Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Uusi sarjajärjestelmä pääsarjoihin

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Isopappa, 02.03.2014 klo 19.50.

 1. Isopappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Suomi kiekossa eletään kriittisiä aikoja. Keskustelu käy kuumana ja yleinen mielipide on vahvasti nykymenoa vastaan. Suuriyleisö haluaa, että sarjat pidetään avoimena.

  Itse näkisin tilanteen sellaisena, että Suomeen voitaisiin luoda kahdenkymmenen joukkueen pääsarjajärjestelmä. Suomen mestaruudesta pelaisi kymmenen joukkuetta ja toiset kymmenen joukkuetta pelaisi paikasta pääsarjaan.

  Sarjoille neuvoteltaisiin yhteinen televisiointisopimus ja markkinointi olisi muutenkin yhtenäistä.

  1. Liigassa pelaisi nykyliigasta kymmenen parasta ja 2. Liigassa liigan neljä peräpään joukkuetta sekä nyky mestiksestä esim. HCK, Hokki, Jokipojat, Jukurit, Kookoo ja Tuto. Näillä seuroilla ei ole farmisopimusta, lukuunottamatta Hokkia.

  Suomen mestaruudesta pelaisi runkosarjan jälkeen kuusi parasta ja neljä viimeistä pelaisi 2. Liigan neljän parhaan kanssa paikasta seuraavan kauden 1. Liigaan. Neljä parasta saisi sarjapaikan 1. Liigasta.

  Liigajoukkueilla ei saisi olla farmisopimuksia 1. ja 2. Liigojen välillä. Kaikkien joukkueiden hallien tulisi olla vähintäin 3000 katselijaa vetäviä.

  Seurojen nuorten joukkueille luotaisiin samanlainen sarjajärjestelmä A ja B nuorille.

  1. ja 2. Liigojen taloudellisia reursseja tasattaisiin, jolloin putoaminen 2. Liigaan ei olisi katastrofi seuralle. 2. Liigan sarjasijoituksesta myös saisi rahallisen palkkion riippuen sarjasijoituksesta. Vastaava järjestelmä jatkuisi luonnollissti myös 1. Liigassa.

  2. Liigasta kaksi heikointa pelaisi karsintasarjan "3. Liigan" kahden parhaan kanssa. Kaksi parasta saisi 2. Liigapaikan. Kolmosliigasta nousevien tulisi luonnollisesti täyttää samat kriteerit mm. hallien osalta.
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2014 klo 19.56
 2. JoKP Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
  Hyvä ehdotus, joka toivottavasti menisi edes neuvottelupöytään. Nykyjärjestelmä ei ole kiveen hakattu ja muutos nykyiseen kabinettisysteemiin pitäisi tehdä nopeasti, ennenkuin on myöhäistä.

  Nykyisen kabinettikerhon nimilistakin jo kertoo jotain, melkein kuin Putinin touhua Venäjällä, eli tehdään mitä halutaan ja demokratiasta ei ole tietoakaan.
   
 3. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Kommentoin nyt vain tätä yksittäistä asiaa, koskien halleja. Jos kolmosliigalaisilta vaaditaan mm. samanlaisia 3000 henkeä vetäviä halleja, ketä nämä joukkueet olisivat? Ja mistä resurssit tuollaisiin halleihin? Otetaan nyt vielä huomioon, että nuo kakkosliigalaisetkaan (HCK, Hokki jne.) eivät pelaa noin isoissa halleissa.
   
 4. Toveri-76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  1. ja 2. Liigojen yhteismarkkinointiin liittyen myös televisiointi tulisi yhdistää niin, että kyseisen kanavapaketin hankkinut näkisi molempien liigojen pelit. Molempien liigojen seurat saisivat myös tuloja TV-sopimuksesta sen mukaan pelaavatko ylemmässä vai alemmassa Liigassa. Molemmissa Liigoissa tulisi myös olla jokin hintalappu lisenssille, mutta kenties eri suuruinen niin, että ylemmässä hinta on kovempi ja alemmassa halvempi. Nousun ja laskun tapahtuessa raha vaihtaisi omistajaa... (huom tämä on vain maallikon ajatus)

  Isopappan ehdottama sarjajärjestelmä on ollut esillä jo tuolla "Minne menet Mesti... " ja "Napinaa ... " ketjuissa, mutta ihan hyvä, että loit tälle vielä ihan oman ketjun, sillä tässä olisi sitä peräänkuulutettua mielenkiintoa erittäin paljon enemmän ja valtakunnallisesti ajateltuna laajemmalla alueella kuin siinä järjestelmässä, mitä Liiga tällä hetkellä rakentaa.

  Entrosantierille vastauksena halliasiaan, että aivan samoin Kajaanissa ja Keravallakin voitaisiin remontoida ja kasvattaa halleja tämän sarjajärjestelmän seurauksena, kuten Vaasassakin nyt aiotaan, koska tällä nyt esitetyllä systeemillä ensi kaudella vastaan asettuisi mm. HPK, TPS, Kalpa ja Ässät. Tamia lainatakseni "nämä vastustajat vetäisivät pomminvarmasti paremmin väkeä halliin kuin esim. joku LeKi (mitään LeKiltä pois ottamatta)". Lisäksi itse olen sitä mieltä, että hallin kaikkien paikkojen ei tarvitse olla istumakatsomoa, jolloin seisomakatsomoja lisäämällä saadaan pienemmällä kustannuksella kapasiteettia kasvatettua.
   
 5. Isopappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Lainaus:
  Nämä joukkueet, olivat vain esimerkkinä. Näissä ehdottamissani Liigoissa saa pelata vain seurat, jotka täyttävät mm. nämä katsomokriteerit.

  Mestiksen yksi suurimmista heikkouksista on se, että sarjassa pelaa seuroja, joiden katselijamäärät jäävät jatkuvasti alle tuhannen.

  Toinen heikkous Mestiksen osalta on tämä farmiseura järjestelmä, tästä pitäisi päästä eroon tässä ehdottamassani pääsarjauudistuksessa.
   
 6. Isopappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Lainaus:
  Juuri näin kuin Toveri-76 kirjoittaa. Yhteinen televisiosopimus ja yhteinen televisiointi. Tämä lisäisi molempien liigojen kiinnostavuutta. Taloudellinen ero liigojen välillä kapenisi olennaisesti.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2014 klo 15.44
 7. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Toisaalta sitä taloutta voitaisiin tasoittaa myös siten, että 1. ja 2. liiga pelaisi pelejä myös ristiin. Tämä saattaisi myös asettaa farmaamisen luonnollisella tavalla nykyistä vaikeammaksi. Eli molemmissa liigoissa joukkueet kohtaisivat kaikki muut joukkueet neljä kertaa ja sitten toisen tason joukkueita vastaan pelattaisiin kaksi kertaa kaikkia vastaan. 9 x 4 + 10 x 2 = 56 peliä jokaiselle. Siihen sitten tarvittaessa jotain tammikuun ja vaikka marraskuun tasauksia. Tammikuun tasaukset voisi pelata entiseen malliin ja marraskuun tasaus sitten edellisen kauden lopputulosten perusteella siten, että viimeinen kohtaisi toisiksi viimeisimmän, kolmanneksi viimeisin kohtaisi neljänneksi viimeisimmän ja niin edelleen. Televisiointi pitäisi tällaisessa kuviossa saada myös yhteiseksi, mutta ideaalitilanteessahan se järjestettäisiin siten, että 1. liigaan tarvii korttia ja 2. liiga sitten ilmaiskanavilla, markkinointia varten. Rahat jaettaisiin kuitenkin tasan liigojen välillä.
   
 8. Toveri-76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Lainaus:
  Erittäin kannatettava ajatus ja kehitelmä! Tällainen uudistus luultavasti tasoittaisi sarjojen pelillisiä ja taloudellisia eroja tai ainakin kertoisi joukkueille ja yleisölle koko ajan sen, missä mennään ja missä pitää parantaa, jos mielii ylöspäin. Sitä kautta sarja tuulettuisi radikaalisti, mikä taas lisäisi kiinnostusta lajia kohtaan. Ennen kaikkea kiinnostusta lisääntyisi niillä paikkakunnilla, missä ei olla pelattu Liigaa. Siellä syntyisi nuorison keskuudessa unelmia ja harrastajamäärät lähtisivät kasvuun. Se ei voi olla Suomen jääkiekkoilulle huono asia. Tarkemmin sanoen tämän suuntainen kehitys, missä jääkiekon kiinnostus ja arvostus sekä laajenisi että lisääntyisi valtakunnallisesti pitäisi olla Jääkiekkoliiton asialistalla numero 1. Se, mitä SM Liiga Oy on nyt ollut tekemässä on kaikkea muuta kuin tämä nyt ehdotettu kuvio. Miksi Jääkiekkoliitto ei tee mitään?
   
 9. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Hienoja ideoita. Tosin ei tule tapahtumaan. Kyllähän se on nyt sellainen juttu, että Liiga tekee mitä haluaan enkä usko heillä olevan intressejä muuttaa nykymallia, ehkä laajentaminen siihen 16:sta, mutta epäilen sitäkin. Kun vielä SJL on nähtävästi Liigan takana niin muutosta ei tule tapahtumaan.
   
 10. Toveri-76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Lainaus:
  Olet valitettavan oikeassa. Mitään ei kuitenkaan koskaan tapahdu, mikäli yleisö ei nouse barrikadeille tai äänestä jaloillaan. Paitsi, että yleisö on jo vuosia äänestänyt jaloillaan ja siksi Liiga päättikin ryhtyä toimenpiteisiin. Nämä nyt päätetyt toimenpiteet vaan ovat lajin valtakunnallisen kehityksen kannalta täysin vääriä ja sen tulee aika näyttämään toteen. Näitä nyt tehtyjä päätöksiä ei ole tehty asiakkaita eli yleisöä ja sponsoreita varten vaan SM Liiga Oy:n omistajia varten, jotta heidän bisneksensä ei kärsisi. Mikäli liigaseuroilla ja SM Liiga Oy:llä olisi munaa, niin he kehittäisivät esimerkiksi tässä ketjussa esitetyn kaltaisen sarjajärjestelmän Suomeen. Uskon, että lajin kiinnostus ja arvostus, sekä sitä kautta myöskin ne tärkeät eurot tulisivat kasvamaan tai eivät ainakaan tulisi laskemaan, kuten nyt tulee käymään. Jokereiden jättämä aukko on niin suuri, että sitä ei korvattaisi edes sillä, että suljettuun Liigaan nostettaisiin saman tien kaikki auditoinneissa olleet joukkueet. Lajiin pitää saada enemmän aitoa kilpailua ja sen tuomaa draamaa, mitä tämän kaltainen sarjajärjestelmä lisäisi.
   
 11. Toveri-76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Juuri tämän hetkisen tilanteen mukaan tarkasteltuna sarjat olisivat seuraavanlaiset:

  LIIGA A (, joista tummennetut play offeihin) ja kursivoidut karsintoihin:

  KÄRPÄT
  TAPPARA
  LUKKO
  JYP
  SAIPA
  BLUES

  ILVES
  HIFK
  PELICANS
  HPK


  LIIGA B (, joista tummennetut nousukarsintoihin ja kursivoidut putoamiskarsintoihin)

  ÄSSÄT
  KALPA
  TPS
  TUTO

  SPORT
  KOOKOO
  HCK
  HOKKI
  JOKIPOJAT
  JUKURIT  Kuten Tshekki77 ehdotti:
  "Toisaalta sitä taloutta voitaisiin tasoittaa myös siten, että 1. ja 2. liiga pelaisi pelejä myös ristiin. Tämä saattaisi myös asettaa farmaamisen luonnollisella tavalla nykyistä vaikeammaksi. Eli molemmissa liigoissa joukkueet kohtaisivat kaikki muut joukkueet neljä kertaa ja sitten toisen tason joukkueita vastaan pelattaisiin kaksi kertaa kaikkia vastaan. 9 x 4 + 10 x 2 = 56 peliä jokaiselle."

  Kaiken kaikkiaan tässä sarjajärjestelmässä olisi erittäin paljon vaihtelua, väriä, kilpailua, draamaa ja merkityksellisiä otteluita pitkälle kevääseen. Siis kaikilla joukkueilla. Putoaminen B Liigaan ei olisi ristiin pelaamisten ja TV-oikeuksien sekä tulonjaon takia katastrofi vaan herätys. Herätys voisi myös jopa lisätä seuran kannattajia ja yleisön kiinnostusta seuraa kohtaan, kun sarjaporrasta alempana häviävästä joukkueesta tulisikin ehkä taas voittava ja kehittyvä haastajajoukkue.

  Kiihkeää olisi myös B Liigan ja Suomi-sarjan välillä, jossa paikkaa B-Liigassa kärkkyisivät mm. seurat: K-VANTAA, PELIITAT, SAPKO...

  Näissä kuvioissa olen tylysti unohtanut LeKin ja JYP-ak:n.
   
 12. Toveri-76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Jääkiekon Suomen CUP

  Edellä esitettyyn järjestelmään voisi vielä kehittää Suomen Cupin joko kaikkien suomalaisia sarjoja pelaavien joukkueiden kesken pelattavaksi, kuten jalkapallossa tai vain alasarjoille Suomisarja ml. alaspäin.

  Tälläkin uudistuksella olisi varmasti lajin kannalta valtakunnallista kiinnostusta lisäävä vaikutus. Erityisesti, mikäli panos cupin voitosta olisi sillä tavalla merkittävä, että sitä kannattaisi tavoitella tosissaan. Raha, sarjaportaan nousu, pääsy eurokentille tms. riippuen siitä olisiko kyse kaikkien sarjatasojen cupista vai vain alasarjojen.

  Joka tapauksessa Liigan tulisi pyrkiä keksimään jotain uutta ja innovatiivistä, mikä lisäisi kilpalua ja kiinnostusta lajia kohtaan valtakunnallisesti.
   
 13. Van Cleef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
  (tämä ketju sopisi varmaan paremmin tuonne Liigan puolelle).
  ------------------------------------

  Ensimmäisenä pitäisi yhdistää nimikoodisto, koska tällä hetkellä esim. neljänneksi korkein sarjataso on 2-divisioona nimeltään eli luotaisiin yhtenäinen kokonaisuus:
  Liiga
  Divisioona1
  Divisioona2
  Divisioona3

  jne.
  ----------------
  Olen miettinyt kahta vaihtoehtoa:

  1.)
  Liigaan yksi joukkue lisää, että saadaan parilinen määrä eli 16.
  Divisioona1:een (nyk.Mestis) 14 joukkuetta ja Divisioona2:een (nyk.Suomi-sarja) 14:sta.
  jne.
  Jokaisen tason välille karsintasarja (2+2, kaksinkertainen sarja). Mikäli mahdollinen nousija(t) ITSE katsoo ettei ole mahdollisuuksia lähteä ylemmäs pelaamaan, niin sitten paikkaa tarjotaan kolmanneksi karsintasarjassa sijoittuneelle jne.

  2.)
  Liigaan 16 joukkuetta. Mestis ja Suomi-sarja yhdistetään Divisioona1 A ja B:ksi jääkiekon MM-1 divioonan mallin mukaisesti. Molemmissa 14 joukkuetta. Näiden välille suora nousu/putoaminen.
  Liigan ja Divisoona1 A:n välille karsintasarja (2+2, kaksinkertainen sarja) kuten myös Divisioona1 B:n ja Divisioona2:n (nykyinen neljäs taso säilyttäisi siis nimensä) välille.

  Molemmissa vaihtoehdoissa olisi yhtenäinen kokonaisuus, joka mielestäni tällä hetkellä puuttuu ja toisi kilpaurheilun takaisin kunnolla sarjajärjestelmiin. Eikä luotaisi mitään tiukkoja kriteereitä hallin yms. suhteen. Jokainen seura ITSE rakentaa ja määrittää oman toimintamallinsa. Pienempikään halli ei saa olla este ylemmäksi etenemiseen. Seurat itse määrittää oman taloutensa pohjan.
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2017 klo 17.40
 14. Eddie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät & kaikki karsintasarjat
  Kannatan erittäin paljon tuota ristiin pelaamista A ja B liigan välillä, koska se poistaisi sen elementin, jonka takia joka ikinen seura pelkää putoamista ja sanoisi jopa sen olevan kuolinisku seuralle plus sitten vielä nämä itkut irtisanomisista jne.. joilla ollaan suljettua sarjaa perusteltu.

  Tuohon ristiinpelaamiseen vielä lisäisin sellaisen elementin, että B-liigan runkosarjan paras pääsisi mukaan A-liigan pleijareihin. Ideaali kai olisi, että se haastaisi jonkun A-liigalaisen säälipleijareissa. Tämä toki tarkoittaa myös sitä, että se nappaa tietenkin suoran nousun A-liigaan ja sitä, että karsinnat olisivat julmat, koska karsinnoissa olisi vain yksi nousupaikka ja kaksi A-liigalaista. Mutta tuo B-liigan voittaminen olisi kuitenkin tässä skenaariossa erittäin merkittävä asia ja mahdollistaisi myös B-liigaan "vahingossa" tippuvalle jättiläiselle tai kenelle tahansa tavoitella mestaruutta sieltäkin käsin.

  Olen tästä kirjoitellut ensimmäisen kerran varmaan jo 10 vuotta sitten jossain ketjussa, kuten varmasti moni muukin.

  Pikaisesti ajateltuna 10+10 sarjassa

  Aliigasta 7 suoraan poffeihin 8. pelaa säälit Bliigan voittajan kanssa. 2 viimeistä karsimaan Bliigan 2. ja 3. kanssa.

  Pikainen johtopäätös tähän malliin on, että ehkäpä 12+12 sarja olisi mielekkäämpi niin ei olisi noin ahdasta. Säälit jatkuisivat, kuten tähänkin asti. Ainoa ero, että Aliigan 10. joukkue olisi ainoa, jonka kausi päättyy runkosarjaan, koska Bliigan voittaja menisi sääleihin. Bliigasta toki kaksi viimeistä karsii alaspäin.

  Nykyään Liigassa ja Mestiksessä on/oli 28 joukkuetta, joten olisi siinäkin mielessä turhan radikaalia tehdä 10+10 sarjaa, koska 12+12 sarjaankin joutuisi karsimaan nyt kolme joukkuetta pois. Olen siis 12+12 joukkueen A ja B liigan kannalla, johon tulisi ristiinpelaamista.
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2017 klo 09.00
 15. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Toivotaan että tässä on ensiaskeleet sarjajärjestelmien remonttiin.

  A-nuorten liigassa isot muutokset tulevalla kaudella:

  Nuorten sarjajärjestelmät 17-18 julkaistu - Suomen Jääkiekkoliitto

  Lainaus:
  Eli näinköhän sieltä A-nuorten liigasta voi tippua myös Liigaorganisaation junnut?

  Ensipuraisulla mielenkiintoista.

  Edit: Yritin etsiä vielä lisää tuosta uudistuksesta ja ei enää (ainakaan vielä) luvattu liigaorganisaation junnuille automaattista liigapaikkaa kuten nyt on.

  Tuo uudistus kyllä lisää mielenkiintoa roimasti ja Nuorten Mestis on nyt astetta mielenkiintoisempi. Divarista Suomen Mestariksi? Kaikki pelaa mestaruudesta ja samalla myös suorasta liigapaikasta. Huikeutta. Nyt on unelmia! Ihan sama onko realistisia.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2017 klo 15.17
 16. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  On kyllä. Toimisikohan tämä samalla testinä aikuisille? Jotain tämänkaltaista systeemiä olen itse kannattanut jo vuosia suomalaiseen pääsarjakiekkoiluun.
   
 17. Lohipoika Jäsen

  Lainaus:
  Aivan loistava uutinen! Varsinkin jos liigajoukkueetkin voivat pudota. Tuo A-junnujen sarjasysteemi on ollut rikki jo monta vuotta. Esim. viime kausi oli vähän nihkeä, kun jo ennen ensimmäistä ottelua oli käytännössä varmaa, että K-Vantaa joutuu karsimaan. Yritä siinä sitten pelata ehjä kausi. Nuoremmissa junnuissahan jo useampi liigaseura on pudonnut alemmas. Antaa uusille tulijoille hyvin tilaa.

  Joskun liiga tulevaisuudessa laajenee lisää, niin tuonkaltainen sarja voisi olla toimiva ratkaisu sielläkin, mutta siihen on vielä matkaa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2017 klo 17.04
 18. Pecinjsh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat, Latvia
  Yle Areenasta katsoin erätaukokeskustelut Kiekko-Vantaa - Sapko -finaaliottelusta. Kiitokset toimittaja Sari Sirkkiä-Jarvalle, että hän yritti saada pukuherroilta jotain irti Mestiksen tulevaisuudesta.

  Toisella erätauolla Sari Sirkkiä-Jarva toteaa Pirkka Antilan haastattelun jälkeen: "Pirkka Antila ei kyselyistä huolimatta aikonut vastata Mestiksen tulevaisuuteen"

  Oliko Antila siis etukäteen kieltänyt kysymystä siitä mitään suorassa lähetyksessä? Seuraavaksi Matti Nurminen tuli haastatteluun.

  -Sirkkiä-Jarva: Mestiksen tulevaisuus? Minkäslaisia suuntaviivoja on kabineteissa piirretty?

  -Matti Nurminen: Mestis on suomalaisen kiekon kannalta erittäin tärkeä sarja ja me toivottavasti pystytään vielä parantamaan sen asemaa tulevaisuudessa. Kyllä se melkein jokaisen suomalaisen huippupelaajan polku on kulkenut Mestiksen kautta, ja se näyttelee tulevaisuudessa, mä uskon, entistä tärkeämpää roolia.

  - Sirkkiä-Jarva: Susta tulis hyvä poliitikko. Puhutaan käytännön asioista. Tällä kaudella on huippukiekon neuvotteluryhmä koottu, kahdeksanmiehinen porukka, sinä yhtenä siinä mukana pohtimassa suomalaisen kiekon sarjajärjestelmän tulevaisuutta. Mitä kulisseissa on nyt puhuttu, pystyykö paljastaa yhtään ulospäin?

  -No, me ollaan tietysti...se ei ole ihan helppoa, eikä se ole mikään lyhyt asia. Toisaalta pitää muistaa, että meillä on ensi kausi vielä nykyistä sopimusta olemassa, että kyllä me ollaan lähetty kaivamaan ihan juurta jaksain eri näköisiä asioita, elementtejä mikä vaikuttaa mihinkin. Että ei puhuta pelkästään Mestiksestä, ei puhuta pelkästään Liigasta, vaan puhutaan sarjajärjestelmien kokonaisuudesta, että me saadaan sen huippupelaajan polku aina sieltä junnusta sitten sinne mahdollisesti kansainvälisille kentille asti tukemaan, nää sarjajärjestelmät tukemaan, sitä. Jos asia olisi helppo, me oltaisiin jo maalissa.

  - Sirkkiä-Jarva: Mikä on se aikataulu? Ensi kausi tosiaan pelataan tällä nykyisellä systeemillä [...]

  No kyllä me nähdään, että se asia on niin iso ja tärkeä, että ei me olla mitään tarkkaa deadlinea sille asetettu. Että me tehdään töitä kovasti, ollaan tehty sitä monelta kantilta ja jatketaan koko ajan. Toivottavasti ollaan kesällä jo asteen verran viisaampia. Ollaanko maalissa? Sitä en lähde tällä hetkellä lupaamaan.

  - Sirkkiä-Jarva: Mitäs sanot urheilun edustajana Juha Juujärvi, miten aikaisessa vaiheessa olisi hyvää tietää mahdolliset muutokset tai sitten se, että pysytään ennallaan?

  -Juujärvi: No, olin tuosta erittäin tyytyväinen mitä Matti totesi, että pelaajapolku pitää huomioida [...] mutta se tietysti mitä itsekin haluaisin lähettää (terveisiä) Mestis-joukkueen valmentajana ja Mestis-yhteisön puolesta ja muitakin sarjajärjestelmiä ajatellen, että annettais unelmille tilaa. Että urheilu kuitenkin elää unelmista, että pitää olla mahdollisuuksia pyrkiä eteenpäin. Se antaa voimia siellä ruohonjuuritasolla työskenteleville ja nämäkin joukkueet elää nyt tätä unelmaa ja tämä riittää heille varmasti tällä kaudella, he pääsevat finaaliin, pääsevat taistelemaan mestaruudesta, mutta tulee semmoinenkin vuosi, että se ei enää riitä. Että on tuossa sellainenkin joukkue, joka haluaa sen unelman liigapaikasta. Toteutuuko se, se on sitten urheilu ja talous ja kaikki pitää nostaa kohdilleen, mutta unelmia pitää olla.

  - Sirkkiä-Jarva: Mitä sanot, jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen, onko unelmilla tilaa suomalaisessa jääkiekon sarjajärjestelmässä?

  -Matti Nurminen: Mä toivon, että on. Unelmat ovat erittäin tärkeitä. Mutta sitten täytyy laittaa siihen perspektiiviin, että me tiedetään miten yllättävänkin nopeasti kolme Mestis-joukkuetta siirtyi Mestiksestä Liigaan. Onko tänä päivänä lähellä Liiga-kelpoisia joukkueita olemassa? Koittaako se aika vasta joskus myöhemmin? Täytyy aina laittaa ne siihen sen hetkiseen tilanteeseen ja perspektiiviin. Mutta unelmat on tavoittelemisen arvoisia.

  - Sirkkiä-Jarva: Espoo United otti pronssia Mestiksen tämän kevään päätteeksi. Mikä on Unitedin kabinettikeskustelujen tilanne? Se on se asia, josta ei saisi puhua. Pedataanko Espoolle paikkaa liigaan, miten suhtaudutaan näihin, mites sinä kommentoit tätä asiaa?

  -Matti Nurminen: Jos pilke silmäkulmassa saa sanoa, niin mä uskon, että me ollaan tehty ihan tarpeeksi kabinettipäätöksiä jo aikanaan. Kyllä mä uskon siihen puhtaaseen urheiluun. Se että onko sen tukena jonkun näköinen lisenssijärjestelmä, että kaikki ehdot täyttyy ja varmasti on realiteetit pelata kyseisellä sarjatasolla. Mieluummin urheilullisen kautta kuin kabineteissa.
   
 19. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Kyllä siinä oli herrat tyytyväisiä kun sai puhua paljon, muttei tarvinnut sanoa mitään. Tämä Nurminenkin puhui siitä, että onko Mestiksessä vielä liigakelpoisia joukkueita. Toisin sanoen se ei ole vaihtoehto, että liigasta joku voisi pudota. Mestiksessä on muutama joukkue, joka voisi pärjätä liigassa (siis puitteiden puolesta, joukkuehan vaihtuisi joka tapauksessa). Koko Suomalaisen kiekon kannalta olisi parempi laajentaa liigaa ja jakaa se kahteen divisioonaan, ylä ja ala. Niiden välille kunnolla liikennnettä, vaikka niin, että yksi nousee/putoaa suoraan ja kolme pelaa karsintasarjan. Farmijoukkueet pelaisivat sitten omassa sarjassaan.
   
 20. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Lainaus:
  Juuri näin. Varsinaisia farmeja ei enää oikeastaan ole kuin LeKi ja ensi kaudella sitten oikea superfarmi, kahden joukkueen kanssa "yhteistyötä" tekevä KeuPa HT. Näistä virityksistä kun päästäisiin, niin hyvältähän tuo näyttäisi Suomen toiseksi korkeimman sarjankin kannalta. Mestis brändinä ja nimenä on todella huono, halvan kuuloinen. Vähän sama kuin Liigaa alettaisiin kutsua ihan vaan Liikaksi. I-Divisioona kuulostaisi jotenkin paljon uskottavammalta, mitä se aikanaan olikin.
   
 21. JusuPlus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP
  Lainaus:
  Jaa eikö niitä muita enää ole? Käsittääkseni aika monella Mestisporukalla on yhteistyötä Liigajoukkueen kanssa, nämä näin äkkiseltään googlattuna.

  Peliitat -> Pelicans
  Tuto -> TPS
  Hermes -> Sport
  KeuPa -> Lukko, JYP
  Leki -> Tappara, Ilves, HPK
  IPK -> Kalpa, Jukurit
  RoKI -> HIFK
  K-Vantaa -> Jokerit
  Hokki -> Kärpät

  Korjaa toki jos sinulla on päivitettyä tietoa?
   
 22. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Mestiksessä ei ollut tällä kaudella yhtään sellaista, jossa ei olisi käynyt liigan puolelta pelaajia. Yhteistyön taso kuitenkin eroaa tai sen määrä.
  LeKi on asemassa, jossa joukkueessa pelaa välillä Ilveksen ja välillä Tapparan pelaajia. Tämä voi olla kohtalo myös KeuPa:lle. JYP-Akatemia oli ihan oma juttu.
  Olisihan se hienoa ja jopa toivottavaa, että yhtään lainapelaajaa ei olisi tai että vähintään jokainen olisi koko kauden mittainen. Hyppivät pelaajat heikentävät joukkuetta ja sen allekirjoittaa moni. K-Vantaa oli hyvä esimerkki. Menneinä vuosina siellä hyppi porukkaa runsaasti ja tulos ei ollut hyvä. Nyt kun vähemmän, niin yhtenäisyys ja sen mukana tulos heti toinen. Myös nuo liigaan nousseet kunnostatuivat juuri tässä. Ei juuri lainapelureita käytetty.
  Sarjan tilanne ja talous kuitenkin ajaa tilannetta toiseen suuntaan. Seurojen oma halu ja tavoitteet sanelevat sitten miten homman hoitavat. Tietysti talous on se mikä asettaa siihenkin esteitä. Mestis on kuitenkin edelleen hengissä ja mitään täydellistä alasajoa ei ole vielä tullut. Tulevaisuutta ei vielä tiedetä, mutta eiköhän siitäkin ensikauden aikana taas jotain kuulla. Hyvää tai huonoa.
   
 23. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Lainaus:
  Niin pitkään kuin pelaajaliikenne on maltillista ja mestisjoukkueen kärkiäijät ja syömähampaat ei vaihda liigajoukkueeseen kesken kauden en pidä joukkuetta farmina. Mutta sitten on näitä joukkueita jotka valittaa kesken kauden ennen jotain peliä että se ja se tai ne ja ne pelaajat pelaakin liigassa kun tarvittas mestiksessäkin joten meillä on vähän kokoonpanohuolia.

  Pelaajia liikkuu joukkueista toiseen jopa saman sarjan sisällä mutta ei kukaan joukkue kai vapaaehtoisesti kärkiäijiään pois päästä paitsi farmit ja tyhjennysmyynnin aloittaneet liigajengit. Mutta aika näyttää mitä se KeuPan touhu sitten ensi kaudella on kahden liigajoukkueen sanellessa omalta osaltaan ketä milloinkin pelaa. Skeptinen olen. Ei varmasti helpoin kylä pelata mestistasolla, kun yleisömäärät alkaa huidella 400 kieppeillä.

  Ja Vantaa oli taas positiivinen esimerkki siitä miten joukkue kun saa olla ehjä ja yhtenäinen koko kauden alkaa tulosta tulla. Ja sarjakin samalla on arvostetumpi kun joukkueet eivät ole mitään liigajoukkueiden hännystelijöitä.
   
 24. Vanhaukko Jäsen

  Lainaus:
  Kuka Espoo Unitedin pelaaja kävi liigassa väliilä tai liigapelaaja välillä EU:ssa?
   
 25. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Lainaus:
  KeuPan yleisömäärät ovat olleet tasaisessa laskussa ja syytäkään tuskin tarvitsee ihmetellä. Onhan tuo toiminta mennyt heti Mestisnoususta lähtien kohti täyttä farmina olemista. Tuo pelien vieminen isäntäseuran kotikaupunkiin "markkinointimielessä" on jo lopun alkua. Tiedä sitten mikä tuohon ajaa ja miksi ei edes haluta yrittää rakentaa jotain omaa. Olihan K-Vantaakin huonoista yleisömääristä huolimatta finaalissa. Pääkaupunkiseudulle on varmasti helpompi houkutella pelaajia, mutta tuskin on sattumaa, että heti kun farmaaminen loppui niin alkoi pelikin kulkea. Toivottavasti Vantaalla pystytään pitämään tämä linja, vaikka Jokerit palaisi joskus tulevaisuudessa Liigaan. HIFKihän aloitti jo tekemään yhteistyötä RoKin kanssa eli ilmeisesti heille on jo sanottu nej tack.

  Lainaus:
  Ainakin Rasmus Rinne kävi pelaamassa muutaman pelin.