U20 Jatkoaika Fantasy Pool – 2021 edition

  • 3 822
  • 51
Toi Salmingin nappaama Kanadan ykkösveskari on kyllä tällä formaatilla aika helvetin kova. Potentiaalia tuoda vaikka 10+ pistettä alkusarjasta jos pelaa kaikki tai edes suuren osan.

En usko, että Levi pelaa alkusarjassa kolmea peliä enempää. Toki odotusarvona on niistä kaikista voitot. Kyllä 10 pistettä on kuitenkin ihan realistinen arvio hänelle.
 

Knap

Jäsen
Trevor Zegras 12p
Kisojen taitavin playmaker ja syöttäjä. Tulee olemaan tappava Caufieldin kanssa.

Connor McMichael 10p
Jossain ennustettiin nousevan ykkösketjuun Cozensin kanssa. Silloin pistemäärä voi olla mitä tahansa, mutta näkisin tuossa lohkossa pisteitä tulevan ketjusta huolimatta.

Matthew Boldy 7p
Kärkiketjujen kamaa. Taivas tai helvetti. Mutta toivotaan nyt että Knightin johdolla menevät välieriin.

Noel Gunler 5p
Ruotsin YV-pyssy. Hyvä kuti, mutta onko 1 vai 2yv ratkaisee paljon.

Jan Mysak 5p
Captain Czezhia. Kova lohko, mutta kai nyt edes 5 onnistuu?

Lorenzo Canonica 4p
Lupaus. 1yv:ssä ainakin, helppo lohko joten pisteitä voi tulla enemmänkin.

Shkakir Mukhamadullin 5p
Ei tallenteiden perusteella YV:llä, mutta kai hän peliaikakuningas on? Varmaan jos ei homma skulaa, tulee hän viivaan nopeasti paikkaamaan.

Noah Meier 4p
Ykkös YV:n ainoa viivamies. Toinen pakki sitten vetelee plekseihin. Syöttöjä, syöttöjä.

Samuel Knazko 4p
Paremman YV:n viivamies. Helppo lohko toivottavasti avittaa Slovakian maalihanoja.

Jesper Wallstedt 4p
Lähtökohtaisesti lienee kakkosmaalivahti, mutta on niin tasavahva pari, että ei varmasti pelota antaa vastuuta tarvittaessa.

60p
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
On kyllä hienoa, että Dachin loukkaantumisen myötä (sekä ensimmäisen harjoitusottelun otteiden myötä) Quinn tiputettiin 13. hyökkäjäksi. Mietin Quinnin ja Krebsin välillä ja olivat täysin samalla viivalla mun näkökulmasta. Valitsin väärin, sillä Krebs onkin ykkösketjussa.

Myös Pelletier on tippunut ketjukoostumuksissa alaspäin. Hienot valinnat Kanadan joukkueesta siis.

Odotuksena viimeisen sijan välttäminen.
 
Hienosti on pelit lähteneet käyntiin. Ensimmäinen yö pelattu ja kaikkien joukkueiden pistesaldossa on jo merkintöjä. Jos laskin nopeasti oikein, niin kärjessä 5 pisteellä @Dragunov ja @Abdel, mutta huonoinkin joukkue on 2 pisteessä, joten mennään varsin maltillisin eroin. Ja Kanada pelaa tänään, joten isompia pisteitä odotellessa. Itse kullekin.
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
On kyllä hienoa, että Dachin loukkaantumisen myötä (sekä ensimmäisen harjoitusottelun otteiden myötä) Quinn tiputettiin 13. hyökkäjäksi. Mietin Quinnin ja Krebsin välillä ja olivat täysin samalla viivalla mun näkökulmasta. Valitsin väärin, sillä Krebs onkin ykkösketjussa.

Myös Pelletier on tippunut ketjukoostumuksissa alaspäin. Hienot valinnat Kanadan joukkueesta siis.

Odotuksena viimeisen sijan välttäminen.
Itellä Mercer 13. hyökkääjä ja Korczak 7. pakki :D
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Itellä Mercer 13. hyökkääjä ja Korczak 7. pakki :D

No, kyllä se Mercer alivoimalla pääsee kentälle maaleja tekemään.

E: Aika hyvin epä-jinxasit, kun Mercer painaa tehoa sen kun ehtii ja Korczak pelaa myös.
 
Viimeksi muokattu:
Mitäs säännöt sanoo ku veskari vaihtu ja voitto tulee?

IIHF:n säännöillä ja tiloistoilla mennään. Käsittääkseni niillä on sama tapa kuin yleisestikin eli maalivahti, joka on voittomaalin aikana kentällä, saa W-merkinnän. Kanadan eilisessä pelissä siis Devon Levi sai voiton, vaikka vaihdettiin kahden erän jälkeen pois.
 
Lisäksi valitsin varaamattomista pelaajista vielä yhden haamujoukkueen, jonka pistekertymää seuraan myös jatkossa kisojen loppuun saakka. Ihan vain huvikseni.

Joukkueeseen valikoitui ensimmäisten pelien perusteella:
Brett Berard
Elmer Söderblom
Florian Elias
Nick Suzuki
Arvid Costmar
Juraj Slafkovsky
Brock Faber
Ryan Johnson
Kiril Kirsanov
Simon Latkoczy

Haamujengillä kasassa nyt 20 pistettä eli kärjessä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Epävirallinen pistetilanne just nyt:


Dragunov 26
Knap 22
Vikidiviimeinen 19
Mängimies 19
Uniquewn 19
Abdel 18
Salming 18
Lost Horizon 14
Lösönen 12
Zigmund 11
 

Knap

Jäsen
Nyt tuntuu että varasin paskimman tiimin ikinä, täynnä kolmansiitoista hyökkääjiä, seiskapakkeja ja kakkosmaalivahteja. Taustatyöt jäi ohkasiks ja sitä kautta lopputuloksena ennustan peräpään sijaa.
*jinx jinx jinxedi jinx jinx jinx jinxedi jinx*
Epävirallinen pistetilanne just nyt:


Dragunov 26
Knap 22
Vikidiviimeinen 19
Mängimies 19
Uniquewn 19
Abdel 18
Salming 18
Lost Horizon 14
Lösönen 12
Zigmund 11
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Team Salming:

Michal Teplý - Cole Perfetti - Yegor Afanasyev
Mikael Pyyhtiä - Senna Peeters - Brad Lambert

Cameron York - Thomas Harley
Simon Nemec

Devon Levi

Pisteodotukset:

Devon Levi (10)

- Kanadan ykkösmaalivahti. Lepää Saksa-pelin, mutta ottaa alkusarjassa muutoin kolme voittoa eli kuusi pistettä. Puolivälierissä Kanada ei kotikisoissaan putoa kuten viimeksi ja toisen mitalipeleistään Kanada ainakin voittaa, joten odotan Leviltä kymmentä pistettä kuten @Vikidiviimenen ehtikin ylle kirjoittaa tässä välissä. Nollapelit ovat vain bonuksia. Katselin hieman viime vuoden varausketjua ja näin, että maalivahdit ovat haluttua tavaraa, joten otin siksi Levin avauskierroksella numerolla seitsemän, kun Askarov ja Knight menivät jo edeltä.

Cameron York (7)
- Yhdysvaltojen ykkösylivoiman takakolmiossa Zegrasin ja Kaliyevin kanssa. Piste per peli -tahti on minimivaatimus tuossa seurassa. Odotan seitsemää tehopistettä siis. Byram vietiin nenän edestä, joten York oli kakkosvaihtoehto toisella kierroksella. Pari vuotta sitten U18-kisoissa York teki peräti 11 tehopistettä ja odotan lähes vastaavanlaista dominointia nyt U20-tasolla.

Thomas Harley (5)
- Helpommassa lohkossa ykkössuosikin kakkosylivoiman viivamies. Samassa takakolmiossa olivat harjoitusottelussa Perfetti ja Newhook, joille Harley jakaa kiekkoa varmasti siipiin ja kerää siten syöttöpisteitä toivottavasti. Seurajoukkueessaan Harley on tehnyt tehoja piste per peli -tahdilla viime kausina. Byram olisi ollut vielä parempi valinta Kanadalta, mutta olen ihan tyytyväinen tähän hakuun neljännellä kierroksella, kun Byram ei ollut saatavilla. Toki ehkä jälkikäteen olisin sittenkin ottanut Matthew Beniersin hyökkäykseen, mutta toivottavasti tämä ei pääse pelaamaan ylivoimaa, jotta en kadu. Viisi pistettä on realistinen odotusarvo Harleylle kakkosviulussa.

Simon Nemec (2)
-
Itävallan ykkösylivoiman viivamies Lindner päätyi muualle juuri ennen vuoroani, joten otin sitten helpommasta lohkosta Slovakian kakkosylivoiman viivamiehen Nemecin. Jellus ja Mesar takakolmiotovereina eivät koveta, mutta jospa Saksaa ja Sveitsiä vastaan ropisisi jokunen tehopiste. Nemec on myös aina tehnyt hyvin tehoja missä ikinä hän on pelannutkaan, joten päädyin sitten ottamaan hänet viimeisellä vuorolla, vaikka ikää on vasta 16 vuotta ja Slovakia tuskin viittä peliä enempää pelaa tässä turnauksessa. Harkitsin myös kovemmista maista Kirsanovia, Faberia, Puutiota tai Hatakkaa, jotka eivät ylivoimaa pelaa, mutta ajattelin, että tokkopa hekään pisteillä juhlivat tasaviisikoin niin paljoa etteikö Nemec olisi riskinarvoinen poiminta.

Cole Perfetti (8)
- Viimeksi valitsin ensimmäisen hyökkääjäni jo neljännellä vuorolla koko draftissa, kun poimin livenä näkemäni Samuel Fagemon, joka lopulta voitti turnauksen koko pistepörssin. Tällä kertaa ensimmäinen hyökkääjävalintani tapahtui vasta kolmannella kierroksella, kun otin Kanadan kakkosylivoiman oikean siiven pelintekijän Cole Perfettin, joka pelaa helpommassa lohkossa ja potentiaalisessa ketjussa Krebsin ja McMichaelin kanssa sillä olettamalla, että Dachia siirtyy paikkaamaan alaketjuista joku muu. Odotan kahdeksaa tehopistettä vähintään pojalta, joka teki 111 pistettä seurajoukkueessaan viime sesongilla.

Yegor Afanasyev (6)
- Operoi jo Karjala-turnauksessa Venäjän toisen YV-viisikon oikeassa siivessä. Osaa ampua ja syöttää. Olemukseltaan hyvin vahva. Roolina on tasaviisikoin pelata kolmosketjussa Abramovin ja Spiridonovin kanssa, mutta ylivoimalla hän on yhä tosiaan kakkosviisikossa oikeassa siivessä ja saanee Chaykalta hyviä syöttöjä, joista ampua suoraan syötöstä. Afanasyev on myös neljässä KHL-pelissään iskenyt kolme pistettä tällä kaudella ja muutoinkin pelannut piste per peli -tahdilla suurin piirtein kaikkialla viime aikoina, joten odotan häneltä kuutta pistettä.

Brad Lambert (5)
- Helpompi lohko ja kakkosylivoimassa laukojan paikalla vasemmalla. Niemelä vieläpä rightin puolustajana pystyy hyvin jakamaan one-timereitä Brädille. Tasaviisikoin Pärssisen kanssa kemiat pelasivat oikein mainiosti Yhdysvaltoja vastaan. Liike näytti myös siltä, että Saksaa, Sveitsiä ja Slovakiaa vastaan tehopisteitä pitäisi syntyä, kun Lambert pörrää ympäriinsä.

Michal Teplý (5)
- Viime kisoissa tehot 0+5. WHL:ssä pelannut piste per peli -tahdilla. Nyt roolina on olla Tsekin ykkösylivoimassa Mysakin ja Hasin kanssa samassa takakolmiossa ja Has rightina pystyy jakamaan hyviä one-timereita Teplylle, joka oli Slovakiaa vastaan harjoituspelissä erittäin pirteä Mysakin rinnalla. Odotan vähintään viittä tehopistettä tänäkin vuonna, vaikka alkulohko on kova.

Mikael Pyyhtiä (4)
- Ainoa kenttäpelaaja, joka ei lähtökohtaisesti kuulu ylivoimaviisikoihin, mutta helpompi lohko ja tämän vuoden maajoukkuenäytöt tehojen valossa pakottivat minut poimimaan Pyyhtiän talteen kahdeksannella kierroksella. Tämä voi olla joko suuri ryöstö tai floppihaku, koska kaikki lepää tasaviisikkopelaamisen varassa. Rinnalla olevat Nikkanen ja Räty ovat mielestäni ihan sopivat ketjutoverit Pyyhtiälle, joka pörrää toivottavasti Lambertin tavoin pienempiä maita vastaan mallikkaasti.

Senna Peeters (4)
- Rossin ja Harnichsin rinnalla ykkösketjussa, mutta ylivoimalla ennen kaikkea osana takakolmiota Rossin ja Lindnerin kanssa, joten kiekkokosketuksia ja vetopaikkoja pitäisi aueta operoida Peeters sitten oikealla tai vasemmalla puolella. Itävalta oli ajoittain hyvinkin pirteä Sveitsiä vastaan, joten jospa he yllättäisivät ja pelaisivat raikasta jääkiekkoa kuten viime vuoden nousijajoukkue Saksa, jonka kärkimiehet tekivät lopulta ihan hyvin tehoja (karsintasarjassa syntyi niistä toki osa, joo) huolimatta kovista vastustajista.

Yhteensä:
56 pistettä
Puolet turnauksen otteluista on pelattu, joten lienee hyvä hetki tehdä tilannepäivitys.

Levi on yllättäen pelannut kaikki Kanadan pelit. Oletin, että häntä olisi lepuutettu Slovakiaa vastaan (Saksa-peli on virheellinen ilmaus yllä, koska muistin pelien olevan toisinpäin), mutta pitihän hänen syntymäpäivänään päästä pelaamaan. Kasassa on kolme voittoa tietysti ja lisäksi yksi nollapeli. Toinen nollapeli mureni minuutti ennen loppua, mutta kun Nemec sai syötön Chromiakin kavennukseen, en menettänyt tuossa onneksi kuin yhden nettopisteen. Tavoitteena ollut kymmenen pisteen saalis on enää yhden voiton päässä. Levi varmaan pelaa tästäkin eteenpäin kaikki pelit ja kun en usko Kanadan häviävän kahta peliä putkeen, tavoite tullee täyteen, jollen nyt sitten onnistu jinxaamaan. Kun Cozens ja Zegras menivät varaustilaisuudessa TOP3:ssa, Levi on ollut melkeinpä parasta mahdollista saatavissa ollutta kamaa seitsemännellä vuorolla.

York on ollut hyvä poiminta toisella kierroksella. Hän johtaa puolustajien pistepörssiä tehoin 1+5=6 eli tavoite on enää pisteen päässä, mutta ylikin saa mennä, kun muualla on tapahtunut vuotamista. Viime pelissä hän teki vielä rohkeammin nousuja viivasta syvyyteen ja toivon saman jatkuvan, jotta pisteitä ropisisi yhä jatkossakin. Hauskaa on se, että hän teki keräsi vain yhden syötön Itävalta-murskajaisissa ja viisi pinnaa on tullut Venäjä- ja Tsekki-peleissä.

Perfettin poimin kolmannella kierroksella. Viisi pistettä on tyydyttävä saldo kolmeen peliin. Olen ollut kuitenkin pettynyt hänen peli-ilmeeseen. Pitääpä jatkossa muistaa, että en enää ikinä varaa ketään, joka on noin hidas ja keskinkertainen luistelija ja samalla pienikokoinen, jolloin laitojen lähellä on koko ajan vaikeaa pysyä kiekossa heikompiakin maita vastaan. Lisäksi Perfetti on ketjustaan aina ensimmäisenä menossa vaihtoon, joten kestävyys vaikuttaa melko keskeneräiseltä ja hän todella vaikuttaa olevan melko nopeasti puhki vaihdoissaan. Jotenkin hän on silti onnistunut keräämään tosiaan viisi pinnaa ja toki Dachin loukkaantumisen jälkeen nosto ykkösylivoiman siipimieheksi on auttanut hieman asiaa.

Neljäs varaus on huti. Harleylla on vasta yksi tehopiste kasassa. Se syntyi Saksaa vastaan. Peliaikaa hän saanee 20 minuuttia illassa, mutta pelaaminen on todella varman päälle pelaamista siniviivassa. Dynaamisuus uupuu ja viime yön pelissä lisäksi hän putosi kakkosylivoimasta pois ja kun tilalle tullut Drysdale alusti heti maalin, Harley tuskin näkee enää YV-aikaa tässä turnauksessa ja se on kyllä ihan oikein, koska hän on ollut järkyttävä pettymys hyökkäyssuuntaan. Viivassakin hän usein vain siirtää vastuuta ja eilen esimerkiksi syötti 2-3 kertaa peräkkäin nopeasti poikittain Schneiderille ja vieläpä siten, ettei tämä saanut kiekkoja kunnolla haltuun ja päässyt ampumaan ranteella, koska poikittaissyötöt jäivät lavan takaosaan. Itseluottamus on hukassa karusti.

Viides varaus oli Venäjän Afanasyev. Hän pelasi kaksi ensimmäistä peliä surkeasti, mutta vihdoin yöllä hän keräsi 1+2 tehot päätöserässä ja kipusi siten joutsenen lailla piste per peli -tahtiin. Toisessa pelissä hän pääsi jopa kokeilemaan ykkösketjuun hetkeksi, mutta kun tulosta ei tullut, hän putosi ansaitusti alemmas. Viime yönä sitten Chinakhovin loukkaantuminen mahdollisti sen, että Afanasyev nostettiin heti avauserässä nelosketjusta kakkosketjuun ja se tuotti tulosta päätöserässä, joten toisen onni on toisen epäonni. Ylivoimalla hän pääsi niin ikään parissa ensimmäisessä pelissä pelaamaan Chinakhovin sijasta ykkösviisikossa laukojan paikalla, mutta viime yönä hän oli taas kakkosviisikossa kuten harjoituspelissä ja alusti tosiaan yhden osuman. Mutta joo, jospa ketsuppipullo nyt aukesi ja hän saisi jatkaa Gritsyukin ja Abramovin kanssa samassa ketjussa. Viiden pisteen tavoitteeseen yltäminen on taas realismia, kun olin jo luopunut toivosta ennen viime yötä.

Ihmepoika Brad Lambert liittyi mukaan kuudennella kierroksella. Kiehuin, kun lukuisista paikoista ja alustuksista huolimatta hän jäi tehoitta Saksaa vastaan. Sveitsiä vastaan tulleet 0+2 tehot paikkasivat kivasti ja Bräd on taas aikataulussa.

Rukoilin draftin aikana, että Teply putoaisi minulle seiskakierroksella. Niin tapahtui ja kaikki alkoi hyvin, kun Ruotsia vastaan hän keräsi kakkossyötön Mysakin YV-osumaan heti avauserässä, mutta seuraavat kahdeksan erää hän on ikävä kyllä pelannut tehopisteittä, joten kasassa on yhä vain yksi syöttöpiste. Itävaltaa vastaan luotan, että hän tekisi ainakin pari pistettä, koska kyseessä on iso peli ja hänen tulee kantaa vastuuta Mysakin kanssa.

Kahdeksas varaus oli sitten Pyyhtiä. Sama homma kuin Teplylla eli Saksaa vastaan tuli maali, mutta sitten on ollut hiljaista. Viime pelissä hän toki alusti esimerkiksi Hatakalle avopaikan maalin eteen, mutta tämä ohjasi logoon. Jälkikäteen mietittynä olisi pitänyt ottaa vain vapaana ollut YV:n maalineduspelaaja Nikkanen. Avauspelissä Pyyhtiä oli hermostunut ja kiekot pomppivat lavoissa, mutta viime peli oli jo vähän parempi ja hän sai kutejakin aikaan puolustajien jaloista, joten jospa nouseva pelillinen trendi jatkuisi tästä eteenpäinkin ja hän pääsisi lähemmäs neljän pisteen tavoitetta.

Peeters tarttui mukaan toiseksi viimeisellä kierroksella. Itävalta oli kaksi ensimmäistä peliä ala-arvoinen saamatta edes laukauksia aikaan, joten tehojakaan ei ole voinut tulla. Rossi ei ollut läheskään samanlainen dynaaminen johtaja kuin vaikkapa Stutzle on ollut Saksalle tänä ja viime vuonna, mutta onneksi nyt sitten viime yönä Peeters kiskaisi Itävallan toistaiseksi ainoan osuman Kasperin esityöstä. Neljää pistettä Peeters ei enää millään saa kasaan, koska Itävallalla on yksi peli jäljellä, mutta jospa ylivoimalla tulisi joku pinna vielä Tsekkiä vastaan.

Viimeisellä kierroksella kiikareilla vetänyt Lindner vietiin nenän edestä, mutta onni onnettomuudessa Nemec on kerännyt yhden syötön toistaiseksi Slovakian kaikissa peleissä, joten tähän varaukseen pitää olla todella tyytyväinen, koska Nemec on jo nyt ylittänyt kahden pisteen tavoitteen yhdellä pisteellä ja kaikki tästä eteenpäin on plussaa. Hän ollut yllättävän hyvä laitakamppailuissa ja siirtokiekoissa häkkipääpuolustajaksi ja hiljalleen peli peliltä ottanut suurempaa vastuuta myös hyökkäyssiniviivassa eikä aina vain syöttänyt viereen.

Yhteensä pisteitä on nyt siis 31 kappaletta. Viime vuonna ylitin ensi kerran 50 fantasypisteen rajan U20-kisoissa eikä saman toistaminen ole nytkään mahdottomuus. Se, mihin se sitten mahdollisesti riittääkään, on arvoitus.
 
Viimeksi muokattu:
Alkusarja läpsytelty ja nyt alkaa tosipelit. Niin myös tässä formaatissa.

Pistetaulukko alkusarjan jälkeen:
1. @Salming 36 pistettä
1. @Abdel 36
3. @Uniquewn 34
4. @Dragunov 32
5. @LostHorizon 30
5. @Knap 30
7. @Zigmund 28
8. Mängimies 27
9. @Vikidiviimenen 24
10. @Lösönen 23

Kärkinelikko mahtuu siis viiden pisteen sisään ja kärkikahdeksikko 10 pisteen sisään, joten kaikki on vielä auki. Paljonhan tässä on vielä muuttujia. Kahdella maalla päättyi jo pelit jo tänään neljällä päättyy pelit. Loput neljä maata pelaavatkin varmuudella tämän päivän jälkeenkin vielä kaksi peliä.

Jos tuota kärkikolmikkoa tarkastelee ja niiden pelaajien jakautumista eri maihin, niin Salmingilla kolme Kanadan pelaajaa sekä yksi Suomesta, Venäjältä ja Yhdysvalloista. Lopuille voisin ennustaa pelien päättymistä tähän päivään ja Itävallan Peetersillä pelit jo päättyivätkin. Kanadan Levi maalilla on kuitenkin sellainen ase, joka pitää Salmingin toistaiseksi kärjessä. Abdelilla puolestaan vain yksi Kanadan ja yksi Yhdysvaltojen pelaaja ja muutenkin jakautunut tasaisemmin eri maihin. Uniquewnin jengi puolestaan rakennettu kokonaan kärkimaidan ympärille, silti toivo lepää lähinnä Cozensin onnistumisissa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Omalta osalta tuo Chinakhovin loukki kolmannen alkusarjapelin alussa rokottaa ikävästi tämän poolin kärkikamppailussa pärjäämistä. Ei pelaa näköjään tänäänkään.
 
Nyt on tulokset tarkistettu ja laskettu - ja laskettu ja tarkistettu useampaan kertaan. Pahoittelut, että edellisen pistepäivityksen tilanne ei ollut täysin validi, vaan joitain Ruotsin ja Sveitsin pelaajien pisteitä puuttui syystä tai toisesta. Nyt kuitenkin on lopputulokset selvillä ja ne julistettakoon tässä ja nyt.

Tämän 2021 poolin voittaja eli sijalla 1. @Salming yhteensä 49 pistettä
- Perfetti 6
- Afanasyev 5
- Lambert 4
- Teply 2
- Pyyhtiä 2
- Peeters 1
- York 6
- Harley 1
- Nemec 4
- Levi 18

Sijalla 2. @LostHorizon yhteensä 47 pistettä
- Holtz 3
- Quinn 5
- Abramov 2
- Pelletier 7
- Brink 6
- Safonov 2
- Drysdale 2
- Chistyakov 3
- Thrun 1
- Knight 16

Sijalla 3. @Knap yhteensä 45 pistettä
- Zegras 18
- McMichael 8
- Boldy 7
- Gunler 5
- Mysak 3
- Canonica 1
- Mukhamadullin 0
- Meier 2
- Knazko 1
- Wallstedt 0

Jaetulla sijalla 4. @Uniquewn sekä @Dragunov yhteensä 43 pistettä
Sijalla 6. @Abdel 42 pistettä
Sijalla 7. @Lösönen 38 pistettä
Sijalla 8. @Mängimies 37 pistettä
Sijalla 9. @Zigmund 33 pistettä
Sijalla 10. (nimimerkkiään mukaillen) @Vikidiviimenen 29 pistettä

Parhaat pelaajat:
1. Devon Levi (Salming) 18 pts
1. Trevor Zegras (Knap) 18
3. Spencer Knight (LostHorizon) 16
3. Dylan Cozens (Uniquewn) 16
5. Anton Lundell (Zigmund) 10
5. Tim Stützle (Zigmund) 10
5. John-Jason Peterka (Dragunov) 10
5. Kari Piiroinen (Lösönen) 10
9. Florian Elias (ei varattu) 9
10. Topi Niemelä (Abdel) 8
10. Connor McMichael (Knap) 8
10. Arthur Kaliyev (Mängimies) 8
10. Peyton Krebs (Abdel) 8
10. Alex Turcotte (Lösönen) 8

Muita huomioita:
- maalivahtivalinta tämän pelin tänäkin vuonna ratkaisi, sillä kärkikaksikolla (Salming ja LostHorizon) oli kisojen molarien pisterohmut (Levi ja Knight) ja toisaalta 3. sijalle Knapin maalivahti Wallstedt keräsi 0 pistettä
- 1. kierroksen varaukset onnistuivat todella vaihtelevasti, sillä näiden kymmenen nimen pistehaitari oli 18 pisteestä (Levi/Salming ja Zegras/Knap) 4 pisteeseen (Pärssinen/Vikidiviimenen)
- myös alakierroksilta saattoi löytää timantteja kuten Simon Nemec (Salming, 10. kierros ja 5 pistettä) tai John Farinacci (Vikidiviimene, 9. kierros ja 7 pts)
- Kerran tämän poolin voittanut Zigmund jäi sijalle 9., mutta hänen neljä kärkipelaajaa tekivät peräti 30 pistettä, loput kuusi pelaajaa tekivät yhteensä 3 pistettä, vain Salmingilla kovempi pistesaldo neljän kärkivarauksen osalta

Eli vielä kerran, onnittelut @Salming tämän poolin voitosta. Tiukille se meni, mutta voitto on epäilemättä täysin ansaittu. Hienosti pelattu myös muut "mitalistit" @LostHorizon sekä @Knap ja kaikki muutkin osallistujat. Olihan kisa tiukka kun kuusi parasta mahtuu kahdeksan pisteen sisään. Oma joukkue kyykkäsi kauden tärkeimmässä tapahtumassa, mutta ei siitä enempää tässä viestissä. Loppuanalyysin aika on myöhemmin.

Sitten vain voittajalta tilinumeroa tulemaan. Kiitos kaikille ja ensi vuonna uudelleen!
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Yhteensä pisteitä on nyt siis 31 kappaletta. Viime vuonna ylitin ensi kerran 50 fantasypisteen rajan U20-kisoissa eikä saman toistaminen ole nytkään mahdottomuus. Se, mihin se sitten mahdollisesti riittääkään, on arvoitus.
U20 MM-turnaus vuosimallia 2021 on ohi ja kaikki 28 peliä on pelattu, joten on yhteenvedon aika.

Ykkösvaraukseni numerolla seitsemän oli siis Devon Levi, joka pelasi sensaatiomaisesti alusta loppuun. Jo harjoituspelissä Venäjää vastaan hän piti nollapelin ja olemus oli tuossa pelissä niin levollinen ja rauhallinen, että uskalsin varata hänet, vaikka aiemmin Kanadan maalivahtiosasto onkin ollut turbulenssissa kuten @Knap totesi, mutta ei tänä vuonna. Levi aloitti kaikki seitsemän peliä. Hänet vaihdettiin pois kesken Saksa-pelin, mutta tuostakin tuli voitto, kun hän oli torjuntavuorossa voittomaalin syntyessä. Slovakiaa vastaan kisojen ensimmäinen nollapeli jäi minuutin päähän. Sveitsiä vastaan nollapeli lopulta tuli 10-0 voitossa. Suomi onnistui iskemään yhden kiekon Levin taakse ylivoimalla, mutta tuo ei haitannut, kun maalin teki oma hevoseni Lambert. Puolivälierissä Levi otti toisen nollapelin Tsekin kustannuksella. Välierässä puolestaan tuli turnauksen kolmas nollapeli 5-0 voitossa. Venäjä teki toki yhden YV-maalin, mutta onnekkaasti paitsiohaasto pelasti minulle kaksi lisäpistettä. Finaalista ei enää pisteitä tullutkaan, kun Kanada ei saanut maaleja aikaan USA:n reppuun ja Levikin päästi peräti kaksi maalia, heh. Tavoitteena ollut kymmenen pisteen saalis ylittyi kuitenkin komeasti, kun Levi kerrytti pistesaldoani 18 pisteellä. Tämän paremmin en olisi voinut varata, koska 18 tehopisteeseen yltänyt Zegras meni jo TOP3:ssa varaustilaisuudessa, mutta onnistuin onneksi valitsemaan sitten parhaan saatavissa olleen pelaajan näin jälkikäteen tarkasteltuna kuten Mängimiehen listastakin yllä kävi ilmi.

Toisena varasin Cam Yorkin. Hän pelasi läpi turnauksen ykkösylivoimassa takakolmiossa viivamiehenä kuten pitikin, joten scouttaus piti loppuun asti. Tehoja kertyi kuusi. Tavoite oli seitsemän, mutta NHL-säännöillä Yorkille olisi merkitty kaksi syöttöpistettä lisää. Häneltä nimittäin ryöstettiin kakkossyötöt niin Ruotsi- kuin Slovakia-peleissä siksi, että välissä maalintekijä ja ykkössyöttäjä käyttivät kiekkoa toisillaan enemmän kuin kerran. Ruotsi-pelissä tapahtumaketju oli York-Zegras-Faber-Zegras, kun Faber laukoi viivasta patjaan ja Zegras ampui laidasta reboundin pienestä kulmasta maalin kattoon. Slovakia-pelissä puolivälierissä tapahtumasarja oli York-Zegras-Caufield-Zegras-Caufield viimeksi mainitun laukoessa ranteella ylänurkkaan slotista. Pudotuspeleissä York ei tehnyt yhtään pistettä, vaan kaikki pinnat kertyivat alkusarjassa. Hän oli lopulta puolustajien pörssin kakkonen Niemelän jälkeen, joten olen ihan tyytyväinen tähän varaukseen ja tosiaan eri sääntötulkinnalla hänellä olisi ollut kaksi syöttöpistettä enemmän, jolloin tavoite olisi toteutunut.

Kolmas varaus oli Cole Perfetti. Tiesin hänen olevan kakkosylivoimassa siivessä, mutta Dachin loukkaannuttua hän pääsi jopa ykkösviisikkoon ja iskikin oikeasta siivestä muun muassa välierässä yhden osuman ohi Askarovin rannarilla. Perfettin peli-ilme oli kuitenkin alkusarjassa vaisu. Kuten kirjoitin aiemmin, hän vaikutti keskenkuntoiselta eikä jaksanut vetää kovin pitkiä vaihtoja. Luistelu oli myös yllättävän tahmeaa ja laidoissa hänellä oli vaikeuksia pysyä kiekossa heikompiakin maita vastaan. Toisaalta sitten mitalipeleissä hän näytti ihan eri pelaajalta ja jopa ykköskierroksen TOP10-varauksen arvoiselta, joten ehkä hänellä vain kesti päästä rytmiin muita kauemmin. Tavoitteena Perfettille oli kahdeksan pinnaa. Hän teki vain kuusi (2+4), mutta alkusarjan vaikeudet huomioon ottaen tuo oli torjuntavoitto.

Neljäs varaus oli Thomas Harley, jonka toivoin saavan pisteitä kakkosylivoiman viivamiehenä ja ylipäätään ylivoimaisessa joukkueessa pelaavana pelaajana alkusarjassa. Totuus oli toinen ja Harley oli pahin hutivaraus, koska hän putosi kesken kisojen pois ylivoimasta ja ylipäätään dynaamisuus hyökkäyssuuntaan uupui täysin. Hän tyytyi varmoihin ratkaisuihin siniviivassa eikä tehnyt juurikaan nousuja tai sivuttaisliikkeitä avatakseen itselleen vetopaikkoja. Varman päälle pelaaminen tuotti vain yhden tehopisteen ja sekin syntyi jo avauspelissä Saksaa vastaan, joten viimeiset kuusi peliä Harley veti kiikareilla. Mitalipeleissä hän oli mielestäni Perfettin tavoin jo paljon paremmin pelissä kiinni kiekollisenakin, mutta se oli liian myöhäistä. Ironista kyllä, Harley voitti turnauksen tehotilaston lukemalla +14, vaikka tehopisteitä syntyi tosiaan vain yksi. Hän ei ollut kertaakaan jäällä, kun omissa soi tasakentällisin eli finaalin kahden maalin aikana. Melkoista tehopisteiden väistelyä kerta kaikkiaan!

Yegor Afanasyevin saldo oli 2+3=5. Tavoite oli kuusi pinnaa, joten kauaksi se ei lopulta jäänyt. Pronssipelissä Podkolzin ohjasi tolppaan Yegorin passin, joten lähellä se tosiaan oli. Viisi pinnaa on Perfettin tavoin torjuntavoitto, koska kaksi ensimmäistä peliä menivät surkeasti ja kolmannessakin hän heräsi vasta päätöserässä tekemään 1+2 tehot Itävallan verkkoon. Afanasyevia heiteltiin läpi kisojen ketjusta ketjuun eikä sopivaa roolia oikein löytynyt. Samoin ylivoimalla hän oli aluksi siivessä laukojan paikalla kuten Karjala-turnauksessa, mutta lopuksi jopa neliön keskellä tekemättömässä paikassa. Parhaiten peli kulki Abramovin ja Gritsyukin kanssa turnauksen keskivaiheilla. Jälkikäteen tarkasteltuna olin onnekas sen suhteen, että Yegor teki edes viisi pinnaa ollen Venäjän toiseksi paras pistemies Maratin kanssa.

Ihmepoika Lambert teki lopulta tehot 1+3=4. Yegorin tavoin tavoite jäi pisteen päähän. Saksa-pelissä hän veti kiikarit ja siihen tavoite aika lailla heti kaatuikin, vaikka paikkoja oli. Slovakiaa vastaan syntyi onneksi pari syöttöpistettä ja kisat lähtivät käyntiin. Kanadaa vastaan hän teki ainokaisensa ylivoimalla ja viimeinen piste tuli sitten Ruotsi-voitossa. Kohtalainen varaus kaikkinensa.

Seitsemännen kierroksen varaus Teply oli Harleyn tavoin selkeä huti. Hän keräsi vain kaksi syöttöpistettä. Toinen tuli heti avauspelin avauserässä, jolloin kaikki näytti hyvältä, mutta sitten tahti hyytyi. Laituripari Lang kyllä teki jopa tehot 3+1, mutta Teply ei osunut mistään ja pelasi melko flegmaattisesti. Toinen pinna syntyi Itävalta-teurastuksen päätösminuutilla vähän vahingossa. Tsekin ykkösketju ei ollut kaikkinensa niin hyvä kuin harjoituspelin perusteella sopi odottaa.

Kahdeksas varaukseni oli Pyyhtiä, jonka totesin olevan joko ryöstö tai huti. Tiesin, ettei hän pelaa ylivoimaa, vaan alivoimaa, mutta otin silti hänet mukaan. Tehoja syntyi lopulta 1+1=2, joten neljän pisteen tavoite ei toteutunut. Hän osui rintakehällään heti avauspelissä, mutta seuraava piste syntyi 13 sekuntia ennen kisojen päätöstä, kun hän tarjoili Pärssiselle tyhjiin tekopaikan pronssipelissä. Siinä välissä rooli vaihteli jonkin verran Pennasen ketjuruletin seurauksena. Kisat alkoivat kolmosketjussa Nikkasen ja Rädyn kanssa. Hän päätti myös kisat Rädyn kanssa, mutta sentteriksi oli vaihtunut Pärssinen. Ruotsia vastaan Pyyhtiä olisi ansainnut kaksi syöttöpistettä, mutta paitsiohaasto vei syötön Rädyn maaliin ja Petman ei puolestaan saanut avopaikkaansa hyödynnettyä. Sanotaan näin, että olin hajulla Pyyhtiän potentiaalista, koska kisat päättyivät tosiaan kakkosketjussa, mutta hän ei vain päässyt tulostaululle niin tehokkaasti kuin ounastelin Vierumäen harjoituspelin perusteella.

Senna Peeters ja neljä tehopistettä. No, ei ihan osunut, kun Itävalta teki yhden maalin koko turnauksessa ollen todella huono, vaikka se harjoituspeli Sveitsiä vastaan oli ihan lupaava varsinkin Rossin ketjun osalta. Onneksi sentään Peeters oli se pelaaja, joka Kasperin syötöstä viimeisteli Itävallan ainokaisen ohi Askarovin. Kun koko joukkueen laukaukset jäävät kymmeneen per peli, on silloin vaikea vaatia enempää kuin yhtä pistettä.

Viimeinen varaus oli puolestaan loistava, kun täydensin pakiston Slovakian häkkipäällä Simon Nemecilla. Hän oli joukkueensa paras pistemies neljällä syöttöpisteellä. Onneksi Zigmund valitsi edellä Lindnerin, joka jäi lopulta tehoitta. Jos olisin ottanut itse Lindnerin, kokonaispistemäärä olisi ollut neljä pistettä vähemmän, joten onnea oli taas matkassa. Nemec turnauksen edetessä otti yhä suurempaa roolia kiekollisena, josta olin tietysti tyytyväinen. Toki ensimmäinen pinnakin syntyi jo hyvän nousun jälkeisestä alustuksesta, mutta peli peliltä hän oli vielä parempi ja kamppaili yllättävän hyvin laidoissa ikäisekseen.

Yhteensä keräsin siis lopulta 49 pistettä. Tavoitteena oli 56 pistettä, joten aika hyvin etukäteisarvio piti kutinsa, vaikka tietysti pisteet jakautuivat hieman eri tavalla kuin kuvittelin. Levi oli MVP-tason pisterohmu ja se lopulta toi voiton, vaikka 50 pisteen haamuraja jäikin pisteen päähän. Laitan maksutietoja tulemaan tuota pikaa.

Kolmen kullan kerho on täten saanut ensimmäisen jäsenen, kun palkintokaapissa ovat nyt seuraavat Fantasy Pool -mestaruudet:

Stanley Cup 2019 (Jatkoajan Fantasy Pool NHL Edition 2018-2019)
MM-kulta 2019 (Jatkoajan Fantasy Pool @ MM-kisat 2019)
U20 MM-kulta 2021 (U20 Jatkoaika Fantasy Pool - 2021 Edition)

Hauskasti käänteisessä järjestyksessä suurimmasta pienimpään ovat tulleet nuo tittelit. U20-kultaa jouduin metsästämään neljät kisat 2018-2021, mutta vihdoin haaveesta tuli totta. Viime vuonna olin jo lähellä, mutta en vielä silloin ollut valmis voittamaan toisin kuin nyt, kun kokemusta oli kertynyt riittävästi. Tällä kertaa en myöskään pakottanut itseäni varaamaan vähintään yhtä vegaslaista, joten tunne ei mennyt järjen edelle. Hyvä niin.

Ensimmäistä kertaa rikoin U20-fantasyssa 50 pisteen rajapyykin. Valitettavasti se ei kuitenkaan tainnut riittää kuin palkintopallille yltämiseen Abdelsin vietyä voiton. Loppuottelussa olin toki Venäjän johtaessa virtuaalisesti yhden pisteen päässä, kunnes Addison teki päätöserässä pari pinnaa ja Miftakhov menetti voiton. Se sattuu, mutta nousu kehnon alkusarjan jälkeen oli kuitenkin loistava ja sikäli hirveän karvas maku ei jää suuhun, mutta tietysti lopputulokset tulevat uniin varmasti monesti seuraavan vuoden aikana, koska tilaisuus voittaa himoittu titteli on vain kerran vuodessa. Kiitoksia kaikille osallistujille tämänkertaisesta turnauksesta ja palataan U20-fantasyn merkeissä asiaan joulukuussa.

Kiitoksia jälleen @Mängimies järjestelyistä ja muille rehdistä vastuksesta. Voittaminen on vain bonusta, koska hauskinta antia vuodesta toiseen ovat nuo varaustilaisuudet, joten toivottavasti jatkossakin näihin löytyy osallistujia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös