Mainos

Tyttöjen maajoukkueet

  • 44 638
  • 393

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Huuhkajatkin pistäisivät nippuun brasilioita ja espanjoita, kunhan vaan olisivat parempia jalkapalloilijoita.

Monta asiaa voisi varmasti ja pitäisikin tehdä paremmin, mutta on silläkin vaan jotain merkitystä, että pohjoisamerikkalaisia pelaajia on vähintään kymmenkertainen määrä. Sieltä kun valitaan maata edustavat 23 parasta pelaajaa, niin tilanne on vähän eri kuin Suomessa. Toki pelaajamassojen synnyttämää tasoeroa voisi ainakin lajin tässä kehitysvaiheessa kuroa vielä kiinni panostuksilla, mutta sen sijaan täällä Suomessa lajiväki enimmäkseen vaan vittuilee sekä vähättelee jääkiekkoa pelaavia tyttöjä ja naisia. Panostuksien sijaan liittokin tuntuu tekevän kaikkensa, että vahingossakaan ei pääse syntymään mitään buumia harrastajien määrissä tai katsomoissa.
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Jaaa että 5-0? Nooh, kai se nyt kuvaa sitten tätä tyttöleijonien tasoa ja eipä tuolla pelillä olisi enempää ansaitukkaan. Tämän viikon Urheilulehdessä oli juuri juttua kuinka Jääkiekkoliitto on jäänyt laakereille makaamaan ja on sokaistunut menestyksestä, jolloin tehtäviä on jäänyt tekemättä jonka vaikutuksia alkaa nyt näkymään. Mustonen-Räty keissi, Hääsekoilut MM-kisoissa ja Nuorten Leijonien katastrofikisat. Mitähän vielä unohtui
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Pohjoisamerikkalaisessa mentaliteetissa arvostetaan mestaruutta ihan eri tavalla kuin pronssia, mutta eiköhän USA ole käsitellyt pettymyksen ja tulee näytönhaluisena osoittamaan, minkä tason joukkue on. En muutenkaan liittäisi naisten ja tyttöjen maajoukkueisiin samanlaista asennetta kuin vaikka miesten MM-kisoissa nähtyihin pohjoisamerikkalaisiin, jossa pronssiottelua enemmän kiinnostaa kärjistetysti lomamatka Eurooppaan. Naisilla ja tytöillä mahdollisuudet tämän tason peleihin ovat niin harvinaisia, että asenne on ihan varmasti kunnossa.

Näinhän tuo haaveiluistani huolimatta tuntui menevän ja vaikka hiukan näytti, että sieltä Suomi puserosta se löpö oli vähissä, niin ehkä tuossa on se reaalisempi tasoero, kuin siinä 8 -1 kylvetyksessä. Ehkä juuri se teki välierästä Kanadalle henkisesti haastavan, kun Ruotsi kuittasi jenkit aiemmin, vaikka Suomi tuossa pelissä olikin parempi kuin aiemmin kisoissa, niin Kanadalla myös keppi puristi kourassa. Vielä tässä vaiheessa kun kummallekin Pohjois - Amerikan joukkueelle välierä on se peli, jossa on hävittävää eniten, eli paine epäonnistumiseen on suurin.

Kuitenkin oma yhteenveto on, että Suomen ongelma on riittämätön materiaali kv - tasolle, eli sitä en usko, että yhtään kyvykkäämpää olisi rannalle jätetty huonomman eduksi, riittävästi tälle tasolle pelaajia ei vaan ole, jotta tasapainoisen joukkueen kykenisi näistä luomaan. Tyttöpelaajien harjoittelusta mulla on niin vähän tietoa, että seuraava on pelkkää mutua. Työsarkaa olisi tässä järjestyksessä riittävästi: luistelu, voima ja yksilötaito.

Luistelu oli selvästi liian huonoa monella, että jo se esti suorittamasta, vaikka olisi millainen pelikäsitys ja rytmityskyky, kun et ehdi niin et vaan ehdi. Voimanpuute oli selvä myös eurooppalaisia joukkueita vastaan vääntämään laidoilla vielä pystyttiin, mutta mailalla kiekosta kamppailu siis riistot oli satunnaisia ja Suomen tyttösille yleisiä. Puhun siis käsivoimasta tai mailavoimasta, kuinka sen haluaa pukea. Voimaan liittyy myös räjähtävyys, vaikka ei olisikaan vauhtikestävin se muutaman potkun irtiottokyky pelastaa lajiosaamista paljon. Yksilötaito käsittää sitten sitä välineen hallintaa, mitä kiekolla ja mailalla osaa pelissä tehdä eri tilanteissa.

Muut avut, kuten pelisilmä/käsitys on paljolti myötäsyntyisiä avuja, mutta kyllä niitäkin parantamaan pystyy työllä, jos on motiivia kehittämiseen, niin kabineteissa, seuroissa kuin pelaajissakin.

Työsarkaa siis riittävästi on ja iso toive olisi, että jo piankin voisi puhua valtakunnallisesta toiminnasta tyttöjenkin kohdalla ja saataisiin laajempi pooli materiaalia, mistä joukkueet rakentaa.
 

Slide

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Miksipä tuo harrastajien määrä ei sitten olisi verrannollinen myös poikien ja miesten joukkueissa? Siellä näytetään pärjäävän hieman paremmin. Peliä voi aina verrata peliin. Valmennuksen taso ja vaatimukset pelaajille tässä on varmasti lähtökohta, millä pelisuoritukset saadaan paranemaan. Valmennuksen pitää osata puuttua niihin asioihin, mitkä ei toimi. On joukkuekohtaisia asioita ja pelaajakohtaisia asioita. Jo tuo viis-kolmosen hylkääminen kertoi, että ajantasalla ei olla. Sama sähellys jatkui pronssiottelussa. Paikat maaleihin jätettiin hyödyntämättä roiskimisella. Kovasti haluaisin, että tyttö-/naiskiekkoilu nostaisi tasoa, pelit olisivat viihdyttävämpiä ja sitämyöten yleisö tulisi paikalle ja olosuhteet paranisivat.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kovasti haluaisin, että tyttö-/naiskiekkoilu nostaisi tasoa, pelit olisivat viihdyttävämpiä ja sitämyöten yleisö tulisi paikalle ja olosuhteet paranisivat.

Meillä on ihan yhteinen toive tässä asiassa. Nuo asiat vaan on siellä rakenteissa kesannollaan, eikä riittävän jämerästi asioihin siellä ole tartuttu. Osansa on tietty sitten vastarinnallakin, monille kun naisten kiekko tuntuu olevan vastenmielisimpiä asioita maassa.

Uskon kyllä, että asennemuutos on vääjäämätön ja nuoremmat ja viisaammat näkee ja kokee jo asiat toisin. Toimiin olisi kuitenkin siellä taustojen rakentamisessa ryhdyttävä asap, muuten pelkään, että se Eurooppalaisenkin tason juna menee menojaan.

Naiset on ihan yhtä lahjakkaita pelaamaan kiekkoa kuin miehetkin, myös suomessa, kunhan taustojen tukirakenteet on kunnossa ponnistaa eteenpäin. Jossain siellä siintää ne sarjatkin, joita miehet voivat kannattaa ja kannustaa siinä kun miehiäkin. Fyysiset rajoitteet kun oivaltaa vivahteeksi, joka tekee pelistä kiinnostavan itsenään, eikä mitään vertailuja turhaan tarvitse tehdä kuin todellisiin verrokkeihin, niin hyvä tulee. Pohjatyö vaan on tehtävä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kyllähän tuo kuitenkin läpi turnauksen on ollut karmeaa katsottavaa. Kotimaassa seurajoukkueiden D-junioripojat pelaavat parempaa ja huolellisempaa jääkiekkoa kuin nämä tytöt.
Kerttu Niskasen hiihtoo ei kyllä kestä kattella, on se niin hidas verrattuna Iivo Niskaseen. Eihän se pärjäis Iivolle edes vitosella...

Mistä ihmeestä tää tarve verrata naisten kiakkoo miehiin, kun sitä ei muissakaan lajeissa tee? Vai teetkö ylläolevaa vertailua Niskasista ja lopetat sen TourDeSkin heti kun naiset hiihtää?

Huoh...
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kanada lyö tylyt luvut tauluun. Menisikö jo eka erässä kymppi rikki?
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Aika masentavaa, kun toisella onnistuu kaikki ja vielä senkin päälle vähän extraa ja toisella ei mikään. 5-0 ja finaali ohi alle yhdessä erässä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tekikö kanukit neljännen maalin ali-vai ylivoimalla?
Ylivoimalla. Ja samalla Kanada lyö 7-0 tauluun. Harmi Ruotsin kannalta, että tästä tuli tämmöinen ylikävely.

8-0-tilanteessa maalin tuulettaminen on jo aikamoista vastustajan nöyryyttämistä.
 
Viimeksi muokattu:

Slide

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kerttu Niskasen hiihtoo ei kyllä kestä kattella, on se niin hidas verrattuna Iivo Niskaseen. Eihän se pärjäis Iivolle edes vitosella...

Mistä ihmeestä tää tarve verrata naisten kiakkoo miehiin, kun sitä ei muissakaan lajeissa tee? Vai teetkö ylläolevaa vertailua Niskasista ja lopetat sen TourDeSkin heti kun naiset hiihtää?

Huoh...
Vertaan tyttöjen ja naisten menestystä poikien ja miesten menestykseen/ taitotasoon. En vertaa heitä toisiinsa. Totuus kuitenkin tasosta on se, että U15 junnujen peli on älyllisesti ja tasollisesti mennyt tuon U18 tyttöjoukkueen tason ohi. Näinhän ei pitäisi olla. Ei siinä peliälyssä pitäisi eroja olla kenenkään kesken. Samalla tavalla se Kerttu ja Iivo hiihtonsa aikana sen älyllisen työn ja ratkaisut tekevät. Ja samalla näyttävät, että siihen pystyvät molemmat sukupuolet. Pitää pystyä järjelliseen toimintaan siellä kaukalossakin, siihen pystytään kun opetetaan ja vaaditaan. Maajoukkue ei sitä rakentamistyötä tee, työ tehdään seuroissa. Samaa sohimista se on valitettavasti meidän naisten liigakiekkokin. Hyvät yksilöt eivät saa tukea taidolleen kun peli on sohimista ja roiskimista. Ja näitä pelejä on tullut katsottua ja tulee edelleen jatkuvasti. Homma vaan ei etene. Vaikka kuinka toivoisi.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Vertaan tyttöjen ja naisten menestystä poikien ja miesten menestykseen/ taitotasoon. En vertaa heitä toisiinsa.

Kun noin vertaat, niin nimenomaan vertaat niitä toisiinsa. Poikien menestyksen taustalla on aivan ylivertaiset resurssit niihin tyttöihin verraten. Jotta vertailussasi olisi mitään järkeä, sinun pitäisi kyetä määrittämään annettujen resurssien ja myös perinteen, eli kulttuurin merkityksen vaikutus, jotta moisessa vertailussa olisi mitään järkeä, samalla pitäisi ottaa huomioon myös se, että siinä missä poikien kiekko on aidosti koko valtakunnan kattavaa, on tytöillä muutama seura ja alue jossa mitään vakavasti otettavaa koordinoitua toimintaa edes on. Pelkästään tuo jo vaikuttaa rajusti siihen pelaaja massan määrään, josta lahjakkuuksia ja maajoukkueita seuloa.

Itse kiekon peluussa ei vertailussa olisi mitään järkeä, naisten ja tyttöjen kiekko on oma vivahteensa jääkiekosta ja itsenään ihan yhtä arvokasta kun muukin jääkiekko, siis jos kiekkoa arvostaa. Sinänsä, että me edes ajatuksen tasolla kirjoitellaan itsestään selvyyksiä kertoo, kuinka takapajuista meno on kiekkopiireissä, vai törmäätkö missään samoin perustein vaikkapa säbän parissa, vertaillaanko niiden fyysisyyttä (voima - ja kokoerot on ihan samat kuin kiekossakin) ja halvennetaan naisten heikompaa fysiikkaa jne. Samasta asiasta näissä peleissä on kuitenkin kysymys ja toisessa naiset on hyväksytty itsenään ja toisessa edelleen vertaillaan ja vielä hyvin tarkoitushakuisasti, unohtamalla ja vähättelemällä sitä eroa, mikä pelkän taustan panostuksella syntyy toisen eduksi.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kun noin vertaat, niin nimenomaan vertaat niitä toisiinsa. Poikien menestyksen taustalla on aivan ylivertaiset resurssit niihin tyttöihin verraten. Jotta vertailussasi olisi mitään järkeä, sinun pitäisi kyetä määrittämään annettujen resurssien ja myös perinteen, eli kulttuurin merkityksen vaikutus, jotta moisessa vertailussa olisi mitään järkeä, samalla pitäisi ottaa huomioon myös se, että siinä missä poikien kiekko on aidosti koko valtakunnan kattavaa, on tytöillä muutama seura ja alue jossa mitään vakavasti otettavaa koordinoitua toimintaa edes on. Pelkästään tuo jo vaikuttaa rajusti siihen pelaaja massan määrään, josta lahjakkuuksia ja maajoukkueita seuloa.

Itse kiekon peluussa ei vertailussa olisi mitään järkeä, naisten ja tyttöjen kiekko on oma vivahteensa jääkiekosta ja itsenään ihan yhtä arvokasta kun muukin jääkiekko, siis jos kiekkoa arvostaa. Sinänsä, että me edes ajatuksen tasolla kirjoitellaan itsestään selvyyksiä kertoo, kuinka takapajuista meno on kiekkopiireissä, vai törmäätkö missään samoin perustein vaikkapa säbän parissa, vertaillaanko niiden fyysisyyttä (voima - ja kokoerot on ihan samat kuin kiekossakin) ja halvennetaan naisten heikompaa fysiikkaa jne. Samasta asiasta näissä peleissä on kuitenkin kysymys ja toisessa naiset on hyväksytty itsenään ja toisessa edelleen vertaillaan ja vielä hyvin tarkoitushakuisasti, unohtamalla ja vähättelemällä sitä eroa, mikä pelkän taustan panostuksella syntyy toisen eduksi.
Tyttöjen kiekko ei ole aidosti koko valtakunnan kattavaa, koska harrastajia on hyvin vähän verrattuna poikakiekkoon. Se on kylmä tosiasia, että poikia ja miehiä kiinnostaa jääkiekko paljon enemmän kuin tyttöjä ja naisia. Jos lajin pariin hakeutuvia tyttöjä oli edes lähellekään yhtä paljon kuin poikia, heillä olisi taatusti vastaavat sarjat ja resurssit käytettävinään.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Se on kylmä tosiasia

Tätä kutsutaan fiksujen piirissä kehäpäätelmäksi, sen todistusarvo on nolla po. asiaan, googleta jos termi on uusi.

Kaikki lajit kiinnostaa sukupuolesta riippumatta kaikkia jos niiden pariin on pääsy ja mahdollisuus hankkia kokemuselämyksiä lajista. Kaikki lajit edelleen sukupuolesta riippumatta ei sytytä kaikkia, se on kylmä tosiasia.

Kommenttisi oikeastaan alleviivaa sitä typerien ennakkoluulojen puuroa, jota olen huomioinut kiekkopiireissä olevan. Se on yksi ylitettävä este naisten ja tyttöjen kiekolle, jonka uskon ajan huuhtovan pois kun kehitys kehittyy, nyt vielä tämän kanssa painitaan, lähtöajatus, ettei tyttöjä kiinnosta on, no so last season. kun liitto käärii hihat ja jalkauttaa seurat, kas kummaa se kiinnostaakin kun syntyy polku ja mahdollisuus. Vain jos tie tulpataan ennakkoluuloilla ja ymmärtämättömyydellä, ei synny kiinnostusta, eikä löydy harrastajia ihan samassa asemassa tulos olisi sama poikien ja miestenkin kohdalla.
 

jahoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
On tää (joukkue)urheilu niin paljolti monen moisista asioista kiinni. Ruotsi ensin hävisi kanukeille 4-2, voitti välissä jenkit ja nyt tuli turpaan, että tukka lähti.
 

Tufa

Jäsen
Melkoinen loppu näille kisoille. Jos oltaisiin hoidettu se ylivoima jatkoajalla ja ratkaistu peli, niin oltaisiin päästy pelaamaan tiukkaa ja varsinkin historiallista finaalia Ruotsia vastaan näissä karkeloissa. Nyt oli molempien kohtalo saada turpasauna viimesissä matseissa.

Erittäin sääli, että näin kävi. Ottaa vieläkin pannuun. Saa nähdä, tuleeko toista yhtä suurta tilaisuutta enää koettaa samaa uusiksi.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tätä kutsutaan fiksujen piirissä kehäpäätelmäksi, sen todistusarvo on nolla po. asiaan, googleta jos termi on uusi.

Kaikki lajit kiinnostaa sukupuolesta riippumatta kaikkia jos niiden pariin on pääsy ja mahdollisuus hankkia kokemuselämyksiä lajista. Kaikki lajit edelleen sukupuolesta riippumatta ei sytytä kaikkia, se on kylmä tosiasia.

Kommenttisi oikeastaan alleviivaa sitä typerien ennakkoluulojen puuroa, jota olen huomioinut kiekkopiireissä olevan. Se on yksi ylitettävä este naisten ja tyttöjen kiekolle, jonka uskon ajan huuhtovan pois kun kehitys kehittyy, nyt vielä tämän kanssa painitaan, lähtöajatus, ettei tyttöjä kiinnosta on, no so last season. kun liitto käärii hihat ja jalkauttaa seurat, kas kummaa se kiinnostaakin kun syntyy polku ja mahdollisuus. Vain jos tie tulpataan ennakkoluuloilla ja ymmärtämättömyydellä, ei synny kiinnostusta, eikä löydy harrastajia ihan samassa asemassa tulos olisi sama poikien ja miestenkin kohdalla.
Toivoisin todella, että voisit esitellä ne keinot, joilla saadaan tyttöjä jääkiekkoon yhtä paljon tai enemmänkin kuin poikia. En pohjaa omaa näkemystäni ennakkoluuloihin, vaan noin kymmenen vuoden ajanjaksoon, jonka olen paikallisseuran toiminnassa ollut mukana. Meille jokainen harrastaja on tasan yhtä tärkeä ja kaikille lapsille mahdollistetaan harrastaminen seurassamme. Emme valikoi millään tavoin kiekkokouluun hakeutuvia tai niitä lapsia, jotka kiekkokoulusta jatkavat omaan ikäluokkajoukkueeseen. Tytöt harrastavat poikien kanssa rintarinnan aina kilpakiekkovaiheeseen asti ja siitä olen ylpeä, että seuramme on onnistunut tyttöjen pelaajapolussa aina maajoukkuetasolle asti. Jos saisimme toimintaamme mukaan tyttöjä samalla volyymilla kuin poikia, seuran kaikki talous- ja resurssiongelmat olisi ratkaistu kertaheitolla.

Jotain teemme siis systemaattisesti väärin, jos kyse ei ole sukupuolien välisestä erosta ja kiinnostuksen kohteista. Ehkä voisimme oppia jotain tutkimalla paikallisen taitoluisteluseuran toimintaa, koska he tuntuvat toistavan virheemme täysin päinvastaisesti. Siellä tyttö/poikaharrastajien määrän suhdeluku on täysin päinvastainen.

Lupaan viedä eteenpäin kaikki antamasi konkreettiset toimenpiteet, joilla nämä harrastamäärien sukupuolierot saadaan tasoitettua. Tällä muutoksella olisi myös merkittävät kansanterveydelliset vaikutukset, koska tällöin jokaiselle yksittäiselle lapselle avautuisi eteen paljon suurempi lajikirjo, joka todennäköisesti auttaisi jokaista lasta hankkiutumaan helpommin liikunnallisten harrastusten pariin.

Tämä asia kiinnostaa myös vanhempana. Omat poikalapseni ovat valikoineet harrastuksikseen voimanoston, jääkiekon ja jalkapallon. Perinteisesti hyvin maskuliiniset lajit. Kotona meillä ei ole ikinä mitään lajia tai harrastusta suljettu pois tai erityisesti ohjattu minkään lajin pariin. Poikani on jääkiekkoharrastuksensa yhteydessä käynyt taitoluisteluvalmentajan ohjauksessa, mutta ei pitänyt siitä ollenkaan.
 

Slide

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kun noin vertaat, niin nimenomaan vertaat niitä toisiinsa. Poikien menestyksen taustalla on aivan ylivertaiset resurssit niihin tyttöihin verraten. Jotta vertailussasi olisi mitään järkeä, sinun pitäisi kyetä määrittämään annettujen resurssien ja myös perinteen, eli kulttuurin merkityksen vaikutus, jotta moisessa vertailussa olisi mitään järkeä, samalla pitäisi ottaa huomioon myös se, että siinä missä poikien kiekko on aidosti koko valtakunnan kattavaa, on tytöillä muutama seura ja alue jossa mitään vakavasti otettavaa koordinoitua toimintaa edes on. Pelkästään tuo jo vaikuttaa rajusti siihen pelaaja massan määrään, josta lahjakkuuksia ja maajoukkueita seuloa.

Itse kiekon peluussa ei vertailussa olisi mitään järkeä, naisten ja tyttöjen kiekko on oma vivahteensa jääkiekosta ja itsenään ihan yhtä arvokasta kun muukin jääkiekko, siis jos kiekkoa arvostaa. Sinänsä, että me edes ajatuksen tasolla kirjoitellaan itsestään selvyyksiä kertoo, kuinka takapajuista meno on kiekkopiireissä, vai törmäätkö missään samoin perustein vaikkapa säbän parissa, vertaillaanko niiden fyysisyyttä (voima - ja kokoerot on ihan samat kuin kiekossakin) ja halvennetaan naisten heikompaa fysiikkaa jne. Samasta asiasta näissä peleissä on kuitenkin kysymys ja toisessa naiset on hyväksytty itsenään ja toisessa edelleen vertaillaan ja vielä hyvin tarkoitushakuisasti, unohtamalla ja vähättelemällä sitä eroa, mikä pelkän taustan panostuksella syntyy toisen eduksi.
Hauskaa kun otit vertailukohteeksi tuon säbän. Ihailin naistemme tasoa kisoissa. Reaktionopeudet olivat mailankäsittelyn lisäksi aivan miesten peliin verrattavat. Peli oli todella upeaa ja hyvin koordinoitua. Nyt kun vertaan sitä tuohon naiskiekkoiluun, ei voida puhua samasta päivästäkään. Aina voi verrata, verrata voi miten tahansa ja millä kriteereillä tahansa. Syitä voi hakea mistä itse haluaa ja miten painottaa. Totuus ei siitä muutu, että perinteisen seuran U15 pojat pelaavat parempaa jääkiekkoa kuin U18 tytöt MM-kisoissa. Asia ei siitä kaunistu millään tavoin ja siihen on syytä lähteä tekemään muutosta. Massa ei ole ratkaisu, valmennus on.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jotain teemme siis systemaattisesti väärin, jos kyse ei ole sukupuolien välisestä erosta ja kiinnostuksen kohteista. Ehkä voisimme oppia jotain tutkimalla paikallisen taitoluisteluseuran toimintaa, koska he tuntuvat toistavan virheemme täysin päinvastaisesti. Siellä tyttö/poikaharrastajien määrän suhdeluku on täysin päinvastainen.

Tässä itseasiassa kerrot missä iso osa ongelmasta piilee. Ei kyse ole siitä, että yksittäiset toimijat (seurat, valmentajat) tekisivät yhtään mitään väärin, kyse hierarkioista rakenteissa, joiden muuttaminen on isomman yhteiskunnallisen tai ainakin koko lajiryhmän niin rakenteen, kuin viestinnän summa.

Älä suotta ymmärrä minua väärin, posmennukseni ei mene ainoatakaan ruohonjuuren puuhaajaa kohden, ihan päinvastoin oikeastaan, siellähän nähdään se asioiden tämän hetken raaka totuus, muutos on tapahduttava ihan muissa vaikuttavissa tekijöissä. Mä en voisi edes kuvitella tilannetta, jossa oikeasti valmentaja ei samoin valmentaisi, olipa valmennettavan sukupuoli mikä tahansa.

Lopulta isoin työ vaikuttaa on kahdessa asiassa mahdollistamisessa ja tiettäväksi tekemisessä ja siihen voi matti meikäläiset vaikuttaa aika rajatusti, vain omin valinnoin ja arvostuksin, ne isot liikut , jos tehdään, tapahtuu ns. systeemisellä tasolla. Haperosti voi vertailla vaikka asiana Suomen Nato kantaan, olisi kiva olla lukemassa tulevaisuuden historiankirjoja ja näkemyksiä siitä, kuinka kauan latenttina tuo kanta oli massan keskuudessa, koska muutos oli niin raju lyhyessä hetkessä, kun kabinetti sen ääneen sanoi. Ihan samoin, mä luulen, että kiekkopiireissäkään se iso massa ei ole enää muutoksen varsinainen vastustaja, vaan vallan kabinetin ymmärrys siitä, mikä on on sen massan tahto. Se kun on se avain niiden esteiden raivaamisessa ja niiden polkujen luomisessa, joilla kehitytään parhaiten kokonaisuutena.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Massa ei ole ratkaisu, valmennus on.

Tämä lause on epätosi, ikävä kyllä. Massasta löytyy sitä paremmin lahjakkuutta mitä enemmän sitä on valmentaa parempaa. Ilman massaa valmentaja on kuin maalari ilman värejä, piirrä siinä sitten. Ihan nämä tyttöjen kisatkin osoitti, että kiekosta nauttivat lahjakkaat tytöt pärjää siinä missä pojatkin, jopa poikien kanssa tasaveroisesti tiettyyn ikään asti, tytöille tie kiekkoon vaan pitää kyetä tietoisesti viestiä mahdollisuudeksi. Arvostus on tietty yksi tasoittava asia ja tuolla mielellä miettiviä on kiekon parista saatava vähennettyä päättävissä tuoleissa, koska asenteesi on juuri se mikä suomen kiekossa jarruna kehitykselle on yhtenä tekijänä.

Älä vertaa arbuusia ja omenaa, nauti ne itsenään, siitä on kyse.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Toivoisin todella, että voisit esitellä ne keinot, joilla saadaan tyttöjä jääkiekkoon yhtä paljon tai enemmänkin kuin poikia.
Muuttamalla asenteita, jolla lajiarvostukset kategorisoidaan jollain viiskytluvun sukupuoliroolijaolla.


Asenteiden muutaminenhan on helppoa, jos aloittaa itsestään
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Muuttamalla asenteita, jolla lajiarvostukset kategorisoidaan jollain viiskytluvun sukupuoliroolijaolla.


Asenteiden muutaminenhan on helppoa, jos aloittaa itsestään
Siihen en usko, että 5-7 vuotiaiden lajivalintoihin ainakaan ratkaisevasti vaikuttaisi meidän aikuisten lajiarvostukset. Osittain varmasti kyllä, mutta enemmän ohjaa luontaiset kiinnostuksen kohteet. Voimistelu, taitoluistelu ja ratsastus ovat edelleen varmasti tyttöjen parissa vetovoimaisia harrastuksia. Ehkä kaikista olennaisin asia kuitenkin on, että lapset saavat valita itselleen sen kiinnostavimman ja mieluisimman liikuntaharrastuksen. Raha, kansainvälinen menestyminen ja lajiarvostus ovat kuitenkin niitä asioita, joista vain me aikuiset murehditaan.

Minusta Suomessa on tehty myös paljon hyviä asioita naiskiekkoilun eteen. Medianäkyvyyttä on tullut kiitettävästi ja aloitteleville tytöille on esikuvia ja idoleita maajoukkueessa. Kilpailusäännöissä tytöille mahdollistetaan paljon vapaampi liikkuvuus ikäluokittain ja tytöt voivat edustaa myös useampaa seuraa saman kauden aikana, jos omassa seurassa ei ole tyttöjoukkuetta tarjolla. Se mitä voitaisiin yleisesti korjata on turhan negatiivisen ilmapiirin esiintuominen. Jos joku ei pidä naisjääkiekkoilua viihdyttävänä, niin sen voisi pitää enemmän omana tietonaan, kuin naama punaisena huutaa somessa ja nettipalstoilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös