UMK15 / Euroviisut 2015

  • 111 289
  • 848

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Jos joku niistä PKN:n kehitysvammaisista olisi myös homo, niin johan alkaisi kalaa tulla.
Olisi kyllä kiinnostavaa nähdä miten parraakkaasta naisesta yöunensa menettäneet tosiäijjät suhtautuisivat sysipaskaa punkparodiaa vetäviin homokehareihin. Yksi homoneekeri kruunaisi koko paletin. Bändin nimeksi Jani Uotilan Nimipäivät, laulajana Johnny Rotteniksi stailattu BB-Niko, koska en tiedä yhtään homokeharilaulajaa.

muaddib
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
No tuo PKN:n kappaleen keskinkertaisuus korjaantuu ensi vuonna sillä, kun Ruotsi menestyskrapuloissaan lanseeraa kotikisoissaan vammaisen lesbotyttöbändin esityksen johon on vartavasten laadittu ruotsalaispopsäveltäjäkollegion toimesta vuoden tarttuvin renkutusralli.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
No, mun mielestä myötähäpeää tuntee noiden niin tosissaan paskaa suoltavien artistien puolesta, jotka täyttää Euroviisuesiintymiset vuodesta toiseen.
Mieti 10 vuotta tästä taaksepäin kaikki viisukappaleet, kaikilta mailta ja siellä on muutama, ehkä kymmenkunta kappaletta, jotka on aitoa musiikin tekemistä ja iloa sen esittämisestä. Show-esityksiä on satoja, huonoja laulajia, vielä huonompia melodioita, parrakkaita lesboja, homoja ja kaikkea muuta, kuin sitä mitä varten tuo kilpailu on alunperin perustettu. Siihen kun lisätään tuo politikointi, naapurimaiden suosiminen ja esimerkiksi ruotsalaisten harrastama oksettava markkinointi, joka ainakin aiemmin oli sääntöjen vastaista. Saahan tuosta tietysti tykätä, tuleehan sieltä töllöstä sata muutakin reality sarjaa, joiden taso on samaa.
Itselleni tuo tapahtuma tuo mieleen karnevaalit, jossa voi menestyä monella tapaa. Mutta ei pelkällä musiikilla.
Jos tuo olisi musiikkikilpailu, mitä se ei ole ollut ainakaan 15 vuoteen, siellä nähtäisiin vuodesta toiseen kansainvälisesti paljon menestyneempiä artisteja.
Ja klassisen musiikin esiintyjät olisivat reilummin edustettuina.
Mitä se haittaa ketään, että kundit on syntymässään saaneet ton syndrooman? Ne tekee tuota rehellisemmin, kuin joku Reetu tai keski-eurooppalainen parta lesbo. Nauttii varmaan soittamisesta ja esiintymisestä enemmän kuin mistään muusta ja tekee sen asenteella. Siis asenteella eikä esiintymällä, niinkuin hehkutettu , varma voittaja Ruotsi, jonka kappale on samanlainen, kuin tuhannet biisit ennen sitä. Siinä ei oo mitään omaa, ei tunnetta ja solistikin on keskinkertainen, ei toki viisuesiintyjistä huonoimmasta päästä, mutta euroopastakin löytyy tuhansittain parempia.

Niin, näissä viisuissahan on kyseessä nimenomaan musiikki+esitys+habitus kisat jossa on kisalle muodostunut ihan oman näköinen bränsi johon siis musiikkikin kuuluu. Suomen tämän vuoden edustus ei miltään osalta täytä yhtään viisu-kriteeriä jota tarvittaisiin pärjätkseen kisassa. Muu eurooppahan ei ole näin suppea katseinen kuin Suomi on. Tämän vuoksi Suomi lähettää useana vuonna kisoihin sellaista paskaa jolla ei voi pärjätä koko kisassa.

Jos kyseessä on kisa niin sitä lähdetään silloin voittamaan eikä lähetetä sinne mitä sattuu.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Suhtautuuko näihin vakavasti muut kuin osa homoista, jotka ovat mieltäneet nämä kisat omakseen? ...

Mikä lasketaan vakavissaan olemiseksi? Omassa ystäväpiirissäni viisut ovat ihan hauska perinne, tehdään vähän ruokaa, katsotaan viisut ja tehdään omat veikkauspaperit kisan aikana, että kuka vie potin ja ketkä sijoittuvat top5:n...

