ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
JIT järjesti eilen (24.5) tiedotustilaisuuden, jonka tärkein anti on seuraava:

"The JIT is convinced that the BUK-TELAR that was used to down MH17, originates from the 53rd Anti Aircraft Missile brigade (hereinafter 53rd brigade), a unit of the Russian army from Kursk in the Russian Federation. The JIT reached this conclusion after extensive comparative research."

Hiukan lisää: Update in criminal investigation MH17 disaster - Openbaar Ministerie

youtubessa havainnollistava video: JIT MH17 witness appeal about 53rd brigade

Käytännössä siis varmistettiin jo tiedossa ollut, se minkä yksikön Buk-TELARista ohjus laukaistiin - mahdollisten epäilyksenalaisten lukumäärä on jokunen kymmentä henkilöä, niitä ei vielä ryhdytty nimeämään.

Huomenna - eli tänään 25.5. - on vuorossa Bellingcatin tiedotustilaisuus, ensimmäinen laatuaan.

Oma summaukseni JIT:n tiedotustilaisuudesta JIT: syyllinen MH17 pudottamiseen 53. ilmatorjuntaohjusprikaati, Venäjän asevoimat.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Hyvä yhteenveto linkissäsi @vlad ja kiitos siitä. Nostin aiheen eilen Venäjä-ketjuun, joten tässä yhteydessä en toista kirjoittamaani. Venäjän uutta vastausta odotetaan ja sellainen varmasti kuullaan.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuota... Mitenkäs nämä uudet todisteet nyt todistavat, että ohjus ammuttiin juuri tältä Kurskista körötelleeltä lavetilta? Nämä uudet videot näyttävät vain panssarikolonnaa ajelemassa Venäjän puolella. Oliko olemassa valokuvia kyseisestä ohjuslavetista Venäjän ulkopuolella (minkä Venäjä yrittää kiistää)?
 
En gång Turkish Airlines, alltid Turkish Airlines.

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Pale Knuckles - EASHL
Käsittääkseni tuosta on olemassa kuvamateriaalia myös väärältä puolelta rajaa.
 
Raumalainen rämehomo ©Crapbag

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Sky Newsilla oli iso raportti MH17:sta.

Syylliset tiedetään, mutta asialle ei voi mitään tehdä. Ei tuossa mitään uutta tietoa ollut, mutta kaikenlaisia kuvia.

Noilla on itsenäisyyspäivä ensi viikolla, niin siksi varmaankin näitä selvitellään.
 
"So never mind the darkness we still can find a way"
- Axl Rose

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Ukrainalainen separatistijohtaja kuollut räjähdyksessä Donetskissa IL

Nyt voidaan ihmetellä, että tappoiko Ukraina legitiimin kohteen vai duunaako Kreml "kapinallisjoukkoja" ojennukseen. Jos vetoa olisi pakko lyödä, niin kallistun jälkimmäiseen. Perusteena se, että Venäjä-Ukraina sotaa on kestänyt nyt 4 vuotta ja Ukraina ei ole aikaisemmin tätä harrastanut. Putlerin toimintavarustekseen sen sijaan tappaminen kuuluu sekä Venäjän rajojen sisä- että ulkopuolella.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tapahtuu taas:
AFP: Venäjä vallannut kolme ukrainalaisalusta Krimin edustalla – Ukrainan presidentti pitää hätäkokouksen armeijan johdon kanssa (Savon Sanomat)

AFP: Venäjä vallannut kolme ukrainalaisalusta Krimin edustalla – Ukrainan presidentti pitää hätäkokouksen armeijan johdon kanssa


Tilanne Krimillä on kiristynyt.
Ukrainan laivasto sanoo venäläisten vallanneen Krimin rannikon edustalla kolme ukrainalaisalusta. Kahden ukrainalaismatruusin sanotaan loukkaantuneen.

Ukrainan mukaan Venäjän erikoisjoukot valtasivat kaksi tykkivenettä ja hinaajan takaa-ajon jälkeen, kertoo BBC.

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko pitää hätäkokouksen armeijan johdon kanssa Krimin niemimaan edustan jännittyneen tilanteen takia, kertoo uutistoimisto AP.

Hätäkokouksesta kerrottiin sen jälkeen, kun Ukrainan laivasto sanoi Venäjän alusten avanneen tulen Ukrainan aluksia vastaan Krimin niemimaan edustalla.

Ukraina syyttää Venäjää laivojensa ampumisesta Mustallamerellä – laivasto väittää venäläisten erikoisjoukkojen ottaneen haltuunsa kolme ukrainalaisalusta (MTV)

Ukraina syyttää Venäjää laivojensa ampumisesta Mustallamerellä – laivasto väittää venäläisten erikoisjoukkojen ottaneen haltuunsa kolme ukrainalaisalusta

Ukraina syyttää Venäjää tulen avaamisesta ukrainalaisaluksia vastaan Mustallamerellä. Venäjän ja Ukraina välit ovat kiristyneet Krimin niemimaan merialueella.

Ukrainan mukaan Venäjä esti eilen kolmen Ukrainan laivaston aluksen pääsyn Kertsin salmen läpi Asovanmerelle. Venäjä tukki väylän asettamalla sen rakentaman sillan alle suuren tankkerin sivuttain.

Ukrainan mukaan ainakin kaksi sen laivaston sotilasta on haavoittunut välikohtauksessa. Ukrainan mukaan Venäjän erikoisjoukot olisivat ottaneet haltuunsa kolme ukrainalaista alusta.

Ukrainan presidentti Petro Porošenko on kutsunut koolle sotilasjohtoa tapahtuneen vuoksi.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
On se kumma miten aina se altavastaaja provokatsjuunin aiheuttaa, venäläiset vaan yrittävät kaikessa rauhassa olla ja taas hyökkäsi länsifasisti kimppuun hävyttömin ottein! Vähemmästäkin on divisioonat laitettu liikkeelle, ihan siis rauhanturvaamiseksi (mikä onkin toki totta, Putikalla taitaa olla intressit turvata sisäistä rauhaa järjestämällä ulkoiselta aggressiolta näyttävää sotaa, vaikka tuskin venäläisillekään tämä paska enää menee läpi. Toisaalta jos vähävenäläisten kurmootus ei riitä tuomaan iloa ja tyytyväisyyttä kotirintamalle, saattavat ne torrakot kääntyä äkkiä osoittamaan myös rauhanvaltion sisäisiä provokaattoreita ja imperialistisia separatisteja kohti).
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Mistä näitä "asiantuntijoita" sikiää?
Asiantuntija: Venäjä haluaa näyttää, että se on niskan päällä ja pelaa ”melko turvallista uhkapeliä” - ”Jos Ukraina ampuisi ensin, Venäjä tuhoaisi” linkki IL
Tuossa ei ole mitään, jota matti tai maija meikäläinen ei tietäisi, jos on edes puolella silmällä seurannut tilannetta mediasta. Todella "asiantuntija". Olisi edes osannut todeta, että tässä Venäjä on luonut itselleen mahdollisuuden voimankäyttöön ja silti pystyy kotimaassa leipomaan jutun puolustukseksi. Vaan ei taida olla koskaan kuullun Mainilan Laukauksista...

Mut on vielä yks tyhmempi eli Suomen PM!
Sipilä varoitti Washingtonin-vierailullaan Ukrainan ja Venäjän välien kiristymisestä: Nyt pitäisi keskittyä siihen, että saataisiin Minskin sopimuksen askelmerkit tehtyä linkki IL
Noi Minskin sopparit on jääneet korulauseksi heti sopimuksesta nro1 ja ensimmäisestä päivästä lähtien.

Ukraina asetti poikkeustilan Mustanmeren selkkauksen takia – USA langetti syyn kriisistä Venäjälle linkki IL
Poikkeustila on viesti Venäjälle, että nyt ette pääse yllättämään.
Vahinko, että @vlad ei ole kertomassa meille miten Putlerin hyökkäysarmeijat nyt makaa Ukrainan rajan tuntumassa. Helpottaisi hiukan arvailuja siitä, että onko kyseessä show vai go.
 

moelsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Putin: Sota jatkuu, kunnes Ukrainan hallitus vaihtuu

Venäjän presidentin mukaan Ukrainan sotaan ei ole luvassa loppua niin kauan, kuin maan nykyinen hallinto on vallassa.
Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Ukrainan sota jatkuu, kunnes maan nykyhallinto ei enää ole vallassa.

– Niin kauan kuin he hallitsevat, sota jatkuu, Putin sanoi G20-kokouksen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

Eli varmaan tarkoittaa että sota jatkuu niin kauan kunnes Ukrainassa on tarpeeksi Venäjä myönteinen hallitus.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eli varmaan tarkoittaa että sota jatkuu niin kauan kunnes Ukrainassa on tarpeeksi Venäjä myönteinen hallitus.
Tai sitten sanoi, että sota jatkuu, kunnes Venäjän hallinto vaihtuu. Toimittajat ovat vain tehneet käännösvirheen...

Onhan tuo nyt ihan perseestä. Aloin pohtia, että Venäjällä ja Neuvostoliitolla on viimeisen sadan vuoden aikana toistunut aika hyvällä prosentilla kaava, jossa se yrittää palauttaa siitä hetkellisen heikkoutensa vuoksi itsenäistymään päässeen valtion takaisin "kotiin" noin 20 vuoden itsenäisyyden jälkeen.

Suomi, Puola ja Baltian maat saivat osansa toisessa maailmansodassa. Nyt taas Ukraina ja Georgia ovat olleet vuorossa...
 
Hö.

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Putin: Sota jatkuu, kunnes Ukrainan hallitus vaihtuu

Venäjän presidentin mukaan Ukrainan sotaan ei ole luvassa loppua niin kauan, kuin maan nykyinen hallinto on vallassa.
Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Ukrainan sota jatkuu, kunnes maan nykyhallinto ei enää ole vallassa.

– Niin kauan kuin he hallitsevat, sota jatkuu, Putin sanoi G20-kokouksen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

Eli varmaan tarkoittaa että sota jatkuu niin kauan kunnes Ukrainassa on tarpeeksi Venäjä myönteinen hallitus.
Pääryssä tosiaan härskin reilusti paaluttaa Venäjän ulkopoliittisen linjan. Sinänsä reilu ulostulo.
Ja sitten siellä, ryssälandiassa sisäisesti sievistellen ihmetellään muun, demokraattisen maailman kylmää suhtautumista...
Kauanko tämän valtion, kansakunnan kypsymiseen oikein meneekään? Odotin vuosituhannen vaihtuessa näköjään aivan helvetin paljon liikaa, toiveajattelin naivistisesti.
 
and hey, let's be carefull out there!

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Pääryssä tosiaan härskin reilusti paaluttaa Venäjän ulkopoliittisen linjan.
Silleen merkittävä ulostulo, että tunnusti sodan. Putler päästelee hyvin vähän sammakoita, joten kysymys kuuluu: Mikä on muuttunut? Aikaisempi linja oli kieltäminen ja tälle lausunnolle on jokin syy. Ainoa mistä olen varma, on se, että kyseessä ei ole rauhanprosessin edistäminen tai Minskin sopimusten toteuttaminen...olisiko jotain vihjettä näiden kaapattujen merimiesten hyödyntämisestä Venäjän telkkarissa? "Tunnustuksia" ja ehkä näytösoikeudenkäynti päälle..
Venäjä laittoi pidätetyt ukrainalaiset televisioon – Ukrainan komentaja: Valetta linkki uusi suomi
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nuoret tähdet
Silleen merkittävä ulostulo, että tunnusti sodan. Putler päästelee hyvin vähän sammakoita, joten kysymys kuuluu: Mikä on muuttunut? Aikaisempi linja oli kieltäminen ja tälle lausunnolle on jokin syy. Ainoa mistä olen varma, on se, että kyseessä ei ole rauhanprosessin edistäminen tai Minskin sopimusten toteuttaminen...olisiko jotain vihjettä näiden kaapattujen merimiesten hyödyntämisestä Venäjän telkkarissa? "Tunnustuksia" ja ehkä näytösoikeudenkäynti päälle..
Venäjä laittoi pidätetyt ukrainalaiset televisioon – Ukrainan komentaja: Valetta linkki uusi suomi
Sillä erolla että Putin tunnusti viimeisimmän konfliktin, ei muuta (kaikki tietää totuuden). Sinänsä Venäjä tarvi tähän uuden kriisin, jotta ukrainaa voi painostaa kahdella rintamalla - asovanmereltä käsin ja separatistialueilla maalta käsin. Mikä lienee seuraava siirto, Ukrainan tulevat vaalit kuitenkin näyttelee siinä roolia ja tämän asovanmeren kriisi liittyy siihen.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Putinin yksi strateginen vaihtoehto on saada nimenomaan NATO- alukset turvaamaan Ukrainan vesialueita. Sitähän se on Lavrovin kanssa räpännyt alusta alkaen, miten iso paha NATO laajenee kohti Venäjän rajoja. Siinä olisi taas tuputettavaa omalle väestölle. Muistetaan mitä se yksi jenkkien panssarikomppania Baltian maissa sai Venäjän lehdistössä aikaan.

Ja. Jos aluksia ei tule niin NATO näyttää käytännössä valkoista lippua(Venäjällä nämä nähdään vähän omalla tavalla) ja eikun lisää kaapimaan alueita ja aluksia Ukrainalta.

Koskahan tolle touhulle laitetaan kova kovaa vastaan? Ja vielä; eipä ole uskallusta kukkoilla NATO- maalle edelleenkään. Kumma juttu.

Tagit: @Cobol ja @Sako
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Putinin yksi strateginen vaihtoehto on saada nimenomaan NATO- alukset turvaamaan Ukrainan vesialueita.
Tietysti Putler ei halua tätä. NATOn sekaantuminen asiaan ottaisi pöydältä pois konfliktin laajentamisen mahdollisuuden. Eikä NATO ole tuonne menossa, se on edelleen puolustusliitto. Näillä näkymin edes yksittäiset maat ei ole lähettämässä sotilaita.

Euroopalle olisi fiksuin veto aseistaa Ukraina niin, että Venäjällä ei olisi ehdotonta ylivoimaa eli poistaa sotilaallinen voitto Putlerin valintavalikosta. Toki tämä on mahdotonta niin kauan kun Merkel näyttää suuntaa. Itä-Saksan tyttönä se ihailee diktatuureja ja tekee kaikkensa niitä auttaakseen. Kuten esim pakolaisratkaisut.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Pale Knuckles - EASHL
Ei nyt liity pelkästään Ukrainaan tai Venäjään, mutta Facebookin ryhmä "Avoin tilannehuone" on melko erikoinen paikka. Onhan tuolla jos jonkinlaista foliohattuilua, mutta varsinkin muutama kirjoittaja keskittyy tuolla aika kokopäiväisesti Venäjän propagandan levittämiseen. Mitäköhän tuossa lienee taustalla?
 
Raumalainen rämehomo ©Crapbag

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Pale Knuckles - EASHL
Onhan niistä entisistä trollitehtaan duunareista tehty dokumenttikin. Sellaista se on ja palkka tulee tilille.
No juuri tuoltahan se vaikuttaa. Silti aika erikoista, että ihan omilla nimillä ja naamoillaan tuolla esiintyvät ja ihan täysipäisiltäkin vaikuttavat.
 
Raumalainen rämehomo ©Crapbag

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Onhan niistä entisistä trollitehtaan duunareista tehty dokumenttikin. Sellaista se on ja palkka tulee tilille.
Jos olisivatkin pelkkiä trolleja. Samaa porukkaa löyty rokotteita vastustavista ryhmistä jne.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy