Uleåborgirin kielitieteellinen visarihma

  • 3 743
  • 75

redpecka

Jäsen
Hauista-sana voi tarkoittaa sanan hauki monikon elatiivia, samoin sanan haku monikon elatiivia, sanan hauis yksikön partitiivia.
Haista taas voi tarkoittaa yksikön imperatiivia verbissä haistaa, hai-sanan yksikön elatiivia, samoin hai-sanan monikon elatiivia, lisäksi se on verbin haista A-infinitiivi. A-infinitiivissä sana on esimerkiksi lausekkeessa "oli kekseliästä haista paskalta". Eli sanalla haista on ainakin neljä merkitystä. A-infinitiivi on verbien niin sanottu perusmuoto eli hakusanamuoto. Tämän ilmiön nimi on homonymia eli samannimisyys.
Hauista oli se mielessäni ollut kolmimerkityksellinen sana. (Näyttää hauista, tehdä soppa hauista, google-hauista ei ollut hyötyä.)

Laittele lisää kielitieteellisiä visaa. Vaikken näistä tieteellisesti mitään tajuakaan niin silti sain neljä pistettä äsken: kolme arvaamalla ja euskeran tietämällä.

P.S. Baski = suomeksi baskin kieli. Euskera = niitten omalla kielellä.
 
Viimeksi muokattu:

redpecka

Jäsen
4. Mikä suomen sijamuodoista vaatii aina jälkeensä omistusliitteen eli possessiivisuffiksin?
Komitatiivi, esimerkiksi jääkiekkoi-ne-en
Miten tämmöisessä: Hän lähti rahoine kaikkineen.

a) Tuo kuuluisi olla "rahoineen kaikkineen"?
b) Vain viimeiseen liitetään pos-su?

Jos a) niin eikö tosiaan ole mitään missä tuo voisi tulla ilman loppuliitteitä?

(Muuten tuosta euskariasta/euskeriasta, jonka "tiesin". Yllätti kyllä tuo 750 000 puhujaa ja siksi vähän epäilin, mutta kun en muitakaan tiennyt niin valinta oli helppo.)
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Miten tämmöisessä: Hän lähti rahoine kaikkineen.

a) Tuo kuuluisi olla "rahoineen kaikkineen"?
b) Vain viimeiseen liitetään pos-su?

Jos a) niin eikö tosiaan ole mitään missä tuo voisi tulla ilman loppuliitteitä?

(Muuten tuosta euskariasta/euskeriasta, jonka "tiesin". Yllätti kyllä tuo 750 000 puhujaa ja siksi vähän epäilin, mutta kun en muitakaan tiennyt niin valinta oli helppo.)

Jos tahtoo äikänainehesta kympin eikä kymppi miinusta, niin juuri rahoineen kaikkineen ei tuota punakynämerkintää. Tämähän on morfologista hinkkaamista ja taulukon mukaista pätemistä. Käytännön kieli on aivan eri asia.

Joissakin lähteissä muun muassa iljetään väittää, että instruktiivi-sija olisi suomessa vain monikoissa - monin paikoin. Sillä menin sinne jalan -lausekkeessa jalan on yksikön instruktiivi.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
1. Kuka on aivan ylivoimaisesti tunnetuin suomalainen henkilö, jonka sukunimi on kollektiivijohdos sanan metsälehmus synonyymistä?

Sauli Niinistö – kollektiivijohdin on tässä tapauksessa stO-johdin; iso O merkitsee joko o:ta tai ö:tä. Metsälehmuksen synonyymi on niinipuu tai pelkkä niini.

2. Minkä Suomen kaupungin murre tunnetaan erityisesti ärsyttävästä yksitäryisestä tremulanttiäänteestään?

Tampere, [r] on tremulantti- eli täryäänne. Yksitäryisen r-äänteen voi kuulla vaikka silloin, kun Hakametsän yleisö kannustaa: ”Tappaaha, Tappaaha”.

3. Miksi kutsutaan kahden vokaalin jonoa, joka esiintyy samassa tavussa. Esimerkkejä: ai, koi, yö.

Diftongeiksi, jos vokaalien välissä on tavuraja, ne eivät ole diftongeja vaan vokaaliyhtymiä.

4. Mainitse ainakin kaksi yhtyettä, joiden nimessä on niin sanottu heavy metal -umlaut. Tosin umlaut on ”väärä” termi sillä sen pitäisi olla heavy metal -treema.

Näitähän meillä riittää, Mötley Crüe, Motörhead, Queensrÿche, Blue Öyster Cult ja niin edelleen. Kirjainten päälle sijoitettu treema eli ¨ on visuaalinen tehoste, eikä se vaikuta nimen ääntämiseen. Huomio: Soul on kirjoitettu usein väärin Söul. Tässä on kyse siitä, että aikoinaan kaupungin nimen ulkoasu lainattiin ranskalaisesta käännöksestä, jossa treema oli lisätty o:n päälle. Se ei ole öö, vaan treemalla eli ¨-merkillä erotetaan esimerkiksi eri tavussa olevat a ja o.

5. Pilkunnussinta-vitonen:

Mitä välimerkkiä sopii käyttää esimerkiksi proosassa, jos piste on niin sanotusti liikaa ja pilkku on liian vähän? Välimerkki on olennainen muuttamaan kirjoitetun viestin merkitystä tavallisin kirjoitusmerkein kirjoitettaessa. Jotta kysymys pitää varmasti vettä, laitettakoon vielä että Unicode-koodissa välimerkin arvo on U+003B

Puolipiste eli ;. Puolipisteellä voi halutessaan jakaa virkkeen, jonka kaksi lausetta ovat samanveroisia. Esimerkiksi: On karmea sää; taivaalta sataa verta. Puolipiste on olennainen osa tätä ;)

6. Mikä keksittiin Ruotsissa, kun kirjoitetun kielen pitkät a:t alettiin ääntää o-äänteinä?

Ruotsalainen o eli å. Ruotsissa keksittiin, että laitetaan pieni o a-kirjaimen päälle merkitsemään, että tämä ei muuten ole a vaan o.

7. Kuka perin vaikutusvaltainen kielimies otti ja kuoli Suomen entisen kunnan Uusikirkon alueella? Alueelle perustettiin mitä ilmeisimmin henkilön kuoleman ansiosta Kuolemanjärvi-niminen pitäjä. Millä vuosisadalla tapauksen tapahtuminen tapahtui? 0,5 + 0,5.

Mikael Agricola, 1557. Turun piispaksi vuonna 1554 nimitetty Agricola kuoli paluumatkalla Kustaa Vaasan nakittamalta rauhanneuvottelureissulta Moskovasta, kun sairauskohtaus niittasi hänet nykyisen Uusikirkon alueella Etelä-Kannaksella.

8. Mikä on lingvistisesti suomen lähin sukukieli? En hae meänkieltä, jota ei lingvistiikassa pidetä omana kielenään vaan suomen murteena tai sekakielenä kuten esimerkiksi Stadin slangia. Poliittisesti meänkieltä pidetään omana kielenään joissakin tapauksissa. Sillä on esimerkiksi virallisen vähemmistökielen status Ruotsissa.

karjala

9. Jos Viroa ei pitäisi kutsua Viroksi siksi, että se on vain yhden ”Eestin” maakunnan nimi, niin mainitse TASAN kaksi s-kirjaimella alkavaa Euroopan Unionin valtiota, joiden kutsuminen niiden nykyisillä nimellä pitäisi lopettaa samasta syystä kuin Viron nimittäminen Viroksi?

Saksa ja Suomi – Saksa on saanut suomenkielisen nimensä Saksi-maakunnasta, jonka kanssa on ollut tiukat yhteydet historiassa ja Suomi, joka on aiemmin tarkoittanut vain Varsinais-Suomea, josta nimitys on yleistynyt koskemaan koko nykyisen valtion aluetta.

Eesti-nimitys on monesti sellaisten ihmisten käytössä, jotka syystä tai toisesta arvottavat Viron tavalla tai toisella höpönassuksi. Olen jopa kuullut, että joku on kysynyt virolaiselta, millä kansallisuudella tämä haluaisi olla kutsuttu. Ennen toista maailmansotaa eestittelijät olivat poliittisesti oikeistolaisia heimoveljiä, toisen maailmansodan jälkeisen suomettumisen aikana eestittely oli NL:n perseennuolijoiden käytössä.

10. Mikä klassinen kieli: Eppu Normaalin Pidetään ikävää -kappaleessa pannaan että ”kulttuurifriikki huusi ylös piip, on pyhä riitti tietty körttiläisbiitti”? Körttiläisbiittihän tarkoittaa herännäisten eli körttien Siionin virsien veisauksessa käyttämää tiettyä pysähdytettyä poljentoa säkeiden välissä.

sanskrit; sanskriitti

Tie-break: viimeistään tässä lopetettakoon googlen käyttö: montako sivua on Se Wsi Testamentissa, tie-break 2: minä vuonna se julkaistiin painettuna?

Aikaa vastata lauantaihin 30.1.2021 kello 16.00 saakka. Edit: vastausaikaa pidennetty.
 
Viimeksi muokattu:

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Peräti neljä pistettä plakkariin (2., 4., 5. sekä 6.).
1. 666 sivua
2. Vuonna 1535
 

Snacilep

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Leijonat, Ukraina
Neljä pistettä (3, 4, 6, 7)

1246 sivua. Julkaistiin vuonna 1860.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tiesin 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9

Ei ole kiusallista, etten tiedä sivumäärää, mutta on kiusallista, etten muista juuri nyt julkaisuvuotta.

Arvaan, että sivuja on 584, ja julkaisuvuosi on 1548.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
1.
1: Saku Koivu
2: Rauman
3: diftongi
4: Motörhead, Mötley Crüe, Blue Öyster Cult
5: Tässä varmaan houkutellaan vastaamaan puolipiste, mutta vastaukseni on: ajatusviiva
6: å
7: Mikael Agricola, 1500-luvulla. Knoppitieto: Suomen pankki oli laskemassa liikkeelle Agricolan naamalla varustetun 5000 mk:n setelin vuonna 1992, mutta hanke peruttiin syksyn 1991 devalvaation ja vallinneen lamakauden takia.
8: vastaan unkari, vaikka epäilenkin että se on joku votjakki tai liivi tjsp.
9: ainakin Saksa, mutta toinen on... Slovenia
10: veikataan sanskriitti, ainakin rimmaisi biitin kanssa.
tie-break 1: 192 sivua, tiebreak 2: 1564

oikein meni 3, 4, 6, 7, 10 ja puolikas 9.
 
Viimeksi muokattu:

redpecka

Jäsen
1. - (0p)
2. Tampere. Oli helppo kun kysymyksessä itsessään se jo paljastettiin TREmulantti. (1p)
3. diftongi (1p)
4. Mötley Crüe, - (0,5p)
5. puolipiste (1p)
6. ruotsalainen oo. En osaa väkertää sitä näppikselläni - tai sen rinkulan osaan: º (1p)
7. Agricola arvauksena ja vaikka1400-luku. (0,5p)
8. Unkari (0p)
9. Saksa, Serbia (0,5p)
10. En oikein ymmärrä koko kysymystä. (0p)
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
2-6 oikein. Ysistä se Saksa oli helppo, mutta Suomi ei tullut mieleen ja Kuolemanjärvessä arvoin Lönnrotin ja Agricolan välillä ja valitsin väärin. Littlewoodin laki iski muuten taas kerran. Olin juuri tänään hakenut puolipisteen ascii-koodin kun piti tuollaisessa pikku kontrollerissa parsia .csv tiedostoa. (Mahdollisille palstan koodareille tiedoksi: Vanhalla kunnon Basic-kielellä, niin että ';' ei toiminut.)
184 sivua ja 1549
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Toisen osakilpailun voiton kaappasi @Virveliä kainaloon , me, Uleåborgir, onnittelemme lämpimämmästi kuin arvannettaneen.

2. sija meni katkaisupeliin, sen voitti @Jeesus veikkaamalla 666 sivua, kun oikea vastaus olisi ollut 718. @Unkka jäi useamman sivun päähän, vaan kunniamaininta siitä, että sekundäärinen katkaisukysymys heitti vain vuodella. Se Wsi Testamenti painettiin ensi kertaa 1547. Tietysti Agri-Ilmaveivi örmi sen käsikirjoituksen valmiiksi vuonna jo 1543.

Sekä @redpecka että @finnjewel ylsivät 5,5 pisteeseen. Täten katsotaan jälleen tasatilannekysymys. @finnjewel kohosi aiheellisen protestin jälkeen neljänneksi. @redpecka vastaamattomuus tulkitaan äärettömäksi.

ELI: seuraavalla kerralla sitten vastaus tie-breakiin.

7. sijan sai @Kauko Viisas viidellä bointzilla eli tasan 50 prosentin mies, kuten myös sijan kahdeksan @Peltinen , jonka katkaisupallo pölähdytti nelinpelialuetta.
9. sija tasatilannekysymyksen perusteella @CuJo#31 neljällä pisteellä.
8. @Snacilep neljä pistettä myösi, rankkari meni ohi.
10. @L. Paraske pudotti mailansa ennen tie-breakia, vastaus tällöin ääretön, joten kauemmaksi osui tällä kertaa. Neljä pistettä hänelläkin!
11. oli nyt @Poulu Jukki kolmella pisteellä. Sekin on 30 prosenttia oikein, ei paska ei paska.

Huomioita: peräti kaksi kisaajaa eli Cujo#31 ja Jeesus vastasivat 666 sivua tie-breakissa, joten kakkoskysymys olisi ollut näiden kahden herrashenkilön keskinäisessä kilvoittelussa tarpeellinen.

Joskus pubivisassa on kilpailija jättänyt vastaamatta katkaisupelikysymykseen, jolloin hän on pudonnut rahallista arvoa sisällään pitävästä eli sisältävästä eli omaavasta palkintosijasta. Kannattaa kokeilla vaikka nollaa. Vastaamattomuus tulkitaan aina äärettömäksi.

Osallistuneita oli 11 kappaletta, joten

Virveliä kainaloon kaapaisee 11 pistettä,
Jeesus kymmenen,
Unkka yhdeksän
finnjewel kahdeksan pinnaa
redpecka seitsemän
Kauko Viisas ja Peltinen kuusi pistettä henkilöön
Cujo#31 saavuitti neljä pistettä,
Snacilep kolme
L. Paraske kaksi ja
Poulu Jukki yksi piste.

Kiitoksia kaikille osallistuneille mielenkiinnosta. Nähdään ensi viikolla taas täällä potkurissa. Luon sarjataulukon tässä myähemmin.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Hitsinpimpulat, 7 oli varpilla oikein (tosin onko Peer Güntilla umlaut vai pelkkä tyylipistejuttu ja pohdin että Sverige kun on vaan Svean maakunnan nimestä mutta eipä tullut suomeksi s:llä alkavia mieleen kuin Saksa ja Suomi joten ne lukitsin). Väärin 3, 8 ja 10, tosin mietin tuossa kasissa että onko puhuvatko skog-finnarit omaa kieltään siellä jossain Ruotsin ja Norjan rajamailla missä ovat oliko nyt nelisensataa vuotta asustelleet.

Vaan myöhässä, niin myöhässä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Sekä @redpecka että @finnjewel ylsivät 5,5 pisteeseen. Täten katsotaan jälleen tasatilannekysymys. Havaitaan ettei kumpikaan ole vastannut siihen. Säännöissä lukee (niitä voi kysyä joka ma-su-yö kello 25.99 puhelimitse numerosta googolplex), että vastaamattomuus tulkitaan äärettömäksi. Nyt kun kumpikaan ei siihen vastannut, niin sijoitus on kummallakin sama viides. En voi kohottaa kumpaakaan neljänneksi! Niin se vain on, niinhän se vain on, sori siitä.

ELI: seuraavalla kerralla sitten vastaus tie-breakiin.
Tuota, olinhan minä vastannut tie-breakiin, tosin sivumäärä heitti aika paljon, mutta vuosiluku alle 20 v!
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tämä on kyllä hyvä visa, vaikka jotkut kateellisuuttaan ynisevätkin.
 

redpecka

Jäsen
4. Mikä suomen sijamuodoista vaatii aina jälkeensä omistusliitteen eli possessiivisuffiksin? (Komitatiivi, esimerkiksi jääkiekkoi-ne-en )

Miten tämmöisessä: Hän lähti rahoine kaikkineen.

a) Tuo kuuluisi olla "rahoineen kaikkineen"?
b) Vain viimeiseen liitetään pos-su?

Jos a) niin eikö tosiaan ole mitään missä tuo voisi tulla ilman loppuliitteitä?

Jos tahtoo äikänainehesta kympin eikä kymppi miinusta, niin juuri rahoineen kaikkineen ei tuota punakynämerkintää. Tämähän on morfologista hinkkaamista ja taulukon mukaista pätemistä. Käytännön kieli on aivan eri asia.
Palaan vielä tähän kutkuttavaan juttuun. Tuli mieleeni, että jos vedän muunnelman tuohon aiemmin kysymääni niin...

"Hän lähti kaikkine rahoineen ja muine kamoineen."

Tuohan on selvä, ettei ihme joku komitatiivi voi olla possessiivisuffiksimoodissa tuossa, eihän?

...missä mennään?
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Tuota, olinhan minä vastannut tie-breakiin, tosin sivumäärä heitti aika paljon, mutta vuosiluku alle 20 v!

No niinpä olitkin. Katkera nelossija on sinun! Hyvä että huomautit. Visanpitäjä menee itseensä ja tervaa munansa. Minulla on jopa useampia tervamiiluja takapihalla, en kerro kenen, ja olen hankkinut nautintaoikeuden 12 kananmunaan. Lisäksi, jos en jaksakaan tislata tervaa, niin uutan Tervaleijonasta. Tervaan kananmunat, jotka ovat minun muniani. Siitä päästään aasinsillalle, jonka keskipylonin kohdalta karjahdan @Virveliä kainaloon :lle, että palaan komitatiiviasiaan. Pitää olla varovainen, aaseilla on yleensä erityisherkkyys ja jonkin verran suisidaalisuutta vrt. Ihaa-aasi.

Päivitykset myöhemmin, nyt on laitettava silmät kiinni, toisin sanoen painettava silmien ala- ja yläluomet yhteen. Ei eri silmien välillä kuitenkaan. No, varmaan on joku, joka ymmärtää.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Palaan vielä tähän kutkuttavaan juttuun. Tuli mieleeni, että jos vedän muunnelman tuohon aiemmin kysymääni niin...

"Hän lähti kaikkine rahoineen ja muine kamoineen."

Tuohan on selvä, ettei ihme joku komitatiivi voi olla possessiivisuffiksimoodissa tuossa, eihän?

...missä mennään?

Tongin asiaa varsin syvältä. Otin muun muassa yhteyttä kielipoliisikoulun lehtoriin.

Asiasta on näemmä otettu tieteellisesti yhteen jossakin määrin. Löysin Maija Sirola-Belliardin Tampereen yliopistoon vuonna 2016 inttämän väitöskirjan "Suomen komitatiivi -ine ja kanssa". Lyhyesti: kun komitatiivijonon pääsana on niin sanotusti täydellinen komitatiivi eli possessiivisuffiksillinen, voivat attribuutit eli sen komitatiivimääritteet olla possessiivisuffiksittomia. Kysymyksessä on sama ilmiö kuin siinä, että sijaa ei tarvitse merkitä lausekkeisiin 54 kilpailijan tai 4550 ihmistä, koska sija selviää sanoista kilpailijan ja ihmistä. Niinpä kysymykseni pitää arvioida uudestaan.

Schrödingerin tuomio: kysymys sekä diskataan että ei diskata. Katso eteenpäin.

Lainaus sivulta 60:

Sittemmin kieliopeissa on oltu erimielisiä komitatiivin sijapäätteen muodosta: osassa kielioppeja se on -ne- (Hämäläinen 1883; Kettunen 1952; Setälä ym. 1952; Sorjanen 1995), osassa -ine- (Hakulinen 1979; Karlsson 1982; Ikola 2001), ja Setälä (1966) mainitsee molemmat. Iso suomen kielioppi (Hakulinen ym. 2004: 109) ei ota kantaa päätteen tarkkaan muotoon vaan toteaa komitatiivimuodon sisältävän monikon -i-aineksen. Muut komitatiivin käyttöä koskevat erimielisyydet kirjallisuudessa ovat liittyneet sen lukuun ja soveltumiseen attribuutin sijaksi.

- -

Sivu 23

...Näistä 5619 on possessiivisuffiksillisia muotoja ja loput 1012 attribuutteina käytettyjä numeraaleja (kuten kaksine, kolmine, satoine) ja pronomineja (eräine, kaikkine, monine, muine, muutamine, niine, useine) sekä erityisesti adjektiiveja, joista osa on verbien partisiippimuotoja (kuten koheltavine, yksipuolistuvine, täytettyine, viljeltyine). -ine-sijan yhteydessä pakollinen possessiivisuffiksi liittyy tyypillisesti substantiiviin tai substantiivisesti käytettyyn adjektiiviin (kuten aikuisineen, köyhineen, ulkomaalaisineen, vanhempineen)...

Silti vieläkään en ole nähnyt yhtäkään komitatiivisääntöä, jossa olisi validia käyttää pelkkää -ine-morfeemia, johon koko sana päättyy. Kai se sääntö täytyy luoda tässä itse, että se kelpaa myös possessiivisuffiksittomana kunhan se on attribuuttina.
 
Viimeksi muokattu:

redpecka

Jäsen
Tongin asiaa varsin syvältä. Otin muun muassa yhteyttä kielipoliisikoulun lehtoriin.
Ei sitten vissiin ollutkaan simppeli juttu jos ihan intöskirjoja siitä rustailtu. Kiitos sinulle syvästä perehtymistyöstä, ilo lukea ja oppia. (Piti lukea muutamaan kertaan että edes tajusi mistä tässä puhutaan.)

Lyhyesti: kun komitatiivijonon pääsana on niin sanotusti täydellinen komitatiivi eli possessiivisuffiksillinen, voivat attribuutit eli sen komitatiivimääritteet olla possessiivisuffiksittomia.

Tätä tiivistelmää ja esimerkkilausettani "Hän lähti kaikkine rahoineen ja muine kamoineen." tarkasteltaessa tuntuu, että mitä väittelemistä tuossa edes on? Tai no, eihän noi vissiin väittele onko oikein noin sanoa vaan miten pitää säännöt muotoilla, jotta tuo saadaan piiriin. (?)

Ja toisekseen, sanot tuossa "voivat olla ilman". Nopeasti ajateltuna en keksi tapausta missä ne olisi rimpsussa kaikki täydellisinä komitatiivi pos-suina. Paitsi silloin kun ne ovat toisessa järjestyksessä kuten ekassa ihmettelyssäni: "rahoineen kaikkineen".

Tällaisia komitatiivijuttuja ei tosin tarvitse 11. kerroksen diskossa, mutta onhan tuo kumminkin melko yleistä kielenkäyttöä vaikka tällä palstalla kun Kärpätkin jyrää (yleensä) suurine pelaajabudjetteineen..

E: Ääh.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ite vedän täällä kasikannella morfeemia ja possessiivisuffikseja, joita sain virolaiselta partisiipilta tax freen vierestä, komitatiiviattribuutin kulmalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös