Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Uusi sarjajärjestelmä pääsarjoihin

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Isopappa, 02.03.2014 klo 19.50.

 1. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Itse en laske farmiksi seuraa, joka lainaa tarpeeseen lyhyeksi ajaksi pelaajan liigasta. Esimerkkinä tästä EU:n Rinne. Tirronen oli loukkaantuneena ja joukkue tarvitsi maalivahdin. Ikävä asia oli, että Rinne oli huonompi kuin EU:lla kakkosena ollut Rasilainen. Sen sijaan joukkeet, joihin liigajoukkueet lähettävät pelaajia hakemaan pelituntumaa ovat farmeja. Ratkaisevaa on se kumman aloitteesta laina tehdään.
   
 2. Väärä vaihto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, SaiPa, pienet ja sitkeät
  Niin...

  Kait näitä tilanteita tulee esiin liigassakin, että esim. molemmat maalivahdit loukkaantuu. Jos poissaolo ei ole pitkä niin seura lainaa/vuokraa jostain tuuraajan. Tällainen toiminta ei mielestäni ole farmijoukkueen merkki, vaan normaalia pelaajaliikennettä. Osa lyhytaikaisista sopimuksista kuuluu tähän hommaan ja tuskin ne ketään varsinaisesti ärsyttää.

  Kiekko-Vantaan toiminta oli mielestäni positiivinen yllätys Mestiksessä. Kaikkien Korea-sekoiluiden ja uskomattoman lainaruletin jälkeen joukkue sai identiteettiään takaisin ja näytti pitkästä aikaa joukkueelta eikä laina-armeijalta, jonka tarkoituksena on palvella pääkaunkiseudun liigajoukkueita. Hienoa KiVa!!

  KeuPan tilanne varmasti herättää vastustusta Mestistä seuraavissa. Kahden liigajoukkueen yhteistyöseura ja varmasti kokoonpano heittelee riippuen siitä ketä Lukko tai JYP peluuttaa "alhaalla". Tilanne kuitenkin on varmasti vähän pakon sanelema. Pieni kaupunki ja edellytykset toimia omillaan Mestiksessä lienee kehnonlaiset. Yleisömääräkään ei suhteutettuna asukaslukuun ole surkea. Mestistä vaan pitäisi viedä enemmän siihen suuntaan, että sarjassa pelaamisen edellytyksenä ei ole liigayhteistyö.
   
 3. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Lainaus:
  Päättäjistähän tämä on kiinni. Jos sallitaan nykyinen pelaajaliikenne kauden aikana, niin homma ei muutu. Keuruun kokoisen paikan säilyttäminen mestistasolla ei taida onnistua ilman näitä "yhteistyösopimuksia". Jos tähän tehtäisiin jotain rajoituksia, niin routa korjaisi pois tällaiset seurat alemmille tasoille, joilla ei ole resursseja (tukijoita, yleisöä) toimia itsenäisesti mestisseurana. Minulla ei ole mitään itsessään KeuPaa vastaan, mutta paljonkin vastaan seuroja, jotka eivät tuolle tasolle itsenäisesti kuuluisi.

  Sarjajärjestelmistä kerran otsikko kertoo, niin A-nuorista jos jossain vaiheessa kopsattaisiin heidän tuleva sarjasysteeminsä aikuistenkin sarjoihin, niin tällaiset farmaukset varmasti vähenisivät oleellisesti, koska ei ligaseura haluaisi tukea enää seuroja, joita vastaan voidaan joutua pelaamaan.
   
 4. Lätkä Jäsen

  Lainaus:
  Yhteystyösopimuksille kielto. Pelaajien seuroissa pelaamisen edellytyksenä väh. kauden mittaiset sopimukset. Mikäli sopimuksen haluaisi purkaa, niin paluu alkuperäiseen seuraan kyseisellä kaudella ei olisi mahdollista. Lisäksi väh. kentällinen seuran omia kasvatteja. jne., jne., jne.

  Kyllähän tämä liigaseurahuoraus saataisiin loppumaan, jos vaan haluttaisiin. Tehtäisiin vaan sellaiset pykälät, ettei siirrot olsi mitenkään mahdollisia tai ainakaan taloudellisesti kanattavia. Nykyisellään tilanne on kertakaikkisen ikävää katsottavaa. Se, että seuraa haalii takataskut täyteen sopimuksia eri liigaseurojen kanssa....ei palvele pääosin muuta, kuin ylemällä sarjatasolla pelaavaa joukkuetta.

  Se, että rajoitteet tekisivät mahdottomaksi jonkin joukkueen pelaamisen sarjassa...sama se! Kaikilla kuitenkin olisi mahdollisuus pitää itsenäinen seurastatus ja jos lisäksi urheilullisesti ajatellaan....niin kyllä niitä nk. "oman" kylän poikiakin joukkueeseen takuulla ajan kanssa löytyisi...se on varma se! Tosin nykyiselläänhän siihen ei ole oikein edes tarvettakaan, kun sopimusten myötä oma juniritoiminta voi olla mitä tahansa, kun liigajoukkueet työntää junioreitaan peliajalla omaan pikku farmiinsa!

  Ei mitään! Mikäli seura urheilullisesti ja itsenäisesti kykenee toimimaan ihan missä sarjassa tahansa, niin tervetuloa vaan...vaikka sitten Kittilän Pallo!
   
 5. -Jonne- Jäsen

  Lainaus:
  No, niin.

  On tämäkin paska saatu taas ruotuun ja homma on sitä synkkää itseään kuin aikaisemmin.

  Pirkalla on pitänyt kiirettä ja nyt löytyi ne alkuperäisestä puuttuvat lisäykset:

  Kaksi viimeistä jatkaa Nuorten Mestikseen kaudelle 18-19 huomioiden SM-Liigaseurojen mandaattipaikat.


  Ja jotta ei olisi liian helppoa ja selkeää, niin:

  Mikäli jollakin kaudella SM-Liigaseuran joukkue on kolmatta perättäistä kertaa alemmassa jatkosarjassa kahden viimeisen joukossa (aikaisintaan kaudella 19-20), putoaa se Nuorten SM-Liigasta.


  Ja lopulta kysymme, että ketkäs ne aloittaakaan seuraavan kautensa Nuorten Liigassa ja Mestiksessä, jos joku Mestis-joukkue porhaltaa vaikkapa Sm-mitalleille?

  Tämän harjoittelun jälkeen odotan erittäin mielenkiinnolla, kuinka järisyttäviä muutoksia onkaan tulossa pääsarjojen sarjajärjestelmiin ja miten avoimet ne voikaan olla?
   
 6. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Onko A-junioreiden Liiga jotenkin Liigan alla vai miksi sitä suositaan jääkiekkoliiton toimesta?
   
 7. -Jonne- Jäsen

  Lainaus:
  Piti ihan tarkistaa uudelleen ja näyttäisi olevan Jääkiekkoliiton sarja. Ovat ihan brändänneet hiljattain sarjojensa logotkin yhtenäiseksi. Tuo suosimiskysymys onkin sitten mielenkiintoinen kun mietitään jääkiekkoliiton kantilta. Kovasti ovat tukemassa kilpailun rajoittamista omissa sarjoissaan. Miksi? Voi kun sen joku joskus rehellisesti kertoisi. Oma villiarvaus on, että taustalta löytyy uhkailua ja kiristystä esim. liigaseurojen junnuille perustettavasta itsenäisestä sarjasta jos jääkiekkoliitto ei pompi kuin käsky käy.

  Sen verran nöyriä miehiä sarjajärjestelmiä kohtaan löytyy jääkiekkoliitosta, eli ei mitään halua puolustaa kilpaurheilua, että herää myös kysymys mitä näille päättäjille onkaan lupailtu kiitokseksi?
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2017 klo 01.01
 8. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. sympatiat HCIK, VG, FPS
  Tässä ratkaisu kaikkeen:
  Liigahan ei ole Liiton alainen sarja. Liitto voisi antaa kaksi vaihtoehtoa Liigalle.
  A) mikäli Liigajoukkue haluaa pelaajan Liiton puolelta, niin aina pelaajasta riippumatta 500 000 € siirtokorvaus

  B) Karsinnat takaisin. Eihän karsinnat edes todennäköisesti vaikuta mihinkään. Nykytilanteessa saa olla Liigajengi huono jos siinä häviäisi sen neljä kertaa.

  Edit: ja mikäli Liigajoukkue haluaa itselleen farmin, niin sen pitää rakennuttaa vuoden sisällä uusi halli farmipaikkakunnalle
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2017 klo 11.10
 9. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Tämäpä. Mutta toki ensimmäisenä avoimena kautena yksi joukkue voisi pudota suoraan Mestikseen, ja Mestiksestä yksi SSään. Saataisiin tasaisemmat sarjat 14+12. Vaikka mahdollisuudet on käytännössä pienet, teoreettisesti kaudella olisi jotain merkitystä.
   
 10. A.P.Järvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TLF (Toimiston luottofanit)
  Lainaus:
  Oletan, että tämä oli Mestis-huumoria, mutta puutunpa silti. Jos liigajoukkue rakentaa sen hallin, niin saisivatko sitä farmipaikkakunnan (yksityistä) hallia käyttää muut tahot ollenkaan kuin se farmijoukkue? Jos minä rakennan itselleni talon, en halua, että koko kaupunki tulee sinne vain asumaan. Voisihan sinne farmihalliin toki palkata huippuesiintyjiä, kuten Bon Jovi, Madonna ja Yön jokavuotinen juhlakiertue. Vai olisiko se kunnallinen halli, jonka rahoittavat liigaseuran kotikaupungin veronmaksajat ja omistaa ko. kaupunki?

  Ennen kuin ruvetaan toisiin kaupunkeihin halleja rakentamaan, kannattaa muistaa, että yksikään liigaseura ei pysty yksin rakentamaan sarjapelaamiseen tarkoitettua hallia edes kotipaikkakunnalleen.
   
 11. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Jonkunlaiset karsinnat pitäisi saada takaisin sarjojen välille. Liigan ja Mestiksen välillä suurin ongelma taitaa olla raha ja iso taloudellinen kuilu, mikä uhkaa sekä nousijaa että putoajaa. Liigassa tyhjennysmyynnit nähdään ilmeisesti kannattavampana mahdollisuutena, kuin karsinnoista saadut tulot. Karsinnat voisivat kiinnostaa Liigassakin, jos niillä olisi vaikka merkittävä rahallinen panos (mikä pitäisi jostain saada). Karsintojen voitosta tarjolle vaikka 200 000€ ja kakkoselle 75 000€. Voittava joukkue saa myös oikeuden lunastaa 5-35% hävinnen joukkueen liigaosakkeista, mikäli sillä niitä on hallussa. Seuran saadessa tai menettäessä osakkeista enemmistön yli 50%, niin sarjataso vaihtuu. Näin ollen ei vielä yhden karsinnan voitto riittäisi, vaan minimissään kahdet karsinnat pitäisi voittaa tai hävitä (tätä voisi pitää merkittävänä etuna liigaseuroille). Karsinnat olisivat siis osakekauppaa Liigaosakkeen mukana siirtyisivät oikeudet myös liigan tv-sopimustuottoihin osakemäärän suhteessa (mikä olisi huomattava etu mestisjoukkueelle). Tämä tasaisi sarjojen välistä taloudellista kuilua. Toisaalta joku joukkue voisi myös onnistua kasvattamaan osakemääräänsä nykyisestäkin.
   
 12. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs. sympatiat HCIK, VG, FPS
  Lainaus:
  Siinä mielessä vakavaa puhetta, että tietyt farmit ei täytä halleineen Mestis-vaatimuksia, ja saavat silti surffailla Mestiksessä.
   
 13. Jaakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RFC Liege
  Ongelma on, että talousmaailman ja urheiluromantiikan välillä on turhan iso kuilu. Fakta on se, että Mestistä on raiskattu huolella jo pidemmän aikaa. Liigassa on liikaa joukkueita mielestäni. Taloudellisesti ajateltuna vielä ei oikein ole yhtään sellaista mallia esitetty, joka olisi sellainen, jonka liigaseurat voisivat hyväksyä. Kuilu on päästetty liian suureksi. Sitä paitsi taloudellisesti ajateltuna liigaseurojen kannalta ei putoamispeikko ja mahdolliset karsinnat juuri lisäeuroja tuo. TuTon karsiessa viimeksi liigapaikasta alaspäin Turkuhallissa oli vähemmän porukkaa kuin seura keskimäärin vetää Mestiksessä ja niistäkin oli kolmasosa Lappeenrannasta. Harvemmin seurojen syöksykierteet alaspäin mitään talouden voittoja ole olleet. Toki varmasti positiivisiakin esimerkkejä löytyy.

  Toinen lähestyminen on ajatella asiaa urheiluromantiikan kannalta. Jotenkin käy sääliksi niiden seurojen kannattajia, jotka eivät ole koskaan saaneet kokea sitä, että pääsee juhlimaan kauden jälkeen. Lisäksi tunteiden kontrastit luovat lisää voitettavaa ja sitä, että voitotkin tuntuvat paremmilta. Kyllähän fiilis on erilainen jos vertaa sitä, että kun HC TPS voitti Suomen mestaruuden tai FC TPS nousi takaisin pääsarjaan. Sitä kumpi oli tuntui paremmalta tai isommalta en osaa sanoa. Ne on niitä hetkiä minkä takia katsomossa ollaan. Miksi jaksaa ne mitään sanomattomat ottelut, suuret vitutukset, korpivaellukset ja ne niin lähellä olleet hetket ja kruunata ne suuret voitot, jotka olivat matkalla kohti sitä hetkeä, jolloin päästään maaliin. Ovathan suljetut sarjat ja kabinettinousut sellaista myrkkyä urheiluromantikolle ja katsojille, että tekee pahaa fyysisesti.
   
 14. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  A) tämä ei onnistu kun pelaajat saavat siirtyä vapaasti ja tuollaisia summia ei kukaan maksa Mestis-pelaajasta.
  Tämä toisaalta estäisi myös Mestis-joukkueiden oman pelaajahankinnan kun ei yksikään liigaseura päästä pelaajia vapaasti Mestikseen.
  Toisaalta myös liigaseurojen juniori puolet ovat liiton jäseniä kuten on jokainen liigaseurakin A-junioreiden takia eli ei tule onnistumaan.

  B)Jos taustat ja joukkue on riittävän vahva niin ylös pääsee, ei karsinnat mitään pelasta.

  Lainaus:
  Kerrotko mitkä ei täytä kriteerejä?

  Katsojamääristä on turha puhua kun ne useimpien vertailukohdat ovat sieltä ajalta kun molemmat sarjat olivat amatöörien pelikenttää.
  Ammattilaissarjasta ei vaan voi tippua suoraan amatöörisarjaan kuten nyt on liigan ja mestiksen tapauksessa.
   
 15. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Kannattaa katsoa Yle Areenasta Espoo U - Roki -ottelun erätaukohaastattelut. Pelaajayhdistyksen Saarela aivan kuin tietäisi jotain sarjojen nimien muuttumisesta aivan kuin lipsauttaisi puhuessaan:

  "...täytyy sitten todella harkitusti vielä miettiä se, että kuinka monta joukkuetta 'tää tavallaan liiga' ja sitten 'se tuleva sarja', olkoon se sitten b-sarja tai mestis tai mikä tahansa, että taloudellisesti ne pystyvät hoitamaan asioitaan"
   
 16. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ainakin käsittääkseni Keuruulla on menossa viimeinen vuosi poikkeusluvalla mestiksessä. Toisaalta en tiedä onko sillä väliä vaikka pelattaisiin jossain ladossa 50 ihmiselle jos vain seurat taloudellisesti ja pelillisesti täyttävät ehdot. Varmaan osittain tuon takia on tälläkaudella pari peliä Jyväskylässä että jatkossakin lupa tulisi.
   
 17. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Karsintojen palauttamista on suunniteltu pitkään. 2015 kesältä löytyi jo juttu, missä karsintojen paluuta ennustetaan kaudeksi 2018-2019:

  Liigakarsinnat palaamassa SM-liigaan - SM-liiga - Jääkiekko - Sport - MTV.fi

  Viime syyskuun puolivälissä sama linja näyttää jatkuvan alla olevassa jutussa. Esiin on nostettu myös joukkuemäärän supistaminen. Joulukuussa neuvottellaan sopimuksia uusiksi ja silloin ilmeisesti ratkeaa paljon tulevaisuuden suhteen. Voi olla, että päädytään vielä isomman kaliberin karsintoihinkin. TuTon Aki Keinänen ehdotteli jossain vaiheessa, että karsinnoissa olisi Liigasta 2 joukuetta ja Mestiksestä 4 joukkuetta (ruotsin tyyliin). Liigan supistuessa paikka ylöspäin olisi tarjolla vain yhdelle joukkueelle.

  SM-liigan karsinnat saattavat palata – liigaseurat valmiita jopa vähentämään joukkuemäärää - SM-liiga - Jääkiekko - Sport - MTV.fi
   
 18. Stonewall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi, Liverpool
  Tärkeintähän olisi luoda omistusjärjestely, joka takaisi kaikille ammattilaissarjoihin osallistuville osuuden sarjojen tuloista. Eli sen sijaan, että meillä on SM-liiga Oy, niin pitäisi olla Ammattilaisjääkiekko oy, jonka alaisuudessa pelattaisiin eri sarjatasoilla. Englannin futiksessahan liigasarjoja on neljä porrasta täysammatillaisjoukkueita (Ja alla 24 porrasta amatöörejä). Joten teoriassa tähän suuntan voitaisiin edetä, mutta aloitetaan nyt vaikka kahdesta portaasta. Joukkueiden määrät ovat sinällään sivuseikka, mutta sarjatason vaihtumisen pitää olla suhteellisen helppoa (eli ei vaikeita karsintoja, vaan joko Ruotsin malli karsintoineen tai malli futiksen puolelta suorine putoajineen/nousijoineen), - toisaalta sarjatason vaihtuminen on turvallista, koska oy tasaa tuloja. Kaikkien osallistuvien pitäisi siis omistaa vähintään yksi osake, jonka hinta ei saisi olla kauhea kynnys. Tilannetta voitaisiin tasata esim. siten että ykkösportaan seurat omistaisivat aluksi kaksi osaketta ja seuraavan portaan yhden. Televisioikeuksien tuottamien tulojen jaot ja kaikenlaiset muut tulonsiirrot pitäisi tietenkin huolella pohtia, mutta tässä on jokatapauksessa ratkaisu.
   
 19. -Jonne- Jäsen

  Hätähuutoa Joensuusta.

  Jarkko Immosen avoin kirje: "Suljettu Liiga suistaa suomalaisen jääkiekkoilun suohon" | Jokipojat edustus | Mestis

  Epäilen tulleen jotain tietoa, koska suu aukesi tai Immonen veti samoja johtopäätöksiä Hiltusen tv-esiintymisestä kuin moni muu, että Espoo liigaan muilla vittuakaan väliä.

  Jokipoikien fanit laittoi tuon avautumisen leviämään ja tuottikin tulosta mm. ylen reagointina: Mestis-johtajan kova tilitys: Suljettu SM-liiga näivettää Mestiksen ja uhkaa Leijoniakin | Yle Urheilu | yle.fi

  Samaa aktiivisuutta toivoisi esim. TuTolta, Hermekseltä tai Espoolta, että edes jotkut yrittäisi pitää tämän sarjan kehittymisen puolia. Se on myöhäistä vinkua kun neuvottelut uudesta sopimuksesta on ohi. Nythän otettiin jo "optio" käyttöön kun halukkaita liigaan ei ilmennyt (yllätys) ja samalla vanhalla sopimuksella jatketaan.

  Hiltusen viimeisiin kommentteihin ja ulostuloihin vielä.

  Entäs jos nämä kommentit Mestiksen tilasta ja seurojen heikkoudesta ovatkin lobbausta esim. Akatemiaksi muutettavasta sarjasta (Akatemia, B-sarja yms), jota hallinnoi liiga? Mieshän jo toi esille liigaseurojen rahan virtaaman Mestikseen..ja Saarelan viittaus että pitää varmistaa miten tämän tulevan uuden sarjan seurat pystyy suorittamaan velvoitteensa. Tällä saisivat vielä vahvemman puskurin suljetulle liigalle ja valtaa entistä enemmän sarjoista.
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2017 klo 18.26
 20. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Tästä on tullut omassa kuppikunnassa (eli siis baaripöydän ääressä) keskusteltua. Tultiin päätökseen, että Liigasta pitäisi karsia muutaman vuoden sisään 1-3 joukketta (ehkä jopa enemmän). Tuolloin Mestikseen saataisiin kova 4 joukkeen kärki, jotka ovat saaneet vahvistettua organisaatiotaan liigassa jo muutaman vuoden tai pidempään, jos karsinnassa putoaisi joku Liiga veteraani joukkue. Täten Mestiksen kärki olisi valmis taistelemaan seurapaikoista Liigassa jo seuraavalla kaudella. Liiga karsinta voisi olla 4 joukkueen sarja, kuten Ruotsissa taitaa olla. Raa-asti kaksi parasta pelaa Liigaa täten kaudessa voisi pudota/nousta jopa kaksi seuraa kerrallaan. Joukkuemäärän vähentäminen voisi alottaa karsintasarjalla, jossa yksi neljästä jatkaa liigassa, tällöin olisi teoreettinen mahdollisuus yhä nousta Mestiksestä Liigaan samalla kun Liigan kokonaisjoukkuemäärä vähenee.

  Sinäänä jos mietitään riskejä, niin pudotessaan joukkueen talous voi olla rakennettu niin paljon Liigan ja sen suljetun luonteen varalle (esim. suuret pääomalainat ja niiden takaisinmaksuajat), että pudotus ajaisi taloudelliseen katastrofiin ja ehkä konkurssiin. Tämän takia niitä voitaisiin maltillisesti pudottaa vaikka yksi kerrallaan muutaman vuoden ajan. Mielestämme kuitenkin karsintasarja tässä samalla toisi kannustetta sekä Mestisseuroille, että mahdollisille karsijoille, vaikka joukkueiden määrä olisi vähenevä.
   
 21. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Anteeksi vaan, mutta vaikka se miten urheilullista onkin niin talouspuoli ei mahdollista sitä että liigajoukkueiden määrä vähenisi. Jo pelkästään moni kunta on investoinut liigatasonhalleihin ja fasiliteetteihin viime vuosina sen verran että eivät halua heittää rahoja hukkaan. Yksikään liigajoukkue ei siihen suostu. Jos sarjaa pakkosupistettaisiin se jäisi edelleen suljetuksi.

  Itse ehkä pitäisin sellaista ratkaisua järkevimpänä jossa ensin pelattaisiin 16 joukkueen alkusarja jonka jälkeen se jaettaisiin 8+8 lohkoihin. Näistä sitten jaettavaksi playoffpaikat jotenkin niin että molemmissa lohkoissa olisi panosta. Jos siis pakko olisi tehdä jotain. Nykymalli kelpaa mulle hyvin, kunhan saataisiin tuo 16. paikka täytettyä.

  Jos karsinnat olisi pakko järjestää niin Mestisjoukkueelle vaadittaisiin urheilullisen menestyksen lisäksi taloudellista näyttöä.
   
 22. Tonnikala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo / Espoo Blues (liiga), Espoo United
  Lainaus:
  Aiempi pohdintani oli lähinnä Mestiksen tason kannalta ajateltuna. Mielestäni 15 joukkeen sarja puhumattakaan 16 joukkeen sarjasta laimentaa keskivertopelaajan taitoa sekä lisää sarjan sisäisiä välieroja ainakin näin parin kauden tulosten ja mutujen perusteella. Liigan kannalta ajateltuna varmaan 16 jengin suljettu sarja on paras. Mielestäni kuitenkin liian iso Suomeen, toki jos karsinnat palautetaan niin ehkä 5-10 vuoden päästä mestiksestäkin voi löytyä Liiga joukkueita haastavua seuroja, lyhyellä aikavälillä niitä sarjaa pienentämättä ei ole.
   
 23. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Lainaus:
  Jos laji olisi muu kuin jääkiekko olisi haastavaa löytää riittävästi taitoa omaavia pelaajia, mutta kun kyseessä on laji jonka parhaista kotimaisista suurin osa pelaa kotoista liigaamme ei tämä ole ongelma.

  Tietysti jos katsotaan että pelaajien taso ei riitä niin supistetaan sarja vaikka kahteen joukkueeseen, silloin on varsin kovat porukat kasassa?
   
 24. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat, tappelut, JoKP ja Solmu Salminen
  Näitä sarjoja on tullut useampi vuosikymmen seurattua, ja se on kyllä surkeata että ollaan jumissa tällaisessa tilanteessa. Liiga on todella tasotonta läpsyttelyä, ja Mestis on aivan täyttä paskaa. Toive pitää laittaa siihen, että useampi jengi kasvaa liigasta ulos ja muutos tulee jotenkin sitä kautta, muuten taitaa olla turha toivoa näiden asioista päättävien puupäiden tekevän asioiden eteen yhtikäs mitään. Keskustelupalstoilla nyt on kaikki olennainen jo ainakin sanottu, osa ymmärtää enemmän ja osa vähemmän.

  Lähinnä kertoo muun suomalaisen seurapalloilun kaikkinaisesta surkeudesta, että kiekko on kyennyt säilyttämään asemansa näinkin hyvin.
   
 25. Jape Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Aikamoinen kädenojennus Mestiksen isoille seuroille, jos Hiltusen puheista tulkitsee Liigan oven olevan auki kabinetissa 16. joukkueelle.

  Mestis-seurojen resurssit eivät riitä SM-liigaan – "Tämä on surullinen tilanne" | Yle Urheilu | yle.fi

  Eli urheilullinen menestys voidaan Hiltusen vihjailujen perusteella unohtaa. Ei kannata siis hirveesti panostaa Mestiksessä menestymiseen, vaan laittaa rauhassa setelit riviin liigapaikkaan. Liigaanpaikan voi siis ostaa. Vaatimuksena lienee myös, että toimintasuunnitelma kestää päivänvalon.

  Tämä kabinettinousun mahdollisuus on selkeä helpotus aiemmalle (nousu)järjestelmälle, kun KooKoo ja Jukurit joutuivat ensin voittamaan Mestiksen mestaruuden ennen kuin hakemusta edes alettiin tavaamaan.

  En minäkään usko joukkuemäärän vähenemiseen Liigassa. Todennäköisempää on viiden vuoden päästä 16 joukkuetta Liigassa kuin alle 15. Perustelut on täällä kerrattu jo moneen kertaan. Vain konkurssin kautta putoaminen voisi vähentää Liigan joukkuemäärää lähivuosina.