Juuri päättyneessä NHL:n ja IIHF:n kokouksessa päätettiin, että olympialaisissa tuomarilinjana on NHL:stä tuttu nollatoleranssi. Nykyään NHL:n ja Euroopan sarjojen välillä ei paljon eroja säännöistä löydy. Punaviiva poissa, pitkänkiekon sääntö... Maalivahtisääntö taitaa olla merkittävin joka on NHL:ssä voimassa ja Euroopassa ei. Tappelujäähyissä pieniä eroja. Itse näkisin, että iso jää mahdollistaa näyttävän hyökkäyspelin, ja se on etu Slovakialle, Tshekille ja Venäjälle, joiden pelin ylivoimaisesti vahvin osa-alue on hyökkäyspeli. Kokonaisuudessaan mielestäni aika 50/50 kumpi hyötyy isosta jäästä enemmän; hyökkäävä pelityyli vai puoulstava pelityyli. Olympialaisissa kaukalon kokoa isompi asia on tuomarilinja, joka tulee näyttämään miten puolustavat joukkueet saavat hyökkäävät ryhmät aisoihin.vilperi kirjoitti:Joo, Vetoo oli kyllä ihan oikeassa tossa Slovakia-asiassa. Mutta se justiin,minkä Vetookin mainitsi:Slovakia elää ja kuolee hyökkäyspelinsä takia. Se on justiin se heikko juttu Slovakian kannalta. Vielä jos todennäköisesti pelataan eurooppalaissäännöin olympialaiset,niin puolustuspelaaminen on tärkeä juttu. Ja kun ottaa vielä huomioon, että slovakialaiset ja tshekkiläiset taitohyökkääjät hyytyvät valitettavan usein ratkaisupeleissä.
Slovakialla on aivan yhtä hyvät mahdollisuudet kultaan kuin Suomellakin. Nyt nähdään mihin Slovakia pystyy, kun otteluohjelmakaan ei ole epäoikeudenmukainen (olympialaiset 1998 ja 2002) ja vastustajina on muitakin kuin Kanadan, USA:n ja Venäjän tähtisikermät (World Cup 2004). Jos tarkoitat Slovakian koko joukkueen kokoonpanoa, niin se on kuitenkin suht leveä. Maalivahtiosasto on suurin kysymysmerkki, sillä selkeää voittavaa ykkösmaalivahtia ei ole. Jan Lasak on toki torjunut Slovakialle kolme arvokisamitalia, mutta mieheltä puuttuu se viimeinen silaus, joka tarvitaan tärkeiden pelien voittamiseen (olympialaiset ja World Cup). Puolustusessa materaali on kapeahko, sillä huippumaiden puolustukseen kelpaisivat ainoastaan Lubomir Visnovsky ja Zdeno Chara. Hyökkäyksessä sitä vastoin on liikaakin leveyttä. Taitoniekat joutuvat tyytymään huomattavasti pienempiin rooleihin, mihin he ovat tottuneet seurajoukkueissaan. Näin rakentaisin Slovakian hyökkäysketjut Torinoon seuraavasti:vilperi kirjoitti:Mutta niin kauan, kun Slovakialla on heikko puolustus ja maalivahtipeli, niin kauan en pidä tätä maata varteenotettava voittajaehdokkaana muuta kuin mm-kisoissa. Slovakian joukkue on sen lisäksi aika kapeahko.
vetoo kirjoitti:Juuri päättyneessä NHL:n ja IIHF:n kokouksessa päätettiin, että olympialaisissa tuomarilinjana on NHL:stä tuttu nollatoleranssi. Nykyään NHL:n ja Euroopan sarjojen välillä ei paljon eroja säännöistä löydy. Punaviiva poissa, pitkänkiekon sääntö... Maalivahtisääntö taitaa olla merkittävin joka on NHL:ssä voimassa ja Euroopassa ei. Tappelujäähyissä pieniä eroja. Itse näkisin, että iso jää mahdollistaa näyttävän hyökkäyspelin, ja se on etu Slovakialle, Tshekille ja Venäjälle, joiden pelin ylivoimaisesti vahvin osa-alue on hyökkäyspeli. Kokonaisuudessaan mielestäni aika 50/50 kumpi hyötyy isosta jäästä enemmän; hyökkäävä pelityyli vai puoulstava pelityyli. Olympialaisissa kaukalon kokoa isompi asia on tuomarilinja, joka tulee näyttämään miten puolustavat joukkueet saavat hyökkäävät ryhmät aisoihin.
vetoo kirjoitti:Slovakialla on aivan yhtä hyvät mahdollisuudet kultaan kuin Suomellakin. Nyt nähdään mihin Slovakia pystyy, kun otteluohjelmakaan ei ole epäoikeudenmukainen (olympialaiset 1998 ja 2002) ja vastustajina on muitakin kuin Kanadan, USA:n ja Venäjän tähtisikermät (World Cup 2004). Jos tarkoitat Slovakian koko joukkueen kokoonpanoa, niin se on kuitenkin suht leveä. Maalivahtiosasto on suurin kysymysmerkki, sillä selkeää voittavaa ykkösmaalivahtia ei ole. Jan Lasak on toki torjunut Slovakialle kolme arvokisamitalia, mutta mieheltä puuttuu se viimeinen silaus, joka tarvitaan tärkeiden pelien voittamiseen (olympialaiset ja World Cup). Puolustusessa materaali on kapeahko, sillä huippumaiden puolustukseen kelpaisivat ainoastaan Lubomir Visnovsky ja Zdeno Chara. Hyökkäyksessä sitä vastoin on liikaakin leveyttä. Taitoniekat joutuvat tyytymään huomattavasti pienempiin rooleihin, mihin he ovat tottuneet seurajoukkueissaan. Näin rakentaisin Slovakian hyökkäysketjut Torinoon seuraavasti:
Nagy - Demitra - Hossa
Gaborik - Stümpel - Bondra
Zednik - Handzus - Satan
Radivojevic - Cibak - Svatos
Ylimääräisiä hyökkääjiä: Bartecko, Orszagh, Petrovicky, Kolnik, Marcel Hossa, Surovy, Somik, Zalesak, Sejna, Bicek, Bartovic, Kopecky, Balej...
vetoo kirjoitti: Jeremy Roenick ei pelaa Torinon olympialaisissa.
vetoo kirjoitti:
Saas nähdä millainen pappa porukka sieltä helähtää. Joukkueen keski-ikä on kärkimaista selvästi korkein ja monivuotisille runkopelaajille(Modano, Weight, Roenick, Leetch...)tulevat kisat tulevat olemaan vimmeiset ISOT kisat. Toki joukkueesta löytynee myös nuoruudeen voimaa ja intoa mm. Parisen, Leopoldin ja Parrishin johdolla. Tkachukin poisjäänti syö kyllä tehoja, sillä mies oli liigassa mielettömässä iskussa loukkaantumisten välissä. Maalivahtiosastolta ei myöskään löydy selkeää ykkösvaihtoehtoa tyylin Suomi, vaan molareita kierrätetään rankalla kädellä. Tämä on nähty jo parissa viime MM-kisoissa. USA:han eteni Salt Lakessa aina finaalin asti, mutta tällä kertaa en itse henkilökohtaisesti joukkueelta suuria kisoista odota.Adoley kirjoitti:USA:n 23-miehinen olympiajoukkue julkaistaan ensi yönä St.Paulissa Minnesotassa, noin klo 2.05 suomen aikaa. Saa nähdä, näkeekö niitä vielä aamulla mistään.. Mutta mielenkiinnolla odottaen.
Olet oikeassa. Minun olisi pitänyt korjata tuo välittömästi, sillä huomasin virheen heti kirjoitettuani tuon tekstin.Armoured Andy kirjoitti:Jos lukisit jutun, niin huomaisit, että se on ainoastaan erään toimittajan näkemys asiaan. Joukkueen valitsee kuitenkin Don Waddell. USA saa loistavan joukkueen jalkeille oli Roenick mukana tai ei.
Erkkipasi kirjoitti:USA Torinossa:
Erkkipasi kirjoitti:USA Torinossa:
Rocco kirjoitti:Pari yllätystä oli mukana, sillä Chelios ja Hatcher eivät minun papereissa isoon kaukaloon ole oikein niitä parhaiten sopivia kavereita. Berard ja Leetch olisivat olleet sopivampia vaihtoehtoja. Tosin ainahan hyökkäävät pakit tarvitsee varmistavan kaverin niin ei sinne voi seitsemää offensiivista pakkia valita.
P.O.S. kirjoitti:Puolustuksesta jäi siis Brian Leetch pois. Eipä tuo oikeastaan hirvittävä yllätys ole. Schneider, Liles ja Rafalski on aika vakuuttava kolmikko kiekollisiksi puolustajiksi. Mutta missä ihmeessä on Paul Mara? Jordan Leopoldin valinta hieman kummastuttaa.
Mr Scarface kirjoitti:Keith Tkatchuk oli väärä valinta, J.R olisi ehdottomasti pitäny valita juuri ennen Tkachukia, on paremmassa kunnossa, vireessä ja on henkisesti tärkeämpi pelaaja kuin Keith Tkachuk. Lisäksi J.R on pelaajien keskuudessa pidetympi, erityisesti U.S.A.n joukkuiden historiassa. Virhe valinta siis oli Tkachuk.
Muuten joukkue taistelee varmasti joka ottelun voitosta, mutta ei Tkachukilla.
Ja ykkösmaalivahtihan on kaiken järjen ja logiikan mukaan John Grahame, jos katsotaan maalivahtien tämän hetkistä virettä ja (kuntoa) ja mikäli ne pitävät Olympia peleihin asti about samana.
Mr Smith kirjoitti: En tajua oikein tuota "tämän hetkistä virettä" kummassakaan kohdassa. Grahame on ollut nyt kylmänä, esim tsn:n mukaan
GRAHAME IS COLD
2-2-0, 4.07, .840 in last 4 GPI
Sitten kun vertailee Tkachukin ja Roenickin "virettä" niin ennen eilistä peliä (1+1) saldona oli edellisistä kahdeksasta pelistä 0+0 tehot. Tkachukin 8 edellistä ovat tuottaneet vaatimattomat 15 pistettä (8+7). Eli eiköhän vire ollut aika kohdillaan Keithillä. Eri asia on sitten puhua kunnosta, kun Tkachuk on paskana tällä hetkellä.
Mr Scarface kirjoitti:Ja Tkachuk on ylipainoinen pelaaja, jota J.R ei ole ikinä ollut. J.R ehtisi joka paikkaan toisin kuin Tkachuk.
Mr Smith kirjoitti: Ööö, kerrotko vielä kuinka toi ylipaino vaikuttaa vireeseen, johon perustit edellisen viestisi? Käännäpä nämä vireet jotenkin päälaelleen:
Tkachuk, 8+7
Roenick, 1+1