Uusi kännykkä

  • 1 247 259
  • 5 798

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Eli liikut Tukholman keskustassa ja sitten sattuukin tulemaan tärkeä puhelu. Mitäs silloin tehdään?

Vastataan puheluun ja sillä hetkellä navigaattori on taka-alalla, riippuen vähän käyttöliittymästä se antaa yhä ohjeita visuaalisesti (koska ethän tietenkään ajaessa pidä puhelinta korvalla...) tai vaimennetuin äänimerkein (säädettävissä muistaakseni).

2 teknistä laitetta on käytännössä aina hankalampi yhdistelmä kuin 1, etenkin kun jo ihan noin matkailumielessä kännykkä on yleensä aina mukana kun taas navigaattori voi helposti unohtua autoon ja palatessa autoon löytääkin vain lasinsiruja jne.


Yleisesti vain jos haluaa halpaa ja hyvää niin joutuu ostamaan kaksi eri tuotetta. Ja mitä näytön kokoon tulee niin en itse ainakaan haluaisi oman puhelimen näyttöä näprätä autossa enkä jokaisen muutoksen kohdalla halua pysähtyä tienvarteen. Iso selkeä näyttö on aina helpompi käyttää kun puhelimen pieni näyttö. Ja nopealla vilkaisulla on myös nähtävä ryhmittäytymisen sun muut.

Tämä paradigma voi hyvinkin muuttua nyt kun Nokia käytännössä pakottaa navigointiratkaisuitten integrointiin muittenkin valmistajien kännyköihin ts. vaikka vihaisi lähtökohtaisesti kaikkea Nokia-tavaraa niin vaihtoehtoja on olemassa.
Johannes otti esille kameran, kännykkäkameraa pidettiin aikanaan turhana, nykyään ainakin oma ixukseni on hautautunut pöytälaatikkoon kun kännykällä saa samanlaatuisia kuvia. Kyse ei enää ole halvasta ja hyvästä vaan enemmänkin ihan ok:sta ja hyvästä ja kyllä se ihan ok ainakin itselläni menee nopeasti ohi useamman vempeleen raahaamisesta. Tämä on tietenkin vai mielipide, ei mitään muuta.
 
Viimeksi muokattu:

Tuamas

Jäsen
Itsekin olin aikaisempia Nokian navigointiräpellyksiä kokeilleena skeptinen kännykkänavigoinnin suhteen, mutta uuden Ovi Mapsin myötä väitän että nykyinen Nokia 5800 ajaa saman asian huomattavasti helpommalla kuin erillinen navigaattori.

Itse toki en ole mikään aktiivikäyttäjä kun navigointia tulee käytettyä n. kerran viikossa, mutta kertaakaan ei ole mitään ongelmaa ollut ja puhelimen kohtuullisen ison kosketusnäytön ansiosta käyttökin vastaa hyvin pitkälle "norminavigaattorin" käyttöä.

Mutta tosiaan siis, ymmärrän kyllä että erillinen kamera vielä ajaa asiansa, koska on ominaisuuksiltaan niin selkeästi kännykkäkameraa edellä. Mutta navigaattoreissa en tätä oikein ymmärrä, koska kännykkänavin ja norminavin ominaisuuksissa & käytettävyydessä ei (ainakaan isohkolla kosketusnäytöllä varustetuissa puhelimissa) ole käytännössä mitään eroa.

Edit.
Ja olen käyttänyt niin TomTomin kuin Garmininkin autonaveja, enkä näe niitä kyllä millään tavalla merkittävästi helpompina tai nopeampina käyttää. Eikä ominaisuuksissakaan ollut oikeastaan mitään eroa (pl. hieman isompi näyttö), koska noissa kuitenkin karttadata näyttelee pääosaa käyttökokemuksesta ja se on käytännössä samaa kaikilla.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Johannes otti esille kameran, kännykkäkameraa pidettiin aikanaan turhana, nykyään ainakin oma ixukseni on hautautunut pöytälaatikkoon kun kännykällä saa samanlaatuisia kuvia. Kyse ei enää ole halvasta ja hyvästä vaan enemmänkin ihan ok:sta ja hyvästä ja kyllä se ihan ok ainakin itselläni menee nopeasti ohi useamman vempeleen raahaamisesta. Tämä on tietenkin vai mielipide, ei mitään muuta.

Se oli turha, kun otti vga-tasoisia kuvia, mutta jos nyt vähänkään on kiinnostunut oikeasta kuvaamisesta, eikä ainoastaan tilanteen tallentamisesta, niin ei nykyisten kännykkäkameroiden optiikka riitä ottamaan kelvollisia kuvia kuin kirkkaassa päivänvalossa ulkona. On minunkin kännykässäni tietysti kamera ja tulee sitä ihan hätätilanteessa käytettyä, jos ei ole oikeaa kameraa mukana. Sitten, kun kännykkäkameraan tulee edes 3x optinen zoomi ja toimiva iso400, edes hämärässä kuvaamiseen, niin palataan asiaan, kun puhutaan "kameroista". Sen jälkeen kännykän kamera vastaa n.60 euron oikeaa digikameraa.

Ostin muuten kännnykkäni lisukkeeksi ulkoisen kaiuttimen ja se on kiva lelu radion kuuntelemiseen missä vaan, ilman korvanappeja, joita inhoan.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Osaatko Johannes - tai joku muu - suositella noita ulkoisia kaiuttimia - minkä merkin ja mallin itse päädyit ostamaan? Noin vuosi sitten kyselin (muistaakseni täältäkin) suosituksia ulkoisten kaiuttimien osalta, mutta aika nihkeästi tuli silloin vastauksia. Itsekin inhoan korvanappeja ja onhan musiikkia(kin) mukava kuunnella porukassa. Anyway se suurin ongelma noissa ulkoisissa kaiuttimissa tuntuu olevan todella surkea volyymitaso, ei vaan riitä hiukankaan isommassa tilassa ja porukassa. Pitkän etsimisen ja kymmenien ulkoisten kaiuttimien testaamisen jälkeen löysin vihdoin kohtuullisen kokoisen (sellaisen jonka vielä viitsii työreissuille pakata laukkuun mukaan) ja hemmetin hyvän soundin ja riitävän volyymitason omaavan kajarin, jossa runko oli puusta. Kiinalainen halpiskama, joka maksoi 15 taalaa, mutta ei se sitten kestänykään muutamaa kuukautta pidempää. En ole jaksanut uutta hakea, joten jotain laadukkaampaa tekisi mieli tilalle...?

Noista kännykkäkameroista sen verran, että on se tosiaan kumma juttu, ettei yksikään valmistaja (tai no ainakaan Nokia) vaivaudu tekemään sellaista puhelinta, jossa olisi kelvollinen kamera, kunnon zoomeineen ja oikeine salamoineen ja jolla voisi oikeasti kuvata myös hämärässä? Maailma täytyy olla pullollaan kaltaisiani potentiaalisia ostajia, joilla ei käy edes mielessä kantaa mukana erillistä kameraa kuin korkeintaan joihinkin juhliin (jos sinnekään), mutta jos kelvollinen kamera löytyisi puhelimesta, niin kuviakin tulisi otettua paljon enemmän. Nykyisessä Nokian puhelimessani on kolmen megapikselin kamera, jolla saa jo mielestäni riittävän hyvää laatua ulkona päivänvalossa kuvattuna, mutta kelvotonta moskaa heti sisätiloissa/hämärässä kuvatessa noiden peruspuutteiden vuoksi. En jaksa ymmärtää, miksi tätä markkinarakoa ei hyödynnetä? Minä ainakin ostaisin heti jos myös puhelinpuoli olisi toimiva!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Osaatko Johannes - tai joku muu - suositella noita ulkoisia kaiuttimia - minkä merkin ja mallin itse päädyit ostamaan?

Ostin sellaisen pienen kuution Nokian kännykän kaveriksi. Ei se ole sellainen, jota itse ilmeisesti haet. Nokian kännyköiden radio ei nimittäin jostain oudosta syystä toimi ilman kaiutinta tai korvanappeja. Nyt voin pitää työpöydällä Nokian kännykkää radiona ja siirrellä "radiotani", kun liikun paikasta toiseen, todella helposti. http://kauppa.nokia.fi/webapp/wcs/stores/servlet/productdetail_10513_10107_-12_60000248

Tietokoneiden kaiuttimista en osaa neuvoa sopivia, mutta veikkaan, että halvalla ei saa hyviä tai sitten niille käy juuri noin kuin sinulle, että hajoavat melkein heti.

Kameroista sen verran, että n. 5 vuotta sitten oli Konica-Minolta kameroita. Minulla oli 5mpix 3xoptinen zoom kamera ja kun optisesti "zuumasi", niin kamera ei pullistunut milliäkään. Sony osti Konica-Minoltan ja olen ihmetellyt miksi ei Sony-Ericsson tuo sitä Konica-Minoltan osaamista edes yhteen kännykkäkameraan. Se voisi olla Sony-Ericsson-Konica-Minolta-kännykkäkamera. : )
 
Viimeksi muokattu:

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Ostin viime syksynä navilla varustetun nokialaisen, ja ei ole tuota Tomtomin navigaattoria enää tarvinnut. Tuo kännykän navigaattori kun on saatavilla yllättävissäkin tilanteissa. Ja siinä missä Tomppa haki käynnistämisen jälkeen satelliittia toista minuuttia, kännynavigaattori löytää sen muutamassa sekunnissa.

Ainoa miinus tuossa on että Nokian karttasovelluksen reitinhaussa ilmenee toisinaan sellainen bugi, että jossain reitin vaiheessa sininen reittiviiva kääntyy yhtäkkiä suoraan määränpäätä johti ja opastaa suorana viivana linnuntietä perille. Tätä on ilmennut muutaman kerran.
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nykyinen luuri vetelee viimeisiään ja uutta pitäisi hankkia tilalle.

Vaatimuksena kosketusnäyttö ja QWERTY-näppäimistöstä plussaa.

Ensin katselin superhehkutettua HTC Desirea ja siinä sivussa Sony Ericssonin Xperia X10, koska Android käyttis kiinnosti. Lopulta kuitenkin valinta taitaa siirtyä ensi kuussa kauppoihin tulevaan Sony Ericsson Vivaz Pro:hon. Onhan tuo vaatimattomampi Symbianieen jne, mutta aloin miettimään kuinka paljon oikeasti käytän puhelintani netin selailuun sun muuhun, eikä oikeastaan muuta tule tehtyä, kun sähköpostien luku ja kirjoittaminen. Nimenomaan runsaan sähköpostin ja tekstarin käytön takia ajattelin, että ihan kunnollinen QWERTY-näppäimistö helpottaa varmasti arkea.

Toki minut voi vielä ympäripuhua. On muuten kaikkialla räjähtänyt käsiin tuo Desire-huuma.

Niin jos vielä et ole uutta puhelinta hommannut, niin nyt kannattaa todellakin harkita Saunalahdelta HTC Legendia(alle 260€ kokonaishinta) tai MegaDesire liittymää+HTC Desirea(360€+ 4,9€x24kk= alle 480€). Saunalahti
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Onpa nämä nykyiset Nokialaiset kännykät aivan kertakäyttökamaa.
Minulla on tai nyt voi jo sanoa oli runsaan vuoden vanha Nokian E51 puhelin.
Pari viikkoa sitten puhelimesta lakkasi kuuloke toimimasta, mitään ei kuulunut ns. luurista mutta kaiuttimista ja korva napeista kuului normaalisti. No puhelin lähetettiin huoltoon ja tänään sain sen takaisin. Huolto väitti että olen uittanut puhelinta jossakin, on kuulemma aivan ruosteessa sisältä ja siksi takuu ei korvaa laitetta!!! Voin vannoa ja vakuuttaa että en ole tietoisesti kastanut puhelinta missään, olen käyttänyt puhelinta aivan normaaleissa käyttöolosuhteissa. En ole käynyt sen kanssa saunassa, uimassa tai suihkussa. En ole myöskään tiputtanut sitä vessan pyttyyn tai vesi ämpäriin. Ainut missä puhelin on voinut kastua on se että viime talvena kävin aika ahkerasti hiihtoladulla ja puhelin oli tuulipuvun taskussa, ilmeisesti puhelimeen on muodostunut kondenssia kun kylmästä runsaan tunnin hiiht lenkiltä olen tullut lämpimään sisätilaan. Jos puhelinta ei voi käyttää tällaisissa ns. normaali elämisen olosuhteissa niin missä sitä sitten voi käyttää??
Olen kyllä hyvin hyvin pettynyt Nokian laatuun. Omalta kannalta onni onnettomuudesta on että , kyseessä on työsuhdepuhelin eli omasta pussista en joudu puhelinta maksamaan. No huono puoli taas on että yhtiön politiikkaan kuuluu että seuraavakin puhelinkin on Nokialainen. Pitänee jättää ensi talvena puhelin kotiin jos täällä eteläsuomessa sattuu hiihtokelejä olemaan.
 

Tuamas

Jäsen
Onpa nämä nykyiset Nokialaiset kännykät aivan kertakäyttökamaa.
Minulla on tai nyt voi jo sanoa oli runsaan vuoden vanha Nokian E51 puhelin.
Pari viikkoa sitten puhelimesta lakkasi kuuloke toimimasta, mitään ei kuulunut ns. luurista mutta kaiuttimista ja korva napeista kuului normaalisti. No puhelin lähetettiin huoltoon ja tänään sain sen takaisin. Huolto väitti että olen uittanut puhelinta jossakin, on kuulemma aivan ruosteessa sisältä ja siksi takuu ei korvaa laitetta!!! Voin vannoa ja vakuuttaa että en ole tietoisesti kastanut puhelinta missään, olen käyttänyt puhelinta aivan normaaleissa käyttöolosuhteissa. En ole käynyt sen kanssa saunassa, uimassa tai suihkussa. ....

Noniinno, nuo kosteusvauriot näkyvät puhelimen avaamalla jo ihan paljaalla silmälläkin.
Yleensä syynä on se että käyttäjä on oikeasti uittanut puhelimensa jossain, joskus harvoin kuten sinun tapauksessasi on saattanut käydä, niin myös "sopivissa" olosuhteissa kosteus voi mm. kuvailemassasi toiminnassa kondensoitua ja kastella puhelimen käyttökelvottomaksi.
Itse noita joskus myin ja ei riitä yhden käden sormet niihin tapauksiin kun laite tulee huollosta ja asiakas on sitä mieltä että puhelin ei taatusti ole missään kastunut (ja yleensä uhkailtiin vielä kuluttaja-asiamiehellä tms.) ja kun asiakkaan kanssa on yhdessä avattu puhelin, oli puhelinta uitettu kahvissa, kokiksessa tai muussa litkussa. Tämä siis ihan vain huomiona siitä, että huollossa noihin "en varmasti ole kastellut"-juttuihin suhtaudutaan aina melkoisella varauksella ja tosiaan ne kosteusvauriot näkee aivan paljaallakin silmällä.

Sellainen vain on tullut mieleen, aika useastikin, että se kännykkä on oikeasti elektroniikkaa, eikä noita perusmalleja ole juuri mitenkään suojattu kosteudelta ja silti ihmiset pitävät noita mukana olosuhteissa joissa on vähintään todennäköistä että puhelin voi saada kosteutta.
Eli jos haluaa hikiliikkua (itsellä kastui yksi puhelin pienellä sateella tennistä pelatessa) kosteissa olosuhteissa, niin kannattaa joko hankkia puhelimeen vedenpitävä säilytyspussi tai hankkia puhelin jossa on edes jonkinmoinen kosteussuojaus.

Tämä siis ihan vain yleisenä pohdintana asiasta...
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt sitten syntyi päätös siirtyä kumisaappaasta iPhoneen. Olen pitänyt tähän asti esteenä operaattin vaihtoa mutta se on pieni hinta, jos sillä pääsee paskasta eroon. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää kuinka paljon Nokia menetti asiakkaita pistämällä täysin keskenkeräisen N97-paskakikkareen markkinoille.
 

J.Petke

Jäsen
Nyt sitten syntyi päätös siirtyä kumisaappaasta iPhoneen. Olen pitänyt tähän asti esteenä operaattin vaihtoa mutta se on pieni hinta, jos sillä pääsee paskasta eroon. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää kuinka paljon Nokia menetti asiakkaita pistämällä täysin keskenkeräisen N97-paskakikkareen markkinoille.

Hankitko puhelimen jo vai oletko tehnyt vasta päätöksen? Sillä iPhonestahan tulee uusi malli markkinoille luultavasti ainakin ennen joulua. Ihan vaan ettei jäisi harmittamaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hankitko puhelimen jo vai oletko tehnyt vasta päätöksen? Sillä iPhonestahan tulee uusi malli markkinoille luultavasti ainakin ennen joulua. Ihan vaan ettei jäisi harmittamaan.
Itseasiassa uusi malli julkaistaan luultavasti jo viikon päästä pidettävillä messuilla jenkkilässä. Kahtena viime vuotena on uusi malli julkaistu juurikin näillä kyseisillä kesteillä, joiden nimiä en juuri nyt muista. Kun uusi malli julkaistaan on myös samalla laskettu vanhan mallin hintoja.

Ramchesterille onnittelut jokatapauksessa hyvästä valinnasta. En usko, että tulet katumaan.
 

J.Petke

Jäsen
Itseasiassa uusi malli julkaistaan luultavasti jo viikon päästä pidettävillä messuilla jenkkilässä. Kahtena viime vuotena on uusi malli julkaistu juurikin näillä kyseisillä kesteillä, joiden nimiä en juuri nyt muista. Kun uusi malli julkaistaan on myös samalla laskettu vanhan mallin hintoja.

Näinhän se on mutta Suomeen en odota niitä ennen joulua. Ensin kuitenkin täytetään jenkkien tarve, sitten muut isot maat ja sitten kun ei ole muuta tekemistä niitä lähetetään myös Suomeen.
 

Seppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät
Olen hakemassa puhelinta perus lörpöttelyn ja naputtelun lisäksi myös joutuisaan ja mutkattomaan netin käyttöön ja navigointiin.

Vinkakkaas joku, mikä näistä kolmesta olisi lähimpänä sitä mitä haen:

6700, 6710 vaiko E52?


Niin, vielä. Näkeekö jostain mitä eri puhelinmallit ovat maksaneet kun ne ovat tulleet markkinoille?

Kiitän.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Ostin viime syksynä navilla varustetun nokialaisen, ja ei ole tuota Tomtomin navigaattoria enää tarvinnut. Tuo kännykän navigaattori kun on saatavilla yllättävissäkin tilanteissa. Ja siinä missä Tomppa haki käynnistämisen jälkeen satelliittia toista minuuttia, kännynavigaattori löytää sen muutamassa sekunnissa.
Aika erikoista, oman nokialaiseni navigaattori kun etsii satelliittia 2-3 minuuttia ennen kuin löytää sijainnin, ja silloinkin se on pääsääntöisesti ainakin hieman pielessä.
TomTomin navigaattorini taas löytää satelliitin yleensä 5-15 sekunnissa, kunhan silloin tällöin muistaa päivittää siihen uudet satelliittien sijainnit.
 

Tuamas

Jäsen
Aika erikoista, oman nokialaiseni navigaattori kun etsii satelliittia 2-3 minuuttia ennen kuin löytää sijainnin, ja silloinkin se on pääsääntöisesti ainakin hieman pielessä.
TomTomin navigaattorini taas löytää satelliitin yleensä 5-15 sekunnissa, kunhan silloin tällöin muistaa päivittää siihen uudet satelliittien sijainnit.

Saanko veikata?

Sinulla on vanhempi Nokialainen tai ainakin vanhempi ohjelmistoversio.
Edellisen sukupolven Nokian kännykkänavit olivatkin aivan törkeän hitaita löytämään satelliittia ja vielä edellisen ohjelmistoversionkin puhelimet olivat vielä kohtuullisen hitaita.

Esim. edellisessä commussa satelliittien löytyminen kesti tuskaisen kauan (vähintään 2-3 min), varsinkin jos verrataan omaan nykyiseen luuriini (5800) jossa summittainen sijainti löytyy sekunneissa ja satelliitit sitten yleensä 30 sekunnin kieppeillä.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Saanko veikata?

Sinulla on vanhempi Nokialainen tai ainakin vanhempi ohjelmistoversio.
Edellisen sukupolven Nokian kännykkänavit olivatkin aivan törkeän hitaita löytämään satelliittia ja vielä edellisen ohjelmistoversionkin puhelimet olivat vielä kohtuullisen hitaita.

Esim. edellisessä commussa satelliittien löytyminen kesti tuskaisen kauan, varsinkin jos verrataan omaan nykyiseen luuriini (5800).
Väärin veikattu. Kyseessä on E52 uusimmalla ohjelmistoversiolla. Joskus yritin tuota käyttää Helsingin keskustassa kävelyreitin opastukseen, mutta eipä löytynyt sijaintia lainkaan.
 

Tuamas

Jäsen
Väärin veikattu. Kyseessä on E52 uusimmalla ohjelmistoversiolla. Joskus yritin tuota käyttää Helsingin keskustassa kävelyreitin opastukseen, mutta eipä löytynyt sijaintia lainkaan.

No, sitten lähtisin siitä että puhelimen gps-palikassa on jotakin vikaa, koska satelliittien löytymisessä ei ainakaan itsellä ole ollut mitään ongelmaa uusimman ohjelmistopäivityksen (Ovi Maps) jälkeen.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Ainakin meikäläisen navigointitarpeisiin 6710 Navigator on vastannut täydellisesti. Näyttö on aivan riittävä ja kun navigointia tarvitsee 1-2 kertaa vuodessa niin ei oikein maksa vaivaa sitä hunttia laittaa tomtomeihin.

Muutenkin ko. puhelin on ollut varsin pätevä kapine kaikkeen mihin tarvitsee. Nettiä selaa uudella Operalla varsin hyvin.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Väärin veikattu. Kyseessä on E52 uusimmalla ohjelmistoversiolla. Joskus yritin tuota käyttää Helsingin keskustassa kävelyreitin opastukseen, mutta eipä löytynyt sijaintia lainkaan.

Onkohan A-gps päällä?

Itsellä fiksin löytyminen vie 10-15s, mutta ulkomaanreissulla kun en raaskinut a-gps:ää käyttää alkuun niin fiksiin saattoi helposti mennä parikin minuuttia, etenkin jos edellinen haku oli tehty Suomessa.
Tietenkin talojen katveessa GPS:n toimivuus Suomen leveysasteilla on aina vähän heikompaa muutenkin.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
TomTomin navigaattorini taas löytää satelliitin yleensä 5-15 sekunnissa, kunhan silloin tällöin muistaa päivittää siihen uudet satelliittien sijainnit.
Tuota noin...

Miten päivitetään satelliittien sijainnit jos ne liikkuvat koko ajan maapalloon nähden? GPS-satelliitit eivät minun tietojeni mukaan sijaitse geostationäärisellä (Clarken vyöhyke) radalla.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Tuota noin...

Miten päivitetään satelliittien sijainnit jos ne liikkuvat koko ajan maapalloon nähden? GPS-satelliitit eivät minun tietojeni mukaan sijaitse geostationäärisellä (Clarken vyöhyke) radalla.
Kun ne päivittää noin viikon välein niin ne ovat suunnilleen oikeat. Ei ne niin kovaa liiku että ne hirveästi ehtisivät siirtyä viikossa.

Tämä toiminto nopeuttaa huomattavasti niiden löytämistä.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hankitko puhelimen jo vai oletko tehnyt vasta päätöksen? Sillä iPhonestahan tulee uusi malli markkinoille luultavasti ainakin ennen joulua. Ihan vaan ettei jäisi harmittamaan.

Jättäisin iPhonen ostamatta, jos Apple lopettaisi uusien mallien markkinoille saattamisen. Kehitys kehittyy toisin kuin Nokialla luultiin...
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös