Ilmoitukset

Nimimerkki bebeto on siirretty kahdeksi viikoksi katsomon puolelle väkivallantekoja käsittelevään ketjuun kirjoitetun mauttoman viestin vuoksi.

Nimimerkki Roger Moore selaa seuraavan kuukauden ajan palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. Hänen tuotantonsa otteluseurantaketjuihin on ollut jopa otteluseurannan mittapuulla aivan turhaa ja aiheeseen kuulumatonta spämmiä.

Kummassakin tapauksessa aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Näiden lisäksi nimimerkki puuntakaa on passitettu viikon pelikieltoon mauttoman ja turhan viestin takia, jossa puhuttiin lahtaamisesta ja reiden leikkaamisesta poikki.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Johnny B. Goode palkittiin viikon huililla hänen hyvän maun vastaisesta viestistään "Ärsyttävin mainos?"-ketjussa.

Nimimerkin Hiihtofani hiihtokausi päättyi nyt lopullisesti. Tuomaristo ei kokenut hänen hämmentävillä hiihtoaiheisilla viesteillään ja puhtailla provosoinneillaan olevan mitään annettavaa jääkiekkoaiheiselle palstalle.

Nimimerkki heavylutaa18 passitettiin kahdeksi viikoksi katsomon puolelle jatkuvien provosointien ja henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Micol keskittyi perjantain kierroksen jälkilöylyissä jatkuvasti itsemoderointiin ja henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi hän ei kirjoita palstalle kahteen viikkoon.

Sulje ilmoitus

Kuuma pudotuspelikierros vei muutaman kirjoittajan ylikierroksille. Kurinpito on päättänyt antaa seuraavat pelikiellot:

Nimimerkki lake79 on passitettu kuukauden pelikieltoon toivottuaan toisen pelaajan loukkaamista. Samainen nimimerkki on kunnostautunut samassa asiassa aiemminkin, joten rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki Ultraorthdoxjew pääsee viikon tauolle kirjoitettuaan useamman turhan lestadiolaisiin liittyvän provosoinnin Ilves-Kärpät-ottelun otteluketjuun.

Nimimerkki Crueman kirjoitti useamman hyvän maun vastaisen viestin kyseenalaisia taklauksia käsittelevään ketjuun. Hän kuittasi viestittelyllään viikon pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Uusi sarjajärjestelmä pääsarjoihin

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Isopappa, 02.03.2014 klo 19.50.

 1. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Lainaus:
  Olen kyllä 100% samaa mieltä, että tämä on todennäköinen tulevaisuus. Heitin vain kehitysideoita, mutta tiedän niiden olevan melko absurdeja tässä tilanteessa.
   
 2. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  hch ja jokp ja karsijat ja yms
  Lainaus:
  Joo mutta kun tämä ei todellakaan ole se, mihin pitäisi mennä. Ei se liigapaikka lämmitä yhtään mitään, vai onko se niin erittäin hienoa kamppailla siellä sijasta 15, miten on? #Heimon #tarinan huipennus jonain vuonna 13. sija? Pitäisi olla kaksi kilpailukykyistä sarjaa. Pitäisi ajatella ihan koko lajin etua, eikä luulla että se liigapaikka on joku graalin malja.
   
 3. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Hyvä ulostulo Jokipojilta. Suuri kunnioitus sille ja terveiset muutenkin hienolle vastukselle vuosien varrelta.

  Ehdottomasti pitäisi sarja avata, vähentää joukkuemäärää ja pelata kunnon karsinnat. Ja sanon tämän, vaikka oma seura on liigassa hyvin uhanalainen moisessa mallissa. Se vaan olisi parempi.
   
 4. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Terveiset myös Kouvolaan. Toivottavasti kohdataan vielä.

  Mielenkiintoista eilisen Immosen ulostulossa oli se, että valtamedia reagoi asiaan mutta ainoastaan IS ja Jatkoaika ei.
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2017 klo 16.23
 5. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Lainaus:

  http://www.turkulainen.fi/artikkeli...t-tappaneet-yleison-kiinnostuksen-miksi-tasta

  http://aamuset.fi/urheilu/3715896/Jalkipeli+Paiva+Suomilatkan+diktaattorina+Miika+Elomo

  Olihan tässä tämmöisetkin juuri ennen Immosta, ja näistä ei ole ollut sanaakaan missään...
   
 6. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Kyllä tässä olisi Tutolla ja Jokipojilla yhteistyön paikka. Yhteistä huolella mietittyä ulostuloa vaan kehiin jossain vaiheessa. Muilta Mestis-seuroilta on kai turha odottaa tulitukea (vai?).
   
 7. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Voisi kuvitella että Savonlinnasta tai Vantaalta? tulisi tulitukea vielä. Muista en osaa sano, kun osalla vielä Mestis taival vasta alkanut ja osa kai tyytynyt nykyiseen. Toisaalta kun kuuntelin tuon erätauolla tulleen keskustelun jälkikäteen, niin sekin mahdollisuus on että hommaa jarrutellaan ja odotellaan EU:n tilannetta. Kovin ainakin molemmat Espoota siinä toistivat.
   
 8. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Toistelivat juu. Taitaa Hiltunenkin olla espoosta? Kivasti vaan taas ajatellaan yhden seuran kautta, eli mikään ei ole muuttunut tai oletettavasti muuttumassa.

  Ohiaiheen mutta laitetaan tähän nyt ote vastauksesta miksi Immosen ulostulosta Jatkoaikaan juttua ei tullut.

  - Kirjeessä todettiin tiedetty ongelma, mutta ei esitetty ratkaisuehdotuksia. Lisäksi sen sanoma oli suunnattu väärällä taholle,
  kun suunta oli Liiga, eikä Mestistä hallinnoivalle Jääkiekkoliitolle, jonka asia on huolehtia sarjastaan.
  - Kirje oli propagandaa


  Asioista tietysti voi olla montaa mieltä. Immosen kirje alkaa näin: Avoin kirje Heikki Hiltuselle ja muille suomalaisen jääkiekon sarjajärjestelmästä päättäville.. Ja lisäksi kyllä varmaan kaikki tiedostaa kuka sanelee onko liiga auki vai kiinni.

  Lainaus:
  Nyt on ;)

  Turkulainen: TUTO-pomo kritisoi yleisön kiinnostuksen tappaneita suljettuja sarjoja - ”Pitää olla unelma”
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2017 klo 18.06
 9. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Tilanne on ollut päällä jo aivan liian kauan ja sarjojen taloudellinen kuilu on kasvanut jo sen verran suureksi että helpolla muutoksia ei saada aikaiseksi. Avoin järjestelmä olisi se paras, mutta riskit siinä on liian suuret nopeisiin muutoksiin. Joskus kun vielä oli "oma seura" mukana peleissä niin ehdottelin keskusteluissa 10+10 sarjaa jossa pelattaisiin myös 2*ristiin ja tv tulot jaettaisiin kaikkien kesken. Tämä tosin aiheuttaa närää niissä lopuissa Mestis jengeissä jotka putoaisivat pois. Hankalat neuvottelut on tulossa.
   
 10. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Kyllähän avoimet sarjat on kaiken "oikean" urheilutoiminnan ydin. Urheiluun kuuluu ne todella isot voitot ja tappiot molemmat.

  Suomalaisen jääkiekon kannalta elinvoimainen ja kiinnostava Mestis on ensiarvoisen tärkeää. Kuilu Mestiksen ja Liigan välillä on pakko saada kaventumaan. Tehokkain keino olisi karsia Liigan joukkuemäärä sellaiseksi, että osa oikeasti elinvoimaisista ja kiinnostavista (lue: "Liigakelpoisista") joukkueista pelaisi Mestistä ja havittelisi oikeasti Liigaan nousua. Jos se ei tuo yleisöä eikä kiinnostusta, seuralla ei ole vaan sitten resursseja.

  Liiga vaan tuntuu tietyllä tapaa ajaneen itsensä liian vaikeaan tilanteeseen tällä nykyisellä oy-mallillaan. Liiga pitäisi vaikka palauttaa Jääkiekkoliiton sarjaksi ja purkaa koko oy. Ja sen jälkeen miettiä muita asioita, esimerkiksi poistaa koko oy-vaatimus Liigaseuroilta itseltään. Monet seurat sitä kiertääkin sillä, että oma ry omistaa oy:n osake-enemmistön. Muutoksia vastustetaan tällä hetkellä vetoamalla teknisiin syihin, mikä on typerää, jos tarve muutokselle on olemassa. Muutoksia on pakko saada - oli ne sitten mitä ikinä onkaan.

  Kun Blues hävisi koko jääkiekkokartalta, on jotenkin lähtenyt katsomaan koko Liigaa ihan eri kulmasta. Jos laji ei olisi itsessään niin lähellä sydäntä, Liiga ei kiinnostaisi tällä hetkellä pätkääkään.
   
 11. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
 12. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Eiköhän tämä ketju ala saada pikkuhiljaa lisää viestejä. Kyllä niin kypsiinnyttää itseäänkin sarjajääkiekon nykytila Suomessa. Liigassakin pelataan oikeastaan Suomen toiseksi parhaan joukkueen tittelistä Jokereiden seikkaillessa Siperian sarjoissa. Sekään nyt ei ihan maailmanloppu ole, mutta tuo suljettu sarja ja se, että sinne on noustu muuten kuin pelaamalla. Kerrassaan pöyristyttävää ja oikeastaan vain ihmeen kaupalla on suuremmalta kalabaliikilta toistaiseksi vältytty.

  Joka kevät toistuu Liigan jämäseurojen myyntityhjennystalkoot, joita sitten surkutellaan ja nuristaan, mutta sama on edessä taas seuraavana keväänä. Jostain suunnalta ja sananvaltaa omaavasta elimestä saisi kuulua kummolamainen jyrähdys, joka oikeasti saisi muutoksia aikaan. Ennen pitkää luulisi fanienkin äänestävän jaloillaan, mutta siinä tilanteessa voi olla jo liian myöhäistä. Jääkiekon valta-asemaa ovat nousseet horjuttamaan mm. nosteessa oleva koripallo. Jalkapallo, salibandy ja lentopallo ovat myös nostaneet roimasti profiiliaan. Näissä sarjoissa pudotaan ja noustaan urheilullisin perustein, eikä rahasäkkien kokoja vertailemalla.

  Mestiksessä olisi tällä hetkellä asiat todella hienosti, jos vaan sarja olisi avoin. Nyt Mestikseen on hilautunut niitä joukkueita, joita sinne on vuosia odoteltu. On Kokkolaa ja jaloilleen noussut Jokipojat. Kiekkohullu Keuruu ja perinteikäs Ketterä. Iisalmessa kiekkohuuma tuntuu jatkuvan. Kaikki alueidensa ykkösjoukkueita.

  Sarjaa on ronkeloitava kovalla kädellä lähivuosien aikana. Pienten muutosten nyhveröinti ja suhmurointi ei johda juurikaan mihinkään. Liigassa on liikaa joukkueita. 12 tai 14 joukkueen systeemi rehellisine karsintoineen olisi varmasti hyvä ratkaisu. Olen edelleen sitä mieltä, että Mestiksestä ei yksikään persaukinen seura nouse, vaikka kuinka yrittäisi. Sitähän tässä on Liigassa aina karsintojen aikana pelätty. Itse olen vahvasti edelleen sitä mieltä, että vanha 12 joukkueen SM-liiga ja 12 joukkueen I-divisioona oli karsintoineen toimiva malli.
   
 13. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  En odota että oma suosikkijoukkueeni tulee pelaamaan Liigaa koskaan, mutta olisi hauska edes haaveilla siitä. Olisi myös hienoa, että jos joskus avautuisi mahdollisuus liigapaikkaan karsintojen voittamisella, voisi liigapaikan ottaa vastaan, eikä raha olisi ongelma. Onneksi minun ei tarvitse miettiä, miten rahoitussysteemi saataisi toimivammaksi. Mutta karsinnat toisi ainakin positiivista näkyvyyttä niin halleille, mediaan ja kaikkialle.

  En tiedä mitenkä liigaseurojen fanit kokevat tilanteen? Onko se sitten hauskaa aloittaa sama rumba joka vuosi alusta, että ketäs pelaajia hommataan, päästäänkö playoffeihin, vai jäädänkö odottamaan seuraavaa kautta. Yksikään liigaseura on tuskin tyytyväinen sijoihin 11-15. Minä en ole pettynyt omaan suosikkijoukkueeseeni jos he pääsevät sijoille 8-10 Mestiksessä, se tarkoittaa sitä, ettei tarvitse pelätä karsintoja. Vaikka karsinnat on helvetin paha paikka, mutta se on myös ehkä parasta jääkiekkoa, se on ehkä jopa parempaa kuin mitä Mestiksen finaalissa pelattiin. Mestiksen finaalissa pelattiin marginaalisista asioista siihen nähden, mitä olisi tippua sarjaporrasta alemmaksi.

  Minä itse koen Liigan aivan helvetin tylsänä. Mä koen sen yhtä tylsänä kuin joku EHT. En ole käynyt katsomassa kahteen kauteen kun pari liigapeliä, kun minua ei vaan kiinosta enää yhtään. Katselen ottelukalenteria, milloin KalPalla olisi joku mielenkiintoinen vastustaja, sitten nään "KooKoo, Jukurit, Lukko, Ässät... ja kaikki loputkin liigaseurat jotka ovat todella HMV. Kenenkään ei tarvitse ottaa itseensä joukkueen fanina, mutta kaikki liigaseurat on todella HMV.

  Joku on väläytellyt Liigaan mahtuvan 16 jengiä. Mahtuu varmaan, mutta sinne tulisi taas yksi HMV jengi lisää, jolla ei ole mitää annettavaa. Jotenkin hassua, kuinka jokainen, joka tekee Mestiksessä 40 pistettä, saa liigasopimuksen. Jääkiekossa on parhautta perinteellisyys, ja seuralegendat. Etenkin Aki Keinäsmäiset pelaajat, jotka edustavat yhtä seuraa, ja mahtuisivat nykytason Liigaan. Mitä järkeä Mestisjoukkueen on hommata ulkomailta pelaajaa, kun se lähtee heti seuraavalla kaudella Liigaan. Sitten Liigaseurat kohtelevat näitä pelaajia tyylillä "Ei riitä taso, menet LeKiin."

  Oma ehdotukseni on 12+12 sarja. Mestiksestä tiputtaisin farmit pois ihan omalla kädellä eli, LeKi, KeuPa HT ja joukkue X. K-Vantaa on eriasia. Tottakai haluan oman jengini pysyvän Mestiksessä, kun kiinostusta löytyy Iisalmesta. Ai että kuinka hieno Mestis voitaisiin saada aikaiseksi, kun jokaisella paikkakunnalla olisi oikeata pöhinää, ja Kiekolle on tilaistu, toisin kun jossain Lempäälässä. No, ei noita kabinetilla tiputeta, mutta LeKi on tosi huonoa mainosta Mestikselle, ja pysyisi varmaan kartalla, kun Ilves ja Tappara heittäisi Kuuselat sinne vähän pellailemaan sinne sarjapaikkaa. Pointti oli: Mitä enemmän pöhinää on, sitä enemmän sarja on elossa. Jatkoaika kausiketjuissa joka viikko keskustelua on: SaPKon, TUTOn, IPKn, Hermeksen, Espoon ja Ketterän. (Peliitat, RoKi aika likelle), (Jokipojat ei herätä keskustelua oikein, toki siihen vaikuttaa varmasti tilanne Mestiksessä, korjaantuisi aivan varmasti). Ohi aiheen vähän, ja sivupointtina se, että Mestiksessä on hengettömiä joukkueita myös, eli ei se ole esteenä.

  Oman boikottini liigaa kohden olen tavallaan jo aloittanut, kun en jaksa pelejä katsoa edes telkkarista (no jos ilmaispeli tulee, tai joku tosi hyvä niin saatan katsoa). Mutta Liiga jää katsomatta, Mestis on minulle paljon kiinostavampi sarja, ja jos minulta nyt kysyttäisiin katsotko loppuelämäsi Mestistä vai Liigaa, vastaus olisi Mestis.
   
 14. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Eipä kyllä voisi todellisuutta paremmin ilmaista. Alkukaudesta seurasin molempia mutta kun huomasi ettei vaan pysty, ei yksinkertaisesti vaan noihin saa tarttumapintaa enää, niin lähti kanavapaketit tästä taloudesta.

  Liigassa pelaajat on nykyisin niitä jotka pelasi aikaisemmin mestistä höystettynä jäähdyttelijöillä ja Mestiksessä A-junnuja vahvistettuna Suomi-Sarjan tasoisilla pelaajilla.

  Tämän kirjoituksen kommenteissa on hyvä pointti - Liigan hännän ja Mestiksen kärjen välinen tasoero ei ole koskaan ollut niin pieni kuin nyt!

  Näkökulma: Liigakarsintojen palauttaminen on Suomi-kiekon kohtalon kysymys
   
 15. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Pistetäänpä vielä pidempää ehdotusta, eli ehdotan kompaktia kymmenen joukkueen sarjaa kolmelle ylimmälle portaalle. Keväällä joka sarjasta kahdeksan parasta normaalille pudotuspelikierrokselle mestaruudesta ja kaksi viimeistä karsintasarjaan, jonka häviäjä kohtaa alemman portaan mestarin. Aikataulusyistä Liiga vetäisi pudotuspelit paras 7:stä, alemmat paras 5:stä järjestelmällä. Kevään tyhjennysmyynnit jäävät pois, mutta toisaalta joka joukkueella, varsinkin huonoimmin menestyneillä on panoksellisia pelejä runkosarjan jälkeenkin. Uskallan toivoa, että suurin muutos tapahtuisi uudessa Liiga2/Mestiksessä, johon palaisi perinteikkäitä joukkueita, joilla edellinen kausi on mennyt huonosti ja uuden nousun valmistelu esim. omalla junnutuotannolla olisi mahdollista. Mestiksestä ko. sarjaan nousevat joukkueet voisivat nostaa tasoaan maltillisemmilla satsauksilla kuin mitä nyt tarvittaisiin Liiganousuun.

  Olen @Knap :n kanssa samaa mieltä siitä, että juuri unelmointi noususta olisi tärkeää tulevaisuuden kannalta. Uskon, että viime kevään SaPKo olisi tiputtanut SaiPa:n divariin ja kosmisen oikeuden kannalta oli väärin, etteivät päässeet kokeilemaan. Vaikuttaa vahvasti sille, että Espoota ollaan nostamassa väkisin Liigaan, vaikka katsomossa vierelle vilkaisemalla näkee, että pikemminkin ollaan yhtä sarjatasoa liian korkealla. Kaksi vuotta sitten koetun jälkeen en uskalla toivoa nousua ennen kuin homma on sekä pelillisesti että erityisesti taloudellisesti terveellä pohjalla. Samalla pelko siitä, että mahdollisen nousun jälkeen suuri osa joukkueesta lähtisi kilometritehtaalle "riittämättömän tason" vuoksi vierastuttaa.
   
 16. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  A-nuorten liigassa on "koekäytössä" uusi sarjajärjestelmä tällä kaudella. Järjestelmässä sarja jakautuu noin kauden puolivälissä kahtia ylempään ja alempaan sarjaan. Ylemmässä sarjassa on sen hetken runkosarjan 10 kärkijoukkuetta ja niistä 9 pääsee suoraan pudotuspeleihin. Alemmassa sarjassa ovat liigan loput 8 joukkuetta ja mestiksen kaksi parasta nousee täydentämään tätä ryhmää. Alemman sarjan voittaja pääsee viimeiselle pudotuspelipaikalle ja 2 viimeistä jäävät "mahdollisesti" alemmalle sarjatasole. Olisiko tässä aineksia jopa tulevaisuuden sarjajärjestelmäksi?
   
 17. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Lainaus:
  Mites tuo systeemi, että "liigajoukkueen" pitää olla kolme vuotta peräkkäin hännillä että putoaa?
   
 18. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Ajattelin itsekin kun A-nuorten liigan ja mestiksen järjestelmä julkistettiin, että voisiko olla kyseessä pilottikokeilu jopa aikuisten sarjoihin? Tuossahan tosin ei voi pudota seuraavan kauden Mestiksen alkusarjaan kuin Mestis-seuran junnut,

  Immosen avautuminen ei ollut toivottavasti turha ja keskusteltu on Hiltusen kanssa maanantai-iltana hyvässä hengessä paikallisen lehden mukaan. Muutkin vaan mölyä pönttöön kun asiat on pöydällä lähiaikoina.
   
 19. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Miten on mahdollista nousta Mestis joukkueen sarjaporrasta ylemmäs? Olemalla kolmanneksi viimeinen? Vai onko vielä erikseen nousukarsinnat?
   
 20. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Lopulta paremmin sijoittunut Mestis-seuran junnut aloittaa seuraavana kautena Liigan alkusarjassa. Positiivista tässä järjestelmässä on se, että vaikka Nuorten Mestiksen K-Kissat voi voittaa lopulta Suomen mestaruuden, mikä lienee tavoite liiton alaisissa sarjoissa.
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2017 klo 00.10
 21. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Hassua tämäkin. Ei realistista, mutta olisihan se hassua jos alemmassa sarjassa Mestis-seurojen veisi sijat 1-2-3. TUTO ei tällä hetkellä ole mikään helppo voitettava edes Liiga-seuroilla. Viimeiseen viiteen otteluun neljä voittoa, joten on tuo hölmöä ja epäreilua, ettei riitä urheilullisesti huonompien seurojen taakse jättäminen sarjataulukossa.
   
 22. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Kyllä mielestäni systeemin pitäsi hyväksyä suoraan Liigasta putoaminenkin, jos pitkän jatkosarjan jälkeen on viimeisten joukossa niin asaitseeko enää paikkaa? Eri asia on tietysti, onko nousijajoukkueilla rahkeita nousta? Tällaisessa tapauksessa voisi mielestäni lunastaa vaikka pienen osan liigaosakkeesta, päästä kiinni tv-tuloihin ja jatkaa toiminnan kehittämistä vielä toisella tasolla. Parasta systeemissä olisi Mestis joukkueiden kannalta kuitenkin jopa mestaruuteen asti aukeava ovi.
   
 23. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Jalkapallosta sopisi ottaa mallia. Ihan eri luokan pelillistä draamaa ja mielenkiintoa kun yksi putoaa suoraan Veikkausliigasta ja toiseksi viimeinen karsii. Taistelu sarjapisteistä on sarjan hännilläkin armotonta (toisin kuin SM-liigassa, jossa kolmasosa liigaseuroista voi tammikuun paikkeilla pistää kaikki kärkipelaajansa lihoiksi).

  Ihan esimerkiksi Veikkausliigan kahden viimeisen kauden nousukarsinnat: ensin viime kaudella karsintapari FC Inter - TPS, kaksi turkulaista seuraa vastakkain. Toisella mahdollisuus pudota alas, toisella mahdollisuus nousta takaisin ylös. Tämän kauden karsintapari Honka - HIFK, pääkaupunkiseudun kaksi seuraa joista toiselle oli luvassa paikka ylhäällä. Divarijoukkue voitti karsintaottelut pienimmällä mahdollisella marginaalilla ja nousi. Repivää draamaa, unelmien lunastusta ja toiselle katkera putoaminen - mutta mahdollisuus nousta takaisin vaikka jo seuraavalla kaudella jos peli vain kulkee.

  Eipä ole SM-liiga vuosiin mitenkään kiinnostanut eikä nykymallilla kiinnosta jatkossakaan.
   
 24. daerok Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki,Kalpa Kuopio
  Täsmälleen samat ajatukset on ollut itselläkin, jalkapallossa on nähty jotakin draamaa, mutta jääkiekon draamat tulevat näkymään vasta myöhemmin, katsokaa tämä nyt käynnissä oleva CHL paska, siellä joku Nottingham pudottaa jatkosta moninkertaisen Suomenmestarin ja ei JYP varmaan pitkälle pääse, nuoret tulee pärjäämään aina, mutta sitten kun se harppaus pitäs tehdä sinne miesten sarjoihin, siinä se, uskokaa olympialaisissa ollaan kuudensia ja ensi kevään MM-kisoissa max. 4. eli paluuta sinne -70 luvun Tammisten, Ketoloiden ja Marjamäkien pettymysten joukkoon, nämä äijät oli varmaan silloin Suomen ainoita ei amatöörejä jääkiekon suhteen, pitääkää liiganne Hiltuset ja muut selittäjät,..
   
 25. Nils Andersson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Eikös se Heikki Hiltusen pitänyt tuoda uusia tuulia maakunnista ja elvyttää koko kuvio ?
  Vai istuuko hänkin nyt sitten tanakasti stadin kabineteissa ? Toivottavasti takki ei ole kääntynyt.
  Terveellä järjellä :
  Liigajoukkueet tiputetaan 14 joukkueeseen. Matseja runkosarjassa vähemmän koska CHL syö omansa.
  Liigan kaksi huonointa ja Mestiksen neljä parasta pelaa yksinkertaisen karsintasarjan keväällä
  ja kaksi parasta nousee liigaan. Toki kelpoisuus siihen on tarkistettava, ellei täytä kriteerejä niin sitten seuraavaksi paras. Tällä parannetaan ylimpien sarjatasojen mielenkiintoa, tyrehdytetään pelaajamyynti kehnosti menneestä liigakaudesta ja tuodaan mielenkiintoisia matseja maakuntiin ja lipputuloja sitä kautta. Miten tämä voi olla niin vaikeaa ettei voi toteuttaa ? Urheilulliset arvot uudestaan kunniaan. Sitä kautta se yleisökin löytää lehtereille.
  Jokaisella paikkakunnalla Suomessa pitää olla oikeus unelmaan...