Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Urbaanilegendat Suomen armeijassa

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Sörkä, 03.12.2005 klo 22.31.

 1. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Ja googlella löytyy mallisuorituksia. Siis tasajalkaa yläpetiin.
   
 2. Iisoppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
  Lainaus:
  Voi hitsi, tuntuu uskomattomalta. Annas mä googlaan...
  Sehän on siis mahdollista...
  Armeijakaveri vahvistaa punkkalegendan Matti Nykäsestä: taustalla oli vedonlyönti - katso, miten se tehdään! (linkki juttuun jossa kerrotaan Matti Nykäsen armeijauroteosta eli hypystä lattialta yläpunkkaan ja niistä jotka ovat tehneet hypyn sen jälkeen).
  Edit. @benicio taisi ehtiä googlata tämän ennen minua.
   
 3. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Itsekin kuullut tuon puukolla teltasta tornarin toki kanssa, mutta siinä tapauksessa kerrottiin kaverin olleen virolainen. Juuri uudelleen itsenäistynyt maa lähettää poikiaan Suomeen inttiin, että saavat pohjan omalle armeijalle ja siellä Neukkulan kokeneet nuoret miehet sitten ottivat käskyt turhan tosissaan tai vakavasti. Onkohan kukaan koskaan testannut, edes läpällä, että kuinka paljon nopeammin pääsee asemiin, jos puukolla viiltää teltan auki. Siis verrattuna siihen, että juoksee vaan oviaukosta ulos.
   
 4. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Tätä muuten mietin vielä, niin "ylenemiskielto" on tosiaan ihan päästä keksittyä, mutta taitaa niitä sellaisia tapauksia olla jotka ei kuitenkaan sotilasurallaan juuri etene. Omista kokemuksista tulee mieleen ainakin eräs vanha luutnantti jonka nyt kaiken järjen mukaan olisi pitänyt ainakin jossain vaiheessa saada ylennys edes yliluutnantiksi, mutta niin vain tuo luutnanttina lähti eläkkeelle.

  Sotilasarvon alentaminen on varmaan se toinen yhtä legendaarinen kuin "ylenemiskielto", tämähän on itsessään jo ihan täyttä skeidaa. Sotilasarvonsa voi toki menettää jos syyllistyy vakaviin rikoksiin ja eikös tuo reservistä eroaminen tarkoita myös sitä että sotilasarvo menetetään samalla. Mutta tosiaan näitä "yliluutnantti Mäkinen oli ennen kapteeni mutta simputti liikaa" juttujakin on aina joskus kuullut.

  Omana inttiaikana harmittavan vähän kuulin mitään tornareita. Ainoana ehkä se kun kaikki alikessut puhuivat miten heidät pakotettiin aukkiin, mutta lopulta selvisi että suunnilleen jokainen oli ollut sellaisia jotka olivat suoraan suostuneet lähtevänsä aukkiin tai sitten sellaisa "en tiedä, ehkä" mikä tarkoittaa sitä että aukkiin vaan. Yksi oli tosin sellainen joka joutui oikeasti ilmeiseisesti vahingossa aukkiin, PSTK:ssa oli kaksi samalla sukunimellä ollutta taistelijaa ja siinä kävi joku kämmi että nämä molemmat sinne aukkiin sitten laitettiin vaikka ainoastaan toisen sinne piti päästä/joutua. Eräiltä iltalomilta palatessaan tämä toinen alikersantti Mähönen (nimi muutettu) huusi helvetin kännissä sille toiselle että "se on vittu sinun syytä että minä oon edelleen täällä".
   
 5. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tämähän kuulostaa aivan aidolta tornarilta.
   
 6. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Ei ole tornari. Tämä siis ihan omien alikessujen kesken puitu ja toinen näistä Mähösistä sai jopa jonkinlaisen vahvistuksen tälle että pikku moka kävi mutta minkäs teet.
   
 7. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tuo aukkiin lähtö on nimellisesti vapaaehtoista, käytännössä siitä on huono kieltäytyä. Jos kieltäytyy ehdottomasti, sekin toki onnistuu, pääsee 12 kuukauden jääkäriksi (vai mikä se pisin palvelusaika nykyään onkaan) eli laitetaan rangaistukseksi sitten johonkin erikoiskoulutusta vaativaan tehtävään niin, että palvelusajan lyhentäminen ei onnistu tuolla tavalla.
   
 8. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Olikos jo mainittu se luutnantti, joka halusi todistaa telamiinojen olevan vaarattomia jalkaväelle. Telamiinan laukaisemiseksi tarvitaan ajoneuvon paino, joten sen päälle voi huoletta astua, ja sen päällä voi jopa hyppiä. Hänestä ei ole kuultu sen jälkeen kun hän tämän hyppimisen demonstroi.

  Nämä tornaritkin taitaa olla katoavaa kansanperinnettä, kun nykyään kaikki voidaan tarkistaa netistä niin nopeasti. Sääli sinänsä, kyllä ennen oli paremmin.
   
 9. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Parola, 2/83 vahvistaa.
   
 10. Txjokeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
  Lainaus:
  Miksi puukolla pitää repiä? Meille opetettiin, että teltasta pääsee äkkiä ulos helman alta syöksymällä. Ja hyvin onnistui. Vai onko nykyteltat sellaisia, joissa lattia on kiinteä osa telttakangasta?
   
 11. Johnny B. Goode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Yllättävän monen komppanian taistelijan varusteisiin kuuluu myös jonninmoinen puukko. Ei kyllä meillä panssarijääkäreillä kuulunut. Tarkemmin kun ajattelee, niin aika ihme kyllä ettei. Olishan se nyt ihan kätevä, halpa ja kevyt lisä varustukseen. Nykyään voi toki olla toisin. Omasta intistä tulee jo kohta 20v.
   
 12. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Ei ole urbaanilegendaa vaan totisinta totta, tupakaveri ei päässyt aukkiin. Häntä ei vain hyväksytty sinne, vaikka todella halusi. Noin muutenhan se ainakin omana aikanani 90-luvulla meni juurikin noin, jos sinut olit laitettu listalle keiden pitäisi mennä, niin vähän niin kuin mentävä oli.

  En ollut listalla, en todellakaan.
   
 13. Hawk #22 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
  Lainaus:
  Paljon helpompi tapa pitää huolta siitä ettei vahingossakaan joudu aukkiin on vetää tahallaan vihkoon kirjalliset kokeet. En nyt muista mitkä ne vaatimukset näihin ovat, mutta älykkyyttä mittaavissa testeissä vaaditana tietty määrä pisteitä, että voi edes päästä mihinkään erikoistumishommiin. Nämä kun tekee suosiolla ihan miten sattuu niin kukaan ei pakota olemaan armeijassa yli 6 kk. Itselleni nyt oli aikoinaan melkeinpä se ja sama kuinka kauan olen palveluksessa, mutta muutamille tupakavereille oli todella tärkeää päästä 6kk. Noh, eivät ottaneet vinkkiä todesta ja molemmat olivat sitten 9kk.

  Urbaanilegendoista sen verran, että Satakunnan Lennostossa oli vallalla tornari, että sotilaspoliiseilla oli aikaisemmin varustuksessaan pistoolit aina varuskunnan kulunvalvontapaikalla. Kulunvalvonta ja muu vartioiminen oli tehtävänä noin joka neljäs viikko. Pistooleista luovuttiin kuitenkin sen jälkeen kun Anssi Salmela oli ampunut kulunvalvontakopin television hajalle. Tämän jälkeen varustuksena oli enää pamppu ja käsiraudat. Tiedä sitten pitääkö paikkansa, itse olin ihan tyytyväinen, että todella ärsyttävää pistoolikoteloa ei tarvinnut kantaa mukana.
   
  Laha tykkää tästä.
 14. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  Kyseessä oli Pekka "Saravon Pekka" Saravo ja ihan tosijuttu on kyseessä. On kertonut tarinan itse lehdissä ja varmaan telkkarissakin. Ainakin Veikkaajan (nyk. Urheilulehden) Legendan jäljillä -palstalla. Laukaus oli vahinko, ei olisi pitänyt olla kutia piipussa.
   
  Ikävänkantaja tykkää tästä.
 15. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Vielä muistui mieleen tarina pioneereista, jotka olivat askarrelleet styroksista telamiinat, maalanneet ne keltaiseksi ja kiinnittäneet aidoista miinoista irrotetut muoviset sytytinosat päälle. Homma paljastui siinä vaiheessa, kun kevättalvella tehtiin miinoitus hangen päälle ja tuuli puhalsi tellut liikkeelle.
   
  Kalmari tykkää tästä.
 16. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Legendaarisin tarina taitaa olla se "JARRU", eli kiisseliin lisätty salainen ainesosa, joka vapahtaa rajojemme vartijat ja kotiemme turvan epäpuhtailta ajatuksilta siirtäen keskittymisen olennaiseen, eli maanpuolustukseen. :)
   
  Anonyymi tykkää tästä.
 17. Sir Markku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kirjekuoret, Markku-liitto
  Lainaus:
  En tiedä onko pioneerien kohdalla totta, mutta itse aikanaan RUK:in JOHA:aan tein tai teimme ryhmämme kanssa tällaisen tempun. Niitä piti vain jostain syystä kantaa mukana, ei käyttää niin emme jääneet kiinni. Homma hoitui parin ryhmämme nohevan kaverin kanssa. Itse olin linjakaapin hoitaja, joten puhdetöinä vapaa-ajalla värkkäsimme. JOHAn jälkeen sitten pikaliimalla se ruskea tötsä kiinni takaisin oikeisiin telluihin.
   
 18. Johnny B. Goode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Sounds legit. Koska jos olisi tähdännyt ja tarkoituksella ampunut, niin olisi ampunut ohi tai jäänyt kuti piippuun.
   
 19. Aces High Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
  Lainaus:
  Saksalaisten höpötyksiä nuo, ei se ainesosa niinkään salainen ole vaan bromi: https://www.tiede.fi/artikkeli/kysy/mita_oli_sotilaiden_ruokaan_lisatty_jarru.
   
  Individual tykkää tästä.
 20. Johnny B. Goode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Aika ristiriitasta touhua kun kummiskin Fritzit syöttivät sotilailleen myös piriä niin kuin puuroa. Tutustuttivat meikäläisetkin höökipulverin hyötyihin ja aika monesta ryssästä sen voimalla päästettiin menovedet pihalle.
   
  Aces High tykkää tästä.
 21. Timbit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Canucks, BC Lions
  Parolannummella viestikomppaniassa maastoharjoitukset olivat kaikkien suosikkeja. Maanantaina lähdettiin, perjantaina tultiin takaisin, ja unta sai ehkä kuusi tuntia koko viikon aikana. Monelle tuli siis kiusaus hakea vapautusta johonkin sairauteen tai vaivaan vedoten. Erään harjoituksen ensimmäisenä iltana tunsin oloni aika huonoksi josta sitten kouluttajalle mainitsin. Hän katsoi, että viestimiehen naamahan on harmaa kuin hiiren ahteri, ja käski lähteä seuraavalla mahdollisella kuljetuksella takaisin komppaniaan ja aamulla vastaanotolle. Seuraavana aamuna vastaanotolla oli jokunen muukin viestimies. Lääkintäylijumala Tikkinen astui odotustilaan ja totesi kovalla äänellä, että kaikki viestin varusmiehet tulevat saamaan keppiä. Sitä sitten napsahti minullekin, Tikkisen toimesta. Kymmenen metriä ulko-ovelta kohti komppaniaa käveltyäni oksensin hankeen. Menin takaisin vastaanotolle ja totesin, että haluan toisen mielipiteen ja voin tarvittaessa toimittaa todisteet sairaudestani tuolta ulkoa. Joku toinen lekuri kuin Tikkinen sitten ymmärsi tilanteeni ja antoi vapautuksen palveluksesta koko loppuharjoituksen ajaksi.

  Miksi kerron tästä tapahtumasta tässä ketjussa? No koska seuraavan keväänä kuulin sivukorvalla muutaman jääkärin juttelevan sotilaskodissa siitä, miten joku viestimies oli yrittänyt saada vapautusta harjoituksesta kantamalla paljaissa käsissään oksennusta vastaanotolle. En puuttunut keskusteluun. Tuo tornari tuskin on elänyt kovin kauaa, mutta tämä osaltaan kertoo, miten nuo tarinat voivat saada alkunsa.
   
  Sistis ja Leon tykkäävät tästä.
 22. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Ei tokikaan kaikki pääse. Itsellänikin oli tuvassa tyyppi jolla oli suht tuore törkeä rattijuopumus kontollaan niin ei mitään mahdollisuuksia. Muuten pääsi kyllä kaikki halukkaat.

  Lainaus:
  AUK:un on tosiaan pakko saada lähtijoitä se tietty määrä, mutta mikäs järki olisi pakottaa vaihtoehtona muihin 12kk hommiin. Lopputuloksena kun on vain 1 siviilipalvelusmies maahan lisää. Ei noita 12kk hommia edes ole kuin kuskit ja jotain muita mihin ei kokonaismääräisesti voi kovin suurta määrää porukkaa laittaa eikä niihinkään ihan ketä tahansa voi/kannata laittaa vain rangaistuksen vuoksi.

  Lainaus:
  Omakohtaisesti voin sanoa että ei välttämättä kirjalliset pelasta. Minua painostettiin kovasti hakeutumaan 12kk reissuun, mutta koska ylimääräinen puolivuotinen aikuisten leikkikoulussa ei kiinnostanut vittuakaan kieltäydyin toistuvasti. Siinä vaiheessa kun kirjalliset osiot oli tehty ja edelleen näytti siltä ettei yksiköstä ole tarvittavaa määrää vapaaehtoisia (siis minkään tasoisia, pl. tuo maininitsemani rattijuoppo) niin kapteeni tuli kesken leirin haastattelemaan (lue: painostamaan) minua ja paria muuta ja sanoi minulle suoraan että ei usko pätkääkään niihin tuloksiin joita olin saanut aikaiseksi ja kehotti valmistautumaan henkisesti 12kk palvelukseen. Taisivat ylioppilaskokeen arvosanat ja yleinen osaaminen olla hieman liikaa ristiriidassa kirjallisten kanssa. Onneksi seuraavalla viikolla oli joku vielä ilmoittautunut vapaaehtoiseksi ja AUK hakijoita oli lopulta tasan se määrä mitä sinne tarvittiin eikä ketään tarvinnut sillä kertaa pakottaa.

  Sivarihan se olisi minua kutsunut jos ei olisi 6kk selvinnyt.
   
 23. FASlapsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Olipas mukava lueskella täältä näitä oman inttiaikani saavutuksia, minä se juuri olin se joka veti everstin nippuun ja Atakilta hampaat kurkkuun ja juoksin Lasse Virenin edellä koko cooperin mutta vikalla minuutilla lopetin kun menin panemaan tyttöystävääni kunniaa tehden ja Lasse voitti sit kahdella metrillä.

  Olin myös mukana juoksemassa laiturilta mereen ja alas katolta sukset jalassa taaksepoistattamisissa, ja kun se muukalaislegioonan ja Israelin armeijan käynyt entinen Navy SEAL ja Mannerheim-ristin ritari oli PST-alokasleirillä juossut teltan puukkoreiän läpi munasilleen suonsilmäkkeeseen hengittämään korren avulla, niin se istui koko ajan mun olkapäilläni, mä olin siellä suonsilmäkkeessä ollut jo kaks viikkoa siihen mennessä Kimi Räikkösen ja Pekka Saravon kaa sotilaspoliiseja piilossa, toinen kun oli juossut karkuun sotakoiria ja Hornettia ja toinen ampunut tuvan telkkaria kovalla Apilaksella ja huutanut perään Saravon Pekkapekkapekkapekka. Mä olin siellä muuten vaan seuraa pitämässä.

  Aukkiin mut pakotettiin mut söin niin paljon jarrua et mun testitulokset laski negatiiviseksi niin pääsin sit sivariin kantamaan oksennusta paljailla käsilläni, kunnes ylenemiskiellossa ollut kenraalieversti Pettersson haki mut kantamaan styroksisia telamiinoja, mutta yks niistä olikin oikea ja laitoin Petterssonin nippuun sen päälle kun se valehteli olevansa eversti ja miina räjähti. Multa lähti kuulo mut sain vaan keppiä vaikka korvista valu verta ja mun toinen jalka oli haudattu edellispäivänä Petterssonin runnellun ruumiin kanssa. Ei siinä sit muu auttanu ku hypätä tasajalkaa lipputangon päälle ja huutaa sieltä tuvassa sänkyjen päälle pomppineelle Janne Ahoselle et haista sä vittu.

  Yksi tornihuhu jonka Santahaminassa kuulin oli että tälle kääpiö-räppäri Uniikille ois siellä annettu ekassa varustejaossa koon 52 kumisaappaat, jotka oli niin isot että se ois mahtunu toiseen niistä seisomaan ja ois vaan otsa näkynyt. Ei se ollu totta, mä annoin sille koon 58 saappaat ja sieltä ei todellakaan mikään otsa vilkkunut, just ja just se sai sormenpäät saappaan reunalle ku Uniikki yritti kavuta sieltä pois. Elastista taas tuli vierailupäivänä kasarmialueelle moikkaamaan kommarikaverinsa Iso-H, mä laitoin sen tulevan totaalikieltäytyjän nippuun ja laitoin sen jälkeen Elastisenkin nippuun ja käytin nippusiteenä Uniikkia. Kenraali Pettersson oli noussu just haudasta, näki tän koko episodin ja vapautti mut koko intistä koska se vihas suomiräppiä. Sain kuntsarin ja pekkaa ja ylennyksen amiraaliksi, mut en ottanu niitä vastaan koska olin taas siellä suosilmäkkeessä piilossa ja hengitin Iso-H:lta niputuksen aikana pöllimäni kurkkutorven läpi.
   
  Rommeli, pikkuvaimo, Steus ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 24. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  @FASlapsi Mihin ne satoja kilometrejä pitkät ja täynnä tavaraa olevat tunnelit unohtu?
   
 25. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Olen aina luullut, että panit silloin everstin tytärtä etkä tyttöystävääsi - tai sitten sun GF oli everstin tytär.
   
  jalperi tykkää tästä.