Tyttöjen maajoukkueet

  • 29 796
  • 313

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Voi helvetti.
 

Chris Sharma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
olipa surkeesti pelattu puolustustilanne, voi helvetin helvetti ihan turha. Suomi oli todella hyvin mukana pelissä
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Olihan tämä loistava tasonnosto Suomelta, mutta nelossija on edelleen meidän mestaruus. Ei voi mitään (kuvittele Mertarannan ääni tähän)
 

Veijo Esso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eri versiot Reippaasta ja Pelicans
Hieno taistelu mutta melkein sanoisin taktisen ajattelukyvyn puutteeksi pitää kiekkoa kolmannen lopussa, sen sijaan että olisivat ottaneet 5-3 ylivoiman. Kun noista ylivoimista eivät tehneet niin lopputuloksenhan kyllä arvasi.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Hämmentävän hyvin tuolla tasoerolla tytöt selvisivät, vaikka ronssipeliin joutuvatkin. Kun olen tuota 7 maininnut muutamaan kertaan ja joku on saattanut ottaa sen niin, että suolaan pelaajaa, mikä ei ole ollut lainkaan tarkoitus, niin nyt oli hyvä ja ainoastaan kerran suoritti liikkeen puutteen vuoksi vierestäkatselun, mutta alusti kuiten molempia Suomen maaleja, eli peliaikaan nähden suorastaan häikäisevä tason nosto. Hyvä Sinna.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuli NHL peli käännettyä tähän 50 min eteenpäin. Voittoa oikein tarjottiin mutta olihan se jotenkin ”varmaa” että se voitto kuitenkin sössittiin.

Hieno parannus kuitenkin alkusarjasta.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Hyvä pelihän tämä oli.
Harmittava lopputulos ja isoin kömmähdys oli, kun ei tajuttu luopua ajoissa kiekosta. 5 vs 3 yv olisi voinut olla tehokkaampaa ylivoimaa kuin 6 vs 4.
Etiäpäin!
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo <3, D-Kiekko <3
Hitto miten paljon harmittaa… Viime vuonnakin yllätys oli todella lähellä mutta silloinkin maalin tappio. No jos sitten tänäkin vuonna tulisi pronssia….
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Oli kyllä hemmetin hieno peli! Ei ole tullut montaa tyttöjen peliä vuosien varrella katsottua, mutta nyt katsoin jostain syystä alusta loppuun.

Tie MM-kultaankin olisi ollut auki kun loppuottelussa ei olisi tullutkaan hirviö nimeltä USA vaan ihan hemmetin yllättäen ruåtsi.

Tänään pronssiottelussa palataan varmaan normaaliin ja USA vie 9-0.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tänään pronssiottelussa palataan varmaan normaaliin ja USA vie 9-0.

Näinkin varmaan voi käydä, mutta joukkueelle laitan kaiken tsempin, ehkä hyvät kaksi viimeistä peliä on saaneet aikaan flown ja Suomen tytöille pronssin arvo on ihan toinen kuin jenkeille, ehkä tässä on sauma. Matsin ainakin katson, niin kuin olen kaikki muutkin Suomen pelit vahdannut. Joukkueenahan jenkkilä on materiaaliltaan kova, mutta ei ole minusta ollut ihan Kanadan veroinen kokonaisuus kuitenkaan. Voisi ajatella, että Suomella on parempi sauma pettynyttä vastaan, kuin Ruotsilla, kun panos mestaruus.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tekisi mieli kirjoittaa enemmänkin, mutta aika riittää vain lyhyeen viestiin ja pronssiottelukin ehti jo alkaa.

Mahtava on ollut kyllä katsoa ihan erilaista joukkuetta kuin alkulohkopeleissä. Kanada oli toki parempi eli siten ihan "oikea" joukkue meni loppuotteluun, mutta urheilussa tapahtuu välillä yllätyksiä ja Tyttöleijonien pudotuspeleihin parantunut peli antaa ihan eri tavalla mahdollisuuden niihin yllätyksiin, kun itselle osuu hyvä päivä, vastustajalle vähän heikko ja onnikin suosii sopivalla tavalla. Tokihan tuossa tarjottiin Suomella ratkaisumahdollisuuksia mm. ylivoimalla, mutta ei vaan riittänyt tällä kerralla.

Pohjoisamerikkalaisessa mentaliteetissa arvostetaan mestaruutta ihan eri tavalla kuin pronssia, mutta eiköhän USA ole käsitellyt pettymyksen ja tulee näytönhaluisena osoittamaan, minkä tason joukkue on. En muutenkaan liittäisi naisten ja tyttöjen maajoukkueisiin samanlaista asennetta kuin vaikka miesten MM-kisoissa nähtyihin pohjoisamerikkalaisiin, jossa pronssiottelua enemmän kiinnostaa kärjistetysti lomamatka Eurooppaan. Naisilla ja tytöillä mahdollisuudet tämän tason peleihin ovat niin harvinaisia, että asenne on ihan varmasti kunnossa.

Todennäköisyydet eivät ole siis Suomen puolella tälläkään kerralla, mutta Tyttöleijonat onnistui jo kahdessa edellisessä pelissä osoittamaan ennakkoasetelmat vääriksi ja sille on mahdollisuus nytkin. Suomalaisen nais- ja tyttökiekon jonkinlainen kriisi tai vähintäänkin perusteellinen selvitystarve ei ole hävinnyt mihinkään, mutta riippumatta pronssiottelun lopputuloksesta kisoissa oleva Tyttöleijona-nippu voi olla lopulta ylpeitä tasonnostostaan.
 

Slide

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllähän tuo kuitenkin läpi turnauksen on ollut karmeaa katsottavaa. Kotimaassa seurajoukkueiden D-junioripojat pelaavat parempaa ja huolellisempaa jääkiekkoa kuin nämä tytöt. Syöttöjen onnistumisprosentti on hirvittävän alhaisella tasolla. Kiekon haltuunotto epäonnistuu liian usein. Kiekon hallinta on järkyttävän huonoa ja viivyttelyn johdosta kiekko menetetään lavasta toistuvasti. Luistelussa hävitään kun voima menee hartioiden heiluttamiseen jalkojen sijasta. Mailaa roikotetaan yhdessä kädessä ja toinen käsi on käsilaukunroikuttamisasennossa. Taktinen osaaminen ja sijoittuminen on huonoa. Huonoa on myös muiden pelaajien näkeminen kentällä ratkaisutilanteissa. Ulvoin tuskasta kun 5-3: seen älytty mennä. Olisi edes ollut mahdollisuus. Nämä pelaajat ovat treenanneet pääsääntöisesti yhtä kauan ja paljon kuin saman ikäluokkansa pojat. Mihin se treeni on mennyt kun sitä ei näy? Maalivahdit ovat joukkueessa omaa luokkaansa, kuten tytöissä yleensäkin, verrattuna kenttäpelaajiin. Ampuakin osataan. Mutta ne perusasiat. Ei nämä tosiasiat koske pelkästään tätä joukkuetta, vaan maamme naiskiekkoilua yleensäkin. Voiman puute näkyy, näkyy jaloissa ja näkyy käsissä. Maajoukkuepelaajilla ei pitäisi näkyä, jos näkyy, jossain on jotain vikaa. Perimmäinen syy ei ole pelaajissa, katse kääntyy vaatimustasoon ja valmentajiin. On nähtävä kahdella silmällä mitä pelissä tapahtuu, mikä on ok ja mikä ei. Kaikki muu hymistely on turhaa.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Joo siis onhan tuo Suomen peli aikamoista sutimista ja huitomista ja silti vedetään usein kiekosta ohi.

Jenkkien valmentaja ei ole kyllä pariin kymmeneen vuoteen urheilun puolesta hikipisaraa vuodattanut. Kävelyä kuumassa kelissä, kun en urheiluksi laske.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tunnistan minä itsekin nuo katsomossa turhauttavat asiat. Niin näissä MM-kisoissa kuin Naisten Liigassakin. Se ei vie kuitenkaan pohjaa siltä, että kaikista puutteistaan huolimatta Tyttöleijonat on pelannut viime pelit paremmin kuin alkulohkopeleissä. Ei vastustajat ala yhtäkkiä pelaamaan jotenkin huonommin Suomea vastaan, vaan siinä on omat ansionsa myös Tyttöleijonilla.

Se on lopulta ihan sama vaikka F-junioripojat (jos nyt lähdetään tälle kärjistämisen tielle) ovat Tyttöleijonia parempia kaikessa, mikä liittyy jääkiekon pelaamiseen. Näissä MM-kisoissa ei pelata F-, D- tai B-junioripoikia vastaan, vaan saman ikäluokan tyttöjä vastaan. Ei tarvitse olla maailman paras absoluuttisella tasolla, vaan riittää kun pärjää paikalla olevia vastaan. Tämä on nyt tyttökiekkoilun taso ja siinä on varaa parantaa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Taso tulee väistämättä myös paranemaan ja Suomen pitää pysyä mukana siinä kehityksessä. Tasosta riippumatta tyttökiekolla on kuitenkin jo ihan itsessään arvo ilman väsynyttä vertailua ties minkä ikäisiin poikajunioreihin, katsojamääriin, pääsylipputuloihin, sponsorieuroihin, kengänumeroon, penkkitulokseen, mailan flexiin tai mihin ikinä numeroon nyt laittaakin toivonsa nais- ja tyttökiekkoa alaspainaessaa.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
@lunde kyllä tossa se syy miksi ei pysytä kunnolla jenkkien ja kanadalaisten vauhdissa on syöttöjen ja niiden haltuunoton aivan luokaton taso. Se kun paranisi, niin olisi ihan pelejäkin nämä jo. Muuten tossa on ihan rakenne kohdallaa, mutta tuo kiekon kanssa tarpeeton sählääminen pilaa muuten ihan järkevän pelin.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Vanhanen kulkee kyllä nyt kunnon soolomode päällä. Monta paikkaa ollut jakaa hyvään sektoriin mutta ei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös