Jottei kenellekään jää epäselväksi mistä tässä on kyse, niin sanotaan se suoraan: rahasta. Tässä on kyse vain rahasta.
Näyttää tosiaan siltä, ettei tässä ole kyse vain näiden jo valmiiksi aivan liian rikkaiden omistajien kovistelukeinosta UEFA:n ja FIFA:n suuntaan, vaan he ihan oikeasti haluavat perustaa uuden sarjan. Jos näin on, niin se tulee mullistamaan (lue: pilaamaan) koko eurooppalaisen jalkapalloilun. Mikäli tämä sarja perustetaan, niin tässä joitain vaikutuksia:
1. Kansallisista sarjoista poistuisi keskeinen ulottuvuus, kun suurimpien seurojen sijoituksilla mestaruuden takana ei olisi merkitystä. Arsenal sijoittuu kymmenenneksi? Ei väliä, Superliigapaikka on taskussa. Tottenham sijoittuu seitsemänneksi? Ihan sama, ensi kaudellakin pelataan Superliigaa.
2. Näiden perustajaseurojen talous ei olisi enää millään lailla riippuvainen urheilullisesta menestyksestä, eli kansallisen mestaruuden merkityskin kavenisi, sillä Superliiga takaisi niille valtavat tulot huolimatta sijoituksista. Kansallisen sarjan mestaruus olisi taloudellisesti huomattavasti vähämerkityksisempi kuin pelkkä osallistuminen tähän Superliigaan.
- Ensinnäkin tämä olisi pois kansallisilta sarjoilta, joiden merkitys seurojen talouden kannalta vähenisi olennaisesti.
- Sitä kautta tämä vaikuttaisi heikentävästi myös kansallisten jalkapallopyramidien toimintaan, eli pienten seurojen talouteen.
- Em. sarjojen joukkueet olisivat riipuvaisia "solidaarisuusmaksuista", eli siitä, että Superliigan tuotoista tihkuisi alaspäin. Ts. tämä tekisi kansallisista sarjoista rippuvaisia Superliigan omistajien vallalle.
3. Erot perustajaseurojen ja muiden välillä kasvaisivat, sillä suurimmat taloudelliset hyödyt ohjataan perustajaseuroille. Kansallisten sarjojen AS Romat, Leicesterit, Sevillat ja Aston Villat hiipuisivat statistin rooleihin sekä Superliigassa että kansallisissa sarjoissa.
4. "Globaalimpi laji" tarkoittaisi tässä tapauksessa vain sitä, että Superliigan todellinen kohde olisi Aasian ja osittain Yhdysvaltain markkinat. Siellä ketään ei kiinnosta eurooppalaiset futispyramidit ja ruohonjuuritason tekeminen, ei nousut ja putoamiset tai edes paikalliset fanit tai rikas historia. Kiinassa, USA:ssa, Singaporessa ja Saudi Arabiassa halutaan nähdä joka viikko Barcan, ManU:n, Realin ja Juventuksen väliset huippumatsit. Tästä noissa maissa ollaan valmiit maksamaan Glazereille, Perezeille ja muille ökypaskoille miljardeja.
Joel Glazerista puheen ollen; hän on käynyt Old Traffordilla harvemmin kuin minä, ja oli edellisen kerran ManU:n pelissä - tittidii - Barcaa vastaan. Ylläri pylläri! Hän on oksettava ihmisläjä, jolla ei pitäisi olla mitään tekemistä minkään eurooppalaisen urheilun kanssa. Samaa voi toki sanoa myös muista omistajista, jotka tässä ovat mukana.
Tällä ei ole mitään tekemistä urheilun kanssa. Miksi muuten mukana olisi vain nuo rikkaimmat - ja siis suoraan sanottuna ahneimmat - seurat? Miksi ManU on tuolla mukana? Koska voittivat Mestareiden liigan 13 vuotta sitten? Ei, vaan koska Glazereilla on käsissään rahantekokone. Sama juttu Tottenhamin ja Arsenalin kanssa.
Kyseessä on joukko seuroja, joilla on jo ennestään kaikkein eniten omaisuutta ja valtaa. Nyt he haluavat käyttää sitä valtaa saadakseen lisää omaisuutta ja valtaa. He tekevät sen urheilun ja muiden seurojen kustannuksella. Tästä syystä kannatan kansallisten poliittisten järjestelmien, UEFA:n ja FIFA:n ukaaseja, olkoot kuinka korruptoituneita tahansa. Omat ehdotukseni:
1. Kansallisilta liigoilta, kattojärjestöiltä ja televisioyhtiöiltä kymmenien miljardien arvoiset oikeushaasteet kullekin seuralle.
2. Perustajaseurojen joukkueille osallistumiskielto kaikkiin kansallisiin sarjoihin.
3. Osallistumiskielto jokaiselle perustajaseuran pelaajalle koskien kaikkia kansainvälisiä pelejä.
4. Jatkoa varten miljardien arvoiset uhkasakot vastaaville hankkeille.