Typerin urheilulaji ikinä?!

  • 69 205
  • 445

kovalev

Jäsen
Katselin, että tällainenkin ketju jo oli, mutta äänestyksenä joka oli rajattu viiteen vaihtoehtoon.
Näitähän kyllä riittää ;

- Suunnistus.
Juostaan pitkin mettiä ja jos tärkeintä on hyvä kartanlukutaito niin voidaanko puhua urheilusta ?

- Hiihto.
Tämäkin junttilaji on olevinaan nykyään niin medieseksikästä että... Kun kuulen kyseisen sanan, niin ensimmäisenä ponnahtaa mieleen Bubi ja Juha Mieto. Tarvitaanko lisää perusteluja ?

- Hiihtosuunnistus.
= typeryyden maksimointia.

- Vesipallo.
Booooriiiing.

- Rugby.
Onko tarkoitus vain vammauttaa/tappaa vastustajia, vai onko tässä jotain urheilullisiakin päämääriä ?

- Uppopallo.
Ei kovin yleisöystävällistä ?

- Ringette.
Sopii naisen logiikalle.

- Jääpallo maalivahdin näkökulmasta.
Todennäköisyys, että onnistut torjumaan kymmenen metrin päästä 500km/h lähtevän laukauksen kerrostalon kokoisessa maalissa ?

- Miekkailu.

- Auto"urheilu" ?
Pikkupojat ajaa kilpaa.

- Mäkihyppy.
Tätä vihaan nykyään jo pelkästään maikkarin takia. Pitääkö ne kaikki 180 maailmancupin osakilpailua näyttää ? Nykänen.

- Kaikki laskettelut ja pujottelut.
 

Kaivanto

Jäsen
kovalev kirjoitti:
- Suunnistus.
Juostaan pitkin mettiä ja jos tärkeintä on hyvä kartanlukutaito niin voidaanko puhua urheilusta ?

Itse en suunnistusta juuri Jukolan viestiä tarkemmin seuraa, mutta lajissahan on kyse kiireessä paineen alla tunteja kestävän päättelytehtävän yhdistämisestä äärimmäiseen fyysiseen ponnistukseen. Tikanheiton draaman kaari sopii tietysti tv:hen paremmin, mutta voiko kilpailijan kannalta juuri suunnistusta vaativampaa lajia olla? Onneton ketjunavaus ylipäänsä.
 
Viimeksi muokattu:

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Jalkapallo

Formula 1
 

tutzba

Jäsen
No no, varmasti kaikista löytyy omat hyvät puolensa, mutta siis kaikenlainen moottori"urheilu" ei ole urheilua. Tietystihän kuljettajan pitää olla fyysisesti hyvässä kunnossa ja ajotaidotkin pitää olla huippuluokkaa, mutta loppujen lopuksi se on se moottori mikä liikuttaa. Eli kaikenlaiset Formulat, MotoGP:t jne.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Kaikki lajit on typeriä, jos niitä ruvetaan tarkemmin miettimään.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pesäpallo. Samalla tämä laji on romuttanut Suomen kansainvälisen menestymisen niin jalkapallossa kuin jääkiekossakin viekoittelemalla nuorison tämän turhan päiväisen lajin seuraan, josta ei ole kenellekään mitään hyötyä.

Esa Keskinen tuli onneksi Tammelassa järkiinsä(kun ei täällä sellaista saatanan pesäpalloa edes pelata) ja osasi sanoa jyrkän ein tälle Ylöjärveläisten hömpötykselle.

Pesäpallo on saatanasta!
 
Ottamatta kantaa siihen mikä on "tyhmin" mutta puhuisin lähinnä noista käyttäen sanaa TURHA. Moottori"urheilun" ohella mielestäni turhimpia lajeja ovat:

- Jääpallo

Futiskentän kokosella kentällä sirklaus vaan ei oikein iske. Puhumattakaan että maalitkin ovat aivan järkyttävän kokoisia veskan varusteisiin nähden.

- Curling

Ei mitään tekemistä urheilun kanssa. Niin joo... onhan niillä hienot tuulipuvut kyllä päällä.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Miksi mottoriurheilua kutsutaan urheiluksi? Typerin näistä moottorilajeista on speedway: ajetaan kylki edellä jonkinlaista viritettyä ja piikkipyörillä varustettu mopoa ja sisäradalta lähtenyt voittaa aina.

En väitä, että käsipallo olisi typerä tai turha urheilulaji, mutta käsismaalivahti on kyllä säälittävä sätkiessään sen jättimaalinsa edessä koettaessaan turhaan estää rankkariheiton maaliinpainumista. Onkohan kukaan koskaan torjunut yhtäkään rankkaria, ei ole ainakaan telkussa silmiin osunut.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Alamummo kirjoitti:
Miksi mottoriurheilua kutsutaan urheiluksi? Typerin näistä moottorilajeista on speedway

Vielä typerämpää on traktoriveto. Koneet painavat taivaalle mustaa savua ja polttoainetta menee varmaan pienen omakotialueen vuosikulutuksen verran ainoastaan sen vuoksi, että saataisiin vastapaino siirrettyä sadan metrin päähän lähtöpisteestä.
 

Afan

Jäsen
Itselleni tulee lähinnä yksi typerä urheilulaji mieleen, ja se on nyrkkeily. Vaikea mieltää kovin järkeväksi lajia, jossa on tavoitteena hakata toista päähän.

Muilta osin olen repe_joken kanssa samaa mieltä. Jos tarkemmin miettii, kaikki lajit ovat suht typeriä. Ja äidit ja tyttäret ja tykkäämiset, ja kaikkea sellaista.

Sen sijaan jos mietitään kaikkien aikojen typerintä ketjunavausta, kovalev pääsee aika korkealle. Jo ensimmäisen perustelun yksinkertaisuus sai hämmästymään, mutta ilmeisesti juoksukilpailutkaan eivät ole kovalevin mielestä urheilua, kun se, että siihen lisätään vaikeat maasto-olosuhteet ja edellytys nopeasti kartanluvusta, tekee yhtäkkiä siitä typerän.

Bubi ja Mieto ovat legendoja.
 

Iso Vaalee

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä & Jallu Rantanen
HETKINEN ! Nyt on päässyt listaan yksi laji liikaa. Ei lajia voi haukkua, jossei diggaa maikkarin selostajista ( Jani Uotila, Toni Nieminen ). Itse joskus kyseistä lajia kokeilleena voin sanoa, että kyseessä on kuningaslaji, ja jos joku ei tajunnut , niin puhutaan mäkihypystä.. Se on kovien jätkien laji, huippulaji !!

Tyhmin urheilulaji lienee joku akselilla curling, mölkky, dartsi. Erittäin mielenkiintoisia lajeja. Tikanheiton tajuan vielä mökillä kännipäissä, mutta ei eurosportille asti kiitos..
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aerobic: Vaatii kyllä hurjaa kuntoa ja varmasti hirveää määrää harjoittelua, siihen malliin vaativia on ne liikkeet. Mutta minusta se ylimääräinen sätkiminen niiden liikkeiden välillä näyttää vaan niin typerältä. Se näyttää niin hölmöltä kun tuntuu että kaikki tyhjä tila niiden varsinaisten liikkeiden (punnerrukset jne.) välillä on ihan pakko täyttää ihan millä tahansa liikkeellä, pääasia että koko ajan hypitään tai sätkitään jonnekin suuntaan. Ja yleensä ottaen kaikki arvostelulajit ovat aivan ääliömäisiä, voittajan tietää yleensä etukäteen ja vaikka joku uusi nimi onnistuisi miten hyvin niin hänellä ei käytännössä ole mitään mahdollisuutta menestykseen ennen kuin nämä vanhat tekijät lopettavat.

Taitoluistelu: On kyllä ihan hienonnäköistä touhua ja varmasti vaativaa, mutta tähänkin pätee sama kuin edelliseen - ei tämä mitään urheilua ole siinä mielessä että voittajat on käytännössä päätetty jo etukäteen ja sitä ei muuta kuin suosikin ihan täydellinen epäonnistuminen.

Amerikkalainen "jalkapallo": En tiedä miksi Amerikkalaiset haluavat kutsua jalkapalloksi lajia jossa palloa hiissataan kainalossa tai heitellään.

Paini: Tämän aiheuttaa ainoastaan henkilökohtainen vastenmielisyyteni hikisten äijien vääntämistä kohtaan.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Golf

Onko tämä edes urheilua?

No kyllähän siinä huitaistaan silloin tällöin mailalla ja pikkuisen sipaistaan greenillä putteja ja kävelläänkin, jos ei ole golfkärryä - vai mikä se on - mukana.

Onneksi KOK pitää lajin olympialaisten ulkopuolella, vaikka laji on jonkinlaisia pyrkimyksiä kisoihin koettanutkin.

Varmasti sitä on kiva harrastaa ja kyllä sitä tulee tv:stäkin itselläkin katsottua, kun pelataan Major-turnauksia, mutta urheilua se ei mielestäni ole ja siksi se on urheilulajiksi typerä.

Mutta oikein supertyperä laji on autosuunnistus. Ei vittu.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
tutzba kirjoitti:
No no, varmasti kaikista löytyy omat hyvät puolensa, mutta siis kaikenlainen moottori"urheilu" ei ole urheilua. Tietystihän kuljettajan pitää olla fyysisesti hyvässä kunnossa ja ajotaidotkin pitää olla huippuluokkaa, mutta loppujen lopuksi se on se moottori mikä liikuttaa. Eli kaikenlaiset Formulat, MotoGP:t jne.
Typeryyskeskustelun ohessa pitää nyt tarttua tähän monen lajin ympärillä jatkuvaan kategoriakysymykseen. Eli miten se muuttaa lajin luonnetta ja perusideaa, jos siitä otetaan tuo sana "urheilu" pois?

Kuten sanoit, esim. F1-kuskin pitää olla huippukunnossa, eli fyysisesti kova laji on kyseessä ja kuskit treenaavat kisojen ja testien väleissä todella kovaa. Mutta kiinnostaako Alonsoa, Rossia tai Loebia se, onko hänen kivikovassa sarjassa harjoittama ammattinsa urheilua vai ei? Kilpaa he siellä silti ajavat hiki hatussa keskittymiskyky äärirajoille vietynä, ei se yksi sana tai sen pois jättäminen tee siitä lajista yhtään toisenlaista kenenkään kantilta katsottuna.

Olen kauan ihmetellyt kun porukka jaksaa vaahdota moottoriurheilusta "epä"urheiluna. En siksi, että se olisi mielestäni ehdottomasti urheilua, vaan siksi, että sillä ei ole mielestäni mitään väliä onko se urheilua tai ei.

Jos Jeesus palaa helatorstaina maan pinnalle ja määrää, että esim. F1- tai RR-sarjat eivät enää ole viralliselta kutsumanimeltään moottoriurheilua vaan pelkkää kilvanajoa, mikä muuttuu? Alkavatko kuskit itkemään, katoavatko katsojat lopullisesti vai lopettavatko kuskit peräti uransa tämän musertavan sanamuodollisuuden edessä?

Se on mitä on, urheilua tai ei.

Enemmän aiheeseen, varmaan aika moni laji on todella tyhmää ns. ulkopuolisen mielestä. Tosi järkevää juosta pallon perässä joko jaloilla tai mailalla boltsia tavoitellen tai luistella kiekon perässä, varmaan ihan yhtä järkevää kuin pinkoa metsässä kartta kädessä oksia väistellen. Sillä erolla toki, että tekijämiehet tahkoavat kovia rahoja pallon tai kiekon perässä tsemppaamalla, metsässä rastilta rastille suunnistavat sen sijaan harvemmin montaa euroa puurtamisestaan nettoavat.
 

Rocco

Jäsen
-OO- kirjoitti:
Amerikkalainen "jalkapallo": En tiedä miksi Amerikkalaiset haluavat kutsua jalkapalloksi lajia jossa palloa hiissataan kainalossa tai heitellään.
Olisiko suhtautuminen lajiin erilaista jos lajilla olisi eri nimi? Vai onko lajissa tyhmää vain nimi?
 

Mustaine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
- Auto-/hiihtosuunnistus
- Bowls
- Formula 1
- Rytminen kilpavoimistelu
- Aerobic
- Amerikkalainen jalkapallo
- Rugby
- Kriketti
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Mainittu tractor pulling varmaan se kaikista typerin laji on. Jossain kiihdytysautojen kisassakin täytyy sen sekunnin tuhannesosan ajan osata hallita jalkaansa (painaa jalkapöytä lattiaan), mutta tässä traktori-spedeilyssä ei ole kyllä minkäänlaista ideaa.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiekonheitto/Moukarinheitto: Keihästäkin sentään heitetään ns. normaalisti, mutta kiekossa ja moukarissa heittotyyli on aivan järjettömän näköinen kaikkine pyörähdyksineen. Jumalaton häkki vie kamalasti tilaa yleisurheilukentältä ja muilta hyödyllisemmiltä lajeilta eikä se aina edes suojaa katsojia/pituushyppypaikan mittamiehiä ohi sektorin paiskovien heittäjien limpuilta/lekoilta.

Koripallossa on oltava yli 2 metriä pitkä ja mielellään musta mies, jos siinä meinaa pärjätä.

Painissa haisee paska liikaa.

Kaikki moottoriurheilu tietenkin on yhtä tyhjän kanssa.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Formula 1.

22 autoa ajaa rataa ympäri n. 60 kierrosta, käyvät pari kertaa varikolla ja juuri mitään muuta ei sitten tapahdukaan. Nykypäivänä nuo autotkin ovat niin kehittyneitä, että kisat ovat vielä entistäkin tapahtumaköyhempiä. En vaan ymmärrä, mikä suomalaisia tässä lajissa oikein viehättää? Hyvin markkinoitua se ainakin on...
 

Zednik

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vähä samanlainen ketju ku joku paskat bändit et mielipide asiaa loppupeleos...no ei vaan vedänpä vähä listaa,täällä onkin jo lueteltu vähä mun favoriittei

-Kouluratsastus
-Hiihtosuunnistus
-vesipallo
-uimahyppy? siis se Joona Puhakan laji,vaativa laji sen tiedän...
-Formulat, sillo ku häkä voitti ja kyllönen ulvo oli viel mukavaa mut nyt ne vässykät laittanu viel maksulliselle ni ei iske enää
-Golf, oli kiekkoiijoiden laji mitenpäin tahansa katottuna ni en tajuu tota
-kriketti
-joku Ultrajuoksu yms. mis juostaa noin 3000km putkee
-Kehonrakennus, vaikka ite käyn salil aktiivisesti menee kyl yli ja pahasti
-maahockey, väkisin keksitty ehkä jossai ausseis suosittu tai jotai

Sit vähän aihetta sivuten eli keihäänheitto on pidemmän päälle typerää, jos haluut päästä huipulle ni sun se heittokäsi on jo sanotaan aktiiviuran jälkee aika paskana. Mutta, keihäänheitto on suomalainen perinnelaji ja taas itse olen yu-fani ja Tero Pitkämäki on loisto tyyppi!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ohmi kirjoitti:
Pesäpallo on saatanasta!
Sieltä se tuli!

Kyseinen laji on kyllä niin typerä ja turha, ettei pahemmasta väliä. Pikkukylien junttipaakkujen suosikkilaji no. 1. Olevinaan todella jännittävä ja mielenkiintoinen laji, kaikkea muuta. Aivokuolleitten apinoiden suosikkiurheilulaji. Lajin tasosta kertoo jotain sopupelit. Jännitystä ja merkitystä ei tuohon muutoin saada, niin noloillaan tuohon tyyliin. Jos olisin Suomen itsevaltias, kieltäisin heti alkuun tuon lajin ja siirtäisin siihen käytettävät määrärahat jalkapalloon ja jääkiekkoon.
 
Raviurheilu on urheilulajeista turhin tai ainakin nimikkeenä. Itse toto on loistavaa ajan vietettä, vaikka hevosista ei mitään tietäisikään, mutta on kohtuutonta puhua urheilusta. Ravi-toto tai raviveikkaus voisi olla kohillaan.


Afan kirjoitti:
Itselleni tulee lähinnä yksi typerä urheilulaji mieleen, ja se on nyrkkeily. Vaikea mieltää kovin järkeväksi lajia, jossa on tavoitteena hakata toista päähän.

En tajuu.. ;D Asiaan. Hieno urheilulaji, jossa yhdistyy äärimmäinen agressiivisuus, rauhallisuus, fyysinen/henkinen ponnistelu sekä urheiluhenki. Herrasmiesten lajiksi ei ole syyttä kutsuttu. Eikä tarkoitus välttämättä ole lyödä toista päähän.. pää pehmenee kyllä vartalostakin.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
-OO- kirjoitti:
Amerikkalainen "jalkapallo": En tiedä miksi Amerikkalaiset haluavat kutsua jalkapalloksi lajia jossa palloa hiissataan kainalossa tai heitellään.

No kyllä sitä palloa myös potkitaan joten ei nyt välttämättä niin väärä nimi.

Itse nyt en lähtisi mitään lajia typeräksi luokittelemaan, vaikka on toki lajeja joita itse en halua seurata taikka harrastaa.

Se nyt vähän ihmettyttää että nykyisin esimerkiksi pokeri tulkitaan jollain tavalla urheiluksi mikä on aika outoa, mutta tämä nyt on aika pitkälti pelkkää semantiikkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös