Urheilujohtaja Timo ”Tillu” Koskela

  • 51 508
  • 280

Kyle

Jäsen
Timo Koskela on saanut niin paljon kuraa niskaansa, että on parempi avata miehelle oma ketju. Jos muutamia lähteitä kuuntelee ja lukee, niin kaikki negatiivinen Ilveksen tekemisessä kaatuun Tillun niskaan. Oma toiveeni olisi, että joku tekisi täydellisen portfolion Koskelan aikana Ilveksen tulleisiin ja lähteneisiin pelaajiin. Itse väsäsin nopeasti tämän kauden osalta pelaajaliikenteen Ilvekseen. Itse jäin pohtimaan tiettyjen tahojen ilmapiiriä, jonka mukaan kaikki muut joukkueet hankkivat vahvistuksia, mutta Koskela ei tee mitään.

Uudet sopimuspelaajat kesällä kaudeksi 2020-2021

Taavi Vartiainen, Ei pelattuja otteluita, sopimus purettu
Onrej Roman, 12 Ottelua, sopimus purettu
Joni Ikonen, Pelaavassa kokoonpanossa
Santeri Airola, Pelaavassa kokoonpanossa


NHL-Lainat:

Syksy 2020 Arttu Ruotsalainen 19 Ottelua
Syksy 2020 Barrett Hayton 8 Ottelua
Syksy 2020 Lassi Thomson 18 Ottelua
Syksy 2020 Juuso Välimäki 19 Ottelua
Syksy 2020 Joona Koppanen 13 Ottelua
Syksy 2020 Lukas Dostal 14 Ottelua


Uudet sopimuspelaajat Kevät 2021

Teemu Väyrynen
Matias Myttynen
Anssi Salmela
Niklas Peltomäki
Adam Rockwood
Santeri Virtanen
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Itse en ymmärrä juuri alkuunkaan Koskelan heittämistä bussin alle. Tälle kaudelle on tullut pari hutia, mutta kyseessä on muutenkin ollut erikoislaatuinen kausi, jonka edes täysimittaisesta läpiviennistä ei missään vaiheessa ole ollut täyttä varmuutta. Nyt näyttää siltä, että kausi loppuun pelataan, mutta suurella todennäköisyydellä tyhjille katsomoille. Tämä ei voi olla näkymättä Koskelan käytössä olleessa pelimerkkipinossa, josta suurin osa taisi tulla laitettua pöydälle jo ennen kauden alkua.

Ymmärtääkseni Koskelan käsialaa ovat kuitenkin olleet viime kausien nuoret huippuhankinnat Dostal, Maccelli, Hatakka jne. Koskelan kokonaispanosta arvioitaessa tulisi ottaa huomioon myös nämä ennen tätä kautta tehdyt hankinnat sekä myös jatkosopimukset.

Itselläni siis luottoa Koskelan tekemiseen vielä riittää.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilvesfoorumista on tullut facebook -ryhmän jatke, jossa lähinnä huudetaan omaa pahaa oloa pois ilman mitään sen syvempiä miettimisiä kritiikille.
Tillulta on tullut pari hutia tälle kaudelle, mutta kokonaisuus edelleen hyvä.
Jos noita nuoria, lupaavia pelaajia saadaan jatkossakin roudattua yllämainittujen ja viimeisenä esimerkkinä Virtasen tapaan, niin mikäs siinä.
 

Black Monday

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hankintojen osalta on hyvä arvioida että miten ne sopimukset on syntyneet. Aika usein tuntuisi seurojen urheilujohto saavan suitsutuksia tilanteista, joissa agentti on kilpailuttanut useampaa seuraa ja korkein tarjous on voittanut. Sitten ihmetellään että mistä se nyt tuonkin pelaajan löysi. Hienoahan se on jos organisaatio on siinä kunnossa että palkanmaksukykyä riittää ja tällaisissa tilanteissa sopimuksiin päästään. Arvaan, että Ilveksessä pelaajahankinta ei ole tällaiseen perustunut, vaan on itse oltu se aktiivinen osapuoli pelaajiin, agentteihin tai aiempiin seuroihin päin. Tällöin punainen lanka pelaajahankinnoissa säilyy ja sopimukset saattavat olla seuralle edullisempia kuin huutokauppatilanteessa.
 
Viimeksi muokattu:

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Samaa mieltä ylläolevien kanssa, ei ole mennyt tämä kausi ihan putkeen mutta herran jestas että nyt ollaan aika erilaisessa maailmantilanteessa. Nyt ei tarvi edes mennä millekään "Ukrainan tilanne" -linjalle kun mietitään haasteita.

Joo, itsekin olisin halunnut nähdä esim. Portin tyylisiä liikkeitä tammikuussa, mutta oletan että edelleen halutaan miettiä myös isompaa kuvaa hankintojen kanssa. Eli kuten nyt vaikka Santeri Virtasen soppari myös tulevista kausista.

Ja täällä ei kukaan tiedä että mitkä rajoitteet Koskelalla on hankintojen suhteen. Tämän takia ärsyttää erityisesti Facebookin sekoilut.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Ilves on hankintojen jne. suhteen onnistunut ihan kohtuullisesti. Kautta vedetään talous edellä, mikä on varsinkin Ilveksen kohdalla ainoa järkevä vaihtoehto. Sekoilut on toivottavasti sekoiltu. Siitä kertoo myös tämän päivän hankinta, jota en lähde arvioimaan sen kummemmin, kun ei ole luistimenpiirtoakaan nähnyt. Mutta onhan esimerkiksi Väyrynen ollut todella hyvä haku tässä tilanteessa.

Mitä Ilveksen facebook-kannattajaryhmään tulee, niin ihan älytöntä toimintaa. Itseäni lähinnä oksettaa itsensä jalustalle nostavat kannattajat, jotka ovat into poiukassa ku jengi voittaa, mutta huonon päivän sattuessa työnnetään kaikki bussin alle. Ihmisiä nuo pelaajat ja valmentajatkin ovat. Varaa on parantaa monella, mutta ei tämä nyt elämää suurempi asia lie. Mikäli jääkiekon seuraaminen tuottaa elämään paljon negatiivisia tunteita, niin kannattaisi ehkä lopettaa seuraaminen.

Sori offtopic.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onhan tämä Santeri Virtanen kova haku tähän kohtaan. 21-vuotias, EHT:lla debytoinut sentteri Liigan sisältä pitkällä pahvilla. On sellaista luovuutta käytetty, että tuskinpa olisi kukaan arvannut.

Mielenkiintoinen palanen ensi kauden joukkueeseen. Nyt on senttereinä pelaamaan pystyviä Ikonen, Virtanen, Mieho ja Saarela. Tuohon päälle se legendaarinen ykkössena vielä.

Eikä tämä Modon heppukaan nyt huono kokeilu ole.
 

Lavis

Jäsen
Ilves on hankintojen jne. suhteen onnistunut ihan kohtuullisesti.

Airola 17 peliä 0+3
Väyrynen 19 peliä 3+3
Myttynen 16 peliä 1+9
Vartiainen ei peliäkään, ei enää joukkueessa
Roman 12 peliä 1+3, ei enää joukkueessa
A. Salmela 10 peliä 1+3
Autio 5 peliä 0+1, ei enää joukkueessa
Peltomäki 13 peliä 0+1
Joni Ikonen 12 peliä 1+2

Toivottavasti ei jäänyt ketään listaamatta. Näistä hankinnoista kohtuullisesti on onnistunut Väyrynen ja Myttynen. Pelituntuman parantuessa samaan kastiin voi nostaa Joni Ikosen ja A. Salmelan. Airolalla on vielä matkaa, harjoitusotteluissa näytti siltä kuuluisalta potentiaaliselta pelaajalta, mutta varmaan loukkaantuminen vei parhaan terän.

Koskelan täksi kaudeksi hankkimat pelaajat ovat siis tehneet kokonaiset 6 maalia, joista Romanin maali vielä tyhjiin Hifkiä vastaan. Mielestäni kaukana kohtuullisesta. Vaikka kuinka mennään talous edellä. Kouluarvosanoin annan Koskelalle 6-/10. Näillä hankinnoilla juuri ja juuri mennään sääleihin, kuuden joukkoon ei mitään asiaa ja toivottavasti ensi kaudelle hankitaan niitä jo taitonsa näyttäneitä pelaajia jotka pelaavat tälläkin kaudella eivätkä kärsi vakavista vammoista jättäen kauden väliin.

Santeri Virtasen hankinnasta plussaa, mutta muuten saisi riittää nämä "on potentiaalia kasvaa hyväksi pelaajaksi" -hankinnat koska runko melkeimpä koostuu niistä. Ensi kaudelle tarvitaan jo taitonsa näyttäneitä pelaajia.

NHL-lainoja en listaa hankinnoiksi. Ihan kohtuullisia jatkosopimuksia on Koskela saanut aikaiseksi, poislukien T. Salmela ja Kolppasen option käyttäminen.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Toivottavasti ei jäänyt ketään listaamatta. Näistä hankinnoista kohtuullisesti on onnistunut Väyrynen ja Myttynen. Pelituntuman parantuessa samaan kastiin voi nostaa Joni Ikosen ja A. Salmelan. Airolalla on vielä matkaa, harjoitusotteluissa näytti siltä kuuluisalta potentiaaliselta pelaajalta, mutta varmaan loukkaantuminen vei parhaan terän.

No joo kyllä minä tarkoitin vähän pidemmällä tähtäimellä hankintoja. Tällä kaudella ei ihan hirveästi pelaajia pystytä hankkimaan, eikä siinä mitään järkeä olisikaan. Ilveksen kokoonpano on ihan ok. Vaikea nähdä, että peli muuttuisi oleellisesti muutamallakaan hankinnalla. Toki Ilveksen tapauksessa nyt voisi olla mahdollista saada jollain pistelingolla muiltakin hanoja auki, mutta en tiedä mitä markkinoilla on tarjolla. Pohjois-Amerikan arpoja varmasti, mutta mihin kannattaa nyt käsi sitten laittaa.

Moni tuntuu vetäneen herneen nenään suurimmaksi osaksi Ondrej Romanin flopattua. Tuokin hankittiin silloin, kun ei ollut mitään varmuutta pelataanko kautta lainkaan vai mitä tapahtuu.

Tässä on nyt reilu 30v tätä touhua seurattu, eikä tämä kausi ole sellainen jolloin kannattaisi laput silmillä panostaa. Sellaisiakin kausia on ollut, mutta tämä ei tosiaan ole sellainen.
 

Kyle

Jäsen
NHL-lainoja en listaa hankinnoiksi.

Moni kuitenkin puhuu, että NHL-lainojen avulla otettiin ihan mukavasti pisteitä syksyllä. Se oli osa sen jakson strategiaa ja ehkä niiden käyttäminen mahdollisti taloudellisesti juuri vaikka Virtasen, Salmelan ja Myttysen hankinnan kauden jälkimmäiselle puolikkaalle. Ei moni urheilujohtaja käyttänyt syksyllä lainoja ja siksi onkin perusteltua laskea ne posiksi. Miksi osa otti NHL-lainoja ja osa ei, kuuluuko molempiin leireihin kreditit vai vain toiseen. Kyllä ne poikkeuskautena on hankintoja siinä missä muutkin.

Toki se on mukava vieläkin sen sijaan vääntää esim. Romanista jonka takia Ilves ei nähdäkseni menettänyt yhtään pistettä ja jonka Koskela on ilmeisesti myöntänyt virheeksi (purkanut sopimuksen) ja palkannut uusia miehiä tilalle. NHL-lainoja ei lasketa hankinnaksi, mutta vähemmän ottelumäärän (esim. Ruotsalaiseen verrattuna) Roman lasketaan?

Toki jos joku osa ei sovi omaan argumenttiin, niin sitä voidaan muokata silleen, että se osuu. Siksi otan mukaan NHL-lainat, että mielestäni he ovat yksi osa koko kauden kokonaisuutta.
 

arkunnaula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Ilves, Koovee, Uplakers
Romanin soppari meni vihkoon ja sehän tehtiin juuri siihen aikaan kesällä kun muutkin liigajoukkueet alkoivat ilmoittamaan uusista sopimuksista! "Haluttiin nopeasti reagoida tilanteeseen, että kyllä mekin vahvistetaan jengiä" oli viime kesänä kommentti minkä kuulin tästä hankinnasta. Ja tämä oli siis ennen kun oltiin peliäkään pelattu. Roman ei ilmeisesti ollut tottunut reenaamaan niin "kovaa" kotimaassa mitä Ipassa vedettiin ja missään vaiheessa ei saanut jalkojaan auki ja loppu on historiaa.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Oma toiveeni olisi, että joku tekisi täydellisen portfolion Koskelan aikana Ilveksen tulleisiin ja lähteneisiin pelaajiin.

Koskelan sopimus Ilveksen pelaajakoordinaattorina julkaistiin 17.8.2018. Ilves.comin uutisen mukaan pelaajakoordinaattorin työhön kuuluu joukkueen rakentamiseen osallistuminen.

Kaikki Uutisen pvm. -sarakkeissa olevat linkit vievät ilves.comin uutiseen ko. aiheesta. Jos sarake on tyhjä, on uutinen julkaistu yhdessä muiden uutisten kanssa ja linkki löytyy edellisen uutisen linkistä.

Syksy 2018:
Uusi sopimusJatkosopimusSop. pituusSop. purkuUutisen pvm.
Jerry Laakso201911.9.2018
Antonen201913.9.2018
Barker11/201820.10.2018
Lepaus202130.10.2018
Ruotsalainen2022
Antonen202122.11.2018
-Barker28.11.2018
Laaksonen202111.12.2018

Kevät 2019:
Uusi sopimusJatkosopimusSop. pituusLaina sisäänUutisen pvm.
2019Niko Peltola14.1.2019
Joona Ikonen202222.1.2019
T. Salmela2020
Matinpalo2021
Henttonen20194.2.2019
Dostál20195.2.2019
Ahopelto201916.2.2019

3.4.2019 julkaistiin Ilves.comissa Koskelan aloittavan elokuussa 2019 urheilujohtajana 3+1-vuotisella sopimuksella.

Kesä 2019, 1/2:
Uusi sopimusJatkosopimusSop. pituusUutisen pvm.
Kolppanen2020+13.4.2019
Maalahti2020+1
Mäkiniemi2021+1
Hatakka2021+1
Saarela2021+1
Järventie2020
Peltola2020+110.4.2019
Ahopelto2020+1
Elorinne2021+12.5.2019
Thomson2021+1

Kesä 2019, 2/2:
Uusi sopimusJatkosopimusSop. pituusLaina sisäänSop. purkuUutisen pvm.
Päkkilä2021+12.5.2019
Maccelli2021+1
Savilahti
Leino2020+19.5.2019
Jasse Ikonen202023.5.2019
Vainonpää2022
Dostál3.6.2019
Haapanen2021+1
2020Thomson23.7.2019

Syksy 2019:
Uusi sopimusJatkosopimusSop. pituusLaina sisäänLaina ulosSop. purkuUutisen pvm.
Vainio21.8.2019
2020Ruotsalainen22.9.2019
Mieho202230.10.2019
Parikka2021+1
Vainio11.11.2019
Meskanen2021+113.12.2019
Haapanen16.2.2019

Kevät 2020:
JatkosopimusSop. pituusUutisen pvm.
T. Salmela2021+17.2.2020
Nalli2021+1
Järventie2021+1
Peltola202222.2.2020

Korona keskeytti kauden ennen lauantain 14.3.2020 runkosarjan päätöskierrosta.

Kesä 2020:
Uusi sopimusJatkosopimusSop. pituusLaina sisäänUutisen pvm.
Airola2022+124.3.2020
Vartiainen2022+1
Ikonen Joni2022
Aho2022+1
Kolppanen202115.5.2020
Maalahti2021
Roman26.6.2020
toistaiseksiMaccelli16.7.2020
toistaiseksiRuotsalainen5.8.2020
toistaiseksiDostál5.8.2020

Kolppasen ja Maalahden "jatkosopimuksissa" oli kyse lähinnä siitä, että eivät käyttäneen optiotaan siirtyä ulkomaille.

Syksy 2020:
Uusi sopimusJatkosopimusSop. pituusLaina sisäänLaina ulosSop. purkuUutisen pvm.
toistaiseksiThomson20.8.2020
toistaiseksiVälimäki30.9.2020
toistaiseksiHayton18.10.2020
Vainionpää23.10.2020
toistaiseksiKoppanen28.10.2020
Dostál25.11.2020
Päkkilä202426.11.2020
Joona Ikonen202430.11.2020
Hatakka20241.12.2020
Nalli2023
Suomi20224.12.2020
Hayton10.12.2020
Välimäki
Ruotsalainen14.12.2020
Thomson
Saarela202216.12.2020
Mäkiniemi2022
Järventie2022
Roman18.12.2020
Myttynen202122.12.2020
Väyrynen2021
AutioTry-out
2021Maccelli30.12.2020

Kevät 2021:
Uusi sopimusJatkosopimusSop. pituusLaina ulosSop. purkuUutisen pvm.
Elorinne20228.1.2021
Koppanen11.1.2021
Peltomäki2021Matinpalo24.1.2021
A. Salmela2/202127.1.2021
Autio30.1.2020
Vartiainen5.2.2021
A. Salmela202126.2.2021
T. Salmela2022
Virtanen20231.3.2021
Rockwood2021
 
Viimeksi muokattu:

Yohann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sens
Täytyy kyllä sanoa, että viimekauden joukkueen, sekä tämän nykyisen rungon kokoaminen on ollut melko vahvaa työtä Koskelalta ja kumppaneilta. Täytyy siitä tunnustusta antaa kaiken tämän kritisoinnin ja paskamyrskyn keskellä, jota Tillu saanut osakseen sen vuoksi, että tämän kauden avainpaikkojen hankinnat eivät ole aivan nappiin menneet.
 

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tarkoitus oli tehdä kirjoitus missä käydään Koskelan aikaa Ilveksessä läpi joukkueenrakentamisen näkökulmasta. Jäsen @TheMagnificent tekikin ansiokkaasti puolestani puolet työstä.

2018-19

Koskelan aloittaessa try-out-miehet Laakso ja Antonen sai sopimukset. Myöhemmin syksyllä jatkosopimukset kirjoitti pistepörssin kolmonen, ysi ja kymppi, sekä joukkueen huippulupaus ja ykköspakki.

Marraskuussa joukkueella oli suvantovaihe ja puolustus huusi alakertaan liideriä. Sisään saatiin kovalla CV:llä Cam Barker. Hankinta oli vähintäänkin perusteltua tuossa vaiheessa. Kuitenkaan ei saatu sitä mitä tilattiin ja Barkerin kausi päättyikin loukkaantumiseen, eikä try-out johtanut sopimukseen.

Tammikuussa Niko Peltolan liityttyä joukkueeseen saatiin kaivattu alakerran isäntä ja samalla koko joukkueen puolustuspeli parani merkittävästi. Myös Joona Ikosen jatkosopimus oli merkittävä. Joukkueen maalivahtiosasto tarvitsi vielä vahvistamista ja siihenkin löytyi joku nuori tšekki..

Ensimmäisellä kaudella Koskela teki merkittäviä jatkosopimuksia ja vahvisti kauden keskellä joukkueen suurimpia ongelma kohtia. Tästä kaudesta iso sulka hattuun.

2019-20

Koskelan rakentama joukkue. Profiilihankintoina paluun tekevän Kolppasen lisäksi, Maalahti, Elorinne, suomenmestari Leino ja kokenut Jasse Ikonen. Sisään myös NHL:ään varatut nuoret Päkkilä, Mäkiniemi, Maccelli, Saarela ja Hatakka. Lisäksi omat huippulupaukset Järventie ja Thomson sopimuksiin. Näistä jokainen oli järkeviä hankintoja ainakin keväällä 2019. Jatkosopimukset Peltolalle ja Dostálille.

Tähän mennessä Koskelalla mielestäni oli mennyt ns. lapaan kaikki. Mutta kauden aikana tuli ensimmäiset miinukset imo.

Meskasen kotiuttaminen syksyllä 2019 oli tietysti täysi no-brainer ja kuka tuon olisi jättänyt tekemättä? Mese toki on kohtuullisesti tehnyt maaleja, mutta ei ole silti ollut ihan sitä mitä luultiin saavamme. Toki tässä syypäät löytyy Koskelan sijaan enemmänkin ehkä valmennuksesta ja pelaajasta itsestään.

Talvella 2020 kohti kevättä mennessä joukkue alkoi hieman kadottaa parasta virettään. Ja pudotuspeliä ajatellen, joukkue olisi kaivannut mielestäni vahvistusta keskikaistalle. Tätä ei tapahtunut ja ainakin itseäni se jäi silloin harmittamaan. Toki kausi loppui kesken, joten tuossa ei mitään suurta vahinkoa kuitenkaan käynyt.

Joku saattaisi myös tässä kohtaa ihan perustellusti kyseenalaistaa Kolppasen hankinnan.

Joka tapauksessa viime kausi oli Koskelan osalta silti hyvä onnistuminen, jatkosopimuksia saatiin mm. Peltolalle, Parikalle, Mieholla ja Järventielle.

Kuluva kausi

Tätä on ulkopuolisena vaikea arvioida. Pitäisi käytännössä tietää mikä on taloudellinen tilanne, jotta saisi paremmin käsityksen missä oikein mennään.

Airolan, Joni Ikosen ja Ahon sopimukset keväällä oli positiivisia ja linjassa aikaisempaan hankintapolitiikkaan.

Mikäli Vartiainen olisi ollut pelikunnossa, en siltikään olisi ymmärtänyt miksi Ilves halusi hänet hankkia. Ja kun selvisi, ettei ollut pelikunnossa sopimusta tehdessä, tuntuu tuo hankinta entistäkin omituisemmalta.

Jos edellis talvella joukkue olisi kaivannut vielä yhtä sentteriä, niin nyt kesällä niitä käytännössä tarvittiin kolme. Hetken aikaa tilanne näyttikin hyvältä, paperilla kolmikko Ruotsalainen, Roman, Ikonen olikin vähintään kohtuullinen.

Nyt toki voidaan todeta, että hankinnat Vartiainen, Roman, Ikonen ja Airola meni enemmän tai vähemmän penkin alle.

Joukkueesta poistuneita Rautiaista, Leinoa ja Ikosta ei joko yritetty korvata tai korvaajat epäonnistuivat. Moni saattoi tai saattaa ajatella, että heidän pelillisen panoksensa pystyy korvaamaan joukkueen sisältä. Toki näinkin, ja vaikka tehollisesti tai jopa pelillisesti tämä onnistuisikin, ei heidän jättämää kokemusta, johtajuutta ja henkistä selkärankaa ole pystytty paikkaamaan. Ja juuri tuota Ilveksen nyt tarpoessa kaivattaisiin todella paljon.

Itseäni myös harmitti Mattilan kaksosten siirtyminen kilpailijoille.

En tiedä paljonko totuuspohjaa on huhuilla joiden mukaan Ilveksellä oli kevällä sopimukset jo valmiina useiden pelaajien(Myttynen, Kontiola, Laurikainen) kanssa, mutta vallitseva tilanne veti sopimukset pöydältä. Koska emme tiedä taloudellista tilannetta, voidaan vain arvailla ja pohtia. Kuitenkin Ilveksen kesällä valitsema strategia "NHL-lainojen" kanssa tuntui (ja tuntuu) erittäin järkevältä. Ei tiedetty Liigan jatkosta saati NHL:n tilanteesta, eikä varsinkaan miten AHL-kauden käy.

Tällä strategialla varmasti säästettiin pitkä penni ja vielä tärkeämpää annettiin ruotsalaisille pelipaikka syksyksi. Tällä saattaa olla iso vaikutus tulevaisuuteen, kun osa näistä pelaajista saattaakin aikanaan palata juuri Ilvekseen, josta heillä on vain hyvää sanottavaa.

Koskelalle annettava kuitenkin pisteet, miten kauden aikana on reagoitu. Myttynen, Väyrynen, Salmela, Virtanen ja Rockwood kaikki lähtökohtaisesti hyviä hakuja. Pisteet myös Päkkilän, Ikosen, Nallin, Suomen, Saarelan, Hatakan ja Järventien jatkosopimuksista.

Tästä kaudesta ja joukkueen rakentamisesta voi olla montaa eri mieltä. Ja yksikään näistä näkemyksistä ei käytännössä ole toista väärempi. Käytännössä monessa asiassa on epäonnistuttu ja tällä hetkellä joukkue ui suht syvällä. Toisaalta taas tilanne on tämä ja kaikki voimme todeta tämän vain olevan erikoinen välikausi ja ensi kaudella toivottavasti päästään jatkamaan normaalisti siitä mihin vuosi sitten jäätiin. Tästä päästäänkin..

Ensi kausi

Hakametsän jäähyväiset ja siirtyminen uuteen halliin. Jokainen tässä yhteisössä varmasti haluaa Ilveksen palaavan neljän joukkoon ja taistelevan menestyksestä. Vaikka kuluneesta kaudesta haluaa antaa Koskelalle synninpäästön, niin silti ensi kauden joukkueen rakentaminen onkin sitten melkoinen urakka. Siis mikäli sitä menestystä todella halutaan. Nyt mitataan Koskelaa.

Joukkueen runko on toki tällä hetkellä hyvä. Mutta kuten otteet kaukalossa nyt näyttävät, vahvistuksia todella tarvitaan. Ilveksen junioreista ei tällä hetkellä massaa tule, joten on perusteltua hakea ulkopuolelta vieläkin lupaavia kehityskelpoisia pelaajia. Mutta ensi kauden hankinnat eivät voi enää olla vain niitä. Joukkueeseen tarvitaan kokemusta, johtajuutta, pelillistä selkänojaa ja ennen kaikkea profiilipelaajia. Täytyy muistaa, että tämän hetken ykköshyökkääjä Maccelli poistuu ensi kaudeksi.

Vielä muutama huomio

Kolppanen on saanut todella paljon paskaa niskaansa kuluneen kahden vuoden aikana ja osittain kyllä ihan aiheesta. Mutta täytyy muistaa missä tilanteissa Kopo on häkkiin heitetty. Ensin Karri Kiven potkuihin johtaneen sekavan jakson aikana ja nyt uudestaan NHL-pelaajien lähdön jälkeen alkaneseen uuteen sekavaan jaksoon. Aika tekemätön paikka, etten sanoisi. Mielestäni Kolppanen ei missään nimessä ole niin huono, kun tilastoista voi lukea. Mutta tuskin silti tarpeeksi hyvä mestaruutta tavoittelevan Ilveksen maalille.

Roman oli hutihankinta ja sen varmasti kaikki myöntävät. Silti taidan kuulua hieman oppositioon kun väitän Romanin olevan selvästi nähtyä parempi pelaaja. Mielestäni kaikesta näki, että kyseessä on erittäin fiksu pelaaja. Varsinkin Maccellin ja Järventien kanssa pelatessa oli useita tilanteita, missä kiekottomalla pelillään Roman onnistui pelaamaan maalipaikan kikkapojille, joista monista he myöskin onnistuivat maalinteossa. Tuo kiekoton peli ei vain näkynyt pistepörssissä. Myöskään nyt kotimaahansa paluun jälkeen, ei tilastoja katsomalla näytä pelin olevan aikaisempien kausien tasolla. Olisiko vuoden nuorempi Roman onnistunut Ilveksessä paremmin? Onko Romanin pelillinen alamäki alkanut vai onko kesällä vain reenattu väärin. Mene ja tiedä.

Koskela ei missään nimessä voi olla immuuni kritiikille ja hän on selvästi myös tehnyt virheitä Ilveksessä olonsa aikana. Mutta oma syyttävä sormi monessa asiassa kohdistuisikin ennemmin valmennukseen.

Karri Kiven potkut on tietysti aivan oma lukunsa. Mutta viime kaudella peli-ilme alkoi heikkenemään kevättä kohti. Tällä kaudella taas peli ei ole ensimmäistä paria kolmea viikkoa lukuun ottamatta näyttänyt kovin hyvältä kuin hetkittäin. Mielestäni pelillinen alamäki ei alkanut NHL-lainojen poistuessa, vaan jo hyvissä ajoin ennen sitä. Heikommalla pelillä vain parempi materiaali pystyi repimään tulosta. Nyt se etu on menetetty, eikä tulosta tunnu enää tulevan.

Ylivoimapeli oli kyllä tehokasta kauden alussa, mutta oliko se missään kohtaa kovin hyvää tai yllätyksellistä? Mielestäni ei. Ruotsalaisen laukauksella (myös Maccellin parilla) niitä maaleja silloin tuli, mutta pakkopeli oli koko ajan erittäin staattista, eikä kiekko (tai miehet) tuntunut liikkuvan tarpeeksi. Sitä vain haudottiin liikaa ja haettiin koko ajan syöttöpaikkaa.

Onko tällä kaudella peli, joukkue tai edes yksittäiset pelaajat menneet eteenpäin?

Onko kesällä reenattu kunnolla? Toista vuotta putkeen peli ei tunnu kehittyvän kevättä kohti mentäessä. Myöskin aivan kammottava määrä loukkaantumisia nostaa esille hieman kysymysmerkkejä.

Ja sitten lopuksi vielä käsittelyyn Markus Korhonen. En henkilökohtaisesti ymmärrä maalivahtivalmennuksesta mitään, mutta silti olen jo pitkään pohtinut onko Karhu kovin hyvä työssään. Dostál ja Korpisalo menivät NHL:ään, mutta olisivat sinne todennäköisesti menneet muualtakin. Aittokallio kehittyi Karhun opissa myös kohti NHL:ää ja Kolppanen ensimmäisellä kierroksella myös meni eteenpäin. Mutta. Tähän sitten lista maalivahdeista, jotka eivät reilun kymmenen vuoden aikana ole mainittavia kehitysloikkia Ilveksessä ottanut, vaan moni on enemmänkin vain taantunut: Hurme, Wiikman, Toskala, Järvenpää, Kiviaho, Toivonen, Lehtonen, Helenius, Ruusu, Kolppanen toisella kerrallan, eikä Mäkiniemi nyt tänä vuonna ainakaan lupaavan edelliskauden jälkeen ole tuntunut suurta kehitysloikkaa ottaneen.

Joku fiksumpi kertokoon minun olevan väärässä.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Nyt toki voidaan todeta, että hankinnat Vartiainen, Roman, Ikonen ja Airola meni enemmän tai vähemmän penkin alle.

Ensinnäkin - kiitokset ansiokkaasta kirjoituksesta, jonka pointeista olen suurimmilta osin samaa mieltä. Tartun nyt tähän yhteen lauseeseen kuitenkin, josta olen eri mieltä. Vartiainen ja Roman on helppo laskea epäonnistuneiksi hankinnoiksi, mutta Ikosen ja varsinkin Airolan suhteen toivoisin hieman pitkäjänteisyyttä ennen vastauksen lukitsemista. Molemmat nuoria pelaajia, joista Ikosella vielä pitkä loukkaantumisputki taustalla. Ei heistä täksi kaudeksi kukaan mitään profiilipelaajia kaavaillutkaan. Ensi kaudella voitaneen odottaa jo jonkinnäköistä tasonnousua, ja hankintojen onnistumista voidaan arvioida vasta sopimuskausien päätyttyä. Ikosen kohdalla voidaan toki ihmetellä, miksi tällaisen loukkaantumishistorian pelaaja tänne raahattin, mutta sanoisin että kyseessä oli perinteinen low risk - high reward tyyppinen hankinta - hintalappu tuskin oli kovin korkealla.
 

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Mikäli Vartiainen olisi ollut pelikunnossa, en siltikään olisi ymmärtänyt miksi Ilves halusi hänet hankkia. Ja kun selvisi, ettei ollut pelikunnossa sopimusta tehdessä, tuntuu tuo hankinta entistäkin omituisemmalta.

Kiitos ansiokkaasta pohdinnasta! Tähän lainaamaani kohtaan kuitenkin kysymys: Mistä tuollainen tieto, ettei Vartiainen olisi ollut pelikunnossa sopimusta tehdessä? Pelasihan tuo harjoituspelejäkin.

Hoitotasapainossa oleva kaksisuuntainen mielialahäiriö ei ole este pelaamiselle.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Vartiainen ja Roman on helppo laskea epäonnistuneiksi hankinnoiksi, mutta Ikosen ja varsinkin Airolan suhteen toivoisin hieman pitkäjänteisyyttä ennen vastauksen lukitsemista

Samaa mieltä siitä, että Ikosen ja Airolan onnistumista mitattaessa on syytä katsoa tätä kautta pidemmälle. Sen sijaan mietittäessä erityisesti Ikosen roolia tarkemmin, voidaan Koskelan onnistumista tältä osin pohtia uudelleen.

Jos Koskelan suunnitelmana oli Ikosen osalta ajaa miestä rauhassa sisään ja kehittää runkopelaaja seuraavaksi kaudeksi, miten oli tarkoitus miehittää keskikaista? Roman 1-2 ketjuun ja Ruotsalainen lainapestille jonka jälkeen toiseksi kärkiketjujen sentteriksi Saarela tai Mieho. Tässä tapauksessa Ikosen hankintaa voisi pitää hyvänä riippuen hintalapusta, mutta sen sijaan kokonaisuutta senttereiden osalta ei voi pitää hyvänä, vaikka Roman olisikin onnistunut

Vai oliko suunnitelmana, että Ruotsalaisen lainan jälkeen Ikonen on pelikunnossa ja nappaa toisen kärkiketjun sentterin paikan. Tässä skenaariossa Ikosen hankintaa voi pitää epäonnistuneena.
 

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
.Vartiainen ja Roman on helppo laskea epäonnistuneiksi hankinnoiksi, mutta Ikosen ja varsinkin Airolan suhteen toivoisin hieman pitkäjänteisyyttä ennen vastauksen lukitsemista. Molemmat nuoria pelaajia, joista Ikosella vielä pitkä loukkaantumisputki taustalla. Ei heistä täksi kaudeksi kukaan mitään profiilipelaajia kaavaillutkaan. Ensi kaudella voitaneen odottaa jo jonkinnäköistä tasonnousua, ja hankintojen onnistumista voidaan arvioida vasta sopimuskausien päätyttyä.

En ole kanssasi eri mieltä Airolasta ja Ikosesta. Vuoden tai kahden päästä tähän aikaan, heidän hankinta saattaa näyttää nerokkaalta. Tuolla kommentilla lähinnä viittasinkin tämän kauden hankintoihin kokonaisuutena, ei ihan plussalle ehkä päästä.

Ja jäsen @Coloradon susi tuossa hienosti avasikin ajatuksiani. Tällä kaudella Airolasta ja Ikosesta ei ole suurta iloa vielä ollut. Ja itsellä ainakin oli Ikosen sopimuksen julkaisun ajankohtana käsitys, että hänelle kaavaillaan isoa roolia jo täksi kaudeksi.

Mistä tuollainen tieto, ettei Vartiainen olisi ollut pelikunnossa sopimusta tehdessä? Pelasihan tuo harjoituspelejäkin.

Hoitotasapainossa oleva kaksisuuntainen mielialahäiriö ei ole este pelaamiselle.

Kiitos tästä tarkennuksesta! Tosiaan itsellä jotenkin täysin unohtui nuo harjoitusottelut ja Vartiaisen pelaaminen niissä. Jotenkin vain tuon Vartiaisen ulostulon jälkeen loin itselleni käsityksen, että Vartiainen ei olisi pelikunnossa ollut Ilvekseen siirtyessään. Johtui ehkä tuosta, kun hän oli joutunut psykiatriseen sairaalahoitoon, johon hänen kautensa viime vuonna katkesi.
 

Kyle

Jäsen
Koskelan aikakauden pelaajapolitiikan yksi selkeimmistä strategioista on tuoda nuoria hiomattomia lupauksia Ilvekseen kasvamaan pelimiehiksi. En tiedä miten muut asian kokee mutta itsellä on ainakin vahva tunne, että myös Koskelan oletuksena on se, että mukaan mahtuu ja jopa kuuluu mahtua myös huteja. Vähän kuin NHL-draftista jokainen joukkue varaa seitsemän pelaaja ikäluokkansa 200 lupaavimman joukosta, niin hyvällä osumatarkkuudella sieltä lopulta yksittäinen joukkue löytää 2-3 pelaaja jotka ikinä tulevat NHL:ssa pelaamaan.

Jos katsotaan kesää 2020 ja sisään on tullut organisaation ulkopuolelta nuoria pelaajia vuoteen 2022 kattavalla sopimuksella Airola ja Joni Ikonen. Voidaan todeta että molempien pelaajien pitää ottaa ainakin muutama steppi ylöspäin, että olisivat 2022 joukkueessa kantavia voimia.

Jos laajennetaan perspektiiviä ja katsotaan tilannetta kesästä 2019 - kesään 2020 on sisään tuotu nuoria pelaajia organisaation ulkopuolelta, joilla on vähintään optio kaudesta 2022: Airola, Joni Ikonen, Mäkiniemi, Saarela, Hatakka, Päkkilä ja Maccelli.

Tässä kohtaan tilanne näyttää monelta osalta paljon valoisammalta. Tässä kohtaan pitää myös tiedostaa se, että emme tiedä pelaajia tarkkoja palkkoja, mutta jotain osviittaa voidaan tarkastella esimerkiksi täältä: Tässä ovat SM-liigapelaajien tulot – tshekkiläinen puolustaja teki mehevän tilin .
Keskimääräinen liigapelaajan palkka pyörii siellä 90k € tuntumassa. Nuoren pelaajan palkka noin kolmasosa siitä. Eli tuon vuoden palkkavertailussa yhden Teemu Rautiaisen palkalla olisi saanut kiinnitettyä joukkueeseen kolmikon Matinpalo, Haapanen ja Päkkilä. Ei välttämättä menestyksen kautta paras kolmikko, kun kaksi pelaajaa on kiikun kaakun kokoonpanon ulkopuolisia pelaajia. Mutta jos otetaan vertailukohdaksi Matinpalo, Päkkilä ja Maccelli, niin voidaan todeta että jo viimeisen kohdalla saatiin Koskelan haaveilema jackpot ja pelaaja kärkiketjuihin.

Nyt kun katsoo tuota listaa missä on organisaation ulkopuolelta tulleet hankinnat, joilla on opito vähintään kaudelle 2022 pitää ymmärtää se, että Koskelan pelaajapolitiikassa on "varaa" nuorien pelaajien kohdalla tehdä myös hutihankintoja. Pelkästään se, että noiden seitsemän pelaajan kohdalla on Hatakka ja Maccelli näyttävät tässä valossa voitolta. Yhtään Mäkiniemeä, Saarelaa tai Päkkilää väheksymättä, heillä on ihan hyvät saumat ottaa paikka johtavina pelaajina. Kuten Ikosella ja Airolallakin.
Jotkuthan täällä oikeasti kirjoittaa ja osoittaa sieltä yksittäisiä pelaajia, juuri mm. Ikosta ja Airolaa negatiivisiksi hankinnoiksi kun ei nähdä kokonaisuutta.

Seuraavaksi joku tarttuu siihen, että Maccelli tai Hatakka saattaa jo ensi kaudeksi lähteä NHL:ään. Mitä sitten? Ilves saa NHL:n sopimuksen myötä sen 200k euron NHL-korvauksen ja jokainen voi pyöritellä mielessään mitä sillä saa liigassa, jossa pelaajien keskivertopalkka pyörii siellä 80-100k tuntumassa.

Auttamatta tässä tulee mieleen muutamia tapauksia jossa on huhuiltu, että palkat karkasivat käsistä ja jätettiin tietty pelaaja hankkimatta. Silti saa lukea kirjoituksia jossa verrataan, hankittuja pelaajia ja hankkimatta jätettyjä pelaajia keskenään puhtaasti taitotason kesken. Unohdetaan se tosiasia, että pelkästään tälläinen palkkarakenne saattaa murentaa Jalon&Koskelan pelaajien hankintapolitiikan.

--------

Yllä perustelin miksi itse annan tässä vaiheessa Koskelalle kiitettävän arvosanan pelaaja rekrytoinneista. Sinne mahtuu huteja ja mielestäni tälläiseen pelaajapolitiikkaan missä pääsääntöisesti hankinnat ovat alle 25-vuotiaita niitä pitääkin mahtua. Useat hyvät löydöt antavat yksittäisiä huteja anteeksi. Santeri Virtasen hankinta on hyvin johdonmukaista ja pitkänlinjan mukaista toimintaa, kuten myös huhuttu Simon Johansson.

Sen sijaan yksi merkittävä liike on tällähetkellä erityisen tutkan alla ja se on ehdottamasti valmennus. Kiven potkut oli ehdottomasti näin jälkikäteen ajateltuna juuri, eikä melkein oikea-aikainen. Myrrä oli luonteva jatkaja kesken kauden tapahtuneeseen valmentajavaihdokseen, ei tarvinnut tuoda ulkopuolelta ylimääräisiä kulueria. Voi vain arvailla millaisella valmennustiimillä Koskela&Jalo olivat kuvitelleet esim kesällä 2019, että Ilves pelaa aikanaan UROS-Livessä. Marraskuussa 2020 Myrrän kanssa solmittu jatkosopimus saattaa nyt kyseistä kaksikkoa aavistuksen mietittytää. Hypättiinkö siinä ennakkoon sovitusta strategiasta ja annettiin tulosten sokaista, Ilveshän pelasi käytännössä parasta kiekkoa 20-vuoteen tuolla hetkellä ja sen jälkeen ollaan tultu alas. Tässäkin pitää mainita, että kaikkien on helppo olla jälkiviisaita. Hirveästi negaa Myrrän jatkosopimus ei julkaisu hetkellä aiheuttanut. Taustoja tietämättä, olisiko ennen jatkosopimuksen tekoa ollut mahdollista katsoa mitä (tämä) kevät tuo tullessaan. Syksyllä 2020 Myrrä oli varmasti monen muunkin joukkueen huulilla, kun on kartoitettu tulevaisuuden valmentajakuvioita.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Sen sijaan yksi merkittävä liike on tällähetkellä erityisen tutkan alla ja se on ehdottamasti valmennus. Kiven potkut oli ehdottomasti näin jälkikäteen ajateltuna juuri, eikä melkein oikea-aikainen. Myrrä oli luonteva jatkaja kesken kauden tapahtuneeseen valmentajavaihdokseen, ei tarvinnut tuoda ulkopuolelta ylimääräisiä kulueria. Marraskuussa 2020 Myrrän kanssa solmittu jatkosopimus saattaa nyt kyseistä kaksikkoa aavistuksen mietittytää. Hypättiinkö siinä ennakkoon sovitusta strategiasta ja annettiin tulosten sokaista, Ilveshän pelasi käytännössä parasta kiekkoa 20-vuoteen tuolla hetkellä ja sen jälkeen ollaan tultu alas.

Tää osa tosiaan vois sopia myös enemmän tuonne valmennusosioon, mutta menköön nyt tähän yhteyteen.

Oikeastaan Ilves EI ole pelannut "uuden ajan" parasta kiekkoaan Myrrän (Pää)valmentaja-aikana. Tulokselliseti tietenkin on, mutta pelillisesti Ilves on pelannut runkosarjassa parasta kiekkoaan kaudella 18-19. Koko kauden pisteodottamassa (Joku saa toki vapaasti pitää edistyksellisiä tilastoja huuhaana ja tulkinta-asiana jne., jos pystyy asian älyllisesti argumentoimaan)) joukkue oli koko kauden sijoilla 2-3, edellään lopulta, sattumoisin vain sen kauden finaalipari Kärpät-Hpk.

Erityiseti Ilveksen kollektiivinen hyökkääminen oli tuolla kaudella ajoittain nautittavaa. Vastaavasti erikoistilannepeli ja molaripeli (Dostal ehti vasta 10 viimeseen peliin) pitivät tulokset ja sijoituksen (8.) varsin keskinkertaisena, vailla suurta hehkutusta.

Hieman mutkat suoristaen kuitenkin erikoistilanteet ja maalivahtipeli ovat enemmän riippuvaisia huippuyksilöistä, (Joita sittemmin ollut Myrrällä enemmän käytettävissä) kun taas viisikkopeli tasakentällisin on eniten se, johon valmennus voi vaikuttaa, hyvässä ja pahassa.

Jälkikäteen(kin), kyllähän tuo Kivi-Myrrä-Salo tuntuu ihan dream teamilta ominaisuuksien suhteen, jos vertaa sitä toistaiseki Myrrä-Mojanen-Saarinen -kompboon.

Silti Kiven potkut olivat ihan perusteltuja, eikä Myrrää vielä pitäisi kenkiä, mutta parantamaan tuonkin ryhmän pitää pystyä, jotta jatkossakin menestys olis parempaa kuin rosteriranking ennakoi.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tää osa tosiaan vois sopia myös enemmän tuonne valmennusosioon, mutta menköön nyt tähän yhteyteen.

Oikeastaan Ilves EI ole pelannut "uuden ajan" parasta kiekkoaan Myrrän (Pää)valmentaja-aikana. Tulokselliseti tietenkin on, mutta pelillisesti Ilves on pelannut runkosarjassa parasta kiekkoaan kaudella 18-19. Koko kauden pisteodottamassa (Joku saa toki vapaasti pitää edistyksellisiä tilastoja huuhaana ja tulkinta-asiana jne., jos pystyy asian älyllisesti argumentoimaan)) joukkue oli koko kauden sijoilla 2-3, edellään lopulta, sattumoisin vain sen kauden finaalipari Kärpät-Hpk.

Erityiseti Ilveksen kollektiivinen hyökkääminen oli tuolla kaudella ajoittain nautittavaa. Vastaavasti erikoistilannepeli ja molaripeli (Dostal ehti vasta 10 viimeseen peliin) pitivät tulokset ja sijoituksen (8.) varsin keskinkertaisena, vailla suurta hehkutusta.

Hieman mutkat suoristaen kuitenkin erikoistilanteet ja maalivahtipeli ovat enemmän riippuvaisia huippuyksilöistä, (Joita sittemmin ollut Myrrällä enemmän käytettävissä) kun taas viisikkopeli tasakentällisin on eniten se, johon valmennus voi vaikuttaa, hyvässä ja pahassa.

Ai että on mukava nähdä tämä teksti, koska juurikin tästä olen paasannut ties kuinka kauan. Tarkoittaen siis juurikin tuota kauden 18-19 Ilveksen peliä, mikä oli 5vs5 pelin rakenteeltaan parempaa kuin mitä on nähty tällä tai edes viime kaudella.

Silloin tosiaan vain veskaripeli (ennen Dostalia) ja erikoistilanteet aiheuttivat niin paljon ongelmia, että tulos jäi ohkaiseksi. Muutamalla paremmalla yksilöllä olisi suora pleijaripaikka ollut lähellä ja sitä kautta välierät.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
18-19 pelattiin jukkajaloslaista meidänpeliä, viimekaudella ei enää niinkään ja tälläkaudella ei oikeastaan lainkaan. Peli näyttää siksi erilaiselta.

Tilastoissakin tuo näkyy, kun tilastointi ei ota huomioon maaliodottamassaan maalipaikan syntyhetkeä vaihdon alkamiseen nähden, eikä syöttösuuntaa maaliakohti laukauksissa (saati pelaajan liikettä laukaisuhetkellä). MeidänPeli tuottaa maaliodottamaa huomattavasti enemmän, kuin pystysuunnan koohotus, mutta pystysuunnan nopeat käännöt tuottavat maalipakkoja fressimmille pelaijille, sekä laukauksia enemmän liikkeestä kuin paikaltaan. Näiden maaliinmenoprossa on taas korkeampi kuin pitkänhyökkäyksen pelattu maalintekopaikka seisovilla jaloilla vaihdon lopussa olevalle pelaajalle.

Tän vuoks enemmän ykkössektorin maalipaikkoja luova ei välttämättä voita, jos tilanteet tulee pääsääntösesti vaihtojen loppua pelaavalle pelaajalle. Maalintekoyritys muutamansekunnin kuluessa hyökkäyssiniviivan ylityksen jälkeen on todennäkösempi maali, kuin pitkän hyökkäyksen jälkeen syntynyt paikka. Tokanerän pitkät hyökkäykset on siksi hyviä, jos saat tuoreet miehet vaihdettua hyökkäyksen aikana, jolloin "väsymysero" vastustajaa vastaan kasvaa merkittävästi. Virheet lisääntyy väsymyksen lisääntyessä kohti vaihtojen ja erien ja otteluiden loppua kohden.

Pitkä pohjustus, mutta kyllä mun mielestä vuosituhannen parasta peliä Ilves pelasi syksyllä 2020.
 
Viimeksi muokattu:

theZ

Jäsen
Pitkä pohjustus, mutta kyllä mun mielestä vuosituhannen parasta peliä Ilves pelasi syksyllä 2020.

Pahoittelut kun tulen näin ulkopuolisena huutelemaan. Kiinnostava aihe. Onko tuolle jotain lähdettä missä on tutkittu vaikkapa maalipaikan syntyhetken (suhteessa vaihtojen pituuteen) vaikutusta maalin syntymisen todennäköisyyteen? Kuitenkin väsyneet pelaajat hyökkäävät keskimäärin väsyneitä pelaajia vastaan eikä isossa kuvassa maksimissaan muutaman kerran per ottelu tapahtuvat "vaihdetaan koko viisikko väsynyttä vastustajan viisikkoa vastaan"-tilanteet ole merkittäviä. Mihin tilastointiin viittaat kun puhut ettei tilastointi maaliodottamassaan huomioi sitä tai tätä. Sehän huomioi ihan täsmälleen sen mitä sinne valikoi. Nyt Wisehockeyn aikakaudella kaikki data vaihtojen pituuksista vrt. vastustaja, syöttöjen suunnista (poikittaissyötöt) ja pelaajien liikenopeudesta lähtien on saatavilla. Osa maaliodottamamallinnuksista huomioi ihan pelaajankin kuka maalipaikassa on. Tuottaako Liiga siis jotain maaliodottamadataa vai mihin tilastoihin ylipäätään viittaat?
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mihin tilastointiin viittaat kun puhut ettei tilastointi maaliodottamassaan huomioi sitä tai tätä. Sehän huomioi ihan täsmälleen sen mitä sinne valikoi. Nyt Wisehockeyn aikakaudella kaikki data vaihtojen pituuksista vrt. vastustaja, syöttöjen suunnista (poikittaissyötöt) ja pelaajien liikenopeudesta lähtien on saatavilla. Osa maaliodottamamallinnuksista huomioi ihan pelaajankin kuka maalipaikassa on. Tuottaako Liiga siis jotain maaliodottamadataa vai mihin tilastoihin ylipäätään viittaat?
Sen verran huutelen sivusta tähän keskusteluun, että Wisehockeyn data on saatavilla vain niille, kenelle liiga sitä päättää antaa. Liiga ei tuota mitään julkista maaliodottamadataa. Ainoat julkiset maaliodottamat kaikista peleistä taitaa löytyä @liigaplot twitteristä, eikä sen taustalla ole mitään muuta kuin laukaisukartta. Siitä puuttuu aika paljon olennaista (vetoa edeltävä syöttö, pakin häirintä, blokkaaja, maski, käytännössä siis mitä kaikki muut pelaajat kentällä tekee vetohetkellä/ennen sitä). Olet oikeassa siinä, että älykiekko mahdollistaisi paremman maaliodottaman laskemisen, mutta tietääkseni sellaista ei ole vielä Liigassa kukaan tehnyt.

That said, se liigaplotin tarjoama maaliodottama on silti parempi työkalu voimasuhteiden arvioimiseen, kuin mikään perinteinen tilasto sarjataulukosta kuntopuntariin. Mutta yksittäisen joukkueen kohdalla, joka pelaa merkittävästi valtavirrasta poikkeavalla tavalla, maaliodottama voi olla vääristynyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös