USA:n presidentinvaalit 2020 – demokraatit sotajalalla?

  • 756 283
  • 6 909
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Mutta joku helvetin typerä ideologia silti ajaa ihmiset ihmeelliseen vimmaan ja kiihkoon ajatella muulla kuin järjellä.
Sanoo hän joka kirjoitti juuri viestin täynnä aivan järjettömiä näkökantoja



Jos sä todella väität vakavissasi että USA:n istuvalla presidentillä ei ole minkään sortin vaikutusta meihin suomalaisiin, niin aika hyvin olet kyllä ummistanut silmäsi todellisuudelta.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Trump kuuluisi jo pakkopaitaan.
On aika ironiapirtelöä että kirjoitit tämän n. neljä viestiä sen jälkeen kun nähtiin kaikkien aikojen mussutus miten viatonta miestä kiusataan ja miten jenkkien asiat ei saisi meitä kiinnostaa.

Vedet silmissä nauroin kun sitä avautumista luin.
Ihmettelin pitkään että mistä oikein puhut, en löytänyt edeltävistä viesteistäkään mitään erikoista mutta nyt pari lainausta on tässä osoittanut että eihän se viesti, josta puhuit, "sattuneesta syystä" edes näkynyt minulle.

---
Tulkaas Joe ja Kamala sitten jo lavalle niin pääsee nukkumaankin joskus.

Tuli muuten mieleen tällainen random-ajatus, että yllättävän vähän on tullut vastaan mitään hassutteluja tuosta tulevan varapresidentin etunimestä. Onhan siinä kuitenkin lähes rajaton potentiaali. Se nyt on joka tapauksessa varmaa, että jos Harris joskus tulee Suomeen ja pitää vaikka jonkun lehdistötilaisuuden niin siellä joku Iltalehden Instagram-toimittaja kysyy, että "du ju nou joor neim miins 'horrible' in finis?"
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kieltämätta Trump mullisti siihen mennessä olleet "perussäännöt". Helevetin taitavasti sen teki. Tuliko tästä politiikan tekemisen uusi normi vai haihtuuko poppispolitiikka pois Trumpin mentyä? Jaa-a. Haihtuuko twitter? Toisaalta ei noi jenkitkään näin voi kai seuraavaa kahtasataa vuotta elää, vähintään sisällissota tai semmonen.
No saapa nähdä. Roomassa se oli vähän tasavallan loppua kun populismilla alettiin leikkimään ja tekemään asioita, jotka eivät ole teknisesti laittomia, mutta hyvän tavan vastaisia. Toki silloin liuku diktatuuriin kesti noin 80-vuotta mutta analogia voi olla melko kohdillaan.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Kyllä teki hyvää tällaiselle vanhalle paskalle kuunnella taas 4 vuoden jälkeen valtiomiehen puhetta "länsimaisen maailman ykköspallilta" neljän vuoden päättömän vouhottamisen sijaan. Eihän Joe ole Obaman veroinen, mutta helvetinmoinen hyppy oikeaan suuntaan! Thank God!
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Siedän todella huonosti epäoikeudenmukaisuutta, moukkamaisuutta, uhriutumista, muiden perusteetonta haukkumista, valehtelua, rikollisuutta, moraalittomuutta ja röyhkeää oman edun tavoittelua. Siis kaikkea sitä, mitä Donald Trump edustaa.

Tässäpä se minunkin "ongelmani" on ollut tässä kuluneen neljän vuoden aikana. Vaikka Trumpin toimet eivät ole suoraan omaan elämääni kohdistuneet, niin saan olla kiinnostunut myös tavallisten amerikkalaisten elämästä jos haluan. Ja myös muihin ihmisiin kohdistuva epäoikeudenmukaisuus saa kuvottaa, itse asiassa sen vähän tulisikin tehdä niin.

Kyllä se mentaalinen ongelma taitaa enemmänkin olla USA:n istuvan lame duck presidentin päässä, joka on kykenemätön kohtaamaan häviönsä todellisuutta ja kehittelee sen sijaan hulluja salaliittoteorioita. Yleensä hävinneet presidentit ovat tässä kohtaa soittaneet vastaehdokkaalleen ja onnitelleet, ja näin on varmistunut vallan rauhanomainen siirto seuraavalle presidentille. Trumpista ei ollut miestä siihenkään. Kyllä tämä häpeällinen loppunäytös viimeistään vahvistaa sen, että Trump on kritiikkinsä ansainnut. Ei siihen ydinsotaa tarvita että miehen voi tuomita loppuun asti kelvottomaksi presidentiksi.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Senaatin lopullista tulosta saadaan odottaa, mutta ilmeisesti Moscow-Mitchilla ja Bidenilla on kuitenkin jopa jonkinlaiset henkilökohtaiset välit (mm. Mitch oli ainoa rebusenaattori Bidenin pojan hautajaisissa 2015) ja ovathan he senaatissa olleet molemmat pitkään ja vääntäneet siellä toisiaan vastaan. Luvassa lienee ihan normaalia poliittista vääntöä? Voisihan esim. COVID kuitenkin olla edes yksi asia josta molemmat puolueet voisivat olla samaa mieltä.

Vähän pelkään että yhteistyö on sitä tasoa kuin Obamankin aikana, jollei vielä huonompaa. Moscow-Mitch ei osoita mitään merkkejä pehmenemisestä, itse asiassa Obaman korkeimman oikeuden nimityksen onnistunut torppaus antoi hänelle vain +5 häikäilemättömyyspistettä lisää ominaisuuksiin. Sikäli kun toinen tai molemmat Georgian paikoista menee republikaaneille tammikuussa (mitä pidän hyvin luultavana), niin Biden tuskin pystyy ensimmäiseen kahteen vuoteen edes päivää sanomaan niin, ettei Mitch sitä kiistäisi.

Kahden vuoden päästä voi sitten helpottaa, jos demokraatit saisivat välivaaleissa raavittua pari paikkaa lisää.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна

Edellisen Presidentin viimeisen dinnerin puhe ennen valkoisesta talosta lähtöä. Jotenkin vaikea nähdä tämän toistuvan millään tasolla, itseasiassa odotukset on pelon sekaiset...





Linkki vie siis Youtubeen ja Obaman viimeisiin illallisiin ennen juntti öykkärin sisään tuloa...

Edit: En itsekään enää muistanut miten paljon ajatusmailmassa ja etenkin esiintymisessä onkaan eroa...

Edit 2: Olisi ollut kyllä nautinto nähdä kuinka Barack olisi kuohinnut DT:n vaaliväittelyissä. Harmi ettemme (siis saman mieliset) saaneet sitä nautintoa...
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Maassa makaavaa ei ole syytä potkia, Trump on hävinnyt ja tulee häviämään sinne Piers Morganin ja Alex Jonesin vaikutusvallan tasolle, ärsyttävänä sivujuonteena julkisessa keskustelussa, ilman varsinaista valtaa.
En malta odottaa, että voin taas jättää Trumpin täysin huomiotta, joksikin irrelevantiksi ex-tositvjulkkikseksi. Mutta Trump ei tässä ole lähellekään se suurin ongelma vaan se että yli 70 miljoonaa ihmistä äänesti häntä näiden neljän vuoden ja covid-kriisin "hoitamisen" jälkeenkin. USA:n yhteiskunnassa ja poliittisessa prosessissa on jotakin todella pahasti vialla. Biden palauttanee ulkopoliitikassa USA:n raiteilleen, eivätkä republikaanit tule sitä mainittavasti sabotoimaan, mutta sisäpoliittisesti tuskin saa mitään kovin suurta aikaan, koska vastustus ja propaganda tulevat olemaan intensiivistä ja jatkuvaa.
 
Viimeksi muokattu:

teppana

Jäsen
On siinä hirveä ero kun katsoo Bidenin puhetta ja vertaa tähän rakkikoira Trumpiin. Toisesta huokuu rauhallisuus, asiallisuus ja sellianen oikeanlainen karisma. No Trumpista huokuu vainoharhaisuus, vääränlainen agressiivisuus, ylimielisyys ja epäkunnioitus toisia ihmisiä kohtaan. Puhumattakaa tuosta twitterin käytöstä mikä on jo säälittävyyden ja häpeällisen välimaastossa. Kyllä Bidenin valinta tekee hyvää koko amerikalle ja myös koko maailmalle. Voisi luulla että Trumpin omassa puolueessakin järkevät yksilöt häpeää hänen käytöstään ja varmaan näin onkin. Häpeäksi omalle puolueellekin hänen käytöksenä. Oikein oksettaa ajatella, että tuollainen ihmisperse on johtanut yhtä tämän maapallon vaikutusvaltaisemmista maista. Vaikea käsittää. Onneksi kohta hänen aikakautensa on ohitse.

Kyllä näiden kahden herran välillä on valtava ero habituksessa. Bidenia on kuvailtu herrasmieheksi ja lämpimäksi myös vastapuolen kollegoiden osalta. Aivan eri puusta veistetty kuin Trump. Toki samaa voisi sanoa 95% politiikoista. Tottakai täälläkin, jatkiksen puolella on jo löytynyt muutama kirjoittaja jotka niputtavat Bidenin ja Trumpin samanlaisiksi ihmisperseiksi.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ehkä mennyt multa ohi, mutta Georgiassa Bidenin johto on kasvanut jo 9000 ääneen. Yllättävän "suureksi" tuokin johto on kasvanut, kun ajattelin, että Georgia menee jommalle kummalle ihan minimaalisella erolla.
Yhdessä vaiheessa sanottiin että USA:n armeejan ääniä ois tolle alueelle tulossa 8000 - 8900. Oisko niin että Vietnamin sotaa vältelly ja veteraaneja, McCainiä ja Mattisia haukkunut Trump ei ollu sitten kovin suosittu sotilaiden keskuudessa. Jos näin on niin hyvä että Trump kyseli twitterissä armeeja väen äänien perään!

Näyttäs että noi lakisyyteet joita on nosteltu vaalivilpistä kaatuu ihan alkutekijöihinsä. Jos ei ole mitään todistusaineistoo tukemaan väitteitä niin ei ne etene.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Yhdessä vaiheessa sanottiin että USA:n armeejan ääniä ois tolle alueelle tulossa 8000 - 8900. Oisko niin että Vietnamin sotaa vältelly ja veteraaneja, McCainiä ja Mattisia haukkunut Trump ei ollu sitten kovin suosittu sotilaiden keskuudessa. Jos näin on niin hyvä että Trump kyseli twitterissä armeeja väen äänien perään!

Näin tuo mitä todennäköisimmin on. Perinteisesti sotilaiden äänistä suurin osa olisi mennyt republikaanien ehdokkaalle, mutta ilmeisesti juuri noiden mainitsemiesi syiden vuoksi Biden sai valtaosan heidän äänistään. Sotilaiden keskuudessa ennen vaaleja tehty gallup antoi ymmärtää, että ero Bidenin hyväksi olisi ollut jopa varsin suuri.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitenkäs muuten jenkkilän systeemi toimii siinä tapauksessa, että istuva presidentti heittää lusikan nurkkaan tai muusta syystä joutuu luopumaan vallasta? Eli ottaako varapressa sitten homman hoitaakseen koko nelivuotiskauden loppuajaksi vai järjestetäänkö maassa uudet pressavaalit nopeutetulla aikataululla?
 

teppana

Jäsen
Ihmettelin pitkään että mistä oikein puhut, en löytänyt edeltävistä viesteistäkään mitään erikoista mutta nyt pari lainausta on tässä osoittanut että eihän se viesti, josta puhuit, "sattuneesta syystä" edes näkynyt minulle.

Heh...aivan samaa tein itsekin. Selailin taaksepäin enkä löytänyt mitään erikoista. Ajattelin sitten että joku viesti oli poistettu tjs. No, sanottakoon että uteliaisuuteni voitti ja pitihän se "näytä sisältö" nappia painaa. Melkein välittömästi kadutti. No, maailmaan mahtuu mölyä.
 
Mitenkäs muuten jenkkilän systeemi toimii siinä tapauksessa, että istuva presidentti heittää lusikan nurkkaan tai muusta syystä joutuu luopumaan vallasta? Eli ottaako varapressa sitten homman hoitaakseen koko nelivuotiskauden loppuajaksi vai järjestetäänkö maassa uudet pressavaalit nopeutetulla aikataululla?

Varapressa hyppää tosiaan ruoriin koko loppukaudeksi.
 

teppana

Jäsen
Maassa makaavaa ei ole syytä potkia, Trump on hävinnyt ja tulee häviämään sinne Piers Morganin ja Alex Jonesin vaikutusvallan tasolle, ärsyttävänä sivujuonteena julkisessa keskustelussa, ilman varsinaista valtaa.

Ensin haluan sanoa kiitokset tasokkaasta ja luotettavasta äänestysseurannasta. Tämän ketjun uroteoista voisi nimimerkki Tuamas saada vaikka Jatkoajan virallisen vaalimestarin tittelin!

Mutta tähän loppuosaan viestistäsi tahoitisin mainita, että Trump ei välttämättä katoa ihan marginaaliin. Hän lähtee kuitenkin aivan massiivisesta statuksesta liikenteeseen ja jos hän nyt toteuttaa sen, mitä ensimmäisten vaalien aikana suunnitteli, oman mediatalon perustaminen, on vaarana että Trump jää vielä muutamaksi vuodeksi roikkumaan varteenotettavana mielipidevaikuttajana. Jopa siinä määrin, että terveyden kestäessä hän olisi -24 vaarallinen vastustaja vaaleissa.

Toivotaan että entisen presidentin hohto katoaa nopeasti ja Trumpin sekopäisyys ilman GOP:n tukea ei riitä kantamaan massoja. Mutta tietynlainen vaara siihen on olemassa.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Mitenkäs muuten jenkkilän systeemi toimii siinä tapauksessa, että istuva presidentti heittää lusikan nurkkaan tai muusta syystä joutuu luopumaan vallasta? Eli ottaako varapressa sitten homman hoitaakseen koko nelivuotiskauden loppuajaksi vai järjestetäänkö maassa uudet pressavaalit nopeutetulla aikataululla?

Varapresidentti hoitaa kauden loppuun, ja nykyisellään myös varapresidentin paikka täytetään mahdollisimman nopeasti. Gerald Fordin noustessa presidentiksi elokuussa 1974 Nelson Rockefeller aloitti varapresidenttinä joulukuussa.

Hyvin pitkään varapresidentin paikkaa ei täytetty ollenkaan jomman kumman kuollessa. Esimerkiksi FDR:n kuoleman jälkeen Harry S. Trumanilla ei ollut varapresidenttiä ennen kuin sen jälkeen, kun hän aloitti uuden virkakauden 1949.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ilman pandemiaa Trump olisi varmasti valittu uudelleen - mutta jos olisi hoitanut pandemian kompetentisti ja kansakuntaa yhteen kokoavasti niin olisi voittanut vieläkin ylivoimaisemmin. Tietenkin tämä jälkimmäinen vaihtoehto oli Trumpin ja hallintonsa kohdalla täysin pois sujlettu.
 
Viimeksi muokattu:
K

kiwipilot

Ilman pandemiaa Trump olisi varmasti valittu uudelleen - mutta jos olisi hoitanut pandemian kompetentisti ja kansakuntaan yhteen kokoavasti niin olisi voittanut vieläkin ylivoimaisemmin. Tietenkin tämä jälkimmäinen vaihtoehto oli Trumpin ja hallintonsa kohdalla täysin pois sujlettu.

Juuri noin.

Sanoin jo keväällä, että tämä pandemia tulee pudottamaan Trumpin vaaleissa. Ja niin kävi. Jos pitäisi valita Trumpin toinen kausi ilman pandemiaa vai nykytilanne, niin sekuntiakaan ei tarvitsisi miettiä.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Fordél

Jäsen
Mutta Trump ei tässä ole lähellekään se suurin ongelma vaan se että yli 70 miljoonaa ihmistä äänesti häntä näiden neljän vuoden ja covid-kriisin "hoitamisen" jälkeenkin. USA:n yhteiskunnassa ja poliittisessa prosessissa on jotakin todella pahasti vialla. Biden palauttanee ulkopoliitikassa USA:n raiteilleen, eivätkä republikaanit tule sitä mainittavasti sabotoimaan, mutta sisäpoliittisesti tuskin saa mitään kovin suurta aikaan, koska vastustus ja propaganda tulevat olemaan intensiivistä ja jatkuvaa.

Edelleen, eivät nuo yli 70 miljonaa ole 100 % Trumpin takana seisovia, fanaattisia kannatajia vaan Trumpia on äänestetty varmasti hyvin monista syistä, jopa ihan ymmärrettävistä. Tottakai merkittävä osa on niitä, jotka ovat ostaneet about kaiken, mitä Trump on suoltanut lähtien covid-kriisin "onnistuneesta" hoidosta. Osalle Trump on vain se parempi vaihtoehto jonkun itselle tärkeä asian ajamisessa, kuten aborttikysymyksessä, verojen laskemisessa tai asekysymyksessä, vaikka muuten Trump voidaan nähdä jopa epämielyttävänä vaihtoehtona eikä hänen kaikkia toimia allekirjoiteta. Ihan samalla tavalla kuin ei siellä noin 75 miljoonassa Bidenin äänestäjässäkään ole vain täysin Bidenia kannattavia vaan moni äänisti Bidenia, koska halusi äänestää Trumpia vastaan.

Itse näen, että vaalit olivat nimenomaan voitto poliittiselle prosessille ja demokratialle, koska noin moni halusti Trumpin pois vallasta. Rebuissakin on edelleen paljon tolkun kavereita, jotka varmasti palaavat ihan mielellään tolkun ja normaalin politiikan teon linjalle. Tottakai hyvin monista asiakysymyksistä ollaan edelleen eri mieltä ja kansakin on osin pahasti jakautunutta eri kysymyksissä, mutta suurin osa kaipaa varmasti vähemmän dramaattista, vähemmillä kierroksilla tehtävää tolkullista politiikan tekoa.

Nyt vaan täytyisi rebuista nousta niitä tolkun kavereita, jotka täyttävät Trumpilta vapautuvaa valtatyhjiötä. Toisaalta demokraattien on myös otettava tosissaan niitä viestejä, joita Trumpia äänestäneiltä tulee. Poliittisesti keskellä seisova Biden (käsittääkseni myös Harris) voi olla nyt ihan ideaali presidentti tähän väliin. Jollain Sandersilla tai Trumpin uudelleen valinnallla eri leirien lähentymista tuskin olisi tapahtumassa, nyt sille on sentään mahdollisuus.
 

Fordél

Jäsen
Tilanteen päivitystä:

-Pennsylvaniassa Bidenin johto on noussut jo yli 41 000 ääneen ja 0,6 %. Uudelleenlaskennan vaaraa ei siis ole.
-Georgiassa ero on pysynyt reilussa 9000 äänessä Bidenin hyväksi. Uudelleen laskennan jälkeenkin Biden on todennäköisesti voittaja. Kova juttu tässä osavaltiossa.
-Arizonassa Bidenin johto on kaventunut alle 19 000 ääneen. Ei ole pois suljettua etteikö Arizona voisi vielä kääntyä takas Trumpille.
-Nevadassa Biden johtaa edelleen noin 28 000 äänellä ja on viemässä voiton.

Eli vaalien tulos tullee olemaan Bidenille joko hyvin selvä 306-232 tai selvä 295-243.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Nyt vaan täytyisi rebuista nousta niitä tolkun kavereita, jotka täyttävät Trumpilta vapautuvaa valtatyhjiötä.
Koko teksti oli fiksu ja laajakatseinen, mutta tässä kiteytyy avain tulevaan. Trump näytti, miten poliittisesta mitättömyydestä voi nousta maan ykkösasemaan. Jos tyhjiö ei täyty tolkun poliitikoilla, nousee takavasemmalta Trump tai hänen seuraajansa samalla pelikirjalla politiikan tikkaita ylöspäin.

Demokraattien vasemmalla laidalla on äänekkäitä poliitikkoja, jotka haluaisivat valtaan päästyään jenkkimittakaavassa isoja muutoksia politiikan linjoihin. Näyttävien niskalenkkien hakeminen olisi syöttö uuden oikeistopopulistin lapaan. Toivottavasti demokraateilla riittää maltti käyttää valtaansa viisaasti pienissä erissä. Kunhan saavat talouden pidettyä kasvu-uralla seuraavat neljä vuotta. Se on parasta myrkkyä populismille.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Bidenia ja Trumpia ei voi verrata faktapohjaisesti päätymällä siihen, että samaa paskaa. Näin ei ole. Biden on kokenut ja fiksu demokraattipoliitikko. Trump lähinnä surkea ihminen. Kaikin tavoin.

Itse uskoin ennen vaaleja ja myös niiden jälkeen, että USA pääsee suhteellisen pian jaloilleen Trumpin ajasta, ja isot Trumpin virheet korjataan. Biden antoi niistä lupauksen luetellen asioita yksitellen. Ihmisoikeudet, ilmasto, NATO, Eurooppa jne.

Trumpin äänimäärästä huolestuneille voisi todeta sen, että muutama vuosi sitten äärioikeistolainen Marie Le Pen sai Ranskan presidenttivaaleissa yli 30 prosenttia Macronia vastaan. Ei se tarkoittanut kuitenkaan sitä, että äärioikeisto olisi noussut Ranskassa tai omaisi yli 30 prosentin kannatuksen.

Olen myös varma, että republikaaninen puolue toipuu Trumpista. Ei kivuttomasti eikä heti, mutta toipuu silti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös