UMK15 / Euroviisut 2015

  • 111 279
  • 848

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Euroviisut eivät oikein kiinnosta, mutta tietyt "poikkeavat porukat" kiinnostavat senkin edestä. Jollain tavalla oli hieno huomata, kuinka Lordi veti jotain täysin poikkeavaa ja sai vielä kiitosta siitä. Toki sääli, että jälkihöyryissä sitten tyyliin Matti Vanhanen esiintyi wanhana hewimiähenä ja wanhat hevileidit poseerasivat nahkahousuissa Hymyssä. Samoin Eläkeläisten puuhat kiinnostivat karsinnoissa ja hieman harmitti, että tuo poppoo ei lähtenyt edustamaan (tai heidän tapauksessaan ehkäpä häpäisemään!) Suomea.

PKN on tavallaan mulle sekä rakas että turhauttava poppoo. Parin vuoden ajan tuota menoa on tullut diggailtua ja arvostettua ennen kaikkea miesten asennetta touhuun. Nuo kaverit tekevät mitä haluavat tehdä, pistävät siihen sen mitä pystyvät ja pitävät hauskaa. Tuossa on jotain harvinaisen aitoa ja "rehellistä" tekemisen meininkiä ja sitä tiettyä punkhenkisyyttä. Mulle on aivan sama onko PKN lähempänä Kojon vai Lordin äänimäärää Itävallassa, mä olen tyytyväinen jo pelkästään nähdessäni noiden miesten aidon ilon. Käteen ei ehkä syntymässä tullut parhaat kortit, mutta silti he ovat omalla "elämäntyöllään" saaneet useat ihmiset puolelleen ja saavuttaneet jotain, mihin hyvin harva tervekään tulisi ikinä pystymään. Respect ja kompit päälle.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä ja sitä kunnioitan, joten en lähde ketään kehumaan tai suolaamaan. Tässä kuitenkin oma näkemykseni. Voi mennä vähän pieleen, mutta jotenkin sellainen käsitys aikojen saatossa on mulle jäänyt, että punkkia inhoavat ne, jotka ovat jollain lailla päässeet suht´helpolla elämässään ja rakastavat ne, jotka ovat syntyneet karumpien tähtien alla. Punk on enemmän heidän äänitorvensa, Niin minunkin.Kuuntelen silti musaa laidasta laitaan, en ole yhden suunnan diggaaja kuitenkaan.

PKN laulaa sydämestään ja on helppo aistia, että he ovat siinä oikeesti sisällä, mitä esittävät. PKN tulee olemaan viisuissa niin erilainen terveellä tavalla, että sydämeni iloitsee jo nyt. Sairas touhu muovibarbeineen ja -Keneineen tökki jossain vaiheessa niin paljon, että pidin taukoa viisuista. Lordi toi mut takaisin. Olen hemmetin ylpeä Suomesta. NYT me emme kysele mitä muut meistä tykkäävät, vaan mennään omalla tyylillä, joka on se ainut oikea.Mulle ei ole tärkeintä se, miten PKN sijoittuu, vaan ajattelen kokonaisuutta. Jälleen pieni Suomi on se, joka tuo uutta kehiin, muutenhan nuo viisut pikkuhiljaa näivettyisivät ja kuolisivat pois.PKN ei ole mikään friikkishow tuijoteltavaksi ja fiksuimmat sen jo tietävätkin.PKN on raakaa, pelkistettyä todellisuutta yhdestä näkökulmasta ja pojat totesivatkin, että haluavat antaa samalla myös toivoa muille kehareille, ettei heidän tarvitse olla piilossa, ettei heitä pidä kohdella epäinhimillisesti vaan tasavertaisina muiden kanssa.Punkin syvää ydintä ja ensisijaisesti punkkareitahan he ovatkin.

Jos ei tiettyjen vajavaisuuksien ylitse näe kokonaisuutta, niin sille ei voi mitään, eikä se selittelyllä kummene, se on vaan tiedostettava.Pojilla on vikansa, biisissä on heikkoutensa, mutta niin on kaikessa, meissä muissakin. Se, miten asioita katsoo riippuu katsojasta ja hänen arvoistaan.PKN on loistava edustaja, enkä voisi olla enempää ylpeä heistä. Kaikki järjestely ja touhu kyllä hoituu avustajien kanssa, se on aikas pikkujuttu ja jos jotain mokia tulee, niin so what?Se on elämää.Ei semmoiseen kukaan tervejärkinen kuole.

Peukut pystyyn ja onnea matkaan PKN!Pikkukapinallinen elää minussa aina ja niin kuin lohi tulen aina uimaan vastavirtaan, kun luonto niin vaatii ja asiat.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mä oon monesti miettinyt, että miten ja millaisella musiikilla olisi enää tänä päivänä mahdollista järkyttää ja shokeerata. En ole keksinyt mitään, eikä ainakaan vähänkään populaarimmasta kamasta ole tullut mitään vastaan. Joku Eevil Stöö on jopa ihan jees pienissä annoksissa ja nää kamalimmat dubstebit ja muut ihmeelliset nuorisovinkunat nyt vaan on huonoja, mutta ei sen enempää.

Mutta nyt sitten selvisi siis sekin, että millä musiikilla voi vielä tänä luojan vuonna 2015 olla ihmisiin tällainen primitiivinen pelonsekainen inhoreaktio. Jummi jammi, sehän on 77-punk! Että kiitoksia vaan PKN, tehtävänne on jo pitkälti täytetty.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Nyt tarkemmin mietittynä päädyin siihen lopputulokseen, että tämä on lopulta aivan helvetin hieno asia!

Joskus vammaisten kanssa työskennellessä tuli hyvin surullinen/voimaton olo, kun asiakkaat olivat niin allapäin oman vammaisuutensa takia. "Miks olen vammanen, kukaan ei tykkää, jne jne". Nyt toki jotkut teinit ovat murtuneita, mutta luulavasti iso määrä kehitysvammaisia on hyvin onnellisia ja vihdoin kokee että jopa kehitysvammaisilla on mahdollisuus johonkin noinkin isoon asiaan, kun kansansuosioon/euroviisukarsintavoittoon. Voi kuulostaa pieneltä asialta, mulla noillahan ne tunteen on muutenkin ^10 verrattuna normaaliin pidättyväiseen tylsään suomalaiseen :)
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Olisiko kehitysvammainen voittanut, vaikka genre olisi ollut mikä tahansa? Olisiko esimerkiksi räppäävä Kalle Havumäki voittanut vai onko kuitenkin niin, että Pertti Kurikan Nimipäivät on muutakin kuin neljä kehitysvammaista miestä.
 

Tuamas

Jäsen
PKN kiteyttää punkin syvimmän olemuksen, vapauden ilmaista itseään ja haistattaa ympäristölle, vaikkei ympäröivä maailma siihen kannustakaan tai omat valmiudet eivät siihen välttämättä aivan riitäkään.

Edelleen, kasarin Suomi-punk kuuluu musiikin yleissivistykseen ja PKN kunnioittaa tätä jaloa musiikkityyliä hienolla tavalla sekä loistavalla asenteella, punk ei ole sittenkään kuollut.

Karsintojen aidoin bändi ja omasta mielestäni karsintojen paras biisi.
Queen-pastissi De Nile oli biisinä liki ja showna hiukan parempi, mutta kokonaisuudessaanhan UMK oli jälleen melkoinen kasa tasapaksuutta ja laskelmoitua keskinkertaisuutta. Ei tuolla ollut yhtään biisiä joka olisi ansainnut viisupaikan selvästi PKN:n yli, vaikka kuinka asiaa katsoisi.

Toki täällä ja Suomen Euroviisu-skenessä muutenkin tuntuu, että tärkeintä on joku mystinen Suomi-kuva ja se ettei ketään vaan pahoita mieltään.

Tämä on rumimmin kussut omille nilkoille silloin kun joku vitun Kuunkuiskaajat lähetettiin viisuihin Eläkeläisten sijaan ettei vaan kukaan pahoita mieltään (Marco Bjurström, häpeä perkele). Tai no oikeastaan vielä pahemmin silloin kun maailman mitäänsanomattomin keskinkertaisuus Nina Åström pääsi "ammattiraadin" avustuksella viisuihin Nightwishin ohi.

Pelätään niin pirusti sitä mitä muut ajattelevat ja sitten lähetetään joku laskelmoitu keskinkertaisuus keräämään kymmenen pinnaa, sen sijaan että otettaisiin riskejä.
 

liam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leafs
Olen seurannut Euroviisuja joka vuosi jo pienestä tenavasta lähtien, mutta tämä, että eilen Suomea valittiin edustamaan PKN vei täysin oman mielenkiintoni kisoja kohtaan ainakin Suomen puolesta. Jo illalla nopeasti Iltiksestä vilkastuani huomasin, että PKN tulee edustamaan Suomea Euroviisuissa aiheutti varsin voimakkaan myötähäpeäelämyksen, ja nyt kun juuri äsken sitten kuuntelin ensimmäistä kertaa heidän esittämän biisin, niin mieleen tulee vain yksi kysymys - mitä vittua? Biisihän on aivan naurettavan surkea, jonka voisi kuvitella olevan 10-vuotiaan koulupojan 15 minuutissa kirjoittama muutama rivi sanoja. Mutta totta kai, vaikka esiintyjät olisivat vain mörisseet erilaisia äänteitä lavalla, niin he olisivat silti päässeet edustamaan Suomea, koska he ovat kehitysvammaisia. En tiedä, että yrittääkö Suomen kansa olla jotenkin aivan erityisen suvaitsevaisia, että haluavat jokaikisessä asiassa paapoa kehitysvammaisia vai ovatko suomalaiset niin voitonnälkäisiä, että he lähettävät kehitysvammaiset edustamaan Suomea, että he saisivat sympatiapisteitä ja näin ollen voittaisivat kisan? Kyseessä on kuitenkin laulukilpailu eikä mikään pelleilykilpailu, jos PKN:llä olisi todella ollut paras biisi, niin miksi ei, mutta tää biisi on mahdollisesti huonoin koskaan kuulemani biisi.

Toivon todella, että Suomi jää jo semifinaaleihin tällä biisillä eikä saisi ainuttakaan pistettä, että ihmiset ymmärtäis lopettaa tälläsen pisteiden kerjäämisen keräämällä sääliä.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Toivon todella, että Suomi jää jo semifinaaleihin tällä biisillä eikä saisi ainuttakaan pistettä, että ihmiset ymmärtäis lopettaa tälläsen pisteiden kerjäämisen keräämällä sääliä.

Tämä ei ole vain sinulle, vaikka lainasinkin kyseisen kohdan, mutta osuu kyllä tähänkin. Mites sitte viime vuoden voittajan keräämät pisteet suvaitsevaisilta ja homoilta, kun piti esiintyä parrassa ja naiseksi pukeutuneena? Eipä tullut kauheasti kritiikkiä silloinkaan, kun Siegfries tempaisin valinnan jälkeen biisinsä koskemaan homoja ja lähti sillä kalastamaan ääniä. Positiivinen syrjintä on perseestä, mutta onko tuolla kisoissa enää vuosiin biisit ratkaisseet, kun naapurit antaa toisilleen räikeästi pisteitä. Mielenkiintoista nähdä Itä-Euroopan maiden antamat pisteet, kun olen ainakin itselle antanut ymmärtää, että siellä vammaiset ovat suurempi tabu ja tuskin nauttivat positiivisesta syrjinnästä.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei ole todellakaan eka kerta kun viisuihin lähetetään ihan paska biisi, mistä siis tämä kamala mielienpahoitus? Niin kuin siellä nyt olisi ollut joku hidden gem joka koki vääryyttä.
Taso oli aivan helvetin huono, muutama ihan käsittämätön vemputtaja oli mukana, ja loput mitäänsanomatonta hyhmää. Pkn oli sentään punkkia.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Biisihän on aivan naurettavan surkea, jonka voisi kuvitella olevan 10-vuotiaan koulupojan 15 minuutissa kirjoittama muutama rivi sanoja. Mutta totta kai, vaikka esiintyjät olisivat vain mörisseet erilaisia äänteitä lavalla, niin he olisivat silti päässeet edustamaan Suomea, koska he ovat kehitysvammaisia. En tiedä, että yrittääkö Suomen kansa olla jotenkin aivan erityisen suvaitsevaisia, että haluavat jokaikisessä asiassa paapoa kehitysvammaisia vai ovatko suomalaiset niin voitonnälkäisiä, että he lähettävät kehitysvammaiset edustamaan Suomea, että he saisivat sympatiapisteitä ja näin ollen voittaisivat kisan? Kyseessä on kuitenkin laulukilpailu eikä mikään pelleilykilpailu, jos PKN:llä olisi todella ollut paras biisi, niin miksi ei, mutta tää biisi on mahdollisesti huonoin koskaan kuulemani biisi.

Varmasti Pertti Kurikan Nimipäivät on saanut sympatiaääniä siksi, että bändin jäsenet ovat kehitysvammaisia. Vaan mitäpä sitten, aina joka vuosi äänestäjät sympatiseeraavat jotain artistia enemmän, toista vähemmän. Tänä vuonna ymmärtääkseni nuoret tytöt sympatiseerasvat melko suurissa määrin Satin Circusta, mutta se ei riittänyt. Kokonaisuus joka tapauksessa ratkaisee, ja tänä vuonna PKN vei potin, halusitte tai ette.

Mitä tulee Pertti Kurikan Nimipäivien biisiin, niin tietenkään kyseinen kappale ei ole mikään musiikin riemuvoitto. Mutta ei se sellaiseksi ole tarkoitettukaan. Punk on sellainen genre, että sävellykset ja sanoitukset eivät ole sieltä taiteellisimmasta päästä, kuten eivät myöskään laulu- ja soittotaito. Asenne, energisyys ja sanoma ovat enemmänkin pääosassa. Mielestäni PKN:n parhain puoli on se, että sen soittajat tuntuvat oikeasti olevan esittämänsä musiikin ja kertomansa viestin takana. Lukemattomat monet muut punkbändit eivät tähän pysty, vaan heillä kokonaisuus tuntuu teennäiseltä ja sanoma jotenkin "päälle liimatulta". Genressään PKN on kaiken lisäksi ihan kohtuullinen kokoonpano musiikillisestikin.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kun Suomi lähettää kisoihin punk-yhtyeen, se on joidenkin mielestä säälittävää huomionhakuisuutta, mutta samat tyypit olisivt todennäköisesti aivan innoissaan, jos Suomen edustaja olisi joku isotissinen blondi avonaisessa paidassa.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
PKN laulaa sydämestään ja on helppo aistia, että he ovat siinä oikeesti sisällä, mitä esittävät. PKN tulee olemaan viisuissa niin erilainen terveellä tavalla, että sydämeni iloitsee jo nyt.
Kun asiaa ajattelee vuosikymmenten jatkumona, niin se on erinomaista, että Suomi on tässäkin asiassa eturintamassa. Homot ja lesbot ovat sitä paitsi jo vanhoja juttuja, ja transut. Ne on nähty. Ja hyvä niin, että nähtiin. Aina voi toki vitsailla, että mitä tämän jälkeen, ja keksiä hassuja esimerkkejä, mutta mitä niistä. Biisinä olisi saanut olla edes vähän parempi, mutta kyllä minulle kelpaa, etenkin kun siellä ei nyt ollut muitakaan mitään niin ihmeellisiä. Tässä kohtaa punkeinta ei ole itse biisi, vaan sen biisin esittäjät. Ja niin saa olla, mielestäni.
iso määrä kehitysvammaisia on hyvin onnellisia ja vihdoin kokee että jopa kehitysvammaisilla on mahdollisuus johonkin noinkin isoon asiaan, kun kansansuosioon/euroviisukarsintavoittoon.
Tuokin on hyvä pointti. Eiköhän arvon naiset lähdetä jonnekin homobaariin katsomaan toukokuun euroviisuja. Minusta on hauska kokea kerran jotain ihan muuta kuin missä yleensä itse käyn. Niin kuin vaikka Suviseuroissa, äärivasemmiston tai Olli Immosen vaalitilaisuudessa. Nuokin on nähty. Ja sitten vaikka homobaarissa euroviisuissa, se on vielä kokematta.
Kaelakee hääl
Tuota tuli kyllä aikoinaan kuunneltua. Oikein kelpo kipale. Oma suosikkinihan on vuoden 2009 Albanian esiintyjä Kejsi Tola. Sai 48 p ja tuloksena 17. sija. Moni ei muista, minä muistan! Hyvää shittiä. Kejsi on Albanian Idols-voittaja, voiko juuri kovempaa meriittiä ollakaan. Mitä hä. Sitähän minäkin.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Tämähän on ihan totta. Mikäli viisujen kestomenestyjä Ruotsissa olisi tultu siihen johtopäätökseen, että kehitysvammaisuus on tie tähtiin, niin olisivat tehneet tuon jo ajat sitten.

Lordi.
 

Jeffrey

Jäsen
Kyseessä on kuitenkin laulukilpailu eikä mikään pelleilykilpailu, jos PKN:llä olisi todella ollut paras biisi, niin miksi ei, mutta tää biisi on mahdollisesti huonoin koskaan kuulemani biisi.

Kun kyseessä ei ole puhtaasti laulukilpailu. Minä vuonna paras laulaja, tai paras laulu olisi voittanut kilpailun? Suomalaisessa musiikissa keskitytään ylipäänsä liikaa siihen, että yritetään olla todella hyviä. Sama toki koskee muutakin liiketoimintaa. Jokaisen pitäisi kuitenkin tajuta se, että kyse ei ole siitä kuka on paras, vaan kenestä/mistä muut ihmiset ovat valmiita maksamaan, kuka/mikä voittaa ihmisten mielenkiinnon.

Tässä taannoin oli Suomessa pientä suukopua, kun Makwan Amirkhani sain UFC -sopimuksen. Osa MMA väestä pahoitti mielensä siitä, että herra joka ei käytännössä edes treenaa MMA:ta, eikä ole edes Suomen top-5 ottelioissa, sai tämänlaisen mahdollisuuden. Herra kuittasi tilanteen melko tyynesti sillä, että tyytyi toteamaan, mitä hyötyä on olla paras, jos kukaan ei halua maksaa sinun ottelun näkemisestä.

PKN on ehdottomasti jo nyt herättänyt paljon enemmän huomiota ja mielenkiintoa, kuin edellisen viiden vuoden Suomen edustajat yhteensä.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Ja silti olet täällä melkein eniten äänessä. Hämmentävää.

Tämä kommentti siis kommenttiini, että Kurikan biisi on täysin hajuton, mauton, väritön.

Nyt jäin miettimään, että miten tuo kommenttini herätti jonkun kommentoimaan kirjoitusaktiivisuuttani tässä Euroviisut 2015 ketjussa.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvää huumorintajua Suomen kansalta äänestää PKN euroviisuihin. Ihan hyvä, että haistatetaan paskat tuolle koko kilpailulle, jossa voitto menee erikoisimmalle esiintyjälle, tai jollekin vähemmistön vähemmistölle
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Kun Suomi lähettää kisoihin punk-yhtyeen, se on joidenkin mielestä säälittävää huomionhakuisuutta, mutta samat tyypit olisivt todennäköisesti aivan innoissaan, jos Suomen edustaja olisi joku isotissinen blondi avonaisessa paidassa.

Mitä svidua?! Laulaja Kari Aaltohan on blondi avonaisessa paidassa! Olen tyytyväinen ja onnellinen, että paras biisi ja bändi valittiin edustamaan Suomea Wieniin. Punks not dead!
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Kun Suomi lähettää kisoihin punk-yhtyeen, se on joidenkin mielestä säälittävää huomionhakuisuutta, mutta samat tyypit olisivt todennäköisesti aivan innoissaan, jos Suomen edustaja olisi joku isotissinen blondi avonaisessa paidassa.

Siis hetkinen, milloin on väärin olla innoissaan isotissisestä blondista avonaisessa paidassa? O_o

Kiva juttu että PKN pääsi edustamaan suomea, menestys jäänee taas tutuksi "kiitos osallistumisesta" + vähemmistöäänet -suoritukseksi mutta väliäkö tuolla. Paskaakaan ei kiinnosta koko jyyräviisut mutta jos sinne joku pitää lähettää niin olkoon Pave Maijanen tai sitten vaikkapa Pertti Kurikan Nimipäivät - iso juttu heille ja siihen ollaan tyytyväisiä täällä.
 
Sananen aamun ratoksi Toejoenrannalta.
Aitous miellyttää. Ei tarpeetonta esittämistä. Täältä ei lähde pistettäkään esiintyjille, jotka hoilaavat sydänsuruista iloisesti hymyillen.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Olisiko kehitysvammainen voittanut, vaikka genre olisi ollut mikä tahansa? Olisiko esimerkiksi räppäävä Kalle Havumäki voittanut vai onko kuitenkin niin, että Pertti Kurikan Nimipäivät on muutakin kuin neljä kehitysvammaista miestä.

Pertti Kurikan Nimipäivät on jo nimeänsä myöten aitoa punkkia! Teksti, esiintyjät, musiikin tylyys, kaikki aitoa punkkia. Yes, tälläinen vanha pieru, jossa elää (kaikesta konservatiivisuudesta huolimatta) edelleen se pieni anarkisti, on täysillä bändin takana. Minusta bändin jäseniä ei voi erottaa biisistä, eikä pidäkkään, kaverit laulavat juuri oman elämänpiirinsä kapinaa! Punk on aina punk.

Wannabee-punkkarit kyykkyyn. Eurooppa, valmiina, Suomesta tulee jytky, joka pesee partanaiset 101-0!

Nyt on hienoa olla suomalainen.
 

SilkySmooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Arsenal FC
Kuulin karsintojen voittajabiisin ensimmäistä kertaa vasta eilen, en kyllä rehellisesti sanottuna ollut yhtään tyytyväinen kuulemaani. Ajatus on ihan hyvä ja bändin jätkille pointsit, mutta musiikillisesti ei mun standardeilla ole vaan millään mittapuulla riittävä. Toki noi muutkaan ehdokkaat eivät olleet oikeastaan sen parempia, ainakin tässä on jotain vaihtelua siihen samaan sontaan jota tässä viime vuosina on lähetelty.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
UMK:n yleinen ongelma on se, että mukana on turhan paljon porukkaa, joidenka tarkoitus on vain saada näkyvyyttä kotimaan markkinoita ajatellen. Järjestyshäiriö on tästä erittäin hyvä esimerkki, lauloivat suomeksi eli Euroviisu-finaalin ei kyllä mitään asiaa olisi ollut.

UMK-finaalissa oli yksi esitys, joka oli PKN:ää huonompi, Opera Skala oli aivan kammottava pelottavine hohotteluineen. Mutta Nimipäiviä vietetään nyt Itävallassa, enkä valita, saadaanpahan ainakin vaihtelua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös