Tarinankertoja
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ateistien keskuudessa on joskus jopa havaittavissa fundamentalistisia piirteitä. Osassa tämänkin threadin kirjoituksissa on havaittavissa jonkinasteista kiihkoilua.
Tämä johtuu tod. näk. siitä, että ateistien guru, Richard Dawkins tähän on kehottanut. Olemaan sietämättä uskovaisia ja heidän uskontojaan. Sanoo tämä suoraa ja aika hyvin myös perustelee miksi kirjassaan "jumalharha" (God Delusion)
Mutta kuten kaikki fundamentalistit, niin ateisti sellaisetkin ovat aiheuttamassa enemmän eripuraa kuin sopua, joten jos omat tekstini ovat vaikuttaneet kiihkoateismilta, niin se on ollut surausta ainoastaan kirjoittajan taitamattomasta kielenkäytöstä ja osaamamaattomuudesta ilmaista itseään.
Itse perustan tuon uskoni maailmankaikkeuden kokoon. Jo meidänkin yötaivaalla näkyy niin perkeleesti tähtiä, että pitäisin outona, jos yhdelläkään niiden kaikkien täältä näkyvien tai näkymättömien aurinkojen planeetoista ei olisi semmoisia olosuhteita, että elämän kehittyminen olisi mahdollista.
Asiaa on pohdittu vetävästi Stephen Webbin kirjassa … missä kaikki ovat?
Kirja tarjoilee 50 vastausta Fermin paradoksiin. Fyysikko Enrico Fermin lausahduksesta nimensä saanut paradoksi viittaa siihen, että jos maailmankaikkeus on täynnä kehittyneitä elämänmuotoja, miksi emme ole vielä havainneet niistä jälkeäkään?
Tästä kirjasta löytyy 50 vastausta, jaoteltuna kolmeen ryhmään: “he ovat täällä jo”, “elämää on, mutta me emme voi kommunikoida sen kanssa” ja “olemme yksin”. umia ja silkkaa arvailua.
Mikäli maapallon ulkopuolisen elämän olemassaolon kysymys kiehtoo, tästä kirjasta saa paljon pureskeltavaa melko helposti sulavassa muodossa.
Jonkinnäköistä jumaluutta pidänkin jo sitten potenssiin x monimutkaisempana asiana. Tämä perustuu siihen, että katson inhimillisen käsityskykyni töksähtävän kiveen siinä vaiheessa, kun mietin, kuinka suuri maailmankaikkeus voisi olla.
Tämän hetken tiedon mukaan maailmankaikkeus voi olla ääretön ja laakea. Tämä tarkoitaa sitä, että koska materia voi järjestäytyä vain ä’ärellisillä tavoilla, on äärettömässä maailmankaikkeudessa suurella todennäköisyydellä täsmälleen sinun kaltaisesi materiaalikerääntymä jossain toisaalla.
Jännä vai mitä :-)
Käsittämättömän selittäminen on vaikeaa - pahoittelen siis sekavaa tekstiä.
Kosmologiaan kannattaa tutustua selkeästi kirjoitettuun ja viihdyttävään kirjaan tutustumalla
Simon Singh: Big Bang : maailmankaikkeuden synty – kaikkien aikojen tärkein tieteellinen läpimurto ja miksi se on hyvä tuntea
Spagettihirviötä uskottavampi Jumaluus on tietysti google.
Jaa ei vai? No tutustukaapa Googlekirkon perusteluin
http://www.thechurchofgoogle.org/Scripture/Proof_Google_Is_God.html
Esim google on kaikkialla yhtä aikaa ja teitää lähes kaiken jne… :-D