinen toivottavasti takaisin.
 
Suosikkijoukkue
Ässät, SaiPa, Ketterä
"Nyt alkukausi on ollut vähän sellaista, että ajoittain pelaamme sairaan hyvin ja saamme paikkoja, mutta sitten kun niistä ei tehdä, niin vastustaja pääsee jotenkin aina mukaan."

Tuo Armian lause sopii myös tämän kauden Ässiin kuin nyrkki silmään.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Toivottavasti tänään tulee kiukkuinen Pata ja maali painetaan ensimmäiseen kymppiin vaikka väkisin. Luulisi Selinin pitäneen sellaiset puheet, ettei mihinkään neppailuun tai peruutteluun lähdetä vaan rohkeasti haetaan sitä ensimmäistä vapauttavaa maalia.
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ottaen huomioon mitä Lappeenrannassa tapahtui, niin onpahan äärimmäisen mielenkiintoista nähdä millainen ässälauma kaukaloon tänään luistelee. Bussimatka tiistaina kotiin mahtoi kyllä olla todella pitkä ja pimeä, joten jos se nyt ei missään tunnu ja karaissut joka ukkoa, niin sitten on kyllä miehissä vika..
 
"siis ymmärrän syvällisesti hyvän taiteen määrittelemisen ikiaikaisen dilemman, mutta kyllä paskan aina tunnistaa"
(Kyösti Pöysti)

Patapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori
Toivottavasti tänään tulee kiukkuinen Pata ja maali painetaan ensimmäiseen kymppiin vaikka väkisin. Luulisi Selinin pitäneen sellaiset puheet, ettei mihinkään neppailuun tai peruutteluun lähdetä vaan rohkeasti haetaan sitä ensimmäistä vapauttavaa maalia.
Tuo Ässien sivuilla eilen ollut "Kauden tärkein peli" on kyllä se, miten joukkueen pitää tulevia pelejä lähestyä. Etenkin tuollaista kauden tärkeimmissä peleissä (joillakin joukkeilla ne alkaa vasta keväällä) tarvittavaa huolellisuutta ajatellen, kun miettii miten löysästi ja hölmösti Åkertsröm/Rekonen tuon SaiPa-pelin lopun pelasivat. Nyt pitää alusta alkaen lähetä peliin sellaisella asenteella, että "tää on kauden tärkein peli, eikä yhtään tilannetta tai vaihtoa voi vetää puolilla valoin", koska juurikin näitä pisteitä Ässät nyt kaipaa ihan joka pelistä. Eikä se koske vain tämän illan matsia - suurimpia haasteita on ollutkin se, että jos tänään onnistutaan tuolla mentaliteetilla pelaamaan ja voittamaan, niin se sama tekeminen pitäisi saada päälle huomenna myös.
 
_______________

J_bro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kriisi-Sport olis melkein pakko voittaa. Toivottavasti heti alkuun otetaan luulot pois ja ollaan Isomäen isäntiä, niin kuuluu se kuuluisa naksahdus vastustajan hauraasta selkärangasta.

Padalta tilattu siis tunnetta ja taistelua tähän iltaan!!
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Olipahan nihkeä voitto ja kaunista se ei ollut mutta kaikki pisteet lasketaan. Pääasia, että nyt tuli kotivoitto vaikka Sport oli aika lähellä pistää pelin jatkoajalle
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Lievästi ilmaistuna näkyi kolmannessa erässä sekä sellainen kotona voittamisen paniikki, että varmasti myös ne Lappeenrannan tapahtumat. Ei tätä voittoa yksittäisenä pelinä kukaan muista enää viikon päästä, mutta mitäs väliä sillä on.. tätä tarvittiin nyt ehdottomasti. Paljon on helpompi lähteä Mikkeliin..
 
"siis ymmärrän syvällisesti hyvän taiteen määrittelemisen ikiaikaisen dilemman, mutta kyllä paskan aina tunnistaa"
(Kyösti Pöysti)

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllä poikia jännitti ja se näkyi. Toivottavasti tämä voitto nyt edes vähäsen vapauttaa, koska Ässät kyllä pystyy parempaan. Johan se vieraspeleissä on nähty. Voitto on kuitenkin voitto, ja hyvä niin!
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllä nyt on sanottava, että tämä tuoreempi Mäkinen on kyllä paha huti ainakin tähän tilanteeseen. Eikä velipojallakaan pitäis olla asiaa kentälle tällä hetkellä muuten kuin loukkaantumisia paikkaamaan satunnaisesti. Jotain vahvistusta tuo nippu kyllä kaipaa, ainakin kaks hyökkääjää tulis tarpeeseen, mutta ei nyt varmaan hetkeen ole kuitenkaan mitään odotettavissa. Onneks tänään oli kotipulut tuomareina ja Aittokallio omalla hyvällä tasollaan, ainakin kaks kakkosta jäi Ässille puhaltamatta viimeisessä erässä. Pisteet tuli kyllä tarpeeseen, tästä on hyvä jatkaa rimpuilua.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Eikä ole mikään pisteautomaatti sielläkään vastassa.Lukko tosin sai lisäpisten,mutta...
Kyllä, Mikkelistä ei huomenna lähde mitään mukaan helpolla. Jos putki ei kulje niin pisteet jäävät helposti sinne. Huomenna pitää laittaa kaikki peliin jotta voittoon olisi mahdollisuudet. Sen jälkeen alkaa tauko, joten mitään ei tarvitse säästellä
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Kyllä nyt on sanottava, että tämä tuoreempi Mäkinen on kyllä paha huti ainakin tähän tilanteeseen. Eikä velipojallakaan pitäis olla asiaa kentälle tällä hetkellä muuten kuin loukkaantumisia paikkaamaan satunnaisesti. Jotain vahvistusta tuo nippu kyllä kaipaa, ainakin kaks hyökkääjää tulis tarpeeseen, mutta ei nyt varmaan hetkeen ole kuitenkaan mitään odotettavissa. Onneks tänään oli kotipulut tuomareina ja Aittokallio omalla hyvällä tasollaan, ainakin kaks kakkosta jäi Ässille puhaltamatta viimeisessä erässä. Pisteet tuli kyllä tarpeeseen, tästä on hyvä jatkaa rimpuilua.
Hyvin äkkinäisiä mielipiteitä,mutta nauttikaamme voitosta.Eipä nuo kärkiäijätkään pystyneet maaleja tekemään.Siellä on ikävä kyllä se vastustajakin kentällä tuhoamassa hienoja kuvioita.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Kyllä, Mikkelistä ei huomenna lähde mitään mukaan helpolla. Jos putki ei kulje niin pisteet jäävät helposti sinne. Huomenna pitää laittaa kaikki peliin jotta voittoon olisi mahdollisuudet. Sen jälkeen alkaa tauko, joten mitään ei tarvitse säästellä
Nyt Ässät ei ole millään tapaa suosikki,joten kolme pinnaa ilman muuta.
 

TwistedKites

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nihkeä voitto, mutta tärkeät pisteet kotiin nyt kun takana olevat taapertavat edelleen. Omaan silmään tänään kolmonen ja nelonen eivät saaneet peliä aikaan lainkaan ja ykkösessä Lähteenmäki edelleen vaisu. Varsinkin kolmannessa ei sitten saatu flowta päälle millään. Mäkiset pelasivat parhaat vaihtonsa av:lla.

Vastustajille pitää antaa sen verran propsia, että Sportin hyökkäyskalusto on kohtalaisen hyvä. Sen takia heitä vastaan pitäisi päästä antamaan painetta puolustajiin.
 

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vieraissa peli kyllä ollut jotenkin rennompaa. Katselin muuten tuota päätyä maalin takana, sehän on saattana valkoinen. Eihän ukot erota maalia pelitilanteessa. Äkkiä jotain tumaa sinne maalin taa ;).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy