Uusi kännykkä

  • 1 246 721
  • 5 798

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Sikäli nyt ketään kiinostaa, niin DNA kauppa sanoi, että S3:n näytön korjaus lähtee 160 eurosta, jos kosketustunnistimet ovat bashana, niin päälle 200 euroa.

Otin sitten uudeksi leluksi S4 minin. Ominaisuudet riittävät mainiosti ja koko on tasku- ja käyttöystävällisempi.

Pitää varmaan tilata Kolmoseen uusi näyttö netistä ja askarella se itse kiinni, niin on varaluuri.

Onneksi on pilvipalvelut, niin kuvat ovat tallessa.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Kyllähän WP on aika selkeästi käytettävyydeltään paras käyttis. Esim. iPhone ei ole kehityksen mukana pysynyt ollenkaan. Toki erot eivät ole aivan valtavia, joten henkilökohtaisilla mieltymyksillä on merkitystä. Onhan puhelimilla sitten muitakin ominaisuuksia. Kameraa ja yleistä kestävyyttä. Jos kestävyydellä ml. kylmäkestävyydellä on merkitystä, niin valinta on tehtävä androidin ja WPn välillä. iPhone on niiden rinnalla turhan hauras laite varsinkin hintaansa suhteutettuna. Niiden yllättävän suuri markkinaosuus kylmässä maassamme selittynee sillä, että aikuisväestöstä harva enään itse maksaa omaa puhelintaan saatikka puhelujaan. Tällöin on aivan sama vaikka joutuisi vaihtamaan särkyneen tilalle kahdesti vuodessa uuden.
Viimeisen vajaan vuoden Lumia 925:sta käyttäneenä sanoisin, että käytettävyydessä WP nimenomaan pahiten häviää kilpailijoille. Nopeutta ja sulavuutta on huomattavasti enemmän esimerkiksi Androidiin verrattuna, mutta kankeus ja yksinkertaisten perusominaisuuksien puuttuminen tai kömpelö toteutus laskee kyllä käytettävyyttä merkittävästi. Uusimman päivityksen myötä WP tosin ei ehkä enää ole viittä vuotta kehityksessä jäljellä, vaan roikkuu siinä vuoden tai pari päässä. Onhan se jotenkin hämmentävää, kuinka kauan meni ennen kuin Lumioissa pystyi säätämään näytön kääntymistä tai muuta vastaavaa. Whatsapp-viestit tökkivät edelleen ajoittain ja Facebook-ilmoitukset eivät aina tule reaaliajassa. Onneksi kivikauden aika alkaa pikkuhiljaa olla ohi.

Tarkoitukseni ei ole ruveta mollaamaan WP:tä sen kummemmin, mutta rupesi vain ärsyttämään tuollainen fanipoikamainen hehkutus jonkun tuotteen puolesta. Kokonaisuudessaan olen varsin tyytyväinen tähän puhelimeen ollut, mutta kun omaa kokemusta löytyy Androidin puolelta HTC:n ja Samsungin merkeissä, niin objektiivista vertailua on helppo tehdä. En missään nimessä Androidin leiriin palaisi WP-kokemusten jälkeen, mutta seuraavaksi annan mahdollisuuden iPhonelle. WP sopii hyvin Pertti Perusjätkälle, jolle riittää kaikki perusominaisuudet. Tällaiseen käyttöön Lumiat ovat erinomaisia.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Tänään tuli sitten vihkiydyttyä uuden kännykkävalmistajan kanssa, kun tilasin Saunalahdelta Motorola Moto G 4G:n. Sen verran tuo aikaisempi versio on kerännyt positiivisia arvosteluja sekä hyviä käyttäjäkokemuksia, että tuskinpa tämä 4G-upgrade vakautta mihinkään heilauttaa. Kokonaishinta Saunalahdelta 198e eli juuri siihen parinsadan euron budjettikehykseen osui hankinta tällä kertaa.

Laittelen ensi viikolla tunnelmia puhelimen käytöstä jahka luuri saapu hypisteltäväksi.

Kyseessä on muuten vasta viides puhelimeni, vaikka ensimmäisen kännykän hankinnasta on reippaasti päälle kymmenen vuotta. Eli varsin hyviä ostopäätöksiä on kulloinkin tehty ja ilmeisen hellävarainen on ollut käyttäjäkin.
 

naapuri

Jäsen
Sony Xperia Z2

Tammikuussa olin ostanut ZTE Grand S Flexin ja tuossa kuukausi sitten se putosi taskusta kun juoksin junaan. Huomasin junassa että jotain puuttuu mutta juuri liikkeelle lähtenyt juna oli vähän huono juttu puhelimen pelastamisen kannalta. Ennen kuin ehdin takaisin, oli joku jo vienyt puhelimen, eikä sitä oltu viime viikon loppuun mennessä toimitettu poliisin huomaan. Siispä uusi puhelin, kiitos.

Päädyin lopulta Xperia Z2:seen. Iso, jämäkkä, teknisesti ehdotonta kärkeä. ZTE:n hankin koska se oli edullinen 4G-luuri, ja sen akunkesto oli hyvä. Pidemmän päälle alkoi kuitenkin ärsyttämään hidas kaksiydinsuoritin, osin vanha Android, ja yleinen kankeus. Sony on tietenkin 3 gigan RAM-muistilla ja hyvällä neliytimisellä suorittimella ihan eri planeetalta. Sonya voisi suositella niille jotka kaipaavat kovaa rautaa ja kovaa tatsia. Kyseessä ei todellakaan ole mikään lempeä käteen istuva laite, se tuntuu painavalta ja kulmikkaalta. Minä kuitenkin satun tykkäämään "miehekkäästä" muotoilusta (puhelin on muuten violetti) joten sopii mun isoon lapaseen. Lisäksi S5:n muovinen tuntuma ei lämmitänyt kun eri malleja vertailin.

Nexus 5 oli loppumetreille asti mukana kun pohdin minkä puhelimen valita. Sonyn akku ratkaisi tämän taistelun lopulta japanilaisille.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
OnePlus Onea täälläkin jahdataan ahnaasti ja siellä sijoilla ynnä muut keikutaan OnePlus Suomen listoilla. Inhottavan pitkältähän se aika tuntuu, etenkin kun tällä hetkellä on kokonaan vailla toimivaa luuria. Saattaisin jopa maksaa parikymppiä kutsusta nykytilanteeni takia.

Ymmärrän toki kuitenkin myös sen, että porukka on lojaali tuota 1+1:n Suomi-foorumia kohtaan, jos sen kutsun on myös sitä kautta saanut. Ei auta kuin odottaa ja samalla yrittää painaa duunia sen kutsun eteen.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sunnuntaina tuli laitettua nimi kutsulistalle OPOn suomiforumilla. Eilen oli 1,5 tuntia aikaa viettää foorumilla ja laittelin "annetaan invite"-otsikoiden alle viestiä, ehkä 6 viestiä meni sen 1,5 tunnin aikana. Illalla joku heebo laittoi viestiä, että on invite tarjolla. Eli eilen illalla lähti puhelin tilaukseen ja ehkäpä sen käsiini saan ensi viikolla. Kaverit varasivat jo kutsut, joten nekin jo meni, kunhan tulevat.

323,99 taisi tulla puhelimelle hintaa postikuluineen, ei mielestäni paha. Ja Ebaysta on lähtenyt tilaukseen jos jonkinlaista härpäkettä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Kolme vuotta palvellut N9 alkoi tuntua painavalta ja hitaalta (lähinnä nettiselailu).

Seuraajaksi oli lopulta kaksi vaihtoehtoa, Sony Xperia Z1 Compact ja Lumia 925/930. Siirtyminen Android-maailmaan oli lähellä, mutta kun tärkeintä loppujen lopuksi minulle ovat perusasiat eli puhelut, tekstarit, sähköposti, internet, navigointi, kalenteri ja kamera, niin 925 oli lopulta helppo valinta. Duunipuhelimesta (Lumia 820) on riittävän hyviä kokemuksia. Ja olipa hinnallakin vähän väliä eli alle kolmella sadalla selvisi. Siksi 930 jäi kauppaan.

Ensin tuntui, että kuumana käy, mutta rauhoittui kun pari päivitystä (black ja cyan) asentuivat. Eiköhän tällä pari vuotta pärjäile.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Olen viimeiset pari viikkoa lähinnä kännyn varassa ollut, joten en ole löytänyt mistään tai muuten vain osannut etsiä, onko 920:ole vielä varsinaista 8.1-päivitystä saatavilla. Vai hommaanko edelleen developersin kautta? Puhelin kävi reissun aikana huollossa, ja luuri palasi tehdasasetuksilla.

Edit. Ei ole, koska puhelin ei sitä vieläkään löydä. Onko tietoa, milloin tulee?
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Olen viimeiset pari viikkoa lähinnä kännyn varassa ollut, joten en ole löytänyt mistään tai muuten vain osannut etsiä, onko 920:ole vielä varsinaista 8.1-päivitystä saatavilla. Vai hommaanko edelleen developersin kautta? Puhelin kävi reissun aikana huollossa, ja luuri palasi tehdasasetuksilla.

Edit. Ei ole, koska puhelin ei sitä vieläkään löydä. Onko tietoa, milloin tulee?
Oma arvaus, että elokuun aikana, kun suomalaiset palaavat lomilta saattamaan laitetestit loppuun.

Nokia on julkaissut sivuillaan Cyan-päivityksen tilanteen ja näyttäisi 920 ja moni muukin malli olevan vieläkin "under testing"-tilassa. (Linkki vie nokia.com-sivulle.)

EDIT: Otsikon aiheeseen omaakin turinaa: ostin käytettynä Lumia 1020:n. Kamerahan on mitä mainioin, kunhan se tunnetusti heikoin lenkki eli käyttäjä ymmärtäisi enemmän kuvaamisen hienouksista. Kameran käynnistyminen voisi olla nopeampaa, mutta muuten 300 euroa vaikuttaa oikein hyvältä sijoitukselta.

Miinuspuolena tämä yksilö näyttää olevan rampa USB:n osalta - eli syystä tai toisesta tietokone ei tunnista, kun kytken 1020:n kiinni. Sähkönsyöttö toki toimii, mutta kuviin en pääse USB:n kautta käsiksi. Taitaa olla reissu takuuhuoltoon edessä tuon osalta.
 
Viimeksi muokattu:

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miinuspuolena tämä yksilö näyttää olevan rampa USB:n osalta - eli syystä tai toisesta tietokone ei tunnista, kun kytken 1020:n kiinni. Sähkönsyöttö toki toimii, mutta kuviin en pääse USB:n kautta käsiksi. Taitaa olla reissu takuuhuoltoon edessä tuon osalta.

Lataa tietokoneelle Windows Phone- sovellus: Työasemien Windows Phone -sovellus (Preview 3 -versio) | Windows Phone 8 | Windows Phonen ohjeet | Windows Phone (Suomi)

Linkki vie Microsoftin sivuille.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Kiitos vain vinkistä, mutta tuo tuli jo ladattua. Kokeilin erilaisia USB-piuhoja ja tietokoneita (3 kpl), sama tulos: tietokone ei tunnista laitetta. Kun eilen sain lainaan toisen 1020-yksilön, tunnistaminen tapahtui hetimiten. Ajurit asentuivat ok tässä yhteydessä. Kytkin takaisin USB:n päähän oman laitteen ja taas jäi yhteys PC:n ja luurin välille syntymättä. Joten en keksi muuta "syyllistä" kuin USB-portin ja/tai jonkun ko. portin käsittelyyn liittyvän softaongelman, jota ei voi käyttiksen työkaluin selvitellä.

Ehkä tuleva 8.1/Cyan-päivitys voi taas liikauttaa tilannetta paremmaksi, kuka tietää. Mutta nettiselauksen perusteella tätä samaa ongelmaa on ollut muillakin.
 

xAnZax

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kiitos vain vinkistä, mutta tuo tuli jo ladattua. Kokeilin erilaisia USB-piuhoja ja tietokoneita (3 kpl), sama tulos: tietokone ei tunnista laitetta. Kun eilen sain lainaan toisen 1020-yksilön, tunnistaminen tapahtui hetimiten. Ajurit asentuivat ok tässä yhteydessä. Kytkin takaisin USB:n päähän oman laitteen ja taas jäi yhteys PC:n ja luurin välille syntymättä. Joten en keksi muuta "syyllistä" kuin USB-portin ja/tai jonkun ko. portin käsittelyyn liittyvän softaongelman, jota ei voi käyttiksen työkaluin selvitellä.

Ehkä tuleva 8.1/Cyan-päivitys voi taas liikauttaa tilannetta paremmaksi, kuka tietää. Mutta nettiselauksen perusteella tätä samaa ongelmaa on ollut muillakin.

Omassa Lumiassa (620) on välillä sama ongelma ettei tietokone tunnista, yleensä auttaa kun puhelimen sammuttaa ja käynnistää uudestaan.
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiitos vain vinkistä, mutta tuo tuli jo ladattua. Kokeilin erilaisia USB-piuhoja ja tietokoneita (3 kpl), sama tulos: tietokone ei tunnista laitetta. Kun eilen sain lainaan toisen 1020-yksilön, tunnistaminen tapahtui hetimiten. Ajurit asentuivat ok tässä yhteydessä. Kytkin takaisin USB:n päähän oman laitteen ja taas jäi yhteys PC:n ja luurin välille syntymättä. Joten en keksi muuta "syyllistä" kuin USB-portin ja/tai jonkun ko. portin käsittelyyn liittyvän softaongelman, jota ei voi käyttiksen työkaluin selvitellä.

Ehkä tuleva 8.1/Cyan-päivitys voi taas liikauttaa tilannetta paremmaksi, kuka tietää. Mutta nettiselauksen perusteella tätä samaa ongelmaa on ollut muillakin.

Eihän puhelin ole lukittu lukitusnäytön salasanalla? Eli olet kokeillut myös kotinäyttö näkyvillä?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Oletko kokeillut, Huerzo, toista USB-porttia?
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Pitäisi uusi puhelin ostaa ja mielessä on ollut HTC One (M7), kun en ala maksamaan kännykästä 600-700 euroa.
Tätä ketjua selaillessa osui silmiin tuo OPO, joka on ilmeisesti tullut jokin aika sitten markkinoille ja ainakin raudan osalta puhelin vaikuttaa hyvältä. Joku opo:n omistaja voisi kertoa millainen puhelin on kyseessä. Laatuongelmia on vissiin jonkin verran esiintynyt??
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Eihän puhelin ole lukittu lukitusnäytön salasanalla? Eli olet kokeillut myös kotinäyttö näkyvillä?
Joo, on testattu tuokin vaihtoehto. Kytkentää bootin kanssa ja ilman sitä. USB-portit on käyty läpi eri koneissa. Kiitos vain vinkeistä! Tosiaan kun se "referenssilaite" pelasi suoraan PC-koneitteni kanssa, niin uskaltaa jo sanoa että oma luuri on nyt se kuvion heikoin lenkki.

Teen töikseni IT-hommia ja en keksi mitä keinoja olisi vielä käyttämättä. Takuuhuoltoon vieminen on siten "viimeinen vaihtoehto" - ottaisi kunnian päälle, jos värkki lähtisikin pelaamaan jollain peruskikalla...
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joo, on testattu tuokin vaihtoehto. Kytkentää bootin kanssa ja ilman sitä. USB-portit on käyty läpi eri koneissa. Kiitos vain vinkeistä! Tosiaan kun se "referenssilaite" pelasi suoraan PC-koneitteni kanssa, niin uskaltaa jo sanoa että oma luuri on nyt se kuvion heikoin lenkki.

Teen töikseni IT-hommia ja en keksi mitä keinoja olisi vielä käyttämättä. Takuuhuoltoon vieminen on siten "viimeinen vaihtoehto" - ottaisi kunnian päälle, jos värkki lähtisikin pelaamaan jollain peruskikalla...

Ennen kuin viet SCF-huoltoon mahdollisesti pilattavaksi luurisi, niin koita tehdä tehdasasetusten palautus. Oikeasti siis kannattaa viimeiseen asti vältellä SCF-huoltoa. Jokin toinen huoltoliike ei kaiketi ole riski, mutta tuo on.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samsung Galaxy S 4 mini tuli hankittua uutena luurina, mutta heti tuli ongelmia. Osaisikohan joku täällä auttaa?

Puhelimen muisti täyttyi lähes heti sovelluksista, enkä pysty lataamaan niitä enää lisää, vaikka SD-kortilta tilaa löytyisikin. En pysty myöskään siirtämään juuri mitään sovelluksia puhelimen muistista SD:lle. Ostinko siis SD-kortin turhaan, vai osaako joku kertoa keinon, miten saan siirrettyä sovelluksia SD:lle tai vaihtoehtoisesti valitsemaan kaikki uudet sovellukset, joita tulen vastaisuudessa lataamaan, siirrettäväksi SD-kortille?

Suhteellisen epäselvää ribaletta tämä viesti, mutta toivottavasti apu löytyisi!
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Joskus muutama vuosi sitten ei ainakaan Androidissa saanut sovelluksia muistikortille...
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tänään sitten 920 sanoi sopimuksen irti (käyttäjän virhe), mutta onneksi Sonera sitten tarjosi 930:siä sopuhintaan. Varmaan aiemmin päivällä olisi saanut halvemmallakin, kun lämmintä oli enemmän, mutta tuo 25% alennus kuulosti niin hyvältä että siihen piti tarttua. Vähän reilu 400 euroa ei pitäisi olla paha investointi, kun itse olin tuohon 920:een pirun tyytyväinen. Toivottavasti 930 on vieläkin parempi.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Tänään sitten 920 sanoi sopimuksen irti (käyttäjän virhe), mutta onneksi Sonera sitten tarjosi 930:siä sopuhintaan. Varmaan aiemmin päivällä olisi saanut halvemmallakin, kun lämmintä oli enemmän, mutta tuo 25% alennus kuulosti niin hyvältä että siihen piti tarttua. Vähän reilu 400 euroa ei pitäisi olla paha investointi, kun itse olin tuohon 920:een pirun tyytyväinen. Toivottavasti 930 on vieläkin parempi.
Kokeile myös 1520:aa.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Ostinko siis SD-kortin turhaan, vai osaako joku kertoa keinon, miten saan siirrettyä sovelluksia SD:lle tai vaihtoehtoisesti valitsemaan kaikki uudet sovellukset, joita tulen vastaisuudessa lataamaan, siirrettäväksi SD-kortille?

Ei tuo taida androidilla onnistua. Vaihda WP 8.1 käyttikselliseen puhelimeen, niin onnistuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös