Uusi Euroopan Superliiga

  • 74 819
  • 728

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Toivoin, että tässä olisi vaan erehdytty aprillipäivän ajankohdasta, mutta ei taida kuitenkaan olla siitä kyse.

Ikipäivänä en haluaisi tällaisen superliigan toteutuvan, en Juventus-fanina enkä muutenkaan.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Mestarien liigan uudistusta on pohdittu ja valmisteltu vuosia.

Itselle hiipii sellaisiakin ajatuksia mieleen, että olisiko Juven pomo, joka tuota mestareiden liiga uudistusta oli suunnittelemassa, tahallaan vetäny rajusti vihkoon ja kehitelly niin monimutkaisen himmelin, että superliiga näyttäisi sen rinnalla hyvältä.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Nyt on kyllä jo niin härskiä menoa, että hirvittää. Runtua toki myös UEFA:lle tästä pakkomielteestä muuttaa Mestarien liigan formaattia. Täytyy vain toivoa, että UEFA ja lajiliitot nyt pysyvät kannassaan loppuun asti, koska kyllähän he tässä niskan päällä ovat ja luulisin, että pelaajillakin on tähän sanansa sanottavana. Mbappet ja Hålandit varmaan hyppisivät riemusta kun kuulisivat, että maajoukkueura on paketissa jo alle 25-vuotiaana.

Tämä nyt ei todellakaan ole sellainen ravistus, jota jalkapallomaailma tarvitsee.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Varmasti, mutta onneksi edes nyt ajatus on se ettei tällä pilata totaalisesti esim. Valioliigaa. Olisi aika vittumaista alkaa miettimään minkä joukkueen bandwagoniin sitä hyppäisi 30 vuoden ManUtd kannattamisen jälkeen. Mikäli seurat jatkavat kansallisissa sarjoissaan, pystyn elämään tämän asian kanssa.

Tässä on käsittääkseni tarkoitus pelata 18 ottelun mittainen runkosarja joka kausi. Sitten säälipleijarit. Ja sen jälkeen kahdeksan joukkuueen pudotuspelit kaksiosaisilla ottelupareilla. Finaali ilmeisesti yhtenä otteluna. Näin ollen koko roskan finalisteille tulisi kaudessa 23-25 ottelua. Tämä on noin kymmenen pelin lisäys nykymuotoiseen mestarien liigaan verrattuna.

Jos nämä joukkueet jatkaisivat myös kansallisissa sarjoissa, niin seurauksena olisi se, että niiden olisi pakko kasvattaa rostereitaan. Entistä enemmän laatupelaajia keskittyisi samoihin seuroihin. Osa peleistä pelattaisiin varmasti kakkosjoukkueella vähän niin kuin FA Cupissa nykyään. Taloudelliset voimavarat keskittyisivät myös entistä enemmän näille joukkueilla, vaikka monilla niistä onkin nykyään massiivinen määrä velkaa. Tuo velka on varmasti yksi motiivi tämän himmelin perustamiselle.

Jos nämä joukkueet taas eivät jatkaisi kansallisissa sarjoissa, niin noiden kuuden poistuminen veisi valioliigan vetovoimasta ihan massiivisen osuuden. Jos vielä näiden joukkueiden pelaajia kiellettäisiin osallistumasta maajoukkuetoimintaan, niin saataisiin kansainväliset arvoturnauksetkin vesitettyä.

Koko kuviossa on potentiaalisia häviäjiä valtavasti ja potentiaalisia voittajia aika vähän.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Kyllähän kaikki urheillisuus ja oikeastaan koko jalkapallo Euroopassa tällä tapetaan. @V-G- Tuossa tiivistikkin kaiken oleellisen. Raha. On muuten erittäin mielenkiintoista, että PSG ei ole tuohon vielä ainakaan lähtenyt, kun on tuollainen öljyrahaseura. UEFA ja FIFA ovat korruptonuneita ja asialle pitäisi tehdä ehdottomasti jotain, mutta tämä ei ole se tapa. Tässä vain suuret rikastuisi ja pienet köyhtyisivät. Toivon todellakin, että jokainen osallistuvaseura suljetaan kansallisista liigoista ja pelaajilta viedään oikeudet edustaa maajoukkuepeleissä. Siinäpä sitten pelailevat kesekenään Kiinassa.
 

Fordél

Jäsen
Jottei kenellekään jää epäselväksi mistä tässä on kyse, niin sanotaan se suoraan: rahasta. Tässä on kyse vain rahasta.

Näyttää tosiaan siltä, ettei tässä ole kyse vain näiden jo valmiiksi aivan liian rikkaiden omistajien kovistelukeinosta UEFA:n ja FIFA:n suuntaan, vaan he ihan oikeasti haluavat perustaa uuden sarjan. Jos näin on, niin se tulee mullistamaan (lue: pilaamaan) koko eurooppalaisen jalkapalloilun. Mikäli tämä sarja perustetaan, niin tässä joitain vaikutuksia:

1. Kansallisista sarjoista poistuisi keskeinen ulottuvuus, kun suurimpien seurojen sijoituksilla mestaruuden takana ei olisi merkitystä. Arsenal sijoittuu kymmenenneksi? Ei väliä, Superliigapaikka on taskussa. Tottenham sijoittuu seitsemänneksi? Ihan sama, ensi kaudellakin pelataan Superliigaa.

2. Näiden perustajaseurojen talous ei olisi enää millään lailla riippuvainen urheilullisesta menestyksestä, eli kansallisen mestaruuden merkityskin kavenisi, sillä Superliiga takaisi niille valtavat tulot huolimatta sijoituksista. Kansallisen sarjan mestaruus olisi taloudellisesti huomattavasti vähämerkityksisempi kuin pelkkä osallistuminen tähän Superliigaan.
  • Ensinnäkin tämä olisi pois kansallisilta sarjoilta, joiden merkitys seurojen talouden kannalta vähenisi olennaisesti.
  • Sitä kautta tämä vaikuttaisi heikentävästi myös kansallisten jalkapallopyramidien toimintaan, eli pienten seurojen talouteen.
  • Em. sarjojen joukkueet olisivat riipuvaisia "solidaarisuusmaksuista", eli siitä, että Superliigan tuotoista tihkuisi alaspäin. Ts. tämä tekisi kansallisista sarjoista rippuvaisia Superliigan omistajien vallalle.
3. Erot perustajaseurojen ja muiden välillä kasvaisivat, sillä suurimmat taloudelliset hyödyt ohjataan perustajaseuroille. Kansallisten sarjojen AS Romat, Leicesterit, Sevillat ja Aston Villat hiipuisivat statistin rooleihin sekä Superliigassa että kansallisissa sarjoissa.

4. "Globaalimpi laji" tarkoittaisi tässä tapauksessa vain sitä, että Superliigan todellinen kohde olisi Aasian ja osittain Yhdysvaltain markkinat. Siellä ketään ei kiinnosta eurooppalaiset futispyramidit ja ruohonjuuritason tekeminen, ei nousut ja putoamiset tai edes paikalliset fanit tai rikas historia. Kiinassa, USA:ssa, Singaporessa ja Saudi Arabiassa halutaan nähdä joka viikko Barcan, ManU:n, Realin ja Juventuksen väliset huippumatsit. Tästä noissa maissa ollaan valmiit maksamaan Glazereille, Perezeille ja muille ökypaskoille miljardeja.

Joel Glazerista puheen ollen; hän on käynyt Old Traffordilla harvemmin kuin minä, ja oli edellisen kerran ManU:n pelissä - tittidii - Barcaa vastaan. Ylläri pylläri! Hän on oksettava ihmisläjä, jolla ei pitäisi olla mitään tekemistä minkään eurooppalaisen urheilun kanssa. Samaa voi toki sanoa myös muista omistajista, jotka tässä ovat mukana.

Tällä ei ole mitään tekemistä urheilun kanssa. Miksi muuten mukana olisi vain nuo rikkaimmat - ja siis suoraan sanottuna ahneimmat - seurat? Miksi ManU on tuolla mukana? Koska voittivat Mestareiden liigan 13 vuotta sitten? Ei, vaan koska Glazereilla on käsissään rahantekokone. Sama juttu Tottenhamin ja Arsenalin kanssa.

Kyseessä on joukko seuroja, joilla on jo ennestään kaikkein eniten omaisuutta ja valtaa. Nyt he haluavat käyttää sitä valtaa saadakseen lisää omaisuutta ja valtaa. He tekevät sen urheilun ja muiden seurojen kustannuksella. Tästä syystä kannatan kansallisten poliittisten järjestelmien, UEFA:n ja FIFA:n ukaaseja, olkoot kuinka korruptoituneita tahansa. Omat ehdotukseni:

1. Kansallisilta liigoilta, kattojärjestöiltä ja televisioyhtiöiltä kymmenien miljardien arvoiset oikeushaasteet kullekin seuralle.
2. Perustajaseurojen joukkueille osallistumiskielto kaikkiin kansallisiin sarjoihin.
3. Osallistumiskielto jokaiselle perustajaseuran pelaajalle koskien kaikkia kansainvälisiä pelejä.
4. Jatkoa varten miljardien arvoiset uhkasakot vastaaville hankkeille.

Hyvin summattu mistä on kyse ja mitä vaikutuksia tällä uudistuksella olisi. Tiivistetysti tarkoituksena on lisätä suurseurojen taloudellisia resursseja ja lisätä niiden eroa seuraavan kategorian seuroihin.

Kokonaisuuden kannalta tällä olisi valtavat vaikutukset futismaailmaan, ei vain Eurofutikseen vaan myös kansallisiin sarjoihin, koska kilpailu vääristyisi merkittävästi. Samalla panokset pienenisivät kansallisissa sarjoissa, kun parhille ei olisi tarjolla paikkaa eurooppalaisessa auringossa eli CL:ssa. Esim. Valjussa on nähty tällä kaudella todella mielenkiintoinen taistelu kärkisijoista vaikka mestaruus on ratkennut aikoja sitten. Jatkossa kärkiseurojen tuntumassa tuskin nähdään läheskään yhtä usein mm. West Hamia, Leicesteria jne. vaan isot valtaavat kärkipaikat yhä useammin. Futiksesta tulee kokonaisuudessaan paljon tylsempää ja keskittyneempää, mikä ei ole hyväksi lajille.

Toivottavasti niin kv. järjestöt, kansalliset sarjat kuin fanit taistelevat kaikilla keinoilla tätä järjettömyyttä vastaan, ja asia saataisiin teilattua.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ja kansalliset turnaukset ja sarjat joutuisivat veivaamaan otteluohjelmiaan ihan eri tavalla kuin nykyään, kun tämän superliigan pelit sijoittuisivat aina viikolle. Tämä tarkoittaisi käytännössä sitä, että näillä superliiga joukkueilla pitäisi olla ns. kakkosjoukkue eri cuppien peleihin. Osa pystyy toki toteuttamaan sen jo nyt, mutta nyt olisi täysin pakko, koska käytännössä joukkue pelaisi samaan aikaan kahdessa eri paikassa.
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
On muuten erittäin mielenkiintoista, että PSG ei ole tuohon vielä ainakaan lähtenyt, kun on tuollainen öljyrahaseura.
PSG:n Qatarilaiset sheikkiomistajat eivät varmasti halua suututtaa FIFAa World Cupinsa takia, ettei sitä vietäisi pois. Se on nytkin jo näiden ihmisoikeusrikkomusten takia varsin hataralla pohjalla. Uskon että Paris-Saint Germain tulee liittymään Superliigaan viimeistään kaudelle 2022-23, kun tuo turnaus on ohi
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
En minäkään haluaisi Liverpoolin olevan tällaisessä suhmuroinnissa mukana, mutta ymmärrettävästi ei ole varaa jäädä poiskaan.
Mitä tule uhkauksiin sarjoista sulkemisista, niin se on täyttä hevonpaskaa.
Kuka muka uskoo, että esim. Espanjassa Real ja Barca, Italiassa Juventus tai Englannissa nämä kuusi suurinta seuraa voitaisiin sulkea pois kansallisesta sarjasta?

Toivottavasti asiassa saadaan jonkinlainen kompromissi aikaan ja nämäkin joukkueet pelaisivat edelleen jatkossa UEFAn alaisessa Mestarien Liigassa.
 

metsäläinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos tämä Superliiga toteutuu, niin kansalliset liigat, esim. Valioliiga ei varmasti heitä näitä 6 suurseuraa pois. Eihän ne nyt itselleen kiusaa tee. Valioliiga kuihtuisi tv-sopimusten ja yleensäkin sponsorirahojen voimakkaan hiipumisen myötä vain brittejä kiinnostavaksi. Maajoukkue-edustamisella kiristäminen on heikko peruste. Se ei vaan toimi. Joten oma veikkaus on, että Superliiga syntyy ja kansalliset liigat jatkavat nykyisillä joukkueilla. Mestarien liiga häviää pois ja ennen pitkää myös Eurooppa-liiga.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ensinnäkin: Miksi UCL formaattia ollaan uudistamassa? Joku voisi sanoa pilaamassa. Eikö siinä ole nykyiseillään aika maksimaalinen määrä panoksellisia pelejä ja optimaalinen määrä joukkueita. If it aint broken jne.

Tämä Superliiga vaikuttaa ahneuden huipentumalta. Kyllä Uefassa on omat ongelmansa, mutta eihän tämä ole mikään ratkaisu. Perez, Glazier ja kumppanit voivat pyrkiä sinne platiniksi ja laittaa homman jiiriin, jos heillä oikeasti olisi huoli jostain muusta kuin oman varallisuutensa maksimoinnista.

Toivon että kansalliset liigat ja Uefa katsovat yhdessä rintamassa tämän tuijotuskilpailun loppuun saakka. En tiedä onko pelaajilla joku pelaajayhdistys, mutta se pitäisi saada tuohon mukaan. Kompromissi voisi olla sitten se, etä UCL:ää muokataan enemmän suurseuroja tyydyttävään muotoon, mutta toivottavasti se silti on avoin kilpailu.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Olisi kiva tietää millaisia suunnitelmia Superliigaa varten on olemassa. Jos sarja jää 15 joukkueen + 5 kutsutun joukkueen sisäpiirihommiksi, ei tätä voi tukea millään muotoa. Mutta, jos sarjaa on tarkoitus laajentaa alemmilla divareilla, tuossa voi olla oikeasti jo jotain ideaa.

Pienen porukan hiekkalaatikkoleikeille ei. Koko futiskenttää ravistavalle uudistukselle, jossa mukaan pääsee myös pelaamalla ja menestystä sarjan sisällä palkitaan, kyllä. Toki tässäkin olettamuksena se, että kansallisten liittojen rahavirtaa ei tukehduteta. UEFA:n rahoilla on kuitenkin aika iso merkitys futiksen kehityksessä.

Tosin en jotenkin jaksa uskoa, että nämä perustajaseurat haluavat antaa mitään mahdollisuutta sille, että joku Myllykosken Pallo tulee ja tiputtaa Arsenalin alempaan kastiin. Sehän tarkoittaisi perustajaseuralle vähemmän euroja seuraavana vuonna ja sehän ei käy päinsä. Raha ja harvan etu puhuu valitettavasti.

Ainakin perustajaseurat ovat olleet sen verta fiksuja, että eivät ole hylkäämässä kotisarjojaan. Niin ihanaa, kun noiden huippuseurojen kohtaamiset ovat, jäisi tuosta puuttumaan niin paljon sitä futisromantiikkaa paikalliskamppailuineen ja vuosikymmenien tai vuosisadan verran historiaa.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Muillakin tähän osallistuvilla ja haluavilla taitaa olla tälläsiä katsomoissa. Ne voitaisiin muokata muotoon ”Football is nothing without money and streams from China.”
 

Liitteet

  • 96026D90-9C60-46A4-8B35-C04564C45F6C.jpeg
    96026D90-9C60-46A4-8B35-C04564C45F6C.jpeg
    113,7 KB · kertaa luettu: 227

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Joten oma veikkaus on, että Superliiga syntyy ja kansalliset liigat jatkavat nykyisillä joukkueilla. Mestarien liiga häviää pois ja ennen pitkää myös Eurooppa-liiga.
Tämä on luultavasti koko hankkeen idea. Jokin mestarien liigassa - rahanjako mitä ilmeisimmin - ei ole tyydyttänyt valtavan varakkaita, valtavan tuhlailevia ja siksi valtavan ahneita suurseuroja.
 

Outsider

Jäsen
Innostaakohan tämä missään paikallisia kannatajia, tai luotetaanko siihen, että turistit täyttävät katsomot, vai onko sillä enää edes mitään väliä, kun nytkin on pelailtu jo pitkään ilman yleisöä?

Saksalaiset sentään ymmärtävät jättäytyä pois tällaisesta pelleilystä, tosin varmasti pitkälti sikäläisistä säännöistä johtuen. En hetkeäkään epäile, etteikö sielläkin olisi kiinnostusta lähteä mukaan, jos ei tarvitsisi kuunnella kannattajien mielipiteitä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Suomesta saattaa muutama mieshuora löytyä, jotka tätäkin katsoisivat ja laulaisivat televisiolle suu vaahdossa. Jalkapallosta jotain ymmärtäviä tämä ei tule kiinnostamaan joten voisi olla parempikin että kultapossukerho eroaisi omaksi lahkokseen ja kuolisi omaan typeryyteensä. Viiden vuoden päästä alasarjojen kautta takaisin kansallisille kentille. Gary Neville tiivistää aiheen kohtalaisen hyvin:

Gary Nevillen mielipide
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös