Joo varmaan palvelisi Suomi-kiekkoa.Kyllä ehdottomasti olen sitä mieltä että Suomi-kiekolle paras ratkaisu olisi A- ja B-Liiga, (10+10) sekä sen alle I-divisioona (10) ja siitä alaspäin II-, III-, IV- ja V-divisioonat.
Hyvä veli @OCEJoo varmaan palvelisi Suomi-kiekkoa.
Eihän tuonne B liigaan jäis Mestiksestä kuin TuTo, Jokerit, JoKP, Roki/Hermes joku noistakin jäis ulos, edellytyksellä että tiukasti pidetään kiinni hallinkoosta (katsojakapasiteetti).
Jos tuosta pidettäs tiukasti kiinni niin meillä ois kaksi sarjaa alaspäin suljettuna.
Divariin jäis sit ikuisesti tahkoamaan Hokki, IPK, Ketterä, KeuPa, Vantaa. Painoarvo sanalle Jos.
Kyllä ne herrat osaa suuressa viisaudessaan päättää mikä on parasta (tähän hymiö).
Joo, kyllä luin.Hyvä veli @OCE
Jos luit koko viestin loppuun asti niin muistaakseni mainitsin vielä että joka sarjan välille karsinnat mallia 2+4.
En missään nimessä sanonut että mikään sarja olisi suljettu, vaan että joka sarjan välille saataisiin mielenkiintoiset karsinnat.
Antaa urheilun sitten ratkaista kuka pelaa missäkin.
Tietenkin jos (ja kun) teoreettisessa B-liigassa oli omat kriteerit, joihin luonnollisesti kuuluisi myös jäähallin kapasiteetti, niin jos sieltä divarista joku joukkue haluaisi nousta niin sehän vaan pakottaisi seurat panostamaan hallin kokoon yms. Jos vaikka Ketterä haluaisi nousta B-liigaan niin sitten vaan keräämään rahoitusta uuteen jäähalliin. Varmaan joku 3000-4000 olisi sopivan kokoinen Imatralle?Joo, kyllä luin.
Mutta annoin itselleni vapauden ottaa kiinni tuohon olosuhde vaatimukseen, mikä realimaailmassa todennäkösesti tulis näyttelemään isoa osaa vaatimuksista kuka pelaa missäkin sarjassa.
Kyllähän se noin pitäs mennä et urheilun ehdoilla. Mutta todellisuudessa isot jyrää pienet.
kKyllä moni Liigassa on sekaisin. Jyp kiristää ja sanoo, että jos ei saada uutta hallia, toiminta loppuu siihen. Aivan kuin 2008 remontoidussa 4400 vetävässä hallissa olisi jotain vikaa.
Sport sanoo ja kiristää, että jos ei saada lisää rahaa osakeannilla heti eli 2 kk on aikaa, homma Liigassa loppuu siihen. Mestis ei ole vaihtoehto, sinne Sport ei suostu menemään.
Periaatteessa ei paljoakaan. Tuossa mallissa pitäisi silti ratkaista avoimin kortein kuinka rakenteeseen pääsee sisään ja ulos, jos karsinnat otetaan mukaan (niin kuin ne pitäisi).Toisaalta jos Liigasta ei saada joukkueita ulos, niin toinen reittihän on ottaa sinne lisää joukkueita ja koittaa muodostaa ne kaksi porrasta Liiga rakenteen sisään. Jos nyt vaikka kaksi joukkuetta lisättäisiin Liigaan ja kauteen lähdettäisiin ylemmästä ja alemmasta alkusarjoista (joissa kukin pelaisi sen noin 50 peliä) ja sitten lyhyet jatkosarjat, joiden kautta sitten pudotuspeleihin, karsintapeleihin seuraavan kauden ylemmän ja alemman alkusarjan välillä, sekä karsintapeleihin Liigan alapuolella olevan sarjan voittajan kanssa, niin kuinka paljon tuollainen oikeasti eroaisi 9+9 mallisesta Liiga A:sta ja Liiga B:stä, muuten kuin nimien osalta.
Toisaalta henkilökohtaisesti en ole täysin vakuuttunut, että yksi iso organisaatio (Liiga) saa neuvoteltua paremmat TV-sopimukset molemmille sarjatasoille vs. kaksi itsenäistä toimijaa. Vähän isommilla sarjoilla kuten 12+12 uskoisin, että molemmat sarjat saisivat neuvoteltua arvoisensa TV-sopimuksen. 9+9 malli olisi toki niin pieni, että siitä on vaikea saada kahta organisaatiota.
Itse olen täysin vakuuttunut siitä, että jos Liigasta tulisi neljä seuraa Mestikseen niin Mestis olisi merkittävästi arvokkaampi. Toisaalta mulla ei ole mitää käsitystä montako euroa Mestiseuroille maksetaan nykyisestä sopimuksesta.No itse olen toisaalta aivan täysin vakuuttunut siitä, että jos mentäisiin vaikka 12+12 itsenäisiin sarjoihin, niin tuo "kakkossarja" ei tv-kumppanien silmissä olisi juuri nyky Mestistä arvokkaampi. En sano, etteikö se joskus tulevaisuudessa voisi olla merkittävästikin arvokkaampi, mutta napin painalluksella se arvostus ja arvon nousu ei tapahdu.
Sen takia näkisin parempana juuri tuollaisen 9+9 mallisen ison Liigan, koska sillä tv-kumppanin näkyvyys laajentuisi ja tuossa tilanteessa olisi myös perusteet sille, että sitä isoa rahapottia pääsisi myös "kakkosporraskin" jakamaan. Ei välttämättä ihan yksi yhteen, mutta vaikka kakkosportaan joukkueet tuossa mallissa saisivat puolet siitä, mitä "ykkösporras", niin se olisi luultavasti huikeasti enemmän, kuin mitä "kakkosporras" saisi itsenäisenä sarjana.
Ruotsissahan (jota usein jaksetaan nostaa esimerkiksi toimivasta eurooppalaisesta kiekkomarkkinasta) ero ykkös ja kakkosportaan tv-rahoissa on 20-kertainen. Eli jos Ruotsi on esimerkki siitä, miten urheilumarkkina toimii täysin avoimessa järjestelmässä, niin ei se kyllä anna kauhean rohkaisevaa viestiä siitä, mitä Suomessa voitaisiin odottaa itsenäiselle kakkosportaalle.
Juuri näin. Ylivoimaisesti paras esillä olleista ehdotuksista. Resurssit ovat rajalliset, joten liikaa joukkueita 2-portaiseen liigaan sullomalla jatketaan vain "samaa höttöä" kuin tähänkin asti. Tuntuu siltä, ettei tuolla päättävissäkään portaissa ymmärretä tai pikemminkin haluta ymmärtää sitä, miten oleellista tämä on, jotta 2- portaan ammattimaisuus ja sitä kautta myös 1- portaan laatu taataan. Liigan 2 -taso kehittyisi kohti 1- tasoa tässä suppeassa mallissa huomattavasti nopeammin kuin laajemmassa. Myös mediaa ja yhteistyökumppaneita kiinnostaisi enemmän tällainen uskottava liigakokonaisuus kuin ns. "sosiaalisin perustein" kyhätty nykytilanteeseen pitkälti verrattava malli.Kyllä ehdottomasti olen sitä mieltä että Suomi-kiekolle paras ratkaisu olisi A- ja B-Liiga, (10+10) sekä sen alle I-divisioona (10) ja siitä alaspäin II-, III-, IV- ja V-divisioonat.
II-div. (20 joukkuetta kahdessa lohkossa)
III-div. (40 joukkuetta neljässä lohkossa)
Alemmissa sarjoissa sitten jotenkin järkevästi.
Sitten Mestis ja Suomi-sarja helvettiin. Ihan kamalia nimiä ovat olleet aina.
Jokaisen sarjan välille kunnon karsintasarjat esim. 2+4 tms.
Tällä voidaan nyt aluksi aloittaa.
No sen voin sanoo et meikäläisen elinaikana ei tänne uutta hallia rakenneta.Jos vaikka Ketterä haluaisi nousta B-liigaan niin sitten vaan keräämään rahoitusta uuteen jäähalliin. Varmaan joku 3000-4000 olisi sopivan kokoinen Imatralle?
Mun käsitys on, että Ruotsissa ero on noin 10 kertainen (65m kruunua vs 6m kruunua per joukkue). SHL:n luvun voi jakaa neljällä ja HA:n luvut veikkaisin kymmenellä, että päästään suurinpiirtein Suomen lukuihin.
Itse olen täysin vakuuttunut siitä, että jos Liigasta tulisi neljä seuraa Mestikseen niin Mestis olisi merkittävästi arvokkaampi. Toisaalta mulla ei ole mitää käsitystä montako euroa Mestiseuroille maksetaan nykyisestä sopimuksesta.
9+9 mallissa TV-rahojen jakaminen tasaisemmin kävisi järkeen. Toisaalta 9+9 malli on ainakin mun mielestä todella pieni. Herää kysymys, miksi sellaiseen päädyttäisiin? Sen takia, että se on järkevin vai siksi, että muuta ei uskalleta/kyetä päättämään?
Massiivinen ero se on siitä ei pääse mihinkään. Mahdollisen laajennuksen tuomia liigapaikkoja kärkkyvän seuran kannattajana en toki pistä pahakseni jos TV-rahoja jaetaan tasaisemminkin.No jos se ero on "vain" kymmenkertainen "toimivassa kiekkomarkkinassa", niin onhan se ero silti luokkaa massiivinen, eikä tuollaisilla eroilla mitään aitoa kilpailua tasojen välillä varmasti pääsisi syntymään.
Oma logiikkani on aika selkeä. Jos Mestikseen tulee neljä seuraa keskimääräistä Mestiseuraa suuremmilta talousalueilta, niin taloudellinen potentiaali kasvaa. Tähän kun vielä lisätään toimiva karsintasysteemi, niin olen melko vakuuttunut.Mikä saa sinut uskomaan tällaiseen? Meinaa jos me katsotaan historiaa, niin tässä ei oo ihan kauhean pitkä aika, kuin peräti neljä nykyistä Liiga joukkuetta pelasi Mestistä, eikä se Mestis silloinkaan mikään kiekkoparatiisi ollut. Siellä oli jopa viiden vuoden aikaväli, jolloin Liiga oli auki "kabinettien" lisäksi myös "urheilullisesti" ja vaikkei Mestiksestä sillä aikavälillä onnistunut yksikään joukkkue nousemaan, niin melkein pahempi asia on se, ettei Mestis kiinnostavana sarjana ottanut minkäänlaisia edistysaskelia tuon viiden vuoden ajanjaksolla. Joten jos se ei silloin sitä tehnyt viiden vuoden aikana, niin mikä ihme saa uskomaan, että nyt olisi toisin? Ja jos olisi toisin, niin kuinka kauan sitä kehitystä jouduttaisiin odottamaan? 10 vuotta, 20 vuotta? pidempään?
Onko suomalaiset juuri tässä hetkessä valmiita maksamaan huomisen Mestiksestä enemmän vai ollaanko enemmän sellaisessa tilanteessa, jossa jääkiekko viihteenä joutuu kokoajan, enenevässä määrin kilpailemaan omasta asemastaan?
Ymmärsin 9+9 sarjan kahtena eri sarjatasona jolloin 9 joukkueen runkosarja kuulostaa pieneltä. Toki jos siinä on jotain alkusarja/loppusarja järjestelyitä tms. niin silloin se ei välttämättä ole enää niin pieni. Mutta mistä bottom 9 pelaisi keväällä alkusarjojen jälkeen? Siirtymäjärjestelynä näen itse kaikki alle 10 joukkueen viritykset.18 joukkueen Liiga olisi pieni? Tässä valtakunnassa ei tunnu kovin montaa kiekkoihmistä olevan, joka pitäisi edes nykyistä Liigaa pienenä, joten miten 18 joukkueen Liiga sitä olisi? Meinaa jos tuo olisi siis yksi iso kokonaisuus (Liiga), niin kyllähän siellä voisi varmasti pelata alemmasta ja ylemmästä alkusarjoista riippumatta myös ristiin tasojen välillä.
Ja jos sitten ollaan kuitenkin siinä tilanteessa, että 18 olisi tosiaan liian vähän, niin eihän sitä tarvitse naulita tästä ikuisuuteen malliksi vaan sitä mukaan kun Liigan ulkopuolisilta joukkueilta löytyisi aitoja valmiuksia ottamaan isoja askeleita eteenpäin omassa tekemisessään, niin tuota 9+9 mallia voitaisiin laajentaa 10+10 -> 11+11 -> 12+12 malleiksi ja niin edelleen.
Ja miksi liikkeelle nyt sitten vaikka 9+9 mallilla? Omasta mielestä se tärkein asia tällaisella uudistuksella on siinä, että tuosta toisesta "portaasta", oli se sitten Liiga B tai Liigan sisäinen alempi alkusarja, pyrittäisiin tekemään niin elinvoimainen, kuin mahdollista ja ristiinpelaamisilla myös vähän niinkuin ohjattaisiin kuluttajat seuraamaan entistä enemmän myös sitä "kakkosporrasta".
Jos kakkosportaalla olisi peräti seitsemän nykyistä Liiga joukkuetta ja vaikka Jokerit ja Jokipojat, niin olisihan tuollaisella kakkosportaalla huomattavasti paremmat mahdollisuudet kerätä huomiota, kuin jos me nyt vaan pudotettaisiin tyyliin Jukurit, JYP ja HPK Mestikseen ja toivottaisiin parasta.