En kuitenkaan sanoisi, että kovin verenmaku suussa näitä mietitään, lieneekö kyseessä ennemminkin tekosyy kutsua porukka kasaan.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Jos asiaa tarkastelee rautaisella, ruotsalaisella euroviisuosaamisella, niin pelkkä yhden PKN:n jäsenen homous ei vielä kantaisi hedelmää. Sen homon pitäisi olla aito camp-homo ja bändin keulakuva, muussa tapauksessa tämä arvoa nostattava aspekti ei saavuttaisi muuta kuin muutamassa artikkelissa merkkimäärän täyttävän pakollisen täytelauseen.

Populäärimusiikissa mennään kuitenkin bändidynamiikassa aina tietyssä arvojärjestyksessä, jossa suutarien on parempi lestissä, muutoin kohtaloksi koituu Sex Pistols -tyylinen tuho, kun se idiootti basson varressa ei ollutkaan hyvä ratkaisu. Jos esimerkiksi Freddie Mercury tai Rob Halford olisivat olleet heteroja ja kummankin bändissä vaikka rumpali olisi ollut se homoseksuaali, niin se olisi luultavasti ollut niin Queniltakuin Judas Priestiltä jotain pois niiden nykymaineesta, vaikka kummankin musiikki varmasti olisi silti kerännyt tunnustusta. Nyt kuitenkin puhutaan yleisistä mielikuvista, jotka eivät rajoitu pelkkiin musiikinkuuntelijoihin.

Se niistä homoista, jatketaan raudanlujaa ruotsalaista ammattiotetta.

Suomea voisi näissä hilipattitilippaa-rahareikäkarkeloissa pitää jopa edelläkävijänä, mitä tulee maan edustajiin vuosien varrella. Moni oman aikansa nollatulos-kappale olisi tänä päivänä kovaa valuuttaa. Esimerkiksi ''Nuku Pommiin'' olisi vuonna 2015 modernin ajan kiireeseen ja kokoaikaiseen on-asennossa olemiseen satiirisen kantaaottava kappale, jonka arvoa vielä lisäisi laulusuoritus, joka suorastaan parodioi nykyajan Coldplay/Muse-ulinaa. Ainoa viilauksen paikka olisi siinä, että Kojo muistaa pitää pokerinaaman koko stygen läpi, niin käsissä olisi kappale, jolla kahmittaisiin länsi-eurooppalaisilta ennätyssuuri pistepotti ja kairattaisiin raudanlujaa ruotsihumppaa kuivana kakkoseen.

Ihminen on normaalistikin tyhmä, jurrissa se on vielä tyhmempi ja sedulassa jurrissa sen älykkyys kilpailee koiran vastaavan kanssa, joten kyllä sieltä liimatukkajuntit kansoittaisi ihan Euphorian tapaan sen tanssilattian, kun styrkkareista kajahtaisi tuore euroviisujen voittaja Kojo ja Nuku Pommiin.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Mitkä kriteerit, voi vaan kysyä? Tuolla on vuodesta toiseen solisteja, jotka on taidoiltaan karaoke tasoa, toki sieltä paremmasta päästä. Suurin osa kappaleista on järkyttävää paskaa, niitä on kopioitu vuodesta toiseen menestyneistä tai menestymättömistä viisubiiseistä. Ja esitykset, no parempi ettei sano mitään, showta kyllä yritetään vetää. Eli myötähäpeää tunnen juurikin näitä esityksiä kohtaan.

Niin niin, puhuinhan juuri, että tämän ympärillä on ennalta kehitelty brändi joissa esitetään enimmäkseen ns. eurovision tyylistä musiikkia.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Jos asiaa tarkastelee rautaisella, ruotsalaisella euroviisuosaamisella, niin pelkkä yhden PKN:n jäsenen homous ei vielä kantaisi hedelmää. Sen homon pitäisi olla aito camp-homo ja bändin keulakuva, muussa tapauksessa tämä arvoa nostattava aspekti ei saavuttaisi muuta kuin muutamassa artikkelissa merkkimäärän täyttävän pakollisen täytelauseen.
Rautaisella ruotsalaisella glamilla ei pärjätty ainakaan 2007, jolloin the Ark ja sen julkisesti biseksuaali laulusolisti Ola Salo jäivät sijoille ynnämuuta siitäkin huolimatta, että lähtivät kisaan ennakkosuosikkina.

Suomea voisi näissä hilipattitilippaa-rahareikäkarkeloissa pitää jopa edelläkävijänä, mitä tulee maan edustajiin vuosien varrella. Moni oman aikansa nollatulos-kappale olisi tänä päivänä kovaa valuuttaa. Esimerkiksi ''Nuku Pommiin'' olisi vuonna 2015 modernin ajan kiireeseen ja kokoaikaiseen on-asennossa olemiseen satiirisen kantaaottava kappale, jonka arvoa vielä lisäisi laulusuoritus, joka suorastaan parodioi nykyajan Coldplay/Muse-ulinaa.
Olen kai erilainen nuori, mutta mielestäni Nuku pommiin oli aikaansa edellä; tykkäsin biisistä ja tykkään edelleen. Yksi harvoista euroviisukappaleista, joka on jäänyt mieleen.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
No mutta Arkhan on varsin vekkuli viritys muutenkin. Lakonisimmillaan niistä tuli mieleen sellainen todella köyhän miehen kimalteleva versio Televisionista. Liekkö sitten raudanluja ruotsalainen ammattilaisuus mennyt vuonna 2007 yli? Olihan Brian Robertsonkin hetken aikaa Motörheadin kitaristina, kun etsittiin Fast Eddien jälkeen vähän toisenlaista saundia. Siinäkin raudanluja ammattilaisuus muuttui ylilataukseksi.

Mitä Nuku Pommiin -kappaleeseen tulee, niin sen tekijäjoukoista vasta raudanlujat ammattilaiset löytyikin. Näistä kivikovista melodifestivalenin runkuista ei monesta olisi edes nuolemaan noiden tyyppien saappaita. En minä kyseistä kappaletta halunnut kritisoida, halusin vain tarkastella asiaa, raudanlujan ruotsalaisen euroviisuammattilaisen silmin.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joku hollantilainen suvaitseva euroviisubloggari oli todennut, ettei pidä Suomen edustajasta, koska eivät ole kauniita. Kuinkahan paljon lopulta tulee ääniä lännestäkään, kun idän maista tuskin hirveää vyöryä on luvassa. Me ollaan hävitty jo tämä peli.

Tämänkaltaisillahan kommenteilla Suomen asetelmat vain paranee, tosin siihen pitäisi saada vaikka ruotsin esiintyjä haukkumaan suomalaiset kehitysvammaiset esiintyjät ihan lyttyyn että saataisiin vähän kohua aikaan. ehkä joku vielä vahinkossa möläyttäkin.

Isoin ongelma tuossa taitaa olla että Punk lajina on aika pieni kohderyhmä varsinkin tämmöisissä kisosissa ja sitten kehitysvammaiset, niillä ei ole monessa maassa kovin kummoiset oikeudet ja eivät välttämättä pysty äänestämään ja kuinka paljon sitten tämmöisiä esiintyjiä arvostaa kehitysvammaisien omaiset ym.. ja kuinka ne saadaan telkkarien ääreen. Parastahan olisi kun joku kohu jonkun lausunnoista tulisi ja palstatilaa.
 

Morgoth

Jäsen
Mikä lasketaan vakavissaan olemiseksi? Omassa ystäväpiirissäni viisut ovat ihan hauska perinne, tehdään vähän ruokaa, katsotaan viisut ja tehdään omat veikkauspaperit kisan aikana, että kuka vie potin ja ketkä sijoittuvat top5:n...

En kai ihan tuota vielä ihan laskisi. Enemmän mielikuvissa oli ihmiset, jotka matkustavat paikan päälle ja muutenkin omaavat hirveän tiedon tapahtumasta ja seuraavat varsin aktiivisesti kaikkea mitä viisujen ympärillä tapahtuu.

Tänä vuonna PKNn esityksen voisi katsoa ja pisteiden laskun, mutta yleensä muuten aina nukahdan/kyllästyn ja vaihdan kanavaa. Joskus kauan sitten lapsuudessa nuo olivat isompi juttu, kun yleensäkin viihdetarjonta oli varsin rajallista. Tosin eihän tuo musiikkilaji silloinkaan iskenyt ja hankala silloinkin oli pysyä hereillä, mutta silloin se oli vain jotenkin isompi juttu. Lordin voiton myötä tuntuu, että tällä tapahtumalla ei ole oikein enää annettavaa tai kun se uskomaton viisuvoitto on saavuttu, joka oli täysin mahdottomuus ajatella joskus 80-luvulla. Tuntuu, että tällä ei ole enää mitään annettavaa ja kaikki oleellinen koettu jo. Ideana ei varmaan niinkään huono tälläinen kilpailu, mutta tämä on brändätty tälläiseksi tapahtumaksi ja sitä seuraavat tietyt ihmiset ja musiikki nuodattaa sitä tiettyä kaavaa enkä itse oikein kuulu tähän kohderyhmään. PKN herätti jonkinlaisen kiinnostuksen, koska ei oikein sovi tuohon brändiin.
 
Viimeksi muokattu:

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
ja sitten kehitysvammaiset, niillä ei ole monessa maassa kovin kummoiset oikeudet ja eivät välttämättä pysty äänestämään ja kuinka paljon sitten tämmöisiä esiintyjiä arvostaa kehitysvammaisien omaiset ym.. ja kuinka ne saadaan telkkarien ääreen.

Nythän tuota tasa-arvon perään vinkuvaa ihmisryhmää mitataan. Vuosi sitten oli maailman tärkein asia saada homoille oikeutta ja ääntä. Nyt katsotaan että onko kyseessä vain tietyn ryhmän yksinoikeus.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Vaikka PKN olisi viimeistä ukkoa myöten pesunkestäviä peppureiskoja, ei tuo biisi menestyisi, koska kappale on yksinkertaisesti paska. Edelleenkin jengi jaksaa viritellä jotain homo-salaliittoja täällä, vaikka esityksen kokonaisuus viisuissa kuitenkin ratkaisee. Ihan sama, mitä reikää esiintyjä sattuu seksuaalisissa akteissaan oletettavasti preferoimaan.

Muiden valtioiden suhtautumisella vammaisiin on tämän tapauksen osalta melko vähän tekemistä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Vaikka PKN olisi viimeistä ukkoa myöten pesunkestäviä peppureiskoja, ei tuo biisi menestyisi, koska kappale on yksinkertaisesti paska. Edelleenkin jengi jaksaa viritellä jotain homo-salaliittoja täällä, vaikka esityksen kokonaisuus viisuissa kuitenkin ratkaisee. Ihan sama, mitä reikää esiintyjä sattuu seksuaalisissa akteissaan oletettavasti preferoimaan.

Muiden valtioiden suhtautumisella vammaisiin on tämän tapauksen osalta melko vähän tekemistä.

Niin ja on syytä pitää mielessä, että Krista Siegfriedsin myötähäpeää aiheuttanut homoyleisön kosiskelu-yritys naisen suutelemisineen ei kantanut yhtään mihinkään, esitys ja biisi olivat niin hirveää skeidaa.
 

Kaivanto

Jäsen
Taisit heittää tässä vähän sarkastista "mitä ne meistä ajattelevat"-huumoria, mutta ensimmäisen viestit Wienistä tosiaan ovat sen suuntaisia, että poikien esitys on kerännyt ristiriitaisia arvioita. Toimittajille järjestetyssä esityksessä Suomi ei kerännyt kovinkaan montaa pistettä, vaan oliko peräti niin, että oli koko äänestyksen toiseksi viimeinen (? en ole varma, luin uutisen nopeasti jostain...)

Ongelma taitaa olla vähän se, mitä aiemmin täällä funtsittiin, eli kaikille ei ihan avaudu tämä Suomen tänä vuonna lähettämä kokonaisuus.

Euroviisujen pressikeskuksessa pyörii paljon toimittajia pelkästään viisuihin keskittyneistä medioista. Näiltä osin kyse ei ole varsinaisesti ammattijournalisteista vaan bloggaavista viisufaneista.

Viisufanit elävät omassa tuulikoneella puhalletussa, glitterillä vuoratussa ja modulaatioita kumisevassa kuplassaan, johon voi tutustua esim. Viisukuppilan foorumia lukemalla. Suomalaisten viisufanien suhde PKN:ään on lyhyesti yleistäen se, että he vihaavat ja häpeävät sitä, ja kansainvälisten viisufanien ei sovi olettaa olevan rujosta punkista sen enempää innoissaan.

Faneille maistuu kaikki överiksi vedetty imelä ja ei maistu mikään juureva maanläheinen, myös huumorivedot ovat epäsuosiossa. Esim. vuodelta 2013 löytyy hyvä esimerkki faniharhasta. San Marinon kliseinen ja tuskin edes keskinkertainen viisu oli fanien ennakkoäänestyksessä (www.escstats.com/chart13.htm; avoin äänestys mutta käytännössä fanien kansoittama) 3. mutta ei selvinnyt kilpailussa edes finaaliin. Kreikan Alcohol Is Free -läppä taas oli fanipuntarissa 21., lopputuloksissa 6. Kolmas esimerkki viime vuosilta on Venäjän mummot vuodelta 2012 – faniäänestyksen 18., tulosten 2.

Pressikeskuksen mielipide valuu joka vuosi ylikorostuneesti lehtijuttuihin yleistä mielipidettä edustamaan. Parempaa osviittaa osallistujien mahdollisuuksista saa vedonlyöntikertoimista, ja niissä PKN on markkinoilla 6.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Euroviisujen pressikeskuksessa pyörii paljon toimittajia pelkästään viisuihin keskittyneistä medioista. Näiltä osin kyse ei ole varsinaisesti ammattijournalisteista vaan bloggaavista viisufaneista.

Viisufanit elävät omassa tuulikoneella puhalletussa, glitterillä vuoratussa ja modulaatioita kumisevassa kuplassaan, johon voi tutustua esim. Viisukuppilan foorumia lukemalla. Suomalaisten viisufanien suhde PKN:ään on lyhyesti yleistäen se, että he vihaavat ja häpeävät sitä, ja kansainvälisten viisufanien ei sovi olettaa olevan rujosta punkista sen enempää innoissaan.

Faneille maistuu kaikki överiksi vedetty imelä ja ei maistu mikään juureva maanläheinen, myös huumorivedot ovat epäsuosiossa. Esim. vuodelta 2013 löytyy hyvä esimerkki faniharhasta. San Marinon kliseinen ja tuskin edes keskinkertainen viisu oli fanien ennakkoäänestyksessä (www.escstats.com/chart13.htm; avoin äänestys mutta käytännössä fanien kansoittama) 3. mutta ei selvinnyt kilpailussa edes finaaliin. Kreikan Alcohol Is Free -läppä taas oli fanipuntarissa 21., lopputuloksissa 6. Kolmas esimerkki viime vuosilta on Venäjän mummot vuodelta 2012 – faniäänestyksen 18., tulosten 2.

Pressikeskuksen mielipide valuu joka vuosi ylikorostuneesti lehtijuttuihin yleistä mielipidettä edustamaan. Parempaa osviittaa osallistujien mahdollisuuksista saa vedonlyöntikertoimista, ja niissä PKN on markkinoilla 6.

Niin, ei pointtini siis tosiaankaan ollut se, että PKN floppaa varmasti jo semeissä, vaan se, että tilanne näyttää aika epäselvältä, vaikea sanoa mikä on bändin lopullinen tulos. Viikon päästä aletaan olla paremmin käryllä, saamme tietää josko PKN pääsee finaaliin asti...
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muistaakseni esimerkiksi Waldos People pääsi finaaliin juurikin lehdistön avulla ja olisiko myös Voutilainen ollut lehdistön suosikki, mutta finaalissa viimeisimpiä. Eli eipä noillekana kannata liikaa arvoa antaa. Katsotaan mitä tapahtuu. PKN tilanne tosiaan on se että se voi olla karsinnan viimeinen tai räjäyttää jopa potin. Vaikea sanoa miten ihmiset suhtautuu. Sen takia tuo kerroinki varmaan kuitenkin aika pieni kun vaikea ennakkoon arvata tuota sijoitusta, erilaisuus kun on joskus valttia ja joskus ei.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Waldo's_People
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Mikä lasketaan vakavissaan olemiseksi? Omassa ystäväpiirissäni viisut ovat ihan hauska perinne, tehdään vähän ruokaa, katsotaan viisut ja tehdään omat veikkauspaperit kisan aikana, että kuka vie potin ja ketkä sijoittuvat top5:n...

En kuitenkaan sanoisi, että kovin verenmaku suussa näitä mietitään, lieneekö kyseessä ennemminkin tekosyy kutsua porukka kasaan.
Juurikin näin. Ollaan hyvällä fiilingillä liikenteessä ja Suomen hyvää tulosta toivoen. Itselleni Euroviisut ovat ihan harmitonta viihdetttä, jossa arvioin itsekin kappaleet parhausjärjestyksessä omiin papereihini.

Aikamoisena ihmeenä pitäisin sitä, että Ruotsi ei voittaisi tänä vuonna. Heillä on hyvä ja ihan tarttuva biisi näissä kisoissa, toki en ole pahemmin tämän vuoden viisukappaleita kuullut, joten siellähän voi olla ties minkälaisia helmiä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Aikamoisena ihmeenä pitäisin sitä, että Ruotsi ei voittaisi tänä vuonna. Heillä on hyvä ja ihan tarttuva biisi näissä kisoissa, toki en ole pahemmin tämän vuoden viisukappaleita kuullut, joten siellähän voi olla ties minkälaisia helmiä.

Mielestäni Suomen kannattaisi yrittää tehdä ruotsalaisten kanssa joku diili, että saataisiin suomalaisedustusta mukaan Melodifestivaleniin ja kuopattaisiin tämä meidän "hieno" UMK. Melodifestivalen on Ruotsissa koko perheen hyvähenkinen tapahtuma, ei siis leimallisesti joku homoyhteisön juttu, kuten Euroviisut tätä nykyä vähän liikaa ovat.

Puitteet Ruotsissa ovat kunnossa ja uskoisin että formaatti toisi Suomellekin hyviä kisabiisejä, siis sellaisia jotka pärjäävät sitten myös viisuissa.

Aina tulee näitä, jotka sitten toteavat että viisut on paskaa ja Melodifestivalen on paskaa ja lisäksi Sundin ja Fobba ovat homoja ja haluavat persettä, mutta kyllä hyvällä itsetunnolla varustettu mies voi myöntää, että ruotsalaisilla tuo menestysresepti on hallussa.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielestäni Suomen kannattaisi yrittää tehdä ruotsalaisten kanssa joku diili, että saataisiin suomalaisedustusta mukaan Melodifestivaleniin ja kuopattaisiin tämä meidän "hieno" UMK. Melodifestivalen on Ruotsissa koko perheen hyvähenkinen tapahtuma, ei siis leimallisesti joku homoyhteisön juttu, kuten Euroviisut tätä nykyä vähän liikaa ovat.

Eihän se tarvitsisi kun tehdä oma vastaava juttu, toki ei missään nimessä varmaan nouse yhtä suosituksi ja isoksi tapahtumaksi, mutta eipä tuo Suomen nykyinen formaatti oikein ketään palvele.Kuitenkin jo nykyiseen järjestelmään sitä rahaa palaa niin miksei tehdä parempi ja isompi tapahtumasta tuosta valintatilaisuudesta.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Miksi sitä rahaa pitää polttaa tähän höttöön? Brändätään mielummin eukonkanto ja suofutis uusiksi, niin saadaan samalla säästettyä rahaa, tarjottua huvia koko perhelle ja saadaan jääkiekon ja pesäpallon rinnalle lisää suomalaisia menestyslajeja.

Euroviisuihin taasen voidaan järjestää jazz-populan kesken alkukarsinta, jonka voittajan valitsee Klaus Järvisen muodostama raati ja voittajalle luvataan 50-tonnia apurahaa, niin siihen osallistuminen alkaa tuntua houkuttelevalta. Samalla loppuisi valitus edustajien paskasta soittotaidosta tai olemattomasta karismasta, kun ensimmäinen ei ole mahdollista ja jälkimmäisellä ei ole merkitystä. Todennäköistä myös on, että tällä kaavalla kahmittaisiin satunnaista menestystä, kun sattuisi oikea ensemble kohdalle ja sitten seuraavan vuoden kotikisoissa voitaisiin viisuturisteilta nyhtää ylimääräiset fyrkat pois samaan aikaan järjestettävien eukonkannon ja suofutiksen arvokisojen lipputuloilla.

Suomi-brändi ja maan talous lähtisivät nousuun ja budjettiin jäisi silti nykyiseen verrattuna säästöä. Ne voitaisiin käyttää vaikka Heartmixin palauttamiseen Ylen ohjelmistoon.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miksi sitä rahaa pitää polttaa tähän höttöön? Brändätään mielummin eukonkanto ja suofutis uusiksi, niin saadaan samalla säästettyä rahaa, tarjottua huvia koko perhelle ja saadaan jääkiekon ja pesäpallon rinnalle lisää suomalaisia menestyslajeja.

Sanotaan näin varmaan noiden katsojamäärien takia. Toki sempä takia se yle vetääkin karsinnat nykyisellä tyylillä ettei tarvitsisi sitten mahdollista finaalia olla Suomessa järjestämässä. Ei ole riskiä että joku voisi voittaa ja kun ei olla suosikkeja niin turha vetää mitään euroopan kiertuetta ja kosiskella faneja joka maasta kuten jotkut tekee. Sempä takia vain edellisen kirjoituksen sanoin kun kerta nytkin on jo jonkinlainen karsintasysteemi ja finaalit niin miksei samantien olisi koko kansan juttu eikä vaan jotain suhteellisen tuntemattomia tyyppejä siellä.. Eipä varmaan juuri kustannuksia lisäisi tehdä vaan tuosta isompi samalla kertaa. Nyt se olisi melkein ihan sama kun jätettäisiin karsinnat väliin ja joku vaan valitsee esiintyjät. Sillähän sitä rahaa eniten säästyisi.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Vaikka PKN olisi viimeistä ukkoa myöten pesunkestäviä peppureiskoja, ei tuo biisi menestyisi, koska kappale on yksinkertaisesti paska. Edelleenkin jengi jaksaa viritellä jotain homo-salaliittoja täällä, vaikka esityksen kokonaisuus viisuissa kuitenkin ratkaisee.

Ja edelleenkin löytyy tuollaista suloista sinisilmäisyyttä. Kyllähän täälläkin jotkut ihan vakavissaan väittivät että vuosi sitten voitto irtosi ainutlaatuisella biisillä ja vielä upeammalla laulusuorituksella. Jokainen viisuista jokseenkin kartalla oleva kuitenkin tajusi että vastaavia biisejä on historiassa kuultu vaikka kuinka paljon ja ilman menestystä. Viime vuoden voittaja oli kuitenkin luonut kohahduttavan hahmon ja vaati omilleen oikeutta. Missio kantoi ja viisuväki antoi oman äänensä tasa-arvon puolesta. Siksi on edelleenkin mielenkiintoista nähdä miten Kurikoihin suhtaudutaan. Näissä kekkereissä kun voi vaikuttaa aika paljon muullakin kuin biisillä.

Ja tuota Kristan myötähäpeää aiheuttanutta esitystä voisi verrata vaikka siihen että joku terve(onpas julmasti sanottu) henkilö menisi vetämään southparktimmymäisen performanssin, koska vammaiset ansaitsevat oikeutta. Ei välttämättä ole kovin uskottavaa kun täysin ulkopuolinen henkilö meuhkaa tuollaisista.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ja edelleenkin löytyy tuollaista suloista sinisilmäisyyttä. Kyllähän täälläkin jotkut ihan vakavissaan väittivät että vuosi sitten voitto irtosi ainutlaatuisella biisillä ja vielä upeammalla laulusuorituksella. Jokainen viisuista jokseenkin kartalla oleva kuitenkin tajusi että vastaavia biisejä on historiassa kuultu vaikka kuinka paljon ja ilman menestystä...

Jokseenkin eri mieltä. Se on makuasia, oliko Itävallan biisi musiikillisesti paras, mutta biisi oli joka tapauksessa kärkipäätä. Tähän päälle kohahduttava lavapersoona, varsin hyvä lauluääni sekä iso medialuukutus ja voitto ratkesi tähän kokonaisuuteen.

En oikein ymmärrä, miksi itse näet asian noin mustavalkoisena, pelkkä homostelu lavalla ei riitä viisuissa mihinkään.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tähän päälle kohahduttava lavapersoona, varsin hyvä lauluääni sekä iso medialuukutus ja voitto ratkesi tähän kokonaisuuteen.

Tätä juuri itsekin hain. Musiikillinen puoli oli tuossa tapauksessa ihan hyvää tasoa, mutta vain ihan hyvää tasoa. Ei siis millään tavalla poikkeava esimerkiksi aiempien vuosien voimaballadeihin nähden. Sen sijaan muut asiat olivat ihan ehdotonta voittajamateriaalia, oli niistä mitä mieltä tahansa.

pelkkä homostelu lavalla ei riitä viisuissa mihinkään.

Juuri noin ja Krista toimi tuosta hyvänä esimerkkinä. Asia on kuitenkin siinä vaiheessa eri jos olet vähemmistön edustaja ja heidän yleisesti huono asema tulee huomioiduksi sinun kauttasi. Tämä on ainoa asia millä Kurikat voivat menestyä ja siksi itseäni kiinnostaa että miten heidän tyyliseen vähemmistöön suhtaudutaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös