Ukrainan sisä-, ulko- ja talouspolitiikka

  • 1 108 669
  • 6 874

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tuli tuossa isä-Vladimirin siltahankkeesta (tai siis sen ilmoittamisesta, itse hankehan voi olla pelkkää propagandaa ainakin tällä hetkellä) semmoinen vielä herättyä mieleen, että Kremlissä kun käytetään surutta tätä neuvostonostalgiaa ja mustavalkoisuutta, niin voidaanhan siellä hakea vielä sellaista "Vladimir Putin - sillanrakentaja" -mielikuvaa ihmisten takaraivoihin. Järkyttävän korniltahan tuo kuulostaa (puhumattakaan valheellisuudesta ja tekopyhyydestä), mutta toisaalta valheena menee tuskin lähellekään kärkeä virallisissa tiedotuksissa (esim. nämä "Itä-Ukrainassa verilöylyt kuin Syyriassa" yms venäläisvähemmistön kansanmurhauutisoinnit).
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Etenkin jos huhut n. 6-vuoden valmisteluista pitää paikkansa. Kyllähän kaikki Krimin tapahtumissa viittaa pitkään suunnitelmallisuuteen, mutta aika kaksinaamaiselta kuulostaa.

Nerokas suunnitelma.

1. Annetaan länsi-ukrainasta löytyä luonnonvaraesiintymä, joka saa Exxonin ja kumppanit kiinnostumaan.
2. Määrätään Janukovits kieltäytymään EU:n yhteistyötarjouksista, joilla on tarkoitus horjuttaa oman yhtiön Gaspromin monopoliasemaa Ukrainassa.
3. Rohkaistaan länttä rahoittamaan fasistiryhmittymiä, joilla saadaan Ukrainaan vallankumous.
4. Järjestetään Krimiläisille kansanäänestys siitä haluavatko yli 75% venäjänkielinen enemmistö liittyä Venäjään vai jatkaa Ukrainassa 2.luokan kansalaisina.
5. Tunnustetaan Krimin yksipuolinen itsenäisyysjulistus samalla tapaa kuin länsi tunnusti Kosovon yksipuolisen itsenäisyysjulistuksen.
6. Hyväksytään Krimin hakemus päästä osaksi Venäjää.

Ohessa linkkiä pohjaksi edellä olevaan.

Hidden Motives Behind the Ukraine-Russia Conflict - YouTube

Ukraine Crisis - What Youre Not Being Told - YouTube

En millään muotoa väitä, että Venäjä toimii kriisissä hyvin. Enkä tiedä koko totuutta. Mutta pahiksia löytyy molemmilta puolilta. Ja länsimaalaisena itseäni etoo länsimedian propaganda. Itä harrastanee samaa, mutta se paskapuhe ei mun korvia likaa. Ja Suomen poliitikot pelottelevat kriisillä, koska se saa kansan unohtamaan hallituksen omat Sote-sotkut.

Ja melkoista kaksinaismoralismia länneltä hyväksyä aseellinen vallankaappaus, jolla syrjäytettiin demokraattisesti (vaikkakin korruptoitunut) hallitus, ja samalla tuomita demokraattisen kansanäänestyksen? Ketä palvelee se, ettei Krimin yli 75% venäläismielistä väestöä päästetäisi liittymään Venäjään, vaan pakotetaan se kuulumaan Ukrainaan, jonka länsiosat ovat enemmän kiinnostuneita Euroopasta? Vai luuleeko joku, että se laaja venäjänkielinen enemmistö sopeutuisi länsimaistuvan Ukrainan alaisuuteen ja äänestäisi pian toisella tavalla? Kriisissä pitäisi etusijalla olla ihmisten toiveet, ei valtioiden kaasuintressit. Ja Krimiläiset ei tietääkseni ole koskaan oikein diganneet Ukrainan meiningistä. Pidetään mielessä, että Krimi ei ole kuulunut Ukrainaan ennen vuotta 1954.

Nyt olis hyvä hetki Ukrainalla (ja lännellä) hieroa jonkinlaista diiliä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lipsutaan heti aheesta ja kommentoin Irakia ja öljyä.

2013 Suurimmat vientimaat oli Kiina ja Intia ja siellä toimii myös muualta tulleita yrityksiä kuin jenkeistä.
Iraq to Boost Oil Output This Year as Asian Demand Strengthens - Bloomberg
http://www.reuters.com/article/2013/10/23/iraq-oil-idUSL5N0ID2K820131023
Sodan aikana tutkailin tilastoja ja USA olisi ostanut kaiken tarvitsemansa tuontiöljybn sodan kustannuksilla. Uskallan väittää, että öljy ei ollut motivaatio nro 1, vaikka mielenosoittajien lakanoista lainattu "totuus" vahvana elääkin. Ja joukkotuhoaseet oli tietysti kusetusta, niitähän ei löytynyt.

Se lipsumisesta, ei aleta väittelyä tässä topikissa.

====

Onkos luuloni Ukrainan varsin tasaisesta maastosta oikea? Se on etu teknisesti kehittyneemälle sotavoimalle eli Venäjälle.

Nyt mennään jo To ja edelleen Venäjä ei ole halukas diplomatiaan eli kofliktin lopettamiseen. Noista Putin-possun puheista ei ota selvää, vaikka tunnin hölöttikin. Silleen täytyy kehua, että valehtelee todella sujuvasti. Kuten ammattilaisen kuuluukin, on seassa jotain mikä pitää paikkansa.

Jos Kremlin tavoitteena on palauttaa neukkulan loistokkaat ajat, niin ihmettelen miten sitä tarkoitusta palvelee loukattu ja vihamieliseksi muuttunut Ukraina. Kansallistunne on nykyään ihan eri tasolla kuin ennen Krimin miehitystä ja se vain syventää eroa Venäjään. (Saa korjata jos oletan väärin.)

Eilen tuli radio puheesta juttua Ukrainasta ja siinä Kone Cransin tyyppi sanoi, että Ukrainassa on 5talouden suhteen tyydytty soittamaan vanhaa levyä. Sekaisin ohjelmasta poinittua ja omia ajatuksia: Halu kehittää uutta on ollut heikkoa ja vaikka Ukraina on iso, keskeisellä paikalla ja väkirikas maa, niin korruptio laskee sijoittajien mielenkiintoa rajusti. Jos verrataan EU köyhään eli Puolaan, niin Ukrainan talouden kehitystä voidaan kutsua epäonnistuneeksi. Suurin ero lienee siinä, että Ukrainalla on luonnonvaroja mutta Puolalla ei. Polskien on ollut pakko miettiä eteenpäin. Ja voi olla silläkin merkitystä, että puolalaisia on kasvatettu homo sovieticukseksi selkeästi lyhyemmän aikaa.

Siinä on haastetta miten saada bulkkitavaraa tuottava maa houkuttelevaksi investoinneille ja jämähtänyt talous viriiliksi markkinataloudeksi. Edellytykset on, väestö lienee (kohtuullisen) hyvin koulutettua. Toivon Euromaidanin nostavan poliittiseen eliittiin uusia ja älykkäitä ihmisiä, sillä vanhoilla opeilla Ukraina tulee jäämään köyhäksi ja riippuvaiseksi Venäjän oikuista.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Ja melkoista kaksinaismoralismia länneltä hyväksyä aseellinen vallankaappaus, jolla syrjäytettiin demokraattisesti (vaikkakin korruptoitunut) hallitus, ja samalla tuomita demokraattisen kansanäänestyksen?
Edelleen olisi mukavaa lukea jostakin, mitä todella tapahtui. Miten paljon oli kyseessa aseellinen kaappaus? Miten parlamentissa äänestettiin ja ketkä olivat poissa? Myös nykyhallituksen taustat olisi hyvä tietää. Ukrainalaisfasisteja kaikki tyynni vai laajempaa pohjaa oikeasti?

Olisiko nämä tiedot jostain faktana saatavissa?
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Edelleen olisi mukavaa lukea jostakin, mitä todella tapahtui. Miten paljon oli kyseessa aseellinen kaappaus? Miten parlamentissa äänestettiin ja ketkä olivat poissa? Myös nykyhallituksen taustat olisi hyvä tietää. Ukrainalaisfasisteja kaikki tyynni vai laajempaa pohjaa oikeasti?

Niin olisi. Mutta tuntuu siltä, että huomio kiinnitetään länsimedian toimesta tahallaan ihan muualle (Putin on menettänyt järkensä. Sotaharjoituksia Suomen rajalla, yms.), ja se minua itseäni pännii. Totuus on tuolla jossain.

Veikkaisin, että Ukrainan väliaikaishallitus on pääosin aika lännen tukema, koska Ukrainan itä-osat protestoi tämän Oleksandr Turtshynovin nimitystä vt presidentiksi.

Turtshynov nimitetty Ukrainan vt. pääministeriksi itäosa protestoi - Ulkomaat - Turun Sanomat
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tuolta kaverilta ei foliota puutu. Siis linkkien takana olevalta, Lystikkäästä en tiedä.

Foliota pitäis ostaa lisää. Kiitos kun muistutit. Lapset käytti folion loppuun koristellessaan synttärikortteja. Ja linkkien takana oli kaksi eri kaveria, kaksi eri aksenttia, mutta eihän tuollaista huomaa, ellei ole tosi tarkkaavainen ;)

Linkkejä ja teorioita on juutuubi täynnä. Kyse on aina siitä miten hyvin pystyt perustelemaan havaintosi / väitteesi. Toisessa linkissä perusteltiin taloudellista aspektia kriisin takana. Vaikutti minusta aika puolueettomalta "tutkielmalta". Ja omasta mielestäni on fiksumpaa ajatella, että kriisin taustalla on lännen puolelta taloudelliset motiivit, kuin jotkut humanitääriset arvopohjat.

Toisessa linkissä oli enemmän tätä salaliittoteoriaa, mutta väitteitä yritetään tukea koko aika faktoilla, joten kyllä siitä jotakin oppii. Itse pyrin aina keskittymään faktoihin ja niiden paikkaansa pitävyyteen ja jättämään linkin tekijän johtopäätökset omaan arvoonsa. Faktojahan tässä on esimerkiksi ne julkitulleet puhelut, jossa esim. Viron puolustusministeri kertoo Catherine Ashtonille kuulleensa, että mellakoissa molempia puolia ammuttiin samalla aseella. Se ainakin kyseensalaistaa lännen väitteen siitä, että Janukovits määräsi joukot ampumaan mellokoitsijoita. Fakta, jolla länsimedia ei hirveästi ole mässäillyt.

Mutta joo. Mistäs näistä tietää? Mielenkiintoista kuitenkin, ettei joku epämääräinen "venäjä on suunnitellut 6 vuotta Krimi-operaatiota" ei herätä foliopuhetta.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Mielenkiintoista kuitenkin, ettei joku epämääräinen "venäjä on suunnitellut 6 vuotta Krimi-operaatiota" ei herätä foliopuhetta.
Asiaan tutustumatta olen tuon ymmärtänyt lähinnä sotilaallisen operaation suunnitteluna. Kyllähän tuollaisiin on skenaariot aika tarkkaan suunniteltu. Varmaan joidenkin Suomen osien valtaamiseksikin, Virosta puhumattakaan.
Kynnys toteutukseen sitten madaltui Krimillä useista syistä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja omasta mielestäni on fiksumpaa ajatella, että kriisin taustalla on lännen puolelta taloudelliset motiivit, kuin jotkut humanitääriset arvopohjat.
Onhan taustalla lännen taloudeliset kiinnostukset Ukrainaan, iso maa isot markkinat. Ukrainan talouden kehittyminen (siis vielä isommat markkinat) ja siteet länteen olisi väistämättä vähentänyt Ukrainan riippuvuutta Kremlistä. Tällainen itsemääräämisoikeuden lisääntyminen ns lähiulkomaassa on Putinin kannalta sietämätöntä ja tuloksena Krimin miehitys.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Totuus on tuolla jossain.

Totuus on siinä, että Reininmaa, korjaan, Krim, liitettiin väkivalloin Valtakuntaan absurdin 30-lukulaisissa seremonioissa. Tähän tuli tilaisuus, kun Ukrainan sisäinen tilanne oli sekava ja maa sisäisesti heikko - Venäjä tarttui tällöin asevoimaan ja valtasi osan entisistä alueistaan takaisin. Jääkö tämä tähän vai tuleeko lisää vastaavia tapauksia?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
.. Jääkö tämä tähän vai tuleeko lisää vastaavia tapauksia?

Ei varmasti jää tähän.

Eilisessä a-studiossa Heikki Talvitie arvioi Transnistrian seuraavan perässä.

Puhumattakaan koko Itä-Ukrainan kohtalosta, josta ei tällä hetkellä ota erkkikään selvää.

Gruusia, kröhöm siis Georgia varmasti kiinnostaa vanjaa samaten.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Kehotan kaikkia kiinnostuneita katsoa tämän illan a-studion vaikka Areenasta.

Erittäin mielenkiintoisia ajatuksia Ukrainasta, Venäjästä ja Euroopasta, studiossa Esko Aho sekä Heikki Talvitie.

Katson tätä juuri nyt Areenasta.

Parhaillaan Ylen Areenassa myöskin Obaman puhe tilanteesta suorana!
 

halogeeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Tämän päivän Pohjalaisessa oli hyvä kirjoitus puolustusministeriön entiseltä viestintäjohtajalta Jyrki Iivoselta. Hän esitti, että näiden matkustuskieltojen ja varojen jäädyttämisien sijaan tehokas painostuskeino Venäjää kohtaan voisi olla uhkaus sulkea maa kesällä pelattavista jalkapallon MM- kisoista. Voisi olla kaikessa "mitättömyydessään" hyvä keino, mutta ei olisi poliitikkojen päätettävissä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämän päivän Pohjalaisessa oli hyvä kirjoitus puolustusministeriön entiseltä viestintäjohtajalta Jyrki Iivoselta. Hän esitti, että näiden matkustuskieltojen ja varojen jäädyttämisien sijaan tehokas painostuskeino Venäjää kohtaan voisi olla uhkaus sulkea maa kesällä pelattavista jalkapallon MM- kisoista. Voisi olla kaikessa "mitättömyydessään" hyvä keino, mutta ei olisi poliitikkojen päätettävissä.

Siinä vaiheessa kun kansainväliset urheiluliitot ryhtyvät tukemaan Ukrainaa Venäjä boikoteilla, Putinin suosio kärsii kolauksen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ei varmasti jää tähän.

Eilisessä a-studiossa Heikki Talvitie arvioi Transnistrian seuraavan perässä.

Siinäpä olisikin todellinen lottovoitto. Georgian suhteen siis ilmeisesti Abhasia - no, makuasioistahan ei voi kiistellä: jotkut haluavat monipuolisen ja kilpailukykyisen talouden ja nykyaikaisen infrastruktuurin ja jotkut puolestaan Transnistrian ja oikeuden lähettää miljardeja veroparatiiseihin. Ei hyvää päivää tätä touhua.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
FIFA on sulkenut joitakin maita toimintansa ulkopuolelle, koska näissä maissa maan johto on puuttunut maan futisliiton toimintaan, mikä on kiellettyä FIFA:n sääntöjen mukaan. Eli linjana on ollut pitää futis ja politiikka erossa toisistaan. Olisihan se aikamoinen linjan muutos jos Venäjän kisojen ulkopuolelle jättäisivät.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän päivän Pohjalaisessa oli hyvä kirjoitus puolustusministeriön entiseltä viestintäjohtajalta Jyrki Iivoselta. Hän esitti, että näiden matkustuskieltojen ja varojen jäädyttämisien sijaan tehokas painostuskeino Venäjää kohtaan voisi olla uhkaus sulkea maa kesällä pelattavista jalkapallon MM- kisoista. Voisi olla kaikessa "mitättömyydessään" hyvä keino, mutta ei olisi poliitikkojen päätettävissä.

Venäjä on vuoden 2018 MM-kisojen isäntämaa. Ei muuta kuin kisat pois Venäjältä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
FIFA on sulkenut joitakin maita toimintansa ulkopuolelle, koska näissä maissa maan johto on puuttunut maan futisliiton toimintaan, mikä on kiellettyä FIFA:n sääntöjen mukaan. Eli linjana on ollut pitää futis ja politiikka erossa toisistaan. Olisihan se aikamoinen linjan muutos jos Venäjän kisojen ulkopuolelle jättäisivät.

Vielähän emme tiedä ihan täsmälleen, mitä Itä-Ukrainassa tapahtuu, mutta mikäli Venäjä aloittaa alueella laajamittaisen sotilaallisen konfliktin ja siten entisestään saattaa koko Eurooppaa turvallisuuspoliittiseen heiluriliikkeeseen, niin en sanoisi, että kyseessä on ihan "perus" poliittinen selkkaus ja siihen puuttuminen.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Venäjä on vuoden 2018 MM-kisojen isäntämaa. Ei muuta kuin kisat pois Venäjältä.
Tuota olen jo hyvän aikaa minäkin funtsinut. Roistovaltio ei tee noilla kisoilla yhtään mitään. Kisoihin on vielä nuo rapiat neljä vuotta aikaa, joten korvaavan kisajärjestäjän hoitaminen ei olisi temppu eikä mikään. Muutama eurooppalaismaa kuten Saksa stunttaa tuollaiset kisat mennen tullen, ainakin ne joilla Saksan tapaan on infra, kassa ja kaikki muukin suht kunnossa.

Tosin FIFA:n karvakorvat lienee ennen kisojen myöntämistä pidetty sen verran hyvänä venäläisten taholta, että tuntuisi varmasti kovin pahalta mennä ottamaan putinisteilta jo kertaalleen annettu karkki pois.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ja melkoista kaksinaismoralismia länneltä hyväksyä aseellinen vallankaappaus, jolla syrjäytettiin demokraattisesti (vaikkakin korruptoitunut) hallitus, ja samalla tuomita demokraattisen kansanäänestyksen? Ketä palvelee se, ettei Krimin yli 75% venäläismielistä väestöä päästetäisi liittymään Venäjään, vaan pakotetaan se kuulumaan Ukrainaan, jonka länsiosat ovat enemmän kiinnostuneita Euroopasta? Vai luuleeko joku, että se laaja venäjänkielinen enemmistö sopeutuisi länsimaistuvan Ukrainan alaisuuteen ja äänestäisi pian toisella tavalla? Kriisissä pitäisi etusijalla olla ihmisten toiveet, ei valtioiden kaasuintressit. Ja Krimiläiset ei tietääkseni ole koskaan oikein diganneet Ukrainan meiningistä. Pidetään mielessä, että Krimi ei ole kuulunut Ukrainaan ennen vuotta 1954.

Nyt olis hyvä hetki Ukrainalla (ja lännellä) hieroa jonkinlaista diiliä.

Veikkaisin, että Ukrainan väliaikaishallitus on pääosin aika lännen tukema, koska Ukrainan itä-osat protestoi tämän Oleksandr Turtshynovin nimitystä vt presidentiksi.

Turtshynov nimitetty Ukrainan vt. pääministeriksi itäosa protestoi - Ulkomaat - Turun Sanomat

Tästä Krimin tapauksesta on keskustelu aiemminkin ketjussa, mutta kertauksena.

Koko Krimin kriisin aijan Ukrainan nykyinen - väliaikaishallitus - on ehdottanut alueelle neuvotteluja ja on esitetty ehdotuksia joiden mukaan tilanteen vakiinnuttua Krimin alueellisen itsehallinnon lisäämikseksi voidaan järjestää vaalit ja kysellä vapaissa ja valvotuissa vaaleissa krimiläisten mielipidettä siitä millaisen tulevaisuuden he haluavat alueelle rakentaa. Jostain syystä tämänsuuntaiset esitykset eivät ole saaneet vastakaikua Krimin separatistihallinnossa laisinkaan vaan ne on tyrmätty välittömästi Venäjän myötävaikutuksella, jokainen voi miettiä miksi.

Jos Ukrainan nykyisen hallinnon asema voidaan asettaa kyseenalaiseksi sen päästyä valtaan vallankumouksen myötävaikutuksella niin on syytä huomioida se, että Krimin separatistihallinnon johdossa oleva Sergei Aksjonov oli marginaalipoliitikko ennen valtaannousuaan Krimillä, hän asemiestensä ja venäläisten myötävaikutuksella nousi valtaan ja käytännössä marssi yli Krimin alueparlamentin päätösten. Hänen puolueella Русское Единство (Russia Unity) oli kokonaista kolme edustajaa satapaikkaisessa alueparlamentissa. Hän oli siis vielä pienemmässä marginaalissa ennen vallankaappausta mitä nämä monien kritisoimat Ukrainan parlamentin oppositiopuolueiden edustajat, joista osa on nyt mukana hallituksessa.

Jokaisen kannattaa todellakin miettiä sitä, että miksi niin venäläisille kuin Krimin separatistihallinnolle ei sopinut se, että annetaan tilanteen vakiintua ja ryhdytään neuvottelemaan ja jatkossa krimiläiset saavat vapaissa vaaleissa valita sen haluavatko laajemman itsehallinnon niemimaalle vai eivät. Ja mikäli tuolloin alueen asukkaat olisivat halunneet laajempaa itsehallintoa tai jopa itsenäisyyttä, tilanne olisi ollut konkreettisella tapaa toinen ja tahto itsenäisyydelle olisi todellakin tullut kansan syvistä riveistä heidän mietittyään rauhassa tilannetta ja mikä tärkeintä, autonomian lisäys tai jopa itsenäisyys olisi saatu diplomatian keinoin ja se olisi olennaisella tapaa parantanut niemimaan asemaa kv. politiikassa. Nyt tilanne on se, että krimiläisten asemaa ei ihan vuodessa parissa tulla hyväksymään Ukrainassa tai lännessä, mikä olennaisella tapaa vähentää investointihalukkuutta alueelle.

Suurin syy sille miksi maan itäosat protestoivat uutta hallintoa löytyy maan sisäpolitiikasta. Aiemman hallinnon edustajista valtaosa tuli maan itäosista Alueiden puolueen riveistä, joten on ymmärrettävää, että protestointia ilmenee kun yllättäen se oma korruptoitunut edustaja ei olekaan enää hallituksessa (tai olennaisella tapaa mukana maan poliittisessa päätöksenteossa), jolloin idässä heräsi välittömästi pelko siitä, että tilanne idässä huononee olennaisella tapaa kun omaa miestä ei ole enää paikalla.

Toki nyt maata johtaa väliaikaishallitus, jonka jäsenet kuuluvat oppositiopuolueisiin ja muihin ryhmittymiin ja lisäksi siihen kuuluu ymmärtääkseni joitain asiantuntijoitakin, joten tässä suhteessa hallinto on länsimielinen. On kuitenkin huomioitava, että poliittisen toiminnan kannalta maassa ei ryhdytty mihinkään brutaaleihin toimenpiteisiin ja julistettu Alueiden puoluetta laittomaksi vaan se on edelleen mukana politiikassa ja seuraavissa vaaleissa kansalla on mahdollisuus äänestämällä päättää se mihin suuntaan maa seuraavat askeleensa ottaa. Väliaikaishallinnon tarkoitus on kuitenkin järjestää maassa vaalit, ensin toukokuussa presidentinvaalit ja myöhemmin tulevaisuudessa parlamenttivaalit ja valvotusti ulkomaalaisten tarkkailijoiden ollessa paikalla.

Ukrainan väliaikaishallitus eli Yatsenyukin hallitus muodostuu seuraavasti:

Batkivshchynan eli All-Ukrainian Union "Fatherland" puolueesta hallituksessa on 6 ministeriä.

Svobodasta on 4 ministeriä.

Puolueisiin kuulumattomia ministereitä on 7, joista osa asiantuntijoita.

EuroMajdanin riveistä hallitukseen nousi 3 ministeriä.

Tietyssä mielessä hallituksen kokoonpano on mielenkiintoinen, nimittäin EuroMajdanin neuvotteluissa näkyvästi esillä ollut UDAR:n Vitali Klitshko ohitettiin ministerivalinnoissa täysin aivan kuten kävi koko hänen puolueelleen, UDAR:lla ei ole yhtään ministeriä koko hallituksessa. On spekuloitu, että tähän on syynä Klitshkon suhteellisen neutraali asema ja että hän oli ennemminkin EU:n mies ja kun EU joutui ratkaisevassa vaiheessa sivuraiteille omasta syystään johtuen, hallituksen ministerivalinnat noudattavat nyt puolueiden taholta enemmänkin Yhdysvaltojen linjaa.

Toisaalta UDAR:n asema voi olennaisella tapaa muuttua presidentinvaalien jälkeen, nimittäin omien arvoideni perusteella Klitshko voi olla vahvoilla presidentinvaaleissa ja olla jopa potentiaalinen ehdokas uudeksi presidentiksi ja hänen asemansa paranee entisestään mikäli Tymoshenkon taustalta paljastuu selkeitä epäselvyyksiä joiden tähden hänet on parempi siirtää syrjään - hyvin selkeitä viitteitä näistä on jo saatu ja minun silmissäni ne ovat niin voimakkaita epäilyjä, että Tymoshenkon asema on vaakalaudalla ja parasta olisi hänen vetäytymisensä kisasta. Muutenkin mielestäni olisi tärkeää, että Ukrainan tuleva presidentti on sillanrakentaja erottajan sijaan ja Klitshkoa pidän kuitenkin sillanrakentaja vrt. Tymoshenko, joka minusta on kaikesta huolimatta maan itäosissa aivan liian ristiriitainen hahmo ja voimakasta eripuraa nostattava persoona.

vlad.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
KHL-Jokerien omistajia on muuten USA:n pakotelistalla, yllättääkö ketään?

Kyllä on hyvää pr:ää taas tälle Jokerien KHL-projektille.

Itse pakotteista näitä herroja vastaan ei voi olla kuin tyytyväinen, Rotenbergit ainakin ovat puhaltaneet miljardin sieltä, toisen täältä.

Ei sillä, että pakotteilla tässä vaiheessa olisi vaikutusta heebojen omaan talouteen.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Myös nykyhallituksen taustat olisi hyvä tietää. Ukrainalaisfasisteja kaikki tyynni vai laajempaa pohjaa oikeasti?

Olisiko nämä tiedot jostain faktana saatavissa?

Ukrainan nykyhallituksen kokoonpano löytyy esim. wikipediasta:

Yatsenyuk Government.

Aiemmassa viestissäni hiukan kritisoin sen kokoonpanoa mutta oheiseen linkkiin tutustumalla voit tehdä itse päätelmiä väliaikaishallituksesta ja sen kokoonpanosta sekä ministereiden taustoista.

vlad.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Taas ammuskeltu, ei loukkaantuneita.
Kuinka kauan savua ilman tulta, meinaan jossain vaiheessa kiehuu yli.

Mielestäni olisi kiinnostavaa kuulla, millä perustein venäläiset ja "venäläismieliset" hyökkäilevät Ukrainalle kuuluviin sota-aluksiin.

Vai meneekö tämäkin ihan "kansainvälisten lakien ja asetusten mukaisesti", mitä Kreml on väittänyt Krimin tilanteesta kokonaisuutena.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielestäni olisi kiinnostavaa kuulla, millä perustein venäläiset ja "venäläismieliset" hyökkäilevät Ukrainalle kuuluviin sota-aluksiin.
Varmaan ihan käytännön syistä. Suomalainen sotilasasiantuntija sanoi, että Ukrainan laivasto on kyvytön, jos se ei saa miehiään käyttöön Krimiltä. En pistänyt mieleen tuliko radiosta va TV:stä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös