En näe osin itsekästäkin pyytämistä ongelmallisena itsekkyyden näkökulmasta, sillä kristityn on hyväksyttävä, että Jumala vastaa tai on vastaamatta. Itsekkyyskin tässä muodossa on kyseenalainen termi käyttää, sillä vaikeaa olisi rukoilla asioiden puolesta, joista ei ole tietoinen. Ongelmaksi se muodostuu, jos ihminen alkaa vaatimaan, että koska minä rukoilin näin, Jumalan on vastattava juuri siten. Ja näinhän asia ei tietenkään ole.
Pääpointti on silti edelleen se, että "sinä" ihminen olet maailmankaikkeudessa jumalann huomion arvoinen, että "sinä" olet jumalan luoma luomakunnan kruunu, muun kaikkeuden yläpuolella juuri jumalan alapuolella.
Uskonnolla korotetaan itseään, ihmistä, asemaan, jossa vastataan vain yhdelle korkeammalle entiteetille, muut vastaavat ihmiselle.
tieteellisen maailmankuvan omaava ihminen ymmärtää olevansa mitätön sattuman palapelin tulos koossaan käsityskyvyn ylittävässä universumissa.
. Toisaalta, kun on nähnyt ja saanut itsekin kokea rukouksen voiman, niin tuo rukoileminen muuttuu typerästä hommasta erittäin mielekkääksi ja jopa yhdeksi elämää perustavanlaatuisesti määrittäväksi tekijäksi.
Tästäkin ketjusta löytyy se uskonnollisen tutkimuslaitoksen tutkimustulos, jossa ruokoukselle ei löydetty mitään vaikuttavuutta… tai löydettiin, negatiivinen.
Testihän siis oli sellainen, että useissa kirkoissa esirukoiltiin kahden vakavasti sairaan ryhmän puolesta ja kolmas ryhmä oli kontrolliryhmänä. Rukoiltavista ryhmistä toinen tiesi, että heidän puolestaan esirukoillaan, toinen ei. Esirukoilua siis tehtiin ympäri maata (USA) ja pitkän aikaan.
Tulos. Sekä kontrolliryhmä että rukoiltu ryhmä, joka ei ollut siitä tietoinen, kehittyivät (sairastuivat) täysin samassa tahdissa ja ennusteiden mukaisesti. Kolmas ryhmä, se joka tiesi että heidän puolestaan rukoiltiin, tila huononi nopeammin. Päättely oli siinä, että tietoisuus esirukoilusta lisäsi tämän sairasryhmän stressiä, joka huononisi heidän immuunivastettaan ja paranemistaan.
(tää löytyy linkkeineen jostain tästä ketjusta)
Mitään todisteita rukouksen voimasta ei ole kyetty missään koskaan todistamaan. Ainoastaan näitä omia mutuja, jotka kaikki menevät helposti sattumanvaraisuuden piikkiin, mutta jonka uskova tulkitsee rukouksen voimaski tai kuten yleisempää, ihmeeksi.
Toki ongelmien kertaaminen ja toisten ajatteleminen, tapahtuu se sitten rukouksessa tai vaikka psykiatrin vastaanotolla, lisää ihmisen onnellisuutta. Uskovathan ovat onnellisempaa porukkaa kuin ateistit. Tämä taas johtuu siitä, että ihmiset, jotka kokevat tyydyttävää yhteisöölisyyttä päivittäisessä elämässään, ovat yleensä onnellisempia. Uskoviaset syövät enemmän yhteisiä aterioita, hiljentyvät näiden ääreen kiitämään jumalaansa ja tosiaan rukoilevat. Eli, jep, rukoilusi varmaan parantaa elämänlaatuaSI, mutta kehenkään muuhun sillä ei ole vaikutusta…
ellet nyt rukoile yhdessä jonkun kanssa, esim seurakunnassa, silloin te kaikki koette sosiaalista yhteenkuuluvuutta, joka tekee laumaeläin ihmisen onnelliseksi.