USA:n presidentinvaalit 2020 – demokraatit sotajalalla?

  • 757 388
  • 6 909

Carlos

Jäsen
Jahas, Bidenin oma ketju on lukossa, joten kommentoidaan tänne tuntemuksia. Käsi ylös, uskon että olen arvioinut Bidenin väärin. Hän ei ole show-mies, hän on erittäin kokenut poliitikko jolla on paljon elämänkokemusta - ja uskon että aidosti paljon annettavaa seuraavat 8 vuotta (sic). Tänään maailmassa nuo 2 ominaisuutta nousevat arvoon arvaamattomaan.

Onnea & menestystä, vaikka onkin vuosi 2020. The tribe has spoken.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Katotaan, tuleeko maanantaina mitään oikeusjuttujen vyöryä, jota on maalailtu. Lähipiiri(poliittinen) ainakin ymmärtää, että edellytyksiä ei ole, ja voidaan korkeintaan tehdä vähän kiusaa.

ilmeisesti Trumpin tiimi yrittää saada joitakin tiettyjä huippujuristeja tuohon mukaan ajamaan asiaa , ja jos he eivät pidä todisteita riittävinä tai usko keissin läpimenoon, niin koko homma kaatuu.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Vihdoin homma on selvä. Iso kiitos @Tuamas mielipiteesi Trumpista on jokaiselle palstaa seuraavalle täysin selvä. Silti en muista sinun alentuneen ketjussa kertaakaan tälläiselle lälläslää tasolle mitä viimeiset 10 sivua viestejä on käytännössä olleet. Amerikkalaiset teki oman valintansa 2016 ja nyt 2020 ja niiden valintojen kanssa heidän pitää elää, hyvässä ja pahassa. Minusta on melkoisen irvokasta ollut seurata tätä kokonaisuutta mitä viimeiset neljä vuotta on nähty. Sitä melkein kuvittelisi, että koko muun maailman paskuus on syydetty yhden ihmisen niskaan, olkoonkin kuinka vitun narsisti, idiootti tai kusipää tahansa. Aikuisena ihmisenä olettaisi, että kaikkien niiden ydinsotapuheiden jälkeen olisi 4 vuodessa tapahtunut jotain kehitystä. Valitettavan väärässä olin. (sekä Trumpin, että ihmisten suhteen)

Ihminen on erehtyväinen, ihmisen käyttäytymisen rakentaa hänen geenit ja lapsuus. Joku sanoo, että raamatussa opetetaan antamaan anteeksi, mutta no Suomessa ei sellaisiin usko kukaan. Jännä on silti ollut seurata tätä lynkkauspartiota mikä on tähänkin maahan asettunut ja sitä suoran vittuilun ja ilkkumisen määrää mitä täällä on harrastettu, vaikka asia ei koske ketään meistä pätkän vertaa. 4v sitten olisi vielä voinut ostaa, että nyt osuu paska tuulettimeen (terveiset sille joka sitä sanaparia ketjusta etsi), vaan kun ei osunut. Kukaan ei painanut punaista nappia. Talouskaan ei tuhoutunut. Oikeastaan kenenkään teistä elämään 2016 tehty päätös ei vaikuttanut hevon vitun vertaa! Mutta silti juoksette tuomitsemassa, koska no näin on oikea tehdä, by whom?

Minusta on erittäin hienoa, että se narsistinen kusipää on vihdoin pois USA:n piikkipaikalta ja ehkä siellä kansa lähenee toisiaan, mutta en nyt olisi ollut moksikseni Trumpin toisestakaan kaudesta. Miksi olisin? Twitterissä oli viihdettä, kukaan (no ok. Iranin joku terroristi jamppa) ei kuollut. Ei tullut ydinsotia ja ei kaatunut EU tai sen talous. Ei tapahtunut mitään muutakaan niistä kaikista kauhuskenaarioista. Mutta joku helvetin typerä ideologia silti ajaa ihmiset ihmeelliseen vimmaan ja kiihkoon ajatella muulla kuin järjellä. Toivon, että sama järjen hylkääminen ei koske kaikkia muita asioita ihmisten elämissä, koska järki on se viimeinen linnake ennen kuin käy oikeasti huonosti. Ja se järki sanoo, että ihan vitun se ja sama mitä yksi pelle tekee jossain kaukana jos se ei missään näy. Sitäpaitsi eihän se asia edes pätkän vertaa meille kuulu, eikä ole pätkän vertaa kuulunut koko helvetin aikana!

Kiitos siis niille, jotka ovat tätä touhua pystyneet seuraamaan kaikki nämä vuodet ilman, että on tarvinnut purskautella kahveja näppäimistölle, suuttua, alkaa meuhkaamaan tai mitenkään muuten kuin "mitä helvettiä taas kerran" tyylisesti ottaen kantaa asioihin. Koska se on oikean suvaitsevaisuuden ja aikuisuuden merkki. Valitettavasti kun niillä narsistisilla kusipäilläkin on oikeus voittaa vaaleja ja olla hyväksymättä muiden voittoa. Sitä mystistä asiaa kutsutaan demokratiaksi.

Tsemppiä Bidenille presidentin hommassansa, olet vaalit rehellisesti voittanut (onneksi) ja pulinat pois.
 

MegaForce

Jäsen
Jahas, Bidenin oma ketju on lukossa, joten kommentoidaan tänne tuntemuksia. Käsi ylös, uskon että olen arvioinut Bidenin väärin. Hän ei ole show-mies, hän on erittäin kokenut poliitikko jolla on paljon elämänkokemusta - ja uskon että aidosti paljon annettavaa seuraavat 8 vuotta (sic). Tänään maailmassa nuo 2 ominaisuutta nousevat arvoon arvaamattomaan.

Onnea & menestystä, vaikka onkin vuosi 2020. The tribe has spoken.
Biden on omien sanojensa mukaan "välipresidentti" joka vie Amerikan Trumpin ajasta eteenpäin. Eli tuskin hakee enää jatkokaudelle. Tämän jälkeen on aika sitten jollekin toiselle demokratialle tai paljon seesteisemmälle republikaanille.
 

Histo

Jäsen
Onko meidän jatkoajan USA:n presidentinvaalien asiantuntija @Tuamas perillä siitä, missä USA:n osavaltioissa valitsijamiehiä edellytään äänestämään osavaltion tuloksen mukaan ja missä osavaltioissa ei tätä vaatimusta ole? Kiinnostaisi vaan tietää, että onko Trumpilla mitään mahdollisuuksia tuon turvin vielä mahdollisuuksia päästä presidentiksi.
Seuraavat 33 osavaltiota ja D.C. velvoittavat valitsijamiehet äänestämään osavaltion äänten enemmistön saanutta ehdokasta:

Alabama (Code of Ala. §17-19-2)
Alaska (Alaska Stat. §15.30.090)
Arizona (Ariz. Rev. Stat § 16-212)
Colorado (CRS §1-4-304)
Connecticut (Conn. Gen. Stat. §9-176)
Delaware (15 Del C §4303)
District of Columbia (D.C. Code § 1-1001.08)
Etelä-Carolina (SC Code Ann §7-19-80)
Florida (Fla. Stat. §103.021)
Havaiji (HRS §14-28)
Indiana (Ind. Code § 3-10-4-1.7; 3-10-4-9)
Iowa (Iowa Code § 54.8)
Kalifornia (Election Code §6906)
Maine (21-A MRS §805)
Maryland (Md Ann Code art 33, §8-505)
Massachusetts (MGL, ch. 53, §8)
Michigan (MCL §168.47)
Minnesota (MSEL §208.46)
Mississippi (Miss Code Ann §23-15-785)
Montana (MCA §13-25-307)
Nebraska (§32-714)
Nevada (NRS §298.075)
New Mexico (NM Stat Ann §1-15-9)
Ohio (ORC Ann §3505.40)
Oklahoma (26 Okl St §10-102, §10-108, §10-109)
Oregon (ORS §248.355)
Pohjois-Carolina (NC Gen Stat §163-212)
Tennessee (Tenn Code Ann §2-15-104)
Utah (Utah Code Ann §20A-13-304)
Vermont (17 VSA §2732)
Virginia (§24.2-203)
Washington (RCW §29A.56.090)
Wisconsin (Wis Stat §7.75)
Wyoming (Wyo Stat §22-19-108)

Näistä 16 ja D.C. eivät kuitenkaan rankaise velvoitteesta poikkeavaa mitenkään ja väärä ääni jää voimaan. Viisi osavaltiota eli molemmat Carolinat, Kalifornia, New Mexico ja Oklahoma rankaisevat (n. 1000 dollarin sakolla tai muulla huomautuksella) väärin äänestäneitä. Oklahomassa ja Pohjois-Carolinassa väärin äänestäneiden äänet hylätään ja otetaan varamies tilalle äänestämään. Muissa kolmessa ääni jää voimaan. Loput 12 hylkäävät väärin äänestäneiden äänet, eivät rankaise valitsijamiestä ja ottavat varamiehen tilalle äänestämään (oletettavasti halutulla tavalla).

Mikäli näistä rikkomuksista määrättävistä rangaistuksista käytäisiin oikeutta, saattaisi olla, että osavaltioiden lait todettaisiin perustuslain vastaisiksi. Edit: luin huolimattomasti. Tästä oli tältä kesältä korkeimman oikeuden ratkaisu, jossa lait oli todettu perustuslain mukaisiksi. Linkki vie korkeimman oikeuden päätökseen.

Näiden 17 osavaltion valitsijamiehiä eivät velvoita mitkään lait:
Arkansas
Etelä-Dakota
Georgia
Idaho
Illinois
Kansas
Kentucky
Louisiana
Länsi-Virginia
New Hampshire
New Jersey
New York
Missouri
Pennsylvania
Pohjois-Dakota
Rhode Island
Teksas

Lähde: Faithless Elector State Laws - FairVote
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Jotenkin sitä edelleen jaksaa naiivisti uskoa hyvän voittoon. Nyt kävi onneksi näin! Toivotaan vaan ettei tästä nyt mitään sisällissotaa jenkeissä ainakaan synny. Trumpin twitter-tilin voisi ainakin väliaikasesti sulkea, kunne pöly vähän laskeutuisi.

Hieno päivä!
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Trump se vaan jatkaa CAPS LOCKIN runtelua. Sakeaa, sakeaa on.




E. Saahan se jotain totuudenmukaistakin sieltä näppäimistöltä ulos:




Trump kuuluisi jo pakkopaitaan.
On aika ironiapirtelöä että kirjoitit tämän n. neljä viestiä sen jälkeen kun nähtiin kaikkien aikojen mussutus miten viatonta miestä kiusataan ja miten jenkkien asiat ei saisi meitä kiinnostaa.

Vedet silmissä nauroin kun sitä avautumista luin.
 

Histo

Jäsen
Näiden 14 osavaltion valitsijamiehiä ei siis kannata lähteä ostamaan, osavaltioiden lait eivät anna muuta vaihtoehtoa kuin kaikki äänet eniten osavaltiossa (tai sen osassa, kts. Maine ja Nebraska) ääniä saaneelle ehdokkaalle:

Arizona - 11 ääntä Bidenille (ei vielä kaikkialla vahvistettu)
Colorado - 9 ääntä Bidenille
Indiana - 11 ääntä Trumpille
Iowa - 6 ääntä Trumpille
Maine - 3 ääntä Bidenille, 1 ääni Trumpille
Michigan - 16 ääntä Bidenille
Minnesota - 10 ääntä Bidenille
Montana - 3 ääntä Trumpille
Nebraska - 4 ääntä Trumpille, 1 ääni Bidenille
Nevada - 6 ääntä Bidenille
Oklahoma - 7 ääntä Trumpille
Pohjois-Carolina - 15 ääntä (ei vahvistettu kummallekaan, Trump johtaa 75 000 äänellä kun 98 prosenttia laskettu)
Utah - 6 ääntä Trumpille
Washington - 12 ääntä Bidenille

Tilanne siis varmuudella 57-38 Bidenille...
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Pitääkö muuten jenkeissä äänestyslaput pyytää. Suomessahan nuo tulee kaikille, mutta jenkeillä ei taida olla rekisteriä tällaiseen?
Riippuu ihan osavaltioista ja heidän omista säännöistään. Näistä ei ole poikettu.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Pitääkö muuten jenkeissä äänestyslaput pyytää. Suomessahan nuo tulee kaikille, mutta jenkeillä ei taida olla rekisteriä tällaiseen?
Usassa pitää rekisteröityä äänestäjäksi koska maassa ei ole rekisteripohjaista väestötietojärjestelmää.

Voi kuulostaa oudolta suomalaisesta mutta itse asiassa Suomi on se outolintu. Ei meidän kaltaista väestötietojärjestelmää ole kovinkaan monessa maassa.

Tässäpä tämä varsin lyhyt lista:

Countries with a population register:
  • Austria.
  • Denmark.
  • Finland.
  • Israel.
  • Japan.
  • The Netherlands.
  • Norway.
  • Sweden.
 

Morgoth

Jäsen
Bidenillä pitkäikäisenä senaattorina lienee kuitenkin suhteet kunnossa moniin rebublikaaneihinkin, joten jotain mahdollisuuksia liennytykseenkin on.

Senaatin lopullista tulosta saadaan odottaa, mutta ilmeisesti Moscow-Mitchilla ja Bidenilla on kuitenkin jopa jonkinlaiset henkilökohtaiset välit (mm. Mitch oli ainoa rebusenaattori Bidenin pojan hautajaisissa 2015) ja ovathan he senaatissa olleet molemmat pitkään ja vääntäneet siellä toisiaan vastaan. Luvassa lienee ihan normaalia poliittista vääntöä? Voisihan esim. COVID kuitenkin olla edes yksi asia josta molemmat puolueet voisivat olla samaa mieltä.
 
Viimeksi muokattu:

Jalkamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Usein altavastaaja
Vihdoin homma on selvä. Iso kiitos @Tuamas mielipiteesi Trumpista on jokaiselle palstaa seuraavalle täysin selvä. Silti en muista sinun alentuneen ketjussa kertaakaan tälläiselle lälläslää tasolle mitä viimeiset 10 sivua viestejä on käytännössä olleet. Amerikkalaiset teki oman valintansa 2016 ja nyt 2020 ja niiden valintojen kanssa heidän pitää elää, hyvässä ja pahassa. Minusta on melkoisen irvokasta ollut seurata tätä kokonaisuutta mitä viimeiset neljä vuotta on nähty. Sitä melkein kuvittelisi, että koko muun maailman paskuus on syydetty yhden ihmisen niskaan, olkoonkin kuinka vitun narsisti, idiootti tai kusipää tahansa. Aikuisena ihmisenä olettaisi, että kaikkien niiden ydinsotapuheiden jälkeen olisi 4 vuodessa tapahtunut jotain kehitystä. Valitettavan väärässä olin. (sekä Trumpin, että ihmisten suhteen)

Ihminen on erehtyväinen, ihmisen käyttäytymisen rakentaa hänen geenit ja lapsuus. Joku sanoo, että raamatussa opetetaan antamaan anteeksi, mutta no Suomessa ei sellaisiin usko kukaan. Jännä on silti ollut seurata tätä lynkkauspartiota mikä on tähänkin maahan asettunut ja sitä suoran vittuilun ja ilkkumisen määrää mitä täällä on harrastettu, vaikka asia ei koske ketään meistä pätkän vertaa. 4v sitten olisi vielä voinut ostaa, että nyt osuu paska tuulettimeen (terveiset sille joka sitä sanaparia ketjusta etsi), vaan kun ei osunut. Kukaan ei painanut punaista nappia. Talouskaan ei tuhoutunut. Oikeastaan kenenkään teistä elämään 2016 tehty päätös ei vaikuttanut hevon vitun vertaa! Mutta silti juoksette tuomitsemassa, koska no näin on oikea tehdä, by whom?

Minusta on erittäin hienoa, että se narsistinen kusipää on vihdoin pois USA:n piikkipaikalta ja ehkä siellä kansa lähenee toisiaan, mutta en nyt olisi ollut moksikseni Trumpin toisestakaan kaudesta. Miksi olisin? Twitterissä oli viihdettä, kukaan (no ok. Iranin joku terroristi jamppa) ei kuollut. Ei tullut ydinsotia ja ei kaatunut EU tai sen talous. Ei tapahtunut mitään muutakaan niistä kaikista kauhuskenaarioista. Mutta joku helvetin typerä ideologia silti ajaa ihmiset ihmeelliseen vimmaan ja kiihkoon ajatella muulla kuin järjellä. Toivon, että sama järjen hylkääminen ei koske kaikkia muita asioita ihmisten elämissä, koska järki on se viimeinen linnake ennen kuin käy oikeasti huonosti. Ja se järki sanoo, että ihan vitun se ja sama mitä yksi pelle tekee jossain kaukana jos se ei missään näy. Sitäpaitsi eihän se asia edes pätkän vertaa meille kuulu, eikä ole pätkän vertaa kuulunut koko helvetin aikana!

Kiitos siis niille, jotka ovat tätä touhua pystyneet seuraamaan kaikki nämä vuodet ilman, että on tarvinnut purskautella kahveja näppäimistölle, suuttua, alkaa meuhkaamaan tai mitenkään muuten kuin "mitä helvettiä taas kerran" tyylisesti ottaen kantaa asioihin. Koska se on oikean suvaitsevaisuuden ja aikuisuuden merkki. Valitettavasti kun niillä narsistisilla kusipäilläkin on oikeus voittaa vaaleja ja olla hyväksymättä muiden voittoa. Sitä mystistä asiaa kutsutaan demokratiaksi.

Tsemppiä Bidenille presidentin hommassansa, olet vaalit rehellisesti voittanut (onneksi) ja pulinat pois.
Huomioimatta niitä kaikkia negatiivisia vaikutuksia, mitä Trumpilla on (ja mahdollisella jatkokaudella olisi) ollut Suomeen, Eurooppaan ja koko maailmaanpolitiikkaan, on tämä sinun kommenttisi tasoa ”minua ei oikeastaan haittaisi, vaikka lapseni rinnakkaisluokalla narsistinen koulukiusaaja jatkaisi koko luokan terrorisointia. Ei kuulu meille, olisipa ainakin hauskaa viihdettä vanhempainillassa, kun käytäisiin sekoiluja läpi”.

Nimenomaan huono käytös pitää tuomita kaikissa muodoissa, vaikka Trump ei meidän presidenttimme olekaan. Kuten aiemmin sanottiin, kuinka voimme opettaa lapsillemme, että toisia ihmisiä pitää kunnioittaa, jos maailman vaikutusvaltaisin mies on kiusaaja-öykkäri.
 

Tuamas

Jäsen
Trumpin osalta on todettava, että nyt pääsimme länsimaisen demokratian sekä sivistyksen kannalta vaarallisimmasta yksittäisestä henkilöstä eroon, demokratian voimalla.

Ja juuri siksi, koska populismin, valehtelun ja röyhkeyden messias on riisuttu kruunustaan sekä vallastaan, on äärimmäisen tärkeää palata ”when they go low, we go high” -periaatteeseen.

Meidän yksinkertaisesti pitää kaikkien olla Trumpia parempia.

Erityisesti jotta poliittisen kentän sekä yhteiskunnallisen keskustelun normalisoinnille löytyy selkäranka ja toivottavasti joskus vielä pääsemme takaisin aikaan jolloin rehellisyys, välittäminen, hyvyys ja suoraselkäisyys ovat ”miehen mitta” ja se jolla saavutetaan kansan luottamus sekä nämä arvot olisivat yhteiskuntiemme ensisijaisia ohjaavia arvoja.

Maassa makaavaa ei ole syytä potkia, Trump on hävinnyt ja tulee häviämään sinne Piers Morganin ja Alex Jonesin vaikutusvallan tasolle, ärsyttävänä sivujuonteena julkisessa keskustelussa, ilman varsinaista valtaa.
 

BaronFIN

Jäsen
Eli liity enää tähän vaaliin, mutta vuonna 2024 painotetaan 2019 väestölaskennan perusteella valitsijamiehiä hieman toisella tavalla ja minulle oli yllätys, että Texas, Florida ja Pohjois-Carolina saavat yhteensä 7 lisäpaikkaa ja ne lähtevät pohjoisen demokraattivaltioilta + Californialta.

Kyklä tiesin, että väki valuu maalta kaupunkeihin, mutta kohdentuu vielä painokkaammin etelän valtioihin ja jopa Californian kustannuksella.

Palapeliä rakennetaan uusiksi.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Trumpin osalta on todettava, että nyt pääsimme länsimaisen demokratiamme kannalta vaarallisimmasta yksittäisestä henkilöstä eroon, demokratian voimalla.

Ja juuri siksi, koska populismin, valehtelun ja röyhkeyden messias on riisuttu kruunustaan sekä vallastaan, on äärimmäisen tärkeää palata ”when they go low, we go high” -periaatteeseen.

Meidän yksinkertaisesti pitää kaikkien olla Trumpia parempia.
Kokonaisuutena tästä tulee kyllä mainio kasa kirjoja historiaan: kuinka Pietarin ulkomaankauppakomitean huomaamaton judoka sai puljunsa kanssa Trumpin presidentiksi ja Britit sekaisin.

Bidenille onnea vaan palomiehen hommiin.
 

Fordél

Jäsen
Ehkä mennyt multa ohi, mutta Georgiassa Bidenin johto on kasvanut jo 9000 ääneen. Yllättävän "suureksi" tuokin johto on kasvanut, kun ajattelin, että Georgia menee jommalle kummalle ihan minimaalisella erolla.
 
Eli liity enää tähän vaaliin, mutta vuonna 2024 painotetaan 2019 väestölaskennan perusteella valitsijamiehiä hieman toisella tavalla ja minulle oli yllätys, että Texas, Florida ja Pohjois-Carolina saavat yhteensä 7 lisäpaikkaa ja ne lähtevät pohjoisen demokraattivaltioilta + Californialta.

Kyklä tiesin, että väki valuu maalta kaupunkeihin, mutta kohdentuu vielä painokkaammin etelän valtioihin ja jopa Californian kustannuksella.

Palapeliä rakennetaan uusiksi.

Näkyy se tosin äänissäkin. Kaikki noiden osavaltioiden isot kaupungit ovat sinisiä.

Taisivat marginaalit pienentyä 5-6% tuoreimmissa vaaleissa.

4 vuoden päästä ovat toss up-osavaltiota, kunhan muuttoliike ja viikatemies vaan tekevät tehtäväänsä...

Edit: ei Helsinki tai Tamperekaan ole kepulaisemmiksi muuttuneet.
 
Trumpin osalta on todettava, että nyt pääsimme länsimaisen demokratian sekä sivistyksen kannalta vaarallisimmasta yksittäisestä henkilöstä eroon, demokratian voimalla.

Ja juuri siksi, koska populismin, valehtelun ja röyhkeyden messias on riisuttu kruunustaan sekä vallastaan, on äärimmäisen tärkeää palata ”when they go low, we go high” -periaatteeseen.

Meidän yksinkertaisesti pitää kaikkien olla Trumpia parempia.

Erityisesti jotta poliittisen kentän sekä yhteiskunnallisen keskustelun normalisoinnille löytyy selkäranka ja toivottavasti joskus vielä pääsemme takaisin aikaan jolloin rehellisyys, välittäminen, hyvyys ja suoraselkäisyys ovat ”miehen mitta” ja se jolla saavutetaan kansan luottamus sekä nämä arvot olisivat yhteiskuntiemme ensisijaisia ohjaavia arvoja.

Maassa makaavaa ei ole syytä potkia, Trump on hävinnyt ja tulee häviämään sinne Piers Morganin ja Alex Jonesin vaikutusvallan tasolle, ärsyttävänä sivujuonteena julkisessa keskustelussa, ilman varsinaista valtaa.
Tämä on erityisen tärkeä viesti Bidenin osalta, mutta pätee meihin muihinkin. Lällättelyllä vain kasvatamme jakolinjoja. Nyt on aika ojentaa kättä toiselle puolelle ja todeta että tehdään tämä yhdessä. Mennään eteenpäin niinkuin Juti konsanaan.
Itse Bidenina ottaisin muutaman täyspäisen Rebun mukaan hallintoon.

Kansakunnan eheyttäminen ei koske ainoastaan jenkkilää. Meilläkin on siinä iso savotta työstettävänä. Molempien puolien äärilaitojen populismi ei vie eteenpäin. Korona ja sen seuraukset pitäisivät olla yhdistävä, ei erottava tekijä suomalaisten kesken.
 
Viimeksi muokattu:

redpecka

Jäsen
Erityisesti jotta poliittisen kentän sekä yhteiskunnallisen keskustelun normalisoinnille löytyy selkäranka ja toivottavasti joskus vielä pääsemme takaisin aikaan jolloin rehellisyys, välittäminen, hyvyys ja suoraselkäisyys ovat ”miehen mitta” ja se jolla saavutetaan kansan luottamus sekä nämä arvot olisivat yhteiskuntiemme ensisijaisia ohjaavia arvoja.
Kieltämätta Trump mullisti siihen mennessä olleet "perussäännöt". Helevetin taitavasti sen teki. Tuliko tästä politiikan tekemisen uusi normi vai haihtuuko poppispolitiikka pois Trumpin mentyä? Jaa-a. Haihtuuko twitter? Toisaalta ei noi jenkitkään näin voi kai seuraavaa kahtasataa vuotta elää, vähintään sisällissota tai semmonen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös